Új privát üzeneted érkezett!

Honey!
Alexát is egyre jobban érdeklik a mesekönyvek, de a mesét nem hallgatja, hanem lapozgat össze-vissza.
Nálunk az megy, hogy a hátam mögé bújik, én mondogatom, hogy hol van Alexa, ő meg hol a jobb oldalamon, hol a balon bújik elő, és mondja hozzá, hogy "kkkkkcs", ami gondolom a kukucs akar lenni.

Kép
Kép
detty74
 
 


Ezt nagyon jól látod Honey.

A barátnőmnek én is szóltam, hogy szerezzen nekem osztrák vakcinát, de ha felírja neki a doki, akkor be is kell adatnia.
Úgyanúgy fel kell íratni, mint nekünk.
Magyarok közül az kaphat, akinek kint van betegbiztosítása. :(

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Szabcsi, anno az allergiám volt nekem is egy az egyben ilyen, amit leírtál és szintén macskára és poratkára jött ki. De az akkor egyértelűen köhögéses, orrfolyásos, levegőutánkapkodásos dolog volt, amin az antihisztamin is segített. De ez tök más, ezért sem értem a dokit. Majd jövő héten megyek vissza és rákérdezek.
Gyógyszert nem írt, csak a ventolin spray-t, amiben elvileg nincs szteroid, de nem is váltottam ki. Lehet, h. kipróbálom azért, de nem akarok ilyen gyógyszert sem a terhesség alatt.

Sajnos a szorongás nekem is megvan nagyon régóta, szedtem is rá mindenféle gyógyszert, de ezt sem szedem terhesség alatt természetesen, és lehet, hogy emiatt is rosszabb most a helyzet. Bááár, mindenki az állítja, hogy a második trimeszter csupa móka és kacagás.... Ti ezzel hogy vagytok? Nekem szerintem az alap szorongás/pánik miatt nincs ez így, de remélem ezzel egyedül vagyok.


Megyek most a nőgyógyászomhoz, beszámolok, h. ő mit mond még az oltásról, bár szerintem ehhez túl sokat már nem lehet hozzátenni.

Kép
Kép
ginnie
 
 

 
 

Anikó! Azért a koraszülés ilyen korban még nagyon rosszat jelent! Persze, már esetleg életben lehet tartani a babát, de sokszor milyen áron?! Anno, amikor a 36. héten Alexa miatt elkezdtek szétnyílni a medence- és szeméremcsontjaim, már nagyon akartam, hogy megszülessen (és akár jöhetett is volna), de a szülésznőm mindig azt mondta, hogy nem hiába találták ki a 40 hétig tartó terhességet, ne siettessem, mert kell még az az idő a babának. Akkor mi lenne egy 22-23 hetes babával? Szóval, ennyire ne legyen koraszülött!

Kép
Kép
detty74
 
 


szabcsi,
Uniós törvények szerint, ha a recept megfelel az alaki követelményeknek és minden kellő adat rajta van, akkor ki kell adnia agyógyszertárnak a cuccot!!! Nem kell rá külön biztosítás!!
Ezt kb 1 órája kérdeztem meg , az egyik gyógyszerimportőr cégtől....
Az már persze megint más kérdés, hogy a patikus mondhatja neked - mint magyarnak - hogy elfogyott... :shock:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


detty,
jaj de cuki lehet!!!!! :lol: :lol: :lol:

Amikor Flórával jártam dévényes gyógytornára, ott volt egy kislány, aki 23 hétre született..... hu.... nem részletezem, mert nem itt a helye a témának, de az az élet se a gyereknek se a szülőnek nem volt jó.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Detty! Persze, persze, tudom, hogy ilyenkor még nemigazán életképes a baba, csak azért írtam, mert bízok benne, hogy telik az idő, és még nincs itt az igazi járvány.

Egyébként isten ments, hogy koraszülött legyen, csak azt akartam ezzel mondani, hogy mennyivel rosszabb helyzetben vannak, akik még az elején vannak a terhességüknek.

Kép
aniko20
 
 


Nehogy félreértsetek, kérlek!
Csak azt akartam mondani, hogy minden egyes nappal, héttel, amivel "idősebbek leszünk", és amíg nincs "igazi járvány", nőnek az esélyeink és reményeink!

Kép
aniko20
 
 


Megjöttem a dokitól!
Megnyugtatott, hogy az valószínűleg egészen más jellegű víz, minden rendben van, nem kaptam semmi alól felmentést, de azért a kerámiákkal ritkábban súlyzózzak.
Ezt a teszt papírt nem szokták ilyen korán, nem tudom miért nem,valami olyat mondott, hogy nem ad megbízható eredményt.
A saját dokimban nagyon megbízom, így megnyugodtam, nézett nálam köhögés vizsgálatot, de nem mutatta jelét szivárgás, simán lehet a fertőzésemtől is.

Viszont egyre inkább oltás felé hajlok... ő is ajánlja... azt mondja kismamákra veszélyes ez a vírus, és itt Magyarországon ha tömegestől betegednek meg a kismamák nem is tudnak nekik olyan ellátást adni mint külföldön. :(

Még ígérte, hogy jövő hétre még jobban utána néz-kérdez nekem.


C-vitamin.
Képzeljétek nem akart adni a gyógyszertáros magas dózisút mert, hogy kismamának nem lehet!!! :shock: :shock: :shock: :shock:
Ekkora marhaságot! :( Megkérdeztem a dokit is azt mondta, hogy ő ilyenről még nem hallott... ráadásul a C vitamin burokerősítő, így kifejezetten hasznos szedni.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Jaj de jó Mamacka! Akkor kicsit megnyugodhatsz. De azért kíméld magad!
C-vitamin??? :roll: Én csak az A-vitaminról hallottam, hogy nem jó ilyenkor a nagy dózis.

Kép
aniko20
 
 


Anikó!
Igen, igazad van, de én akkor is félni fogok, mert az anyósomékat egy falka emberevő oroszlán sem tudná távoltartani a lakásunktól, nekünk meg csak egy jámbor házimacskánk van. Szóval, tuti, hogy megint itt fogják tépkedni az idegeimet kétnaponta, és ők is fertőzhetnek, mielőtt kijönnének a tünetek. Alexával is ez volt. Az apósom köhögött, és mégis átjöttek, és amikor rákérdeztem, mondta, hogy csak egy kicsit megfázott. És sajnos a férjem sem mert mellém állni. :x

Kép
Kép
detty74
 
 


Mamacka!
Tavaly nekem sem adtak nagy dózisút, ugyanerre hivatkozva.

Kép
Kép
detty74
 
 


Én is azon gondlkodtam, hogy ha elkapom és ne adj isten belehalok (jó, ez így brutális, de benne van a pakliban) akkor ezzel az egész család elég rosszul járna, apáról nem is beszélve. Ha beoltatom magam védve vagyok én is és a baba is és nagyon pici az esélye (kb. nulla) hogy a babának ettől lesz baja. Így döntöttem el, hogy oltatok.


Kb így vezette le a mi dokink is... hogy oké tegyük fel, hogy jár valami betegséggel a későbbiekben(az autoimmun betegségen mosolygott, hogy az egy ilyen adu ász mivel fogalmuk sincs mi okozza ezért akár ez is okozhatja... végülis miért ne max nem jön be!) , de azokat lehet kezelni, mire odajut a gyerek meg talán még jobban, de ha belehalunk akkor már nincs mit tenni! :(

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Mamacka!
Tavaly nekem sem adtak nagy dózisút, ugyanerre hivatkozva.


Valószínűleg ez is csak gyógyszertári túlóvatoskodás...

Én biza nagy dózisban fogom szedni.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Én szedtem kisdózisban, de mellé ettem narancsot, meg más C vitamin tartalmú gyümölcsöt.

Kép
Kép
detty74
 
 


És én minden kismamának ajánlom, hogy a téli időszakban szedje a kismama vitamint!!!
Ez is nagyfokú védelem! Az óriásbaba teória meg baromság!

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Detty, akkor ti meglehetősen rosszabb helyzetben vagytok, az igaz! Nem is értem, ez olyan felelőtlenség! Nekem a múltkor mondta anyukám, hogy inkább ne menjünk a hétvégén, mert fáj a torka.
A párom beoltatja magát, és mindenki mást kitiltok a lakásból, ha úgy alakul!

Kép
aniko20
 
 


Vicces, sem a nőgyógyászomat, sem a háziorvosomat nem tudom elérni telefonon. Mintha összebeszéltek volna. Pedig már annyira szeretnék valami biztosat tudni és dönteni.

Dongó! ÚÚÚÚgy irigyellek, hogy túlvagy rajta.

Kép
Kép
detty74
 
 


Mamacka, azt hiszem én megfogadom a tanácsodat vitamin tekintetében, mert lehet valami igazság benne: Ha visszagondolok, szerintem pont akkor lettem/voltam náthás a múlkor, amikor szüneteltettem az elevitet, mert "ráfogtam" a fejfájásomat.

Kép
aniko20
 
 


Az apósomékat semmi nem érdekli, a rendőrkordonon is átverekszik magukat, hogy minimum 2 naponta láthassák Alexát. És ez nem fog megváltozni, ha megjön a tesó. Vagy akkor már naponta akarnak jönni. Én el is kaptam tőlük anno valami trutyit az első héten, emlékszem, alig tudtam szoptatni, mert folyton tüsszögtem és folyt az orrom közben. És akkor már a férjem is hiába mondta, hogy igazam volt. Szerencsére Alexa nem kapta el, őt védte az anyatej.

Kép
Kép
detty74
 
 


Az apósomékat semmi nem érdekli, a rendőrkordonon is átverekszik magukat, hogy minimum 2 naponta láthassák Alexát.


Azért ez máshonnan nézve kedves tőlük... az én apósomék nem nagyon törik magukat, viszont mikor jönnek nem nagyon érdekli őket, hogy betegek-e vagy sem! :(

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


mamacka,
de jóóóóóóóóóó!!!! Mondtam én, hogy minden ok lesz!!!
Mi számít nagy dózisnak?
Én napi 500-ast szedek.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Én szedem a Fembion 400 -at ( a Gravidát abba kellett hagynom, mert nagyon rosszul voltam tőle ) És tervezem is szedni a szopi végéig.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Most épp én is a Femibiont szedem! Valószínűleg most már a Gravidától sem lenne bajod! Csak az elején okoz gondot, nyugodtan beszedheted a maradékot. (nekem Füreden még van Elevit meg Gravida)

C vitamin Azt mondták 60-100 a kismama adag, de ez hülyeség szerintem.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


...én is a szoptatás időszakban is szedem... legalábbis az elején... mivel nálam ez az időszak eléggé el szokott húzódni! :) :lol: :lol: :lol: :lol: kicsit egybefolynak a vitamin kúráim! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


http://www.origo.hu/tudomany/20091109-h ... ltasa.html

Ezt kaptam most, és a kisgyerekekről is szó van benne!

Kép
Kép
detty74
 
 


mamacka,

2 hete vettem a Gravidát, de hiába... Pedig soha nem vettem be éhgyomorra. :shock:

Képzeljétek, be akartam jelentkezni Nagy Hajnihoz www.egyetlenem.hu fotózásra... és legközelebb márc. végére van szabad időpontja!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock:
Ha egy üzlet beindul kérem....

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Szasztok, megjöttem Debrecenből jó beteg is lettem, jól megfáztam,meg a gyerek is.... :?



Detty!

Ez azért nagyon durva hogy anyósék 2 naponta látni akaarják az unokát, szerintem ez nem normális, én leállítanám őket.Tesóm dettó ebben a cipőben volt, amikor is szépen megkérte a férje szüleit hogy hagyják meg a magánéletüket nekik...És megjegyzem tök igaza van, hisz felnőttünk, nemigaz?
Sosem tudtam megérteni az ilyen szintű szülői gondoskodást, nem is értem hogy nem jut eszükbe hogy talán sok belőlük? Nekem nem lenne pofám / már bocs a kifejezésért /a gyerekem és családja életét folyton felbolygatni, illetve abban állandóan jelen lenni.......Ne haragudj hogy ezt gondolom de szerintem a gyerek ha felnő önálló lesz, ez az élet rendje. Gondolom te is így látod ezt, nem?
Sztem bőven elég hétvégén unokázniuk, és ezt nem azért írom mert nem szeretném párom szüleit hanem mert így normális hogy hagynak élni, hisz azért is költözik el az ember ha felnőtt lesz.....EZ AZ ÉLET RENDJE.... :wink:
csézjang
 
 


Honey
Pocakos fotózásra akartál vagy újszülöttre?

Nekem még ez a nőci is agyon tetszik:
http://www.szilvifoto.hu/

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Na, most beszéltem a nőgyógyászommal. Ő egyértelműen azt mondta, hogy be kell oltatni magam, mert sokszor nagyobb baj lehet abból, ha a vírust kapom el. Szerinte emellé nem kell a szezonális vírus elleni oltás, mert annak nincsenek ilyen súlyos szövődményei, és nem érinti olyan súlyosan a terhes nőket, mint a H1N1. Szóval, a döntés megszületett (megkönnyebbültem, az biztos), már csak a háziorvoson kell túllenni (a dokim szerint kötelessége beadni, akár övé a felelősség, akár nem. Max. írasson velem egy papírt, hogy én akartam, és ennyi).

Kép
Kép
detty74
 
 


a 15 havi oltás mi ellen is van?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mamacka 2009.11.10 15:37-kor.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Csajok, mindjárt visszaolvasok mert sokat írtatok és csak átfutottam néhányat.....

Ja, tök örülök hogy írtatok a bővebb folyásról, mert már pont én is akartam, néha zutty, megindul, de nem csíp nem viszket, szóval asszem normális, de azért picit ilyesztő, főleg így a 22.hét környékén amikor már életképes lenne a baba ha megmaradna, de károsodásokkal születne....Remélem kibírom a 40.hétig....
csézjang
 
 


De jó, Detty, akkor legalább tudtál dönteni! Én is ezért hívtam a múltkor a dokimat, bíztam benne, hogy megmondja a tutit.
De ő azt mondta, hogy csak a magánvéleményét tudja mondani, és aszerint inkább ne!

Kép
aniko20
 
 


Detty

Remélem nem gáz amit írtam, de nem neked szólt hanem anyóspajtiéknak! :wink:
csézjang
 
 


Mamacka, én is olvastam a C-vitamin tájékoztatóján, h. kismamáknak nem ajánlott nagy adagban szedni. Megkérdeztem a nőgyógyászom erről, azt mondta, hogy a nagy adag 1000mg-ot jelent és mivel kipisiljük, ez sem árthat a babábak. Még azt is mondta, hogy ajánlott pl. az 500mg-osat félbe törni és egyet reggel egyet este bevenni, így jobb a hatása, egyébként pár óráig ér csak valamit, mert kiürül gyorsan. Számomra is furcsa volt, hogy épp a C-re van ez írva. Van aki úgy érvel hogy ha már most ennyi C-hez jut a baba, akkor később is sokkal nagyobb lesz a szükséglete.... De kérdem én, hogy baj-e az egyáltalán??

Szóval én szedem az Elevitet, 2x 250mg C vitamint, 2x1 Magnerotot és emellett paprikát, almát, stb. eszem rendszeresen.

A vitaminból is a retinol a rosszabb, ami állati termékekben van, pl. máj, ez okozHAT vakságot is akár, de ehhez is NAGY mennyiséget kell szedni rendszeresen.

Kép
Kép
ginnie
 
 


Csézjang!

Pontosan ezt gondolom én is. A baj az, hogy a férjem fél az anyjától, és nem tudok neki segíteni. Nem hiszitek el, de ha a szüleivel beszél, úgy dadog, hogy alig lehet érteni, amit mond. Ha bárhol máshol beszél (nemcsak velem, BÁRKIVEL), semmi baj a beszédével.

Én nagyon nem jövök ki velük, amióta a bejelentettük nekik az esküvőnket, és az anyósom totál berágott rám, mert
1. elveszem tőlük a fiacskájukat (már terhes voltam akkor)
2. nem ott és nem úgy szerveztük az esküvőt, ahogy ő akarta
3. nem hívtuk meg, csak a szűk családot (velünk együtt 16-an voltunk), pedig ő alsó hangon is 80-at akart csak az ő részükről.
Szóval, utána én voltam az ország kurvája, aki felcsináltatta magát a fiával, mert neki lakása van, stb. (Hozzátenném, én kerestem akkoriban jobban.)
Mindegy, én ezeket nem tudtam neki megbocsátani, és bár képes vagyok civilizáltan viselkedni vele és apósommal is, egyáltalán nem vagyunk jóban. Most annyi a könnyebbség, hogy 2 naponta Csabi megy át hozzájuk Alexával (2 percre, a szomszéd háztömbben laknak), így legalább nekem nem kell találkoznom velük. De egész nyárig ők jöttek két naponta, utána meg minden map lemászkáltak a játszótérre hozzánk, pedig Alexa kifejezetten félt apósomtól (ha 10 m-nél közelebb jött, iszonyúan elkezdett sírni). Mindketten rávetették magukat a gyerekre és mindent megtettek, hogy elvigyék mellőlem (pl. kutyákat nézni, meg ilyenek). A gyerek meg csak sírt, és kapaszkodott belém.

Nem akarom tovább részletezni, nem hiszem, hogy érdekes a téma másoknak is, de komolyan nem tudom, velük mit csináljak a télen. Nem akarom, hogy 2 naponta minden este 6-tól fürdetésig itt legyenek!

Kép
Kép
detty74
 
 


pneumococcus... Bandim még nem kapta meg... most töltötte a 18 hónapot... :(

Mondjuk szinte mindig beteg.. úgy meg nem lehet beadni... no meg itt vagyubk már több mint két hónapja Budapesten. De mivel a 15 havi emlékeztető oltás talán nem lesz miatta baja...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mamacka 2009.11.10 15:43-kor.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Akkor gondolom nem baj, ha sok sütőtököt eszik pl. az ember, mert abban is A-vitamin van, azaz béta-karotin, de az ugye más, mintha tablettában szedné.

Kép
aniko20
 
 


Detty
Ez elég gázos! :( Szerintem ezt mindenképpen a férjeddel kell megbeszélned elsősorban. Ilyen helyzetben közös frontot kell alkotnotok. A legjobb az lenne ha messzebb költöznétek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mamacka 2009.11.10 15:48-kor.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Anikó
Az más! Az természetes vitamin, nem tudod túladagolni.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Detty, egyébként ismerős a téma kicsit, amit apósékról írsz!

Nálunk anyukámmal csinálták ezt, vagy legalább is hasonlót anno az apukám szülei. És sajnos apukám sem mert sokáig vitába szállni velük. Velünk unokkákkal is próbálkoztak, de...

Kép
aniko20
 
 


rövid bejelentkezés, mert ma egész nap dolgozom:

minden ok, semmi tünet, semmi para.

és mindenhol azt hallom, h oltassunk, oltassunk!

KépKépKép
dongó
 
 


mamacka,
a 15 hónapos összetett oltás ( mumsz, rubeola kanyaró )

Amúgy pocak fotóra akartam menni. Ezért picit kéő már nekem a március. :D

detty,
köszi a cikket!! Jó végre olyat is látni, ami hivatalos és meberek a nevüket adják hozzá!!

apósék nagyon gázok!!! :shock: Férjed egyke?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


A tegnapi 70%-os "nem oltatom magam", ma már csak 40%-on áll...
Keddig még várok... akkor megyek a dokimhoz. Ráadásul mindjárt a 3. trimeszterbe lépek.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


mamacka,
a 15 hónapos összetett oltás ( mumsz, rubeola kanyaró )


Akkor valamit elnéztem...

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Detty!


Holnap folytatom erről a gondolataimat de most mennem kell, majd holnap írok, szia! / amúgy én nagyon nem bírom a nyomulós nagyszülőket..../ :evil:
csézjang
 
 


Ja, holnap este megyek én is magánba a nőgyogyimhoz és rákérdezek én is az oltásra !!!!
csézjang
 
 


Detty!

Ikertesómnak / aki lány/ kísértetiesen hasonlóak az anyósáék, majd holnap leírom neked, borzalmasak....ki is van akadva tőlük rendesen, majd írok neked róluk, hátha megnyugtat hogy sajnos nem vagy egyedül. Ja, meg a szomszéd csaj is dettó ugyenebben a cipőben van! borzasztóan sok lány szenved a párja szülei baromságaitól, majd holnap írok, pusz, most mennem kell!!!


Anikó, Detty!

És a legrosszabb hogy a férjeik nem állnak melléjük, kussban lesznek amikor anyuci vagy apuci mondja az okosságokat. Ez a legborzasztóbb az egészben, hogy nem partnerei a feleségüknek, hanem visszafejlődnek 5 éves gyerekké, borzalmas.....Mert sajnos belenevelték ezt a szülők és tapasztalatból tudom hogy 40 évesen sem tud szerencsétlen megváltozni, még ha akar akkor sem, mert ezt belevésték már gyermekkorban az idióta önző szülők.

Igazából sajnálom az ilyen pasikat, nekem is volt egy ilyen 40 éves pasim, megőrültem hogy minden minden másnap a 70 éves anyukájánál kellett ebédelni, meg vasárnaponként husileves, tévénézés, dögunalom....Vége is lett.
A tesómat sajnálom, mert ők egyébként tök jól meglennének, de ha megjelenik anyós pajti, újra és újra beleköp a levesükbe és kezdődik minden elölről, tesóm veszekszik, férje behúzza fülét farkát és ez megy évek óta, és semmi nem változik...Tesóm néha totál ki van bukva, mondja hogy bárhogy szereti a férjét nem tudja hogy bírja-e ezt még 30 évig csinálni....tök sajnálom ilyenkor!

Holnap jövök csajok! Jó éjt!
csézjang
 
 


Bocs, most csak futtában tudtam végigolvasni...

Oltás: Én már eldöntöttem hogy oltatok, szerintem csütörtökön munka után tudok menni a háziorvoshoz.
Arról, hogy jobb a "nyugati" vakcina: én csak azt hallottam hogy arról hogy hasított vírust tartalmaz a német/osztrák vakcina, csak az a különbség hogy a magyar vakcinától lehetnek erösebb mellékhatások (höemelkedés stb.). Viszont engem tökre nem érdekel egy kis höemelkedés - semmi ahhoz képest ha az ember elkapja az influenzát. Illetve: eddig finn barátnöimtöl is hallottam a mellékhatásokat, pedig ott a "nyugati" vakcina van. Szóval én emiatt nem félnék. Úgy vagyok vele, hogy tényleg nem szívesen oltatom be magam, de hát ha már van erre lehetöség, akkor most már úgy vagyok vele hogy inkább igen. Hogz hibáztatnám magam hogy nem oltatom - elkapom a vírust és ettöl bármi baja lesz a babának. Szóval már inkább az oltás.

Nagyszülök: nálunk legalább nyomulós nagyszülök nincsenek mivel az én szüleim Finnországban, páromnak meg csak az apja él... De hát ez a másik vég - nem is lesz annyira aki segítsen majd... :? De mondjuk azt se bírnám ha minden másnap benéznének :roll:

Na, ennyire futott most, baromi sok a munka :(

Mamacka!
Örülök hogy minden rendben!
Nekem pont elfogyott a vitaminom, de akartam is rögtön venni utánpótlást, mindenképpen tervezem végigszedni, biztos segít.

Kép
anicca
 
 


Itt a manónk:

Kép

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mamacka 2009.11.10 17:30-kor.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: