Új privát üzeneted érkezett!

En is csak gyorsan:
Nagyon erosen gondolkodom en is az oltason, megicsak majdnem a belvarosban lakunk, nem fogom tudni elkerulni , hogy emberek koze menjek, meg ha akarnam se.
Es latom egyre tobben kapjak meg az itteni kismamak kozul is az oltast. Engem az bizonytalanit el, hogy a 3 doki, akihez mi Julival tartozunk , egyik sem javasolja...
Ezek az anyosos sztorik nagyon sajnalok mindenkit, aki ilyen szituacioban van. Nehez lehet, es sajnos csak a ferj az akinek lepni kell, valtozni, valtoztatni kell, de persze ez nem egyszeru dolog.. Oket is sajnalom nagyon.
Jajj, lanyok, akik irtak ezt az etetos mizeriat... emlekszem mit ossze bohockodtunk a pasimmal mikor ilyesmi idos volt J, hogy egyen. Nagyon elegem volt mar a vegere.
Jovok majd, mindenki irja le, hogy mit mondott, orvosa, hogy dont stb oltas temaban.
bubb
 
 


mamacka:)) fotogen!
bubb
 
 


Sziasztok!

Most csak röviden, az oltásról. A Mancs cikk, a H1N1: kismamák, szülő nők, csecsemők, kisgyerekek oltása cikk, meg hogy megkérdeztük az egyik (epidemiológus) exegészségügyi minisztert is az oltásról, aki mindenkinek ajánlja és a családjában náluk is mindenkit oltottak (várandósokat is), lassan biztossá tesz minket, hogy teljeskörű oltatás lesz nálunk.

Édesanyám ma oltatta magát, édesapám ahogy kigyógyul a mostani influenza szerű nyavajájából, nagybácsi beoltva és az orvos nagybácsi és családja is. Ő is az elején ellenezte ezt a teljes sejtes vakcinát, de már nincsenek fenntartásai ezzel szemben sem.

Nekem már demagógabbnak, túlzóbbnak és pánikkeltőbbnek tűnnek az oltást ellenzők érvei...
És sokkal tárgyilagosabbnak, megalapozottabbaknak ezek az új, témát részletesen körbejáró oltáspárti cikkek. Lehet nem gondolták korábban, hogy ekkora ellenállás lesz az oltások ellen és ezért sem volt a részletes, tényszerű, alapos tájékoztatás korábban. Szerintem kicsit túl sokáig vártak ezzel...

Mamacka csinos a koponyája a kicsi lánynak! :D

biribon
 
 

 
 

Csajok!

Most beszéltem anyukámmal, holnap megkérdezi telefonon a debreceni immunos tanszéket a saját maga nevében (autoimmun beteg) és a kismamákról is!
Majd megírom!!!

Mamacka, édes a manó!

Jogos a kérdés: egyke a párod, Detti? Mert az én apukám az volt, az ilyen szülőkre jellemző az elvetted a fiamat dolog!

Kép
aniko20
 
 


mamacka,
nagyon örülök,hogy minden ok veletek.
vitamin: én is a femibiont szedem,meg magnerot,kálcium, meg cetebe,az is 500-as,nekem senki nem mondta a gyógyszertárban,hogy nem szedhetem.

detty
ez az anyós téma nagyon gáz, nem bírom az ilyen embereket. az durva,hogy a férjed sem mer szólni nekik,mit csinálhattak vele,míg felnőtt.............???(na,ez csak költői kérdés volt)
az én anyósom is hasonló,annyi különbséggel,hogy a férjem mellém áll, ezt ki is fejtette neki,és ezért úgy megsértődtek,hogy július óta nem keresnek minket,még a férjemet sem. hát ez is durva,szerintem,hogy a nagy büszkeségükben még a gyerekükre sem kíváncsiak,pedig soha nem bántottam meg őket. hát ez is legalább olyan gáz.
nálunk a sztori azért más,mert engem anyósomék azért utálnak
,mert a két kisfiamat az ő gyerekük neveli ( hogy éljek a szavaival,más kölykeit neveli) :evil:
a vita egyébként abból robbant ki,hogy szerintük a férjem nem költ rájuk,csak ránk,és nem visszük őket nyaralni sem,pedig szerinte őket kellene vinnie a férjemnek!!!! mert ő főzött rá,meg mosott meg felnevelte!!!!

de hozzá kell tenni,hogy két évig nem volt velünk baja,vagy legalábbis úgy viselkedett,mintha szeretne minket, pár hónapja meg közölte a férjemmel,hogy minket oda többet ne vigyen. hát a férjem azóta nem keresi őket,meg közölte,akkor ő sem megy. szóval most itt tartunk.
szerintem a picire sem lesznek kíváncsiak,de már nem érdekelnek.

