Új privát üzeneted érkezett!

Hali Csajszikák! :lol:

Mától hivatalosan is abbahagytam a munkát. Még kivettem a maradék szabijaimat, aztán január közepéig tp., onnan meg szülési szabi.

Szóval: mikor lesz az a tali és hol? :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

A francba... nincs nyelvnyújtós smile!!!! de az küldöm mindenkinek aki ráér...
Na megyek fogorvoshoz... holnap folyt-köv.
Szép estét mindenkinek!

Barbi

KépKép
hbarbi80

Taliba én is benne lennék, de tökre a munkától függ,lakár a délelőtt is jó lehet, de lehet, hogy az este sem - ha van időpont, majd ahhoz próbálok alkalmazkodni!!

boruska

Hát én ezt a kilós dolgok nem értem. A mi dokijaink, védőnőink leb*sznak, ha véletlenül 10 kiló fölé csúszik a mérleg, ehhez képest most a Babaújságokban találtam egy cikket, hogy az nagy hírességeink (Angelina Jolie, Jenifer Lopez és társai) hány kilót híztak illetve ki mikor hogyan adta le. Na 16 kg alatt egy se volt, pedig ezek turbómacák, állandó önsanyargatás és torna mellett élnek. A csúcs – hogy ki arra már nem emlékszem – 26 kg vitte a pálmát.

Zuzmoo: megelőztek, ugyanazt nyomoztam, ki mint Edit. Dec1-dec31 30 nap táppénz, utána munkanélküli, aztán jan 28-tól Tgyás.

Ágica! Jaj nagyon hálás vagyok, de most pont nincs semmi. Köszönöm a felajánlást, mondanám, hogy azért összefuthatnánk de Komló Pécs között leszek.

zarja

Küzdősportok: hát tényleg van egy pár őrült, aki imádja halálba veretni magát. Értelmet fájdalomokozás.
Én aikidózom, vagy még inkább aikidóztam (most ha elmennék a fiúk hozzám se mernének érni) ami szerintem inkább harcművészet mint küzdősport. Nagyon szép kívülről is, nagyon elegáns és nagyon hatékony. Alig van kék folt, alapvetően az ízületek és inak csavarására és feszítésére helyezi a hangsúlyt. Nem leszek kék tőle, viszont k*ra tud fájni. Akkor is és később is.
Ez egy durvább utcai változata: szerintem igen jó:
http://www.youtube.com/watch?v=fN7yn0XOSMQ
Ez meg egy tatamis, elegáns verzió Segaltól:
http://www.youtube.com/watch?v=qAc-gQIeAaI
Gyönyörűséges.
Nem kell benga állatnak lenni, hogy kivitelezni tudd, pl a francia nagymester féllábú, és nem sok ember van, aki le tudja győzni akár aikidós, akár más harc mestere.

zarja

SPORTOLÁS: az én férjem - szerencsére? - egy fotelharcos, a gép előtt ül, az egyetlen sport, amit csinál, az a futás, meg szokott súlyzózni, aztán slussz. Nem egy küzdő típus, se munkában, se kapcsolatokban, se semmiben :)

boruska

Tök más téma: de jobban a topikhoz vág. Annyiszor emlegették már ezt a Palya Beát, rákerestem:
http://www.youtube.com/watch?v=AcNMYeI9 ... re=related
Nekem tetszett, könnyeket csalt a szemembe.

Bár ma piszok érzékeny vagyok, mert kivételesen pocsék volt a délután.

zarja

Megvettem a hosszabb matracot Lucinak. Át is tettem az ágyba. Plusz levettem a komódot az ágy végéből. Már csak a kábeleket kell eldugdosni a szobában és emberien néz majd ki. Ki pucunak annyira tetszik, hogy hempereg a "nagy" (70*170) ágyában... Olyan édes! :D

Ma csak egy őszibarack befőttet meg egy fél adag császármorzsát ettem. Már jojóznak a szemeim, de Apa hozza a kaját a disznóvágásról. Most nem állhatok neki valami szendvicsnek... Csak az még legalább 2-3óra, mire hazaér. 2nap alatt 4mangalicát vágtak le. Mindegyik jó 170kg-s volt, szóval már éhen nem halunk idén, az tuti.
Vendég

Erusverus, 10 dkg? Huuuuuuuu, királyság!

Nóri, szégyen lenne ilyen vacsit kihagyni holmi szendvics miatt!
lara

Köszönöm mindenkinek a segítséget! Nagyon jól esett! Délelőtt még tényleg sírni szerettem volna olyan borúsan láttam mindent, de már sokkal jobb kedvem van :D

Sport: a Zuram szerencsére csak falat-sziklát mászik ( máskor meg az idegeimre) de ez legalább biztonságos. Már most azt tervezgeti, hogy mikor viheti először a kicsi fiát falramászni :lol:

Nyelvnyújtós smile-t én is küldenék a tali miatt. Sajnos túl messze van Pest :(
zuzmooo

Hát nem tudom másutt mi a szokás cukor ügyben. Nálunk elénk teszik pohárba rakva, vízzel higítva, kiskanállal, adnak citromot, még a félbe is vágják. Tiszta luxus. Azt hittem ez a normális. Szóval akinél nem így megy, az vigye a felszerelését. A helyszínen kell bekeverni?

A 4 kg-nak én is nagyon örültem. Az feltűnt, hogy formásabb lett a pocakom, nem olyan nagy puha bigyó, mint az eddigiek. Azt tudni kell, hogy én minimum 10 kg felesleggel kezdtem. Sajna Apa csodálatos csigákat sütött, 2 tepsinyit, kakaósat, fahéjasat és pirospaprikásat. Úgy megkívántam, jól bekajáltam ma belőle. Most meg persze kerülget a rosszullét.

Ja és megvettem az első baba cuccot, a Tesco-ban, 2 fehér, tetra fürdőlepedőt. Volt mellette édes mintás is, de duplájáért :( . Takarékoskodnunk kell, nem vet fel a pénz.

Táppénz tudorok. Kérdés. A táppénzből csak SZJA-t vonnak? Mert a fizetési papírom alapján nekem nem vontak más járulékot, így meg nem lett sokkal kevesebb a kapott pénzem. Nem szeretnék visszafizetni. Nincs is miből :( .
pammut

Bori!

Asszem 18% SZJA előleget meg nyugdíjjárulékot 9,5%
Vendég

Túl vagyok a fogászaton. Úgy uuuutálom. :evil: De a maradék két fogam már kibírja szülés utánig. Ez egy bölcsességfog volt és ki volt törve belőle egy darab, nem akartam hogy még rosszabb legyen. De azért jól megtépázta a dokinéni a pofázmányomat.

Én még a tavalyi téli kabátomba járok. Jobban összeér, mint akkor. 4 kilóval vagyok most kevesebb.

juci: Én üvegben vittem a citromos vizet és ott beletettem a cukrot. Jól össze lehet benne rázni.

barbi: Látom te is fogdokizol ma. Részvétem.

pammut: Szerintem jobban jártál a fehér fürdőlepedővel, mert a foltokat a fehérből könnyebb kiszedni.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki!

Maradék 2 fogad???? :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!
Elkeszultek a mult heten elmaradt pocakfotok. Gyorsan megmutatom, majd kesobb jovok atolvasni a mai nap termeset, mert arra meg nem volt idom.

Kép
Kép
Kép

Nem azt mondom, hogy indulni fogok a hatalmas pocakosok versenyen, meg csak pocakszepsegversenyre sem nevezhetnek be vele, de ahhoz kepest, hogy egy egy kg alatti baba lakozik benne, illetve, hogy Kristoffal ennyi idosen meg nem volt ekkora sem, meg magamhoz kepest szerintem nem pici. Foleg nem annyira, hogy gondterhelt es aggodo tekintetek kisereteben kelljen ezt hetente tobbszor (a mar emlitett munkatarsak altal).
Jah, a poen kedveert: ma nemtom miert de harman jegyeztek meg, hogy mar elkezdett noni es hogy szep, meg gombolyu, az egyik pasi szerint nagy is. Nemtom mire ez a nagy velemenyvaltozas, mert tegnapelottig meg azt hallgattam, hogy tul kicsi... :roll: :roll:
Vendég

A hetente tobbszor utan kimaradt, hogy megjegyezni.
Vendég

nóri: Mármint a maradék két lyukas fogamat. :D De a kérdés jogos. Kicsit még le vagyok lassulva. Fogorvos után mindig kifáradok.

ananácska: Szép pocak. Szerintem formás, nem is túl nagy és nem is túl kicsi. Pont jó.
vicky79
Budapest III. kerület

Fiú vagy lány gyermek, a játékok ééés az apukák :) : mi a párommal akárhányszor mentünk pl. a Tescoba (akár 2 évvel ezelőtt is), mindig be kellett fordulni a játékos sorba. És nem 2 percre... Miért is? Nem is tudom... :D Ez szerintem a férfiaknál olyan, mint a nőknél a ruhamustra. Egyébként emlékszem, hogy apukám is milyen lelkesen legózott velem, és mikor kaptam egy Barbie-lakókocsit (atyaég! de rég volt!) a szüleim olyan beleéléssel szerelték össze, ragasztgatták rá a matricákat, hogy azt soha életemben nem fogom elfelejteni. :) (Páromnak van egy idepasszoló mondása, de nem jut eszembe egészen. Pedig aranyos... No, majd ha haza jön, megkérdezem.)

Pammut: pirospaprikás csiga!!! :) Húú, de rég ettem. De képzeld, az ismeretségi/baráti körömben alig-alig ismerik. Pedig de finom!

Kép
erusverus

Bea, anyám, nem baj hogy 1km hosszú vagy? Még hosszútáv-úszó versenyt is rendezhetne benned az a gyerek... Konkrétan vigyázzállásban is elfér, mitől lenne akkora beled, mint mondjuk a Nálad 20-30cm-rel kisebbeknek. :D :shock: Mennyire idióták az emberek. Na és ha most választhatnál, hogy pici-poci, vagy hatalmas, melyik kellene???? :lol: :lol:
Vendég

Én sem ismerem a paprikás csigát!!!!!! :D :D
Vendég

Nóri, komolyan nem ismered??? :)

Kép
erusverus

Nem!! :!:
Vendég

Ne b@ssz, hogy ez édes!!!! :?: :?: (már bocs) :oops:
Vendég

Édes ám, bezony! Én úgy szeretem, ha a cukor egy kicsit kifolyik belőle, és ráég (szintén csak egy kicsit) az aljára. És nem szabad sajnálni belőle a tölteléket!

Kép
erusverus

Erusverus és Edit, hogy volt nálatok a terheléses cukor? Nekem anno Szegeden úgy volt, hogy a gyógyszertárban ki kellett váltani a „cukorport” és azt vittem, hozzá egy üres fél literes üveget. Vérvétel után a folyosón nekem kellett elkészíteni az elegyet és meginni.

Bea, szerintem kicsinek egyáltalán nem kicsi, pont akkora, amekkorának lennie kell! Hát rajtad sincs sok felesleg, csak a hasadra híztál!

Erusverus, ezt a csigát én sem ismerem. Mi ez? Süti? Kiváncsi vagyok itt ki fogja ismerni…
Játékok: bizony én is észrevettem már, hogy sok játékot azért vettünk mert nekem nagyon teccett és belegondoltam, hogy milyen jó lehet majd vele játszani :D :wink: Kicsit infantilis anyuka :wink:
lara

Már bocs, de ez kiveri a biztosítékot! Ezt akkor sem kóstolnám meg, ha más süti... :oops: Vagy igen???? :lol:

Én is sütök ugyanilyet, csak vaníliásan, tejjel meglocsolva. Na de paprika! :shock: :shock:

Persze nekem kell ilyet mutatni, aki a grízes tésztát sóval és uborkával eszi, a túrósat is szalonnával, nem porcukorral. :lol:
Vendég

Pirospaprikás cukorral töltött csiga? Furi belegondolni...
lara

Így néz ki:
(ugyanolyan ragacsos, mint az én fini vaníliásom... :oops: :shock: )
Kép
Vendég

Bea!

Aki a pocidat TÚL KICSINEK tartja, az hülye! :) Nagyon szép és formás pocid van! Gratula!

Nóri!

Mi lesz ezzel a tali-üggyel?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Neee, Szegeden ez így dívik? És ha elsumákolod a felét? Vagy a cukrot mással helyettesíted? Nálunk az ápoló néni keverte be, és ott előtte kellett meginnom. Aztán még egy kicsit szerencsétlenkedtünk a vérnyomásmérőn, 160/40-et mutatott. Azt mondta ez kizárt, mondtam én is, mert tuti, hogy a felső érték nem éri el a 100-at. Nézet rám hülyén. Mondtam: érzem! Úgy is volt. Legközelebb inkább kérdezzenek meg, hogy kb mennyi is, az annyi.

Jaj Bea, nagyon szép pocid van! Nem kicsi, formás. Szép

zarja

Találtam képet a paprikás csigáról, bár itt még nyers:

Kép

És a paprikás kalácsról:

Kép

Mindkettőt mamám készítette. :)[/img]

Kép
erusverus

Tali: November 27. 11h????
Vendég

Cukor: én vittem a cukrot, a laboros a saját bögréjét adta oda. Én kevertem be és mostam el.
Vendég

Igen, Nóri, az az a csiga, azt a képet én is megtaláltam a neten, de ahhoz chilit is írnak. No, azt mi azért nem rakunk bele.

Kép
erusverus

Nóri: Apukám a krumplis tésztára is szór olykor cukrot... Egyébként érdemes megkóstolni/kipróbálni, tényleg nagyon finom a paprikás csiga!!! :wink:

Lara: nekem a terheléses úgy zajlott, hogy megvettem a 75 g cukrot, itthon előző este kicsit több mint 2 dl langyos vízben feloldottam, kifacsartam 2 citrom levét, külön-külön üvegbe öntöttem mindkét lötyit, aztán, ahogy Te is írtad, igennn, ott, a folyosón, a kb. 10 cm széles párkányos összeöntöttem, majd szépen elfogyasztottam. Szintén ott a folyosón. Jó játék volt... :)

Kép
erusverus

Csiga, huh...hát erről még nem hallottam. A töltelék cukor és pirospaprika?
lara

Erusverus, akkor a móccer még ugyanaz. Én emléxem hogy néztek a nyugdijasok a folyosón, ahogy ittam :D
lara

No, itthon van végre apjuk is, megkérdezem, hogy is szól az a humoros bölcselet. :)
Szóval: Apukád vett neked magának egy villanyvonatot, és nem hagy vele játszani. Ne aggódj, ha apuka leszel, te is vehetsz magadnak egy villanyvonatot. :)

Most pedig megyek, és megtekintem a Barbárok köztöt.

További szép estét!

Kép
erusverus

Nemtom, engem asszem sikeresen paráztatnak influenza miatt...
Csak azt nem tudom, hogy lucát, vagy magamat féltem jobban az oltástól... :oops:
Azt mondják, az oltásnak nincs komolyabb mellékhatása. A betegségnek meg van komolyabb szövődménye.
Jövő héten megyek csak dokihoz...

Viki, vagy bárki, akinek Csilla az asszisztens a dokinál, ha előbb mentek, nem kérdeznétek rá a dokitól?
De lehet, holnap felhívom és ha ő is meggondolta magát...

Ronci!

Megtagadhatja az oltást a háziorvos?
Vendég

Csilla az ÁEK-ben asszisztens? Ha igen, ő volt a dokim magánrendelésén az asszisztens. Épp csak azt emlegette, hogy elmegy az ÁEK-ből... már ha róla beszélünk... :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

nóri: Én 20-án megyek a dokihoz. Ha gondolod megkérdezhetem, de én a háziorvosom nem javasolja. Egyenlőre.

kakti: Hát Csilla nem az ÁEK-ban volt, hanem a Máv kht-ben és most kirakták. Csak részmunkaidőben volt ott és utolérte a létszámleépítés. :( De a magánrendeléseken még mindig ő van a dokik mellett, csak így nem tud felíratni a Máv-os dokikkal beutalót. Én szerencsés vagyok, mert a diabos dokinéni kiírja a vizsgálatokat, amiket tud. De úgy érzékelem, hogy a többieknek a Honvédba kel menni vizsgálatokra. Hát egyszerűbb volt az élet, amíg a Máv-ban volt.
vicky79
Budapest III. kerület

Na igen... Csillától én is kaptam pár lehetőséget a MÁV-os vizsgálatokra, hogy ne kelljen a Jánosba elmennem. Amúgy a MÁV az egy és ugyanaz, mint az ÁEK... de gondolom, tudod. :D Igaz, a mávval könnyebb Csillát beazonosítani. :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri!!! Ha Te kéred az oltást nem mondhat nemet, max kérhet annyi pénzt amennyibe az oltás került, azért amiért beadja.. De mivel a miénk ingyenes... :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Kati, nem akarlak kiábrándítani, de MÁV nem egyenlő az ÁEK-kel... A Honvéd lett a kiemelt kórház, a MÁV nem. A Honvédba olvasztották a MÁV-ot. Így az ÁEK szülészete a MÁV. De ezek után a HONVÉD-ba kell menni. Csak az is ÁEK. Meg Hévízen is van ÁEK... Na most érthető vagyok? De persze a MÁV is ÁEK. Szóval minden MÁV ÁEK, de nem minden ÁEK MÁV! :lol: :lol:
Vendég

Még jobb:
HONVÉD, BM és MÁV = ÁEK! Épp csak a BM kórház már önálló épületben nem létezik - legnagyobb bánatomra! Amúgy ez az egész összevonogatás szerintem egy oltári nagy baromság!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 19:10-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!

Fél lityi víz?????? Nekem szigorúan 2 dl-t mondtak! De akkor asszem veszek holnap egy széles szájú palackot (pl. nestea), és abban viszem a citromos vizet (kicsit többet, mint 2 dl) és majd megmondom a néniknek, hogy beleöntöm abba a cukrot és összerázom. :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 19:10-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Jó reggelt!

Én most megyek a cukorterhelésre és persze 5kor felébredtem és mivel tudom, hogy nem ehetek, azóta éhes vagyok (hányós smiley)
Azt mondták 7-től veszik a vért, de megpróbálok 3/4-re odamenni, hátha hamarabb túlleszek rajta.
Mindenesetre az időtöltéssel nem lesz gondom: csak két emeletet kell felmennem hogy a laborból a szemészeten legyek. Hátha munka közben jobban telik az idő. :roll:
zuzmooo

Én is futok egy kört a dokiknál az influenza ügyben, nem meginogtam a nemben, de azért idegesít nagyon a helyzet.

Viki, 20-án rákérdezel a dokinál? :lol: én csak 30-án megyek személyesen.

Bea, szerintem hülye, aki a kis hasad miatt csesztet...
Vigasztalásul, Lilluval velem a laborosok a 36. héten a 24. heti cukorvizsgálatot akarták megcsinálni. Ennyit néztek ki a hasamból :oops: most se nagyobb, de azért nekem rendesen vigyáznom kell, mert én sajna nem a könnyűsúlyú-hízzon nyugodtan a kismama kategóriából indultam :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?