Új privát üzeneted érkezett!

szia böbus! még egy rebeka! igaz, neki a dominika az első neve :) melyiket használjátok?

KépKépKép
dongó
 
 


Ez komoly:-)
Mi a Dominikát, de a suliban a Rebekát szereti használni:-)
MIért nem tudom feltenni Dominak a csíkját?
MIndig csak oda írja, de nem látható, ennek mi az oka?:-) :lol:
böbus82
 
 


Szia Böbus!

Üdvözöllek köztünk!

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 

 
 

Szia!
Köszönöm szépen:-)
Látom majdnem egyidősek a babyjeink:-)
Tudod már, hogy kisfiú vagy kislány?
böbus82
 
 


lehet, h hagytál egy szóközt a két vonalzó között és nem férnek el?
ezek a nagyobabás tickerek óriásiak.

KépKépKép
dongó
 
 


Amúgy szerintem a politikának is jót tesz, hogy nem beszél a tv és rádió másról, mint az új influenzáról. Addig nem beszélünk sikkasztásról, végkielégítési botrányról, stb...


Bezony...



Mi kimegyünk ma az expóra. Fiúkat itthon hagyjuk! Jó lenne venni egy autósülést! :) egy vagyon.... :( ebben a hónapban fizetjük ki a szülést is még Bandit... az ülést, az égetéseimet... hú nem tudom mi lesz.... :shock: :roll:

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Úgysem sikerül, készítek majd másikat.:-(
Én most tudtam meg hogy a dokim mennyiért vllalja a szülést, valószínű én az ügyeletesnél szülök.
Jó vásárlást.
böbus82
 
 


mamacka, ti miért most fizetitek ki a szülést?? előre??

KépKépKép
dongó
 
 


Böbus nekem kislányom lesz! Legalábbis azt mondta a doki, hogy nem lát fiúra utaló jeleket! :)
Nekem Fédrám lesz!

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Böbus üdv köztünk:)

Mamacka nagyon szép a pocid:)

Detty: én azokon a napokon amikor bálitn nem akar enni, totál ki vok, már olyankor sültkrumplit is szívesen adok neki, de nem kell. Amúgy tavaly ő is megette a sütőtököt meg a gyümölcsöt idén már nem, na ezektől is néha ki akadok.

Reggel óta folyik az orrom és hőemelkedésem van, ráadásul hétfő kedden be kell menjek melózni, mert belső jogi dolgaim vannak, amit nem tudok átadni senkinek:(
Lehet tényleg túlhajszolom magam, 9. napja melózom hétfőtől péntekig a melóba szombat vasárnap piac, de a párom gyerekek olyan kétbalkezes, nem bírja a sátrat egyedül felrakni, pedig jó esz ha hozzá szokik, mert ma nagyon ki akadtam a fáradtságtól és azt mondtam most volt elég

Kép

Kép
andrea001
 
 


Andrea!

Pihenj csak, amennyit lehet (tudom, hogy szinte kivitelezhetetlen, de most muszáj les)!

Detty, Szabcsi!

Nagy gratula a babákhoz! Tök jó hírek!

Böbus!

Üdv köztünk! Mekkora a nagylányod? és, ha publikus, mennyit kér a dokid és melyik kórházban?

Mamacka!

Ez engem is érdekel! Hogyhogy előre kell fizetni???

Viggi!

Én onnan tudtam meg, hogy terhes vagyok (1 héttel azelőtt, mielőtt eg kellett volna jönnie), hogy reggel az ágyban tüsszentettem és kőkeményen beleszúrt! Nálam ez biztos jel a pocakosságra és csak olyankor van ilyen, ha babát várok! Amit Honey írt, az jó! Ha ülsz, húzd fel a lábad, ha állsz, guggolj le, ha fekszel, görnyedj kicsit össze! És köhögésnél is számíthatsz rá, hogy beleszúr vagy, ha nagyon nevetsz valamin!
Teljesen normális jelenség!

Márti
borossné becz márta
 
 


böbus,
Üdv köztünk!!!!! :D



detty,
a politika sajna ettől függetlenül koránt sem tűnt el... nem is fog. Csak a mostani témában (Rádiók országos frekije ) bazi nagy az egyetértés, mivel mind a két oldal marhára, teljesen kivételesen egyetért valamiben = teljes mértékig kepaktáltak egymással.
Ezért most nem megy úgy a fröcsögés párt oldalról. Nincs egymásra mutogatás, mivel mind a két oldal megkapta a magájét.

szabcsi,
a kismama nem volt az átlagosnál rosszabb helyzetben ( értsd ez alatt, nem egy tanyavilágban élő roma, akit még orvos sem látott soha ) és legjobb tudomásom szerint egészséges volt.
Persze, lehet, hogy idővel találnak nála valamit... amúgy 21 hetes.

A 20.000 alatti megbetgedés és a 319 beteg nem ellentmondás. Azért írják pont a 20 ezret, mert a hivatalosan regisztrált, 20.000 új beteg / hét számít csak járványnak orvosi szempontból.


Én baromira drukkolok, hogy rohadt hideg legyen ez a tél. Akkor talán megússzuk. De ha marad ilyen marad az idő, na az a legnagyobb szívás.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


hony: basszus ha hideg van én sosem vagyok beteg, csak ebben a hol meleg hol hideg időben, de szerintem ezzel sokan vagyunk így.

Kép

Kép
andrea001
 
 


andrea,
igen, mert ez a "taknyos" enyhén hideg idő a vírusok melegágya.
Amikor egy gyógyszercégnek csináltunk reklámkampányt - amit már jó előre el kell ugye készíteni, de az időzítés csak februári időszakban van - azért bukott giga nagyott a cég, mert január február olyan hideg volt, hogy a jegesmedvék is zokniért könyörögtek, így elmaradt a szokásos februári influenza járvány.

De ahogy megnéztem a 2 hetes előrejelzést, igazi hidegre esély sincs, nyálkás időre annál inkább! :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


A kislányom december 7-én tölti a 9 évet.
A Dél pstiben szeretnék szülni két orvossal is beszéltem és 100-150 között vállalják.:-(
Én kilazultam a mai influenza hírektől, mármint a kismama miatt kicsit megijedtem.
böbus82
 
 


sziasztok

mamacka
honnan hallottál rólam??

böbus
üdv neked
de jó h még gyarapodunk

minyu
most hogy áll a tábla?

péntek-szombat-vasárnap végig itthon (anyukámnál) voltam és ki sem mozdultam. Már nagyon ránkfért a pihi. A mai napot végigaludtam, és Zsombi sem nagyon volt aktív (mindig felébred miután én, most meg tök be volt lassulva ő is). Annyira jól esett, aztán egy tejes-mézes-levendulás fürdő, most vacsi és mintha kicseréltek volna (Zsombi is aktív megint). És még lesz sütőtök is :D
Meg így volt időm az alvások közötti félálomban kicsit mélázni is meg gondolkodni, helyre rakni a dolgokat magamban. Tudjátok, kicsit befelé lenni. Azt mondják, és én is így érzem, hogy ez a kilenc hónap arról is szól, hogy kintről befelé indul a fókusz. Nálam ez elég erősen érzékelhető, csak a sok suli miatt (ami azért szintén segít befelé lenni) kicsit kevesebbet voltam "magammal". Na de most ezt sikerült bepótolni :)

puszik mindenkinek!!!

érdekes emilt kaptam, megosztom:


Újinfluenza ellen igyon fehérbort! - Orvosi javaslat

2009.11.04 09:48

Retteg az új típusú influenzától, de az oltástól is idegenkedik? Erre a dilemmára egy orvos napi 2 deciliter fehérbort javasol, amelyet akár forralt borként is bevehet. A védelmet nem az alkohol nyújtja, hanem a jó minőségű fehérborokban található Qercetin és Sikiminsav.

Az influenzapánik tetőzésének kezdetekor nyolcvanszor annyi Tamiflu-t vásároltak patikákban, mint egész télen. A Tamiflu a kínai csillagánizs kivonata, a fehérborokban is fellelhető Qercetint és Sikiminsavat tartalmaz - írja honlapján Tihanyi László orvos.

Bertelli professzor már évekkel ezelőtt felfigyelt arra, hogy a jó minőségű fehérborok Qercetint és Sikiminsavat is tartalmaznak, 30-40mg-os mennyiségben literenként. A Tamiflu hatóanyaga kapszulánként 75mg - hívja fel a figyelmet a belgyógyász-kardiológus.

A fehérbor mellett kitűnő Quercetin forrás a tőzegáfonya, amelynek 100 grammja 150mg Quercetint tartalmaz. Az influenza vírusa RNS vírus, tehát benne az örökítő anyag nem DNS. Ahhoz, hogy egy sejtet megfertőzzön, szükséges egy enzim, az RNS függő DNS polimeráz, aminek a segítségével a vírus a genetikai anyagát beleírhatja a megtámadott sejtbe. Ezt az enzimet gátolja erősen a Quercetin.

A vírusnak le kell győznie még egy akadályt, nevezetesen be kell jutnia a sejtbe. Ehhez egy neuraminidáz nevű enzimet használ, amit hatékonyan roncsol a sikiminsav. A Sikiminsav úttal nem untatok senkit, de igen sok fás szárú növény meglehetősen gazdag sikiminsavban - írja honlapján Tihanyi doktor.

Fehérborban az igazság?

Tehát ha a fehérbort kiegészítjük citromos citromos teával (ha lehet fehér teával), akkor a teából és a citromból további fontos anyagok kerülnek be a szervezetünkbe.

A hatásos terápia Tihanyi László szerint: citromos tea, fehérbor (lehet forralt is) és tőzegáfonya kapszula.

A H1N1 vírus régi ismerősünk - állítja az orvos. Idén is itt járt köztünk egy variánsa, amit sokan elkaptak, ill. a védőoltásnak is részét képezte. Ezért valószínűsíthető, hogy a két H1N1-el szemben bizonyos mértékű kereszt védettség is kialakulhat, azaz nem vagyunk teljesen védtelenek ez ellen az új variánssal szemben (az oltottak és a korábban fertőzöttek).

Felnőtteknek tehát napi 2 deciliter jófajta fehérbor, ez bármikor elkezdhető, bátran fogyasztható. Ha pedig amúgy sem kapnánk el az influenzát, akkor is nagyon jót tettünk a szervezetünknek - vélekedik Tihanyi doktor.

http://www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-313091


Kép
yilonne
 
 


na visszaolvasgattam picit
minden sértődés nélkül:
Ha eddig nem írtam volna le elégszer, senkit nem buzdítotam arra, hogy valamit úgy csináljon, ahogy én gondolom, viszont fenntartom a jogot magamnak arra, hogy én úgy csináljam, ahogy nekem jól esik.
Köszönöm a kedves segítőkész tanácsokat, és sajnálom ha valakit zavart, ha én kis buta, naiv, laikusként bele mertem szólni a dolgokba egy két szívből jövő jótanáccsal, tapasztalattal. Tettem ezt merő kedvességből, tudatában annak, hogy nem tudok mindent a világról, s lehet hogy tévedek, de lehet hogy valakinek tudok segíteni. Sajnálom, ha ez rosszul esett, nem ez volt a cél. Viszont ezek után úgy érzem, hogy nincs értelme a továbbiakban fenntartanunk a kapcsolatot, nekem többet ér a ti lelki békétek annál, mintsem megpróbáljak én is hasznos résztvevője lenni egy ilyen közösségnek.
Köszönöm mindenkinek aki segített az elmúlt hónapokban, mindenkinek kelemes, problémáktól mentes babavárást kívánok!
Szép napot!
Ilona
yilonne
 
 


Sziasztok!

Viggi!
Nekem is szúr a hasam minden köhögésnél, tüsszentésnél és nevetésnél, de a többiek által leírt tanácsok tényleg jók, már ha idejében megcsinálja az ember.

Képzeljétek! Ma beszéltem a legjobb barátnőmmel, és persze szóba került az influenza. Az ő családjában mindenki egészségügyis, csak ő lett tanár, de nem ez a lényeg. Most mesélte, hogy a nagybátyja, aki Pécsett immunológus beoltotta a saját, 4 hónapos terhes lányát. És nekik is azt mondta, bár a barátnőm közvetlen családjában nincs terhes, hogy be kell adatni az oltást.
Egyébként én nem vagyok "keresztvédett", mert sem influenzás nem voltam vagy 20 éve, influenza elleni oltást meg még életemben nem kaptam. Holnap felhívom a nőgyógyászom, és utána döntök (és az lesz a végleges, elegem van).

Kép
Kép
detty74
 
 


én asszem beoltatom magamat, a sulinkban ingyen oltják a tanárokat. most írtam emailt és jelentkeztem oltásra. tényleg nem tudom megoldani a karantént.

KépKépKép
dongó
 
 


sziasztok!
én is megrendeltettem az oltást a kisfiamnak 1 hét múlva kapja ha meggyógyult nekem sajnos nincs aki beadja nem vállalja a háziorvos

Kép
Kép
20100310
 
 


Heni!
Egyébként beadatnád magadnak is? És ilyenkor nincs semmilyen megoldás? Én arra gondoltam, hogy végső esetben felhívom a László kórházat. Végülis, ők oltanak mindenféle betegség ellen.

Andi!
Ne ijesztegess! Én még annak örülök, hogy ha reggel, meg este nehezen is eszik, azért az ebéd elég bőséges. Nem csodálom, hogy ilyenkor sültkrumplit vagy csokit adsz Bálintnak, én is megtenném.
Kevés olyan aggasztó dolog van, mint amikor az ember gyereke nem eszik! Amikor Alexa fél évig alig evett, és végre (fél év után) egy széklettenyésztésnek köszönhetően kiderült, hogy nem én vagyok totál hülye, aggódó anyuka, hanem Alexa beleiben volt egy potenciálisan halálos baktérium, a frász jött rám. És ugyan kikezelték belőle, de nem tehetek róla, ha nem akar enni, megint látom magam előtt a kórházi főorvos arcát, aki elmondta, hogy mit is találtak. Ő akkor megköszönte, hogy ilyen kitartóan "cseszegettem" őket, mert ennek köszönhetően nem lett nagy baj. Nem kívánom senkinek azt az időszakot! De azt hiszem, Alexa most szimplán csak válogat, vagy esetleg a rágófogai miatt nem akar enni, bár akkor az ebéd miért csúszik olyan könnyen?

Kép
Kép
detty74
 
 


Na megjöttem én is...
Megint jó sokat írtatok! :)

Anikó!
Szépek a képek! Nem csoda, ha lenyűgözött a hely...

Mamacka!
Nagyon szépek a munkáid! Gratulálok!
Köszi az infót a Halváról! Akkor valami hasonlót ehettem már. Annak az a neve, hogy Sesame Snaps. Szezámmagból vannak lapocskák mézzel összepréselve. Jó kemény, de nagyon fini.
A félidőhöz is gratula! :wink:

Szabccsi!
Látod, jött az a rugdosás, csak ki kellett várni! :) Ugye, milyen jó?
Nekem tegnap már a csuklást is sikerült megtapasztalnom. Nagyon poénos volt. :)
Totál osztom a véleményedet és az aggályaidat az oltásról meg az elterelő hadműveletről!

Anuwen!
Érdekes, amit a hízásról írsz. Kíváncsi lennék, hogy ha nem víz, akkor mi lehet. Én 49 kg-val kezdtem, most 55 körül vagyok, kb. 57-ig mondják normálisnak. Azért ne aggódj, szerintem nem lehet nagy gáz!

Babacuccot mi még nem vettünk semmit. Szerintem majd december-január körül kezdjük el a vásárlást.

Yilonne! Ktouch!
Örülök, hogy benéztetek!

Minyu!
Csini vagy a képen! :)

Detty!
Gratula itt is az 1 kisfiúhoz! Írtam Neked!
Ha megkérhetlek, el tudnád küldeni a sütőtökkrémleves receptjét? Már régóta szeretnék csinálni, de nincs receptem. Előre is köszi!

Lányok! Én is nagyon félek ettől az oltás mizériától! Annyira nem tudom, mivel tennék jót, mindenki mást mond. Azért az elég gáz, ami ma ment a híradóban. Láttátok? És a dokim csütörtökön ugyanezeket mondta. Még hétfőn körbekérdezek háziorvost, védőnőt, meg a Kaális dokimat, kíváncsi vagyok, őt mit mondanak...
Már egy gyerekorvost is megkérdeztünk, ő sem tudott tanácsot adni.

Dongó!
Köszi! :)

Böbus!
Üdv itt nálunk! Szép a kislányod!

Most olvasom, ma is volt még expo? Ha ezt tudom... :( Megnéztem volna, tegnap progi volt, nem jutottunk el.

Andi!
Jobbulást! Próbálj pihizni kicsit!

Yilonne!
Nehogy már ne gyere! Hiányoznál a csapatból!

Na megint jó hosszúra sikerültem... :shock:
Szép estét Nektek!

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


A Babaexpóra indultunk volna reggel, de végül a kórházban kötöttünk ki magzatvízszivárgás gyanújával.
Elsőre be akartak fektetni de végül hazaengedtek. Pihenni kell tilos kölköket és kerámiákat emelgetni.

A méhszáj zárt, a magzatvíz mennyisége megfelelő, a baba rendben van, ezerrel rugdos és csak úgy zakatol a kis szíve,de a gyanús jelek nem szűntek meg. A doki azt mondta, hogy biztos tapossa a húgyhólyagom és ezért vizelet csepegés jelentkezik, de biztos vagyok abban, hogy ez nem az. Azért ha az ember húgyhólyagját tapossák azt megérzi! Ez a harmadik babám, volt módom az élményben.

Most pihenek, kedden megyek a saját dokihoz.


Dongó
Nem még Bandi után nem fizettem! Van egy kis lemaradásunk! :oops: :oops: :oops: :oops: de olyan jó fej... ebből is látszik, hogy nem egy pénzéhes fajta... :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mamacka 2009.11.08 20:50-kor.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Köszi az infót a Halváról! Akkor valami hasonlót ehettem már. Annak az a neve, hogy Sesame Snaps. Szezámmagból vannak lapocskák mézzel összepréselve. Jó kemény, de nagyon fini.


Az más! Ez aránylag puha, mert a szezám préselve van. Ízre hasonló! Mindkettőt szeretem! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


én nem néztem híradót! mi volt?

mamacka: ne már!!!!!!!VIGYÁZZ MAGADRA NAGYON NAGYON NAGYON!!!!!!

KépKépKép
dongó
 
 


Dongó
Még esetleg lehet ennyire sok folyás is(az elejétől van valami kis fertőzésem), bár tök vízszerű és szintelen-szagtalan.



Yilonne
Azért sokan vannak olyanok is, pl én akiknek hiányzol és szerették az írásaidat, szerintem legalább annyian mint amennyien nem.
Ne menj el! :)
Nem lehet mindenkinek megfelelni. Biztos én is van akinek az agyára megyek, de ezzel nincs mit kezdeni.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Mamacka nagyon vigyázz magadra, és tényleg pihenj sokat!

Én is kedden megyek a dokimhoz, de csak elbeszélgetésre! :)

Amúgy ma nem éreztem a rugdosást, pedig úgy szeretném, akkor élmény volt.

Yilonne nehogy már ne gyere!
Azért mert valakivel nem egyezik a véleményetek, attól a többiek még kedvelnek! Én is személy szerint.

Nekem amúgy senkivel nincs gondom, őszintén, pedig nem vagyok egy könnyű eset, és nem mindig értek egyett mindenkivel! De ez a szép, hogy különbözőek vagyunk, különbözőek a nézeteink azonos dolgokról! Milyen lenne az élet, ha mindig mindenki ugyan azt gondolná, akarná!

Jó hogy itt elmondhatom mindig ami a szívemet nyomja. Apa is meghallgat, de ő férfi, - " ne aggódj már", - "biztos, nincs baj"! :) Amúgy imádom, ilyen férjet kívánok mindenkinek.

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Yilonne!
Szerintem se menj el! Annak a vitának már rég vége, nem érdemes ezért nem jönni többet!

Mamacka!
Vigyázz magadra!!! Azért ez nagyon durva lenne. De az biztos, hogy ha a baba a hólyagodat taposná, azt megéreznéd!!! Nekem Alexával az nagyon fájt! Fáj is valamit? Úgy értem, görcsölsz, vagy ilyesmi?

Dizzy!
Igyekszem válaszolni!

Kép
Kép
detty74
 
 


Yilonne!
Hiányozni fogsz ha nem jösz többet :(
Hát én meg úgy gondolom a napi 2 dl fehérborral aztán tuti ártok a babának, szóval inkább a védőoltás... :roll:

Oltás-téma (megint):
hát én is az oltás felé kezdek hajolni... :? Majd a héten felhívom a háziorvosomat, hogy oltat-e (eddig eszembe sem jutott, hogy van olyan háziorvos aki nem is oltat terhes nőket :? ), aztán majd valamelyik nap megyek hozzá. A párom is már több napja mondja hogy mindenképpen oltassam be magam, nem mintha ő szakértő lenne, de hát mégis hat az ő véleménye...

Kép
anicca
 
 


mamacka :)
Ha jól emlékszem, patikában lehet kapni "magzatviz szivárgás elemző" betétet. Elszineződik, ha a magzatviz csorog, és nem egyéb termékek.

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Detty
Most is volt olyan, hogy a hólyagomat taposta és be is csurgott kicsit, de azt éreztem! Most meg semmi... melegség és egy kis adag víz szerűség elmegy...
Nem görcsölök, illetve néha keményedek. Most 3x2 magneB lett az adagom. :(
És a szívem szakad meg amikor jön Bandika, hogy KHU-KHU
Ez nála a cici. :(

Egy barátnőm apukáját is felhívtam, ő is szülész. Rákérdeztem, hogy ha netán szivárog az mekkora baj... azt mondta, hogy egyenlőre ezzel ne foglalkozzunk de úgy is ki lehet hordani a babát!:(


Betojtam kicsit, egy csomót kellett várni a kórházban addig persze végig a legrosszabbra gondoltam szétbőgtem a szemeimet... még, jó, hogy apjuk épp itt van.

A tegnapi mázazás kicsit sokk volt. :( Igaz emelgetni nem nagyon emelgettem mindent a férjemre bíztam, de nagyon elfáradtam! :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mamacka 2009.11.08 21:10-kor.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Mamacka!
Jaj :( Nagyon vigyázz magadra és pihenj sokat!!

Kép
anicca
 
 


Ha jól emlékszem, patikában lehet kapni "magzatviz szivárgás elemző" betétet. Elszineződik, ha a magzatviz csorog, és nem egyéb termékek.


Igen ez nekem is rémlik, utána is akartam kérdezni.
Mondjuk ilyen esetben megnézhetnék egy ugyanilyen eszközzel a kórházban is. A szülész akit telefonon hívtam említette ezt is.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Hát én meg úgy gondolom a napi 2 dl fehérborral aztán tuti ártok a babának, szóval inkább a védőoltás...


Én ebben nem vagyok biztos... a harmadik harmadtól pl kifejezetten ajánlott. Mondjuk a vörös még jobb.

De szerintem ez a boros cikk nem kismamáknak szólt hanem úgy általában... igaz még nem olvastam végig.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Mamacka:Nagyon sajnálom,pihenj sokat.Gondolom ez nem nagyon lesz kivitelezhető két lurkó mellett,de muszáj.Szorítok értetek!

Az oltásról:Mi ma azt hallottuk a Sláger Rádióba,hogy a kismama akit Szegeden kezelnek állítólag be volt oltva.
Szerintem ez már kavarás az egész.
Honey:Mit tudsz erről?

Jó éjt

Sziasztok

Kép

Kép
szilvi17
 
 


Mamacka!
Vigyázz akkor magadra!

Nekem a dokim a héten mondta, hogy napi 1-2 pohár vörösbort meg lehet inni, sőt szinte ajánlják, mert sok benne a vas, meg egyéb hasznos anyag. A fehérről én nem hallottam.

Dongó!
A híradóban mutatták azt a szegedi kismamát, aki elkapta a H1N1-et, és épp intenzíven van, igen beteg. Azt mondták, minden kismama otassa be magát, mert 10-szer nagyobb az esélyünk a megbetegedésre, és sokkal több szövődménnyel is jár, ráadásul akár minden 3. kismama belehalhat, aki elkapja. Meg hogy így nagyobb az esély a tüdőgyulladásra is, ami kismamáknál szintén nagyon veszélyes. Azt mondták, az oltóanyaggal nem árthatunk magunknak és a babának sem, de ha nem adatjuk be, azzal annál inkább. És az én dokim is ugyanezeket mondta. Meg azt is, hogy a Czeizel Endre sem véletlenül tépi a száját és könyörög, hogy oltassuk be magunkat. Pedig én is abban a tudatban voltam ,hogy biztos lefizették, hogy így nyilatkozzon. De az orvosom nagyon meggyőző volt ebben, hogy nem így van.
Nagyjából ennyi.
Egyébként nem csodálom, ha oltatsz, iskolában dolgozva szerintem az egyik legesélyesebb hely arra, hogy az ember elkapja. A sok gyerek, szülő, pedagógus... Mindenki hordozza a bacikat. Én is félek, hogy elkapom, pedig szinte mindig itthon vagyok. Néha 1-1 buszozás Esztergom, Szentendre vagy Pest irányába, meg bolt, templom, de kb. ennyi.

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


nem volt beoltva! többször elmondták!
lén beoltatom magamat.

KépKépKép
dongó
 
 


yilonne: gyere!!!!!!! nekem nagyon hiányoznál!

köszi dizzy, közben gyorsan megnéztem a neten. (mert,h nincs tévénk)

KépKépKép
dongó
 
 


Dongó
De te nem azt írtad, hogy tudsz külföldről másik oltóanyagot???
Keverlek?

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


de sajnos nem megy. plusz utánanéztem 50x és meggyőződtem róla, h jó a magyar oltóanyag.

amúgy meg a köv. gondolom.

kell az oltóanyag pénz a gyógyszergyáraknak/államnak? mert a vitaminokat, gyógyszereket (influ ellen) ki gyártja? az is egy csomó pénz!

az oltás nincs tesztelve - a gyógyszerek sincsenek a kismamákon!

igenis van járvány ukrajnában! nem véletlenül zárja szlovákia a határait.


MINDENKINEK a saját esetét kell mérlegre dobnia. az én helyzetemben nem tudom megoldani, h elkerüljem a fertőződés eshetőségét. ha a gyerekeim otthon lennének, nem járnánk közösségbe, a férjem sem tanítana, nem oltatnám be magamat, de nem ez a helyzet!

3 hete próbálok kikeveredni egy rekedtségből! nagyon nagyon lassan megy a gyógyulás! mi van, ha valami komolyabbat kapok el? azt hogy dolgozná fel az immunrendszerem??

szóval én itt tartok.

minek van több mellékhatása vajon? az oltásnak (amiről mindenki azt nyilatkozza, h a 2.3. trimeszterben beadható) v az influenzának? tudván azt, h ha decemberre ideér a járvány én nem tudom megoldani,. h itthon legyek? tehát sanszosan elkaphatom!

KépKépKép
dongó
 
 


mamacka, mond, h fekve laptopozol!

amúgy, több bnőmnek volt "magzatvíz szivárgása", és téves riasztás volt! színtelen szagtalan váladék volt az egész. nagy mennyiségű. magzatvíz gyanús.

KépKépKép
dongó
 
 


szóval remélem neked is ez van!

yilonne, ktouch: figyeljetek lányok! a fórum lét sokszor jár együtt megbántódással, mert nem látjuk a gesztusokat, mimikát, nem halljuk a hanghordozást!
BIZTOS vagyok benne, h itt mindenki szeretné, h gyertek és nagyon sokunknak hiányoznátok!
a honey által írt dolgok nem személyesen nektek lettek írva, csak indulatból kipuffogta magát, kellett neki egy szelep, aztán pedig jött megint és kedvesen írt nektek, beszélgetett mindenkivel. ilyen előfordul.

mindenkivel! tuti, h ti is panaszkodtatok már másra a "háta mögött" csak hogy kiadjátok a gőzt, de azért még maradt a barátság.

én nem honeyra, hanem arra az idiótára haragudnék, aki direkt bántani akart és fájdalmat okozni. honey, nem nektek írta, ő csak (sztem, erősíts meg, h így van) hirtelen ember, aki igen dinamikus. könnyen begurul, de gyorsan felejt. (én is ilyen vagyok).

egy szó, mint száz: GYERTEK!!!!!!!!!

KépKépKép
dongó
 
 


Dongó!

Tök igazad van (az oltás és a múltkori veszekedés témájában is)!

Szerintem én is beadatom, sőt, már majdnem biztos vagyok benne.

És szerintem jó lenne, ha senki nem maradna el a topicból! És olyan jó lenne, ha mostantól külső "jóakarók" nem rondítanának bele a beszélgetéseinkbe!

Jó éjt mindenkinek!

Mamacka! Neked külön is! Nagyon vigyázz magadra!!! Nekem akkor csurog be egy kicsit, ha tüsszentek. Elég hülye érzés!!! Ha a tesó odarúg, az csak szimplán fáj.

Most már tényleg jó éjt!

Kép
Kép
detty74
 
 


jajj detty, remélem jól döntünk!! ugye?

KépKépKép
dongó
 
 


Dongó, köszi, hogy foglalkozol ezzel, megértem, amit mondasz, ismerem a fórumlétet, máshol is sokat fórumoztam, tudom, hogy ennek a felületnek mi a hátránya (és előnye), de valahogy úgy érzem, nem tartozom ide.
Honey szerintem elég rosszindulatú volt, és a stílusa sem tetszett, elég "alpárian" fejezte ki magát, és ez is zavart. Én is hirtelen haragú és gyorsan felejtős vagyok, de nincs már kedvem ide írni magamról, és a gondolataimról, ez az igazság. Azt is tudom, mennyire különbözőek vagyunk, ami teljesen jó dolog, de ha valaki felsőbbrendűnek érzi magát valami miatt, azt nem bírom. nem gondolom, hogy az én szavaimból ez szűrődött volna le. És azt sem, hogy még engem néz hülyének, bár zöldfülű vagyok ebben a témában (babázás), és megvan nekem is a véleményem róla, legalábbis arról a képről, ami kialakult bennem a hozzászólásai , a stílusa és attitűdje alapján, mégsem tettem ezt nyilvánosságra, még ha lett volna kedvem beszólni neki, több ízben is. De hát szóra sem érdemes. Engem valóban zavar ez nagyon, és nagyon rosszul esett, mert félreértett, és olyat feltételezett, ami nem igaz.

Fontosabb dolog az, hogy nekem ez egy inkább befelé fordulós időszak, amikor figyelhetem magam, a testem jelzéseit, koncentrálhatok a babámra, elindulok még nagyobb mélységek felé, és igen, az is zavar (már az elejétől fogva), hogy erről itt nincs szó. A várandósság lelki oldaláról, a pozitív dolgokról, a csodáról, és annak a gyönyörűségéről, amit én jelen pillanatban megélek, nincs szó. Annyira az anyagiak és a fizikális felé irányulnak a hozzászólások és vélemények, ami sok esetben nyújt információt, amiért ezer köszönet, de ugyanakkor meg befolyásol is, és megzavarja ezt a belső boldogságomat és készülődésemet, hiszen nekem nincsenek panaszaim, tapasztalataim és unalmas is vagyok. Én másképp gondolkodom arról, hogy egy újszülöttnek valóban mire van szüksége, nem csilli-villi cuccokra, amiket már megvennénk (nem vásárolok egyáltalán még), hanem másra, de ezt a tapasztaltabbak biztosan tudják már, mégsem esik szó róla. Az aki nem hiszi el, hogy minden agyban és bennünk dől el, az nem ismeri ezeket a mélységeket, vagy nem jutott még el oda, vagy egyszerűen nem tud, mert más dolgok foglalkoztatják. De ez nem baj. Attól még nem rosszabb ember, "Evil Mad or very Evil".....

És egy idézet, ami nagyon sokat ad nekem most, és amit hiányolok:"Nem jó félelemre alapozni az életnek azt az eseményét, ami a legtöbb bátorságot és elengedettséget kéri tolünk. Amellett, hogy készítünk magunknak "egérutat" minden eshetoségre (autó, telefon stb.), alapvetoen azt kell elvárnunk, hogy minden rendben lesz.
Magunk között azt szoktuk mondani, hogy otthon a gyávák szülnek. Rám ez nagyon igaz: én borzasztóan féltem volna attól a többlet-fájdalomtól és lelki megpróbáltatástól, amit a rámkényszerített testhelyzetek, vizsgálatok, viselkedési kényszer és mindenféle egyéb macerálás (háborítás) magával hozott volna. Ezeknek az elviselésére csak akkor vagyok hajlandó, ha az valamilyen kóros állapot megszüntetésének érdekében szükséges. Én nem abból indultam ki, hogy kóros lesz a szülésem, hanem abból, hogy képes megtörténni magától. A legtöbb szülés ilyen. Sajnos csak kevés kap esélyt... - S hogy a lelkieket is említsük: Olyan helyzetben, ahol az ember nem csinál magának problémát (pl. agyonaggódással), ott kevesebb a probléma."


Szóval ezért nem itt a helyem. Szívesen olvaslak még mindig, mert mindenkit nagyon kedvelek, és érdekel ugyanakkor, hogyan alakul a várandósságotok, de írni egyelőre nem fogok, legalábbis magamról nem. Priviben szívesen levelezek, sőt, személyesen is megismernélek benneteket, ez ugye elég bonyolult :)

Ne haragudjatok, van egy hely, egy közösség, ahol viszont megtaláltam azt, amire valójában szükségem van nekem és a babámnak. Remélem, ezt a hozzászólást ismét nem veszi senki sértésnek, csak őszinte akartam lenni.

Remélem, sikerül megérteni engem.

Bocs az offért, ezzel lezártnak tekintem a dolgot.

Kép

Kép
ktouch
 
 


honeymoon írta:viggi,
nekem is szokott ilyen lenni. Ha tudod , húzd fel a lábad, vagy görnyedj össze. Az sokat segít!!

Mamacka,
szegényke! :( Jobbulást neki!!

ktouch,
igen, igazad van. Visszaolvastam. Heni, akkor nem neked szólt! :wink:

Most van a hiradóban az a kismama akiről beszéltem... :cry:


Honey: nem tudom mit írtál arra videóra amit feltettem, mert még nem volt időm visszaolvasni. De nem is baj, én nem szoktam azon fortyogni, h ki miket ír, vagy mi a véleménye, mert mindenkinek meg van a saját véleménye és ez a jó. Ez csak egy info volt, én is úgy kaptam egy másik fórumon!
De szerintem az fontos, h a megfelelő szeményke intézzük a mondatainkat, és ne másnak( aki szegény nem érti, h mi van)! :)

Nálunk a családban van sok orvos, és gyógyszerész is, én rájuk hallgatok, mert bennünk 100% megbízom! :)

Kép

Kép
csnixi
 
 


Tényleg nincs beolva a kismama, de már az kiderült, hogy 40 éves.....

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Ktouch!

Valahol igazad van, sok általad említett téma nem kerül itt elő, pl. a befelé fordulás, a terhesség lelki része, és ez biztos kár. Én csak a magam nevében tudok nyilatkozni, de nem én vagyok az egyetlen, akinek ez nem az első babája (és akkor én még nem vagyok sehol az egy gyerekemmel a többiekhez képes), és nekem például gyakorlatilag egyáltalán nem jut időm befelé fordulni. Örömmel veszem észre, ha megmozdul a baba, mert tudom, hogy minden OK vele, de egy egyéves energiabomba mellett annak is örülök, ha az alapvető szükségleteimre (WC, kaja) jut idő. Emellett tényleg elsikkadnak azok a dolgok, amiket hiányolsz, de azt Neked is meg kell értened (és hamarosan tapasztalni is fogod), hogy egy (vagy több) meglévő gyerek mellett minden átértékelődik. Nem érzem azt, hogy ettől rossz anya lennék (mert hogy nem tudok teljes erővel a kisbabára koncentrálni, és valószínűleg nem is fogok tudni, ha megszületik, akkor sem), bár igaz, hogy éreztem már miatta lelkiismeret furdalást. De ha nem így lenne, akkor a már egy éve velünk élő Alexa miatt érezném ugyanezt, és az talán még rosszabb lenne. Ő már tisztán jelzi, ha fejben nem vagyok vele.

Nem akarom ezzel foglalni a helyet, csak szerettem volna megmutatni, hogy nekem miért nem kerülnek annyira előtérbe azok a dolgok, amikről írtál, és amiknek a jelentősségét egy percig sem kétlem. Nem tudom, hogy egyedül vagyok-e ezekkel a dolgokkal, vagy mások is érzik-e így, ezért én csak a magam nevében írtam le ezeket, és remélem, nem érzed úgy, hogy bántani akarnálak, mert egyáltalán nem ez volt a cél.

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Jó reggelt csajok! Megpróbálok reagálni a péntek délután óta történtekre... :)

Szabccsi! Hurrá, még egy kislány! Gratula a rugdosáshoz is, mondtam én...! Hogy van a torkod? Remélem nem lettél beteg!?
Vivi! Én a jegyzetelést tudom javasolni, nekem az bevált!
Honey! Vicces a maszkos sztorid, bár egyben szomorú is, milyen buták tudnak lenni az emberek. Valaki már írta, hogy a szent imrés ajánlás, amit belinkeltél, még az oltás kifejlesztése előtti...
Babacuccok:Mi már kaptunk ajándékba egy babahordozót, és a héten vesszük meg a kiságyat matraccal, alig használtan. Egyelőre ennyi, és reménykedem, hogy ruhákat nemnagyon kell vásárolni, mert kapunk majd.
Mamacka! Jobbulást kívánok a kisfiadnak, és te is nagyon vigyázz magadra, nagyon ijesztő ami történt! Jobban vagy?
Ja, és tényleg nagyon szépek a munkáid! Az a házikó....!!!
8)
Yilonne, örülök hogy minden ok veletek, a táblát már Viggi csinálja, nem Minyu! Jajjjj, most látom.....sajnálom.....úgy látom, már hiába győzködünk, minden jót neked! :(
Viggi, én is bajban vagyok a tüsszentésekkel mostanában, de szerencsére nem szokott túl nagyot szúrni, persze fogom közben a hasam, vagy görnyedek.
Minyu! Nagyon szép és művészi a pocakkép!

Azt is hallottátok a híradóban vasárnap este, hogy azt mondták, kétoldali tüdőgyulladása van a kismamának, de lázcsillapítót nem kaphat!!!..............?????????????? Hát ez meg milyen hülyeség már? Hát nem az első feladat a lázcsillapítás ilyenkor? A láz tud a legtöbbet ártani!!! :shock: :x

Detty! Na végre! Gratulálok! EGY kisfiú! Megkönnyebbültél kicsit?
Dizzy, Dongó: Örülök hogy tetszettek a képek!
Böbus82! Üdv közöttünk! A két vonalzó közé üss egy entert, hogy egymás alá kerüljenek, szerintem! Szép kislányod van! :D
Heni, neked is jobbulást!

Bor: Én is azt hallottam, hogy egy-egy pohár bor nem árt ilyenkor sem! De minden nap? :roll:

Kép
aniko20
 
 


csnixi,
semmi extrát, csak hogy pont jó ellenkezője annak, amit előtted dongó tett fel! :D
És hogy a ti kettőtök egymás utánni hozzászólása a pro - és kontra. De hogy a videóban szereplő pasit én nagyon demagógnak érzem, ezért hamar ki is kapcsoltam.

ktozch, yilone (bár nem is annyira yilone volt érintett a témában )
Nem a különbözőséggel van baj, az direkt jó, mert más szemléletet nyithat embereknek.
Szerintem kevés ellentétesebb személyiség van a világon, mint márti és én - vagy mondhatnék a másik de az itteni topicból is hasonló embereket - valahogy mégsem kerültem veleük soha nemhogy vitába, de még kisebb összetűzésbe sem!

Dongónak úgy látszik azért sikerült valamennyire kiismernie engem. Valóban lobbanékony és hirtelen ember vagyok. Nem akartalak titeket megbántani, mégis sikerült. Ezt őszintén sajnálom!
Ha igazán bántani akartalak volna titeket, azt már megtettem volna itt, a nagy viták közepette "fésztufész". Ehelyett, inkább egy huszárvággással kiszálltam minden veletek folytatott beszélgetésből, mert láttam, hogy a felületes témákon kívül nincs miről beszélgetnünk.
Annak elenére hogy az eddigi idők folyamán sok olyan téma és sok olyan írás született, ahol bizony ti is jó néhány bicskát nyitogattatok a zsebekben. ( pl amikor ktouch a sorbanálló barmokhoz hasonlította azokat, akik beadatják a kötelező olrást a gyereknek ) , én nem nehezteltem egyikőtökre sem. Pusztán csak a topicból való kiszállás helyett, inkább azt választottam, hogy nem kommunikálok veletek.
De itt most nem ez a fontos, nem akarok csontig lerágott témákhoz visszanyúlni. ( bár a "minden agyban dől el" teoriáról is megkérdeznék olyan sorsú nőket mint pl angie )
Én csak szívből kivánom neked ktouch, hogy mind a szülés során, mind pedig az azt követő időszakban soha ne kelljen erre a témára/ beszélgetésre visszaemlékezned!!
Igazán lelki mélységeket nehéz megélni olyan emberekkel, akiket csak a monotorról ismersz, és akik mögé többnyire még arcot sem tudsz tenni.

Én sem szeretném ha elmennétek! Szerintem simán megoldható az itteni békés "egymásmellett élés" .

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: