Új privát üzeneted érkezett!

Susy!

Ne adasd be!!!
nekem a védőnőm, a nődokim, a gyerekorvosunk (aki nem mellesleg infectológus is) egybehangzóan mondta, hogy ne adassam be, jobb a békesség, a lényeg, hogy a lázat csíllapítani kell, ha elkapod. Neked erre egyébként is kicsi az esélyed, hisz Kristóf nem jár bölcsibe! leginkább a sűrű közösséget kell kerülni. Védekezésképp pedig mehet a napi 500-1000mg C-vitamin és, ha nem szedsz már majd magzatvédőt, akkor a Béres csepp
Magyar nőgyógyász nyilatkozta, hogy ő be sem engedi oltatni a kismamáit, mert bizony okozhat nagyon csúnya gondokat a magzatnál, az első 3 hónapban különösen!
Annak is oka van, miért jön most a rémisztgető propaganda: egyszerűen nem veszik be az emberek a hülyítést és túl kevés védőoltás fogy! Főleg, mióta 2 nappal az oltás beadása után még mindig tisztázatlan körülmények között meghalt egy idősebb nő!
Ja, és az általam említettek orvosok, védőnő egyike sem oltatja be magát és a családját sem! Az egészségügyi dolgozók töredéke hajlandó csak beoltatni magát és bizony maga az eü. miniszter se kéri, köszöni szépen!
Szóval, szerintem ne, de persze ezt Neked kell eldöntened!
Ne hagyd magad megfélemlíteni!

Márti
borossné becz márta
 
 


Márti
Köszi a választ! Semmiképp nem lesz oltás, nálunk is minden doki,védőnő ellenzi, csak a véleményetekre vagyok kiváncsi, hogy nem gondolom e rosszul. Erősítjük az immunrendszerünket, aztán bizakodunk, hogy nem leszünk betegek.
Arról írnál még, hogy a béres cseppet mikortól lehet szednem? Pont most fogyott el a Femibion (azt szedem) és arra gondoltam nem szedek többet belőle. Köszi előre is.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Wertzuz: Petim is 50-60 g-okat evett először (aztán inkább nem is mértem), de elég gyakran, és sokáig nyammogott. A 6 hetes kontrollon újságolhattam a dokimnak, hogy 2 kilós hízott, mióta hazahoztuk a kórházból... :lol: :lol: Én nem vagyok nagy mellű, de fekve szeretek szoptatni. Vagyis szerettem, mert Peti egy hete úgy döntött, hogy nem szopik, és nem is tudom rávenni már sehogy.

Susy: Én egyre több helyen olvasom, hogy ez az influenza csak alaptalan pánikkeltés, a Times is megírta már, hogy jóval kevesebben halnak bele, mint a sima influenzába. Az egész csak arról szól, hogy beijesztik a népet, akik meg jól beoltatják magukat, és a gyógyszeripar meg kaszál egy nagyot. Az Infektológiai Szakmai Kollégium nem adna H1N1 elleni védőoltást a terhes nőknek és a kisgyermekeknek a TV2 szerint. Az állásfoglalás ellentétben áll az ÁNTSZ és az Egészségügyi Minisztérium javaslataival. A terhesek és a kisgyerekek az ingyen oltandók között szerepelnek. Itt a link: http://www.origo.hu/itthon/20091018-tv2 ... oknek.html

Szóval én biztos nem oltatom be magam, és nem engedem Petit sem beoltatni, az tuti... egyébként oltáspárti vagyok, kapott rotát, pneumot is, de azt rendesen tesztelték, nem úgy, mint ezt.

Veronika: Pálminak nagyon-nagyon boldog 1. szülinapot kívánok!

Kép

Kép
nikuc
 
 

 
 

Susy!

Szedheted nyugodtan most is, ha gondolod, de azért én még a 14. hétig legalább folsavat is szednék mellé a helyedben! Addigra kialakul a babónál minden és akkor már simán elég a Béres csepp+ C-vitamin!

Nikuc!

Minden szavaddal egyetértek!

Márti
borossné becz márta
 
 


Pálminak boldog szülinapot!

Nikuc! Én is egyet értek veled!

