Új privát üzeneted érkezett!

Kata
Ez mind nagyon finom, és egészséges, de n e m e s z i m e g a gyerekem. :evil:

Kép
petyaanya
 
 


Petyaanya, én csak azokat írom, amiket az én gyerekem megeszik. Ha még eszembe jut valami, szólok. Mi az amit megeszik? (Már hogy abba mit lehetne beletenni...) Nekem azért szerencsém van, Bálint még a rossz ízű cuccokat is megeszi a kedvemért (pl. homeos csepp, vagy vitaminok), mondja hozzá, hogy ez nem finom és borzong, kirázza a hideg, de megeszi, beveszi. Persze amit nem szeret, azt ő se eszi meg nagy tételben.
Ami még eszembe jutott és megeszi: a befőtt. Most ez van a főételhez, ha csinálok pudingot, ahhoz is. Enyém gyerek se eszi meg mostanában a gyümölcsöket, de azért próbálom egy kis "zsarolással" rábírni.

dkata
 
 


Kata!
A mi gyerekorvosunk korhatár nélkül azt mondja közésségbe járó gyerekeknél javasolja az oltást de csak a szezonálissal együtt (hogy egyszerre adják vagy sem azt nem tudom).

Érdekes téma ez a ne gyere beteg vagy én azt gondolom hogy ha gyerkekehez megyek még akkor is ha már nem csecsemők és kicsit is beteg vagyok lemondom... de anyósom oviban dolgozik és mégsem így áll hozzá erre nem tudok mit mondani. Rendszeresen összevesztem már ezért a párommal. Legutóbb húsvétkor amikor is mentünk volna és a sógornőmtől tudtam meg hogy anyósom infulenzás ő nem szólt volna hogy ne menjünk mert ő ilyet nem fog mondani nekünk... erre mit mondasz? én már kommentálni sem tudom.

Petyaanya!
Vannak cseppek is amik segítenek a székletben azt próbáltátok már?


Andi!
Gratulálok a munkádhoz. Ez szuper hogy azt tudod csinálni amit szerettél volna. Kíváncsi leszek milyen lesz majd gyere és mesélj. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 

 
 

Megkérdeztem a dokit, kértem adja be a gyereknek az oltást, igazán nem volt az a nagy ellenkezés mint 2 hete, a szezonális szte hülyeség minden évben, inkább a h1n1 mint a szezonális.Mivel nem akarnám egyszerre a kettőt, így amikor jövő héten jön beadni, megkérdem, mi újság ezen a téren, kettő vagy ne kettő.De egy tény, beadom a gyereknek is.Az a baj, hogy nagyon félek egy esetleges nagyobb h1n1-es járványtól, de már egy kisebbtől is...de legalább eldöntöttem.Jövő héten megkapja (már szerdán oltotta volna, de én várnék az enyémhez képest 1 hetet, meghalok-e :lol: )
Vendég
 


Lányok, köszi a tápis válaszokat.

Andi!
Gratulálok, ez szuper dolog!!! Nagyon ügyes vagy!

Kata,
most volt a második napon kaki magától, és nem is kemény, sőt..., csak az idegesít, hogy előtte egy álló napon át óránként sír, hogy jön kaki-jön kaki, de nem jön semmi. Nem tudunk úgy elmenni sétálni, hogy ne akarna minden sarkon visszafordulni, mert "jön a kaki". Nagy mumus ez a kaki nála most.
Sajnos elég válogatós lett, nem úgy, mint régen. Most ilyeneket nem lehet etetni vele, amiket írsz, csak a krumpli, rizs, meg a husi. Mindent próbáltam már. Barni bezzeg mindent befal, amit elé teszek.

Hunci,
én nagy dilemmában vagyok. Még várok kicsit, de a bölcsi miatt nagyon gondolkodom a dolgon. Magamnak mindkettőt beadattam egyszerre.

Zsebi,
ez nálam sem kérdés, egyszerű náthával, torokfájással sem megyek gyerek közelébe, és elvárom, hogy az én gyerekeimhez se jöjjenek betegen. Józan embereknél ez természetes kell, hogy legyen.

KépKép
lili73
 
 


Kata
Én csak azt írtam, enyém gyerek milyen válogatós lett. Teljesen ötletszerűen eszi, nem eszi a dolgokat. Hoztam neki mandarint. Aznap bevágott belőle egymás után 3-4 db-ot, két nap múlva úgy kellett belékönyörögni. :? Aszalt szilvát nem tudom a szájába rakni... Eszter is szereti a rizst, az is fogós. :?

Influenzától most már annyira félek (fosok), hogy ma beadattam mégiscsak a malackásat. :roll:

Kép
petyaanya
 
 


Sziasztok!

látogatás betegen témához - tegnap mentem a védőnénihez, gyerek nélkül mert olyat is akartam kérdezni amit nem akartam hogy Ő halljon, már összegyűlt jó néhány kérdésem, szóval anyukámat áthívtam addig, s mikor megláttam, hogy egy bazi nagy herpesz van a száján, kiakadtam. Azt mondja ez nem herpesz, mert fogorvosnál volt és az őt mindig érzékenyen érinti.
Köhögéssel tüsszögéssel is jött már, és mindent meg tud magyarázni, pl az csak egy kis allergia, nem fertőző. Én már 100x kértem, hogy ne jöjjenek betegen, de hiába :twisted:
Barátnőm, akinek két gyereke van és ki van akadva, hogy mindig betegek, mert a nagyobb az oviból mindent hazavisz, szóval tisztában van vele hogy milyen rossz amikor a gyerek beteg, ahhoz képest mégis eljöttek hozzánk látogatóba, hogy a gyereknek folyt az orra és tüsszögött (sajnos már csak bent vettem észre, lehet hazaküldtam volna őket ha még kint észreveszem). Ő is azzal magyarázta a helyzetet, hogy nem fertőz csak egy kis nátha! :twisted: A nátha is fertőz!!! Mondtam. És persze 2 nap múlva betegek voltunk, ugyanúgy orrfolyás, tüsszögés. Azóta randi előtt megkérdem hogy vannak, és csak akkor jöhetnek ha minden oké.
De ezzel meg tudjátok az a baj, hogy a vírusoknak van több napos lappangási ideje amikor még nincs tünet, de már fertőznek!
Szóval az ember beenged olyan látogatót akinek látszólag semmi baja, és mégis megfertőzhet már minket!
Szerintem ez, hogy otthon tartom a gyereket, nem megyünk sehova, nem megoldás. Mert úgysem tudom 100 %-osan megakadályozni hogy ne jusson be hozzánk a vírus. :(

Lili - a rizzsel vigyázni kellene, mert nagyon hasfogó. A krumpli sem éppen jó székrekedéses helyzetben.
A sütőtök is nagyon hasfogó - ezt nem is tudom már ki írta. :oops:

mennem kell, mert már leszed ez a gyermek a székről. :D

Kép
potykamanó
 
 


Potyka, én írtam, (én vagyok a nemistudomki) a sütőtököt, nálunk kifejezetten jó, sőt a sütőtöklé is. Nem fog, de persze lehetnek egyének, akiknél nem válik be. Nálunk meghozza a kívánt hatást, de mindennap nem adhatok neki. :lol:
Persze arról senki sem tehet, ha akkor fertőz, mikor még maga se tudja, ez elkerülhetetlen. :lol: De ha valaki tud arról hogy beteg, akkor legalább a gyerekeket kerülje el. Azt hogy a vírus "zsákutcába" jusson, akkor is, ha bekerül a szervezetbe, csak oltással lehet elérni, de az sem 100%. :lol: :lol: :lol:

Petyaanya, enyém is nagyon válogatós, irigykedve hallgatom, mikor írjátok, hogy a gyerek megeszi, sőt SZERETI a húst. No, az enyém kérődzik rajta, aztán közli, hogy nem jó és ki szeretné köpni. :( :shock: Teljesen ki vagyok akadva ezen, nem tudom, hogy adjak neki húst. No, csak beoltakoztál?:lol:

Nálunk már több mint egy hete nem lehet szezonális influenza oltást kapni, a disznókórosat már mi is megkaptuk (már én, Ádám meg a ferjem, Bálint nem - ezzel nagyon tanácstalan vagyok, mert tényleg nem tarthatom majd itthon 3-4 hónapig burokban, és fog olyannal találkozni, aki fertőzött...). Tegnap kitanulmányoztam amerikai oldalakat is a kérdésben, jókat röhögtem, hogy ott is "irtja" a kormány a népet, és hasonló. :lol: Viszont a korcsoportokra levetített kórházban ápoltak aránya a 0-4 éves korosztályban a legmagasabb. :cry: Utána jön a 4-25 éves korosztály.

dkata
 
 


Kata - "nemistudomki" :D bocsi, csak attól a pillanattól hogy ideültem a géphez a gyerekem folyamatosan rángatott :D így nem akartam keresgéléssel húzni az időt.
ezért is szoktam inkább olyankor írni amikor alszik :P
minket a doki amikor nagyon székrekedéses időszakunkat éltük, kifejezetten eltiltott a sütőtöktől, rizstől répától, banántól stb. pedig éppen a "tökszezon" volt és Szilárd imádta, így egy csomót le is fagyasztottam, hiába. :( A banánnal úgyanígy jártunk annyira imádta, mégsem ehette, néha egy-egy falatot azért kapott, mert mindig nyávogott érte. Minket, amint már írtam is korábban, nagyon megkínozott ez a dolog. Szóval betartottam amit az orvos mondott.
Ma mindenből szokott már kapni, de minden "fogós" dologhoz hozzákeverem a korpákat. Azóta kopp, kopp, kopp, jól beállt a széklete a gyereknek. Mindennap 11-ig megvan a nagydolog! :lol:

Kép
potykamanó
 
 


Potyka, nekem meg kifejezettem ajánlotta a doki a tököket. :lol: (Cukkíni, tök, sütőtök.) Korpákat én is vettem, múlt héten zabpelyhes kekszet sütöttem, de nagy tételt nem evett belőle. Nagy reményeim úgyse voltak, mert kakaós-csokis volt, az meg fog. Mindenesetre Ádám mindet megette. :lol: Valami jó kis recepted nincs? Vagy csak belekevered joghurtba, meg amibe lehet?

dkata
 
 


Lányok,
köszönöm a gratulációkat!

Zsebi,
kevedebb időm lesz,de azért jövök majd mesélni!Pár napja írtam,hogy el sem tudom képzelni,milyen lesz majd napi 8 órát dolgozni!Hát még csak most barátkozok a gondolattal!Fél órával hamarabb kell majd kelnünk,és majd rohanhatok a buszhoz!Sajnos benzinpénzt nem fizetnek,mert van busz,vonat.
Főznöm nem kell majd,mert én ott fogok enni,férjemnek meg főz majd anyós.

Hunci,
mi gyerekorvosunk egyenlőre 3 év alattiakat nem olt be.A 2 oltást 2 hét különbséggel fogjuk megkapni.

Képzeljétek!Délelőtt bementem a bölcsibe az ebédért és akkor közölték velem,hogy ma fogják felmérni az igényeket,ugyanis a bölcsisek is kaphatnak ingyen oltást,nem csak az ovisok!

A fiúk meg sem érezték az oltást!Itthon beborogattam a karjukat,mert nekem 3 órán keresztül fájt egy kicsit.Márk már fél 11-kor kidőlt,de már máskor is volt ilyen.Jókedvűek,semmi bajuk!

Délelőtt megvettük a bicókat,de csak tavasszal kapják meg.
Innen rendeltem:goldensport.hu.9990 ft/db és 2000 ft-ért kihozták a 2 db-ot.
A 16"-os kék BMX-ek.

Andi
Kép
aanda
 
 


Anda,
annyira örülök, hogy sikerült ez a meló! :D Tényleg tökjó, hogy azt csinálhatod, amit szeretsz! A fiúk végül mehetnek ugyanoda? Vagy külön lesztek? (Bocs, ha csak figyelmetlen voltam és már írtad... :oops: )

Zsebi, Anda
köszi a köhögés-választ!

Lányok, a tesómék gyerekorvosa aki minden oltásról lebeszél mindenkit, már h1n1 oltáspárti lett. Én is nagyon gondolkodom, hogy beoltassam-e Olivért, főleg Blanka miatt. Ha ő elkapja, tuti kórház, azt meg egyikőnknek se akarom még egyszer. Szerintetek?
Kriszta, Wish, ti végül mit csináltok?
20140901102739
 
 


Potyka!
Azzal egytértek hogy van lappangási idő és nyilván van hogy nem tudjuk kivédeni a betegséget pl. a bárányhimlőt az enyémek úgy kapták el hogy mai napig foggalmam sincs hol kapták el. De ez tényleg felháborító amikor a saját rokonok nem értik hogy betegen ne jöjjön és még ők mondják hogy a legjobbat akarják az unokának.

Andi!
Biztos kemény lesz azért két gyerek mellett nyolc órában dolgozni de azért az már jó dolog hogy azt csinálhatod amit szeretnél. :)

H1N1 oltásról:
Ma voltam a Madarász utcai gyerekkórházban ismét leletért Balázsnak és ha már ott voltunk rákérdeztem az orvosra hogy neki mi a meglátása. Mindenképp oltani kell szerinte a gyereket is a kétfajta szurit egyszerre is kaphatják de a H1N1-ből egy fél adag mehet egyszerre és a másik fele majd négy hét múlva. (ezt a felállást még csak tőle hallottam).

Ezek után elmentem a mi gyerekorvosunkhoz és ő azt mondta ő beadja a vakcinát de erre nem igen vannak kutatások hogy ... látta hogy el vagyok bizonytalanodva hogy mi is az okos döntés. Majd mondta hogy ő az egészben azt nem érti hogy amikor ez az egész oltás téma feljött az országban akkor az volt hogy 3 év alatti gyerekeknek ne majd eltelt másfél két hónap és már az 1 évnél idősebb gyereket is lehet oltatni. a kérdés hogy miért változott a vélemény...

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi, én meg pont fordítva olvastam, hogy a sima influenza elleni oltóanyagból nem lehet a teljes elhalt vírusból készültet adni gyerekeknek, a H1N1 oltás viszont azért mehet, mert ebben törtrésze van annak mennyiségre, mint a simában (mert ezzel a H1N1 oltással ez a baj, hogy teljes elhalt vírust tartalmaz, és 3 év alattit nem oltunk azzal - eddig). Épp ezért 3 év alattit sima influenza oltással csak a split (hasított) oltóanyaggal lehet oltani. Ez azt hiszem a Lili által feltett cikkben volt.
És a doki nem mondta, hogy akkor 2 vakcina kell és kidobják a 2 felet? (vagy megkapja más?)
Mindenesetre érdekes, hogy most már oltatják a gyerekeket. Aki már döntött, írja le, hogy mit és miért, engem érdekelne. A gyerekorvost már fel se merem hívni, mert nyár óta ezzel a disznókórral macerálom... :oops:

dkata
 
 


Kata!
Számomra is érdekes ez a oltunk, nem oltunk téma...
Hát hogy a másik felével mit csinál az oltóanyagnak egy gyerek esetében azt nem tudom. De nekem ikreim vannak így elfogy :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zyebi! Tudom hogy ikreid vannak, mintha valaki már mesélte volna! :lol: :lol: :lol:
Persze "kampányoltás"nál nem gáz, csak páros számú legyen a páciens, mert ott előkészítik sorban a fecskendőkbe az anyagot, a doki meg csak olt sorban. De ha 1-1 ember beesik, akkor így nem oltható, gondolom nem teszik el a bontott ampullát... de ki tudja. :wink:
És akkor mit döntöttél, kapnak oltást? Mindkettőt?

dkata
 
 


Kata - konkrét receptem nincs :oops: van, hogy egyszerűen csak a főzelékhez is hozzá keverem. vagy joghurt, gyümölcsökkel, korpával (búza, zab) keverve
Meg kenyeret házilag szoktunk sütni és abba is keverünk,vagy már eleve olyan kevert lisztet veszünk(direkt kenyérsütőhöz).

Zsebi - hát épp ez az, hogy szerintem is felháborító, hogy ha betegen megy valaki gyerekhez! Én sosem teszem! Még akkor sem ha éppen csak köhög, mert ki tudja hogy hova fajul egy-két nap múlva! Bunkóságnak tartom! De ha már a saját anyámnak a figyelmét is felhívtam rá hogy betegen nem kell jönni, ennél többet hova tehetek? Mikor berobban a herpeszével a száján :twisted: és nekem negyed óra múlva indulnom kell a dolgomra! Az agyam meg a plafonon! És épp ez az, hogy mindig hangoztatja hogy mennyire szereti ezt a gyereket! Hiába mondom ha szeretné nem tenné ki annak a lehetőségnek hogy esetleg miatta legyen beteg! Ez szerintem önzőség. Mert neki öröm, hogy a gyereknek a társasága neki örömet okoz, és nem is szándékosan akarja megbetegíteni hanem már annyira ostoba, hogy be sem látja, hogy ezzel rosszat tesz! Bocsi, tudom, a saját anyámról van szó, de mindig elönti a cucc az agyam amikor valaki ennyire értetlen! Hiszen neki meg a saját unokájáról van szó! Na mindegy. Férjem szokta mondani, hogy ez már sosem változik meg! :shock:
A másik dühöm az volt amikor csokival kezdte tömni, meg minden alkalommal ajándék. azt hitte így kell megszerettetni magát. :shock: A csokiban szerencsére célt értem. Egyszer ő is látta hogy visít a gyerek kakiláskor! Na azóta megkérdezi mit adhat neki.

Kép
potykamanó
 
 


Csak röviden, mert nagyon el vagyok havazva...

Hajni, mi nem oltatunk. Ha járvány lesz nem megyek sehova a gyerekekkel, ha apa elkapja, akkor karantén, amíg meg nem gyógyul.
Amúgy én életemben egyszer voltam influenzás, pedig soha nem oltottak ellene.
Zsófi karácsonyra egy pihepuha bárányszőrt kap(ott) (már megvettem és használatba adtam neki). www.hunzag.hu innen rendelhető. Weboldalon nincs fenn, de ha felhívod őket akkor küldenek (15000 Ft, mosógépben is mosható és tényleg extra puha)

wish
 
 


Wish, ez az apa karantén jó duma :lol:, csak mielőtt kiderül, már rég megfertőzött benneteket. És hová teszed karanténba szegényt? :lol: Legalább neki kellene oltakozni, nem?
Jövő héten jöttök?

dkata
 
 


Potykamanó!
Teljesen megértelek. Én már néha annyira ideges vagyok anyósoméktól hogy azt kívánom hogy legyen beteg tőle az egyik gyerekem és akkor saját magát szégyelheti el hogy ezt tette velük....

Az ajándék téma nálunk is téma. Anyósom azzal érvel mert ritkán látja őket ezért mindig kapnak valamit. egy ideig harcoltam ellene hogy ne azért várja a nagyszülőt mert ajándékot kap (tipikus mikor a szülő leadja valahova a gyereket akár ovi akár nagyszülő és megy érte ajándékot visz mindig mert lelkifurija van). De már nem érdekel. Na most voltunk náluk előtte beszéltük hogy megyünk a köv párbeszéd zajlott le

Eszti: megyünk a nagyiékhoz?
Anya: igen
Eszti: jó
Anya: miért várod? (másról is így ki szoktam kérdezni nem csak a nagyiról)
Eszti: igen
Anya: miért?
Eszti: mert kapok ajándékot

Azért én ezt nagymamaként nemörömként élném meg elszomorító számomra hogy egy majdnem három éves kisgyerek azért várja a nagymamát mert ajándékot kap és nem azért mert a múltkor jót játszott vele vagy mesét olvasott neki :(

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Felhívtam ma a bölcsit, ott mit gondolna, oltáspártiak.Az ottani doki minden gyereket olt ha a szülő kéri és ajánlja is de a bölcsiben nem vállalja csak ha szülő hozzájárul.
Viszont a szezonálisra azt mondták, nem lényeges.A h1n1 fontosabb.A mi dokink is ezt mondta.Szóval tutti az oltás.
Pláne hogy volt a hírekben láttátok, hogy a WHO szt a magyar oltás a legjobb oltás Európában...azért ez nem rossz mert a WHO mégsem korrupt szervezet, gondolom, nem hazudna.
Vendég
 


Hunci, én is hallottam, és ez tényleg jó hír (már hogy szuper az oltás). Szerintem azért vannak dolgok, amikre párthovatartozás nélkül büszkék lehetünk, és ez a tudás. És az tök mindegy, hogy bal- vagy jobboldali tudás. :lol: Az is jó dolog, hogy nekünk VAN saját oltásunk, más országoknak meg nincs. Azon lehet vitatkozni, hogy kinek, honnan és mennyi pénze lesz ebből és mennyit nyúl le az államtól - de az oltást meg kéne venni valahonnan, akkor is, ha nem gyártanánk - az is pénzbe kerülne, és ez gyorsabb megoldás, ami nem mindegy.

dkata
 
 


Sziasztok,

Mi is oltatunk. Apa már megkapta, Bazsi meg én pedig a jövő héten. A bölcsi miatt döntöttünk az oltás mellett, és a dokink is javasolta.
Egyébként eddig még nem hiányzott a bölcsiből. Náthás már volt, most köhög egy kicsit, de ennyivel még nem maradunk itthon.

Egy hete már nem sir reggelenként, sőt örömmel indulunk itthonról!
Csak ez a fránya bejárás kiszámithatatlan, van hogy fél óra, van hogy másfél. Bali már itthon is dugót játszik, sorban állnak az autók a HÉV átjárónál. :)


Andi,
Örülök, hogy sikerült állást találni! Mekkora gyerekek lesznek a napköziben?

Ajándék: mi valszeg legot veszünk meg vonatos kiegészitőket.

Kata,
Tudsz esetleg linket tenni a szerelős játékról, amivel autót lehet összerakni?

Zsuzsi,
Neked igértem, hogy beszámolok a rácsnélküli tapasztalatokról. Bazsi nagyon örült neki, kapott új ágyneműt, felmatricázott leesésgátlót és igazán nagyfiúnak érezte magát. Járkálás nincs éjszaka, reggel, mikor felébred akkor is csak kiabál, várja, hogy menjünk érte.


HAjni,
Kérdezted, hogy hol van a bölcsi, II. kerület, de csak bölcsi, ovijuk nincs sajnos, de már úgyis megtaláltátok a megfelelőt.

Ritkán tudok jönni, súlyos időhiányban szenvedek, 6 előtt nem érünk haza, este meg mire Bazsi elalszik, már én is fáradt vagyok, nem megy már olyan jól az éjszakázás.

Kép
bandika
 
 



Bandika!
Honnan jártok be dolgozni?

Kata!
Tegnap nem válaszoltam nem döntöttük még el hogy oltatunk vagy sem majd a hétvégén megnézzük a pro és kontrát a férjemmel aztán közösen eldöntjük. De ha igen akkor mindkettővel. Ebben szinte az általam megkérdezett orvosok mindegyike igent mondott.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok!

Továbbra is várjuk a Te Történeted rovatba a szüléssel, gyermekvállalással, neveléssel kapcsolatos vicces, nevettető, megható, megkönnyeztető, tanulságos írásaitokat 1-2 oldal hosszúságban, Word dokumentumban a szerkesztőség email címére: szerkeszto@babanet.hu

A Kölökneten pedig még lehet nevezni a Mikulás-pályázatra, a legjobb történeteket remek gyerekkönyvekből álló csomagokkal díjazzák majd! Még odaérnek majd a Télapó előtt! Itt a következő mélcímre írhattok: szerkeszto@koloknet.hu

Mindenkinek további szép napot:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Zsebi,
A BETEGTÁJÉKOZTATÓBÓL OLVASOM:
3-12 éves gyerekeknek 1x 0,25 ml oltóanyag kell,vagyis egy FÉL ADAG!!!!!!!(H1N1)
A szezonálisból 1x 0,5 ml kell 3 év felett.

Nem akarom anyósodat védeni,de kiskorunkban mi is ritkán láttuk csak a Pesti papámékat és bennünk is az maradt meg,hogy milyen szép ajándékokat vettek!Sajnos meseolvasásra nem volt időnk.

Hajni,
a fiúk maradnak a helyi bölcsiben,én a szomszéd városban fogok dolgozni.Az álmom az,hogy a helyi bölcsibe felvegyenek!

Képzeljétek,felújították és kibővítették 2 új csoporttal a bölcsinket és egyenlőre nincsen pénze az önkormányzatnak elindítania a 2 új csoportot,pedig gyerek az lenne!!!Durva,nem?

Bandika,
örülök,hogy a kisfiad megszokta már a bölcsit!Durva,hogy ennyit utaztok!
A családi napköziben,ahol dolgozni fogok 2-3 évesek vannak.2 csoport van,(6-6 gyerek)az egyikben egész nap,a másikban csak 4 órában vannak ott a gyerekek.

Kata,
szuper ez a játék!

Andi
Kép
aanda
 
 


Andi!
Köszi az oltásos infot. :)

De neki van ideje ha akarja mert ált pénteken jön és vasárnap megy el. Illetve ha mi megyünk is legalább egyet ott alszunk....

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok!

Oltás - megint van hírem.
lehet, hogy nem is kell annyira félni? Egy ismerősöm, találkozott egy ismerőssel, aki beteg lett. Orrfolyás, tüsszögés, kis torokfájás, max 38 fokos láz. Mivel már rettegett a H1n1-től kifizette a tesztet a H1N1 szűrésére. És kimutatták nála a vírust. Tisztára kétségbeesett, ehhez képest 1 hét alatt elmúlt és azóta sincs semmi baja. 3 héttel a betegség elmúlása után találkoztak. Szerintem ez jó hír :D Viszont meglepődtem, mert ezek szerint itt van a mi városunkban. :shock:

Más. Egyik óvodában az óvodaorvos azért nem ajánlja a védőoltást mert a súlyos idegrendszeri megbetegedések csak az oltás után 60-80 nappal jelentkeznek. (ami persze nem jelenti azt hogy jelentkezik is!) Ezt az oltást pedig közel sem tesztelték annyi ideig.
A 290 főből kilencen írták alá a papírt hogy kérik. Végül 4 visszavonta.

Kép
potykamanó
 
 


potykamanó írta:Oltás - megint van hírem.
lehet, hogy nem is kell annyira félni? Egy ismerősöm, találkozott egy ismerőssel, aki beteg lett. Orrfolyás, tüsszögés, kis torokfájás, max 38 fokos láz. Mivel már rettegett a H1n1-től kifizette a tesztet a H1N1 szűrésére. És kimutatták nála a vírust. Tisztára kétségbeesett, ehhez képest 1 hét alatt elmúlt és azóta sincs semmi baja.

a betegség lefolyása semmiben sem különbözik a normál influenzától! Ez eddig is nyilvánvaló volt, de a szövődmények típusa más!

tehát nem az alapfertőzéssel van gond, hanem azzal, hogy HA kialakul szövődmény AKKOR az sokkal súlyosabb is tud lenni

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Potyka, azért a nyári tesztidőszaktól számítva már bőven eltelt annyi idő... és ha a Guillain-Barre szindrómára gondolsz, a hetvenes években, mikor a H1N1 ellen oltottak Amerikában, akkor 48 millió beoltott emberből 532 lett Guillain-Barre szindrómás, ebből 25 meghalt. Ez kb. azt jelenti, hogy minden 90000 oltásra esik egy ilyen mellékhatás. De az összefüggést nem mutatták ki egyértelműen, illetve az a feltételezés, hogy ha nem oltatták volna be magukat, hanem lezajlik a H1N1 fertőzés náluk, az ugyanígy kiváltotta volna. Mindenesetre értem én a félelmeket, már zsibbad is a kezem...:lol: :lol: :lol:
De azért azt se felejtsük el, hogy mindenkinél más egy betegség lefolyása, pl. egy kismamának tartós 38 fokos láz már nagyon gáz! Mint ahogy pl. egy kisgyereknek is. És a probléma nem ez, hanem az, amikor erre a fertőzésre (ettől legyengült immunrendszerre) rámászik egy másik vírus vagybaktérium. No, attól vannak a szövődmények és halálos esetek.
Azon meg ne lepődj meg, hogy ott van a cárosban, hogyne lenne. Mindenhol ott van, csak nem tudjuk még, hogy hányan betegek.
PErsze össze lehet hasonlítani majd később a statisztikákat, hogy hányan haltak meg az oltástól, és hányan a H1N1 szövődményeitől, de az utóbbi fog győzni, kiütéssel.

Persze irigylem, aki tudja, hogy kiviselte a H1N1-et és röhögve néz ránk, én egyelőre nem tudom ilyen optimistán szemlélni az esetet.

dkata
 
 


Hihi, Orsi, Te is azt írtad amit én egy litániában - csak Te 2 mondatban.:lol: :lol: :lol:
És akkor most mit mondasz, oltatni, vagy nem oltatni? A gyerekek oltása érdekelne...

dkata
 
 


A mi kerületünk melletti kerületben most zártak be egy sulit, kissé bepánikoltam tegnap :cry: mert a gyerek még nincs oltva és az a suli nincs messze tőlünk, fene sem tudja hányan jöttek onnan bkv-val vagy hánnyal érintkezhettünk...
Vendég
 


dkata írta:Hihi, Orsi, Te is azt írtad amit én egy litániában - csak Te 2 mondatban.:lol: :lol: :lol:
És akkor most mit mondasz, oltatni, vagy nem oltatni? A gyerekek oltása érdekelne...

nehezet kérdeztél :oops:
megkértem az oltóanyagot, de Lilivel baromira sakkozok, mert nem tetszik nekem ilyen picikre ez az oltóanyag, ráadásul kicsi is meg a súlya is alacsony.

de azt gondolom, hogy ő is oltva lesz. - csak max. azzal számolok, hogy 2-3 nap lázzal járhat a teljes vírus miatt -

mi oltunk feltehetőleg

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi, nagyon köszönöm, én is oltásra hajlok, Bálint is sovány, ez tartott eddig vissza, de Ő legalább több mint 14 kiló és 3 hónap múlva három éves.
H1N1ből nincs még split oltás Mo-on, ugye? Szezonálist is oltatsz, vagy csak H1N1-et?

dkata
 
 


dkata írta:H1N1ből nincs még split oltás Mo-on, ugye? Szezonálist is oltatsz, vagy csak H1N1-et?

nincs split és én úgy tudom nem is lesz, külföldi szabad forgalomban sincs még split - pharmafutárral már 2szer beszéltem -, tehát split oltóanyagot nekem nem sikerült Lilinek felhajtani.

szezonális oltóanyagom van a hűtőben, split, de ha megkapják a h1n1 ellenit utána még eldöntöm hogy 2-3 hét múlva megkapják-e azt is... nem hajlok rá amúgy, de az oltóanyagot megvettem

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Ezt eddig még nem láttam. Ti olvastátok már?
Egy jól magyarázó írás a vírusról. Kezdem hinni, hogy talán mégis kell az oltás! :roll: Értelmes, tudományos, logikus:

http://criticalbiomass.freeblog.hu/arch ... -para_-_8/

viszont egy komment írással is egyetértek:

adva van:
magas pándémiás fokozat,
magas várható megbetegedés-szövődmény,
kellő mennyiségű,jó oltóanyag,
pándémiás terv,
AKKOR AZ EGÉSZSÉGÜGYI-JÁRVÁNYÜGYI-KATASZTRÓFAVÉDELMI-SZOLGÁLATOK,SZAKMAI KOLLÉGIUMOK MIÉRT NEM ÜLNEK ÖSSZE ÉS RENDLENEK EL JÁRVÁNYÜGYI-STRATÉGIAI-NÉPGAZDASÁGI OKBÓL vészhelyzetet és KÖTELEZŐ OLTÁST?!


tényleg, miért nem teszik kötelezővé, ha ilyen nagy veszélyben vagyunk? Szerintetek?

Kép
potykamanó
 
 


Orsi, 3 éven alulit eddig nem nagyon oltottak inf. ellen, ugye? Mo-on kapható szezonális split oltóanyag? Ha a körzeti orvostól kérem, akkor milyet ad? Honnan lehet beszerezni, küldesz elérhetőséget? A gyerekorvos nekem is azt mondta, hogy külön oltja a gyereket, először H1N1-gyel, utána min. 1 hét múlva a másik, de szerinte az nem olyan fontos, mint a H1N1.

dkata
 
 


Potyka, ahhoz nem értek, miért nem rendelnek el kötelező oltást...
DE!amiket felsoroltál (a hozzászólásból), azokból épeszű ember leszűri, hogy oltazzon-e. És adott a jó oltóanyag, amit előrelátóan megcsináltattunk (és persze, emberek meggazdagszanak ebből - de fájdalomcsillapítóból meg a C vitaminból is, mert a gyógyszeriparban nagy lóvé van és lesz), nem úgy, mint rengeteg ország, és elég széles rétegnek ingyen biztosítják (mondjuk Ausztriában mindenkit ingyen oltanak). Így én azt mondom, aki akar, és úgy dönt, az be tud oltakozni. A vírus szövődményei nem fognak megkérdezni arról, hogy "jobb- vagy baloldali tetszik lenni?" Egyébként a mi körzetünkben rengetegen oltakoznak, én 2x voltam a héten, tele volt a rendelő, ez kb. 50 embert jelent naponta. A gyerekorvosunk is beoltott kb. 40 gyereket már, és egyre többen kérik. Csak aki oltakozni akar, annak most már nem gondolkodni kéne, hanem menni beadatni, mert 10-12 nap kell a megfelelő immunválaszhoz.

dkata
 
 


Kata :)
megírom este a nevét, most nem ugrik be.
Split és a szezonális ellen való, és igen, tavaly pl. a mi orvosunk sem javasolta egyik gyerekemnek sem, hogy a szezonális ellen be legyen oltva.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Köszi Orsi! És idén javasolja a szezonális oltást? Közben megnéztem, van 3 féle split oltóanyag... Gondolom, a doki eldönti, melyiket írja fel, kérdés, ez egyezik-e azzal, ami beszerezhető. Gondoltam, én is betárazok egyet, nem nagy tétel, de legyen, ha kell.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dkata 2009.11.13 16:46-kor.

dkata
 
 


950 Ft volt volt és valami B betűs a neve és vac a vége, de nem ugrik be, és az oltóanyag meg még anyunál van.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi, Begrivac, ez az egy írható fel tb-re.
Szóval most támogatja az orvosotok a szezonális oltást? És anyukád mit mond? Neked azért könnyebb így döntened! :lol: :lol:

dkata
 
 


dkata írta:Neked azért könnyebb így döntened! :lol: :lol:

semmivel sem könnyebb, mert mióta unokái vannak anyukám pánikolós lett, nem tudom teljesen racionálisan megalapozottnak venni a döntéseit ilyen kérdésekben

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Akkor oltáspárti? De nehezen lehet belőled kihúzni!!! :lol: :lol: :lol:
Teljesen normális, hogy pánikolós lett. :wink:

dkata
 
 


dkata írta:Akkor oltáspárti? De nehezen lehet belőled kihúzni!!! :lol: :lol: :lol:
Teljesen normális, hogy pánikolós lett. :wink:

szerinte tavaly is oltani kellett volna már, minket is meg a gyerekeket is meg mindenkit :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 



Olivér is beoltva. A gyerekorvos azt mondta, hogy szerinte azért nem teszik kötelelzővé, mert nem bírná kifizetni az állam, nincs rá keret.

Lányok, mit tegyek, hogy Olivér normális időben elaludjon este? Éjjel 11 előtt sose alszik el, hiába fekszünk le akár 10-kor, esély sincs rá, hogy elaludjon. Nappal alszik egyszer, mikor mennyit. Ha nem fektetném le, elaludna akár fél 10-kor is, de lehet olyat, hogy egy ekkora gyerek ne aludjon nappal? Meg nekem is olyan jó az a 1,5-2 óra, amíg alszik napközben. (Ha félórát alszik nappal se tud elaludni este 10 előtt ). Van vki ugyanígy?
20140901102739
 
 


Hajni :D
én több gyereket is tudok, aki 1.5 éves kora óta nem alszik napközben, lehet, hogy nektek is ez a megoldás.
Olivér mikor kel?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
Mostanában fél 9-9 körül. Nemtom mi lesz, ha oviba járunk... De nem alvás közben fejlődik az agya? Még oviban is altatják őket nagycsoportos korukig... :roll:
20140901102739
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: