Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Tegnap kirándultunk egy nagyot, nagyon jó volt! Dobogókőn voltunk a szép őszi időben. De éjszaka már éreztem, hogy kicsit meghűltem... :( Hunor ma meg egész nap sír. Nem tudom mi lehet vele, remélem nem a tegnapi nap tett be neki. Kendőben volt tökre bebugyolálva... :roll:

A képeket Apa tette fel, de arra már nem volt idő, hogy írjak is mellé, pedig akartam... Az utolsó képen pl azt láthatjátok, amint Hunor életében előszőr csajozik!! :) Apja büszke volt rá! :)
Az utolsó előttin pedig azt, ahogy Hanna baba először ül fel fekvő helyzetből!
Küldöm mailen a többi képeket is!

Csüti! a szeméremcsont nekem a vége felé fájt, de nekem akkor, mikor többet mentem a kelleténél. Elég rossz volt így a lépcsőn feljönni :) Mindenesetre nagyon kellemetlenül tud fájni :?

Bentley! a bajcsys tanfolyamokra természetesen viheted apát is! ezek "csak" előadások.

A kismamiknak ajánlom a bajcsyban a kismamatornát is! Én sajna csak a vége felé kezdtem el járni, de akkor is jól esett! De minél korábban kezditek, annál edzettebbek lesztek a végére! :)

Kép
Kép
nikilány
 
 


Ja a kendőkhöz annyit, hogy tényleg érdemes hosszút venni! Nekem 6 méter hosszú van, és én sem vagyok széltében túl méretes, de Hunor felöltözve (több réteg ruhában) már kicsit kényelmetlenül van benne :( Ezt tegnap érzékeltem először :( De én még keresztkötéssel kötöm.

Kép
Kép
nikilány
 
 


Nekem a Bajcsy messze van, ezért nem oda járok kismamatornára, hanem Újpestre. Ez ilyen szülésre felkészítő és kismamatorna egyben, nagyon jó! Nem olcsó, de nekem megéri, hogy heti kétszer átmozgat, sok infót kapunk, így önbizalmat ad, vajúdó- és szülőpozíciókat tanulunk, meg légzéstechnikát. Még ha csak töredékét fogom tudni alkalmazni, akkor is megérte eljárni. És legfőképp nem tunyulunk el. Az utolsó napig lehet járni. Az újszülöttek gondozásáról is kapunk infót. És az is hasznos, hogy más kismamikkal is tudunk beszélgetni. Ezen a tanfolyamon 1 alkalom lesz a papás felkészítő, de az 3 órás, töményen adagolva a kispapáknak az újdonságokat. :D

A Bajcsyson csak egyszer voltam nyáron, mikor szülőszobalátogatás volt. Rengetegen voltunk és 95% a párjával jött.

Kép
Kép
csuti25
 
 

 
 

Jó reggelt!

Nagyon klasszak a talis képek! Eddig is sajnáltam, hogy nem tudtunk menni, de látva a képeket még rosszabb, hogy nem lehettünk ott!
Majd legközelebb! :)

Ebben a hideg időben, és az influenza közeledtével Ti adtok valami immun erősítőt a piciknek? (gondolom az anyatejes babáknak nincs rá szükség)
Védőnőnk ajánlotta a Cebion-t. Ismeri/használja valaki?

szép napot nektek!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Sziasztok!
Igértem Orsiról terpeszbugyis képet.Nagyon jól viseli szerencsére.
Szegénykémnek elég fárasztó hétvégéje volt, szombaton az egyik Nagyinál volt, vasárnap a másiknál, aztán este még átjöttek a harmadik nagyszülők.( A Párom szülei elváltak és újraházasodtak, ezért 3 nagymami és 3 nagypapi van) Annyira elfáradt estére, hogy nagyon sírt és nem lehetett megvígasztalni, végül a mellkasomon 1 óra sírás után elaludt. De reggel mosolyogva ébredt.

Kép

Kép

Kép
esztke
 
 


Tényleg, a képek nagyon jók!!!

Kép

Kép
esztke
 
 


Andy bocs, hogy nem írtam időben. Igen csak ennyi 25-25-25 dkg túró, margarin és liszt, meg só. Illetve én margarinból nem szoktam enniyt, de ez már ízlés dolga, van, hogy a túró több, de cirka ez a 3x25 ez így jó. És semmi tojás élesztő sütőpor semmi. Ha pihentetem kicsit 1-2 órát, kevéséb lesz lapos.

Miután hazajöttem a taliról, kb 4 gyereknek való tejem volt, azt hittem emiatt fáj a mellem, nem is kicsit. Hát nagyon rám jár a rúd mostanság, mellgyulladásom lett, 40 fokos levihetetlen lázzal, mozdulni nem bírtam, minden izmom anniyra de anniyra fájt, na arról nem beszélve mire enniyre felment, 3 réteg vastag ruha, vastag paplan plusz pléd, s mégis úgy rmegtem, mint akibe áramot vezettek, nem tudom fáztam-e már enniyre. Aztán egy éjszaka alatt két kilót fogytam, anniyra izzadtam, legalább volt ennyi haszna...
Na mindegy, a lényeg, hogy túl vagyok rajta, igazán borzalmassá az tette, hogy a 2 picivel egyedül voltam itthon csüt és péntek. Valójában nekem ez teszi nehézzé a 2 picivel a hétköznapokat, ha bárki is beteg, illetve ami ettől függetlenül szörnyű, azok az indulás előtti öltözések. De minden más már most rendben van, kezdünk összeszokni, persze több dolog van, amiben mást kell csinálni, mint az eredeti terv volt, de igyekszem rugalmas lenni.

javulást Rita!

Tücsi írd meg mindenképpen mit mondtak a füll orr gégén!

Marcsi! Legközelebb remélem tudsz jönni, jól vagytok? én sajna túlöltöztetős kategória vagyok még a 3. mazsolánál is, éppmost határoutam el magam, hogy erre nagyon odafigyelek, és csökkentem a rétegek számát, nehogy már itt két fázós kis lányos fickót neveljek. :oops: :shock:

Nikilány nálunk is tervebn volt még ősszel pilisi kirándulás. lehet még meg is tesszük...imádok ősszel erdőben lenni!!!!!!!!!!!!!!! jó nektek, hogy sikerült eljutnotok.

grimaszaimat s egyébb küllemmemet inkább nem kommentálom a képeken. :cry:

Kép
Kép
tengdi
 
 


Gabi nagyon el vagy tűnve!

Kép
Kép
tengdi
 
 


Tengdi: Nem semmi, ami Veled történik, egy percig nincs nyugtod... Rendbe jöttél már?

Rita: Hogy vannak a lábujjaid?

Nikilány: Orsi is egész nap sírós, szerintem ez a szeles idő nem jön be nekik. Ma csak a kendőben volt el és a babakocsiban sétánál.

És a többiek? Kivel mi újság?

Kép

Kép
esztke
 
 


Hello,

Tengdi, te 1 hős vagy, de komolyan! Amióta megszületett Ábel, azóta nem egyszerű az életed, meg ez a sok nyavaja!!!
Mellgyulladásom nekem is volt, jujjj de szar volt, nálam is magas láz, gyengeség, remegés, lucskosra izzadtam magam a paplan alatt július elején.
Örülök hogy most már minden OK veletek.

Tücsi, mi van Bulcsúval? Vagy nem ma voltatok?

Az én lábam jobban van, már nem akarok elájulni a kötéscserénél. Kezdem szokni a látványt, na meg azért jobb a helyzet. Ma van az első nap, hogy nem kellett napközben fájdalomcsillapitót bevenni. Viszont az utcán csüt. este óta nem voltam, Luca tegnap apával ment sétálni, ma itthon voltunk. Szegényt úgy sajnálom h miattam a lakás rabja, de nagyon remélem h szerdán már járóképes leszek.

Képzeljétek, megvan h melyik bundazsákot veszem meg, elküldöm a linket, mert borostyánláncot is lehet ennél a cégnél venni, hátha érdekel vkit....13e a gyapjú bundazsák, szuper áron van, a Vaterán a használtakat 15-16-ért lehet venni. Brendonban 40 ezer....nem normálisak! ma felhivtam a céget, a tulaj nővel beszéltem, nagyon kedvesen válaszolt a kérdéseimre, ráadásul felajánlotta h elmehetünk a zsákért személyesen is (zuglóba), igy nem kell a postaköltséget kifizetnem. Az is 1000 ft körül van.
Szóval mindjárt meg is rendelem, szerdán megyünk érte, nagyon kivi vagyok h milyen lesz, úgy várom mintha én feküdnék majd benne. :lol: Ebben garantáltan nem fog fázni Luca!
Az overállt kevésnek találom, mert a mi babakocsink egy nyitott sportkocsi, olyat örököltem tesómtól.

Másik hír: Luca tegnap evett először almát, pontosabban a levét.
És nagyon csípi!!! Nincs pofavágás meg fanyalgás, azonnal elkezdte szürcsölni, közben nagyokat nevetett. Mi meg el voltunk ájulva tőle! :lol:
Ma kapott másodszorra almalevet, kicsit többet mint tegnap, szó nélkül nyomta, mikor már közelítettem a kanállal, nyitogatta a száját. A héten almázni fogunk, lassan adok neki a püréből is, aztán jövő héten rámegyünk az őszibarackra. Állitólag a tecsóban van darabolt, fagyasztott barack, nincs megcukrozva, megnézem és veszek olyat. A Kecskeméti ősziben van cukor. Barmok!

Jól gondolom h először a gyümölcsökkel kell kezdeni, aztán a zöldségekkel? És ti hogy csináljátok? Crissy, Marcsi és a többiek?
Mert én a 12-es és 16 órás kaja között adom neki az almát, aztán gondolom majd idővel a délutáni tápot kiválthatja a gyümölcs. A zöldségeket meg a reggel 8-as és 12 közötti időszakra gondoltam első körben, aztán majd a zöldek (főzelékek) kiválthatják a deles tápot. Igy reggel-este lenne táp, délben főzelék, délután gyümölcs vagy desszert. Ez igy jó?

üdv mindenkinek!
Rita

Kép
szolnoki rita
 
 


ja és a link
ha már korábban átküldtem bocs, tök hülye vagyok mostanában, mindent elfelejtek

http://www.borostyanlanc.hu/index.php?page=Főoldal

Kép
szolnoki rita
 
 


Esztke, Orsi tök cuki azon a képen, szegénykém fekszik abban a hülye bugyogóban megszeppenve....nagyon cuki.

ma Luca sem akart elaludni délután, most altattam el, de mindjárt kelünk mert fürcsi van, meg kaja.

Kép
szolnoki rita
 
 


telihold van Esztke! ma Ábel is nyűgösebb volt, bár ő még így is jó alvó. megjegyzem Máté után meg is érdemlem szerintem. :lol:
köszi már jól vagyok, remélem ez volt az utolsó bajom jó ideig, mert kezdem unni. :evil:

cebiont adom Máténak, de vitamint is, és echinacea homeoval majd csinálunk immnerősítést, nem akarok több nyűgöt!!!!!!!!! persze ez úgy lenne igazi, hogy sok vitamin gyümölcsből zöldségből is, de azokat annyira nem eszi....

Kép
Kép
tengdi
 
 


asszem Marcsi te kérdezted az immunerősítést? Én is tuningolom magam, kapjon csak Ábel is. most még femibion, plusz c vitamin és sörélsztő.

Kép
Kép
tengdi
 
 


Rita!

Küldtem privit..bár amint írtam nem tudom, hogy van-e különbség a tápszeres hozzátáplálás, és az anyatejes hozzátáplálás között. A gyümik, zöldségek bevezetésében biztos nincs.De nem tudom, hogy mennyi tápszeradag hagyható el egy hónapban, meg hogy mennyinek kell minimum lennie egy nap a tápszeradagnak a hozzátáplálás során (szoptatásnál azt hiszem havi egy szopi hagyható el ???, talán így van), de remélem hasznát veszed annak, amit küldtem.
Az biztos, hogy gyümölcsök és zöldségek hozzáadásában nincs különbség, ugyanúgy egyszerre csak egy hozzávaló bevezetése a célszerű, és fokozatosan a többi, délelőtt gyümilé, délben bébikaja, főzelék vagy minek mondják délután gyümölcs valami ilyesmi............

Ma visszavittük a bölcsibe a mérleget, onnan béreltük, de már csak porosodott, nagyon ritkán mértem le Benit, bár ma 6 kiló volt az "utolsó" mérésnél, gondoltam még utoljára lemérem. 5600 g volt másfél hét, lehetséges hogy ennyit hízott volna, fél kiló körül reális egy hónapban, növekedési ugrás lenne nála, még két hét sem volt, nem hogy egy hónap.....?!

Jövő héten megyünk hasi és koponyaultrahangra, augusztusban kértünk időpontot, mert hogy júli végén születtünk, és nov 12.-re tudtak adni..nagyon durva itt a kerületben. Hát kíváncsi leszek.

Esztke!
Orsinál volt valami jele, annak hogy az egyik csipője ilyen? Hogy bugyi kell rá? Mármint ti észleltetek vmit? Mi még nem voltunk csípőszűrésen, mert arra is jövő hétre kaptunk, ez együtt lesz, 3 hónaposan jut el az ember a gyerekkel ilyenre, elképesztő..szóval észleltetek vmi? Remélem Beninél nincs semmi baj....

szép napokat!
fruzsa7
 
 


sziasztok!
Dia! nem semmi ez a gyulladás... de nem értem, tök sokszor evett Ábel, és még mondtad is, hogy óránként etetsz. Akkor hogy a fenébe gyulladhatott be a melled? nem ette ki eléggé?
Kirándulni még most menjetek! Nagyon szép az erdő, és nincs még minusz!

Orsin nem is tűnik olyan vészesnek az a bugyi. Neki mennyire kényelmetlen?

Én is még 2naponta eszem az elevitet, és még c vitamint is.

Andy! a film nem ment át mailen, esetleg van otthon skyp-od? azon át tudnám küldeni...

Fruzsa, hova tűntél?

Kép
Kép
nikilány
 
 


Sziasztok!

Mi jól vagyunk, bár ma Emma is nagyon nyűgi volt. Hétvégén 6100 g-ot mértünk neki és 65 cm-t, növekszik a kiscsaj! :lol:

Tengdi, nagyon sajnálom, hogy megint beteg voltál, remélem javulsz!!!!

Esztke, Orsi hogy bírja a pelust? Mi szerencsére megúsztuk, nekünk egyenesen kengyelt akartak rátenni, de nagyon sokat tornáztattuk és két hét alatt annyit lazult, hogy semmi se kellett neki. Próbáld te is tornáztatni, hogy minél előbb lekerüljön a pelus!

Rita, remélem javul a lábad. Írtam privit is! Megnéztem a bundazsákot, nagyon jó, lehet, hogy én is rendelek! 11-én mész a börzére? Megbeszélhetünk egy talit. :lol:

Fruzsa, a 18.ker-ben is így adják az időpontot. Emma júniusi és szeptember végére kaptam csípőszűrésre időpontot. Aztán majdnem kengyel lett a vége mire odajutottunk. :(

Mindenkinek nyugodt éjszakát kívánok....... :D

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Sziasztok!

Orsit nem igazán zavarja a pelus, legalábbis nem jelez. Nem volt számunkra semmi jele, hogy valami nem lenne ok.
Crissy: Hogy tornáztattátok Emmát? Mutatta az orvos neketek? Nekünk nem mondta, hogy kellene, de szoktam bicikliztetni meg oldalra nyomkodom a lábait.

Fruzsa: Van valami külön ok, amiért mentek hasi- koponya uh-ra? Ezért fizetni kell? Hová mentek?

Kép

Kép
esztke
 
 


Sziasztok

Jó régen voltam erre felé

Andy mi is kőbányán kereszteltetjük meg Nórit, mindegyik ott volt keresztelve, a Pongrácz 17 lakótelepen a 95-ös vonalán van egy kis templom, nem tudom tudod e, de ott sem kér semmit sem a pap. Én is mostanában készülök menni hozzá. Ott még nagyon beszélgetni sem kell, max 20 percet amikor az adatokat felveszi.

Sex: nálunk elég hamar vissza állt, csak ne aludjak el este.
Bár Nóra elég rendes este 9-kor alszik el, és éjjel 1-kor ébred először.

Rita sajnálom a lábadat, de képzeld az én lábujjammal is ez volt, de szerencsére magától begyógyult.

Nagyon édesek a gyerekek, sajnálom hogy most sem tudtam menni, de iskola szünet volt, és hát 4 gyerekkel még sem állítanék oda be.

Marcsi nekünk is mondta a dokink a cebiont pedig mi anyatejesek vagyunk.


Rita én is mindig a gyümölcsökkel kezdtem, aztán a zöldségekkel. Nálunk ez úgy nézett ki, hogy reggel anyatej, utána délelőtt gyümölcs, délben főzelék, délután valami tejpép, vagy újra főzelék, este anyatej. Én is megpróbáltam Nóránál, de sajnos ekcémás lett egyenlőre nem tudom hogy a kajától vagy mástól, ezért abbahagytam, ha elmúlik akkor tuti a kaja ha nem akkor más. Rékának is volt annó, de neki születésétől kezdve.
Viszont fogyott Nóra 1 hét alatt 50 g-ot. Úgy hogy jövő héten dokihoz megyünk, oltásra majd akkor meglátjuk mit fog mondani. De még mindig nem eszik 100- 110-nél többet.


Nekem egyszer volt a Bettinél mellgyulladásom akkor mondta a Kardos hogy azt okozhatja ugyanolyan baktérium is mint ami a torokgyulladást, lehet tengdi neked is az okozta.

Nálunk én voltam/ vagyok beteg, torokgyulladás, most még köhögök, most már 2 hete szenvedek vele, Norbi is beteg volt, és apa is itthon van mert ő is elkapta.
Nóra forog minden irányban, és bejárja az egész nappalit, hiába van leterítve neki a takaró. Kúszik, fogja a játékokat, rágja őket.
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Esztke!

Nálunk mindenkinek kell menni ilyen ultrahangra, a kutacsán keresztül kis vizsgálófejjel megnézik az agyi kamrákat vagy miket. Olyan mint a terhes-uh, tiszta zselé lesz a gyerek. :-) Elvileg nem fizetős, iszonyú hosszú várakozási lista van, de ha fizetsz, akkor bármikor mehetsz. Én már bánom hogy nem fizetősre mentünk..de most már mindegy.
Mondjuk én rengeteget hordozom Benit kendőben, az elvileg széles ülőpozícióban tartja a lábait, állítólag ez jót tesz a a csípőnek, nem tudom ez számít-e. Mármint hogy jót tett neki.

Crissy....hát kíváncsi vagyok nálunk mi van, remélem minden ok.
fruzsa7
 
 


Eszke..bocs..itt nálunk a 16.kerületbe megyünk.
fruzsa7
 
 


sziasztok!

