Új privát üzeneted érkezett!

Pruci nagyon igazad van.
Itt a lépcsőházban is lakik egy nő 3 gyerekkel, (meg ki tudja még mennyi van neki, akiket nem ő nevel), mind a háromnak más az apja. Most megint terhes, 1 hónap múlva szül, ennek is más az apja, de neki is a cigi állandóan a szájában.
Lehet, hogy rá kéne szoknom a cigire, piára??? :wink:
Pedig, tényleg az ilyen nőknek, semmi baja a babájuknak.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, Lillus ma "reggel" 10 órakor ébredt fel! 9-kor kinyitottam az ajtaját, tettem-vettem, gondoltam a zajokra csak felébred, hát nem. Háromnegyed tízkor kezdtem puszilgatni, így sikerült a 10 órás kelés.
Felhívtam a védőnéninket, hogy ez normális??? A gyerekem egyhuzamban alszik 12-13 órát éjszaka, és nappal is 1-1,5 órát szunyál! Mivel nem vérszegény, vidám, kiegyensúlyozott, nem sírós stb. ezért mondta, hogy örüljek neki. Ritka, hogy ennyit alszik egy manó, de elofordul.
Most délután 3-kor aludt el... hallom hogy ébredezik.

angie34: magzatvízvizsgálaton derült ki a kromoszóma rendellenesség?
Én voltam Lillussal, a korom miatt (35 fölött) ajánlják. Azt a pár hetet, míg az eredményre vártunk, nem kívánom senkinek!
Tiszteletem Neked, hogy így tovább tudsz lépni...

Hú csajok, fentieket délután írtam. Elmentettem, mert rohannom kellett és csak most tudtam jönni. Szóval Tücsköm annyira elkezdett sírni, mint még soha. Ébredés után. Rohanok fel hozzá, a háta közepéig tiszta pisi,kaki, plusz tűzforró a gyerek és üvölt. Gyorsan öltözés, lázmérés: 38,2. Ilyen magas láza még sosem volt. Azonnal hívtam a dokit meg a férjemet hogy siessen haza. Gyorsan Nurofen, FELment 38,5-re. Csukló, bokaborogatás, mire doki megjött fél8-kor, lement a láza. Vírusos torokgyulladás. Most gyógyult meg...
Míg fent volt a láza, nem tudtam letenni, annyira kapaszkodott belém édesem.
Van ügyeletes gyógyszertárunk, de gondoltam még az Auchanosba is odaérek, az nincs messze. Kocsiba be, irány. Ott vettem észre, hogy otthonhagytam a kártyatartómat, mert a dokinak kellett a Tücsköm TAJ száma, és benne van. Na, szuper. Ha hazamegyek, már nem érek vissza, mert bezár. Férjuram nem tud jönni, mert ugye beteg a gyerek, plusz mire összeszedik magukat, megint csak bezár a gyogyi. Na, hívtam apukámat, zárás előtt odaért szerencsére, rohanás befelé, kiváltottam. 665.- forintot fizettem, mire eszembe jutott, hogy van nálam pár darab százas. Megnéztem, 8 darab volt... Apumnak nem mertem elmondani...
Már alszik a drágám, estére már jobb kedve volt. Nem tudom, hogy felkeltsem-e lázat mérni éjszaka, vagy hagyjam inkább? Hát majd meglátom...

Annamari, pruci
: teljesen egyetértek. Sokszor költözik olyan helyre babóca, ahova nem kéne. Mégis mindennek megvan az oka, csak sokan nem jönnek rá az ok-okozat összefüggésre. Plusz a JEL-ek jelentősége, amit megint sokan nem ismernek fel.
Nade nem akarok itt filozofálgatni, a lényeg hogy babásodjunk!!!

Többiek merre járnak?

Elköszönök, szép estét mindenkinek!

Évi

Kép
Kép
lillanyuci
 
 


Szép jó reggelt mindenkinek!

Mmarya!
Akkor neked sem egyszerű az élet mostanság. A trombózis pedig igenis komoly dolog. Nem is értem, miért veszik ezt ennyire félválról. Én biztos nem mennék ehhez a dokihoz többet. A sógornőm veszített el egy 10 hetes terhességet, és a boncolásnál vérrögöket találtak a babában. Kiderült, hogy rejtett hajlama van trombózisra a sógórnőmnek, amivel lehet hogy megússza a terhességet gond nélkül, de lehet, hogy ez lesz a végkimenetele. Azt mondták neki, hogy ha ismét teherbe esik, végig gyógyszert kell kapnia emiatt. Tehát én javaslom, hogy ezt ne hagyd ennyibe. Egy osztálytársamnak pedig a felesége a harmadik gyereküket várta, amikor ő maga is belehalt egy ilyen hasonló dologba.
Én Szilárd előtt veszítettem egyet a betöltött 5. hét után, és egyet idén februárban szintén a betöltött 5. hét után. Mindkettő januári fogantatás volt, amire a doki azt mondta, hogy nem vezethető ilyen korai vetélés vissza semmilyen rendellenességre. Egy egyszerű vírus, amit én észre sem veszek magamon, vagy egy belső gyors kimenetelű fertőzés is okozhat korai vetélést. Egyiknél sem kellett műteni, spontán kiürült.

Lilla!
Jaj-jaj, szegény kislányod. Akkor ezért aludt ennyit. Jobbulást neki!!
Egyébként az én fiam is nagy alvó. Ma például 11 órát aludt éjjel, nappal pedig képes 2-3 órákat is aludni. Örülök neki, mert ha még lesz egy-két gyerekem, akkor jól fog jönni, ha legalább egy jól alszik.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.21 07:27-kor.
Vendég
 

 
 

Nmarya!
Hát durva ez a szomszédos story. Kiakadok az ilyenektől! Cigi-piát inkább hagyjad :wink:
Az jó lenne, ha pozitív teszt pozitív tesztet követne itt decembertől. Nálam csak az a gond, hogy én ráadásul nagyon nehezen esek teherbe. Az első sp.vetélésem után 6 hónapra jött össze Szilárd. Most a tesóval előszőr 9 hónapra estem teherbe, ami spontán elment, és 4 hónappal később ez a beteg terhesség. Tehát nem számítok gyors babásodásra. Én én 38 vagyok, tehát nem is nagyon van időm, pedig még hármaska is szerepelne a családi listán :roll:

Lillanyuci!
Még akartam neked írni, hogy nekem lepény biopsziát csináltak, mivel a kombi tesztem eredménye nagyon rossz lett, 1:4-hez a Down rizikófaktor. Utána került sor a biopsziára, de én akkor már tudtam, hogy semmi jóra nem számíthatok, nem is éltem bele magam a negatív eredménybe. Iszonyatosan rettegek egy újabb beteg terhességtől.
Vendég
 


Sziasztok, betegek voltunk, Zsigikém még most is már 3 hete, ma kaptunk antibiotikumot neki :cry:


én is megvettem Zsigikém kariajándékát.használtan teszin .,szerintem jó bótot csináltam, mert az autópálya is 7000ft körül van én 194 0ért vettem, a kis traktor meg szintén7000 felett van valahol 9000ft felett , azt 3000ért.utóbbi nagyon cuki, ismerőseink kislányának van állandóan össze"verekednek" érte . állatokat ha beteszed platóra utánozza hangjukat, traktor dudál, illetve ha megnyomod az elejét magától megy elég sokáig, ha a sofőr buksiját nyomod meg akkor énekeli a farmos dalocskát.

illetve a Tüske építőjátékot kapja, meg egy 40dbos nyomdakészletet. persze ezeket nem mind tőlünk, hanem a családtagoktól.

Kép

Kép :lol:
Vendég
 


Annamari....szomszéd :twisted: az ilyenen nagyon kiakadok...én napi két doboz cigit szívtam, mikor Marcival terhes lettem, az első két csikos du-i pisi után hagytam az egészet a francba...azóta hála Istennek maximum kocadohányos vagyok, vannak/voltak hónapok amikor nem is szívtam, ha idegbeteg időszak volt, akkor is napi pár szálat :cry: persze amikor azt hittem, hogy jön az újabb baba, akkor 0-t 8)

Lillanyuci...mielöbbi jobbulást Lillának!!!!, s háát az alvókájáért nagyon irigy vagyok...most is csak kóválygok (ha így kell írni :roll: ) Marci éjjel fél 3-tól fél 7-ig nem akart aludni....volt, hogy a pelenkázón ült, én öleltem, s úgy aludt (persz én állva).....de ahogy visszaraktam az ágyba, 5 perc múlva fent volt......Apja is éjszakázott rendesen, ő sem lehet túl fitt a munkahelyen...ja, s ez a tegnapi műtét után :cry: Akkor is imádom, s akarom a harmadikat is :wink: Majd ő jó alvó kislány lesz :wink:

Angie....elismerésem Neked a lelkierődért, de ezt csak így lehet!!! Biztos, hogy egészséges babátok lesz a következő, mert nem történhet kétszer egymás után ugyanolyan szörnyűség.....már én is pont a zárójelentésemet néztem tegnap...két szülés, egy méhenkívüli terhesség, egy konizáció, s most missed ab.....már lassan minden típusból jut egy, de akkor sem szeretném átélni azt amit Te legutóbb :cry:

Most rohonok, mert Marcit az asztalról kell leszednem...

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


sziasztok,

Lilla Babának jobbulást!!!!biztosan azért aludt olyan sokat, mert már bújkált benne a betegség...Boldin is egyből észreveszem, meg a gyerekorvos is mondta, hogy, ha egy gyerekben bujkál valami, akkor biztos az alvási szokásai változnak meg hirtelen, illetve borulnak felk ideiglenesen.

én is úgy vennék már karácsonyi ajándékot Boldinak, de egyszerűen nem tudnám megállni, hogy addig ne adjam oda....tiszta hülye vagyok. :D férjemnek van egy barátja, aki Usaban dolgozik, de most áthelyezték Londonba, és mielőtt átköltözik, eljön Magyarországra családlátogatásra, és ilyenkor hozzánk is elugrik egy estére. szoktunk tőle ruhákat rendelni kintről, mert ugye sokkal olcsóbb, jobb minőségű, stb.(pl férjem onnan rendelt születésnapomra egy koktélruhát, egy szoknyát és egy fölsőt, és mind tökéletesen jó lett, pedig még améretemet sem tudja, csak megmért valami ruhát a szekrényből.-)szóval, mondta a férjem, írjam össze, mi kell, és rendeljük meg, válasszak magamnak egy szép ruhát is..hát én összeírtam.volt egy kb 10 darabos lista.ebből 8 db Boldinak, 2 db nekem, de az egyik egy terhes kardigán, a másik meg egy meleg zokni. :D mikor meglátta, modta is, hogy tök hülye vagyok, de mit csináljak?annyira szeretek Boldinak vásárolni.sokkal nagyobb öröm, mint magamnak. :D

most megyek, lassan indulok a Kicsi Emberrel a beszélgetésre.mármint az analízisre.

KépKépKépKép
moti
 
 


Angie
Üdv. a topicban, bár szomorú a beköszöntésed. Őszintén, tiszta szívemből sajnálom a veled/veletek történteket. Nekem is van sajnos tapasztalatom ebben, hisz az első terhességem nekem is 11 hetesen véget ért, ámbár annyival "könnyebb" volt, h nem kellett megszülnöm. És tudom, h nem mindenki tudja egyszerűen csak lezárni és túllépni az eseten, hisz én utána 8 hónappal tudtam/mertem a következőre vállalkozni, de biztos, h neked előbb sikerül, és kívánom, h jövő ilyenkorra egy gyönyörűszép kisbabával a karodban már csak múló emlék legyen a mostani. :wink:

Marya
Nagyon tutik a sütireceptek, elküldenéd nekem priviben? Sajna kimenteni nem tudom, mert béna vagyok. Jól olvastam? Decemberben már belevágtok? jesszusom, h elszaladt az idő!
Akkor hajrá!

Lillanyu
Gratulálok a költözéshez, szuper jó lehet most nektek az új házban! Gondolom Lillácska is élvezi minden zegzugát! Csak győzzél majd utána rohangálni és pakolni. Mi is akkor költöztünk át anyóstól a saját házunkba, mikor Kevin 1 éves múlt. Hát nem volt semmi, egy kis lyuk után (mármint 1 szobánk volt+ a közös helyiségek) hirtelen egy nagy ház.... De itt legalább bőven lesz helyetek, sőt a kistesónak is!

Majd még írok, de sajna bőven lemaradtam! Lusta nem vok, csak ritkán géphez ülni.
Benita

Kép
benita76
 
 


Szilvia!
Mi az a konizáció? Neked akkor egy petevezetőd van? Jaj, a méhenkívüli sem semmi. Ettől is nagyon szoktam félni. Szerintem mindketten a szörnyeteg-sorozat végére értünk, kezdődhet a szépség-sorozat.....

Moti!
Én is nagyon szeretek vásárolni Sziszkónak. Főleg olyan dolgokat, amit nagyon szeret. Pár hete látott az utcában nagyobb gyerekeket biciklizni, és ő is kétkerekű biciklit akart. Már a 2 éves szülinapjára megvettünk neki egyet (Hauser, pótkerekes), de úgy láttuk, hogy nem érett, és vettünk neki egyebet. Karácsonyra tervezzük, de én alig bírtam ki nyáron, hogy ne adjam oda neki. Már csak pár hónap, és felköltözik a tárolónkból a karácsonyfa alá!!!
Te tudod már, hogy kukis vagy nunis csücsül a pocakban?
Vendég
 


Benita!
Aranyos vagy! Köszönöm!
Ti próbálkoztok már a tesóval? Vagy ti is decembertől? Majdnem egyidősek a fiaink. Én is május 20-ra voltam kiírva, de a kicsi drágám úgy döntött, hogy április közepén ő kijön ?)
Vendég
 


Hahóóó!

Mi földhivataloztunk ma...aztán feltámadt a szél...csapkodta a zsalut, Gabus nem bírt aludni, aztán most elájult az ölembe...este meg majd kukorékolunk...
Remélem Gabus nem lesz beteg...nem azért nem aludt...

A sütik tutik, csak folyik a nyálam...

Én már szerintem egy éve nem vettem magamnak semmit, még születésnapomra is Gabusnak kértem építőjátékot...hát ilyenek vagyunk mi anyák :oops:
danyuci
 
 


Benita!
Az e-mail címed ugyanaz, mint a msn címed?? Akkor arra küldeném a süti recepteket.
Éjjel alszik már Kevin? Tudsz azért pihenni?

Moti!
Mikor Levente született, én is úgy voltam, hogy egy csomó mindent vettem neki. Ha a hónapban marad pénzem, egyből Leventére költöttem. Mindegy volt, hogy kell-e neki, vagy szüksége van- e rá, én akkor vettem neki. Aztán volt egy időszak, mikor turkálókba jártam, mert tök jó ruhákat lehetett turizni, s nem is volt drága. :lol: De aztán muszáj olt leszoknom róla.Mikor mindig találtam a szekrényben olyan ruhát, hogy mikor rá akartam adni, kinőtte. Most hordja a Réka. Neki közel annyi mindent már nem vettünk. :D :D

Boni!
Nagyon jó dolgokat sikerült venned. Zsigának biztos tetszeni fog.

Évi!
Lillusnak jobbulást. Remélem már lement a láza. Biztos azért aludt annyit, mert már lappangott benne a baci.
Én még a tv-ben láttam, hogy úgy kell a lázat levinni, hogy a gyereket leülteted egy székre, a lábát meleg vízbe lógatod, (rakod), a felső testére hideg vizes lepedőt (pelenkát) csavarsz, majd egy száraz törölköző. Nálunk ez mindig bevált, s levitte a lázát.

Angie!
Én május 17-re voltam kiírva, s 22-én született meg Réka.
Ha legközelebb sikerül, még ikrek is lehetnek akár, s már egyszerre nagycsaládos leszel. :lol: :lol: :lol:

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Marya
Az e-mail címem ugyanaz igen, mint az msn-nél. Köszike előre is. :D
Éjszakai alvás: miután felébred, odabújik mellém, így ezután már reggelig alszunk. Tudom, h erről meg végképp nehéz lesz leszoktatni, de muszály nekem is aludnom!

Angie
Hát a kistesó tervezéssel én hadilábon állok. Ha nem lennék ilyen betoji, már lassan szülhetnék is. Viszont mindenképp szeretnék még egy babát, de hogy mikor, nem tudom. Kevin május 27-én lesz 3 éves, úgyhogy kb. egyidős a te gyermekeddel.

B.

Kép
benita76
 
 


Benita!
Elküldtem az e-mail címedre.
Nálunk is van olyan, hogy Réka éjjel átjön, bemászik közénk, s közöttünk alszik. Ha nem vagyok lusta vissza szoktam vinni a helyére. :wink: Ha tudsz így aludni, s nem bánod, hogy mellettetek fekszik, szerintem semmi rossz nincs abban, ha veletek alszik. :D

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Sziasztok!

Lillácskának és ZSigikének is jobbulást...hamar szedjétek össze magatokat...bár ebben az időben...egyik percben süt, aztán meg orkán erejű szél...

Boni, a játékok nagyon tetszenek nekem is...ügyes vagy...

Nálunk számítógép őrület van a köbön, nem lehet elrángatni tőle, ezért nem is bírtam eddig írni...DE tegnap beszereztem egy leselejtezett billentyűzetet...NAGYON BEJÖN...most együtt írunk és fülig ér a szája, elégedett nagyon...

Tegnap a melegfronttól kicsit gyagyagagya volt, de ma visszazökkent és édesdeden alszik...

Remélem a hétvégén marad a szép idő...rengeteg a munka...dió és a többiek...remélem egy kis kirándulás is belefér...puszi mindenkinek!

Danyuci
danyuci
 
 


Előfordul, hogy Gabus is közénk vágyik, de nem igazán szeretem, mert féltem a pocakom, így percek múlva "utazik" vissza a helyére!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
danyuci
 
 


Angie,

igen, a kistesónk is fiúcska lesz, úgyhogy neki nem sok ruhát kell majd venni. :D
Benita, csatlakozom, éljen az együttalvás! mi is megengedjük Boldinak, pedig előtte hangoztattuk, hogy azt aztán nem, stb....meg sokan okosok mondják, hogy árt a kapcsolatnak...akciózni éppen egyrészt nem csak a hálóban lehet, másrészt meg nem csak éjszaka.punktum.mi imádjuk, hogy ott van közöttünk, sokszor, mikor lefekszünk este, már várjuk, hogy mikor fog átjönni. :D ha meg esetleg nem jön át, felébredek hajnalban, hogy miért nincs még itt? :D
ja, a pocakomat én is féltem, de párnákkal elbarikádozom. :D

Danyu, Te emelgeted még Gabust?nekem már mondják, hogy nem kéne, mert ugye Boldi már 14,5 kiló, stb, na de mikor kettesben megyünk valahová, ki rakja be az autóba, ha nem én?mások hogy oldják meg?
Nmarya, én is most augusztusban Anyutól a házassági évfordulónkra Boldinak kértem pizsamát. :D nekünk éppen nem volt szükségünk semmire, neki meg még nem volt őszi pizsije. :D

KépKépKépKép
moti
 
 


Moti,
Nekem meg muszáj emelgetnem, mert őnagysága még nem indult neki egyedül a nagyvilágnak...a medencét tartó szalagoknak biztosan nem tesz igazán jót, de valamit valamiért...ez az autós dolog nálunk is így van, meg az etetőszék, babakocsi...azért próbálok figyelni...néha nagyon nem esik jól

Gabussal is már félidőben voltak fájdalmaim a keresztcsontnál, nekem szép lassan készül a szervezetem a szülésre...hát...már elkezdte :oops:
danyuci
 
 


Sziasztok!
Én is vagyok, csak valahogy annyira hétvégi hangulatom van, hogy se dolgozni, se írni nem volt eddig kedvem. De hamarosan indulok haza, még kb egy óra, és már itt sem vagyok!

Gyerekemelgetés: Higyjétek el, az élet úgy van kitalálva, hogy az anyukák emelgethetik a még emelgetést igénylő gyereküket, amikor szükség van rá. Én még olyanról nem hallottam, hogy valakinek azért ment el a babája, mert a gyerekét emeltette. A nagyobb gyerek már úgy sem igényli, hogy felvegyék, a kicsit meg még általában 15 alatt/körül vannak. És nem hinném, hogy bárki is hirtelen kapkodná fel a gyerekét, ha tudja, hogy óvatosnak kell lennie. Én legalábbis úgy gondolom, hogy nem árt, és bele van kalkulálva ez a terhes nő életébe.

Együttalvás: Én nem szoktattam Szilárdot az együttalváshoz, mert apával mindketten nagyon mélyen alvók vagyunk, és féltünk, hogy nehogy megnyomjuk (biztos, hogy ez hülyeség, de anyum is folyton is ezzel riogatott). Sőt, annyira megtanult egyedül elaludni a szobájában, hogy az oviban sem akar a többiek között aludni, ki kell vinni az ágyát a másik terembe, ahol egyedül tud aludni. Ez mondjuk jó is meg rossz is.

Danyuci!
Úgy rémlik, hogy nekem is Szilárddal már a 20. hét környékén el kezdett fájni néha a keresztcsontom.

Moti!
Gratula a kisfiúhoz!

Benita!
Na majd akkor öntünk beléd bátorságot, hogy belevágjatok a tesóprojektbe. Egyébként mitől félsz? Attól, hogy nehezen fog összejönni, vagy hogy esetleg nem fogod bírni a kettőt?
Vendég
 


Danyuci!
Már túl vagy a felén!!!! :lol: :lol: :lol: Gratula, már nincs sok hátra...

Moti!
Te is közeledsz a félidőhöz...
Milyen gyorsan megy az idő.

Teli van az erkélyünk katica bogarakkal. :twisted: :twisted: :twisted: Hogyan lehet tőlük megszabadulni????
Én hüle, kiteregettem a kimosott ágyneműt, s mikor hoztam be akkor látom, minden katica... :twisted: :twisted: :twisted:

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


nmarya,
Katica invázió????még mindig jobb, mint a pókok. :D valamelyik állat megeszi őket, de most nem jut eszembe, melyik az......

az emelgetés nekem tegnap óta valahogy nagyon nem esik jól, mármint húzódik a hasam tőle valahogy....dehát régen is emelgették a gyerekeket szerintem, plusz tehenet fejtek, stb...nekünk ezerszer könnyebb dolgunk van sok mindenben.mostantól a hosszabb cipekedést megelőzöm majd babakocsival.szerdán is úgy mentem Boldival piacra és simán ment.

jó éjt és jó pihit

KépKépKépKép
moti
 
 


Sziasztok!

Szeretném "reklámozni" saját magam e-könyvét. :-) Teljesen ingyenes, nem profitcélú a könyvem, viszont sok hasznosság van benne.

Ha van kedvetek megnézni:
http://kismamaknak.hu/e-konyv

Aida

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Marya
Privi nem jött, nem értem miért. Ha nem gond, küldd el újra légyszi. Írom a címem: benita76kukacfreemailponthu (bocs h így, de sok a spam)

Benita

Kép
benita76
 
 


Csajok,

tud valaki esetleg egy korrket, megbízható gázszerelőt, aki Budapesten (14.kerületben)Anyukámnál egy két dolgot meg tudna szerelni?

előre is köszi.

KépKépKépKép
moti
 
 


Benita!
Elküldtem ismét. :D :D

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Sziasztok!

Azért az emelgetéssel óvatosan. Én Zsófit nem tudtam kire hagyni, vittem a vizsgálatokra magammal, emeltem, cipeltem, mikor hogy jött ki a lpés, és a doki többször is mondta, hogy csak annyit emeljem fel, amennyit szükséges. Végül Fruzsi feje nagyon lenn volt már, és hat hét fekvés lett belőle. Nem mondom, hogy csak emiatt, de az biztos, hogy legközelebb még óvatosabb leszek. Amúgy autósülésbe megtanítottuk bemászni, azóta egyedül ül be :)
Vendég
 


Sziasztok!
Igen, ez a bemászás nekem is eszembe jutott. Amikor még én is babás voltam, Sziszkót én is megtanítottam, és még élvezte is, hogy milyen ügyes, hogy egyedül megy neki. Egyébként ez természetes, hogy az emelgetést csak nagyon óvatosan, csak amikor muszáj, és azt is csak lassan, nem hirtelen kapkodva szabad. De ez gondolom, magától értetődik. A hirtelen felkapás árthat, sőt!

Mi hétvégén Keszthelyen voltunk egy kicsit kikapcsolni. Szombaton Kehidakustányba mentünk pancsolni. Szilárdnak nagyon bejött. Tegnap egy nagy sétával zártuk a napot. Gyönyörű idő volt.

Ti mi jót csináltatok hétvégén? Készültek fincsi sütik, kaják?

Kisfiamról egy friss kép:
Kép
Vendég
 


Marya
Köszike, köszike megkaptam. 2x is! Csak előbb "reklamáltam", mint utána néztem volna.

Angie
Nagyon édes a kisfiad :wink: , ez a mosoly...... megzabálom!!!! :P :P :P
Hétvégém nekem pörgősebb volt, pénteken vendégek: főzés+sütés; szombaton nekiálltunk a garázsban csempézni, mielőtt felkerül a kézmosó, emiatt rohantunk néhány cuccért a Praktikerbe, délután Kevineztem. Vasárnap a szokásos nagyüzemi főzés + estére anyumék és tesómék jöttek vacsira, ezért délután újból friss menü készítése. Úgyhogy estére hulla voltam. Még jó, h ma nem kellett újra főznöm. De este már kell, h párom holnap tudjon finomat vinni ebédre.
Nekem a legközelebbi sétálós program a mindenszenteki temetőkbe mászkálás lesz. Sajnos elég sok helyre kell mennünk, úgyhogy egész napi progi lesz.

Benita

Kép
benita76
 
 


Sziasztok!
A hétvégén a bazilikánál jártunk, és eszembe jutott, hogy mikor Kristóffal várandós voltam (pont egy hónappal a szülés előtt), csinált rólam egy képet a férjem...Nosza, most is csináltattam vele, és gyönyörködöm a két év "termésében".Íme:
Kép 2007 novemberében
Kép Két évvel később :-)

Kép

Kép
linus
 
 


Ez a két kép nagyon jó :)

Hihetetlen, mi midnen történik két év alatt :)
Vendég
 


Linus!
Nagyon szépek a képek!

Pandi!
Hát igen, mi minden :( ....
Vendég
 


Most nem tudok visszaolvasni, de ezt muszáj kiadnom magamból! :evil:

Képzeljétek ma délelőtt mi történt velem. Be akartam menni a kismmaruha boltba.A babakocsit leállítottam a kirakat elé.Ebben a pillanatbna mellettünk megállt egy autó, amiben egy nő ült.De szorosan mellettünk.Megjelent a hátam mögött egy kétszáz kilós ürge, és felszólított, hogy tegyem máshova a babakocsit, mert ő így nem tud beszállni.Adtam neki egy alternatívát, hogy ha az autó kicsit hátrébb tolat odafér.Természetesen nem fogadta meg a tanácsom, hanem elkezdett csúnyán nézni, mire én gyerekkel a hónom alatt, nagy pocakkal, fogtam a babakocsit, és hátrébb húztam, hogy ő el tudjon mellettünk menni, és odaférjen a kocsihoz.A köszönet a következő volt: "Na látszik, hogy te egy redves, tetves, cafat kurva vagy, te büdös picsa!"(Nézzétek el nekem, hogy nem tudtam pontosan , szó szerint visszaidézni a megjegyzést, de kb. ez volt a tartalma.)
Reakcióm: :shock: :shock: :shock:
Az első meghökkenés után megkérdeztem, hogy tud ilyen undorítót mondani egy kismamaának, büdös paraszt (ennyit nekem is muszáj volt...), és hogy remélem kényelmesen be tudott ülni, meg elfér a kocsiban stb.De ő folyamatosan szidott az autóban is, így inkább abbahagytam, mert attól féltem, kiszáll és megver.A nő hátratolatott (persze már akkor beindította a motort, amikor a hátraállásom következtében az autójuk lámpájánál állt a kisfiam, a babakocsi és én...Tehát kénytelen voltam újra hátrébb menni, mert képesek lettek voltna elütni.(A vicces az, hogy amúgy az utcába nem hajtahatott volna be autóval, mert sétáló....)


Ti elhiszitek ezt??????Hogy ilyen létezik????Én azóta sem térek magamhoz....

Kép

Kép
linus
 
 


Linus,
ez nagyon durva!!!!!!!!
nem is tudok mit mondani, csak egyszerűen szégyellem magam, hogy ilyen országban élünk.....én a MArian Cozma eset óta még csak rájuk sem merek nézni, nemhogy beszólni nekik.pedig megérdemelnék.akár még többet is.és ilyenkor hol járnak a kedves rendőrök????????????
abba az utcába pedig tényleg tilos behajtani.persze nekik szabad.


én kicsit eltűntem, mert Anyukám beteg, és egyedül vagyok Boldival és egyszerűen annyit és olyan jókat játszunk, hogy nincs kedvem bekapcsolni a számítógépet, meg egyébként is, lent van a pincében, mert régen a gyerekszobában volt.....olyan jól lehet már velük játszani ebben a korban, én meg hogy izgultam, hogy mi lesz, ha vége a nyárnak. :D
tegnap voltam megint uh-n, htalmasa kezei és lábai vannak a Manónak, már most 3,3 centis a talpa.Boldi is ekkora volt, nagyon vicces, hogy még a sima uhn is annyira nagyok a praclijai.és végig hozzám beszélt, mikor az arcát néztük!direkt felém fordult, és beszélt, tátogott folyamatosan!nem tagadom, könnybe lábadt a szemem. :D

KépKépKépKép
moti
 
 


Linus!
Úgy felment a pumpám, mintha velem történt volna. Én is kiakadtam volna, de lehet, hogy én hátrébb sem állok, hanem már rögtön beszólok, mert én nagyon hamar fel tudom kapni a vizet. Mondjuk, egy kopasz paraszt bika lehet, hogy engem is visszatartana. Huh! Ki kell ráznom magamat, mert most rendesen kiakadtam.

Moti!
A nagy láb ismerős. Kisfiamnak is nagy volt, és már a korházban észrevettem. Sokáig nem is tudtam venni rá cipőt, mert nem elég, hogy hosszú, még duci is volt. Egyszer megkérdezte a barátnőm, hogy hány zoknit húztam a lábára (még nem hordott akkor cipőt). Mondom, kettőt. Nézett nagyokat, mert úgy nézett volna ki, mintha egy fióknyi zoknit feladtam volna rá. Tényleg olyan volt, mintha be lett volna gipszelve a lába. Még a mai napig nevetünk rajta apával. Alig 88 centi és már 26-os cipőt hord, amit általában az egy évvel nagyobb gyerekek szoktak :shock: :roll:

Többiek merre vagytok? Úgy eltűnt mindenki, pedig én cseverésznék veletek :wink:
Vendég
 


Angie, Szabolcsom 86 cm és 25-ös a lába! :roll: :lol: :wink:

Linus, tényleg nagyon durva, ami történt veled!!! :shock: :shock: :shock: Nem is találok szavakat, meg vagyok döbbenve! :shock:

Hétfőtől dolgozok, izgulok egy kicsit! Remélem Sz. jól veszi majd az akadályokat, mióta bölcsis, azóta nagyon anyás!
Megyek, sír!

Üdv,

Zita és
KépKép
Kép
zsz
Szeged
 
 


Linus, ez nagyon durva :shock:
Vendég
 


SZiasztok!

Igen...eltűntem...Gabus szombatra belázasodott...nyáron volt az a hányás-hasmenés, de más eddig nem...még nem volt iagazából beteg én pedig azt hiszem kicsit bepánikoltam...még a gyerekorvos száma sincs meg, mert sosem volt rá szükség...elvittem az ügyeletre...inkább a véleményemet itt megtartom magamnak....semmi baja, este már láza sem volt, aztán tegnap este megint belázasodott...nem értem...nem náthás, nem köhög...akkor miért lázas????

Ami még eszembe jutott, esetleg a fogak...eddig a 8 úgy kibújt, alig vettük észre, vagy a hátsókkal jobban szenvednek? Jobban megviseli őket? Teljes tanácstalanság...

Panndi,
Fruzsi lassan fél éves, te jó ég!!! Repül az idő...jó, hogy előkerültél...

Linus,
Én korábban egy hétig sírtam volna emiatt, de mióta Gabus megvan, Anyatigrissé váltam...na nem tette volna zsbere, amit kap tőlem...de egyébként nekik mindent lehet, és bűntetlenül megússzák...FÚJ!!!

Moti,
Képzeld, nem bírtam tovább és bejelentkeztem 4D uh-ra, nov.3-án este megyünk....olyan izgatott vagyok emiatt...nagy kezek-lábak...Gabusom volt a legkisebb az osztályon a 48 centijével, most sorban növi ki a 86os ruhákat, a lába pedig 18-as, hatalmas emberke lett, némelyik kétéves elfér a hóna alatt...

Zita,
ügyes légy a munkahelyen...drukkolok...

Angie,
tündéri a kiskrapekod...

Megyek kicsit eldőlök én is! Üdv: Danyuci
danyuci
 
 


Sziasztok!

Most már én is itt vagyok. Képeket válogattam, mert már olyan régen hívattam elő (2008. április óta már nem).
A DM-be van most, ha 250 db kép felett rendelsz, 19 ft darabja a képeknek. Válogattam magamnak, mamáknak, tesómnak.
A 20x27-es méretű 189 ft, s a mamáknak karácsonyra csináltatunk ilyen nagyítást.
Ezt meg is tudom mutatni. Kép
Nem ám valaki elárulja!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tehát, ma leadtam délelőtt a rendelést, talán pénteken meglesz, ha nem, akkor hétfőn mindenképp.


Vasárnap voltunk fényképezkedni, minden évben elvisszük őket, mikor a szülinapjuk van, s műtermi képeket csinálnak róluk.
Azokból szerettünk volna válogatni, hogy hívatunk elő, de még nincsenek készen. A DM-be meg okt. 31-ig lehet rendelni. Mindegy...

Angie, Linus!
Nagyon szépek vagytok a képen, ill. Szilárd és és Kristóf Linussal.
Már jó nagy hasad van. A vezeték nevetek Tulipán, vagy az lesz a keresztneve??? :oops: :oops: :lol: :lol:
Mire várod pontosan? Most nem akarok számolgatni.

Angie!
Szilárd nem akart belemenni a Balatonba?
Nálunk Réka még most is emlegeti, hogy mikor megyünk a Balatonra fürödni??? Bár mikor anyu megkérdezi tőle, hogy hol voltál, vagy hova mész, azt mondja, hogy a Balaton(on)ra. :D :D
Még a papa temetésére is úgy mentünk, hogy hozta magával az úszógumiját, mert ő a Balatonra megy.

Linus!
Ez a sztori, hihetetlen. Tényleg durva.

Hétfőn én is beszóltam egy férfinak, mert úgye hétfőn piac volt, s a sok hüle falusi ilyenkor jön be, s jöttek koszorúkért. Itt lakunk a piac mellett, s beálltak az összes parkolóhelyre. Sőt itt a lépcsőháznak van egy mélygarázs része, s még oda is beállt az ürge. Mondtam neki, hogy járjon el, mert nem szabad ideállni. Erre ő, el kell venni a jogosítványát, aki nem tud kijárni a mélygarázsból.
Mondom neki, próbáljon meg lendületből felhajtani, aztán azt lesni, hogy most melyik autónak is megy neki.
A vége az lett, hogy eljárt. De jött utána egy másik...

Szóval mindenhol vannak szerintem bunkó emberek.

Moti!
Anyukádnak jobbulást!!!!
Még ki kell használni ezt a jó időt. Olyan mintha tavasz lenne. :D :D
Én is akarok uh-on babát nézni!!!!! :lol: :lol: :lol:
Boldi is veletek volt? Megérti, hogy lesz neki kistesója?

Ma reggel hallgatom a Leventét, s mondja.
Mikor én nagycsoportos leszek, a Réka kiscsoportos lesz.
Mikor én iskolába megyek, a Réka középsős lesz.
Aztán utána lesz egy kistesóm. Ugye anya????
De tudod mit? Inkább két kistesót szeretnék, egyet nekem, egyet a Rékának.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Mondom oké, ha így szeretnéd. :lol: :lol:

Most már befogom, csak csacsogok össze-vissza, lehet, hogy nem is érdekel Titetket.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Évim, Ti hogy vagytok? Lillus megygógyult már?

Boni, Zsigivel mi újság?
danyuci
 
 


Danyu!
A széklete nem lazább egy kicsit?
Mert nálunk olyankor volt lázuk, mikor jött a foguk, s a székletük is híg volt. Adtam nekik Nurofen-t vagy Panadol-t, s utána lement a láza.
Jobbulást neki!!!

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Annamari,
de igen, én is nurofent adtam, az levitte, naponta 4-6 hígabb kaki van, ezért is fogra gyanakszom...

Köszi!
danyuci
 
 


Nmarya!
Ezt a képet hogy kell csinálni? Van valamilyen program? Én is nagyon szeretnék valami hasonlót, de nem tudom, hogy kell.
Vendég
 


Nmarya!
Dehogyis nem! Minden érdekel, amit írsy/írtok!!!
Sziszkóm is akart menni fürödni. Ő azt mondta, hogy szeretne a tengerben fürödni (nyáron Olaszban nyaraltun, és onnan a tenger). Úgy kabátostúl is képes lett volna belemenni. De végül beértük egy kis hattyú-kacsa nézegetéssel. Azért a pancsi sem maradt ki Kehidakustányban :) Édes a kisfiad a tesótervezgetéssel :lol: Annyira kis érzéenyek ezek a kölkök. A fiam, egy nappal a terhességmegszakításom előtt, odaült az ölembe, és vagy hatszór elmondta, hogy "szejetlek anya", és közben simogatta a hasamat. Én meg nyeltem befele a könnyeimet, mert tisztára olyan volt, mintha elbúcsúzott volna a testvérétől (a baba még élt a pocakomban). Pedig, ahogy megtudtam, hogy nagy eséllyel beteg a baba, tudatosan nem beszéltem neki többet a testvérről, hogy felejtse el. Nem is említette 4 hétig, aztán utolsó nap volt ez a "búcsúzkodás". Sokszor lebecsüljük a tudásukat, pedig ösztönből nagyon okosak ezek a nagyon pici kisemberkék.

Danyuci!
Nem lehet, hogy a három napos láz jött ki rajta. Néz meg a testét, hogy vannak-e nagyon apró piros pöttyök rajta. Ha igen, akkor erről van szó, és semmit nem kell csinálnod, csak 38,5 fölött csillapítsd a lázát. Ha három nap után is lázas, vidd el orvoshoz.
A fog önmagában nem csinál ilyen magas lázat. Egy kis hőemelkedés belefér, 37,5-ig. Azt mondják az orvosok (legalábbis egy része), hogy maximum olyan összefüggés lehet a fog és a betegség között, hogy a fog miatt legyengül az immunrendszer, és olyankor fogékonyabb a baba bármit összeszedni, de nem a fogtól fog belázasodni, és hasmenést kapni :roll: :roll:

Zita!
Akkor ti is nagy lábon jártok :lol:
Akkor hétfőn izgalmas napod lesz. Hamar bele fogsz rázódni. Én is gyorsan belejöttem, pedig egy teljesen másik területre kerültem, új emberek közé. Az első pár nap nehéz, aztán mintha otthon sem lettél volna 2,5 évig.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.29 12:52-kor.
Vendég
 


Sziasztok!

Tök jók a képek!

Linus! Ekkora paraszt embereket! Nagyon kiakasztó amit műveltek. Persze nekik mindent szabad...

Danyu! Jobbulást Gabusnak!

Annamari! Hogy csináltad meg ilyenre a képeket? Vagy ezt a műteremben csinálták meg ilyenre?
Levente nagyon édes lehetett!
Anyós mondta múltkor h szüljek egy kistesót, m akkor tuti ki kell h kapjam a szabimat, erre Petra meg közölte h neki nem kell kistesó. :lol:

Angi! A torkom is összeszorult ahogy olvastam a búcsút. :cry: :cry: :cry:

Nálunk a bölcsi kezd nehézkessé válni. Reggelente hatalmas zokogás, h "nem akajok bemenni, én haza akajok menni..." Aztán nem hajlandó semmit sem enni, aludni se... Nem tudom mikorra szokik be.

Teri

KépKépKép
pruci
 
 


Hello-hallo!

Köszönjük, talán már jobban vagyunk...de tegnap bevittem az ügyeletre, mert a saját doktornénink volt és kíváncsi voltam a véleményére...szóval semmi extra, csak piros a torka, de nem tudja igazából ledönteni, mert néha van láz-néha nincs, csak mivel egyszerre érkezik 4 örlőfoga az imm.rendszere kissé labilis...ma eddig még nem volt láza, talán már nem is lesz...vasárnap megint az ügyeletre kell visszavinnem, mert megint a doktornénink ügyel, hogy pocakosan ne aszalódja a beteg emberek között a váróban...ezt mondjuk nem bánom...

Na és ugyebár, ha már így összefutottunk, akkor megkérdeztem a véleményét az oltásról...kérdezte, hogy melyiket szeretném tudni, amit mondania kell, vagy a sajátját....ő nem olt gyerekeket és nekem sem ajánlja...szóval...nem oltatunk, álláspont maradt a régi...

Egyébként meg örült nekünk, mert eddig csak tanácsadásokon találkoztunk, mivel nyáron a hányásos esetnél épp szabadságon volt...arról nem is tud...és már rég látott minket...

Pruci,
ebben a beszoktatós dologban még nem tudok tanácsot adni...én imádtam bölcsibe és oviba is járni...Anyum szerint megváltás voltam a bátyám után...

Annamari,
nagyon szuper a kép, én is olvastam az akcióról, de most nem bírtam rendezni a soraimat, hogy összeszedjem a képeket a gépről...

Szép napot mindenkinek!
Danyuci :D
danyuci
 
 


Prunci!
Szilárd is most kezdte a mini-ovit, és az elején minden rendben ment. Az utóbbi 3 alkalommal már sírt reggel. Első nap én vittem, és alig bírtam otthagyni, mert ennyire keservesen sírni még nem láttam, és nyújtotta felém a két kezét, szakadt meg a szíve. Mondta az óvónő, hogy menjek, mert amíg ott vagyok, úgysem lesz jobb. 10 perc múlva, amikor hívom az óvónőt, már csicsergett a többiekkel. Azóta is sír minden reggel, de kb 2 percig. Hallottam, hogy van olyan gyerek, aki hónapokig, akár egy évig is sír minden reggel. Mégsem sérülnek meg lelkileg. Ez inkább nekünk, szülőknek nehéz.

Danyuci!
Nekem orvos az öcsém (ráasdásul gyógyszeriparban dolgozik), gyógyszerész a sógórnőm, és megkérdeztem tőlük, hogy hogyan vélekednek. Egyik sem olatja be magát, mert tudják, hogy az egész egy reklámfogás. Nem is tartják megbízhatónak az oltóanyagot. Szerintük, amit csak egy hónapja teszteltek, arról még sok minden nem derült ki. Egyébként a sógórnőm a Femibionnal is ugyanígy van. Nagyon fiatal vitamin, nincs háttere, és ezért ő nem is szedné. Inkább akkor az Elevit, és a többiek, amit már évek óta forgalmaznak, és van már megbízható tesztelési adat róla. Ez az influenza egyébként is fel van fújva, mert amivel riógattak, már itt kéne lennie. Ahhoz képest járványról szó sincs.
Akkor a ti dokitok is úgy gondolja, hogy a fogak maximum gyengítik az immunrendszert, amitől fogékonyabbak a prücskök a bacikra?!
Vendég
 


Teri!
Tessék hallgatni anyósra!!! :lol: :lol: Hiányzik neki egy kisbaba?? Petra is imádni fogja.
A lányok szerintem másképp viszonyulnak a kistesóhoz, mint a fiúk. A fiúkat nem nagyon érdekli, hogy most van ott egy baba, nem babusgatják, de a lányokban megvan a babázási ösztön, vagy már az anyai ösztön.
Legalábbis Réka ahogy a babáival játszik, meg a szomszéd kisgyerekkel.
A képet én csináltam, ill. a gyerekek az műtermi, de a háttér, s meg az egymás mellé rakás, már az én művem.
Ha küldesz egy képet Petráról, neked is meg tudom csinálni. :D :D :D
Vannak gyerekek akiknek könnyebben megy a beszoktatás, s vannak akik 1 hétig ordítanak, s vannak akik 1 hónap után kezdenek sírni.
Levente 2 év után kezdett el sírni, 2 hétfő reggelen is. Aztán abbahagyta.

Az oltáson én se gondolkodtam. Tőlem is kérdezték, hogy beadatom-e, mondtam, hogy nem.

Danyu!
Örülök, hogy jobban vagytok. Ha 2 napig láztalan volt, talán már nem lesz újra lázas.

Angie!
A mini-ovi az a bölcsi??? Vagy, hogy hogy ez a neve?

Ma telefonált a fényképész, hogy készen vannak a képek, holnap délelőtt megyek értük, majd rakok fel párat.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Nmarya!
Nálunk a faluban nincs bölcsöde, ezért egy buzgó anyuka, aki mellesleg óvónő végzettségű, indította ezt a mini-ovit, ami annyit jelent hogy 20 hónapos kortól lehet 4 éves korig vinni ide a gyerekeket. 3 éves, tehát óvodás kortól támogatja az önkormányzat, vagyis térítésmentes. Addig keményen perkálni kell. Mi heti kétszer visszük Szilárdot, és még így is havi 25e-be kerül. Majd ha betölti a hármat, ingyen lesz, és menet minden nap ugyanide, amig középsős nem lesz.
A karácsonyi képet milyen programmal szerkesztetted? Én is szeretnék ilyet csinálni.
Vendég
 


Teri!
Amikor kérdeztem Szilárdot, ő is mindig azt mondta, hogy nem kell kistesó neki. De amikor már ott volt a pocakban, nem reklamált.
Vendég
 


Angie,
amit nekem írtál, minden szó igaz...

Dokinéni szerint az egyszerre induló sok fog gyengíti az imm.r.t és ő nem olt...minden anyukának a szemébe szeretne nézni 5-10 év múlva is...
danyuci
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?