Új privát üzeneted érkezett!

Melinda! A Tidrenczel doktorról milyen véleményed van? Most utánaolvastam kicsit, hát nem mindenki elégedett vele. Még az uh-n sem túl kedves állítólag.

Dolli! Neked milyen pajzsmirigy nyavajád volt? Képzeld, nekem az első labor után derült ki, hogy valami nem stimmel, 10 hetesen mentem a pajzsmirigy ambulanciára. Kaptam hormont, amit szednem kell. Szerdán megyek kontrollra. A főorvos majdhogynem leszidott, hogy miért nem a terhesség előtt derült ez ki... hát ki gondol először betegségre, ha nem fogy le (alulműködés)? Ráadásul, ha valami nagyobb bajom lett volna, össze se jön a gyerek, nem?

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!

Ági! Nekem nem volt vele semmi gondom. Nem mondom, hogy kedves volt, inkább semleges. Viszont végig kommunikált, mondta, hogy éppen mit néz. Igaz, egyszer rákérdeztem, hogy mi az, amit épp látunk, de onnantól mindent elmondott. Lehet, hogy ezen múlt? :? A monitort csak teljesen kitekert nyakkal láttam, az újpesti SZTK-s UH nekem jobban tetszett.

Képzeld, nekem is pajzsmirigy problémám lett (alulműködés). Viszont terhesség előtt 2 hónappal nézték, akkor tökéletes volt, vagyis a terhesség hozta ki, ami, a vizsgálatot végző doki szerint, nem ritkaság.

Melinda

Kép
urbanmelinda

Nahát! Az a baj, hogy nekem nem tudni, mikor jött ki... Neked is adtak rá gyógyszert, meg vissza kell járni kontrollra? Neked mit mondtak, elmúlik a probléma szülés után?
Én ma voltam a kontrollon, hát a főorvos sem túl bőbeszédű, ráadásul egy nő már reggel 7-kor felkorbácsolta a hangulatot... :? A lényeg, hogy javultak az eredményeim, de még nem jók. Emelte az adagom, kontroll megint 4 hét múlva. Megkérdeztem, hogy meggyógyulok-e, vagy örökre gyógyszert kell-e szednem. Erre az volt a válasz, hogy valószínűleg mindig szednem kell majd... hát ezzel ki vagyok segítve.
Az a baj, hogy semmit nem értek az egészhez, nem vagyok tájékoztatva igazán, pedig jó lenne tudni, hogy egyáltalán van-e esélyem arra, hogy rendbe jöjjek.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!
Ma délután voltam kismamatornán. Nagyon tudom ajánlani!
Több helyen nézelődtem, végül a Máv kórház mellett döntöttem, mivel itt kerül a legkevesebbe. Hivatalosan 1 óra, de mondták a többiek, hogy mindig tovább tart. Most 15 percet húztak rá. Gyógytornász tartja. Gerinc-, medence-, gátizomtorna mellett légzőgyakorlat és relaxáció is volt. Minden hétfőn és szerdán 14 órától van.
Kár, hogy nincs torna az Uzsokiban a felújítás miatt, mert úgy látom nagyon jól összehozza a Máv-ban szülő kismamákat. :cry:

Ildikó
[url=http://picibaba.hu]Kép
limi

Sziasztok!

Tegnap eljutottam végre a dokihoz, sokadik nekifutásra. Megkaptam a beutalót a finom kis cukorterhelése. Elég rosszul hangzik. :(

Ági! Nekem e héten vagy jövő héten kell menni kontrollra. A doki azt mondta, lehet, hogy elmúlik szülés után, de nem biztos, és ha el is múlik, utána 3 évente nézetni kell, mert bármikor újra kijöhet. De nálam olyan kicsi az alulműködés, hogy, ha nem várnék babát, nem is kapnék rá semmit (4,8 körül volt legutóbb a TSH-m). Nem tudom, neked mi miatt van, nekem krónikus pajzsmirigy-gyulladás az oka, amit azért jó tudni, mert ez öröklődik, női ágon. (ez a jó kifejezés arra, hogy anyáról lányára? :) ) Szóval, ha lányom lesz, neki is rendszeresen meg kell nézetni. Ha nem vagy elégedett a pajzsmirigy ambulanciával, ajánlom figyelmedbe Dr. Solymosi Tamást (www.konzilium.hu). Mivel az Uzsoki pajzsmirigy ambulanciájára való bejutáshoz nagyon sok utánajárásra lett volna szükség, én inkább hozzá mentem el, és, úgy érzem, korrekt tájékoztatást kaptam.

Limi! Én nagyon szívesen járnék kismamatornára, de szinte mind olyan lehetetlen időpontban van! 8-tól 5-ig dolgozom minden nap, utána már csak a nagyon drága edzőtermekben lehet találni, ott is nagyon ritka. Kismamajógát találtam pár helyen, de a jóga valahogy nem az én világom, akárhányszor próbáltam, röhögésbe fulladt. :) Így marad az ellipszistréner meg a DVD.

Melinda

Kép
urbanmelinda

Köszi Melinda, az ajánlásod jól jött, mert apu szeretné, ha elmennék egy másik dokihoz is kikérni a véleményét. Nekem egy havi gyógyszerszedés után lett a tsh-m 4,39. Előtte 13,51 volt... :(
Úúú, az a cukorterhelés nagyon gáz! 2 éve sajna túl gyorsan döntöttem magamba a löttyöt, majdnem elájultam. Pedig 5 perc alatt is el lehet iszogatni. Idén okosabb leszek... :lol:

Ildikó! Örülök, hogy jól érezted magad a kismamatornán! Én már Zsófival is szerettem volna terhestornára járni, de a meló miatt nem igazán jött össze, így otthon tornáztam néha. Most meg a gyerekelhelyezés lenne problémás, így is túl sokszor kérem már anyut, hogy vigyázzon Zsófira, amíg kistesó miatt járok orvosokhoz, védőnőhöz. Marad a házi torna... :D

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!

Jól eltűntem, de be voltam programozva a héten.
Hétfőn voltam genetikain, pasi mindent mondott, mutatott, minden stimmel, és nagy valószínűséggel kislányom lesz! :D
Nálunk mindenki időpontos volt, ami azt jelentette, hogy 6-8 kismamának volt 9-re időpontja! :roll: Még jó, hogy én már 8 előtt ott dekkoltam!
Szerda és csütörtök vezetni voltam, most csinálom a jogsit! :D Hát csajok! Duna pláza körül fél 8 és 9 közt ne nagyon kujtorogjatok mostanában! :lol:
Tegnap voltam Halásznál, minden oké, minden eredménynek örülünk, most már csak a baba növekedését kell szemmel tartani. Vérnyomim csuda jó volt, 120/85, pedig ha hozzá megyek, még gyógyszer mellett is előfordult a 135/95 és még jóval magasabb is! Vasat kell elkezdenem, mert a vérképem romlik.

Pajzsmirigy: Nekem előző terhesség után jött ki, kb két hónapig túlműködött, aztán alul. Nekem nagy szerencsém volt a házidokimmal, hogy erre is odafigyelt, kérte ennek az ellenőrzését is, holott nem panaszkodtam én semmire.
Ági! Sajna ez a gyógyszer egy életre szól, szerintem ritka, aki elhagyhatja! Viszont természetes cucc, azt kapod a tablettában, amit a pajzsmirigy amúgy is termelne, tehát nem kell megijedni tőle! Én ide járok, dr. Nagy Dezsőhöz:
http://pajzsmirigyrendeles.hu/
Igaz, hogy magán és fizetős, de korrekt és van időpont, nem kell 3 napi hideg élelmet csomiznom, mint a Kútvölgyibe kellett volna.

No most megyek úszni, délután még jövök, ma lazább a nap! :D

Szép napot!
Dolli

Kép
Kép
tekiroll

De jó! Gratula a valószínű kislányhoz! :D Jól jön egy kispasi után, ugye?
Mi most kisfiúra pályázunk, de ha kiscsajszi lesz az se baj. Már nagyon kíváncsi vagyok, remélem okt. végén már megtudom.

Emlékszem még a forgalmi vizsgámra, majdnem elcsaptam egy rendőrt, mert az út közepén dumált egy buszvezetővel, én meg nem tudtam kikerülni normálisan... bukta... 8) Aztán a következő már sikerült... na, azóta se vezetek... :P :D Ebben a nyomi városban még gyakorolni se merek, mert ledudálnak, veszélyesen kerülgetnek... ha vidéken laknék, könnyebb lenne.

Olyan jó pocakkal a vízben! Zsófival az egész nyár nagy hassal telt, nagyon jó volt lubickolni a Velencei-tóban. Csak kijönni volt nehéz... :P :D

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!

Én is az Uzsokiban fogok szülni február végén március elején. Mecsér doktornál. Én bizony az Őrsre járok.
Már van két gyermekem Lali őt a Járányi doktornőnél szültem, az Abigélt már a Mecsér doktornál.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni

Sziasztok!

Hajni, üdv itt! Milyen tapasztalatod volt Járányi doktornővel illetve aztán Mecsérrel? Volt valami oka a váltásnak? A mecsérrel ezek szerint gondolom meg vagy elégedve, ugye? Én még mindig vacillálok, hogy próbálkozzak vkinél az sztk-ban v magánba menjek. Most mmunkahelyi problémáim merültek fel, így nem biztos, h a magánt meg tudjuk majd engedni magunknak. Kösz minden infót előre is mindkét dokiról.

Dolli, gratula a kiscsajhoz. szerencsés vagy! :) Aztán a vezetéssel csak ügyesen! :wink:

Torna és jóga téma: én se vagyok az a nyugis jógázós típus :oops: de anno a végén jártam terhesjógára, amikor már ráértem, mert nem dogloztam, a Bánki Donát utcába, és tök jó volt. Otthon tornázgattam kazira kismamatornát, de nem nagyon használt növekvő kilóimat tekintve. :roll: Lassan én is tervezek megint kismamatornázni, én a Nagy Lajoson néztem ki a BBGO Fitnesst, ismeri esetleg vki? Persze nyilván edzőtermi árkategória, d elegalább estefelé is van ilyen óra, nem csak délelőtt. Igaz, ki tudja, hamarosan lehet h teljesen ráérek, ha kigolyóznak a munkahelyemről... :evil:

Mindenkinek kellemes hétvégét! Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Jó estét! Ági! Nem vagyok orvos, de a szülés után sok nőnél előfordul a pajzsmirigy probléma. Szóval nincs kizárva, hogy neked is utána jelentkezett, csak esetleg nem vizsgálták.

Melinda! Nem vészes ám ez a cukros dolog, vigyél citromot, azt lehet beletenni és akkor olyan, mintha limonádét innál! :D

Ajni! Üdv a fedélzeten! :D
Hogyhogy nem maradtál Járányi doktornőnél?
Te is február vége? Lesz forgalom az Uzsokiban! :D

Ági! Köszi! :) Nálunk mindenki kislnyra vágyott, én voltam az egyetlen, aki úgy állt hozzá, hogy akár fiú is lehet, el tudtam volna képzelni magamnak egy abszolút fiús anyuka szerepet! :D
Jujj, ez a forgalmi vizsgás dolog! No én is félek az ilyenektől. Ráadásul bestresszelős típus vagyok! :roll:

Ildikó! Jó lehetett a kismama torna! :) Itt Érden is van, de hülye időpontban.
Én lejárok heti 2x edzeni cardiogépeken, amig bírom, persze visszafogott tempóban! :D Megy heti egy uszi. Ha meg lesz a jogsim, akkor többször is tudok majd menni. Most az egyik Érdi anyuka szedi össze a jónépet és megyünk Battára szombat hajnalonta! :D

Fiam a héten beteg volt, benyalt egy pöttyösödős vírust, igazából az első nap volt nagyon gáz, iszonyat magas láza volt! :( Aztán mintha elfújtk volna, csak a pöttyök jöttek! De hát a pöttyös az igazi! :D

Jó éjt!

Kép
Kép
tekiroll

Kriszta! Kismamaként nem vagy védve a munkahelyen??? :shock:
Mit dolgozol?

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Tkrisz: Hát nekem nem igazán jött be a doktornő. Akkor még nem igen voltam itt jártas, mert én Szlovákiából jöttem. Valaki őt ajánlotta. Sajnos minden egyes kivizsgálás nekem nagyon fájt, aztán majdnem mindig megkérdezte hogy a férjem hol dolgozik. Biztos attól félt, hogy nem tudjuk majd őt kifizetni. A következőnél eldöntöttem, hogy én ugyan nem fogok súlyos összegeket fizetni azért, hogy odamenjek havonta és megvizsgál, ezért választottam Mecsért, akivel teljesen meg vagyok elégedve. Viszont attól féltem, hogy ügyeletesnél szüljek így felkértem őt a szülés levezetésére, és csak azért fizettem. Azt persze hozzá kell tennem, hogy a doktornő tökéletesen levezette szülést az össze varrásnál sem éreztem semmit. Viszont Abi születésénél vagy kiment az érzéstelenítő addigra belőlem vagy nem adták be, mert ott minden tűszúrás nyomot éreztem.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni

Sziasztok!

De, persze, védve vagyok, de azért ha komoly gazdasági átszervezés van, és az ember pozícióját meg akarják szüntetni, ki tudja, mit tehetenek meg egy jó ügyvéddel. Felajánlottak egy másik pozíciót, amitől kiráz a hideg, gyakorlatom sincs benne (és nem is vágyom rá). Kérdés, h ha én az ő "jóindulatukat" visszautasítom, akkor mit tehetnek velem... elüldöznek táppénzre... ami persze egy dolog, csak olyan messze van még az április vége, és én pont dolgozni akartam, ameddig csak tudok, akár márc. végéig... már most ekkora bevételcsökkenést nem tudom, h bírunk ki... még gyűjtögetni akartunk addig és pár dolgot beszerezni, megvalósítani, d ez most fuccsbamenni látszik...
Amúgy szállodában dolgozom és új igazgatónk van, aki 1 hét után volt ilyen kedves és pont engem pécézett ki magának...

Hajni: köszi az infókat, lehet h megpróbálkozom a Mecsérrel. Régen nem szimpatizáltam vele, de annyit megér, hogy "megnézzem" magamnak még 1x. :) Járányinál én régen egy cisztával voltam, akkor és utána a szülésemnél (ami nem nála volt) viziteken, stb. rendes volt és jó benyomást tett. Persze a pénzéhséget én is rühellem.

Meglátom, hogy hogyan alakul a munkahelyi dolog, igyekszem magam megvédeni, aztán meglátjuk.

Köszi mindenkinek a sok segítséget. Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok! Jól beindultatok a hétvégén! :)
Kriszta! A BBGO fitnesszt egyszer én is kinéztem magamnak, de végül (egyelőre) maradtam az otthoni mozgásnál, időben és pénzben is ez a legjobb.
Valami szülésfelkészítőre azért mindenképpen szeretnék majd menni, gondolom, hasznos lehet. Ha jól néztem, közületek szinte mindenkinek van már gyereke, szóval ti már képben vagytok, hogy mi várható a szülőszobán. Na, nekem gőzöm sincs. :) Persze, azért van némi elképzelésem, sokat olvastam róla, de a saját tapasztalat az igazi.
Remélem, a munkahelyeden minden rendben lesz végül. Át tudom érezni a helyzeted abból a szempontból, hogy én is szeretnék legalább idén végig dolgozni, eléggé bajban lennénk, ha valami miatt nem tudnék. Viszont nekem nincs veszélyben a munkám, sőt, úgy néz ki, otthonról is dolgozhatok majd, ha esetleg úgy alakulna, hogy nem járhatok be. Jobb híján nem lenne esetleg megoldás, ha elfogadnád az általuk felkínált pozíciót a szülésig? Utána lenne 2 éved, hogy új munkahelyet keress magadnak.

Cukorterhelés: a Halász is mondta, hogy vigyek citromot, akkor egész tűrhető, de én a limonádét általában cukor nélkül iszom. Nem szeretem túlzottan a cukor ízét. Na jó, a csokiét igen. :) Azzal "vigasztalom" magam, hogy ennél rosszabb dolgokat is ki kell bírnom az életben; persze a lényeg az, hogy jó legyen az eredmény, a többi le van sz.rva.

Melinda

Kép
urbanmelinda

Sziasztok!

Melinda, majd mesélj milyen volt a cukorterhelés, és hol csinálták? Még én sem szültem, úgyhogy gyerekcipőben járok ezen a téren.

Kriszta, én is csak most szombaton fogadtam orvost, az eddigi vizsgálatokat sztká-ban csinálták. Állítólag félidősen még nem vagy elkésve, hogy orvost válassz.

Egyébként, Mecsér dokinál egyszer voltam, mert az én dokim szabin volt, de azt mondtam soha többet. Én sírva jöttem ki a rendelőből, nagyon bunkó volt velem, egy olyan helyzetben, amikor nagy együttérzésre lenne szüksége egy nőnek. Az is lehet, hogy rossz napja volt...
Én is ismerek olyat, aki azt mondta, hogy a második gyerekét már nem a Járányinál szüli, mert nem volt vele igazán megelégedve.

Azt a doktornőt kértem fel a terhesgondozásra és szülésre, aki az első szülésfelkészítő tanfolyamot tartotta. Érdeklőtem utána orvosoktól, szülésznőtől és mindenki nagyon ajánlotta, hogy egy jó szakember és lelkiismeretes. Még nagyon fiatal, nincs is neki magánrendelője, úgyhogy az Uzsokiba kell hozzá menni. Lajis doktornő nagyon alapos, kedves volt, és egyáltalán nem a pénzről szól az egész. Nem is fogad el semmit a terhesgondozásért. Én nagyon bízok benne, hisz ő napi szinten vezet le szüléseket, és a pályája kezdetén nagyon lelkes (reméljük ez a továbbiakban is megmarad). No, és az sem egy elhanyagolható szempont, hogy a szakmabeliek dícsérik. Nagyon örülök, hogy valaki végre foglalkozik velem, mert az sztk-ra nem ez a jellemző.

Szerintem csak csoportos leépítés esetén küldtető el a várandós nő. Bízom benne, hogy nem lesz semmi gond a munkahelyeden.

Szép napot mindenkinek!

Ildikó
limi

Sziasztok!

limi, persze, mesélek majd. Nekem Újpesten az SZTK-ban fogják csinálni; lehet, hogy ez mindenhol másképp vagy kicsit másképp megy. Azt már eldöntöttem, hogy a férjemet viszem magammal, szórakoztasson a két órás várakozás alatt. Ő erről még nem tud. :)

Szép napot / napokat nektek!
Melinda

Kép
urbanmelinda

Sziasztok lányok!

Most csak egy gyors kérdés: tudja vki h igaz -e az, hogy a munkahely el kell h engedjen kötelező orvosi vizsgálatokra munkaidő alatt, szabi kivétele nélkül? Ha dolgoztok, ti hogyan oldjátok meg ezt?

Köszi és szép estét!

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Egy hete voltam Dr.Fábián Istvánnál a XIV. kerületi SZTK-ban, megállapította hogy kb.6 hetes terhes vagyok. Most voltam nála először, nagyon kedves , szimpatikus volt.
Az lenne a kérdésem hogy van esetleg magánrendelése is?vagy felkérhetem majd az sztk-ban is h vállalná-e majd a szülést? vagy hogy mennek ezek a dolgok? Csak akkor lehet fogadott dokim ha a magánrendelésre járok, vagy akkor is lehet ha csak az sztk-ba járok hozzá?
köszönöm
ildikop

Sziasztok!

Kriszta, a munkaadónak lehetővé kell tenni, hogy elmenj a vizsgálatokra szabi nélkül, de nálunk például le kell dolgozni a távol töltött időt. (Ezt nem a saját bőrömön tapasztalom, mert már nem dolgozom, hanem tavaly egy kolléganőm ugyanebben a cipőben járt.)

Ildi!
Fábiánnak van magánrendelője a XVI. kerületben. Ha őt felkérik, akkor odairányítja a kismamákat. Ha szimpatikus és őt szeretnéd, én azt csinálnám, hogy járnék hozzá az sztk-ba és csak a 12. hét után kérdeznék rá. Én is a 19. héten választottam dokit, de onnantól hozzá kell járni.
Egyébként, a rendelőben dolgozó nőgyógyászokról a terhesgondozóban a nővérek tudnak felvilágosítást adni.
Gratulálok a babához! Vigyázz rá nagyon!

Üdv.:

Ildikó
limi

Sziasztok!

Kriszta! Én is úgy tudom, ahogy Ildikó mondja, azaz el kell engedniük a vizsgálatokra. Én is ledolgozom a távol töltött időt. Igaz, soha senki nem mondta, hogy le kellene dolgoznom, de ha nem tenném, nem tudnám elvégezni a munkámat.

Melinda
urbanmelinda

Sziasztok!

Engem anno elengedtek minden vizsgálatra, utána én is ledolgoztam azt, amennyivel el voltam maradva. Szabit egyáltalán nem kellett kiíratnom miatta.

Dolli! Ma voltam afp-n az sztk-ban, ott egy kedves asszisztens felvilágosított, hogy Halász dokinak már magánja van, szüléshez tarifája és ha fel akarom fogadni, azt ott kell megbeszélnem vele, egyébként meg járhatok hozzá az sztk-ba, ha nincs pénzem a magánrendelésre. Ezt te is így tudod (tudom, hogy alapból a magánrendelésére jársz, de hátha tudsz róla)? Te felfogadtad már őt?

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Köszönöm a gyors választ!

Akkor még ráérek dokit fogadni a 12 ik hétig. Anyagiakra majd szerinted rákérdezhetek Fábiánnál, vagy tudod esetleg mennyi nála egy vizsgálat és a szülés?

köszi
ildikop

Sziasztok!

Csak egy gyors válasz Áginak... Nekem Halász vezette az előző szülést is, így azt gondolom, hogy nekem külön felkérnem nem kell, annyira evidens lesz, meg én a magánjába járok, mert Érdről még így sem egyszerű a dolog, nem hogy sztk-ba járni. Szüléses tarifát én utolsó hónapban majd megkérdezem, addig jegelem a témát! :D Szerintem még ráérsz felkérni, ha el tudsz járni az sztk-ba. Én asszem olyan 32 hét körül kértem fel anno, de akkor még nem volt magánja.

Kriszta! Én is így tudom, el kell engedni a munkáltatónak, de szerintem a ledolgozás nem jogos, persze ha nincs más, aki elvégezze a munkát, akkor nincs mese..

Na megyek, megyünk telelni! :D

Szép hétvégét mindenkinek!

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sajnos nem tudom Fábián tarifáját.
Az én módszerem az volt, hogy a várakozások alkalmával minden kismamának tűnő nőtől érdeklődtem. Ezt még a vérvétel alkalmával is megcsináltam. Sok hasznos infót lehet beszerezni, hátha valaki jár Fábiánhoz. Még az is lehet, hogy a tanácsadáson a hölgyek tudják a tarifáját.
Ha itt más nem tud neked információval szolgálni, esetleg megpróbálhatod a gyakorikerdesek.hu oldalon.

Ildikó
limi

Sziasztok!

Ági! legutóbb, mikor dokinál voltam, rákérdeztem, hogy megy ez a fogadottorvos-dolog. Készségesen megadta a mobilszámát, hogy legközelebbi találkozásunkon menjek a magánrendelőjébe, és ott mindent megbeszélünk. Leghamarabb 2 hét múlva megyek (magamat ismerve, lesz az 3 is :) ), ha még aktuális lesz, elmesélem, mi volt.

Melinda

Kép
urbanmelinda

Melinda, oké, köszi szépen. Nekem is olyan két-három hét múlva lesz aktuális a találka vele... Én úgy tudom péntekenként rendel ott, így vagy október végére, vagy november elejére kéne bejelentkeznem hozzá, attól függően, hogy meglesznek-e a leleteim.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!

Köszi a válaszokat, végül a munkahelyen is arra jutottak, h elengednek, legalább ebben nem lett több kekeckedés. Azért ez csak könnyebbség így az év végéhez közeledve, szabik meg fogytán. Remélem, ezt az évet még kihúzom, aztán januártól esély van a táppénzre, nagyon nem tetszik, ami most folyik nálunk, csupa átszervezés... Hétfőtől én is felesben végzem a régi munkámat, felesben meg újat vagyok kénytelen. Majdcsak eltelik ez az év, nagy balhékat és stresszes terhességet nem igazán akarok.....

Képzeljétek, voltunk a héten uh-n és dettó mint Máténál annak idején, azt mondták, hogy igencsak fiúnak látszik.... :lol: Persze sosem száz %, de úgy néz ki, csupa fiús anyuka leszek... Legalábbis 3. -at nem hiszem, h tervezünk már.

Jó hétvégét mindenkinek!

Kép

Kép
tkrisz

Ne haragudjatok a hsz,-omért, de véletlen akadtam erre a fórumra. Én az Uzsokiban szültem januárban. Halász volt a fogadott orvosom. És csak a legjobbakat tudom róla mondani. Emberileg, szakmailag egyaránt. 9 hónapig nagyon alapos volt, készséges stb. A szülésnél is végig ott volt, nem csak a tolófájásokra esett be, mint némelyik másik doki. A következő gyerekemet is nála fogom szülni, annyira megkedveltem.

krisz78

Szia Krisz!

Szerintem mindenki más nevében is mondhatom (ha nem, akkor bocsi :D ), hogy örülünk, ha megosztod velünk tapasztalataidat.
Ha van kedved, és az időd is engedi, én szívesen vennék részletesebb beszámolót is.
Egyébként eddig, ha emlékeim nem csalnak, Halász a legnépszerűbb 2010-es doki. :)

Melinda
urbanmelinda

Sziasztok!

Előbb férjem kilépett, pedig még nem küldtem el a hozzászólást! :(

Krisz78! Én is örülök a bejelentkezésnek, és szívesen veszek beszámolót is a természetes szülésről Halásznál, mert szeretném a kis csajomat így megszülni! :D

Kriszta! Gratula a fiús anyukasághoz! :D Következő uh-on szerintem már tutira fogják mondani. A csajokat nem mondják csak biztosra, ha jól tudom, hátha takargatnak valamit! :D

Ági! Én 6-án megyek dokihoz. :D Mikor mész a 18 hetes uh-ra?

Ildikó! Gratula a bébihez, üdv köztünk! :D

Nekem 2 hete feszülget a hasam, ha épp nem alul keményedek, akkor felül feszít, mintha telizabiztam volna magam. :( Magne B6-ot megemeltük 3x2-re, meg pihi, amennyire lehet egy kétéves mellett! :wink: meg hihetetlen mód bevizesedik estére a lábam. Azt tudtam, hogy minden terhesség más, de hogy ennyire! :lol:

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

krisz78! Örülök, hogy elégedett voltál Halász dokival, ezek szerint még mindig lelkiismeretes... :wink:

Dolli! Ha holnap meg lesz az afp eredményem, akkor még a héten kéne mennem a 18 hetes uh-ra, utána kéne bejelentkeznem a dokihoz. Még az is lehet, hogy én is 6-án megyek hozzá. :D

Lányok, mi nyakig vagyunk a konyhafelújításban! :? (Be se merem kapcsolni a gépet, olyan por van itthon. Még beszívja a gép a sok port. Hiába csukom be a szobaajtókat, MINDEN poros! )
Elég nehéz meló, a párom és a sógorom eléggé kivan már... semmi sem vízszintes egy panelkonyhában... :( Ma már rakják a padlólapot, aztán csempéznek. Talán a hét végére lesz konyhám. 8)

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Köszi, hogy nem vetétek tolakodásnak a bejegyzésemet.

Szóval:általában az SZTK-ba jártam Halászhoz, a magánrendelésén 3-szor voltam talán. Azt mondta, nyugodtan menjek hozzá az SZTK-ba, ha az közelebb van. Szóval itt sem a pénzre ment.
Szülés: túlhordtam pár nappal a kisfiamat, igy a terminus végén magzatvizvizsgálatra is szükség volt, amit a kórházban csinált. Ott is tök rendes volt, mint ahogy az uh-oknál is. Megadta a mobilszámát is, hogyha gond van, bármikor hívjam. Én nem tettem, mert nagyon jól viseltem a 9 hónapot, de mások hívták, és mindig rendes volt velük.
Szülés:
Jan 21-én hajnalban bementünk 5 perces fájásokkal. Amúgy is épp jött dolgozni. Lett volna neki egy programozott császár, de megvárta, amíg én megszültem.
Burkot repesztett, aztán gyakran vizsgált, hogy hogy állok. Végig nyugodt volt, én meg azt csináltam, amit mondott. Még poénkodtunk is, ami külön jó volt. 3 óra alatt megszületett a fiam. A varrásnál is nagyon óvatos volt, nem is fájt. Aztán, míg bent voltunk a gyermekágyas osztályon, minden nap bejött megnézni. Marha rendes volt, figyelmes, és nem durva. Nem úgy mint az ügyeletes orvos, aki hajnalban megvizsgált. Szóval, lányok én csak azt tudom mondani, hogy nagyon jófej pasi és lelkiismeretes orvos.
Ha még kíváncsiak vagytok valamire, írjátok meg, válaszolok!

krisz78

Sziasztok!

Jó éreztem,nagyon nagy mázlink van,elsőre összejött a babánk!

Nagyon boldog vagyok!

Kép
hodo

Szia Hobo!

Örülök, hogy ismét hallunk felőled, és jó híreket!
Gratulálok!
Nem semmi, hogy hetekkel ezelőtt már így megérezted, hogy babád lesz.
Vigyázz rá, és magadra nagyon!

Ildikó
limi

Sziasztok!

Hodo: én is gratulálok, igazán szerencsések vagytok és persze ügyesek! :lol: Ki lesz a dokid?

Dolli: köszi, hát meglátjuk, valóban így lesz -e v egyszer csak lánnyá változik. :D Igazából egyiket se bánom, tényleg mindegy, mindkettőnek van előnye és hátránya is.

Nektek mennyire vannak már meg a neveitek? Sikerült választani v későbbre hagyjátok? Könnyen döntöttetek? Én eléggé bajban vagyok, főleg a fiú nevekkel, valahogy most még egyik névre sem éreztem rá és a párommal sem egyezik soha a tetszésindexünk. :shock: Persze idő az bőven van még. Máté is Gergőnek indult, aztán a végefelé lettünk tuti biztosak abban, hogy a Máté név a nyerő és megfelelő.

Én közben hosszas vívódás után Mecsér doktort kértem fel, rendes, kedves volt, pozitív csalódás, majd meglátjuk, hogyan alakul. Egyelőre így az sztk-ba járok megint az Örsre.

Tegnap kipróbáltam a terhestornát a BBGO-ban, nem volt rossz, bár én kicsivel több mozgásra számítottam (az óra második fele inkább gátizom és légzéstechnika volt), de nagyon jól esett a mozgás. Kéne rendszeresíteni, ha sikerül. :wink:

Ági: remélem, túl vagy a konyhafelújításon és megérte! :)

Sziasztok, Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Hodo! De jó hírekkel jöttél, gratulálok! :)

Krisz78! Anno nekem is a Halász ügyeletes napján érkezett a fiam! :D Én is bármikor hívhatom, persze ok nélkül sosem teszem, de mostani terhességnél már kétszer is volt, hogy ráadásul hétvégén zargattam szegényt! :oops: Akkor sem küldött el a sunyiba! :wink: Persze gondolom azért tudja, hogy nem habokra hívogatom csak!

Ági! Kész vagytok a konyhával? Nem csak a panelkonyha tud ám egyenetlen lenni! :)
Nálunk pár hete festettek, és szegény ürge nagyon kész volt, hogy máshol egy egész lakásra elég az a glett anyag, amit hozott, nálunk meg 14 nm-re sem! :shock: De most már szép! :D Párodék csinálják a konyhát? De ügyesek!

Kriszta! Nálunk Réka lesz, a harmadik név még egyenlőre nincs kitalálva, ha férjemen múlna, nem is lenne, majd csak a szülőszobán benyögne valamit! :D
Ha megkukacosodna a drágám, akkor pedig a Zalán név a befutó! :D Ez a fiúnév annyira megtetszett, hogy kell nekem még egy fiú is! :D
Én nagyon leálltam a mozgásról, meg is van az eredménye, pedig nem zabálok, szénhidrátot nem fogyasztok, ahogy eddig sem nagyon, gyümi, zöldség megy dögivel.
De most megyek úszni! :D

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Hahó!

Dolli: A Réka nálam is a number one, lenne, ha lány lenne... :) A Zalán sem rossz, tényleg! Én sajnos nem tudok úszni, de biztos jót tesz majd neked! Nem lehet egyébként könnyen vmi fertőzést elkapni ilyenkor az usziban? Én is igyekszem sok gyümölcsöt, zöldséget enni, ált. nem nagyobb az étvágyam, mint máskor, elmúlt már a farkasétvágy, ami az elején rámjött. Eddig végülis csak egy kilót híztam. Most kell majd odafigyelnem, az előző terhesség alapján legalábbis, mert akkor a 4-5. hónapban szaladt el velem a ló... :oops:

Jó hétvégét mindenkinek, mi elutazunk és hétfőre is szabadságoltam magam munkából. :)
Még mindig nem érzem, hogy telve lennék energiával, pedig ez már a 15. hét kezdete.

Sziasztok, vigyázzatok magatokra,Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Hali Lányok!

A konyhát már csak festeni kell és a felső szekrényeket felszerelni, na meg még kb. 1,5 nm-t járólapozni. Sajna a páromnak és a sógoromnak vissza kellett menniük dolgozni, így most lassabban halad a munka, de tegnap végre már moshattam és mosogathattam! Juhéjj! 8) :D Nagyon szép lesz, ha végre elkészül!

Az afp eredményem még mindig nincs meg, ma kell újra telefonálnom, utána UH a volt Máv kórházban és csak azután jelentkezem be Halász doki magánjába.
Azt se tudom, hol áll a fejem, mert közben lakáseladásba is kerültem, így azt is intéznem kell. Na mindegy. Ezen is túl leszek egyszer... :D

Hodo! Nagyon örülök, hogy összejött a bébi, jó egészséget kívánok! Émelygés, álomkór van? :wink:

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok Lányok!

Túl vagyok a rettegett cukorterheléses vizsgálaton. Az újpesti sztk-ban két felvonásban zajlott, előszöt volt egy t. vérkép, akkor nézték az éhgyomrit, majd, mikor annak megvolt az eredménye, 75 g glükóz kíséretében mentem újra. Ekkor újra vettek vért éhgyomorra, majd megittam a levet (már olyan éhes voltam, hogy szinte örültem neki :o ), és két óra múlva vettek újra vért. Szerencsére a két órás várakozás alatt a férjem szórakoztatott. :D
A lötty, amit meg kell inni, valóban vacak. Úgy voltam vele, hogy mindenképpen meg kell kóstolnom citrom nélkül, csak, hogy tudjam, miről beszélek. Utána tettem bele citromlevet, jobb nem lett tőle, csak savanyúbb. De ki lehetett bírni, pedig én nem szoktam cukrosat inni, kv-t, teát is cukor nélkül szeretem. Ha valaki szereti a cukros kólát, neki nem lesz gondja vele, mert annál nem sokkal édesebb, szerintem.
Szerencsére az eredmények is jók lettek.
Hétfőn megyünk 4d-re, nagyon várom már. :)

Melinda

Kép
urbanmelinda

Melinda, köszi a beszámolót!
Akkor nem olyan szörnyű az a lötty, csak az időt kell rászánni. Nekem két hét múlva lesz esedékes a vizsgálat.
Mi is gondolkodtunk a 4d-n, de valahogy sajnálom rá a 8 ezret. Egy felvételt láttam, azon olyan homályosan látszik a baba. Azért, majd számolj be erről is, hogy milyen volt.

Ildikó
limi

Sziasztok lányok!

Köszönöm a jókivánságokat! :D

Eddig minden oké volt, 3 napja már azért a reggeli hányinger előjött,ami persze egész nap tart.Hagymaszag és parfűm, Ha ezeket ha ki lehetne védeni...2 óránként ennem kell,különben gáz van.

Jövő héten megyek dokihoz,megpróbálom a Csapó Csabát,igaz drága de legalább minden van a rendelőjében és közel van nekem nagyon,legalább a bkv jegyeket megspórolom..

Mindenkinek szép napokat kívánok!! :)
hodo

Sziasztok,

Van valaki közületek, aki esetleg beoltatja magát H1N1 ellen? Én már néha kezdek aggódni a legújabb hírektől és véleményektől... Persze továbbra is az van, hogy ezek csak elképzelések, mert teszteredmények nincsenek terhes nőkre.. De azért csak fél egy kicsit az ember... Ti hogy vagytok ezzel?

Köszi, Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

H1N1: én eddig is azt gondoltam ,hogy nem szeretném beoltatni magam és most is így gondolom.Pontosan a teszteredmények miatt. Igazából a kismamiknak a láz ami nagy veszély,de ha lázas lesz valaki akkor paracetamolos lázcsillapítót be lehet venni.(Panadol)+hűtő fürdő.
Kép[/url]
hodo

Én is úgy vagyok az oltással, hogy inkább nem. Próbálom kerülni a tömeget (bár pont tegnap gyerekestül kellett bemennem a betegrendelésre a házidokihoz :roll: ). Ha lázas lennék, azt meg azonnal elkezdeném csillapítani, algopyrint is lehet szedni.

Végre megvan az afp eredményem, mehetek érte. Megpróbálok holnap elmenni a gen. uh-ra, már nagyon kíváncsi vagyok.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!

Voltunk 4D-n, nagyon jó volt látni a babát. :)
Tettem fel pár képet ide:
http://kep.tar.hu/napcsepp/50658217#2

Már gyakorlatilag 100%, hogy fiú. Saját szemünkkel láttuk a bizonyítékot!
Oltás: korábban is szóba került már, én továbbra sem szeretném beadatni magamnak. Én úgy látom, hogy ezzel kapcsolatban még a dokik sem jutottam egyezségre, érthetetlen, hogy közben azt szeretnék, ha hozzá nem értők (=mi) döntenék el.

Ági! Majd számolj be az UH eredményéről! :)

Kép
urbanmelinda

Sziasztok!

Ági : azt nem is tudtam,hogy lehet Algopyrint is...

Melinda: Nagyon édes babád van!!!Gratula! :)
http://picibaba.hu]Kép
hodo

Melinda! Nagyon cuki a bébi és milyen jól látni! :D

Hodo, én Zsófival is algopyrint szedtem, amikor lázas voltam, a doki és a védőnő is azt mondta, hogy ezt lehet szedni. Aspirint viszont tilos! Meg még ki tudja, azóta mit nem lehet szedni... :roll:

Dolli! Azt szeretném kérdezni, hogy ami Halász doki névjegyén van városi telefonszám a bejelentkezéshez, azt csak pénteken, a rendelési idejében lehet hívni? Vagy hívjam a mobilszámon napközben?

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Jó reggelt!

Hodo! Hű, de szalad az idő, mindjárt 8 hetes vagy! :D Nekem olyan gyorsan elrepült ez az idő! A rosszullétekhez kitartás, hátha nem durvul be a dolog.

Ági! Én egyszer hívtam a városi számot, de akkor is azt mondták, hogy inkább a dokival egyeztessek, nála van naptár, és ő tudja, mikor vállal. Úgyhogy nyugodtan a mobilján! :D

Kriszti! Én sem szeretném oltatni magam, pedig sajna a tömeget sem tudom elkerülni, mert járok be Pestre vezetni. Én bízom benne, hogy azért nem eszik annyira forrón a kását.
Algopirynt én is "szedek" ha migrénem van, és ugye lázra is jó. Talán az utolsó harmadban nem ajánlott? Na erre még rákérdezek a házimtól. :roll:

Melinda! De szép babátok van! :D Hol voltatok 4d-n?

Na mennem kell, mert megy a vonat!

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Melinda, milyen aranyos! :) És gratulálok a kisfiúhoz!!!!

Olyan érdekes, hogy gyógyszerügyben is mindenki mást mond. Engem pl szabályosan lehurrogtak egy patikában, h semmyilen fájdalomcsillapító nem ajánlott,amikor mondtam, hogy egy kollégáméknak meg az Algopyrint mondta a dokijuk, teljesen kiakadtak, h azt meg főleg tilos, hisz nem is kapható recept nélkül.... Na ezen igazodjon ki vki... :shock: Az aspirinre még nem hallottam így külön, Ági mit tudsz erről? :)

Köszi az oltásos válaszokat, hát egyelőre én se, de azért már jobban félek, mint az elején... Azért bizakodom h nem lesz baj.

Szép napot mindenkinek,Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?