Új privát üzeneted érkezett!

Uh, most nem olvasok vissza, csak örvendek.

Csaaaajok, megjött a cukorterhelés adata: képzeljétek el a védőnő olyan aranyos volt, hogy megírta emilben:

Éhgyomri glükóz:4,09
terhelés után: 5,47

Vicky: azért ez már jó, nem???

zarja

Nekem is mennem kéne fogdokihoz. Jó régen voltam, meg van két letörött fogam és egy ami fájni szokott. Kérdeztem védőnénit, ő is azt mondta, hogy nem éri el a babát az érzéstelenítő injekció.

Kösz Nóri az info-kat, megerősítettél abban, hogy jól döntöttünk. Hát alighanem netes karácsonyi ajándék vásárlás lesz, hacsak apa be nem veti magát. De azt még egy fokkal jobban utálja, mint a hétköznapit. Pedig az sem csekélység.
pammut

Zarja. Ez a cukor eredmény tök jó.
pammut

Sziasztoook!

Kb. fél órája értem haza a vizsgálatokról, úgy, hogy 9-re mentem...
A belgyógyászati vizsgálat csak egy vérnyomásmérés ( :? ) + az EKG kiértékelése volt. Ott hamar végeztem. Aztán mentem 11-re a terhestanácsadásra. Időben bemehettem, és a lényeg, hogy minden eredményünk jó lett. :) Beküldtek a régi dokimhoz (ő a központ :)) szívhanghallgatásra, ő is mindent rendben talált.
Ha jól emlékszem, Kakti írta, hogy estére egyre gyorsabban veszi a levegőt. Na, ilyesmi nálam is van, de én inkább a szaporább szívverésre figyeltem fel. Rákérdeztem a dokinál, nem mondta, hogy lenne valami tennivaló (azt hozztátette, hogy nálam a Seduxen valószínű kompenzálja), egész egyszerűen normális, ha az egyik kismamának 80-90-et is ver percenként a szíve, míg a másiknak kevesebbet.

Zsuzsa, üdv köztünk! :)

Kaja: mostanra farkaséhes lettem, persze ma főzni nem tudtam, így pizzát rendeltem. Remélem, gyorsan ideér!
Reni, szerintem nem eszel sokat, mármint ez szerintem normális mennyiség. Kb. én is ennyit eszek, a "rohamos súlygarapodásomat" nem az ehhez hasonló mennyiség okozta, szerintem, hanem a sok cskoizabálás. De azt visszafogtam, így most már kb. lassan 2 hete a legutóbbi értéknél vagyok.

Ááá :), itt a pizza a la gyros!!! :D

Most muszáj ennem, de valamit még akartam írni...
Ha eszembe jut, jövök. :) Ha nem, akkor alszok. :)

Kép
erusverus

Edit! Hétfőn megyek védőnőhöz, otthon meg nem méregetem magam úgyhogy csak a legutóbbi adatot tudom neked mondani, az 4 héttel ezelőtt volt 2,5 kg. De azóta biztos tuti, hogy sokkal több vagyok... :oops: Ami nem lenne sok, csak attól félek, hogy a végén fog nagyon megugrani és ha most hozzászokik a gyomrom a sok kajához akkor a végén még nehezebb lesz lecsökkenteni... Nem bánnám, ha a végén nem híznék még 10 kg-ot.

Zarja! Hát nagyon irigyellek... Én is ilyen eredményt szeretnék.

bellerreni
Eger

Kaja mennyiség:

teljesen változó. Átlag:
-reggeli valami kicsi. többnyire egy puding, vagy egy banán. Ritkábban egy kifli kefirrel.

- ebéd: egy tányér kaja. vagy leves, vagy második

- vacsi: meki nagyon ritkán, vagy 1zsömle mennyiség

közben néha sütőtök, gyümölcs. Meg sütike, csokika... :oops:
Vendég

Erusverus! Gratula a jó eredményekhez. Pizza... Én is szeretnék... Nyamika. :roll:

Nekem az elején volt szapora szívverés, amire a védőnő azt mondta, hogy egyszer egyszer normáis, de azért oda kell rá figyelni, ha folyamatosan van akkor meg kell nézetni, nehogy baj legyen. A légszomj az nekem is van, de nekem néha olyan furi, mintha az orrom lenne bedugulva és azért nem kapnék levegőt,de olyankor pár másodpercig a számon sem kapok. Ilyen izé... Na ezt jól leírtam... :shock:

Lenne még egy kérdésem a csapathoz... Szerintetek az káros, hogy én naponta legalább 1 liter teát megiszok? A koffein miatt kérdezem. Pickwick gyümölcsteát iszom az igaz, de gondolom abban is van koffein. :roll: Vagy már megint hülyeségeket kérdezek? :oops:

bellerreni
Eger

Reni: a végén nem fogsz tudni annyit enni, mert a gyerek felnyomja a gyomrod, ami kb vízszintesen lesz....

Edit

Kép
ézsóné

gyümiteába nincs koffein, csak fekete,meg zöld

Edit

Kép
ézsóné

Reni!

A teában levő tein káros hatást nem fejt ki a magzatra. Én sokkal több, mint 1l-t iszom naponta. Igyekszem gyümölcsteát inni. Nem gyümölcsös fekete teát.
Ha aggaszt, igyál rooibost, fehér teát vagy gyümölcsöt.
Vendég

Akkor megnyugodtam :lol: Doktorbácsinak akartam feltenni ezt a kérdést, de tuti dilisnek nézett volna. :lol: De úgy látom ezt rajtam kívül mindenki tudja... :oops: Eeee mi van veled Reni? Az elején nem paráztam most meg annyi hülyeség van a fejemben, hogy ihajjjj. :shock:

bellerreni
Eger

Igyatok MIlford teát! Tudom, hogy nem olcsó, de az tiszta gyümölcstea. Sem fekete sem semmilyen más tea nincs benne! És bazifinom! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

ugye???? most kostoltam a málna-citromost..nyammmm

ja, télleg,azt a málnalevélteát mikortol kell elkezdeni inni?

Edit

Kép
ézsóné

36. hétig semmiképp
Én utána ittam napi 1l-t. Nem tom hatott-e, de mézzel egész finom volt! :lol:
Vendég

Sziasztok,

Teák:
a málnalevelet majd csak a 36. héttől kell inni, előbb nem szabad.
Én Roiboss teát iszom... nagyon szeretem mézzel és citommal, vagy csipkebocsót hibiszkusszal ebben sok C vitamin van álítólag...
Napjában minimum egy fél liter teát iszom (ekkora a bögrém). :)

Tegnap reggel voltam védőnőnél megdícsért, hogy milyen jó, hogy még csak 6 kilót híztam... hát csodálkoztam, mert az otthoni szerint már 8-nál járok, ráadásul csizma volt rajtam... nem szóltam, csak bólogattam... erre este, amikor az orvosomnál voltam, ő meg lebaszott, hogy már 8 kilónál járok... úgyhogy összesen a 3 hónap alatt már csak 2 kilót hízhatok! Úgyhogy iszonyat szigorú diétára fogott... Azt mondta, hogy 3 hét múlva mikor megyek, nem lehetek több, mint most, úgyhogy estére már csak nyers sárgarépát ettem... Úgyhogy vissza kell fognom magam... pedig nem eszek sokat, de valahogy mégis rajtam marad, mondjuk mostanában 3-4 naponta van csak székletem, úgyhogy arra is szedni kell a korpatablettát, nehogy koraszülés legyen miatta...
Laikusként nem gondoltam, hogy ennyire fontos a súly, és a székrekedés... ugyan szerintem túlozva, de elmagyarázta, hogy miért kell diétázni (mégha nem is lenne rá szükségem), és miért fontos, hogy minden nap legyen széklet... szóval végsősoron jó, hogy elmondta, de azért szarul érintett, hogy diétázni kell...

Úgyhogy a rengeteg sütés elmarad... pedig úgy imádom a süteményt... de majd eszem salátát, és a nyulak meg majd előre köszönnek.... Na mindegy,

Juci, ugyan utólag, de Boldog szülinapot!

Zsu, üdv közöttünk...

Barbi

KépKép
hbarbi80

Lehet hogy én vagyok hülye, de mi köze a székrekedésnek a koraszüléshez?

Edit

Kép
ézsóné

Az, hogy ha székrekedésed van, akkor erőlködsz, és a belek erős összehúzódásánál az erős nyomás hatására olyan hormonok szabadulnak fel (mondta a dokim a nevét, de elfelejtettem), ami a véráramba bekerülve bejut a babához, és ez okozhat koraszülést.

Barbi

KépKép
hbarbi80

Ahaaa :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: eztet én még nem hallottam... nálam ez ugy zajlik, ha tudok,akkor tudok, ah nem,akkor ingerem sincs, magyarán nincs mi fölött erőlködnöm...

Edit

Kép
ézsóné

Hát ha nem erőlködsz, akkor nincs gond... :)

Barbi

KépKép
hbarbi80

Pammut, én pont ezért még novemberben el akarom intézni az ajándékvásárlást, hogy ne decemberben kelljen tömegelni.

Zarja, akkor cukorra fel!

Reni, szörnyen elhízott vagy!! 2,5 kg plusz, borzasztó!!! Hogy gondolod ezt? 8)

Barbi, le vagyok döbbenve, hogy leszidtak. Tényleg orvosa válogatja, hogy kinél mennyi a sok.

Edit, ezen én is elgondolkodtam, jó kérdés.. :roll:
lara

Reni: szerintem nem eszel sokat. Én 6 körül reggelizek, 10kor valami kis csoki vagy müzli kell mert majd éhen halok, délben ebéd, 6 körül vacsora és ha még elalvás előtt éhes vagyok megiszok egy bögre kakaót. Napközben persze egy kis gyümi vagy csoki bármikor jöhet. (még jó, hogy most alma szezon van)

A védőnéni megdícsért, mert keveset híztam (+2,5kg) és megkaptam a cukorterhelésre a papírjaimat. Rendesen elkerekedett a szeme, mikor mondtam, hogy már be vagyok oltva influenza ellen. :shock: Én vagyok az egyetlen ilyen kismamája.
Ja, és azt mondta, legközelebb hallgatunk szívhangot is! Nagyon várom! :)

Zsu: ezek elég jó értékek. Kicsit vérszegény vagy, jó hogy szeded a Maltofert. Nem lehet hogy vizesedsz is, és azért híztál hirtelen többet?

Barbi: nekem is gondom van a székrekedéssel. Milyen korpatablettát szedsz? Használ?
zuzmooo

Az én dokim is BArbiéhoz hasonló! Én is 6 kg-t hiztam eddig, de a tegnapi uh-n (28 hetes) becsülte a gyerek súlyát 1400gr. Na most kérdem én, ha ebből a 6 kg-bol tisztán a gyerek szűk másfél kilo, marad ugye 4.5 kg. Ebbe van magzatvíz, megnőtt cicik, a 3-4naponta való wc-zés, plusz nálam a vizesedés....Én egy rendes nagy adagot azota nem termeltem a wc-n,amiota terhes vagyok!!!!!! Mennyi lehet bennem????? :shock: :shock: :shock: :shock: Előtte én napi 2-4szer...jóóó, a cigi is segítette..télleg ha azt vesszük hogy akkor raktam le a cigit, amikor jött babó, ahhoz képest aztán extra keveset hiztam!!!!

Edit

Kép
ézsóné

No, még nem alszok, de már majdnem. :) Bevittem a tévé elé a pizzát (bocsi melósok) és van egy műsor, amit nagyon szeretek: Záróra. Beszélgetős műsor, sok témával foglalkozik, de egyszerre csak eggyel. Ez a műsor egyébként késő este megy az m2-n, ilyenkor van az ismétlése. Mindenkinek szívből ajánlom. Ma Vasvári Alojzia (írói nevén: Lousie Vasvari) mesélt az életéről, illetve a holokauszt-túlélő magyar írónők munkásságáról. Nem akarok túlzásokba esni, de szerintem mindenki számára példaértékű lehet az ő személye. Érdemes utána nézni.

És amire még reagálni szerettem volna:
Geri, hagyd a francba a porcicákat! Tudom, hogy sokszor nehéz feltalálnia magát az embernek, de tapasztalatból mondom. Sokáig engem is zavart, hogy ott a sok mosatlan, a poros polcok, hogy minden szegény páromra marad meg hasonlók, de aztán meggyőztek, hogy valóban megéri pihenni. Lehet, hogy sokan nem tehetik meg, és bevallom néha még a mai napig zavar, hogy pl. nem én teszem rendbe az egész lakást (ez nem mártírkodás, egyszerűen férjem munkája miatt így alakult), de porszívózni vagy pl. ablakot pucolni tuti nem fogok. Főzök, mosok, teregetek, vasalok, ha kell, kitakarítom a fürdőt, de ennyiben ki is merül most az itthoni munka. És így sem fulladunk bele a piszokba. Sőt.

BPD: ezt is megkérdeztem ma a dokitól, mert kicsit nagynak találtam az értéket a heteinkhez képest, de azt mondta, hogy mint, ahogy a felnőttek között is vannak eltérések, és a babák sem egyforma súllyal, méretekkel jönnek a világra, így kár ezen aggódni, ne foglalkozzak vele. ;)

Tea: bár nem sok teát iszom egy nap, de akkor csakis Rooibost.
Meg férjemmel Update leveket. :)

Itt olyan gatya idő van, hogy most már tényleg nem bírom tovább, megyek aludni.

Kép
erusverus

Edit, én meg közvetlen előtte fogytam le 15 kilót - ha az összes visszajön, akkor is csak az eredeti súlyomnál leszek. De ez nem, nem érdekel senkit, csak ne hízzak. K*/*ra elegem van a dokik meg a védőnők okoskodásából!

boruska

Bori,
én is 8 kilót adtam le pont tavasszal, mielőtt terhes lettem, úgyhogy eddig még csak azt szedtem vissza... mondtam is a dokinak, de nagyívben szarta le... a lényeg, hogy az ő mércéje szerint nem hízzak sokat... MAX 10 KILÓ!!!

Zozmooo,
még nem vettem meg a korpatablettát, tegnap voltam a dokinál, úgyhogy ha az időjárás lesz olyan kegyes hozzám, és nem szakad le az ég, akkor hazafelé ma benézek a patikába is, és veszek valamit... majd írom, hogy milyent, és hogy hatott-e. Amúgy a védőnő a levolac-ot ajánlotta, azt csecsemőknek is lehet adni... ahány ház, annyi szokás.

Barbi

KépKép
hbarbi80

nem elég szar a mai nap, úgyhogy még a szeme is úgy döntött, hogy begyullad,...

a patikában nem voltak rá hajlandók semmit se adni, mert terhes vagyok
a jövő hetet végig kell gályáznom, mit csinálok, ha kötőhártyagyulladásom lesz?

nagyszerű...

boruska

Bori, a szemedet kamillteával törölgesd, csak vigyázz, hogy külön-külön vattával mind a kettőt, hogy ne vidd át a gyulladást az egyikről a másikra.

Barbi

KépKép
hbarbi80

Rendezgettem a baba ruháit. 29 db! 56-os bodym van!!! A fene se gondolta, hogy a barátnőmék majdnem annyit hoznak, mint amennyi már volt. Rugiból mondjuk nincs olyan nagyon sok, úgyhogy még az a sárga együttes belefér. :) Meg rengeteg zoknim van. Tényleg elég lenne 2 babára is ez a rengeteg ruha. :D Már mindegy, vannak benne olyanok, amik nem olyan szépek, azokat majd nem adom rá. Remélem azért fogjuk tudni hordani az 56-os méretet, mert ha egyet sem tudok majd ráadni, akkor azért mérges leszek. Olyan aranyosak. :oops:

geri: Sajnálom a vénád. Látod egyébként én is lightos dolgokat csinálok. És nagyon élvezem ezeket a pici rucikat pakolászni. :D

zsuzs: Gratula a jó eredményekhez, szerintem csak kicsit vérszegény vagy.

nóri: Lehet hogy apát megkérdezem az oltásról, hátha beadatja magának.

lara: Nekem szerencsére csak ezek a fogaim vannak, még nem tudom hogy a másik kettőt megcsináltatom-e szülés előtt, de szerintem igen, mert utána ki tudja mikor fogom. Még jó, hogy egymás mellett vannak, egyszerre be lehet őket tömni, tehát az ideiglenesen kívül már csak egyszer kéne mennem. Nekem is van itthon fertőtlenítő folyadék, szerencsére mi kaptuk a munkahelyemen a maszkkal együtt. Most jól jön, meg vittem belőle egy koraszülött babás fórumtársamnak.

zarja: Tökéletes a cukrod, nagyon irigyellek. :)

Tea: Én most a teakanne-s (nem tudom hogy jól írom-e) teákra vagyok rákattanva. Minden reggel megiszok 0,5 litert. És nagyon finomak.

boruska: Ne idegesítsd fel magad. Én is azt mondtam, hogy max. annyival mennék szülni, mint amennyi voltam, de szerintem nem leszek 78 kiló. Legalábbis remélem.
vicky79
Budapest III. kerület

Kakti...
jut eszembe, tegnap rákérdeztem a szülésfelkészítőre a Jánosban.
30. héttől érdemes menni, keddenként 17:00-kor kezdődik a János Kórház Auditóriumában. Kb 2 órás egy-egy előadás, amiből 6db van. Úgyhogy bármikor csatlakozhatunk, folytonosan tartják az előadásokat, úgyhogy ha egymás után megyünk 6-ra akkor semmiről nem maradunk le. Állítólag nagyon jó... én kíváncsi vagyok.
Mit szólsz egy Dec. elejei kezdéshez?

Barbi

KépKép
hbarbi80

Nalatok ezt a hizas dolgot is annyira tullihegik! Az en dokim se a terhesseg elejen, se azota egyszer se kerdezte meg, hany kilo vagyok. Ket esetben erdekes: ha a kismama cukorbeteg vagy rossz lett a terheleses cukra-Boruska, nem hatarertek, hanem rossz, vagy ha a harmadik trimesztertol kezdve felni kell a toxemiatol, mert annak az elso jele a gyors sulynovekedes a vizretencio miatt es a magas vernyomas. Kulonben a kismama sajat nyomora, hogy mennyit hizik- van, aki felszed 25 kg-t, es mire a gyerek egy eves egy g sincs rajta, mas meg felszed 10 kg-t osszesen, es ebbol 5-t soha tobbe nem tud leadni. De hogy mindehhez mi koze a vedononek es az orvosnak, azt nem tudom- nem ok kell fogyokurazzanak vagy tornazzanak utana!
Hallottatok valamit a medicor legzesfigyelorol? Mert ez parna, es nem kell a matrac ala tenni, mert az en matracom tul vastag barmilyen legzesfigyelohoz.
geri79

Boruska: Látom rendesen kiakadtál. Próbálj megnyugodni, az úgysem segít. :wink:
Ha nem baj, hogy belekotyogok, a szemeddel megpróbálok segíteni. :wink:
A kamillateás lemosást nem iagzán szeretjük, mert szárítja a szemkörüli bőrt és fokozhatja a panaszokat. Ha nagyon váladékos, felforralt és lehűtött vizes vattakoronggal le lehet törölni.
Csak bepirosodott, könnyezik vagy váladékos is a szemed? Van-e valamilyen fájdalom, szúródás, viszketés, látásromlás?
Egyébként meg lehet szemcseppet használni terhesen is (végülis nekünk miért kellen eltűrni mindent??) nem kerül a keringésbe akkora mennyiség, ami árthat.
Sajnos amit kötőhártyagyulladásra adnék, azok mind vénykötelesek, de utánanézek hátha van olyan amit megtudsz venni recept nélkül. A háziorvosod esetleg felírja ha megkéred (akár a párod nevére)?
zuzmooo

A spektrumon van egy jó kis műsor: A mamit akarom! címmel. Olyan családok vannak benne, akiknél apu sosem segít a háztartásban, gyereknevelésben. Anyu otthagyja aput a gyerekekkel egy hétre és elmegy pihenni. Jókat lehet derülni a férjek szerencsétlenkedésein. :lol: :lol: :lol:
zuzmooo

Zuzmoo, ha hiszed, ha nem én is javasolni akartam itt, hogy nézzétek az A mamit akarom!-at. Itt az apukák rádöbbennek, hogy anyu nem „csak otthon van a gyerekkel” és alig várják, hogy 1 hét után mehessenek vissza dolgozni, ahol kipihenhetik magukat :D
lara

zuzmoo, köszönöm a segítséget!!!
Egyelőre nem viszket és nem váladékozik (bocsi, guszta vagyok :)), inkább csak fáj, és csak a jobb szemem alja mintha belekaptam vagy beütöttem volna, de egy kicsit csíp is.
Holnap megyek a nőgyógyihoz, hátha engedélyez vmit, ill. talán elmúlik...

A mamit akaromot én is szoktam nézni, de a férjemet hülyére idegesíti, úgyhogy csak ha egyedül vagyok :)

Na, megyek haza, nagyon kifektetett a mai nap, fejest ugrok az ágyba.

Holnap viszont megint látom Bucit, ha csak 2D-ben is, annak azért örülök!

Szép estét!

boruska

Boruska: Igazad van, ne zaklassuk a többieket. :) Van még kérdésem, írtam privit ;)
zuzmooo

Helló lányok.

Pötyögök pár sort, aztán visszaolvasok.
Túléltem a cukros löttyöt, nem mondom, hogy jó volt, de egyszer ki lehetett bírni. (két citrom levével) Az eredmény elméletileg már megvan, csak a szülésznőm nem vette fel a telefont. (Gondolom szülnek nála)

Teljesen ki vagyok. A felső szomszédunknak van két kisgyereke. Egy óvodás korú, meg egy kb. 1 éves. Egész nap ordít velük. Reggel arra ébredek, hogy a nő torkaszakadtából üvölt. Én még ilyet nem hallottam. Nagyon sajnáljuk szegény piciket. Nem értem miért nem lehet szép vagy szebb szóval beszélni velük. :twisted:

Nem tudjátok véletlenül, hogy mennyi pénzért tudom megcsináltatni a személyi igazolványomat, névváltozás miatt. Holnap jutok el oda, hogy átiratom a nevemet. :roll:

Ez a Nóri féle túrógombóc nagyon jól hangzik, meg is csinálom a jövő héten.
Vendég

barbi: Ennek a szülésfelkészítőnek tettem fel a leírását az fw-re. A másik fórumban jártak a lányok és tetszett nekik. Sajnos nem tudom, mikor indult az első.

zuzmoo: A mamit akarom-ot én is szoktam nézni. Elég sok benne a rendmániás anyuka és a pancser apuka. És ha ez a kettő találkozik, akkor szoktam igazán jókat röhögni. :D És a csúcs az, hogy nem is egy hétre hagyják ott őket, csak 3 napra! És mit tudnak az apák szenvedni!
vicky79
Budapest III. kerület

Három napja nem jutottam ide. Nahát, nagyon köszi a gratulációkat, jól megleptetek :lol: Meg meg is hatódtam :wink: Jelenleg a kanapén haldoklom. A szülinapi ünneplés csudajó volt, de most nem bírom leírni. Holnap pótolom. (Igen Nóri, további adósságom is van még :P )

Két órája görcsöl a gyomrom. Tegnap teleettem magam, ma koplaltam, aztán mégis faltam, mert nagyon éhes voltam, azóta iszonyúan fáj. Kamillateával próbálkozom. (Ja, amúgy a kolléganőm ma mondta, hogy mióta megjött Marokkóból, nagyon fáj a gyomra. Az útitársa már volt a Lászlóban, ritka betegséget kapott el, mondták, hogy ne menjen dolgozni és zárja el magát a családtagjaitól is :roll: Na ezen a ponton felálltam és hazajöttem :twisted: Már csak valami egzotikus francnyavaja hiányzik )

Most jól visszaolvasok minden. Szép estét mindenkinek!

Kép
juci-77

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.09 22:22-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Szia Barbi!
Mehetünk! Én még jövő héten dolgozom (max), utána már pihi! Szóval részemről OK!

Akartam még írni valamit, de itt a mosogatógépszerelő, és folyamatosan dumál! Majd visszaolvasok megint, és megírom, amit akartam! :)

Ja! Tudom! Boruskának akartam írni (meg a többieknek is persze).
Szóval a dokiknak meg a védőnőknek van egy elképzelésük az ideális terhességről (meg az ideális egészségi állapotról). Ez az, ami szerint max. 10 kilót lehet hízni a terhesség alatt. Persze. De nem lehet ezt az ideált ráhúzni mindenkire. Én pl. (azt hiszem, már említettem) múlt karácsonyig fél év alatt leadtam majdnem húsz kilót. Aztán év elején mikor elkezdtük a hormonkezelést, sajna majdnem minden visszajött. Jobban örültem volna, ha csak a terhesség alatt jön vissza, de így alakult. Szóval nekem is a védőnő max. 10 kilót engedélyezett, ezért vagyok kíváncsi, most hol tartok. De nincs értelme most itthon mérni, mert nem ezen a mérlegen kezdtem el a méredzkedést. Na, holnap megyek a dokimhoz. Majd mesélek a luxusklinikáról! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Szegény Juci! remélem nem lesz semmi bajod, csak túletted magad.

kismaki: ha jól emlékszem 1500Ft volt a személyi és ott adták a csekket amin be kell fizetni
zuzmooo

Kismaki:

Igen, 1.500Ft a személyi. Meg majd az útlevél, ha kell és a jogsi is pénz... Szép, büntetik a férjhezmenetelt...
Vendég

Nóri: mi újság nálatok? Nem fáztok?
zuzmooo

Sajna nem. Új telefont kaptam október elején és beállíttattam az internetet rajta. Valamit elcseszett a srác a pannon boltban. 1hónapig wapoltam internet helyett. 58.000Ft lett a számlám a szokásos max 10eFt helyett. Szóval leizzadtam! :oops:
De félretéve a "viccet" fűtünk ezerrel hősugárzóval. Holnap meg lemegyünk anyuékhoz! :D
Vendég

Jöttem kismama jógáról. Hm lehet hogy utánna is el fogok járni az Ibolyához, mert nagyon kellemes órákat tart. Most is szültünk, mert hát az egész csoportban 4-en vagyunk: ebből ketten novemberben szülnek, most őrájuk van kihegyezve. Aztán jövök én, és még egy csaj február végéről. Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy minden nap kéne otthon is jógázni, de olyan gyorsan eltelnek az esték...

Most nem tudok mihez hozzászólni.

DE
a babaneten vagy hol olvasgattam, hogy mit egyen a kismama, kerülje az e vitaminokat :wink: tartósított por alakú élelmiszert, a húsokat. Na miért csak akkor figyelünk oda a szervezetünkre, amikor 1, baj van, 2, babát várunk. Ezek olyan alapvető dolgok, amire mindenkinek oda kell figyelni. Aztán ha beteg leszel, azt hiszed a Jóisten büntet. Jah. Inkább figyelmeztet.

Ma gyorsan csináltam ebédet: rizs, uborka és kölesfasírt. Egyszerűen imádom, és az én húskívánós kedvesem lemondott a husalapú fasírtról, mert annyira fini a kölesfasírt. Olcsóbb, sokkal de sokkal egészségesebb, egyszerű és finom. És nem kell nyers hússal pepecselned.

Miért olyan nehéz akkor odafigyelned magadra, amikor egészséges vagy? Miért csak akkor gondolkodunk, amikor már a szervezet közli veled aktívan: ELEGEM VOLT! ?

zarja

Én gyenge vagyok! Nem tudok lemondani a füstölt csülkös bablevesről, a disznótorosról meg a kacsacombról... De átlaghoz képest kevés húst eszem de rengeteg főzeléket. Többnyire tojással, bundás kenyérrel. De a sima fasírtot sem köpöm ki :oops:
Mondjuk megkóstolnám a kölesest, ha van neki receptje... Csak eddig a vega cuccokból mindent porból láttam, amit nem akarok, mert nem hiszem, hogy egészségesebb.
Vendég

Eszter szél sebesen közelítesz a 2hónaphoz. Hiába üldözlek. Bár írtad, hogy nem akarsz januárban szülni, mert nem érsz rá... :lol: Na majd nekem jó lesz a január nagyon vége!
Vendég

nóri: Párom azt mondja, hogy ilyenkor lehet méltányosságot kérni. Próbálkozz meg vele, hátha elengedik egy részét. Én a kórházban csak egyszer olvastam el a híreket és így is 5000 Ft lett csak az internet.

zarja: Leírod a kölesfasírtot hogy csinálod? Jól hangzik.

Ma megint mérgelődtem a pénzen. El akartam intézni, hogy az idén kifizessék a bónuszomat, mert eddig mindig decemberben fizették és most meg februárban. Még azt is engedtem volna, hogy 2 hónappal kevesebbet adjanak, de így sem sikerült. Csak februárban kapok pénzt. Mondjuk akkor meg jó lesz az orvosnak, de így nem számít bele a tgyásba. Pedig minimum 10.000 Ft-tal dobta volna meg a havi pénzemet. Már mindegy.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki!

Sajnálom a pénzecskét!
Méltányosság: hát sajna céges telefonom van. Még vagy 40 emberrel egy helyen... De hátha. Csak nem hiszem, hogy beveszik.... De köszi!

Angelcare: nekem 301-R volt bébiőrrel. Azt kölcsönadtam, és vettem egy csak bébiőrt. A 420-ast, az új fajtát. Remek dolgokat tud, nagyon tetszik, DE nem tudtam használni. Új technológia, a vasbeton leárnyékolja, így panelban nem mindig működik! Most szeretném az új fajta légzésfigyut, de előtte kölcsönkérem a bnőmét egy próbára, működik-e, mert a múltkor hosszas siránkozás után sikerült visszakérni csak a pénzt.
Vendég

Katica, sajna itt már nem volt body, de ha látok valahol ilyen jó árban, nagy méretben, gondolok Rátok...

Engem az érdekelne, hol lehet harisnyát venni,a mi nem kerül 2000Ft-ba!!!! Fel vagyok háborodva. Normális sapkát, sálat, kesztyűt sem lelek. Vagy 43-as fejméretig van, vagy 104-es mérettől. A közte levő gyerekeknek nincs is feje, vagy mi?????
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?