Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én a két gyerek között táppénzen voltam, vagyis ugye Zsófival GYED-en voltam, mikor terhes lettem, és akkor elmentem táppénzre, szülésig úgy voltam.
A GYED-em így ugyanannyi most, mint anno Zsófival (maximált GYED), a TGYÁS-om volt így kevesebb.
Vendég
 


Kri!
Tudtad már korábban is hogy pajzsmirigy problémáid vannak, vagy csak most derült ki? Egyébként Sucernek igaza van, ha a 3 hónapot mostantól számítom, akkor még bőven beleférsz 2010-be, mert még a decemberi szülésig 6 hónapunk van teherbe esni. Én nagyon drukkolok, de a legfontosabb az, hogy rendbe jöjjön a pajzsmirigyed, és legfeljebb 2011 januári babád lesz :wink:

Sucer!
Akkor te a szüleim szemébe már anorexiás lennél ha még 10 kilóval kevesebb vagy mint én és majdnem olyan magas :lol: Szerintük azért esek nehezen teherbe, mert túl sovány vagyok :shock:
Valahol egy másik topikban olvastalak, és akkor azt hittem, hogy lemaradt a lányod nevének az elejéről a P betű :lol: :lol: Nem esett le az Ylang-ylang :)

Panny!
Állítólag olyan alacsony a higanytartalma, hogy az nem árthat. A csecsemő védőoltásokban is van higany. Én egy megacégnél dolgozom, ahol van egy belső levegő keringtető, cserélő rendszer. Attól tartok, hogy ha ebbe a rendszerbe bekerülnek a bacik,, egyenesen a fejemre landolnak, mert itt fujja be a fejem fölött a levegőt. Férjem ugyanebben az épületben dolgozik, ráadásul ő még sok ügyféllel is találkozik. Tehát fokozottan ki vagyunk téve az elkapás veszélyének. Kivédeni sem tudom. Ha otthon lennék a gyerekkel, nem gondolkoznék, de félek, hogy itt bent semmibe sem tart elkapni. Nem tudok elég okos lenni ebben az ügyben :( :roll:
Danyuci, úgy tudom, már beoltatta magát.

Danyuka!
Hol vagy ma? Sok munkád volt, hogy nem tudtál benézni?

Mmanya!
Meg akartam kérdezni a doktornő, de mire bementem hozzá, minden kiment a fejemből. Az asszisztensnőt megkérdeztem, amíg várakoztam kint, és ő azt mondta, hogy ő inkább nem javasolja.

Lillanyuci!
Lilla hamar összejött? Kíváncsi vagyok, mit mondott a doki. Mindenképpen gyere holnap a hírekkel. Meg azzal is, hogy végül hova mentek pihenni.
Vendég
 


Panndi!
Közben látom, hogy írtál a gyed-ről. Na, nekem pont így javasolták!!!
Vendég
 

 
 

Linus!
Én is úgy csináltam, mint Panndi. Szóval táppénz volt a két időszak között, és csak valamivel kevesebbet kaptam, mint Majánál, nem volt vészes a különbség.

Sucer!
Ha kopogtatott a gólya mikor szólsz?
Iskolánként változó az időpont, csak most még van szabim és elmegyek.

Panni és még nem tudom ki írta :oops: !
Vasárnap kellene nem megjönnie, de csak matematikai esélye van arra, de nem baj, mert így jobban lehet élvezni az együttléteket :lol: .

Mmanya


Kép

Kép
mmanya
 
 


Angie,
a pillangócska se rossz :wink: . Ez az egész súly kérdés olyan viszonylagos. Nem vagyok egyáltalán vékony én legalábbis nem látom magam annak. Az iwiw-en vannak rólam képek, na az alapján el lehet dönteni. Amúgy a családban nálunk is nagy divat ez az egyél még alig ettél, sovány vagy témakör, de én már letojom!!! :) Mindig is ilyen voltam, szóval a család kedvéért nem fogok kibújni a bőrömből :D .

Mmanya,
na akkor mi nagyon egy időben járunk, nekem H-K kell(ene) megjönnie. Bár mint írtam egy másik topicban, eléggé menstru gyanús vagyok :? . Na de majd csak akkor vagyok hajlandó lógatni az orromat, ha tényleg megjön, addig nem gondolok rá, hahahahahaaa :lol:

meló van...

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer
 
 


Mmanya,
hogy mikor szólok? Bár ott tartanánk már. Nem tudom, látod ezen nem is gondolkodtam még... és te? :wink:

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer
 
 


sziasztok,

már biztos elfelejtettetek, de én azért visszaolvastam szorgalmasan mindent, mióta nem voltam.arra azért nem vállalkozok, hogy mindenkinek külön írok. :D csak ami eszembe jut, egyébként is elindultam a terhességi szellemi feledékenységi lejtőn.

Linus, melyik kórházban szülsz?a szülésznővel kapcs. nekem is 2 nevem volt, aztán megkérdeztem a dokinőmet, és ő rábökött az egyikre.így lett Barbi.én nagyon meg voltam elégedve vele, az Istvánban szültem.mikor megindultak a fájásaim, hajnali fél négykor fölhívtam, egy szó nélkül fölvette, és bár vasárnap volt, mosolygósan jött be a szülésre!

most nem nagyon van erőm más témára reagálni, mint az oltás...napok óta ezen küszködünk, hogy mi legyen, a gyerekek miatt.magunkat nem féltem, de őket...illetve aférjemet is féltem, ő Crohnos, és az oltás is nagyon árthat neki, de ha nem oltat, az is....mi a jó döntés???elegem van!!!!összeírtam a kérdéseimet, mindjárt fölhívom a férjem virológus barátnőjét újra.ő szintén babát vár, plusz van egy 4 éves fia, csak megmondja a tutit.....


valamelyikőtök oltatott már???????
Szilvi, olvastam, hogy Ti átestetek rajta!!az a jó hírem, hogy a virológus barátnőnk azt mondta múlt héten, hogy ez a legjobb gyógymód!!most kell elkapni, mert még nem mutálódott, viszonylag könnyen átvészelhető és védett leszel a következő szezonban is, ami az oltásra nem igaz!

na, megyek telefonálni, csak zúg a fejem ezen a témán, nem akarok bennetek is fölöslegesen kétségeket ébreszteni, csak gondoltam, megnéztem, jól vagytok-e, és mi ahelyzet a picurokkal.

DAnyu, Neked azért egy külön gratula jár!!!!!!!szupi, és nekem is nagyon tetszik a lánynevetek!!!!!!majd kérem a receptet a következő babánál! :D :D

KépKépKépKép
moti
 
 


Angie!
Köszönöm Réka nevében.

Évi!
Terinek van Petra Rékája, de azért Neked is köszönöm. :lol: :lol: :lol:

Az oviban kérdeztem az óvónőt, Levente csoportjában 10-en oltatnak, 16 nem. A nem-be mi is bele tartozunk.

Ma voltam dokinál. Tök rendes volt. Írt fel folsavat, s adott beutalót vérvizsgálatra, (hormonvizsgálat) holnap reggel megyek. 3 hét múlva kell érdeklődnöm eredményért.

Panni!
Mikor mész dokihoz??? Drukk a kislányhoz!!!

Sucer, Mmanya!
Egy nagy kalappal a + teszthez. :D :D

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Angie!

Még azt megkérdeznéd lécci a tb-ektől(bocs h téged zargatlak de a miénk a cégnél elég suta...pedig a Postán vok állományba,nem egy kis szedett -vetett cégnél :roll: )szal ha valaki gyes-ről megy szülni és se a szülés évében,se az azt megelőző évben nem volt 360 nap bérezett napja(mert gyed-en volt-és az nem számít bele)szal akkor úgy van hogy a minimálbér2x-t veszik alapul,igaz?!Én valahogy így vettem ki a neten a Magyarország.hu-n....mert nekem annyira nem jó h a 7 évvel ezelőtti béremet veszik alapul...az rohadt kevés volt és mivel közben nem menetem vissza még papíron se,szal így nem voltak kötelesek emelni és nem is tették :roll: ..ezért szeretnék valamit okoskodni...mert ha elmegyek táppénzre akkor megint a 7 évvel ezelőtti veszik alapul,nem?!

Mmanya!Sucer!

Megy a drukk!

Annamari!

Akkor ti is nekiláttok a babynek?Átváltasz megint a gyogyiról szurira?

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Panni!
Már átváltottam szurira, 19-e óta ismét szurok.
Ha minden rendben lesz akkor s a doki is rábólint, szerintem mi is neki állunk. :lol:
Bár azon gondolkodom, hogy felíratok utrogestan-t, biztos ami biztos alapon, hátha ez segít megtartani a babát.

A postán én is akkor kaptam béremelést, mikor Levente betöltötte a 2 évet, s visszamentem dolgozni papíron. Kivettem 1 hónap szabit, aztán táppénz. Azóta nekem se emeltek alapot.
Azért ez így tök sz@r, hogy ha nem vagy állományba, nem emelik évről évre az alapodat.
Én is mondanék neked okosat, hogy hogyan lehetne jól kijönnöd ebből, de ehhez én is analfabéta vagyok. :oops: :oops: :lol: :lol:

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Annamari!

Akkor neked se emelt a posta csak amikor kivetted a szabikat?
De legalább kivehetted...nekem itt a csaj amikor említettem a szabi kivételt terhesen, hallani se akart róla mert h szte ezt nem lehet,meg nem örülne neki a postavezető h papíron vissza kell vegyen állományba és így nő a létszám...és h ez szte a vezető becspása h tudom h úgyse megyek vissza... bla-bla-bla...de sztem ha most úgy döntök majd h kiveszem nem fogom hagyni magam.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Először is: NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT A RÉKÁKNAK :D

Panny :)
Drukk egy egészséges kiscsajhoz, akinek ha időközben kukija lesz, az sem baj :wink: Lehet, hogy volt róla már szó, de ti terveztek még babót, vagy "négyeske" lesz az utolsó babócátok?
A madárinflueznahja jól emlékszem nem terjedt ám emberre, csak egy-két esetben....ez azért egy kicsit más, de szerintem az ismeretlentől való félelem, ami mindenkiben ott van, akinek gyerkőce van, vagy veszélyeztetett felnőtt a családban :roll:

Annamary :)
Biztos, hogy elkerülte a figyelmemet, de miért kellett neked ez a hormonvizsgálat? Az Angyalkák miatt?
Drukk, hogy minden rendben legyen!!

Moti :)
Jajj, de nem irigyellek :roll: Remélem, hogy használható tanácsokat kaptál, s legalább dönteni tudsz :roll: tudtok....a chron betegség az az emésztőrendszer baja, ugye??

Sucer :)
Köszönöm az érdeklődésed Marci jól van már, úgy látom...Kristóf is, én is, egy kis köhögés, de ez már csak elmúlik :roll: Anyum most pénteken jön (péntek 13....névnapom, még jó, hogy nem vagyok babonás...), már bevásárlólistát összeírta, jön a túró rudi/túró pont2/túró szállítmány :D nyam, nyam...
A "számok" alapján Te tényleg vékony lehetsz, de tényleg mindenki maga tudja, hogy mihez viszonyít...én örök elégedetlen vagyok, s közben tudom, hogy nem akkora gáz a súlyom....170cm 58-60 kiló :lol: szülni mindkétszer 80kg-val mentem :oops:
Influenza Kristóffal kezdődött, majd én, s Marci..gyengeség, nálunk nem túl magas láz (nálam még az sem)...amiből a gyerekdoki azt mondta (teszt nem volt), hogy influenza, az pl. lehúzta a Kristóf szemét, s mutatta, hogy piros, olyan mintha ki lenne rúzsozva (ahol mi kifestjük):shock: Mikor Marcit vittem, rákérdeztem, s akkor is mondta, hogy új influenza, de ne aggódjak, mert napi 6-7 esete van, s eddig nem volt semmi komoly baj.....Kristóf mondja, hogy suliban nincs sok beteg....

Mmanya :D
A matematikai esély is esély...drukkok mennek azért...egyébként az hogy jött, hogy Apa most mondott amen-t tesóra....csak úgy gondolt egyet peteérés környékén?? :wink:

Lillanyuci :D
Én is pont ezt mondtam a minap barátoknak, hogy max. két évet adok arra, hogy meg is szülessen picur, mert azt (valamiért) nem szeretném, hogy az legyen írva a papírokra amikor szülök, hogy 40 éves nő :oops: s hááát 2012-ben én is 40 leszek :cry:
Ahogy Annamarinak is írtam nem volt teszt az influenzára, de gondolom, hogy dokibácsi nem lottón nyerte a diplomáját, csak nem vagdalkozott volna vele, ha nem igaz...de ha mégis "csak" sima influenzánk volt, pszihésen szerintem már védve vagyunk :wink:

Kri :)
Képek nagyon jók, Zsombi szép baba! a tortával nagyon ügyi vagy, én ehhez sem értek :oops: de lehet, hogy most két éves szülinapra próbálok valamit alkotni :roll: (Szinetár Dóra múlt héten tök jót alkotott a tv főzös műsorában, vmi poharas süti volt, diós ízű, lekvárral, s csokiöntettel....) Marci semmilyen édességet nem eszik meg, így neki azt hiszem, hogy mindegy is :wink:
Pajzsmirigy miatt sajnállak, nem értek hozzá, ezért nem is akarok hülyeséget írni, de én is úgy gondolom, hogy lehet neked még 2010-ben babád. Marci decemberi, s április 1-én teszteltem vele pozitívat 8)

Angie :D
Azért gondoltam, hogy nem láttátok, mert utána nagy dillemákat olvastam, de így rendesen átgondolva nincs annyi info ezügyben, hogy ne legyen/maradjon kétely az ember lányában :roll:
Csendben jegyzem meg, hogy én a helyedben vagy most szedném össze a bacit, s akkor védett vagy, vagy oltatnék, s még várnék egy hónapot a babaprojecttel....de nem szeretnék hülyeséget írni...mert kismamaként én is a lázat látom elsődleges bajnak...ma olvastam, hogy ez az influenza annyiban más, mint a szezonális, hogy nagyon hamar lerombolja a légzőrendszert...tüdő, hörgők, légútak....fene sem tudja :roll:
Zölt úthoz én is gratulálok!! MIndent bele!!!! Tegnap este :oops: egészségetekre!!!

Danyuci :)
Merre vagy??

Benita :)
Örülök, hogy tudtalak bíztatni, de Neked most is van pici gyereked, Te most is érezd magad nagyon fiatalnak!!! mert FIATAL VAGY!!! Akkor most mégis van /lesz kistesó project a közeljövőben????? A múltkor mintha lebeszélted volna magad róla??!!

Pruci :)
A Te kiscsajod szerintem elég határeset ebben az oltás kérdésben....mert szerintem nem lehet ilyen éles határt húzni, hogy 3 év....Téged sem irigyellek, remélem, hogy sikerül jól döntened!!!

...végig azon imádkoztam, hogy most ne legyen áramszünet :wink: jó sokat sikerült írni, most viszont kívánok jó éjszakát Mindenkinek!!! :arrow:

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Panni!
Azt megmondta, hogy 7 év alatt mennyi szabid gyült össze? Mert ha több hónapnyi, akkor igenis köteles visszavenni, és lehet, hogy azzal járnál a legjobban, mert akkor meg kellene emeljék a béredet a jelenlegi szintre, és ha legalább 5 hónapot szabin tudnál lenni, utána meg táppénz, lehet, hogy akkor járnál a legjobban. Ki kellene számoltatnod a tb-setekkel, csak kár, hogy ennyire nem segítőkészek. Egyébként is mi köze neki ahhoz, hogy vissza akarsz menni. Neki az a dolga, hogy intézze a tb-s ügyeket. Bízza a postahivatalra, hogy visszavesz-e vagy sem!! :evil:
Különben, amit írtál az úgy van. A minimálbér kétszeresét veszik alapul. Nekem legalábbis azt mondták.
Mikor mész dokihoz?

Annamari!
Milyen folsavat kaptál, hogy fel kellett írni. Én a patikában vény nélkül veszem a Valeant-os kiszerelést. Én is el kezdtem szedni! Bocsi, ha már esetleg kérdeztem, de nem emlékszem, hogy miért szúrod magad? Diabéteszes vagy?
A korábbi terhességeidnél is szedtél utro-t? Egyébként én is kaptam most ennél a beteg terhességemnél, mert pecsételgettem majdnem egy hónapig. Szedtem is hűségesen, pedig baromi rosszul voltam tőle. De azt hiszem, többet sosem fog rábeszélni a dokim az utrora, és semmi megtartó hormonra, mert meggyőződésem, hogy azért nem ment el ez a beteg baba magától, mert megfogtuk ezzel a gyógyszerrel. Pedig én az elején rákérdeztem az orvosnál, hogy nem fogunk ezzel egy beteg magzatot megtartani, és ő határozottan állította, hogy nem. Valamiért mégis így lett. Én meg nem akarok még egyszer átmenni azon a horroron, ami szeptemberben történt.

Moti!
Mit mondott a doki?

Sucer!
Nekem nagyon nehezek a csontjaim. Ez is sokat számít szerintem.
Kis Pillangó is milyen szép :P
Melyik kedden kell megjönnie? tegnap-tegnapelőtt? Na és megjött? Drukk!!

Mmanya!
A matematikai esélyek is esélyek :wink: !!!

Szilvia!
Az a Szinetár Doris bögrés süti nekem is nagyon tetszett. Vajon fent van a neten a receptje? Meg kellene csinálni, nem tűnt ördöngösnek. Én sem vagyok nagy sütögető. Inkább főzni tudok jobban :) Egyébként Szilárd sem édesszájú. A Kinder csokikat szereti, de semmilyen más csokit, sütit. Tegnap adtam neki M&M-t, és az is ízlett neki.
Várni NEM bírok, és már meg is tettük az első lépéseket! Ezért sem merek most oltatni, mivan HA, bár egyáltalán nem hiszem. Viszont félek a láztól. Szilárd ovis, hazahozhat bármit. Én is és a férjem is a munkahelyről. Azt hiszem, maradok az imánál, és bízok Istenben, hogy nem lesz most gond. Idéni két terhességveszítésem után nem szabad még egynek jönnie.
Ti melyik országban laktok (biztos írtad már, de nem bírok visszaolvasni mindent a topikkal kapcsolatban)?

Mindenki a madárinfluenzával hozza összefüggésbe a mostanit, pedig nincs bennük sok közös. Ahogy Szilvia is írta, az nem terjedt emberről emberre, csak néhány esetben. Akkor attól tartottak, hogy mutálódik, és abból lesz a világjárvány, de nem így történt. Ezt viszont emberek terjesztik, és ugyanúgy lehet belőle járvány, mint a régi influenzából.
Vendég
 


Angie :) Tenerifén, Kanári szigetek, Spanyolország 8) Néha, úgy érzem, mint egy ketrec, mert hát azért ez egy kis sziiget...de régen a munkám (is),most meg már a kiteljesedett család, ami ideköt :roll:
Ovus tesztet használsz?? Szilárd sokára jött, arra emlékszem, de arra már nem, hogy volt-e valami felismert oka, vagy "csak egyszerűen" várt a megfelelő időpontra??
influezna, láz - talán, ha nem vagy lázas típus, akkor ha el is kapod, egy-két algopyrin (azt babásan is lehet, úgy tudom), s jó sok tea, izzadás meggyógyíthat...addig is rendgeteg vitamin....Marcinak adom a béres cseppet, C vitamin cseppeket, hiszem, hogy ettől volt nála is "rövidebb" a betegség :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Szilvia!
Jaj de jó neked, akkor biztos te nem fázol most. Odamentél dolgozni, és megismerkedtél a férjeddel? Milyen gyakran jártok haza? Azért az tök jó, hogy így neten kapcsolatban tudsz lenni a magyarokkal.
Nem vagyok lázas típus, de valaki azt mondta, hogy az algopyrin sem vitte le a lázát három napig :roll:
Vendég
 


Szilvia, igen, a Crohn betegség az emésztőrendszer betegsége, különböző fekélyek alakulnak ki a bélrendszerben, amik, ha gáz van, elkezdenek vérezni, és bele is lehet halni.az én férjem 2004ben majdnem bele is halt 28 évesen, mert a mentők 8 órán keresztül nem jöttek ki, és majdnem elvérzett otthon.reméljük,ilyen nem lesz több.viszont ezért félek az oltástól.

a dokinőt egész este hívtam, de folyamatosan beszélt valakivel, este 8 után meg már nem volt képem zaklatni, de addig hívogatom, amíg fel nem veszi.... :D

de jó a Ti soraitokat olvasni, mert tök pozitív a hozzáállásotok, és ez az én görcsölésemen is segít valamennyit!!! :D

KépKépKépKép
moti
 
 


Danyuka!
Hol vagy drága, úgy eltűntél! Jelentkezz, légy szíves!!!!

Móti!
Nem biztos, hogy egy köv terhességnél pozitív tudok majd lenni. Sajnos még annyira sem, mint az előzőnél. Tutira tele leszek félelmekkel egész idő alatt. Most még tudok pozitív lenni a teherbeeséssel kapcsolatban, mert abban van több pozitív élményem is, de a terhesség megtartásában, kihordásában sajns jócskán túlsúlyban van a negatív élmény. De majd akkor én is kapok mástol támogatást :)
Vendég
 


Csak úgy gyorsan, mert Marci igényel, csak gondoltam, hogy "bemutatkozom" képekben is:
Kép
Kép
Kép Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Szilvia,

nagyon jók a srácokról a képek!!!és az a motor, milyen márkájú?mi is szeretnénk Boldinak olyat, mert ezek az olcsóbbak olyan könnyen eldőlnek, és nagyon labilisnek látom őket.

beszéltem a virológus dokinővel!!!!
Csupa orvos a család, a következőket mondta.hivatalosan neki az a dolga, hogy bíztasson az oltásra.DE. ha valaki el is kapja, ha azonnal kezelik, nem lesz baja, szóval nem kell kétségbeesni, hanem a legkisebb lázzal is a LÁszló kórházba kell menni, és amíg nem igazolódik, hogy h1n1-e a vírus, szedni kell azt az antivirális szert, amit terhesek is szedhetnek.nem lesz tőle baja a babának sem. ők speciel azt csinálják, hogy a család többi tagja beoltatja magát, csak a terhesek nem.

de nem kell túlparázni, azt mondta, én pedig megnyugodtam.remélem, Ti is. :D

KépKépKépKép
moti
 
 


Moti!

De jó h írtad ezeket..én is így gondolatm h a srácokat beoltatom,meg apát is de magamat és Olikát nem!!Köszi,úgy megnyugtattál :wink:

Szilvi!
Nagyon szépek vagytok a képeken!

Azért látom a nagyfiadnak a magyar zenakarok is bejönnek(Tankcsapda :wink: nagyon helyes!!! :wink: :wink: )

Nem ,nem tervezünk több babát..elég lesz 4 huncut lurkó :wink:

Angie!

Köszi a választ!Én is így gondoltam h így fogom csinálni.Lassan 8 év alatt rengeteg szabim összegyűlt és ki fogom azokat venni.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Megvagyok...majd igyekszem...ma kaptam az oltást...kicsit összekapom a lelkem...nehéz volt a döntés, hétfőn jó kis fájásokat csináltam magamnak...most már nem nézek vissza, ezt az utat választottam, ezen haladok, most már ezt kell helyesnek tekintenem...
SZorítsatok értünk...

Igyekszem...
danyuci
 
 


Moti
Örülök, h sikerült megnyugtató választ kapnod. Megoszlanak a vélemények és az infók is a h1n1-gyel kapcs. Én is ott tartok már, h nem hiszek senkinek, de oltatni nem szeretnék. Bár én nem vok kismama, az is más. Kevin megkapta a pneumo-t, ez ugye légútit véd, talán ez megvédi őt.

Szilvia
Nagyon szép a család. :D Nem is figyeltem, h nem Mo-ról írod a sorokat. Nahát, igazán szép lehet Spanyolban élni. És örülök, h olyan messziről is velünk vagy!
Baba: én egyszer így, másszor úgy. Viaskodom a gondolattal, mivel félek a terhességtől. Az elsővel is féltem, el is veszítettem. A másodiknál erőt vettem, így volt problémamentes Kevin kihordása. Most megint félek, de majd legyőzöm, és akkor jöhet. Talán nem tartasz emiatt kiszámíthatatlannak, vagy bolondnak, de ez van.
A másik zavaró tényező pedig h nincs munkahelyem. Viszont amit tudok, h szeretnék még min. 1 babát, csak kérdés, h mikor ajándékoz meg vele a sors.

tb-ügy:
ez valóban érdekes és hasznos, amiket írtok. Nekem is nagy dilemma, h 2. baba után hogy számolják a gyed-et. Pláne én most munkanélkülin vagyok és a férjem veszi fel a gyes-t. Csináltam ezt azért, mert úgy tudom h a gyed is és a munkanélküli is tb-jogviszonynak számít, ami ugye kell a köv. gyedhez, gyáshoz.
De miután letelik a munkanélkülim, marad a gyes, ami tényleg nem számít bele. És hiába leszek addigra pocis, táppénzt sem kapok, úgyhogy nekem sztem marad a minimum 25.800 ft.

Azt viszont megkérdezném tőletek, h hány nap munkaviszony után jár táppénz? Mert akkor ha elmennék melózni, és vállalnék egy babát, legalább táppénzt kapjak..... még ha gyed-et nem is a bér alapján számolnának.
Tudom, h fiatal vagyok és simán mehetnék dolgozni és utána szülni, csak nekünk szocpol szerződésünk van, ami 2012-ben lejár, és akárhogyan számolom addigra már nem jön össze a 2 év munkaviszony (ha az anyagi részét nézem), meg valahogy kisebb korkülönbséget szeretnék a gyerekek között.

Benita

Kép
benita76
 
 


Szilvi!
Tök jók a képek, nagyon szépek vagytok. Édes Marci ahogy mossa a fogát.
Úgy néztem nekünk is ilyen járólapunk (vagy legalábbis nagyon hasonló) volt a régi lakásban. :D :D
Kép
Ma regisztráltam a Lidl-s játékba, s ha nyerek ezt nyerem:SPANYOLORSZÁG - TENERIFE

Repülős utazás, 8 nap/7 éjszaka,
Hotel Bahia Principe Costa Adeje, All inclusive ellátással
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
De jóóóóóóóóóóó is lenneeeeeeeeeee.
Majd akkor talizhatunk. :lol: :lol: :lol: :lol:

Amúgy már nagyon adós voltál képekkel!!! Marci háta mögött a ti teraszotok, uszómedencétek látszik???
Az a nagy micimaci nálunk is nyerő lenne. :wink: :wink:

A hormonvizsgálatot én kértem, hogy megtudjam, hogy minden rendben a hormonszintemmel, nem emiatt lettek angyalkák.
Én megmondom őszíntén, örülnék, ha nem negatív eredmény jönne ki. Így legalább nem sötétben keresgélünk. Megmondják, pl.hogy alacsony a progeszeron szintem adnak gyógyszert, s minden rendben lesz.
De ha minden negatív, akkor széttárják a kezüket, hogy a nem tudom hány százalékba belefér, ez a vetélés.

Angie!
Igen, Valeant 3 mg folsavat írt fel. Délelőtt váltottam ki, s kérdeztem a gyógyszertárba, hogy ez recept köteles-e. S mondták, hogy recept nélkül is ennyibe kerül. Te mennyit szedtél belőle???? Nekem 2x1-et írt fel.
A második terhességem 12 hetében volt egy mélyvénás trombózisom, s akkor végig kellett adnom magamnak a véralvadásgátló injekciót. Szülés után még 8 hónapig szúrtam magamat, majd át kellett állnom Syncumar-ra. Aztán a tervezett terhesség előtt megint szuri, s 6 hét várakozás után lehetett élesbe is "lőni". :lol: :lol: Ne hogy beteg baba legyen belőle. Tavaly júliusban kezdtem el, novemberben terhes lettem, decemberben elvetéltem, majd májusban ismét terhes, s júliusban másik vetélés. Aztán visszaálltam gyógyszerre. Most 2 hete újra szuri.
Ja, ha minden leletem negatív, akkor márcsak az marad, hogy a trombózis miatt voltak a vetélések. Bár egyik doki sem meri ezt igy kijelenteni. Pedig a második szövettani eredménynél feketén fehéren le van írva, hogy a stromában rögös ereket találtunk.
A véralvadásgátlónak is az a lényege, hogy minél hígabb legyen a vér, nehogy egy vérrög elinduljon, s tüdőembóliát kapjak.
Ahogy több fórumon olvastam, hogy testsúly alapján kell megállapítani, s ha már a terhesség előtt volt vkinek trombózisa, terhességben napi 2 adagban kell szurni.
Most ki is nyomtattam, legközelebb mikor megyek dokihoz a szuri receptért az orra alá dugom, s kiváncsi leszek, mit mond.

Angie! Remélem sikeres éjszakátok volt. :D :D :D Ahogy megfogalmaztad a teherbeeséstől nem félek, inkább, hogy ne legyen baj.
Az utro-t meg azért szeretném, hogy ne legyen baj, bár ha én is úgy járnék, hogy beteg babát is megtartja... hát nem tudom.
Mikor voltak 12 hetesen védőnőnél, s az enyém szabin volt, másik helyettesítette, őneki említettem, hogy picit izgulok, mert volt egy vetélésem. Ő kérdezte, hogy a doki nem írt-e fel magzatmegtartó gyógyszert. Mondtam neki, hogy nem, de úgyis megyek utána dokihoz majd megkérdezem. S mondtam neki, hogy végülis mindegy, mert a 12 hetet kezdem, ha eddig nem volt baj, már nem is lesz. Aztán a dokinál kaptam a nagypofont, hogy nincs szívhang.
De akkor ezen még rágódom, s kikérem a doki véleményét is.

Moti!
Akkor ti most oltattok???

Panni!
Igen, nekem is csak akkor emelt, mikor visszakerültem állományba. De akkor nem mondtam meg, hogy terhes vagyok. :lol: :lol:
Aztán akkor lett trombózisom, kórházba is kerültem, s így akkor 2 és fél hónapot kihúztam úgy, hogy szabi, táppénz, szabi. Majd még januárba is kivettem 5 nap szabit, s utána táppénz. Persze akkor már tudták, hogy jön a második.
Most májusban beszéltem meg a postavezetővel, hogy szeretnék visszajönni, ha terhes leszek, de 1 hónap szabi, utána táppénz. Mondta, hogy oké. Rá 2 hét múlva mondtam, hogy terhes vagyok, de ha betöltöm a 12 hetet, utána jönnék, megállapodtuk, hogy akkor aug. 1-ével. Szept-től táppénz.
Aztán közbe szólt a vetélés, pedig aznap délelőtt voltam még az üzem orvosnál is, Államkincstárba átjelentettük, hogy apa veszi igénybe a gyest, meg a postán is kitöltötték a papírt, hogy vissza mennék. Aztán délután mikor már tudtuk a "rossz hírt" apa vissza vont mindent.
Szeptemberben újra próbálkoztam, hogy hát így mégse jó, kevés a gyes, sok a hitelünk, akkor meg már azt mondták, hogy létszám stop van, nem vehetnek senkit fel. Engem is csak akkor, ha letelik a gyes, mert akkor kötelező visszavenni. :roll:
Szerintem Panni, ha mindenképp kia akarod venni a szabit, s utána táppénz, még véletlenül se említsd, hogy gyereket akartok, vagy már terhes vagy. Mond, hogy mindenképp vissza szeretnél jönni, s majd Olikával anyukád lesz gyesen. Ha már visszavettek, alapodat megemelték, s elkezdted kivenni a szabidat, már nem tudnak elküldeni. Ha meg el akarnak küldeni, akkor bejelented, hogy terhes vagy, s akkor meg már védett vagy, mert terheseket nem küldhetnek el.
Húúúúúúúúh, remélem azért érted, hogy miről is zagyválok neked.
Bár a 11 év alatt gyűlt össze anyi szabid, hogy majdnem végig kihúzod, max. a tgyás-t előbb kezded. :roll:

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Mire megírtam ezt a "pár sort" látom más is írt.

Benita!
Én sajna nem tudok neked segíteni, tb-s ügyekben nem vagyok otthon. :roll:

Danyu!
Ha így döntöttél, már nem érdemes rágódni, hogy mi lett volna ha... Most már csak előre. Csak gratulálni tudok, hogy így terhesen beoltattad magadat. Drukkolok, hogy minden jó legyen. Bár olvastam másik topic-ban is, hogy más terhes is beoltatta magát, s ne lett semmi baja.

Panni!
Bocs, látom most írtad, hogy "csak" 8 év.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Danyuka!
Cuppppp!!!

Annamari!
Köszönöm, hogy újból leírtad. Jaj, ez nagyon durva. Vigyázzal nagyon magadra, és legyél nagyon óvatos, mert sajnos nekem van olyan gimis osztálytársam, akinek a felesége már a harmadik gyerekkel volt terhes, ráadásul nem is az elején tartott, amikor trombozisban meghalt. Nem is tudták, hogy neki van ez a mélyvénás trombózisa, ezért nem is tudták megelőzni, kezelni. A sógornőm is veszített 10. héten, és ő is erősen véralvadás problémás gyanús. Azt is mondták, hogy egy következő terhességnél végig gyógyszert kell szednie, mert az elhalt magzatban vérrögöket találtak, ami arra utal. Szegénykém nem tud azóta sem teherbe esni, pedig akkor elsőre összejött. Ráadásul cukorbeteg is.

Rohatok a fiamért az oviba. Mi is pont most kezdtük el az ovit, amikor jön ez a vacak influenza járvány :roll: :roll: De legalább szereti, és már egyáltalán nem sír. Három reggel sírt 5 percig.

Puszi, és további szép napot mindenkinek.
Vendég
 


Danyu,

jól döntöttetek, tényleg csak előre nézz, mostmár ne olvass, ne nézz semmit az oltással kapcsolatban!a barátnőm is azt mondta, hogy múlt hét óta a legnagyobb guru is a kórházban oltja a kismamákat és eddig minden pozitív!!!!!

Mi most egyelőre mindenkit beoltatunk, akivel érintkezem, férjem, anyum, anyósomék, sógoromék.Boldi kérdéses, még egyszer beszélek a gyerekorvossal.aztán ha tényleg kitör valami durvaság, akkor engem is.most egyelőre prbálok nem emberek közé, pl plázákba menni.még csak hétfő óta ülünk itthon, de már nagyon nyomasztó.dehát ez a minimum, amit tehetek.ráadásul úgyis nagyon rossz idő van.legalább a kertbe tudnánk kimenni... :o

Beni, én este meg tudom kérdezni a férjemet a táppénzzel kapcsolatban, mert hr-es.én sajnos nem tudom, de ő igen!megírom majd, ha addig ráér!

Panny, örülök, hogy megnyugtattalak!már megérte leírnom. :D
Nmarya, drukk a nyaralásért!!!!szép lenne nagyon!főleg ebből a fránya télből kiszabadulni.

KépKépKépKép
moti
 
 


Danyu,

ugye a hétfői fájások "csak" lelki fájások voltak??????
nem mintha az könnyű lenne......

KépKépKépKép
moti
 
 


Danyu drukkolok drága! de nem lesz semmi baj! :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Danyu! Ne izgulj! Nem lesz semmi! Inkább pihenjél és ne foglalkozz most már ezen az egészen!

Szilvi! Nagyon szép család vagytok!

Sucer, Mmanya! Drukk h + legyen mindkettő teszt!!!

Moti! De jó h leírtad ezeket! Bár most arra jutottam h magam beoltatom, m Petra belázasodott és ettől nagyon betojtam h nem a suliból hoztam-e haza és nem a h1n1-e. Holnap reggel doki, utána lehet h megyünk vele a Lászlóba.

Teri

KépKépKép
pruci
 
 


Szilvi!
Köszi a névnapi köszöntést Réka nevében is. :D :D
Marci az Márton v. Marcell???

Ha Márton Neki is Kép :lol: :lol: :lol:

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Sziasztok!

angie: doki horomonlabort, ultrahnagot javasolt nekem, plusz férjuramnak is vizsgálatokat. Bíztatott, viszont megértette, hogy már most felkerestem (fél év sikertelen próbálkozás után, és vészesen közelítek a negyvenhez..).
Lillus egyébként elsőre összejött.
Uticél még tervezés alatt!!!

szilvia72: nagyon szép család vagytok! Srácok jól kijönnek egymással?
Milyen idő van most nálatok?

Annamari: Én is mennék Tenerifére!!!

danyuci: csak előre nézni, nem lesz semmi baj!

benita: táppénz ügyben fogalmam sincs...

Mennem kell... Tegnap Lillus többször fent volt éjszaka, reggel már szivattyúzni kellett az orrát, és ez egész nap tartott. Tiszta t.ony megint, pedig még csak nemrég múlt el. Kezdem azt gondolni, hogy a fogzástól van, legalábbis remélem. Egy órája aludt el, de már fent van...szép éjszakánk lesz. Szegénykém.

Évi

Kép
Kép
lillanyuci
 
 


Annamari!

Az a baj h a postán nem tagadhatom le h terhes leszek már márciusban(amikor lejár a gyed-em)mert nagyon jól tudja mindenki h akarunk 4.babát,sőt a vetélést is tudták :shock: Egyből levágnák h kamu az egész mert tudják h amúgy se akarok oda visszemenni ablakhoz...nem is tudnék ennyi gyerek mellett 2 műszakba járni,meg amúgyis közben lediplomáztam HR szakon...meg amilyen nagy a pofám már elpletyóztam nekik h főállású anya leszek a legkisebb gyerek 8 éves koráig és csak max.4 órát fogok melózni h tudjam vinni-hozni őket oviba,suliba,külön órákra.
Hát nem tudom mi lesz...majd lesz valahogy..azért megpróbálom őszintén bevallani...más cégeknél simán engedik h terhesen kivegyék a szabikat.

Danyu!

Sztem se agyalj már az oltás dolgon...te mostár beoltattad magad,döntöttél(ami nagy erény ebben a káoszban)azt tetted amit te a legjobbnak láttál és ez így is van.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Aranyosak vagytok, köszönjük a dícséreteket!

Annamary :)
A sógornőmék medencéje (mármint a társasházé, ahol laknak) :wink: van a háttérben. Sajnálom nagyon a kálváriádat, s nagyon remélem, hogy most már minden jól fog alalkulni!! Ijesztő azért, hgy mik meg nem történhetnek egy terhesség alatt..
Marcinak pedig Marcell a becsületes neve.

Moti :)
A motornak fogalmam sincs, hogy milyen a márkája, de tényleg stabil...itt egy Toys are Us nevű játékoboltban vették a barátaink a Marcusnak :roll:

Benita :)
Nem tartalak bololndnak, miért is tartanálak..a babavárás mindenkinél más érzelmeket vált ki, máshogy éljük meg minannyian! :wink:

Panny :)
háát akkor tényleg szép lenne egy csajszi a legkissebbnek :wink: bár én néha azon töprengek, hogy vajon mit kezdenék egy lánnyal :roll: 8) két fiú után...pedig mindig lányra vágytam, de már nem is tudom :roll:

Csajok!! !Örülnék ám, ha jönnétek meglátogatni :wink: Egyébként most nagyon jó akciók vannak a Neckermannál :wink:

Danyuci :)
Részemről is nagy ölelés!! Gratula a döntésedhez!! Biztos, hogy minden rendben lesz! EGyre több a pozitív hír az oltással kapcsolatban!!

Lillanyuci :wink:
Ahogy a képen is látszik, imádják egymást!! Nagyon jó érzés, persze :wink: Most (is) jó meleg van, most 19 fokot ír kintre (még sötét van), s napközben kb. 26-28 fok lehet, de strandolni lehet, ha süt a nap :wink: Egész évben ez a jellemző, csak nyáron 5-8 fokkal melegebb van 8) Jobbulást Lillusnak!

Pruci :)
Majd írd meg, hogy mi volt a dokinál!! s persze gyors jobbulást Nektek!

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Angie :)
10 éve jöttem ki két nagyon jó baráttal, s itt megismertem egy harmadik nagyon jó barátot, aki öt év után a párom lett, s most a kicsi fiam apukája.....magyar ő is, s öt évvel fiatalabb :wink:
Fázni tényleg soha nem fázom, de nem ez tart itt...
rohanok, mert megyünk suliba, s még törölközőben ülök itt... :arrow:

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Sziasztok!

Szilvi!
Azért szerintem ritkaság, hogy a nagy kamasz fiú így ragaszkodik a kistesóhoz :D Nagyon szépek vagytok.
A medencés képnél meg voltam győződve, hogy műtermi :oops: - mindenki magából indul ki. :lol:

Panni!
Tényleg engednie kellene a cégnek, hogy kivedd a szabikat - szerintem meglenne a hat hónapod - mivel gyerekenként cca 1,5 év szabija jár + a szabi időszakára járó szabi, nekem a kettő után volt cca 82 nap. Mert ha nincs meg a 6 hónap munkaviszonyod, akkor a minimálbér után számolják ki a táppénzt.
Mond meg neki, hogy ne szórakozzon a Te pénztárcád kárára - akkor ha gondolja, kipótolhatja a különbözetet saját zsebből.

Annamari!
Köszönöm, hogy még egyszer leírtad.

Benita!
Sajnos a táppénzes kérdésben nem tudok segíteni :cry: .

Sucer!
Azért szorítok. Amikor Angie írta, hogy hiánzyik a p betű, nem tudtam összerakni pillangóvá :oops: - köszi a segítséget :D .

Danyu!
:?:

Velem nem tudom mi van. Hétfőn keltem fel arra, hogy nagyon fáj az alhasam és nehéz volt pisilni. A mellékhelységben pedig olyan fura volt, folyt rólam a veríték és nem bírtam felállni, majd amikor elkezdtek a kezeim zsibbadni jobban lettem - talán a vérnyomásom esett le. A sok kamillatea után már tudok ülni. De apa azzal piszkál, hogy kicsit melegnek érez - mármint hőmérsékletileg. Reggel meg akartam mérni, de mérés közben a lány odabújt hozzám és kiesett a hőmérő - aztán már nem próbáltam meg újra. De a reggeli kávéig úgy érzem magam, mint a bolygó hollandi, nem találom a helyem. Most is olyan fura minden, fáj az alhasam, a melleim. Jó benyelhettem egy vírust :twisted: .

mmanya

Kép

Kép
mmanya
 
 


Köszönöm a GYED-es válaszokat!Meglepő, hogy táppénzre mentetek és nem szabira...
Annyira szégyellem, hogy nem írok senkinek, de ezekben a hetekben/napokban egyszerűen rám nőtt a gyerekem! :shock: Komolyan, le nem száll rólam.Nem enged főzni, pihenni, semmit.Állandóan felveteti magát, csak rajtam tud elaludni.(Amikor alszik, akkor meg én is lepihenek+sürgős dolgokat intézek)Szerintetek ez Tesó érkezése miatt van, vagy életkori sajátosság.Eddig egyáltalán nem volt ilyen, sőt, túl önnállónak éreztem... :oops: Remélem ez hamarosan véget ér, és lesz egy kis időm írni.
Persze ezt nem panaszképpen írtam, csak szokatlan...meg fárasztó :wink:

Benita:A várandósság topikban van egy Táppénz, GYED, stb.topik.Ott van egy tb-szakértő nevű valaki, aki válaszol ilyen kérdésekre.Hátha ő tud segíteni.

Moti: Légyszi, ne felejtsd el a telszámot küldeni!Köszi!

Kép

Kép
linus
 
 


Mmanya!
Szerintem Te NEM vírust nyeltél be!!!! :lol: :lol: :lol: Hanem....
(bocs, ezt nem hagyhattam ki :D :D :D :D )

Mikor is kéne megjönnie????

Sucer!
És veled mi újság, Piri anyó már kopogtatott??

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Sziasztok!

Kicsit lemaradtam...nézzétek el nekem...majd igyekszem visszarázódni...

Köszönöm azt a sok kedves szót...már nem agyalok...az én döntésem és felemelt fejjel kell majd viselnem a következményeit...hosszú volt az út addig, míg eljutottam...nagyon bele is fáradtam...a fájásaim nem lelkiek voltak-sajnos...bár nem panaszkodtam, jajgattam, de Apa észrevette, hogy torzul az arcom, azt mondta, olyan, mint a szülőszobán volt...aztán mosolygott...én meg mondtam, hogy úgy is érzem magam, na akkor megijedt és vinni akart azonnal...aztán átbeszéltük a dolgokat oda-vissza...oda-vissza...rengetegszer és így döntöttünk...

De mikor tegnap elindultam az orvoshoz, akkor még mindig bizonytalan voltam...kb. 45 percet voltam bennt és átbeszéltünk mindent...

A háziorvosom gyerekkoromban sokszor megmentett...ezért is őt választottam...pedig 20 km-re van, de benne bízom...
Leginkább azért félt, mert volt egy csúnya gyógyszermérgezésem és penicillin érzékeny vagyok, sőt semilyen cilin származékot nem kaphatok...mindezt a gyerekorvosom csinálta 4 évesen...emiatt, ha lázas lennék, nem tudna velem mit csinálni...és szerinte a láz a legrosszabb a babának...hát okosabb nem lettem, de végül beoltattam magam...

Megkönnyebültem...tegnap éjjel már aludtam, nem agyaltam...azért tudjátok...
sosem gondoltam volna az életemben, hogy ilyen döntések elé kényszerülök majd...

De már ezen túl vagyunk...még pár nap és ígérem összeszedem magam és akkor mindenkire reagálok...ez rengeteg energiámat leszívott...

Köszönöm mégegyszer!
Danyu
danyuci
 
 


Mmanya!

Csatalkoznék Annamarihoz..sztem is mást nyeltél be :lol: :lol: :lol:
(bocs de ezt én sem hagyhattam ki...feldobott labda volt és le kellett ütni,igaz Annamari??!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Szal komolyra fordítva simán lehetsz babás...a hőmérsékletváltozás meg a fura érzés,alhas és mellfájdalom gyanús nekem :wink:

Ja és már sajnos nem csak 180 napnak hanem 360 napnak kell meglennie a gyed számításhoz :evil: ..ezért lehet h mégiscsak az lenne a jó megoldás ha gyes-ről mennék szülni mert akkor nincs meg a 360 nap bérezett időszak se a szülés évében,se a szülést megelőző évben és akkor a minimálbér kétszeresével számolják a gyed-et.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Bocsi lányok, de nem tudok külön-külön írni, csak bejelentkezek, hogy vagyok, nem tűntem el. Dolgozok ezerrel!

Linus!
Megnyugodhatsz, ez életkori sajátosság, viszont hogy fel is izgassalak rögtön, nem két hét alatt fog elmúlni. Szilár pont ennyi idősen csinálta ugyanezt. A konyhában ráállt a lábamra, és még lépni sem tudtam vagy csak vele együtt. Ez ment egész télen, kb három hónapig. Aztán egyszer hirtelen nagyon önálló lett, mindent egyedül akar csinálni. Felfeteni még mindig szereti magát :)
Azért ne törd magad, hogy nem tudsz jönni gyakran, és írni mindenkinek. Mi megértjük, hiszen mi is vagyun/voltunk hasonló helyzetben. Majd bepótolod 3 év múlva, amikor már a kicsid is önállósul :wink:

Annamari!
Én úgy tudom, hogy Mmanyának valamikor hétfőn kell megjönnie. Reméljük, hogy ez a "vírus" a méhébe fészkelte be magát :lol:

Danyuka!
:) :) :) Most már szépen nyugodj meg :) :) :)

Rohanok is vissza a munkámhoz, rengeteg van :)
Vendég
 


Beni,
sajnos a férjem nem tudja ezt a táppénz dolgot, mert most változott, és nem tudja, hogy mi az új....valójában nem hr-es, csak ilyen cégnél dolgozik, egyébként jogász, de nem ilyen ügyei vannak..szóval sorry, de nem tudom.(

Danyu, szerintem a lehető legjobban döntöttél, főleg, hogy nem kaphatsz lázcsillapítót.

most rohanok, de Linus, kóldüöm a számot priviben

KépKépKépKép
moti
 
 


Így van Panni!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ezt nem lehetett kihagyni.

Voltál már bent a postán, vagy megvárod a 23-át, s utána mész be?
Nekem is tudták, hogy nem fogok visszamenni. Nekem 30 km-t kellett utaznom, mert nem helyben voltam. Én is 2 műszakban voltam. Most csak 1 műszakban tudnék visszamenni, és 7 órában lenne jó. De így nem vesznek vissza. Meg míg le nem telik a gyes. Kicsit furcsa, mert apa mesélte, hogy egy nőt felvettek. ( apával egy nap kerültük arra a postára,s 9 hónap múlva meg már 1pár voltunk. :D :D )

Panni, én drukkolok, hogy ne legyenek szőrős szívűek, s visszavegyenek, hogy ki tud venni a szabikat.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Sziasztok Lányok,

bocs, hogy nem jöttem eddig de nagyon sok melóm volt, plusz rohanás, Apa 3 napot vidéken van, szal minden rám marad ilyenkor.

Hááát, elkezdtem már pöttyözni, fájdogál a hasam (amúgy az sose szokott!!!), és minden egyéb premenstruációs tünetem megvan :? :?

Szóval emiatt most picit nyomibb vagyok, de nem hagyom, hogy teljesen elkedvetlenítsen :). Ilanggal is mensrtuztam az első 2 hónapban (mondjuk lájtosan), szóval még ha meg is jön is van remény, legalábbis nálam. Mondjuk az akkor egy hematoma miatt volt, így nem biztos, hogy az a verzió jó lenne megint :?

Mmanya,
nem vírus ez, te hanem vmi sokkal jobb! :) Várd ki a végét!

Danyu,
meghoztál egy döntést, amit a rendelkezésre álló információk és a szívedre való hallgatás után jónak tartottál. Most már csak előre nézz, és engedj ki! Pihend ki magad, ne aggódj, az többe tárt, mint bármilyen oltás.

Annamari,
Piri anyó: lsd. a fent írtakat. Ami mondjuk érdekes, hogy 1 hete mindkét mellem feszül mint állat, és a hasam is elég határozottan fáj, pedig nem szokott a hasam fájni. Viszont pöttyök már vannak, amik elég határozott jelek :( . Pöttyök nélkül bizakodó(bb) lennék :) Nem semmi amiken átmentetek, nagyon becsüllek azért, hogy így állsz a babaváráshoz. Drukkolok nektek, hogy mielőbb kopogtasson a gólya :) . Utólag is boldog névnapot Rékának, én magam is az vagyok 8)

Pruci,
kösz a drukkot, majd valszeg a jövő hónap lesz a mienk! Nem baj elspájzolok belőle, hogy jusson a jövő hónapra is :wink:

Linus,
ez életkori sajátosság és ahogy Angie is írta, el is tart egy darabig. Élvezd ki, bármennyire is hihetetlenül hangzik, mert ahogy nő, közösségbe kerül, úgy indul meg majd a leválás is, na nem bulizni megy 4 évesen, de más lesz az Anya szerepe mint 0-3 éves korig. Persze szépen fokozatosan alakul ez, nem egyik napról a másikra. Egyébként, meg a tesót is érzi, illetve azt, hogy valami változásban van, gondolom te is fáradékonyabb vagy, szóval Ő még nagyon érzékeny még mindenre, hisz picurka még. De ne aggódj, minden időszak elmúlik és jön helyette egy újabb :wink:

Szilvi,
nagyon szép kis családod van, büszke lehetsz rájuk! Szép helyen laktok, biztos hamar megszoknám én is :wink: Ennyire szeretitek a túrót? Ott nem lehet kapni? Olyan szépek a fiaid és jó látni, hogy milyen jó testvérek!

Moti,
köszi a tájékoztatást oltás ügyben. Chron betegség: szegény férjed, de hála Istennek felépült. Ebből nem lehet meggyógyulni? Egy életen át figyelni kell, hogy ne legyen beteg, ne egyen olyat, stb?

Angie,
a jövőhéten kellene megjönnie, de nálam igazából intervallum (5-6 nap) van, nem nap, mert elég zilált a ciklusom, bár ebben is van rendszer már kiismertem magam, ennyi év alatt :) Ha lehet tudni, mi történt veled szeptemberben? Csak ha nem nagyon felkavaró a számodra, nem szeretnék sebeket feltépni benned, így megértem ha nem mondod el.

Bocsánat ha valakit kihagytam, de mégiscsak egy melóhelyen vagyok, ahol dolgozni is kell. Mondjuk ezt is 1 órája írom :shock:

Vigyázzatok magatokra!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer
 
 


Bocsánat, sok össze-vissza mondatom lett, de így jár aki munka közben próbál babanetezni, vmi hiányt szenved és ez most jelen esetben a bnet lett... :)

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer
 
 


Sziasztok kötözködősök!

Nem igazán lehet arról szó, mint amit kitaláltatok, mivel még nincs 10 napja sem, hogy apától zöld utat kaptam - minden értelemben - a legjobb projektre. De hazamegyek és csakazértis megmérem a "lázam".
(bár a próféta szólna belőletek)

Danyuci!
Mindenképpen a láz a legrosszabb a babának, helyesen cselekedtél ebben a nehéz helyzetben - valószínűleg senki nem dönött volna másként a helyedben.
Én penicillin érzékeny vagyok. Egyáltalán milyen lázcsillapítót lehet szedni babásan?


Angie!
Le a kalappal a memóriád előtt :o :shock: :D .

Annamari!
Ha jól emlékszem Sucernek jövő hét elején nemkellmegjönnie :D .

Linus!
Korral jár, ahogy jön úgy megy - és fog hiányozni. Bár tudom pocakosan nem erre vágysz :( .

Mmanya


Kép

Kép
mmanya
 
 


Mmanya,
nem ma voltál suli látogatáson? Mi volt?
Bocs ha rosszul emlékszem! :oops:

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer
 
 


Sucer!

Tegnap voltam, majd holnap mesélek, rohanok a népért :D

mmanya
mmanya
 
 


Mmanya,
okés várom! :) Csak óvatosan rohanj, én 5-kor lobogok a lánykámért, addig még meló :?

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer
 
 


mmanya!
Hát a te memóriád sem semmi :wink:
Hova lettek a vonalzóid? Te nem a profilodba másoltad be, hanem minden hsz után?? :roll: :roll: Nem látom az elválasztó vonalat a szöveg után, ami arra utal, hogy a szövegbe másolgatod mindig be. Egyszerűbb lenne a profilba betenni, és akkor nem kell mindig másolgatni.
Na, én is futok, már így is túlórázok!

Holnap talán bővebben. Hétfőn pedig SZABIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!
Vendég
 


Angie!
Igen, így bénázom össze minden egyes alkalommal. Csak tegnap rohantam, és már nem volt kedvem időt tölteni az aláírással. De így is elfogadtátok :D .
Tudsz abban segíteni, hogy hol találom a profilomat egyáltalán :oops: ?

Sucer!
Komptencia alapú oktatás van az iskolában, Panny nagyfia is olyanba jár. A két tanító néni nagyon szimpatikus és aranyos volt két tyúkanyó. Csak az a baj, hogy szét fogják szedni őket, mert most 2 osztály van, és jövőre 3 lesz. Bármikor rájuk bíznám a lányomat.
Utólag is boldog névnapot, még a 7 napban benne vagyok :D .
És kedden reggel együtt tesztelünk, jó? :D

Panny!
A kompetencia alapú oktatás lényegében mit jelent? Azok akik mondjuk diszkalkuliások, azokkal külön foglalkoztak a matek órán. De azokkal akik, mondjuk jobbak mint az átlag miként tudnak foglalkozni? Itt is jó volt, mert 24-26 gyerek volt az osztályban és 3-mal külön foglalkozott a tanár.

Kedves víruspártiak :D !
Mellfájásom elmúlt, tegnap este 37 fokos voltam. Férjem megdicsért, hogy elég szarul nézek ki. Alapból is kellően karikás vagyok - itt jegyzem meg, aki tud valami csodakenőcsöt az alváson kívül karikák ellen, kérem jelezze. Bevettem egy belladonnát az levitte a hőmérsékletem - tudom a 37 fok nem láz, de már elegem volt - azóta semmi tünetem.
Kedd reggel jön a teszt, ha addig nem jön más :? .


Kép

Kép
mmanya
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?