2009.10.29 06:51
Szerző: gégéé
Külföld:
nekem az a bajom, hogy most, hogy gyerek van; fosszam meg a nagyszülőket tőle? és őt a nagyszüleitől?Amúgy meg itt is elég magányos vagyok; mi lenne velem ott? és bár felsőfokon beszélem az angolt, de elhihetitek, hogy pl Angliában még én is nagyokat nyelnék...
a másik bajom, hogy szerintem az cigányélet: kiegyünk, és akkor vagy letelepedünk végleg, vagy ne menjünk...most itt mindent felszámolni, felégetni a hidakat...akkor már nincs visszaút..
de tény, hogy itthon boldogulni szinte lehetetlen.
gondoljatok bele: 2004-ben kezdtem el dolgozni. Túlórákkal együtt kerestem netto 120at...amikor eljöttem táppénzre, akkor ott tartottam, hogy nulla túlórám volt (ugye az állam bevezette a plussz 2 kötelező órát, de a gyerekeknek nem növelte a tartható órák számát...27en vagyunk a tanári karban, ez azt jelentette, hogy 27szer 2 órát kellett kiosztani) na szóval akkor, mikor eljöttem kerestem 85-90et!!!!!! az első évben még volt ruhapénz (évente 6000), éves jutalom, kajajegy (6000). A második évben a kajajegy 4500re csökkent, az éves jutalmat eltörölték; ruhapénz maradt. ja meg könyvpénz is volt 10ezer; igaz abból csak könyvet lehetett venni, de jó volt. Mára nincs sem ruhapénz, sem kajajegy, sem könyvpénz, sem jutalom. Van a minőségi bérpótlék, amit az igazgató oszt ki, hogy kinek mennyi...nekem 1 évben volt jó, amikor 6 nyolcadikasom letette az alapfokú nyelvvizsgát...sem előtte sem utánna nem kaptam (na jó: 3000-et igen); pedig nyilván a nyelvvizsga letétele nem annak az egy évnek a munkája.
na most, csak a lakbér, és a kocsi törlesztő, biztosításai és mondjuk a víz elviszi az én fizum...és akkor van még másik hitelünk, amit azért vettünk fel, mert ideköltöztünk, és ez egy full üres lakás volt (szőnyegek, sem lámpák sem konyhabútor...), és akkor gáz, villlany, telefon, internet, tv...és még nem ettünk, nem ruházkodtunk, nem vettünk egyik családtagunknak sem szülinapi stb ajándékot...
a gyerek meg ugye pénzes dolog; mert olyan, mint az esküvő...rabolják le a pénzed, mert a gyerekednek muszáj megvenni...az esküvő is ilyen: ha veszel egy emeletes tortát, az mondjuk 15...de ha az esküvői, akkor már 30...
szóval rettenetesen nehéz...sőt kilátástalan...
tudjátok sokat agyalok azon, hogy mi legyen a jövőben: maradjak tanár, és engedjem meg magamnak azt a "luxust", hogy a nyári, téli, őszi, tavaszi szünetben itthon leszek mindig, amikor a gyerekem...vagy menjek, és csináljak mást...
tudnék újságíró lenni...ha felvennének bárhova...
de én már azon gondolkodom, hogy kitanulok egy szakmát...pl fodrász...
szóval nem tudom....
Betti: úgy örülök, hogy minden szuper. Most kicsit pihizz és lélegezz fel egy kicsikét.
Tünci: sokat olvastam a neten...a haematóma felszívódhat nagy eséllyel...a babagerince: hmmm szerintem őt az orvosa annyira alaposan megnézte már nem egyszer...
Évi&Emma