Új privát üzeneted érkezett!

Azért nem kell beparázni a toxémia miatt, vannak előzményei.

Én meg úgy döntöttem, hogy még jövök jövőhéten melózni és utána otthon vagyok!!!!!!!! Lekakkantok mindent és mindenkit! Mondjuk már délután, mire hazaérek elég fáradt vagyok, fáj a lábam, be van vizesedve. És nem engedhetem meg magamnak, hogy hazamegyek és nem csinálok semmit.
Klári: Soksok boldog szülinapot neked!!!!
Móni:masszázson ne gondolkodtál? Állítólag az is nagyon hatásos, bár én nem próbáltam, barátosném mondta.
Timi: köszi a tanácsot. Nem akarom ráhagyni a dolgokat, mert sajnos akkor soha nem fog leszállni rólam, úgyhogy muszáj lesz vele csatáznom. Egyébként egy tündéri, segítőkész, kedves asszony, csak az a baj, hogy mindenbe beleszól és erőszakkal rádtukmálja a dolgait.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Pill!
Többnyire az anyósok jóindulatból elviselhetetlenek! Szerintem :)
Betanítással mi újság? :)

Timi
athena

Klári, nagyon boldog szülinapot Neked!!!

Aranyos 4D képeket raktatok fel!

Judeee, Marcinál én is ilyet akartam venni, de szerencsére nem kellett vennem, mert kaptam kölcsön. Nekem bejön nagyon ez a verda.

Tamesz, ne legyen hó, jóóóóó???? Én hóban utálok vezetni városon kívül, és akkor nem tudnék hazajárni anyuhoz. Január közepétől már lehet hó, akkor úgyis szobafogságon leszünk :lol:

Móni, nekem is volt ilyen érzés, de nem lehet, hogy a másik baba az? Mert nekem akkor volt ilyen, amikor Mincsi kereste a helyet a beforduláshoz. Mióta befordult, megszűntek az ilyen panaszaim

Pillesz, azért magyarázd el apának, hoyg arra azért kell egy kicsit várnia, hogy együtt fürödhessenek :lol: :lol: :lol:

Szilikon vs. latex. Mi próbáltuk mindkettőt, nekünk a szilikon vált be. Tesóm lánya meg csak latexesből tud inni.

Monyo, nekem a dokim a kismama-masszázst és a kismama-tornát javasolta hát- és csípőfájdalomra.

Pelus. Én nem a legkisebbet fogom venni, hanem a másodikat.Marcival is így csináltam. Barátoktól babalátogatás során kaptunk egy csomag 1-es pelust, de el kellett ajándékoznom egy koraszülött ikerpárnak, mert 1 hét után kinőtte Marci.

Judeee, remélem minden oké lesz. Pihenj sokat, amennyit csak tudsz, és ne hergeld magad :lol: :lol:

Szegény Bogaracska... Remélem még jópár hétig kihúzzák együtt. Tudja valaki, hogy ilyenkor mikre kell készülni? Kima, nem jársz erre véletlenül? Neked sajna van tapasztalatod :cry:

Pillesz, magyarázd el anyósodnak, hogy az én 17 hónapos fiam a mai napig utazóágyban alszik, ha anyuéknál vagyunk. És mivel napközben is alszik, nem is kell feltétlenül nagy túrákra gondolnia :twisted: Mi lenne, ha eladnád? :lol: :lol: :lol:

Athena, akkor már csak az kell, hogy el is kezdje kirámolni a babaszobát. Sőt, hogy be is fejezze :lol: :lol:

Twist, olvastam reggel a blogodban, hogy hogy jártál. Felháborító számomra, hogy ennyire figyelmetlenek a dokik. A kiskönyvbe nem nézett bele véletlenül??? Mert ott ott van feketén-fehéren az időpont... áááá, mindegy, most már próbálj meg lenyugodni

Nálunk csak akkor van vizelet-vizsgálat, ha az elmúlt 4 hétben nem volt labor. Most nem volt, és néztek is, és november végén megint fognak nézni

Brigi

Kép

Kép
hékás

Apaságival kapcsolatban lenne kérdésem. Az önkormányzatunk honlapján 2 helyen van leírva az apasági, és mindkét helyen más dokumentumok vannak feltüntetve. Az egyik helyen az írják, hogy kell a családi állapotról igazolás, a másik helyen meg azt, hogy nem kell. Most akkor mi van? Tudtok segíteni???

Brigi

Kép

Kép
hékás

Valakit lassan kinézek magamnak a táblázatból. Valki olyat szeretnék kapcsolattartónak, aki nem közvetlenül velem szül, és viszonylag sűrűn bekukkant ide. Még nem tudom.

Még nem jött az új belépő, így a kiskocsog sem jött a helyemre. Talán jövőhéten. De ha nem, én azt sem bánom.

Szóval már csak 5 nap meló!!!

El sem hiszem. Olyan jó lesz, mindent szépen el tudok intézni, vásárlás, takarítás, ügyintézés.....

Tök furcsa, hogy innen föntről nem találom nagynak a hasam. Modjuk a cipőmet nem látom már, de akkor sem nagy. De tükötből, oldalról....olyan, mintha nem is az enyém lenne, iszonyú nagy. Mintha rámragasztottak volna egy 10 kilós dinnyét... :D

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Brigi: nálunk kell családi állapotról igazolás, szerintem mindenhol u.a. kell.
Szerintem kérd ki, és azzal együtt menjetek, minthohy 2 kört fuss feleslegesen.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Pillesz!
Mi nagyon egycipőben járunk:
magamat én sem látom hordónak, de amikor a tükörbe nézek! Mindig meglep!!! Mikor apa mondja, hogy mekkora nagy a pocakom, sosem látom nagynak, de mikor a tükörből......
És meló téren is. Én is köcsögöt fogok betanítani. Nálunk az a csaj jön vissza, akinek a helyére én jöttem egy évvel ezelőtt, mert elment szülni. Most vissza fog jönni, mikor én elmegyek, de már hónapok óta idejár, és azon dolgozik, hogy engem kirúgjanak, hogy ő visszajöhessen (tavaly novemberben szült, és júliustól dolgozni akart... igazi anya-típus). Ő egyébként egy beképzelt, flegma, lenéző büdös picsa...
Bocsánat.

Timi
athena

Klári :D :D :D
nagyon sok boldog születésnapot!!!!!!!!!!

Móni
KépKép
reunion

Sziasztok,

Reunion:olvastam hogy gyogytornaszt keresel,nem tudom merre fele laksz,de a moszkva teren van egy nagyon szuper gyogytornasz,en kismama tornara is hozza jarok,22 eve foglalkozik ezzel es nagyon profi,ha gondolod,keresd ot meg,a neve Dr.Lovasne Toth Ottilia,a szama pedig 06/20-9832177...

Klari:Boldog Szuletesnapot Kivanok Neked! :)

Bogaracskat sajnalom,elegge messze van azert a vege,de remelem mihamarabb jobban lesz!

Szenvedelyes babanet olvaso lettem :)
Bar hozza nem sokat szolok,minden napomat itt kezdem es fejezem be :)
Tok jo dolgokat irtok :roll:

Szep napot mindenkinek!Itt lehetetlenseg kimozdulni,szakad az eso.... :cry:

Kép

Anita
bellaani

Sziasztok!

Klári, nagyon boldog születésnapot kívánok! Tegnap sokáig dolgoztam, így már nem volt lelkierőm bescannelni neked amit ígértem, de a hétvégén bepótolom!

Szegény Bogaracska, mielőbbi jobbulást neki!!!! Remélem azért hazaengedik még szülésig! :shock:

Monyo, én is ajánlom a masszázst, nekem nagyon fáj a hátam, és a torna-masszázs kombináció segít, kezd javulni a helyzet.

Hékás, köszi a tippet, ez azt jelenti, hogy pelusból mondjuk azért legyen 1 csomag újjszülött, biztos ami biztos, és vegyem a következő méretet - ha jól értettem.

Amúgy a mostani Kismama magazinban van Pampers pelenka kupon, ha vkit érdekel.

Kép
lizzyy

lanyok baj lenne ha maradnek?tudom parszor bejelentkeztem mar es eltuntem de most idom mint a tenger es minden nap olvaslak benneteket.

has temahoz.tegnap tv zes kozben valahogy a taviranyito a hasamrol a hasam ala kerult,persze a hasamtol nem lattam es elkezdtem keresni mire a parom mondja hogy ott van a bugyid vonalanal a hasad aljan,eszre se vettem :oops:
olyan mintha minden nappal nagyobb lenne.

Kép
monyo83

amikor egy csomag pelusrol beszeltek akkor hany darabrol van szo?mert vannak kulombozo meretu csomagok.
en valami jumbo pemperst akarok venni abban van sok darab.

Kép
monyo83

Lányok!
Minden baba különleges radarral rendelkezik?
Ha apa vagy én fogom a pocakot, akkor mozog, de nagyon. Ha valaki más megfogja, azonnal abbahagyja. Sőt, amikor kívülről látszik a mozgása, és más elkezni nézni, akkor is megáll :)

Timi
athena

Sziasztok!

Most voltam kötelező uh-n és úgy tűnik Áron is befordult. Legalábbis most épp fejjel lefelé van. Nem mintha ez nekem nem lenne mindegy, mert császár lesz, de ő teszi a dolgát úgy tűnik. Egy héttel nagyobbnak mérték, már 1400 g. :shock:
napok óta olyan kényelmetlenül vagyok már esténként. Fáj mindenem. Este azt várom, hogy lefekhessek végre, hajnalban pedig azt, hogy végre felkelhessek. Sehogy sem kényelmes már, pedig még van min. 10 hét! Áron is esténként indul be és olyanokat rúg, hogy az iszonyt. Soma tök másképp mozgott vagy én lettem puhányabb, mittomén.... :D

Pillesz! Én a helyedben megvenném az utazót, max. abba bele tudod tenni az anyóstól kapott matracot ha egy a méretük. Nem kell neki szólni csak tégy ahogy te gondoltad.

Klári! Nem tömtek fogat????? Nekem is kellene, majd 25-én megyek fogdokihoz. Én szeretnék fogszabályzót is még szülés előtt és ahhoz rendbe kellene tenni minden rosszaságot a számban. meg lehet, hogy húzni is kellene. Így nemtom mi lesz! :shock:

Twist! Remek kis doki! Annyira jó mikor feleslegesen mászkál az ember órákat!

Móni! Nekem a védőnő szokott mindig pisit nézni ha megyek....

J.

Kép

Kép
somaanya

Jutka!
1400gramm???? Én egy hete (múlt szerdán) voltam uh-n, és nekem 870 gramm körül van, pedig napra pontosan egyidőre vagyunk kiírva!!!

Timi
athena

Klári! Nagyon boldog születésnapot kívánok!

Kép

Kép

Kép
somaanya

Lizzy, szerintem a legkisebb darabos picit vedd meg és vehetsz egy normál csomag 2-est. Első napokban kipróbálod a kettes méretet, és ha nem jó, elküldöd apát, hogy vegyen még a miniből.

Én is jumbó Pamperst akarok venni, várom, hogy mikor lesz akciós és rögtön lecsapok rá :lol: :lol:

Monyo, maradj csak nyugodtan köztünk! Ha ráérsz, akkor meg főleg :lol: :lol: :lol:

Somaanya, ügyes Áron is a befordulással. 10 hét még sok idő. Én pont este gondolkoztam azon, hogy Marcival vajon mikortól volt az, hogy ha fordultam, nem fordult automatikusan a hasam, hanem emelnem kellett :shock: Most még simán forgolódok, de nekem is nagyon kényelmetlen sokáig egy helyben. Belefájdul a csípőm az oldalt fekvésbe :oops:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Timi! Egy hete nekem 1100 g körül volt amikor 4D-n voltam.

A mai méretek: BPD: 76 mm, HC: 265 mm, AC: 249 mm, FL: 57 mm, becsült súly: 1485g. Ezek alapján 29+5-re saccoltak.

Most be ne parázz már!!!!!! :wink: Csomag megérkezett?

J.

Kép

Kép
somaanya

Hékás!
A midi a második méret?

Timi
athena

Hát ezt sajna nem tudom, mert annyiféle márka és méret van... Én inkább a számozást és a kilókat szoktam figyelni

Brigi

Kép

Kép
hékás

Raktam fel pici-pocak-fotót a blogba :lol:

Arra jöttem rá, hogy úúúúúgy szeretnék egész nap csak feküdni, csendben, olvasgatni, meg ilyenek :oops:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Befutott a főnököm, és NAGGGYON VAAD!!!!
Ki van kelve magából. Futkos le-fel, Telefonál vadul, mint egy őrült....
Kiabál, követelőzik...

Timi
athena

Brigi: én is így vagyok vele. Az első otthon töltött hetekben elintézek, megcsinálok mindent, és utána annyit pihenek amennyit csak tudok, mert utána.....
Timi: gondolom pont ez hiányzott, főleg a te állapotodban. Én kedden kaptam leb*szást. Persze nem volt jogos. Lesz*rom. Már annyira nem vagyok itt, hogy az iyeneket fel sem veszem.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Köszönöm lányok, nagyon aranyosak vagytok :):):):)

Mindjárt indulok 4D-re :) Mennyivel előtte egyem a csokit, és még milyen praktikát ajánlotok??? Jah, és mennyi csokit egyek???

Klári

Kép
claracroft

Athena: adjak légycsapót? Elintézni a főnököd... :D

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok!Lányok nagyon kijött az aranyerem :oops: szerintetek lehet kúpot használni?Vagy homeopatiás szert?A krém már nem használ :cry:
gyöngyi-30

Valaki ismeri a Medicor légzésfigyelőt?

Klári

Kép
claracroft

Gyöngyi, sajnos nincs benne tapasztalatom, azaz nem sajnos :oops:

Azt mondják, a gyógynövényes ülőfürdő csodákra képes, de hogy melyik növényből... Én elmennék a patikába, és ott megkérdezném a gyógyszerészt...

Klári

Kép
claracroft

Clara!
Azt hiszem nyakon kéne verni egy nyers hallal :) Az jót csattanna, biztos helyrerázódna :)

Timi
athena

Hékás átírhatod a táblában, hogy megvénültem :) Bár hivatalosan csak este 7-kor :D

Klári

Kép
claracroft

Szegény hal... :P

Klári

Kép
claracroft

Pillesz, Tamesz, Hékás!
Köszi a drukkolást. Jól összezárom a lábaimat és próbálok Balázs lelkére beszélni, hogy még ne jöjjön ki. A vérnyomásom jó szar, ma reggel megint 170 volt, pedig esküszöm, olyan becsülettel szedem a gyógyszert, hogy csak na. Majd lesz valahogy…………….

Bogaracska!
Kitartás!.

Pillesz!
Ne foglalkozz anyóssal. Had dumáljon amit akar. Te mindent csinálj úgy, ahogy neked jó, a kedves „mama” meg had jártassa a lepénylesőjét.

Klári!
Boldog szülinapot!

Hékás!
Erre járok. Ilyenkor minden attól függ, hogy mennyire súlyos a toxémia. Ha nagyon, akkor amint életképes a baba kiveszik, mert az anya és a baba élete is veszélyben forog. Ha középsúlyos, akkor rendszerint kihúzzák a 36. hétig. Bogaracska esetében nem tudok mit mondani. Ehhez tudni kellene hány keresztes a fehérje, mennyi a vérnyomása, stb. A legvalószínűbb, hogy már babával a kezében megy haza. Reméljük kihúzza a 36. hétig.

Kima
Kép
Kép
kima75

Klari Boldog szulinapot.

Kima meg ket honapot kellene egyben kihuznotok ugye?drukkolok hogy sikeruljon.aze a 170 jo magas :roll:

athena szegeny te..elkepzeltem a halas pofonvagast :lol: :lol:

Kép
monyo83

na megnéztem a pisim, minden okés nincs fehérje, se baci semmi csak urobilinogén az meg nem érdekel szerintem a c vitamin szinezi a pisim

Gyógytornász nem nyúl hozzám, nem vállalja a felelősséget semmi pénzért, még maszekba is csak beutalóval csinálná azt meg tutira nem kapok azt mondta bármit csinál beindul a vérkeringés
köszönöm a nevet és telefonszámot mostmár akkor megkérdezem a dokit először

Móni
KépKép
reunion

Klári Boldog Szülinapot!
A csokit szerintem mielőtt indulsz eheted! :D

Bogaracskának nagyon szorítok, hogy ne kelljen végig bent maradni és minden rendben legyen!!

Timi nyugi nem egyformák a bébik. :) Nekem valószínűleg egy kis vasgyúróm van mert 28 hetesen és 5 naposan volt 1599 gr. De nem csoda hiszen én is és a párom is 3600 gr fölött születtünk.

Kép
arian78

Timi, a baba súlya miatt nem kell aggódni, sajnos nem mindegyik géppel lehet megállapítani a pontos méreteket, ráadásul nem minden nődoki mér ugyanúgy, úgyhogy hiába hasonlítgatjuk egymás adatait. :) Hányszor hallunk olyat, hogy nem jól jósolják meg a szüleyendő baba súlyát! Az esetek legtöbbségében :wink:

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Köszönöm a megnyugtatásokat baba-súly ügyben!

Timi
athena

athena en 25hetesen voltam dokinal.

ket sulybecsles van a papiromon,719 es 412 gramm.erre mondta a dokim hogy 500gramos a baba mert atlagot vont a ket ertek kozott.

Kép
monyo83

Monyo!
:):) Akkor tényleg nagyon eltérőek az adatok!

Timi
athena

Szia Athéna!

Tényleg ne aggódj a baba súlya miatt. Akkor sincs semmi, ha esetleg pici lesz a baba. Az én Andris fiam értékei végig nagyobb babát mutattak. Végülis 2650 grammal és 47 cm-rel született. 2550 grammal engedtek haza bennünket. Olyan pici volt, istenem! Négy hónaposan több mint 6 kg-ot !!! nyomott. Gyönyörű , okos, egészséges kisfiú most is.
Szóval most megfogadtam, hogy nem parázok a grammok miatt, egészséges legyen és kész. Úgyis a sajátunk lesz a legszebb.:):)

Kép
ágota 74

Lányok, mi múlt hét pénteken voltunk 4D - n, és 980 grammocskát nyomott Alízunk :)

Hékás, köszi a segítséget!

Aki megy holnap az expo-ra, írjátok le lécci a tapasztalatokat. Én is ki szeretnék menni, csak elég sűrű családi progink lesz, és érdekelne, hogy belepréseljem-e?

Kép
lizzyy

Haliho!

Bogaracskanak uzenem, hogy kitartas :!:

(En is ugy hallottam, hogy ha nagyon sulyos a toxemia, akkor a mielobbi megszuletes mellett vannak a dokik. Ilyenkor szteroidokkal serkentik a baba fejlodeset, hogy a mamat kimeljek. ...Remelem nala nem ilyen szinturol van szo es csak "szemmel" tartjak egy ideig :wink: )

Brigi: jo a kep a pocakrol :lol:

A babasuly ilyenkor csak becsles, ha jol tudom a combcsont hossza alapjan kalkullajak...azt meg emberek merik :roll: Biztos akkor lesz, ha megszuletik :lol: Athena, szerintem ne aggodj, ha gond lenne, a doki szolt volna. :wink:
Vendég

Clara: Boldog szulinapot!!!
Vendég

Clara, csoki inkább a ctg előtt kell szerintem. HA túl sokat mozog, akkor nem tudják elkapni a kis arcocskáját...

Gyöngyi, lehet kúpot használni. A Spertiből van krém és kúp is, és terhesség és szoptatás alatt is lehet használni. A kettő együtt bivalyerős, 1-2 nap alatt elmúlik. Nekem is mindig beválik

Klári, átírtam. 3 órával korábban, remélem nem baj :lol: :lol:

Kima, köszi. Reméljük akkor még kihúzza a 36. hétig, csak sajnálom szegényt, hogy olyan sokáig bent kell lennie a kórházba.

Figyelgettem a pulzusomat. ALapból normális, 80-100 közötti. De ha BÁRMIT csinálok, 120 :cry: Ma annyit csináltam, hogy kiteregettem a kimosott ágyneműt, és 126 volt utána. De hogy pihenjek én még 2 hónapig????

Brigi

Kép

Kép
hékás

Reunion:
Kitartás a fekvéshez!

Judee:
Drukkolok, hogy javuljon a vérnyomásod is!

Klári:
Boldog szülinapot :).
Köszi az infót Bogaracskáról, majd add át a jókívánságaimat neki!
A jógába majd belejössz, először nehéz megkülönböztetni az izmokat, és nekem nem is az a legnehezebb, hanem hogy a farizmot meg az alhasat ne mozgassam velük együtt.

Pillesz:
Anyósod tudod, egyik füleden be, a másikon ki. Majd úgyis észreveszi, hogy úgy csináltok mindent, ahogy ti akartok, ne mérgesítsd magad!

Twist:
Borzasztó, ahogy küldözgetnek össze-vissza. Én is nagyon dühös lettem volna!

Kima:
Jó téged itt látni! Köszi a toxémia infót! Így még jobban drukkolok Bogaracskának!

Brigi:
Nem lesz egyszerű lent tartanod a pulzusod, próbálj meg mindent a lehető legnyugodtabb tempóban csinálni - bár ehhez gondolom Marcinak is lesz egy pár szava!

Kép
cat__

Szia Brigi!
Sztem a 80-100 körüli pulzus teljesen jó. Tényleg próbálj meg pihenni, főleg miután érzed, hogy felmegy a pulzus. Pár perc és magától is vissza fog állni. A babának meg ettől aztán semmi baja nem lesz.

Kép
ágota 74

Sziasztok!

Nagyon sajnálom Bogaracskát, remélem azért hazamehet még szülés előtt! Sok puszi Neki innen is és kitartás!!!

Klári

Nagyon boldog szülinapot kívánok :)

Brigi
Szegénykém, ez nem lehet valami kellemes... :(

Gyöngyi
Részvétem...
Nekem azóta sem ment vissza (3 hete), de már nem fáj. Én Doxiproct kenőcsöt használtam felváltva Neugranormonnal, és kamillás ülőfürdőt vettem (naponta többször) és elég jól elmulasztotta!

Kép
buborka.

Hello!

Megjöttünk az UH-ról, majd töltök fel képet :) Maradt Levente, becsült súly 1400 gramm
BPD: 77mm
HC: 281 mm
AC: 260 mm
FL: 51 mm

Minden okés, méhlepény érettsége G - 1.

Azt mondta a doki, 5 nappal kisebb, mint az átlag. Legalább nem lesz 5 kilós :) Persze ez nem biztos, de nekem kb. ennyit mond az adat :)

Sajnos nekem is vérnyomás naplót kell vezetnem, a mai 146/91 lett, a védőnővel mértük. :( remélem nem lesz semmi gond.

Bogaracskát próbáltam hívni, nem vette fel, de most kaptam tőle sms-t, holnap megy be a doki, és rajta áll, hogy hazaengedik-e, és hogy jelenleg megfigyelés alatt áll.

Klári

Kép
claracroft

Lizzyyy: Mi megyünk holnap az expóra, kora délután. Majd tudósítok.Van konkrétan olyan, ami érdekelne?

Hékás: semmi baj:) Szeretek 33 éves lenni, végre anyuci leszek :)

És mindenkinek köszi a köszöntést, akinek még eddig nem köszöntem meg :)

Megmértem újra: 140/91, 78 a pulzus. A doki azt mondta 135 fölött van probléma, ez szerintem még egy "alacsony" magas vérnyomás :D

Klári

Kép
claracroft

KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY! :wink:

Tesco akciók, nov. 6-12.:

-cseh tetra fürdőlepedő (90*140) 1.029,-
-Libero Megapack pelenka, többféle méret és kiszerelés 4.589,- (a 84 db-os csomagban 55,-/db)
-Gabi popsitörlő 2*72 db 869,-
Carefree t.betét 998,-/3 csom.

Pampers kupon:

http://www.pampers.hu/hu_HU/ecoupon?src ... 3god0QKqoA

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?