Új privát üzeneted érkezett!

Ezt a hsz-t még tegnap este írtam meg, de nem tudtam elküldeni, még szerencse, hogy wordben megmaradt.

Edina, Lina ma rácáfolt az éjfél utáni első ébredésére; most ölelgettem meg (22h20), ugyanis álmában szólt, hogy „mama fölvesz, mama vigasz”. Amúgy beteg Lina, múlt csütörtök éjjel 1-kor felébredt, hányt, majd ezután óránként hajnalig, aztán pénteken volt egy 39 fokos lázas napja, éjjelre kapott egy kúpot, viszont másnap már nem is mértem lázat, mert éreztem, hogy nem vészes. Vasárnapra jól lett, mára viszont folyik az orra, és megint csúnyán köhög. Azt mondta a doki, hogy ezekkel a tünetekkel találkozik sokat mostanában. Olyan bágyadt volt, mikor hazaértünk a dokitól, de este egész jó volt a kedve, hancúrozott, majd bejelentette, hogy „tészta”, és megevett egy nagy adag vacsit. Azt bírom nagyon a beszédfejlődésében, hogy olyan szépen alakul a ragozása, most már azt mondja, hogy „megittam”, "mindet megettem" vagy a nyuszikájának amikor megöleli, hogy „szejetem”. És mindig elámulok, hogy mennyire tudja már a dalokat, mondókákat. Na persze nem egészben, csak szavakat mond be amikor odaérek ahhoz a részhez, amit ő is tud. A „légyszi”-t nem kellett sokáig tanítanom, ha szeretné, hogy vele foglalkozzak, mindig hozzá teszi „mama, keje jészi”.

Hát igen, Momoska, anyu rendületlenül megy hetente 2x a tesómék gyerekeiért.
Azért védelmemre legyen mondva, hogy a lustaság mellé társul más elfoglaltság is. Ja, és igen, ugyan csak 2 nappal, de Lina a legfiatalabb.

Pelus kérdésben én egy nagyon kényelmes stratégiát vettem fel, ugyanis eszembe ötlött amit egyszer Momoska, írt, hogy nem lenne kedve télen, beöltöztetve kísérletezgetni, meg fűbe pisiltetni, ha úgy alakul, ezért én nem erőltettem, pedig Linánál éreztem ősz elején némi „vágyat” arra, hogy levegye. És azóta is nagyon szeret(ne) meztelen popsival szaladgálni, csak sajna a lakásban sincs túl meleg, ezért nem nagyon hagyom. Most lelkiismeret furdalásom is lett de nyomban, hogy milyen szívtelen vagyok, nem hagyom kibontakozni a kislányomat. Néha ráül a WC-re (a bilit én is kerülöm), olyankor nagy vigyorgás közepette pukizik egy párat (amiből arra következtetek, hogy tudja, hogy ott valamit csinálni kell, mert tényleg mindig feltűnően erőlködni kezd, néha már úgy kell szólni neki, olyan vörös a feje). Egyszer volt olyan, hogy fürdés előtt apa úgy hallotta, mintha csurgott volna valami (erről lemaradtam, és azóta nem történt ilyen).

Én meg sem lepődöm, hogy Borisz el volt Alizzal 1 órán át. Amikor anyu elhozza Lina unokatesóit, én egyáltalán nem kellek oda, még szerencse, hogy anyu természetesen vállalja a gyerekek után szaladgálást, fegyelmezést, bújócskázást, meg mindent, amit kell. Én meg csak ülök a kanapén, mosolygok és csodálom őket. Ha meg elmegyünk valahová, akkor virítok, mint 3 gyerekes anyuka.
:lol:

Momoska, jók a képek! (Mint mindig.)

Timi, ezek a földre vetős 1 percig duzzogós majd misemtörtént nagylány allűrök nagyon ismerősek! :D Apja (is) imádja nyúzni, de ő azt is megtanította hozzá, hogy „apa, haggyámáj” (azaz hagyjál már), és ma este nekem is mondtam okosan átültetve, hogy „mama haggyámáj”.

Nálunk is így van, amikor besamponozzuk a haját, azzal semmi gond, csak amikor le kell öblíteni. Tina, ez jó ez a legyes sztori, ha eszembe jut, kipróbálom.

Momoska, te vinni fogod ringatóra Boriszt a járvány ellenére is? Mert én is kinéztem jó kis programokat, de nagyobb bennem a félsz, hogy valamit összeszedünk…

Timi tök jó, hogy ennyi unokatesó van!! :D

Kép

Kép
csürci
 
 


Sziasztok!

Na, az én párom tegnap beoltatta magát a h1n1 ellen. Esztit semmiképp nem oltatnám be és most magamat sem.De hétfőn hátha eljutok a dokimhoz és akkor kikérdezem, hogy ő mit gondol. Mondjuk én a melóhelyemen nagyon sok emberrel találkozom :roll:

Édes Lina baba ahogy dumál! Lelkifurdalásod ne legyen a pelus miatt, szerintem azért érettebbek is lesznek 2 éves kor után visszatartani a dolgokat,majd jövő tavasszal-nyáron elkezdjük! Ez is mondjuk gyerek függő, lásd Lilit és Annát, akik biliznek már, és nővérem első két fia is ilyenkor már pelus nélkül volt..
Linus is gyógyuljon meg mihamarabb!!

Hát Évi nem vagy könnyű helyzetben! A 30 ezer azért barátibb mint a 80, de az is necces. Nekem óriási szerencse,hogy minden nagyszülő itt lakik nem messze és be is segítenek, mert két hét múlva ők fogják hazahozni a bölcsiből Esztit.

Orsi, mi is Esztinek fogunk új ágyat venni. Hát, akkor hajrá készülődés!!

Szerdán voltam a gyerekturiban, akkor jött új áru. Mint az állatok, olyanok voltak az emberek(nők)!nagy zsákokba pakolták bele a ruhákat,játékokat, aztán félreálltak és szórták ki ami nem kell. Elsőre ki is fordultam, de 1 óra múlva már beálltam én is. Találtam overált, nadrágot és övet. Ezután kb.1,5órát álltam sorban!(én marha 8) ) De már csak azért is maradtam,mert akik a sorban körülöttem álltak jófejek voltak és nagyokat nevettünk. Előttem egyébként egy 41 hetes terhes kismama állt, azon nevettünk,hogyha elmenne a magzatvize, akkor sem engednék előre a sorban...

Ja,még annyit akartam leírni,hogy bátyám felesége az István kh-ban szült, és járvány, vírus, baci ide-oda, bárki benyomulhatott a kórterembe. 5 ágyasban feküdt és tele volt látogatókkal, férfiak-nők és úgy kellett szoptatnia,hogy azok is ott voltak benn :roll: Engem ez annyira felháborított! Most tanulja a szoptatást, azt is takaró alatt kellett csinálnia,hogy ne lássák, ezeknek a babáknak még 0 immunrendszerük van! Őrület. A folyosón persze egy pad vagy szék sem volt.brrrr

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Szia Csürci. ügyesek ezek a lányok beszédügyileg. kár, hogy Kolosnak semmi affinitása hozzá.