Kép
kispötty10
 
 


Sziasztok!

Megjöttem az orvostól. A javaslat az, hogy inkább oltassam be magam, mint beteg legyek, de ezt csak a háziorvos döntheti el, mert ővé a felelőség.
Az én doki a soproni kórház főorvosa, ő azt tudta még erről mondani, ami viszont az oltás ellen szól, hol direkt felhozatott a kórháza a gyógyszertárból egy csomag oltóanyagot, és nincs rajta gyártási idő és lejárati idő, tehát ki tudja mikor csinálták, és mire???
A másik, hogy a nőgyógyászati kollégium elnöke a mai napig nem tett nyilatkozatot arról, hogy a nőgyógyászok mit mondjanak a kismamáknak az oltásról (ezt mondjuk az UH orvos is mondta nekem pénteken).

Most legyek okos, csütörtök háziorvos az már tuti!

Dongó te már oltattál tényleg nincs rajta, szavatossági idő?

Ja amúgy azt mondta egész nap hívják a kismamák, hogy mi tévők legyenek. Én csináltattam vele egy UH-t és most már ő is kislánynak látja! :)

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Hahó Kismamik!

De jó sokat írtatok ismét! :)

Honey!
OK, nem akartalak sürgetni!
A vérképhez gratu, a baci nem hangzik túl jól... Szegény! Reméljük nincs baj!

Kispötty!
Gratula a félidőhöz! Reméljük jó döntést sikerült hozni oltás ügyben! Durva, amit a szülőkről írtál! Nem lehet könnyű így!

Dongó!
Szép bibliai neveket választottatok! Tudatosan?
Jó hallani, hogy semmi bajod! Maradjon is így!

Danyuci!
De jó, hogy már Te is döntöttél! Irigyellek!

Én is Detty verzióját hallottam, hogy 90% feletti a védettség, és könnyebb átvészelni.

Ginnie!
Örülök, hogy jöttél! Hát nem írtál túl jó híreket... Vigyázz magadra! Jobbulást!

Anikó!
Jaja, jövő péntek 4D! Már nagyon várom! :) A Gina szerintem is szebben hangzik. Szebb napot holnap!

Mamacka!
Örülök, hogy jobban vagy! Ez a C vitamin dolog tényleg elég furán hangzik...
Aranyos a kis Rebeka!

Detty!
Nem lehet könnyű ilyen apóssal, anyóssal! Azért tekintettel lehetnének arra, hogy betegen ne menjenek oda, mert a gyerek és Ti is elkaphatjátok! Szörnyű, amiket írtál velük kapcsolatban... Nem lehet könnyű velük. Azért tök igazságtalan, ahogy viselkednek Veled!
De jó, hogy Te is dűlőre jutottál! Ezek szerint a Sotésok az oltás mellett vannak nagyon...

Csézjang!
Jobbulást! Azért ennek ellenére jó volt Debrecenben?

Anicca!
Úgy látom, sorra jönnek itt az oltós döntések! Irigykedem, én még mindig vacillálok...

Nekem is sikerült megkérdezni a Kaális dokimat és egy másikat is, de ők azt mondták, nem tudnak érdemben nyilatkozni, mert nincs elég infójuk a dologról. Úgyhogy nem lettem okosabb. Azért én is egyre inkább az oltás felé hajlok.

Na szép estét!

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


Honey, a bacikrol jut eszembe: az en dokim nagyon nagyon ovatos, ha lehet ilyet mondani, tul ovatos. 1300 volt az en vizeletemben a baci es megismeteltette a vizsgalatot. Az terhesgondozos asszisztens meg csodalkozott, hogy 10000 folott van csak gond, ez valoszinuleg azt jelenti, hogy huvelyvaladek kerult bele, ezt a dokim is mondta, hogy a "mintavetel" elott kozvetlenul mosakodjak meg jo alaposan.
Ja, es koszonom mindenkinek a kedves szavakat, jol esnek!
bubb
 
 


Sziasztok!

Anikó!

Nagyon várom a holnapi infódat!!!
És gyönyörű a Georgina név! Nálam is nagy kedvenc!

Nekem ma a férjem kérdezte meg a cégnél az üzemorvosnál az oltást, Ő azt mondja, az a hivatalos álláspont, hogy a kismamákat be kell oltani, de Ő nem hajlandó rá!!!
Én már nagyon hajlok az oltás felé, a nődokimnak nagyon komolyan kellene érvelnie kedden, hogy meggyőzzön az ellenkezőjéről!

Honey!

Magyarországon beadhatják az itt nem törzskönyvezett osztrák vakcnát? Mi is ilyesmiben gondolkodunk egyébként, csak jó lenne tisztán látni!
Lassan már ott tartok, hogy én is beoltatnék mindenkit a családban!
Holnap megy a nővérem a kezelőorvosához, ugye neki autoimmun betegsége van, hát nagyon kíváncsi vagyok, ő mit mond oltásügyben!

Mamacka!

Szééép kicsi lánykád van!
És nagyon örülök, hogy minden ok. és nem a magzatvíz szivárog!

Este jövök még, de most indul a vacsi-fürdetés projekt...

Márti
borossné becz márta
 
 


Ginnie!

Megnéztem ennek az inhaláló cuccnak a nevét. Rhinathiol Gyógyír Balzsam. Kenheted a mellkasodra, orrod alá, vízbe teheted és inhalálhatsz vele, és magából a tégelyből is lehet inhalálni. Úgy néz ki mint egy golyós dezodor.
Akinek el van dugulva az orra annak is jó, teljesen áttisztítja a légutakat.
Mentolos!

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 



Ja, és C-vitamin: Szakgyógyszerész barátnőm azt mondja, hogy napi 500mg-nál ne vigyünk be többet, nem javasolt, veseproblémákat okozhat. Én eddig is csak akkor szedtem 1000 mg-ot belőle, ha beteg voltam! Ő azt mondja, a nagy dózis nem véd meg a betegségtől! 100mg C-citamin kell naponta, de az nagyon!
És ajánlja, hogy a terhesvitamin mellé szedjünk probiotikumot ( Protexint vagy mást), ha nem szedünk terhevitamint, akkor pedig a Multi tabs immuno javasolt, az is probiotikum tartalmú! nagyon jó hatékonyságúak a probiotikumok a fertőzésekkel szemben!

na megyek, vacsi megvot, most összetereljük a lurkókat és beáztatjuk őket a kádba!

Márti
borossné becz márta
 
 


ktouch: tele van az általad idézett emberekkel, szendi és társai, a net, h mekkora KÓKLEREK! szóval, bocs, de nekem nem infó. én azoknak az orvosoknak hiszek, akiket SZEMÉLYESEN ismerek és megbízom bennük.

szendi pl szcientológus és mint olyan, tőlem a világvégét is hirdetheti, magasról letojom.

az összeesküvés elméletek és gyártóik szememben nem hitelesek.

KépKépKép
dongó
 
 


Bocs, csak most tudok válaszolni, a kis szörnyeteg felébredt és leszívta a holnapi energiáimat is.

Szóval, meglepő módon a férjem nem egyke, van egy 2 évvel idősebb bátyja (aki a mi esküvőnk után kijelentette, hogy amíg a szülei élnek, ő nem nősül).

Borzasztó, hogy egy ilyen kapcsolat az anyósékkal mennyi mindent tud tönkretenni. Már meséltem, hogy Alexa születése után egy pár alkalommal jártam egy pszichológushoz, és egyszer szóba került az anyósomékkal való kapcsolatom. Miután meghallgatott, csak annyit mondott, hogy nagyon erős párkapcsolatnak kell lennie a miénknek, hogy ne váljunk el miattuk. És én félek, hogy hosszú távon nem lesz elég erős (nem vagyunk elég régóta együtt ahhoz, hogy ekkora vihart túléljünk).
Mamackának igaza van, a költözés lenne a megoldás (de legalább egy óceán legyen köztünk), de amíg nem megyek vissza dolgozni, esély sincs erre, a kocsi mellett nem tudnánk még egy lakáshitelt is törleszteni.

Mamacka! Irigyellek, hogy a lánykád teljesen erre fordította a fejét. A hétvégi Uh-n végig erre várt a doki, mert így csak profil, vagy félprofil képeket tudott csinálni. Persze, a mi manónkat nem érdekelte a dolog. Ha a férjem lekicsinyíti a képet, én is teszek fel róla.

Megyek fektetni, ez a nap fénypontja! :)

Kép
Kép
detty74
 
 


dizzy: nevek és a tudatosság:

dongó írta:nevek: nekem sokan sokszor szóltak be, de le vannak ejtve. a lényeg, h nekem meg a férjemnek tettszik! nem volt egyszerű, mert egyikünknek sem tetszett semmi sem. ez a 3 név, ami szóba jött! samu ugye (sámuel) ezt nagyon régen tudtuk, még a terhesség előtt sokkal! ez alap volt. a jónást megálmodtam (mihálynak indult), a jeromost meg nem is tudom, vki mondta a játszón (mert nagyon szenvedtünk, h nincs több fiú név ötletünk) és becsípődött, h basszus, tényleg! azóta is momónak hívjuk- így fogjuk becézni- (a fiúk is).

nem szokványos nevek, sok szemöldök felvonást is kapunk, de annyira nem érdekel, h csak.



a jónás és a samu valóban bibliai, a jeromos viszont görög. sztem a jeremiással kevered :) :)

KépKépKép
dongó
 
 


amúgy meg az a bajom az oltást ellenzőkkel, h oké, nem adatják be. de léci ne bagatelizáljuk már a dolgot!

főleg, amikor a serpenyő egyik oldalán van a szcientológus, összeesküvés elméletet gyártók vannak, a másikon meg ilyen szösszenetek:

-A szomszédos országban már tizenhét iskolában függesztették fel egy hétre részlegesen vagy teljesen a tanítást (románia, híradó!!, mai hír)
-A szederkényi iskolában hatvan gyerek fertőződött meg. (m.o., index)

legalább ne tegyünk úgy, mintha nem lenne gáz! főleg ne felelőtlenül! mert van, akire nem veszélyes (teljes karantén, nincs gyereke, vagy ha van, nem jár közösségbe stb) de van aki nem tudja megoldani! akkor léci nem terjesszük már a rémhíreket a vakcináról! ne mondjuk, h ártalmas a kismamákra!

van aki a haldoklónak is homeopátiás szereket ad, mert fél az antibiotikumtól..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dongó 2009.11.10 21:00-kor.

KépKépKép
dongó
 
 


Lányok, én sem lettem okosabb oltás-ügyben... Kérdeztem a nőgyógyászomat, szépen elmondta, hogy az ilyen gyenge immunrendszer, mint a kismamáké nem is biztos, hogy válaszol az oltásra, lehet hogy feleslegesen adatnám be, nem alakulna ki a védettség. A lényeg az volt, hogy rám bízza, se igent se nemet nem mond.

A háziorvosomat is felhívtam, ő határozottan ellene van még mindig. Azzal érvel, hogy a tájékoztatón is rajta van, hogy nincs kismamákon kipróbálva és ő nem akar tesztelgetni senkin. Állítása szerint a kismamákat SOSEM oltották. Ennek utána kellene néznem, hisz a 'sima' influenza elleni oltást elvileg adják várandósaknak is, vagy legalábbis nekem ez jött le eddig, emiatt is merném az újat beadatni.

Egyébként a fránya mióma még mindig megvan, ami jó, hogy nem nőtt, épp akkora, mint volt. Dani viszont nagyon édi volt az UH-on, rugdosott össze-vissza. ÉS ismét megerősítést nyert, hogy valóban kisfiú. :-)

Kép
Kép
ginnie
 
 


ginnie: nekem is volt miómám, de nem volt para!
pedig a 8- hét környékétől a 14. hétig nem lehetett tudni, h ki győz, samu v a mióma.

KépKépKép
dongó
 
 


Szabbcsi: köszi a gyógyszer nevét! Régóta keresek ilyesmit, régen volt egy légzéskönnyítő krém, szintén eukaliptuszos, de azt megszüntették. :( De ezt mindeképp kipróbálom.

Detty, ez az anyós-téma tényleg durva. Én is nagyon kiakadtam az enyémre kb. egy hete. Egy udvarban lakunk és kb. 2 hónapja volt nálunk lakásfelújítás, akkor kidobtuk a régi hűtőnket, azóta az övét használjuk, míg nem lesz új. Emiatt ha pl. egy szendvicset akarunk enni, akkor átmegyünk, ott megcsináljuk és hazahozzuk megenni. Néha a kenyeret is ott tartjuk, kényelmi szempontból. Egy hete erre megjegyezte az anyósom a páromnak, hogy én már napok óta az ő kenyerüket eszem.... (hozzá kell tennem, hogy másnap a szemétben volt kb. fél kiló kenyér nála) Erre felment a pumpám, mert mondjuk mi lenne, ha tényleg az ő kenyerét enném egy hétig?? Szerintem akkor sem szólhatna egy szót sem, hisz azért csak az unokája van a hasamban vagy mi..... Eddig tényleg meg voltam győződve, hogy az én anyósom egy áldás, de ezzel a beszólásával azért elárulta magát.

Szóval szerintem valahol tényleg igazak ezek az anyósos viccek.... Valami alapjuk csak van.

Kép
Kép
ginnie
 
 


Ginnie!

A szorongásra te gyógyszert szedtél? Nem lett jobb a terhességtől?

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Nálunk nincs ilyen probléma a nagyszülőkkel.
Mi megfogadtuk, hogy soha nem fogunk egyikkel sem együtt lakni (csak az én anyummal és tesóimmal laktunk eddig, pedig 300 nm-en).

Ez a kenyér dolog nagyon durva. Minket inkább támogatnak. Bár anyagilag annyira nem tudnak, hiszen mindkét család csonka, mindkét nagypapa már meghalt, tehát az anyukák egyedül tartják fent a családi házakat és nálunk még a tesómék is otthon laknak.
De pl, minden nap munka után a nagyimnál ebédelünk, ami amúgy nagy segítség, főznöm nem kell hétköznap, és ti is tudjátok, az mennyi spórolás. Vasárnap általában anyu hív meg magához ebédre.
Az anyósom messze lakik 400 km-re, ő pl, napi dolgokba nem tud segíteni, de sokszor küld nekünk kis mézet, vagy házi dolgokat.
Most pedig felajánlotta, hogy válaszuk ki a babakocsit, és azt ő szeretné megvenni.
Szóval tényleg nagyon jó fejek.

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Szabccsi, igen, én szedtem antidepresszánst és szorongásoldót is, de igazán egyik sem használt, bár itt bejön az, hogy lehet, hogy ezek nélkül sokkal rosszabb lett volna. Ezt nem tudhatom.

Jelenleg terápiára járok inkább, ez talán hosszabb, de többet segít, mint a gyógyszerek.

Nem vettem észre jelentős különbséget a terhesség előtti és a mostani állapot közt. Talán picit jobb, de nem mondanám, hogy semmi bajom. Mint írtam, szerintem is ez a nehézlégzés is inkább a szorongás, mint asztma.

Dongó, szerencsére nálam fel sem merült, hogy ki győz, hisz a baba már kb. 20 cm volt, amikor a doki meglátta a miómát, az pedig 2,5 cm. Ez az egy nyugtat csak meg. Illetve az, hogy terhesség után elvileg visszahúzódik, higy épp a terhesség alatt keletkező hormonok növesztik. :S A tiéddel mi lett?

Kép
Kép
ginnie
 
 


nagyszülők: nekünk gyakorlatilag nincsenek :( nagyon irigykedem így mindenkire, ahol vannak! bármelyik oldalról. na jó, sárkány anyósok kíméljenek.

a férjem anyukája messze lakik, van 13 unokája, akik mind a közelben laknak, így gyakorlatilag évente 1x látja a fiaimat, karácsonykor. amikor a szülés után legutóbb nálunk volt (1.5 éve) akkor végignézte, ahogy a friss császáros sebbel (ekkor voltam otthon 1 napja) ebédet főzök magamnak, mert ő elette előlem az én ebédemet. (5x rákérdeztem, h marad ebédre? nem nem, aztán persze, h maradt, így nem volt elég, megkapta az enyémet és a nyavalyáit kellett hallgatnom és végignéztre, ahogy csinálok magamnak valamit, h tejbelöveléses, első szoptatási időszakban tán ne maradjak éhen. segítség? hahaha)

az én szüleim fiatalok (50 körüliek) még javában versenyszférában dolgoznak, nem érnek rá. elváltak, és nem rajonganak az unokázásért.

szóval nekem semmi de semmi segítségem nincs. szerencsére a férjem rohadt jófej és ez nagyon klassz. mi elég rendszeresen eljárunk, ilyenkor volt tanítványaink vigyáznak a fiúkra. van olyan is, akit csak akkor hívunk ha már alszanak (jó alvók, nem ébrednek, ha mégis, sose megyünk nagyon messze), és van olyan babcsősz is, aki ismeri őket nagyon és akár lefekteti is őket (na erre azért csak egyszer volt példa)

KépKépKép
dongó
 
 


nekem is csak a hormonok miatt jött elő, 2x is, és ahogy megszültem el is tűnt.
most nem volt.

tényleg ne parázz!

KépKépKép
dongó
 
 


olyan sincs h itt-ott ebédelünk. max az van, h hozzánk jönnek. anyukám kb évente 1x, összesen tehát v 3x vigyázott a fiúkra, rövid időre (max 1-2 óra).
múlt héten is itt vacsorázott a tesómmal, végignézték, ahogy főzök, etetek, kiszolgálom őket és amikor kész voltak, felálltak és hazamentek. semmi "leszedjük a tányérokat" v valami.

KépKépKép
dongó
 
 


Nekem is a terápia segített. Mikor elkezdtem járni dokihoz felírt antidepresszánst amitől annyira rosszul lettem hogy anyukám mentőt akart hívni hozzám.
Aztán elkezdtem járni akupunktúrára és szedtem Bach cseppeket jobban lettem.
Nekem igazából apukám halála miatt alakult ki ez, mégpedig 8 évvel a halála után. Fejembe vettem, hogy valami rossz fog velem történni az évfordulóján, ami márciusba van, tehát ez két évig tavasszal jött elő. Most pedig a 10. évfordulóján fogok szülni.
Fura mi... :)
Amúgy a másik a hipochondria, nagyon durván beképzeltem betegségeket. Éreztem a tüneteket. Nálam a szorongás szédülés, verejtékezés, szívdobogás érzéssel jelezte, hogy rám fog törni.

Mióta terhes vagyok sokkal jobb, a baba csodát tett! Pár napja kezdtem el újból félni az évfordulótól, de tudom, most csoda fog akkor történni.

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


de, már megszoktam és az is igaz, h legalább nem szól bele senki a gyereknevelésbe!! :lol: :lol:

remélem engem elfogadnak majd a menyeim! 3 nőnek leszek amjd az anyósa! tök durva! és sajnos, mivel nekem nem lesz lányom, én leszek majd a "megtűrt" nagymama. mert mindig az anyai nagyi a jófej, az apa anyja a sárkány, akit utálni szoktak.

van vkinél példa az ellenkezőjére??

KépKépKép
dongó
 
 


Na gyorsan az oltásról a mai legújabb infóim:

egész du az OEP-pel csacsogtam + felhívtam 2 ismerősömet, akik közül az egyik a legnagyobb gyógyszergyártó cég főmuftija.

Sajna nagyon szabcsinak volt igaza!!! - bocsi utólag is! Nem adnak ki magyar receptre osztrák oltóanyagot. Kell hozzá szabcsi által említett ECard, ami eu-s betegbiztosításnak felel meg.
Ez még nem is baj, mert az OEP-nél ki lehet váltani, bár egy vagyon.
A recept így érvényes is.... LENNE, HA:
1, a gyógyszert kiadó országank nem lenne az Egészség Ügy felé elszámolni valója (mivel a vényes gyógyszert az állam támogatja ) De ez esetben valószínűleg hiába a recept csak teljes áron lehet megkapni az oltóanyagot ( ami 2x14.000 Ft / fő ) ...
LENNE ha
2, az ország kiadna más ország lakosainak vakcinát.
Németország már hivatalosan is lezárta a "vakcina turizmust" és az osztrákok, bár még nem hivatalosan , de nem adnak el saját vakcinát külföldi állampolgárnak.

Egy szó mint száz, sajna van alapja, amit a detty által küldött cikkben olvastunk. Nem igazán lehet és érdemes külföldi vakcinára számítani.
Max abban az esetben, ha valakinek van külföldi rokona és ő a te javadra lemond a vakcináról. ( mivel 1 ember a saját nevére csak egy adagot válthat ki )


Sajnos viszont szabcsinak abban is igaza van, hogy se a dobozon se az ampullán nincs rajta a lejárati idő. ( magyar vakcinán )
De ELMÉLETILEG minden egyes vakvinához tartozik egy kód féle, ami alapján ellenőrizni lehet a szavatosságát.
Csak hát ehhez földi halandó nem juthat hozzá igazán... :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


dongó, detty, csezjang
húú csak kapkodom a fejem, amiket anyósokról, apósokról, szülőkről írtok. Komolyan, mintha filmet néznék . :shock: :shock:
És a két kezem teszem össze, amiért nálunk ennyire szupernormális a helyzet.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


sziasztok!
szülő anyós téma: neke, anyukám csodálatos mindenben segít amiben csak tud bár elég akaratos és makacs!
anyósom a legjobb a világon mint anyós bármikor bármit azonnal mindig lehet hozzá fordulni bármi van mindent meg lehet beszélni vele mintha az anyám lenne én imádom!

Kép
Kép
20100310
 
 


anicca írta:
Arról, hogy jobb a "nyugati" vakcina: én csak azt hallottam hogy arról hogy hasított vírust tartalmaz a német/osztrák vakcina, csak az a különbség hogy a magyar vakcinától lehetnek erösebb mellékhatások (höemelkedés stb.). Viszont engem tökre nem érdekel egy kis höemelkedés - semmi ahhoz képest ha az ember elkapja az influenzát. Illetve: eddig finn barátnöimtöl is hallottam a mellékhatásokat, pedig ott a "nyugati" vakcina van. Szóval én emiatt nem félnék. Úgy vagyok vele, hogy tényleg nem szívesen oltatom be magam, de hát ha már van erre lehetöség, akkor most már úgy vagyok vele hogy inkább igen. Hogz hibáztatnám magam hogy nem oltatom - elkapom a vírust és ettöl bármi baja lesz a babának. Szóval már inkább az oltás.


egyetértünk!!

KépKépKép
dongó
 
 


Honey!

Köszi! Ezzel le is mondtam az osztrák oltóanyagról...Te mit lépsz ezek után???

Márti
borossné becz márta
 
 


Ma nagyon hosszú napom volt!
Vasárnap óta zsibbad a kezem és nagyon fáj(jobb) azóta átterjedt végig az oldalamon egészen a combomig!
Annyira fájt hogy el sem tudom mondani alig aludtam valamit a napokban!
Ma reggel voltam a dokinál reggel 8-ra értem oda és 3-ra haza!
Megnézték a kicsit is vele minden rendben de képzeljétek aig érzem a mozgást holott eddig bugizott és nem találtam tegnap idegességemben a szívhangot sem de ma átnézték tetőtöl talpig és minden rendben vele!
Én voltam ideggyógyásznál aki először azt mondta hogy egy agyi mélyvénás trombózis indult el!
Elküldött nyaki kéz ultrahangra de hála istennek bebizonyosodott hogy ez nem az!
Még szerencse!
Holnap 1 órára mennem kell MRI vizsgálatra (mágneses rezonancia).
Utána 1 hét múlva lesz eredmény!
Remélem semmi komoly!
A lényeg hogy a kisember jól van!

Kép
Kép
20100310
 
 


Ez nagyon komoly, vigyázz magadra!
Jobbulást!
Arra nem gondoltak, hogy idegbecsípődés? Az MR-t mire csináják?

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


hajni: nem akarok uncsinak hangozni: de ilyen is volt a bnőmnek (egy másiknak :)), ahogy megszült elmúlt, addig pedig végig volt. a baba okozta.

KépKépKép
dongó
 
 


mamacka: hogy vannak a fiúK?

KépKépKép
dongó
 
 


Nálunk is tök jó volt a kapcsolat, amíg meg nem született Csabi! Aztán anyós szépen kezdett beledumálni mindenbe! Szerinte mindent rosszul csináltam a 6 hónapig tartó kizárólagos szoptatástól kezdve a kengurúban hordozásig...a 2. kisiam keresztelőjére már el sem jöttek,mert nem az Ő másik fiuk lett a keresztapuka!
Azóta rájöttem, hogy egy kéténű, kiismerhetetlen valaki, ráadásul emeletes sznob!
Szívesen segít (nyúgdíjas már),de ezzel időnként vissza is él, a gyerekek imádják, Ő is Őket, emiatt aztán elég sok dolgot elnézünk neki. De van, hogy nagyon ránk akar telepedni, mindenbe bele vau-vau, szóval az sem könnyű, hogy kordában tartsuk, mert könnyen besértődik, levágja a telefont és rém erőszakos tud lenni.
De, megvagyunk, csak a férjemnek időnként nagyon helyre kell tenni Őkelmét!

Márti
borossné becz márta
 
 


Jaj, Heni, nem egyszerű Neked mostanában!!!

Sikerült lekicsinyíteni a képeket, felteszem. Szóval ő az EGY kék!

Kép

Kép

Kép
Kép
detty74
 
 


dettty: ŐRÜLETESEN CUKIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!

KépKépKép
dongó
 
 


jajj még azt akartam kérdezni detty: h pontosan mi is volt a bacinak a neve, ami alexánál kitenyésztettek végül?

KépKépKép
dongó
 
 


Azt mondta hogy el van csúszva valami csigolya a nyakoamban ami nyomást gyakorol az idegekre csak az nem tetszik neki hogy terjed lefelé és nem a baba okozza hanem a gerincem

Kép
Kép
20100310
 
 


Dongó!

A neve Clostridium difficile enteritis (remélem, jól írtam le).

Kép
Kép
detty74
 
 


NAGYON SZÉP KISFIÚ! GRATULÁLOK!

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


detty: köszi!

KépKépKép
dongó
 
 


Nincs mit!

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty!! NAAAAGGGYYOON ÉÉDDII!!! Ez már olyan igazi 4D kép, nem olyan kis ufo, mint nekem a 12. héten volt. :-)

Heni, ez tényleg nem lehet kellemes.... Nagyon bízom benne, hogy nem komoly, mindenképp írj hogy mi lett az eredmény!!!

Kép
Kép
ginnie
 
 


szabccsi írta:Amúgy a másik a hipochondria, nagyon durván beképzeltem betegségeket. Éreztem a tüneteket. Nálam a szorongás szédülés, verejtékezés, szívdobogás érzéssel jelezte, hogy rám fog törni.



Épp nekem is ez a legrosszabb. Képes vagyok bármilyen betegséget produkálni, de ha már orvos rámondja, hogy nem az a bajom, akkor gyorsan a helyébe lép egy másik, de hasonlóan kellemetlen dolog. Volt olyan pl., terhesség előtt persze, hogy napokig iszonyúan fájt, görcsölt a jobb petefészkem. Előtte voltak cisztáim, azt hittem azok. Ültem a váróban a dokinál és majd belehaltam a fájdalomba. Megvizsgált, azt mondta hogy nem lát semmit, minden rendben van. Attól kezdve semmi bajom nem volt, de úgy képzeld el, hogy már amikor kiléptem a rendelőből semmit nem éreztem. Nem hinném el, ha nem velem történt volna meg, hogy ilyen szinten be lehet egy-egy betegséget képzelni/magyarázni is annak, aki hajlamos erre. Borzalmas egyébként, senkinek nem kívánom....

Kép
Kép
ginnie
 
 


detty,
Huuuu de jóóóóóó képek!!!! :D Milyen kis babás már!!!

márti,
FOGALMAM SINCS!!!!!!!! 50-50% a beadatom és a nem adatom be között. És nem tudom mi tudna kibillenteni.

heni,
szörnyen hangzik, amit elöször leírtál!!! :shock:
Az MRI nem árt a babának? :shock:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


borossné becz márta
 
 


nincs rajta gyártási idő és lejárati idő, tehát ki tudja mikor csinálták, és mire???
A másik, hogy a nőgyógyászati kollégium elnöke a mai napig nem tett nyilatkozatot arról, hogy a nőgyógyászok mit mondjanak a kismamáknak az oltásról (ezt mondjuk az UH orvos is mondta nekem pénteken).


Ez nagyon durva! :(


Detty
Olyan gyönyörű a kisfiad! Eszméletlen jó lett a kép róla! :) És már most ízig vérig férfias! :)

Mennyi volt az uhu és mit is tartalmazott pontosan? Látom a Margitban volt?
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára mamacka 2009.11.11 00:09-kor.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: