Új privát üzeneted érkezett!

Hát Csajok! Annyira mondjátok ezeket a cukros dolgokat, hogy most már én is parázok tőle. A múltkor beszélgettünk a nődoki várójában és mondta az egyik kismama, hogy mostanában nagyon sokmindenkinek rossz a cukorterhelése és nem tudják az orvosok, hogy mitől lehet. Azt mondta, hogy 10-ből 8 kismamának rossz lesz az érték és az nagyon sok akárhogy is nézzük. Hát nem tudom, de én tutkó, hogy nem fogom tudni tartani a diétát ha arra ítélnek. Régebben eleget sanyargattam magam ahhoz, hogy most ne bírjam az ilyesmit.

bellerreni
Eger

a Novetex márkájú kókuszmatrac 6 cm-es. Én legalábbis azt láttam, de azt hiszem ez a centi magára a kókuszrost rétegre vonatkozik, plussz az a 'szivacs' réteg rajta (nem szivacs, de nem tom mi). sztem olyan 8 cm lehet.

Ez az oltás téma már megőőőríííííííít. A férjemnek, mivel katona ingyenes, és ajánlott, de nem akarja magát oltatni. Én meg nem merem magam, pedig orvos rokonék fél órás agymosást tartottak, hogy oltassak. Még mindig nem tudom, de a végén addig nem fogom tudni, mire megszülök.

Nóri, jól néz ki a bukta és imádom is!- és mivel te most sütöttél én meg nem ehetek, ezért téged "utállak". :lol: :lol: (persze nem)

Kép
zsizell

A vírust bárki haza tudja vinni, viszont ha beoltatja magát, akkor Ő nem kapja el.. Szerintem. Mert hiába nem lesz beteg a párunk, attól még a vírust haza tudja hozni, de ami a rosszabb, mi is megyünk dokihoz, védőnőhöz, bevásárlóközpontba stb... Ugyhogy én ezeken bizonytalanodtam el.

Kép
Kép
ronci

Uhh Ronci! Hát kezdek afelé hajlani, hogy beoltassam magam. Bár az is aggaszt kicsit, hogy mind a két szurit be kell adatni a kismamáknak meg abszolút nem ajánlják az oltást, mert állítólag a vakcinában elölt vírus vagy mi a fene van. Na most ebben lehet, hogy nincs, de a sima influenza oltásban pedig igen. Na most ilyenkor mi van?

bellerreni
Eger

Csak hogy fokozzam a bizonytalanságot oltás ügyben:
Anya beszélt egy infektológussal, aki azt mondta, hogy ebben az oltásban elölt (nem legyengített) vírusok vannak, és olyan még nem volt, hogy elölt vírus fetopathia-t okozzon. Szerinte az influenzában jelentkező láz sokkal veszélyesebb.
Ennek ellenére én nem oltatok, mert nem tetszik, hogy a vérembe egy teljesen oda nem illő dolgot juttassanak mikor terhes vagyok. (ha nem lennék terhes oltatnék.)

Nóri: én megkóstolnám ezt a csúnya-de-finom buktát! :wink:

Boruska: gratula a kocsihoz és a többi szerzeményhez!

csipike: ne aggódj a cukrod miatt! Egyrészt nem tehetsz semmit amíg nincs hivatalos eredmény, másrészt már ettél a cukros lötty után, ami azt jelenti, hogy több szénhidrátot vittél be, mint amit a vizsgálathoz kalkuláltak.
zuzmooo

így van teljesen elölt vírus van benne, csak amit kihangsúlyoznak: teljes vírus, nem csak a vírus felületén lévő anyagok.. amik a mellékhatásokat szokták okozni, azok az oltásban lévő szennyező anyagok, ami a magyar oltóanyagban minimálisak. Van az oltásnak kizáró oka: egyik az az ha valakinek éppen magas láza van, a másik meg az, ha valakinek antibiotikumtól volt már anaphilaxiás shockja, azaz nagyon erős allergiás reakciója.
Reni! Most csak ezt az oltást erőltetik, a másikat nem muszály, mert ettől a fajtától várják a nagyobb járványt.

Kép
Kép
ronci

Zuzmoo írja jól... :oops: Tehát ebben elölt vírus van. ok. De a másikban meg csak az a legyengített. És ha attól lesz valami bajom? Aztabegyerőőő, de nem tom mit csináljak :shock:

bellerreni
Eger

Hát az én védőnőm azt mondta, hogy (idézem): „évtizedek óta bevett gyakorlat, hogy teljes vírust tartalmazó oltóanyaggal TILOS kismamát oltani". A tilost kihangsúlyozta, ezért idéztem így én is. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ronci! Akkor én értelmeztem rosszul? Azt írják, hogy kismamáknak egyiket az egyik karba, másikat a másik karba...

bellerreni
Eger

Ja és zuzmoohoz hozzászólva: magyarosan írva:szóval az előlt vírus nem okoz bajt, míg a magas láz, illetve a légzési elégtelenség annál inkább/amik a betegség tünetei lehetnek./ persze azt is kihangsúlyozták, hogy a betegségben 100-ból 94-en teljesen meg fognak gyógyulni, 5-nek lesznek veszélyes tünetei, és 1ember fog meghalni. amire a legnagyobb esélyük a 23-40éveseknek és a kismamáknak van.Na nagyjából mindent kiemeltem ami a keddi előadásunkon elhangzott és valamennyire is ránk vonatkozik. Én a témát lezártam, nem fogok tovább okoskodni, mert tudom, hogy a legtöbben már halálra unjátok a témát. /én is így voltam ezzel.. :lol: :lol: /

Kép
Kép
ronci

Az én véleményem meg az, hogy azért erőltetik ezt a H1N1-es oltást, mert abban van most a lóvé. Maga a láz veszélyes a kismamára meg a babára nézve, na már most, ha beoltatom magam, lehet hogy nem kapom el a H1N1-et, viszont simán elkaphatok másfajta influenzát, amitől ugyancsak lázas leszek, szóval ugyanott vagyok.

Kép
zsizell

Olyan nyomi az idő, hogy idebent engem is elkap a depi. :?
Pedig nem rég jöttem haza, csináltam egy kört a városban. Beszaladtam a terheléses és vérkép eredményemért. Szerencsére a cukor okés, legalábbis értékhatáron belül van. A vérképemben csak pár eredménynél van minimális eltérés, csak annyira, hogy a határértéket éppen elhagyja. Alapvetően meg vagyok elégedve a laborértékeimmel. Remélem a dokim is ezt fogja mondani hétfőn. 8)
Beszaladtam a munkahelyemre is aláírni néhány papírt, meg leadtam a táppénzes papírkáimat. Ott egy kicsit elbeszélgettem a kollégákkal, tök jó volt.

Bocs, hogy nem reagálok semmire, de van egy kis házimunkám, ami nem várhat a hétvégére. Hátha depi ellen is jó lesz. :wink:

Kép
Kép
molmar

reni! Mindenkinek így mondják, hogy egyszerre is be lehet adatni a kettőt, csak egyiket az egyik karba, másikat a másik karba..
A szezonális influenzáról nem hallottam, hogy annyira erőltetnék, hogy kismamák oltassanak mindenképpen, csak emerről..Mert akkor minden évben jöhetne a kampány a kismamáknak..
De egyébként ismerek pár kismamát, aki 3hete beoltatta magát mindkettővel és még csak hőemelkedése se lett. Ugyhogy nem tom. :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

ronci: De, ezért kell étkezés után 1 órával mérni, ha itthon mérem. A terheléses cukornál a 2 órásat nézik. A 75 gr terheléses lehet 7,8 és az ujjból vett 1 órás lehet max. 7.

lara: Csak akkor csinálnak mostanában több pontos cukorterhelést, ha nyomósabb indok van rá. Akkor 5 pontosat csinálnak. 0, 30, 60, 90 és 120 perc után vesznek vért. Nekem még a terhességem előtt ilyet akartak csinálni, aztán mégis a 0 és 120 perces lett belőle. Szerencsére.

