Új privát üzeneted érkezett!

vonalzó próba

Kép

Kép
bébinyuszi24
 
 


Sziasztok,

Bébinyuszi, az én babám is 3 hetes és és 70-100g-ot eszik, és nő, mint a gomba :), szóval nem hiszem, h éhezteted, bár ő kisebb (3840g most, 3260g-al jöttünk el a kórházból)

Kkia
, ugyanígy voltam én is, már a kórházban kikészítettek a szoptatással, mert kicsit lassan indult el a tejem, aztán utána még egy hétig hülyére aggódtam magam, hogy éheztetem szegény lányt. Főleg, hogy nem volt túl sok tejem, csak két ciciből tudott eleget enni. Aztán akkor nyugodtam meg, amikor egy hét alatt 220g-ot hízott, és most már a tejem is több, már többnyire elég egyszerre egy cici, de ez több mint 2 héttel a szülés után alakult csak ki. Szóval ne hagyd, h idegesítsenek!

Na sír a kicsim, megyek.
Pattogó boldog szülinapot!

chardonnay
 
 


Szép napot! (Már amennyire ez a fos idő engedi!) :?

Csibe:Én okt. 30-án adtam fel a papírokat, anyasági, ill. gyes és a múlt hét közepén már kaptam a papírt, hogy jogosult vagyok és tegnap már meg is kaptam a "lét", pedig kp.-be kértem a postástól...:D A tököm automatázzon, (maradt a "hasitasi"), soha nem jutok el oda. :D
Még valami, lehet, hogy írtad, de idő híján rákérdezek. Én most a beadatás mellett vagyok a H1N1-el, de utána lehet szoptatni, az nem káros? Ill. magadnak adattad be csak ugye? Én lehet, hogy tök para vagyok, de mondtam a férjemnek, hogy ha genya vagyok, ha nem ha nem oltatnak anyósék, akkor lassan nem tehetik be a lábukat. A helyzet: Anyós Philips gyárban dolgozik, nem kevés emberrel találkozik mondanom se kell, após szintén gyár, ill. alumínium kohóban dettó ez a helyzet, párom nővére Auchanban pénztáros, na ja és a 6 éves fiacskája pedig óvodás... Így legyen nyugodt az ember. A férjem rendőr, neki alanyi jogon jár...de azt mondtam, hogy én beadatom és ha nincs semmi bajom, akkor jöhet a családom...


Eszti: És apukád mikkel okosított ki!?

Mondjuk valóban az van, ha valaki nem kezd el politikai indíttatású lejárató kampányt csinálni ebből is, akkor kígyóznának a sorok az oltóanyagért a patikában, az tuti.


Hát mi akkor is csak 75 és 110 között fogyasztunk, ha törik ha szakad. Anyatejjel meg hol így hol úgy állok. Mondanom nem kevés energiámba telik mire termelek, eddig a max. 140 volt egyszerre, így mindig szopi előtt készülök. Viszont, képzeljétek el, a szenvedés közepette, hogy ki tudjak legalább 100-at izzadni még Panti is ordít, hát nem egy nyugtató fejés.

Na megyek gmail-re leskelődni!
hajnalocska
 
 

 
 

Sziasztok!

Köszönöm a köszöntéseket. Igen felemás ez a szülinap. A férjem egy pöcs. Legalábbis tegnap óta az. És 2x is szarrá áztam ma. De. A postás drága meghozta az anyságit és a családi pótlék elmaradt részét, és a tanácsadáson kisült, hogy jó huzatja van a fiamnak.. :lol: 3,5 kilóval hoztuk haza a kórházból és ma 4,7 kiló volt. Dagi. :D Nem baj. És ha a centi sem hazudik akkor nőtt 2 cm-t. :D Majd beírom. De megyek is, mert panaszkodik a drága. Hasra raktam. :D

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


Bébinyuszi Martin csütörtökön múlt 4 hetes és Én tápszerezem mert nagyon kevés a tejem.Naponta 7x eszik és alkalmanként 80-at.Lehet,hogy többet is megenne de nem merek többet adni mert nem akarom megterhelni a gyomrát,vagy ,hogy vissza hányja.Ha éhes lenne még akkor ugyis kiabálna vagy szopizná a kezét.Olyan persze előfordul,hogy nem 4 óra mulva éhezik meg hanem 3.Ahogy nől a gyerek úgy növelem az adagokat hétről hétre picivel többet.Eleinte nagyon rágörcsöltem a szopiztatásra ,hogy most mi lesz nemfog tudni szopizni mert kevés lett a tejem(a lázasodásom miatt)de aztán ha táp akkor táp.Szépen nővöget úgyhogy ne aggódj Te sem.

Voltunk most is egy nagyot sétálni szintén Dunaparton mert babácskám már nem akart maradni a lakásban .Kivittem nézelődött kicsit aztán bealudt.Kellemes volt.

Kép
url=http://picibaba.hu]Kép[/url
kicsike1
 
 


Sziasztok!

Pattogó, boldog szulinapot! Mit kovetett el a férjed? :roll:

Monica, ne mérgelodj ilyen dolgokon, nem éri meg!
Az 1 hós adatokat beírtam már elég régen a tábliba,még mielott írtad volna, hogy mindenki írja be saját maga......lassan már a 2 hós adatok lesznek aktuálisak nálunk, pontosan 10 nap mulva,úgyhogy majd azt is beírom!

kajamennyiség: Georgina 120-150 ml-t eszik meg alkalmanként, ebbol 80-120 kozott van a szopi két mellbol és ezt szokom mindig felpótolni táppal úgy, hogy 150 legyen! Viszont ha sikerul 120-at szopiznia, akkor nem mindig adok utána tápot......napszakonként is változik az étvágyuk!
6-7x eszunk egy nap.
Ejszaka csak szopi van, 2x kel fel (vagyis 3-4 óránként), ugyanis éjfél elott nem alszik el a kisasszony, sajnos! :roll:
Most 7 hetes és 3880g.
Sokszor én sem tudom, hogy jól csinálom-e, ugyanis van, hogy 150-160-nál is eszi a kezét utána és nyugtalan, viszont van, hogy 80 ml szopi után olyan édesen és elégedetten elalszik.......szóval így legyen az ember okos
:lol:

Avent kézi mellszívóm van nekem is, az elejétol fogva a szilikonpárna nélkul használom, de így sem sikerul vele "jól" fejnem! Azt mondják a teljesen egyszeru gyógyszertári mellszívót próbáljam ki, az a tuti...na majd meglátom!
ginuska
 
 


hallo,

megjöttünk a dokitól.
Teodor kerek 5 kiló és 58 cm.
És koszmós a feje :roll: :roll: Ez még nem volt téma, ugye? Ezek szerint csak az enyim gyerek koszmós? :oops: :lol: deciki...
ha esetleg mégse, akkor valaki valami jótanáccsal tud szolgálni? Vagy majd lekopik, ha vizipolós lesz? :lol: :lol:
Dokinéni a Babé sampont javasolta. Csak a nagy kapkodásban nem értettem az alkalmazását.

Csibe
,
Megnéztem az iwiw-es Milánka képeket (imádom), és látom, h Teodorral egyforma sapiban nyomulnak. Párom szerint ez a sapka koptatta ki a haját 8) :lol: :lol: persze, tényleg nem magától hullott el :wink: :lol:

Bébinyuszi,
sztem ne parázz, eleget eszik a babád. Halgass az ösztöneidre. Én a tanácsoktól falnak megyek lassan.
Nálunk tök változó az evések mennyisége. Van, h 100-at eszik, volt már 180 is. De Teo döbrögi.
Általában nem mérek, nem fejek.
Az elektromos fejőgépet ma elküldtem itthonról. Már ránézni sem bírtam.
2,5 óránál gyakrabban pedig nem adok neki cicit. Az nekem nem megy, h a mellyemen lógjon naphosszat.

Eszti,
ja, a repcsik a becsípődésem. 6 éves lehettem, amikor eldöntöttem, h én a reptéren fogok dolgozni. És így is lett.
Már alig várom, h a fiamnak megmutogassam a vasmadarakat jó közelről :lol: :lol:

Kkia,
tündér a baba!!! Imádnivaló!!

Kép
screen
 
 


Pattogó: boldog szülinapot!:D

Anyabebi: nem lehet, hogy most sárgul és azért aluszékony? Az 5.nap környékén szoktak sárgulni, akik sárgulnak (nálunk is így járt mind a kettő). Akkor van az, hogy a szeme fehérje opálossá válik, van hogy a bőrén is látszik egy kicsit a sárgás szín és állandóan csak aludna. Mindenképp kérdezd a dokid. Aztán lehet, hogy kiderül, hogy csak ez a hülye idő viseli meg. :?

Eszti: kíváncsi lennék mivel érvelt apud. :?:

Bébinyuszi: anyatejből szerintem nyugodtan adhatsz neki többet, ha megeszi. Úgyis látod mi az a mennyiség amit még nem böffent vissza. Viszont a tápot ne adagold neki túl! Azzal rondán túl lehet etetni a gyerekorvosom szerint.

Moni: 1 hós adatokat feltettem a táblába. Én vszleg azt az oldalt nem olvastam vissza, ahol ezt kérted, mert ez kimaradt. :oops:

Kép
Kép
tündér09
 
 


Ginuska,

nálunk detto: a fiatalúr sem alszik éjfél előtt sosem.
Van, h utána sem. :roll:

Ma veszek Gripe water-t.

De mitől csak este van a hasfájás? :?:

Kép
screen
 
 


Pattogó itt is boldog szülinapot.Nyugi a pasik már csak ilyenek.

Sünci jó költözködést és kitartás.Amint tudsz gyere mert hiányzlot Te is a csapatból

Monica Te csapat lelke ma már könnyebb kicsit?Gyere akkor is ha hisztis vagy.Mindenkinek voltak már hisztis napjai,és itt legalább az ember kiírhatja magából a gondok egy részét.Sokat segítün egymáson mindig ,úgyhogy gyere csak. Kép küldök Neked egy kis boldogság hormonokat.

Kép
url=http://picibaba.hu]Kép[/url
kicsike1
 
 


anyucik: a babácskák gyonyoruek!!!!!!!!!!! :D

na megyek, megpróbálok én is lepihenni, amíg a babácskám alszik.......remélem még egy darabig fog :roll: :roll:

...és bocsánat, hogy én is ritkán jovok, de szerintem majd ha beáll a napi rezsimunk a babával, mindannyian tobbet fogunk tudni írni ide a topicba és újra felporog a fórum! :wink:
ginuska
 
 


Screen ez egy nagyon jó kérdés.Erre Én is szivesen kapnék választ,hogy miért éjszaka van hasfájás?Vettünk már Infacolt hétvégén attól kicsit jobb de szegénykémet akkor is kínozzák szerintem a szelek,és olyankor úgy nyög erőlködik.Akkor jön anya és a torna az szokott segíteni.állítólag van valami szélcső és az segít.Lehet beszerzek egy olyat is.

Kép
url=http://picibaba.hu]Kép[/url
kicsike1
 
 


Köszönöm a megnyugtató szavakat, akkor csak nem éheztetem a manóm. Olyan jó lenne ha szopizna,de ez van...lökdösi magát a cicitől...és ez mind az miatt,hogy nem mondtak semmit a kórházba,alig hozták ki őket szopizni én meg mint első gyerekes nem voltam határozott,hogy hozzák gyakrabban...második gyereknél okosabb leszek. Azért még próbálkozok a szopival,de eddig nem jöt össze, maradt a cumisüveg. :(

Raknék fel képeket a gmailre,de nem enged be, időközben megint változott a jelszó? Elküldené valaki?
Köszi

Kép

Kép
bébinyuszi24
 
 


Sziasztok!

Most voltunk tanácsadáson. Az én drága kisfiam egy igazi haspók. 3440-el hoztuk haza múlt héten szerdán, ma meg már 3910! :shock: :shock: :shock: Igaz, nagyon sokat is eszik. Általában 100-120-akat benyom, de van hogy "csak" 70-80-at, de evett már 130-at is... :oops: :oops: :oops: Szerintem ez azért sok egy ennyi idős gyereknek, nem??? A dokinéni meg a védőnénik is így néztek: :shock: :shock: :shock: De mondani igazán nem mondtak rá semmit.
Hasfájás nálunk is csak inkább este játszik be, hála az égnek az Infacol-tól elviselhetőbb sokkal. Próbálkozom nála a Mecsek Baby teával, de nem igazán kell neki. A maximum az 2 korty, amit megiszik belőle. :roll: :roll:

Sziszkó: Köszi az érdeklődést, Gabóka már jól van. Otthon vannak, rohamai hála az égnek azóta nem voltak. Nem tudom mikor látom újra, hiszen egy ekkora babával nem könnyű mozognom. Pedig annyira hiányzik, majd' megszakad a szívem ha rá gondolok. Martin remélem jól van. Puszild meg helyettem. :wink:
bobóbaba
 
 


Screen, nálunk a hasfájás már csak ritkán fordul elo, az a Babycalm, amit egyszer írtam úgy tunik segít, úgyhogy próbáld meg a Gripe Watert, szerintem hasonló lehet az osszetétele! Sajnálom, hogy nálatok nem lehet kapni, esetleg Sztercsinek és MrsParisnak tudnák vinni, Gyorbe gyakran járunk :-)
Nálunk ez a nem alvás esténként nem a hasfájástól van, de nem tudunk rájonni, hogy mitol....nem sír, csak nyugoskodik, nyekereg olyan este 6-7tol :lol: és egyszeruen nem alszik el.....próbálkozunk mindennel, de semmi... :evil:
Pedig azt sem mondhatnám, hogy napkozben sokat aludna....kb. 2x alszik napkozben hosszabbat (1-2 óra), tobbi szopi kozott fent van, nezeget, esetleg elbóbiskol 10-15 percre...

ennyit a mai tervezett alvásomról.....Gina baba már panaszkodik az ágyában :D
ginuska
 
 


Screen a cosmo nálunk is játszik kicsit pedig mindig tiszta a baba és fürdetem meg minden.Tegnap mondta a védőnő,hogy olajjal kenjem be és finoman törölközővel kell kicsit ledörzsölni.Mutattam milyen olajok vannak de azt mondta ,hogy Ő a napraforgó vagy az oliva olajat szokta ajánlani és az tökéletes.Tegnap ki is próbáltam a homlokán mert nekünk ott van lehet,hogy kicsit eltúloztam mert szegény gyerek fején rántotthúst lehetett volna sütni olyan olajos volt :D de úgy néz ki beválik az ötlet.Én is nagyon szégyeltem magam de azt mondta,hogy nyugi az gyakori probléma.

Kép
url=http://picibaba.hu]Kép[/url
kicsike1
 
 


a szelek, a kaki nálunk is nehezen jon néha, általaban erolkodéssel kel a drágám reggelente, olyankor én is masszírozom a hasát és "biciklizem" a lábával, de ha nem segít, eloveszem a szélcsovet!!! merem ajánlani mindenkinek, rovid idon belul megoldódik a probléma! 8)

Bobóbaba, aszta :shock: :shock: :shock: nem semmi ennyi hízás ilyen rovid ido alatt! Mindenesetre gratulálok, ugyes a kis Dorián! :lol:
ginuska
 
 


Sziasztok,

az én kisbabám is októberben született, és csatlakoznék még ha lehet és nem késő...

Screen: az én babám feje is koszmósodik, nekünk a védőnő javasolta a babé sampont. Minden este fürdetéskor kell megmosni vele a fejecskéjét, lemosni, utána a törcsivel kicsit átdörzsölni és kész. Vigyázni kell arra, hogy ne menjen a fülébe víz. Már két alkalom után láttam a változást. De lehet hogy csak az anyai szemek látták :D
A másik lehetőség, hogy olajjal kened (lehet babaolaj, vagy étolaj-mindegy) és fél óra után lemosod, és ledörzsölöd vagy törölközővel, vagy szivaccsal.

Bettike
rbettike
 
 


én úgy tudom, hogy a koszmó az teljesen normális jelenség a babáknál...... :roll:
arra gondoltok, amikor kicsit úgy foszlik a baba feje?! régen is olajozták a babák fejét...nekem az anyum mondta, hogy mi be voltunk olajozva mindig, a hajunk is......gondolom éppen ezért!
Én még nem látom Gina fején, talán a homlokán kicsit....na majd ma este én is beolajozom :wink:
ginuska
 
 


koszmó:
Száraz, fehér vagy sárga, pikkelyszerû felrakódás a hajas fejbõrön.

Kezelése: Fürdetés elõtt kb. fél órával kenje be a csecsemõ hajas fejbõrét vastagon babaolajjal. Ha a felrakódás már sárgás, vastag, fokozhatja az olaj lazító hatását, ha gyermekére még egy vékony sapkát ad. Mossa meg a baba haját fürdetõkrémmel vagy érzékeny bõrre való babasamponnal, majd fürdés után próbálja felkaparni a koszmóréteget vagy a felsõ felpuhult réteget. Ezt legjobb körömmel vagy sûrû fogú fésûvel megtenni. Mindezt ismételje minden este, ameddig az egész hámló réteget el nem távolította. Megelõzésképpen végezze az olajozást heti 1 alkalommal.
ginuska
 
 


rbettike,

üdv itt!
Akkor megyek veszek babé sampont.

Kicsike,
:D :D ez jó, rántott húst lehetett volna sütni. hihihhhiii

Ginuska,
persze, ez tök normális. Nem azért van, mert koszos, hanem mert koszmós :lol: :lol: :lol:

Kép
screen
 
 


Ma adtam az élvezeteknek! :D
Voltam műkörmösnél, csodaszép lett a körmöm. Babácska végig jól viselkedett, aludt és álmában dumált. :D Hazafele pedig vettem ebédre kínait. Ebben a büfében még nem jártam, a műkörmös csaj ajánlotta. Naaaaaaaaaagyon finom pekingi csirkét ettem. Mmmm... És utána desszertnek kevertem egy instant forrócsokit, amit egy kis mézes pirított dióval (szintén a kínaiból) megbolondítottam... 8) :D

Ez a minimum, azok után hogy kétszer is elázott a cipőm... :( Ugyanis a kapu előtt bokáig áll a víz, de muszáj volt belegyalogolnom, hogy kinyissam és becsukjam a kaput... :evil: Szolgalmi út, szóval majd nekünk és a szomszédoknak kell megcsinálnunk, hogy ne legyen ilyen rémes a helyzet. (és ma veszek majd egy gumicsizmát...)

Kép
Kép
vcsibe
 
 


Bébinyuszi, ha a baba már hozzászokott a cumisüveghez esetleg próbáld meg bimbóvédővel szoptatni. Lehet hogy úgy elfogadja.
És úgy a mennyiségen sem kell aggódnod, mert ha eleinte kevés is a tej, ha hagyod nyammogni a cicin, néhány nap múlva már elég lesz a tej.

Köszi Hajnalocska, akkor a héten lehet hogy én is megkapom a határozatot és aztán már csak a lóvét kell lesnem. Én bankozok, de a páromnak hála van hasitasi is. Mivel ő utálja a bankokat, még a vállalkozása pénzét is kpben tartja. (kicsit olyan mint a reklámbeli figura, emiatt mindig rekedtre röhögöm magam rajta)
Az influenzával kapcsolatban igazad van, én is csak azt engedem hogy megnézzék Milánt, fogdosni, puszilgatni nem engedem.

Pattogó, biztos vagyok benne hogy a férjed már tudja, hogy egy p@cs, kizárt hogy te ezt magadban tartottad volna. És abban is biztos vagyok, hogy néhány nap múlva már pont az ellenkezőjét fogod ide beírni. :wink:

Addig is tőlem neked:

Kép

Kép
Kép
vcsibe
 
 


Ginuska: nálunk is ez a helyzet du-ként,nem sír,csak nyüglődik. A védőnő szerint ez tök normális,majdnem minden babánál ez van, estére elfáradnak,felpörögnek és még kicsik ahhoz,h egyedül sokáig elnézelődjenek,játszanak... idővel javul a helyzet :wink:

Kép
jovana
 
 


Bobó, ne azzal törődj, hogy egy átlagos baba mennyit kéne hogy egyen. Milán is többet eszik, mint a kora szerint átlagosan kéne. De ha nem zöld a kakija, akkor minden oké.

Nálunk az Infacol nem vált be sajnos. Semmit nem javult a hasfájás. :( Csak a rázás, sétálgatás segít.

Milán is élénkebb délután, délelőtt még sokat alszik. De már alig várja, hogy megjöjjön az apja. Vagy rajta, vagy rajtam lóg. :D

Kép
Kép
vcsibe
 
 


Sziasztok!

Kiírom magamból, mert egész nap a sírás kerülget... A férjem még nem jött rá, hogy egy naaaaaaagy pöcs néha. Az a baja, hogy nem szexelünk naponta. Meg, hogy csak arra kellett nekem ő, hogy gyereket csináljon nekem, oszt ennyi. Hülye komolyan. Nem érti meg, nem fogja fel, hogy 3 gyerek mellett, de még 1 gyerek mellett sincs annyi energiám, mint amikor még nem volt gyerekem. Ergo velem van a hiba, hogy nem esek neki minden nap. Meg biztos undorodom tőle. Igyekszem legalább heti 2x alternatívázni, hogy neki se legyen hiányérzete, de nem elég neki... Komolyan már a tököm tele van vele ilyenkor... Meg neki milyen szar. És vér komolyan gondolja... Azt mondja, ha tőlem nem kapja meg amit szeretne, akkor kielégíti a szükségleteit máshol. Ennyi. A legnagyobb baj az, hogy szeretem. Mazohista vagyok. De a tavalyi szülinapomon is ezt csinálta. :cry: Ez van. Remélem majd jobb lesz. Ja 3 hete megismerkedett a lányom egyik ovistársnőjének az anyukájával és 2 nap után kijelentette, hogy ő lett a legjobb barátja... :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


Bazmeg elszáállt az írásom!
Mindegy!

Pattogó átérzem a helyzeted az én uramnak is vannak néha kényszerképzetei, de szarok rá!!! Fontos a pihenés. Én másmilyen vagyok mint ő és ezt nem érti!!! Basszus tényleg sajnálom, hogy ilyen buzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

H1n1: ma kaptam oltást!!! OLtassatok!!!! 6 Hó alatti babák családját ingyen oltják ezt a háziorvosom nem tudta, de én megdumáltam és utánanézett és tényleg!!! A tesómnak vírusos tüdőgyulladása van, a csajának meg gennyes mandulagyulladása!!! Nem tréfa már tényleg!!!

Gyerekem éjjel virrasztott (úgy látszik megcserélte a napszakokat :shock: ), mellettem aludt (feküdt), én bóbiskoltam ő néha rácsatlakozott a cicire (egész éjjel :shock: ) és eltelt az éjszakánk. Reggel óta megint alszik a szopiközökben. :shock: . Mindegy bírom :mrgreen:

Screen: Babé sampon tökszuper!!! Huggies pelus úgylátom beválik (már ha rajta van), mert akkor fosik (kanapéra, kezemre, falra) amikor pucér a popija.
anyabebi
 
 


Hahó :P

ma 1gyel nyugalmasabb napunk van :P
Köszönöm mindenkinek a légzésfigyelős tanácsokat :D
Megrendeltem, ma meg is érkezett, egy ajándék pelustartóval...minnyán beüzemelem

Eszti,
aztaaaa :shock: akkor nővéredéknél nagy lehet a boldogság :D

Pattogó,
nem tudom elolvasni, olyan pici betűvd írtad :roll:

koszmó-téma,
szerintem nem lehet megúszni, előbb-utóbb minden baba átesik rajta. Olaj jó ötlet!

Rbettike,
mesélj magatokról, mikor szültél, fiú vagy csajszi, hogy született, mekkora stb...

tillidian
 
 


Anyabébi,
akkor kötelező napközben aludni!!!!
Enyém csajszi is cicifüggő, Apa szerint Cicitündér :lol:
2 óránként eszik 40-70 gr között, éjjel 3 óránként, de akkor 100at...

tillidian
 
 


Bakker Tilli akkor nemcsak enyém gyerek kisétkű, én meg túlaggódom mgam. és tiedlencsi is elalszik szopi közben?
anyabebi
 
 


Pattogó, nagyon sajnálom hogy most ilyen hülye a párod. Nem értem, hogy jut mindez eszébe a szülés után egy hónappal!!! Főleg hogy már van három gyereke, eléggé tapasztalt kell hogy legyen ilyen téren. Egy hétre otthon kéne hagyni egyedül a három gyerekkel, aztán dumáljon. Már mit is látjuk, hogy egyetlen poronty mellett sem lesz egyszerű megoldani a házaséletet, mint időben, mint energiával. De háromnál már tényleg külső segítség kellhet ehhez.
Szurkolok, hogy gyorsan megjöjjön a jobbik esze a férjednek és újra minden oké legyen otthon.

Kép
Kép
vcsibe
 
 


Moncsi: Az én makim nincs még a tablóban. :shock: Küldjek képet vagy leszededa G-ről?
anyabebi
 
 


Jovana: Fédra nem publikus? nincs kép róla :shock:
Zsrit: tőled is kérünk képeket Zoéról!! És tessék néha jönni!!!
Nita: szééééééééééép a körme :)

Megnéztem a babákat mindet, ahol van új kép annak örültem :) Tessék, tessék képeket rakni!!!
Moncsi: Alexnak pont olyan a haja mint a Kenéznek :)

Jelentem minden baba szépséges!!!

Megyek fürcsizni amíg alszik a családom legkisebb tagja :)
Ma vészhelyzet és Grace Klinika!
Tilli: nincs meg véletlenül neked az előző 2 Grace? Az elsőt átaludta a másodikon a kh-ban dekkoltam. Megnézném :)

Csók
anyabebi
 
 


Bobó, gyarapodás nagyon komoly!!! :shock: :shock: :shock:

Pattogó, párod remélem már észhez tért :evil: :evil: :evil:

Tilli, nagyítsd az oldalt, ha nem tudod elolvasni :) (nézet/nagyítás)


És feltettem a szüléssztorinkat, a saját és a férjem verzióját is :)

chardonnay
 
 


helló mamik!

Ma jó fárasztó napom volt, mert dolgoznom kellett és a kisasszony meg jóformán semmit sem aludt egész nap, úgyhogy magam sem értem hogy oldottam meg ezt a két problémát együtt... (gyerek ölemben, fél kézzel tartom a cumit, fél kézzel írok a gépen...) Most meg még össze kell dobnom valami kaját apjuknak, mert este éhesen jön haza... Engem ez borít ki néha, hogy néha úgy érzem én állok a tápláléklánc legvégén - ma pl. azt mondtam, hogy lesz@rom, akkor is benézek hozzátok és írok... Ennyi szórakozás jár nekem!!! :evil:

Anybébi
Egy bnőm tetetett fel hormon spirált, olyat, ami öt évre ad védettséget. Ez négy éve volt, és akkor volt ötven ropi... Csütörtökön megyek dokihoz hathetes kontorllra, megkérdezem...
Sztem örülj, hogy sokat alszik Keni maci... Nem fog sokáig tartani, hidd el..

Moncsi
Jobban vagy? Írjál, hiányzol!!!

Jovana
Milyen jó volt olvasni, hogy ennyire kivirultál! Rám nem jók a régi gatyák, ergo nem csoda, ha nem vagyok ennyire topon... Irgalmatlan a fenekem, néha véletlenül szembesülök vele a tükörben...

Sünci
Jó költözést szegénykém... Na, az kéne még nekem... :roll:
Patrik irtó édes!!!

Hajnalocska
Én nem adok mást Szonjának a tejcin kívül... Miért kéne vizet adni???

Kkia
Tényleg ne parázz!!! Meg kell próbálni ösztönösen csinálni mindent a baba körül – nekem ez vált be. Úgyis mindenki mást mond és csak összezavarnak...

Csibe
Milyen állat lehetett csodaszép körmökkel állni bokáig a vízben!!! Körmös progiért irigyirigyirigy....

Kajamennyiség: nem tudok hozzászólni... én csak szoptatok bele a vakvilágba... Szonja hol többet, hol kevesebbet eszik... fejni sem fejek... Nekem ez pont így nem para, ha elkezdenék mérni és fejni, sztem becsavarodnék...

Koszmóra viszont ráparáztam... este beolajozom a kis fejét, mint a sicc.. :lol:

Csajok! Páran írtátok, hogy nektek megjött... Ezt honnan tudtátok? Lehet, hogy az én négy hétig tartó vérezgetésem vége is az volt???

Kép
szilveeaa
 
 


Pattogó!
Először is boldog szülinapot!!! Másodszor meg küldök egy virtuális szívlapátot neked, amivel helyrebillentheted a drága párod! Hát kapja be, komolyan... :evil: :evil:

Kép
szilveeaa
 
 


Jó reggelt! Hát mindenki punnyad? :shock:

Ma el akartam sétálni a bölcsibe, feliratkozni a várólistára. De a kapu előtt annyi víz áll, hogy félő, a babakocsit is elnyeli. :?

Kép
Kép
vcsibe
 
 


Jó reggelt.
Látszik,hogy mindenki babázik tegnap este 21-10kor volt az utolsó írás se huhogás semmi ma reggel pedig sehol senki.

Tegnap este 7-kor evett Martin és tök jó volt mert hajnali 3-kor kelt legközelebb.Ilyen még nem volt aztán Apa is felébredt és 5-ig beszélgettünk +néztük a babácsák.Aztán még egy kis pihi.Szóval nagyon jó volt az éjszakánk.
Ma úgy látom nem lesz semmi a sétából sajnos.

Kép
url=http://picibaba.hu]Kép[/url
kicsike1
 
 


Szia Csibe.
Látom mindenhol időben be kell iratkozni sajna.Nálunk is ez van.

Kép
url=http://picibaba.hu]Kép[/url
kicsike1
 
 


Jó reggelt!

Éjjel: 12 óra, 5óra, 7.30 :D :D Kezdem kipihenni magam. :D

Pattogó: ne add fel! Ha ez vigasztal az én férjem is hasonlóan f@sz, most is éppen kiprovokált egy veszekedést tegnap este. A háttérben ugyanez van, csak azt hiszi olyan furmányos, hogy ha mással provokál, akkor nem rakom össze a képet. Férfiak. :?

Szilveeaa: a lapátot nekem is küldheted. Néha komolyan olyan érzésem van, hogy tényleg nekimegyek, ha nem tűnik el a közelemből egy-egy ilyen kellemes este után. Most megint napokig mosolyszünet lesz. :roll:
Ja, és nekem nemhogy nem jött meg, még a napokban is van barnás-sárgás folyásom. Éppen annyi, hogy halálra idegesítsen.:x Ma megyek a dokihoz és megkérdezem, ugyan meddig normális, hogy nem múlik el a lochia :?:

Csibe: már a bölcsin gondolkodtok? :shock:

Kép
Kép
tündér09
 
 


Jó reggelt!

Vcsibe, azt hittem a várólista csak Budapesten menő. Nálunk volt aki még pocakbabával ment feliratkozni, mert kb. két év mire bejut a gyerek a várólistáról a bölcsibe és ő szerette volna már egyévesen bölcsizteteni, mert ment vissza dolgozni. Mikortól szeretnéd, ha Milán bölcsis lenni?

Szilveeaa, ha rá kb. négy hétre megint megjön, akkor az volt.

Anyabébi, filmnézés? Szép terv! Nekem ez lassan már álmodozás. Mire oda jutok bealszom.
Látom Kenéz kijött az álomkórból és most a napszakokat cseréli ( mintha nálunk lennék).

Pattogó, kitartást, Férjed előbb-utóbb rendbe jön! Ez bizonyára a kispapáknál szokásos szülés utáni depresszió késleltetett változatának kivetülése. Azt hiszem jó gyógymód lehet egy kétéjszakás virrasztás napközben sűrű házimunkával és gyerekzsivajjal.

Ginuska, nálunk nyűgösködés ellen az autósülés vált be, abban remekül elalszik Bene (akár több órát is), főleg, ha elég nagy a nyüzsi körülötte (gondolom alvásba menekül a rengeteg inger elöl :) ).

Bobó , arcod hogy van? Mondott valamit a doki, mikorra várható javulás?

Megyek, mert gyermekem kétségbeesetten röfög a kiságyban, majd később még jövök.

Kép Kép Kép
datolya
 
 


Sziasztok!

Jovana!
Köszi szépen,meg is keresem a neten!Szreintem ezt a homeos bogyót én is elkezdem szedni! :wink: Ártani nem árt!Aztán majd megírom,volt e hatása! :wink: :lol:

Bobó!
Örülök,hogy jobban van Gabóka! :lol: :lol: :lol: :lol: Hát még a pici fiaddal ne is menj nagyon sok ember közé! :roll: Pláne ebben a hülye időben!
Ha felébred Martinim átadom neki a puszidat! :lol: :lol: :lol:
Hűha!Jó kis súlya van Doriánnak! :lol: :wink: De inkább többet egyen,mint keveset! :wink:
Jó ezzel nem azt akartam mondani,hogy tömjük a babát! :mrgreen: :mrgreen:

Mamik!
Ti mindennap viszitek levegőre a picit? :roll:
Mi ugye családi házban lakunk.És amikor nem olyan szép idő vna,akkor sétálni nem megyünk,de a teraszra mindennap kirakom kb 1 órát. :)

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Szia Sziszkó.
Én amikor csak lehet viszem sétálni itt lent a Dunánál nagyon jó őszi friss levegő van,Ha sétálni nem tudunk akkor kiteszem kicsit a kertbe levegőzni.Persze ha nem esik az eső és nem fúj a szél.Terasz sajnos nincs mert akkor oda is kilehetne tenni minden nap még ha rossz idő is van mert az valamennyire védené az időjárástól.Martinom nagyon szeret kint lenni és már minden nap kiköveteli a levegőzést.addig nyüszög amíg nem viszem ki.Már most egy kis akaratos pasi.Mi lesz később?Egyépként nagyon jó fiú nem panaszkodhatok.
Most éppen ébredezik.Olyan nagyokat tud nyujtózkodni és hozzá nyögni,hogy őrület.

Kép
url=http://picibaba.hu]Kép[/url
kicsike1
 
 


Jó reggelt!


Micsoda fos idő...! És mennünk kell csípőszűrésre :evil: :evil: :evil: remélem nem repülök el babakocsistul :roll: :lol:

Pattogó, sajnálom, hogy ilyen faszfej a párod, de nagyon úgy látom, csak a szája nagy! Persze ettől még, tudom, ugyanúgy bánt Téged, amiket mond! Olyan pöcsök tudnak ezek lenni, istenem, ha néha hallanák magukat!!! Jó tanácsot adni nem tudok, de remélem hamar lenyugszik! Nekem Te vagy a példaképem, basszus, mi energiád van 3 gyerek mellett!!! Szex téma szerintem minden egészséges pasinál sarkallatos pont, enyém is mondja a magáét minden nap (alternatív módot annyira nem szeretné, mint az igazit), de most mit csináljak Vele??? Kb. két hete már "csak" az a barnás folyásom volt, 2 napja újra vérzek picit :shock: :shock: :shock: Hihetetlen egyébként, hogy ezek annyira önzők bírnak lenni még ilyenkor is, nem baj ám, hogy épp most szültünk...! Ááááááááááááááááááááá!!!

Nekem inkább az a bajom, amit Szilveeea ír, hogy mindenki életét ugyanabban a mederben tartom, amiben szülés előtt volt, de az senkit nem zavar, hogy én mondjuk délután 4-kor ebédelek :roll: persze be fog állni a ritmus és akkor minden más lesz, de addig...?

H1N1 - gyel kapcsolatban Apum fullosan beparáztatott, hogy itt decemberre tömegek lesznek kórházban és halnak meg, meg hogy Ők anyával hiába vannak beoltva, attól még hordozhatják a vírust (ezt nem hiszem el!!!vagy igaz???de akkor mi értelme van az oltásnak, ha ugyanúgy idehozhatják mondjuk Sophienak a vírust???!!!), meg hogy az a szegedi kismama is meg fog halni stb. Ő tagadja, hogy higany lenne az oltóanyagban, valami angol tanulmányra hivatkozva...szerinte mindenki oltassa be magát, aki jót akar (Roland is, mert nemzetközi fuvarozásban van és meg fogja kapni, én is, mert én Tőle fogom elkapni, tesóm -aki kismama- is, mert Ő meg mittudoménkitől fogja elkapni)...!

Szoptatás: Szintén Szilveeea-ra hivatkozom, én is így vagyok; "szoptatok bele a nagyvilágba", Sophia szépen fejlődik, így nem méregetek, nem nézem mennyit eszik...így is parázom néha :roll: mi lenne ha méregetnék is?!

Grace Klinikán tegnap bealudtam, pedig imádom!!! Kiscsajom 2 napja nem alszik túl jól...magához képest mondjuk!

Tegnap feladtam a MÁKnak meg a melóhelyemnek a papírokat, jöhet a zsééééééééééééééééé!!!
Vendég
 


Bölcsibe kb másfél évesen szeretném adni Milánt. Eddig az a terv, hogy jövőre valamikor már elkezdek otthonról bedolgozni. Én úgy szeretném, ha vége van a sulinak és akkortól melóznék otthonról.
A beszoktatást is így szeretném kezdeni, majd lassan rendesen is elkezdenék dolgozni.

Milán lassan megszokja az éjszakákat. 10-kor fürdés, 11-ig szopik, alszik 3-4-ig, egy gyors szopi, majd reggel velünk kel 6-7 között. :D
Csak délután ne nyekeregne ennyit... :?

Kép
Kép
vcsibe
 
 


haliho,

char,
szuper a szüléssztori, a ma reggeli bőgésem megvolt. Tök jópofa a férjed, h ő is leírta :lol: :lol:

szilveeaa,
mensi: pont tegnap gondolkodtam rajta, mert már alig volt valami sárgás izé, erre megint sötétebb lett. :roll: :roll:

pattogó,
a férjed- sztorit nem apró, hanem hatalmas betűkkel kellett volna írni.. kapjabe!

bölcsi:
durva, h ez így megy. És még rosszabb lesz a helyzet, mert hamarosan megjelennek a 2010 május után születők, akiknél ugye már csak egy év lesz a GYED. A bölcsik száma meg csak nem fog nőni. (olyan ütemben biztos nem)
Én azért vagyok kakiban, mert a reptéren dolgozom és a belvárosban lakunk. Akkor most hova tegyem a gyerkőcöt? Csak optimálisabb lenne a munkahelyhez közel, mert ha bármi van, tudok ugrani... Ráadásul tök messze van még, de már intézkedni kellene!!

Datolya,
mi vettünk 7végén egy pihenőszéket. Aszittem baromság, de tökre szereti. Most is abban héderel. Ha nincs hasfájás nézeget, majd bealszik. És mégiscsak fekszik :lol:

gripe water: tegnap éjjel adtunk. Hatásról nyilván még nem lehet beszámolni.

Éjszakánk egész laza volt. 21-kor evett, 22.30-ig aludt, ekkor üvöltött, kapott cicit, elaludt köztünk. 4.30-kor kelt, majd 8-kor :lol: :lol: ilyen éjszakákkal kiegyeznék.

H1N1: hol van írás róla, h bennünket ingyéé oltanak?

Kép
screen
 
 


azannnnnya! laptető! :lol: :lol: :wink:

Kép
screen
 
 


pénteken voltam a MÁKban és ma éjjel már jött az eskó, h megérkezett a zanyasági.
Ez kivételesen gyorsan intéződik. :!:

Kép
screen
 
 


Üdv. Csajok!

Hát, ha volt car éjszakám mostanában akkor ez a mai, ill. tegnapi az volt.
1. kicsi fiam nyűglődött és éjfél körül alukált el. (Szintén azt tudom írni, hogy magához képest rontotta a képet.)
2. 3:35-kor már kelt is.
3. Ugyan aug. elején vettük birtokba a lakást és akkor úgy volt, hogy majd aug.-szept. elején cserélik ki az ablakokat össznépien, ez tolódott, szept. végére, okt. elejére, majd okt. végére, és most az utcsó időpont nov. vége.(Majd csak befutnak a jégvirágok az ablakon...) :evil: Na, de ebben nem is lenne még olyan nagy gáz, ha nem olyan szar nyílászárók lennének ezen a kurva lakáson, hogy lazán nem kell szellőztetni, mert a gyerekszobában (na hol máshol, ha nem ott) ugye 4 ablakszárny van, ahol az előző tulaj kitört egyet és ott le van fóliázva jobban mondva műanyag zsák helyettesíti az ablaküveget, plusz el is vannak vetemedve és nem lehet becsukni rendesen a szél meg mivel dombon lakunk zörgette ezerrel az ablakot, a redőnyt és a mellettünk lévő erdőben a fákat is...na így aludj nyugodtan. Hajnalban már magam mellé vettem papi után a Pantit, mert hiába megy 5-ösön a fűtés ezek mellett.

(Most a közös képviselő lent csinálja az új irodáját ami itt lesz a házban, de mondtam a Mamámnak, hogy én, ha találkozom vele az egész lépcsőház hallani fogja az tuti...most már nem vagyok kismama lehetek "nagylány" , nem baj ha megvernek, NEM?) :lol:

Na, de most lépek majd még benézek kommentelni.:D

Ja elkezdtem már írni a szüléstörténetemet, de befejezni már a pici fiam nem engedte...
:D
hajnalocska
 
 


Chardonnay, én is jót bőgtem...főleg a férjed sztoriján! Jó, hogy férfiszemmel is olvashatjuk!

Kénytelen vagyok felébreszteni a tündéremet, mert el fogunk késni...szegénykém, de utálom, ha ébreszteni kell! :evil:
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: