Új privát üzeneted érkezett!

Adri, a mikulásbulira az 1.000 Ft szerintem is OK, csak azt nem tudom, hogy akkor éppen hol leszünk, és el tudunk-e menni. Marci is felismeri az apját a hangjáról, így télapóként ő is kiesett.

Mesi, mi nem adatjuk be senkinek. Három orvost kérdeztem meg erről, mindhárman azt mondták, hogy NE (köztük volt a háziorvos keresztanyám is, aki őszintén elmondta, hogy mit gondol erről az egészről...)

KépKép
KépKép
kevinszpészi
 
 


Kevinszpészi
Jó reggelt! Hát én is most beszéltem a gyerekorvossal és a lényege a beszélgetésnek az volt , hogy nem meri azt mondani hogy ne adassuk be( gondolom fél a büntetéstől), de erősen hangsúlyozta hogy nem áll rendelkezésre elég adat az 1-3 év közötti babák oltásával kapcsolatban. Az tény hogy a védönő sógornőm se adatja be magának....csak félek hogy nem adatom be, aztán megbetegszik, neadj Isten valami nagyobb baj történik, és a tudat hogy esetleg megakadájozhattam volna.....de azt se igérik hogy tutire megvéd ez az oltás:(((

KépKép

KépKép
msi22
 
 


Sziasztok!

Msi!
Azért én csendben már gratulálok :wink:


S ha a Msi már így rákérdezett, bemásolom nektek egy kismama kérdéseit és egy OEK-s orvos válaszait a H1N1-el kapcsolatban:

Kismama kérdései:

1. ezt az influt könnyebben el lehet kapni, mint a simát?
2. mitől veszélyesebb, mint a sima?
3. én még sima influenzás sem voltam még soha, nem mindegy, melyiket kapom el?
4. mennyire lehet védekezni ellene a kézmosós történettel?
5. mire van kisebb esély, hogy ha el is kapom, szövődményeim lesznek, vagy az oltás szövődményeinek? (de hülyén fogalmaztam meg)
6. miért kell oltatni, mikor a sima ellen sose kellett, pedig éves szinten több10e ember fertőződik meg?
7. halt már bele EGÉSZSÉGES terhes nő a világon, vagy született-e a magzata károsodva az influenza járvány miatt?


Ezeket gyerekorvosunk segítségével feltehettem az OEK egyik orvosának.

(de van ingyenesen hívható járványinfo is:

Zöld szám: 06 80 204 217
Hívható: hétfőtől csütörtökig 9.00-13.00
pénteken: 9.00-12.00

Doki válaszai:

1. IGEN, nagyon agresszív vírus, ráadásul nincs rá felkészülve az immunrendszerünk, nem úgy, mint a szezonálisra, ami itt van a levegőben minden évben

2. pont azért, mert a szervezetünknek nincs mire emlékeznie, mert nem találkozott még ezzel a vírussal, hevesebb reakció várható. A magas láz és az ízületi fájdalom csak egy tünet, a vérzéses tüdőgyulladás pedig egy gyakori szövődmény. Az ilyen beteget, ha előtte egészséges volt, meg lehet menteni lélegeztetőgéppel, de gondolja csak át, hány ilyen gép van az országban és egy komoly járvány esetén kinek jut majd gép?

3. az jó, ha még nem kapott el ilyen vírust, de valószínűleg rengeteg támadásnak volt kitéve a szervezete a szezonális influenza révén. Ezeket az "akadályokat" könnyen vette, ezért edződött a szervezete is. Bár ez is "csak egy influenza" teljesen más törzs. Ergo teljesen más betegség. És bár a tünetek hasonlóak, a vírus felkészületlenül éri a szervezetet. Kivétel esetleg, aki az 1910-es években átesett spanyolnáthán, vagy 1977-ben az "orosz járványon".

4. hát... Ön mosson kezet. De ez nem streptococcus. Nem lehet egy kézmosással eltüntetni... Ajánlanám a maszk használatát. Lehetőleg vasalhatót, azzal fertőtleníteni lehet. Munkahelyeken gyakran kell szellőztetni. Kerülni a bevásárlóközpontokat. Lehetőleg kisgyermeket egyáltalán ne vigyünk oda. A közösség az annyiban más, hogy a bölcsődékben, óvodákban nagyon odafigyelnek a lázas betegekre és azonnal kiemelik a többi közül, így viszonylag kevesebb esély van a fertőzésre.
A gyermekek tipikusan a szülőktől és egyéb helyeken (bevásárlóközpont) kapják el a vírust.

5. az oltóanyag tesztelve lett. Ugyan rövid ideig, de a benne levő dolgok nem a Holdról jöttek. Eddig is ismertük őket. Gondolja, hogy egy államilag engedélyezett, sőt ingyenesen adott dolog veszélyes lenne? Vannak összeesküvés elméletek, meg gyógyszercégek profitjairól szóló mesék. De itt egy oltóanyagról beszélünk, nem hosszú kezelésről. Valamint a készletet már az állam kifizette, így senkinek a profitját nem növeli, ha célba is ér az oltóanyag.

6. erről már beszéltünk, a szezonális influenzával szemben már sokunk szervezete ellenálló

7. egyértelműen nem tudok róla. Jobb lenne, ha tudná, hogy Ön, vagy az Ön ismerőse lesz az első a világon?
A várandósok és a 3év alatti kisgyermekek oltását NEM javaslom. Nem azért, mert rájuk veszélyes az oltóanyag, hanem mert rajtuk senki sem kísérletezik szívesen.

Személyes vélemény: (mármint a dokié)
Nekem az egész családom be lett oltva. Én magam is. Úgy látom, hogy túl nagy porverés volt az elején a vírussal kapcsolatban. Az emberek mit láttak: mindenhonnan a járvány veszélyére hívják fel a figyelmet, de sehol senki nem betegszik meg. (ez már tavasszal így volt) Minden hónapban hírt adnak róla, hogy van 1fertőzött az országban. Vagy van 20. Ezek annyira kicsi számok, senkit nem ijeszt meg. Inkább bosszantó, hogy ebből csinál hírt a média. Hitegetnek az oltóanyaggal, fenyegetik a várandósokat és a kisgyermekeseket. Ezzel azt hiszem nem csak őket, hanem az egyébként egészséges ám veszélyeztetett emberek kedvét is elveszik az oltástól. Amivel óriási veszélybe sodorták a veszélyeztetett társaikat.
Ha a társadalom 60-70%-a még a hónapban beoltatná magát, megelőzhető lenne a nem oltható, vagy krónikus beteg emberek megfertőzése.
Oltás nélkül csak radikális döntésekkel lehet fékezni a járvány terjedését. Lásd iskolák, közintézmények bezárása, látogatási tilalom az összes kórházban, és később az ÖSSZES bevásárlóközpont bezárása.
Én most úgy gondolom, hogy a járvány több hullámban fog terjedni. Elképzelhető, hogy nem lesz akkora a "pusztítása" mint várjuk, de én nem vagyok túl optimista.

Az én javaslatom a következő lenne: (mármint a dokié)

- Egészséges, felnőtt emberek mindenképp oltassák be magukat. Akkor is, ha munka során kevés emberrel találkoznak. Ezzel a járvány terjedését akadályozzák.

- 3évnél idősebb gyerekeket is oltsák be. A saját érdekükben. Senki nem kíván szembesülni azzal, hogy meg lett volna a lehetőség, nem oltatott és baj lett belőle.

- kiemelten fontos a kisgyermekes szülők, illetve a várandósok családtagjainak oltása, mert őket így lehet védeni a betegséggel szemben (a szoptatós anyák oltását is javaslom!!!)

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 

 
 

Sziasztok!

Mesi,
ugyan telefonon már gratuláltam Neked :lol: , de azért itt is GRATULÁLUNK!!!!!


CSAJOK!

Gyors kérdés:
A héten még szabin van Zoli, és mennénk itt a közelben vagy Pesten bababarát élményfüdőbe. Kutakodtam a neten, de szégyen szemre Pesten az Újpesti Ramada Aquaword-ön kívül semmi mást nem találtam - ide nem szeretnénk menni. Vagy én vagyok béna, vagy tényleg nincs? Tudtok esetleg valami tuti jó kis fürdő helyet, ahová el tudunk menni Levivel???

Előre is köszi!

Orsi, Levi és Boti Baba

KépKép

KépKép
mondokorsolya
 
 


Orsi,
halkan köszönöm!:))))

Jó lenne találkozni megint, multkor is nagyon jol éreztem magam veletek:) meghát jövök egy fényképtartóval, de elővigyázatosan az már csak műanyag lehet, hátha Baló nem töri szét azt már:)

Ha gondolod ránézek az adatbázisunkra, hátha nálunk van valami jó kis pancsizós hely:)

Mesi

KépKép

KépKép
msi22
 
 


Orsi,
sajnos nekünk főleg balaton mellet, gyógyfürdök környékén van ajánlatunk a honlapunkon azért tudsz keresgélni, bár ezek inkább szállások. Balneo Hotel (Zsóri), Corvus Hotel (Gyopáros) A Kolping hotelek amik jok lehetnek, de csak nagyvonalakba néztem át. De gondolom ezeket már te is nézted.

Itt tudsz még keresni és szükineteni: http://www.startutazas.hu/index.php?fx_ ... t=budapest

Puszi Mesi

KépKép

KépKép
msi22
 
 


Mesi!
Szuper hírek, és hallgatunk!

Oltás: Nem tudom, mi egy kicsit elbizonytalanodtunk. Eleinte elleneztük, de épp tegnap merült fel a Zoliban, hogy ő lehet, hogy beoltatja magát, mert idegesíti, hogy minden nap a tömött buszon, metron, és villamoson krákogó, köhécselő, taknyos emberekkel kell együtt utaznia. A munkahélyen pedig szinten minden féle emberrel találkozik, ül be a kocsijukba, stb. Így azt mondta, hogy ma felhívja a dokiját, és beszél vele. Bár szerintem, ő most már hivatalból ajánlani fogja, különben büntethetik. A szegedi kismama esete is kissé megdöbbentett minket, de igazából az a gáz, hogy ma már legtöbbször nem tudhatjuk mi igaz, vagy mi hírverés. Dórit biztos nem oltatjuk be, legfeljebb mostanában nem visszük bevásárlóközpontba, főleg hogy a fogzás miatt megint mindent a szájába tuszkol.
Egyébként nekem is ez a dillemám, hogy mi van, ha elkapjuk. Akkor biztos idegesíteni fog, hogy miért nem oltattuk be magunkat, de ha meg beoltatom magunkat, és attól lesz valmi bajunk, akkor meg az fog bántani. Szóval most legyünk okosak. Egyelőre mi is tájékozodunk, csak mindig ellentmondásokba ütközünk. Teljesen logikusan le tudják azt is vezetni, hogy miért igen, és miért ne oltassunk.

Puszi: az egész családnak

Adrienn
Lilypie - Personal picture  Lilypie Second Birthday tickers
KépKép
jul24
 
 


Mesi!
A fényképtartót már pótoltuk. Így legalább tudtuk még egy kicsit bővíteni az Orsi névnapi ajándékait. Máskor is szólunk Balónak, hogy ha nincs jobb ötletünk. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A kért telefonszámot priviben elküldtem.
Puszi

Adrienn
Lilypie - Personal picture  Lilypie Second Birthday tickers
KépKép
jul24
 
 


Adri, köszi a vendéglátást :-) Hihetetlen sokat változott Dóri. Neked biztos fel sem tűnik, mert mindig látod :-) Már nem mondanám babásnak, igazi csajszi :-) Ahogy mesélted Zétivel való viszonyukat, biztos nagyon aranyosak együtt. Jó, ha van egy igazi jó barát! Ati meg nyűgösködött fél4-ig. Nem értem, ha álmos, akkor miért nem alszik??? Én azt tenném a helyében :-)

Orsi, neked is köszi, hogy írtad Adriék távollétét, sajnos nem tudtam olvasni, Ati mellett fizikai képtelenség leülni a gép elé.

Új influenza elleni oltásról: Atinak nem adatok be ilyet, én sem gondoltam rá. Viszont a férjem az utóbbi napokban emlegeti, hogy neki lehet nem ártana. Nem szeretne semmilyen vírust átruházni a csöppségre.... Ismerősök között aki beadatta: nem bánták meg, eddig semmilyen mellékhatást nem tapasztaltak, mindegyik felnőtt korú.
almi
 
 


Sziasztok lányok!

Egy kis informálódá az oltásról és a fertőzésről:
http://www.tenyek-tevhitek.hu/keszthely ... -az-influe
nzarol.htm

A saját gondolataim:
- ebben az oltásban van higany (persze tudom kis mennyiségben :roll: ), pedig nagy bortányokután végül mindenki elismerte, hogy a higanyt idegrendszeri károsító hatása miatt ki kell vonni a kötelező oltásokból. Ebből az oltásból miért nem sikerült kihagyni???? Talán túl gyorsan vagy túl olcsón készült el ahhoz, hogy a mai szabályoknak megfeleljen? És ezzel oltassam be a gyerekemet?
- a kampányoltást november végén, december elején kezdjük az iskolákban (ahol ügye fontos a megelőzés) , addigra nagyjából tú leszünk a járványon
- nincs szó arról, hogy mit okoz az oltás olyan emberekben, akik már átestek a fertőzésen enyhe tünetekkel
- én nem tudom ki volt ez a doki, aki válaszolt a kérdésekre, de a szakvélemény az, hogy ez az influenza sem agresszívebb, mint a szezonális (ÁNTSZ, minisztérium)A szövödményei lehetnek veszélyesebbek.
- léteznek oltási szövödmények is, bár tudom erről nem szerencsés beszélni, mert a kötelező védőoltás alól nincs kibúvó. Nem szeretném azt sem, ha a gyerekem lenne az a kis százalék aki sajnos a szövődmény áldozata
- az élet veszélyes: el kell döntenie mindenkinek, hogy mi miatt aggódik jobban (mitől fél jobban) A bizonytalan (kétes??) oltás szövődményeitől, vagy a betegségtől és szövödményeitől.
- az orvosok finanszírozást kapnak az oltás után. Vagyis érdekelté vannak téve az oltás beadására. Nekem ez bűzlik!
- amikor elkezdték az oltást, akkor együtt adták a szezonális oltást a H1N1 oltással, pár hét után már nem szabad (????)pedig állítólag ugyanolyan oltás, mint a szezonális, mégsem lehet más oltással együtt adni, mert nem ismerjük a hatását. Akkor most olyan vagy nem olyan???
- hallottam olyan híreket is, hogy a h1n1 már évek óta benne van a szezonális oltásban (???)
-de ha nem nézem az oltás és a járvány körüli mizériát, én akkor sem oltatnám be magunkat. Tudjátok, én nem vagyok oltás párti.
Nem kell összeesküvés elméleteket gyártani, de akkor is tudjuk, hogy a világ legnagyobb üzlete a gyógyszeripar!
- érdekes: a válaszadó doki nem oltana terhes nőt (én sem), de Czeizel egyértelműen javasolja, sőt !! Ő pedig nagy név!! Ennyire egységes a mi orvoslásunk. DR és DR - ugyanazzal az egyetemi diplomával. Csak van aki gondolkodik és van aki nem. van olyan dr. aki hülyeségnek tartja a sóbarlangot, homeopátiát, gyógynövényeket : az ilyennek higgyek????????
- szerintem jelen állapotunkban nem tudni mi a jó döntés (mint mindig itt is utólag derül ki :lol: ), kinek lesz igaza.
- abban is biztos vagyok, hogy nem lesz tavasszal hatástanulmány, ami bizonyítaná, hogy hány ember lett beteg oltás ellenére is, pl.
- mi szedjük a C vitamint és a D vitamint megelőzésképpen és hiszem, hogy az immunrendszerünk legyőzi a betegséget (ha már nem vagyunk is túl rajta :) )

Egy a fontos: ne hagyjátok magatokat elbizonytalanítani. Ha féltek a betegségtől, akkor oltassátok be magatokat, ha az oltásban nem bíztok, akkor meg erősítsétek az immunrendszert és készüljetek fel lélekbena betegségre és a lázcsillapításra!
(nézzük csak a bárányhimő oltást : nem vagyunk egyformák a félelmeinket tekintve sem)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Mesi, csöndes gratuláció! :-)

Orsi,
Ceglédbercel??? Örülnénk, ha szabadnapot kapna a Mikulásunk :-)
1000Ft nekünk is jó.
Többiek?????

Oltás:
Én sem vagyok oltáspárti...(bárányhimlőt sem bánom már, pedig a szívem szakadt meg Bogát látván, de most már ő is azt mondja, hogy simán elviselné még egyszer :lol: ) Botondnak alapból nem adatnék oltást, esélye van a 40 fokos lázat napokig megúszni, ha nem kapja meg (minden kötelezőre így reagált). És ha már az egyiknek nem akkor a másiknak sem... Lacit nincs az az ember aki meggyőzné, engem el lehet bizonytalanítani, de nem!
Egyébként a tévében épp reggel hallottam, hogy H5N3 sokkal nagyobb térben hódít...
Gyöngyi, nem jön be az oldal...

Anita
putyu
 
 



Anita
putyu
 
 


Sziasztok!

Ezer éve.

Most is leginkább csak az oltás miatt.
Egyelőre úgy gondolom, hogy mi sem oltatunk. Rengeteget olvastam én is utána, de ahogy Adri is írta, teljesen logikusan levezetik pro és kontra.

Az ovinkban már kint a kerdőív, h ki oltat és ki nem. 8 csoport van, én 5-be látok be, ahogy megyek a kislányomért. Az 5 csoportnyi gyerekből (minimum 5x20, de inkább 25) 3 név mellett szerepel az igennél az aláírás.

Szerintem a legtöbben teljesen tanácstalanok vagyunk, s annyira szemétségnek érzem, hogy ilyen erős kétirányú befolyásoltság alatt laikusként ennyire fontos dologról kell döntenem.

Ráadásul épp ma írták ki, hogy az egyik kisfiú a csoportunkban bárányhimlővel van otthon...
Jobb lett vna, ha "beszállunk Hozzátok" a nyári "osztogatás" ideje alatt.

zsanett
 
 


Nekem eszem ágába sem volt beadatni Zorkának a H1N1-oltást, Gyöngyi nagyszerűen leírta, hogy miért...Magamat meg még úgysem. Eddig egybehangzóan állította minden orvos, hogy kismamákat NEM OLTUNK BE SEMMIVEL!!!!!Most akkor hogy-hogy mégis lehet?
Egyébként ma voltam a háziorvosomnál és kérdeztem, hogy volt-e már H1N1 beteg Vecsésen és azt mondta, hogy nem!
Vagy csak nem derült ki...ugye a tünetei ugyanazok, mint egy sima influenzának és tőlem még sosem vettek vért ilyenkor, hogy kiderítsék, hogy melyik vírustörzs okozta a betegséget...úgyhogy simán benne van a pakliban, hogy egy csomóan átestek már rajta anélkül, hogy sejtelmük lett volna róla, hogy mi bajuk van.
És a magyar halálos áldozatok a H1N1-en kívűl mellesleg tüdőbajosok voltak, áttétes rákosok, stb...egyik betegnek sem CSAK H1N1-e volt. És a most kórházban lévő kismamáról pedig nem tudunk semmit, csak annyit, hogy kétoldali tüdőgyulladást kapott a H1N1-től...megjegyzem egy mezei influenzától is kaphatott volna két oldali tüdőgyulladást...

Na lelövöm magam:)
Vendég
 


Halihó!

Ma voltunk kontrollon, úgy tűnik, hogy rendben vagyunk. És még mindig kisleánynak látja :-)
Az oltásról is beszéltünk, inkább közöltem, hogy nem oltatom be maga, megerősített. És Juditot erősítem, szó szerint ezt mondta, hogy eddig az volt az állásfoglalás, hogy kismamát semmivel nem oltanak be. Így én a hársfa+kamilla mézes teával és az 1000-es C vitaminnal erősítek.
Feri még gondolkozik, ahogy Adri Zolid is. Azt mondja elég, ha egy kollégája beviszi a munkahelyre. Megértem, de azért tartok a beoltásától.
Ábelnek ma már hőemelkedése se volt, azért megnézettük. A torka kicsit piros, köptetőt kell szednie és 3-4 napig átmosni az orrát. Remélem ennyi volt.

Emőke

Kép


Kép
birdie
 
 


Halihó!

No, csak sikerült felpörgetni a topikot :wink: , s rég nem látott nicknevek is felbukkantak :P

Már 3x szállt el amit írtam, pedig lustaságomat félretéve nem volt kevés :evil: :evil: :evil: Feladom!

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Sziasztok!

Örülök hogy ennyien írtatok választ, a férjem beoltatta magát, ő is sok ember között mozog (mondjuk ő minden évben a rendes influenza oltást is beadatta, én soha), remélem semmi baja nem lesz , de azért kicsit nyugodtabb is vagyok hogy legalább ő elvileg nem hozza haza (márha ez igaz), mi meg próbáljuk kerülni a tömeget( ami viccesen hangzik mivel pest kellős közepén élünk, de próbálkozunk). Balónak nem adatom be, már írtam fentebb hogy a gyerekorvols szavaiból azt szürtem le hogy ne, és imádkozom hogy ne legyen beteg. Én mivel az első trimeszterben vagyok, és még Czeizel is csak arról beszélt hogy a második trimesztertől lehet igy én is kiestem. (legalábbis abban az interjúban amit én olvastam és remélem nemfelditette el a média:)

Amugy undoritó hogy egy kis hirverésért mire képes a média, hogy legyen valami hír megkavarják az embereket, pánikot keltenek és elbizonytalanitanak, kérdem én ezekután ki vállalja a felelőséget közülük ha valaki nem oltat és megbetegszik neadj Isten meghal?? Nyilván nem mindenkire vonatkozik ez, de akik elkezték ezt azok nagyon szégyeljék el magukat:((((((Én pedig bizonytalan vagyok, és rettegek hogy nehogy elkapja a fiam, mert soha nem bocsátanám meg magamnak ,ha valami baja történne.

Na most igyekszem lehiggadni, mindenkinek szép napot!

Mesi

KépKép

KépKép
msi22
 
 


Egyébként mindnekinek köszönöm a gratulációt:)) Ma megyek dokihoz és kiderül hogy rendven van e minden.

Csak én vagyok lökött vagy más is parásabb a masodik babával? Balóval tök nyugodt voltam, meg se forduult a fejembe egy rossz gondolat se, de most meg:S:S:S kihullik a hajam az idegtől (az a kevés is:S) pedig logikusanm ost kellene nyigodtabbank lennem, hisz már tuodm mi vár rám.....

na tényleg lelövöm magam már:)

KépKép

KépKép
msi22
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára msi22 2009.11.10 10:29-kor.

KépKép

KépKép
msi22
 
 


msi22 ,

Köszönjük az oltás-reklámot, engem nem győzött meg és továbbra sincs eszem ágában sem beoltatni sem magam sem a gyerekemet.
És én pedig azt a kérdést tenném fel, hogy azért ki vállalja a felelősséget, ha valaki beadatja magának az oltást és valamilyen mellékhatás fellép nála?...
Én nem szeretnék senkit meggyőzni, épp ezért nem másoltam be azt az emailt amit én kaptam ezzel kapcsolatban és az ellenkező oldal álláspontját képviseli...
Azt mondod felháborító, hogy a médián keresztül elbizonytalanítanak és befolyásolni próbálnak...Te nem ezt próbáltad ezzel a bemásolt szöveggel?
Vendég
 


Vojudit79,

jaj, sajnálom hogy ennyire férre értettél:( nem állt szándékomban az oltás mellett kampányolni, csak azért másoltam be ( mivel láttal hogy előttem is jópáran közvetitették ide más orvosok véleményét) mert úgy gondoltam hogy esetleg valakit érdekelhet. Én sem szeretnék senki se meggyőzni vagy lebeszélni ,mindenki saját maga dönti el hogy mit szeretne tenni.

Természetesen egyetértek azzal is hogy az oltás melékhatásai miatt sem vállaja senki a felelőséget.
Elnézést ha bárki úgy érezte rá akarom beszéni az oltásra:(((( inkább töröltem is...

KépKép

KépKép
msi22
 
 


msi22,

Ne haragudj, hogy Neked ugrottam, de engem már nagyon bosszant ez a H1N1-téma, hogy már másról nem lehet hallani, mindenki mindenhol erről beszél...és úgy gondolom, hogy az egész téma nem érdemel ekkora hírverést.
Vendég
 


sziasztok,

Judit, azok a fránya hormonok!:D tényleg nagyot nôtt a pocakod... én nagyon drukkolok a dec. 6.-nak! max. Zorkát elhozza az Apukája.
egy baj van a mikulásos szülinapnak: már októberben, mikor a mikuláscsokik elárasztják a boltokat, rádöbbenek, hogy milyen öreg vagyok már...

Évi, Neked sem lehet már pici a pocakod, nagyon kíváncsi vagyok már Rátok! Ráadásul még a vonalzón sincs kép Zétirôl! a must felforrt már? :)

H1N1: nem oltatunk senkit.

szülinapi lázban égek, úgy néz ki egész hétvégén átjáróház lesz nálunk, pedig tavaly megfogadtam, hogy többet nem. :) ezért tuti jobb egy nyári gyerek, lehet kerti partyzni!

majd még visszaolvasok,

Viki

KépKép
KépKép
wiki12
 
 


Judit,

te szerencsés vagy hogy ilyen lazán tudsz a témához állni, csak féltem a fiam, kismanócskát és magam is természetesen, de gondolom mindenki igy van ezzel, te is... én ijedősebb vagyok :oops:

Én most lettem paramami, gondolom ketteske is bejátszi meg a hormonok... :) a ami Uh miatt meg ma pláne idegbeteg vagyok...apa még haza se jött, szegény mi várr rá... :oops:

KépKép

KépKép
msi22
 
 


Lányok,

Találtam egy könyv-beszerzési forrást, szinte bármilyen könyvet tud szerezni a csajszi féláron, vagy még az alatt.
Most rendeltem tőle 4 db Anna-Petit összesen 5 ezer forintért!!!:)

http://www.babaszoba.hu/csevego/temak/T ... ?#h8890263
Vendég
 


Viki! Nálunk is felfordulás lesz a hétvégén :-)
almi
 
 


Sziasztok!

Tök jó ez a szerkesztő mód! Így nem tudom, hogy msi22 mit is linkelt be :? :?

Képzeld Judit, hogy én mennyire unom már a témát :roll: :roll: :lol: :lol: nap-nap után.....

Reni, Viki!! Hogy elszaladt az idő!!!! :shock: :shock: :lol: :lol: Megnőttek a gyerekek!!
Képzeljétek a Marival meg süni-suliba járunk (Boga is!) - olyan iskolára felkészítés. Nagyon élvezi!!! :lol: :lol:

Hoztam pár ötletet, ha valaki nem akar beteg lenni vagy gyorsan akar gyógyulni! :lol: :lol:

Nagyanyáink bölcsessége
Megfázás elleni tippek a kamrából

Torma
A frissen lereszelt torma kitisztítja a hörgőket, és az arcüregekben lévő dugulást is képes enyhíteni. A tormában lévő izotiocianát nevű vegyület hatására a légutak könnyebben megszabadulnak a váladéktól,
csökken a gyulladás, a légzés könnyebbé válik.
Aki a különlegesebb ízeket is szereti, van kedve és lehetősége, a japán wasabit is kipróbálhatja. Ez a zöld tormaféle rendkívül erős, és még komolyabb tisztító hatással rendelkezik, mint a torma.

Gyömbér
Enyhíti a köhögést, csökkenti a torokfájást, és egyben a vírusokkal szemben is képes felvenni a harcot. Kínában és Indiában már évszázadok
óta használják a gyömbért a megfázás kezelésére. Influenzás időszakban igazi orvosság a gyömbértea mézzel és citrommal. Egy darabka friss gyömbért tegyünk forrásban levő vízbe, majd hagyjuk ázni öt percig.
Szűrjük le, és ízesítsük mézzel, citrommal. Kortyolgassuk egész nap.

Erős paprika
A csípős fűszer leginkább a hörgőkben és az arcüregekben lévő dugulást enyhíti. A paprika csípősségét "okozó" kapszaicin stimulálja a
váladéktermelő sejteket a tüdőben és az orrüregben, illetve segíti a
váladék eltávolítását. Hasonló a hatása a Cayenne-borsos teának, melyet házilag készítsünk el: egy negyed teáskanál Cayenne-borsot adjunk egy bögre forrásban lévő vízhez, ízesítsük frissen facsart
citromlével, egy kevés gyömbérrel, és édesítsük mézzel.

Vöröshagyma
Kitisztítja a hörgőket, és az arcüregekben fellépő dugulást is enyhíti. A népi gyógyászatban az asztma gyógyszere. Emellett egyes másodlagos baktériumfertőzéseket, mint például a tüdőgyulladást is képes legyőzni. A kipréselt nyers hagymalevet narancslével vagy grépfrútlével fogyaszthatjuk, ekkor nem érződik annyira az intenzív íz.

TIPP
Hagymatea
Két-három fej vöröshagymát mossunk meg jó alaposan héjastul, és vágjuk össze. Főzzük néhány percig egy liter vízben. Ízesíthetjük szárított
kamillával, hársfával is. Pirítsunk meg három evőkanálnyi barna cukrot, és hígítsuk fel a hagymafőzettel. Mézzel édesítve igyuk, aprókat kortyolgatva.

Forralt bor
A népi gyógyászat egyik legjobb módszere a melegen gőzölgő, illatos forralt bor elkortyolgatása. A bort - legyen az vörös vagy fehér - forralás előtt érdemes vízzel felhígítani. Ezután már kedvünk szerint fűszerezhetjük fahéjjal, szegfűszeggel, mézzel. Teaboltokban és nagyobb üzletekben már külön forraltbor-fűszerkeveréket is vásárolhatunk.

Húsleves
A húsleves, akárcsak a többi forró, gőzölgő ital, melyet meghűlésre ajánlanak, segít felszakítani a váladékot, pótolja az elvesztett folyadékot, és a kaparó toroknak is enyhülést hoz. A kutatók a
tyúkhúsleves vizsgálatakor a legfontosabb hatóanyagoknak a vitaminokat, ásványi anyagokat, fitokemikáliákat találták, és egy aminosavat, melyet ciszteinnek hívnak. A házi húsleves még jobban
enyhíti a tüneteket, ha fokhagymával, Cayenne-borssal vagy curryvel ízesítjük. Bár az is igaz, hogy a húsleves akkor hat a betegre a legjobban, ha azt egy szerető családtag viszi az ágyába.

Fokhagyma
Helyi antibakteriális hatást fejt ki, segítségével elmúlik az orrdugulás, javul az étvágy. Náthás időszakban hetente legalább egyszer együnk nyers fokhagymát, vagy igyunk naponta alkoholos
fokhagymacseppeket. A fokhagyma egyszerre csökkenti a dugulást a hörgőkben, kitisztítja az orrot, és enyhíti a torokfájást is. Ezeket a hatásait a benne lévő kénnek köszönheti, mely jellegzetes szagát és ízét is adja.

TIPP
Aki a fokhagyma intenzív ízét nem kedveli, az süsse meg a gerezdeket kevés olívaolajjal fóliában, majd passzírozza szét, és kenje kenyérre.

Cékla
A céklából készült ital segít leküzdeni a náthát és az influenzát.
Gyógyhatását, mely nyersen a legnagyobb, a benne található vitaminoknak, ásványi anyagoknak, valamint fitovegyületeknek
köszönheti. Rendkívül gazdag folsavban, C- és B-vitaminokban.
Gyümölcscentrifugában kipréselt levét répa- és almalével fogyaszthatjuk. Salátákat nyersen is gazdagíthatunk vele.

Savanyú káposzta
A káposzta savanyítva őrzi meg leginkább magas C-vitamin-tartalmát.
Ennek a jelentősége igen nagy, mert ételeinkben az elkészítés során - a hő hatására - a C-vitamin nagy része tönkremegy. Télutón a C-vitaminban dús savanyú káposzta segíthet ezt a hiányt pótolni. S az
sem elhanyagolható szempont, hogy ez a zöldség lehet az egyik legolcsóbb C-vitamin-forrás a hideg időben.

Citrusfélék
A citrusgyümölcsök amellett, hogy C-vitamin-bombák, tele vannak gyulladáscsökkentő antioxidánsokkal. A lázas állapottal vagy hányással
járó influenzában is segítenek pótolni az elvesztett folyadékot, és csökkentik a tünetek intenzitását. Ha télen mindennap egy pohár narancs- vagy grépfrútlevet elfogyasztunk, felerősíthetjük
immunrendszerünket a megfázás ellen.

Jó tudni!
A grépfrútban található egyes vegyületek megváltoztathatják a gyógyszerek hatását, ezért ha gyógyszeres kezelésre szorulunk vagy krónikus betegek vagyunk, kérjük ki orvos tanácsát.

Antibiotikum helyett: mézes fokhagyma
Két gerezd fokhagymát nyomjunk át fokhagymanyomón, majd keverjük el 1 teáskanál mézzel. Naponta 4-5-ször ismételjük, hiszen ez a legjobb természetes antibiotikum, 2-3 nap alatt kitakaríthatja a kórokozókat a szervezetből.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Térjünk egy kicsit vissza a Mikulásra is! :lol: :lol: :lol:

Picurok, kicsik, kicsit nagyobbak, és nagyok figyelem!
Bemásolom újra a táblázatot, és jó lenne ha töltögetnétek, hogy ne csússzunk ki az időből! Persze semmi sem kötelező, de olyan jó lenne mindenkivel újra találkozni, hamár a dolgos hétköznapokban nem nagyon sikerül! :cry: :cry: :cry: :cry:

Név....................dec.7. ..........1000,-/gyerek.................megjegyzés
Dóra....................jó....................oké................................. -
Levnte ................jó.....................oké...........................talán Mikulás
Zéti, Boróka ........jó......................oké..............................-

Adrienn
Lilypie - Personal picture  Lilypie Second Birthday tickers
KépKép
jul24
 
 


Reni, Viki!
Vasárnap nálunk is lesz buli, mert a dédi lesz 81 éves! :lol: :lol: :lol:
Dóri pedig 17.-én másfél éves lesz, nagyon öregszenek ezek a manók! :wink: :wink: :wink:

Adrienn
Lilypie - Personal picture  Lilypie Second Birthday tickers
KépKép
jul24
 
 


év....................dec.7. ..........1000,-/gyerek.................megjegyzés
Dóra....................jó....................oké................................. -
Levnte ................jó.....................oké...........................talán Mikulás
Zéti, Boróka ........jó......................oké..............................-
Boga, Botond...... jó ......................oké............................ -
Maja, Ákos ...........jó......................oké............................ -
Csak mert lusta írni :lol:

Gyöngyi, köszi a hasznos tanácsokat :) , komolyan!

Jól haladok a vizsgáimmal, hárommal már megvagyok sikeresen :)

Nem értettem mért kellettek a pontok :roll: a szóköz kevés volt a táblázatba :wink:

Anita
putyu
 
 


Edóka!
Nagyon boldog szülinapot! :-)
És nagyon jó ovizást! :wink:

Kép

Marci!
Boldog névnapot! :-)

Kép

Anita
putyu
 
 


Edókának nagyon boldog születésnapot kívánunk!

Marcinak pedig boldog névnapot! :-)

név....................dec.7. ..........1000,-/gyerek.................megjegyzés
Dóra....................jó....................oké................................. -
Levente ................jó.....................oké.........................talán Mikulás
Zéti, Boróka ........jó......................oké..............................-
Boga, Botond...... jó ......................oké............................ -
Maja, Ákos ...........jó......................oké............................ -
Ábel......................jó.......................oké............................-


Emőke

Kép


Kép
birdie
 
 


Drága Edina nagylány! Boldog szülinapot kívánunk neked!!
Kép

Tündér Marci legény!! Boldog névnapot kívánunk neked!
Kép

Mi már kicsit kinőttünk a Mikulásos buliból. Filóztam mi legyen, de mivel lehet másképp nem látunk Benneteket, úgy döntöttem megyünk! :lol: :lol: :lol:

név....................dec.7. ..........1000,-/gyerek.................megjegyzés
Dóra....................jó....................oké................................. -
Levente ................jó.....................oké.........................talán Mikulás
Zéti, Boróka ........jó......................oké..............................-
Boga, Botond...... jó ......................oké............................ -
Maja, Ákos ...........jó......................oké............................ -
Ábel......................jó.......................oké............................-
Sára, Mari.............jó......................oké............................

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Sziasztok!


név....................dec.7. ..........1000,-/gyerek.................megjegyzés
Dóra....................jó....................oké................................. -
Levente ................jó.....................oké.........................talán Mikulás
Zéti, Boróka ........jó......................oké..............................-
Boga, Botond...... jó ......................oké............................ -
Maja, Ákos ...........jó......................oké............................ -
Ábel......................jó.......................oké............................-
Sára, Mari.............jó......................oké............................
Tami, Szonjabori...jó.......................ok.............................-

a.
kállai
 
 


Drága Edóka!

Isten éltessen!




[size=12]Kedves Marci!

Boldog névnapot!
[/size]


Szonja, Tami, anett
kállai
 
 


Edó!

Nagyon BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT kívánunk!

Kép

Marci,

BOLDOG NÉVNAPOT kívánunk!!!

Kép
Vendég
 



Köszönjük szépen Edó köszöntését.

név....................dec.7. ..........1000,-/gyerek.................megjegyzés
Dóra....................jó....................oké................................. -
Levente ................jó.....................oké.........................talán Mikulás
Zéti, Boróka ........jó......................oké..............................-
Boga, Botond...... jó ......................oké............................ -
Maja, Ákos ...........jó......................oké............................ -
Ábel......................jó.......................oké............................-
Sára, Mari.............jó......................oké............................
Tami, Szonjabori...jó.......................ok.............................-
Tami, Edó..............jó.......................oké........................... sütit sütök

szandrakiss
 
 



Szandra, nem :( ez a legújabb őrületem, 4-től forgolódok 5-től megadom magam :roll:

Hétszínvirág, priviben küldöm egy ismim nevét iwiwen szívesen várja a kérdéseid :-) Reformátusban dolgozott, Kisfaludiba jár az unokája:-)

Anita
putyu
 
 


Edó, nagyon boldog szülinapot kívánunk!

Marcinak meg nagyon boldog névnapot!

Viki

KépKép
KépKép
wiki12
 
 


Edóka,
Nagyon boldog születésnapot kívánunk!

Marci,
Nagyon boldog névnapot kívánunk!

Ákos, Maja, Anikó

KépKép
KépKép
zumpfi
 
 


Sziasztok,

Orsi,
Évi felhívta a figyelmem, hogy írtál, miszerint összeereszthetnénk a fiúkat :lol:
Benne vagyok :D
Jövő hét kedd délelőtt?
És persze várok szeretettel mindenkit :D

Anikó

KépKép
KépKép
zumpfi
 
 


Viki,
Még egyszer köszönjük szépen a járókát! Ákos imádja :D
Kép Kép

Anikó

KépKép
KépKép
zumpfi
 
 


Sziasztok!

Edóka!
NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK! :lol:


Marci!
Neked pedig NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK! :wink:



ANIKÓ!
Örülök, hogy újra tudtál írni :-)
A kedd nekünk tökéletes, Levi ha minden jól megy fél 9 - 9 körülig alszik, utána összekapjuk magunkat, és megyünk, ha Nektek is jó így :lol: de mielőtt indulunk majd Rád csörgök!

Orsi, Levi és Boti Baba

KépKép

KépKép
mondokorsolya
 
 


Edóka!

Kép

Marcika!


Kép

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Edónak!
Kép

Marcinak!
Kép

Anita!
Próbálkoztam a pontok nélkül, de az egynél több szóközt nem veszi figyelembe, így maradtak a pontok! :roll:
Gratula a vizsgáidhoz, és reméljük, az örületed is hamarosan elmúlik. :roll: :roll: :roll:

Anikó!
Nagyon nagy már Ákos is, valószínüleg a kedd nekünk is jó lesz!

Adrienn
Lilypie - Personal picture  Lilypie Second Birthday tickers
KépKép
jul24
 
 


Gyöngyi!

Akkor már értem, hogy a BK-ban Magdi anyus miért vitt mindig (hús)levest az éppen betegeskedőknek :lol:

Anita!

Én meg 3 előtt nem nagyon tudok elaludni...talán vállalhatnánk ketten együtt éjszakai műszakot :wink:

Anikó!

Mi is ott leszünk :P !

Viki!

A hasam óriási, nem is tudom hova fog ez még februárig nőni :shock:

Képzeld, még mindig must!!! Téged vár :D !

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Anikó, ha minden jól megy mi is átnézünk kedden.

Anita, gratulálunk a vizsgákhoz.

Judit, köszi a linket én felvettem a kapcsolatot az illetővel, megéri :-)

Emőke

Kép


Kép
birdie
 
 


Edónak:
Kép

Marci nevében köszönjük a köszöntéseket!

Anikó, ha minden jól alakul, megpróbálok én is átsétálni a fiúkkal.

KépKép
KépKép
kevinszpészi
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?