Új privát üzeneted érkezett!

Ajjajj!!! Én inkább nem szólok bele.
Nagyon nem szeretném, ha a továbbiakban ez a vita határozná meg itt a hangulatot. Zárjuk le, mindenki bocsásson meg mindenkinek, és egyáltalán nem baj az, ha valaki nem tud azonosulni a másik véleményével, nehogy már most valaki emiatt kiboruljon vagy kilépjen!!!
Honey! Tényleg érdekes a sztorid, azt már hallottam, hogy menstruáció és gyógyszerszedés alatt is teherbe lehet esni, de hogy ez valakinek többször is összejöjjön... Sokan vannak, akik szeretnének ilyen termékenyek lenni!
Ja és köszi az ismételt eligazítást "keményedés" témában! :-)

Fogamzásgátlás tekintetében: én teljesen ateista vagyok, de teljesen el tudom fogadni az eltérő véleményeket. Szerintem inkább használjanak az emberek bármilyen módszert (gumi, gyógyszer, spirál), mint hogy utána a kukában landoljon szegény újszülött. Annyi ilyet hallani manapság. De gondolom aki ellene van az ilyen dolgoknak, az inkább népes családot nevelget, mint te is, Mamacka, és ezzel nincs semmi baj!

Na és holnaptól új hét, remélem ismét jó hangulatban jönnek a hozzászólások, félelmek, aggodalmak, jótanácsok és örömök!

Kép
aniko20
 
 


Ja és Honey, neked jobbulást kívánok! A pici lányod mellett tényleg szörnyű lenne, ha kórházba kellene vonulnod! Reméljük megúszod!

Vivi! Nagyon jók a te képeid is! Gratula a kisfiúhoz!

Andi! Nekem is ismerős tünetek a savtúltengés okozta kellemetlenségek! Most szerencsére "békénhagy", de az elején én is bármit ettem, egyből éreztem azt a savas ízt a számban, fájt a gyomorszájamnál. Úgyhogy már előre félek, hogy mikor jön vissza. Akkor ugye a hormonok okozták, de a végén meg már nyomni fogja a baba a gyomromat...Ja és én is Renit ettem akkor.

Kép
aniko20
 
 


aniko,
Köszi!

detty,
mikor mész legközelebb uh-ra? Nincs nap, hogy ne jutna eszembe a sztorid!

angie,
Örülök, hogy jobban vagy! Még anno olvastam a másik topicban a történteket és már akkor konstatáltam, hogy tényleg irígylésre méltó a hited!! Jó, hogy ilyen pozitív tudsz lenni! Ezt csak így lehet!! :D Hajrá kistesó!! remélem, legközelebb a 2010 szept.-i topicból jelentkezel.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 

 
 

Hűha!!!! :shock: :shock: :shock:
danyuci
 
 


Úgy látszik ez ma nem az én napon.
Képzeljétek el megfőztem az ebédet, és mikor ebédeltünk egy tányért akartam vinni a halhoz, erre leejtettem a tányért, rá a főzőlapra, és összetört. Nem a tányér, mert az kit érdekel, hanem a főzőlap. Hát teljesen kiborultam.
Azzal vígasztalom magam, hogy talán a Generáli fizet erre, úgy emlékszem, hogy bizosítottuk. Ha nem akkor nagy gáz van...
Ma már annyit bőgtem, hogy az egész hasam nagyon fáj.

Van még aki rajtam kívül nem érzi a picúrt?

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Sziasztok csajok!

Háááát ledöbbentem micsoda viták folytak itt amik szerintem nem méltók a babanethez, szerintem ne is reagáljunk a bántó írásokra. :wink:


A babaösszehozásról annyit hogy nekünk az első az első hónapban, ez a második pedig másfél év után jött össze, fene se tudja hogy miért, szóval nálunk nem jött be hogy a második hamarabb sikerül!!! :D

Lányok, nem tudtok valami jó boltot ahol olcsón lehet jó télikabátot venni 5 éves kisfiúnak????gondoltam már turkálóra de az valahogy nem az én stílusom, vagy lehet hogy eddig csak nem volt szerencsém mert mindig tök sz@rt fogtam ki amin tök látszott hogy használt.
Gondoltam hogy a Tacco-ba vagy C&A-ba megnézem, mert a Kenguruban és Brendonban iszonyat drágák.. Tudtok jó tippet adni olcsó ovis télikabátra 5 éves kisfiúnak????Előre is köszi. :roll:
csézjang
 
 


decathlon?? 4-5-6 ezer ft.
v teszvesz

KépKépKép
dongó
 
 


csezjang,
A C&A -ban néztem én is, igaz csajosat...voltak nagyon jók, de 7 ezernél kezdődtek, ha jól emlékszem. TACSKO-t nem tudom.
El hiszem, hogy a turi nem a te világod (az enyém sem!! ) de tényleg őszintén ajánlom neked a XIII. ker-ben a Pöttöm Pannát (tátra u. 20) Hatalmas a választék, nagyon jók az árak, és nem turizni kell, mert minden normálisan ki van rakva fogasra. De segítenek is neked, ha mondod mit keresel.

szabcsi,
hu, sajnálom! :shock: Az nem olcsó mulatság... :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


szabcsi,
amúgy nyugi, 1. babánál még semmi gáz ha nem érzed 19 hetesen ( szerintem 22. hétig simán belefér ) . Dongó sem érzi még ha jól emlékszem, pedig neki a 3.

Lenne egy látszólag hülye kérdésem azok számára akik már voltak babások.
Rég volt ugyan... de anno nálatok mennyire egyezett meg a baba pocak beli bioritmusa /vérmérséklete a kinti életével?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Honey!

A Pöttöm Pannában totál újszerűek a cuccok? És kb: milyen árban? Mert engem elrongyolódott használt nem érdekel, azt rá nem adnám a gyerekemre, valahogy attól irtózom.....

Te vettél már ott v.mit? Árak? Szépek újszerűek a rucik?
csézjang
 
 


nekem nagyjából stimmeltek a mozgás és a habitus. mondjuk mindkettő viszonylag nyugis. ééééééééééééés

ma először éreztem a rugdosást!!!! de úgy h erőteljes volt és a hasfalamon is látszott! juhé!!

szabccsi: 22-23. hétig simán belefér!!!

KépKépKép
dongó
 
 


Sziasztok!

Nekem is lenne egy kérdésem:
Az is simán belefér, h már egy hete tök jól éreztem a baba mozgását de 2 napja semmi vagyis nem vettem észre???
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csnixi 2009.11.01 17:19-kor.

Kép

Kép
csnixi
 
 


csézjang :)
minap valamelyik újságban volt C&A hirdetés gyerekkabátok 4000 pénzért, asszem. Én Nándinak 1 hónapja vettem kínaiban nagyon klassz vastag kabit 3900-ért (jobb minőségűnek tűnik, nem az a szétesős, gagyi. Ill használtan a teszveszen. Az előbbi az "ünneplős" megjelenős, az utóbbi az ovibajárós (annak sincs semmi baja, csak a scooby-s matrica megkopott a hátán.)

szabccsi :)
sajnálom a főzőlapot. Ez kerámialap? Ennyire könnyen törik?
Én pont 1 hete érzem csak a picúrt, és nálam ugye 3. baba, tehát tudtam, mire számítsak, mégis csak most éreztem, és még most is csak akkor, ha nagyon nyugiban vagyok. (Nándit 18 hetesen éreztem, Csongit 15, Nimródot 18...)

angie :)
örülök, hogy mégis írtál :) +++++++++++++++++++++++++++++++++++++

honeymoon :)
hát én nemtom így megmondani, pedig össze is tudnám hasonlítani a 2 gyereket, de nem hiszem, hogy Csongi többet mocorgott volna (ő a nyüzögébb, a kis sajtkukac)

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Hű, ezt én sem gondoltam hogy ezek a főzőlapok ilyen törékenyek, gondolom kerámia volt. Nagy bosszúság, de hátha tényleg fizet a biztosító. Szabccsi, ne sírj!!! :cry:
Csnixi! Nekem is szoktak kevésbé mozgós napjaim lenni, amikor szinte rugdosást nem is érzek, például tegnap, csak finom rebegéseket.
Dongó, akkor most már te is megnyugodhatsz! Ma délelőtt nekem is annyira mocorgott, hogy lefeküdtem, kigomboltam a nadrágot, és figyeltem...csak úgy hullámzott a hasam!!! :lol:
Eddig kívülről nem is látszódott!
A babaösszehozáshoz: azt hiszem, már írtam, hogy engem meg majdnem pco-snak nyilvánítottak, be is szedtem egy havi "serkentőt", a második hónapban nem szedtem semmit, éééésss...akkor jött össze. Pedig már "fel voltam rá készülve", hogy hónapokig, évekig nem lesz semmi, meg műtéttel is "fenyegettek".
Soha nem felejtem el: nem akart megjönni...vártam és vártam...de gondoltam most úgysem jöhet össze, nincs gyógyszer...aztán egyik reggel "dühömben" fogtam egy tesztet. Párom jött be a fürdőbe, kérdezte mit csinálok, most úgy sem lehet...én meg válaszoltam: végülis,....van egy halvány csík.... :lol: :lol: :lol:

Kép
aniko20
 
 


Anikó!

A sztorid hasonló az enyémhez!

A meddőségi centrumban mondták, hogy ebben a hónapban/ június/ esélytelen a terhesség ezért nem is kezdjük el az inszeminációt mert visszamaradt valami meg nem repedt tüsző vagy mit tudom én mi a szervezetemben....Én meg bőgve jöttem ki onnan, sírva hívtam fel anyukámat és férjemet hogy a június elúszott, hát nem júniusban estem teherbe inszem nélkül ágyban párnák közt??????? :lol: :lol: :lol:

Szóval ennyit arról hogy nem biztos hogy az orvosok mindig jól látják a dolgokat mert néha a természet hihetetlen módon elrendezi azokat!!! :D
csézjang
 
 


Nekem is sok-sok meg nem repedt tüszőt láttak, pedig rendszeresen menstruáltam tizenéven keresztül, egyetlen hónap kivételével. És nem láttak az uh-n peteérést, gyógyszerrel már igen, de amikor kiderült, hogy nem termékenyült meg a petesejt, a doki azt mondta, hogy lehet, hogy mégsem volt olyan érett az a tüsző. Nem volt túl pozitív...most visszatértem a régi dokimhoz, ő meg csak legyintett az egészre, mondván hogy a fogigátló abbahagyásától volt az egész.
Szóval igen, a természet elrendezte!!! :P

Kép
aniko20
 
 


Honey!

Köszi, hogy gondolsz ránk! :) 16-án megyek dokihoz, ő csinál mindig UH-t is, de most addig el nem megyek, amíg nyaktól térdig végig nem húzza rajtam a vizsgálófejet. :) Kicsit nyugtalanít, hogy annyira össze-vissza érzem a mocorgásokat, tizedmásodperc eltéréssel totál más helyre rúg, nyom, stb. Szerintem ekkora még nem lehet a manó odabent, de ki tudja. Mindegy, nem rágódom rajta, csak ne fájna ma olyan sokat a hasam!

A férjemmel való törődés kb. nulla, de nincs lelkiismeret furdalásom, mert nála sem én vagyok most az első. Alexa totál leköt mindkettőnket, és hullák vagyunk, mire a búgócsiga ágyba kerül. Újabban elég sok a nézeteltérés is köztünk, aminek nem örülök, és csak remélni tudom, hogy átvészeljük a nehéz időszakokat is. Sajnos, tapasztalatom nincs, mert mi összesen kevesebb, mint 2 éve vagyunk együtt, és csak júniusban vol az 1. házassági évfordulónk.
Nálatok hogy megy? Ti meg tudjátok oldani a házastársi életet? Vagy Flóra nálatok is leköt mindenkit?

Kép
Kép
detty74
 
 


Detti!


Teljesen megértelek, ez nálunk is így ment kb: a baba másfél éves koráig, aztán mire 2-3 éves lett rendeződtek a dolgok.
A tesóm ugyanezt mondta. Náluk egy 3 éves és egy 10 hónapos van, éjjel nappal veszekszenek a férjével mert folyton fáradtak, nem érti hova tűnt a régi boldogság, mire mondtam neki hogy ez mindenkinél egy ilyen időszak csak át kell vészelni, aztán könnyebb lesz minden. Nagyon sok nőtől hallottam ezt hogy megsínylette a házasságot a gyerek érkezése, de sztem ez tök normális mert egy örökmozgó mellett egyszerűen nincs időtök egymással foglalkozni/ sajnos/, aztán ha nagyobbacskák lesznek szépen visszatér minden a régi kerékvágásba ha türelmesek vagytok és szeretitek egymást, szóval ne keseredj el!

Mi mire ágyba dugjuk este a kicsit/ aki már 4 és fél éves/ hát sokszor már szexelni sincs kedvünk! :oops: :lol:
De tényleg egy kolléganőmmel röhögtünk aki ugyanezt mondja hogy náluk is így megy, sajnos ez ilyenkor nem könnyű.....Rettentő sok türelem és kitartás kell egymáshoz, itt már nem elég a szerelem, mert az életet felborítják a kismanók bárhogy imádjuk őket!
Legalábbis én így gondolom és még sok barátnőm és ismerősöm is.
:D
csézjang
 
 


Honey!

köszi a Pöttöm Pannát!!! :wink:


Ja eszembe jutott még hogy múltkor egy barátnőmmel azon röhögtünk, hogy mennyire vágyunk már színházba, moziba vacsizni a férjeinkkel mint a régi szép időkben!!! :lol: :lol: :lol:
Majd talán pár év múlva!

Na jó, ritkán azért kimozdulunk de ez nem ugyanaz, de hát ez egy ilyen időszak... :wink:
csézjang
 
 


Sok mindenkinek akartam hozzászólni, de ne haragudjatok ha valakit elfelejtem, hát ilyen a fejem :lol:

Dongó!
Magyar szakot F-ban végeztem, szoval így azért egy fokkal könnyebb volt :wink: Párommal magyarul beszélünk, egy pici akcentusom van de azért nem annyira feltűnő, szóval el tudom titkolni hogy nem vagyok született magyar. Mondjuk a nevem annyira de annyira finn, hogy azért a bemutatkozásnál általában rögtön kiderül (naponta legalább 5-ször betűzöm a nevem :roll: ).
Ja és tök jó hogy végre érzed a mozgásokat!!! :D

Honey - Detty!
Mondjuk úgy nem lehet könnyű, hogy a gyerekek ilyen gyorsan jöttek az esküvő után...Januárban lesz 10 év hogy együtt vagyunk a párommal, szóval legalább úgy érzem hogy volt időnk sok mindent már kettesben csínálni. Persze attól függetlenül biztos nehéz lesz, hogy baba mellett már nem lesz annyi időnk egymásra, de remélem tudunk majd egymásra is figyelni...

Csnixi!
Ne aggódj - nekem is hasonló volt, hogy kb. 17 héten kezdtem mozgásokat érezni (mondjuk nagyon finomakat először) de akkor még simán volt hogy pár napig megint semmi. Vagyis szerintem biztos voltak mozgásokat, csak nem vettem észre...

Angie!
Örülök hogy írtál és a történtekhez képest jól vagy. :)


Mi voltunk ma uszodába, jót úsztam, szaunáztam de utána annyira kipurcantam hogy pár óráig csak feküdtem a kanapén és valami hülye filmet néztem a tévében. :wink: De azért megérte, mert jót tett a kis mozgás....

Kép
anicca
 
 


mi nyolc éve vagyunk együtt és négy éve vagyunk házasok, de esküvőnk után 1 évvel született samu. szóval nálunk is gyorsan történtek a dolgok, de persze előtte jó sokat voltunk már együtt.
sztem nagyon nehéz az első időszak, miután megszületett a gyerek, de aztán rendeződik a dolog. le kell újra osztani a szerepeket, minden átrendeződik.

anicca: csak óvatosan! képzeld a volt osztályfőnökömnek finn neve volt (a szülei vmiért finnországgal kapcs. álltak) és úgy hívták: outi. de totál magyar vezetéknévvel.

detty: az még MARHA messze van! előbb nem tudsz menni? addig szétizguljuk magunkat! nem lehet a védőnő tanácsára mondjuk bemenni abba a kórházba, ahová tartozol? mert ha mégis ikrek, lehet, h tök más dolgok vonatkoznak rád, extra vitaminok, ilyesmi.?

anikó: tök megható, a terhesség felfedezéses történeted!

szabccsi: jajj, remélem biztosítva van!!

tényleg: ki hogy tudta meg a babát? vagy ezt a kört már megfutottátok?

KépKépKép
dongó
 
 


Régóta vagyok fent fórumokon, de nagyon ritka az ilyen, hogy szinte folyamatosan menjen a vita valamin - még akkor is, ha ez viszonylag normális stílusban történt.


Nekem az a fura, hogy én nem éreztem ezeket a vitákat kulturálatlannak, szerintem vitatkozni jó dolog ha az ember ezt a másik tiszteletben tartásával teszi! Nem sértegetünk.

Az is lehet, hogy nekem volt már nagyon rossz tapasztalatom és ahhoz képest nekem itt minden tökéletesen rendben volt! :)

Miért baj az ha eltérő a véleményünk? Szerintem marha unalmas lenne ha nem így lenne.
És én kifejezetten szeretem ha egy olyan embernek aki még nem próbált valamit határozott elképzelései vannak! Egyszerűen csak nem langyosak! Tudják mit akarnak! A saját tapasztalatukból fognak legtöbbet tanulni. Persze fontos, hogy mi leírjuk a miénket de ez csak egy támasz és csak akkor ér valamit ha ezt nem felsőbbrendűségünk biztos tudatában tesszük, hogy ezt biza mi tudjuk jobban! Miért kellene idejekorán letörni a szárnyaikat?

Ha már kérdezted Honey, hogy mikor lettem hívő... nekem pont ehhez kapcsolódik egy hasonló rossz élményem. Lelkes voltam hiszen egy egészen új élmény, tapasztalás ért, mindenbe boldogan és lelkesen belevetettem magam de egy kedves testvér puszta jószándékból figyelmeztetett, hogy nem lesz ez mindig így majd te is belefáradsz és unott keresztény leszel. Ez szerintem sehova nem vezet... Szükség van erre a szárnyaló időszakra, még akkor is ha esetleg kicsit távol jár a valóságtól. Én ezért is szerettem az első gyerekes anyák lelkesedését, nem beszélve arról, hogy úgy érzem a harmadik gyerekkel is van mit tanulni! :) akár egy első gyermekét várótól is! ;)

Amúgy 18 éves voltam.

Nem tudom, hogy így világosabb lettem-e...

Az anyukája meg valóban én voltam ahogy Dongó írta! :)

Aniko
De gondolom aki ellene van az ilyen dolgoknak, az inkább népes családot nevelget, mint te is, Mamacka, és ezzel nincs semmi baj!


Ez azért nem így van! :) Én tisztában vagyok azzal, hogy nem tudok túl sok gyereket nevelni nem vagyok rá alkalmas... úgy érzem, hogy 3-4 gyerek az a létszám amit én érzelmileg leginkább el tudok látni. A védekezésnek sok módja van. Mi gumit használunk. Én ezzel lelkiismeretileg teljesen jól érzem magam. A gyerekeink mind (kivéve az első számolósat :D ) úgy fogantak, hogy szabad utat engedtünk nekik, jöhetnek. Egyből megfogantak, nem csak úgy becsúsztak.

Persze van sok rossz példa keresztény körben, akik sokkal több gyereket vállalnak be mint amennyit érzelmileg el tudnak látni (szerintem ez sokkal fontosabb az anyagiaknál) és sérülnek a családban mert nem jut kellő figyelem. Persze vannak pozitív példák is 10 gyerekszámnál is akár.

Egyszóval nem egy felelőtlen, nem védekezek majd csak lesz valahogy anya vagyok aki nyakra főre potyogtatja a gyerekeket.
Keresztény vagyok de nem hülye! ;)
Mielőtt félreértés lenne értem, hogy nem akartál megbántani és nem is bántódtam meg csak gondoltam egy kicsit jobban megvilágítom.

Csézjang
Decathlon, Tescoban akció is volt, fel is tettem valamikor... illetve én sose túrkálós használtruha üzletbe járok hanem olyanba ahol fel vannak szépen akasztva és szerintem nagyon jók! Ilyen pl a Renoválás a Blahán.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Ja és Honey azzal meg teljesen egyetértek, hogy beszéljünk a nehézségekről is(csak ne csak arról)... főleg az első szülés után kemény szerintem a nemgyerekes létből a gyerekesbe való átállás! Ezt jó tudni!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára mamacka 2009.11.01 20:25-kor.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Vita-témában teljes egészében egyet értek Mamacka-val (csak én már nem annyira akartam merülni a témába). Szóval én sem éreztem soha hogy itt nagy veszekedések lennének, vitázni kulturáltan is lehet és kell is néha. Szerintem is nagyon jó hogy vannak különböző vélemények! :)

Kép
anicca
 
 


Csézjang!
Ez ismerős, mármint, mi is csak nagyon ritkán tudunk időt fordítani a szexre (bár nekem terhesen annyira nem is hiányzik). A kistesó fogantatása óta egy kezemen meg tudom számolni, hányszor voltunk együtt, igaz, az első 3 hónapban a barnázgatás, vérezgetés miatt amúgy is tilos volt.

Nagyon remélem, hogy igazatok lesz, és tényleg megváltoznak, vagyis inkább visszaváltoznak a dolgok. Az a baj, hogy mi amúgy sem voltunk túl sokat együtt előtte, és hosszú közös múlt nélkül sokkal nehezebb a különbségeken, nézeteltéréseken túllépni. Főleg, ha az ember nagyon fáradt (és az én esetemben még terhes is, ami nálam azért megnehezíti a dolgokat).


Dongó!
Tudom, hogy a nov. 16. még nagyon messze van, de nem hiszem, hogy el tudok menni előbb UH-ra. Alexával nagyon nehéz ezt megoldani nappal a kórházban, fizetősre meg pénzünk sincs most. Úgyhogy kénytelen vagyok/vagyunk :) várni még 2 hetet. Ez van!

Kép
Kép
detty74
 
 


http://www.mamami.hu/forum/showthread.php?t=5895&page=2

Ezen a linken is vannak jó kis téli holmik! Érdemes körülnézni!

pl egy tök úgy Cherokee kabát! 80-as

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


mamacka nagyon egyetértek vitatkozásilag! sztem sem volt rémes a hangnem és sztem is jó, h sokan sokfélét gondolunk! én pl sok mindenkivel nehezen azonosulok, de imádok újat tapasztalni és tanulni! szárnyakat nyesegetni végképp nem szeretnék! éljen a sokszínűség!
szóval ktouch gyere!
és amúgy sztem ha valakinek határozott véleménye van,. bármilyen pólus legyen is az! :wink: :wink: még ha nem is értek egyet, tök jó, ha vki karakán.

KépKépKép
dongó
 
 


Kerámia főzőlap volt, és az a durva, hogy nem is az olcsó kategória.
Elektrolux.
Soha többet nem veszek drága konyhai gépet.
Nagyon bánt, most mikor a legjobban kellene mindenre a pénz!
Reggel első utam a biztosítóhoz vezet, ha nem fizetnek, fel is bontom a szerződést az tuti, mert biztosítva van, azt már tudom.

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


csezjang,
Nem, a Pöttöm Pannában tök jók a cuccok! Én is adtam már el oda Flóra cuccai közül. Csak és kizárólag a kifogástalan állapotú ruhákat veszik be!! Én csomó cuccot vettem ott Dávidnak, amin még a cimke is rajta volt!!

Detty,
hát nem semmi... mármint, hogy milyen fiatal a kapcsolat. Így teljesen elhiszem, hogy van feszkó.
Van egy barátnőm, aki ugyan ebben a szituban van mint ti (nagy szerelem, gyors baba ) :)
Az első gyerekkel még egész jól megvoltak...de a második után náluk is sokminden borult.

Nálunk annyiban jobb a helyzet, hogy veszekedés legalább nincs. Az idejére nem emlékszem mikor veszekedtünk... talán fél éve...
Viszont azt érzem, hogy az apró kedves gesztusok is kikoptak, vagy csak nagyon elvétve vannak. ( a puszik ahogy elmegyünk egymás mellett, a gyors ölelések stb...szóval, ami nem is energia és idő kérdése lenne) Flóra nem terhel le annyira, mert szerencsére sokat alszik és nem hisztis, így nem olyan fárasztó. Viszont a férjem, ha fél 8-ra haza ér a munkából, akkor már szinte úgy érzem, hogy délelöttös volt. :wink: Ő totál zombi a munkától.
Mire Flórát ágyba tesszük már mi is elég punnyadékok vagyunk.
Most hogy újra terhes vagyok a hancúr sem a régi - na ez is egy nagy parám. :cry: (azért Flóra után helyre állt a rend teljesen)
Arról meg már nem is beszélek, hogy se külsőleg, se belsőleg nem vagyok a régi az egymás utáni terhességtől és szoptatástól.

Nagyikkal legalább szerencsénk van, így heti 1x Flóra ott alszik valamelyik nagyszülőnél mióta már nem szopizik. Szóval nálunk azért moziban, színházban és egyéb programban nincs hiány. Ez nagyon önzőn hangozhat, de próbálok a lehető legjobban "vigyázni" a házasságunkra.
Sokszor inkább a férjem munkáját érzem gátló tényezőnek, mint Flórát.

Bízom abban, hogy dongónak és csezjangnak igaza van...és idővel minden visszatér a régibe.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


mamacka,
ment privi. semmi titkos, csak nem akarom itt tovább tupírozni a témát.


dongo...ez vicces téma, mármint a kistesó "felfedezése"

Nálunk Murphy gondoskodott róla, hogy mielőbb rájöjjünk. :D
1,Vettem egy új fitneszbérletet, hogy... na akkor majd most formába hozom magam
2, elmentem nőgyogyihoz, hogy mivel pont most hagytam abba a szoptatást, el kezdjem szedni a fogigátllót. Hozzáteszem, ki is váltottam 7000 Ft-ért :?
3, elmentem a csajokkal az első csajos, bulizós estére ahol nem kevés koktélt sikerült elfogyasztanom. ( szegény gyerek... )
Mindez pénteken volt.... hétfőn kellett volna elkezdenem a fogigátlót, mivel elméletileg akkor kellett volna megjönnie.
Nem jött... nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, mivel tényleg csak 1 hete hagytam abba a szoptatást - gondoltam ez bekavarhat.
3 nap után a férjem szólt reggel, hogy most már csinálj egy tesztet.
Csináltam. Elképedve és röhögve vittem be az eredményt a férjemnek - aki annyira nem hitte el, hogy azt gondolta a régi tesztet (el tettem emlékbe Flóráét ) adtam a kezébe, ezért megfogdosta azt a végét.... :oops: :lol: :lol:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


hehehe, ez jó!

KépKépKép
dongó
 
 


Mamacka! Jól látod, nem volt szándékomban semmi negatívat, kritikát megfogalmazni feléd. Én sem vettem bántásnak a "megvilágításodat"! :)
Csak arra gondoltam, hogy a vallásos családokban általában több gyerek születik, de itt nem tízre, hanem 4-5-re gondolok! De ez lehet, hogy nem a fogamzásgátláshoz kapcsolható, hanem egyéb vallási meggyőződésekhez. És én már a mai világban azt is csodálom (jó értelemben!), ha valaki négy gyereket bevállal. És általában ezek a gyerekek tisztességben, szeretetben nevelkednek.
És azt is értem, hogy ti és szerintem sokan mások is ma már, a vallástól függetlenül is védekeznek és terveznek, és ez egyre inkább elfogadott dolog hívők között is.
Szóval szerintem értjük egymást! :wink:

Kép
aniko20
 
 


Honey, jó a sztorid és a férjed reakciója is nagyon tetszett ("megfogdosta az a végét")! :lol:

Kép
aniko20
 
 


Ja, majd elfelejtettem!
Most jöttem a laborból, megittam a cukros löttyöt! Kicsit több vízbe raktam, ahogyan tanácsoltátok, és csavartam bele egy fél citromot, éjszakára beraktam a hűtőbe. Így egész iható volt, citrommal és hidegen! Nemsokára megyek vissza a második "csapolásra"!
Remélem délután lesz eredmény, és jó lesz.

Kép
aniko20
 
 


Jó reggelt!

aniko,
meleg vízbe raktad és aztán hűtötted le?
Nem állt össze a cukor egy "gumóvá"? Csak mert jövőhéten nekem is kell menni, de tavaly nagyon elbénáztam ezt a bekeverést. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Igen, langyos vízbe raktam, fokozatosan, közben kevergetve. Aztán a citrom és be a hűtőbe. Nem csomósodott össze. Olyan volt, mint egy nagyon édes limonádé, és az is segített, hogy nagyon hideg volt, így kevésbé éreztem az ízét.

Kép
aniko20
 
 


Anikó, Honey!

Valamit nem értek. Ti megkaptátok a cukor adagot otthonra, és otthon isszátok meg????
Nekem tavaly reggel kellett menni, megszúrtak éhgyomorra, megcsinálták nekem a cukros löttyöt (citromlevet én vittem), vártam a folyosón 2 órát és utána megint megszúrtak. De jó, hogy lehet ezt másként is. A férjemnek itthon kell majd maradnia, mert Alexát be nem viszem 2 óra várakozással a kórházba! Totál kiakadna. Plusz ordít, ha orvos féle néz rám, a szúrkásálról nem is beszélve.

Igaziból mi mindkét (mindhárom - az elment babára gondolok) gyereket ilyen gyorsan akartuk, leginkább a korom miatt. Nem tudhattuk, hogy mindegyikük azonnal sikerül, így elkezdtünk próbálkozni. Mondjuk, kistesónál nem lepett meg, hogy ő is elsőre összejött, mert addigra már kiderült, hogy nekünk ez ilyen gyorsan megy. Egyébként nálunk a szerelem sem volt eget rengető, mert az előző kapcsolatom nagyon rosszul, az én részemről 2 hét kórházzal végződött, és engem utána már nem a szerelem érdekelt, hanem hogy találjak egy normális pasit, akivel rendesen felnevelhetjük a gyerekeinket. Ezért mertem ilyen gyorsan bevállalni a terhességeket.

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty!

Nálunk és Honeyéknál is 17- 18 hónap esz kb. a korkülönbség! Én nagyon félek tőle, de bízom benne, hogy a feladathoz megkapjuk az erőt is!
Nálunk eddig 2-2-2 év volt a gyerekek között!

Mamacka!

Pontosan így gondolom én is védekezeéssel kapcsolatban! Szó szerint! Én ugyan református vagyok, de ott is vannak viták erről a témáról!

Ki is kérdezte az olcsóbb kabátot?

Én a tököli Tesco melletti KIK-ben láttam max. 6-7.000.-ért nagyon meleg, szép télikabátokat! A héten veszek ott Csabinak! Nagyon jó minőségűeknek tűnnek és csodaszépek!
Ha érdekel valakit, szívesen megnézem Nektek a héten, hogy most mi van és mennyiért?

Márti
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára borossné becz márta 2009.11.02 09:19-kor.
borossné becz márta
 
 


Detty!
Igen, nekem felírták receptre a cukrot, amikor a beutalót is kaptam. Ki kellett váltani, és otthon bekeverni a koktélt, magammal vinni a laborba, ott "tanuk előtt" meginni. :)

Én egyébként nagyon féltem tőle, hogy majd kihányom, meg ilyesmi, még álmodtam is vele az éjszaka. De ne tartsatok tőle, ezzel a citromos, lehűtött módszerrel igazán semmi az egész! :wink:

Kép
aniko20
 
 


Persze nem otthon meginni, mert éhgyomorra is vesznek vért, aztán ha megittad két óra múlva újból.
Én kényelmesen meg tudom oldani a kétórás várakozást, mert a munkahelyemtől 5 perc gyalog a rendelőintézet. Visszajöttem addig dolgozgatni. (Na például ezért is jobb itt Békésen tanácsadásra, orvoshoz járni, ahol dolgozom, mint Békéscsabán, ahol lakom.)

Kép
aniko20
 
 


Honey
Nincs privim! :(

Aniko
Igen ez inkább egyéb okokból van.
Pont azért mert az anyagiakat valóban nem veszik olyan véresen komolyan, azt az Istenre merik bízni. Ezért írtam, hogy a lelki feltételek sokkal fontosabbak. Mert ha egy nő nem képes érzelmileg több gyereket ellátni akkor ne is vállalja mert senkinek nincs szüksége egy idegbajos anyára.
A három-négy pedig szerintem egy nagyon egészséges felállás. Én mindig úgy voltam vele, hogy minimum három babát szeretnék. Mi ketten voltunk tesók és nagyon rossz volt (volt még egy öcsám aki három naposan halt meg)... a mai napig vannak gondok. Most kicsit a középső gyerek szindróma is a negyedik felé tolja a mérleget... no majd meglátjuk. Barátnőmnek két fia után született két lány! Ez számomra egy nagyon irigylésreméltó felállás! :)

De mint írtam sajnos van egy csomó rossz példa is, inkább a 10 körüli gyereklétszámnál...

Egy ismerős család hat gyereket tervezett a kezdetektől. Nagyon jól csinálják! Az 5.-nél tartanak. Négy fiú után egy kislány! :) Náluk biztos nem lesznek gondok. Mondjuk nálam a hat gyerek még a legeslegfelső lélektani határ... de négynél nem szeretnénk többet.
Aztán meglátjuk mert ha jönni akar akkor jönni fog. Egyik védekezés sem 100%-os.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Mi ketten vagyunk testvérek, és én is két gyereket szeretnék, szerintem a hugom is. :)
Szerinted mik azok a konfliktusok, vagy egyéb negatívumok, amik két testvér esetében előjönnek és esetleg 3-4 esetében már nem? Ez szerintem nagyon érdekes téma, nem?

Kép
aniko20
 
 


Aniko
Nálunk elég összetett volt... nagy volt a korkülönbség főleg úgy hogy külön neműek vagyunk (négy és fél év)
Ráadásul öcsém nagyon beteg volt két évesen egy évig folyamatosan kórházban volt. 5% esélyt adtak arra, hogy egyáltalán felnő! Vesebetegségben szenvedett. Ez így összességében sok problémát szült túl azon, hogy ketten voltunk.

De azt láttam mindig magam körül, hogy három gyereknél sokkal jobban fejlődött az önzetlenség a másik részére való lemondás(férjem, unokatesóim sokkal jobb testvérek). Nem alakult ki olyan erős enyém-tied osztozkodás. Viszont sok esetben a középső gyerek megsínylette a dolgot. Állítólag a kettős szerep miatt. A nagytesó felé ő volt a kicsi szerepben a kistesó felé a nagy szerepben... Ezzel sokat foglalkoznak pszichológusok mint középső gyerek szindrómával.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Nálunk 2,5 év a korkülönbség, és mindig úgy éreztem, hogy a hugom burkoltan bár, de mindig engem követett, utánzott. Ami persze nem baj, ha jó a példa, de ebből néha vannak/voltak konfliktusok. Kicsi korunkban ha nekem hosszú hajam volt, neki is az kellett, és most, hogy babát várok, érzem rajta, hogy bár nagyon örül neki, de kicsit pánikol, hogy le van maradva, mert épp most ment tönkre egy hosszú kapcsolata, így a gyerek dolog is jócskán tolódik. Egyébként kisebb dolgoktól eltekintve jó a kapcsolatunk, de nagyon különbözőek vagyunk!
A középső gyerek szindrómáról már én is hallottam, de nem igazán vannak a környezetemben olyanok, akik hárman-négyen vannak testvérek.

Kép
aniko20
 
 


Én olvasó üzemmódra állok és számolok 10-ig SOKSZOR!!!!!!!!!!
danyuci
 
 


Sziasztok!

Hát sikerült a főzőlapot elintéznem, kifizeti a biztosító, de csak akkor, ha elmegyek és veszek egy újat (saját pénzből), akkor később visszaadják. Mindegy, jobb mint a semmi.

Mi hárman vagyunk testvérek, egy öcsém és egy húgom van.
A húgom volt az aki mindig mindenkivel jóban volt. Az öcsém és én pedig az örök ellentétek.
Mi hárman teljesen mások vagyunk, mint vizselkedésben, mint életfelfogásban, mindenben.
Középső gyerek szindróma: hát öcsém a bátor vállalkozó, akinek minden mindig összejön, talpraesett, nem adja fel soha. Irigylem érte! :)
Nekem az egyik barátnőmnek egy testvére van a másiknak három.
Szóval teljesen egyetértek azzal, hogy minél több testvér, annál nagyobb összetartás.

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Hurrá, megvan az eredményem és tökéletes a vércukor!
Éhgyomri 4,0; 120 perces 5,5! Viszont kicsit vérszegény lettem.

Kép
aniko20
 
 


Sziasztok!
Bocsi a zavarásért!
Már a kezdetektől olvaslak benneteket és véleményem szerint nagyon jó kis társaság vagytok.(Véleménykülönbség,meg vita még a legjobb családokban is van,szóval....) Ha megengednétek,csatlakoznék én is. Március 28.-ra vok kiírva. Harmadik babámat várom és KISFIÚ.
Vagyis a harmadik kisfiú,úgyanis már van kettő. Úgyhogy erősíteném a fiúk csapatát,ha megengeditek. :D :D :D :D

Kép
kispötty10
 
 


Üdvözöllek Kispötty!

Nektek szokott a hasatok alja fájni. Olyan mint az elején, szúrkálás, nyílalás! Ez a méhnövekedéstől van?

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Szia!
Nekem elég gyakran,de a dokim megnyugtatott,hogy ez csak a méhnövekedéstől van,ha más bajom nincs,ne aggódjak. Magnéziumot szedet velem,de szerinte a Magnerot jobb mint a magneB6,úgyhogy nekem azt kell szednem. Nagyon megbízom benne,itt nyírgyházán ő a legtutibb,meg genetikus is,szóval szerinte ha nincs más gond,ha nem görcsölök,meg nem folyamatosan fáj,akkor nincs gond.
Azért nem is jöttem még az elején mert elég sokat vérezgettem és nem is mertem beleélni magam nagyon a dologba. De ma voltam genetikai uh-n és minden a legnagyobb rendbe.
ÚÚÚh na jó sok lettem!!!

Kép
kispötty10
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: