Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Lányok! :)
Nekem nem igazán azon van a hangsúly, hogy ez (H1N1 oltás)valakinek pénz(félreértettétek úgy látom!), hanem ha úgy pénz valakinek, hogy közben kárt okoz vele, ezzel van a bajom, ezt szemétségnek tartom!!!!Ha valakinek hasznos, jótétevényes dologból pénze származik, akkor azt mondom tett valami jót is az EMBEREKÉRT és kit érdekel, hogy azon még keresett is, megérdemli, NEM SAJNÁLOM!!! Csak senkinek ne legyen baja ettől az oltástól! Ezt kívánom! Hogy valóban ne okozzon az bajt senkinek, hogy felvette az oltást!!! Mert ugye az "ellenoldal" erről beszél, hogy baj lehet. Ha nem rögtön akkor később!
És én ezt nem merem megkockáztatni! Sem magamon, sem a családomon! És azt sem mondom, hogy 100%-osan ez a jó döntés, de az ösztöneim azt sugallják, hogy így kell döntenem!
Ha jön valamilyen vírus (eddig is jött!!) és leküzdi a szervezetem (eddig is leküzdötte!), én soha nem vettem fel semmilyen védőoltást (pl.influenza ellen) és semmi bajom! Szedek vitamint. És igyekszem azon, hogy egészségesen éljünk. Teszek érte! (táplálkozás, mozgás, stb...) De ettől még én is csak egy laikus vagyok, akinek meg kell hoznia egy döntést! :shock:
És hogy ki döntött jól, az sajnos majd csak a későbbiekben fog kiderülni! Mindkét oldalon! Remélem, és kívánom, hogy létezik olyan verzió is, hogy mindkét oldalon jól járunk!!! :wink:

Tiszteletben tartom mások döntését is, és egyáltalán nem az én feladatom, hogy másokat befolyásoljak! Ha más úgy érzi kell neki az oltás, vegye-vigye! Erre is csak azt mondom, csak ne legyenek igazak azok az információk, hogy baj lehet belőle! Mert minden ember "az én fajtám", embertársam, és én nem szeretnék senkinek sem rosszat! Ennyi! Csak a véleményemet tudom közölni, mint ahogy Ti is! :)

Lányok!

Cumiról leszoktatásról valakinek tapasztalata? :roll:

Kép
potykamanó
 
 


Potykamanó tökéletesen igazad van! Jól beszélsz!
kisbogyó2009
 
 


Hunci egy oltásnál hol lehet a műhiba? Rosszul adja be? Azt vagy rosszra csinálják, vagy jóra, de beadni egyféleképpen lehet. És hogy a felelősséget a gyártó ezzel az orvosokra terheli azok meg továbbhárítják a páciensekre ez is aljasság! A gyártó nem vállal felelősséget! Vajon miért?
kisbogyó2009
 
 

 
 

kisbogyó2009 írta:Hunci egy oltásnál hol lehet a műhiba? Rosszul adja be? Azt vagy rosszra csinálják, vagy jóra, de beadni egyféleképpen lehet. És hogy a felelősséget a gyártó ezzel az orvosokra terheli azok meg továbbhárítják a páciensekre ez is aljasság! A gyártó nem vállal felelősséget! Vajon miért?


ne haragudj, nem szállnék vitába, mert meddő lenne...nem mennék bele mély jogértelmezésekbe, de elég sok a bibi abban amit írsz.ezért nem is regálnék, csak annyit, hogy előbb nézz utána a dolgoknak ki miért hogyan felelős milyen okból...(mint ahogy Czeizelt elítélték-ügy esetén...)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.06 21:55-kor.
Vendég
 


És még egy, amit már írtam, tiszta szerencse, hogy vannak kötelező oltások amik mint nevéből fakad, kötelezőek, így azok gyerekeinél, akik azt gondolják néhány vitamin és a helyes élet meg egyéb dolgok amik persze fontosak, elég egy régen-volt halálos vírus esetén, is be kell adatni, hogy ne is jöjjenek vissza.

Egy tény, a kormány nem azért csinálta ezt az oltást, hogy kiírtsa a népet és azon állampolgárokat, amelyek kormánya tőlünk veszi az oltást...

Valahogy úgy gondolom, hogy amennyi higany van ebben az oltásban, több kár ér egy jó kis szmogos területen beszippantva egy kis friss levegőt...
Vendég
 


Újabb hírem van, egy óvodában ahol ismerősünk óvónő, 2 gyereknek is beadatták a szülei a védőoltást mindkét gyerek azonnal beteg lett, előtte semmi bajuk nem volt. 3 hete nem járnak óvodába, otthon vannak és nem tudják normalizálni az állapotukat. Lázuk is van.
Az Ő szüleik is biztos azt gondolják így utólag, hogy milyen jó hogy beadatták, és milyen jó hogy van ez a védőoltás!
Ha valóban jó, akkor ez miért történik meg?

Kép
potykamanó
 
 


Potykamanó!
Én mindig váltóruhával a táskámba mentem akkor mikor még úgy gondoltam előfordul bepisilés. Igazából durva helyzet egyszer volt az auchanban vásároltunk apa tolta Esztit és ő szólt neki hogy pisilni kell mondta az apja hogy mindjárt megyünk tartsa vissza (de akkor még nem igazán tudta sokáig tartani) mentem oda hogy miért "nyafog" mikor mondja pisilni kell és abba a pillanatban már be is pisilt a kosárban ült :) szerencsére nem folyt rá semmire. Szóltam a személyzetnek és készségesen segítettek és eltakarították a dogokat. :)
A lényeg ilyenkor se szabad a gyerköcöket megdorgálni mert hát még nem tudja adott esetben sokáig visszatartani.

Remélem hamarosan vége ennek a H1N1 mizériának mert személy szerint engem már idegesít....

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Potykamanó, esetleg nem volt már lappangó vírus bennük, mert az kizáró ok, mivel felerősíti a betegségeket....

És akkor az utolsó megjegyzés, mert lassan pestisnek érzem magam azzal, hogy merek érvelni nem az oltás mellett vagy ellen hanem amellett, hogy nem kell direkt hülye és megalapozatlan elméleteket kreálni.

A spanyol nátha így kezdődött, enyhe vírus, semmi különös és akkor mutálódott és folyköv.

Ha ez mutálódik, nyilván nem véd az oltás DE ha nem, akkor valami alapja van annak, hogy a madérinfluenza ellen kifejlesztett védőoltást nem propagálták annyira, sőt egyáltalán nem, csak védőintézkedéseket vezettek be és hozzáteszem akkor ugyanaz a kormány csak más tagokkal volt hatalmon, tehát akkor nem akartak miket kiírtani, gondolom, azóta megváltozott a véleményük ezért van ez a káros oltás :roll: és mivel akkor azt nem propagálták annyira, valahogy az az érzésem és több orvossal konzultálva is erre jutottam, hogy itt jobban féltek és nem csak mi, hanem más országok is, mint akkor...

És nem azt kell nézni, hogy ki miből és miét gazdagodik meg, hanem árt-nem árt-használ-nem használ-inkább mellékhatás mint járvány vica versa-előny és hátrány.

Mérlegelni kell nem mocskolódni.
Vendég
 


Hunci néha azért visszaolvasod amit írsz? (pl a második írásod első bekezdése) merthogy nem nagyon sikerült értelmesre. Látszólag annyira okosnak képzeled magad, de egyetlen okos gondolatodat nem sikerült még itt közölnöd. Mégha jogból valaha képezted is magad, mint ahogy azt nagyon igyekszel itt megvillantani, attól még nem váltál a dolgok mindentudójává! Az ellenkezés az még nem bizonyítéka annak, hogy tudsz valamit.
Talán Te vagy az, aki ott volt amikor előállították a vakcinákat, tudod, hogy mi, hogyan és miért történt? De mégsem látod mögötte a politikát?
Az hogy valaki egészséges életmódot folytat, mindeddig bizonyítottan többet jelentett mint bizonytalan oltásokat beadatni. És ezzel nem a kötelezőkre gondolok, hagyjuk már a kötelező oltásokat! Azoknak meg van a háttere! De ennek a H1N1-nek szerinted mi a háttere? Ha annyira okos vagy meséld már el nekem! Egy szabályosan le sem tesztelt vakcinát nehogy már isteníteni kelljen. Ha mindenben annyira tájékozott vagy, biztosan azt is tudod, hogy mennyi ideig tesztelték és hány emberen. Ha ez Téged meggyőzött, az a Te dolgod!
És ha még ennek a kísérletnek hajlandó is vagy alávetni magad, az is!
kisbogyó2009
 
 


Jaj :?

ad 1 csak konyítok dolgokat a joghoz, kaptam néhány órát belőle, de nem egy nagy szám, igaz.bár ahogy írtad, csak képeztem magam, nyilván önszorgalomból.

ad 1 a) ha nem is értek hozzá, mert csak képeztem magam jogból de lassan súroljuk a becssértés határait,a a t/1 inkább e/2

ad 1 b) és te ki vagy?ott voltál?tudsz mindent?jogot, egészsgéügyet, vakcinákat, előállításokat?

ad 2 olvasd el pontosan te, nekem értelmesnek tűnik

ad 3 azért mert vannak olyan marha okos és magukat tökéletesnek képzelő emberek, mint te pl. szokott egy járvány kialakulni, de hálistennek vannak olyan elmabajosok mint én akik beadják maguknak az oltásokat és ezzel megpróbálják azt a lehetetlennek tűnő helyzetet, hogy védve magukat egyben védjék azt a néhány embert is aki nem oltatja be magát és ezzel meg esetleg elkerülni egy járványt.

ad 4 a középkorban nem voltak mesterséges ételek, nem volt semmi, csak növények, gyümölcs, egészséges életmód, mozgás, munka igaz a higiéniával voltak gondok és jé meghaltak az emberek a járványtól...most lehet mondani, szar volt a higiénia, igen, ez igaz, de azért egészségesen éltek a szó nem mai szoros értelmében.

ad 5 és a szezonális influenzával nincs bajod????nincs baja senkinek???MERT UGYANABBÓL AZ ANYAGBÓL KÉSZÜL, ANNAK A FELHASZNÁLÁSÁVAL, EREDMÉNYEI ISMERETÉBEN KÉSZÍTETTÉK EZT ELŐ...ÉS AZÉRT EZ A CÉG NYERT TÖBBEK KÖZÖTT NYILVÁN KORRUPCIÓ GYANÚJA IS FELMERÜLHET ÉS FEL IS MERÜLT GONDOLOM, MERT ŐK RENDELKEZTEK AZZAL AZ ISMERETTEL, GÉPEKKEL ÉS TECHOLÓGIÁVAL, AMIVEL MÁS NEM, ÉS BÁR DRÁGÁN
ÁLLÍTOTTA ELŐ DE GYORS ÉS HATÉKONY VOLT.

ad 6 szállj magadba kicsit, és olvasd el amiket eddig írtam, mert abból az jön ki, nem mocskolódj, gondolkodj, ne csak azt lásd miért nem hanem miért igen.és mérlegelj.

ad 7 nem ellenkezek, csak érvelek és nem vagyok mindentudó , de te sem.
Vendég
 


Sziasztok!

Phuuuu! Ez nem semmi vihar!

Hunci - :shock: én ebben nem is szeretnék részt venni, az ilyesmi távol áll tőlem.
Elolvastam amit nekem írtál, felfogtam, köszi
Csak egyet kérdeznék
Mérlegelni kell nem mocskolódni.
Szerinted mikor tettem ezt? A "mocskolódás" fogalmába azért nem hiszem, hogy bekategorizálható a mondandom, már bocsi. Vagy megint összekeverted a hozzászólásomat mint korábban?
Szerintem lassíts, mert én nem bántottalak. Nem is neked címeztem az írásaimat.
Szerintem a topikok arra valók, hogy mindenki kérdez, vagy közli a véleményét, de miért kell neked azen annyira felhúznod magad ha nem egyezik a tiéddel? Ezt nem értem. :)

Kép
potykamanó
 
 


Zsebi - :)
még nem tudja adott esetben sokáig visszatartani.
- igen, ezt én is észrevettem :D

Kép
potykamanó
 
 


Hunci
És még egy, amit már írtam, tiszta szerencse, hogy vannak kötelező oltások amik mint nevéből fakad, kötelezőek, így azok gyerekeinél, akik azt gondolják néhány vitamin és a helyes élet meg egyéb dolgok amik persze fontosak, elég egy régen-volt halálos vírus esetén, is be kell adatni, hogy ne is jöjjenek vissza.
ez az értemes fogalmazástól messze van. :wink:

Ha visszaolvasol láthatod hogy egy szóval sem írtam öndícsérő sorokat, így mint [/quote]olyan marha okos és magukat tökéletesnek képzelő emberek, mint te pl.
Téged ennyire ki lehet hozni a sodrodból? Menj pszihiáterhez! :lol: :lol:
kisbogyó2009
 
 


Potykamanó, a neked szánt rész az első mondat.A többi általános.Bocs, ha félreértetted.

A te utolsó mondatod pedig igaz másra leginkább.Ha nem egyezik a véleménye valakinek valakivel, ez okés, hálistennek ezért vagyunk különbözőek.

De amin én felhúzom magam az az, ha süket fülekre talál és csak a magáét hajtogatja.
Én tisztán vallom, megértem, aki nem adja be, de ha valaki egyszerűen nem képes arra, hogy együtt lássa a dolgokat és csak egy oldalt néz és erre reagál úgy és olyan stílisban ahogy, felháborító.

Minden mondatod igaz,egy topik arra van hogy véleményt cseréljünk, de itt nem erről van szó, én leírtam ezt is azt is, más meg...na szóval ennyi.

És rohadtul elegem van, ha valaki ismeretlenül egy név mögé bújva szidja a másikat és még alázza is úgy, hogy nem is ismeri.Azért ez nem korrekt.

És nem neked címeztem, ez általános volt ismét.
Vendég
 


Kisbogyó, no comment.
Vendég
 


Hunci csak azért veszem a bátorságot, hogy reagáljak, mert bár nem nekem címezted, de nekem céloztad a mondandókat.
Szóval,
...Ha nem egyezik a véleménye valakinek valakivel, ez okés, hálistennek ezért vagyunk különbözőek. - Te látszólag mégsem fogadod el más véleményét, a jelek szerint.

...De amin én felhúzom magam az az, ha süket fülekre talál és csak a magáét hajtogatja. - éppen hogy Te is csak a magadét hajtogatod!

...És rohadtul elegem van, ha valaki ismeretlenül egy név mögé bújva szidja a másikat és még alázza is úgy, hogy nem is ismeri.Azért ez nem korrekt. - Te is egy név mögé bújsz és éppen ilyen módon szidsz, és alázni próbálsz engem!

...ez általános volt ismét. - ha általános lenne, nem célozgatnád nekem
[/quote]

Semmiben sem különbözünk, csak abban, hogy ellentétes oldalon állunk. Te ugyanúgy kitartasz a saját véleményed mellett mint én az enyém mellett, és mindketten a magunkét fújjuk. Hogy leálltam Veled vitatkozni az nem volt szép dolog, de én legalább belátom, hogyha hibát követek el, Te még erre sem vagy képes!
Én is megnéztem mindkét oldalt és képzeld mérlegeltem és úgy hoztam meg a döntésemet. Te is! Hol itt a probléma? Te felvetted az oltást, én meg nem! Te mégsem fogadod el a döntésemet hiszen éppen ezért fröcsögsz rám. És még Te mondod, hogy Téged bosszant ha valaki csak a magáét fújja?! Szerintem akkor ez az a pont ahol lezárhatjuk ezt a vitát. Ne fáradj azzal hogy újabb erölködésekkel minősíteni próbálsz. Én képes vagyok magamat is minősíteni. Szóval, hagyjuk! További jó döntéseket kívánok Neked az életben! :)
kisbogyó2009
 
 


Kisbogyó, én nem ismerlek téged, nem is akarlak, bár lehet hogy mégis ismerlek, mert egy a város, ahol élünk, én éltem.Itt sokan ismernek, tudják a nevem, munkám stb.Én nem bújok egy név mögé csak úgy.
Ja és még egy, mielőtt bejelentkeznék a pszichiátriára, általánosan fogalmaztam, az, hogy magadra vetted, szeláví, mindenki magából indul ki.bocsika.Nem erőlködök, ahogy írtad, csak szeretek pontosítani, én galád.
Ja és még egy, még engem nem oltottak :wink:
És igen, különbözünk, szerencsére, nem állunk ellentétes oldalon, mert bizonyos emberekkel én, a pszichiátriai beteg semmilyen oldalon sem állok, nem alázom meg azzal a másik felet, hogy egyáltalán valamilyen oldalon álljak is vele.Én különbözök, saját véleménnyel, érvekkel alátmásztott gondolatokkal meghallgatva a másikat.

Milyen érdekes, nem oltattam bárányhimlőt, mégsem volt ekkora cirkusz, mert mindenki megértette,ki miért és hogyan csinál.Hm...Akkor hogy is van ez?

És csak általánosan.Köszönöm a sokrétű, és legfőképp jogilag, na meg egészségügyi szempontból alátámasztott minden véleményt, amit email vagy pü vagy nyilvános fórumon olvashattam bármilyen oltással kapcsolatban, én szeretek mérlegelni, végiggondolni a dolgokat,értelmes és okos emberekkel vitatkozni, de "erölködni" nem szeretek, megyek is hívni az orvost pszichiátriai beutalóért.
Vendég
 


:shock: :roll:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Mi ez?!! :shock:

Hunci
Rossz napod volt? Nagyon tüskés vagy, csak úgy fröcsög belőled a rosszindulat. (Bár nekem semmi közöm hozzá.)

Kép
petyaanya
 
 


Sziasztok!

Húúúú nem semmi vita alakult itt ki. Szerintem bár senki pártját nem szeretném fogni de ilyenen vitatkozni. Mindenki dötse el hogy oltat vagy sem.

Viszont ha már ennyit témáztátok nem tudom hogy ki tudja és ki nem a férjem beoltatta magát és akkor mondta a háziorvosunk hogy ha a H1N1-el oltatja valaki magát akkor az alap infulenza ellenit is be kell adatni mert a kettő együtt okés. (én nem olvastam ennek utána de erről itt még nem olvastam gondoltam megosztom veletek.)

És amit kérdezenék ha már ennyien utána olvastatok hogy meddig véd ez az oltás azt valaki tudja?

Na hogy valami vidámabb témát is érintsünk. Ki mit fog venni a gyerköcének karácsonyra várom az ötleteket mert én most elég ötletszegény vagyok.

Vagyis van ötletem Esztinek mindenáron iker játékbabakocsit szeretne, csak a gáz benne hogy Balázs is de hát babakocsit mégsem vehetek neki. Esztinek meg csak akkor szeretném megvenni ha legalább valami olyat találnék aminek a Balázs is hasonlóan.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi - az ismerősöm aki felvette az oltást, azt mondja, ugyanúgy szezonális mint a sima influenza elleni, vagyis 1 évig véd.
karácsonyi ajándék? :oops: én még nem tudom, de már sokat gondolkodtam :)

cumiról leszoktatásban senkinek nincs tapasztalata?

Kép
potykamanó
 
 


Potykamanó :D
az én 5 évesen még mindig szopja az ujját :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi - :D egy kis újjszopás az megbocsátható, de ez a fránya cumi engem már zavar, bár még van egy kis időnk az oviig és csak alváshoz használjuk, néha egy kicsit még ébredés után, de szeretnék ötleteket kapni. Oviig csak el kellene hagyni. :?

Kép
potykamanó
 
 


Petyaanya, köszi.Örülök, hogy én vagyok a feketebárány, én "is úgy látom",hogy "csak én" írtam rosszindulatúan.

Potykamanó, sztem kicsi még, én nem venném el ezt az örömét, majd később leszoktatom, ha nagyobb lesz és összeszedjük a cumit, kidobjuk és másnap lesz helyette más, egy ajándék.De csak ha felfogja a kis agyával a "cserét".
Vendég
 


Potykamanó!
Karikás cumiról nincs tapasztalatom. nálunk az üveges cumi van még meg abból iszák este és reggel is a cuccot és a déli alvásnál. Nem tudom hogy aludnának el nélküle de úgy vagyok vele hogy majd az idő megoldja. Oviba nem lehet vinni ott úgyis elfogják fogadni azt a helyzetet. NEm veszem el tőle az örömöt.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Ajándék:
még nincs legónk, azt szeretnék, meg Bartos Erika könyveket. (Bogyó és Babóca sorozat; Anna, Peti, Gergő sorozatból)

Alváshoz nálunk is van még cumi, de napközben nem használja. Nem veszem el tőle, ha ezzel alszik, akkor aludjon ezzel. Azt mondta az óvónéni, segítenek a leszokásban.

Kép
petyaanya
 
 


Sziasztok!

Cumis tanácsokat köszi MINDENKINEK!

A legó karácsonyra tök jó, még nekünk sincs, és nekem még tetszik ez a nagy oroszlános párna, Szilárd is szereti az oroszlánokat :P és a párna nálunk nagyon kell!

Kép
potykamanó
 
 



Kép
potykamanó
 
 


Sziasztok!

A vitához direkt nem szóltam hozzá! :shock:

Zsebi,
iker játékkbabakocsi?Olyat még nem is láttam!Micsoda ötlete van Esztinek!

Potykamanó,
sajnos az enyémek is cumiznak! :oops:
A bölcsiben sajnos szinte mindenki cumizik!Direkt megkérdeztem a gondozónőket,hogy elviheti-e a Télapó,hát NEM!!!Várni kell,amíg maguktól elhagyják,különben törést okozunk nekik!

Petyaanya,
nekünk rengeteg Lego duplo-nk van,nagyon szeretnek velük játszani!
Mivel 3 hét múlva szülinap,anyósomék nevében már vettünk ajándékot:autópályát kapnak,ami kilövi az autókat.Tőlünk kapnak még kisautókat,mert az jöhet minden mennyiségben.Most a tescoban vannak jó Matchboxok és előkerültek Apa gyerekkori Matchboxai is,igazi kincsek!

Andi
Kép
aanda
 
 


Andi!
Gondolkodtam én is ilyen autópályán ti milyet vettetek? Majd írd meg hogy mit szóltak hozzá. :)

Bár Balázs nem egy autózós gyerek.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Aanda
nálunk is a férjem nyáron elővette a szuper matchbox gyűjteményét, mindenféle típus van benne

Nálunk könyv és építős játék lesz karira.

Nagyon szomorúnak találom, hogy ilyen hangvételű vita alakult ki ezen a fórumon, ahol soha ilyesmire nem volt példa, és remélem nem is lesz

Nálunk mindkét fiú 2-3 hónaposan néhány hétig cumizott, aztán egyik napról a máikra megútálták.
Unokahugom még 5 évesen sem hagyta el magától, szerintem azért kell vhol határt szabni....

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma!
Teljesen egyetértek valahol határt kell húzni a cumizásban és én azt gondolom van az a kor amikor már lehet velük erről értelmesen beszélgetni. Pl. Gáspár Virág számomra meghökketnő volt hogy úgy öltözött mint egy felnőtt nő és még a cumi ott lógott a szájában mindenhol mert akkor legalább csak este vegye elő...

Vitát én is sajnálom remélem békés lesz már a fórum és beindul mert mostanában kevesen írunk. :)

Nálunk ami most nagyon bejött a Balázsnak a férjem régi motorja olyan mint a kisautó de motor na azzal is alszik már. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi

mi vonatpályát vettünk nemrégiben fából, nagyon szereti Olivér, darabokból kell összeépíteni a pályát, vannak hozzá vonatok, fák, házak, sőt híd is. Ezzel akár 1 órát is el van Olivér, közben azért néha jól berág, ha nem tudja úgy összerakni, akkor hisztizik.
Az építő kocka is nagy sláger, általában garázst szokott építeni az autóknak. A legnagyobb favorit pedig a futóbicikli, úgy megy vele lent, mint a golyó, alig érem utol. Az egyik ismerősünk gyereke is ilyen futóbiciklivel kezdte 2 évesen, most 2 éves 8 hónapos, és a rendes 2 kerekű bicajjal stabilan megy.

Kép
zsuzsi73
 
 


Sziasztok!

Oltáshoz még bocsi - csak mert most olvastam végig a termést: oltásellenzők, ti nem néztek túl sok amerikai krimit?! :roll: Hadd döntse már el mindenki, mit szeretne, alaptalanul minek gyártotok összeesküvés- elméleteket?! És minek akarjátok ráerőszakolni másra a saját véleményeteket?

Ajándék: Olivér most nagyon rá van kattanva a sablonok rajzolására, úgyhogy olyat biztosan kap. http://www.tulli.hu/product_info.php?products_id=19034
Meg szerintem lego duplot is. A vonatozást mintha kezdené unni, de a sínek pakolását, a mozdonyokat nagyon szerette. Jelen pillanatban a repülők a kedvencek. Meg állandóan szerel...
20140901102739
 
 


Oltás-témához: sok mindenben egyetértek Huncival, Lilivel, Zsebi férjével :lol: és Hajnival, meg a még oltakozni szándékozókkal. Engem marhára nem érdekel a mögötte lévő pénz vagy politika, az érdekel, hogy a gyerekem NE legyen beteg, és őt úgy tudom első körben megóvni, ha magamat beoltatom és a gyereket itthon tartom, mivel még kicsi az oltáshoz. HA én elkapom, akkor viszont biztosan megfertőzöm Bálintot, mert össze van zárva velem, és az elmúlt évek tapasztalatai szerint én könnyen megbetegszem. Ezért logikus lépésnek gondolom ezt megelőzni. Az oltóanyag pedig ezer éve ugyanúgy készül minden influenzavírus ellen, csak más a konkrét vírus benne. Mellékhatása meg mindennek van, még egy fájdalomcsillapítónak is. De azért majd beszámolok a mellékhatásokról, a nagyfiam már 1 hete megkapta, és nincs még szárnya (pedig jó lenne!!!), és nem is röfög többet, mint eddig.:lol:

Ajándék: akinek még nincs konyhája, szerezzen egyet, a miénk tavaly óta "kitart", és midennap készül benne valami finomság, most majd bővítjük pirítóssütővel, kávéfőzővel... :lol:
Ja igen, és fiúknak szerelő játék, nekünk olyan van, amiből autót és motort lehet összerakni darabokból, rendesen csavarokkal, van hozzá hagyományos meg elektromos csavarhúzó is.

Zsuzsi, milyen bicaja van Olivérnek? Tennél linket?

dkata
 
 


Zsuzsi!
Ilyen vonatpályánk nekünk is van. Enyémek is imádják már nagyon szép pályákat tudnak építeni belőle.

A futóbicikliről én is sok jót hallottam csak két bajom van vele egyik már van biciklijük é elég azt tárolni a másik meg hogy árban elég húzos egy ilyen és nekünk kettő is kellene....

Hajni!
És ilyennel tud a Olivér rajzolni. :shock: Nem semmi.

Kata!
De most a legújabb infok szerint lehet oltatni a mi gyerekeinket is nem? (ha jól hallottam egy év felett lehet már oltatni.)

A konyha nálunk is tavaly óta nagyon nagy sláger. Ahhoz már én is gondoltam gépekre (robotkégpre mindenképp az enyémmel akarnak mindig dolgozni, de mg ki kell gondolnom hol tudjuk tárolni. (Nagyon nagy már a helyhiány nálunk).

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi, nálunk is helyhiány van! :lol: Vagy túl sok játék. :oops:
Elvileg lehet oltani, gyakorlatilag meg azt mondta a gyerekorvos, hogy oltakozzunk mi, 3 éven alulit nem olt, ha nagyon nem erősködöm. Ádámot minden további nélkül beoltotta ugyanez az orvos. A háziorvosomat is megkérdeztem ma, azt mondta, így jó lesz, hogy mi oltakozunk, mert a gyerek még nem jár közösségbe. Ha járna, akkor gondolkodnék rajta, de addig várunk. (Én, aki oltakoztatom a gyereket ezerrel. :lol: :lol: ) De most tényleg örülök, hogy be van oltva b.himlő ellen, és hogy megkapta a pneumot is.

dkata
 
 



Kép
zsuzsi73
 
 


Kata!
Igen ez teljesen jó okfejtés. Mostanában én is elgondolkodtam az oltáson csak az a bajom hogy pl. anyósom óvodában dolgozik egyáltalán nem akarja beoltatni magát és azért találkozik a gyerekekkel akkor tőle simán elkaphatja :( vagy főleg úgy hogy ők rendszeresen betegen jönnek hozzánk jelszóval csak folyik az orrom kicsit meg köhögöm.

No csak lesz valahogy. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Szasztok csajok

Ezer éve, tudom....de nem megy sűrűbben....Nekem valahogy a második gyerek nem túnik sokkal könnyebbnek az elsőnél :?

Még mindig azon izgulok egész nap hogy eleget fog-e enni és aludni, meg pont akkor-e amikor én szeretném....Mivel ilyen nagy súllyal született Viki, nagyok az elvárások is, de szerintem ő nem lesz nagy baba, igy rendesen be is lassult...egyszerűen nem kéri a plusz tápszert, csak ami a ciciből jön, az meg nem annyi mint ahogy a könyvben irják....múlt héten csak a minimalis 150 gr-ot hizta, ezen a héten meg csak 130-at...igy most 5,43 kg..persze azért még mindig husi nusi, de ha igy folytatjuk, akkor már nem sokáig....doktor bácsi majd csak 19-én látja, amikor az első oltásokat kapjuk, remélem nem fogja megint azt mondani hogy éheztetem a gyereket :oops: :oops:

Háát, a H1N1 vitát csak felületesen futottam át, szerintem nem érdemes ezen összeveszni senkinek, mindenki mérlegeljen és döntsön legjobb belátása szerint...anyukám beadatta, Zoli is megkapta a munkahelyén, én kihagyom és a gyerekek isl...reménykedem hogy az oviban nem fog terjedni...én Vikivel úgyse nagyon mászkálok, csak ha nagyon kell...
Máté persze megint beteg, úgy tűnik a köhögése jövő májusig már nem fog elmúlni és a porszívót sem érdemes elpakolni (orrszívásra)
Valaki múltkor irta, hogy echinaceat ad homeosban, ha jól emlékszem D4 higitasban...Az ugyanaz mint a CH5 ?? Nekem olyan van itthon, az jó gyerekeknek is ? Szerintetek használ valamit ?? Persze már elkezdtük a második adag Broncho-Vaxomot, de azt 10 nap szedés 20 nap szünettel kell most és a köztes 20 napban a védőnéni is javasolta hogy szedjünk valamit....
Béres multivitamin csak cukorkának jó....

Cumi ügyben- mi még mindig nem bírtuk elhagyni alváshoz, bár az oviban már többször is mondta hogy 'elfelejtették' odaadni neki...sajnos itthon még nem tudtuk elfelejteni és mikor itthon vagyunk betegen/hétvégén akkor napközben is többször eszébe jut hogy kell neki....próbálom a télapóval 'ijesztgetni' hogy nem fog cumis nagyfiunak ajándékot hozni..hát nem tudom, remélem azért a 4. szülinapig sikerül valahogy megszabadulni tőle....Reggel/este még mi is cumisüvegből ittuk a kakaót, de a cumi már teljesen kiszakadt és ki kellett dobni..Egyik reggel teljesen spontán mondtam hogy ebből már nem lehet inni, és lecseréltem a csőrös pohár fejére (Aventes) és gond nélkül áttértünk. Viszont egyre többször iszunk tejeskávét, azt meg kizárólag bögréből lehet inni :lol: :lol:

Pelenka témában, éjszakára még mi is hordjuk,, pedig már hetek óta nem pisilt bele, de nem hajlandó levenni...Kb 4-5 napig hordjuk ugyanazt a pelust, még 4 darab van a csomagban és nem szeretnék többet venni...nem tudom hogy lesz.....

Ajándék témában én is tanácstalan vagyok, főleg Vikinek... 3 hónaposan mit lehet neki venni ? Ezer féle játékunk van, már nem nagyon szeretnék többet, és minden nagyszülő kérdezi hogy mit vegyen....
Máté valami zenélős dolgot fog kapni, az oviban az ovónéni gitározik nekik, azóta ős is mindig gitározik egy teniszütővel, meg énekel -angolul is, bár annak egy része még halandzsa...de édes :lol: :lol:

Kicsit visszatérve a szoptatásra, szerintetek az urticát meddig érdemes szedni ? Most épp abbahagytam 1 heti szedést, van még értelme jövő héten megint folytatni ?
Pár napja 100-130 -akat tudunk kiszívni, de az adagja 130-140 lenne és ugye egyre nő....és látszólag nem rajong a tápszerért...meg sokszor annyira be tud aludni, hogy az egyszeri éjszakai keléssel meg a 4 óránkénti evéssel már a napi 6 etetés nem nagyon fér bele, most is fél hétkor ettünk, de fél 10-nél későbbre nem tudom tenni az esti evést, ma lehet, mert Máté a nagyinál alszik, de különben fél kilenc körül szoktunk enni, ha meg túl közel van a két etetés, akkor eleve nem eszik annyit, meg sokszor fél adagnál beájul a drága... szóval sehogy sem jön ki jól....

Na jó, eldugulok, bár ki tudja mikor tudok megint jönni....holnap megyek nőgyogyihoz, javasolta hogy tegyünk fel spirált....még nem tudtam megbarátkozni a gondolattal hogy 6 év küzdelem után megint védekezni kelljen :oops: :roll:

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Zsebi, én nem engedném, hogy betegen jöjjenek a gyerekhez. Ezt elég radikálisan és bunkó módon kivitelezném is - bár szerintem az a bunkóság, ha betegen mennek 2 kisgyerekhez. Szerencsére nálunk nem jut eszükbe. Nálunk se oltakozik anyukám, apukám igen. Tesóm se. Ha tényleg járvány lesz, én komolyan gondoltam, hogy itthon tartom a gyereket abban a pár hétben, az nem nagy dolog. Azokkal meg találkozhat, akik be vannak oltva. Ettől függetlenül akármennyi óvintézkedést tehetünk, elkaphatja bárhol, bármikor.
És leginkább az oviból meg iskolából fogják hazavinni a nagyobbak, akik akár tünetmentesen, egy kis orrfolyással észrevétlenül átvészelik és közben pedig fertőznek. Persze én remélem még mindig a dolgok "könnyebb" lefolyását, azt, hogy ha lesz járvány, akkor is csak enyhe lefolyású.

dkata
 
 


Lányok,
tápit már senki nem ad a nagyobbacskáknak? Zsebi, a tieid mit isznak? Nálunk is még mindig megy reggel, este, cumisüvegből, az ágyban. Illetve Barninak már nagyrészt tej, csak Aliznál tértem vissza a kaki miatt. Biztos jelezni fogják maguk, ha már nincs szükségük rá.

KépKép
lili73
 
 


Karácsonyi ajándék megvéve, télapós és szülinapos ajándék megvéve.
Télapóra tommy kisteherautó vagy micsoda, aminél ha a vezető fejét lenyomja, elindul.Már van ilyen repcsi meg vonat.
Szülinap favonat.
Karácsony favonatos kiegészítők.

azért kap külön télapót is mert ugye aznap született és így akarom elhatárolni, hogy csak mert szülinapja van, télapó sem feledkezett meg róla :lol:

amúgy imádja a favonatos cuccokat, vaterán szereztem csomót, nagyrészt azért már előre megkapta :lol: nagy kedvenc lett.

Lili, én már egy ideje nem tápozok.

Cumival kapcsolatban annyi, hogy igen, kell határt szabni, kétségtelen, de valahogy ez egy örömforrás neki, így amíg agyilag nincs ott, hogy el akarná hagyni, nem veszem el, majd úgy 4 évesen kb próbálom elhagyni, óviban úgysem engedik.

Kata, ez jó, nincs szárnya.Még nekünk sem :lol: .A gyerek oltásával kapcsolatban az a bajom, hogy félek...mégis bölcsis és így is állandóan köhög, nem beteg, tehát megy bölcsibe, azért ez mondjuk jó, de mindig köhög. szóval velünk kapcsolatban nem volt nehéz a döntés, de vele kapcsolatban nagyon vacillálok.Pláne hogy egy kismami is kh-ban van, pedig egészséges, én valahogy nagyon elkezdtem félni :cry:

Hajni, karácsony előtti héten (24-ei héten és két ünnep között szabin vagyok...ráértek???)
Vendég
 



KépKép
lili73
 
 


Zsebi,
amit föltettem linket, attól sokkal nehezebbet rajzol, csak az szar minőségű, és vannak benne olyan részek, amibe nem fér bele a ceruza. Járműves van neki meg rovarok. Ilyesmi, csak egy butítottabb változat:
http://www.tulli.hu/product_info.php?products_id=19045
Hely nálunk sincs, már így is mindenhol ikeás dobozok vannak. :?

Lili,
Olivér már csak néha kap tápot, leginkább biotejet kap naponta egyszer - pép formájában.

Hunci,
majd lemegyünk anyuékhoz, de biztos lesz nap, hogy itthon leszünk, egyeztetünk, ok? :D
Brüsszelbe mennyi időre mész? Hű, izgi! :D

Kata,
a múltkor, mikor az ikeában voltunk, Olivér olyan sokáig eljátszott a gyerekkonyhával, nagyon tetszett neki. Nem is karta otthagyni, felmarkolta a játékpoharakat, úgyhogy a felespoharak már megvannak a konyhához, de a konyhát nem vesszük meg helyhiány miatt. :(

Kriszta,
látod milyen ügyesek vagytok?! Nem is kell pótlás! :D
Nekem is az a bajom, hogy nincs ötletem, milyen ajándékot kapjon Blanka. Mindenünk van, és nem szívesen szaporítom a játékok számát, már mindenhol az van, helyünk meg nagyon nincs. Úgyhogy ha eszedbe jut vmi, oszd meg velem kérlek! :roll: :D Homeoshoz nem értek.

Orsi,
Lili miket kapott ilyan kicsinek?

Wish,
hogy vagytok? Nagylányod mit kap mikulásra, karácsonyra? Ovi alakul?

Katyerina, ha olvasol minket, jelentkezz! Olyan kíváncsi vagyok, milyen nektek ott kint!
Bandika, te is olyan régen voltál! Pompika is...

Lányok, Olivérnek visszamaradt egy kis köhögés a náthájából, van vele vmi teendő? Mit kéne neki adnom?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901102739 2009.11.10 13:07-kor.
20140901102739
 
 


Kriszta!
De jó hogy jöttél. :)
Szerintem azért ha rendesen kiszívja mindig és éjszaka egyetelg egy plusz fejést bevállalsz annak a tej mennyiségnek tuti nőnie kell.

Hajni, Kriszta!
Köhögésre nagyon jó a hárs méz egy kanállal kell reggel (teás) és egy este ha köhög a gyerköc. Enyémenk sem hatott semmi és a kórházban ajánlották és egy nap után mintha elvágták volna a köhögést mondjuk én adtam még utána egy kanállal egy hétig biztos ami biztos.

Lili!
Én 18 hónapos korukig adtam anyatejet és utána folyamatosan tértem át a rendes tejre már azt kaptank egy az egyben.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Emma,
a vonalzóidat csak én nem látom?

Zsuzsi,
fa vonatpálya nekünk is van,mostanában megint előkerült.

Kata,
konyha jó ötlet!

Lili,
én 22 hósan hagytam el teljesen a tápszert,és tértem át 2,8%-os friss tejre.

Hajni,
köhögésre Prospan-t adtam.Ez borostyánlevél kivonat és nagyon fincsi.

Dicsekednék:VAN ÁLLÁSOM!!!! :D :D :D
Felvettek családi napközibe dajkának!Annyira boldog vagyok!
Dec.1-én kezdek,fél 8-tól fél 4-ig fogok dolgozni.A szomszéd városba kell majd átbuszoznom,de csak 10 km!
Ma boldogan fel is mondtam a 8 és fél éves munkaviszonyomat,mert úgy sem tudok visszamenni oda műszakozni.

Ezzel annyit változott még a helyzet,hogy már be is vagyok oltva és a gyerekeket is be fogom holnap reggel oltatni!Felhívtam a gyerekorvosunkat,hogy mi a véleménye!Ő a 3 év aluliakat nem oltja be,de 3 év fölöttieknek és közösségbe járóknak igenis ajánlja az oltást.A szezonális oltást is meg fogjuk kapni 2 hét múlva!

Andi
Kép
aanda
 
 


Aanda, ez szuper, gratulálok!Megkérdezhetném, hogy a 3 év alattiaknak nem adja be kitétel érvényes-e a dokid szerint arra is,hogy egy 2 éves közösségbe jár???Vagy azokat is beoltja vagy nála mindenféleképp 3 év felettinek kell lennie???És egyszerre oltja a két oltást?

Lili, köszi a linket, nagyon érdekes volt, és elgondolkodtató...Csak egy a baj, most aztán nagyon vacillálok a gyerek miatt.Nehéz nagyon.

Hajni, egy napra megyek, hajnalban megyek és hajnalban jövök, lesz egy EU-s szakértői értekezlet a Tanácsban és oda kell mennem képviselni a magyar álláspontot.Jó ki is leszek fáradva.Majd rád csörgök megbeszélni a decemberi talit.
Vendég
 


Aanda! Gratulálok az álláshoz! Én is oltatnék a helyedben, meg ha ovis korú lenne a gyerekem, akkor is.

Lányok, ha valaki konzultál a gyerekorvosával, én szívesen meghallgatok minden véleményt! Enyém orvos is azt mondta, nem szívesen olt 3 éven alulit, de ha kérem, beoltja. A másik meg, hogy 3 hónap múlva 3 éves lesz, azaz nem az alsó korhatárt súrolja, hanem a felsőt, és kezdi tavasszal az ovit, vagyis gondolkodnom kell rajta, oltassam-e.

Lili, köszi a cikket! A Kulcsár Andrea véleményére egyébként is adok, enyém doki is hozzá jár oltás-továbbképzésre. :lol: Én pont ezeket írtam, ami itt van a cikkben... Csak elég fura lesz egy járvány estén azt mondani anyukámnak karácsonykor, hogy Te nem oltakoztál be, ne gyere ide! És tényleg nem lehet itthon tartani a gyereket hónapokig, főleg, ha mint Ti is, most kezditek a bölcsit.

Ha valakinek van/lesz tapasztalata, akár ilyen, akár olyan, írja meg.

Hajni, hogy Te milyen kis rendi vagy, írsz mindenkinek! :lol:
Anikót kihagytad, Őt megint elrabolta valami sejk, mint tavaly? :shock:
Anikó, ha olvasol, légy kedves írni egy pár sort!

dkata
 
 


Lili, a kakival mi a helyzet? Ami eszembe jutott még: sütőtök (azt Bálint nagyon szereti) és aszalt gyümölcsök minden mennyiségben! Én most szultánmazsolát vettem, nincs benne mag, hatalmas szem, magas cukortartalom, szerintem ha szívesen megeszi, segíthet. De a sárgabarack, aszalt szilva, meggy, áfonya is finom, ha összekevered, még érdekes is! :lol:

dkata
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: