Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Rita én a cebionból 2x5 cseppet adok, lehet egy kis teába tejbe hígítani de simán is be lehet adni.

Én semmilyen oltást nem adatok be a gyerekeknek és magunknak sem. Én úgy vagyok vele hogy ez csak egy ngy felfújás. Oviban is isiben is küldték a papírt hogy kérjük e, de ott is aláírtam hogy nem. Nekünk virológus és ANTSZ-es is mondta hogy nem veszélyesebb mint a sima influenza. A szövődmények azok amik okozhatnak gondot de krónikus betegeknél. A sima influenza is okoz szövődményt és abban is halnak meg még sem tudunk róla mert nem mondják. A másik hogy egy ilyen készítményeknek a tesztelése hónapokba telik, nem pedig 1-2 hónap alatt piacra dobni, fogalmuk sincsen hogy milyen mellékhatásai lehetnek, hát hogy adatnám akkor be. Én egyszer mikor még dolgoztam a kórházban akkor megkaptam az influenza elleni oltást, és olyan beteg lettem mint még soha, így én akkor megfogadtam hogy az életben soha többet.
Nem beszélve róla hogy ha ez tényleg annyira fontos lenne akkor nem csak ajánlanák hanem kötelezővé tennék.
Rosszul jött ki a gyógyszergyáraknak mert megcsinálták, az államnak meg azért mert eladták nekik csak éppen nem fogy annyi belőle mint amennyire számítottak, így most rajtuk van és áll benne a pénz, ezért keltik a pánikot hogy minél hamarabb elfogyjon.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabi1 2009.11.05 10:59-kor.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Csuti pelenkát popsitörlőt, popsikenőcsöt, textil pelust vigyél. Én vittem még ruhákat is, nem veszett el egy sem, ahogy levették róla rögtön tették a kiskocsiba és a másikat adták rá. Cumisüveget is vittem de nem kellett, mellszívót is vittem. Eldobható bugyit, törölközőből kettőt, betétet is vittem tennat, domestos törlőkendőt, és intim törlőkendőt.

Rita én is vettem a dm-ben sima hipp őszit. Mondjuk én tettem el a fagyasztóba még nyáron. Most úgy gondoltam hogy újra kipróbálom Nórának a kaját, csinálok neki ma egy kis répát, kíváncsi vagyok meg eszi e.

Egyet nem értek, hogy óra átállítás óta totál megváltozott, éjszak áll neki kakilni úgy 2-3 között és kétszer. Nappal meg sehol semmi.
Nem tudom miért van ez. És rosszabbul is alszik. Lehet a foga is jön mert mindent rág, és tiszta erőből.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


trinky
Még nem varrtam meg.Mármint amúgy is anyu varrná.Egyenlőre szétnézek,mert ha tudok akkor inkább veszek egyet.De nem igazán találok sehol!
Addig amíg nem találok jó lesz a hordozó is.
Nézegetem a teszvesztől kezdve mindenhol.De nem árul senki.

Andy!
A Csekós börzén fogtok árulni?

Most megyek készülődni nődokihoz.

Kellemes Napot mindenkinek.
baba0727
 
 

 
 

Gabi, Trinky: köszi!
Trinky, listám van, én most kifejezetten a bébidolgokra gondoltam, mert erről többfélét halottam eddig. De most már világos. :)

Kép
Kép
csuti25
 
 


Baba: A vaterán lehet kapni hasonlót, mi tegnap vettünk. Talán hétfőn megkapjuk.
http://www.vatera.hu/vaszon_hinta_bolcs ... 81796.html
Most nem találtam élő aukciót, de ha írsz neki biztos tesz fel.

Kép

Kép
esztke
 
 


Sziasztok!

Ma megint voltunk Ringatón. Továbbra is tetszik mindkettőnknek! :)

Trinky
Köszönöm kérdésed, Bogi jól van! Jövő héten tölti be a 6.hónapot! Te jó ég!!!! :shock: Nem rég született és már féléves! :)
Öltöztetést ne is mondd! A párommal állandóan azon vitázunk! Szerinte én túlöltöztetem picurt, szerintem ő meg túl lengén! Ma pl. ráadtam a téli overált ami valóban vastag, de alatta csak egy hosszú ujjú body és egy rugi volt. (kenguruban vittem, BKV-val mentünk és szakadt az eső)És nincs két vízhatlan overálunk! (egy vékonyabb és egy vastagabb) Szóval ezen vitáztunk egy fél órát! :twisted:

Baba
Jövő héten összehozhatnánk egy közös sétát! Nagyon jó lenne! már borzasztóan unom, egyedül tologatni Bogit, teljes csendben!
bár sétálni szeretek de ez a "kukaság" megőrjít!
Gabi
Nálunk is ez történt! Bogi mostanában éjjel is kakil és sokkal rosszabbul alszik mint eddig! Remélem csak múló dolog!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Sziasztok!
Ma Hunor megkapta a 2hós oltását! A fiam egy Hős! :D Tökre be voltam szarva miatta, oda sem mertem nézni. Annyit ölelgettem előtte, h ne haragudjon rám. Aztán a doki néni simán beadta, Hunor csak nézett rám, aztán a pelenkázón az Anyumnak még magyarázott is! :D Semmi sírás!
Még nem lázasodott be, remélem nem is fog. viszont egész nap alszik... ilyen még nem volt.
Tücsi! remélem titeket sem visel meg az oltás!

Megkérdezhetem, hogy ti a pneumacocus ellen beoltattátok a gyerkőcöket? Én nem akartam, de lehet kellett volna...

Kép
Kép
nikilány
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk :-)

Szóval 7450 gr. és továbbra is 65 cm. Megkaptuk az oltásokat, minden rendben, remélem éjszaka nem lesz gond. Most egy éves koráig hál istennek nincs több szuri :)

Fül-orr-gége: Nagyon aranyos dokinéni volt, tényleg mosolyogva gyógyít (Gyerekmosoly egészségcentrumban voltunk) :D szóval: meg van duzzadva egy kicsit az orr nyálkahártyája és az ott keletkezett anyatej és társai váladékok megállnak az orrmandulánál és nem tudnak kijönni a megduzzat nyálkahártya miatt így ott liftezik, ezért ez a hörgés!! Semmi rosszat nem okoz ez úgymond neki, de azzal a tengerisós orrsprayel fújni kell az orrát, aztán porszívó, és felírt egy orrcseppet amivel utánna be kell csepegtetni... ez valami kevert.... Szóval ennyi nem rossz dolog ez stb. de így tudunk ellene tenni... örülök hogy végre valaki megnyugtató választ adott végre és még értelmét is látom :) nem csak a kinővi szindróma :) igaz 5000Ft-unkba került de nem érdekel végre megnyugodtam...

Baba: azthiszem nektek is hasonló problémátok van, ajánlom hogy ti is menjetek el egy szakorvoshoz... vagy talán voltatok nem tudom már??

Nikilány itt nálunk kb. nem kérdés (persze választható), beadják a pneumacocus elleni injekciót... és nem is bánom... pont a napokban olvastam a babaneten itt a te történeted című rovatban van egy olyan történet hogy hát szörnyű az a címe hogy "maguk már megint itt" azthiszem, erről van benne szó, és hát meg kell mondanom kb. a végén zokogtam.... na meg a többi sztorin is nem semmi mik történnek.... :(

tücsi85
 
 
 


Tücsi!
A hörgéssel kapcsolatban?Még nem voltunk.A házi orvos azt mondta,hogy nem kell vele foglalkozni,majd kinövi.De ha mégsem és ne adja isten megfázik és rosszabbodik akkor hörgő tükrözés.
Hol van ez a rendelő?Beutaló kell?Ingyenes?Vagy fizetni kell érte?
Mondj el róla mindent légyszi!
Nagyon félek,hogy valami komolyabb baja lesz Rolinak.Pláne ha elkapjuk ezt a nyamvadt H1N1 vírust.

Jah most jobban át olvastam.Végül is le írtál minden fontosat.
baba0727
 
 


Baba!

Ez egy magánrendelő: Gyerekmosoly Egészségcentrum, kispesten van, www.gyerekmosoly.hu, egy szakorvosi vizsgálat 5000 Ft., nem kell semmiféle beutaló stb. csak időpontot kérsz, és elmész.
Mi dr. Benedek Pálmánál voltunk, akár hozzá is mehettek, és akkor csak annyit mondasz hogy hozzá kérnél egy időpontot, ő egyébként alvásdiagnosztikával is foglalkozik. Nagyon aranyos kedves volt, ott játszott Bulcsúval :), kértünk névjegykártyát is.
Lehet majd én is elmegyek hozzá, mert nekem télen mindig szarakszik a mandulám :)

Ja és egyébként azt mondta hogy max egy hét alatt el kell hogy múljon ettől az orrcseptől, ha esetleg nem vissza kell majd menni.

tücsi85
 
 
 


Sziasztok

Niki nálunk a penuomococcus elleni és a rota elleni nem volt kérdés, azt mind a kettőt beadattuk. A pneumo ellenit nem is kérdezte a doki, azt mondta hogy azt beadja neki.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


De viszont gondolkozom a meningococcus ellenin is, az is agyhártyagyulladást okoz.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Mi is megkaptuk a pneumo-t, dokinő azonnal javasolta.
Rotát is beadattuk. Niki ti azt beadattátok neki? Ha tehetitek, sztem érdemes, több ismerősünk gyerkőce elkapta, és nagyon megviseli a gyerekeket, pláne a babákat.

Köszi a tippet, megnézem a DM-ben a HIPP őszit.
Egyébként 2 napja eszi Luca a barackot, a Tescos fagyasztottat, sztem se íze-se bűze, aszittem finomabb lesz és édesebb, de nem. Viszont Lucának bejön és ez a lényeg.
Jövő héten felvesszük a listára a sütőtököt is. Majd itthon sütök, mi is nagyon szeretjük.
Még azt olvastam millió helyen hogy ekkora korban a meggyet szokták adni az alma-őszi mellett, de sztem az baromi savanyú lesz neki. Gondolom azt inkább hozzá kkéne majd kevernem pl. krumplihoz vagy máshoz.
Vettem HIPP almalét, felhigítottam vízzel (50-50%) de nem hajlandó meginni! A vizet sem issza meg. Mindegy, nem erőltetem.

Kár h nem tudok elmenni erre a börzére, ott találkozhattunk volna. Meg szívesen körbenéztem volna. Ezen a hétvégi babaexpon az Arénában volt vki?

Kép
szolnoki rita
 
 


Gabi, a H1N1 témában sok ponton egyetértek veled: ez médiahiszti illetve kormányunk és vezérünk pánikol h rajtuk marad az oltóanyag, és ezért a feszkót. De azért ezen (is) milliárdokat keresett vki, az biztos.
Ugyanakkor a pánikkeltés hatásos egy idő után, mert annyit hallja az ember, hogy már tényleg kezd elbizonytalanodni...mi már eldöntöttük h beadatjuk, férjem jövő héten megkapja, én hétfőn váltom ki a patikában. Na ezen is kiakadtam, azt szajkózták a TVben hogy azok az anyukák akiknek 1 évnél kisebb gyerekük van ingyen megkapják. A francokat!!! Házidoki jelezte h fáradjak el a patikába és vegyem meg a cuccot! Nevetséges!!! Nem a 2000 ft a lényeg, de akkor minek pofázzák a TV-ben hogy díjmentsen megkapja minden anyuka?
Én csak attól félek hogy férjem hazahozza az influenzát, vagy netán én (bár erre kisebb az esély), és Luca elkapja. SEMMIT ne kapjon el!!!! Egy mezei megfázást se. Mert ha influenzás lenne, mi azonnal húzunk a kórházba, én nem fogok itthon kísérletezni a gyógyítással az biztos!

Kép
szolnoki rita
 
 


Mi is beadatjuk a h1n1-es védőoltást, a férjemnek biztos, mert bankban dolgozik ahol 300 fő van egy épületben és persze légkondival fűtenek!!! A védőnéni, a gyerekdoki, és a fül-orr-gégész is elég érvet hozott fel hogy úgy döntsünk h inkább esetleg mi legyünk szarul 1-2 napig utánna minthogy aztán végig nézzük a következményeket! Én még gondolkozok mert ugye szoptatok és hát ki tudja.... de majd hétfőn beszélek a háziorvosommal.

Rita, pedig ingyen kell hogy kapd!! Ha én beoltatom magam, ingyen fogom kapni!!!! A mamám háziorvosi rendelőben dolgozik, és Neked ingyen jár!!!!!!

tücsi85
 
 
 


Sziasztok lányok!
De eltűnt mindenki!!!
Jó szar idő volt egész nap.Hogy viseltétek?
Mi egész jól!Nem volt nyűgös tőle Roli!Sőt,már pár napja el kezdett kacagni!! :D :D Olyan édes hangot ad ki közben!!!

Mi nem adatjuk be a H1N1 oltást!Nem kísérletezek a fiamon!

Valakinek szívesen oda ajándékoznék egy LIBERO pelust.28 db-os 1-es csomag 2-4 kg-ig.
Nekünk már kicsi.Csak fel lett bontva,de nem hiányzik belőle.

trinky!
PÜ ment!

Jó Éjszakát Nektek!!
baba0727
 
 


Baba!

Rolinak nem is tudnád beadatni csak magatoknak!! 1 éves kor alatt nem oltanak!!!!!!

tücsi85
 
 
 


Tücsi, ugye h nem vagyok teljesen hülye????
Én is igy emlékeztem. Mindenestre velem kifizettették az 1900 ft-ot.
A patikában is rákérdeztem, és állították h ki kell fizessem.
A házidoki is ezt mondta...most akkor mi az igazság???
Hol nézhetek ennek utána?
Szerdán oltatjuk magunkat. Az a szerencsétlen kismama aki most kórházban van...szörnyű.

Luca falja a barackot, ha meglátja a kanalat már tátja a száját és balhézik ha túl lassú vagyok. :lol:
Simán lenyomott 20 milit (aventes pohárból adom neki) de többet nem akartam adni neki, nehogy meghajtsa. Elvégre ma volt a 3. nap h barackozott.
Hétvégére rendeltem a közeli bio-boltban egy sütőtököt, kivi vagyok ahhoz mit szól. És aztán meg elkezdem keverni az izeket.
Egy bajom van ezekkel a gyümikkel: jól megfognak mindent, próbálom beburkolni partedlivel, de nyúlkál a szájába, aztán meg fogdos mindent... :roll: na de ez legyen a legnagyobb bajunk!

És ma annyira gyönyörű idő volt, remélem kijutottatok sétálni, igazi élmény volt!

Kép
szolnoki rita
 
 


bocs, nem tudok normálisan irni. (3. mondatom az előbbi kommentben) még jó, hogy nyelvtan szakos voltam a gimiben....

Kép
szolnoki rita
 
 


mi voltunk sétálni, igyekszem minden nap eljutni velük. pedig bevallom ez az egy rémálom számomra a 2 kisgyerekes létben elindulni sétálni. :evil: ömlik rólam a víz, mire leérünk. brrr

ma megvolt a hathetesbőél lett kilenchetes kontroll...rákszűrés brrr

Mátéval többet éjszakáztunk az elmúlt 2 éjjel, mint Ábellel. Mindig pocsék alvó volt, de mióta volt ez a bő 3 héten át húzódó betegsége, azóta még rosszabb, és most meg!!! Kétszer volt fenn, ebből egyik másfél órán át tartott. Mostmár addig megyek, míg nem lesz erre megoldás...miután elalszanak, egy görcs vagyok, lábujjhegyen járok, ráreccsenek a családra, ha valami kicsit hangosabb, egyszerűen rettegek, hogy fel ne ébredjen. Ábellel is ezt csinálom, annyira bennem van, pedig vele nem kéne, bár elég éber alvó.

Holnap megyünk a két hós oltásra, kíváncsi vagyok hány kiló a lelkem. Így olyan érdekes, hogy csak egy hónapban egyszer van mérve.

Andy akkor nem irigylem az éjszakádat! Foga jön Hannának, vagy más oka van, hogy nem alszik? Jó lesz így tanulni :shock:

örülök Tücsi, hogy nincs semmi baj Bulcsúval, azért neked is gondolom jobb így, hogy egy szakorvos megnyugtatott.

Hát nem tudom a kis zsarnok Ábel milyen lesz később, mert, ha fenn van, kiköveteli magának vagy a beszélgetést, vagy a ringatást. De hogy ő csak úgy magában nézelődjön???? na azt már nem!!!

