Új privát üzeneted érkezett!

[quote]J írta:a, és C-vitamin: Szakgyógyszerész barátnőm azt mondja, hogy napi 500mg-nál ne vigyünk be többet, nem javasolt, veseproblémákat okozhat. Én eddig is csak akkor szedtem 1000 mg-ot belőle, ha beteg voltam! Ő azt mondja, a nagy dózis nem véd meg a betegségtől! 100mg C-citamin kell naponta, de az nagyon!


Ezzel szemben is van egy szöges ellentétes szakvélemény! Ami szerint a nagyon magas dózisú löket szerű C vitamin többet ér mint az állandóan alacsony szinten tartott, kevés de egyenletesen bevitt. :(

Nekem eddig bejött a nagy dózis! Ha valami nyavaja kezdődik beveszek 1000-et vagy még többet és sokkal hamarabb kilábalok.
De pl asztmára is jó! Mióta unokatesóm nagy dózisban szedi elhagyhatta a gyógyszerét! :)
Ráadásul magzatvízszivárgásnál kifejezetten ajánlott mert erősíti a burkot.

Pont ma kérdeztem a dokit a vesekő miatt a C vitaminnal kapcsolatban, azt mondta ez sem megalapozott inkább csak feltételezés!

Mi meg legyünk okosak! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Ginnie!

Akkor neked ezt a dolgot nem kell bemutatni. Én apukám tüneteit produkáltam.
Én sem kívánom senkinek, még a legrosszabb ellenségemnek sem.
Én egy mindig vidám életerős csaj voltam/vagyok, a külvilág el sem hitte, hogy ilyen bajom van. (ezt csak beképzeled...).
Na és ilyenkor jöttek azok akik azt mondják, hogy amit gondolsz az fog megvalósulni, (hát érdekes lenne), lehet hogy már engem akkor temettek volna! :)
Mindig ezzel ilyesztettek rám, erre a dokim azt mondta, hogy az ötöst még sosem szerette volna megnyerni, dehogy nem, és mégsem sikerült! :)
Szóvel ennyit a gondolat teremtő erejéről! Amiben amúgy hiszek, csak nem minden esetben igaz.

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Hű, de sokáig fent voltatok az este/éjszaka!

Tényleg nagyon durvák ezek az anyósos sztorik! Ezekből megint csak azt tudom leszűrni, hogy mi milyen szerencsés helyzetben vagyunk. Mi is egy udvarban lakunk az anyósomékkal, de teljesen normális a viszonyunk velük, nagyon sok segítséget kapunk (ebédek, anyagi dolgok, stb.) és nem zaklatnak bennünket sűrűn, remélem ez a baba születése után is így marad. Ráadásul ők már idősebbek, kb. az én nagyszüleimmel egykorúak (!), a párom késői gyerek volt, de mégis ég és föld az apai nagyszüleim gondolkodása és az övék! És anyukámmal is nagyon jóban vagyunk.
Dongó, az én nagyszüleimre mennyire igaz, amit írsz: az anyai nagyi a jófej!

Kép
aniko20
 
 

 
 

Oltás: tegnap este már úgy voltam vele, elegem van, beoltatom magam, csak még megvárom a debreceni véleményt, elegem van a bizonytalanságból, nem fogok még 3 hónapig rettegni! De Szabccsi és Ginnie, nagyon elbizonytalanított, amit írtatok!!! :(
Honey! Gratula vérképhez, reméljük gyorsan javulni fog ez a bacis dolog!
Csézjang! Sajnálom, hogy így jöttetek haza Debrecenből, nem is volt rátok túl jó idő! Jobbulást!
Márti: Írok, amint meglesz az info, én is kíváncsi vagyok. A probiotikum tényleg jó ötlet, én régebben már szedtem Protexint.
Ginnie, Dongó: rosszul hangzik ez a mióma dolog. Anyukámnak is volt, de csak miután mi megszülettünk, és csak nagyon lassan növekedett. Az a jó, hogy míg kicsi és egy van, laparoszkóppal is megoldható.
Heni! Tényleg jól rádijesztettek, hogy agyi trombózis! :shock: De még mielőtt tovább olvastam volna, nekem is egyből az volt a gondolatom, hogy nyaki csigolya eredetű a dolog! Lehet hogy nem is elmozdulás, csak egy pici sérv, vagy esetleg becsípődés! Ezek meg gyógytornával nagyon jól kezelhetőek! De legalább a kicsivel minden ok, ez jó hír! Egyébként két napja én is kevesebb mozgolódást érzek, meg enyhébben.
Majd írj, ha van MRI eredmény!
Detty! Nagyon-nagyon szép képeket kaptatok az EGY kék-ről! :wink:
Szabccsi, Ginnie: Nem lehet könnyű ezzel a szorongásos betegséggel együttélni!

Kép
aniko20
 
 


Detty: nagyon jók a képek, édes a bab nagyon!!!!

Heni: ez elég rosszul hangzik, amit írtál, kétszer is el kellett olvasnom. A lényeg, hogy a baba jól van és remélhetőleg nem lesz belőle semmi komoly gond!

Anyós téma: hát nem semmi, amit írtatok!!! Mi még a szüleim házában lakunk (remélhetőleg max. februárig :-)), de sosem jönnek fel, nem zaklatnak, nem szólnak bele semmibe (azért néha ezt is lehet túlzásba vinni, pl. múltkor megkérdeztem aput, hogy hogy tetszik neki az Ádám név, erre csak annyit mondott, hogy felőle bármi lehet, ezt nekünk kell eldönteni... Pedig azért érdekelt volna a véleménye, na mind1)
Anyósomék pedig relatív messze laknak, ezért kb. mind 2. vasárnap találkozunk, abból nem lehet baj :-)

viggi79
Kép
viggi79
 
 


Oltás témában látom egyre jobban, többen az oltás mellett szavaztok. Én még mindig nagyon határozatlan vagyok. Főleg, hogy a védőnőm is abszolút ellenzi, tegnap voltam kismama jógán, ott is az "oktató" nagyon ellene kampányolt. Hát nem tudom, még megkérdezem a dokim, mit javasol, aztán meglátjuk....

viggi79
Kép
viggi79
 
 


jajj lányok. ez a szavatosság már megint mekkora izé.

amikor oltottak, 0.5 perc volt az oltás és 10 perc az adminisztráció! minden ampulla sorszámát, a nevemet címemet, stb fel kellett írniuk! magát az ampullát nem tudtam megvizsgálni, de csak nem gondoljátok, h meg akarnak mérgezni 6 millió embert???????

KépKépKép
dongó
 
 


de engem annyira idegesít már ez a pro kontra téma! szörnyű ez az egész.

KépKépKép
dongó
 
 


Dongó!

Igazad van, a pro és kontra dologban, de mióta terhes vagyok nem eszek lejárt dolgokat, (mondjuk előtte sem), tehát azért elhiheted mikor a kórház főorvosa ezt mondja, azért elgondolkodtat, hogy nincs az oltóanyagon lejárati idő.

Ettől függetlenül ha beadja a háziorvosom az oltást és is oltatok!

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Neked már úgysincs gondokodni valód, hiszen túl vagy az oltáson.

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Mamacka!
A gép a Margit kórházé, de a hétvégi Baba-Mama expón csinálta az UH-t a Hepinet.
5000 Ft volt a 10 perc és adtak egy DVD-t, egy CD-t egy csomó képpel, és egy kinyomtatott képet ezért az árért. Szóval, azt hiszem, megérte. És tényleg meglepő, hogy egy hónap alatt mennyit változott a manó: akkor a MDK-ban csináltatott vizsgálat végén volt 4D, de akkor még inkább UFÓ volt, mint baba. Most meg...

Nem szép tőlem, tudom, de azért megnyugtat, hogy anyós terén más is van hasonló cipőben, mint én. Ezért is féltem mindig, hogy egyszer én is fiús anyuka leszek, erre tessék. Már mondtam a férjemnek, hogy ha egyszer hasonló dolgokat akarok művelni, inkább üssön agyon idejében. Majd írok egy papírt, hogy én akartam, ne csukják börtönbe. :)

Huh, ez a hipochondria dolog szörnyű lehet. A nagyimnak volt, de hát ő már öreg volt akkor, bár anyám szerint mindig is az volt. Ő arra is képes volt, hogy a második férje halála után beszedje az ő Parkinson-kór elleni gyógyszereit, hogy nehogy neki is legyen. De így is majdnem 90 volt, amikor meghalt, de nem volt beteg akkor sem, csak már öreg.

Kép
Kép
detty74
 
 


Viszont ezeket az oltásokat még csak mostanában gyártották, tehát romlottak nem lehetnek (még). Azt meg nem hiszem, hogy egy tök más oltást átampulláztak, átcsomagoltak volna, csak hogy így tudják eladni H1N1 elleni oltásként. Vagy én vagyok túl naív???

Kép
Kép
detty74
 
 


Igen, szerintem sem tudták átcsomagolni! Viszont a dokim poénosan annyit mondott, lehet beoltatom magam és madárinfluenzás nem leszek, hiszen akkor nem fogyott el az oltóanyag! :)

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Képzeljétek, szombat óta felszaladt rám 1,5 kg! :shock:
Mondjuk a +4 kg már elég régóta stagnált. Remélem most ez is fog egy darabig!

Kép
aniko20
 
 


Sziasztok!

Csatlakozhatok? :)

Boule
boule
 
 


Szia!

Üdv itt nálunk!!! :-)

viggi79
Kép
viggi79
 
 


Persze, mindenkit szeretettel látunk!

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Szia Boule!!!

Nagyon szívesen látunk!

Kép
aniko20
 
 


Boule!

Mikorra várod a picúrt? Fiú vagy lány lesz? Neve?
És honnan írsz? :)

Több kérdésem most nincs! :)

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


szia boule! :wink:

Üdvözöllek!!!

Kép
kispötty10
 
 


Na, csajok! Beszéltem anyukámmal, de még nem teljes a várt info.
A tanszékkel sikerült beszélnie, de a professzor asszonnyal, aki kezeli, még nem. Mindenesetre addig is azt mondták, hogy az immunbetegek oltathatnak, nem lesz semmi gond belőle.
A kismamákról pedig annyit tudtunk meg, hogy ott is nagyon megoszlanak a vélemények, de az egyik immunológus doki nem engedte a félidős terhes lányának, hogy beoltassa magát....
Majd még írok, ha lesz még új információ.

Kép
aniko20
 
 


Sziasztok!

Köszönöm. :wink:

Szabccsi!
Fiút várunk, március 11-re. Majd még írok, de Boule, a lányom (azért kapta, mert újszülöttnek mindig kis golyóba húzta össze magát, és franciául a boule golyót jelent) nem szereti, ha gépnél ülök.
boule
 
 


Boule! Képzeld, a hugom is március 11-én született! :D

Kép
aniko20
 
 


Dongó!
Igazad van, a Jeromos tényleg nem bibliai név, én csak leragadtam a másik 2 névnél, és általánosítottam. :) Egyébként szerintem nagyon különleges és szép név mindhárom.
A Te sztorid is elég durva a szülőkkel kapcsolatban.

Ginnie!
Jobbulást a miómával! Örülök, hogy az UH-n minden ok volt!

Szabccsi!
Neked is jobbulást!

Heni!
Hát Te sem jöttél túl jó hírekkel! Remélem semmi komoly nincs! Ez az MRI vizsgálat nem árt a babának? Régen én is voltam már ilyenen.
Az legalább megnyugtató, hogy a kis pocaklakóval minden rendben!

Detty!
Nagyon aranyos a kis "Egy Kék"! :) Nálatok már nem lesznek egykék! :lol:
Tetszik, amit írtál: "Majd írok egy papírt, hogy én akartam, ne csukják börtönbe." Jót röhögtem rajta! :lol:

Boule!
Légy üdvözölve köreinkben! :wink:

Anikó!
Köszi az infókat!

Anyós-Após téma:
Az én szüleim Esztergomban laknak, 45 km-re tőlünk. Így hetente egyszer látjuk őket, általában vasárnaponként. Ilyenkor mindig ebédre vagyunk meghívva. Vagy ők jönnek hozzánk, de ez ritkább, ők már nem szeretnek kimozdulni annyira, apukám már elég idős (a megszokotthoz képest). Viszont sokat segíítenek nekünk, kapjuk a sok házi lekvárt, befőttet, gyümölcsöt, bort... Férjemet imádják, pedig korábban senkit nem akartak elfogadni. És nekem is jó a kapcsolatom velük, bár ez régen sosem volt így.
Férjem az apukáját már 6 éves korában elveszítette, testvére nincs, anyukája pedig tegnap volt egy éve, hogy meghalt, 56 évesen!
Merem állítani, hogy a világ legjobb anyósa volt, nagyon imádtuk egymást, anyám helyett anyám volt. Sosem szólt bele semmibe, max elmondta a véleményét, és ránk bízta a döntést. Sosem akart zavarni, belemászni az életünkbe. Pedig neki meglett volna az oka, hogy félen attól, hogy elveszik az 1 szem fiát, hiszen rajta kívül nem volt senkije. Se férj, se másik gyerek. Viszont ő látta, hogy a fia boldog, és neki ennyi épp elég volt, onnantól ő is nagyon boldog volt vele együtt. Úgy sajnálom, hogy nem élhette meg, hogy unokája szülessen. Pedig nagyon vágyott rá, és nagyon megérdemelte volna.
Na én ilyen anyóst kívánok mindenkinek, csak sokkal hosszabb ideig!
Úgyhogy mi ha azt vesszük, egyedül vagyunk, mert a környezetünkben senki nincs, aki segítséget nyújthatna, csak az én szüleim, de ők ahhoz azért messze vannak. Ja, és anyósom és szüleim is azt tartották, hogy nem egészséges a szülőkkel együtt lakni, bárhogy is szeretjük egymást, mert egy idő után biztos, hogy kialakul valami konfliktus, ami megrontja a viszonyt.

Bocs, ha túl hosszú voltam! :shock:

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


dizzy: de jó, h vannak azért ilyen anyósok is!!!!sajnálom, h már nincs többé.

boule: örülünk, h itt vagy köztünk!

lányok, nem gondoljuk át a zárt fórumra költözést?

KépKépKép
dongó
 
 


Dizzy!

Hát igen, szomorú dolgokat produkál az élet...biztos nem lesz így könnyű nektek, segítség nélkül. Mindig a jó embereket éri tragédia. De azért a szüleidre biztosan számíthasz majd, ha nem is mindennap, csak a nagyobb dolgokban.

Szerencsére nekünk sokat tud majd segíteni anyukám is, csak 10 km van köztünk, és ő elég mobil, meg a hugom is, már alig várják, hogy babázhassanak. :D Anyósékra már egy kicsit más értelemben támaszkodhatunk majd, hiszen ők már elég idősek, de pl. anyós biztos szívesen átjön majd a picihez, hogy amíg alszik mondjuk én elszaladhassak a boltba pár percre, vagy szokott pl. főzni nekünk néha.

Kép
aniko20
 
 


Reggel mondott anyukám egy elég durva sztorit, hogy a kolléganőjének a lányának az osztályában 5 gyereket beoltottak, és ebből 3-an betegek lette, egy pedig kórházba került.
Nem is írtam itt le nektek mert hátha nem igaz.

Most már bemondták a hírekbe is!

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


3 napja oltották be őket!

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Szabccsi! Biztosan akkor már bújkált bennük a vírus, hiszen 10 nap a lappangási ideje, na meg a védettség kialakulásához is 10-14 nap kell.

Kép
aniko20
 
 


Én is így tudom, na de akkor ennyi erővel ez bármelyikünkbe bújkálhat.
Most azt olvastam, hogy neurológus vizsgálja a gyereket, hátha mástól van. Érelzáródás, vagy egyéb neurológia eset.

Amúgy pontosan kedden kapta múlt héten az oltást, pénteken került kórházba és most is ott van, csak eddig nem hozták nyilvánosságra.

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Én ma beszéltem a háziorvosommal - kicsit kínos beszélgetésre számítottam, mert eddig ellenezte az oltást, de a legnagyobb meglepetésemre azt mondta, hogy menjek, már ő is másképp látja a dolgot, és igenis be kell oltani a kismamákat is, ha már nem az első harmadban vannak.
Így a tegnapi nőgyógyász vélemény, illetve a mai háziorvosi telefon után holnap délben megkapom az oltást. Azt is mondta a doktornő, hogy csak a rendelési idő végén menjek, mert nagyon sok az influenzás tünetű beteg, nehogy most kapjak el valamit.

Attól én is tartok, hogy esetleg már bújkál bennem, de a detty által tegnap feltett szövegben az volt, hogy nem ront az oltás a betegségen, vagyis az oltás miatt nem lesz valaki rosszabbul, ha közben ki is jön a betegség. Meg ugye a gyerekek közösségbe járnak, ahol nagyobb az esély, hogy elkapják. Mi legfeljebb 2 hétig a mélyhűtőből és a kamrának kikiáltott szekrényből kajálunk, és nem megyek vásárolni.
boule
 
 


Ettől függetlenül én is oltatok!

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


én ma megkaptam...
danyuci
 
 


Lányok, most ment el anyukám, reggel óta itt volt. Annyira jó volt már, mi is elég ritkán találkozunk, utoljára 2 hónapja láttam. Olyan aranyos volt, mert azt mondta, hogy arra számított, hogy már sokkal nagyobb a hasam. :D Pedig már látványos, sokan rá is kérdeztek, h. babát várok-e. És hozott nekünk egy csomó cuccot, fürdőlepedőket, takarókat, kiszoknikat, mindamellett hogy szegény SZegedről cipelte busszal. El is panaszoltam neki, hogy anyósom pár hete még a vasárnapi ebédet is kifizetteti velünk (ez komoly, azzal a kijelentéssel, hogy nem tud etetni ennyi embert minden hétvégén) erre ő előállt azzal az ötlettel, hogy vegyünk egy lakást és majd ő odaköltözik hozzánk. Hehe, no ezt azért nem szeretném, nem hiába találták ki az apa-anya-gyerek(ek) felállást, azért nem gondolom, hogy 35 évesen az kellene, hogy bármennyire szeretem is, de hozzánkköltözzön. :D :D :D


Heni!!! Mindenképp írj, hogy mi volt a dokinál, izgulok miattad!

Szabccsi! Sajnos ismerős még az a része is a történetednek, hogy édesapád meghalt. Sajnos az enyém is, 4 éve. Én is azt sajnálom, hogy nem érhette meg, hogy az unokája megszülessen.

Irgylek mindenkit, aki már be van oltva egyébként, de én is Honey-val együtt az 50-50%-nál tartok jelenleg. Nem tudok dönteni, így várom a további infókat nagyon szívesen.
Persze azokat is irígylem, akiknek jófej az anyósuk. :lol:

Dizzy és Anikó! Köszi a jókívánságot, remélem nem lesz vele gond, panaszt nem okoz egyáltalán és szerencsére nem kell feküdnöm sem. A cél inkább, hogy ennél nagyobb ne legyen.

Boule! Üdv itt! Kellemes babavárást Neked is!

Kép
Kép
ginnie
 
 


A zárt topikkal kapcsolatban: én benne vagyok, bár nem tudom, milyen az. Sejtem, hogy csak az olvashat/írhat akinek a topik fenntartója erre engedélyt ad, de ha nem, akkor javítsatok ki.

Kép
Kép
ginnie
 
 


Én is csak tippelem, de szerintem is ez a zárt topik! :lol:

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


danyuci! hajrá :lol: :lol: :lol:

KépKépKép
dongó
 
 


Dongó! Anikó!
Köszönöm a kedves szavakat!

Szabccsi! Boule!
De jó, hogy már ti is túl vagytok a döntésen! Én még mindig sz@r@kodok rajta... Minden nap csak 1-2 %-kal kerülök közelebb ahhoz, hogy oltassak...

Danyuci!
Te meg már túl is vagy rajta, szupi! Légyszi gyere majd a tapasztalatokkal!

Boule!
Kérd meg majd Viggi-t, hogy vegyen be a tábliba Téged is! Biztos szívesen megteszi! :wink:

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


Hát most már tudom, miért nem akarja a gy.dokink oltatni a gyerekeimet!
Képzeljétek van a komponensek között 2 olyan antibiotikumszármazék, amit tilos a gyerekeknek adni!
Azt mondják, nem a higannyal van gond, az gyorsan kiürül a gyerekek szervezetéből is, hanem ezzel a 2 antibiotikummal!
nem véletlen volt, hogy alapból nem adták meg az engedélyt a kicsi gyerekek oltására, csak később, amikoris, ahogy Honey is írta, áterőltették bizonyos nyomásra!
Én ma megint bizonytalanabb vagyok oltásügyben, de szerintem már egymás agyára megyünk itt a pro és kontra érvekkel! Szóval én most csendben megvárom a nőgyógyászom véleményét kedden, addig gyűjtöm és raktározom tőletek az infókat és kedden én is döntök végre!
Nővérem, akiről írtam, hogy Myastheniás és nagyon gyenge az immunrendeszere, ma volt a kezelőorvosánál, rákérdezett az oltásra, a doki kikererkedett szemekkel bámult rá, hogy hogyhogy, még nem kapta meg? Hisz anélkül nem is mehet közösségbe!
Szóval Őt oltják és anyukámék, anyósomék is beoltatják magukat. A férjem még a héten megkapja az oltást.
A gyerekekkel meg magammal még nem tudom, hogy mi lesz, a fentiek miatt!

Márti
borossné becz márta
 
 


Sziasztok lányok!

Hát vessetek rám követ de én nem oltatom be magam, mert bármelyik orvost kérdeztem mindenki ellenezte. A tesóm is megkérdezte a gyermeke fül orr-gégészét azt hiszem a Heim Pál-ban és egyértelműen azt mondta hogy nem, ja és az oviban egy anyuka sem írta alá, így hát én sem, mindenki fél, senki sem tudja a megoldást, csak reménykedünk hogy nem kapja el a gyerek, se mi.

Amúgy én azt hiszem/ és reggel a TV2-ben is mondták/ hogy azokra veszélyes csak akinek egyéb mellék betegsége van és a kettő hatással van egymásra pl: erős asztma, autoimmun betegség, ilyesmi....úgyhogy én bízom abban hogy sok vitamint szedek és eszem vadul a narancsot, gyerekem szedi a cebion cseppet meg Béres cseppet a gyógyszerésznő javaslatára, talán így nem kapjuk el. Ezt tényleg mindenki maga dönti el.
Én nem oltatok.


Más.

Az anyós témához annyit, hogy tesóm amikor öszejött pár éve a férjével, már jelzésértékű volt hogy a pasi az anyukájával szembeni ajtóban lévő lakásban lakott egy panelházban hogy anyuci mindig szemmel tudja tartani, hol sütikét vinni, hol szennyest mosni. Csak hát ezt olyan édesen csinálta hogy miközben odaköltözött a tesóm valahogy elfelejtett leszállni a fiacskájáról, jött a szennyes gatyáért, jött hozni sütit, jött virágot locsolni, ja és szex közben is rájuk nyitott, mivel idióta tesómék nem zárták be az ajtót mivel nem szokta meg a férjecskéje mert anyuka mindig szabadon jöhetett mehetett a lakásában.
Na amióta a gyerekek megszülettek a helyzet csak rosszabbodott, az unokákra azt mondják hogy olyan mintha ők szülték volna, ők az életük értelmei /fúúújjjjjj!!!!/ szóval tök beteges, az anyós szerintem még meg is szoptatta volna legszívesebben a tesóm helyett őket....Egyszerűen undorító!!!
A tesómat nem nagyon bírják mert megmondja a véleményét, a férje meg egy szót se szól soha, és ez megy évek óta......
Na erről ennyit, úgyhogy akinek nincs anyósa inkább örüljön szerintem.... :?

Az én anyósom tűrhető, a kapcsolatunk elején párszor ő is bepróbálkozott hogy majd ő leirányítja az életünket, de leállítottuk férjemmel még az elején / a férjem tök jó fej mert abszolút mellettem áll,/ így azóta látják hogy nem nyert a próbálkozásuk és most normálisak, leálltak a hülyeségeikkel.Szóval fejlődőképesek! :lol: azért néha helyre kell őket tenni kulturáltan, de nem vészes. :D
csézjang
 
 


boule,
Üdv köztünk!!!! :D

zárt topic:
én benne vagyok, ha mindenki szeretné. Meglepő módon tényleg jobban pörög a régi topicunk, mióta átköltözött az anyatanyára.
De ha megyünk... nem várunk még pár hetet? Hátha lenne, aki még csatlakozna addig hozzánk.


Oltás ügyben döntöttem: bár teljesen lehetetlennek tűnik,de továbbra is hajtom az oszták oltóanyagot. Ha nem lesz, akkor 100% hogy nem oltatok. Alig mozdulok ki, Flórát sem viszem most semmilyen közösségbe, és vész esetére itt a Tamiflu.
Ma beszélt a barátnőm Dr Papp Csabával - SOTE vezető nőgyógyászával, aki nem mellesleg genetikus. (úgy emlékszem valakinek itt ő a dokija )
Ő egyetlen kismamájának sem engedi az oltást beadatni, nála az érv a higany volt. Szóról szóra azokat az érveket mondta, amiket a higanyos cikkben lehett olvasni.
Ezzel most senkit nem szeretnék se befolyásolni, se megingatni a döntésében. Pusztán leírtam a saját határozott döntésemet.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Boule!

Üdvözlünk itt a topikban! :wink:

Most megyek a dokimhoz, ha megjövök írok mi volt, gondolom lesz ma uh is. Pusza nektek!
csézjang
 
 


csezjang,
a kismama , aki kórházban van mesterséges kómában és lélegeztetőgépen, makk egészséges volt. És a saját gyerekétől kapta el. Szóval sajna ez sem garancia semmire.
Ettől függetlenül megértem a döntésedet

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Sziasztok!

Szeretnék én is csatlakozni hozzátok, eddig halogattam(olvasgatni szoktalak benneteket), de most már aktívan is bekapcsolódnék, ha lehet....

opalina
opalina
 
 


opalina!!!

Halihó!! Mesélj valamit magatokról!

Itt egy érdekes cikk. Elég tudományos, de szerintem megéri elolvasni.
http://criticalbiomass.freeblog.hu/arch ... -para_-_8/

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


[quote]d írta:e engem annyira idegesít már ez a pro kontra téma! szörnyű ez az egész.


Dongó
Én megértelek hiszen már túl vagy rajta, de te is értsd meg, hogy akik még bizonytalanok szeretnének olyan döntést hozni ami megnyugtató számukra. Szerintem ugord át az oltás témát neked úgy sincs szükséged egyéb infókra, de én továbbra is szívesen olvasok pro és kontra érveket hiszen még nem döntöttünk.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Én sajnos a szívem miatt is kénytelen vagyok beadatni az oltást. Ha elkapom a vírust, a kardiológus szerint lehet, hogy meg sem érem, hogy tüdőgyulladásom legyen, a maradék billentyűm előbb feladja a harcot. Még így is minden orvosi beavatkozás (fogászat, szülés) után/alatt antibiotikumot kell kapnom, hogy megakadályozzák bármilyen baktérium bejutását. Hát, egy ilyen erős vírus, vagy a szövődményes bakteriális fertőzés nekem betenne.
Ha nem lenne a lányom, legrosszabb esetben meghalnék én is, a baba is (jó, tudom, hogy ez így nagyon erős, de valahol ez az igazság), de van egy gyerekem, akit fel kell nevelnem és felelős vagyok érte. Neki nem adatjuk be az oltást (főleg a benne lévő antibiotikumok, és egyéb dolgok miatt), megpróbáljuk így megvédeni. Ráadásul nálunk sem az anyósomék, sem az én szüleim, tesóim nem oltatnak, így ettől is parázok rendesen.

Megyek fürdetni, 9-re megyek fogorvoshoz. Drukkoljatok!
boule
 
 


[quote="mamacka"] írta:mamacka
[quote]d írta:e engem annyira idegesít már ez a pro kontra téma! szörnyű ez az egész.


Dongó
Én megértelek hiszen már túl vagy rajta, de te is értsd meg, hogy akik még bizonytalanok szeretnének olyan döntést hozni ami megnyugtató számukra. Szerintem ugord át az oltás témát neked úgy sincs szükséged egyéb infókra, de én továbbra is szívesen olvasok pro és kontra érveket hiszen még nem döntöttünk.


ezt arra értettem, h szörnyű, h még mindig nincs egységes vélemény! nem arra, h ti hezitáltok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKépKép
dongó
 
 


mamacka, ma vagy félidős???

GRATULA!!!!!!!!!

KépKépKép
dongó
 
 


Nem már szombaton töltöttem csak ez a vonalzó a napokat nem számolja! :)

De köszönjük!

Tényleg félidős pocakot még nem mutattam:

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?