boruska: Gratula a babakocsihoz. 4,3 az nem sok, de így nem igazán tudom. Én csak azt tudom, hogy éhgyomorra mennyinek kell lennie és 1 órával kaja után. Meg a terhelésest.

beneildi: Jó tudni, hogy a mi kórházunk rugalmasabb, nem tudom hogy bírtam volna ki apa nélkül.

kakti: A máriában van 6 cm-es és 8 cm-es kókuszmatrac, csak nem igazán tudom, hogy mivel ér többet ha vastagabb.

bellerreni: A babád egészsége érdekében tudnád tartani a diétát. Nekem is azt mondta a dokim, hogy egyre gyakoribb a rossz cukor, de nála minden harmadik kismama cukros.

Az én orvosom még mindig nem rajong az oltásért és én meg keveset vagyok kint. Egyenlőre nem oltatom magam.
vicky79
Budapest III. kerület

zsizell! A gyógyszergyártónak jobban megéri ha beteg vagy... Sokkal több gyógyszert veszel olyankor és sokkal többet nyer.

Kép
Kép
ronci

Nah jól van akkor én is befejeztem a kérdezősködést.

Csajok! Még több, mint 1 óra mire mehetek haza... :cry: Már nagyon nehezen bírom. Komolyan mondom, hogy sokkal sokkal jobb, ha van munka, mert gyorsabban telik az idő. Így meg csak vánszorognak a percek... :x

bellerreni
Eger

Ronci! De nem ennek a gyógyszergyártónak, mert ezt a vakcinát külföldről rendeltük (ahonnan minden évben szoktuk), és már ki is fizette az állam, szóval csak vissza kell adnunk állambácsiéknak a lóvét. A többi gyógyszer amit a betegségre költesz az valóban a gyógyszergyártók zsebét gazdagítja- ez igaz. De ez esetben nem egy zsebről beszélünk. :?

Kép
zsizell

zsizell: magyar az oltóanyag. és az ingyeneseket igen, ki fizette az állam. a többit meg megrendelte. Ahogy én tudom. De ezen én biztos nem fogok vitatkozni, meg megvédeni valamelyik álláspontot, csak leírtam amit nekünk mondtak.
/Reni! kérdezz priviben és ha tudok válaszolok./

Kép
Kép
ronci

Nah, azt hiszem én is befejeztem ezt az influenzás témát.

Lányok, nektek nem félelmetes belegondolni, hogy már csak 3 hónap és izgulhatunk minden nap, hogy érkezik a baba? Nekem olyan , mintha csak tegnap láttam volna meg a két csíkot a teszten... :shock:

Kép
zsizell

levest akarok, de azonnal!!!! szerintetek, ha csak borsót, meg répát rakok a levesbe leveskockával, az milyen lesz? olyan menzás leves szintet megüti???

Kép
Kép
ronci

zsizell, mi meg egy naposak vagyunk!? most tünt fel! :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Ronci! Azt hiszem egyenlőre megemésztem az eddig kapott infókat, de lehet, hogy a közeljövőben élek az ajánlatoddal és zaklatlak majd priviben. Köszke.

bellerreni
Eger

Ronci, elhiheted, hogy én sem szándékozom vitatkozni, főleg nem egy ilyen gyagya influenzatémán, szóval szent a béka. :D Amúgy én is csak azt írtam, amit én dokinagybácsim magyarázott. De lehet, hogy hülyeséget magyarázott, és akkor bizony én is hülyeséget írtam... :wink:

Kép
zsizell

Jéé, tényleg egynaposak vagyunk. Kíváncsi vagyok arra is, hogy a vonalzóhoz képest ki mikor fog szülni.

Kép
zsizell

Nekem az is furi, hogy az elmúlt két hétben nőtt annyit a pocim, hogy mostmár egyértelmű, hogy nem meghíztam: szóval, hogy nagyon nagy lett hirtelen a pocakom!

Kép
Kép
ronci

Vicky, a rugalmasság szerintem minden kórházra vonatkozik, de ez csak szerény véleményem...
és még csak ne is csúnya dolgokra gondolj:
februárban egyik kapuban már nem engedtek fel látogatókat, amíg a másiknál még útba is igazítottak kedvesen... ez egy legális út.
Illegális lehet, ha bizonyos osztályokra rendelnek el látogatási tilalmat. Ebben a szülészet benne lesz, de azt ugyan ki ellenőrzi, hogy Apa elindul a gasztroenterológiára és véletlen eltéved :wink:
Max. figyelmeztetik, hogy fáradjon le mert látogatási tilalom van. Eléggé furcsálnám azt az apukát aki a szülni készülő feleségét otthagyja a folyosón, mert egy 50 kg-os biztonsági őr, erre kérte.
Ja és az aulában minden további nélkül lehet tartózkodni, nem mondom, hogy ez hű de jó megoldás, de Apához pár percre meg a cuccokért senki nem fogja neked megtiltani, hogy lemenj.

KépKép

KépKép
beneildi

Nekem már csak az a kérdéses, hogy ha külön szobás leszek, akkor is vonatkozik-e az összes tiltás?! :twisted:
DE! Majd megmondom, hogy Luca még szopik és akkor talán le vannak szarva!!! :lol: :lol:
Vendég

Biztos, hogy minden kórházban meg lehet kerülni a látogatási tilalmat, de azt ne felejtsétek el, hogy miattunk van. Egyik kismamának és babának sem hiányzik, hogy a látogatók behurcolják a kórházba a betegségeket.
Persze én sem szeretnék Szabi nélkül szülni, de a rokonok-ismerősök kitiltását el tudom fogadni :roll:
zuzmooo

Annak idején, mikor a húgom született, akkor Miskolcon a szülészet egy külön épület volt és mi már az épületbe sem mehettünk be. Bogit csak úgy láttuk, hogy egy másik anyuka felemelte az első emeleti ablakban. Sok nem játszott belőle, csak a nagy haja kakastaréjba felállítva. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Zuzmoo! Egyetértek veled. Apa legyen csak bent, de a látogatókat nem erőltetném. Bár anyukámat azért szívesen látnám, de ha ez az ára annak, hogy ne legyen semmi baj, hát biztosan kibírjuk egymás nélkül azt a remélhetőleg pár napot. De azért az nagyon rosszul esne, ha szülésnél nem lehetne bent Zsolti. Nem is merek belegondolni, hogy ott egyedül a vajúdóban várni, hogy vánszorogjanak a percek, meg bújjon már ki a kis csöppség... Háááát. Köszi, inkább kihagynám.

bellerreni
Eger

Kókuszmatrac 6-7 centi legyen, maximum a 8!!!

Barbi

KépKép
hbarbi80

hát azt hiszem párom így is úgy is bejönne, ha másként nem, hát mentős egyenruhában..ugyebár én a klinikán fogok szülni,így ott is önálló épület a szülészet... készül a menzás levesem... :lol:

Kép
Kép
ronci

barbi: Köszi a kókuszmatracos választ, csak azt nem értem, hogy miért kerül a 8 cm-es többe? Mondjuk most nézem, hogy csak 600 Ft-tal. Az még beleférne.
vicky79
Budapest III. kerület

Lányok!
Láttátok már Micimackót és barátait babakorukban? Én ma lőttem egy kapucnis fürdőlepedőt a Rossmannban (bébi Micimackóval és bébi Tigrissel a kapucniján)! Állati helyesek!
És a kolléganőm Micimackó-gyűjtő gyerekei szerint a bébis cuccok nagy ritkaságnak számítanak! :lol:
Találtam egy képet (nem túl jó a minősége), de nem ez van a cuccon. Csak cukik!
Kép

(ha ezt most Apa is elolvassa, ki fogok kapni! :lol:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kakti 2009.10.29 16:48-kor.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

A terhességi cukorbetegségről, meg a terhességről itt tök jókat lehet megtudni, érthetően:
http://www.babanet.hu/publ/cukor.htm

Kép
Kép
ronci

Kakti! Én ilyen bébis Micimackós falidíszeket néztem ki. Szerintem is olyan cukik!

Kép
zsizell

Malacka a legcukibb!!!! Talán. :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Nézegettem a zsebes tárolókat, asszem inkább megvarrom magam. Csak azt nem tudom, mit tesznek a 2 anyag közé. Vatelint?
Boruska, Te mennyiért vetted?

Kakti, nagyon édik, bár én a "felnőtteket" jobban szeretem.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Na, ez a babakocsi, és akciósan vettem 75 e-ért, egész baráti volt
(ez még csak a netes fénykép)

Kép

A zsebes tároló meg olyan 4000 körül volt - nem volt olcsó, de hát, ajándék:)

boruska

kakti, nekem Füles a kedvencem! - nagyban is :)

érdekelnek vkit kockásfülű nyúl keresztszemes minták? találtam egy újságban, felrakhatom közösre, lehet, hogy Bercinek ez lesz a dekorációja sok kicsi keretben!

boruska

na, szaladok főzni, jönnek a barátnők, készítek tonhalas tejszínes tésztát, nyami! puding a desszert!

boruska

zsizell: aljas rágalom, nem tűntem el, csak időhiány miatt "Nagy Testvérként" követem a fórumot= olvasom, mikor tudom :D Tartozásos ügyekben rutinos profi vagyok (na meg szerény), kérdezz nyugodtan :lol:

Nem tudom, a márciusiak mit irkálnak össze rólunk, de azt az energiát akár másra is fordíthatnák. Én kifejezetten élvezem, hogy ahányan vagyunk, annyi félék, más háttérrel, más családdal, más életformával, és azt gondolom, ezekkel a különbözőséggel együtt (vagy épp emiatt) a fórum keretei között nagyon jó kis közösséggé formálódtunk.

Nóri: szerintem adj ki egy szakácskönyvet a szerzeményeidből. Az első vevőd már megvan, nekem akár összefűzött A/4-es oldalakon is megteszi :lol: Beát bevehetnéd társszerzőként :P

Rájöttem, főzés itt akkor lesz, ha leadom az ügyeimet. Mostantól nem vállalok újat, a meglévőket meg igyekszem nov. 30-ig rendezni. Na jó, ha dec. 15-ig végzek, elégedett leszek. És akkor még van két hónapom főzőcskézni, olvasgatni, kényeztetni magam, aludni. Bár ez utóbbi már most sem megy túl jól, a kisasszony éjjel kétszer ébreszt pisilni és néha a mocorgása miatt nem tudok visszaaludni. Az 5órás kelések kezdenek rendszerré válni :roll:

Én ódzkodom az oltástól. Anyu beoltatta magát és biztonsági okokból nem ad nekem puszi, úgyhogy tőle már tuti nem kapom el. Igyekszem sokat kezet mosni, meg kerülni a nagyon forgalmas helyeket. El kéne kezdeni a karácsonyi bevásárlást november elején, különben marad a tömegben nyomorgás decemberre...

Nekünk ez lesz az első közös karink, és az utolsó, melyet két darabban töltünk. (Kettesbent ugye nem írhattam, hiszem hárman vagyunk :D ) Jaj, úgy elkezdtem vágyni a karácsonyi hangulatra. Díszkivilágítás a városban, jó kis vásárok, dísztárgyak a lakásban, fenyőillat, mézeskalács (idén én csinálom!), csipős hideg után egy forró tea. Nekem gyakorlatilag több, mint tíz éve nem volt olyan karácsonyom, amire etalonként emlékezhetnék vissza. Egyetem alatt mindig vizsgáztam előtte, meg utána, gyakorlatilag 24-én extra 2 óra szünetet adtam magamnak a tanulás alól. (Igen. Kis summa cum laudés, parázós eminens voltam :oops: ) Ügyvédjelöltként mindig óriási hajtás és fejeltlenség volt, akkor arra vágytam, bárcsak leszakvizsgáznék már. Mikor a magam ura lettem, onnantól meg a magánéletem nem volt százas, és a problémákkal terhelt kapcsolatos miatti rosszérzés mindig felerősödött ilyenkor. Na de idén!! Szuper lesz, tudom.

Kép
juci-77

Bocsi Juci! :oops: Nem is tudom hogy mertem ilyen felelőtlen kijelentést tenni a foglalkozásod tudatában :lol: Kérlek ne perelj be személyiségi jogok megsértéséért!!!! :lol: Írok privit.

Kép
zsizell

Juci: a karácsonyban én is a rákészülést szeretem a legjobban! Pont azokat amiket felsoroltál :) Remélem lesz egy kis hó is decemberben. Valahogy maga a karácsonyeste soha nem olyan mint amennyire készülünk rá, utána meg már csak a romeltakarítás marad. :)
zuzmooo

Juci, ma nekem is olyan karácsonyi fílingem támadt. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Erusverus, párod jobban van már?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Jövő héten 3napig nem lesz hűtés a házban. Annyira ideges vagyok! :shock: Kapják be! Ki van írva, hogy gondoskodjunk alternatív fűtési megoldásról. Van itthon két hősugárzóm meg egy olajradiátorom. Az előbbi vagy folyamatosan megy és akkor folyton melegem van. Vagy kikapcsol, de akkor lehűl a lakás, majd újra bekapcsol. Olajradiátor meg egy Lujzi korú gyerekkel veszélyes, mert tűz forróra melegszik fel!

Megjött a hűtő. Egész nap azt pakoltam... De már kész. És masszíroztatni is voltam. Isteni keze van. Szte nagyon nem vizesedem, ami jó, mert jó a nyirok keringésem. De a derekam olyan ödémás, mint az állat. Azt mondta, nem érti, hogy bírok mozogni. Na hát ezt én sem értem... :? Meg szte nem volna szabad hajolnom meg emelnem, mert nem csodálja ha betojok. Kértem, hogy mondja ezt el a férjemnek is! Fizetek érte!!!!! :roll:
Vendég

Szerintetek vannak olyan "baba-cuccok" amit rá lehet bízni a családra karácsonyi ajándék címén? Pl: bébiőr, légzésfigyelő....
Vagy jobb ha mindent magunknak veszünk, mert lehet hogy nagyon gagyit kapunk?
Tudom furán hangzik, de én már többször megjártam az ilyen ajándékokkal (nászajándékba kaptunk pl. olyan fritőzt és kenyérpirítót, amiket alig lehet használni. Pedig még a márkát is odaírtuk a nászajándék lista mellé - persze nem olyat kaptunk)
Elbizonytalanodtam, mert hát ha semmit nem kérünk, a végén még lesz 10 egyforma kék ágyneműhuzatunk baldachinnal (a zöld-sárga szobába :lol: ) :roll:
zuzmooo

Zsuzsi!

Hát sztem ha a pontos típust írod le, esetleg megírod, hol a legolcsóbb, hol lehet beszerezni, akkor nem lőnek nagyon mellé. De a blokkot is kérd el. Papíron a garancia miatt. Gyakorlatilag, hogy ki lehessen cserélni! :lol:

Mi pénzt kértünk nászajándéknak. Nem sokan tévesztettek. Bár egy nagyon kedves barátnőm hozott egy nagy fát. Hogy az legyen a szerelempáfrányunk. Nekünk nincs kertünk. De még erkélyünk sincs... Sőt, a menyasszonyi autóba be sem fért. Így ott maradt a helyszínen. Pedig egy csomó pénzbe fájt neki! :roll:
Vendég

zuzmoo: Én mindenkinek, aki kérdezte hogy mit vegyen, azt mondtam hogy játékot. A játszószőnyeget és a zenélős kiságyra való izét nem lehet elrontani. Ami meg fontos, azt úgyis mi vesszük meg. A párom családjától meg úgyis pénzt kapunk, majd abból megvesszük. És most már nekünk is sárga-zöld a babaszobánk :D
vicky79
Budapest III. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?