Susy: nagyon jó volt a börze, de sokkal többen voltak, mint tavasszal. Fél 8ra ott voltunk és araszoltunk a parkolóig a Kincsem parktól. A pénztárnál kb 10 perc alatt végeztünk. Vettünk egy tonna bébiételt (Hipp, Kecskeméti, Humana volt kinn). A Libero elmehet valahova, mert annyiért adta a pelenkát, amennyiért a Corában is megvehettem a múlt héten. Vettem Adélnak használt scampes bodykat, bélelt nadrágot, motort (gyakoroltam a cipelését, mert a 2. sorban találtam rá), pelenkadiszkontos pelust, ami eddig nagyon jónak tűnik. Ja és csak a feléig jutottunk, mert addigra megvolt minden, amit akartunk.

Rólunk: Adél iszonyat eleven. Mindenhova felmászik, mindent kipakol. Legérdekesebb a zoknis fiók, apa szerszámos ládája, konyhai fiókok. Időnként furcsa helyeken találok zoknikat, játékokat. De imádnivaló. Picurka is jól van, minen nap érzem. November 3-án AFP, 16-án pedig megyünk Hajdu doktornőhöz az Istenhegyi útra. Úgy döntöttünk, hogy itt időpontra megyünk, jobb gép, alaposabb kivizsgálás, 4D, videó, így kifizetjük érte a pénzt. Remélem akkor el is árulja, hogy kisfiú vagy kislány.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Jó reggelt lányok!

Köszönöm szépen mindenkinek a megerősítő választ, és a linket is.

Márti
Folsavam még van egy csomó, és apa azt mondja vegyünk még Femibiont is, hát majd meglátjuk.
A Femibion mellett még külön folsavat is szedek.

Lányok itt a nagy h1n1 mellett elsiklottatok a tejcsis kérdésemen. Kell még forralni Kristófnak a tejet? :)

Veronika
Isten éltesse Pálmit első szülinapja alkalmából!!!

Gabi
Én úgy emlékszem, már utoljára is drága volt a Libero a börzén én is mérgelődtem rajta.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Sziasztok,

susy, én már rég nem forralom, egy éves korában kapott először tejet, és én csak három hónapig forraltam. De én rossz példa vagyok, mert már nem mosom külön a ruháikat, nem fertőtlenítgetek állandóan, stbstb :)
Vendég
 


Azért az elején külön mostam ám :wink: de állandóan lekerül a játszószőnyegről, nyalogatja a földet, hát letettem róla :)
Vendég
 


A tejet már csak mi is a kezdetekben forraltuk. Kristófnak szerintem már elhagyható :wink:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Bár itt már mindenki leírta a lényeget a H1N1-el kapcsolatban amivel teljesen egyet értek, még azt szeretném én is leírni, hogy mi sem oltatjuk be sem Levit sem magunkat. Pontosan azok miatt amit ti is leírtatok!

anitapo20
 
 


Én nem szándékosan hagytam ki a tejforralást. Fogalmam sincs, hogy kell adni, mivel Peti 2, de inkább 3 éves koráig nem kaphat. :D Egyébként nem értem, miért kell forralni? A pasztőrözés az elvileg nem ultra magas hőmérsékletre hevítés? (tényleg nem értek hozzá, ezért kíváncsi vagyok)

Én még mindig berakom a cumisüveget a mikrós sterilizálóba, a többit meg a gép mossa 50 vagy 70 fokon. Ennek némileg ellentmond, hogy a Manót naponta kb. 10x rángatom el a tengerimalacoktól, és sokszor a ketrecet nyalja... fúúúj... Na meg a cipők kötőjét is szereti... ez van... :D Nem is voltunk még igazán betegek.. koppkopp....

Kép

Kép
nikuc
 
 


Sziasztok!

Csak átrohantam az elmúlt két oldalt és ezekhez szólnék én is.

A szülinaposoknak utólag is boldog szülinapot!

Wertzuz - Szerintem is a sok mellre rakás az egyetlen megoldás, és ahogy látom ez be is jönn nektek is. :wink: Egyébként nekem is mondta a védőnő és a gyerekorvos (meg néhány rokon), hogy csak max fél órát ehet a pici, de én ezt soha nem tartotam be. Mindig addig ehet amíg akar van olyan is néha, hogy akár 5-6 perc is elég neki órákra, de nálunk előfordult, hogy evett 2 órán át és rá 1-2 órával már újra kért... Egyébként a szoptatási tanácsadás tényleg nagyon jó itt a közöségi házban és méghozzá inggyenes is! (Ha jól emlékszem.)
Egyébként már akartam kérdezni, hogy nektek ki a védőnőtők és a dokitok? - Nekünk a Koós dr.néni és a Kramlikné Ági. Egyébként mondtak érdekességeket, de hallgas a saját megérzésedre mert te érzed, hogy nektek mi jó!

A h1n1-ről meg én is csak rosszat hallottam és ha fizetnének érte akkor se adatnám be magunknak!

Tényleg lenne 1 kérdésem: Kipróbáltuk a kecsketejet (forralva) és egy kicsi kecske sajtot is Alexandernek. Az orvost csak utána kérdeztem meg mert addigra már megromlott volna... Szóval szerette és ivott is belőle rendesen (mézzel adtam neki, hogy édesebb legyen) Esténként kapott amíg el nem fogyott legalább 1dl-t megivott mindigg (ez már hettekkel ezelőtt volt). Aztán a dokinénink mondta, hogy 2 éves korig nem ajánlott, mert kicsi a vas tartalma. Nem értem régen a babaák ezt kapták ha nem volt tej és még az alergiás gyerekeknek is jó akkor most miért nem kaphat? Mi változott azóta??? Szerintetek mi legyen mivel lehet, hogy tejalergiás az kiesik úgye... :?:

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)
 
 
 
 
 
 


Én is olvastam a kecsketejről mindenfélét. Persze a tápigyártók azt mondják, hogy semmi tejet nem kaphat, csak tápit, és sok orvos is ezen a véleményen van (vajon ki szponzorálhatta az okításukat??? )
Viszont anno nagymamám nővére meghalt szülés közben (ez akkor még annyira nem volt ritkaság), és a kisbabát kecsketejen nevelték fel. Lassan 70 éves lesz... :lol: Persze azt már akkor is tudták, hogy kisbabának tehéntejet nem szabad adni. És sok helyen olvasom, hogy azok a babák, akik érzékenyek a tehéntejre, kaphatnak kecsketejet, mert az áll a legközelebb az emberi tejhez, ráadásul a kecske mindenféle gyógynövényt lelegel, ami a tejben is megjelenik. Régen a "satnyább" városi gyerekeket elküldték a falusi rokonokhoz a friss levegőre, ahol kecsketejet itattak velük, hogy megerősödjenek. Én is erősen gondolkodom egyébként, hogy ha Peti már bírja a sima tápit, meg a joghurtot, megkóstolhatná a kecsketejet. Már minden hipermarketben lehet kapni dobozosat. Én a háziban nem bízom igazán. (Pedig lehet, hogy inkább abban kéne)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nikuc 2009.10.25 21:18-kor.

Kép

Kép
nikuc
 
 


A kecsketej garantáltan tbc-mentes, és nem tartalmazza a tejallergiát is okozó AS1-kazeint sem, tehát a tejérzékenyek, tejallergiások is fogyaszthatják.
Ezt találtam róla.
http://www.lepeselony.hu/index.php?opti ... 12&lang=hu

Kép

Kép
nikuc
 
 


Kinga,
az orvosok-ellenzők tábor nem magán a kecsketejen, hanem a pasztőrizálatlan dolgok miatt buknak ki.

Lillu is evett tavasszal ilyeneket, sokáig kapott házi tejet is. Szerintem jót tett neki. Mi doktor nénink tudott róla, nem ellenezte.
Itt a fórumon kaptam jó sok hideget-meleget érte.

Aztán a babavárás és a nagy meleg miatt visszaálltunk a bolti tejre.

Ha úgy látod, hogy nem okoz gondot ok, de azt tudd, hogy ezek a termékek tényleg gondos odafigyelést igényelnek tőled.

Lillu egyébként másfél éves kor után kapott csak tejet, tejterméket korábban is evett.

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


liliommanó
Azt hiszem előbb-utóbb összefutunk.
Vagy a doki néninél, vagy a védőnéninél. :lol:

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


[quote="kenderike"]
írta:
kenderikeWertzuz Káposztás I.-en van Szoptatási tanácsadás a közösségi házba. Hozzájuk le is tudsz sétálni és nagyon kedvesek és szakszerű segítséget tudnak adni.
Ide másolom a Közösségi ház programfüzetéből az infokat:

Szoptatási tanácsadás
Az édesanyák csoportos beszélgetések keretében szoptatási szaktanácsadónak tehetik fel kérdéseiket minden hónap 2. keddjén 10.00-tól. A foglalkozások ingyenesen látogathatók! Információt Schneiderné Diószegi Eszter, pszichológustól (06-20-565-3940) vagy a Közösségi Házban dolgozó kollegáktól kaphatnak. Első alkalom: szeptember 8.


Nem tudom, most akkor meg kell várnom a szeptember 8-át? :?

Gergő már simán kiszopizza a 80-100 ml is. A nap bármely időpontjában. KIVÉVE a reggeli első szopi idejét.
Nem értem. Miért??????
A reggeli első az miért gond neki? Lehet azért mert akkor nem én ébresztem, mint egyébként, hanem magától ébred, és általában 5-6 órás alvás után?
Teljesen tanácstalan vagyok. Képes 1 órát is akár ordítva szenvedni a cicimen, míg a nap bármely pillanatában simán, vagy 2-3 percnyi próbálkozás után rácuppan. Mi lehet a baj? próbáltam, hogy megdolgozom a cicit mellszívóval, meleg vízzel, mégse jó sehogy. :(
Nem bírom kínozni reggelente. Olyan rossz nézni, ahogy éhes, és nem megy neki.

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a tejforralós válaszokat.

Még egy kérdésem lenne, csütörtökön utazunk haza a szüleimhez, visszük magunkkal a keresztlányomat is, aki nem bírja az autót. Jól tudom, hogy B6 az jó?
Ki mit ad, ha ilyen van?
Előre is köszönöm.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Susy: Van valami homeos komplex szer is utazási betegségre. Sajna most nem jut eszembe a neve, de gyógyszertárban tutira tudják. Én gyerekként daedalont szedtem, ha hosszú útra mentem busszal.

Wertzuz: ügyes/ek vagy/tok! Nyugodtan hívd fel a szoptatási tanácsadót, biztos segít telefonon is.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Susy:
http://www.nadorpatika.hu/index.php?pag ... s&id=27780

Nekem anno bevált. Wz a homeos, amiről Gabi is ír. De ezt előtte egy nappal el kell kezdeni szedni, azt hiszem. Gyerekként én is dedalont kaptam, de én attól egész nap aludtam :lol:
Vendég
 


Gabi, Panndi
Köszönöm a segítséget, ma elmegyünk a patikába és még akkor ma elkezdjük szedni a homeost, úgy is csak holnap dél körül megyünk.

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
susytunder
 
 


Sziasztok!

Nikuc és Ildi - Köszi a kecsketejes hozzászólásaitokat én is pont azok miatt a jó tulajdonságok miatt gondoltam rá amiket írtatok és köszi, hogy így utána is néztél nikuc.
Egyébként mi házi tejet adtunk neki, és azért este, mert már úgy érzem erősen megcsappant a tejem mennyisége a tápszert meg sehogy se hajlandó elfogyasztani... És most nem is kap mert egy ideje hasmenéses a szentem a súllyase megy és tartok attól hogy attól is lehetet. (tápszerre gondolok) Mondjuk most tejet se kap, mert csak ritkán lehet kapni errefelé és arról nem is tudtam, hogy hipermarketekben van. :shock: )

wertzuz - Úgy örülök, hogy fogunk találkozni, mível Alexander 8.-ai Gergő meg 6.-ai így ha máskor nem a havi méreckedésen vagy a dokinéninél találkozunk előbb vagy útobb, mert mi még mindig járunk havonta a súllya miatt. :(
Egyébként én otthon szinte sose mértem nem is nagyon volt otthon mérlegünk fölöslegesnek tartottam és se a védőnő se a dokinéni nem mondta, hogy kéne nekem otthon mérni. Sőt pont azt mondta a vádőnő, hogy nyugottan járjak le minden héten kedden a fogadóórájára és akkor le is lehet mérni mindig. Én így 1 hetes korától jártam vele minden kedden méreckedni több mint fél évig... :wink: Így ő is találkozott sok gyerekkel és én is találkoztam emberekkel.

Bocsi a helyesírásom miatt, de siettem és én minddig 2 alá voltam nyelvtanból ami hát magyarként szerintem eléggé gáz... :oops: :cry:

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)
 
 
 
 
 
 


Tényleg láttátok vasárnap a Naplót a TV2-őn? A h1n1-ről volt szó érdekes volt a megygyőzés - lebeszélési ellentét. Vajon mennyit fizettek azért, hogy egy híres genetikus így az oltás mellé álljon???

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)
 
 
 
 
 
 


Susy,
cocculine...
a nem hoemos még mindig a deadalon...

Én kerilányom is hány mindig a kocsiban, nekünk még az vált be, hogy az út előtt nem engedem sokat enni-inni, ill. menetközben nem olvashat, ezek miatt ugyanis mindig rosszabb a helyzet :wink:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok !

Márkónak féligmeddig kibújt az első foga, csak az a bökkenő, hogy fölül jött ki, nem alul. Járt valaki így ???????????


A másik...talán Veronika te írtad, hogy rendszertelen a menzeszed, és viszonylag hosszú egy ciklus. Szülés után mennyivel áll be ? Kinek hogy volt ? Nekem idáig viszonylag pontos volt. De most nem akar megjönni....

Kép

NIKI
nini.n
 
 


Nini,
nekem is felül jött ki az első fogam :) De aztán kijött az összes többi is, úgyhogy ne aggódj! :) Sőt olyat is hallottam már, hogy nem a középsők jöttek először, hanem a mellette lévők és úgy nézett ki a gyerek, mint egy vámpír :lol:

Ezek szerint nem Pálmi az, akinek a legkésőbb bújik ki a foga :) Neki 11.5 hónaposan jött az első - sőt az első 4 egyszerre! Felül-alul 2-2 középen, azok most már át vannak törve, látszik egy kis csík mindegyikből. De szerintem most megint tör át valahol, mert nagyon rossz éjszakánk volt.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Veronika

A másik kérdésemre nem válaszoltál :) :) :)
őő... nem aggódtam, csak mindenki azt mondta, hogy alul kell kijönnie... de azért köszönöm, így azért jobb érzés, hogy nem ő az egyetlen. Ez gyakori ?? Márkónak ezzel együtt 6 foga jön. :o

Kép

NIKI
nini.n
 
 


Nini,
Lillunak se a nagykönyv szerinti sorban jöttek a fogai... bár neki az alsó elsőnek jött, de ő is volt kisvámpír a felső soron :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Nini,
a másikra azért nem válaszoltam, mert nincs mit... mai napig nem állt be...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Nini: nekem Zsófi után azt hiszem kétszer jött meg, vagy háromszor, 32 napra, azóta nem találkoztunk, így én sem tudok segíteni :(
Vendég
 


Sziasztok!

Ez a tejforralós dolog nekem magas. Az UHT tejek ultra magas hőmérsékleten pasztörizáltak, fel nem foghatom, miért kellene ezt még nekem is forralni. A házitej persze más.
Az egész tejmizéria őszintén szólva az agyamra megy. A kiskönyv szerint egy éves kortól adható tej. Erre védőnő, orvos és szinte kivétel nélkül minden kismama azt mondja (a tápszergyártók szórólapjairól nem is beszélve), hogy NE! Én ezt már kicsit túlzásnak tartom. Ennek ellenére betörtem, most is, végülis rajtam ne múljon, így Róza csak alkalomadtán kap tejet, mondjuk két hetente. Vettem Humana tejitalt, 450 ml akciós áron 360 Ft volt, boltban 500 Ft. Hát, ezt nem bírjuk anyagilag. A portejet megcsinálom neki, de Róza nem tápszeres baba, nekem nagyon fura, időrabló és praktikátlan ezzel foglalkozni, nincs cumisüvegünk, nincs mikrós sterilizálónk mert szopi mellett nem kellett. Most az aventes pohárban csinálom neki ezt a valamit, mert ezt legalább normálisan el tudom utána mosogatni. És közben azon agyalok, hogy nem vagyok normális, már megint bedőltem a bababiznisznek. Bocs, remélem senki érzékenységét nem bántottam, nem volt szándékom.

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Szalamandra megértelek :lol:
Mi 15 hóig szopiztunk, utána mert nem mertem tejet adni kapott Lillu először junior italt, addig nem látott tápit... A drágasága mellett az én szememben a bűne, hogy marha büdös volt, így 18 hósan befejeztük és azóta tejet kap, megjegyzem sokkal jobban ízlik neki. Persze, más kérdés, hogy egy éves kor alatt én sem adnám, de Róza szerintem már nem olyan rettentő kicsi :wink:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Nini - Nekem 2x jött meg eddig összesen, mondjuk most már 1 hónapja késik és egyébként pont a régi szokásos 32 napra jött meg...
És Alexandernek is fölül jött ki az első foga a bal kettes utána mellete kijött az 1-es is és csak utána jöttek ki alul az eggyesek és augustus végén 2 nap alatt fölül szintén 2-es, 1-es sorendben a másik oldalon. Egyenlőre ez a 6 foga van :roll:

szalamandra - Egyébként én úgy hallottam, hogy a tarós tejet nem kell forralni csak azokat amiket hűtőben kell tartani... De nákunk úgye a "normál" tej szóba se jöhet... :? Ezt más anyukáktól hallotam, de ki hogy gondolja, meg sok az ellent mondás ezen a téren is mint sok más téren a kicsikkel kapcsolatban.

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)
 
 
 
 
 
 


Szalamandra,
még a bébivízre is rá van írva, hogy 24 órával a felbontás után már forralni kell, pedig még hűtőben is kell tartani. Az nekem is magas, hogy a víznek mi baja lehet, főleg hűtőben... meg hát nem beleiszik, hanem kiöntök neki belőle :roll:

De én nem adok egyébként bolti vizet, sima csapvizet forralok, 2 hete pedig már 1/3 arányban sima forralatlan csapvízzel keverem. Egy hónap múlva akarom majd 2/3 sima vízzel és rá egy hónapra teljesen csapvíz lesz forralás nélkül.

Tejet én még nem adok, mert felső légúti allergiám van, és annak tényleg nem tesz jót a tej. De akinek nincs a családban, az szerintem adhatja! Bár a Spock könyv szerint egyáltalán nem kellene tejet innia senkinek, felnőttnek sem.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Hát ezzel a tejjel én is így vagyok. Egyéves koráig nem kapott és Fruzsi sem kap, de utána igen. Vizet meg Zsófi 11 hónaposan már ásványvizet ivott, forralás nélkül... :roll:
Vendég
 


Sziasztok!
A mostani kérdés (kinek mikor jött meg) engem inkább úgy érdekelne, hogy szülés után meddig fogok még mensizni? Kissé érdekes, hogy 23 napja egyfolytában megvan.

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


Sziasztok!

Tej: nálunk most az van, hogy Adél HA 2-es tápszert kap és mellette elkezdtük a tejtermékeket. Nagyon úgy néz ki, hogy nincs tőle semmi baja. Jó nem azzal tömöm, de napi 1x mindig sajtot vagy túrót vagy joghurtot. Ha így minden rendben, akkor jöhet a sima 3-as tápszer és ha attól sincs baja, akkor jöhet a tej. Ilyen fokozatosan próbáljuk a doktornéni tanácsa alapján. Remélem tényleg nem lesz semmi baja.

Mensi: nekem Adél után 2 napig kellett tena, aztán 1 hét után már csak normál betét és kb 3 hét alatt teljesen elmúlt a gyermekágyi vérzés. Igaz én szedtem homeos bogyókat, hogy ne tartson sokáig és teljesen be is jött, amit a háziorvosom mondott. A mensim meg 3x volt meg, 28-30 napra aztán megfogant a kistesó azon a héten, mikor abbahagytam a fejést.

Víz: én eddig csapvizet forraltam Adélnak. Szerintem a babavíz egy akkora biznisz. Most vettünk egy víztisztító kancsót, így lassan csapvizet fog Adél is kapni.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Wertzuz,
hat hétig teljesen normálisnak számít, nekem kb. 5 hét volt...

Nekem Lillu után 9 hóra jött meg, de az összevissza hőgörbék meg a nem teherbeesés mutatta, hogy a ciklus a szopi elhagyása után -kb. ekkor volt Lillu 16 hós - rendeződött.

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


wertzuz, nekem hat hétig tartott :wink:
Vendég
 


nekem is hat hét volt kb

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Most meg három hete "vérezgetek", bár ez inkább pecsételő jellegű, még a mini tampon is sok hozzá, a tisztasági betét általában elég. A szoptatás mennyisége csökkent, már csak kétszer szopik Róza, reggel kb 10 percet két mellből, este max 10 percet egyből. Először ennek tulajdonítottam a vérezgetést, mármint hogy csökkent a szopi. Szoptatás mellett Cerazette-et szedtem, eddig sosem véreztem mellette. Ma veszem be az utolsó szemet. Ti hallottatok már ilyesfajta, hosszas vérezgetésről?

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Lányok

Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Ma azért teszteltem egyet, negatív lett, aztán meg is jött.

Víz: Márkó nem sok vizet ivott, gészen míg be nem jött a nagy meleg, elég volt neki a tejcsi. Én 6 hónapos koráig forraltam a vizet, az is ásványvíz volt. Azóta én forralás nélkül adom...mi ált. szentkirályit, nestlét, vagy veritas goldot iszunk. A baba víz tényleg nagy biznisz. Ráadásul nekem mondta a doki, hogy amíg picik, hiába van ráírva, hogy nem kell forralni, azt akkor is fel kell. Így nem láttam értelmt, hogy ingem-gatyám rámennyen és még egy picit sem lesz könnyebb a helyzet.

Lenne még egy kérdésem. Ti milyen tanuló pohárral szoktattáto ka gyerkőcök át a rendes pohárra ? Márk már inna rendesen pohárból, de még ált. túl sokat nyel és olyankor kicsit fuldokol.Azt is tudja hogyan kell dönteni a poharat. Van aventes varázsitatónk de azt inkább meghagyom nekik. Abból próbáltuk megtanítani, de az fölül ereszt és a gyerek tiszta víz tőle. Vissza vittem, az volt a válasz, hogy ez van ... meg itt lent is mondták az anyukák, hogy nekik se vált be. Várom az ötleteket.


Látom a babanet nagyon kampányol a védőoltás mellett. :shock:

Kép

NIKI
nini.n
 
 


Nini n.!

Nekünk a Nuk tanulópohara jött be nagyon, imádja Kamilla, nagyon ragaszkodik hozzá! Ez olyan, hogy van 2 nagy füle és tul.képp egy csőrös pohár, de puha csőrrel! nem folyik, nem ereszt, ugyanúgy zárható, mint bármely cumisüveg. Egy hátránya, hogy nem cserélhető ez a puha csőr, pedig sajna egy idő után elszíneződik. Ez az a változat, amit 6 hónapos kortól ajánl a gyártó! Egyébként Kamilla nálunk az egyetlen, aki megtanult csőrös pohárból inni, mondjuk Ő előtte cumisüvegből is kénytelen volt inni pár napig, amikor a mellbimbómon lévő, több mint 1 hónapig gyógyulni nem akaró és egyre csúnyuló,viszkető, fájó és gennyedző seb miatt nem tudtam, csak egyik ciciből szoptatni, a másikból meg kézzel fejni és azt odaadni neki ( a többiek a kihajló peremű régi kis kávéspohárból tanultak meg helyből inni és ez tök jó is volt, de utazás közben egyáltalán nem volt praktikus, hogy nem tudtak csőrösből inni!

Szalamandra!

Én ezzel azért elmennék nőgyógyászhoz! nem gondolom, hogy normális dolog 3 hétig pecsételgetni. Simán okozhatja fertőzés vagy hormonprobléma!

Márti
borossné becz márta
 
 


Jó reggelt!

Fruzsi nem tud inni se cumisüvegből, se csőröspohárból, csak sima pohárból :roll:
Vendég
 


Nini, nálunka kávés pohár ill. a csőrös is bevált. Lilla itthon simán eliszik bármiből, de utazáshoz mi is mindig csőröset használunk.

Szalamandra, én úgy tudom a Cerazette okozhat ilyet, de kérdezed meg a dokit, abból baj nem lehet.

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Gabi,
egyetértek veled, teljesen felesleges a babavíz. Én sima csapvizet forralgatok. Párszor mikor vettünk babavizet inkább csak biztonsági tartaléknak itthonra, mert előfordult, hogy elfogyott a forralt mikor kellett volna, ha nem figyeltem eléggé. Meg utazáshoz vettem egyszer.

Wertzuz,
én is kb. 6 hétre emlékszem a szülés utáni vérzésre.

Nini,
na akkor megnyugodtál, ha ma megjött, igaz? :)

Pálmi nálunk csőrösből iszik, mind a tápszert, mind a vizet (mást nem iszik). Illetve reggelente pár korty aloe verát, azt sima kis kávés üvegpohárkából. Azt szépen tudja inni pár korty erejéig, de nagyobb mennyiséget még nem tud meginni pohárból, így a vizet-tápszert nem tudom még abból adni, mert ugyanaz van mint Nini-nél, hogy fullad tőle.

Ildi,
igen, utazáshoz biztosan a csőrös kell, mert a mozgó járműben kilöttyenne másképp...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Köszönöm, ismét :) :)

Márti... erre gondoltál ? -->
http://www.minimano.hu/termekeink/babae ... 220ml.html

Veronika

Az nem kifejezés, hogy mennyire könnyebbültem meg :)

Kép

NIKI
nini.n
 
 


Adélnak többféle csőrös pohara is van/volt: aventes, babylove-os (ez amúgy nuby) ésikeás is, de egyikből sem iszik. Pohárból minimálisat, inkább csak játszik vele, meg visszaköpködi a vizet. Így mi egyelőre cumisüvegből iszunk és lassan 3-4 hónapja próbálunk poharat használni, de nem sok sikerrel. Úgy látszik ez olyan nálunk, mint a darabos kaja. Az sem nagyon csúszik.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Nini.n!

nem, ez az a sorozat, de ez a 8 hónapos kortól való!
Én erre gondoltam:
http://balamberbababolt.unas.hu/shop_ar ... kk=0309012

Mondjuk kisvakondosban most láttam előszőr ilyet (imádom a kisvakondot, ilyenek a gyerekek porcelán étkészletei is), de Schleckerben és Tescoban van belőle más mintával és színnel is és picit ettől azért olcsóbb(2000.-) alatt van)
Azért könnyű inni belőle, mert, mivel puha a csőr, a baba azzal, hogy összenyomja a szájával, tudja szabályozni, hogy mennyi jöjjön a pohárból, így nem folyik folyamatosan a szájába a lé és nem fuldoklik!

Márti
borossné becz márta
 
 


Sziasztok!

Tudom, h csak nagy ritkán írok ide, sokan nem is ismernek..... :oops:
Fontos kérdésem lenne hozzátok!

A 12. heti Uh-ra a kórházba szeretnék menni Hajdú dr.nőhöz.
Nála voltam Zézével is, de akkor sikerült az Istenhegyire mennünk.
Segítenétek nekem, h hova is kell mennem? Azt tudom, h ezren várakoznak, de mégis, hány órakor érdemes menni?
A korom miatt szükséges a kombinált teszt is, azt mondta az orvosom, h ott veszik le arra a vért. Hoooool????? Kell szólni valakinek, nem kell ehhez beutaló, mert én nem kaptam semmit?!

Előre is köszi a válaszokat!
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?