Új privát üzeneted érkezett!

A két éves kort nem hallottam, nekünk volt itthon de csak kétszer kentem egymás után és semmi hatást nem láttam (lehet nem voltam elég kitartó vagy az volt a baj, hogy már elmúlt két éves????), de egy csomó anyuka pozitívan nyilatkozik. Lehet, hogy fütyije válogatja! Egy próbát megér, csak nem tudom, hogy felírja-e a gyerekorvos.

Nem ezt nem az akció után kell akkor már minek. Ez pont, hogy valahogy szétválassza a hámot és könnyebb felhúzni...

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Mamacka!

Hát köszi a tanácsot, idén már nem akarok ezzel foglalkozni,de jövőre vagy legkésőbb sulikezdés előtt megoldjuk valahogy, suliig semmiképp nem akarok várni vele.
:?
csézjang
 
 


táblit javitom :)

csézjang :)
Nándit 3 évesen vittük sebészetre (vagyis előtte 2 évesen, de akkor azt mondták, várjunk 3 éves korig) A Bókay u-ba (SOTE I) mentünk, beutaló kell, ha nem személy szerint kérsz valakit, akkor időpontot nem kell(ett 1 éve) kérni. Mi 3 különböző dokihoz kerültünk, és mind nagyon szuperkedves volt, óvatos, és egyik sem akarta rögtön vágni, metszeni lefejteni stb) A csúcsdoki Dr Verebély, ő nagy szaktekintély mindenféle sebészeti ügyben. Nah. szóval, mikor 3 évesen mentünk, akkor először felirta nekünk is a Ftorokortot, és azt minimum 3 HÉTIG kell kenni, nagyon vékonyan. 3 hét után már oldódott a dolog, kb félig feljött, pedig Nándinak sem lehetett semennyire hátrahúzni. De még 2 hetet adott neki, hátha magától feljön. Végülis mikor visszamentünk, akkor bekente még egy szteroididos, lidokainos kencével, és fél óra múltán simán, kézzel felhúzta (nagyon óvatosan) egy orvostanhallgató. Olyannyira nem fájt neki, hogy közben végig dumált Nándi, hogy miket festetettek a falra stb. Mizután kiment a lidokain, kb 1 napig szólt, hogy csip a pisi, de nem nyüglődött, tehát nem hiszem, hogy nagyon berepedt neki a bőr. Én etttől tartottam a legjobban, mert a Zuram azt mondta, neki gyerekkorában felrántották (na, ez a barbárság legteteje), és utána ugyanúgy visszatapadt, mert berepedt, bevérzett. Nándinak azóta telhjesen hátrahúzható a bőr, esténként egyedül mossa, ezt számonkérjük rajta, nehogy visszatapadjon, de azóta nincs gond.

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 

 
 

Esténként a kádban amennyire engedi magát kicsit fel kell húzni! Azt szoktátok?

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Sziasztok!

Hű, de jó volt ez a hosszú hétvége, még tegnap is szabin voltam!
Visszaolvastam mindent! :D
Szép pocakok, és hihetetlen, mekkora különbség van közöttük!
Irigyellek benneteket az ingyen 4D miatt, na például ezért jó pestinek lenni!
Szabccsi! Örülök hogy sikerült nadrágokat venni! Esetleg a kolbászfesztiválon is voltatok?
Képzeljétek hogy megszívtam ma! Jó kislány akartam lenni, elmentem tanácsadásra reggel, már régen voltam, és kiszámoltam, hogy ha ma elmegyek, legközelebb úgy 4 hét múlva kell, és úgyis akkor lesz a cukorterhelés is. Erre a doki kitalálta, hogy milyen régen voltam vérvételen, és akkor menjek inkább a jövő héten a cukorterhelésre meg a laborba.!!! :x
Tehát jövő héten hétfőn labor, kedden pedig tanácsadás ismét. Pedig direkt úgy akartam intézni, hogy minél kevesebbet kelljen lógni a munkából!

Kép
aniko20
 
 


Ja és nálunk mindenkinél a szirupos változatot csinálják! Remélem nem fogok kitaccsolni! És az is érdekes lesz, hogy egyáltalán éhgyomorra eljöjjek otthonról. (Busszal járok dolgozni, egy Békéscsabától 10 km-re lévő városba, Békésre, és itt járok tanácsadásra is, mivel igazából békési vagyok, csak nemrég költöztem át Csabára)

Kép
aniko20
 
 


Igen voltam a kolbász fesztiválon, nagyon jó volt! Ettem egy sültkolbit, meg vettünk valami lángos félét :) Nagyon jó volt! :)

Amúgy ajánlom neked a Centerrel szemben lévő boltot, nagyon rendes a csajszi, adott még 10 % kedvezményt is, és tényleg nagyon egyedi cuccok vannak. A két gatya 18 volt, tehát ha azt vesszük semmivel nem drágább mint a C&A, és legalább nem minden kismamán van ilyen (bár mondjuk az nem zavart eddig sem).
Ja és jártunk a Center mögött, ahol a parkoló van, azzal szemben most fog nyílni még egy kismama bolt, érdemes lesz szerintem majd megnézded, mert elég jópofa ruhák voltak a kirakatba, de még most készül a bolt, úgyhogy most csak kívülről láttam.

Valaki beoltatja közületek magát?
Annyira nem tudom mikor teszek jót! Nagyon beszarattak ezzel az egész hisztivel, már úgy megyek át csekket feladni, hogy a kezem a szám elé teszem, tiszta örület!
Ti nem féltek tőle?

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Oltás:

Ha lehet, ne hagyjátok magatokat meggyőzni! Czeizelnek valószínű nagyon sokat fizettek ezért a nyilatkozatért...
Elég sok gy.doki, nőgyógyász, védőnő véleményét ismerem, egyik sem ajánlja a kismamáknak, gyerekeknek az oltást, a mi gy.dokink, aki nem mellesleg infectológus is, azt mondta a gyerekeknek tök fölösleges, 3 éves kor alatt nem véd az oltás (viszont, aki kapott Prevenart, az 80%-os eséllyel megússza ), én meg végképp be ne oltassam magam, mert jobb a békesség! És azt is mondta, hogy sem Ő, se a családja nem oltatja be magát! Ugyanezt mondta a nőgyógyászom is!
Egyszerűen arról szól az egész, hogy az állam nyakán marad a rohadt sok védőoltás, mert nagyon kevesen ijedtek meg a sorozatos rémisztgetéstől. Így nem járnak túl jól a gyógyszergyárak sem!
Úgyhogy beindult a rémisztgetős propaganda és, amin ledöbbentem, hogy a TV2 nyomja a leginkább ezt a szöveget!


Honey!

Na pont, amiról írtál, a képmutatás csúcsa! De sokan fordulnak el az egyháztól, gyülekezettől emiatt!
Dávidhoz itt is gratula!

Stike!

Neked is nagyon örülök!

Na, lépek, du. dokihoz kell mennem! Este, ha tudok, még jövök! Drukkoljatok, hogy ne legyen rossz a vércukoredményem!

Márti
borossné becz márta
 
 


Szabccsi! Örülök, hogy tetszett a kolbászfesztivál, mi csak vasárnap este néztünk ki, akkor már pakolásztak. Igazából hugomékhoz mentünk ki, kiállítottak ott, a ryn terápiás lábbeli békéscsabai üzletében dolgozik mint gyógytornász, üzletvezető, nem tudom ismered-e a terméket.
És annak is örülök, hogy a kolbi is ízlett, mert hallottam már rosszat is, hogy horribilis áron adnak csabai kolbász helyett lecsókolbászt. Undorító!
Ja, és köszi a tippet, majd megnézem az új boltot!

Oltás: nem, ezek után nem merem! Túl gyanús, hogy egyből elhallgattatnak mindenkit, aki ellene szól!
Ja és hál istennek kezdek kilábalni a náthából, de az orrdugulás még bosszant kicsit.

Kép
aniko20
 
 


Az oltással kapcsolatban az én dokim is ugyanezt mondta, hogy valószínüleg Czeizelnek elég nagy összeget ajánlottak ezért a nyilatkozatért!! Én biztosan nem oltatom be magam.

viggi79
Kép
viggi79
 
 


Nem oltunk és kész :)

Kép

Kép
ktouch
 
 


Szabcsi
Semmivel nem nagyobb a veszély mint eddig bármikor! Nyugi! :)
Moss kezet mindig, lehetőleg nagy tömegbe ne menj ha már dúl a dolog de ott még nagyon nem tartunk.

Én nekem mondjuk Czeizel sem etalon! :(

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Telefonon adott instrukciókkal vezette le a szülést egy mentésirányító hétfőn hajnalban a Balaton közelében. A mentőkocsi ugyanis még úton volt, mikor a szülés már megindult.

A mentőket hajnalban hívták egy Balaton melletti településre egy szülő nőhöz. Amikor a mentőkocsi már úton volt a helyszínre, egy újabb hívás érkezett, miszerint a szülés már megkezdődött. A hívást fogadó mentésirányító az apát folyamatosan utasítva vezette le a szülést egészen a baba világra jöttéig - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A helyszínre megérkező mentősök a további ellátásra kórházba szállították a jó állapotban lévő újszülöttet és édesanyját.


Jó ez a cikk!
Kicsit félek előrevetíti a jövőnket!
Állandóan ezen pörgök, hogy mi van ha otthon beindul a dolog. Tuti felhívjuk az orvosunkat, hogy segítsen! :)
A terv az, hogy egy-két héttel előbb felköltözünk, de Áron két héttel Andor két nappal előbb jött... hármaska ki tudja mit tartogat a számunkra! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Én sem hiszem hogy oltok, habár annyira nem vagyok biztos benne... Vagyis nem annyira hiszek a rémizgetéseknek (oltással kapcsolatban), csak annyira nem érzem nagy veszélynek az új influenzát, hogy beoltassam magam. Szóval inkább nem.

Csézjáng!
Hát valamennyit tudok a finnországi terhesgondozásról (pláne mert egy finn barátnöm szintén most terhes, szóval töle hallom hogy hogy vannak ott a dolgok). Ott inkább vedönöhöz kell járni sokat mitsem dokihoz, és senkinek nincs kiválasztott orvosa (mindenki ügyeletesnél szül). Ultrahang nagyon kevés van: csak a 12. heti és a 18-20. heti genetikai. Pluszba persze sokan mennek magánba egyrészt a 12. heti elött illetve 20. hét után 4D-re. De ennél többet általábna nem, mert pl. 4D ott kb. 200 euróba kerül (50e ft), nem kis összeg. De különben a terhesgondozás ingyenes, persze szülés után sem szokás fizetni az orvosnak. (Hát ez ami nagyon hiányzik F-ból :wink: ). Persze így nagyon kevésnek tünik a 2 db uh (9 hónap alatt!!), hogy itt 4 hetente látom a babát, de otthon az a szokás.

Ézek jutottak hirtelen az eszembe, amit még tudom hogy nagyon különbözik, hogy itt azt mondják hogy újszülöttel nem szabad kimenni több hétig (pláne télen), Finnországban sokkal korábban szokták kivinni a babákat, söt: kint is altatják, télen is (azt hiszem -10-15 fokig lehet kint altatni :wink: ).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anicca 2009.10.27 14:48-kor.

Kép
anicca
 
 


sziasztok

nem tűntem el csak a felújítás miatt nincs gépem
most a suliból írok
minden rendben, csak kicsit kényelmetlen így a felfordulásban, de gyorsan vége lesz

visszaolvasni nincs időm :(
remélem mindenki szuperül van, és jönnek már a kislányok is!

millió puszi
Ilona&Zsombor

Kép
yilonne
 
 


nekem a barátnőm gyógyszeripari cégnél dolgozik, ill. van egy nagyon súlyos betegsége, ami miatt állandó kontroll alatt van. éés

neki MINDEN orvos kivétel nélkül azt mondja, h igenis AZONNAL KÖTELEZŐ BEADATNI AZ OLTÁST! ő nem kaphatja meg, de a környezetében mindenki beadatta, h ő ne kaphassa el. szóval nem hisztéria és kampány. a gyógyszergyárak SOKKAL DE SOKKAL TÖBBET KAPNAK azokért a gyógyszerekért, amit akkor veszel, ha elkaptad, mint a jelképes összegű, magyar fejlesztésű vakcináért. az ismerősünka honvéd kórházban dolgozik, ahol most halt meg egy egészséges 31 éves férfi a h1n1 miatt. iszonyatos gyorsan fertőző nagyon durva influenza várható.

az oltás viszont SEMMILYEN káros hatással nincs, max. hőem. v lázzal jár.

a barátnőm kislánya most jött ki a telkiből, mert komoly gasztroenetrológiai problémája volt (13 hónapos), szerencsére meggyógyult, ott kivétel nélkül az ÖSSZES ORVOS azt mondta, h MUSZÁJ oltatni. így a bnőm és egész családja már elkezdte oltatni magát.
az összes orvos ismerősünk egyhangúlag tanácsolja az oltatást.

és fel vannak háborodva az oltás körül gyártott műhisztérián.

nem vitázni akarok, csak fontos, h van ilyen vélemény is.

azért durvább, mint a sima influenza, mert sokkal gyorsabban és agresszívabban terjed ezért több ember kapja meg ezért még több embernek tudják átadni.

a barátnőm, aki gyógyszergyárnál dolgozik azt is mesélte, h ez konkrétan úgy néz ki az oltóanyag, h az előző vírustestet kicserélik a mostanira, szal. kb olyan, mintha az aszpirint más csomagolásban kapnád.


anicca: én sosem értettem ezt a 6 hétig ne vidd ki a gyereket a levegőre cirkuszt :) én mindkét fiamat 5 naposan már sétáltattam.

KépKépKép
dongó
 
 


A higany nem káros a magzatra???
Én nagyon laikus vagyok a témában, és néha talán meg is lehet róla győzni! Ezt az egyet magyarázza meg valaki!
Ha nem káros tényleg beoltatom magam!

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Dongó gondolom akkor te be vagy oltva! Kijött a mellékhatása?

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Dongó!
Szerintem jó hallani hogy ilyen vélemény is van (az oltással kapcsolatban). Mégpedig azért, mert engem nagyon meglepett hogy itt mindenhol nyomják azt, hogy ne oltassatok stb. Finnországban holnap kezdenek oltani, a kismamákat elöször és szerintem a kismamák 90% beoltatja majd magát.
Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy szerintem furcsa ez a kemény ellenállás itt Magyarországon. Viszont: ahogy mondtam, én sem valoszinü hogy beoltom magam, de annak inkább azaz oka, hogy valahogy most jelen pillanatban nem érzem hogy annyira nagy az esély, hogy elkapjam az influenzát.

Nehéz kérdés mindenképpen. Az én nögyógyászom különben javasolta az oltást, de mondta hogy naponta változik a véleménye - szóval azért annyira nem volt meggyözö. :lol:

Kép
anicca
 
 


Sziasztok!

Na itt vagyok én is...

Mamacka!
Igen, ismerem valamennyire a környéket, ott tényleg pocsék közlekedni!
Osztom a véleményedet, amit vallással kapcsolatban írtál!
Csini a pocakfotó! :)

Heni!
Ezt nem gondoltam volna, hogy csak 2 kg-ot híztál! Hihetetlen! 8)

Stike!
Gratula a jó eredményekhez!

Minyu!
Tök jó, hogy eltűnt a haematóma!

De jó, 4 kiscsaj a tábliban! :)

Csnixi!
Gratu a kisfiúhoz!

Anicca!
Köszi a beszámolót! :)

Honey!
De jó, hogy minden ok! Szép név a Dávid!
Sajna nekem is vannak hasonló rossz tapasztalataim vallásos emberekkel, de megpróbálok azokra koncentrálni, akik nem ilyenek. Azért szerencsére még többen vannak a jóindulatú, kedves emberek közöttük. Én még mindig rendszeres templombajáró vagyok, férjemmel együtt, és a gyerekeinket is így szeretnénk nevelni.

Szabccsi!
A Czeizel-féle nyilatkozaton én is ledöbbentem. De szerintem ez már csak arról szól, hogy mindenki tudja, mekkora bukta volt ennyi vakcinát beszerezni, mert szinte senki nem akarja beoltatni magát. Így előszednek ilyen ismert szaktekintélyeket, meg politikusokat, akik reklámozzák a dolgot (nem kevés pénzért cserébe), hátha még valamit tudnak javítani a statisztikán. De én ezeknek a nyilatkozatoknak már nem dőlök be. Nem oltatjuk be magunkat, és kész. Aki akarja, tegye meg! És persze afelett sem török pálcát, ez mindenkinek a szuverén joga!
Filmet sajna nem tudom, honnan lehetne letölteni. A torna engem is érdekelne!
Hű, szép nagy pocak! :)

Csézjang!
Sajnálom a kisfiadat! Jobbulást neki! Remélem minél hamarabb megtaláljátok a megoldást!

Márti!
Teljesen igazad van az oltással kapcsolatban! Detto ez a véleményem!
Nagy driukk a vizsgálatra! Gyere majd az eredményekkel!

Anikó!
Örülök, hogy jobban vagy! További gyors gyógyulást!

Yilonne!
Tetszik ez az aláírás! :)

Velünk minden ok, pár napja Picurka már szabályosan nagyokat rugdos, olyan jó! :D

Szép délutánt, jó egészséget mindenkinek!

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


Oltás
nem hiszem hogy "felesleges hisztéria" lenne az egész, én sajna teljesen el tudom képzelni, hogy dec-januárra brutál járvány lesz!! Főleg, hogy sajna mindenki szarik bele és csak "összeesküvéselméletet" lát mögötte. Még azok is, akik minden rizikó nélkül beoltathatnák magukat ( felnőtt, érett egészséges emberek ) .
De ettől függetlenül én nem oltatom magam, se Flórát. Az egyetlen ok, hogy az oltóanyag teljes sejtes vírust tartalmaz, amilyet seholmáshol nem használnak Európában. ( Aniccí - Finnországban más típusú az oltóanyag mint itthon )
Régen, ha ilyen oltóanyaggal oltottak 1 évesnél fiatalabb babaát, akkor az nagyon komoly műhibapernek számított!! nem tudom most mitől lett hirtelen engedélyezve a teljes sejtes oltás. :shock:
De amit mi 100% megteszünk az az, hogy a férjemet és a szüleimet beoltatjuk (anyósomék nem hajlandóak ) + lerendezem a karácsonyi bevásárlást 3 héten belül, és a lehető legkevesebbet fogunk járni gyerekközösségbe.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Amúgy Czeizelen én is meglepődtem!! :shock: De az ő véleménye ellenére sem oltatom saját magam. Én naívan próbálom elhinni, hogy ő ezt őszinte tudása birtokában nyilatkozta és nem megvették kilóra.... :(

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


márti,
és pl a nagyobb gyerkőcöket + férjedet oltatjátok?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Ja még dongó hozzászólásához... a vakcina 1100 Ft-ba kerül az államnak. Nem nehéz kiszámolni, hogy ha valaki lebetegszik, akkor kb mennyi pénzt költ homeos, lázcsillapító, torokfertőtlenítő és egyéb bogyókra... az én tapasztalatom, hogy ennek simán az 5x-ét otthagyom a gyógyszertárban.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Ézek jutottak hirtelen az eszembe, amit még tudom hogy nagyon különbözik, hogy itt azt mondják hogy újszülöttel nem szabad kimenni több hétig (pláne télen)


Én ezt nem tartom reálisnak. Mínusz 20 fokba nem viszem ki de az azért ritkán van! :)

anicca
Finnországban holnap kezdenek oltani, a kismamákat elöször és szerintem a kismamák 90% beoltatja majd magát.


Finnországban nem ugyanez az oltóanyag!

Én tartom a véleményem hogy gyógyszeripari lobbi az egész! :)

Az orvosok nagy százaléka oltásellenes. Persze hogy nem 100% de jóval több mint a fele.



Kismamákon végzett kísérletek nincsenek, illetve még nem mérhető a magzatra gyakorolt hatása!
Fél év, vagy pár év múlva meg majd széttárják kezüket, hogy hát bocs ezt nem tudtuk. De az idő kerekét nem tudjuk már visszatekerni.
A vírust nem 100% hogy elkapom, de ha benyomatom ezt a kérdéses szert az bent lesz mindkettőnk szervezetében.

Szerintem egyszerűen be vannak tojva mert kifizették azt a rengeteg vakcinát és nincs rá akkora igény! Most megy a paráztatás.

Tegyen persze mindenki lelkiismerete szerint.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


A nőgyógyászomat még majd én is megkérdezem! Kíváncsi vagyok mit mond erről! Benne nagyon megbízom ő az egyetlen aki megingathat, de nem tudom elképzelni, hogy másként fogunk dönteni.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Dongó gondolom akkor te be vagy oltva! Kijött a mellékhatása?


A rövidtávú mellékhatása nem is annyira érdekes, de hosszú távon vajon mit okozhat!???
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mamacka 2009.10.27 18:28-kor.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Az azért már eléggé világos számomra, hogy kismamák többsége (legalábbis akiket én ismerek - Titeket is beleértve) nem oltatja magát - tök jogosan.
De apukákat, közeli hozzátartozókat sem oltattok?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Kép babalak a 22. héten

Kép Dávid

Kép iszom egy kicsit... [img]

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 8.3739.jpg[/img] ezzel rugdosom anyát!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Kép

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Nálunk a családban senki nem oltatja magát.
Az oka annyi, hogy 150 embert teszteltek, ebből 2-en lázasak és betegek lette, (innentől kezdve fertőz). Ha a családomba valaki megkapja, és nem elég erős az immunrendszere, és lázas beteg lesz, esetleg nekem átadja, az már egy kombinált H1N1 vírus lesz.
Ezt a háziorvosom magyarázta el, ez van nekik az ÁNTSZ által kiadotakban. Sopronban amúgy összesen 3 orvos oltott eddig, pedig 55.000 fős város.
Konkrétan mióta ezt tudom, én azokat is kerülöm akik oltva vannak!
Ez pedig családon belül elég ciki! :)

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Nagyon aranyos a picúr Honey! Már én is alig várom a csütörtöki UH-t! :)

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Az azért már eléggé világos számomra, hogy kismamák többsége (legalábbis akiket én ismerek - Titeket is beleértve) nem oltatja magát - tök jogosan.
De apukákat, közeli hozzátartozókat sem oltattok?


Honey
Én gondolkodtam ezen is, de aztán hallottam amit szabcsi is ír, hogy úgy fertőzhet... azt meg köszönjük szépen! :(


Cuki a bébi és a pocakod! Döbbenet! :) igaz majdnem egy hónappal idősebb is vagy nálam!

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


szabcsi,
háát ciki nem ciki, de én pl felfüggesztettem mindenkivel a puszilkodós köszönést. És bejelentettem az egész családnak, hogy az első prüszkölésnél távoltartom magunkat.
Ja, és most baromi szigorúan fogjuk venni a babalátogatást, ha meg van a pici.
Van egy fertőtlenítő szer a kocsimban, azonnal áttörlöm vele mindkettőnk kezét, bárhol voltunk is. ( szerencsére BKV-val nem kell közlekednem)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


mamacka,
én szabcsi verzióját még nem hallottam. Mármint, hogy az oltott emberek is fertőznek. :shock: :shock:

Bevallom, kicsit csalok :wink: , ugyanis már régóta tudom, hogy nem márc 1 a terminusom, hanem feb.25. Csak mire ez kiderült ( 14. hét ) már nem akrtam átmenni a februári topicba - főleg, hogy eleinte oda írogattam és ultra gáz a társaság. :oops:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Én is tartozhatom akár az áprilisiakhoz is az egyik jóslat szerit, de szerintem márciusi baba lesz!

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


A szigorról jut eszembe, hogy képzeld az egyik mama mesélte, hogy az Istvánba amikor szült az ágyszomszédja egy roma nő volt. A férje szinte beköltözött a gyerekágyra elterpeszkedett a fotelban és kiszolgáltatta magát a frissen szült feleségével, ugyanis beteg volt és neki járt!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Lázasan köhögve ott tespedt és senki nem mert neki szólni! A nő meg etette babusgatta!

Én tuti saját felelősségre hazamentem volna!

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


mamacka,
én szabcsi verzióját még nem hallottam. Mármint, hogy az oltott emberek is fertőznek.


Állítólag a teljes sejtes oltóanyag miatt van, bár a bárányhimlő elleni is fertőzhet!

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


mamacka,
komolyaaan???!! A bárányhimlő elleni is?! Pedig pont most akartam beadatni Flórának ( a Gekkos csoporttársának a kistesója a bárányhimlőtől kapott 2 hétre, féloldalú bénulást - na akkor eldöntöttem, hogy beadatom! )

Katasztrófa! Én leginkább emiatt nem választottam az Istvánt. De ez miért jó? Mármint hogy ennyire nem korlátozzák a látogatást?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Mitől ultragáz a februári társaság? csak kíváncsi vagyok.... :) Vagy olvassak bele és megtudom...:P

Szép, csini pocak Honey!!!

Kép

Kép
ktouch
 
 


Honeymoon :)
Nálunk apája csütörtökön kapja a szurit, a cég fizeti neki. Magamat és a gyerekeket nem oltatom be, de fertőtlenítős kendő nálam is van, sőt, most heti 1x fertőtlenítős cuccal végigtörlöm az összes kilincset (beleértve a bútorokat) + a klaviatúrát, egeret, és vettünk fertőtlenítős folyékony szappant (clarasept), apája ezzel mos kezet, ha hazajön, Nándi ovi után. Lehet, hogy már ez is túlzás, de jobb félni.
Képek szuperek, irigy-irigy :)
terminus: nagy ügy, nálam a doki is korrigál, áthuzigálta a kiskönyvemben is, mintha az a 2 nap annyit jelentene. Úgyis akkor jön, amikor akar. (vagy amikor segítünk neki :wink: :P :P :P )

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Katasztrófa! Én leginkább emiatt nem választottam az Istvánt. De ez miért jó? Mármint hogy ennyire nem korlátozzák a látogatást?


Én szeretem ezt a rendszert mert apa sokat velünk lehet és én eddig mindig remek szobatársakat kaptam, nem volt semmi gond.

Andorral az utolsó napra betettek egy roma lányt de azt kibírtam. Jópofa volt. Két lány jött, az egyik vihogott idétlenül viselkedett, magamban még mondtam is remélhetőleg a másik vár babát. (12 hetes volt kóros hányással került be). A meglepetés akkor ért amikor kiderült, hogy a vihogós a másiknak az anyja!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: és még a lányon kívül van 5 gyereke! Annyi idős volt mint én! No hozzájuk is jöttek csőstül de azt már kibírtam.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


mamacka,
komolyaaan???!! A bárányhimlő elleni is?! Pedig pont most akartam beadatni Flórának ( a Gekkos csoporttársának a kistesója a bárányhimlőtől kapott 2 hétre, féloldalú bénulást - na akkor eldöntöttem, hogy beadatom! )


Én ezt hallottam de meg kell kérdezni orvostól!
Az a baj, hogy én pl azt sem tudom, hogy voltam e himlős. Áronom az oviból meg simán hazahozhatja! Nekünk sem ártana beoltatni!


Olyan példát is hallottam, hogy a szülőknél pikkelysömör formájában jelentkezett.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


a gyerekorvos ismerősünk még nem foglalt állást velem kapcsolatban, de lehet h én is beoltatom magamat.

bárányhimlő elleni oltás, én azt is beadattam.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dongó 2009.10.27 23:01-kor.

KépKépKép
dongó
 
 


mamacka,
én úgy tudom - de lehet rosszul - hogy a pikkelysömör a bárányhimlő velejárója. Immunrendszer függvénye, hogy előbukkan -e. Akinek volt bárányhimlője, lehet sömöre , de nem feltétlen kell, hogy legyen. Viszont ha nem volt b.himlő, akkor a sömör sem jöhet elő.
Én voltamb.himlős, mert emlékszem rá, de ettől függetlenül jobb a békesség...
A 2008 júniusi topicban egy 6 hetes baba lett b.himlős!! Pedig tesója sem volt, nem vitték még igazán sehova! :shock: (mondjuk semmi baja nem lett )

minyu,
jaja ...én is ezért nem szóltam neked a terminus miatt. Lényegében tökk mind1. Meg én úgyis tudom, hogy nem akkor fogant... csak legfeljebb picit nagyobb az átlagnál, ezért a feb.25. Viszont a baba érettségét tekintve márc.1. Na nem mintha az az 5 nap sokat jelente :D :D Max a türelmetlenségünknek. :D

ktouch,
olyan hihetetlen veszekedések voltak már rögtön az elején, amilyet ritkán látni, és kritikán aluli stílusban! meg valahogy mindenki mondta a magáét és soha senki nem reagált a másik írásaira.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Én meg úgy tudom, hogy nem konkrétan a velejárója hanem mivel ugyanaz a herpesz vírus okozza megjelenhet. És így jelentkezhetett a szülőknél is.

Én is kíváncsi voltam és beleolvastam... nekem néhánynak a stílusa sem tetszett ahogy fogalmazott... el tudom képzelni, hogy veszekedéskor ez hogy nézett ki! :(

Az előző csapat, Andorral nálunk is elég gázos volt... Illetve pont az volt a baj, hogy voltak nagyon jófej mamik de volt néhány elég érdekes. Az utolsó hetekben mindent megtettek, hogy kihajtsák magukból a babát. Széles terpeszben guggolgatott lépcsőzött stb. De még hetekkel a kiírás előtt! Túl lépéskor szoktak bábakoktélt inni, no ő már azt is itta előtte! :( Úgy sajnáltam a kicsit.

Nem is írtam oda utána már.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Sziasztok!

Bekukkantottam mai is ide hozzátok egy pici! :)
sok jót írtok!

anicca: én éltem egy kicsit Norvégiában, és ott is ment ez a kinti altatás, télen is. Először nagyon ellene voltam, de miután láttam, h milyen jót tesz ez a gyerekeknek, sokkal erősebb az immunrendszerük, mint nekünk magyaroknak, és tényleg a friss levegő aranyat ér! :) De mondjuk itthon nincsenek ilyen körülmények, ezért én itthon nem altatnám kint a babámat!

Oltásról: én sem oltatom be magam. mi is vettünk fertőtlenítős szappant otthonra.

Honey:
nagyon jók a képek (pocidról is), szép a kisfiad!

Kép

Kép
csnixi
 
 


Lányok!

egy kis sefítséget szeretnék kérni: ma már többször begörvsölt a lában, a vádlimnál főleg, és mpst este is. Sajni nem nagyon múlik...
Mitől van ez? Mit tudok ellene tenni? Köszi!

Kép

Kép
csnixi
 
 


csinxi: ez tök természetes. szedj/igyál magnéziumot, kálciumot és el fog múlni.

mamacka: az április/májusi topik volt? pumpókáék?

KépKépKép
dongó
 
 


beleolvastam a februári topikba. nekem a nagyon durva szélső jobbos megnyilvánulások iszonyú gázosak. de nem az én topikom, nem akarom őket bántani, nekünk se esne jól, ha vhol fikáznának minket. :?
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára dongó 2009.10.31 20:20-kor.

KépKépKép
dongó
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: