Új privát üzeneted érkezett!

Kokonya, üdv :lol: Én Szabó Györgynél szültem a kislányom és nála készülök most is szülni szintén kislányt:lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Jó reggelt!

A pompos isteni lett, apa nagyon örült neki. Na meg a pocaklakónak is ízlett, kaptam utána elismerő rugdosást. (Ó, én kis elbizakodott. Az fel sem merült bennem, hogy ellenvélemény van :P )

Iszom a reggeli kávét, kezembe került a terhességi kiskönyvem, hát belelestem, miket irogat bele doki. A következő bejegyzéssel találkozom a múlt heti vizsgáltaról: "amniocentézisre megbeszélés elllenére sem ment el" Hogy mi van???? :x Ok, hogy a normál alsó értéknél volt- de még határon belül - , de az integrált jó lett, és mikor megkérdeztem, hogy ő hasonló értékkel a saját feleségét elküldené-e-, azt mondta nem. Akkor most miről beszélünk? Gondolom védeni akarja magát, hogy ő elmondta, kioktatott, stb. Na, jól elcsesztem a reggelemet. Ráadásul a tegnapi munka-gond is a fejemben van, nem tudok szabadulni tőle. Olyasmit várnának el tőlem, amit nem tudok és nem is akarok/fogok felvállalni, ugyanakkor tök szar, hogy emiatt nekem kell kínosan és feszengve érezni magam, meg azon agyalni, hogyan kommunikáljam mindezt.

Pont két napja dicsekedtem valakinek, hogy engem elkerülnek a kismamákra jellemző hangulati ingadozások, és milyen jó, hogy tök happy minden. Hát úgy tűnik, azért ki lehet zökkenteni rendesen.

Kép
juci-77

csajok, írjatok valami vidámat...annyira pocsék a kedvem, hogy legszívesebben egész nap bőgnék :oops: :oops:
de ehelyett itt kell ülnöm, és kedvesen mosolyogni az ügyfelekre, és dolgozni, és odafigyelni :shock: :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Juci nekem hosszan kellett győzködnöm a dokit, hogy 5 hét után alig kikerülve a kórházból NEM fogok 40 km-t utazni a Genetikai Tanácsadóba, egy beszélgetésre. Meg különbenis, akármit is mondanak, nem akarok magzatvíz vételt (igaz, doki is azt dünnyögte, hogy a vérzésem miatt valszeg. nem is ajánlanák). A tarkóredő Ok., kombináltam kb. jó lett, az AFP sem volt határon kívül, 18 hetes OK. Na, erre nekem is litániát írt a kiskönyvem hátuljába, valami hasonlót, mint Neked és alá is íratta velem. Ez a saját védelmére van, ha beteg baba születik, akkor az innen a mi felelősségünk, nem az övé. Lehet ezen aggódni, de most már teljesen felesleges. Csak a koraterhességi aggodalmainkat éleszti fel. Tennivaló úgy sincs, és úgy sem lesz semmi gond :D .
pammut

jó reggelt!

őőőőőő mi az a pompos? :shock:

reni: cukoreredmény, háát érdekes amit a doki mondott, hisz ha magas a cukrod, akkor fennáll a lehetősége hogy nagy lesz a baba és a magas cukor általában magas vérnyomással és épp ezért császárral jár. A második gyerekkel a 10 hét kórházi fekvésből 2 cukrosok mellett feküdtem helyhiány miatt és nagyon szigorú diétán fogták őket, naponta többször nézték a vércukorszintjüket és esélyük sem volt sima szülésre.

lucaanya: remélem jól emlékszem, hogy te csináltad :) istenien néz ki a muffin, én amúgy is after eight imádó vagyok, emlékszem a férjecském az első mikulásra azt csempészett a csizmámba, pedig már nem vagyok gyerek :D

többgyerekesek: a hüvelyváladék vizsgálat mikor is van? a 30 hétben? Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem több, de se nem viszket se nem csíp, csak nem igazán fehér (bocsi, ha valakit zavar a téma, akkor szóljon és hanyagolom)

j

kokonya: üdv itt, bár még én is friss hús vagyok :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára stephie 2010.07.09 18:58-kor.
stephie

Hát Edit, vidám sztorim épp nics a tarsolyban. Együtt érzek Veled, ha ez segít valamit. Ó, jut eszembe. 3. gyereket vártam, amikor a doktori védésemre került sor, már 8 hónapos terhes voltam. Szokásom, hogy várandósan egyik kezem a pocakomon van. Így volt ez, akkor is. A védés után tettek fel pár kérdést, de a megszokotthoz képest kevesebbet és nem is kukacoskodtak. Aztán már a kis állófogadáson odalépett hozzám az egyik bizottsági tag és megkérdezte: ugye nincs semmi gond, ugye nem azért fogtam a pocakomat? :shock: Hát ezért voltak olyan kedvesek: nehogy már onnon kelljen elvinni szülni :lol: .
pammut

Köszi Pammut :) Azt hiszem tényleg jobb nem foglalkozni ezzel. Csak ma valahogy olyan semmminemjó érzetem van, és ez a kis beírás csak fokozta a nyűgösséget.

Kép
juci-77

Stephie Ha aggaszt a hüvelyváladék, inkább menj el a dokihoz. Különösen, ha megváltozott az eddigiekhez képest! Mert a protokoll szerinti kenetvétel csak valahol a 36. hét körül van. Attól még messze vagyunk.
pammut

Stephie, nekem is van, nem is kevés, egy tisztasági minimum teli van egy nap, és nem fehér nekem se, inkább sárgásfehéres, de se szaga, se nem viszket, semmi. Mondjuk nekem az elejétől ilyen.

Edit

Kép
ézsóné

Juci, ne foglalkozz vele... én is birtokosa vagyok egy "visszautasította a felajánlott további genetikai vizsgálatokat" papírnak :roll: más kérdés, hogy a dokim nem sunyin írta be a kiskönyvbe, hanem amikor átbeszéltük a lehetőségeket előre szólt, hogy egy ilyet alá kell majd írni, ha így döntök. Így azért korrektebb. Bár nálunk genetikus is mondta, hogy rossz afp-m nem ok a szúrásra, meg mi a beteg babát is megtartanánk, így sok mindenről nem volt beszélni... És mivel sajnos volt már részem vetélésben, biztos vagyok, hogy jól döntöttem ebben a kérdésben, amikor nem kockáztattam. Bár ebben a hülye H1n1 oltás nem kérésében lennék ennyire biztos :oops: :oops: :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Anita: a pompos az tökipompos. Nóri fini receptje. Ez itt kérem egy igazi háziasszonyképző: gyermekvárási, gondozási, nevelési tanácsadóval és konyhaművészeti szekcióval :D

A hüvelyváladék nálam is néha sárga pár napig, meg tök sok. Kérdeztem a dokit, azt mondta, ha nincs vele panasz, akkor maradhat. Ez mondjunk némiképp eltér az én ismereteimtől (a sárga állítólag baktériumra utal), de úgy vagyok vele, tök zárt a méhszáj, a bébire csak nem jelenthet veszélyt. Antibiotikumot meg mindenképpen kérek majd szülésnél, mert már volt streptocucusom, úgyhogy nem érdekel a 36. heti eredmény, nem bízom a véletlenre.

Kép
juci-77

Azért jó látni, hogy vagyunk néhányan "vén" kismamák. Különben ez a divat :D . Merthogy én augusztusban betöltöttem a 39-et :wink: . És nem vagyok ezzel egyedül ebben a topikban, ugye :roll: ? És akárcsak Kokonya én is a 4.-t várom.

Jaj, tegnap új élményem volt. Alighanem aprókám a szemérem csontomhoz nyomhatta a mellkasát/hátát, mert éreztem a szívverését. Eddig ilyen egyiknél se volt. Dobogás, mintha eret éreznék pulzálni, de az enyémnél sokkal gyorsabb. Aztán eltűnt, nem tartott 1 percig sem.
pammut

Itt lazulok köztetek, azt hiszem időmilliomos vagyok, mert nem kell főzzek, van tegnapról. Pedig hajat kéne mossak, mosni, teregetni, mosogatni, pakolni és szegény hallgatóm is várja csak várja, hogy küldjem a javított dolgozatát. Szóval fájó szívvel, de búcsúzom.

Azért a dolgozatot is itt kell olvassam a gépen, majd néha bekukkantok :lol: .
pammut

Jó reggelt!

Akkor kezdjük a reggelt egy kis váladékkal: :lol:
nekem soha nem volt. Most van. Gyűlölöm. Minden nap tisztasági, mert különben elázik a bugyi. Szaga, színe normális és a legutóbbi kenetem is negatív volt. De sokkal több van, mint előtte. Ha nagyon bele akarunk menni, akkor az állaga elég vizes. Nem sok, csak idegesítő! :D :D
(ha szaga, vagy színe lenne én is aggódnék)

Pompos: kenyérlángos, langalló ahogy tetszik. Lényegében magyar pizza.

Juci: Örülök, hogy jól sikerült!!!!! :lol: Látod, nem is olyan bonyolult! A beírás miatt ne idegeskedj, az valóban a saját védelmére született. :evil:

Szegény Lara kutya... Mióta van gyerekem, mindenhol Lucának hívják a kutyát. Nekem az olyan kellemetlen sokszor. Na mind1, csak eszembe jutott! :roll:
Vendég

Juci: ha a sárga alatt megszáradt tojásfehérje színt értesz, akkor az JÓ! :lol: Inkább olyan zöldes ne legyen, vagy barna meg ilyenek!
Vendég

A kollégám vizslája is Luca (már bocs :oops: ), mert Luca napon kapták. Én nem csípem, ha a kutyának ember neve van. Szintén bocs, akit érint :oops: . De az embernek legyen ember neve, a kutyának meg kutya neve. Van itt az utcában két vizsla is: Szikra és Csibész. Hát nem szép? A miénk Füles volt.
pammut

Sziasztok!

Anita és Móni, üdv köztünk! :)

Látom, "kellemes" témával indul a nap... Folyás: nekem is van már a legelejétől. Akkor azt mondta rá a doki, hogy mivel volt egy kevéske vérzésem az elején, amiatt szaporodtak fel ott a kórokozók, de persze más is felboríthatja a hüvelyflórát. Vártunk a 16. hétig, akkor kaptam Mikogal kúpot (3 db), de attól sem múlt el teljesen, most is van, és azt olvastam a "Az a 9 hónap" c. könyvben, hogy ez a hüvelyváladék (fluor) teljesen természetes, sőt valamivel a mennyisége is nő kb. a 6-7. hónaptól kezdve.
Mivel engem is aggasztott, hogy nem múlt el a kóp hatására sem, és bár a kenet negatív lett, azért mégegyszer rákérdeztem a dokimnál, hogy nincs-e valami teendő ezzel. Ő meg visszakérdezett, hogy akarok-e kenetet. Akkor nemet mondtam, mert nekem sem viszket stb, tehát nem olyan vészes, meg ő sem erőltette, ráadásul a védőnőm is azt mondta, hogy ezzel most együtt kell élni. ( :? ) Ettől függetlenül persze senkit sem akarok lebeszélni arról, hogy ezt megbeszélje az orvosával, esetleg kenetet is kérhet, biztos megcsinálják, ha kéri. Amúgy a dokim nekem is azt mondta, hogy a 30. hét után lenne értelme erre újra ránézni.
No, erről a témáról én kb ennyit tudok dióhéjban.

Kép
erusverus

Edit. Humor. Kutyánk nevét honnan kapta? 3 hónapos volt, németjuhász. Egyik szomszéd néni meglátta és szép nagy vitorla fülei láttán felkiáltott: "Úgy nézel ki, mint egy kicsiny szamár!" Na, így lett Füles :lol: .
pammut

Apu dobermanja Ali volt. Az unokatestvére is Ali. Ha jött hozzánk, Anrónak hívtuk a kutyát, mert az volt a törzskönyvben.. :lol:
Sógor kutyái: Linda, Nelli, Reni, Karcsika, Katica... a többinek nincs ember neve, de abból van kevesebb! :oops:
Vendég

jó reggel!

Móni: üdv köztünk!

váladék: szinte a kezdetektől nekem is úgy van mint Edit írta. A múltkori vizsgálatnál (nekem mindig tapint méhszájat) a doki javasolt Klion-D 100 hüvelykúpot, de akkor tényleg panaszaim is voltak, azóta semmi gond.

Juci: nem csodálom, hogy elcseszte a reggeledet a beírás, de nincs értelme ezen bánkódni ;)
Ez tényleg háziasszonyképző :lol: Időnként el is szégyellem magam, mert nem vagyok túl házias :oops:
zuzmooo

Zsuzsi!

Most kezd kiürülni az arcüregem a múltheti takony óta. Kicsit fáj ilyenkor, de már kifele jövök belőle. Viszont ez tavaly óta nálam mondhatni krónikus. Akkor egyszer begyulladt és azóta ha taknyolok mindig. Tehát, ha most el is múlik, nem garancia, hogy jövő héten nem jön újra. A következő lenne a kérdésem, szted beadassam magamnak ma a szurit? Miután a háziorvos egyáltalán nem javasolta, ha meg merem említeni a bajomat, tuti nem szúr meg. Ő erre 1g-os Augmentint szokott adni. Sztem fölöslegesen...
Vendég

Edit: egy kis vidámság: van néhány hasonló képem "példamutató feleségekről" :lol: Átküldöm a közös gmail-re.
Kép

Kép
zuzmooo

Sziasztok!

Újra itt... :D A gépünk meggyógyult - remélem, bár még telepítgetnem kell ezt-azt, de végre működik!!!
Szóval gondoltam bejelentkezem. Nálunk minden oké, szombaton voltunk 4D-n a Praxis-ban (nem tudom ki kérdezte anno, 10000 Ft volt) Ott is mindent rendben találtak.
A másik: hosszas vívódás után én is az oltás mellett döntöttem. Férjem hétfőn oltatta magát, én tegnap este nagy nehézségek árán. Ugyanis a háziorvosom nem akarta beadni, de nem azért mert bármi gondja van a vakcinával, hanem, mert az ÁNTSZ nem igazán tájékoztatja őket semmiről, és nem akar felelősséget vállalni. Szóval én aláírtam egy papírt, hogy felvilágosított arról, hogy nem ismert a vakcina magzatra való hatása. Ennyi. Őszintén szólva elegem lett a stresszelésből. S Minó is be lesz oltva, a háziorvosm hétfőn hívott, hogy oltsunk. Szóval én túlestem rajta, egyébként egyelőre semmi mellékhatás, bár gőzöm sincs az mikor szokott jelentkezni. Tényleg, oltott csajszik, mettől meggid számítsak mellékhatásra?

Bocs, ha ez már nem téma a fórumon, még nem volt alkalmam visszaolvasni.

Képzeljétek hétfőn voltam cukros vérvételen, s nem kellett szirupoznom, csak zsemle és 2 dl tej. :lol: Ráadásul a laborba sem kellett mennem, mert a doki vette le a vért. Eredményt nem tudok, azt mondta a dokim, hogy hív, ha bármi kóros van, de eddig még nem csörgött a telóm. Remélem nem is fog.

Kép
Kép
szana80

Nóri: ha megütögeted kicsit a homlokod vagy az arccsontod, akkor fáj? Próbáltad lámpával melegíteni? Akkor esetleg hamarabb ürül. Az 1gr-os Augmentin szerintem is túlzás. Egyébként most gyulladás nélkül is biztos hogy nehezebben ürül ki a váladék, mert a tomboló hormonjainktól vérbő és duzzadt minden nyálkahártya. Nekem is szinte az elejétől be van dugulva az orrom, pedig nem fáztam meg. Ha más panaszod (torokfájás, hőemelkedés) nincs, szerintem nem gond az oltás.
zuzmooo

Bea, én 7 nap múlva megyek 4D-re. A szonográfus azt javasolta, hogy ha mozizni akar valaki, akkor a 28.hét környékén érdemes menni. Szerintem a 30.hét még bőven benne van. Ha már be lesz fordulva a baba, akkor is látjátok az arcát, hiszen csak a vajúdáskor ereszkedik be a szülőcsatornába a csontok közé. Addig csak lent van a feje, de látszik mindene. Már most jelentkezz be, hogy biztosan kapj időpontot.
Druszám kutyátoktól miért kell venni vért? Tessék vigyázni rá, ha már ilyen jónevű kutyus!! :D

Anita, jaj Szandi milyen kis bájos, nagyon szép kislány! Váladékvizsgálat csak a többgyerekeseknél van? Az normális, hogy a mennyisége több! Az a lényeg, hogy nem viszket, csíp.

Barbi, milyen csinos vagy, nagyon szép pocid van!

Zarja, mivel ezt Somogyvámoson árulják, így gondolom ez a krisnás olaj, nem? Ezt csak ott lehet megvenni akkor?

Kokonya Móni, szia itt! Akkor te is meglepi babára gyúrsz! Mi is úgy szeretnénk, hogy a születésnél derüljön csak ki a neme :wink:

A mi vizslánk neve Dió. És képzeljétek, hogy láttam a lány utónevek között ezt, vagyis ez egy Magyarországon anyakönyvezhető név...furi...Kovács Dió :D
lara

szana: üdv újra itt ;) Nóri mondta ám, hogy nem bírod nélkülünk és telefonáltál :lol:
oltás: az oltás helye lehet duzzadt, piros, meleg és néhány napon belül hőemelkedés jelentkezhet. Én múlthét hétfőn kaptam, a szuri helye fájt kicsit 2 napig, de más nem volt. Azt hiszem Roncinál sem volt gond.
Nagyon szerencsés vagy, hogy kihagyhattad a cukros löttyöt :)
zuzmooo

Jó reggelt!

Íme egy újabb csodás trutyi nap - én sem az leszek, aki ma felvidítja a társaságot, a tegnapi csoportjaim elég szarok voltak - leginkább önhibán kívül, úgyhogy fülem-farkam behúzva várom a lecseszést...:(

Ma mennem kell ebben a trágya időben Miskolcra, és 'éjjel érkezem', mint az Pataki Attila :) vagyis :(

Vettem egy praktika magazin azzal vidítom magam - bár nem alkotok belőle általában semmit, csak szórakoztató irodalomként olvasom :)

A csodás váladéktéma: nekem is van, nem olyan durva, persze több, mint régen. Egy pár hónapja kóros volt, arra kaptam kúpot, és elmúlt, azóta OKs.

Babó tegnap este nagyon aktív volt, este 10-től hajnali 1-ig táncolt - lehet, hogy utána is, csak elaludtam. Ma reggelt, amikor ébredtem, megint csinálta - lehet, hogy egész éjjel buli volt? És most is aktívabb, mint szokott, bár az is lehet, hogy én érzem egyre erősebben, ahogy nő.

boruska

Boruska, nekem is már két este egymás után 10-től éjfélig randalírozott a bébi odabent. Mondtam is tegnap apájának, hogy ha ez így lesz amikor megszületik is, nem leszünk jóban. :) És általában az éjjeli pisiléseknél is felébred egy-két rúgás erejéig.

Lara, én a 30. hétre tervezem a 4D-t. Eredetileg a 24.-en akartam, aztán a 26.-on, de a nőci azt mondta hogy 25 és 30 között ajánlja, úgyhogy jó lesz az a szülinapom hetében. Addigra legalább túlleszek a decemberi sulin, zh-kon és a kontroll vérvételen is. Kell is kérnem időpontot, meg apát is "lefoglalni", nehogymá' ne érjen rá.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Ember nev/kutya nev: sohasem erdekelt, hogy mi ember nev es mi kutya nev. Ez az a dolog sok egyeb kozt, ami engem valahogy nem tud zavarni... :roll:
Lehet, hogy zavaro a Lara kutyam neve, mint ahogyan zavaro lehetett Alfred kutyam neve is regebben a sok Alfred ismerosunknek (de mivel egy sem volt) igy eszembe sem jutott, hogy barkihez is kossem es ne igy nevezzem el oket. Es ha lesz meg egyeb haziallatunk, akkor egy percig nem gondolkodnek azon, hogy elnevezzem-e mondjuk Pompilianak (ha tetszene es illene ra) addig, amig nem ugrana be egy ismeros elsokent a Pompilia nevrol. :lol: :lol:
Vendég

Es persze akit esetleg bant, vagy hasonlok, attol elnezest kerek, es eskuszom, hogy az allataim nevadasakor egyaltalan nem volt szandekomban senkinek sem bosszusagot okozni. Altalaban ez az utolso szempont nalam. :D
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára stephie 2010.07.09 19:13-kor.
stephie

Stephie: a pomposka receptjét megtalálod a 191. oldalon
zuzmooo

Bea!

Nem azért mondtam!!!! Bocsi! Csak nekem megtetszett a Lara név. Meg amikor írsz róla, mindig valami ember jut eszembe, aztán leesik, hogy Lara a kutyátok! Először agyalok, ki az a Lara, valami unokatestvér, sógornő...stb. Tudom, gyík vagyok, na! :lol:
Vendég

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára stephie 2010.07.09 19:15-kor.
stephie

Csuppancs, nálunk apa majd DVD-n nézi meg, mert délelőttre kértem időpontot.

Bea, anno amikor a kisfiamat vártam, teccett a Brúnó név, sőt igen esélyes volt. És csak azért nem azt adtam, mert tesómék kutyája is Brúnó volt 8)

Anita, ez a neves sztori teccett :D Felnőtt név :D

Babamozgás: rendszeres program nálunk este, hogy a baba ébred kereken 22 órakor és onnastól indul a produkció. Én meg csak ülök és nézem a hasam, hogy miket tud művelni benn, annyira édes :D
lara

No, Lányok, tegnap este óta én is az oltás mellett vagyok (80 %-ban). Holnap megyek nőgyogyihoz (ha minden igaz, megcsinálja a 4D-t is :) Egyébként a vonalzóm kb. egy héttel kevesebbet mutat. :) Mármint a leletekre írtakhoz képest.) és még őt is megkérdezem erről. Ha azt mondja, hogy nyugodtan, akkor oltatok.

Bori, tegnap Botondkám is nagyon ficergett odabent szinte egész nap és este is. :)

No, itt volt az asztalos mester, megmutattam neki a nagy művet, amit tegnap este alkottam egy centi, egy toll és egy géppapír segítségével, vagyis a terveket: szeretnénk a hálószobába egy szekrényt, illetve a már meglévő mellé folytatólagosan, így az egész fal szekrény lesz, és lesz helye a babaholmiknak is. (Amiket meg már "csak" meg kéne venni. :))

Kép
erusverus

Nori: semmi gond, azt hittem, hogy nekem sikerult ezzel megbantanom valakit, de akkor minden rendben. :D

Egyebkent baja nincs a kutyanak, csak a kutyautlevel kiallitasahoz lottek bele harom hete chip-et, illetve kapott veszettseg ellen oltast es most egy vervetellel le kell csekkolni, hogy valoban nincs-e benne semmi betegseg. Ha nincs, akkor elvileg hamarosan megkapja a papirokat, amivel hazavihetjuk.
Csak eppen a kemeny majd ot kilogrammos kutyankban annyi ero van, hogy nem lehet lefogni, igy mar a multkor is elkabitotta a doki, majd a chip beultetes es oltas utan visszahozta az eberek koze egy masik szurival.
Mivel most venabol vesznek vert, igy elore mondta, hogy ismet szedalas lesz szerinte. :cry: :cry:
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 19:16-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Pironkodva bevallom: életemben nem dagasztottam még :oops: :oops: :oops: De most eldöntötem, hogy megcsinálom a kenyérlángost. Tippeket, trükköket kérek, hogyan ne csesszem el a dolgot :oops:
zuzmooo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 19:23-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

kattkat: valami változás a férjeddel kapcsolatban, vagy azota se kép se hang?

Edit

Kép
ézsóné

Bea, én nagyon szorítok Larának. Ez tőlem természtes :D

Kattkat, nem tagadhatja meg az oltás beadását, ha kéred!!!
Nálunk a másik kutya neve: Vahúr 8)
Babanév: olvasgasd az utóneves weblapokat, többet is, biztos lesz olyan ami megragad!

Zuzmoo, az én dagasztási tippem: Csak ügyesen! :P
lara

Zsuzsi!

Dagasztás: a pompost nem hagyományosan kell dagasztani, mert rohadt kemény a tészta mondjuk egy kalácshoz képest. Az a lényege, hogy addig kergesd a tálban, amíg szép, egynemű tésztát kapsz. Ez olyan 8-10perc max. Az élesztő úgyis dolgozik majd helyetted. Mondjuk ha hidegebb a lakás, keleszteni tedd valami meleg helyre. De ne forró radiátorra. Anyuéknál úgy csináltam, hogy betettem az ágyba. Vagy bekapcsoltam a sütőt 50fokra. Majd kikapcsoltam. Kicsit kiszellőztettem belőle a meleget, hogy kb 30fok legyen benne. Így vígan megkelt a hideg konyhában is!
Vendég

kutya témához annyit, hogy szeretnék majd, de csak akkor ha már nem bérházban lakunk. Amikor 18 voltam volt egy dalmatám, Nikinek hívták és nagyon imádtam. Tulajdonképpen a rövid szőrű kutyákat szeretem. A lényeg a lényeg, mivel akkor táncolni jártam és anyukám nem szeretett vele foglalkozni a távollétemben, egyik napról a másikra a hátam mögött leszervezte, hogy elvigyék a kutyát. Napokig hozzá se szóltam. Utána megtudtam, hogy kertes házba került két kisgyerek mellé. Akkor megnyugodtam hogy jó helyen van, de akkor sem volt szép húzás...

zuzmoo: a pompos receptre nekem is beindult a nyálelválasztásom :) egy biztos, ha én pizzatésztát kelesztek, akkor mindig vagy a radiátor közelébe, vagy a sütőt bekapcsolva a legalacsonyabb fokozaton járatva, szintén a közelében helyezem el
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára stephie 2010.07.09 19:16-kor.
stephie

Sziasztok.

Sikerült visszaolvasnom azt a sok oldalt, amit írtatok.

Üdv az újaknak. :)

Tegnap voltunk doktorbácsinál és minden ok. Az oltásra azt mondta, hogy hétfőig teljesen ellene volt, akkor viszont volt valami szakmai állásfoglalás, úgyhogy most már ő is inkább az oltás mellett van. Tök jó, mert én ugye ingyen kapnám, munkámból kifolyólag is és ott már lenyilatkoztam, hogy nem kérem, de gondolom lehet ezen változtatni. Nem tudom mit csináljak. :?

Bea: a pocak témához annyit, hogy engem is piszkálnak, hogy kicsi. Megpróbáltam nem foglalkozni vele, de azért a bogarat beleültették a fülembe. Megkérdezték, hogy nyári baba lesz, mert olyan pici még. Hát majdnem elküldtem melegebb éghajlatra az illetőt, de visszafogtam magam. Aztán a doki is megnyugtatott tegnap, hogy teljesen jó méretű.

A pompost én is meg fogom sütni hétvégén. :wink:

Voltunk tegnap szülőszoba látogatóba, a szülésznőnk megmutatott mindent. Nagyon kedves volt és teljesen megnyugtató dolgokat mondott. Örülök, hogy nála fogok szülni.

Kattkat te voltál már bent látogatóba?

Olyan szar idő van kint, hogy semmihez nincs kedvem. Most értem haza az orvostól, de belém fagyott minden, most melegítem magam.

Nóri: igazi kis gyerekszobátok van. Tetszenek a színek. :wink:
Vendég

Még egy gyors kérdés:

Van egy húgyúti fertőzésem és a doki Augmentint írt fel. Gondolom érti a dolgát, de gondoltam megkérdezem, hogy lehet ezt szedni?
Vendég

Lányok, nektek lázcsillapítót mit ajánlott a doki?
én betáraznék itthon valamennyit, de bizonytalan vagyok melyik lenne a jobb, viszont nem lázasan akarok majd szaladni, ha úgy alakul...

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi: itt a paracetamol alapuakat ajanljak kifejezetten, aspirint inkabb ne, ibuprofen-t egyaltalan ne (a 2. trimeszterben meg talan-talan, de az elsoben es a harmadikban tilos).
Vendég

Ildi: Rubophen. Én dokim szerint maximum 3*2 magas láz esetén. Normál esetben (fájdalomcsillapítás) 2szem naponta.

Kismaki: szedhető az Augmentin terhesen
Vendég

zarja, kokonya ézsóné: azért kérdezlek titeket, mert ti már előrébb vagytok, nektek kb meddig ér a babó? mert azt olvastam, hogy kb a 28 hétben ér a köldök és borda közé félútra, nekem mégis sokkal feljebb is szoktam érezni, hogy rúgdos. Remélem nem zsiráfot szülök :D

kismaki: én arcüregre kaptam augmentint, azt mondta akkor a doki, hogy terhesen is lehet

ildi: Nekem csak az algopyrin válik be. Az ibuprofen tartalmúak, (advil,nurofen,saridon, kalmopyrin) egyáltalán nem, lehet azért is, mert acetil van benne és én arra allergiás vagyok. Én a lányoknál ha nem segít se a hűtőfürdő, se a kúp meg a gyógyszer, akkor mindig adok nekik homeos bogyót belladonna-t és az tuti leviszi.
stephie

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?