Új privát üzeneted érkezett!

Geri, VIGYÁZZ magatokra!!!!!!

Lányok, azt hiszem kicsit túlzásba vitte ez a topik a stresszelést...elég sokaknak/sokunknak van keményedése, fekvésre ítélés stb. Vagy csak én látom így?

Anno, nem volt ennyi problémám a babavárás idején, de mondjuk az orvosok is másképpen álltak dolgokhoz. Nem stresszeltünk ennyit...

Kép
csipike09

Jaj Geri!

Most már nem lehet gond! Tényleg pihenj! Csak pár hetet minimum. Csak karácsonyig!

Zsuzsi!

Luca tavaly tökre fosott a Mikulástól, aki a nagyapja volt. Aztán amikor a fényképről kérdeztük, ki van ott, mondta, hogy a Papa :shock: 1,5évesen...
De az akkor 8éves unokahúgomnak jó pár perc volt, mire leesett.
Ezt többnyire úgy szokták kiküszöbölni, hogy barátokkal cserélnek. Szabi mehetne szívességből más gyerekhez, az ő apukájuk meg a húgikhoz!
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.09 22:14-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

kakti: Nekem simán letölti és meg is nyitja. Mit ír ki? Felteszem akkor a gmail-esre is.

geri: Nagyon sajnálom a dolgot, de örülök, hogy sikerült megállítani a folyamatot. Most akkor pihi ezerrel. Egy kicsit most megijedtem, nekem is kb. ujjbegynyire lehet nyitva a külső méhszájam. Neked a többiből is kinyílt?
vicky79
Budapest III. kerület

Ma nagyon magam alá estem...
Voltunk a CundAban, mert vettünk Apának nacit, és néztünk nekem is. És ahogy ott álltam a próbafülkébn, totál összeomlottam. Rájöttem, hogy ióta megtudtam, hogy Lilike itt nő a pocimban, totál eligénytelenedtem... Úgy nézek ki, mint egy yeti... Szóval most bevetem magam a fürdőbe, és megszabadulok a nem kívánt szőröktől...
Ja! Ráadásul holnap megyek délre a sebészetre a térdem miatt, ezért sem maradhatok ilyen. De a legnagyobb szerencsém, hogy Apa még nem tette szóvá - bár biztos jobban örülne, ha jobban adnék magamra. Igyekszem mostantól jobban figyelni...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vicky!
Most sikerült. Első körben egy 1.6 MB-s fájlt töltött le. Hiányos volt. Most meg 2.4-es lett belőle...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kakti: Örülök, hogy sikerült letölteni. Én ezt töltögetem.
vicky79
Budapest III. kerület

Geri,
nagyon vigyázz magatokra és pihi ezerrel!!!!!
Mindent a Ábel Csanádért... :)

Barbi

KépKép
hbarbi80

Jó reggelt!

Geri: örülök hogy nem lett nagyobb baj és most már otthon vagy! Szép neve lett a picinek :)

Nóri: köszi, valami hasonló szerepcserére gondoltunk mi is. Remélem sikerül leszervezni. :)
zuzmooo

Zuzmoo, nálunk is csere Mikulás működik :lol:
Bár kerilányom 5 évesen tavaly megjegyezte, hogy Tesómnak olyan a keze, mint a Mikulásé :lol: :lol: :lol: szóval idén jobban kell cserélni :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Jo reggelt lanyok!
Ma toltom a heti elso szabadnapomat, ugyanis csereltem, ma megyek midwife-hoz, elvileg kapok beutalot cukorterhelesre es holnap reggel odavagtatok. Nah, cukorterheles utan sok kedvem nem volt meg gondolatban sem bemenni munkahelyre es ott allni orakat, ugyhogy a hetfoi szabadsagot elcsereltem egy szerdaira.

Mar koran reggel azon kattog az agyam, hogy mit kellene sutni. Boruska turotortaja igencsak megfogott, szoval azon gondolkodtam, de azutan eszembe jutott a kukucskalos turos, ami szinten jo dolog. Az az egy problemam van, hogy egy hatalmas nagy oblos tepsi maradt itt, abba nagyon nagy adagot kell belepakolnom, a turos sutik meg eleve hosszu ideig sulnek kozepes hofokon, a nagy adagok meg hosszabb ideig, az en sutom meg s.zar, mint mar irtam csak a legnagyobb langon mukodik. Szoval nemtom mennyire merjek belevagni egy tomeny suti keszitesebe.
Nah, majd meg megalmodom.

Lanyok, en elkezdtem kerekedni. Nemtom,hogy merlegen ez mit jelent, ot kg mar tuti megvan, ma lecsekkolom. De eloben tobbnek nez ki. Remek ki parna alakult ki a derekamon. A combom is vastagabb hatarozottan. A fenekem is nott. Hat, ezt a reszt szivesen kihagytam volna. Abban bizom, hogy a 30. hetig lesz eros a hizasom, utana lelassul, ahogyan Kristoffal is volt.

Geri: nagyon vigyazz magatokra. De gondolom, hogy tok felesleges ezt mondanom, hiszen mar ezt teszed. Huh, en nem is tudom, hogy mit csinaltam volna, ha ilyen szituacioban a korhazba kerulok es mar eljutunk odaig, hogy tudoerlelot adjanak a huszas hetekben.

Zarja: gratula!

Anyukak: Kristoffal es vedooltassal kapcsolatos kerdesem lenne.
12 honaposan, tehat hazautazas elott viszem ot meg itt egy oltasra, majd 13 honaposan lenne a kovetkezo, utana jo ideig semmi. Arra mar nem tudom itt elvinni, mert mar Magyarorszagon leszunk.
Akkor itt az MMR es PCV vakcinakat kapna, ami a kanyarora, mumszra, rubeolara, pneumococcusra van.
A kerdesem hozzatok az lenne, hogy a magyar sema szerint ezek igy egyutt mikor esedekesek? Ugyanebben a korban beadjak neki? Csak mert nem szeretnem keverni a ket rendszert a vedooltasok szerint, ugy erzem, hogyha az angolt kezdtuk el, akkor igy is kellene tovabb haladnunk, hiszen ugyis jovunk vissza.
Jelenleg Kristofnak magyar tb-kartyaja mar van, de gyermekorvosunk meg nincs, hazaerkezesunk utan jelentem be valahova, szoval egyenlore nem tudok kit felhivni erdeklodni.
Vendég

Es meg valami: anyukam hivott tegnap delutan, hogy szul a sogornom. November 2. felere volt kiirva, de gyanithato volt, hogy korabban jon a gyerek, mert allitolag mar ket hete pocsekul festett a sogornom.
Hat, nem indult egyszeruen a szules. Tegnap del korul kezdett a magzatviz csepegni, bement a korhazba, a baba szivhangja rendben, a sogornom rendben, minden rendben, fajasok nincsenek.
Ami furcsa, hogy nem is varnak rajuk, meg nehany orat sem. Tegnap otkor meg ott tartottak, hogy mindenfele formaban probaltak mar orak ota fajasokat generalni nala, egesz delutan fekudt, mert infuziot kapott, raktak fel zselet, tablettat, de nem sok sikerrel, mert a fajasok epphogy csak beindultak, de szinte erezhetetlenul gyengen es rendszertelenul.

Most lehet, hogy en vagyok elvetemult, meg maradi, de nem igazan ertem, hogy ha minden ertek tokeletes, ha tiszta a magzatviz, nincs fertozesgyanu, meg semmi baj, akkor miert nem lehet valamicsket varni arra, hogy a folyamat magatol beinduljon olyan igazan? Miert fontos x oran belul kirobbantani a gyereket felsorolhatatlan szamu segedeszkozzel?
Mert ha gond van, akkor meg ertem, hogy ki kell szedni minel hamarabb. De igy???
Vendég

Geri Feküdj csak és ne aggódj! A legjobb figyelemelterelő az olvasás, ez lefoglalja a szellemi kapacitást :D . Nekem is több ismerősöm járt így, aztán már javában a 8., 9. hónapban járnak és azóta sem lett baj. A zárójelentésedben mennyi az a méhszáj érték? Mert ugye azt mondják, ha "csak" a külső méhszáj nyílt ki egy kicsit (mégcsak nem is ujjnyira) akkor még a másik kettő simán kitart.

Ananácska Nálam hasonlóan indult az első szülés, mint sógornődnél, csak nekem elfolyt egy jó adag magzatvíz reggel. Egy darab oxytocin injekción (és antibion a fertőzés ellen) kívül mást nem kaptam. Kezdetben nekem se voltak fájásaim, aztán szépen beindult és még aznap késő este megszületett a kisfiam. Alighanem kórháza, orvosa, osztályvezető orvosa válogatja, hogyan járnak el.

Úgy látom holnap "cukros" nap lesz, a sereghajtók vonulnak. Én szirupot fogok inni :( , jó korán szeretnék menni, hamar túl legyek. Feltéve, ha az utak nem fagynak le, mert akkor elnapolom. Annyira nem sürgős.
pammut

Bea!

Itthon nem kötelező a Pneumococcus elleni oltás.
Nálunk így néz ki:
0-6hét BCG
2 hó: DTPa-IPV-Hib + fakultatív pneumococcus
3 hó: DTPa-IPV-Hib+ fakultatív pneumococcus
4 hó: DTPa-IPV-Hib + fakultatív pneumococcus
15 hó: MMR
18 hó: DTPa-IPV-Hib
3 év: DTPa-IPV
6 év: DTPa-IPV
11 év: MMR
14 év: Hepatitis B

Azt nem tudom, Kristóf kapott-e már Pneumococcus ellen, de itt 1év alatt 3szuri kell belőle. 1-2évig már csak 2.
Tavaly volt az ingyenes kampány, amikor az összes 2év alattit beoltották, ha igényelte a szülő. De Mivel Kristóf ebből kimaradt, nem tudom, ingyen lesz-e. Ha meg kell venni a Prevenart, az 18eFt lesz. Ha még nem kapott, akkor két adag is kell belőle... :cry:
Vendég

Nálunk MMR-t 15hó alatt nem oltanak, mert a tojás evést is tiltják e kor alatt. Szóval nem hinném, hogy beoltják vele. De lehet, hogy találsz olyan dokit...
Vendég

Nori: koszi az infot.
Most osszehasonlitgattam, ilyen az itteni: http://www.immunisation.nhs.uk/Immunisation_Schedule
A BCG itt nem kotelezo, de kapott Kristof 2 hetesen.
Azutan:
2 hó: DTPa-IPV-Hib + PCV
3 hó: DTPa-IPV-Hib+ MenC
4 hó: DTPa-IPV-Hib + MenC + PCV
12 ho: Hib + MenC
13 ho: MMR + PCV
Majd harom eves kor utan van a kovetkezo.
Szoval PCV-bol mar ketto megvan, akkor jonne a harmadik, mindenkeppen megveszem neki, ha mar kettot megkapott.
Pluszban ugy latom, hogy csak a MenC-t adjak meg alapban, amit ott nem, de abbol most mar nem kell kapnia, szoval kulonosebb utanajarast nem igenyel.
Akkor vegulis azt kell csak kinyomoznom, hogy az MMR-t beadjak-e neki 13 hosan (mert gondolom a PCV-t siman), illetve hogy 18 hosan kell-e kapnia DTPa-IPV-Hib-et, ha itt nem adnak. Akkor meg elvileg Magyarorszagon leszunk.
Vendég

Katica, én csak csütörtökön megyek cukros löttyöt inni, mert Apa aznap ér rá, Lilluval nem vállalom be, doki is javasolta, hogy ne gyerekkel menjek :lol:
Kiváncsi vagyok a tapasztalataidra, én terhesen most megyek a Honvédba először, nem terhesen már voltam ott vérvételen.

Bea,
magyar trend szerint, megnéztem Lillu kiskönyvét:
15 hósan MMR+OPV+HIB/1c van - mumpsz, kanyaró, rózsahimlő, gyermekbénulás, Haeomiplilius influenzae b elleni oltás
18 - hósan DPTII, OPV - azaz diftéria, szamárköhögés tatanusz elleni oltás és gyermekbénulás

Pneomocoocust én 3 féle séma szerint oltanak tudomásom szerint ilyen kicsiket:
6 hó alatt, 3 egymás után, egy ismétlő 1-2 év között
7-11 hó, 2 oltás egymás után, egy ismétlő 1-2 között, Lillu ezt kapta
vagy 1 felett 2 oltás

KépKép

KépKép
beneildi

Na Nóri gyorsabb volt :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Nóri, 2 év alatt ingyen van, akármelyik felállás a pneumobol... Lillunak az első kettőért fizettünk még, már akkor is 16e/db volt :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok Lányok!

Geri, feküdj sokat, nem olyan vészes az ;), én az elején feküdtem végig kb. 8 hetet. Az biztos jó jel, hogy haza mehettél, de ne spórolj a pihenéssel!

Csipike, szerintem is sokat aggódunk, és anyukámtól meg a régebben szülőktől is azt hallom, hogy régen nem volt ennyi stresszelés. Ilyen manapság az élet (meg nem is; mert mennyi a felelőtlenség is, szóval elég ellentmondásos a dolog), és én pl. alapból aggódósabb vagyok, mint az átlag, de erről nem tehetek. Persze próbálom ellensúlyozni, megnyugtatni magam, ha valami gázos ügy van kilátásban vagy váratlan helyzet áll elő, de alapvetően nem változhat meg egy ember. És most itt vannak a babócák is, van, akinek az elős babája, van, aki már megtapasztalta a várandósággal járó dolgokat, és esetleg egyszerűbben veszi az akadályokat; persze ez sem törvényszerű.

Kép
erusverus

Az MMR-re visszaterve: mindig haborog egy kicsit a lelkem, hogy nehany egeszsegugyi dologban miert vannak alapveto elteresek a ket orszag kozott. Kulonosen igaz ez a terhesgondozas, szules, babagondozas temakorben.
Egyszeruen nem ertem, hogy miert van az, hogy peldaul az MMR-t itt 13 hosan eloiras szerint adjak, a masik helyen 15 ho alatt egyaltalan nem. Azt sem ertem, hogy miert van az, hogy peldaul a hozzataplalasban ott kobe vesett szabalyok vannak, hosszabb a tilto, illetve szabaly lista, mint a biblia, itt tiz pontban felsoroljak, hogy mit meddig erdemes kerulni az allergizalo hatas miatt.
Azert nem ertem, mert egyik a masik ellen hajaz, kozben meg nem birom elkepzelni, hogy a ket orszag kozul barmelyik is be merne vallalni, hogy felelotlenul babak egeszsegevel jatszik. Szoval elvileg mindketto "bevizsgalt", alatamasztott, megbizhato. Megis ellentetes.
Nah, mindegy. Nem az en dolgom. Nekem csak ossze kell fesulnom a kettot, meg amugy is inkabb a gyereket figyelem es a sajat fejem utan megyek.
Vendég

Fuu Geri, pihi, pihi, pihi, pihi, most már nagyon vigyázz magatokra!!!!! :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok!
Koszi mindenkinek az aggodast es biztatast, nagyon jol esett.
Viki: nem tudok pontos adatot mondani, mennyit nyilt ki, mert nalunk nem hasznaljak azt a szamos rendszert, mint nalatok, az tul egyszeru es kozertheto lenne, es az a roman egeszsegugyben nem divat. De biztos eleg "csunya lehetett", mert ahogy felvittek a szekciora, kaptam a tudoerlelo szurit, es masnap reggel meg egyet. Ugyhogy Te is hagyj fel a festegetessel, tudom, hogy rossz otthon ulni es nem csinalni semmi "hasznosat", de a leghasznosabb most az , hogy jo sokaig bent tartsuk babocat, es egeszsegesen, eretten bujjon ki. Raadasul Abel a nagy ijedtsegre be is fordult, es mostmar o is nyoja a mehszajat, es meg az elotejem is beindult. Szoval en nagyon el voltam keskenyedve, anyukamek megijedtek, mikor hazajottem, ugy neztem ki, mint egy zombi beesett szemekkel, karikasan, rancosan, 58 kg helyett mar 55-tel jottem haza. De mostmar olyan jo, puha a pocim, nincsenek- vagy csak ritkan osszehuzodasok, es paromhoz bujva vegre tudtam aludni. Szegeny, mig nem voltam itthon, o sem evett, se nem aludt, ugyhogy legalabb olyan jol nez ki, mint en. De idehozta a szamitogepet az agy melle, ugyhogy fel sem kell keljek, es tudok internetezni. Az egesz szobat atrendezte maskulonben, megvan a kisagy helye, a baba szekrenye is befert, kitakaritott, mindent elpakolt, szoval egy kis angyal volt, mig en bent voltam. Csak annyi, hogy nem tudunk bekoltozni az uj hazba februarba, mivel a jovedelmem ugrott, de itt is jol elleszunk, es majd a nyaron atkoltozunk. Legalabb kevesebb lesz a futesszamla, es lesz allando segitsegem szuleim reszerol.
Es meg valami: nem biztos, hogy jo az utolso pillanatra hagyni a bevesarlast. En eleg sok mindent megvettem, de meg van egy-ket dolog hatra. De mivel szobafogsagra vagyok itelve, igy Joco egyedul kell megvegye a maradekot, es habar megbizom az izleseben, de a hozzaerteseben annyira nem, es ugy szeretnek en is ott lenni a kivalasztasnal. Ez persze nem azt jelenti, hogy barmelyikotok terhessegevel is barmi baj lesz- mert nem lesz!!!!!!!!!!!!!, de jobb azert mindenre felkeszulni. 17.-en megyek kontrolba, remelem akkor egy kicsit hosszabb lancra enged a doki, legalabb gyors bevasarlo korutat engedelyez, de ha nem, akkor majd megkerem az egyik babas baratnomet, hogy kiserje el Jocot.
Eszter- gratula a vizsgadhoz!
Nagyon aranyosak a babas kepek, es gratula mindenkinek a jo eredmenyekhez! Es a most cukrozoknak minnel kisebb megprobaltatast!
geri79

Viki: tudom, hogy az amniocentezisnel az 1 % esely a vetelesre rosszul hangzik, de ha 9 honapot vegigstresszel, hogy vajon mi lehet a babaval, az szerintem sokkal rfooszzabb erdemenyt ad ki. Nekem is az elso erosebb osszehuzodasok vasarnap kezdodtek, amikor kiakadtam a roman egeszsegugyi rendszertol es tappenz es gyes fizetestol. Csak akkor meg nem voltak rendszeresek, de az is eljott sajnos...
geri79

Apropó vásárlás. Csütörtöktől a Tesco-ban akciós lesz a tetra anyagú, fürdőlepedő, 1300-ról 1030 ft-ra.

Ktc-Katica felmenetem Dr Lenkei honlapjára, de a dozírozást itt sem találtam. Megnéznéd nekem a Tiéteken, hogy a folyékonyból kinek mennyit kell adni? Nagyon szimpatikus az összetétele, csak nem tudom mennyire gazdaságos.

Továbbra is áll a kérdésem, szopogat e valaki rendszeresen homeopatás bogyókat influenza megelőzésre? (oscillococcinum, Echinacea stb.)

Én örülök a H1N1 oltási mizériának. Hátha jó sokan beoltatnák magukat, mert az a nem oltottakat is védené :D . S mivel egy bolond százat csinál, miután nem lehet épp kapni az oltóanyagot, biztos, hogy sokan akarják. Gyerekeimmel én még kivárok.

Geri Légyszi ne tervezz még bevásáslást! Én az újévig akarok a fenekemen nyugton ülni. Barátnőm ugyan átküldte a válogatandó bedobozolt babaruhákat, sőt a héten a zsákba csomagolt babakocsit is, de még nem nyúltam semmihez (ha jól emlékszem kekizöld vagy zöldes-barna). Csak januártól.
pammut

Geri, kitartást nektek!!! Nagyon drukkolok, nem lesz semmi baj, ne aggódj!

Kép

Kép
erusverus

Vasarlas, keszulodes: bevallom oszinten, hogy en meg olyan fiatal terhesnek erzem magam, hogy ostorral sem tudnanak rakenyszeriteni a keszulodesre. Egyszeruen nem az hogy nem vagyom ra, hanem kifejezetten nem tudok belegondolni abba, hogy barmit is vegyek, beszerezzek, stb. Igaz, tavaly is ez volt, mar elmultam boven 30 hetes, amikor egyaltalan elkezdtem vasarolni, es 36 hetes voltam kb, amikor nagy nehezen raszantam magam a ruhak mosasara, vasalasara. Kisagy csak ket hettel szules elott lett osszerakva, az sem az en otletem volt, hanem a Ferie.
Egyszeruen en nem erzem meg magam annyira kismamanak, hogy baba cuccok utan futkorasszak.
Valoszinuleg az aktiv eletmodomnak is koszonheto, de en meg most is gyakran elfelejtkezem arrol, hogy babat varok, szocske modon kozlekedek, jovok, megyek, intezkedek. Gondolom ez az oka annak is, hogy nem igazan alakult meg ki bennem a feszekrakas osztone.
Ami kesz szerencse, tekintve, hogy meg feszkunk sincs es januarig nem is lesz. :roll: :roll:

Pedig most ra kell szannom magam a babacucc vasarlasra, mert innen szeretnek ruhakat hazavinni, szepek, olcsok, szoval Feri partolja, hogy vegyek meg itt mindent, amit csak tudok. Ezert is vettem a multkor azt a ket egyforma szerkot. De meg igy sincs tul nagy kedvem hozza, szerintem szenvedni fogok.
Vendég

Pammut- en azert tervezek bevasarlast, mert kb 2 het mulva jon a tesom a 2 honapos kicsi babajaval, hogy befejezze az altalam elkezdett munkakat- o is fogorvos. Es mivel nem hozhatja az egesz babastaferungot, inkabb megveszem en a maradekot, es legalabb kiderul, hogy okosan vasaroltunk-e, vagy hasznalhatatlan dolgokat vettunk, de akkor meg lesz idonk korigalni.
geri79

geri: Már visszavettem sokat, mostanában inkább csak pakolászok. Mondjuk ami veled történt az eléggé megijesztett, most még többet fogok pihizni. Internetezni én is a kis laptopomon netezek, most örülök, hogy megvettem. Ezt fekve is lehet. :) Szerencsére a vásárlás már elég előre tart. Igazából már alig hiányzik valami. Ebből persze ami nagyon hiányzik, az a bútor, de erre most nem futja A vásárlással kapcsolatban tudom, hogy nem vigasztal, de a neten utána tudsz nézni boltoknak és akkor a párodnak már csak haza kell hozni. Mire nem jó a modern technika.

Tegnap sikerült egy kis pénzt intéznem. A beázott fürdőszobát bejelentettem a biztosítónak és 16.000-t kapunk és még csak ki se jön. Én max. 5000-re számítottam. Egész fel voltam dobva, még a sógornőmmel nem beszéltem. Szegény, annyit eszembe jut, remélem legalább a férjének nem lett semmi baja Ukrajnában. Nagyon rossz lehet pont most ez a karantén.
vicky79
Budapest III. kerület

Erusverus- koszi a kepet, ugy szeretnek ilyen helyeken csaszkalni, mert meg mindig nem vagyok faradt- na most kiveve ezt a 4 nap nem alvast, de majd a baboval minden szep helyet bekirandulunk!
geri79

Nalatok a vashoz ajanljak a C vitamin szedeset a jobb felszivodas erdekeben? Erusverus:a Gynipralhoz- osszehuzodasgatlo- nekem is Diazepant- eros nyugtatot irtak fel, mert kulonben eros szivdodogast okoz. De Abelt egyaltalan nem nyugtatja le, sot, teljesen beporog tole a kis drogos.
geri79

Geri, ez elég komolynak hangzott, feküdj ezerrel és a nyugalom a legfontosabb! Ha Jocó egyedül menne bevásárolni, akkor 5letként: fotózza le mobillal amit meg akar venni, te otthon megnézed és rámondhatod az áment. Mi így szoktunk vásárolni, ha külön megyünk.

Kakti, én tegnap döbbentem rá a yetiségemre, így előkaptam a gyantát! Nem volt egyszerű tornamutatvány gyantázni egy kosárlabdával a pólóm alatt, de megoldottam azért 8)

Ananácska, én úgy tudom, hogy ha elfolyik a magzatvíz, akkor 6 órán belül meg kell születnie a babának mert már nem ép a burok és megfertőződhet.
lara

Uh, Geri, ezzel nem szabad viccelődni, tessék komolyan ágyban feküdni, és aktívan rácuppanni a babanetre, remélem, hogy ezek után felcsatlakozol a Nórihoz, és éjjel-nappal unaloműzésnek. Látni szeretnénk ám a rengeteg hímzést is, amit ágyban fekve csinálsz a babócának!

A yeti nálam is stimmel, bár én már csak azért sem (legfeljebb amikor dokihoz megyek) továbbra se nyúl hozzám a Zsolti, mert zavarja, hogy ketten vagyunk egy bőrben. Ma már jól kibőgtem magam. Bár lehet, hogy a nyomott hangulat elkísér még egy pár napig. Ki vagyok akadva, hogy két állásban is tolom az igát, tanulok, szervezem a munkát, ő meg sajnáltatja magát, hogy mennyit dolgozik egy munkahelyen, meg itthon megosztjuk a háztartást. Olyan magamra hagyatottnak érzem magam….

zarja

Hat, a viszonylag jo kozerzethez kell a kedves tamagatasa. Joco olyan aranyos- mondtam, hogy atrendezte a szobat, atprogramozta a betegeimet, akinek mar kesz volt a munkaja csak oda kellett adni, azokat elintezte, kozben csinalgatta a sajat munkait, csinositgatta a regi szobankat es csinalgatta az uj hazat, es naponta ketszer bejott hozzam a korhazba. Ugyhogy egyetlen rossz szavam se lehet ra, sot, olyan halas vagyok neki, hogy ha nem felnek, hogy a pityerges megint osszehuzodasokat valt ki, biztos elerzekenyulnek...
En , mivel nem tudtam ejjel aludni a korhazban, es mivel mindig attol rettegtem, hogy mikor vizsgalnak meg, meg ejjel is "borotvalkoztam", meg mosakodtam, meg eros fertotlenito szerekkel kenegettem magam, es mindezt az agyban- gondoltam biztos ami biztos, legyek keszenletben...
Ugyhogy Eszter, nem szabad meg csak szomorkodni se, mert meg az en eros osszehuzodasgatlo gyogyszeremrol is azt irjak a dokik, hogy csak a fele hatast erik el, a masikat a nyugodtsag es a pihenes adja... Noha en a "kezemmel" dolgozom, es eleg pepecs munkat, szegyenlem bevallani, de se himezni, se kotni, se egyeb ehhez hasonlo "ugyessegeket" nem tudok vegrehajtani. En csoveket, futotestet, falakat akartam festeni a maradek idoben, dehat ez ugrott.... Most netezek, olvasok, es agyalok, hogy mit lehetne meg fekve csinalni, amire kepes is vagyok.
Lara- ez a fenykepezos otlet nagyon jo, majd bevetjuk.
geri79

csajok, én olyan aktív vagyok ma, hogy még eddig csak szörföltem a neten :oops: :oops:
lassan dolgozni is kéne :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

A "tesztalany" bejelentkezik :wink: : jelentem eddig semmi bajom, a vállam kicsit fáj a szúrás helyén. De nekem a vérvétel is napokig fáj, azt hiszem elég alacsony a fájdalomküszöböm :oops:

erusverus: ettől a képtől nekem is jobb kedvem lett! :D De szeretnék most ilyen helyeken mászkálni....

Geri: a párod odaadása megható! Ha nem a munkahelyemen lennék, kedvem lenne pityeregni mint egy jó romantikus kis filmen (az agyamra mentek a hormonok :lol: )
zuzmooo

Geri Én is sokat olvasok, aztán ha szeretsz lehet keresztrejtvényt fejteni. Ha nem tudsz kézimunkázni, varrogassad meg a szakadt ruhadarabokat, gombokat. Én mindig el vagyok maradva ezekkel. Aztán ha ott a számítógép nézhetsz filmeket is.
pammut

Ja, Zuzmoo. Beoltott emberemnek is fájt 1-2 napig a "szárnya" :D , ez nem a Te "kényességed", inkább az, hogy hova sikerült adni.
pammut

Ti éreztétek már csuklani a babát? Én meg vagyok győződve arról, hogy csuklik. Most is már 1 perce érzem hogy folyamatosan, ugyanott ugrik egyet. Kábé 1-5 percig szokta csinálni...

Emléxem az első baba nagyon sokat csuklott, annyira, hogy felfordult a gyomrom, ha csuklani kezdett, olyan erősen lehetett érezni...
Most még kis light-os, de ahogy nagyobb lesz, majd ez is jobban érződik, én régen már előre féltem, amikor elkezdte, mert tudtam, hogy na az én gyomromnak is most annyi lesz :D
lara

lara: én már 20hetesen éreztem, és nem light-osan, hanem rendesen :shock: :shock: :shock: :shock: naponta egyszer biztos csuklik, kb 10-15percig, általában amikor kajálok, közben érzem, biztos mohó :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Én már megint tiszta takony vagyok. Éjjel semmit nem aludtam. Borzasztó. Annyira szenvedek. Átmentem a patikába, hogy hogy működik az oltás. Azt mondták, még egy kismama sem kapott receptet a házi dokinktól. Ne is várjam, hogy beolt. És a gyógyszerész is nagyon ellenezte... :shock: :shock:
Vendég

Geri, nem tudom ezt a nyugtatós dolgot, állítólag hat a babóra, de Botond is olyan, hogy -bár rendszeresen szedem a Seduxent- van olyan nap, mikor szinte megállás nélkül ficánkol, másik nap meg ritkábban.
A fekvős időszakom alatt én nagy sudoku-és keresztrejtvényfejtő lettem, olvastam, tévéztem, aludtam, még a kaját is úgy rendeltük meg, így főzni nem tudtam, illetve nem mertem. Apa nálunk is sokat segített, és örülök, hogy a férjed is ilyen gondoskodó típus.

Csuklás: szerintem én is éreztem már párszor, legalábbis arra tippelek. :) Olyasmit is, amit leírtatok, meg mintha gurgulázna. Vagyis ahhoz hasonlít leginkább, mint mikor a víz alatt kiengeded a levegőt a szádon.

No, lassan ki kell, hogy mozduljak a lakásból a táppénzes papír miatt, és itt olyan, mintha havazni akarna. :) (Nagyon szeretem a havat, ha szépen megmarad.) De Szegeden alig esik, ha igen, akkor is kb. egy nap alatt elolvad. Ilyenkor (is) de mennék én vissza a kis falumba; ott voltak csak igazán szép telek! :)

Holnap maradok egész nap itthon, csütörtökön megyek a belgyógyászatra és terhestanácsadásra, pénteken meg szemészet. Kíváncsi leszek, mit mond a szemész a magas dioptriára.

Kép
erusverus

Sziasztok!

Egy kicsit el vagyok maradva az írással, eddig ovasgattam.

Eszternek gratula a vizsgához - így kell ezt!!! :)

Gerinek valóban sok-sok pihi!!! Ha ott a gép az ágynál, sem fogsz unatkozni :)

Nóri: elég sokat taknyoskodsz mostanában! Én még mindig próbálkozom a megelőzéssel: 1000 mgs C vitamin és napi egyszer-kétszer 20 csepp Echinacea - és remélejük megúszom. Minden reggel torokfájással kelek, de a száraz levegőre fogom...

Voltam délelőtt terhesjógán - ez most egy másik oktató volt, ill éppen vizsgázott az illető, és mi voltunk a munkadarabok :) De jó volt, teljesen feltöltődtem - rám is fért eléggé magam alá kerültem az elmúlt napokban...

Most nekivágok a munkának, mert estig le kéne tennm az asztalra valamit. Pedig vettem egy-két jó kis kreatívkodós cuccot (dekupázsolni való képkeretet, fonalakat, lakkot), inkább azzal játszanék :)

boruska

Gyereke, így lenne ötösöm a lottón! Itt biza szállingózik a hó. Bár nagyon kell sasolni, hogy lásd, de a szomszéd ház teteje sötétbarna, és ezek bizony hópelyhek. :)

Kép
erusverus

Ja, és kismakinak: egy kipróbált répás süti recept:

http://mindmegette.hu/almas-repatorta-ii.recept

boruska

Ja, és közben meg virágzik a nőnapi rózsám. :)

Nem tudom, mennyire látszik majd itt, de teszek fel róla egy képet: Kép

[/img]

Kép
erusverus

Hát nekem is ez a bajom, hogy 3.szor vagyok beteg szeptember óta. Ebből az egyik 2hétig tartott.
Pedig az elmúlt 10évben 1-szer voltam lázas, tavaly, amikor elkaptuk a rotát az urammal. Előtte 1998-ban egy hányós vírus miatt. Előtte meg fogalmam sincs annyira régen.

Nekem suliban mindig meg kellett játszani a betegséget, mert SOHA nem voltam beteg.

8900Ft-ot hagytam ma a patikában C-Vitaminra, Luca multivitaminra és homeos bogyóra, meg sterimar-ra. :oops:

Annyira elegem van! Én nem vagyok ilyen nyápic. Tuti a 4óra egyfolytában a hideg temetőben nem tett jót, de akkor is, nem vagyok én cukorból!!! :evil:

Amúgy a Lenkei vitaminokkal sztem óvatosan kell bánni. Sokszorosa van benne a megengedett mennyiségnek. Valamiért folyton visszahívják a termékeiket, mert nincs rájuk engedély. Egy csomó üzletüket be is záratták. A vitamin komplexben annyi A-Vitamin van, hogy van orvos, aki javasolja az abortuszt, ha a szedése alatt esik valaki teherbe. Nem vitatom, ettől még lehet jó, meg hatékony, csak én fenntartásokkal kezelek mindent velük kapcsolatban! Terhesen semmiképp sem szedném. Sőt, Lucának sem adnám. De após pl ezt eszi. Bár ő most sokat betegeskedik. Anyós ezüst kolloidot szed és neki az válik be. Kinek a pap, kinek a paplan...
http://www.drjuice.info/megrendeles/?gc ... zAod8GSNMA
Vendég

Egyet még mesélek, aztán tényleg megyek a háziorvoshoz: 5 perce csengetett a postás, hogy tértis levelet hozott. Oké, mondtam, de megkértem, hogy jöjjön fel, mert nem igazán tudok lépcsőzni, azaz tudok, de most nagyon nem hiányzik. Aláírtam mindent, ahol kellett, és képzeljétek, olyan figyelmes volt, hogy búcsúzóul megjegyezte, hogy mindenképpen mossak kezet, mert ezt a tollat már rengetegen a kezükbe vették, sose lehet tudni! Olyan jó érzés volt látni, hallani, hogy vannak még ilyen rendes emberek. Mert egyébként szegény majd' megfulladt, mire felért, meg gondolhatnánk, mi köze ahhoz, hogy én mennyire figyelek oda az ilyen dolgokra mostanság stb.
No, ez kedves volt, jólesett.

Kép
erusverus

Aki használ mosódiót, stb: hol szoktátok venni? Csak a neten lehet rendelni, vagy keressem bioboltokban?
zuzmooo

Geri
Jaj :roll: pihenj sokat, drukk hogy minden oké legyen.

én amióta napi 2 magnerot-ot és 1 magnéziumos pezsitablettát szedek nincs annyi keményedés.
de ezek szerint tényleg komolyan kell venni.

megvolt a terheléses. az első még oké volt, aztán kajáltam, 60 perc múlva viszont alig jött le a vér :roll: a két karomból nem, aztán a kézfejemből nagy nehezen. utána meg éreztem hogy kezdek rosszul lenni, gyorsan kértem vizet meg ledőltem.
most már okés, bár fáj nekem is a bökés helye.

na megyek vissza az excel táblácskáimhoz.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?