Esztke!
Azt hiszem leírtad már, de nem emlékszem, utána keresni meg nincs kedvem. Ez a zenebölcsi mikor van, hol? És milyen korúaknak? Vihetem mindkét csemetét? Persze nem biztos, hogy egyszerű lenne, Ábelt fogni kell, de még Mátéval is nekem kéne valamit csinálni?? Mit csináltok ott?
Míg nem lettem hetedik hónapos, addig mindenhova mentünk Mátéval, csavarogtunk, nem itt ültünk a panelben, és most nagyon látom rajta, menniyre hiányzik neki. Viszont a tél miatt és Ábel még kicsi hozzá, nem igen tudunk hova menni, valamit meg csak ki kéne találni, hogy kicsit színesebbek legyenek a mindennapok.

Jaj de várom a Karácsonyt!!

Kép
Kép
tengdi
 
 


Rita semmi gond, a székelyeknél ezt így mondanák, márpedig ők magyaroka javából...úgyhogy belefér. :D

Kép
Kép
tengdi
 
 


Tengdi: Még nem voltam én sem a zenebölcsiben, szerdán tervezem, hogy megyünk, 0-3 éves korig jöhetnek a gyerekek. Mátét is hozhatod, így tudom, hogy több testvérpár is szokott menni. És családonként 500 Ft, szóval nem gyerekenként. Szerdánként van, 2 csoport, az első:9-9:45ig, a második:9:45-10:30ig. Azt még nem tudom, hogy mi melyikbe megyünk.
Mi is holnap megyünk 2 hós oltásra. :) Többieknek milyen tapasztalataitok voltak ezzel kapcsolatban? Láz, aluszékonyság....?

A H1N1 oltással kapcsolatban nekem olyan problémám van, hogy attól még, hogy beoltatja magát az ember elkaphatja a vírust, csak gyengébb lesz a lefolyása.

Kép

Kép
esztke
 
 


Nemtudom mi történt, de két napja Bulcsú óránként felkel!!! :cry: És nem konkrétan a cici miatt kel mert ha kiveszem az ágyból kicsit ringatom egyből visszaalszik, lerakom, elmegyek aludni és max egy óra múlva megint kel, sírva!!!! Nem tudom mi történt vele!! Ma is 8 kor elaltattam a szokásos módon és már kétszer felkelt :( Mit csináljak?? segítsetek!!!! :( Tegnap éjszaka is kétszer megszoptattam azért de nem volt éhes mert alig evett, szóval nem azért kel. Mi baja lehet??
Ráadásul a mai napot végig sírta :( és nappal sem alszik egy óránál többet!!! Az ínyén nem látok semmit, de lehet a foga?? Ahhoz nem korai még??
Már félek lefeküdni :( Nem tudom mi lelte....

Rita holnap beszélek én is mamámmal, a védőoltás kapcsán, majd írok mi tudtam meg.... a férjem holnap oltatja magát, az a lényeg mert végül is csak ő jár inkább közösségbe... én még nem 100% mert ugye szoptatok, de holnap eldől...

tücsi85
 
 
 




hali!

csak gyorsan bekukkantok.látom azért nem csak az én kislányom rosszalkodik mostanság.elkezdte az üvöltök és ksz sítlust,aludni nem akar éjjel,csk a mellkasomon.most meg annyira fáradt volt már,hogy alig látott,persze most is rajtam aludt el

tegnap éjjel próbálkoztam a suttogó technikával,hogy ha sír kiveszem aztán vissza,22 szer megcsináltam 1,5 óra alatt és feladtam,talán ma majd jobban bírom.

nagyon eszes a csajszi,tudja,hogy nem bírom ha sír.

és lassan kezdődik a vizsgaidőszak és hát mikor tanuljak,hulla vagyok,hisz nem alszom kimagam.no de nem panaszkodom tovább.

majd jelentkezem.

marcsi: megyek reggel,aki jön a börzre megtalál minket a kamara teremben.

rita: ügyi luca a barackevésben csak így tovább.

na puszantás mindenkinek

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Hello,

úgy látszik bekattantak a gyerekek!!! Éjjel én is 4-szer keltem fel Lucához. Ugyan nem ébredt fel, nem sírt, de már hajnali 2-től hánykolódott, fészkelődött, nyöszörgött, szóval muszáj volt a cumit a szájába nyomni, és úgy volt hajlandó megnyugodni. Aztán aludt reggel f8-ig. De ilyet ő nem szokott csinálni.
Lehet ez a béna esős idő megzavarja őket?
Tücsi, nálatok a fogzás nem korai, mert csomó baba van akinek ilyenkor már van 1 foga, két barinőm babájánál is 3.5 hós korban jött ki az első fog. Én minden nap megnézem hogy kibukkant-e az első nyuszifog, de még nem látom, pedig folyik Luca nyála rendesen és mindent meg akar rágni.

Esztke, sztem az is számít hogyha netán mégis elkapod az influenzát, akkor gyengébb lefolyású lesz. Pl. nem 2 hétig nyomod az ágyat, hanem csak 1. És kisebb az esély a tüdőgyuszira. Persze nem agitálni akarlak, félre ne értsd. Ha nem lenne Luca mi sem oltatnánk magunkat.
Tücsi majd ird meg mit mondanak anyukádéknál a rendelőbe....most már tényleg kiváncsi vagyok.

Ez a zenebölcsi tök jól hangzuik, de sajna nekünk a délelőtti programok nem jók, Luca 8kor vagy mostanában f9-kor eszik, nem érnénk oda. Utána meg játék és alvás. Nekünk a délutáni program lenne jó. Akkor nincs foglalkozás? Pedig jó lenne vmi ilyesmi, pláne ha nem tudunk elmenni sétálni az eső miatt.

Kép
szolnoki rita
 
 


Sziasztok

MEgvolt tegnap az utolsó oltás,most már csak a bcg van hátra mivel az nem fakadt ki sajnos. Ekcéma miatt csütörtökön börgyógyász, sajnos az egész testén van, de tuti nem a kajától mert amikor nem adtam neki akkor is volt.

Éjszakák pocsékak, sokszor van fent, nem akar aludni, amióta forog azóta állandóan megakar fordulni ha hason teszem le akkor a hátára, ha a hátára teszem le akkor hasra, ahányszor felébred annyiszor enni akar.
Ráadásul fogyott is amit azt hiszem említettem. 2 héttel ezelőtt voltunk a dokinál akkor volt 6690,6640-re fogyott, és onnantól összesen hízott 170 g-ot úgy hogy ebbena fogyásnak a vissza hízása is benne van. Doki szerint a tej kevesebb, ezért van fent többet. Ő azt mondta hogy pótoljam és csak egy ciciből etessem és utána tápszer, mert valószínű hogy a két cici után elfárad és nem kell neki a táp, pedig csak 80-90-et eszik,. és az kevés ekkora babának. De így sem fogadott el 50-nél többet. Úgy hogy nem tudom hogy hogy lesz. Én is adok gyümiket, eszi a barackot, almát, sütőtököt, adtam neki már sárgarépát, krumplit. De ebből csak azt eszi meg amit én főzök. Lehet nem szereti a tápszer ízét azért nem eszi meg, hanem inkább a rendes a kaját.
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Andy,

Írd már le nekem légyszi pár szóban mi ez a suttogó technika amivel tegnap próbálkoztál??

Rita,

Képzeld a XX.kerben Erzsébeten ma voltak oltatni rokonaink és náluk is van ott egy 5 hós baba és ha van otthon fél évesnél kisebb gyerek nem csak az anyának de az apának is ingyenes az oltás, és soron kívül otlják őket! Ma voltak oltatni, és mindkettőjüknek ingyenes!
http://www.antsz.hu/portal/down/kulso/a ... 091103.pdf

tücsi85
 
 
 



Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


tücsi: feltettem a könyvet és a progit amivel el lehet olvasni,telepítsd és már olvashatod is a könyvet,meg persze akit érdekel.

rengeteg tanács van benne,cumi elhagyás,alvási problémák,evési, stb. és az elsőt is olvastam imádtam.

amit tegnap csináltam az az,hogy amikor felsír felveszem,de nem cici csak érezze ott vagyok és vissza és ezt addig kell amíg abba hagyja,elvileg napokig megy,szóval kitartás kell,de álítólag megéri.

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


sziasztok,

szerintem a levegőben van valami vinnyogó vírus, és ezt kapták el a gyerkőcök. Lotti egész nap vinnyogott, és tegnap is. Nem sírt, csak csukott szájjal vinnyogott. Az őrület kerülget ettől. Akármit csinálok semmi nem jó neki........ na mindegy, majd csak elmúlik.

Gabi, Nóri nagyon jókedvűnek látszik, biztosan eszik annyit amennyi kell neki. Lotti sem evett soha sokat mégis hízott. Elég tápláló volt a tejem, így a kevesebb is elég volt neki. Nem lehet, hogy nálad is ez a helyzet? Édesek a képek. :D

Andy, én is olvastam a suttogót. Két hónapos volt Lotti, amikor enne segítségével rászoktattam arra, hogy a kiságyában aludjon el. Mondjuk egy csöppet váloztattam a dolgon, mert nem jöttem ki a szobájából, hanem simogattam, és közben magamnak mondogattam, hogy nem szabad kivenni, nem szabad kivenni .... :D Három nap után hatott a módszer, és azóta is mindig kiságyban alszik a nőci.
Amúgy a gyerkőcöknek általában három nap kell, hogy átálljanak.

Remélem holnap sok mindent el tudtok adni.

Jó éjt.

KépKép
trinky
 
 


Sziasztok!

Nálunk is hasonló a helyzet, vasárnap óta nem igazán alszunk. :? Emma szinte egész éjszaka visítozott, de szerencsére nincs baja, mert ha odamentünk hozzá, vigyorgott nagyokat! :D

Sajna, mi nem tudunk menni börzézni, pedig szerettem volna, de szegény férjem, dolgozott hétfőn-kedden úgy, hogy szinte semmit nem aludt éjjel, ma meg éjfélig lesz, úgyhogy most délelőtt pihizik.

Tücsi, nagyon jó a Suttogó könyve, én is olvastam és próbáltam, persze figyelembevéve a baba igényeit, betartani amiket javasolt és tényleg bevált! :wink:

Gabi, Nóri nagyon aranyos!! :lol:

Emma vasárnap 6240 g és 65 cm volt! Éééés, nov. 26-án végre megkapja a fülbevalóját! Már előre félek tőle, hogy mekkora balhét csap majd a lyukasztásnál, szeretnék már túlleni rajta! :cry:

Nikilány, nálunk is alapból beadják a pneumo elleni oltást, kérdés nélkül hozta a dokinéni.

Andy, Marcsi, jó árulást mára, sok-sok vevőt kívánok!! :wink:

Emma ma tölti az 5. hónapot, nem semmi! Most született! :roll: :lol:

Tengdi, én is várom már a karácsonyt!!! Imádom!!! :lol: :lol: :lol:

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Sziasztok!
Hunor is elkapta a vinnyogó vírust...
Tegnap délutántól kezdte, éjszakát 1 szopival átaludta, de reggeltől ordít :( Most rockzenére nyugszik.
Az a baj, hogy ilyen szar időben sétálni se lehet menni, hogy legalább akkor legyen nyugis és aludjon többet.

Dia! gondolom Máté is nehezen viseli, hogy be van zárva a lakásba... Mit találsz ki a fiúknak?

GAbi! Nóri aranyosan nevetgél! Majd mond mi lett az ekcémával! Nem viszket neki?

Kép
Kép
nikilány
 
 


Helló!

Hát az eső nem kedvezett nekünk tegnap,de azért valamennyit így is sikerült árulni,találkoztunk babáékkal,milyen nagyott nőtt már a kis Roli,édes volt.

kipróbáltam a hordozó kendőket a drágább fajtákat,amikor mondták,15-20 eft majdnem leseggeltem,de tényleg nagyon kényelmes volt.

szombaton a tavas utcában lesz börze,oda is kinézünk.

marcsi:Bogi jól viselkedett? dagadó elkészült?ha lesz ruci hívlak.

hanna a börzét nagyon jól bírta egy hangja sem volt,na de itthon és éjjel megint megörült.most is kiabál a kiságyban,hulla fáradt.

hétévégére apa bevállalta hannát,hogy elmennek itthonról pár órára,hogy tudjak tanulni.remélem sikerül is.

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Szisztok!

Túl vagyunk az első oltásokon, kedden kapta Orsi a 2 hós oltást és a Prevenart. Nagyon sírt, nekem meg potyogtak a könnyeim. (nem gondoltam volna) Hőemelkedése volt, meg nagyon nyügi is volt. Ti a Rotát kértétek? Mi a vélemény?

A h1n1-el kapcsolatban: kaptam tegnap egy újságcikket, továbbítom Nektek, érdemes elolvasni.
h1n1

Rita: Sikerült kiderítened, hogy miért nem adta ingyen Nektek a doki az oltást vagy nem foglalkoztál vele?

Kép

Kép
esztke
 
 


Sziasztok!

Továbbra is várjuk a Te Történeted rovatba a szüléssel, gyermekvállalással, neveléssel kapcsolatos vicces, nevettető, megható, megkönnyeztető, tanulságos írásaitokat 1-2 oldal hosszúságban, Word dokumentumban a szerkesztőség email címére: szerkeszto@babanet.hu

A Kölökneten pedig még lehet nevezni a Mikulás-pályázatra, a legjobb történeteket remek gyerekkönyvekből álló csomagokkal díjazzák majd! Még odaérnek majd a Télapó előtt! Itt a következő mélcímre írhattok: szerkeszto@koloknet.hu

Mindenkinek további szép napot:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok!


Ma voltunk koponya-has-csípő Ultrahangon ..minden rendben szerencsére. A gyerek meg élvezte a vizsgálatot még dokit is simogatta a kezeivel. Jól telnek a napjaink, jókedvű, és baromi jókat alszunk, valamelyik nap is fél 10-ig aludtunk mindketten. Éjjel kétszer kell kajálni szokás szerint, de már van hogy 7 órát is kibír egyhuzamban éjjel, 8-tól éjjel 3-ig. Felfedezte a hangját, és állandóan kurjantgat, röhög, sikítozik....már 6 kiló felett vagyunk, és állítólag átlagon felüli hosszunk van.

Esztke!

együtt érzek veled, én az első oltást majdnem végigbőgtem, annyira sajnáltam szegényt. Nekem is ordított, levegőt is alig vett......

Mindenkinek szép napokat!


Kép
fruzsa7
 
 


Sziasztok!

Andy
Bogi nagyon jó kislány volt(mint szinte mindíg). Dagadó nagyon finom lett. :)
Ruci ügyben várom hívásod!
Bogi tegnap töltötte be a 6. hónapot!!!!!!!!! :D
Napok óta nyüglődik szegény a felső fogacskájával. De tűr mint egy hős!

Roli tényleg nagyot nőtt! Nagyon helyes kisfiú! Hanna pedig egész idő alatt igazán nagyon jól viselkedett!

Jelentem, hogy sok hezitálás után ma beoltattam magam! Nem vagyok oltás párti! Eddig soha sem oltattam be magam influenza ellen, de most Bogi érdekében döntöttem a "szuri" mellett. :roll:
Végre ma jó idő volt! Hurrá!!!!!! Napok óta nem tudtunk kimozdulni! Ma hatalmasat sétáltunk!
Jó éjszakát mindenkinek!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


sziasztok!
én is most megyek oltani magam!Roli érdekében bármit!És ez most nagyon mellette szól!Nem akartam magam beoltani,de minden orvos azt mondta,hogy jobb elkerülni a bajt!
Apa is elvileg beoltatja magát,de ő még gondolkodik rajta!

Hanna baba tényleg nagyon édes volt!!És az a kis copf! :D
baba0727
 
 


hahó,

most csak villám látogatáson vagyok, gyorsan írom:

A TESCO-ban a tecsós pelus (zöld csomagban) MINDEN méretben 1999 ft!!!!!!! Mi a MIDI-t vesszük a 64 darabosat, igy 1 db ára kemény 31 Ft. Feltankoltam 3 csomaggal, most nagyon elégedett vagyok. :)
Részemről ajánlom mindenkinek, sztem simán vetekszik a Pampers-szel.

Még este felnézek, elolvasom mik a hírek!

R.

Kép
szolnoki rita
 
 


sziasztok!
hát nem lettem beoltva!
Azt mondta a dokim,hogy várjak még vele,mert tegnap óta van hivatalosan megengedve,hogy szoptatós anyucikat oltsanak.Szóval az én dokim tegnap 2 csajnak adta be az oltást.Nekem azt mondta,hogy ha nem gond várjam meg,hogy mit mutat náluk az oltás.(pl.:el apad e a tej,hogy reagál a baba rá....)A dokim szerint meg van rá az esélye,hogy el apadjon.
Szóval most várok....aztán lehet,hogy addigra meg gondolom magam!

Tücsi!
Kaptunk a Roli orvosától beutalót az I.Gyermekklinikára Fül-Orr-Gégészetre.
Szerencsére a sápadtság miatt nem vettek vért tőle,mert nem találta a doki a vénáját. :D
Most pluszban még azzal is rám hozta a frászt,hogy nagyon keveset hízott 2 hét alatt Roli.2 hete 4720g volt most csak 4800g.
Nem tudja mitől lehet.Jövőhéten vissza kell mennünk méreckedni.
Remélem semmi komoly!! :?

Hétfőn jó zsúfolt napom lesz!
Viszem Rolit ortopédiára+elvileg én is eljutok végre a szülés utáni 6 hetes kontrolomra!!!!Már ideje lenne. :D

Na jó éjszakát nektek!!

Kép
baba0727
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltam a Bajcsyban NST-n és vérvételen. Nem a laborban, hanem a szülőszobák előterében raktak a gépre. Szerencsére jókat mozgolódott közben a baba, úgyhogy szép lett a görbe. Utána megkérdeztem az egyik szülésznőt, hogy bekukkanthatok-e a szülőszobákba és kedvesen körbevezetett. A végén megkérdezte, hogy van-e fogadott szülésznőnk, mondtam nincs ekkor "enyhe" célzásokat tett rá, hogy kéne. Azért elkeserítő, hogy emberek plusz pénzért szeretnék megcsinálni az amúgy is fizetésért végzett munkájukat. :roll: Egy piaci alapokon működő cégnél ez elképzelhetetlen lenne! Azt megértem, hogy keveset keresnek, de mások is!

Dokit is azért fogadtunk, hogy 1. ne kelljen állandóan sorban állni a vizsgálatoknál, 2. legyen egy olyan ember, aki végigköveti a terhességet, 3. emberszámba vegyenek. És a legkiakasztóbb, hogy van olyan doki, akinek a magánrendelésén az 1. és a 3. sem teljesül!!! Az enyémnél szerncsére mind teljesül!
De pl. a terhességem elején, akihez mentem először, odahívott este 8-ra, időben érkeztünk és még 5-en voltak előttünk! Mégis mikor jutottunk volna be a rendelésre? Éjjel? Aztán még ultrahang sem volt a magánrendelőben. A SOTE-ra kellett volna menni miatta. Akkor miért is fizetnék neki 6 ezret? Úgy ott hagytuk, mint a sicc. És akkor van pofájuk bemondani 150-300 ezreket a szülésért. Komolyan mondom, hogy elszomorító és dühítő egyben!

A Bajcsy vérvételéről meg ne is beszéljünk. Ki van írva, hogy 7-8 óra között vesznek csak vért. 8-ig nem is láttuk a laborost. Bezzeg amikor tapasztalatból 9-re mentem, akkor lecseszett, hogy csak 8-ig van vérvétel. Ha odamész 7-re, tuti ott ülsz 9-ig. Bemegy előtted az összes csókos, osztályos beteg, stb. Nem értem én ezt... :cry:

Na bocsánat a kirohanásért, igazából nem húztam fel ezeken magam tegnap, csak fura. Fura ez az egész. Aki egészségügyi ellátásra vágyik az legyen kiszolgáltatott, érjen rá egész nap és perkáljon. :cry:

Hogy valami jót is írjak: gyönyörű az idő az utóbbi napokban, szépek az őszi fák. A baba mozog sokat, kirúgja az oldalamat. És tegnap este elkészült a gyerekszobabútor! :)

Kép
Kép
csuti25
 
 



Szép jó reggelt mindenkinek!

Csuti
Örülök, hogy jól vagytok és minden rendben veletek! A szoba bútort csináltattátok vagy a párod készítette?
Az állapotok meg, amikről írtál. Hááááááááááát!!!!!! :evil: :twisted:
Sajnos nagyon sok helyen (nem csak az egészségügyben)van így!
Egészségügyben talán azért is érinti rosszabbul az embert, mert olyankor kiszolgáltatottabb, mint mikor egy hivatalban szeretne ügyet intézni! Én is állandóan felhúzom magam ilyeneken, de nem érdemes!

Úgy néz ki ma is szép napsütéses napunk lesz. Megyünk is nemsokára sétálni!
Szép, nyugis, mosolygós napot Nektek! :)

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


én ugyanígy jártam a vérvételnél anno Csuti, hogy tapasztalatból később mentem, s le lettem cseszve. Milyen aközérzeted, nem vagy már türelmetlen?

Hát Andy nem irigyellek a tanulás éjszakázás együtteséért!!!

Nikilány
borzalmas volt az a pár esős nap, főleg Máté miatt. Ábel tüneményes kisbaba, csak akkor van vele "baj", ha Máté nem hagyja aludni, így Mátét kell megoldani. :) Volt, hogy levittem este sétálni akkor is mikor esett, csak fáradjon ki, nem is volt ellenére.

Ábel 5320gr volt hét elején, s 60 centi. De azóta annyit evett, hogy szerintem már hízott. Oltás rendben volt. Nem lázasodott be. Vagy írtam? Nem emlékszem.

Na megyek is, sok az elvégzendő házimunka s ki kell használni, hogy apa itthon van.

Szép hétvégét nektek!

Kép
Kép
tengdi
 
 


Hello,

az oltásos sztorikat olvastam, Esztke, én is bőgtem mikor Lucu az első kötelezőt kapta....a dokinő engem vigasztalt és nem a gyereket. :) A 2. alkalom már sokkal jobb lesz! :lol:

Én+férjem is túl vagyunk az oltásokon, férjem szerdán, én csüt este adattam be. Mi végül beadattuk a sima influenza ellenit is, szóval kaptunk egyet a jobb+bal karunkba is. Kizárólag Luca érdekeit néztük, ezzel is kizárva az influenzát.
Esztke, elolvastam a cikket, köszi. Továbbra is az a véleményem, hogy ez az egész egy tömeghisztéria, amit a média kreált, csak az emberek már annyi alaptalan paráztatást és valótlan infót kaptak az arcukba az elmúlt években, hogy nem hajlandóak tudomást venni a helyzetről, illetve teljesen meg vannak zavarodva. Ami érthető, mert mi is hezitáltunk hetekig. De mivel az összes doki akit kérdeztünk az oltás mellett van, meggyőzött minket.
Az egy irdatlan nagy baromság, hogy majd zombivá vagy jetivé alakulsz ha beoltatod magad...de ha mégis igy lesz, egy nagyszabású szélesvásznú szuper horrort lehet majd forgatni az Alföldön, ott jó sok ember elfér! :twisted:

Kérdésem: van vkinek GRACO babakocsija? Esetleg GRACO CLEO-ja? Mik a tapasztalatok, vélemények a Graco-val kapcs.?

és még vmi: sütőtök megfog vagy inkább hajt? Mert ma muszáj szünetet tartanunk a kajálásban, Lucát jól megfogta az alma-őszi. Hétfőn tököt adnék neki. Adnám neki a rostos üccsit vizzel higitva, de továbbra sem issza. Vettem BIO DM-es tejmentes kölespépet, lehet azzal is megpróbálkozom.

Gabi, Nóri nagyon cuki, látszik a képeken is, hogy nagyon aktív kiscsaj! Luca is átfordul hasról hátra, de még nem állandóan, eddig kb. 5ször csinálta, de sztem napok kérdése és belejön.
Viszont most van egy új móka amin úgy kacag, hogy belekönnyezünk mi is a nevetésbe, őrületesen cuki ahogy hangosan gurgulázva nevet. :lol:

Kép
szolnoki rita
 
 


Sziasztok!

Valóban gyönyörű időnk van...tegnap is el voltunk egy bő órát sétálni, olyan érdekes Beninek így a"világ". Hordozókendőben viszem, így még zsebre tett kézzel is tudok sétálni, meg nem lesz faleveles, sáros, a babakocsi kereke. Állandóan nézegeti a faleveleket a szemei szinte fennakadnak, annyira erősen összpontosít a fenti dolgokra.

Csuti!...Érdekes ez a sok fajta terhesgondozás, mármint én csak akkor voltam a vérvételen a Bajcsyban, amikor az osztályon feküdtem félidősen, én a dokimhoz a 17. kerületbe jártam a szakrendelőbe, nem is tudok róla, hogy lenne magánrendelése, és csak a szülésért kért pénzt, ..a vérvételeket itt a 16. kerületben a saját kerületemben végeztettem, neki mindegy volt hol vetettem le a vért, csak vigyem el neki a leletet, itt meg hamar megvolt, 10 percre van tőlem, kulturáltabb, mint a Bajcsyban, és a sor elejére hívtak, mivel kismama voltam. Én minden ilyesmit itt végeztettem nálunk. Szeretem ezt a rendelőt.

Te melyik kerületben laksz?

Baba!

Én a te helyedben kivizsgáltatnám Rolit, reméljük semmi komoly, de azért jobb ha látják. Én anno leukémiagyanúval születtem, és 7 éves koromig kellett havonta majd fél évente végül évente vérvételre járnom a Heim Pálba....nagyon utáltam, de jó hogy folyamatosan figyeltek, és ellenőrizték a véremet, azóta sincs semmi gond vele, a vérképem nagyon jó. És már nem is emlékszem annyira azokra az időkre, csak néhány vérvételre.

Szóval inkább most az elején hozzák rendbe inkább a vérképét,a míg még nem emlékszik semmire!
Amúgy Roli hány kilóval született?


Kép
fruzsa7
 
 


Tücsi, elfelejtettem leirni az oltás körüli mizériát:

megvetette velem a doki a Fluvalt, 1900-ért, aztán anyukám mondta h magáért a beoltásért is perkálnom kell 2000 ft-ot....ezen kicsit begőzöltem.
Felhivtam a gyerekdokit, ő aszonta h INGYEN JÁR nekem az oltás, anyukám szintén beszélt az ő házidokijukkal, aki uezt mondta.
Ezek után felhivtam ismét a rendelőt, és jeleztem h ne szórakozzanak velem, mert minden más doki aszongya h ingyen kapom az oltást, mire az asszisztens közli, hogy: jaaaa igen, épp ma reggel tudták meg h az 1 évesnél kisebb gyermekes anyukák megkapják dijmentesen. jeleztem ez örömteli és igazán remek hogy ezt sikerült NEKEM kideríteni, de már megvetették velem az oltóanyagot. Még szerencse h van kinek lepasszolnom a családban...
Ezek után este megyek oltatni, dokinő kérdi: anyuka hozta magával az oltóanyagot??? Ekkor már kissé pipa voltam, de azért nyugodtan közöltem h ez nekem jár, és legyen kedves beadni. Mire: ja igen, valóban, de hát napról napra változik a helyzet.

Fentiekből az a konklúzió, hogyha az ember nem elég nagypofájú és agilis, simán lehúzzák 4000 ft-ra egy "ingyenes" oltásra. Feltételezem hogy már több anyuka kipengette a lóvét....vagy éppen azért nem adatja be magának mert azt hiszi h pénzbe kerül, és épp nincs rá kerete. Siralmas ez a káosz ami ebben az országban uralkodik.

R.

Kép
szolnoki rita
 
 


fruzsa!
hát most jól rám ijesztettél....
remélem semmi gond nem lesz vele.
eddig rendesen hízott.és most se nyűgös,hogy kevés lenne a tejci.sőt,nagyon kiegyensúlyozott baba.egész nap csak nevet,kacag,magyaráz.nem is szokott sírni.
3490g-mal született.
baba0727
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: