Új privát üzeneted érkezett!

Érintettek hozzáállása... :roll: Legalább nekik megmagyarázta, hogy miért? Köldökzsinór tényleg csak előre esHET. De bármilyen szülésnél... :roll:

Trixi, örülök! AKkor lehet, hogymégis az éhség volt a ludas?

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Trixi: hát a kamillát tényleg az allergizálás miatt nem szokták manapság már ajánlani. Csak sima forralt, hűtött vizet. De én kamilláztam Tüci szemét is és Csongiét is. Ők nem allergiásak rá. Mondjuk nem kellett sokszor. Mikor meg árpás volt most Tüci szeme, nem is mondta a doki, hogy borogatni kéne. Csak felírt egy kenőcsöt, azt kellett belekenni.

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu!

Most nyitotta meg a képeid!
Bakker...ezt nem hiszem el....mintha kb. 6 hónappal előbb szülted volna ezt a kis akrobatát!!!! :D
Nagyon kemény!!!!!! Hihetetlen ügyes!
Csongi úgy döntött, hogy kihagyja a csecsemő korszakát és újszülöttből rögtön totyogóvá avanzsálódik!!!!!! :D

Kép
mozza
 
 

 
 

Ancsi, örülök, hogy te jeleztél előbb, mert végülis a tietek volt az az est! :wink: Ancsiék koncertjén voltam tegnap késő délután. Nagyon szép volt, köszönöm, hogy ott lehettem! :) Olyan szép a mosolyod, Ancsi! Lóci meg akkor ügyi volt. Művészgyerek... :lol:

Tinu, Tündének jobbulást! Csongi meg nem kapja el, mert egy kis vasgyúró! :)

Vanni! Ezek szerint Marci sem egy hétalvó? :lol:

Mozza, nagyon jó kislány lett Lili, de ez egyáltalán nem baj!!! Én is kérdeztem anno Tinutól, hogy baj-e, ha egy gyerek nagyon nyugodt,mert az enyémek olyanok, és eszembe jutott, hogy ez nem normális. De az. Szóval ne félj! Csak örülj! :)

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Progi császár: Ausztriában ez az alap. Doki és kismama megbeszélik, h ki mikor ér rá, mikor milyen a csillagok állása stb. és kész! Főnöknőm és az orvosa pl. már februárban megbeszélték, h a bébi június 15-n fog születni, mert utána a doki valami konferenciára megy 1 hétre, előtte pedig a csajszinak nem volt jó... Probléma csak akkor lett volna, ha hamarabb indul be a szülés, de akkor is császár lett volna! (orvosilag amúgy nem volt indokolt, nem volt farfekvéses, semmi ilyesmi) Úgy látszik, mi is efelé haladunk. :roll:

Vanni,
jó, h neked is van még tejcsid! Kábé egy héttel ezelőttig én is így voltam, hogy reggel még elég volt a cici önmagában (100-120 ml), de most már reggel is pótolni kell...

:arrow: , sírás van

Kép

Kép
zsüci
 
 


Szofi: hat erdekes tenyleg az erintettek hozzaallasa..
en se akarnam egybol a csaszit, plane nem annyival hamarabb,mert van esely a fordulasra.. ellenben biztos befekudnek h ha gond van azonnal tudjanak cselekedni.. de mindenkepp kikernem mas doki velemenyet is! ez a minimum :roll:

Ancsi, milyen koncertetek volt???

Netti
Kép
maumau
 
 


Dóri!

Biztosan nem, mert akkor is próbáltuk etetni, de nem kellett neki!

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Trixi, de akkor is örülök, hogy most jobb volt az éjjel! :lol:

Zsüci, sztem írtad már ezt a császár-dolgot, akkor is ledöbbentem... Meg most is... :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Csajok, azért örülök, hogy nem én vagyok hülye, hanem ez mindenkinek kicsit furcsa...
Zsüci :shock: Nem tudom, nekem ez nagyon meredek. Nekem mondjuk fantasztikus élmény volt a szülés, de ezt előre nem tudtam. Szerintem aki nem próbálja meg, nem is tudja mit veszít... (Mondjuk az persze nagyon más, ha gond van, vagy bárkinek az élete veszélyben forog - akkor én sem kockáztattam volna!).

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Na akkor!

2009.11.06. pénteken 10:00-tól tali nálam! Pontos cím a blogban a névjegyemnél. Aki még szeretne jönni, szóljon!
Kaja: pizzarendelés vagy tésztát főzök...
Jönnek: Vanni, Hean, Zsüci, Tinu, Panndi, Annus, Barbi, Gyöngyi, Dóri, Réka
Kérdőjeles: Anikó, Mniki, Reny, Szkitty, Trixi

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Köszi! :lol:

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Szofi!
Mekkora a lakásod? Gumiból van esetleg? :lol: :lol: :lol:

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Nem is meséltem, hogy tegnap Petya mindent végigkóstolt amit mi ettünk. Amíg kajáltunk,ott ült velünk az etetőszékében, és nyammogott ő is. Ha visszakerül a blutooth-om,akkor teszek videókat a blogba. Aki kitalálja majd, hogy min nyammog a kölök, azé lehet a fele királyságom! :lol:

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Tali: hú, tényleg, ha mindenki eltud menni, akkor az 32 fő a babákkal anyukájukkal Szofi titeket is beleszámolva... :) Egy kórust is lehet már ilyen létszámmal indítani... Azt hiszem akkor mi alvás után beugrunk egy picit, hogy azért mégis találkozzunk, remélem a ringató beleesik... Majd azért forródrót tartsuk a kapcsolatot, próbálunk úgy menni.
vanni
 
 


Csongi :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

annus11
 
 


Juj, jav: a babákat, anyukájukat és Szofi titeket beleszámolva... Látszik nem sokat aludtam én sem... 8)
vanni
 
 


Na reggel a hulla fárdat gyereket beöltöztettem,már közben is megkaptam a na végre megyünk anya mosolyt.Aztán le se értünk,már a liftben elaludt :shock: Pedig csak a 2.on lakunk...Aztán sétáltunk,ő aludt,én reggeliztem a mekiben,aztán haza!

Amúgy az a meglátásom h azon kívül h folyik a nyála és jön a foga,vhogy megviseli a mozgásfejlődés.Annyira akarna menni,meglát egy szöszt és képes oda küzdeni magát!!!Minden érdekli!!!Viszont kúszni még nem tud,négykézlábra se tud állni,de egész nap eze "gyakorol".Lehet h emiatt megy nehezen az elalvás???Más nem tapasztalt ilyet???Úgy sajnálom szegénykét,de most mit csináljak vele????Megvárom még megtanul vhogy haladni és kész.Csak leteszem vhova és rögtön menne :roll: :lol:

Meg se mertem neki mutatni Csongit 8) Mert sírórohamot kapott volna!Főleg ha a 2 foga is kivillanna közben :lol: :wink:

Ja és tornáztatót meg ide oda tologatja...lassan ő is ott tart h megfogja és arrébb dobja :shock:

annus11
 
 


Hogy hogy áll a fogunk?hát már látni a 2 kis fogacska körvonalát,pici van már csak hátra...de h mikor töri át???!!Passz!!!

annus11
 
 


Annus: simán lehet, hogy igazad van. De ne sajnáld Izust, mert ha nem akarná annyira, akkor nem is csinálna semmit,szóval ez a fejlődés motorja! És nem hiszem, hogy ő szenvedne, max. te. :wink:

Vanni: a nagy gyerekeket még nem is számoltad! :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Annus,
drukk annak a fránya fognak.. azárt reméljük, mostmár egyszerre kibújik 4 is :)

Sztm valami front is lehet - Bogi tegnap aludt délelőtt 11.30-ig, utána semmit este 9-ig. Vannak ilyen napok sajna. Persze tiszta hisztérika volt, de aludni istennek sem akart...

Szofi,
farfekvésnél sztm alapból császárral próbálkoznak, mert megvan az oka, hogy a baba miért nem fordul be - a köldökzsinór rövidebb, a baba teste köré csavarodott, stb. Ezért is veszélyes erőszakkal megpróbálni befordítani a babát.
A 2 hét előre elég furi... mondjuk nekem egyik barátnőmnél volt programozott császár, neki asszem kb. 10 nappal korábban, viszont neki előtte 1 évvel volt 1 csaszija, és azért, hogy ne vékonyodjon el a heg. Szóval a 2 hét tényleg elég fura, biztos elutazik a dokija...

Tinu,
Csongi nagyon keményen nyomja, hihetetlen! Ha nem a saját szememmel látom, el sem hiszem :) :)

Gyöngyi,
köszi a PP kapcsán az OtP-t. Még gondolkodom, igazából a férjem nevére kéne egy újabb PP-t létrehozni, és akkor úgy ok, de ez a herce-hurca elvette az egésztől a kedvemet :shock: igazából a hagymás ruci miatt szerettem volna csak.

A mandarinos meg nem semmi... ettél kis fehérjét is :)

Reni,
próbáld neki úgy szívni, hogy előtte néhány perccel Sterimar. Boginál is eleinte kijött egy része, utána semmi - uccu neki Sterimar, az még feloldotta a lerakodótt cuccost is.

Boginak volt tegnap hajvágás, elől belelógott a szemébe már. Igazi jó kis bilifrizurát vágtam szegénykémnek :) De legalább kilát.

emese1979
 
 


Hát ezzel Petya is így van. Leteszem, és már emeli is a fenekét,és pörögne-forogna!
Állandóan menne ő is. A tornáztatót meg vagy elhajítja, vagy lerugdossa, szóval kb két percig játszik vele, utána meg lehet visszatenni fölé, mert már máshol van!

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Bogi is menne :) ált. 2 másodpercen belül hason van, mert úgy jobban lát, meg próbál kúszni. Szerintem ez normális a babáknál, így tanulnak meg mászni, felállni :)

emese1979
 
 


Marci az imént a sütőtök fogyasztása közben amikor épp a szája tele volt tüsszentett egyet:) Még jó, hgy fekete pulcsiban vagyok...

Annus,
pénteken szivesen megmutatom azt, hogy hogy tudod segíteni Izust abban, hogy előre haladjon, azaz kússzon. Több előnye van: ha amiatt fursztrált, hogy nem éri el a dolgokat, tudsz benne segíteni, a másik pedig az, hogy megmutatod neki, hogy hogy is kell majd neki azt egyedül csinálni, és így lehet, hogy hamarabb is fog menni neki. Nekünk a tornász mutatta, aki jár hozzánk.
vanni
 
 


Annus,
van már Izának overálja? :)

emese1979
 
 


Emese,
Bogi 11-30-tól este 9-ig semmit nem aludt? Brutális.... Neki is jön a fogacska? gyáltalán ilyenkor bepótolja?
vanni
 
 


Vanni!
Köszi szépen,lehet h az segít majd neki!!!!

Azért az megnyugtató h a többi gyerkőc is menne mindenfelé,de Iza mért rág be ha nem halad úgy ahogy ő akarná??!!!Tiszta anyja :roll: :lol: Csupa jó dolgokat örökölt tőlem :? :lol: Bezzeg a kék szemét az apjától meg hasonló szép dolgokat..... 8)

Na most alszik,picit "megkínoztam" a porszívóval...itt is száraz a levegő és szörcsögött...ha megjön a píz akkor veszek vmi párásítót.....vkinek van ötlete h melyik a jó????!!!!


Én már azon is gondolkoztam h dévényeshez elmegyek,de mindig visszatart vmi,hiszen nincs lemaradva a mozgással,meg nem látom h vmi baja lenne...igaz a jobb kezét sokszor tartja kissé kifacsarodott pózban.....max rákérdezek a dokinál h szerinte kell e segítség neki,bár nem vagyok szakértő,de szerintem ekkora gond azért nincs :wink:

annus11
 
 


Emese!
Hát most azt hordja ami volt...vagyis amit kapott,ha eljutok addig h feltegyem akpeket a gépre akkor dobok fotót!Széltében épp h jó,hosszában meg nagy neki...a másik ami 80as az meg végképp mindenhogy nagy....megpróbálo egydarabig ezzel a fura cuccal.... :lol:

annus11
 
 


Hol a vonalzóm!!????????? :shock: :?

annus11
 
 


Annus,
szeritnem Iza nincs elmaradva, szépen fejlődik, nyugi!!!!

Vanni,
nem aludt semmit, délután kb. 10 percit szopi közben (után). Ő kicsinek is volt, hogy nem aludt délután semmit, állítólag én is ilyen voltam.

emese1979
 
 



Csináltam új vonit...

Emese!
Nem is az elmaradás miatt...hanem lehet h pl az a keze amit sokszor kifacsarva tart,lehet h amiatt nem tud mondjuk kúszni,ez csak egy példa volt.Lehet h az a keze van lemaradva,és lehet h nem ártana megmutatnom vkinek,ha mást nem holnap a dokinak.Miki folyton ezzel idegesít,úgymond bogarat ültetett a fülembe h rosszul tartja a gyerek azt a kezét,pedig szerintem csak igyekszik vhogy kitámasztani magát stb.

annus11
 
 


Annus, mamanet becsődölt? Eltűnt a vonalzód!

Nekünk Tefal Baby hidegpárásító van. Jónak tűnik...

Azt tudtátok, hogy a leghatékonyabb módszer az orrszívásra (amikor makacsan ragaszkodó és sok a beteges taknyi) a következő:
Gyerek lefektet, feje kicsit oldalra billent, egyik orrlyukból szívatni a taknyit, ezzel egy időben FOLYAMATOSAN nyomni a sterimart a másik orrlukba. Ja és persze lefogni a bébet, mert ezt nem fogja mosolyogva végigasszisztálni :? Brutál, de állítólag ez a hatékony. Valaki cáfolja meg lszi az értesülésemet, mert nem biztos, hogy én ezt alkalmazni tudnám a gyerekemnél. Max. ha már végképp nem látok más kiutat...

Esetleg valaki nem megy kocsival Szofiékhoz a Boráros tér érintésével? Hátha bepattanhatnánk arra a kis távra és nem kéne a busz meg a HÉV mellett még villamosoznunk is...

Hannának boldog felediket!!!!

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


Emese!
Tuti az overál!!!na majd regisztrálok,aztán alszom rá egyet,és ha még mindig meglesz :lol: :lol:

Gyöngyi!
Közs az infót a párásítótról!

annus11
 
 


Tinu,
igaz, a nagy gyerkőcöket nem is számoltam... akkor Tücivel és Danóval 34 :shock:
vanni
 
 


Mármint Samuval:)
vanni
 
 


Annus,
ja értem! A dokitoknak mutasd meg mindenféleképpen, aztán majd megnyugtata, vagy ajánl egy tornászt.

emese1979
 
 


Gyöngyi!
Nekem a fülész orvos azt mondta, hogy befúj sterimar, függőleges helyzet, egyik orrluk befog, másik szív, utána csere, és ezután mehet a gyógyszeres orrspray.Sajnos szemészeti, fülészeri témában otthon vagyunk. :oops:

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Annus,
na majd holnap megmondja a tutit a doktor. A Dévényeshez én nem mennék, iknább fejlődés neurológushoz, ha már arról van szó, mert oda bárkit elvisznek kezelni akarják. Na de nem lesz semmi gond remélhetőleg. Eddig is olyan kis ügyi volt a forgással Izus! :)
vanni
 
 


Haho Csajok!

Még csak részben sikerült visszaolvasnom, de muszáj vagyok reagálni:


TINU:

Csongi nem semmi!!!!!!!!!!!!!!! Azt a mindenit! Nagyon belehúzott a mozgásfejlődésbe!! Iszonyat ügyes srác! És már pakol??? :shock: :shock: :shock: :D :D


SZOFI:

császár:
nekem is farfekvés miatt volt császár, bár a 40.héten (az más kérdés, hogy a reggeli műtét éjszakáján babó magától elindult kifele)
Szóval a farfekvés nagyon is indokolja a császárt!!!, élete(ke)t menthet!!! Mert sok komplikáció adódhat, pl. rövidebb-hosszabb időre oxigénhiány, (aminek lehet súlyosabb következménye is), csonttörés stb.
Én is nagyon szerettem volna természetesen szülni, ezért vártunk végig, hátha megfordul, de az is igaz, hogy a 38.hét után erre nagyon kicsi az esély, mert már eléggé elfogy a tér odabent, és úgy nehéz megfordulni.
Én inkább a 38.hetet nem látom indokoltnak, max, ha más is van mögötte, mint pl. nem tiszta vagy nem elegendő (v túl sok) magzatvíz, anyukánál nagy fokú vizesedés, baba szívhangja stb.. De szerintem ez így egészében annyira nem gáz.

kutacs:
nekünk is azt mondta a neurológus néni, h hűha, de kicsi a kutacs!! Aztán a dokink megnyugtatott, hogy az az elmélet már megdőlt, hogy akkor csak ritkán kapjon D-vitamint, mert különben túl hamar záródik a koponya! Nem függ össze a kettő. És különben, ha összezárul, akkor mi van? A koponyacsont is növekedik a babával együtt, szóval nem lesz kevesebb űrtartalma Csanádnak (és senkinek), ha a kutacs hamarosan eltűnik...

szemfrász:
én kamillával borogatnám, adnék neki 1 napot, utána orvoshoz vinném!
Én nem hiszek a telefonon ajánlott egy kenőcsöt-ben...

Na okoskodás helyett megyek ebédet főzni, baba éppen csicsizik kicsit.
Aztán majd ha tudok, olvasok még. És írok is. És töltök képet..


Szép napot!! :lol:


Ui: MozzaLili nagyon szépen ül! És NikiLilkó cuki apával az ágyban!
Gergő még támasztva sem tud ülni, de forogni végre forog 8)

KépKép

Kép
hase
 
 


Jaj, nekünk meg szemészetre kéne bejelentkezni. CSongóka bandzsi a drága. Remélem, azért még lehet ebben változás.

Kép
Kép
tinu
 
 


Csilla!

Nekünk a szemészorvos kategórikusan kijelentette, hogy nem szabad kamillázni a szemet. És bár sokadik gyerekem van a kezeim között, én nem kérdőjelezem meg egy orvos ilyen kijelentését! (Van amit igen)

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Hahó!

Teljesen leakadtam harisnyás Csongi képein! :shock: Elképesztő a srác, Tinu, nagyon kell lesni!

Gyöngyi, mandarinos sztori nem kellett volna! :shock:

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


ja én meg láttam gesztenyét a zöldségesnél!!!!Érdemes körülnézni a piacon :wink:

annus11
 
 


CSórikám azért van annyit harisnyában, mert arra teszem rá a lábát, hogy ne izzadjon be. Így is tök vizes mindig a hari. :?

Kép
Kép
tinu
 
 


Azt nem mondta az orvos, hogy ez a gyors mozgásfejlődés mennyire érinti hátrányosan (ESETLEG) a rossz lábtartást? Remélem érted mit akarok kérdezni? :oops:

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Ha esetleg hallanátok valakiről aki autót szeretne venni, akkor szóljatok légyszi. 2004-es diesel suzuki wagon r+ -t szeretnénk eladni. Átvállalással, vagy kölcsönadásival elvihető. Ha kölcsönadási,akkor 2 havi kaució+ 1 hónap előre kell. A havi törlsztő cascoval együtt ~32,000-.

Köszi

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Trixi: az ortopédus nem mondott semmit a felállásra! Azt nem gondolta szerintem, hogy Csongó ennyire gyors. Pedig én próbáltam neki hangsúlyozni a dolgot. Rövid sínt rendelt a lábára, hogy tudjon mozogni. Hát talán ha sín van a lábán, nem akar felállni, vagy ha feláll úgy, akkor meg jól tartja a lábát közben. Csak pár órát azért szoktam szabadon hagyni a lábát, reggelenként.

Na részemről nem vagyok hajlandó többet foglalkozni a kajafoltokkal a textilpelusokon. Éjszakai fehérítős áztatás, 90 fok után és tök ugyanúgy néznek ki, mint eddig. :twisted:

Kép
Kép
tinu
 
 


Meg akartam sütni a sajttortát, de van két pici bökkenő!
Csak 500gr sajtom van itthon a 650 helyett, és 28 cm-es a tortaformám a 24-es helyett! :roll:

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Mindjárt felrobbanok! Felhívtak a babúszásról, hogy a főnöknyanya azt üzeni, hogy nem adnak vissza pénzt! Járjuk le más időpontban, vagy 3 hónap múlva! Telefonszámát nem lehet kiadni. Na most írhatok e-amilt, basszus, de azért se fogom ezt annyiban hagyni!!! :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Szofi: én nem akartam előre károgni, de sok más esetben is úgy van, hogy ha bérletet veszel, akkor ha nem mész, akkor sem adják már vissza a pénzt. Azért veszed meg olcsóbban a bérletet, és nem napijegyet, ami drágább. Igaz, ezt nem ártott volna előre közölni és nem utólag.

Kép
Kép
tinu
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?