Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jaspis, köszi a labdát, majd kereslek, hogy mikor tudnánk talizni. Ez a hetünk most elég zsufi, valószínű majd csak jövő héten.

Kriszta, sajnálom a szopi ügyet, de a lényeg, hogy Bogi ilyen aranyos, jókedvű kislány. És kis husi :) A babavilágos fotó nagyon tuti, az alany is és a fotós is nagyon jó!

Nálunk az éjszakák visszaromlottak, ahogy vártam, Balatonon mindig ez van, de tegnap már itthon voltunk, mégis háromszor keltünk :roll:

Viszont nagy újság van, Julcsi végre megtanult hasra fordulni. Csütörtökön csinálta először, tegnap meg már így beforogta a szobáját:
http://www.youtube.com/watch?v=ZFnTHl8dOsM
http://www.youtube.com/watch?v=ca8QhXHkqgk

Majd hozok még pár szép Balcsis fotót, de most hív a főnök :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Szilvi, remélem a héten már eljutunk ringatóra.
Zizi, ti merre voltatok pontosan a hétvégén?

És még egy Julcsi fotó, már a pelenkázón is folyton hasra fordul :)
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Zita978 nagyon jók a videók Julcsiról! Nagyon ügyes a fordulással!!!! Szép a Balaton is! Jó súlyban van Julcsi!!! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,
Hát gyönyörű egy idő van, legszívesebben bebújnék a szék alá és tavaszig ki sem jönnék.
Utálom a téli időszámítást is.

Zita,
Mindenképpen jövök majd fotókkal, apától gépet lenyúlom este és holnap remélhetőleg már sikerül feltöltenem az új gyöngyszemeket.
Julcsiról olyan szép képeket tettél fel.
Tüneményes a videón is.

Zizi,
Köszi a drukkokat.

Colin,
Hogy érzed magad ?

Szilvi,
Ígérem jelentkezem majd és beszámolok priviben is a titokról 
Jó lenne talizni, tényleg összehozhatnánk valamit.
Örülök h gyors és fájdalommentes volt a beavatkozás.
Miért váltottatok ?
Drukkolok tesóügyileg.

Reni,
Köszi Neked is a drukkokat.

Szonce,
Hol vagy 3 hétig ?

Kriszta,
Köszi Neked is.
Bogi tüneményes a képen.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Mi éppen vacsizunk, második mackósajt, lassan befalt egy teljes zsömlét is, nyami nyami persze még kis sonka, és paradicsom is társul a sikerhez.
Hétvégén jöttünk-mentünk Marci nagyon elfáradt, persze ő az egyetlen aki nagy ívben tojik az óraátállításra. BRRRRR

megyek mert reklamál a túró rudiért :-)

kubuspace

Kubuspace én is így érzek a téllel... nem szeretem a sötétet a hideget a nyirkos időt.... Marcinak van étvágya! :D Sajnos nálunk szopisztrájk volt múlthéten.. biztos a foga miatt.... (mindig arra fogom) :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok lányok!

Bocsi a zavarásért.
Januárra várjuk szemünk fényét, kis kukisunkat. :D A Jánosban fogok szülni, Dr. Hunka Rezső az orvosom. A kórházi csomagban kérném a segítségeteket. Ti már tudjátok, hogy mit jó vinni, mire számíthat az ember. Lehet, hogy írtatok már róla, igyekszem visszaolvasni csak amíg még dolgozok ez elég nehézkesen megy innen bentről. Persze miért ne, de a finisben pont a legnagyobb a hajtás. :oops: :?

Előre is köszi a segítséget! Örök hálám érte. :)

Kép
detti_

Sziasztok!

Hogy vették a gyerkőcök az óraátállítás akadályát?
Nekünk nagy mázlink volt (most is), mert Flóra kivételesen egy hatalmasat aludt délután (több mint 3 órát), így simán fennmaradt egy órával tovább.

Detti, a szülésfelkészítőn adnak egy nagyon hasznos listát arról, hogy miket érdemes vinni a kórházba. Nekem sajnos csak papíron van meg, ezért nem tudom neked elküldeni. De talán ha van válsztott szülésznőd, akkor tőle is elkérheted.

Reni, voltatok tegnap Dúdolón? Minket a rossz idő elbátortalanított.

Kriszta, én is sajnálom a szopit, de a lényeg tényleg az, hogy Bogi szépen fejlődik.

Zita, mi Tótvázsonyban voltunk, ez Füredtől pár kilométerre északra van. Nagyokat kirándultunk, Fló is nagyon élvezte.

Julcsi most kezdtett forgolódni? Flóra még csak időnként véletlenszerűen fordul át hátról. Amikor 4 hónapos korában a kötelező vizsgálaton voltunk az orthopédián, a doktornő totál ránk ijesztett, hogy gáz, hogy Flóra még nem forgolódik. Pedig akkor még csak 4 hónapos volt. Azt mondta, ha 5 hós koráig sem kezd el rendszeresen forgolódni, akkor menjünk vissza. Annyira semmi kedvem hosszan várakozni szegény csajszival egy csomó náthás gyerkőc között (az orthopédia pont a gégészet mellett van), úgyhogy még picit várok, hátha hamarosan rákap a forgásra.

Szerintetek is probléma, hogy még nem forgolódik?

Kép
zizi27

detti_,
átküldtem priviben a listát, ami szerint én pakoltam.
krisztacsillag

Sziasztok,

Millye,
az igaz hogy étvágy van és lassan átlépjük a bűvös 10 kg-os határt, yeah. Na persze nem célom hogy hízlaljam a gyerekemet.
Andris ? szopisztrájk továbbra is ?

Detti,
üdv közöttünk.
Mesélsz majd ?
amennyiben Kriszta a jános kórházas listát küldi át akkor szerintem (én véleményem) pár dolgot le lehet róla hagyni.
Ha gondolod megnézhetem.

Zizi,
óraátállítás, brrrrrrr nagyon carul, másnap a régi szerint ébredt, szóval mindenki mint a mosott rongy. Szerencsére azért kárpótolt minket ma éjszaka egy 9-7-ig történő alvással.

Forgás: nem lehetne szerinted ösztönözni kicsit Flót ? játékokkal, gyakorlatokkal ? De lehet h próbáltátok már. Mindenesetre no para.

végre elaludt, pörögtünk egy jó nagyot reggel, most legalább pár dolgot én is el tudok intézni :-)

Süt a nap :D
Mindenkinek nagyon szép napot kívánok.

kubuspace

Sziasztok!

Köszönöm a segítséget, nagyon arik vagytok. Azt hiszem lassan beköszönt hozzám a parázós időszak. Mármint most aggódóban vagyok, hogy mire van még szükségünk. :oops: Pedig még van időnk.

Krisztától egy szép hosszú listát kaptam *örök hálám itt is érte*, éppen emésztgetem. :D 8)

Igazából teljes analfabéta vagyok János téren, pedig nem nagyon jártam még más kórházban. Ott születtem 84-ben, oda jártam gyerekkoromban szemészetre (gyerekkori bandzsaságom volt, amit kinőttem 7 évesen szerencsére), de ennyi. A dokimhoz a rendelőjébe járok. Eddig 3x kellet mennem a Jánosba, nyaki redőre, genetikaira és a terhelésesre. A dokim azt hiszem egy héten egyszer van bent, csak oda tartozik, tehát gondolom nem sok kismamival fogok itt találkozni, aki ismeri, vagy nála szült. :cry: Eddig egy anyukával találkoztam az egész világhálón, aki nála szülte a kisbabaáját és fórumozik máshol. Viszont ő ódákat zengett róla és mivel nővérkémmel (ők júniusra várják első babájukat - gyarapodik a család :lol: ) már évek óta nagyon meg vagyunk elégedve vele, így maradtunk nála, bízunk benne.

Röviden ennyi, de kérdezzetek nyugodtan.
A tesztelés után regisztráltam a fórumban május körül, utána a nyár-ősz eleje kicsit kiesett, voltak családi gondok, dolgok, háttérbe szorult az internet. Most remélem újra be tudok majd kukkantani minél gyakrabban innen bentről is. Decembertől viszont otthon leszek ha minden igaz, és végre találnak valakit a helyemre. Akkor fogok belekezdeni otthon a rendezgetésbe. :lol:

Kép
detti_

Kubu,
édes lehet Marci, ahogy tömi a macksajtot. :)
Nem azt a listát küldtem, hanem a sajátomat. Ebben minden benne van, ami a babának vagy nekünk kell a kórházi napokra... lehet, hogy kicsit több is, de én így éreztem jól magam. :)
Igen tényleg jó, hogy süt a Napocska, mi is készülünk délután sétálni egyet.

Zizi,
nekem nem tűnt fel, hogy Bogit megzavarta volna az óraállítás, mert a foga miatt most kicsit össze-visszalaszik...

Zita,
nagyon szép helyen voltatok. Julcsi pedig tüneményes... a forduláshoz gratula, nagyon ügyesen csinálja a kisasszony. Mi még éppcsak próbálgatjuk... már hason fekve néha lendületet vesz Bogi, de ez még nagyon az eleje.
Mostanában mi is többször kellünk, én a fogzásra fogom...

Millye,
sajnálom a szopisztrájkot. Nálunk Bogi 3-4 napig meg sem volt hajlandó próbálni a cicizést, erre ma éjszaka és reggel is csemegézett, igaz csak 70 milit, de én már annak is örülök.

Dühödök egy picit. Nem elég, hogy már 2x vittem le a kocsit a szervívze a légzsákkikapcsoló gomb miatt feleslegesen, mert nem volt ott a szerelő, most hívtak, hogy elrontották a légzsákok automatikájáját, amihez nem lehet alkatrészt kapni jelenleg az országban... komolyan mondom, hihetetlen....
krisztacsillag

Detti_ üdv köztünk! nekem Kubu küldte át azt, hogy mi kell a kórházba. ha gondolod küldj egy privit az email címeddel és elküldöm neked! Gratulálok a pocaklakóhoz!

Zizi27 óraátállítás? Első nap 1 órával hamarabb kelt fel :lol: viszont nem aludt el hamarabb :shock: Flóra ügyes baba!!! :D Szerintem nem nagy probléma hogy nem forgolódik, de tudsz neki segíteni különböző játékos versikékkel mozgatod stb... ezt annó leírtam, hogy mivel tudod segíteni a mozgását!!!

Kubuspace nagyon jó súlyban van marci is! Ma voltunk a védőnőnél és a fiam 8950 gramm és 75,5 cm. Szopisztrájk... háááát ma sem volt nagyon a toppon..... remélem lesz jobb is.... mindenesetre el voltam keseredve egy kicsit.... de most örülök, hogy 2 cm-t nőt és még hízott is, de az álomhatár kilenc kilót nem nagyon akarja átlépni :D

Krisztacsillag örülök, hogy Bogi is cicizik!!! :D Remélem sikerül megcsinálni a szerelőknek a kocsit!!!

Kép

Kép

Kép
millye

Zizi, szerintem ne aggódj, elvileg fél éves korukra kell forogjanak. Julcsi pár napot késett vele :) Igaz, hasról hátra már csinálta két hónapja, de visszafele csak most tanulta meg. És nagyon élvezi, egész nap pörög-forog, most sokkal könnyebb vele az élet, bár most meg jobban kell figyelni, hogy ne essen le mindenhonnan :roll:
Minket nem riogatott senki, hogy gond lenne, azt mondták a nagy súlya miatt kicsit lustibb az átlagnál :)

Millye, és hogy álltok a hozzátápival? Eszik már rendesen Andris gyümit-főzit? Julcsi nem túl lelkes etéren egyelőre :?

Kubu, és a zsömit a 8 fogával nyomja Marci? :o Vagy több van már neki? Fotókat várjuk!

Detti, üdv köztünk!

Kriszta, ez nagyon bosszantó, és akkor mikor hozzák helyre a kocsidat? :twisted:

Mi átálltunk az új időre. A később fekvéssel nem volt gond, a kelés meg eddig is összevissza volt nálunk, most sincs másként :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Zita978 hozzátáplálás nagyon jól megy már! Az volt a baj, hogy nem szerette a túl pépes ennivalót csak a darabos megy neki.. szóval csak összetöröm és eszi :D remélem Julcsi is hamar enni fog... mondjuk nekem mondta a dokinő, hogy jól szopó babáknál elő szokott fordulni, hogy nehezebben fogadnak el más ennivalót.... :shock: én tapasztaltam.... :D

Kép

Kép

Kép
millye

Millye, ez érdekes, hogy darabosan szereti. Én még nem merek darabosat adni, mert már a sütőtöktől is öklendezett, mivel nem csúszik annyira, mint a barack :roll: Bár van már hat foga, még nem tudja, mire jók :) Nekem is mondta a védőnő, hogy az ilyen "szopógépek" nehezebben fogadják a rendes kaját :D Végülis nem bánom, ha még szopizik egy darabig, neki is jó, meg nekem is, hogy bármennyit ehetek, nem hízom :lol:
És mik András kedvencei?

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok!

Köszi a bíztató szavakat Fló forgásával kapcsolatban!

Millye, nem emlékszel, hogy kb. mikor írtál a mozgást segítő praktikákról? Csak mert így könnyebben tudnám megkeresni. Nagyon köszi.

Mi csak egy hónap múlva kezdjük a hozzátáplálást, de már izgulok kicsit. Igazából én annyira szeretem a szoptatást (egyszerű, kényelmes és olyan bensőséges) és Flóra is imádja, hogy nem sok kedvem van a hozzátápláláshoz. Persze tudom, hogy ez nem az én kedvem kérdése. :wink:
Kíváncsi vagyok, Flórának hogy fog tetszeni a rendes kaja. Én inkább csak szopi után akarom majd megkínálni pár falattal, mert még egy ideig nem akarok szopit kiváltani.
Ti hogy csináltátok (előtte vagy utána adtátok a pépeket)?

Kép
zizi27

Zizi, először én is szopi után kínáltam, de úgy semmi sem evett Julcsi. Úgyhogy most két szopi közben szoktam, így picit többet eszik, de így sem nagy mennyiséget.
Azért ám a szopizás bensőséges volta egy idő után elkezd elmúlni, ahogy elkezdi őket érdekelni mindenféle. Julcsi már nézelődik közben, rúgkapál, cicimet karmolássza, rángatja, és néha úgy fordítja el a fejét, hogy nem engedi el a cicit. És néha harap is. Én is nagyon szeretek szoptatni azok miatt amiket te is írtál, de azért már érzem, hogy ez nem tarthat a végtelenségig :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Zizi27 Én szopi előtt adom neki a zöldséget, gyümit.... és mozgásfejlesztés.... Kicsit sok lesz.. bocsi előre is de ezek nagyon jók!!!!!

Az átfordulás segítése:

Előkészítés: Már 2 hónapos kortól tegyük naponta többször pár percre hasra az ébren lévő babát, hogy erősödjön a hát és a nyak izomzata! 3 hónapos kortól legyen egyre többet hason a baba! Ekkor már érdemes nappal leköltöztetni a földre egy plédre vagy játszószőnyegre. Ez kellőképpen kemény és biztonságos felület a támaszkodás és a forgolódás megkezdéséhez. A hát- és nyakizmokat úgy is erősíthetjük, ha ráhasaltatjuk a babát egy nagy labdára (ha van otthon ülőlabda vagy fitness labda), és a csípőjénél fogva lassan előre-hátra görgetjük. Ahogy gördül a labda, úgy csökken az a alátámasztás, és a babának egyre több erőt kell kifejtenie saját feje megtartásához. (A gyakorlat csak akkor hatásos, ha a baba már önállóan emeli a fejét, és nem simul rá tehetetlenül a labdára.) Szintén a nyakizom erősítését szolgálja, ha a babát kezénél fogva hanyattfekvésből lassan felhúzzuk ülésbe, majd lassan visszaengedjük. A gyakorlatot egymás után max. 3-5x ismételjük meg!

Csalogatás: A mozgásfázisok jelentős része a fejtől indul el, ezért érdemes először mindig a fej elmozdulását ösztönözni. Mutassunk fel a babának egy játékot, csörgőt, majd vigyük lassan oldalirányba, hogy a tekintetével követve elforgassa a fejét! Ahogy utána is nyúl, követni fogja a mozdulatot a váll és a karok, majd a törzs, végül a lábak.

Lábingáztatás: Az átfordulás egyik fontos tényezője a törzs, ezen belül is leginkább a csípő mozgékonysága. Segíthet a forgás előkészítésében, ha a babát hanyatt fektetve, a két lábát jobbra-balra ingaszerűen mozgatva forgatjuk a csípőjét (mondókára vagy énekre). A gyakorlatot később már úgy is végezhetjük, hogy csak az egyik lábát fogjuk, a másikat pedig a baba maga viszi utána.

Passzív forgatás: A 2-3 hónapos babák nagyon szokták élvezni, ha eleinte óvatosan, később már nagyobb lendülettel hengergetik őket. Ez jó alkalom arra is, hogy megbarátkozzanak az átfordulás élményével.

Aktív forgatás: Fektessük a babát egy plédre, majd lassan emeljük meg a szélét, mintha le akarnánk róla gurítani a gyerkőcöt! Eleinte csak oldalra fordulásig végezzük a gyakorlatot, majd később döntsük tovább egy olyan szögig, amikor már magától be tudja fejezni az átfordulást! Idővel egyre korábban hagyjuk félbe a fordítást, hogy minél nagyobb részét a babának magának kelljen elvégeznie! Először majd segíteni kell neki, hogy ne akadjon meg a saját kezében (pl. simítsuk a karját a talajra a feje mellé), de ahogy ügyesedik, már önállóan is meg tudja oldani ezt a problémát.

A kúszás segítése:

Előkészítés: A kúszáshoz elsősorban a felsőtest izmait kell megerősíteni, amely jó esetben már az átfordulás előtt megkezdődik (lásd: átfordulás). A konkrét mozdulat előkészítése a nyúlással történik. Fektessük a babát hasra, és tegyünk elé egy számára vonzó játékot!

Tornáztatás: A szabályos kúszás ellentétes kéz-lábmozdulatokkal történik. Ha erre nem érezne rá magától a baba, tornáztathatjuk. Fektessük hanyatt, és karját-lábát mozgatva énekeljünk, mondókázzunk neki! Ez azért is hasznos, mert ha netán kimaradna a kúszás, a tornamozdulatokkal valamennyire pótolni lehet az ellentétes végtagmozgások agyra gyakorolt hatását.

Csalogatás: A kúszás előhívására szintén alkalmas a tárgyakkal való csalogatás. Helyezzünk a baba elé egy játékot úgy, hogy ne érje el! Ha ezt már könnyen megszerzi, lehet fokozni a dolgot azzal, hogy madzagot kötünk a játékra, és mindig egy kicsit odébb húzzuk. Ennél a megoldásnál ügyeljünk arra, hogy időről-időre mégis elérje a tárgyat, nehogy elkeseredjen és feladja!

Lábtámasz: Ha nehézséget jelent a kitett tárgyak megszerzése, támasszuk meg a baba talpát a tenyerünkkel, hogy eleinte onnan tudja eltolni magát a játék irányába!

Felfedezés: A baba töltse a lehető legtöbb időt a talajon! Helyezzünk köré néhány érdekes játékot, melyek arra ösztönzik, hogy megszerezze őket. Az ingergazdag környezet fokozza felfedezőkedvét, és motiválja az elindulást.

Lejtő: Ha van rá mód, alakítsunk ki lejtős felületet, amin lefelé még eredményesebb lehet a kúszás gyakorlása! Miután ezt úgyis csak felügyelet mellett szabad végezni, bármi megfelel a célra, megemelt asztal, vasalódeszka, pad, stb.

Akadálymentes környezet: A kúszás gyakorlásához nagy tér kell. Lehetőleg távolítsunk el a baba közeléből minden olyan dolgot, amiben megkapaszkodva idő előtt felülne, felállna!

A mászás segítése:

Előkészítés: A mászás előkészítése tulajdonképpen a helyes kúszás elsajátítása. Ezen kívül szükséges a végtagok és főleg a felsőtest megerősödése. Ezt a célt szolgálja az, amikor a baba négykézláb rugózik és hintázik. Ha úgy érezzük, hogy az izomerő gyengesége miatt nem indul be a mászás, talicskázhatunk úgy, hogy a baba elé teszünk egy játékot, megfogjuk a csípőjét vagy a combját, és így segítünk neki elindulni a cél felé. A mászáshoz megfelelő egyensúlyozásra is szükség van. Ennek fejlesztésére szintén alkalmas a nagy labdán való hasaltatás (persze a babát közben végig fogva).

Gördeszka: A mászás legfontosabb eleme az ellentétes kéz-lábmunka. Ha a babát az akadályozza a mászásban, hogy még nem bírja el saját testsúlyát, gyakorolhatjuk az alternáló mozgásokat úgy is, hogy ráfektetjük a gördeszkára, amin tudja magát hajtani. Mivel a legtöbb családban nincs gördeszka, helyettesíthetjük azt a baba hasa-mellkasa alatt átvetett hordozókendővel vagy lepedővel.

Az ülés segítése:

Előkészítés: Az ülés feltétele a törzsizmok megerősödése és az egyensúlyérzék fejlődése. (Ezeket lásd: az átfordulás előkészítése.) Bár a legtöbb baba féléves kora előtt még nem tud ülni, 4 hónaposan már elkezdhetjük – éber állapotban – félig ülő helyzetben utaztatni a babakocsiban, és ha hajlandóságot mutat rá, rövid időre kitámaszthatjuk szintén félig ülő helyzetben nézelődni. Teljesen felültetni azonban addig nem szabad, amíg ezt ő maga nem kezdeményezi, mert az izmok megfelelő támasztóereje nélkül a gerincen kóros elváltozások jöhetnek létre (pl. gerincferdülés).

Kétkezes játék: Az ülés egyik lényege a két kéz felszabadulása, ezáltal pedig a szem-kéz koordináció fejlődésének megindulása, ezért fontos, hogy a baba elég ideig üljön. Ezt legjobban izgalmas, figyelemfelkeltő, szórakoztató kétkezes játékokkal érhetjük el.

Ülés nagy labdán: Az ülés biztonságát fokozza, ha nagy labdára ültetjük a babát, a csípőjénél megfogjuk, és így rugóztatjuk, döntögetjük, vagy görgetjük előre-hátra. A feladat még élvezetesebb, ha éneklés, mondókázás kíséri.

Az állás segítése:

Előkészítés: A baba már 5-6 hónaposan képes kitolni magát, ha a hóna alatt megtartva a térdünkre állítjuk, ennek ellenére ne akarjuk állítani, amíg ezt ő maga nem kezdeményezi. A törzs és a láb izmai az előző fejlődési fázisok során fokozatosan teszik képessé a babát a felegyenesedésre. Ha ez mégsem elég, tornával, rugózással segíthetünk.

Kapaszkodók: Ha a baba már megfelelően elsajátította a mászást és rendszeresen játszik ülve, visszacsempészhetjük a környezetébe azokat a tárgyakat, amelyekben megkapaszkodva állásba tudja húzni magát.

Csalogatás: Ahogy az az eddigiekben is nagyon motiváló volt, úgy most is beválhat a kedvenc játékkal való csalogatás. Tegyük jól láthatóan a kisasztalra, és idővel szinte biztosan fel fog kapaszkodni, hogy elérje.

A járás segítése:

Előkészítés: Nem sokkal a felállás után a legtöbb baba elkezdi a bútorokba kapaszkodva emelgetni a lábait. Ahhoz, hogy állásból elinduljon, a kellő izomerő mellett megfelelő koordinációs készségre is szüksége van. Ezeket a már korábban leírt módokon gyakorolhatjuk.

Táncolás: A járás egyik fontos eleme a testsúly váltakozó, ritmusos áthelyezése az egyik, majd a másik lábra. Erre a legélvezetesebben „táncolással” vezethetjük rá a babát. Álljunk mögé, fogjuk meg a kezét (akár finoman érintkezhetünk is vele, hogy érezze a mozgásunkat), és éneklés közben dülöngéljünk jobbra-balra! A papák számára is mókás játék lehet, ha a baba rááll a lábára, és így együtt dülöngélnek-lépegetnek.

Vezetés: Az anyák általában ösztönösen alkalmazzák ezt a módszert, amikor a baba kezét fogva sétáltatják. Ha ennél biztosabb tartásra van szüksége a babának, fogjuk meg a csípőjét, és így lépegessünk vele.

Zita978 nálunk a burgonya a sláger meg a sütőtök, karfiol most már sárgarépa is... banán alma csirkemell... :D

Kép

Kép

Kép
millye

Millye, nagyon-nagyon köszönöm! Szuperek ezek a gyakorlatok!

Kép

Lilypie First Birthday tickers
zizi27

sziasztok,
még nem tudtam visszaolvasni, Marci most ébred úgyhogy megyek etetni, de pár képet felteszek gyorsan.
puszi

kubuspace

Zita, nálunk is kezd kicsit veszteni népszerűségéből a szopi. :cry: Tegnap volt, hogy csak 6 percig tarott. Én is kezdem érezni, hogy egyszer vége lesz a dolognak, de azért remélem, hogy az még kicsit odébb van.

Kép

zizi27

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

kubuspace

Kép

Kép

Kép

Kép

kubuspace

Kép

Kép

Kép

kubuspace

Kubu,
anniyra helyes Marci, imádnivaló a nagyfiú. ;)

Millye,
köszönjük mi is a mozgásfejlesztési tanácsokat. :)
Mi egyelőre még csak az átfordulásos részt gyakoroljuk, de ahogy olvasom, lassan el kell kezdenünk a kúszásosat is.

A védőnő szerint, ha marad a tisztán tápszeres táplálás(sajnos ma megint nem volt szopi, korai volt a tegnapi öröm), akkor egy hónap múlva mi is elkezdhetjük a hozzátápit. Én már várom, kíváncsi vagyok Bogi mit szól az új ízekhez. Van egy olyan érzésem, hogy az édes gyümölcslevek be fognak jönni neki...

Képzeljétek, tegnap mire leértem a csereautóért, közölték, hogy mégis van alkatrész, várjak kicsit és kész az autóm. Ez szupi, csak én pénztárcát nem vittem magammal… ááááá, szerencse, hogy ők is érezték, hogy ez már nagyon mókás kezd lenni, ezért elhozhattam a kocsimat és ma feljöttek a számlával a pénzért…
krisztacsillag

Kubu, milyen szuper sárga cumija van Marcinak! :lol: Nagyon komoly kislegény lett belőle!

Mindig irígykedve olvasom, hogy ti kaptok tanácsokat a védőnőtől. A miénk időnként berendel minket státusvizsgálatra, azt öt perc alatt letudja és annyi. Eddig összesen kétszer volt nálunk, a második látogatást is úgy kellett kikönyörögni.

Kriszta, tök jó, hogy kész van a kocsitok!
Azon gondolkodtam, hogy te már régóta a Tanár Úrhoz jársz vagy csak a terhseggég kapcsán kerested fel.
Mert én azelőtt máshoz jártam, a terhesség miatt mentem hozzá. Bár maximálisan elégedett vagyok vele, arra gondoltam, hogy a két terhesség között visszamehetnék az eredeti nőgyógyászomhoz, mert olcsóbb és közelebb is van. De lehet, hogy hülyeség lenne így váltogatni.

Kép

zizi27

Zizi27 nagyon szívesen! remélem nektek is segít!!! :D

Krisztacsillag szívesen! Biztos te is (illetve Bogi )hasznát fogod venni! :D Örülök, hogy végre kész az autó!!! :D

Kubuspace hihetetlen, hogy a szemünk előtt felcseperedik a fiad! Ő már igazi nagyfiú! Csodásak a képek! Köszönjük szépen! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Zizi27 ó a mi védőnőnk nagyon rendes és havonta egyszer megyünk hozzá és alaposan megméri. VAn x időnként különböző látás hallás és egyéb vizsgálat is. Kb. fél óráig tart. :D

Kép

Kép

Kép
millye

Zizi,
nálunk most új a védőnő, igaz fiatal még, kicsit tapasztalatlan, de nagyon lelkes. Ő kijön hozzám mindig, - kivétel a hivatalos tanácsadás - a recepteket is vele szoktam elhozatni. Sokat beszélgetünk, s ha valamire nem tud választ adni, akkor megkérdezi a tapasztalt kolléganőit, akik szintén nagyon aranyosak.

Én a terhesség előtt csak egyszer voltam a Tanár Úrnál. Előtte visszajártam Miskolcra, mert ott volt egy nagyon szimpi nőgyógyász doktornő. Én már nem szeretnék váltatni, maradok a Tanár Úrnál. Egyébként amikor voltam nála a 6 hetes kontrolon a kórházban, abban maradtunk, hogy jövőre ugorjak be egy rákszűrésre… de még nem tudom, hogy a kórházba vagy a magánrendelésére fogok menni. Én nem váltanék a helyedben… igaz nem olcsó, de annyira megbízható szakember. Én már több várandós barátnőmet is hozzá irányítottam.

Bogi ma megint nagyon nyűglődik. Alig evett, ha ébren van, akkor szinte csak ölben van el, vagy ha minden pillanatban szórakoztatom. Ha enni akarok adni neki, akkor sír és néhány perc múlva elalszik.
A foggyökök miatt ma a második nap, hogy fájdalomcsillapítót kap, lehet, hogy attól van… vagy a hidegfront… vagy az új tápszer, vagy a tudom is én…
krisztacsillag

Krisztacsillag sajnálom a nyűglődést!! Én mindig a fogára fogom, ha nyűgös. Adtál neki Chamomillát? :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Azta, ez a Marci megint mekkorát nőtt! Kész fiatalúr! És egyre jobban hasonlít apájára :) Lassan elkezd már járni is, nem?

Zizi, védőnő ügyben sorstársak vagyunk, a mienk pont felmondott mikor Julcsi született, és most fél év után jött helyette másik. Volt persze elvileg helyettesítés, de ide se dugta az orrát senki fél évig :? Mi mentünk havonta, ott kedvesek voltak, lehetett kérdezni, de ott általában rohanásban voltunk.

Millye, nagy ínyenc a fiad! Már mennyi mindent eszik! Én most kicsit el vagyok keseredve, a tegnap kotyvasztott alma-krumplit is önthettem ki este szinte teljes egészében. Asszem eddig igazán csak a barack jött be Julcsinak, meg talán a banán. Olyan édesszájú lesz mint az anyja :roll: De azért nem adom fel, próbálkozom kitartóan :roll:

Kriszta, sajna vannak ilyen nyügi napok, mikor nem igazán tudjuk mi a bajuk. Talán egyszer kinövik ezt is :wink: Éljen, hogy kocsi gond megoldódott! :)

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Zita978 ne izgulj, nálunk is nehézkesen kezdődött a hozzátápi!!! MAjd rákap az ízekre Julcsi és fog enni!!!

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Zsuzsa,
Hűha, Marci mekkorát nőtt?!! Nagyon édes :)

Zizi,
mi voltunk hétfőn. Kár, hogy nem jöttetek. Ha rossz az idő, akkor szólj és szívesen elviszünk benneteket kocsival. Majd elküldöm a számomat.
Lehet, hogy nem tudunk menni holnap úszni, mert Beni náthás kicsit, de majd próbálom őket hívni, hogy tudtok-e jönni.
Kajaügyben én azt hallottam, hogy ha el akarod választani, akkor először kell adni gyümölcsöt, zöldséget és aztán cici, ha csak hozzátáplálást szeretnél, akkor fordítva (ha sokáig szeretnél szoptatni, akkor inkább így csináld). Én össze-vissza csinálom, mert Beni gyakran elaszik cicizés közben és utána már nincs szívem felébreszteni, hogy egyen, ezért ha látom, hogy álmos, akkor először a pép és utána cici. Nekünk egyébként nem volt gond abból, hogy ha először szopizás volt, akkor utána nem evett volna Beni rendesen. Az elején még úgysem kell nagy mennyiségeket enniük, csak az ízeket kell megszokni. Nekünk az elején nehezen ment. Ilyenkor érdemes édesebb dolgokkal próbálkozni (pl. banán).

