Új privát üzeneted érkezett!

Kata,egy kocsiban:
Kép

mi nem voltunk PIC-en.Éjfél körül betoltam őket evés után,és reggel 5 körül hozták vissza őket.Nappal kinn voltak,egy nap volt,amikor a csecsemős mondta,hogy elviszi őket,és pihenjek egy picit.
Vendég
 


Kata: jövő héten csak uh lesz, köv. héten-az már a 35.-nst.
Én nagyon remélem, hogy nem kerülnek PIC-re a babák! Bár nálunk 24 órában kint vannak, de ha nagyon akarom, akkor leadhatom majd a "megőrzőbe" őket.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


nyulasz: nagyon helyesek. :) Hol is szültél, Istvánban tán? Mintha az rémlene... :roll:

Timi: a védőnőm azt mondta, hogy iker babákat mindig beviszik egy kicsit a PIC-re megfigyelésre. Hát nem tudom hogy lesz. A férjem nagyon azon van, hogy karácsony előtt úgyis megszülök. Én meg most valahogy nem is tudom... A cél most számomra december 9-10, amikor is betöltöm a 35. hetemet. Valahogy Johinál is így voltam már, hogy addig bírja ki bent, és aztán már nem lehet gond! Hát most már tudom, hogy most se lehet nagy gond, de azért jó lenne még 5 hetet kiböjtölni!

Na szép estét lányok!

Kata
labkat
 
 

 
 

Kata,Péterfyben.De igazad van,ahány ház annyi szokás.
Vendég
 


Kata!
Kórházfüggő. Nyíregyen ha valaki átmegy a PICre, nem viszik vissza a szülészetre, anyuka cuccol át. Én a 6. napon kaptam meg őket sajnos, és onnantól egy pillanatra sem adtam ki őket a kezemből. De Nyíregyen betartják az eü. törvényt, branülcserét sem csináltak nélkülem.

Doki: én a 30. héttől jártam hetente.
vovanda
 
 


sziasztok
csak nekem ilyen optimista a dokim hogy hallani sem akar idei szülésről... pedig én mondtam neki, hogy a dec. 29 megfelelő lenne az pedig már 37. hét
azt mondja hogy borzasztó türelmetlen vagyok

Az egyik alsó szomszédunk a Péterffyben dolgozik, csecsemős és ő azt mondta, hogy ha nem muszály nem visznek PIC re babát, mert rengeteg a koraszülött, és nincs hely, és 2 kilóval küldik haza őket

Én a multkor kérdeztem a dokim a tüdőérlelőről és tök hülyén nézett rám hogy az nem rutin és csak akkor adják ha gáz van, csak a múltkor írtátok hogy akkor már sokszor későn adják be hát remélem nem lesz rá szükség

Móni
KépKép
reunion
 
 


Móni!
33 hét + 5 napnál szültem. 2 nappal a tervezett tüdőérlelő előtt, nálunk nem volt gáz a légzésükkel, 1 napig volt orrmaszkjuk, utána az sem kellett. Szülőszobán ugyan nyomtak tüdőérlelőt, de nem nagyon volt ideje hatni.
Dokid hozzáállását viszont nem nagyon értem. Betöltött 37. hét teljesen jó, sőt. Vagy nagyon optimista, vagy nem veszi elég komolyan.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltunk mi is UH. A csajok jól vannak kb 30 cm-esek. Fejük: 59,56,57 mm Combuk: 45,43,44 mm. Az UH szerint egy hét van a legkisebb és a legnagyobb között, de mivel ezek csak mm-ek, így nem vészes.
Rákérdeztem a tüdőérlelőre és azt mondta a doki, hogy csak ha valami baj van, akkor adják, de nálunk egyenlőre minden rendben van, illetve nem is érti miért kérdem, hiszen még nem is használna semmit. Mondtam, hogy csak előre érdeklődöm.

Kép
tigriske1978
 
 


Sziasztok!

Pici babának és pocaklakóknak is nagy-nagy gratula a szép gyarapodáshoz!

Tigris!
Örülök,hogy a csajok rendben!!!Ezek nagyon minimális különbségek,teljesen jól fejlődnek.Ha belegondolok,hogy enyémek 42-44cm-rel születtek,a tieid meg már 30centisek!!!!
A tüdőérlelővel kapcsolatban... Szerintem olvass utánna!!Tudom,hogy kórházanként,városonként más-más az orvosok véleménye erről. De -már ahogy írtuk- ha gond van,nem mindig lehet a babákat 24órára visszatartani.És ahogy telnek a hetek,úgy nő a méhlepény elöregedésének a veszély vagy épp az ikertranszfúzió előfordulásának az esélye.Arról nem beszélva,ha veled lenne valami gond. Olyankor pedig azonnali császár van!

Móni!
Én felelőtlennek gondolnám.Szerintem már 37.hét után nem híznak annyit a babák,viszont megnő a veszélye az elöregedett méhlepény miatti komplikációnak. Sorolni tudnám azokat az ismerősöket,akik iker vagy hármasiker terhességeivel a 30. hét után történtek tragédiák.
Nem lehet,hogy valamiért nem szeretne a 2ünnep között dolgozni?

Kép

Kép
edit73
 
 


Tigriske, ezek nagyon jó hírek :D Ügyik a csajok! Na meg az anyukájuk is :) Babakocsit néztél már? Milyet akarsz? egymás mellettit vagy előttit? Teszveszen láttam most egy egymás mellettit. Nem is gondoltam volna, hogy hármasban is van ilyen :shock:

Tüdőérlelőre nekem ráadásul a kórházban 72 óra hatóidőt mondtak. Aztán később 48-at. 24-ig nem jutottunk el :lol: :roll:

Hát nálunk a pic nem túl baba-mama barát. Szigorúan 3 óránként mehettem és szigorúan 1 órát maradhattam. Hiába voltak a lányok ketten :( :evil:

Vanda, sógorod mit mond erről az oltás-nem oltás mizériáról? Ti mit csináltok? Nem akarok vitát kiváltani itt a fórumon, csak több gyerekorvos véleményére is kíváncsi lennék :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Te Kata, a lányod amúgy nem Tigriske vonalzójával társalgott? Az övén van gólya :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Sziasztok!

Tigriske,nagyon-nagyon ügyik vagytok :D Csajok szépen fejlődnek,és milyen egyformán :D

Kata,bennem is bennem volt,hogy esetleg befeküdnék a végén a kórházba,féltem nehogy baj legyen,és inkább szem elött lettem volna,de aztán nem úgy alakult.Pedig ha emlékeztek többször is elköszöntem,mentünk csomaggal a kórházba 36 hetesen,hogy be kell feküdni,mert ez a protokoll,aztán mindig hazaküldtek.Ha semmi nem indokolja,szerintem nem kell neked sem befeküdni.Bár gondolom milyen strapás lesz a vége felé,mert azért te már kétgyerekes anyuka vagy,amikor otthon van az ember,akkor meg úgysem tud pihenni,mindig van mit csinálni.Hát,nem könnyű,mi a jobb.

Törpi,hogy telt az éjszakátok?Doki volt kinn?Tigriske már régen megvette a babakocsit :lol:
Vendég
 


Törpi!
Még megfaggatom ma délután, amikor találkozunk.
telefonban annyit mondott, hogy 1 éves kor alatt gyereket semmiképp. Egyébként már oltott gyerekeket, eddig semmi kellemetlen mellékhatást nem tapasztalt. Megszúrta a saját gyerekeit is, mert ő a rendelőből tutira hazaviszi a cuccot.
Egyébként azt mondta, inkább a felnőttek (25-40 év közöttiek) oltása lenne nagyon fontos, mert ebben a korosztályban vannak a nagyon súlyos esetek.
Balut szúratom, párom nem hajlandó oltatni, velem még nem tudom, mi lesz. Gatya az immunrendszerem, állandóan lappang valami (2 hetente kapar a torkom és taknyolok), így meg állítólag nem szabad oltani.
vovanda
 
 


sziasztok lányok
Azt szeretném kérdezni, hogy ha veszünk babahordozót azt kb. mennyi ideig tudjuk használni legalább 1 éves korukig beleférnek vajon? Vagy az ikrek is nőhetnek olyan mértékben hogy akár fél év alatt kinövik?

Móni
KépKép
reunion
 
 


Móni, nekem már most gondolkodnom kell a következő hordozón, max. két-három hónap, és adom el az enyémeket. Szerintem egy éves korig nem húzzák benne. Az ikrek, ha koraszülöttek is, kb fél éves korukra utolérik a korosztályukat.

Vanda, köszi, azért várom még, hogy mit mondott ma délután. Receptet azért már kaptam a háziorvosomtól. Pont elmúltunk hat hósak, mire elhatároztam magam, így ugrik az ingyen szuri :evil:
Neked meg jobbulást, nem lehet túl jó érzés állandóan prüszögni meg torokkal kínlódni.

Nyulasz, köszi, köhécselés abbamarad, ha teázunk, így lehet, hogy csak a száraz levegő teszi. Azt hiszem elkezdem használni a párologtatómat, amit az asztmámra kaptam. Nekik is jól jön most. Dokihoz végül nem mentem el, bár néha bánom, ahogy mondtad, most végig parázom a hétvégét. Nem akartam ott valamit összeszedetni velük. A hangja azonban kicsit rekedtes a manónak, remélem nincs komoly baj.
Amúgy, ha barátnőm kisfia sír, vagy Míra visong, akkor Döncike nekiáll sírni, mint akinek világ fájdalma van. Mimóza a kislány :? De jókat eszik és alszik. Homeopátiás bogyót azért beszereztem.

Míra nekiállt hasról hátra, hátról hasra fordulni, most így közlekedik. Roppant boldog tőle. Én kevésbé, egy pillanatra sem hagyhatom magára a kis Szemfényvesztőt :roll: :lol: Apjuk etette ma őket, ügyesen, jó étvággyal ettek. Lehet, hogy minden nap haza kéne rendelnem munkából? :lol: :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Móni,elvileg 0-13 kg-ig van,de szerintem amikor már tudnak ülni,akkor úgyis lecserélitek ti is másikra.De persze kelleni fog,mert máshogy nem bírod az autóba berakni őket,de egyéves korukig tuti nem lesz jó.

Törpi,lehet akkor a száraz levegő is rátesz,azért örülök,hogy legalább az étvágyuk jó.Apa ügyes :D Gratula a forgáshoz :D
Vendég
 


Móni!
Mi kb. 9 hónapig használtuk. Neked is mázlid lesz ilyen szempontból, mert nyáron lesznek már nagyobbak, viszont sok ruha nélkül még beleférnek. Mi is a vastag overall miatt cseréltük ki, azzal már nagyon kényelmetlen lenne. Szóval a te babáiddal fél évnél valószínűleg tovább fogod tudni használni (bár az enyémek ugye törpék :D)

Törpi!
Újat nem mondott. Gyereket 1 éves kor alatt ne, 3 év alatt ha nem muszáj, ne, mert 3 évesnél kisebbeken nem volt tesztelve.
Forgásal semmi baj, tedd le a kisasszonyt a földre, ha eddig nem ott volt. Enyémek 2 hónapos koruk óta padlólakók, így legalább le nem esnek (most már csak el... :D)
vovanda
 
 


Elefánt szülése,nagyon komoly :shock: És ahogy próbál bele életet lehelni,micsoda ösztönök:
Csak vacsora után,erős idegzetűeknek!

http://www.dumpert.nl/mediabase/656611/ ... te_tv.html
Vendég
 


Sziasztok!

Ezer bocsánat, hogy ilyen ritkán jövök, de olvasni szoktalak Titeket! :lol:

Sajnos a szüléshez nem tudok hozzászólni, 2 hónapig voltak a PIC-en, kétóránként mehettem fél órára, majd 3 hétig voltunk együtt roomingba, akkor már csak híztak. :lol:

Babahordozó nekünk tuti jó lesz egy éves korukig és hát sajnos azt se mondhatom el, hogy a koraszülöttek fél éves korukra behozzák a társaikat. Persze mi extrém esetek vagyunk...

Tüdőérlelő: Zegen adják, ha bármi halovány esélye is fennáll, hogy koraszülés lesz. Mert a 24 óra néha nagyon hosszú és nagy baj, ha nem hat.

Málna és Matykó nagyon jól vannak, szépen nőnek, fejlődnek! :lol:

KépKép
zsófikukac
 
 


Zsófi!
De jó, hogy jelentkeztél!!! Nagyon jó, hogy minden rendben Veletek!!! Most mennyi a súlyuk a babóknak?

Tüdőérlelő!
Nekem azt mondta a dokim a 29. héten hogy döntsem el én, hogy akarjuk e. Indokolt esetben beadta volna, de mivel probléma mentes voltam így nem erőltette. Mi sem. :)
Úgy tudom, hogy a 34. hétig van csak értelme beadni, mert utána már elég érett a tüdő.

Nyulasz!
NEm semmi ez a videó!!!

Hány hetes koruktól van a babáknál az hogy éjszaka nem 3 óránként esznek???
MÁr elmúltunk 4 hetesek de még mindig 3 óránként megy a szopi éjszaka. Arra sem foghatom, hogy hát kis súllyal születtek és be akarják hozni, ráadásul 3 hét alatt 1 kg (fejenként) híztak. Most már leállhatnának a zabálással :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Tündi

Tündi
Kép
Kép
_manó
 
 


Nyulasz: megnéztem az elefántot. Hűűűű!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Manó!
Babafüggő az evés...
vovanda
 
 


Manó,tényleg babafüggő.Mi is eleinte 3 óránként tuti ettünk éjjel is,most már végigalusszák szerencsére.Bár tegnap este a kaján elaludtak,Balázs így kevesebbet evett,ne is bírta csak 2.45-ig,aztán reggel 7-kor kelt megint.Noémit sikerült este még feébreszteni,viszont úgy kizökkent,hogy 10-kor sikerült lerakni aludni...de cserébe fél7-ig aludt.Állítólag 5 kiló felett már jobban átalusszák az éjszakát,de Noémi nincs még annyi,így szerintem ez sem mérvadó.A lényeg,este jól meg kell etetni őket,nálunk ez sokszor a fáradtság miatt nehéz,de ha sikerül,akkor alszunk rendesen.Kb 2.5 hóskoruk óta.Jó a hízás,az elején mis is sokat híztunk,majd lelassul.Nálunk 1.2 és 1.5 volt az egyhavi hízás,két hós korukra megduplázták a születési súlyukat.Most lassabban híznak már.

Zsófi,örülök,hogy szépen fejlődtök :D
Vendég
 


Manó!
Málna 3830, Matyi 3690 volt csütörtökön.

Mi nem hízunk havi 7-800 grammnál többet. :roll:

Nálunk is átaludnák az éjszakát, volt, hogy este fél7-től reggel 5-ig nyomták, de a doktornő nem örült neki, mondván még mindig kicsik, meg Matykónak pont akkor állt egy kicsit a súlya, így most este 10 körül mégegyszer felveszem őket enni. Be is szoktak vágni kb. 100 ml-t. Ha hagynám őket akkor meg aludnának. :roll: Szerencsére gyorsan megeszik és alszanak is tovább, de így is kelnek 4-5-óra körül reggel.

KépKép
zsófikukac
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek a gratulációt, én is teljesen megnyugodtam, hogy jól vannak. Ma végre beszedtem az összes antibiotikumot (10 nap), remélem nem lesz semmi bacim a következő vizsgálatnál. A tüdőérlelőre majd december elején még rákérdezek.
Igen a babakocsit már nagyon hamar megvettük. Egymás mögött peg perego, de mára már elbizonytalanodtam, mert Edit mesélte, hogy az Ő fiai nem szerették. Most vettem hozzá két rácsatolható autósülést és keresem még a harmadikat.

Jó hétvégét! Mármint a maradékot! :lol:

Kép
tigriske1978
 
 


Zsófi, bocsi :oops: :oops: Te tényleg extrém eset voltál, de szerencsére minden jól alakult. Stramm csaj vagy, nem lehetett könnyű végigcsinálni.

Manó, hát hogy mikor is alusszák végig? Az enyémek, mikor úgy gondolják. A baj az, hogy mindig csak az egyik gondolja úgy :lol: :roll: Van, hogy éjszakákon át az egyik nem ébred, a másik igen, van, hogy fordítva. De sajnos a legritkább esetben egyik sem. Volt olyan is, de már rég, nem is emléxem rá.

Most viszont bizton mondhatom már, hogy Emma megbetegedett. Láza nincsen, orra nem folyik, de hörög a cucc a torkában, ha levegőt vesz, és szárazon köhög. Doki holnap jön, ma a gyógyszertárban kaptam Rinathiolt. Remélem ez az éjszaka kevésbé lesz neki rossz, mint a mai volt. Aludt mellettem édesem, de azért meg, megébredt. Nem sírt, de hallgatni is rossz volt, ahogy a levegőt vette. :( Pedig tegnap egész nap nem volt semmi baja.

Nyuszi, ügyesek a Bogyók, kicsit irigyellek :wink: :lol:

Vanda, köszi, megyek oltatni magamat, csak épp a vakcina hiánya megakadályoz egyenlőre. Apa meg az se tudja, ki a háziorvosa, olyan rég nem volt beteg :shock: :lol:

Tigris, minden baba más. Lehet, hogy a Tieid imádni fogják. Ne aggódj előre rajta, majd akkor kell elgondolkodnod, hogy mit tegyél, ha valóban nem válik be. Reméljük, nem kerül rá sor .

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Sziasztok!

Ma néztem meg a Fókusz plusz 10.17-i adását a koraszülöttekről. Hát nehéz lehet. De az ÁEK volt benne, az érdekelt a leginkább. Két doki és 4 nővér van a PIC-en. Nem tudom, hogy így be e tennék a jó állapotban lévő ikreket :?

Mindenesetre az jó hír, hogy egy kismamának segített a semicillin kúra, csak hát szülésig ne jöjjön vissza!

Tigriske: tényleg nagyon egyformák a lányok. Nagyon szépen fejlődnek :)

Törpi: gratula Mira forgolódásához :) Hát ez már csak így lesz, és még ígyebbül :D

Szép estét mindenkinek!

Kata
labkat
 
 


Sziasztok!!!

Törpi!
Jobbulást emmának!Nekünk a Rinathiol sose jött be.(bár ma már én be se adnám,mert enyémek a hagyományos gyógyszerekkel hetekig köhögtek-taknyoltak,homeoval meg 48óra)
Ha megnyugtat, a nem-alvás mindig így lesz. A nagyon kiborító az ikre-szülőségben az,hogy ha az egyik épp túl van fogzáson, betegségen,akkor kezdi a másik. Egyszerre szinte sose!!!

Tigris!
csajoknak biztos bejön a PP!Csak a hapsik lehetnek ilyen faxnisak!!! :shock: Már bébi korban sem mindegy nekik,mi gurul a fenekük alatt!!!!! :roll: :wink: :lol:

Zsófi!
A havi 600gr a minimum hízás,így szerintem 7-800-zal jók vagytok.Nem lehet minden baba zabagép.Ők lassabban,de tartósan fejlődnek. Amúgy meg lehet,hogy alapból is nyugodtabb természetűek.
Leírod pár mondatban,hogy mi történt veletek? (ha nem túl nehéz) Én nem ismerem a töréneteteket.

Tündi(manó)!
Picik vagytok még ti a 3óránkénti evéshez.Nincs ezzel semmi gond.Tudom,hogy jó lenne egy kicsit többet aludni.
Mennyit szopiznak egyszerre a fiaid? Van segítséged?

Móni!
Mi 1évig használtuk a bébihordozót.De enyémek nyáriak és 2kiló alatt születtek.Ti valószínűleg jövő télen már nem tudjátok használni a sok ruha miatt.Nektek 9-10hót jósolok.

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok! :D

Manó! Nekem ugyanez a gondom! (Hasonló korúak a picik) Sose tudom, meddig hagyjam őket aludni, illetve hány óránként kell enniük!! Te kelted őket 3 óránként éjszaka, vagy kelnek maguktól??? :roll: Ha nem keltem őket, akkor az enyémek éjszaka kb 3-4 óránként kelnek. Nappal meg 2-3 óránként. A te babáid milyen súlyúak most??? És mennyivel születtek???

Zsófi! Örülök, hogy jól vagytok, tényleg csodálatra méltó a kitartásotok!!

Kata! Mi is egy kocsit kaptunk, hazajövetelkor már alig fértek el a babák. :? (Mi van, ha tovább maradunk a kórházban, vagy nagyobb súllyal születnek a babák??? :roll: ) Én nem kértem, hogy vigyék el őket, nem volt szívem. Csak a császár utáni legelső éjszaka nem hozták őket ki éjfél és reggel 5 óra közt, amíg az őrzőben voltam. (Addig kaptam valami bódító-fájdalomcsillapító injekciót, amitől bealudtam). Persze fontos (lenne) a pihenés is, ami nekem így nem igazán adatott meg... :? De nem akartam, hogy idegen kezekben ordítsanak utánam...

Móni: az én dokim rutinszerűen adta a tüdőérlelőt a 29. héten.

Nyulasz, micsoda kis ruhácskájuk van a babáidnak! Mi ez? Kórházi cucc vagy saját?? Még sose láttam ilyet! :roll: Cuki babák! :) Azt mondta, olyan ez, mint a biztosítás: az a jó, ha feleslegesen van meg, és inkább ne legyen rá szükség. De ha mégis úgy alakul, jobb, ha megvolt.

Tigriske, nagyon jó méretek, örülök, hogy minden rendben!! :)

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Edit, Tigriskéhez írt hsz :lol: :lol: :lol:
Ha mi sem gyógyulunk rövid időn belül, azonnal kérni fogom a homeos bogyó nevét. És csak bízni tudok benne, hogy Míra nem fogja elkapni Emmától. Nem is tudom, mi ez. El lehet-e kapni. Szerintem "csak" megfázás. Holnap majd a doktor remélem megnyugtat, jön a 6 hónapos kontrollra.

Vanda, amúgy a földön vagyunk mi is, csak egy 5-8cm vastag matracon (200cm x 140cm). Arról is már egyszer korábban lekoppant Míra. És persze, hogy nem a parkettás részre, hanem a járólaposra. Volt is sírás-rívás :shock: :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi,remélem semmi komoly baj nincs.Jobbulást a pici lánykának!

Rana,ez kórházi cucc volt,angolpólya.Fúj,de utáltam :x Mi az ami jobb ha megvolt? :roll: Nem emlékszem mire írtad :oops:
A kórházban azt mondták,mikor betoltam éjfélkor őket,hogy ahogy kelnek enni,hozzák is vissza őket,de mindig aludtak kb 5-ig.És valóban,mikor behozták őket még nem voltak ébren,tehát nem sírtak ott sem utánam,és én is pihentem egy picit,mert különben minden nyösszenésre felébredtem volna.A délutáni meg csak egyszer volt,hogy 3 órára elvitték kicsit őket kaja után,hogy pihenjek.Ja,akkor meg látogatók jöttek :wink: De szombat este születtek,és szerda reggel már jöhettünk haza,így nem sokáig voltunk ott.

Zsófi,nekünk is azt mondták,hogy sok ez a hízás,de akkor még csak anyatejet kaptak,azzal meg állítólag nem lehet túletetni őket.Szerintem a ti hízásotok teljesen jól van.És nekik azért kinn kellett teljesíteniük,ami biztos nagyon-nagyon nehéz lehetett.Annyira örülök,hogy ól vagytok :wink:
Vendég
 


Törpi!
Szedd ki alóluk a matracot, amíg nem forognak, jó egy vastag takaró, utána meg már mindegy. Az enyémek olyanokat esnek, hogy csak úgy koppan. De nem vész. Ők alapból esésnél attól ijednek meg, hogy te megijedsz. Ha nem csinálsz nagy ügyet a kisebb huppanásokból, ők sem fognak. A nagynál pl. pontosan tudom, hogy ha esik és ordít, akkor tutira fáj valami és nagyot esett. Ahhoz meg ritka szerencsétlen véletlen kell, hogy komoly sérülés legyen.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Rana!
Ha meg tudod oldani,éjszaka ne ébreszd őket!!Ezzel is elősegíted azt,hogy megtanulják,mikor van éjszaka.
Nappal meg max +fél óra.Ha te a 3óránkénti etetés tartod normálisnak,akkor 3,5óránál több ne teljen el a két kajcsi közt.

Törpi!
Milyen volt az éjszaka? Tudtatok valamit aludni?

Nyulasz!
Rana a tüdőérlelőre gondolt ,nem?

Kép

Kép
edit73
 
 


Edit,a tüdőérlelőre? :roll: lehet...
Vendég
 


Köszönöm a hozzászólásokat!

Ahogy feltettem a kérdést még aznap este már 4 óra telt el két szopi között, ma este pedig már 5 :D
Mi 2750 és 3020 grammal születtek most pedig kb 3600 és 4000 grammosak. De nagyon sokat fogytak az elején mert a kórházban nagyon besárgultak és alig ettek az első hétben. Hát ezt behozták itthon.

Rana!
Isten ments, hogy ébresszem őket éjszaka. Ha az egyik felkel hogy éhes magam mellé veszem, kap egy cumit és próbáljuk kivárni, hogy a másik is felkeljen, ha nagyon nem megy akkor keltem a másikat és együtt szopi.
Igazából az a baj, hogy Hunor (a kisebb súlyú) többet eszik ennek ellenére mindig megéhezik hamarabb mint Kolos, de én akkor is egyszerre szoptatom őket. (különben megőrülnék)
Nem gond szerintetek, ha az egyik egy picit várakoztatva van a másiknak pedig akkor is adok enni ha nem is éhes??!! :roll: :roll:

Tündi

Tündi
Kép
Kép
_manó
 
 


Manó!
Nem gond. Így lehet szép fokozatosan összehozni, hogy egyszerre egyenek. Az éjszaka nálunk is úgy ment, hogy egészen 2 és fél hós korukig keltettük azt, aki nem ébredt. Másképp egész éjjel etettünk volna. Danit 2 és fél hónaposan már lehetett hagyni, átaludta az éjszakát, pár héttel később Réka is. Azóta csak ritkán esznek éjjel, ha valamelyik ébred és kér, akkor kap. De alapból alszanak.
vovanda
 
 


Rana: no én azért úgy tervezem, hogy ha nagyon ki leszek fizikálisan, nem bánnám, ha első éjszaka elvinnék őket. De lehet hogy a streptococcus miatt el is viszik őket megfigyelésre, hogy lássák nem e betegedtek meg. Persze tudom, hogy úgyse tudok majd nyugodtan aludni, mert folyton ők járnak majd az eszemben. De egy éjszaka után könnyebb lesz nekem is. Remélem nem császár lesz a vége, vagy hát nem is tudom, mi a jobb... Mindenesetre nem bánnám, ha ez kimaradna az életemből.
Úgy tudom, az már jó, hogy a nagyobb baba van lentebb és ugye mindketten fejvégűek, legalábbis remélem még mindig!

Timi merre vagy? Ezekhez a szülés utáni témákhoz alig tudok hozzá szólni, mert bár egy gyerekkel tudom, hogy mik vannak, de kettővel egyszerre...

Kata
labkat
 
 


Kata,reméljük nem kell csaszi!Nekem első éjszaka elvitték őket,illetve nem is láthattam csak még a műtőben,mert azt mondták éjfél körül behozzák őket,de aludtak,és így csak reggel 5 körül hozták őket.Hát elég car,annyit vársz rájuk,aztán nem is láthatod csak egy pillanatra,de megmondom őszintén én nagyon rosszul voltam az első éjjel.

Manó,nekem sokszor keltek úgy,hogy pont végeztem az egyikkel,már ébredt is a másik.Én csak akkor etettem együtt,ha mindketten felébredtek.Nálunk meddő próbálkozás lett volna az alvó gyereket megetetni,vagy az éhest nem azonnal megetetni :lol: Persze az együtt evés jobb :wink:
Vendég
 


Kata: vagyok, olvasgatok, de én sem tudok hozzászolni a szülés utáni dolgokhoz, viszont tanulok a többiek írásaiból! :wink:

Éjjel többször éreztem, hogy fáj a hasam alja és ma is. Mintha egy kő lenne benne, kemény és nehéz, de csak lent. Nem tudom mi lehet. :?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Nektek is dicsekedek anyukám művével egy kicsit! Még nincs kész teljesen, de már alakul a babaszoba:

Kép

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


sziasztok
Timi: De szuper ügyes anyukád van nagyon jó lesz a szoba nálunk sajna senki nem tud szépen rajzolni, ugyhogy vettem hungarocelre festett mesefigurákat
amúgy milyen festékkel lehet falra festeni?
pihensz sokat milyen érzés a 34. héten lenni :) ?

Móni
KépKép
reunion
 
 


Timi :shock: :shock: :shock: Gyönyörű! Hol is laktok Ti? Messze tőlem, ugye? Pedig szívesen látnám anyukádat az én gyerekszobámban is :wink: :lol: Kemény alhas? Én nem tom, milyen az. Nem tom, mi lehet :shock:

Manó, nálunk is az a szitu, mint Nyusziéknál. Ha ébred, akkor aztán nincs kegyelem, enni kell adni, de azonnal. Míra különösen ilyen akarnok. Emmával próbálkoztam, hogy nem kap kaját, miután már többször át tudta aludni az éjszakát, de csak elodáztuk így az etetést :? Minket meg 2,5kilósan engedtek csak haza a csajokkal, így sose keltettem, ha ők nem keltek. De valóban, volt hogy kétszer kellett kelnem. Sőt, előfordult 1-2x, hogy négyszer :? Nem lehet mit tenni, szeretem kínozni magam :lol:

Én kedden 6-kor "szültem", és csütörtökön :shock: délelőtt mehettem először fel hozzájuk. Egy rémálom volt a szerdám. Iszonyú fájdalom a csaszi után, epilepsziás roham, és még a gyerkőcöket sem nézhettem meg, foghattam a kezembe... hagyjuk is, még mindig megborzongok az érzéstől :cry:

Nyuszi, Edit, sajna nem jó hírekkel szolgálhatok. Éjszaka egytől Emma mellettem aludt, verte a víz, köhögött és sírt tőle. A szívem szakadt meg. Míra jó fej volt, csak 6-kor kelt, aztán apa megetette üvegből és mellém tette aludni tovább. Doki kijött délután; höröghurut. Bogyót, kúpot kaptunk, csütörtökön újra megnézi. Remélem segítenek a gyógyszerek :(

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Manó!
Én is ébresztem a másikat, különben fél éjszaka fent lennénk. Igaz nekem nem elég a tejem, így éjjel üvegből esznek, és mivel Matyi nem szopik, éjjel fejek neki és azt eszi, Málna szopik, de ha mindig szoptatnám, Matyinak kevesebb anyatej jutna. Így 1-2x kapnak női tejet éjjel. Este 6-7 körül van lefekvés, akkor esznek és mi 10-11 óra körül felvesszük őket megetetni, maguktól akkor még nem kelnének, de a doktornéni azt mondta, hogy ne hagyjam őket 10 órát aludni, mert többször volt olyan is. Na szóval 10 körül még esznek, és szerencsére alszanak is tovább. Legközelebb 5-6 között kelnek, ma mondjuk 7-ig aludtak. :lol:

Edit!
Betöltött 27. hétre születtek, 3 hónapot voltunk kórházban. Nem bírta a méhem a terhelést és nem tudott tovább tágulni. :roll: :( Ezért vagyunk extrém eset, rendes koruk szerint 5 hónaposak, korrigálva azonban csak 2. :D

Törpilla!
Semmi baj, iagzából azért írtam kicsit negatívabb hangnemben, mert egy ici-picit irígy vagyok (persze jó értelemben), hogy ilyen szép nagy Babáitok vannak. És ilyenkor sajnálom az enyémeket, hogy ők mennyit szenvedtek...
Jobbulást Emmának, remélem hamar meggyógyul. Küldünk is neki hatalmas gyógypuszit! Képzeld, mi kapunk oltást hörghurut ellen.

KépKép
zsófikukac
 
 


Timi: szép lett a fali dekor! Sablon nélkül dolgozott anyudkád? Nagyon ügyi!

Törpi: hú azt azért én sem akarnám, hogy vagy egy-két napon át ne láthassam őket. Ezért is vágyok természetes szülésre, mert akkor tutira velem lehetnek a fiúk kb 1-2 órát, és utánna ha nem is látom őket vagy egy éjszakán át, akkor sem olyan nehéz, mint egy csaszi után, amikor csak megkukkanthatod őket!

Kata
labkat
 
 


Nekünk azt monták a kórházban, hogy ha császár lesz akkor műtét után ráteszik a babákat a papára és pár óra múlva meg már a mama is megkapja őket 6 óra múlva vagy hogy
persze gondolom a legideálisabb esetben ha nincs semmi gond

Móni
KépKép
reunion
 
 


Törpi: nem emlékszem hol laksz, anyum Velencén lakik. Barátnőm már leadta a rendelést! :lol:

Kata: a sablon a mesekönyv volt, úgy rajzol, hogy a figurát nézi, aztán egyszer csak ott a falon a másolata. Ja, és 20 év után most rajzolt először.

Reunion: sima szinezőt vettünk, ami falra való, abból kevert anyu színeket. Hogy milyen a 34. hét? Nem könnyű, de még mindíg nem annyira nehéz, hogy szülni akarnék! :wink: Ma a szomszéd megjegyezte, hogy látszik az arcomon, hogy a vége felé járok. Tény, hogy napok óta valahogy nagyobb lett a fejem. :lol:

Köszönöm szépen a dícséretet anyukám nevében! Nagyon büszke vagyok rá! Most annyira belelkesedett, hogy teljesen rákattant a rajzolásra, kitalálta, hogy majd megpróbálja az unokáit lerajzolni.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi!
Eszméletlen szép a rajz és nagyon kreatív az összeállítás is!!É az a zöld alapszín!!Jaj nagyon szupi az egést!Igazán irigy vagyok a babáidra,hogy ilyen szép szoába mennek haza!!!! :lol:

Zsófi!
Hű biztos nagyon nehéz lehetett!!De itt vagytok,jól vagytok!!2évesen meg észre sem lehet már venni,hogy mennyire pici súllyal születtek.

Törpi!
Juj ezek nem jó hírek!!Mit kaptatok rá?
Én délelőtt 11kor szültem a fiúkat.Annyit láttam őket,míg a paraván fölé emelte a doki még úgy magzatmázasan.Majd másnap délelőtt kb. 5percre inkuban.És utánna még 24órára semmi. Nekem is borzasztó érzés volt,hogy nem foghattam őket a kezembe, hozzájuk sem érhettem.

Én sosem ébresztettem őket éjszaka!!!Nagyon sok éjjel telt úgy,hogy 9szer keltem.Mi este 1/2 8körül kajcsiztunk ,így éjjel 11, hajnal 2 és5 körül ettek.Enyémeket nem lehetett úgy megetetni,hogy ébresztem őket.Nappal felébredtek egymás sírására,de éjjel nagyon ritkán.Nekem meg éjjel szinte sose volt segítségem,mert abban az időben a férjem éjszakázott.

Kép

Kép
edit73
 
 


Timi!
Szép a fal.
Pocakod: nekem doki bácsi azt mondta, hogy ha elérik a 2 kiló körüli súlyt, akkor már bármikor jöhetnek, attól függ, az anya szervezete meddig bírja.

Szülés: 2 naposan láttam őket először normálisan, 4 naposan vehettem őket először a kezembe...

Zsófi!
Fel a fejjel!!! Másik topikon az egyik csaj 26 hétre szült, lassan 7 hónapos a babája, szépen fejlődik, nem lesz a tieiddel sem gond.
vovanda
 
 


Az én kis picurkáimat berakták az inkubátorba, amíg engem "elláttak" a szülőszobán. Jázmin nagyon fázott, mikpr megszületett és így ment vele Flóra is, de csak addig voltak bent, amíg én nem kerültem le a szobámba és onnantól non-stop velem voltak.
Én nem adtam le őket, de nem is bánom, mert a szobám a csecsemősök mellett volt és hallottam, hogy mennyire sírnak a babák, akiket ott hagytak.

Flórát sajna többször be kellett rakni kékfénybe éjszakára és akkor is azt mondták, hogy amint felébred hozzák enni. Folyt köv... felkeltek :wink:

t-pk
 
 


Sziasztok!

Timi! Nagyon egyedi különleges babaszobátok lesz. Anyukád nagyon ügyes.

Szült valaki Trixen kívül a János kórházban? Megijedtem a 4 nap múlva fogtam őket először-től. Nekem biztos a császár és 12 órát kell feküdni utána, de azt olvastam, hogy apuka behozhatja a gyerekeket, illetve, hogy 12 óra után mehetek hozzájuk.

Kép
tigriske1978
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?