Új privát üzeneted érkezett!

Anita, köszi a megerősítést a hőemelkedéssel kapcsolatban!

Geri, teljesen igazad van, ma remélem, sikerül is higgadtan megbeszélnünk mindent. Egyébként épp azért költöztem ki este a nappaliba, mert olyan "nagyívben lesz.rom az idegesítő dolgokat" hangulatban voltam/vagyok (úgy általában a második trimeszter kezdete óta).

Kép
erusverus

Képzeljétek, felhívtam a János Kh. laborját, és megkértem, hogy kivételesen súgják meg nekem a cukoreredményeket (a többi most nem érdekelt), mert "meg kellene mondanom a védőnőnek". Ééééés!
Nem vagyok cukros! :lol: Az éhgyomri 6,2, a 120 perces 4,0
És én ennek tökre örülök - mert valljuk be, a méreteim szerint simán beleférne, hogy cukorbeteg legyek alapból is...
Bocsi, hogy most fájdítom a terhességi diabéteszes fórumtársak szívét, de nekem egy hatalmas nagy kő esett le az enyémről (mármint a szívemről). :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

No, nem akartam ám rontani a hangulaton! Nagyon elcsendesedtetek a reggeli zsongás után! :) Biztos mindenki kajcsizik. :)

Kép
erusverus

én igen és közben beiktatok 1-2 sorozatot (pletykafészek, vámpírnaplók, true blood, grace klinika ) Találtam pár hete egy oldalt ahonnan töltöm és mindig megnézem a legfrissebb részeket :)
Ha már itthon kell feküdnöm akkor legalább élvezzem is :)
stephie

Kakti, nem fájdítod a szívem, nekem is nagy kő esett volna le ellenkező esetben :lol: :lol: :lol:
Martfűn Lillu 3 hetesen volt először, igaz akkor marha nagy melegek voltak ill. ugye mi Monorról indultunk :lol:

Geri, berakhatod a légzésfigyut pokróc alá, de marha kényelmetlen lenne, barátnőmék kínozták így egy darabig a babát, aztán feladták :lol: Ha nem akarsz engedni a légzésfigyelőből (én se tenném :wink: ), akkor a matracból kell... ízlés kérdése, de nekünk a kókusz bejött... de az is igaz, hogy most Lillu a nagy ágyán szivacson alszik, mert nem mertem méregdrága matracot venni, amíg nem 100% szobatiszta.

Szabó doki védelmében, nem kétségbe vonva, hogy Móninál hogy járt el, de én ilyet nála sose tapasztaltam... hozzám a 3 napos pünkösdi hétvégén hívták be úgy, hogy már indultak kirándulni, bizti örült a család egy szülő kismamának, de ott volt fél óra alatt és nem sietette a dolgokat :wink:

A védőnéni persze lemondta a látogatást, de csak miután kitakarítottam :wink:

Nóri, mi így néztünk ki: :wink:
Kép

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi!

Hát Lillu sem szőkének született! :lol: Te, én annyira kíváncsi vagyok, mennyire hasonítanak majd egymásra a csajok! Elvégre testvérek, aztán lehet ég és föld lesz! :D
Vendég

Kakti, jó hogy örülsz. Gratula a jó eredményhez. :D

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nóri, mi a nővéremmel ég és föld vagyunk. Testalkat is teljesen más, ő barna hajú, barna szemű, én szőke, kék szemű. Bár köztünk 8 év van, lehet hogy módosítottak közben a gyártósoron. :lol:

Erusverus, én inkább a páromat pateroltam volna ki a nappaliba. :twisted:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

A rossz hangulat sajnos nálam is megjelent tegnap estére. Igazi sárkány voltam Szabival, de képtelen voltam lenyugodni, minden idegesített. (mint a viccben: ha van rajtad sapka, azért, ha nincs azért...) :( Remélem hamarosan elmúlik, mert kifejezetten utálom magam ilyenkor. :evil:

Ti szeditek még rendszeresen a terhes vitamint? Az az igazság, hogy én általában elfelejtem, meg már el is fogyott és alapvetően változatosan eszek. Persze tegnap nem jutott eszembe megkérdezni a dokim. :?

Na, nekem nem kell a férjem miatt aggódni: velem együtt gömbölyödik és ha nem szólok rá borotválkozni is elfelejt :lol: :lol: :lol:

Nóri, Ildi: tündériek a babák! :D

Edit: nem tudod hamarabb otthagyni a melót? Amiket írsz, hogy mennyire kikészít, biztos nem tesz jó. :( Mondanám, hogy próbálj meg relaxálni, de tudom, ha felidegesítenek nekem sem megy.

Erusverus: én tuti hogy a férjemet küldtem volna a nappaliba!

Kakti: gratula a jó eredményhez!
zuzmooo

Edit Nálam is beindul néha a szívem és elfogy a levegőm, még stressz nélkül is. Nekem ilyenkor az válik be, hogy lassan számolva lélegzek be és ki. Ugyanannyira. Be 1-2-3, ki 1-2-3. Vagy 4, ami kijön :D . S mivel erre koncentrálsz, meg is nyugszol :) .
pammut

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, nagyon sok a meló, és most is egy óra volt visszaolvasni Titeket!
Gratulálok magunknak a 200. oldalhoz :)

Csilla, köszönöm kérdésed, végül is elmaradt a lecseszés, szépítettem, úgyhogy most minden fél nagyjából elégedett.

Még ezt a két k***va kemény napot kell túlélni, és akkor hétvége, aztán meg három nap szabira megyek, csak kibírom - bár ma reggel majdnem sírtam, amikor 5-6 óra alvás után fel kellett kelni :(

Annyi mindenről bolt szó, de szólni már nem tudok semmihez, annyi erőm van csak, hogy ülve megtartsam magam a gép előtt :)

Ja a légzésre: én is szoktam ilyen kis jógán tanult lassú kilégzéseket gyakorolni, ha ideges vagyok, vagy befeszülök - szoktak bámulni a metrón, hogy mit csinálok :)

boruska

:shock: :shock: :shock: :? :? :? :cry: :cry: :cry: :cry: :( :( :( :( :(

Edit

Kép
ézsóné

zuzmoo: én a 24 héttől már csak 2 naponta szedem és a 30 héttől meg 3 naponta fogom a 36-ig. Viszont amit magamnál észrevettem, hogy jól jött a szoptatásnál, kezdtem már depis lenni de ahogy újból elkezdtem szedni a hangulatom is helyre jött.
Hisz elvileg azért a szüléssel/szoptatással rengeteg vitamin is kiürül a szervezetből, úgyhogy sztem most is így fogom csinálni
stephie

Jó nehezen olvastam vissza és így sok is leszek. Bocsi.

geri: Én megpróbálok tesz-veszen szerezni ezt a mobilt olcsóbban, mert ezt anyuékhoz is könnyebb lenne vinni. Ha nem sikerül, akkor nekem is valami olyan lesz (angelcare).

nóri: Én úgy gondoltam, hogy veszek három lapos légzésfigyelőt legfeljebb és a harmadik megy a babakocsiba és azt vinnénk anyuékhoz is. Persze csak akkor, ha nem kapok mobilt. Köszi, hogy gondolsz rám a ch szegény sütivel, de nekem az is elég, ha olyan helyre megyünk, ahol vehetek ilyet. Azért jól esik. Én most megpróbáltam ezt a zserbót, de nem elég, hogy nem lett olyan jó, még a cukrom is felvitte egy kicsit. Azt hiszem abbahagyom a sütikkel való próbálkozást. Nekem mind a két időpont jó.

csuppancs: Azt nem tudom, hogy kómázhatnak-e akik nem cukrosok. Amikor olyan farkaséhesen, remegve, izzadva felébredünk az éjszaka közepén, az szerintem már majdnem az. Bár azért a kómázás nálam még messze van, amikor éjszaka is kellett mérnem, akkor se ment 4 alá. Jó lett a cukrod.

zarja: Ruhafelajánlásban benne vagyok, amit meg a miénk kinőtt az megy a sógornőméknek.

kattkat: 56-os bodyból biztosan tudnék küldeni. Szerintem a felét sem fogom a gyerekre ráadni.

csipike: Én tervezem is, hogy elmegyek a Heim Pálba oktatásra, hogy hogy kell a babát újraéleszteni. Enélkül én sem látom sok értelmét a légzésfigyelőnek.

kokonya: Ezen a vizsgálaton csodálkozom, mert nekem most is azt mondta, hogyha nem szeretne szüléseket vezetni, akkor elmenne profi uh-snak. Így be kell járnia hétvégén és éjszaka is, de ez is beletartozik. Szóval nem értem, hogy hozzád miért ne akart volna bemenni. Bár én még nem szültem se nála, se másnál. Majd utána megbeszéljük, hogy mi hogy jártunk vele.

zuzmoo: Örülök, hogy bejött a mosódió. Az elején én is idegenkedtem az ecettől, de a ruhák puhasága meggyőzött.

beneildi: Ide inkább nem tenném fel az fw-s linket, mert lehet hogy később személyes adatok (pl. képek) tárolására is fogjuk használni. De megírom neked priviben is. A cukrot érdemes éhgyomorra mérni és az utolsó falat után 1 órára. Tudok olyanról is, akinek első falattól kellett 90 percre mérni, de a határérték ugyanaz. Éhgyomri max. 6, 60 perces max. 7 lehet. A kávéról miért is kell lemondanod? Tejjel iszod?

pammut: Biztosan nem lesz baj légzésfigyelő nélkül sem, de mi van ha mégis én leszek az az egy. Szóval én úgy gondolom, hogy nekem megéri, én nyugodtabb leszek.

ronci: Erre már én is gondoltam, hogyha esetleg van képekkel illusztrál újraélesztési oktatási anyagod esetleg babáknak is, akkor feltehetnéd a gmailre. Biztos sok hasznát vennénk, ha nem jutunk el a tanfolyamra.

kakti: Mi úgy terveztük, hogy húsvétkor hazamegyünk a babával vonaton. De majd az influenza járvány eldönti. Mi 200 km-re megyünk. Az éhgyomri 6,2 szerintem azért nem a legjobb, de a 4 az nagyon is jó, úgyhogy nincs min parázni. Gratula!

Homeó megelőzésre: Nekem is azt mondta a védőnő, hogy ne oltassam magam, de megelőzésre vegyek homeós bogyókat. Még mondjuk nem vettem.

Családi oltás: Párom sem akar oltatni. Nem beszéltem rá, nem tartom én sem annyira fontosnak.

Megcsináltam a zserbót, de többet se csinálok. Nem akart összeállni a tészta és elég száraz is lett, pedig egy csomó diabos lekvár van benne. Nem tudom, hogy hová lett. Mindegy, viszek belőle anyunak haza.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki- az expressz-en lattam 16000ft-ert mobilt. En meg mindig nem tudom, mit fogok venni, de valamilyet nagyon szeretnek.
Stephie- te szedsz valamilyen gyogyszert a magneziumon kivul? Mert en szedek hexaprenalinumot-Gynipralt, es Diazepant. De tul sok idom van, es utanuk neztem, jo nagyon a hatasuk, csak tul sok a mellekhatasuk. Csak kivancsi lennek, hogy odaat is adnak-e ilyeneket, persze a magneziumon, vasan es vitaminon kivul.
geri79

geri: Sajnos most nincs pénzem. Van egy mobil légzésfigyelő a tesz-veszen is, az most 4000 Ft-on áll és még több mint 10 nap van belőle. Erre hátha le tudok csapni. Max. 15.000-t szánok rá.
vicky79
Budapest III. kerület

geri: gynipralt még 2004 ben a második terhességemmel kellett szedni egészen a 36 hétig.
Most én a terhesvitamint szedem 2 naponta, a napi 3x2 magneb6-ot, hetente 1x járok proluton injekcióra (ösztrogén injekció a keményedések és a koraszülés ellen) időnként én is bekapok egy Maltofert (vas a vérszegénység ellen), de nem viszem túlzásba, mert nekem is azt mondta a védőnő, hogy természetes, hogy kicsit felhigul a kismamák vére a terhességgel.
A gynipral nagyon jó volt annó, emlékszem az elején kellett fokozatosan ráállítani a szervezetet, de akkoriban a keményedős, kinyílós kismamák mind ezt kapták, persze, csak kórházi megfigyelés alatt
stephie

Nóri, Lillu olyan 3-4 hósra szőkült ki :lol:
Kíváncsi vagyok én is Lénire, hogy mennyire fog hasonlítani Lillára. Remélem a szopi tudása nem olyan lesz, mint Lillué, de végül azt is megoldottuk, csak nagyon tudom irigyelni a rögtön szopott a baba történeteket. Mi egy hónapot küzdöttünk érte, de megérte 15 hó szopiért :lol: Amúgy kiegyeznék egy Lilla klónnal, mert ő nagyon jó baba volt. :lol: Pl. hagyta az anyját éjszakánként aludni :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!!!

Haza értem én is.. az újraélesztős anyagot megnézem, hogy mim van és ha találok valami jót és közérthetőt, akkor felteszem... :lol:

Kép
Kép
ronci

Csajok melegfront van? Majd szét megy a fejem és alig bírov vmit is csinálni, állandóan keményedik a pocak.

Ráadásul a lányom már 2. nap elalszik a kocsiban hazafele és otthon is ledől kb 2 órára. Tegnap hányingere volt, ma neki is fáj a feje. lehet ez vajon az oltástól? Pont ma volt 1 hete.

Kakti, gratula a klassz cukor eredményért. :D

Testvérek: mi 3-an vagyunk. A középső öcsémmel le se tagadhatnánk egymást, a kicsi pedig teljesen más első pillantásra.
Az én 2 gyerekem is nagyon hasonlított/hasonlít egymásra.

Január végére kiírt mamik, ti mikorra tervezitek összepakoni a kórházi csomagotokat? Tőlem már többen kérdezték, hogy állok vele :roll:

Kép
csipike09

bár én február közepi-végi vagyok, de nekem még nincs semmim amit összepakolhatnék! lassan át kéne néznem, hogy oda miket kell beszereznem..

Kép
Kép
ronci

Én ugyan az utolsók közé vagyok kiírva, de a kórházi pakk összerakása még elég ráérősnek tűnik. Én hajdan talán 2-3-héttel korábban raktam össze. A lényeg a lista. Azt kell jól összeállítani, beszerezni amit kell. Ha a lista megvan onnan 20 perc az összerakás. Az meg ugye 2 fájás között is megmegy :D . Nekem van olyan cuccom, amit nap mint nap itthon is használok, ez csak papírra volt felírva, az utolsó percben tettem be.
pammut

Csajok! Teljesen ki vagyok! :cry: Tuti nem szabadulok 5kor, pedig nagyon el vagyok fáradva. :? Fáj a szemem, fáj az üléstől a medencém meg a derekam és kezdek éhes is lenni. Alig várom, hogy hazaérjek, de ki tudja mikor lesz az még... :shock:

bellerreni
Eger

Én is úgy gondolom, hogy ráérek még, bár kiindulva öcsém feleségéből, aki 2 héttel hamarabb szült teljesen váratlanul és fejetlen rohangálás volt, mert nem készített össze semmit, én dec közepén amit lehet összepakolok. A kérdés csak, hogy mit. A neten és különböző újságokban olyan hosszú listák vannak :shock: Én nem emlékszem, hogy annó bőrőnddel kellett volna mnnem szülni.
Szerintetek?

Bár még azt mondják kórházanként változó mit kell vinni.
Jánosban szülők ti mit tudtok? Oda mi kell?

Kép
csipike09

csipike!!! én a lányok listááját néztem végig, az alapján vásárolgatok majd mindent!

Kép
Kép
ronci

Csipike!
Nekem azt mondta a dokibácsi, hogy amikor decemberben (30.hét táján) megyünk szülőszobába tárlatvezetésre, akkor fogja elmondani ezeket is. Szóval addig nem izgatom magam. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Cukros csajok!!!
Tejbezabit illetve zabkását ettetek már??? most jutott eszembe, hogy a zabnak tök jó a GI értéke és a tejbezabi kifejezetten fini is!!! már többször csináltam, csak vagy4-5hónapja nem és már el is felejtettem... tejbegríz helyett.. :lol: :lol:
lehet, hogy mindjárt csinálok is! még jó, hogy van itthon zabkorpa is meg zabpehely is, bármelyiket választhatom... :lol:

Kép
Kép
ronci

Ronci, én még nem ettem. Hogy kell csinálni? De uzsira nem gyümölcsöt választottam, hanem 2 dl cappuccinot. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csuppancs 2009.11.12 17:50-kor.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Hahó!

Nem rég értem haza a vizsgálatról. Minden rendben van Botonddal, a doki a méhszájat is leellenőrizte, mert mondtam neki, hogy a Seduxen, Magne B6 mellett is keményedek olykor, meg feszül a hasam alja, de ott sincs gond, mármint ott nem változott semmi (3100). Annyit javasolt, hogy ha továbbra is keményedek, naponta 5-nél többször, akkor vegyek be a napi 2x fél Seduxen mellé még egy felet. De olvasom, hogy Csipike, nálad is vannak keményedések, illetve ma több. No, ma mintha nekem is jobban keményedett volna. Egyébként megfigyeltem, hogy esős, csúnya napokon Botond sokkal izgágább, ma meg sütött a nap, tiszta szép időnk volt itt Szegeden, és nagyon csendben volt.

Aztán rákérdeztem az oltásra is. Lányok, ilyen határozottan még senki sem mondta nekem személyesen, hogy oltassak. A dokim szerint a 13. héttől nyugodtan lehet, sőt, nagyon ajánlja, mert az influenza szövődményei súlyosak is lehetnek, az oltóanyag meg nem ártalmas sem a szervezetemre sem a babának. Úgyhogy holnap már be is kérdezünk a háziorvosunkhoz, és ha lehet, egyből kérem az oltást.

A 4 D-s dvd-t még nem tudtam megnézni, mert rossz a D meghajtó az asztali gépen, így várom férjemet, hogy a laptopján végre viszontláthassam Botit. :)

Kép
erusverus

Olvasom, hogy kérdéses, mit kell bevinni a kórházba. Hétfőn kaptam a védőnőtől egy baba- és mamakelengye listát, ezen a köv. szerepel:
Amit a kórházba érdemes bevinni:
- eldobható, hálós bugyik (gyógyszertár, drogéria)
- intim betétek, intim törlőkendő, tisztálkodási felszerelés
- WC papír, WC-ülőke papír
- fürdőpapucs
- hálóing ( amiben lehet szoptatni), köntös, törülközők
- szoptatós melltartó, melltartóbetét, tejserkentő teakeverék
- eldogható pelenka (keveset adnak)
- babruha és hordozó, amiben hazaadják a babát
- kismamakönyv, szem. igazolvány, TAJ kártya, lakcímkártya, házassági anyakönyvi kivonat vagy apasági nyilatkozat

Ha valakit érdekel, bemásolom ide az egész listát. Ezek a témakörök vannak még rajta: 1. bútor, kocsi, 2. fürdés, ágynemű, ruhanemű, 3. szoptatás, etetés, 4. babgondozás, 5. hasznos lehet még :)

Kép
erusverus

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Tejbe-zabot még sosem ettem. :) Érdekelne hogy kell csinálni :)

Erusverus : engem érdekel a lista többi része is, de csak ha nem túl sok meló bepötyögni. (de ha megteszed, esetleg elküldhetnéd a gmail-re is, hogy később is meglegyen)
zuzmooo

Csuppancs!!! Mindjárt bemásolom ide a recepteket! Csak vacsizok gyorsan, mert már majd éhen halok! :lol: /diétásat eszek: hamburger...de képtelenség neki ellenállni, a megye legjobb hamburgerét hoztam a páromnak vacsira, meg magamnak is.../
Na közben megettem egy fél hambit..amennyire vártam, most olyan csalódás volt..csak nem tudom miért... :cry:

Kép
Kép
ronci

Elküldöm a kelengyelistát a gmailre. ;)

Kép
erusverus

En mar karacsony kornyeken ossze fogom kesziteni a cuccokat, mert januar 5 korul leszek 36 hetes, es en baromira elegedett leszek, ha addig kihuzzuk. Persze annak csak orulnek, ha tovabb, de nem vagyok telhetetlen.
geri79

Tejbezabi:::

3 dl tej (1,5%)
7 evőkanál zabkorpa
10 szem édesítőbogyó (Süssina) vagy folyékonyból ízlés szerint

Elkészítés:
Éber felügyelet mellett forrald fel a tejet. Amikor fölhabzik, édesítsd, majd lapátold bele a zabkorpát. Húzd le a tűzről, s fedővel letakarva hagyd állni kb. 10 percig.

Elkészítési idő: 15 perc
Kalóriatartalom: 377 kcal
Szénhidráttartalom: 46 gramm

Zabkása:::
1csésze zabpehely
1csésze tej
1csésze víz,
édesítő
csipetsó
Kb 10perc alatt sűrűre lehet főzni..
Mindkettőt hasonlóan lehet ízesíteni, mint a tejbegrízt, fahéjjal, cukker mentes kakóval, esetleg gyümivel, de az már cukros... :lol:

Szerintem fincsik..és addig írtam róluk, hogy nem bírom ki, hogy ne csináljak, főleg mivel a férjem neki állt itt a maradék sütiket megkajálni..

Kép
Kép
ronci

Erusverus, köszi a listát. Ez végre egy normális. Amiket én láttam azok 2 csomagot írnak a mamának: 1. szülőszobára, 2. szülés utánra. Aminkiakadtam, hogy össz valami 5 hájóing kellett volna :shock: :shock:

Ma nagyon furi nálam is. Álmos vagyok egésznap, pedig itt is sütőtt a nap. Szinte minden 10percnél hosszabb mozgás után keményedés + a normál széken való üléstől is. És el kezdtem tüsszőgni. Remélem nem szedtem össze semmit a vizsga alatt a suliban :roll: :roll:

Kakti, tök jó ez az oldal. Téged a dokid visz a szölőszobára? :wink: Engem elvileg a dec. 3-i tali után mutatbe a szülésznőnek.

Kép
csipike09

Hú, Ronci, ez tök jó. És ebédre is pont passzol, vagy kicsit kevesebb vacsira. :)

Nóri, azt jól értem ha ágyrács van a kiságyban akkor még kell rá valami hogy a légzésfigyut rá lehessen tenni?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Az édesítőről jutott eszembe, hogy a cukis növérke azt mondta nekem, jhogy csak a canderel jó, a többit felejtsem el. Nektek is mondtak ilyet?

Ronci, ezt én is kipróbálom.

Kép
csipike09

Abel meg mindig annyira bor ala van huzodva, hogy siman fullul lehet hallani a szivdobogasat, illetve nekem sztetoszkoppal. Az normalis, hogy ennyire kifele huzodjon?- ki lehet minden porcikajat tapogatni, pedig mostmar igazan nem vagyok sovany.
geri79

Elmentem a leletekért. Az éhgyomi 3,56, ezt meg is csillagozták, mert túl alacsony :roll: , a terheléses 4,43. Elküldöm a dokinak emailban és megkérdezem, van-e teendő. Bár kétlem, hogy az alacsony éhgyomin lehetne változtatni.

Nagy okosan feltöltöttem ma a hűtőt. Amikor bevonszoltam a négy tömött szatyrot a lakásba, akkor jutott eszembe, hogy elvileg a hétvégén cuccolunk át a másikba, úgyhogy így most a hűtő komplett tartalmát is vihetjük magunkkal. Én marha :evil:

Szerintem én "tömbösítve" fogok mindent megvenni, magyarán listával a kezemben nekiindulok, és megyek, amíg a lábam bírja. Biztos lesz majd olyan, amikor csak az élményért vásárolok, de nem akarok ötvenszer nekiindulni mondjuk bodyt, meg a kiszoknit nézni. Erusverus, a gmailre küldendő listában benne van, hogy egy újszülőtt gyerkőc alapruhatára kb. hány típusú és darabszámú ruhából áll?

Kép
juci-77

Igen, engem a dokim visz - tekintve, hogy nincs és egyelőre úgy gondolom, hogy nem is lesz fogadott szülésznőm. :)

Lányok!
Adjatok ötletet!
A telkünkön a szomszédban a napokban született egy baba (kisfiú). Mellesleg az anyja 19 éves... :? A lényeg: mit vegyünk nekik valami apró kis ajándékot, amit használni is tudnak? Itt a rengeteg ruha, de felvittünk mindent a padlásra, és nem igazán van most kedvem feltúrni az egész motyót... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Csajok!
Én most kérdezek vmit, ami valszeg a gyakorlott anyukáknak tök idióta kérdés lesz, de nekem még nem az: mi a különbség a fürdőlepedő és a kifogó közt?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Közben megleltem a gmailen a piszkozatokban.. Most nagyon hülyét fogok kérdezni, de bátraké a szerencse :P : ezekből mégis hány darab kell? Gondolom többször át kell öltöztetni egy nap, és nyilván a mosás gyakorisága is befolyásolja a dolgot, de mégis hány rugit, tipegőt (azt se tudom, mi a különbség..) vegyek kezdésnek??? :shock:

Jaj, úgy utálom, mikor ennyire béna vagyok dolgokhoz. A munkámban megszoktam, hogy minden profin és flottul megy, és amikor olyan helyzetbe kerülök, ami teljesen idegen számomra, néha úgy érzem magam mint E.T. vagy mint egy ötéves.. :(

Kép
juci-77

Megettem egy egész adag tejbezabit!!! Még a tányért is kinyaltam olyan jól esett!!! :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Itt is és a gmailen is megtaláljátok a kelengyelista további részeit:

Bútor, kocsi:
- babakocsi + pelenkázó táska + utazó pelenkázó alátét
- autóba biztonsági ülés
- kiságy + matrac
- pelenkázó + pelenkázó lap
- szekrény vagy komód

Fürdés, ágynemű, ruhanemű:
- kád (+ állvány)
- fürdőlepedő (2-3 db)
- kifogó (2 db)
- kiságyba: fejvédő, lepedő (2-3 db), takarók, pléd
- ruhanemű: tipegők, lábfejes nadrág, harisnya, rövid és hosszú ujjú bodyk, sapkák, kesztyű, hálózsák, kocsikabát, overál
- textil pelenka (10-15 db)

Szoptatás, etetés:
- szoptatós melltartó (2-3 db)
- melltartóbetét
- mellbimbót ápoló krém
- cumi, cumisüveg
- előke
- kiskanál

Babagondozás:
- lázmérő
- vízhőmérő
- szobahőmérő
- porszívós orrszívó
- körömvágó olló (lekerekített végű)
- hajkefe
- eldobható pelenka
- popsitörlő kendő
- popsikrém (gyógyszertári)
- fürdetőkrém (gyógyszertári)
- hintőpor (gyógyszertári)
- babaolaj (gyógyszertári)
- 70 %-os alkohol (gyógyszertári)
-steril vatta vagy gézlap
- fültisztító (biztonsági)

Hasznos lehet még:
- babaőr és/vagy légzésfigyelő (kölcsönözhető is)
- digitális mérleg (kölcsönözhető is)
- mellszívó készülék
- pelenkatartó vödör
- szoptatós párna
- tejserkentő teakeverék
- sterilizáló folyadék vagy készülék
- cumisüveg melegen tartására alkalmas eszköz

Én mentem. További szép estét! :)

Kép
erusverus

jó a lista, de ha lehet én még kiegészíteném

szilikonos bimbóvédő. Főleg első mamiknak jó, mert kezdetben még bele kell jönni a szoptatásba és addig meg elég rendesen kisebesedik a bimbi, hisz azt hiszed,hogy természetes hogy fáj.
A bimbóvédő krém nálam nem jött be, kiköpte a kics, ehelyett anyatejjel kentem és amig nem gyógyult be addig bimbóvédővel szoptattam.

intim betétből a lehető legvastagabb. én tena-t vettem, mert az is elázott és nálunk naponta nézegették a dokik...

aranyérkenős, vagy körömvirágkrém a gátsebre, segíti a hamarabbi összehúzódást és a duzzanatot.

ujszülött csomag: hintőpor, 100%-os alkohol a köldökcsonk tisztítására, popsikrém , steril géz de ezt a gyerekorvossal kell szülés előtt feliratni és kiváltani.

szerintem a hordozó ráér hazavitel előtt, mert bent kórházi cuccban vannak.

a plusz pelus tényleg jó, mi mindig 6-7 darabot kaptunk, de még volt hogy így is kevés volt.

és én még vittem be algopyrint és mellszívót is. Odabent nem adtak semmilyen gyógyszert, de a hirtelen megváltozott hormonok miatt nekem első este fájt a fejem. Mellszívó pedig azért volt hasznos, mert amikor hirtelen bedurran a melled és még nem tudsz rendesen fejni kézzel, akkor nem jó ha benne marad, mert pang, begyullad és lázt okoz. arról nem is beszélve, hogyha szoptatás után a másik mellet is lefejed, akkor jobban serkenti a tejelválasztást.
Hirtelen ennyi jutott eszembe
Én is jan elején töltöm a 36 hetet akkorra terveztem a csomagolást
stephie

Kakti, állítólag nincs közte különbség. Régen fürdőlepedőnek hívták, ma kifogónak. Nekem mindig a halászat jut róla eszembe. :lol:

Vegyél a szomszédnak pelust. Azt tudják használni tutira.
Baj hogy 19 évesen szült a csajszi? :oops:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Igen, a listát szerintem is beszéljétek át a saját védőnőtökkel, mert valószínű, lehet még bővíteni és a tapasztalt anyukák véleménye is sokat számít. :)
A gmailen a Piszkozatokban találjátok a listát. A második a teljes.

No, most már tényleg it se vagyok, mert menten leájulok a székről.

Kép
erusverus

Jajj, dehogy baj... :) De ha ismernéd, 30 évesen sem engednéd szaporodni! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?