Gabi: örülök,hogy hallunk felőled és nagyon sokat nőtt a kis csajszi,édes.még nem tudom hol legyen keresztelve,de amit te mondasz van a legközelebb,majd lehet még érdeklődőm felőle,megbeszélem a férjemmel.

esztke: hasi.koponya uh,mi is voltunk,bethesdába mentünk,mert ott ingyenes(pikk-pakk megvan,de azért megnyugtatás,hogy minden rendben legyen.

tengdi: köszi a pogi receptet,a héten megcsinálom.jaj szegénykém,áttudom érezni a mellgyúszit,gondolt el én amikor egésznap suliba vagyok és hol van időm fejni a wc-ben hol nincs,na én is csillagokat látok olyankor,de remélem már minden rendben.

rita:van pdf formátumban babaszakácskönyvem,nézd meg jókat lehet találni,mikor mit kell adni a babónak.én mondjuk megérzésre csinálom,mikor mit,ma pld körte sütőtök lesz,már megpároltam.
de persze te még kezd az alma,krupli verzióval.

trinky: merre vagy? most te is eltűntél? remélem Lotti jól van.

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 



Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


van még egy két jó dolog a tarsolyomban,ha nem gond felteszem,hátha valakit érdekel.

babamasszázs

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Andy: Simán kaptatok beutalót az uh-ra? Mert nekünk azt mondta a körzetink, hogy nem ad, az fizetős vizsgálat és oda nem kell. :?

Kép

Kép
esztke
 
 


A keresztelésről kérdeznék, írjátok, hogy nem kérdez és nem kér semmilyen papírt a pap. Mi nem vagyunk megkeresztelve, se a Férjem, se én, szerintetek így is menne a dolog? Mondjuk én ha megkereszetelném, akkor reformátusnak szeretném.

Kép

Kép
esztke
 
 


esztke: gyerekorvos ad beutalót,hisz ez 6 hetes babáknál egy kontroll.mi heim.pálba is voltunk külön csípőultrahangon.szóval ki kell erőszakolni,

mi megvagyunk kersztelve,csak akiket keresztszűlőknek választottunk ők nem,ezért keresünk olyan templomot,mert én vidéken szerettem volna,de ott elég szigorúak.

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


esztke ez a pap katolikus akit én mondok, a férjem nincs megkeresztelve csak én. de ennek ellenére megkereszteli a gyerekeket. Reformátust nem tudom, de úgy tudom ők rugalmasabbak.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Esztke, nekünk megmutatta a doki, úgy kellett, hogy felnyomtuk a térdeit a hasához és ott szétnyomtuk elég jól, már amennyire engedte, de a végére már nagyon kilazult! Nem tudom, figyelted-e hogyan vizsgálta a csípősdoki, na ugyanaz a mozdulat ahogy ők szétnyomják. Minden pelenkázásnál 5-6-szor megcsináltuk és 2 hét alatt tökre kilazult! A hasi-koponya uh-ra nekünk szó nélkül adott beutalót a doki 1 hónapos korában, a mi kerületünkben (18.) kötelező és arra nem kellett hónapokat várnunk, 1 hét múlva mehettünk. Az a pap aki nekünk csinálta Kispesten, semmit nem kért, tőlünk se kértek semmi papírt, hogy meg vagyunk-e keresztelve, de a reformátusok még lazábbak. Nekünk úgy volt, hogy ha nem csinálják meg (mivel a keresztszülők nincsenek megkeresztelve) akkor református lesz, mert őket nem érdekli az ilyesmi!

Gabi, jó hallani felőletek, nagyon aranyos Nóri!

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Sziasztok!
Szia Fruzsa! :) most olvastam el a tegnapi hsz-edet, amit elvileg előttem írtál... :) jó, hogy működik a frissítés :)

GAbi! Nóri tök nagyot nőtt!! Szép a gyerekcsapat! :)

Esztke! tök jó, hogy legalább nem zavarja Orsit. Meddig kell, hogy rajta legyen?

Kép
Kép
nikilány
 
 


Hello,

Gabi na végre! Nóri óriási!!! És nagyon cuki pofija van. És jók a közös gyerekes képek, a csajok csinik, Norbi meg igazán jóképű fiatalember! Most az jutott eszembe hogy 4 db lagzit kell majd
lebonyolitani, megszervezni és persze szponzorálni.....ez nagyon komoly!!!! :lol:

Andy köszi a könyvet, amúgy ez megvan nekem, de nagyon köszi, mert hasznos.
Crissynek már irtam h kicsit még össze vagyok kavarodva hozzátáplálás ügyben, mit mikor mennyit, de majd belejövök.

Ez a Cebion micsoda? C-Vitamoin cseppek? És ebből mennyit lehet adni a babának? Ez engem is érdekel. A dokinőnk nem ajánlotta....én meg egyre jobban tartok ettől a hülye járványtól, bár ebben a gyógyszerlobbi is vastagon benne van.

Esztke, már bocs h ezt mondom, de a dokitok baromságot beszél és kifejezetten szemétség h nem hajlandó beutalót adni! Ugyanis a beutalás alap dolog! Minket szó nélkül beutalt a dokinéni, mondta is hogyha nincs beutaló akkor ez a vizsgálat-sorozat 15e ft körül van, a barátaink ki is perkálták, mert nem tudták h doki ad beutalót....szóval erőszakoljátok ki, mert olyan nincs h nem utalja be Orsit.
Egyébként röhejes, de mi is 2 hónapot vártunk a koponya+hasi+csipő UH-ra, ez a magyar egészségügy. De legalább ingyé megcsinálták, itt a 17. kerületi Medical centerben.
És sztem mindenképp el kell menni, mert a barátaink kislányánál ott vették észre hogy a kiscsajnak az egyik veséje kisebb mint a másik, és nem úgy funkcionál ahogy kéne, és aztán mehettek még további vizsgálatokra. (de szerencsére minden OK vele).

Crissy, holnap átvesszük a lábzsákot, utána jelentek hogy milyen a cucc. Küldhetek róla képet is.

R.

Kép
szolnoki rita
 
 


sziasztok!

Gabi
Örülök, hogy jelentkeztél! Nóri igazán nagyot nőtt mióta nem láttuk! Cebionból mennyit adsz Nórinak?
Jobbulást neked és férjednek is!

Rita
Mi holnap megyünk Ringatóra. (9:45-re) Ti is jöttök? (Újlak u.) jó lenne!

Bogi a reggel fél8-8 között ébredésről, áttért fél7-7-re! :(
De még így sem lehet egy szavam sem! Emlékszem fiam újszülött korától iskolás koráig, fél6-6 között kelt!
Így viszont belefér a tízóraizás a napirendbe. (eddig ez kimaradt) És a házimunkákkal is hamarabb elkészülök!
További szép napot!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Hello,

Ringatóba sajna nem megyünk,. ma próbáltam cipőt húzni és még nem az igazi....már nagyon unom!!!! Sztem hétvégére fog normálisan rendbejönni a lábam. De utána mennénk!

Cebionból a cseppeket adjátok a babáknak? Mennyit, és hányszor? Vmi kajába kell belekeverni vagy natúr kanálból odaadni neki?
Lécci irjátok meg, köszi.

Kép
szolnoki rita
 
 


Andy

beszéltem a fotós barátnőmmel, és vállal fotózást, nagyon-nagyon jutányos áron! Házhoz megy, nincs műterme. Ha gondolod küldök át neked néhány képet amit ő készitett rólunk, meg van még 1-2 referencia baba-mama fotója....a mail cimed megvan, jelezz ha küldjem a képeket.
Lányok, egyébként ha érdekel vkit a fotózás szóljatok nekem, és megadom a nevet+tel.számot.



R.

Kép
szolnoki rita
 
 


rita: küld át maiben az infót! köszi

nikike75: megbeszélem párommal és kereslek.

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy Ti vittetek/szerintetek kell-e vinni a babának pelenkát, popsitörlőt, ruhát, stb a kórházba vagy mindent kaptatok a kórháztól?
És mellszívót, a lefejt tej tárolására alkalmas edényt, cumisüveget?

Bocsánat, ha már leírtátok régebben, de 48 oldal elég sok, képtelen vagyok visszakeresni, a fórum keresője meg túl egyszerű, nem lehet topikon belül keresni, stb.

A dokim mintha azt mondta volna, hogy nem kell vinni a babának semmit, de jó néven veszik a nővérek, ha mégis. Viszont a ruhácskák meg belekeveredhetnek a kórháziba és akkor eltűnhetnek.

A válaszokat előre is köszi!

Kép
Kép
csuti25
 
 


Szia Csuti!

A babának ruhát nem kell, de pelenkát, popsitörlőt, popsikrémet, cumisüveget vigyél, meg textilpelenkát is. Szerintem mellszívót is érdemes vinni, bár van a kórháznak is.

Kép

Kép
esztke
 
 


Rita! szurkolok, hogy minél hamarabb rendbe jöjjön a lábad, nagyon rossz lehet "bezárva" lenni.
Engem is érdekelne a fotós, hogy mennyiért dolgozik és milyen képei vannak. Priviben küldöm a mail címem...

Kedden amúgy megyünk oltásra és határozottan ki fogom kérni magamnak, hogy nem ad beutalót a doktornő....

Kép

Kép
esztke
 
 


Sziasztok!!

Holnap megyünk 4 hós oltásra, na meg a fül-orr-gégére is!! Már nagyon kiváncsi vagyok mit tudnak majd mondani!!

Esztke: nekem sem adtak beutalót, nekem azt mondta a doki hogy már nem rutinszerű ez az uh. Engem mondjuk nagyon nem is érdekelt volna ha Bulcsú nem lett volna ilyen hasfájós. Mi 3 hósan voltunk ugye és hát meg kell mondanom 2 percet voltunk bent öltözéssel vetkőzéssel, mindennel együtt, végig húzta a gyereken az uh fejet és már küldött is! És hát a koponyáját már nem is tudták megnézni mert nagyon kicsi a kutacsa! Minket csipőszűrésre sem küldtek mert a doki megnézte és jónak találta, így mondta hogy most minek tegye ki ennek a macerának, a csipőszűrésen meg 1-2° miatt már minden szart a gyerekre aggatnak, holott elég lenne szerintem egy kis torna is. Nekünk is Bulcsúnak mikor megszületett elég kötött volt a csipője pár napig tornáztattam, na meg ha hasra fektetted az is jó nagyon rá!! Így utólag már úyg vagyok hogy bíznom kellett volna a dokiban, csak hát a hasfájás miatt nagyon kétségbe voltam esve...
Persze hozzáteszem vannak kivételek!!

Rita nekem is elküldöd a cuccost!!

Holnap jelentkezem! :)

tücsi85
 
 
 


Esztke, köszi! :)

Kép
Kép
csuti25
 
 


ESZTKE ti melyik drnőhöz tartoztok? Mi is kedden megyünk oltásra, fél 12-re. Ti? lehet találkozunk.

Rita javulást neked, s köszi alinket, amit küldtél, én majd akarok Ábelnek borostyánláncot, de így nem is kell keresgélnem.

Andy Niki az emailem tengelynedia@gmail.com, kérlek a képeket küldjétek át!

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok lányok,

csak előkerültünk mi is. Olyan jók a talis képek, úgy sajnálom, hogy nem tudtunk menni. Bár apjuk elvitt kirándulni három napra, és végig sütött a nap, szóval kicsit töltődtünk. Lotti picit megfázott a folytonos öltöztetéstől. Egyszerűen még mindig gondban vagyok, hogy mikor mit adjak rá.... :roll:

Tengdi, anyám... rád jár a rúd rendesen. Három embernek is elég lenne amit átélsz. Azért jó, hogy ilyen erős vagy.

Esztke, mindenképpen kérd a beutalót, ez nem kérdés. A doki vigye oda a gyerekét ahová akarja, nektek ez jár és kész. Ne érdekeljen mit mond. Mi a Budai Gyerincgyógyászati Centrumban voltunk, és jó hely. Voltunk a Heim Pálban is, mert a mi dokinőnk inkább oda is adott beutalót. Oda viszont dél körül érdemes menni, mert akkor nem kell sokat várni. Mi voltunk egyedül. Ja, és ingyenes a vizsgálat. Orsi nagyot nőtt, édes baba.

Rita, engem is érdekelne a lábzsák. A Hippnek van őszibarackja, amiben nincs cukor. Én is most találtam rá.

Cebion cseppet én is adom Lottinak. 5 cseppet kap bébiételben. Az anyatejbe nem akarom tenni, mert utána képes és nem eszik, mivel nagyon savanyú. Ezen kívül aloes löttyöt kap egy teáskanállal minden nap. Ennyi. Őszintén szólva úgy nyomják ezeket a rémtörténeteket az influenzáról, hogy néha elég nehéz józanul átgondolni a dolgokat.

Gabi édesek a gyerkőcök, tényleg 4 esküvő lesz :D

Marcsi, hogy van a hajas babád? :lol:

A fotósbarátnő is érdekelne, légyszi küldjétek el a címét, és a referenciafotóit. Köszi.

KépKép
trinky
 
 


Andy, hogy megy a tanulás? Husit adsz a kisasszonynak?

KépKép
trinky
 
 


Tengdi: Mi az Újhegyi sétányra járunk a Jakab drnőhöz. Ti is ide tartoztok?

Trinky: A Heim Pálba nem kellett időpontot kérni?
Amúgy az öltöztetéssel én is mindíg bajban vagyok, nem akarom túl öltöztetni, de alul sem.

Kép

Kép
esztke
 
 


A fotós barátnőm számát priviben küldöm az érdeklődőknek!

Kora este lemerészkedtem a tescoba- egész jól birta a lábam- bébikaját venni. EGY CSOMÓ HIPP+KECSKEMÉTI BÉBIKAJA LE VAN ÁRAZVA!!!! Plusz egy csomó HIpp-es tea, meg gyümilé.
A HIPP-es cukormentes 100%-os gyümilék 233 ft-ba kerülnek asszem 340 helyett. Meg vannak HIPP desszertek 280 ft-ért, alapból ezek is 350 felett vannak ha jól emlékszem.
Szóval akit érdekel, most érdemes vásárolni.

Viszont ki vagyok akadva, mert sima mezei őszipüré nincs, csak kecskeméti, de az cukros. Pedig már nézegettem újfajta cseh babakajákat is, de azok is vegyesen vannak, ráadásul mindben van cukor. HIPP-es őszit se találtam.
Jobb híján vettem egy csomag mirelit negyedelt őszit, majd azt kiolvasztom és összeturmixolom.

Luca ma már 2-szer evett almát, és megevett kb. 1.5 gerezdet. :D

Esztke a beutalót tépd ki a dokinő kezéből, semmibe nem kerül neki írni egyet. Valóban nem egy nagy kaland az UH, de vigyétek el, az a tuti.

Jelentem itt figyel a lábzsák, férjem elment érte. És nagyon szuper!!! Lengyel termék, belül 100% gyapjú, kívül vízhatlan anyaggal bevonva. Én sötétkéket kértem, mert kék a kocsink is. Nagyon igényes, masszív, és elsősorban marha melegnek néz ki, ez a lényeg. Majd holnap lefotózom és felrakok képet.
Holnap bele is próbálom a kocsiba, már alig várom!

Crissy, a börzére szeretnék menni, és akkor talizhatunk!

jó éjt!
R.

Kép
szolnoki rita
 
 


http://www.babanet.hu/hol-mi/borze.php

Sziasztok lányok!
Ezt most találtam.

Hogy vagytok??
Én most egy pár napra el tűntem.Minden nap csodálkozok a Rolin,hogy milyen gyorsan fejlődik.Egyik napról a másikra.
Ma már 2x kacagott.Hason fekszik és nyúl a játékért.És már nem csak hasról hátra,de hátról hasra is fordul.Annyira édes.
Fürdéskor vettem észre,hogy lilás a popsi luka.Ez mitől van?Volt valakinél még ilyen?Hívjam fel a védőnőt?
Most erre az ADAMO hintára zombultam rá??Mi a véleményetek róla?Esetleg van valakinek?Persze nincs 15000 FT-om ilyenre,de találtam egy szabásmintát róla és így durván5000 FT-ból meg lehetne varrni.
Most a baba hordozót csináltam meg Rolinak.Tettem a kötélre egy rugót és így föl-le is hintázik!Roli imádja.Simán el szokott benne aludni!

Jön akkor valaki a cseko börzére??

Bentley!
Mikor találkozunk akkor?

Holnap sikerül végre eljutnom nődokihoz.Ez még a szülés utáni kontroll.Kicsit későn....de remélem nem lesz semmi gond.

Nyílt egy új baba bolt a XVII.kerületben.
Pallós utca 8. Ha érdekel valakit.

Jajj.Meglátszik,hogy milyen rég voltam.Most be sem áll a szám... :D :D

Este 8 óra körül esett nálunk a hó.Több volt,mint havas eső. :shock: :?

Mit szóltok ehhez az "új" vírushoz!!
Engem most a védőnő nagyon meg rémített..azt mondta,hogy mivel a Rolit nem lehet be oltani ezért apát meg engem be kéne.De én nem igazán szeretném.De igen csak félelmetes,hogy Ukrajnában már ennyi ember meg halt.
Mondjuk abban 100%-ig biztos vagyok,hogy nálunk csak fel van fújva ez az egész.De akkor is félelmetes....
Na de nem jártatom tovább a szám.
Na megyek alukálni.Már az egész család nagyban horkol én meg még fent vagyok....

Marcsi!!
Valamelyik nap egy közös séta??

Szép álmokat mindenkinek!! :D
Kép
baba0727
 
 


Csutinak infó: SEMMIT nem kapsz a kórháztól, ez a magyar egészségügy, nem a japán vagy a skandináv! :)

Ha lesz szülésznőd, akkor tőle kérjél egy listát hogy mit kell bevigyél. Egyébként ami tutira kell: pelenka, popsitörlő, textilpelenka 4-5 db, kis kesztyű a kezére, meg esetleg sapi, mert azokból bazi nagyokat adnak rájuk, elveszik benne a kis fejük.
Én vittem be cumisüveget de nem használtam, ők adtak szó nélkül. Ruhákat is vittem be, de elő sem vettem, és nem is kérték.
Ja és vigyél egy halom wc papirt, domestos kendőt takaritani- még akkor is ha fizetős szobába mész- meg eldobható bugyit.

Kép
szolnoki rita
 
 


Hali!

www.agrianna.hu oldalról rendeltem én borostyánláncot,szerintem jó áron van. és most akciós 500 ft a postaköltség.

rita : köszi az infót,még nem tudom kit keresek meg,most sok lehetőség közül választhatok.

jövő heti börzére mi marcsival megyünk árulni a kamara teremben kaptunk helyett,ha jön valaki ott megtalál minket.

esztke: nekünk volt időpontunk a heim-pálba,mert rengetegen vannak mindig.

trinky: jó hallani felőletek.igen tanulok ezerrel,már ha van időm. és igen elkezdtem a pulyka és csirkehúsit hannának,ízlik neki.

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Rita! Köszi az infót! :)

Kép
Kép
csuti25
 
 


Esztke, mi csak úgy időpont nélkül mentünk a Heim Pálba, direkt délben, mert gondoltam, hogy akkor általában alszanak a babák. Így nem volt senki. Bár azt hallottam én is, hogy mindig sokan vannak.

Rita, a DM-ben vettem a Hipp őszibarackot. Nagyon kíváncsi vagyok a zsákra.

Baba, nekünk van babahintánk, nem Adamo, de pont olyan. Lotti nem maradt meg benne, de általában szeretik a gyerekek. Nagyon ügyes vagy, hogy ilyeneket tudsz csinálni.

Csuti van valahol egy részletes kórházi listám, ha megtalálom átküldöm.

Andy, hol lesz a jövő heti börze, elkerülte a figyelmem. Lehet, hogy kinézek hozzátok, ha nincs túl messze.

KépKép
trinky
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: