Új privát üzeneted érkezett!

dongó!
Gratulálok , hogy sikerült meghoznod ezt a nehéz döntést!! És picit irigykedem is... én még bénázok....

dizzy,
nem felejtettem el a privit, csak mindig pont annyi időm van, örülök, hogy ide írhatok.
A 4D Genesis szuper lesz!!!!! :D

bubb,
Örülök, hogy jöttél!! :wink:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


bubb,
első babánál nekem sem volt egy darab csíkom sem. Pedig az utolsó 10 hétben heti 1 kg ugrott fel rám.
Valószínűleg (ebből a szempontból ) túl hamar jött Dávid... és most a hatam is brutál nagy. Én még optimistán reménykedek, hogy ennyivel megúszom.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


sziasztok csajok!

már megint jó sokat írtatok,egy napot hagytam ki, és még most sem értem a végére a visszaolvasásnak.
köszi a sok infót, még mindig nagy dilemmában vagyok az oltással kapcsolatban. én magamat biztos nem oltatom( egyenlőre), a család tekintetben már nem vagyok 100%. ennyit már rég nem agyaltam semmin. szóval totál kétségek közt vagyok.

mamacka
ez elhiszem,hogy aggaszt,remélem nincs semmi gond veletek!!!!!!!!!!!!!! vigyázz magadra,magatokra!!!!

bubb: üdvözöllek,nagyon szimpi vagy,(az alapján amit írtál.)
gyere gyakran.

honey:
én megértem,hogy ktouch-nak rosszul esett,amit írtál,érthető. viszont egyet értek veled teljes mértékben, nagyon jól megfogalmaztad,amit én is gondolok erről( bár ez harmadlagos,én mit gondolok), első perctől olvaslak benneteket és én kedvellek. :wink:
na,témát lezártam!


ma nagyon aktív a kis pocaklakóm

megyek vasalok még kicsit,majd olvasok tovább.

ma vagyunk 20 hetesek!!!!!!!!!!!!!!!!!!


:D :D

Kép
kispötty10
 
 

 
 

Honey!
Na, úgy tűnik, nagyon nem kell győzködni Apát! Valahogy megnyugodnék, ha Ő megkapná az oltást, mert amiatt, hogy sokat megy külföldre és itthon meg nap mint nap BKV-zik nagy az esélye, hogy elkapja és haza is hozza!
Már a gyerekek oltásán is gondolkozom, de csak a 2 nagyobbén, mert a kicsik ugye kaptak már Prevenart, ami pont ennek a francos influenzának a halált is okozható szövődménye, a tüdőgyulladás ellen (is) védi meg Őket! és hát Ők nem járnak közösségbe...mondjuk a gy.dokink véleménye mindenképp sokat jelent és tudom, hogy nem a gyerekeknél alakulnak ki általában a szövődmények!
Mindegy, akárhogy nézem, iszonyú nehéz a öntés! Nem bocsátanám meg magamnak, ha amiatt esne bármi bajuk, hogy egy nem teljesen megbízható oltással beoltották Őket! De azt sem, ha az én döntésem miatt lemaradnának az oltásról,ami megelőzhetné a bajt!
És pedig a mi gy.dokink kifejezetten védőoltáspárti- olyan fura, hogy ezt az oltást sehogy sem akarja beadni! Tud valamit, amit mi nem, az biztos!
Hogy állsz a keményedésekkel? Nekem ma elég rendesen kijutott belőlük!

Mamacka!

Jól vagy? Mi a helyzet a szivárgással?

Márti
borossné becz márta
 
 


mamacka: tényleg hogy vagy?

KépKépKép
dongó
 
 


KISPÖTTY! GRATULA A FÉLIDŐHÖZ!! mindjárt utolérlek :lol: :lol:

dizzy: 4d genesis annyira szuper hely! tök jó, h mentek!!

anikó: nekem semmi bajom sem volt az első két terhességemnél, sztem nem törvényszerű, h lesz vmi neked! örülj neki h így van! szuperjó!!

nevek: nekem sokan sokszor szóltak be, de le vannak ejtve. a lényeg, h nekem meg a férjemnek tettszik! nem volt egyszerű, mert egyikünknek sem tetszett semmi sem. ez a 3 név, ami szóba jött! samu ugye (sámuel) ezt nagyon régen tudtuk, még a terhesség előtt sokkal! ez alap volt. a jónást megálmodtam (mihálynak indult), a jeromost meg nem is tudom, vki mondta a játszón (mert nagyon szenvedtünk, h nincs több fiú név ötletünk) és becsípődött, h basszus, tényleg! azóta is momónak hívjuk- így fogjuk becézni- (a fiúk is).

nem szokványos nevek, sok szemöldök felvonást is kapunk, de annyira nem érdekel, h csak.

anikó: georginát, hogy becézitek majd? nekem van tanítványom, dzsinának hívják. szabó magda az abigélben ginázza. ti?

KépKépKép
dongó
 
 


detty: a bnőméknél volt most pont ez! addig addig, mire az 1 éves kislány, már csak 7 kiló volt. akkor telki khz és kivizsgálás. neki végül minden negatív lett (valszin több tényező együttállása miatt volt az egész, de ő ráadásul sokat hányt is meg ment a hasa), azóta sikerült vhogy kikúrálni és most már jól van.

na amíg ez rendeződött, a bnmőm is ledobott egy 10 kilót...

örülök, h alexa már jól van!!!

KépKépKép
dongó
 
 


Dongó!

Képzeld, az én lányom 2 pofára fal mindent, amit elé teszünk, imádja a gyümölcsöket, bármit, jövő héten 14 hónapos lesz és 7.5kg!!!
nagyon könnyű csontú és iszonyatosan lemozogja,amit megeszik! Igaz, én is alig voltam 18 kg, amikor iskolába mentem...

Márti
borossné becz márta
 
 


jó, de a bnőm lánya nem bírta megemelni a fejét és egész nap már csak az anyján feküdt. és úgy lett 7 kiló, h fogyott 1 hónap alatt 1.5 kilót. szal alkatilag amúgy vékony, de már ereje sem volt. gáz. szegény, nagyon rossz bőrben volt.

azon nem csodálkozom, h te vékony vagy! 4.5 gyerkőc mellett! naná! :lol: :lol:

KépKépKép
dongó
 
 


Dognó!

Én nekem azt mondta a háziorvosom, hogy a kismamák esetében nem a kismamának kell aláírni a felelőségi nyilatkozatott az oltás miatt, hanem neki. Ezért nem akarják beadni az oltást a háziorvosok, nem csak saját véleményük miatt.

Érdekes, hogy neked alá kellett írni ilyen papírt.

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


csajok!!!

lehet,hogy most hülyeséget fogok kérdezni,de nem tudom, hogy ha a családomat beoltatom,attól ők még hordozók lehetnek,szóval,attól még nekem átadhatják a vírust,hogy ők nem betegednek meg?

szép napot mindenkinek!!!!! :lol:

Kép
kispötty10
 
 


Kispötty!

Szerintem nem. Akkor nem mondanák, hogy a terhes nők és a kisbabák esetén a környezetet kell oltani.

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!
Hát megint nem tom hol kezdjem!Tök kivagyok!Nem tudom hogy mi legyen ezzel az oltás dologgal.Tanácstalan vagyok!Hétfőn megyünk a nőgyogyászhoz!Kíváncsi vagyok az ő véleményére!Ma a tv2ben volt egy nőgyógyász és ő azt mondta h minden kismamáját behívta h oltassa be magát,meg mindenki!Dongó irigyellek!Majd be kell számolnod!
Honey!Hát nem lennék a helyedbe!Én a reggel 8-tól 5-ig alig birom ki apa nélkül!És hogy ne aludjon velünk! :cry:
Viggi komoly a tábla!Már tudom h a Szent Istvánba fogok szülni!Ha bütykölöd a táblát biggyeszd oda légyszi!
Vigyázzatok magatokra
bettiny22
 
 


Ha belázasodnak, és legyűri őket az oltás, fertőzhetnek! Kicsi az esély, a beoltott 150 emberből 2-nél volt ilyen.

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Most beszéltem a védőnővel, ő azt mondta, hogy a nőgyógyászt kell megkérdezni, de ha úgy döntünk, hogy igen, a háziorvosnak be kell adnia az oltást.

Kép
Kép
detty74
 
 


Szabccsi!

Nem biztos, de szerintem Kispötty arra gondolt, hogy ha valaki megkapja az oltást, az ugyan nem betegszik meg később a vírustól (ha elkapja), de hordozni hordozhatja-e.

Kép
Kép
detty74
 
 


detty

köszi,igen erre gondoltam,hogy a beoltott személy attól hordozó-e.

kicsi lányod sztoria elég durva. szegényke,de most már teljesen jól van? gyógyszert sem kell szednie?

Kép
kispötty10
 
 


Tegnap hallottam valakitől, hogy 30 %-os védettséget ad az oltás.

Ez akkor azt jelenti, ha beoltatom magam, akkor sem vagyok biztonságban? Erről ti mit hallottatok?

Én ma megyek fél 3-kor a dokimhoz, már nagyon kíváncsi vagyok mit mond, ha rábeszél, akkor én is oltatok!

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Dongó!

Én holnap kapom az oltást! Meggyőzztek...az összes orvosismerős...de Gabit nem engedem...ő megkapta a prevenart...
danyuci
 
 


Én azt hallottam, hgy 90-95%-os a védettség, de ha véletlenül az oltott ember mégis elkapja, sokkal gyorsabban, és könnyebben átvészeli, mint oltás nélkül.

Kép
Kép
detty74
 
 


Kispötty!

Köszönöm, igen, jól van, nem kell gyógyszert sem szednie. Akkor kapott egy hétig Kliont, amit szörnyű volt beadni, mert nagyon keserű. Viszont hatott, és azóta inkább csak a hangulata befolyásolja, hogy eszik-e vagy sem. Nem eszik, ha túl éhes, ha nem elég éhes, ha túl fáradt, vagy ha túl van pörögve. És a legtöbbször valamivel le kell kötni kaja közben, mert ha ő talál magának elfoglaltságot, akkor megint nem eszik. Általában kap valamilyen konyhai eszközt, amivel játszik, és akkor nem gond a kaja.

Kép
Kép
detty74
 
 


most beszéltem megint a gyerekorvosunkkal. ő nem javasolná az oltást,csak krónikus betegségben szenvedőknek,cukorbetegeknek,asztmásoknak,stb,de a mi esetünkben,miattam,szerinte a családot oltassuk be,a gyerekeket is, engem szerinte semmiképp nem.
szóval szüleim,öcsém ,húgom, párom,két kisfiam megkapja, én meg majd távol tartom magam mindenki mástól.
megkérdeztem,ők már így nem lesznek hordozók,szóval tőlük nem kaphatom el.
hát,ennyire jutottam, de legalább már van döntés,remélem jól döntünk. :cry: :cry:

Kép
kispötty10
 
 


Dizzy és a többiek!

Örülök, hogy érdeklődsz, nagyon jól esett. Olvaslak titeket folyamatosan, de ajnos csak ritkán, de akkor sokat. :)

Voltam kórházban 3 napra, előjött egy fura légszomj, nehézlégzés szerű valami kb. egy hónapja és a dokim úgy döntött, úgy lesz 1-2 napon belól eredmény, ha befektet a klinikára. Nem volt sok értelme az egésznek, hisz a vérvétel eredménye teljese tökéletes lett, a belgyógyász pedig légzésfunkcióra küldött, ami a klinikán természetesen nincs, tehát így is az sztk-ba kellett mennem. Ennek meglett az eredménye és egy egészen minimális hörgőszűkületet mondtak, de annyira kicsit, hogy ez elvileg nem is aszthma, és a tüneteim sem olyanok, de mégis a diagnózis aszthma lett és erre kaptam Ventolin hörgőtágítót. Érdekes számomra ez így, és direkt nem az sztk-ban, hanem a Budai Allergia/Tüdőkő.-ban csináltattam a vizsgáálatokat. Emellett persze azt is mondták, h. szorongás miatt is lehet ez a panasz, ami számomra hihetőbb lenne... No mindegy, ma megyek én is a dokimhoz ezekkel az eredményekkel és megbeszéljük mi legyen.

Az oltással kapcsolatban: Én is másodjára kérdezek végig mindenik, dokikat, védőnőt, stb. Érdekes, de tényleg megváltozott a véleményük, mindenki azt mondja, hogy ajánlja és oltassam be magam. Be is fogom azt hiszem, de még kell pár nap, hogy eljussak a háziorvosig. Én is azon gondlkodtam, hogy ha elkapom és ne adj isten belehalok (jó, ez így brutális, de benne van a pakliban) akkor ezzel az egész család elég rosszul járna, apáról nem is beszélve. Ha beoltatom magam védve vagyok én is és a baba is és nagyon pici az esélye (kb. nulla) hogy a babának ettől lesz baja. Így döntöttem el, hogy oltatok.
Egyébként számomra fura ez, hogy a babának mitól lehet baja, mitől nem. Vagyis születnek úgy is beteg babák, hogy az anya minta-életet élt a terhesség alatt, de volt egy ismerősöm, végig drogozott és egészséges a gyerek. Persze, nem kell kísérteni a sorsot, de szerintem akkor sem lehet megmondani, hogy ez valami miatt alakult-e így vagy eredetileg is így lett volna.

No de ennyi elég lesz most, vigyázzatok magatokra! :-)

Kép
Kép
ginnie
 
 


Viggi! Köszi a táblát!
Honey: Akkor a köldök körüli bőrfájdalom a csíkot jelezte előre? :(
Üdv az újracsatlakozóknak: Bubb, Ginnie! Gyertek gyakrabban, ha tudtok!
Dizzy! Akkor jövő héten 4D? De jó! Akkor biztosan megtudjátok a nemét is! :D
Mamacka, hogy vagy???
Dongó, köszi a megnyugtatást. Georginát most úgy tervezzük, hogy Ginának becézzük majd, hogy magyarosabb legyen, de majd meglátjuk hogyan alakul... :D

Ma nagyon rossz napom van, tisztára le vagyok lombozva ettől az időjárástól, na meg a munkahelyemen is jönnek a csupa"jó hírek". :(

Kép
aniko20
 
 


Ginnie!

Én gyerekkorom óta küzdök asztmával, nekem is hörgőszűkülettel kezdődött. Aztán kb. 18 éves koromra kinőttem.
Azóta csak a tollra, macskára és a háziporra jön elő az asztmám, mondjuk az extra brutális.
Ezért gondolom én is azt, hogy oltatok, természetesen ha a dokim javasolja.

Nekem a párom nem oltatja be magát, semmi pénzért sem!

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Sziasztok, bocs hogy így bepofátlankodok, de vannak eladó babaruháim, ha érdekelnek:


már kinőttük az 50-es méretet és lassan az 56-os méret is kicsi lesz. Nem tervezünk újabb babát - egyenlőre-, így el szeretném adni a babaruhákat.Sok olyan ruha van, ami nem is volt még rajtunk és sok ruhát pedig Londonból veszek, mert a sógornőm ott lakik és ő veszi meg nekem és küldi haza - pl: nagyon édes rugik és pulcsik, amit itthon nem igazán lehet kapni.

Szóval ha valakit érdekel szóljon és szépen nőjük majd ki a következő méretet is... Wink

Ja és ikreim vannak, tehát bőven van ruha - két apróságról :wink:

t-pk
 
 


:idea: Többen is írjátok, hogy beadattátok a gyerekeknek a prevenar nevű oltást, ami tüdőgyulladás ellen van. Az jutott eszembe, hogy ez csak gyerekeknek van, felnőttek részére nincs ilyen tüdőgyuszi elleni oltás? Mert akkor lehet, hogy ha valaki ilyet kap, és elkapja az influenzát, legalább a szövődmény nem fenyegeti, nem? Vagy rosszul gondolom? :?:

Kép
aniko20
 
 


Aniko
pont erre gondoltam én is! :)
Ezt is megkérdezem a nőgyógyásztól délután!

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


A Prevenar igazából nem tüdőgyulladás ellen van, hanem a pneumococcus által okozott gyakran súlyos betegségek ellen, mint pl. az ilyen baktérium által okozott tüdőgyuszi, középfül gyulladás, stb. Ha jól tudom, felnőtteknek nincs ilyen, mert mi könnyebben legyőzzük ezt a bacit, mint a picik. Ráadásul semmi nem garantálja, hogy a szövődményes tüdőgyulladást a pneumococcus baci fogja okozni (annyi féle okozhat tüdőgyulladást!). Ha valamelyik másik, akkor a Prevenar sem segít. De azért én is örülök, hogy Alexa is megkapta a Prevenart.

Kép
Kép
detty74
 
 


Találtam is egy cikket:

http://www.eletforma.hu/orvosi_rendelo/ ... llen_.html

Mi van, ha csak ezt adatjuk be, mi kismamák? Ez lehet, hogy egy biztonságosabb védőoltás, nem?

Kép
aniko20
 
 


Itt ezt írják: "Az idősebbek számára rendelkezésre áll a 23 szerotípus ellen védelmet nyújtó oltás."

Szabccsi: Ok, kérdezd meg, én is kíváncsi leszek rá!

Kép
aniko20
 
 


Úgy látom már te is keresed a megoldást!

Nekem is elegem van az egészből.

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Életünk leszebb részének kellene lenni a terhességnek, és tele van félelemmel emiatt a hülye influenza miatt.

Amiben még mindig nem vagyok biztos, hogy ez jó kis politikai fogás (minden országban), de már jobban félek, mint kételkedek.

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Bocs, ha hülyeséget kérdezek, de az influenzánál nem a magas láz jelent veszélyt a babára nézve? Tehát ok, hogy kivédjük a szövődményt, de a láz még mindig ott van. Igaz, legalább bele nem halunk a dologba.

Kép
Kép
detty74
 
 


Arról nem is beszélve, hogy a tüdőgyulladás csak az egyik szövődmény a lehetségesek közül. Pl. az én esetemben a szívemet annyira tönkreteheti a vírus, hogy akár abba is belehalhatok. Szóval, én még mindig az influenza ellen oltatom be magam, ha egyáltalán beoltatom.

Kép
Kép
detty74
 
 


Szabcsi, nálad hogy néz ki az asztma mostanában? Csak azokra a dolgokra jön elő, amiket írtál? És ha előjön, akkor a spray segít vagy mást is kell szedned? És hogy 'nagyon durva' az mit jelent? Nálam roham nem volt soha, nem is köhögök, éjjel sem, csak a kilégzésnél érzek nyomást a mellkasomon, ennyi...

Ha gondolod, írj priviben is akár, lehet, h. mást nem érdekel ez a téma, akit nem érint.

Kép
Kép
ginnie
 
 


aniko,
igen, sajna a fájdalom a bór repedését jelezte.

detty,
vér ciki, de nálunk mese nézés van kaja közben... :oops: Különben Flóra sem enne egy falatot sem! :?

kispötty,
Köszi a kedves szavakat! :wink:

Ma voltam a 2. vérvételen. Cukorterhelés... hu de szar volt ismét.
A vérképem tökéletes, de sajna a vizeletben a max 1000 helyett 6400 baci van. :shock: Nem tudom mi lehet ez, mert nem fáj, nem szúr, nem járok gyakrabban pisilni.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Én nem nyomást érzek, nekem elkezd sipolni a hörgöm, olyan, mintha sipot nyeltem volna, és neheze kapok levegőt.
Utoljára pár hete volt mikor anyosomnál aludtunk.
Toll párnák voltak a szobába, és mivel nagyon sok vendég volt a mi szobánkba húzta át őket + a konvektort akkor gyújotta el először és az egész éven át benne álló por a hő hatására felszállt belőle.
Ekkor kezdődik, először erősen elkezdek tüsszögni, majd nem kapok rendesen levegőt, és akkor jön a sipolás!
Erre nekem a hideg levegő a megoldás. Fura hogy kaptál sprayt és gyógyszert is, én azért nem szedek semmit mert ez mind szteroidot tartalamaz és a dokim nem javasolta a terhesség alatt.
Vettem egy olyan deo szerűt a nevét majd megírom, amit a mellkasomra kell kenni és lehet az orr alá is ettől könnyebben kapok levegőt.
Szerencsére aztóa nem volt ilyen...

Amúgy olvastam a szorongásról, attól inkább van szorító érzés a mellkasban. Tapasztalat! :(
Két éve küzdök a szorongással, talán most már le is küzdöttem, sokszor éreztem szorítást!

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Amúgy úgy múlik el, hogy egyszer csak elkezd a tüdőmről felszakadni valami. Pár napig olyan izomlázam volt....

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Nekem amúgy csak ezekre jön elő az asztma!
És nagyon fura, de két éve nem dohányzom, előtte mint egy gyárkémény, és akará hiszitek akará nem, 10 évig még csak náthás sem voltam, mióta nem dohányzom annál inkább. Bár vissza már semmi pénzért nem szoknék! :)

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Detty, igen, a magas láz volt az egyik tényező a babákra nézve, ami veszélyforrás lehet (a dokim szerint algopyrinnel nyugodtan csillapíthatnám), a másik pedig a higany, ami ellen ágált mindenki, mert elvileg az is van az oltásban, az pedig méreg. De elvileg nem az a fajta a 'metil' van benne, ami a szervezetben marad, hanem 'etil', ami egy hét alatt kiürül. Hgy ez csak félrebeszélés vagy igaz, azt nem tudom, sajnos nem értek a kémiához egyáltalán.
Az autizmus jött még elő, de arról kiderült, hogy tévedés volt.

De ha már a magzatra/mamára mérgező, akár rákkeltő dolgoknál tartunk, akkor pl. a mikrogyöngy töltet a szoptatós párnékban is lehet rákkeltő.... Ezen én nagyon kiakadtam, de valóban fent van a hivatalos honlapon, ahol felsorolják ezeket az anyagokat. http://www.tisztakozmetika.hu/m_meregan ... glista.php ott a polisztirol is, ami ennen a mikrogyöngynek a neve. Csak azért kezdtem utánanézni ennek, mert rendeltem egyet és olyan szinten volt büdös, olyan olajos szagú, hogy nem tudtam használni.
Más is panaszkodott a szag miatt és sejtettem, hogy ha valami büdi, akkor abból párolog valami, így jutottam el a mérgező anyagokig. Egy-két helyen meg is említik ezt a hatást, de legtöbbször csak ajánlják kismamáknak és újszülötteknek, ami nekem nagyon fura. No persze lehet, hogy ebben sincs semmi, nem paráztatásképp írtam, csak számomra ez is olyan, mint a higany az oltásban. Nem értek hozzá, így nem tudok nyilatkozni biztosan, hog y veszélyes-e vagy sem.

Kép
Kép
ginnie
 
 


Honey!

Lehet, hogy ciki, de én is megpróbáltam a TV előtt etetni Alexát, de nem érdekelte. 2 percre sem köti még le a TV, pedig néha éveket adnék az életemből, ha fél óráig csak a rajzfilmre figyelne. Néha attól tartok, hogy hiperaktív a kiscsaj: semmi nem köti le 5 percnél hosszabb időre a figyelmét.

Kép
Kép
detty74
 
 


Ma voltam bent a cégnél...és nagyon érdekes dolgot hallottam. Ott is mindenki oltás lázban ég.
A cégünk jogásza és a kislánya 4 hete elkapták - bizonyítottan a H1N1-et. A kislány amúgy 5 éves. Egyikőjük sem szorult korházi ápolásra, mert gyorsan átment rajtuk a vírus (1 hét ) és nem lett szövődményük.... DE se a Tamiflu, se semmi más nem segített a lázon 3 napig. Stabilan 39 fok körüli lázuk volt. :shock:
A jogász csajuk apukája egy országosan elismert belgyógyász isten. ( amúgy a SOTE-n adjuntus )
Azt mondta, hogy baromira komolyan kell venni ezt a vírust, de a magyar oltóanyagot ő nem adja be a családnak.
Ők most beszerzik az egész család számára Ausztriából a vakcinát, és azzal végigoltanak mindenkit!!! Még az anyukát és a kislányt is, akik már átestek a betegségen!!
(Az oszták vakcinát hivatalosan nov 8-tól lehet kapni nem osztrák állampolgároknak is. De a magyarral ellentétben 2 oltás kell belőle )
Szóval én mot eldöntöttem: ha sikerül szereznünk osztrák vakcinát, akkor magamat és Flórát is beoltatom.

Ja és ehhez jön még hozzá, hogy 2 Imrés dokival beszéltem ( a sajátommal még nem sikerült ) és határozottan, egyöntetűen az volt a véleményük, hogy a kismama oltasson.
Valszeg az összes Imrés dokinak ez lesz....

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Ginnie!
Ahiganyról én is hallottam, de én is azt, hogy egy hét alatt még az újszülöttek szervezetéből is távozik.

Az én szoptatós párnám is mikrogyöngyös, de sosem volt büdös, pedig most elég érzékeny vagyok a szagokra. De ezekből lehet kapni más töltetűt is (az egyik a tönköly).

Kép
Kép
detty74
 
 


ginnie,
ez a fajta "higany" egyrészt kipisilhető ( még újszülöttből is távozik ) , másrészt hihetetlen sok oltásnak ( pl bárányhimlő elleni ) ez az adjuvánsa - csak eddig ezen nem csámcsogtak. Szóval ez a fajta higany, nem egy új találmány.

Én 2 oldallal ezelőtt feltettem egy linket a cumisüvegekről, amik nem tartalmaznak BPA-t. Ugyanis eddig a legtöbb műanyag cumisüveg - AVENT-tel az élen, hőre oldodó rákkeltő műanyag származékot tartalmazott!!!!!
Az Avent is csak igazán most kezdte el gyártani a BPA mentes üvegeit!!!! Na számomra ez is döbbenet!!!


márti,
keményedéssel most minden ok. Bár a hétvégén megint jöttünk-mentünk...meg is lett az eredménye, mert éjszakánként megint fájt a hasam rendesen.
De ma pl alig 1-2x keményedett.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Honey, esetleg azt nem mondta, hogy MIÉRT jobb az osztrák mint a magyar vakcina? Úgy tudom, abban split vírus van, vagyin nem csak elölt, de hasított vírus, ez a kismamáknál kevesebb mellékhatást okoz, vagyis 1-2 napos belázasodás sem fordulhat elő, de nem tudom. 3-4 fajta oltást használnak az EU-ban, kíváncsi vagyok, melyik az osztrák. Bár nekem ez is picit úgy hangzik, mint ami a szocializmusban volt, ami itthon van, az nem jó, csak a nyugati cucc, de ne legyen igazam.

Kép
Kép
ginnie
 
 


detty,
a játékok nálunk is max 2 percig vannak a kezében, még akkor is ha "besegítek" a játékba.
De a TV és a könyvek... húú úú.... ha hagynám órákig tudna mesét nézni.
Szerencsére a mesekönyvek is legalább annyira érdeklik. :D
Ami nálunk most nagyon dívik - bár etetni közben nem lehet - de ha textil pelust, vagy törölközőt dobok a fejére és utánna "keresem" hogy hova lett Flóra. Tegnap csak 500x játszottuk el egymás után. :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Igen-igen, lehet, h. rosszul fogalmaztam az előbb. Azt akartam mondani, h. ez a higany valóban NEM veszélyes, de sokan emiatt nem mertek oltatni. (gondolom, nem derült ki számukra, hogy ez nem az a higany... :-) )

Detty, nekem is csak akkor volt büdi, amikor megkaptam. 1 hete szellőztetem és már nem az. De szerintem veszek egy tönkölyöset is vagy szivacsosat.

Kép
Kép
ginnie
 
 


ginnie,
igen, tökéletesen leírtad az érvet az osztrák vakcina mellett. Annyi, hogy az split vírust tartalmaz.
Még anno mondtam itt a fórumon, hogy ha ilyen lenne a magyar is, én állnék elsőként sorban.
Most úgy tűnik, cégen keresztül be tudjuk szerezni a vakcinát. Ha igen, beoltatom magam.

Amikor Flóra múlthéten beteg volt, és elvittük a Dr Rose-ba, az ottani gyerekorvos ( aki az oltóközpont vezetője ) azt mondta, ha be tudnánk szerezni ilyen vakcinát, akkor minden további nélkül beadathatjuk.
És most tök véletlen adódott egy helyzet.
Bár tartok attól, hogy az osztrákok nem igazán fognak magyarokat kiszolgálni ebben a témában.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Én úgy gondoltam, hogy a lázat lehet csillapítani Algopyrinnel ilyenkor is, de látom Honey írta, hogy nem biztos hogy használ!
És a láz az első harmadban lévőknél a legveszélyesebb, mert károsodást okozhat a magzatban, ilyenkor meg "csak" koraszülést, nem?
Nincs erre jó megoldás, úgy látszik! Pont most kellett jönni ennek a hülye influenzának! :evil:

Kép
aniko20
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: