Új privát üzeneted érkezett!

A testvér témába,ha beleszólhatok én is.: nállam is nagy dilemma,főleg ,hogy a két kisfiam az első házasságomból van, és a kicsi túlságosan is anyás(de érthető,egy éves volt,mikor elváltunk,most 6) még a páromra is féltékeny volt az elején,de most már nagyon szereti. (őt tekinti apukájának is),de félek,hogy mi lesz ha megszületik a kistesó. :roll: :roll:

Én tizenkilenc voltam,mikor a nagyfiammal terhes lettem, szóval nekem jó lett volna,ha vannak körülöttem tapasztaltabbak,és szívesen meghallgattam volna a véleményüket....

Mi hárman vagyunk testvérek,nekem is húgom,meg egy tíz évvel fiatalabb öcsém van. mindíg én voltam a nagy,az ügyes,aki mindent elintéz,az öcsém a kicsi,akinek semmit nem kell,a szegény húgom meg még most sem (24 éves)tudja hogy ő most kicsi vagy nagy,de ezt szokta is hangoztatni,hogy valamiért mindíg hátrányosabb helyzetben volt??!!!!! :

Kép
kispötty10
 
 


Már én is voltam ezzel dokinál, ő akkor azt mondta, hogy a sok ülőmunkától van.
Magne B6-ot szedem, de nem sokkal jobb.
Neked is szokott akkor fájni ha pl. felállsz?

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Nagyon változó,hogy fáj,nem tudom semmihez kötni,de nem is igazán fáj,hanem nyilall,meg szúr, de nem sokáig.
A magnerot állítólag erősebb :roll: :roll: :roll:
Meg nekem duphastont kell szednem 20. hétig és az sokat segít. de az is lehet,hogy csak én gondolom,hogy attól jobb.

Kép
kispötty10
 
 

 
 

Az ülőmunkától is lehet,mert akkor is észre szoktam venni,meg keményedik a hasam,ha sokat ülök a gép előtt. de pl ha tornázok,vagy mozgok,semmi bajom.

Kép
kispötty10
 
 


Kabát téma: szerintem olcsóbb,jó minőségű gyerek kabátot a Tesco-ban lehet kapni. a cherokee szerintem nagyon jó minőség,bár ott is ki kell fogni. Én legutóbb H&M-ben vettem ovis kabátot nagyon jó áron. és meleg,olyan mint egy síkabát.

Kép
kispötty10
 
 


Sziasztok! Én a 4. babát várom ugyebár, de én azt vettem észre, hogy a középső gyerekem a leg kiegyensúlyozottabb!!! Pedig nekem is mindenki azt mondta, hogy júúúúj, a középsőnek milyen rossz lesz! És nem! Rengeteg mindentől függ szerintem... a nemektől is, a korkülönbségtől is, a családi légkörtől, mindentől! A gyerek személyiségétől is, szoval nálunk Ő a leg talpraesettebb mégis.
Nagyon önzetlen egyébként. Mikor a kicsi megszületett, nem rám, hanem rá volt féltékeny. Hogy mikor foghatja meg ő, ezen lovagolt folyton. Nem azon, hogy mikor teszem már le a kicsit és mikor foglalkozok vele... :D:D:D
Kispötty üdv itt!!! Mitől véreztél és meddig???
Lányok, hogyhogy már a 22. héten csinálnak cukortesztet?
Vendég
 


Egyébként a KIK-et én is szeretem, mert kb kínai boltos áron, viszont nem ócska, hanem tök jó minőségben vannak ruhák...
Vendég
 


Kispötty,
Isten hozott!

szabcsi,
Flórával anno én is a 24. hétig dolgoztam, ülőmunka volt. És sokkal rosszabb volt ülni, mint bármit csinálni.
Ha meg tudod tenni fél óránként / óránként állj fel, és picit sétálj. Ez sokkal jobban el fog lazítani!
+ nagyon fontos a folyadékbevitel!!
Én azt is észrevettem, ha keveset iszom , akkor sokkal brutálabbak a keményedések!
+ az is fontos, hogy a lehető legkényelmesebb nadrágodban ücsörögj, ami sehol nem nyomja a pocakot. A keményedések - aki erre hajlamos - külső (pl leülsz és picit megnyomja a nadrág) és belső ( pl erőset rúg a baba ) hatásra is előjöhetnek!

Ha nagyon soknak érzed a keményedést, akkor próbáld meg számolni, hogy kb fél nap alatt mennyi van. Ez fontos lehet a dokinak.
A "sima " hasszúrka csak a méhszalagok nyúlásától van.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


detty,
ez a cukor terhelés dolog szerintem megint csak kórháza válogatja.
Én is otthon csinálhatom meg a löttyöt, de bent iszom meg. Viszont nekem 3 kül. vérvétel lesz 2 egymást követő napon.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Üdv [/b]Vivi
A vérzésem egy kis vérömlenytől volt,ami meg szerintem a sok stressztől,így valószínű a vérzés is. a doki sem látott soha semmi problémát a vérömlenyen kívül,de az 9. héttől a 12.-re felszívódott. szerinte is a stressz miatt volt.
nem akarlak itt benneteket ilyen témákkal fárasztani,úgy hogy röviden csak annyi,hogy a volt férjem a mai napig nem bír leszállni rólunk,már öt éve elváltunk és még mindíg nem bír magával. szóval pereskedés,meg hasonló cirkuszokkal színesíti a napjainkat. a vagyonmegosztási perünk négy éve tart. semmi nélkül jöttem el a két kisfiammal,na de mindegy............ ez nem a boldog babavárás témába tartozik.

Kép
kispötty10
 
 


A cukros löttyöt hányadik héten kell inni? Tudom hülye kérdés tőlem,harmadik babánál,de nekem eddig soha nem kellett, mindig csak láttam.... igaz a dokim sem ez volt a másik két babámnál( máshol laktunk)

Kép
kispötty10
 
 


Köszi Honey!
Édes a kislányod nagyon!! Nem félsz a kis korkülönbség miatt? Bár van olyan barátnőm,akinek 14 hó van a két manó között, és nagyon jól megoldották,mára meg a gyerekek elválaszthatatlanok,pedik különböző neműek,persze ott nagy része volt az apukának is benne,hogy könnyű legyen.
Nekem szerencsém van,a párom sokat van itthon ,vagyis mi itthonról is tudunk nagyrészt dolgozni, úgyhogy nekünk biztos jó lesz ,hogy apa sokat lesz velünk. :D :D :D :D

Kép
kispötty10
 
 


Üdvözöllek Kispötty!

Vivi! Igen, igen, a cukorterhelés általában 24-28. hét, de mindenképpen a 24. hét után.
Csak ahogyan írtam a múltkor, a dokit "megcsípte" valami, meglátta hogy júliusban volt vérkép nézve, és úgy döntött, hogy akkor most azonnal menjek, nézzenek vérképet és csinálják meg a cukorterhelést is. De legalább túl vagyok rajta! :D

Kép
aniko20
 
 


Vivi!

Nekem azért kellett már 20 hetesen mennei, mert Hajdu dr.nő az Istenhegyi úton kicsit többnek vélte látni a magzatvizet, ami utalhat arra, hogy nekem magas a vércukrom! és lám, igaza lett: a 21. héten már a flaő (6.4) határérték felett volt picivel a cukrom (6.6)! ez azért gáz, mert a 24. héten már biztos beindulnak azok a hormonfolyamatok, amelyek a terhességi cukorbetegségért felelősek és nekkem már 3 héttel hamarabb is magasabb a cukrom a kelleténél!
De mindegy, most szigorúan diétázom és reménykedek, hogy ez elég lesz! Szerintem fogják ezt még nálam ismételni, bár nem vágyom rá!

Kispötty!

Szia!
Én annyira féltem, amikor a 3. kisfiamat vártam, hogy mi lesz vele, mert akkor elég stresszes volt az életünk az építkezés miatt! De Berci eddig a legkiegyensúlyozottabb gyerekem! 8pedig most végképp Ő lesz az abszolút középső, mert Ő a 3.)! de borzasztó leahet neked ilyen stresszes helyzetben élni! kívánom, hogy mihamarabb túl legyetek ezen és a picikére tudj boldogan koncentrálni!

Márti
borossné becz márta
 
 


Kispötty! Üdv nálunk! :-)

Mindenkinek gratula sok a kisfiúhoz és az egy szem kislányhoz! :-)


Nálunk is nagy hírek vannak ám! Pénteken voltam Istenhegyin genetikai uh-n, és hát fiú lesz itt is, még kékebb lehet a tábla! :-)
Bátorfi doktor szerint hibátlan a baba, már ami a méreteket illeti. Apa nagyon boldog volt, felhívta a fél világot, hogy elújságolja, hogy fia lesz! :-)

Sajna most még nagyon fáj a fogam helye. A 2. bölcsesség fogamat kellett ma kihuzatnom terhesség alatt. nem valami jó móka. :-( Egyet már előtte kihútak, remélem az az egy ami maradt most már kibírja ezt a pár hónapot. Fájdalomcsillapítót nem nagyon szedek, max. 2 Algopyrint/nap, ami sajna nem sokat használ, úgyhogy még kinlódok.

Testvér témával kapcsolatban, nekem egy 8 évvel idősebb bátyám van. Teljesen mások vagyunk, de tényleg mindenben, igazából sokszor olyan, mintha nem is lenne testvérem, de legalábbis inkább csak a negatívumokat éltem meg. Ennek ellenére nem gondolom, hogy az volt a rossz, hogy csak egy testvérem volt, hanem inkább az, hogy ilyen nagy a korkülönbség köztünk.

viggi79
Kép
viggi79
 
 


kispötty,
jaj! :shock: :? Ez nagyon rosszul hangzik... mármint a férjed féle sztori.

Őszintén szólva félek a kis korkülönbségtől nagyon, de már beletörődtem. :D Ez van, meg kell oldani és kész. :D
És valahogy vígasztal, hogy azért rajtam kívül vannak itt sorstársak bőven! ( detty, márti, dongó és még sorolhatnám )
és azért jó látni,hogy Flóra napról napra értelmesebb. Döbbenet, hogy ebben a korban milyen szinten fejlődik az értelmük. 4 hónap még hosszú idő, addig még le is diplomázhat ha így folytatja! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


viggi,
GRATULA az egészséges kiskukishoz!!

Tesó ügyben csak téged tudlak ismételni! :?
Nekem egy 8 évvel fiatalabb öcsém van. Rosszban nem vagyunk, de jóban sem. Ha talizunk beszélünk, de amúgy eszünkbe sem jut felhívni a másikat. 180 fokos ellentétem egyébként, és brutál mód kihasználja anyuékat. Ezért nagyon sokszor neheztelek rá.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Viggi! Gratula a kisfiúhoz!!!
Ebbe majdnem belefájdult az én fogam is! Kaphattál egyáltalán valami érzéstelenítőt? Én csütörtökön készülök visszamenni a fogdokihoz ellenőrzésre.

Kép
aniko20
 
 


Viggi!
Gratula a kisfiúhoz!! :D Hát azért most már nem semmi az a sok kék csík a táblin :lol: :lol:

Kispötty!
Üdv köztünk :D És ott is egy kisfiú, nahát :wink: :D

Ennyi mára, sajna sok a munka :( Akartam is kérdezni, hogy közületek ki is dolgozik még és meddig terveztek dolgozni?? lehet hogy erröl már volt szó....Én elvileg január végéig, dehát nem is tudom. A következö két hónap nagyon durva lesz itt bent, szóval dec. végéig lehet hogy annyira kipurcanok hogy már nincs kedvem továbbdolgozni :? Na mindegy, majd meglátom. Az a baj, hogy szívesen dolgozok még néhány hónapot, csak hát ne legyen ennyire sok munka illetve túlórák (eddig most összel nem is nagyon volt, csak most tudom hogy év vége felé egyre több)....

Azért további szép napot mindenkinek!! :D

Kép
anicca
 
 


Honey! Az én bátyám is iszonyatosan kihasználja a szüleinket, nagyrészt ezért sem túl jó a viszony köztünk!!!

Anikó! Érzéstelenítőt kaptam a húzásnál, de amint kiment a zsibbadás az arcomból, borzasztóan elkezdett fájni. :-(

Köszönöm a gratulációkat!!! :-)

viggi79
Kép
viggi79
 
 


Valaki izgult, hogy nem érzi a baba mozgását. Én már 19. hétben vagyok és nincs még semmi mozgás, ennek ellenére minden rendben vele!!!

Ja és még a méhlepénnyel kapcsolatban annyi, hogy nekem nagyon lent volt és a lelkemre kötötték, hogy semmi emelgetés, vagy erőlködés és most az uh-n látszott, hogy feljebb mozdult, úgyhogy ennek is örülök. :-)

viggi79
Kép
viggi79
 
 


Van valaki, akinek kruppos a gyerkőce?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Honey
Ha fontosnak tartod küld el megint a privit mert nem kaptam meg.

Danyuci!
Azért néha gyere! ;)

Kispötty!
Üdv itt.
Én megvoltam győződve, hogy harmadjára is fiam lesz... de nem! Tulajdonképpen sosem voltam híres az anyai megérzéseimről! :)

Nyíregyházán laknak sógornőmék! Ők is márciusra várják a negyedik babát! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Bandim nem kruppos de hasonló! A krupp a felső légutak betegsége ami Bandinak van az az alsó légutaké, de mind a kettő fulladásos légzéssel jár! Ezért voltunk kórházban pár hete. És mindkettőre jó hatással van ha roham idején hidegre viszik a gyereket.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


márti
köszi :D remélem is hogy így lesz. egyébként a kisfiam nagyon kiegyensúlyozott,okos,kedves kisfiú,úgyhogy mutatni biztos nem fogja ha féltékeny is lesz,de azt hogy hogy fogja megélni,azt nem tudom.( aranyos,már most azt hajtogatja,hogy ő a névnapjára kapja a kistesót, mert ő Zalán,és az márc.30.de megbeszéltük,hogy addigra haza is hozzuk kistesót,nagyon remélem)
de hát ez a mi feladatunk,hogy a nagytesó ne érezze mellőzve magát emiatt. de szerencsém van,mert a páromat is nagyon szereti. a nagyfiam meg teljesen más természet,ő biztos jól fogja fogadni,ő már tíz éves.


honey
szerintem később nagyon jó lesz,csak az első év húzósabb egy kicsit,de a lányok nagyon élvezik a kistesó körüli ténykedést :D :D

a férj szó helyett használjuk inkább a volt férj jelzőt,de még arra sem méltó(most gondolom épp azt nem bírja feldolgozni,hogy babát várok és nagyon boldog vagyok,de már annyi aljasságot elkövetett,hogy lassan már semmin nem lepődök meg )
a legutóbbi az volt,hogy miután megtudta (egy kedves barátunktól) a babát,akkor 7 hetes voltam és a gyerekeknek még nem akartuk elmondani, hát ő közölte velük,amikor nála voltak, hogy kistestvérük lesz és mostmár biztos nem ők lesznek a kedvencek,meg hasonló körítés stb..... a gyerekek úgy jöttek haza,mint akit leforráztak. szóval arra sem volt lehetőségünk a párommal,hogy mi mondjuk el nekik.....na röviden ennyi

minyu
esetleg bekerülhetnénk mi is a táblába( csak hogy még kékebb legyen
:lol: )?

adatok: Jósa András kórház a fiúk: Dominik, Zalán szül.várh.i. március 28. a baba: Dániel
na most nem jut eszembe mi kell még a táblába,egyenlőre ennyi
köszi,előre is.

viggi
nagy gratula a kisfiúhoz!!!!!

Kép
kispötty10
 
 


mamacka
hát ez jó,kicsi a világ,de sajnos nem ismerek olyat,aki a negyedik babáját várja.
ő mikorra van kiírva?
egy kicsit nekem is negyedik,mert a párom révén van egy három éves ajándék kislányom. bár sajnos csak kéthetente hétvégén,így nem teljesen az enyém,de nagyon szeretem.

a megérzésről annyit,hogy én meg mindíg is éreztem,hogy kisfiú. csak ha nagyon koncentráltam,akkor tudtam elképzelni a kislányt. biztos a két fiú miatt. :wink:
sajnálom a kisfiadat :cry:
Zalánnal nekünk is volt ilyen ,de kinövik 3 éves korukra. a nyirkos hideg idő a veszélyes tapasztalatom szerint és mindíg éjszaka jön elő. nekünk volt egy nagyon jó kúp,ami mindíg használt,gondolom te is ismered. a rectodelt. ezt akkor adtam este,ha már hallottam a hangján,hogy rekedt. ha beadtam,nem fulladt be.

Kép
kispötty10
 
 


engem is mindenki rémisztgetett, h az első egy év ilyen olyan szörnyen nehéz de majd később mennyire klassz lesz és hát EGYÁLTALÁN NEM ÍGY LETT! mármint a nehézség része!

ha annyi pénzem lenne, amennyiszer ezt a mondatot hallottam, milliomos lennék. nyilván sok tényezős a történet, de sztem egyáltalán nem volt húzós az első egy év! kiteljesedtem anyailag, értelmet nyert mindent.
arról nem is beszélve, h hihetetlen gyorsan összenőttek, mintha ikrek lennének, úgy játszanak együtt, h az elképesztő.

ha újra kellene kezdenem, TUTI h így csinálnám megint.

KépKépKép
dongó
 
 


Kispötty
Kb két héttel jár előttem, úgy 12.-e körül van kiírva és fiút vár! Az anyósa meg még mindig morog, hogy minek az a gyerek... :(

Nálunk 25 hónap van a fiúk között, most 23 hónap lesz ha minden igaz.

Nekem így tökéletes volt! Már most nagyon jól eljátszanak együtt!

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


dongó
ez biztos hogy igaz ,mert én is sok mindenkitől hallottam ugyanezt,akik ugyanúgy mint te megtapasztalták,és nekik is nagyon jó volt a kis korkülönbség. nem is rémisztgetésnek szántam,csak magamból indultam ki,az én tapasztalataimból. pedig az én fiaim között négy év van,de még így is sokszor volt lelkiismeret furdalásom a nagy fiam miatt,hogy nincs annyi időm rá mint előtte,de az is lehet,hogy ez neki fel sem tűnt. szóval nem a gyerekek miatt nehéz,mert ők kicsik,hanem magamban volt nehéz rendezni,hogy vajon elég vagyok-e mindkettőjüknek. de az is igaz ,hogy nagyon fiatal is voltam,19 a nagyfiammal,és 23 Zalánnal. Dolgoztam is meg tanultam is még,meg szerettem volna jó anya is lenni. szóval nekem lelkileg volt nehéz,de ma már teljesen másképp látom a dolgokat.
gondolom ez is korral jár, és nem véletlenül "mondják",hogy mindennek meg van az ideje,ami igaz is.
mondjuk az is igaz,hogy sokkal aggódósabb vagyok most mint az előző terhességeimnél.

Kép
kispötty10
 
 


szóval ez a március a "férfiak" hónapja lesz!!! a" kishölgyek " meg válogathatnak kedvükre :lol:

Kép
kispötty10
 
 


mamacka
jófejek az ilyen anyósok :( az enyém is hasonlóan kedves :(
de az a lényeg,hogy mi nagyon várjuk a kispöttyünket!!!!

Kép
kispötty10
 
 


testvér: köztem és az öcsém között 6 év van, sose játszottunk együtt és sok közös témánk sem volt, viszont iszonyatosan féltékeny voltam. ezért is akartunk mi kis korkült.

anicca: munka: én dolgozom, mindkét terhességemmel dolgoztam, most is valszin szinte végig. ez azt jelenti h heti 2 teljes napot elmegyek és plusz itthon tanítok/fordítok.

egyszer a férjemnek van szabadnapja, egyszer meg babacsősz van jónival. utálom az egészet éppen, de ez van, muszáj csinálni. igazából amikor ott vagyok már jó,m csak elindulni nehéz és sajnálom az időt a fiúktól.

anicca, nincs piros g-sus indursties kabátod?

KépKépKép
dongó
 
 


Sziasztok!

Nem vesztem el, még megvagyok... (Bár nem tudom, hiányoztam-e valakinek :?: :roll: :lol: )
Egy ideje nem ültem a gépnél, amint látom bőven termeltétek az oldalakat, úgyhogy nem fogok unatkozni... :)
Ma már nem tudok visszaolvasni, majd holnap pótolom...
Remélem mindenki jól van!

Szép estét mindenkinek! :)

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


mamacka,
kerestem az elküldöttek közt,de nem látom.
lehet, hogy szokásos módon "küldéskor" a babanet lefagyott vagy kidobott vagy ilyesmi, csak én nem vettem észre.
Tulajdonképpen nem létfontosságú. De lehet erőt veszek és 2 sorba összezsúfolom, amit fél oldalban írtam neked. :D

kispötty,
mi is kaptunk most ilyen kúpot. Bár a doki azt mondta, csak akkor adjuk be ha már rohama van a gyereknek, mivel szteroidos.
Bár ő azt is mondta, hogy a krupp még nem biztos, csak gyanú... mert nappal ugyebár nem köhög. Viszont gyanúsan be van rekedve... és ez a krupp egyik előjele ha jól tudom.. :cry:
Nagyon aggódom. Én 8 évig aszthmás voltam, és tudom milyen átok ezzel élni!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


dongó,
jaj el sem hiszed, milyen boldogság nekem olvasni a soraidat!!! :D
Nekem annyi "hogyan fogom megoldani" kérdés tombol a fejemben, hogy azt el sem tudod képzelni! Vagy mégis el tudod... :wink:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


már arra is felkaptam a fejem, amikor mamacka egyszer még nagyon régen írta, hogy neki a 2-vel még könnyebb is volt szinte, mint 1 gyerekkel! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


honey
igen,akkor is segít,de nekünk általában már olyankor késő volt és kórházban kötöttünk ki az ilyen éjszakákon.úgyhogy ,én már egy idő után, amikor este halottam a hangján hogy kezd berekedni,meg furán vette a levegőt, akkor beadtam neki, és egész éjszaka tudott aludni. Persze nem ijesztgetni akarlak, meg az is lehet,hogy Flóránál nem is lenne ilyen gond, de én már annyira féltem ,hogy nem mertem nem adni. Persze a dokink is javasolta. Baja nem lett tőle,csak segített neki. Én biztos hogy használnám most is,nekem megnyugvás volt,ha volt otthon ez a kúp,de ez csak az én tapasztalatom. Pedig nem vagyok nagy gyógyszerhasználó, a gyerekeknek is csak ha nagyon fontos,akkor adok, és nem is betegesek. A kruppot meg "kinőtte "három éves korára. Úgyhogy szerintem ne aggódj!
Én azt tapasztaltam,ha időben adtam neki a kúpból,akkor éjszaka teljesen jól vette a levegőt, és tudott aludni.
Persze ez nem azt jelenti,hogy éjjel nappal ezt adtam neki..... a három év alatt két dobozzal használtunk el összesen.

Kép
kispötty10
 
 


egy gyereknél, csak a kettő jobb!!!!

márti, vivi: megáll ez 2 és 3 viszonylatában is???? :lol: :lol: de most komolyan??

KépKépKép
dongó
 
 


Sziasztok!

Most csak néhány dologra reagálok.

Honey! Nálunk Lucának volt kruppos rohama, kórházban is voltunk vele újévkor. Azóta nem volt vele probléma.

Házasélet: Gyerek óta nekünk is nagyon nehezen megy. Irigylem azokat akiknél továbbra is jól működik. Este hullák vagyunk, reggel lenne kedvünk hozzá, ha nem Luca ébresztene minket... Nappal olyan erőltetett, hogy na most gyorsan, most vagy soha, van egy kis szabad időnk, míg a gyerek alszik...

Testvér: nekem 4,5 évvel idősebb bátyám van, mi sem nagyon játszottunk együtt, nem igazán vannak közös témáink, magunktól nem is sokszor keressük egymást. Testvért mindenképp akartam Lucának, de talán ezért is akartam kicsit jobban lányt és kis korkülönbséggel. Pár nap híján lesz 2 év köztük. Én is kicsit izgulok, hogy hogy lesz... :roll:

Korábban volt szó a fertőtlenítő kendőről. Most a Bauhausban vettem francia Sanytol fertőtlenítő kendőket, amire azt írja, 99,99%-ban pusztítja el a kórokozókat és akár konyhapulton, hűtőben, gyermekjátékon is lehet használni és nem kell lemosni. Klórmentes. Szóval elég jól kihasználható. Volt ugyanabból a márkából zselés kézfertőtlenítő is. Azt sem kell lemosni. (Természetes zöld tea kivonattal - Hidratál - Hipoallergén - Ph semleges - Aktív a H1N1 vírussal szemben... ;)) Szóval ilyet érdemes venni annak, aki keres ilyesmit. Még a kórázba is jó ilyet vinni. Én vettem mindkettőből többet is. :)

Kép
(Ez volt a reklám helye... :wink: )

Utánakerestem és úgy látom, már DM-ben is kapható.
Régebben én is a Domestos törlőkendőt vettem, míg egyszer átböngésztem a feliratokat rajta és úgy találtam, hogy a név az megtévesztő, a Domestos törlőkendő nem is fertőtlenítő. Csak síma "higiénikus" törlőkendő.

Mamacka! Gratulálok a kislányhoz! :D

Üdv az újaknak! :)

Angie, én olvastalak a 2010 testvéres topikban is, örülök, hogy a körülményekhez képest jól vagy és hogy hallunk rólad! Mielőbbi gond nélküli babásodást!

Anicca! Én Lucával szintén január végéig terveztem a munkát (ő is márciusi), aztán munkahelyi idegeskedések miatt végül már január közepén eljöttem. Én napi majdnem 70km-t utaztam (vezettem) oda-vissza összesen a munkahelyemre, aztán a fagyos, jeges utakból is elegem volt.

Sajnálom ami itt történt, de az élet megy tovább, előfordulnak ilyenek... (Csak mintha kicsit megfogyatkoztunk volna... :roll: :? )
Pl. Vadszi már tényleg több, mint 20 napja távol...

biribon
 
 


Bár nálunk is nagyon kicsi lesz a korkülönbség, a húgom és az én kapcsolatom az ellenpélda arra, hogy jó, ha nincs sok a tesók között. Köztünk csak 14 hónap korkülönbség van, és bár állítólag gyerekként jól elvoltunk (én csak a húgom zsarolásaira emlékszem, hogy ha nem ezt játszuk, akkor ő nem játszik), ma már egyáltalán nem jövünk ki egymással. Ha találkozunk, csak köszönünk egymásnak, de érdemben nem is emlékszem, mikor beszéltünk utoljára. Úgyhogy nemhogy összenőve nem vagyunk, de normális testvér kapcsolat sincs köztünk. Igaz, a szüleimnek ebben nagyon nagy szerepe volt/van.
Az öcséimmel meg akkora a korkülönbség (8 és 10 év van köztük és köztem), hogy bár jól kijövünk, azért érezhető, hogy nem egyformán látjuk a világot. De velük legalább tudok beszélgetni.

Kép
Kép
detty74
 
 


Jaj! Azt akartam még kérdezni, hogy jön-e valaki a hétvégén a Baba-Mama Expóra?

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok nem tüntem el. Csak olvasgatlak titeket.
Igazából azért nem irtam, mert az utolsó 3-4 bejegyzésemre nem érkezett egyetlen egy kommentár sem. és kicsit rosszul esett.
Nagy örömködve meséltem miket tapasztaltam. (első gyerek nekem minden új) és senki nem mondott rá semmit. Ezért inkább olvasgattalak csak titeket.
Meg sokszor nem is tudok hozzászolni.
Egyébként velem minden rendben. Jól vagyunk. okt 22.-e óta folyamatosan érzem a mozgást. Még mindig szoktam hányni. De már lassan megszokom-csak igy fogyok, nem hízok. eddig összesen 7 kg-tól szabadultam meg. Megjegyszem van honnan.
Ja, és még mindig rejtőzködik, nem mutatja magát, hogy fiú vagy lány.

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


Hú Vadszi még mindig hánysz???
Ne bántódj meg ha épp nem reagálnak... én kérdésekre szoktam általában, arra is csak akkor ha van valami ötletem mondandóm... aztán rohanok tovább. No meg néha elég felületesen olvasok, csak átszaladok, hogy tőlem kérdez-e valaki.




Nekem valóban sokkal könnyebb volt a kettővel és két év korkülönbséggel. Mondjuk nekem az első után nagyon sokkoló volt a gyermektelen létből a gyerekesbe való átállás. Ez a sokk már nem volt másodjára. Ráadásul ketteske jobb alvó is volt. Elsőszülöttem miatt többet keltem az újszülött mellett is. Így azért pihentebb nem voltam összességében!


Felkerültek a Virtu Art Net galériába az UKULELE eredeti rajzaim! :)

http://www.virtuartnet.hu/Ukulele-gyer/ind.htm


Detty én lehet...

Tündérlátta standját keressétek! 36 E stand
Nagyon jó dolgok vannak(akit pl érdekel a hordozás, mosható pelusozás, természetes játékok) és nagyon kedves a nőci! :)
http://tunderlatta.hu/

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Vadszi!

Örülök, hogy jelentkeztél! Egy kicsit megijedtem, hogy a hányás miatt esetleg befektettek a kórházba! Durva, hogy még mindig van! Minden nap van, vagy csak időnként? A legjobb barátnőm még a szülőszobára is úgy ment, hogy előtte még elment gyorsan hányni egyet.

Kép
Kép
detty74
 
 


Én most igazából töltőanyagot keresek a szopipárnába, mert az alváshoz kényelmesebb lenne, de úgy leeresztett, hogy most nem tudom használni. Emlékszem, hogy tavaly láttam az egyik standnál töltetet is, nem csak párnát. (Egyébként a XVII. ker-ben lehet kapni, de nincs kedvem kimenni a világ végére, ha nem muszáj.)

És ha megint ott lesz a Happinet, akkor lehet, hogy csináltatunk egy UH-t, hogy ne kelljen még 2 hetet várni, hogy megtudjuk, hányan is laknak a hasamban.
Tegnap egyébként csuklott a tesó, és pont írtam a férjemnek egy sms-t, és ezt is beleírtam. Erre jött a válasz, hogy "egy vagy két csuklást érzel?". Vicces volt. Én gyakorlatilag egész nap érzem a mocorgást, néha van egy óra szünet, aztán indul újra.

Valaki kérdezte pár napja, hogy a benti viselkedés tükrözi-e a kintit. A dokim tavaly a végén mondta, hogy az utolsó időszakban a baba úgy viselkedik, ahogy kint fog, de így féltávnál szerintem ez még nem jellemző. Egyébként nálunk nagyon bejött, mert Alexa nagyon aktív baba volt a hasamban (talán ha napi fél órát volt nyugton, egyébként reggeltől késő estig ugrált, még akkor is, ha már nem volt helye), és kint sem egy nyugodt természet.

Kép
Kép
detty74
 
 


Szia Vadszi! Jó hogy megint itt vagy és erősíted az első babát várok táborát! :wink: Azt hiszem, mindannyiunk nevében mondhatom, hogy biztosan nem szándékos volt a nem reagálás, néha mire az ember végigér a hozzászólásokon, a felét elfelejti annak, amire reagálni akart! És ugye láttad mennyien hiányoltunk?!
Akkor még mindig kíváncsian várjuk, hogy tovább kékülünk, vagy esetleg a rózsaszín csíkok fognak szaporodni! :)
Anicca, te vetetted fel a munka kérdést. Én is dolgozom, szerencsére nem megerőltető, irodai munka, bár a bejárás néha kissé nyűgös. Szeretnék még januárban is dolgozni, majd meglátjuk.
Elég sok negatívumot írtatok a testvéreitekkel való kapcsolatotokról. :( Én egyáltalán nem panaszkodom, mert ugyan vannak vitáink, de napi szintű a kapcsolatunk, sokmindent megbeszélünk a hugommal. (Ő 25 én 28 lassan)
Viggi, hogy van a fogad helye?
A tegnapi véreredményemre kaptam vastablettát, sejtettem, hogy ez lesz! Úgyhogy azt hiszem ezután majd "nyöghetek". :lol:

Kép
aniko20
 
 


Vadszi,
a nem reagálás nem volt szándékos szerintem senki részéröl sem. :wink:
A hányást nagyon sajnálom, szörnyű lehet!!
De vígasztaljon az, hogy ez a baba egészségét (egy bizonyos szintig persze ) egyáltalán nem befolyásolja!! Ettől még simán lehet makk egészséges, 4 kg-s babád! :D

detty,
én kérdeztem ezt a mocorgás - kinti lét dolgot.
Flóránál teljesen stimmelt. Már a pocakban is tök sokáig aludt, és csak utánnam 10-15 perccel kelt. Viszont most Dávid brutál amit művel!!! :shock: Én nem is tudom, hogy alszik e egyáltalán valamikor... És most ezen agyaltam, hogy ha kint is ilyen lesz, akkor azt hiszem felköthetem a gatyát!!
Vagy legfeljebb megszületik Alexa méltó párja! :lol: :lol: :wink:

Képzeljétek Flórának nem hogy rohama nem volt éjjel, de egy felet sem köhögött!!
mondjuk jól lehűtöttük a szobáját(18 fok volt ) , gyorsan kiteregettem nála, hogy pici pára is legyen... így aludt 9-től 9-ig. És már a hangja is sokkal jobb, nem olyan rekedt.
Azért kispöttyhöz hasonlóan én is nyugodtabb vagyok, hogy van itthon kúp!! Most anyósomék elvitték, hogy tudjak pihenni,de azért oda is elküldtem egy kúpot.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Ja még ehhez a testvér dologhoz. azért szerencsére jó néhány szuper testvér kapcsolatot látok a környezetemben. Én mindig úgy irigyeltem azokat, akiknek ilyen szoros a viszonyuk a tesóval.
Akik együtt buliznak, dumcsiznak, akik mindig számíthatnak a másikra bajban is. Felér talán a legjobb barátsággal is.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


detty,
én nagyon szeretnék menni... de a férjem szerintem megölne. Főleg, hogy 4 napja ő vezeti a háztartást.
Nekem nagyon bejött tavaly az expo.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Engem úgy idegesít, hogy én még csa néha-néha érzek egy két finom bugyborékot! Már mindenkinek élménye van a mozgással kapcsolatban, nekem meg még semmi!
Remélem nincs gond!

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: