Új privát üzeneted érkezett!

Cserekujjra veszélyes babakocsi... f@sza.

Barbi

KépKép
hbarbi80

Ági!

Köszi!!!! Nekem csak az a bajom, hogy ha rá merek kérdezni, engem csesznek le. Pedig nem az idióta kérdezgetős anyuka vagyok, aki minden baromsággal hívogatja a dokikat! Szóval úgy gondolom, hogy ha már fizetek azért, hogy igénybe vegyem a szaktudását, neki kutya kötelessége tudásához mérten a legjobb választ adni! PONT

Teszek fel képet a szobáról. A kupit nem nézni, mert ez gyerekszoba rettenet sok pihentetett játékkal, nem steril milliárdos csemete élére állított kéglije. Noncsi bölcsője a kis asztal és az akváriumot tartó fiókos izé helyén lesz. A másik falon a mi beépített szekrényünk, meg a tv van, szóval hely az semmi több! :lol:

Kép
Kép
Vendég

Lara! Létezik itthon is Maclaren babakocsi, csak nekem elég húzós az ára, de a Brendonban például lehet kapni. Eddig sem akartam babakocsii venni, de ezekután ilyet biztos nem vennék.

Nem értem egyébként, hogy orvos és orvos között hogy lehet eltérő vélemény az oltással kapcsolatban? Hát nem ugyanazt a tananyagot tanulták? Ha az egyik azt mondja, hogy nem ártalmas és oltassunk akkor a másik miért mondja azt, hogy egyértelműen nem. Ezt nem fogom tudni felfogni soha. De ez biztos az én gyengeelméjűségemből fakad :oops:

bellerreni
Eger

Reni, ez nekem is magas. De valahogy ez viszi előre az orvostudományt. Hogy valaki valamit máshogy képzel.
Vendég

Katica, ez nagyon jó hír, hogy minden rendben van a leleteiddel! És, hogy a pszichológus szerint sincs nagy baj, ez külön jó! De hasznos volt, hogy elmentél hozzá.

Nóri, hát nem lehet egyszerű ez a bölcsis fényképezkedés... No, de még ezt az aggresszív kislányt... Emlékszem, hogy a húgomnak volt egy ilyen óvodás társa, aki még meg is harapta... Aztán több éven át barátnők voltak. Mondjuk ez szinte elkerülhetetlen volt, mert a szomszédban laktak, és falun ez már csak így megy. Szerintem attól nem kell félned, hogy Luca kis anyámasszony katonája marad (ha egyáltalán az, mert nekem a képekről most sem annak tűnik ;)), hisz a bölcsi az első olyan hely, ahol tanulják az alkalmazkodást.

Kép
erusverus

Valamit kéne sütni ezen a fogyatékos esős napon...
Vendég

Nóri nemáááááááááááááááááááááááááááá :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
pont azon agyalok de ennék valami sütit, és tessék... csokis kuglof? van jo receptem 8)

Edit

Kép
ézsóné

Ágic, eléggé egyértelmű a véleménye a dokidnak az oltásról. Ez elég konkrét volt!
lara

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára stephie 2010.07.09 18:51-kor.
stephie

Sziasztok!

Én is olvasgattaom idáig, jó sokat írtatok
Nóri - hát ez a fénykép dolog szar ügy, de az agresszív kislány még szarabb - mi lehet abban a családban, honnan jönnek az ilyen dolgok? Remélem, Berci nem lesz verekedős - én is csak 'szájharcos' voltam, apja meg kifejezetten áldozat, úgyhogy csak nem :)
És édes a babaszoba - Berci inkább egy dolgozószoba hangulatú helységben lesz, a legtöbb bútor adottság, nem tudom és nem is akarom lecserélni - asszem majd képekkel meg textilekkel fogok variálni, meg hát majd a játékok (ha lesznek) gyerekszoba-érzést teremtenek :)

Ma délelőtt itthon tudok lenni, de 3-tól este 9-ig folyamatosan csoportom van, elég nehezek is, de hát csak túlesek rajta. És egész héten ez fog menni... :(

Egy kicsit jobb most a lelkem, mint az elmúlt hetekben, el is tudtam engedni magamról egy kilót, úgyhogy most 7,5 helyett 6,5 az eddigi hízásom.
Csináltattam apjával pocakfotót:

Kép 25 hetes pocak

boruska

HAZAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!
Tényleg sütni kéne valami finomat... de előtte HAZA kéne menni!!! Úgy útálok már itt lenni...
Amúgy az előbb felmentem a HR-re és megkérdeztem, hogy mi a helyzet most a táppénzzel, hogy jövök ki jobban anyagilag... mondta, hogy csak Adót vonnak, járulékokat nem... szóval csak SZJA-t... az király, mert még 60%-nál is csak 20e-el kapok kevesebbet, ha otthon vagyok, úgyhogy most nagyon erősen el kezdtem gondolkodni, hogy nemhogy januárban nem jövök, de már decemberben is otthon leszek...
Ez volt a HR-es csaj javaslata... novemberben 1,5 hét (péntektől hétfőig 2 hétvégével) is és decemberben szintén ugyanígy kicsit táppénzen, majd kiveszem a maradék 6 nap szabimat aztán januárban kiveszem a 2010-es szabimat, majd megint táppénz, végül a szülés napjától Tgyás... Egész jónak tűnik...

Barbi

KépKép
hbarbi80

Nóri, mondd már el, hogy hol a rendetlenség, mert az lemaradt a fotóról :P Huuu, nekem nagyon teccik a szoba, nagyon hangulatos, jó a stílusa!!!

Reni, tényleg van ilyen? Hmmm…meg fel volt még sorolva vagy 6 féle babakocsi a szövegben, nekem azok is ismeretlenek voltak.
lara

Szia Stephie, akkor végül te is be leszel oltva?
Bori, nagyon csinos vagy!
Barbi, ezaz! Tessék kieszelni valami jó konstrukciót és menj haza! :lol:
lara

Hú... kiszámoltam, és ha ez így lesz, akkor már csak 15 munkanapot kell kibírnom és azt is 2 részletben.... :) KIRÁLY!!!!

Barbi

KépKép
hbarbi80

Az orvosok eltérő véleményéről csak annyit, hogy az orvoslás alapvetően nem egzakt tudomány. Minden beteg más és más, csak a nagy átlagból lehet következtetéseket levonni. És valóban az vitte eddig is előre a világot, hogy vannak eltérő vélemények.

Nóri: nagyon szép, meleg színei vannak a gyerekszobának :D

stephie: üdv köztünk! Megkérdezhetem, hogy Sz-Sz-B megyében pontosan hol laktok? Én nyíregyházi vagyok és most még Mátészalkán dolgozok.
zuzmooo

Sőt, jöhetsz talira is!!!! :lol: :lol:
Vendég

Barbi, 15 nap az már semmi! 8)

Lányok, én sütőtököt szerintem 1 évig nem fogok enni, már teljesen rosszul vagyok tőle és még mindig van a tálban! :?
lara

kakti: Sajnos azért a vizsgálatokat a Máv kht-ban végeznék, szóval valamennyire ez mégis csak külön maradt. És Csilla ebben volt, nem a kórházban. Ezért nem tud most a doki csak az ÁEK-ba beutalókat adni és mehetünk a honvédba, ha valahogy nem tudjuk másképp megoldani a dolgokat. Cukros vizet én is így csináltam, de nekem 3 dl víz volt és max. 1/2 citrom leve.

nóri: Ez a Máv-Áek aranyos volt. :D

kattkat: Én is nagyon drukkolok még mindig a hegymászóinknak, de ennyi idő után nem tudom mennyi esélyük lehetne. Nagyon sajnálom őket :( A citrom nem befolyásolja a cukorterhelést, különben nem ajánlanák. Nem tudom, hogy ez miért nem alap, hogy ne kelljen szívatni az embert. Egyszer nekem is volt citrom nélküli, de az majdnem kijött belőlem.

beneildi: Megkérdezem majd a dokitól a dolgokat (remélem nem felejtem el). Szerinted a szüléssel kapcsolatos dolgokat még korai lenne felvetnem?

ronci: Nekem szerencsére lehetett ennem tegnap. A tgyás-ban az a jó, hogy nincs maximalizálva,legalábbis én nem olvastam ilyet. A barátnőm is annyikat kapott, mint a fizuja. És jóval többet keresett, mint én.

pammut: Nekem olyan frottír kifogóim vannak, amiknél a sarkában van hímzett minta.

ananácska: Én tegnap óta pizzát ennék, de nem ehetek. :( De nagyon jó ötlet.
vicky79
Budapest III. kerület

Stephie- udv koztunk es a "roghoz kotottek klubjaban"!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára geri79 2009.11.10 11:33-kor.
geri79

Nóri: nagyon szép a szoba és a kupit én sem látom :lol:

stephie: üdv köztünk!

Lara: én úgy gondolom, hogy az a felsorolás a márkán belüli tipusokról szól, de lehet én értelmeztem rosszul :shock:

Na addig addig beszéltetek a pizzáról, hogy be kell nyomnom egy szenyót :lol: (lesz@rom a hízást eldöntöttem :lol: )

bellerreni
Eger

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára stephie 2010.07.09 18:53-kor.
stephie

Malacka-influenza:

Kép
zuzmooo

zuzmoo :) :lol:

boruska

Stephie, a picike milyen nem lesz, tudjátok már?

boruska

üdv stephie!!! 8) 8) 8) 8)

Edit

Kép
ézsóné

Bori, gondolom ha Levente, akkor fiú... :D
Vendég

Sziasztok!
Vagyok, csak kissé magamba fordultan. Csüt-péntek-szombat suliban voltam, vasárnap egész nap kínlódtam, feszült a hasam, be voltam szarva. Olvasni olvastam, csak írni nem volt kedvem. :oops:
A nap fénypontjaként megjött ma a cukorterhelésem eredménye és 7,7 lett. Ráírta dokinéni a papírra hogy cukormentes diéta. Fingom sincs róla hogy milyen lehet az. Mondjuk az éhgyomri is 5,9 lett...
Nem értem miért. Nem zabálok édességet, kenyeret is alig, igaz pont a vérvétel előtti napon toltam be egy extra csokit a kisördög hatására. 1 hónap múlva kontroll, anyuval megbeszéltem hogy majd méregetjük azért folyamatosan. :cry:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nóri, de szemfüles vagy :) - a vonalzót nem is néztem :oops:
nagyon 'haladó' lenne a Levente, mint lánynév :)

boruska

Csilla, sajnálom!
Egyébként a stresszelés simán felviszi a cukrot, szóval ilyen napok után...

Ne egyél sok kenyérfélét, meg édességet, inkább sok husit, meg zöldséget - én is ezt próbálom. Viki biztos okosabbat tud mondani...

boruska

csilla: sajnálom, lehet hogy csak a stressz, meg télleg az acsoki zavart be! lehet egy honap mulva meg jo az eredméyned!

Edit

Kép
ézsóné

Reni, igazad lehet!

Stephie, arról nem beszélve, hogy 2 hét mire kialakul a védettség. Ha be akarod adatni, akkor szerintem is most kéne, nem a járvány után. Mennyi idősek a lányaid?
lara

agica: Akkor lehet hogy mégis hanyagolom a dokinál a témát, mert már biztos unhatja az oltásos kérdéseket. Majd finoman.. :D Nekem már nem kell terheléses cukrot nézni, nem tudok segíteni.

nóri: Nagyon tetszik a szoba. Lassan én is befejezem a bordűrrel és akkor majd teszek én is fel képet. Én meg akartam próbálni a lightos zserbót, de nem tudom, hogy lesz-e ma kedvem.

stephie: üdv köztünk!

csuppancs: A fehér lisztes dolgoktól és a cukortól kell igazából tartózkodni. Cukor helyett édesítőt használj, lisztből én meg a teljes kiőrlésűeket használom. Vannak fent az fw-s oldalon szénhidrátos táblázatok, de ha egyenlőre nem mondta a doki, hogy hány gr-ot egyél, akkor ne idegesítsd magad a számolgatáson. Kitartás.

Megyek eszek valamit.
vicky79
Budapest III. kerület

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 19:14-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Hahó

Nóri
Nagyon tetszik a szoba:)

Csilla
sajnálom. 7végén front volt, nekem attól is keméynedett sokat. meg a forgolódástól.

Stephie:
Üdv:) én is még vacillálok....nekem meg 2 fiam van 5 és 7 évesek. őket oltani fogják az intézményeikben. a férjem meg most fog beszélni a házidokkerral, hogy velünk mi legyen....
nekünk is csak babasarok lesz egyelőre, amíg úgyis velünk alszik majd. nálunk is úgy van, hogy Gergőnek már tanulnia kéne, ha Gellért hagyná......na és a szobájuk :roll: :roll: én nem rakok be fotót, az tuti.....mert ha Bea rendetlenségről írt, akkor látnátok a két kiskrapek játékkavalkádját.
majd ha nagyobb lesz Blanka, át kell variálnunk a szobákat, lehet hogy mi leköltözünk a vendégszobába, vagy 2-é választjuk a fiúk szobáját....vagy elköltözünk :lol: :lol:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára stephie 2010.07.09 18:55-kor.
stephie

Viki, a fehérliszttel, kenyérrel és cukorral nem lesz gond. Bár a mézes teáról ezek szerint lemondhatok. :cry:
Ami jobban izgat, az a gyümölcsök. Honnan fogom tudni hogy ehetek-e még fél pomelot, vagy mondjuk sütőtököt. Ja, és a tej. Megiszom én a kakaót (hagyományos por) is édesítővel, lemondok az egyébként is fényévente ivott cappuccinóról, csak a tejet ne vegyék el tőlem. Kérem. :cry: :oops: + térdenállvakönyörgős szmájli

Judy, köszi a nyugtatást, már teljesen magamba voltam roskadva, a fiúknak nagyon nem is mertem nyavalyogni, csak bedöntöttem két mg löttyöt.

Na és a H1N1 ami még 2 lapáttal rátesz a hangulatomra. Akkor ne menjek el a 20 éves osztálytalálkozónkra meg a fiam szalagavatójára se? Vagy mi a bánatos fenét csináljak? hajtépős szmájli

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Stephie, másfél óra volt csak, és 1 zsemle + 2 dl tej. De a múltkor anyukám délután mérte, akkor 5,8 volt itthon a cukrom, most meg éhgyomorra 5,9.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

csuppancs: nekem a múlt héten két osztályomnak is volt szalagavató. Fájt a szívem, de nem mentem el, épp a h1n1 miatt. Belegondoltam, hogy kb 300 szülő+gyerek bezsúfolódva, köhög tüsszög, azért kismamáknál sokkal komolyabb szövődményekre lehet számítani. Szerintem a fiad megérti és gondolj bele, hogy bár jó lenne elmenni az osztálytalálkozóra, de ha mégis valamit összeszedsz és bajod esik neked vagy a babádnak, sose bocsátanád meg magadnak
1 zsemle meg tej? szerencsés vagy, mi cukros löttyöt ittunk, de akkor is azt mondták, hogy inkább várjuk ki a 2 órát nehogy utána meg 2 hetente kelljen járni

boruska: azért nem válaszoltam, mert észrevettem, hogy időközben te is megláttad a vonalzót :wink:
stephie

Aki unja az oltás-nem oltás kérdést, az ugorja a mondandómat ;)

Küldök egy cikket, amit SZAKEMBEREKkel készült riport alapján írtak, úgyhogy engem meggyőzött, ők tényleg értenek hozzá... Bocsi, ha valaki unja, nem erőszakoskodni akarok, csak én nagyon unom a hozzá nemértő emberek nyilatkozatát a médiában és örülök, hogy végre találtam egy cikket amit hitelesnek tekintek:

http://www.origo.hu/tudomany/20091109-h ... ltasa.html

Szóval, holnap elmegyek a házidokihoz, én leszek neki az első ;) De hát ezt is el kell kezdeni valamikor 8)

Kép

Ági
agic83

Na, a vacak idő ellenére jó élénk ma a topik (legalábbis itt a nyugati végeken órák óta szakad). Ma két dolgom volt: fogadni a két új malacunkat szállító srácokat és elcsípni a mobilpostást. Hát persze, amikor a hátsóudvaron birkóztam a házisárkányként támadó libáinkkal a nyakig érő sárban, (hogy ne egyék meg a fiúkat és ki se lógjanak), akkor jött a postás :lol: .

Bea Nekem is van kis mélyedés a gyomrom és a babapocak között.
Edit Köszi a táppénzes választ. A beforduláson ráérsz parázni, a 3. gyerek a 28. héten farral, a 32. héten már fejjel volt.

Ktc Én még csak hallottam a szeméremajaki visszérről, nővéremnek volt. Nagyon fájdalmas lehet :( .

Erusverus Én meg mogyorót eszek Ca forrás gyanánt.

Lara Dehogynem fogsz 1 éven belül sütőtökpürét enni. Amikor cseperedő sarjad épp meghagyja :D .

Csuppancs A magas cukor nem a Te hibád, akkor sem, ha van. A próbareggelis verzióban nekem is magas lett, aztán csináltak egy terhelésest az meg tök jó. A diéta alapelveit a többiek leírták. Sajnos a gyümölcsök zömében sok a cukor, nézegessed a szénhidrát táblázatokat, azok segítenek, hogy esetleg melyik fér bele.

Kattkat Nekünk is volt pihenőszékünk, 2 gyereknél is. Én szerettem, ők is. Amíg nem forgolódik, viheted benne magaddal lakásszerte, boldogan elnézeget benne, sőt néha szundikál is. Ha már mocorog, célszerűbb a járóka.
pammut

Csilla!

Én a helyedben újra csinálnám cukros löttyel a mérést. A zsömle tej azért nem jó, mert nincs viszonyítási alap. Van, ahol 2 zsömle van, van ahol csak 1pl.

Voltam házi dokinál. Ha valaki nem akar oltatni (ő nem olt be engem) ajánlott jó alternatívát. Szerinte a veszélyes a magzatra a vírusból a magas láz. Az is inkább az első trimeszterben. Most már ha gond van napi 3*2 Rubophen és hűtőfürdő. Ezzel 38alatt kell tartani a hőt. Plusz ott az antibiotikum is. A babának az oltás még nem tudhatjuk, mennyit árt. A lázat még mindig van lehetőség csillapítani. A szövődmény nem a babára, hanem az édesanyára veszélyes. Esetleg koraszülés lehet, de mivel az oltóanyag 3hét után lesz hatásos, én már a 30. hetet taposom majd.

Apa ma be lesz oltva, plusz az egész család már túl van rajta. Luca nem lesz oltva. Összesen az országban 300valahány H1N1 fertőzött van-volt. Most is sorban álltak a rendelőben az oltásra várók. Remélem ez fékezi majd a terjedését. Jövőre meg oltatom magam a szezonálissal és kész. Nem stresszelem magam tovább!!!
Vendég

Stephie: én egy hete oltattam (mindkettővel) és azt hiszem Ronci is majdnem ennyi ideje. Egyikünknek sincs semmilyen panaszunk
zuzmooo

csuppancs: Hát sajnos a mézben elég sok szénhidrát van. Én is reménykedek benn, hogy az 1 hónap múlva készülő terhelésesed jobb lesz, de én nem bizakodnék a helyedben. :( Bocsi hogy ezt mondom. Az éhgyomorid sem az igazi és a terhelt is határérték, bár én úgy tudom, hogy a cukros löttyös lehet 2 óra után max. 7,8. Szóval szerintem ez is magas egy picit. És ahogy nő a baba az is bekavar a cukrodba. Azért reménykedjünk, hogy nem nekem lesz igazam. A táblázatokban elég sok gyümölcs ch-ja benne van, ha meg valamelyiket nem találod, azt a neten meg tudod nézni. Nekem tejet max. 2 dl lehet inni és azt is csak délután. Reggelinél plusz inzulin kell, ha tejterméket akarok fogyasztani. A reggeli cukor mindig a legrosszabb. Én a tejet utóvacsorára szoktam inni olyan 9 óra felé.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki, nem vigasztaltál meg - a tejjel főleg nem - , de azért köszi.

Nóri, ezt most úgy kell érteni, hogy Te oltatsz?

Stephie, értem én, de ez a fiam szalagavatója lenne... Asszem megyek, bőgök egy sort, attól talán jobb lesz. :roll:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Ja, ennyi erővel akkor a laborba se nagyon szeretnék menni vérvételre. Ott is voltak jónéhányan...

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

csuppancs: értem én, én is ilyen szentimentális vagyok és abban is igazad van, hogy bárhol elkaphatod/juk.
Lehet hogy épp nem a legjobb párhuzammal élek, de egy nemibetegség elkapásához se feltétlen a sok partnertől függ, hanem elég egy aki beteg.

Nem könnyű döntés az biztos.

zuzmoo: de te nem kaptad meg a szurit, ha jól értem
stephie

dee, zuzmo és ronci kapta meg

Edit

Kép
ézsóné

csuppancs: Tudom, hogy nem a legjobb, de legalább egyáltalán lehet inni tejet. Nekem a gyümölcsjoghurt hiányzik, bár azt néha eszek. :oops: Én megmondom őszintén, hogy nem hagynám ki egy hiszti miatt a fiam szalagavatóját. Én ezt a járványt még mindig annak tartom, de ez az én személyes véleményem. Remélem nem én leszek az, aki elkapja.
vicky79
Budapest III. kerület

Hát én most elhatároztam magam. Oltatok és kész. Lucát is!!!! Az előbb még máshogy vélekedtem, de elegem van a stresszélesből.
Most hívtam fel a gyerekorvost, aki a világ legjobb gyerekorvosa. Hétvégén volt továbbképzésen, ahol neki is változott a véleménye. Lucát 2hét múlva oltatjuk kb, mert a bárányhimlőt múlt héten kapta meg. De ha addig eldurvul a helyzet, hamarabb is megkaphatja. Én holnap bemegyek és kérem a Fluval-P t. A szezonális ellen még átgondolom. Luca oltva van pneumococcus ellen, ami a szezonális gyakori bakteriális fertőzése, így ő csak H1N1 ellen lesz oltva.
Vendég

Stephie: De. Egy hete megkaptam mindkettőt. (betegekkel dolgozok, nem akartam kockáztatni)

Kész a cukorterhelésem. Ehetem tovább a túrórudit! :D
Éhgyomri: 5,0
1 órás: 6,2
2 órás:5,9
és a vérképem is kb rendben, picit vérszegény vagyok (Hemoglobin 120 helyett 119) :)
zuzmooo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?