Új privát üzeneted érkezett!

Inci!
A méregtelenítés biztos jó,én ha tutira szeretnék menni dokit kérdezném meg.Csak ő tudja biztosan hogy mi befolyásolja a normális hormonműködést.
Nekem ő az első dokim,tök aranyos.Igaz előtte voltam az sztk-ban de ott szarba sem vettek.


Móni!
sok sikert az 4D Uh.hoz majd kérj képet és küld ide nekünk!

Banyóci!
A vizsgálat aug-ban lesz kb16 körül,persze ha addig nem történik valami kis csoda.Az igazán jó lenne,de sok esélyt nem látok a csodára.Majd a vizsgálat után többet tudok.

Pá Mindenkinek,köszönöm az infokat!
Vendég
 


Vikimi
úgy lesz, megkérdezek legalább 2-3 orvost, kinek mi a véleménye többek között erről is. Hogy az sztk-ban semmibe vettek, azon nem csodálkozom, sajnos. A vizsgálattól pedig ne tarts, mert csodák márpedig vannak!

Móni
nagyon drukkolok neked, gondolni fogok rátok!

Inci
inci
 
 


Sziasztok!

Viki

Petesejtet tudnak leszívni akkor is,ha el van záródva a petevezeték,mert azt a petefészekből teszik.de ne is gondolj olyanra,hogy el van záródva!Biztosan minden rendben van és ha az orvos is megnyugtat ezzel a a vizsgálattal,akkor jön is a baba!Kép

Inci

Elhiszem,hogy be vagy sózva,és majd milyen jó lesz,ha ott lakik vki a pocidban!Valóban jó ötlet megkérdezni több dokit,főleg a fiogyókúráról,mertaz nagyon megterheli a szervezetet.De ha sok a felesleg,akkor nem árt megszabadulni tőle,de a babavárás előtt.Drukkolok,hogy jó dokit találj.

Banyóci

Sokszor emlegeti Bulcsú az apját,szerencsére nem felejtette el.Első alkalommal furcsa volt neki,de onnantól tudta,hgy miért megyxünk Pestreés már sokszor mondja is.Most külön élmény lesz,hogy vonattal megyünkKép.Apja jobban megszenvedi és persze a legjobb korszakból marad ki.Azért amit tudok,tudósítok nekiKép.Egészkönnyű ám megszokni,bár hozzáteszem,nekem áldott jó gyerekem vanKép!
Bulcsú már mondatokat is mond és már kérdez is.Nagyon hamar belejött,talán 1 hónapja volt,hogy elkezdte és rohamosan fejlődött.Már kezdtem aggódni...KépKép!
ne hülyéskedj,25 évesen már vén tyúk vagy!KépA rókának se kellenél!KépKépfene tudja,miért van ez a második-gyereknél.progihiány,de már sok esetet hallottam.de még időben észervették!Ez is valami!
uaz a dokid,mint Gyurcival?

Anyapoc

anyapoc
 
 

 
 

Te,az kötés Gyurci fején?????Elsőre múltkor sapinak néztem!Kép!

anyapoc
 
 


Sziasztok!

Móni!
Nekem nyugodtan fitogtathatodKép, legalább tudom kihez fordulhatok ilyen dolgokbanKép. Úgy néz ki tényleg ragadt rád "valami" a sulibanKép, csak kapkodtam a fejem, hogy honnan tudsz ilyeneket. Akkor néztem be a profilodbaKép.
Újszülött intenzív? Húha!!! Minden elismerésem a tiedKép.
Azért ezek a mellékhatások elég vadítóan hangzanakKép, de a cél érdekében ki kell bírnom nekem isKép. Köszi a betegtájékoztatótKépKépKép.
Holnapra megy a drukkKép!

Viki!
Ne izgulj, biztos rendben lesz minden. Nagyon drukkolok neked is, és várjuk majd hogy mi lett az eredmény.

Anyapoc!
Hát igen, ez lett volna a következő kérdésem, hogy apja, hogy viseli ezt a helyzetet. Biztos baromi nehéz lehet neki (is), hogy szinte kimarad ebből a nagyon fontos korszakból. Irigyellek ám nagyon az áldott jó gyerekedértKép. Bár az én fiam is egy tündérbaba (legalábbis az is tud lenniKép), de emellett egy igazi akaratos, hisztis oroszlánbaby.
Hú, nagyon beindult akkor BulcsúKép, ez nem semmi, hogy ilyen rövid idő alatt igy megeredjen a nyelve. Gyurcim is próbálkozik időnként szavak összeillesztésével, de azért az még odébb van, hogy folyékonyan nyomja. Pl.: "Anya kéjek túnyó"= Túrórudit kérekKép , "Nem Manó hamm"= Manó nem akar hamizniKép. Szóval nálunk ezek mennek egyenlőre.
Koros vagyok már...Kép, hát most mit csináljakKép? Ez van, lényeg, hogy az uramnak még ez a vén tyúk is bejönKép. Lassan itt a klimax isKép, jó lenne még előtte összehozni a kistesótKép.
Igen, a dokim ugyanazKép, eddig szerencsére tök jól állt a témához.
A gyerek fején meg valóban kötés van, sikerült úgy hátravágódnia az ágyról, hogy szétnyílt hátul a fejeKép. Gondolhatod, mentő, kórház, koponyaröntgen...sebösszehúzás...Kép, hát nem volt egy leányálom. Erről is a folyamatos produkálási vágy tehet.

Pusz
Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci
 
 


Sziasztok!!!
Megérkeztünk! Nagyon szuper volt! Már 6cm, mindenét megmérték, azt mondta a doki, TÖKÉLETES BABA!!! Nyaki redő is jó,1 cm. Rengeteget ficánkolt, produkálta magát rendesen, legtöbbször felhúzott lábakkal, a képen kivételesen kinyújtja a lábait és a videón jól látszik, hogy mintha balettozna, közben pedig takargatja a "micsodáját"!! Volt olyan is, amikor szopizta a kis kezét!!! Tündéri kisbaba! Imádom!!!
Ez a kedvenc képem, de akit érdekel, a profilomban is lesznek fent Róla képet (6db) Ha sikerül feltennem!
Kép

Móni
Monik
 


Sziasztok, lányok!
Móni FANTASZTIKUS!!!!!! GRATULÁLOK!!!!!! Csak így tovább!
Inci, Vikimi, nektek is drukkolok (meg mindenkinek, akit esetleg kifelejtettem, ui. visszaolvastam, amiket írtatok, de elég sokan vagyunk, és sokszor nem is az elejétől követtem a beszélgetést.)
Írtatok fent a Clostylbegitről, én is írtam róla régebben, de nem tudom, ide, vagy máshova. Szóval én a kislányommal 6 hónapig szedtem, jártam szorgalmasan ultrahangra. (Én hülye, azt hittem, hogy a doki ilyen lelkiismeretes, tudni akarja, lett-e peteérés. Mellékhatásokról szó se volt! Na mindegy, megúsztam!) 6 hónap elteltével a doki megduplázta az adagot, és akkor rögtön össze is jött, igaz, kaptam vmi tüszőrepesztő injekciót is. Kicsit izgultam, mert 2 petesejt volt ekkor érőben, de végül csak egy baba lett, aki már két és fél éves, a nagytesója 9, és most (ebben a hónapban) kezdtük a hajrát a harmadikhoz! Szóval mostantól nekünk is lehet drukkolni, annál is inkább, mert én már 35 vagyok, és kicsit izgulok is, hogy egészséges legyen a babám!
Tünde

Tünde
tünde28
 
 


Tünde!
Köszi a drukkot,rámfér.Nagyon szépek a gyermekeid,a büszke tesó,hogy figyeli a kicsit???
Biztos szép egészséges lesz a harmadik baba is,manapság a kor nem számít,az orvostudomyány fejlődik stb...A 35 év nem is sok.Majd számolj be mindenről!
A tanévet azért még elkezded?Én nyárra munkanélküli tanár vagyok,majd csak szept.vesznek vissza.Ez a kitolás.
Sok sikert!Kép

Viki
Vendég
 


Sziasztok!! Szertném a segítségeteket kérni a hőmérőzéssel kapcsolatban!!
Szeretném ha irnátok róla hogyan működik?
Én is mérem az ébredési hőmet de már 2 napja 36,8 ez most mit jelent mitől emelkedett meg? Ennyi még mióta mérem nem volt csak kissebb hőKép

Kép

Kép
edinka
 
 


Edinka!

Ahhoz, hogy ez értékelhető legyen, le kellene írnod az egész havi értékeidet, mert csak akkor vonható le belőle valami tanulság! Nem mindegy, hogy ezek az értékek melyik napon mérődtek és az sem, hogy hol(szájban, hüvelyben)!

Normál ciklus estén a hőmérséklet mielőtt megjön a vérzésed, lecsökken. Ezután beáll egy közel állandó értékre, majd közvetlenül a tüszőrepepedés előtt, hirtelen lecsökken, majd 1-2 nap múlva ismét megemelkedik a hőd (elvileg jobban, mint a ciklus első felében), és ez így marad egészen addig, míg meg nem jön újra, akkor ugyanis, pár nappal előtte, hirtelen megint leesik a hőd. Ha viszont babás leszel, akkor nem esik le a hőd, sőt, esetleg még emelkedhet is.
Egyébként így látatlanban is, szerintem gyanús ez, nem lehet, hogy mivel eddig csak közel azonosan alacsony hőid voltak, nem is volt peteérésed?!?

Móni
Monik
 


Tünde

bocsi, előbb elfelejtettem, megy a drukk neked is, de tuti, hogy nem lesz semmi gond és hamarosan újra babázol!!!KépKépKépKépKép

Móni
Monik
 


Szia Móni meg kereshetlek mailban?
Szeretnék veled beszélgetni!! Mert ahogy láttom te ezekben már jobban jártas vagyKép) szia

Kép

Kép
edinka
 
 


Edina, ha gondolod, nyugodtan!Kép

Móni
Monik
 


MonikKép
Nagyon tündéri ez a kis balettáncos!
Örülök, hogy vannak itt sikersztorik is!

TündeKép
Indul a drukk neked is, mint rutinos kismamának.
Szerintem sem a kor számít, mert óriási különbség tud lenni 35 évesek között is. Hajrá a harmadikért!

Námam most indul az igazán izgalams időszak. Ez a 28 cnapom! Bár ha megint 6 napot késik, akkor még van egy egész nyugodt hetemKép!
Azért drukkoljatok egy kicsit!
Stella

Kép
stella9
 
 


Sziasztok!
Viki, Móni, Stella, köszi a biztatást, tényleg nem érzem magam 35-nek, csak kérdés, hogy ezt a kis szervezetem is tudja-eKép.
Viki, te mit tanítasz? Szerződéssel vettek fel? Ez a kitolás sajnos elég tipikus. Mivel Réka lányom még csak 2,5 éves, kihúzom GYES-sel februárig, aztán kiadják a 3 év alatt felgyülemlett szabimat, utána meg jön a nyár... Remélem, akkor már nem lesz kérdés, hogy mit tegyekKép. Egyébként angolt tanítok, és vannak itthon is tanítványaim, ezért engedhettem meg magamnak azt a luxust, hogy GYES-re menjekKép.
Stella, amikor a lányom fogant, én is azt hittem, hogy késik, mert előtte majd' 2 évig többször eljátszotta ezt velem. Ha akkor megjött volna, hívnom kellett volna az orvosomat, küldött volna laparoszkópiára. Már türelmetlenkedtem is: jöjjön már meg, essünk túl a vizsgálaton. Aztán vettem egy tesztet, és nem hittem a szememnek, és hajnali fél 5-kor felébresztettem a férjemet, ő is 2 vonalat lát-e... Ezt csak azért írtam, hogy ne keseredj el, bármi lesz is, vannak még csodákKép!
Móni, én is nyaggatlak egy kicsit, jó? Vedd úgy, hogy nálad ez szakmai ártalomKép! Rutinból milyen vizsgálatokat végeznek 35 felett, és mekkora a kockázatuk? Tudom, hogy a magzatvíz- és a korionboholy-vizsgálat is kb 1%-ban vetélést okozhat. Melyik a biztonságosabb? Mindkettő ugyanazokat a betegségeket szűri? (Úgy tudom, kb. 20 féle betegség kiszűrhető ezekkel, nem csak a Dawn-kór.)Ja! És mindkettőt elvégzik, vagy választanak közöttük? Ha mindkettőt csinálják, mehet az egész egy szúrással? Ha gondolod, írhatod magánba is, bár lehet, hogy másokat is érint.
Tünde

Tünde
tünde28
 
 


Szia Tünde!
Én is laparoszkópia előtt állok,de nekem meg is jön.
Bioszt technikát tanítok,és valóban nagy kitolás hogy nyárra elküldtek.A munkanélküli meg kevés.Szeptemberre igérte hogy visszavesz,de ha nem akkor biztos beolvasok neki.
Sok sikert nektek!Kép
Pá!

Viki
Vendég
 


Szia Viki!
Tegnap elég rosszul voltál. Jobban vagy már?
Ugye azért nem adtad fel ezt a hónapot? Mitől vagy benne biztos, hogy megjön?
Stella

Kép
stella9
 
 


Szia Stella!

Köszi,már jól vagyok!Ezt a hónapot teljesen feladtam.Hogy miért gondolom hogy megjön?Olyan megérzés.A cicim fájdogál még,azaz olyan mintha izomláza lenne,bár nincs miért.A hőm hol 36.7 hol 36.8.Női megérzés,hogy megjön.Már töltök le a netről diétákat,igaz a doki nem ajánlotta a fogyást,pedig van rajtam 7-8 kg felesleg.

Veled mi újság?
Vendég
 


VikiKép
Én teljesen készen vagyok. Tűkön ülök, mert mostanában kéne megjönnie. Türelmetlen vagyok és legszívesebben rohannék a gyógyszertárba teszért, mert nekem is vannak megérzéseim.
Kb. egy hete folyamatosan rosszul vagyok és hulla fáradt vagyok. A hőm pedig az egekben.
Viszon legalább még egy hetet várnom kéne a teszttel. Majd kiderül.

Nem tudom, hogy ajánlott-e a fogyás babaprogram elött. Ha nekiállsz, csak módjával és szerintem inkább mozogj, mint koplalj.
A sok zöldség és gyümi biztos nem árt.
Azért még drukkolok neked, talán megúszhatod az átjárhatóságit!
Üdv: Stella

Kép
stella9
 
 


Stella!
Nekem nagyon gyanus vagy!A magas hő csak jót jelenthet!!!!!!!!!!!Elvileg egyesz tesztek annyira érzékenyek,hogy már kimutatják ebben a stádiumban is.Bár jobb várni vele,mert akkor tuti kimutatja.Én a helyedben már biztos rohantam volna venni tesztet.
Én mindig úgy járok,hogy csinálok tesztet,ami persze negatív,másnap vagy még aznap este meg is jön.Ezért leszoktam a tesztelésről.Ahogy a férjem mondaná: ha terhes vagy teszt nélkül is az vagy.......Igaza van.
Nagyon szorítok neked!Számolj be mindenről!Mikor kéne pontosan megjönnie???????

Viki
Vendég
 


VikiKép
Én is minél elöbb tesztelnék, de hozzád haonlóan jártam én is egy csomószor. Volt olyan, hogy teszteltem és fél óra múlva megjött!
Na, ettől szeretném megkímélni magam. Egy hét nem idő!
Egyébként ez a 29. cnapom, de az utóbbi két hónapban 34 napra jött meg. A tüszőrepim szerint viszont ma, vagy holnap lenne aktuális.
Szóval várunk és reménykedünk.
Köszi, hogy szorítasz, ránk fér.
Feltétlenül beszámolok mindenről és igyekszem nem nagyon a fellegekben járni, amig nincs biztos eredmény.
Pá: Stella

Kép
stella9
 
 


StellaKép
Én is nagyon drukkolok, de nekem is nagyon gyanús, hogy babás vagyKépKépKép

Tünde
Ennyire azért nem értek a dolgokhoz.Kép Én úgy tudom, csak a magzatvízvizsgálatot szokták elvégezni, illetve csak ajánlják 35 év felett. Ez a hasfalon keresztül történik, UH-ellenőrzés közben, és ezt csak a 12.hét után alkalmazzák. (szülészet könyvem szerint!) De ezzel szerintem nem szűrhető ki 20 féle betegség, csak 3 kromoszómabetegség. Én 1-szer láttam élőben ilyen eredményt az egyik babánk lapjában, de azon is csak a baba neme volt rajta és a következő szöveg, (amit egy AFP-s topikból loptam, ott egy anyuka írta le, hogy ez lett az eredménye): " A fluorescens DNS diagnosztikai vizsgálattal a leggyakoribb magzati triszómák (13-as, 18-as, 21-es)lehetősége 99% valószínűséggel kizárható. Ultrahang vizsgálattal semmilyen súlyos rendellenesség nem látható. Rendszeres terhesgondozás javasolt."
Szóval szerintem ez a vizsgálat ennyit tud.

A korionboholy-mintavételről csak annyit ír a könyvem, hogy már a 8-10.héten elvégezhető, hüvelyen keresztül, hasfalon keresztül viszont szintén csak a 12.héttől. Többet nem tudtam meg róla. De nem is tudom, hogy ezt mikor csinálják.
Szintén csak szerintem, mindkettőt felesleges megcsináltatni, egyszerre meg aligha csinálják meg ezeket.
A vetélés kockázatát én is 1%-nak tudom.

Egyébként van még olyan genetikai vizsgálat is, ami csupán egy vérvétel, (valami Quartett teszt, talán), azt kiküldik valahová külföldre, az ára elég húzós, több tízezer, és azzal már nagyon sok betegség kizárható. Valamelyik régebbi Kismama újságban részletesen benne volt erről minden, hol csinálják, mennyiért, de sehol se találom.Kép

De szerintem írd meg a kérdésedet a Kórházak,szülészetek / Jahn Ferenc Kórház-as topikba, ott a Csákány doki szokott válaszolgatni, ő biztos elmond mindent, én is rengetegszer szoktam ott kérdezgetni tőle!

Sajnos többet én sem tudtam.

Móni
Monik
 


Stella!
Mennyi a hőd??????????????
Vendég
 


VikiKép
37,1 és 37,2 között.
Ennyire magas még sose volt, max 37,1, de csak egy-egy napra, mert ingadozott.
Nekem nem szokott leesni menzi elött, csak 1-2 nappal azután, hogy megjött. Ugyhogy ebből sem vonhatok le túl messze menő következtetést.

Neked van már időpontod a vizsgálatra? Vagy csak akkor lesz ha már bizotos, hogy ez a hónap sem AZ a bizonyos hónap?
Üdv: Stella

Kép
stella9
 
 


Stella

nekem is mindig max. 36,8-36,9 volt a hőm, aztán egyszercsak meglepő módon 37,1 körüli lett és lett is belőle babaKép

Móni
Monik
 


MóniKép, VikiKép
nagyon jó, hogy biztattok és drukkoltok.
Én is győzöm visszafogni magam, de azért túlzott reményeket nem akarok táplálni, mert volt már néhány negatív tapasztalatom, sajnos.
Egy hét múlva(húúúú, de sokára!) biztosan tudni fogjuk, akármi is sül ki belőle.

Hogy van a balettáncos gyerkőc? Tudjátok már, hogy fiú, vagy lány? Vagy ez még korai? Hányadik hétben jártok?

Stella

Kép
stella9
 
 


Stella!

Ez tényleg szép magas!Hol méritek?Nálam már ez a 36.8 is rekord max 36.6 volt mindig.Lázas meg szoktam lenni.
Vendég
 


VikiKép
Szájban mérem. Nemrég pont itt tudtam meg, hogy ez elég megbízhatatlan, de hónap közben nem akartam váltani, mert az csak összezavart volna.
Remélem, most már nem is kell áttérnem a hüvelyben való mérésre.
Ugy látszik én hozzád képest nagyon meleg vérű vagyok, mert nálam a minimum 36,5.
Kitartás és várjuk a csodát. Várom helyetted is a Ti csodátokat, mert Te azt írtad, hogy már feladtad ezt a hónapot. Én nem adom fel csak akkor, ha megjön. Lehet, hogy ezért borulok ki olyankor annyira.
Pusszzz: Stella

Kép
stella9
 
 


Stella

Kis balettosunk remélem nagyon jól van, az még csak az ő titka, hogy mi van a lába közöttKép. Bár én már többször is megálmodtam, meg egyébként is, érzem, hogy kislány. Valami anyai megérzés lehet. Persze nyugodtan lehet kisfiú, mindenképpen imádjuk. Fütyivel vagy nélküle, nem számít, csak februárnál hamarabb ne szülessen meg és makkegészséges legyen!!!KépKépKép
Már a 14.hétben járunk, ma este megyünk a doktorbácsihoz, mert kikönyörögtem egy belső vizsgálatot. Utoljára a 6.héten vizsgáltak, legközelebb pedig a 24.héten vizsgálnának,(közben csak UH) én ezt sokallottam és megbeszéltünk egy találkát. Szeretném, ha kizárnánk mindenféle bacit, gombát, stb., nem szeretném, ha babushoz is feljutna valami fertőzés és okozna valami bajt. Inkább menjünk feleslegesen, de legalább megnyugszom.

Móni
Monik
 


MóniKép
Szinte hihetetlen, hogy egy 14 hetes baba ilyen tündér tudjon lenni. Ismét hála a technikának, hogy már ilyen kicsi korában láthatják a szülei.
A pocakod görögdinnyésedik?
Szerintem teljesen normális, hogy tudni akarod, mi a helyzet a babával és magaddal. Jobb félni mint megijedni. És ugy látom nem is esel túlzásba, már mai az aggódást illeti.
Pihenj sokat és vigyázz magatokra!
Stella

Kép
stella9
 
 


Stella

Tényleg egy tündéri baba!Kép Naponta vagy 3-szor megnézem a Praxis-ban készült videókazit, 8 perc csupán az egész, de én olyan lelkesen tudom nézni. Olyan jó fej. Imádom. Mikor elkezdődött az UH, fejjel lefelé volt, de azonnal rájöhetett, itt most műsor van, és tökéletesen látni, ahogy feltolja magát a karjaival, lábaival, ezután befordul oldalra és innen átgördíti magát hátonfekvésbe, hogy a doktorbácsi le tudja mérni.
Utána huncutkodott egy darabig, lábak felhúzva törökülésbe, jógázott, majd lassan kezdte kinyújtani a lábait és megkezdődött a balett, jobb láb, bal láb, erre dől, arra dől, hihetetlen volt. Utána megpihent egy picit, jön a szívhang hallgatás, szépen kivárja, amikor vége, lábaival megtámasztva anyuci méhét, ellöki magát (mint amikor az úszók hátúszásnál ellökik magukat a faltól), majd élvezi, ahogy visszacsúszik.
Csodálatos egy baba, már most olyan okos és szép és tökéletes!!! (Még jó hogy nem vagyok tőle elszállvaKépKépKép)

Amúgy nekem már alapból olyan gömbölyű pocim van, pedig csak 58kg vagyok, de a hasam mindig egy nagy lufi volt. De valószínüleg jobban látható már, mert úton-útfélen megállítanak, csak nem terhes vagyok? (egyébként allergiás vagyok erre a szóra, milyen rondán hangzik már, terhes?!?) És alig hiszik el, hogy csak 14 hetes, mert simán többnek nézek ki.Kép
A ruháimat már kinőttem, vettem egy-két új nacit, csak ezekben érzem már jól magam.

Bocsi a hosszúságért, kicsit elragadtattam magam, de úgy imádok a kisbabámról írni!!!

Móni
Monik
 


MóniKép
Nagyon jó volt olvasni!
Olyan vagy, mint az egyik novemberben szült kolléganőm.
Az eslő uh-képre annyit mondott, hogy látszik rajta, hogy szép, intelligens, tökéletes és nagyon jó a humoraKép.
Ez azt hiszem így van rendjén!
Stella

Kép
stella9
 
 


Szia Móni!! Küldtem mailt de nem válaszoltál még!!! Jó volt olvasni a babódról, bárcsak én is mesélhetnékKép Csütörtökön megyek dokihoz drukkoljatok, hogy semmi rosszat ne mondjon

Kép

Kép
edinka
 
 


Edina

nem kaptam mailt!Kép Küldd el légyszi még egyszer!!!

És nyugi, nem lesz semmi gond, hamarosan te is áradozol majd a kisbabádról!!!Kép

Móni
Monik
 


Sziasztok!
Stella, ez a teszt-dolog ismerős, szerintem mi tartjuk el a gyártókatKép. A tüneteid viszont nagyon gyanúsak!!!
Viki, szerintem is inkább életmódváltás (sok gyümölcs, zöldség), mint fogyókúra. A pocaklakónak is jobb lesz majd! Ráadásul a babavárás hónapjaiban nem szabad koplalni, olvastam vhol, hogy ha reggel rendszeresen leesik a vércukorszint (nem reggelizik a mama), árthat a baba szellemi fejlődésének. Namármost, én nem szoktam reggel enni, de a 2 gyerekemnél úgy faltam, mint egy kisangyalKép.
Móni, lehet, hogy tényleg lány? Ők szeretnek így pózolni a kamera előttKép. Ez a videonézegetés, úgy látszik, tipikus, nekem a szívhangos jelenet volt a kedvencem, azon bőgni is tudtam.
Köszi az infókat meg a tippet, írok a Csákány dokinak. (Egyébként valőszínűleg a Jahn Ferencben fogok szülni is, kicsi a világKép)
Tünde

Tünde
tünde28
 
 


Sziasztok!

Stella!
Mégsem mentem el dokihoz, várok még egy hónapot, közben lelkesen iszom a cickafark-palástfű-zsálya elegyet, amit itt ajánlott azt hiszem egy lány. Most vagyok félidőben, lelkesen próbálkozunk. Remélem lesz eredmény, de ha nem is baba, csak annyi, hogy a ciklusom rendeződik a tea hatására, már azzal is elégedett leszek. Igaziból még nem vagyok türelmetlen.

Neked viszont tényleg biztatóak a tüneteid, drukkolokKép!

Móni!
Szép a babád!Kép

Dió
szabotimi
 
 


TündeKép DióKép
Köszi, hogy drukkoltok. Mostanában izgalamasak a reggeleim, de - szerencsére - még mindig 37,2 a hőm. Kezdek nagyon izgatott és türelmetlen lenni.
Remélem nem esik le a hőm és a teszt is be fog csíkosodni. De most még várnom kell.

DióKép
A cickafark tea állítólag tényleg jó, mert rendbe teszi a ciklust.
Mennyi ideje próbálkoztok?
Az mindenképpen jó, ha nem idegeskedsz és türelmesen tudod várni a Csodát.
Nekem ez sose ment és a 6 hónapos próbálkozási időszakunk alatt 6-szor teljesen kibuktam, mikor megjött.
Most sem merek nagyon reménykedni, mert félek, hogy megint így járok.
Majd meglátjuk mi sül ki ebből.
Drukk mindenkinek!

VikiKép
hogy vagy? Közeleg a hétvége, nem változtak meg a megérzéseid? Ne add fel!
Üdv:
Stella

Kép
stella9
 
 


Sziasztok!! jun22 én volt az utolsó mensim azóta nem jött meg 3 terhességi teszt negatív lettKép( Szerintetek még reménykedjek? Fáj a mellem de egy kicsit néha a hasam is!!! A hőm pedig megállt 37,1 en!!!!De még az is aggaszt hogy a mulz hónapban egy kicsit barnázgadtam 1-2 napKép Segitsetek köszönöm

Kép

Kép
edinka
 
 


EdinkaKép
Szerintem menj el orvoshoz, mert ő biztosan megmondja mi a helyzet veled.
Én sose adom fel, amig meg nem jön, de ennyi ideig még sose késett, ugyhogy irány a doki.
A barnázgatás nem ritka jelenség, többektől hallottam (nekem is volt)!
Várjuk a további híreket.
Stella

Kép
stella9
 
 


Edinka!

Ha valóban terhes lennél/vagy, akkor már a 9. hétben járnál/jársz.
A tüneteid jók, a hasfájás is lehetséges, és szerintem a barnázgatás sem baj, de miért nem mész el orvoshoz?
A ciklusaid rendszeresek?
A terhességi tesztre nem tudok mit mondani, de egy orvos tudna...

Stella!
Még csak harmadik hónapja próbálkozunk, de igaziból nem csodálkozom, hogy eddig nem sikerült. A fiam júniusban hagyta abba a szopit, július zűrös hónap volt, az augusztus talán esélyes lehet, ha egyébként egészségileg minden oké velem.

Dió
szabotimi
 
 


SziaKép Eddig azért nem mentem el dokihoz mert attól féltem hogy ha megmondom neki hogy a teszt is negatív lett azt válaszolta volna hogy akkor nem vagyok terhesKép(( De már holnap rá szánom magam és elmegyek dokihozKép Egyébként a mensim rendszeres, voltKép Annyira izgulok és félek hogy azt mondja hogy nem várok babátKép Szerinted a hőm jelentheti azt hogy babám van? Mármint hogy nem esik 37 aláKép? Köszönöm az elöbbi gyors válaszodatKép Szép a babódKép)))

Kép

Kép
edinka
 
 


Stella!
A megérzéseim sajna nem csalnak.Mára elmúlt a mellfájás,hasam görcsölget.ennyi.Most ebédet főzök bánatomban jól bekajálok és ennyi.
Pá!
Vendég
 


Edinka!

Sajnos - vagy nem sajnosKép - a hőmérőzéshez nem értek, sosem csináltam, így erre vonatkozóan nem akarok semmit mondani. Az biztos, hogy a doki első kérdése az lesz, csináltál-e tesztet, és milyen lett, de attól még ugyanúgy meg fog vizsgálni.

Mióta szeretnél kisbabát, hogy ennyire vágysz rá?

Mindenképpen írd meg, mit mondott a doki!

Dió
szabotimi
 
 


Nektek a babóca mennyi idő alatt jött össze?
Holnap majd mesélek hogy mi volt a dokinál!!, remélem jó hirekkel tudok majd szolgálniKép)
Tök szomi leszek ha azt mondja hogy nem vagyok babásKép((( Sziasztok

Kép

Kép
edinka
 
 


EdinkaKép
A hőről annyit tudok mondani, hogy nagyon jó jel ha 37 körüli értéken marad. Persze az is számít, hogy hol méred. Ezt én is csak itt tudtam meg.
Azt mondják az az igazán értékelhető, amit hüvelyben vagy popsiban mérsz.
Szorítok neked a jó hírekért holnap!

VikiKép
reméltem, hogy megúszod a laparoszkópiát, de ha ez mégsem lehetséges, legalább kiderül majd, hogy itt van-e a bibi nálatok.
Stella

Kép
stella9
 
 


Sziasztok!
Edinka, csatlakozom Stella véleményéhez: ha a hő 37 körül fennmarad, az jó jel. Egyébként én mindkét gyerekemnél szájban mértem, azt olvastam valahol, hogy mindegy, hol méred, csak mindig ugyanott mérd, mert a belső (hüvely, popsi, és talán a száj is ide sorolható) és a külső (hónaljban mért) eredmények között lehet pár tized foknyi különbség. (A baba popsiban mért eredményéből is le kell vonni 5 tizedet, úgy kapod meg a "normál" eredményt.)Nem értem, hogy bírtad ki, hogy nem mentél el orvoshoz, én már 5 hetes terhesen dokihoz szoktam rohanniKép.
Viki, ne keseredj el, fogd fel úgy, hogy legalább most már túl leszel rajta, és hátha kiderül valami, amit majd orvosolni lehet, és minden rendben lesz. Fő a pozitív gondolkodás!!!
Addig is jó étvágyatKép!
Stella, hányadik napon jársz már? A 31. körül? (Állítólag van olyan teszt, ami még a vérzés kimaradása előtt ki tudja mutatni, hogy mi a helyzet, bár nem tudom, mennyire megbízható.)
Tünde

Tünde
tünde28
 
 


Tünde
Olvastam a Jahn-os topikban a válaszokat, eszerint viszonylag olcsó ez a vérvizsgálat, bár én a következő cikket találtam róla, innen gondoltam a magasabb árat: (ez a Babanet főoldalán található)

"SÜRGŐSSÉGI MAGZATI KROMOSZÓMAVIZSGÁLAT

Az anyai vér kórjelző markereinek (ilyen az AFP, inhibin, hCG, ösztriol, PAPP) vizsgálati eredménye vagy a magzat ultrahangos vizsgálata vagy esetleg csupán az előrehaladottabb anyai életkor alapján felmerülhet a magzat magasabb Down-kór vagy kromoszómaberráció kockázata. E gyanú megerősítését vagy kizárását szolgálja a magzatvíz (amniocentesis) vagy magzatburokboholy (chorionbiopszia) vétel útján nyert magzati sejtek kromoszómavizsgálata.

Két technikai probléma azonban sok várandósban aggodalmat okoz. Egyrészt a magzati kromoszómavizsgálatot végző hazai intézmények túlterheltsége miatt a mintavételre sokszor több hétig is várni kell. Másrészt a magzati kromoszómavizsgálat eredményének a megismerése - a magzati sejtek tenyésztésének időigényessége miatt - általában 3-4 hetet igényel. A legkorszerűbb módszer, az ún. PCR technika alkalmazásával azonban ez az idő 2-3 napra csökkenthető.

Nemzetközi együttműködésben most lehetőség kínálkozik e "sürgősségi" magzati kromoszómavizsgálat elvégeztetésére is. A mintavétel - előzetes időpont egyeztetés után - a Telki Magánkórházban történik, míg ezt a gyors és biztos eredményt adó kromoszómavizsgálatot a szakemberek által elismert prágai genetikai laboratórium végzi. E sürgősségi magzati kromoszómavizsgálat önköltségi ára 135.000 forint."

De szerencsére ennél jóval olcsóbb megoldás, amit javasoltak neked. De akkor ez mitől ilyen drága?!Attól, hogy a Telki Magánkórház végzi?

Móni
Monik
 


Sziasztok lányok!
Csak egy kérdés: ha kimutatják a genetikai összeférhetetlenséget azon tudnak segíteni?Most minden rossz megfordul a fejemben....
Vendég
 


Viki
először is, ne a rossz dolgokra gondolj mindig!!! Hanem arra, mint a másik topikban is írtam neked, hogy hátha ez lesz a megoldás. Milyen sokszor hallani, hogy a vizsgálat után, miután megoldották az esetleges elzáródást, vagy egyéb más okot, utána rögtön összejött a baba. Gondolj arra, hogy most megoldják az estleges bajt, szeptemberben összejön a bébi és gyönyörű nyári kisbabátok fog születni.Kép
Ha mégis ( de nem fog!) kiderül valami komolyabb baj, elég lesz akkor izgulnod rajta! Addig is reménykedj, mert egy lépéssel biztos közelebb kerülsz a kisbabához!Kép
Egyébként, nem tudom mit szoktak csinálni genetikai összeférhetetlenség esetén, mindenre van megoldás, bizonyára erre is. De ez kiderül egyáltalán az LSC-ből? Mert szerintem nem.

Addig is küldök neked néhány vicces babás képet!!!
Remélem jobb kedvre derít!Kép

Kép

Kép

Kép

Móni
Monik
 


SziasztokKép
Itt vagyok a doki semmi biztatót nem mondott de nem zárja ki a korai terhességet ha nem jövök meg azt mondta akkor 10 nap mulva menjek vissza és akkor fel ir valamit amitől megjön,és utánna és mindent beleKép
Még azt is mondta hogy mielőtt elmegyek hozzá megint csináljak egy tesztetKép És ha az is negativ akor nincs babaKép(( ezek szerint hiába maradt fent a hőmKép( Tök szomi vagyokKép Nem tudom hogy még egy kicsit reménykedhetek-e? Szerintetek

Kép

Kép
edinka
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?