Új privát üzeneted érkezett!

Illetve a bebiholmi.hu -n (=vatera-n). Végülis tökmindegy...

Kép
szkitty

ez nagyon tuti, és az ára :shock: vedd meg!
amúgy tényleg :arrow: ha 9 kiló lesz beletehetem vagy meg kell várjam a 9 hót? mert karira mi is autósülést kapunk

Kép
Kép
mniki84

éhes vagyok :arrow: ebédelek

Kép
Kép
mniki84

Kitty, én is ilyen MaxiCosi Priori-t néztem ki :-) De még várok vele egy kicsit. Talán egy hónapot...

Volt ma a postás és adtam neki egy Tofifit meg egy rugót (mármint 1000 pénzt). Remélem továbbra is ilyen kedves lesz és beadja a cuccaimat.
Netti, nálatok megjavult a postás?

Megyünk a bankba be a beldzsungelbe, hogy családilag igazoljuk, Márton megszületett. Ha már előre kifizették nekünk :?

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen

Köszönöm lányok! Aranyosak vagytok! Remélem minden Ok lesz, én sem értem a problémát annyira... Csak ijesztő, hogy a doki láét problémát, én meg nem.
Csaninak engem pl. a hossza sokkal jobban aggaszt. Azaz inkább a rövidsége! még mindig csak 62 cm! Itt meg minden gyerek 68 meg 70!!! ????

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi

Gyöngyi! Mit kell igazolnotok? ..ja, és mit fizett
nek? Én akkor nagyon rosszul csinálom. Nálunk én fizetek... :(

Kép
szkitty

Szofi! Ez a hossz-dolog is annyira attól függ, ki-hogyan méri. Nálunk v.mi rudat tesz mellé a védőnő, aminek az egyik végén egy lerögzített lap van ,a másik vége meg mozgatható -mint egy tolómérő :) - , és saccperkb. méri a gyereket, aki közben rúgkapál, meg elfordul, stb. Így Bogyó is csak 62 cm. Mikor még Bp.en laktunk, és Jánoshoz jártunk, ott máshogy mértek a védőnénik. A kórházban ahol születtek a gyerekeim, meg a lábfej hoszzát is belemérik. Szóval: ez sem jelent semmit. .. NO PARA!!!

Kép
szkitty

Sziasztok!

Megjöttünk doktornénitől.

Hanna 7710 gramm, 69 centi. Fejkörfogata 43 centi,mellkasa 46.
Szépen fejlődik,azt mondták.
Védőnéni mondta,hogy még pár centi és eléri az egyévesek átlagmagasságát!!!!! Az 74 centi szerinte.
De hát mi is magasak vagyunk. :)

Szerencsére még nem kellett oltani,6 hónapos és egyéves kora közt kell újraoltani.
De hallott dokinéni valami zörejt a szíve fölött és elküldött kardiológiára. Remélem semmi gond nem lesz. :(

KépKép

KépKép
susycat
Kocs

jajj ma ilyen dokinéni-paráztatós nap van :?: szofi ti hány centik vagytok? mert az sokat számít, pl lili 69 centi de én 181 apja meg 193 centi :wink:

Kép
Kép
mniki84

Hát Szofi, sztem télleg ne parázz! AM fejét pl. 1x mérték... Meg én 2x. 33 volt amikor született, most meg 45 :shock: Akkora feje lesz, mint az apjának :shock: :D
Esetleg próbáld meg a pürét vagy ne üveges levet adj, hanem magad préseltet!

Niki, nem tudtad, hogy egyes anyósok mindent jobban tudnak? :roll: :lol: :lol: :lol:

A Sparban volt vagy 10 féle gesztenye :shock: Jaj, hogy is van, mivel keverjem össze? :roll:

Kép

Kép
adraci

Gyonzi, mutizom majd!!
ilyen kell bele
http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... =1&whid=25
meg egy valtasnak vmi sima drapp!

Sztetek ha tud ulni akkor mar lehet 9 kilotol ilyen ulesbe tenni amit kitty is mutatott?

Szofi, Boro tobb mar mint 70cm,DE en 175vagyok,apja meg 182. Gondolom egyikunk se alacsony. meg a csaladba sincs. Csani lehet nem lesz egimeszelo :wink: vagy majd kamaszkoraban megnyulik! az is sokszor van! ne agoddj mar :D

Zsuzsi, majdnem minden kisbabanak van zoreje! teljesen termeszetes!!! kinovik..
ettol fuggetlenul en is elvittem kardiologushoz biztos ami biztos alapon, de zorejnek nyoma se volt, pedig a dunakeszis doki szerint minimalis volt. EKG tokeletes. ugyhogy a kardiologus nem ertette minek is mentunk :roll: sztem ne aggodj :wink:

Netti
Kép
maumau

Nálunk is tolómérővel mérik a hosszát. Én 175 cm vagyok, András 179 cm. De ő sokáig utcsó volt a tornasorban! :P

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi

Gyongyi, a postast nem lattam azota! de levelek erkeznek,csomagok nem.. ellenben ugy hagyta itt a cetlit h rairta aferjem nevet is ( h o is atvehesse, mert o mas cimen van elvileg nemvehette at eddig) meg rairta h hol lesz es meg azt is h mekkora doboz kb amit keresni kell :lol: :lol: teleirja mindennel.... de azota nem volt nagy vasarlasom,cask ez az egy es valoban nem voltam itthon..

Netti
Kép
maumau

Sziasztok!

na ami megragadt:

mozza: tök jó, hogy hazajön a férjed :)

Tinu: milyen babaházat néztél ki Tücinek? Csongi tollas :) Fruzsit egyszer kifestette Zsófi szemceruzával :oops:

kutyafüle: te szoptatod még Rikit?

Niki: Fruzsi már csak kétszer szopizik, és nincs meg a napi 500 ml, olyan 400-450-re jön ki a két kaja, de azt mondta nekünk a gyerekorvos, hogy ha van még tej, de ennyit eszik, akkor nem kell aggódni, meg eszik sinlacot is, szóval jó ez így.

Jah, ma rém büszke voltam magamra, mert főztem egy csomó mindent Fruzsinak, össze is turmixoltam (közben Fruzsi a játszószőnyegen, Zsófi meg épp evett), és ahogy nagy büszkén végeztem, hátranéztem. Zsófi mutogat a kőre, és kérdezgeti, hogy "Anya, ez mi? Anya, ez mi?" Odamegyek, hát látom, hogy kisebbik leányom fekszik a kövön (még hogy játszószőnyeg), és a saját hányását (bocs) pacsmagolja és keni szét nagyon nagy örömmel :shock: Nem túlzok, kb fél négyzetméteren csak Fruzsi hányása volt. Mondtam Zsófinak, hogy Fruzsi hányt. Erre nézi, és csk annyit mondott: "Nagyot..." :lol:

Jaj, meg ma Zsófi játszott az evőeszközökkel, kiszedte a fiókból, megnézegette, visszatette, és közben mondogatta, hogy: Jaj de jót játszom :lol:
Vendég

Sztem csak akkor lehet beletenni a babát, ha már tud ülni, bár azt írják dönthető :roll:

Én a babahordozó után 0-25kg-os autósülést vettem, kivédve ezzel a problémát, hogy mikortól lehet használni... :D
Tényleg, Szofi, most hívott a babaszafaris nő, h megvan a cuccunk! :lol:

Kép

Kép
adraci

Egyebkent Borot 60cmnek merik szuletese ota, mondanom se kell h a 74es kicsi mar ra, de o meg most is csak 60cm a dokinal :lol: majd este lemerem..72 korul lehet sztem

Netti
Kép
maumau

Ja igen: Fruzsi is több mint 70 cm, Apa 182 cm, én 170 vagyok.

És Netti, Zsófi 8 kilósan került pont ilyen maxi cosi ülésbe, akkor már ült egy ideje, akkro volt nyolc hónapos.
Vendég

Megjöttem a szuriról. Talán megmaradok. Tüci kapott egy fecskendőt.

Csongor viszont elég gyanúsan szörcsög. Lehet, hogy a talinak lőttek számunkra? :?
Csongor ma az ülést gyakorolja. Koppant ma már néhányszor a feje. :roll: Hát ez a baj a korai mozgolódással. Tüci minden később csinált, mint most Csongor, de nem esett, nem borult, mindent biztosan. AKkor ült fel, mikor már nem voltak egyensúlyozási gondjai, és akkor indult el.

Kép
Kép
tinu

Adraci, muti kepet milyet vettel !! Boro mar felul amugy :D

Panndi :lol: :lol: :lol: :lol: Zsofi csucs :lol: :lol:

Netti
Kép
maumau

Kép
Kép
tinu

Adraci! Ez melyik típus??? Mi elég sokat autózunk, és lehet, hogy hülyeség, de én az ADAC töréstesztjeihez nézek mindent...

Kép
szkitty

Tinu, hat Boro is koppangat.. de mikor felnyomja magat,odadobok egy parnat, de nem nagy gond mert o eloszor elore dol,(feje) aztan oldalra :D

Panndi, mennyire stabilan ult Zsofi akkor? mert B azert eldol kis ido utan :)

Netti
Kép
maumau

Huhh, mire megtaláltam...
Na ez az: www.babaszafari.hu/shop_artdet.php?shop ... nas_755962 csak én még akciósan vettem :roll:

Kép

Kép
adraci

tinu, tyűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűű :shock: Nagyon szép pedig!

Netti:ő akkor már rendesen. Fruzsi is eldől mindig, nem is sokszor hagyom ülve játszani, mert ugye felülni még nem tud :)
Vendég

Asszem ezt az ülést autós magazinok tesztelték, sehr gut lett. De ezek a töréstesztek is olyan érdekesek...
Pl. a Ferrari babaülés tesztje nagyon sza*. Gondoltátok volna? (pedig én elsőre azt kerestem, mert azt gondoltam, h megabiztonságos :? ) Meg még mondtak pár szempontot mi alapján válasszunk autósülést.

Kép

Kép
adraci

Adraci, eleg biztonsagosnak tunik!

nalunk a felules a labujj bekapasbol lett :lol: :lol:

Netti
Kép
maumau

Netti, nálunk az úgy esélytelen :) A lábát régóta eszi, de nincs az a pénz, amiért plusz erőfeszítést tenne :lol:
Vendég

Szofi!

Most olvastam csak. :(
Én nem is értem....Lili fejét meg mellkasát csak 1x mérték eddig.
Dokker, meg védőnő ránéz, meg kitapintja és kész. Mondjuk nekünk nagy a kutacsunk...még mindig 2 csepp D vitamin kell/nap....J
Ja gyümilé: Lili sem szereti/szerette a kész leveket. Próbáld meg homemade!!!!! Az nálunk bejött!!!!!!
Ja, asszem te kérdezted....Auchanos barackot...nem a barackot írtam, hanem a meggyet...az van bio és no cukor, hőeljárással tartósított befőttben...de lehet hogy bari is van, azt még nem néztem....

Panndi!
Fruzsi.... :lol:
Sokat bukik?
Nem igényli a többszöri szopit?????
Lili egysz. nem szeret már napközben szopizni....tápizni sem nagyon....kanalazni viszont annál jobban....
lehet hogy inkább vm. kanalazós tápi fogok feliratni a dokkerrel.....

Barbi!
Nekem is szörnyen lecsökkent a tejem (köszönhetően a harapdálós szopiknak, meg annak, hogy napközben Lili nem akarja a cicit....)
Neked mennyi van még????
Nekem max. egy jobb napon 350g..... :? De Lili már nem harap!!!!!! :D
Egyik nap, félálomban bekapta a mancsát cuppogni, és ráharapott...úgy elkezdett ordítani :( ...na, azóta nem harapja a cicit!!!!!! :D

Férjemet felvettük, megetettem itthon mind2 'gyerekemet'..most szunyálnak mind2en. :lol:
Én meg kezdhetek mosni.... :? :? :?
Ja, Lili 1 hang nélkül végigautózta az utat....olyan jó kislány volt, nagyon büszke vagyok rá!!!!!! :D

Kép
mozza

Hát, Fruzsi nem egy szopifüggő baba. Most már a reggeli is kínszenvedés, mert türelmetlen, rángatja, harapja, stb. De azért még kitartok. Zsófit nyolc hónapos koráig szoptattam, nagyjából ez a cél most is. De most már ha bármikor abbamarad, szomorú nem leszek, mert a fő cél a hat hónap volt.
Az a baj, hogy ő cumisüvegből sem tud enni. Szóval ha nem lesz szopi, neki is valami kanalas cucc kell.
Vendég

És igen, elég sokat bukik, és imád benne turkálni, kenegetni, vizsgálgatni...
Vendég

Panndi :lol: Boro is imadja, olyan undi.. omeg egy bukas utan jokat kacaraszik es csapkodja.. szinte mar a furdobol meghallom h most bukott.. mert annyira jo kedvu lesz es elfoglalt vele :roll: :D

Boro reggel meg este szopizik,napkozben egyszer probalkozok de nem jon be neki, a tapit se kedveli.. reggel este oke,de maskor nem bizony..

Netti
Kép
maumau

Hát ez van. Megmondom őszintén / :oops: /, nekem most ennyi elég is volt a szoptatásból. Most picit betett az elején, hogy három hétig nem hízott, pedig evett rendesen, meg utána, hogy állandóan mértem, szóvak besokalltam. Persze még szoptatom, de hát na... :roll:
Vendég

Szofi!
Ne izgulj, nem lesz semmi gond! A leírt adatok szerintem teljesen normálisak, nem értem a dokinőt! Nekem egyébként fogalmam sincs mekkora Áron feje, mert utoljára 6 hetesen mérték, de ha felébred, lemérem. Egyébként kihez mentek neurológiára? Nem Szabó Tündéhez? Ő a kerületi doki, mi sokat jártunk hozzá Alízzal és mindig nagyon kedves volt. A levekről továbbra is az a véleményem mint eddig, szerintem nem kell erőltetni.

Tinu!
Gyönyörű ez a babaház, de nagyon drága. Alíz is babaházat kap karácsonyra, de apukám barkácsolja, mi csak a bútorokat vesszük bele, bár azok ára is elég borsos.

Játékoknál egyébként én is azt tapasztaltam. hogy a hiperszuper méregdrága csodáknak Alíz két napig örült, aztán bekerültek a doboz aljára, de egy ócska papírdobozzal vagy színes szalaggal hetekig remekül elvan és közben tényleg nagyon jól fejlődik a fantáziája.

Kép

Kép
hean

szofi:

Zsófinak 36 cm volt születésekor a feje, fél évesen 43 cm.
Fruzsinak 35 cm volt, most 41.

Egyiknél se szólt soha senki, hogy baj lenne!
Fruzsi nagyobb fejjel született, mint Csani, és most kisebb neki!
Vendég

Na végén Iza lesz itt a legkisebb!
Ő 63 cm ugye,bár itthon én többnek mértem,meg 74es rucikat hordunk!A feje ugye 41,mellkas 44.És 7,5 kiló felett van picivel,most nem tom pontosan.Mondjuk nem aggódom,valószínű az én hatalmas termetemet örökölte,mind a 153 cm-t 8) :lol:

Tinu!
Nem lehet h a száraz levegő???Nekem Iza is szörcsög,pontosabban bedugul az orra reggelre,aztán egész nap ezt szívom mire kijön :evil: Holnap veszem a hidegpárásítót,ultrahangos,ionos,tuti kijelző :wink: Pont akciós,és egy háztartási ferőtlenítőt is kapok ajándékba!

Zsuzsi!
Remlem semmit nem találnak majd Hannusnál!Amúgy jobb félni mint megijedni,jó h ránéznek!És szép nagy baba lett ő is :shock: :lol:

annus11

Szerintem a mi fejünket a kicsi kutacs miatt méregetik non-stop. Gondolom se nem az a baj, hogy kicsi a kutacs, se nem a kisebb fejkörfogat, hanem asszem a kettő együtt...

Hean, de-de, Szabó Tündéhez megyünk! Örülök, hogy nektek jó tapasztalatotok volt vele!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi

Ja bocs, Fruzsi feje 44 cm :roll:
Vendég

Pandi: ilyen babaház volt nálunk a nevtanban is, tényleg szép. Bár akkor még nem tudtam, hogy ez ilyen drága. :roll:

Annus: mivel Tüci náthás, ezért valszeg CSongor is elkapta. :roll: Nem bírom megmagyarázni a 3 évesnek, hogy ne akarja folyton puszilgatni, meg tapizni az öccsét, mert ő is elkapja a náthát. :?

Kép
Kép
tinu

Ja h Tünci náthás...ezt nem tudtam,szegény.Jobbulást neki!!!

annus11

Ja, Adri, engem is hívtak, hogy megvan. De mi mostmár csak szombaton megyünk érte. Ti hogy szerzitek meg?

Tüncoinek jobbulást, Tinu, remélem vakriasztás, és el tudtok azért majd jönni.

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi

Á, olyan rossz kedvem van. Folyton csalódok magamban. 2 hétig pelus volt Tücinél újra, és tegnap újrakezdtük a szobatisztasági projectet matricázással egybekötve. Tegnap még hagyján, de ma már háromszor összepisilte magát! Megfogadtam, hogy nem leszek kiborulva, ha kell tízszer átöltöztetem, no negatív megjegyzés stb. De NEM MEGY! Igenis engem is frusztrál a dolog és kudarcérzés. LEgszívesebben elsírtam volna magam, miután az utcai, egyetlen bélelt nadrágját is összepisilte, mert nem öltöztettem át elég gyorsan. :roll:
És közben meg olyan ügyes, mert tök jól ki tudja már fújni az orrát! Sokkal kevesebbet kell orrszívóznom. Na most lehet CSongort! Már fel is ébredt kétszer, mert be van dugulva az orra. :? De jó éjszakánk lesz! :evil:

Kép
Kép
tinu

Tinu, pedig össze kell szedned magad! Erről nem tehet a gyerek. Ha meg nem bírod a dolgot, várj még egy kicsit a szobatisztasággal! Más is járt már így! :wink:

Szofi, holnap kiszállítják.

na :arrow: lasagnét készíteni, meg AM-nek valami zöldség/gyümit

Kép

Kép
adraci

Adri: tudod, az az érdekes, hogy Tüci a nyáron már szobatiszta volt, vagyis totál tudott szólni, vagy bilire ült saját maga és nem pisilte össze magát. Az hogy lehet, hogy akkor tudta, most meg nem??? Szerintem ha akarna, most is tudna szólni. De egyszerűen nem érdekli. Nyáron vicces volt, mert a kertben is tudott pisilni a fűbe stb. Most meg nem érdekli az egész, ha túlságosan belemerül valamibe, nem figyel oda. Ráadásul nagyon demoralizáló, ha pelus van rajta. Eleinte nem volt az, de most már totál az van, amit Pandi is írt, hogy összezavarja, hogy hol van rajta pelus, hol nincs. A védőnő azt tanácsolta pont emiatt, hogy inkább ne adjak rá és öltöztessem át ahányszor csak bepisil. Ráadásul engem az is frusztrál, ha pelenka van rajta. Nem azért, mert derrogál két gyereket pelenkázni, hanem azért, mert már egyszer megvolt a pelenkanélküliség és egyszerűen visszalépésnek élem meg. Pláne ha még bele is kakil a pelenkába! Egyszerűen rémes. Ezért aztán ideges vagyok akkor is, ha bepisil és akkor is, ha pelenkázni kell. Róka fogta csuka. :roll:

Kép
Kép
tinu

Na gyerekek ez az idő!!!De ocsmány :roll: legszivesebben aludnék...Iza is elaludt.Kecsegtető...max apának nem lesz kaja,kivesz vmit a fagyóból azt csókolom!Úgyis miatta vagyok fáradt mert reggel felvert :wink:

Tinu!
Én szobatisztasághoz nem értek....Csak azt tudom ami tesóméknál volt,de az nem sok! :lol:

annus11

Tinu, szerintem is az a megoldás, hogy nyugodj meg, és öltöztesd át ahányszor kell! vegyél neki egy-két "összepisilhető" gatyát...
Ha viszont nem megy, és ideges vagy, akkor szerintem is hagyjátok a dolgot jövőre, mert még az is jobb, minthogy kiborulsz...

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi

Tinu! Kitartás!
Nem lehet, hogy esetleg felfázott és emiatt többször kell neki pisilni, és nem érzi annyira, hogy kell? vagy hirtelen jön? Tavaly ősszel nálunk is így volt, amikor visszajöttek a nyár után a hosszú nadrágos napok. Máténál pár hét után elmúlt, talán megszokta a hosszú nadrágot. Hogy nem megy olyan gyorsan, mint nyáron, amikor csak egy vékony nacit vagy épp csak a gatyát kell letolni.
Nekem is rossz érzés volt, és engem is bosszantott, de kitartás!
reméljük, hamar visszaáll a rend!

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs

Tinu! Szerintem Tünci bepisil, mert akkor biztosan vele foglalkozol. Amina ezért jár 10 percenként wc-re. Mert akkor rögtön pattanunk, hogy kapcsoljuk a villanyt, ott maradunk vele stb. Nehéz okosat mondani. Esetleg vegyél neki bilire szoktatós pelust, én is azt adok Aminára éjszaka, és tök boldog ha reggelre nem pisili össze a virágokat vagy a szivecskéket.

Kép
Kép
g_reny

Tinu: nyugiiii :) Tudom, hogy nehéz, de nálunk bejött, hogy nem szóltam egy szót sem, ha bepisilt. Pedig pisilt a kanapéra, Fruzsi babakocsijába (igen, direkt ezért bemászott), Fruzsi játszószőnyegére, az etetőszékbe... de én úgy csináltam, mintha semmi sem történt volna, és hamar leszokott róla. Az előfordul, hogy a pisi eleje a bugyiba megy, de az csak pár csepp, de szól mindig.
Vendég

Csálélábú kisfiam hétfőn megkapta a szandit!
karácsony előtt kell majd visszamennünk, remélem, az lesz az ajándék, hogy nem kell neki tovább.
Éjjel-nappal rajt kell, hogy legyen, úgyhogy ébred rendesen. Szerintem fájni nem fáj neki, mert annyira nem szoros, de biztosan kényelmetlen neki.
Én sem szívesen aludnék cipőben, de ha muszáj ...

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs

na nekem meg lehet van vmi bajom....vagy felfáztam és a hólyagom fáj,vagy a petefészkem....csak nem tom beazonosítani!Bár sűrű pisilés nincs,lehet h csak a fészkem,de mit akar tőlem???hagyjon máááá,jövő héten kéne megjönnie :evil:

annus11

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?