Timi, én is voltam pár hete turiban és tényleg olyanok az emberek mint az állatok. ki is jöttem hamar, nekem ez nem kell, hogy fellökjenek.
amúgy engem sem szoktak előre engedni a sorban pedig igencsak látszik, hogy várandós vagyok. sőt még a buszon/villamoson sem adják át a helyet, inkább rám sem néznek. ez szerintem dúrva. mert van olyan nő akin nem látszik annyira ha terhes pl. ha kicsit duci és nem tudni tényleg az-e, de én úgy nézek ki mintha egy labdát cipelnék szóval eléggé összetéveszthetetlen. na mind1.

hol van az istván kórház?
a kútvölgyiben a szülészet le van zárva, úgy értem ahol a gyerekágyas szobák vannak oda senki nem jöhet be, az apukák is csak este 6-7ig és védőmaszban meg minden. az újszülötteket meg ablakon keresztül lehet mutogatni. :D amúgy elég vicces jelenség.
snooopy
 
 

 
 

Akkor a Kútvölgyi az Istvánnak pont az ellenkezője :) Kolléganőm szült az Istvánban és azt mondta, hogy ugyan bemehetnek a látogatók a kórtermekbe, de van külön szoptatós szoba, ahová el lehet vonulni.
Az I-es Női pont a kettő között van, egész nap lehet látogatni, de a szobákba nem lehet bejönni, csak a folyosóra, a babát pedig az ajtóban lehet megmutatni.
Habár amikor Anna született épp látogatási tilalom volt, nem is volt egyszerű a hazajövetel, hiszen cipelni nem tudtunk, de ugye nem jöhetett be idegen, a babákat és csomagokat meg valahogy ki kellett vinni. Végül aztán volt akinek segítettek a nővérek, és az apukák is bejöttek, hogy segítsenek.

Orsi, ez a mit te mondasz ez még ősrégi szokás, úgy látszik a Kútvölgyi megrekedt ezen a szinten. Amikor a húgom született, akkor is így volt.

Amikor Gerit vártam, még Pesten laktunk és azt tapasztaltam, hogy pl. a buszon és a metrón könnyebben adták át a helyet, mint a villamoson. Annával csak 1-2x villamosoztam, nem is a vége felé, kabát is volt rajtam, de tényleg nem volt senki udvarias.
Mondjuk Gerivel nyár volt, akkor azért feltűnőbb, de a te kis vékony alkatod mellett így is szembetűnő kell, hogy legyen.
Szomorú, hogy ez van :(

Hiába civilizálód(t)unk (?), mégis őskori állapotok uralkodnak. A turkálós jelenetek is erre utalnak :oops:

Az a turi, ami itt volt, kb. egy hónap után bezárt, addig viszont találtam néhány jó dolgot. Van még egy, de az messzebb, még nem mentem el oda, de hallottam, hogy hétfőnként, amikor új árut hoznak, ott is lökdösődés van.

Én lökdösődni kizárólag csak akkor lennék hajlandó, ha így tudnék élelmet szerezni a gyerekeimnek.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Az István Kórház a Nagyvárad téren van. :)

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Ott bizony! :)

Az nem tetszik ami az Istvánban van, de az sem, ha az apa nem foghatja meg a babáját. Szerintem őt is megilleti az,hogy magához ölelhesse és szeretgesse már az első napokban is.
Egyébként igaz,hogy van egy szoba amiben van fotel a szoptatásra az Istvánban, de a sógornőmnek akkora varrata volt,hogy nem tudott szegény ülni. Egy kicsit elírtam a baba méretét,mert nem 4050 gr, hanem 4500 gr volt! Szóval szegény megszenvedett vele.

Nekem is nagyon látszott a terhességem (mint Orsinak, én is mintha egy medicin labdát nyeltem volna le), nagykabátban is jól látható volt, mégis sokszor álltam a villamoson és a metrón. Igazán csak attól féltem,nehogy megüsse valaki a hasam, na jó és ha hosszabban utaztam tényleg jól esett leülni már.

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Ja, tegnap amikor mentem Esztiért a bölcsibe, elmondták az első rosszalkodását! Felállt az asztal tetejére 8)
Kérdezem tőle: szabad felállni az asztalra? Ő nagy komolyan: nem szabad! Huncut voltam. :lol:

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


szaisztok,
csurci azt igerted am, nem ilyen nagy kisesesekkel jossz s ajandektippeket is adsz! ha legkozelebb karacsonykor nezel be, akkor mar keso lesz. s ti nem jartok erre a jatszo fele anyukaddal es unokatesokkal? mar meghallgatnam lina dumcsijat:-) aranyos lehet a wc-n vorosodve:-) neha lelkiismeretfurdalaosm tamad am itt mellettetek wc ugyben, mert en annyira azt varom, hogy borisz szoljon, hogy meg wcre se ultettem soha, bar ketsegtelen, ha megkerdezi tole valaki, hogy hova pisil, akkor mindig azt valaszolja: "wc-be", s ezen o maga is rohog:-)

ja en viszem boriszt kozossegbe, nem zarnam honapokra karantenba, nalunk ugyis a legfobb fertozesforras aliz a sulival!

en borisz ragozasaban nem azt birom, mikor helyesen ragoz, hanem, ha viccesen: "tiszallom"-kiszallok, vagy pl. minap az apja asitott, erre borisz megkerdezte : "miótez, apa?" az apja: "asitottam" erre borisz: "asitottad?":-) szal meg foleg a targyas ragozas megy:-)

en a II. Noin szultem, ott csak a folyosora johettek latogatok, de oda kivihettuk a babokat is, barmit elkaphattak volna ott is persze, bar akkor eszembe se jutott. az Uzsokiban szinten igy volt borisszal. nincs jo megoldas szerintem. az ablakban mutogatos tenyleg olyan szemelytelen, az apanak, de en meg a nagyszuloknek se szeretnem igy mutogatni, akkor akar egy fenykepet is nezhetnenek. a szobaba bejovos meg gaz, nem is a szoptatas miatt, bar en se vagyok egy nyilvanosan szoptatos fajta, de en szules utan szerettem csak ugy hevereszni a gyerekemmel a korhazban, neha aludni, pihenni, nem kivantam volna oda latogatok tomeget! fertozes szempontjabol meg mindegy, hogy szoba vagy folyoso:-)

nekem - erdekes modon - csak jo tapasztalataim vannak emberekkel terhes vagy babakocsis allapotaimbol, bar talan azert, mert igazan elvarasaim sem voltak soha, meg vissza is utasitottam, ha atadtak a helyuket, en igazabol az utolso trimeszterben voltam a legjobban. babakocsival meg mindig segitenek szinte kortol-nemtol-kinezettol fuggetlenul. meg is szoktam neha lepodni.

timi,
hol van gyerekruhaturi???

Kép
Kép
momoska
 
 


haaat, nagyon rossz kislany ez az eszti!!! en kukorican terdepeltetnem:-) en orulnek, ha aliz rossz lenne kozossegben, mert akkor az azt jelenti, hogy feloldodott, s nem rajtunk tolti ki!!!

Kép
Kép
momoska
 
 


Momoska, Geri is jó volt közösségben, egészen 3-4-es koráig, akkor aztán a tanítónő lepődött meg a legjobban. Nem verekedett, de voltak csínytevései :oops: volt mit hallgatnom. És a magatartása is 4-es lett 4. végén.
Igaz, nem volt sunyi, nem szünetben a tanár háta mögött verte bele a porba és rugdosta az osztálytársát, aki viszont így példás magatartású lett, mert nem vették észre, miket csinál.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Évi, hát én inkább a kútvölgyire szavazok. nem szeretném ha a szobatársam családtagjait kéne kerülgetnem.
amúgy lehet kérni alapítványi szobát, pénzért ahova bemehetnek a rokonok. gondolkodtam is ezen de aztán jött az influ szóval inkább nem tenném ki a gyereket ennek.
amúgy meg nem olyan gáz ez. a szülőszobák pl. tök jók. szépen fel lett újítva. a szülésznők hozzááláása a szülészhez elég jó. lehet járkálni, enni, nem kötelező a beöntés sem. zuhanyozni, labdán ülni..stb. az más kérdés, hogy az orvos hagyja-e, hogy pl. "állva" szülj. de nekem 24 óra után már tök mind1 volt milyen pózban nyomok, csak jöjjön ki a gyerek. :D :oops:

Eszti huncut volt. :lol: de édes.
snooopy
 
 


Orsi, megértelek. :) Én sem örültem volna, ha bejön mindenki a szobába, miközben én heverészek, alszom, vagy épp a fürdőbe készülök, ne adj Isten épp nehézkesen tápászkodok fölfele. :oops:
Timi, biztosan nehéz lehetett megszülni, Anna is 4500 gramm volt és 59 centi, de császárral született.

Mivel Annával zárlat volt, így nem is jött be más egész héten, csak a barátnőm édesanyja egyszer, hozott kaját, mert éreztem, hogy a kórházi koszttal nehezen indul be a tejem :lol:

Aranyos lehetett Eszti :) tartok tőle, hogy ha Anna közösségbe kerül, ő nem lesz olyan visszahúzódó és jól nevelt, mint Geri volt anno.

A wc-t én nem erőltetem, csak épp meghallom a jelzéseit. Séta és alvás alatt viszont mindenképp pelenka.
Ha itthon van akkor is gyakran szól, ha épp pelus van rajta. Szól, hogy tudjuk, hogy mi történik :D

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


en mindket gyerekemet nagyon hamar megszultem, borisz 2 oraja szamit soknak, dehogy nekem mindkettonel jobban esett a fekves a vegen, az tuti...pedig borisznal meg szoltak is, h. jarkaljak meg egy kicsit...mondtam, hogy jarkaljon, akinek ket anyja van:-)

de azt tenyleg nem ertem, az orvosok ezt miert nem bizzak a nokre...mert igaza van a palya beanak a gyerekeim kedvenc dalaban:

"hogyha kedvem tamad ulve-allva szulni
miert ne lehetne ugy is szulni
en sem tudom meg, hogy kell szulni,
de maga fog szulni vagy en fogok szulni??

igy kell szulni, ugy kell szulni
a doktor ur honnan tudja, hogy kell szulni????"

tenyleg a sok hulye pasi honnan tudja amugy???????? ketsegtelen, nekik kenyelmesebb pozicio, mintha lentrol kene felnezelodniuk:-)))

evi,
valaki a minap megkerdezett, hogy ha 3- 4 szoval kellene jellemeznem a gyerekeimet, mi lenne az. s nagyon furi, de egy olyan szo sem jutott eszembe, amit mindkettore mondhatnek, annyira masok, mikozben annyira nagyon osszeillenek, talan eppen ezert. (ma eppen aliz ugy babazott, hogy borisz volt a baba, aliz iranyitott-fekudj le, rajzolj, most fozzunk stb., borisz meg mindent megtett 1 oran at is akar).
szal az elso harom szo:
aliz: bizalmatlan, labilis, szelsosegesen szenvedelyes, uralkodo
borisz: nyugodt, kedelyes, vicces, alkalmazkodo
s erdekes modon azok a dolgok jutottak eszembe, ami nagyon szeretheto mindkettoben, pedig igy atolvasva aliz tulajdonsagai inkabb negativak, s megis emiatt lehet hozza annyira kotodni (bar anyoseknak eppen ez a baja)
s en megis ugy erzem, borisz is engedelmes kolok lesz kozossegben, csak o nem a szorongasa miatt, hanem az alkalmazkodokepessege miatt.

ja mindezt azert irtam le, mert eszembe jutott, milyen jo lenne, ha ti is leirnatok 3-4 tulajdonsaggal a gyerekeket, ami eloszor beugrik nektek roluk! a sajatjaitokat perszer:-)!!!

Kép
Kép
momoska
 
 


Geri: melegszívű, ragaszkodó, érzékeny, kitartó. Ez utóbbi kettő lehet nagyon pozitív, de nagyon negatív is, mert nem csak a jó dolgokban kitartó, hanem a hülyeségeiben is. De hát ez így jó, all inclusive :lol:

Anna: barátságos, kisajátító, nagyszájú, határozott. Ő sem egyszerű eset, az biztos:) de ki az?

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Eszti: nyugodt, kedves, szelid, megfontolt.

Palya Beának meg igaza van! :lol:

A turi a Rákóczy úton van a Blaha és a Keleti között a 7-es megállójában, egy sarokbejárattal.

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Kolos: barátkozó (néha túlságosan is - simán odamegy a boltban gyerekekhez és ölegetni akarja őket), akaratos, nyugodt, kiegyensúlyozott

Timi, én is oda szoktam járni turiba, ez is háda kft. :D de én enm találtam a múltkor Kolosnak semmit. vlhogy az volt az érzésem, h az ő méretük hiánycikk. igaz az már legalább 3 hete volt.
snooopy
 
 


en ide a nagy lajos es a brrrr franc elfelejtettem, pedig itt lakunk, naaaaa, ami a gervay mellett van utca, ja megvan gyarmat u. sarkara szoktam jarni a hadaba, ez az egyik legnagyobb uzletuk, s felnott cuccbol nagyon jokat lehet kifogni, gyerekbol is rengeteg van, de vagy az 1 ev alattiaknak, vagy a 3 ev felettieknek....86-92-es telleg semmi szinte, bar balabontaskor meg sosem mereszkedtem oda. en egyszer voltam abba, amit timi irt, de az nem kifejezetten gyerekruhaturi (vagy masra gondolok??), csak az emeleten van gyerekreszleg, nem???? nekem az nagyon kicsinek tunt.

Kép
Kép
momoska
 
 


ja nem az mas, amire en gindolok, az a keleti es a dozsagyorgy kozott van, akkor tovabb kellene menni a blaha fele...hjaertem. nem mintha ruhagondunk lenne, csak mar volt, hogy hirtelen megszorultunk, mert a gatyai fele vizmertekes lett nyar utan, a maradek meg meg derekban bo, s akkor keresgeltem, de anyukam mar azota potolt mindent, csak teli cipobol 4 par van borisznak.

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok!

Nagyon-nagyon boldog vagyok ma!! Voltam uh-n és egy egészséges pici 7centis baba van odabent!!! :D Rengeteget mozgott (gondolom éhes volt,mert éhgyomorra mentem a vérvétel miatt), már működik a veséje,megvannak az újjacskái, a csigolyái és úgy néz ki, van egy fütyije is! :shock: Persze ez még azért nem 100%, de valószínű!!
Hihetetlen!

Hétfőn pedig kezdem a munkát, most hogy ott voltam, nem is bánom, jó lesz az!!(egy darabig)
Esztim ma reggelire ment a bölcsibe, egyből libamájas kenyérrel kezdte! 8) Nem tudom mit paráztak amiatt,hogyan fogja fogadni, én tudtam hogy nem lesz ez számára nagy trauma (imád enni). Ja, mondták,hogy jól evett, és vedelte a tejeskávét! Úgyhogy a reggelivel sincs gondunk.

Orsi, igen a Háda! Ki kell fogni, de minden hónap első szerdáján jönnek az új ruhák (meg a nyomulás).

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


nagyon tuti! a futyi is:-))))
meg a libamaj is:-)

Kép
Kép
momoska
 
 


Timi, már 7centi, nagyon tuti!!! :lol: grat a fütyihez mégha nem is biztos.
Eszti meg nagyon ügyes.
snooopy
 
 


Sziasztok!

Ma 1 órába telt míg Lina elaludt. Igaz, délután 2,5 órát lenyomott.

A Szent Imre gyermekágyas részébe se lehet bemenni, csak ablakon keresztül lehet megnézni a babákat, az anyukák meg egy közös társalgóba jöhetnek ki. (Barátnőm szült ott 2007-ben.) Engem zavarna, hogy apa 3-4 napig meg sem foghatja a babáját (mondjuk én gyakorlatilag nem tudtam mozogni egy napig a szülés után, nem is tudom, mi lett volna, ha nem jöhet be a férjem, meg anyukám), de az tényleg igaz, hogy azért most komolyan kéne venni a látogatási tilalmat, főleg baba-részlegeken.

Érdekes, én is nagyon sokszor tapasztalom, ha Linussal utazom, hogy nagyon segítőkészek, udvariasak és előzékenyek az emberek. Még szinte föl se szállok a villamosra, már adják is át a helyüket. Szomorú, hogy ez nem mindenhol /mindenkinek természetes.

Timi, Eszti édes, hogy így tudja, hogy huncut volt. :lol: Fütyi? Szuper! Én Lina után kifejezetten kisfiút szeretnék másodiknak!! (Aztán még egy kislányt… :lol: )

Momoska, bár nagyon szeretnék veletek talizni, ne nagyon számíts ránk, mert ha lehet, a járvány miatt kerülöm a tömegközlekedést, az autót meg nem bírja Lina (a dugót meg a férjem… :roll: ). Bár valamikor megyünk majd Rékának és anyumnak a névnapját megünnepelni, de akkor nem tudom belefér-e a játszózás, meg ki tudja ti is hol lesztek hétvégén.

Hogy milyen is Lina? Szülőbarát, jószívű, édes-vicces-dumagép, és néha nagyon akaratos.
Legújabb nyelvi állomása, hogy a számára kedves/fontos dolgokat becézi, úgy mint: nyuszika, nyunyuka (cumi), Rebike (tök érdekes, hogy jól használja a hangrendhez illeszkedő –ka és –ke ragokat), nagyika, babaka, mamaka (ez én vagyok!), apaka, „Mennyi bubika!” (buborékfújás közben).

A ma esti meztelen popsival szaladgálás a fogmosással végződött, amikor is sietősen bejelentette, hogy „jön a kaki”. Gyorsan felültettük a szűkítőre, és már csurgott is a pisi! Kitöröltük, lehúztuk, majd miután leszállt, megint mondta, ekkor egy pukit sikerült nyomnia. Természetesen, most is kitörölte „Ina, együl” (azaz Lina, egyedül) a nuniját.

Karácsonyi ajándék ötleteim kicsit elvontabbak annál, amit esetleg várnátok, de hátha lesz, akinek megtetszik valamelyik.
Én most 2 partnercéggel is elkezdtem dolgozni a wellness (egészségmegőrzés, öregedésgátlás), valamint az ivóvíz/ásványvíz területén, és ehhez kapcsolódnak az ajándékötletek is.

1. A szervezet antioxidáns szintjének mérése
Nem tudom ki mennyire van tisztában a mindenki szervezetében zajló állandó szabadgyök-antioxidáns harccal; röviden szólva, a szervezet egészségi szintjére és a civilizációs betegségekkel szembeni ellenálló képességre lehet következtetni az antioxidánsok mennyiségéből. Ezt a szintet tudjuk mi egyedülállóan megmérni ennek a Nobel díjas alapokon nyugvó berendezésnek a segítségével.

2. Bőröregedés gátlás program
A cég kutatóit Nobel díjra terjesztették az öregedésgátlásban elért kutatási eredményeikért. A technológia a belső sejtjeinkben lassítja az öregedést, nem pedig az eredményt (ráncokat) próbálja kezelni.

3. Vízszűrő kancsó
Aktív szén és ioncserélő gyanta segítségével 5 lépcsőben szűri meg a csapvizet nagyon sok nemkívánatos szennyeződéstől és nehézfémektől. Éves szinten több tízezer forinttal olcsóbbra jön ki, mint a PET palackos ásványvíz; nincs cipekedés; nincs környezet szennyezés; ráadásul a nem megfelelő tárolási és szállítási hőmérséklet hatására a műanyag palackból nemkívánatos anyagok válnak ki az ásványvízbe, amit az emberek meg szépen bekortyolnak.

Ha valakit bármelyik érdekel bővebben, akkor priviben állok rendelkezésre bővebb infóval. Nem elhanyagolható, hogy mindhárom megfizethető, és nagyon profi.

Jó éjszakát! (Most csak 5 napot hagytam ki, mégis hosszú lett. :roll: )

Kép

Kép
csürci
 
 


Sziasztok!
Remélem lesz egy pár percem írni, és be is fejezni. Már egyszer fölsirt, most alszik!

Csak nagyvonalakban olvastam vissza, bocs, így a végvel kezdem.
Ajándékötletnek a vízszűrő szerintem jó dolog, nekünk is van, mi is szűrve isszuk a vizet, a teát is abból főzzünk, egyedül a főzéshez azért nem azt használunk.

Tulajdonságok: energikus, huncut-vidám, alkalmazkodó, szófogadó, türelmes, félénk.
legújabb szava: basszus. A múlt héten a játszóban öltöztünk, amikor valamiért (már nem is emlékszem) mondtam hogy basszus és ezt bezzeg azonnal és majdnem hibátlanul ki is mondta. Aztán azóta már jó pár nap eltelt, de tegnap estem csak úgy magától elkezdte mondogatni. :lol:

Timi! Ez szuper, kis fütyis, izgi lehetett!
Én épp ma mondtam a bölcsis néninek, hogy (most voltunk 9. alkalomma) úgy gondoltam a 10. alkalom után megpróbálhatjuk már hogy otthagyom egy rövid időre (10 perc?), de nem úgy néz ki hogy ez kivitelezhető lesz. Vagyik úgy igen, hogy elmegyek ő meg addig sír míg vissza nem jövök. Ez meg nem OK. Bár nem tudom lehet hogy ez lendítene a dolgon.... hogy megpróbálni hátha....

Ma amikor hazajöttünk mondtam is neki, hogy legközelebbre mit tervezek, hogy ő ottmarad én meg elugrom a boltba, ott van a közelbe és hogy ő addig játszani fog és hamar megyek is vissza. Szépen végighalgatta, és közölte szép nyugodtan hogy nem.
Pedig egyszer el kell kezdeni...

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok!

Gyors bekukk!

Dávidról: akaratos, tartózkodó, nagyon alapos megfigyelő, huncut

Nálunk is úgy volt a kórházban, hogy üvegajtón keresztül lehetett csak megnézni a babát. Apuka, hozzátartozó még a folyosóra sem jöhetett be.

Timi!
Gratulálok a kis fütyishez! :)

Kép
Kép
tina82
 
 


Köszönöm lányok! Aztán majd meglátjuk mit mutat a következő ultrahang! Sógornőmnek volt egy szobatársa,akinek végig fiút mondtak a terhessége alatt és egy gyönyörű kislánya született! :) (azért megtartották 8) )

Tegnapelőtt mondtuk el anyunak és az anyósoméknak,hát nagy volt az öröm! Anyósom már sejtette, fura hogy anya nem, ugyanis akkora belem lett!!Tényleg furcsa, Eszterrel ilyenkor még semmi poci nem volt, most meg valóban látszik. Már csak abban reménykedem,hogy ne legyek megint cukros. Annyira jó lenne végig azt enni amit szeretnék!

Tegnap már megint rosszalkodott Eszter a bölcsiben. Gondolom unja már egy picit magát, mert be vannak zárva a pici szobába. Most volt egy társa is az asztalra/székre állásban és összevesztek a gondozónénivel. Piroska néni rácsapott az asztalra és hangosabban mondta,hogy elég volt, nem mászunk fel sehová, onnantól fogva állítólag minden rászólásnál sírva fakadt Esztim és engem követelt...
Itthon és a nagymamáknál pedig boldogan újságolta,hogy felmászott az asztalra (lehet,hogy nem tett túl jót, hogy mindenki jót nevetett ezen, de azért persze mondták,hogy ezt nem szabad). Kíváncsi vagyok ma mi lesz.

Edina, mi a bölcsiben azt csináltuk,hogy amikor jól elvolt én kijöttem a szobából, ott voltam az ajtó előtt. Mostmár mindíg elbúcsúzom tőle és megbeszéljük,hogy jövök érte ebéd után.

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Sziasztok!

Hahó, jól eltűnt mindenki!

Orsi, mizújs? Hogy bírod? Kapott már új ágyat Koli?
Nekem Esztim állandóan a hasam rugdalja altatás közben :?

Ma végre süt a nap, tegnap borzasztó idő volt. Esztinek ma el is kezdett folyni az orra, remélem nem lesz beteg, hisz jövőhéten megyek már dolgozni. Most komolyan el kell gondolkodnom az oltáson, de eléggé parázok tőle... én rengeteg emberrel fogok találkozni. Nem tudtam beszélni a dokimmal hétfőn, de jövőhéten úgyis találkozom vele, akkor már meglesz a kombinált teszt eredménye is (remélem).

Hívtam tegnap a védőnőt is, egy héten kétszer van terhes rendelése, hétfőn és csüt, természetesen munkaidőben. Ma mehettem volna, kértem is, de nem volt már üres hely, mondom neki,hogy jó lett volna mert jövőhéttől már dolgozok, erre azt feleli: hát,Timi, már tudjuk egy jó ideje,hogy jön a baba, mért csak most jelentkeztem. Nem akartam újra kifejteni neki,hogy a múltkor már megbeszéltük,hogy csak az uh után jelentkezem az előző terhesség kimentele miatt. Mindegy, majd hétfőnként fogok hozzá menni délután 4-re, most azzal fogok kezdeni a munkahelyemen,hogy elkéreckedek egyből.. Fontos az a terhes kiskönyv..

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Amúgy emlékszem Esztivel voltam már vagy 15 hetes,mire eljutottam védőnőhöz 8)
Mondtam is a melóhelyemen,hogy a végén gondozatlan terhes leszek! :)

Na, jól elszórakoztatom magam! :D

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Sziasztok!

Továbbra is várjuk a Te Történeted rovatba a szüléssel, gyermekvállalással, neveléssel kapcsolatos vicces, nevettető, megható, megkönnyeztető, tanulságos írásaitokat 1-2 oldal hosszúságban, Word dokumentumban a szerkesztőség email címére: szerkeszto@babanet.hu

A Kölökneten pedig még lehet nevezni a Mikulás-pályázatra, a legjobb történeteket remek gyerekkönyvekből álló csomagokkal díjazzák majd! Még odaérnek majd a Télapó előtt! Itt a következő mélcímre írhattok: szerkeszto@koloknet.hu

Mindenkinek további szép napot:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


en alizzal a 20. heten kaptam kiskonyvet, borisszal meg a 18.-on:-)

vagyok en am:-)
majd meg jovok is:-)

Kép
Kép
momoska
 
 


nálunk a bölcsiben nincs olyan hogy "egyedül jól elvan" és én akkor gyors kijövök, fél szemmel mindig engem néz, vagy ott ül mellettem, vagy az ölembe. Úgy kell noszogatni, hogy menjen már beljebb egy kicsit, arrébb. Nálunk ez hosszabb időt vezs igénybe.
Ma mondjuk jobban elvolt. Vittem be kakaós csigát, tegnap du sütöttem. Nem lett a legjobb, de azért meg lehetett enni.

Tegnap este az ágyát szedtük szét, mármint az összes oldalát a kiságynak, így lett egy szép kis ágya. Kiváncsi voltam hogy fog aludni, de nem volt semmi különös az új hely miatt, ugyanis kicsit máshol van az ágya most. Olyan nagylányos így, rendes ágyikóban. Jaj le is fotóztam ma reggel amikor fölkelt!
Kép
Kép

KépKép
domidina
 
 


Edina, de édes ez a lány! És nagyon tuti kis ágya lett!!Mi is át akarjuk alakítani Esztim ágyát, hogy aludjon végre a saját szobájában el (lehetőleg egyedül), mert képzeljétek én mindig elalszom vele és borzasztó,hogy f9-től alszom, felébredek éjfél körül és nem vagyok álmos! A párom addig a számítógépénél ül, ő jön lefeküdni én meg elkezdek pakolgatni a konyhában, vagy olvasok...

Momoska, nem pályázol? Tök jó történeteid vannak, hm?! :D
És mért nem jelentkezett hamarabb a védőnéninél kismama?

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Sziasztok!

Kedves anyukák, miket olvasok én itt?!? :lol:
Akkor én örülhetek, mert nekem a körzetben olyan rendes kismamák voltak, hogy a 12. hétig mindig tiszteletüket tették nálam.
:lol: Egyébként a doki nem hiányolta a kiskönyvet?
Tényleg Momoska, hogyhogy ilyen későn mentél védőnőhöz?
Amit Timi írtál a munkával kapcsolatban sokszor tényleg nem egyszerű megoldani. Én kb. 2 hetente rászántam magam és 4 óra utánra is hívtam olyan kismamákat akik dolgoztak és nem tudtak előbb jönni. Persze a férjem annyira nem örült ennek, de igyekeztem máskor "kiegyenlíteni" a plusz munkaidőt. :)

Edina!
Tényleg olyan nagylányos lett így Lili ágya. Jó ez a hálózsák. Te varrtad?

Én mindig attól tartok, hogyha levesszük majd a rácsot, akkor ki fog mászni. Így is mostanában olyan nehezen alszik. Kb. 5x is bemegyek mire megnyugszik. Már elgondolkodtam rajta, hogy megint beülök hozzá. :?

Képzeljétek, ma a Penny előtt kiárusítás volt és 5000 Ft-ért sikerült venni autósülést, ami majd külön magasítóként is használható. Nagyon örültem neki.

Kép
Kép
tina82
 
 


Sziasztok!

Tina nehogy magadra vedd! :)
Nekem a dokim nem kérte soha a kiskönyvet, volt,hogy utólag nyomott bele pár pecsétet.
Az 5000 ft nagyon jó ár volt a gyerekülésért!Ami nekünk van az 15 volt,de kell majd másik asszem 15 kilótól..

Ma megyek piacra, mert annyira kívánom már a savanyú káposztát! Eszem is nyersen és csinálok majd székelykápit belőle.

Orsi, Kora, Csürci? és Momoska te is ígérted még magad!

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Tegnap megjött a MÁK-tól a válasz, megítélték nekem a Gyest :)
Végül nem is volt sok idő így postai intézéssel, hiszen október elején adtam fel a kérvényt és egy hónap telt el. Gondolom majd jövő hónapban már kapom is. Tök jó! Hú, és annyira örültem a számlámon a fizetésemnek!! Azért nem mindegy...

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Tina,
igen én vartam a hálózsákot, így olyan lett, amilyet én akartam, meg amilyet Lili (szerintem) szeret. Kényelmes, pihe, puha, jó nagy, amiben tud mozogni.

Szerintem próbáld ki a rácsot levenni, aztán majd meglátod. Lehet hogy eleinte oda kell majd ülnöd, amíg megszokja az új helyzetet, de lehet nem is kell megszoknia mert az lesz természetes. Szerintem elég nagy már hozzá, nem???

Én meg már azon gondolkodom, hogyan kezdjek hozzá ahhoz, hogy nélkülem aludjon el, ne kelljen ott feküdnöm mellette és énekelgetni meg stb.

Én is elalszom ám mellette, csak én nem maradok sokáig, 1 óra múlva tuti felébredek, és megyek a helyemre. Persze aztán éjjel még többször fekszem mellé.....

Csak úgy érzem ez sem lesz könnyű és rövid idő alatt megvalósítható, mint a bölcsi, nehezn szakad el tőlem....


Hú a gyerekülésnek tényleg jó ára volt! Megérte!

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok

vagyok, bocsi csak mostanában vlhgy sosem jutok ide.

Lilirl már jó rég láttam képet, nagyot nőtt. nekem először a nagy haja tűnt fel. hátul is hosszú már? lehet bele gumit rakni? :D azzal olyan édesek az ilyen picik.

voltam dokinál, minden rendben, baba lenn, méhszáj zár, ctg semmit nem mutatott.

5000ért én is vettem volna ülést. nekünk is olyan van ami 15kg-ig jó csak, szerintem jövőre vennünk kell egyet. bár amúgy is kéne, mert a kicsi ki fogja nőni a hordozót, átkerül Kolos ülésébe és Kolos kap újat.

hát én sem tudom hogy lesz ha meglesz a pici, mert Kolos mellettem alszik a nagy ágyban és Szabi kinn a kanapén.
:oops:

hát akkor én jó Kismama voltam mert mindig a 12. hét előtt mentem a védőnénihez. :lol:
snooopy
 
 


palyazzak? mivel is? ja gyerekstoryval. gyerekkonyvcsomagert? ok. melyikkel? olyan boribon mania van borisznal, de az itthoni 5 boribon konyvbol csak 3at bir, ezert en mar kicsit unom, mindig ajalngatok mast, de csak az "ebben a hazban lakik brumi maci" c. bongeszos-ablakost vallja be neha, vagy ha mast is, akkor utana meg kikovetel 2 boribont, s az ebed es a capuccinom kozott mar a turelmem hataran vagyok olyankor. ugyhogy, ha a konyvcsomagban van meg nehany boribon, ami nekunk nincs meg, akkor palyazom:-)

nemistom, miert nem mentem. alizzal talan azert nem, mert az 5. hettol korhazban voltam a 10.-ig, majd nonstop hanytam a12.-ig, a szomszed hazig se tudtam elmenni, majd rogton leutaztam fertodre regeneralodni 2-3 hetre, majd visszajottem, s nem volt vedono, majd elmentunk nyaralni stb. szal nyar vegen jutottam el hozza.
borisszal meg eleve a csak a 11. het utan mentem dokihoz.... de szerintem babona, s akkor is nyar volt, nyaralas ilyesmi...de szerintem babona tudat alatt, mert az elsovel a 10. heten mar volt kiskonyvem, s a 15. heten derult ki, hogy a 10. mar nem elt, de nem is ertem, hogy akkor milyen egy szar orvosom volt, mert a 9.-16. het kozott nem is rendelt el semmi vizsgalatot!

nagyon csini csaj lili! s extra kenyelmesnek nez kis a halozsakja, ilyenben en is aludnek. aliz sokaig ragaszkodotta kisagyahoz, neki majdnem 3 eves koraban vettuk le a racsot, akkor is mi beszeltuk ra, vele akkor nem volt gond, nem maszkalt, pedig o is onalloan aludt el, de megsem kockaztatnek borisznal (szerencsere o is szereti a kis kuckos agyat, napkozben ket racs ki van veve, de ha beleteszem alvashoz, mindig rogton szol, hogy "jadd vissza a jácsotat":-)), pedig ha belegondolok, meg akkor is, ha 30 percig dumalgat lefektetes utan, akkor sincs meg kitalarozva sem, ha bemegyek, miutan elaludt, annyira kis rendesen fekszik ebren is.

timi,
honnan volt gyes igenylo lapod??? sok oldalas? hany peldany kell belole? s hova kell bevinni/bekuldeni? s mit kell meg hozza csatolni??? stb.

a bartnom mult het ota neha ellat munkakkal, amit alvasidokben tudok csinalni (pl. most vegeztem egy adaggal. ezert vagyok neha ritka, neha rovid).

Kép
Kép
momoska
 
 


tina, te dolgozol???? vagy mire szantad el magad 2 hete???

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok!

Momoska, Tina nem dolgozik,hanem amikor dolgozott szánta rá magát két hetente,hogy 4 utánra is hív dolgozó kismamikat! :)

A Gyes igénylőt a mák honlapjáról töltöttem le egy példányban és küldtem a ceglédi postafiók címre. Le van írva minden, az is,hogy milyen másolatokat kell csatolni. Én asszem küldtem az igazolványaim másolatát, a magánnyugdíj szerződés másolatát, a munkahelyemről kaptam papírt, amin rajta volt,hogy mikortól mondták fel a Gyed-et és mikortól kérem a Gyest.

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


"bojibon" nálunk is menő. Nekünk a lufis van meg egyedül és nagyon szereti!

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


ALÍZNAK BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!

még nem olvastam vissza, csak ezért jöttem.
snooopy
 
 


koszi orsi, atadom. unnepelteti magat ezerrel!:-))

na a lufis boribontol vagyok a leginkabb kiborulva, pedig aliz idejeben meg szerettem:-) nekunk 5 van, de valahogy kettot nem bir annyira. a szulinaposat azt csipaza, mindig maga mondja mar boribon kerdeseire annaipanni helyett: "menmódom med, mejtitot".
na ilyen keson ma, mert most vegeztem be a munkat!

Kép
Kép
momoska
 
 


Momoska bírom Borisz dumáját! :D
Eszter is szokta idézgetni, ha puffan valami,akkor pl. mondja,hogy: jaj,a kejítésbe beakadt a luszi. :) valahogy az f betű sem megy még igazán 8)

Orsi mizújs veletek? 27nap van hátra a vonalzód szerint!!

Alíznak akkor én is boldog névnapot kívánok!!

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Sziasztok,

mi a jó ezekben a boribon könyvekben?? én nem ismerem őket. most kerestem rá, hogy mi is az. :oops:

és mit kapott Alíz?? vlmi rózsaszín dolgot? :lol:

Timi, igen már mindjárt szülök. néha fájdogálok, de a ctg semmit nem mutatott. vagy egy olyan érzésem, hogy novemberi baba lesz...nem tudom, vlhogy érzem. aztán lehet megcáfol a kisbüdös. :lol:

hívnak mennem kell... "anya anya" vlki kiabál :lol:
snooopy
 
 


sziasztok,
Utólagosan is Boldog Névnapot Alíznak!

Én sem ismerem a boribon könyveket, érdekelne engem is, Lili imádja a könyveket, biztosan fog kapni karira, megy szülire, de nagy kedvence a puzzle uh. az is lesz! Na ebben rám hasonlít (legalább valamiben :lol: ) türelme az van, meg kézügyessége!

Hááát igen, Lili elég sokat nőtt, és mellé sajnos nagyon nem hízott, megnyúlott egy kicsit. Aminek annyira nem örülök, mármint annak hogy nagyon keveset eszik, szerintem.
Nálatok ez hogy alakul?
A haja meg érdekesen nő. Hátul elég hosszú már neki, az "első" haja ami nem hullott ki, ami kb 2 cm-re a nyaka fölött kezdődik, alatta meg most kezdett el nőni jobban, uh. ott kb. 3 dm, ami fölötte van az meg 13 cm. Persze ez nem látszik csak amikor fésülöm, meg amikor copfot csinálok belőle. Elől meg oldalt, meg lassabban nő.

Hétvégén nem voltunk itthon, villányban voltunk. Szokásosan a nappaliban rohangált föl-le és tiszta erőből nekirohant egy sparhert sarkának. Még jó hogy gömbölyű, mert nem tudom mi lett volna. Na meg akkor ha 1 cm-el alacsonyabb, mert akkor pont a szemébe ment volna. Így meg van egy jó nagy lili folt a szeme alatt.

Aztán fürdéskor meg látom ám, hogy a térdében van egy jó nagy tüske, vagy szálka, körülötte jó nagy piros folt. Gondoltam kipiszkálom tűvel, de nem sikerült, mélyen van, meg se tudtam mozdítani, meg erős is a szálka. Szegénykém sírt közben, de nem húzta el a térdét, hagyta hogy csináljam.
Ma bemegyünk a házidokinkhoz rendelésen kívül. Neki van valami érzéstelenítő spréje, hogy kiszedjük, anélkül nem megy. A gyerekdokihoz nem viszem a tömegbe, még elkap valamit. Ügyeletre sem akartam, mert ott meg kiröhögtek volna, hogy mit akarok ezzel. IGazából nem nagy dolog, de én nem akarom kínozni.

Nahát én nem is emlékszem már mikor mentem először védőnőhöz, de azt hiszem én sem a 12 hét előtt. Talán.

Orsi, tényleg nem sok van már hátra. Akkor gondolom már nagyjából kész vagy mindennel a baba érkezésére gondolok.
A szomszédunkban is van egy csajszi, ő is szerintem pont arra a napra van kiírva mint te. Ez csak úgy eszembe jutott.

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok!

Timi!
Egyáltalán nem vettem magamra. :)

Orsi!
Régebben hallottam a boribon könyvekről, de alaposabban sose néztem utána. Azt hiszem itt az ideje, hogy most már ránézzek én is. :)

Momoska!
Utólagosan Boldog névnapot kívánunk Alíznak!!!

Edina!
Akkor "jól összejött" nektek az a nap. Azóta sikerült kiszedni a tüskét?
A gyerekeknek ebben a korban vannak nyúlási és hízási időszakaik, amik általában váltják egymást. 1 év alatt ebben a korban 2-3 kiló az "elvárt" súlygyarapodás.


Ja az ülés amit vettünk csak 15 kilótól lesz jó, de addig majd eltároljuk valahol. Ami most van az 18 kilóig jó. Bár nem tudom, hogy tervezték, mert amikor a vastag téli kabát volt Dávidon, a legnagyobbra állítva is alig bírtam becsatolni. :? Pedig még biztos nincs 18 kiló ruhástul. Szóval a ruha miatt hagyhattak volna hosszabb övet.

Kép
Kép
tina82
 
 


edina,
en alizt nezve ala tudom tamasztani, amit tina irt a nyulasi-hizasi idoszakokrol. nala latvanyos volt kb 4 eves koraig, azaz neha olyan kis igazi ducijucinak nezet ki, aztan par honap mulva mar aszittuk "elmult", majd ujra stb......! s ougyan mindig jo evo volt, de enhye valtozas ebben is erzekelheto, hogy vannak idoszakok, mikor nagyon sokat, vannak, hogy alig-alig eszik. sztem tudjak ok pontosan!

tenyleg, mi lett lilivel? s mi van villanyban? marmint hol voltatok? szeretem azt a kornyeket is nagyon!

Boribon marek veronika konyve, o irta pl. a kockasfulu nyulat es ilyesmiket. az a jo benne, hogy nagyon egyszeru kepekkel es egyszeru szoveggel vannak ellatva, de kedves kis tortenetekkel, pont 2-3 eves gyerek szintjen(bar aliz most is szereti:-)), sok ismetlessel a szovegben, ami alapjan - ha ugy akarja az ember - lehet tanulni szineket-szamolast (pl. a lufisban, vagy a boribon es annipanni c.-ben), vagy a ruhadarabokat, vagy a helyes viselkedest, vagy mindennapi gondokat (boribon beteg) stb. szal kedves...a kolykok nagy resze nagyon szereti, ugyhogy erdemes venni nekik sztem.

orsi,
ez nagyon izgi!!:-))) novemberi kolok:-)
aliz tolunk egy sooby doo-s (vmiert szereti!) matricas konyvet kapott (matricagyujto mania van a suliban), meg egy ceruzat, amire honapok ota vagyik, s amilyen hulye vagyok, megvettem...1350 Ft/darab, sima grafit, fekete, csak vana vegen egy kis kristalyszeruseg. es egy hegymaszos tarsasjatekot, na ez nagyon aranyos, azzal egesz hetvegen jatszottunk:-) szal szinte semmi rozsaszin:-), hisz "az mar babas" - szokta mondani:-)

ja egy kis story, aliz milyen bolcs volt tegnap. anyoseknal voltunk delutan, s szinte az elso pillanattol csesztettek alizt, aki tenyleg kicsit viselkedeszavaros, ha unatkozik, vagy nem o van a kozeppontban, de ok mar az elejetol azert csesztetek, mert nem ul szepen egy helyben, hanem felall-ugral-mozog-hentereg. anyos meg mindig mondta a szokasos dumat: "ilyen okos nagylany mar tudja fegyelmezni magat....szepen ul, nem izeg mozog blablabla..." en nem szoltam egy szot se, de mikor aliz leugrott egy fotelrol, s anyos ujra rakezdte, akkor aliz csak mosolyogva ennyit mondott: "mama, en ilyen gyerek vagyok." hat en is csak vigyorogni tudtam:-)) anyost meg ez sem hatotta meg.
de borisz is nagyon bolcs, mert ma ebed utan azt kiabalta a lepcso tetejerol, hogy "anya, gyeje, váj a tata":-), s telleg ott vart a pelusban az a franya kaka, hogy kiszedjem:-)

ja timi, a v es f hang nalunk is furan alakul, mert ugye a fuggo-allata, az honapok ota vava, (azaz most mar lili-vava, tehat megy v hang, de amugy meg tata jan (tata van) meg elzeszem (elveszem stb., de ma azt mondta, hogy "cica vagyot", s ott jol mondta. a "fa" szot is regto jol hasznalja, meg szőmegyet (fölmegyek) van, meg mit szőzöl?
szal ez szerintem tipikus:-)
de akkor te jol utanozhatod a lufi-durranast a boribonnal, ha esztinek a nagy hangokrol ez jut eszebe:-)) edes!

Kép
Kép
momoska
 
 


sziasztok!
Ilyen korán, később úgysem lesz időm.
Takarítanom kell, meg megyünk Kulcsi magánklinikára kivenni a tüskét. A házidoki próbálta de nem sikerült neki, persze a rendelőben nincs felszerelése hozzá. Elég mélyen benne van és nem a bőre alatt, hanem befelé ment egyenesen és nem lehet csipesszel sem megfogni.

Aztán bementünk a baleseti sebészetre, 10 perc után fordultunk is vissza, ezren voltak. És pont alvásidőben, uh. nem vártunk tovább, el is aludt hazafelé a kocsiban.

Uh. ma megyünk időpontra, ott majd kiveszik.

Momoska,
olyan aranyos lehet borisz ahogy már így beszél! Alíz meg tényleg jól megmondta anyósodnak, csak az a baj, hogy mit sem használ!

Palkonyán voltunk. Nem tudom ki tudja, de ez a világörökség része, a pincesor. Egy kedves barátunknak van pincéje, borosgazda és tőle szoktunk bort venni. Na meg egy kis ház, ahol meg szoktunk szállni ilyenkor.

Lili ülése sem lesz jó szerintem addig amennyi kilóra szól, Olyan keskeny fajta. De mi húzzuk vele amíg lehet, mert baromi drága volt. Most még jó kabátban is, uh. azért még sokáig jó lesz.

megyek mert még netezek egy kicsit még mielőtt fölébred.

KépKép
domidina
 
 


sziazstok,
szegeny lili! s mar tul van rajta?? mit csinaltak vele??? s mennyit ker egy ilyenert egy klinika???

ez volt nalunk tegnap, s mivel egesz nap, ezert borisz reggel 3/4 8 es este n9 kozott semmit nem aludt, s egesz jol birta, csak vacsinal voltak mar furasagai.

http://picasaweb.google.com/papaijulia/Bababulinov17#

bocs, csak maugy meg nem vagyok tegnap este jo passzban, mert az eddig problemamegoldast felajanlo es konszenzuskereso igazgatonom rajohetett, h. nehez megoldani azt a problemat, hogy nekem oraim legyenek, vagy olyan kepzest talalni, amit el kellene vegeznem, mert valszeg az angolon kivul semmi nem jo nekik, amit en csak nagyon sok penz es ido befektetesevel tudnek megcsinalni, azaz nagyon hosszu tavon...s azota olyan rovid-tomor, lerazo leveleket irogat nekem, aminek kvazi az lenne a lenyege, h. mondjak fel, azaz konyvtari aszisztenskent tudna alkalmazni, ami ovid tavon biztos nagyon kellemes elfoglaltsag, de perspektivat sem ad!

Kép
Kép
momoska
 
 


Olyan gyorsan kikapta a tüskét, hogy szinte ideje sem volt Lilinek még megnyikkanni sem. Kb. 5 mp-ig tartott, de lehet hogy még így is sokat mondok. Baromi jó óradíjjal számolnak, ha így veszem, ezért a röpke időért 5eFt-ot fizettem. Jó mi? És csak egy sima tűvel kikapta. Mondjuk nem csoda hogy nem tudtam kiszedni, mert mélyen volt bent, egy tövis, vagy tüske.
Jó lett volna ha a házidoki ki tudja szedni, akkor megúsztam volna a kiadást, de mind1.

Momoska, a munkahelyedet sajnálom, hogy nem alakulnak jól a dolgok.

KépKép
domidina
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?