Kriszta,
örülök, hogy megcsinálták végre az autód.
Szerintem az idő miatt is nyűglődhet Bogi.

Millye,
a 9 kilós határt mi is nagyon nehezen értük el :)
Jó, hogy Andris eszi a darabosabb kaját. Beni is enné, csak mindig öklendezik, mert hátracsúszik a nyelve végére. Rossz nézni, bár tudom, hogy ezt is meg kell tanulni. Emiatt még nem nagyon merek adni neki. A babakekszet is én tördelem neki nagyon kis darabokra, mert betömi az egészet és fulladozik.
Köszi a leírást. Nekünk is hasznos. Beni még mindig nem kúszik rendesen, csak féloldalasan.

Reni

Kép

Kép
b.reni

B.reni MOst hány kiló Beni? Ezek szerint 9 kiló felett vagytok? MI 8950 gramm és 75,5 cm vagyunk. :D mondtam is a védőnőnek, hogy ez a szopisztrájk miatt van.... össz. vissz. 30 dekát hízott 1 hónap alatt.... :? Nálunk a pépes dolgokat nem ette.. aztán egyszer véletlenül jöttem rá, hogy neki ez ízlik mármint a darabos kaja.... Remélem Beninek segít a mozgásfejlesztésben ez a pár gyakorlat!!! :D

Így játszik ő...:

http://www.youtube.com/watch?v=GsDwOqL9IFc

Kép

Kép

Kép
millye

Millye,
Beni a héten volt 9,23. Egyébként ő is akkor hízik jobban, ha esténként többször cicizik, szóval biztos a szopisztrájk miatt lassult le a hízás.
András nagyon ügyes :)
Beni még csak most kezdte a négykézláb hintázást, de nagyon édesen csinálja, teljesen odavagyok érte.

Reni

Kép

Kép
b.reni

B.reni Köszi!! Az nagyon szép súly!!!! Akkor Beni is cicizik még? Az nagyon szuper!!! :D Teszel fel videót a fiadról? :D

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy ilyen soká írok, de hulla fáradt vagyok mostanság! Milán egyszerűen az egész napomat leköti. Főzni alig tudok...
Az éjszakákat már szerencsére végigalussza, a saját ágyában. Aminek nagyon örülünk Apával :-) Már mindent adok neki enni, amit mi eszünk, csak tojásfehérjét és tejet nem. Voltunk tegnap tanácsadáson, 75 cm, 8850 g még csak, ami engem elkeserített egy kicsit, csak 80 g-ot hízott egy hónap alatt, de azt mondták, ez normális, mert reggeltől estig meg sem áll. El vittem szemészetre is az állandóan visszatérő kötőhártyagyulladása miatt, azt mondták, mivel 2-3 hónapos koráig nem mosták át a könnycsatornát, mostmár nem kínozzák, elvileg ovis koráig ki fogja nőni ezt a szűkületet, addig pedig ha előjön, kamillázás, és szemcsepp :-(

Rakok fel pár képet én is, végre töltöttem le egy szupi képszerkesztőt, amivel tudok kicsinyíteni...
Igérem ezentúl gyakrabban jövök, dehát tényleg olyan fáradtka vagyok...
Jövő hónapban szülinapozunk:-))) Már alig várom. A tortát egy kedves cukrász barátunk csinálja majd, és apai oldalról nem kevesen jönnek majd hozzánk:-)

Szép napot mindenkinek!

Íme a képek:

Porszívózunk :-)

Kép

Pancsi:

Kép

Anyával:

Kép

Az új köntösöm:

Kép

Kép
tatyi1983

Tatyi1983 megértem, hogy nem tudtál jönni mert már nekem is eléggé lefoglalja a fiam a napjaimat... nagyon édesek a képek! Milán még mindig szépséges kislegény! :D Látom segít neked porszívózni is :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Millye, nagyon ügyes Andris, komoly nagyfiú már!

Kati, hogy Milán is mekkorát nőtt! Aztán majd kérünk fotókat a szülinapi partiról is! Lassan gondolom megteszi az első önálló lépéseket is! :wink:

Nálunk most semmi különös nincs, nagyon jó napjaink vannak, Julcsi beindult, pörög, forog, próbál kúszni, és nagyon élvezi. Meg mi :D Egyedül is egész sokáig elvan most, lekötik az új dolgok. Aztán meg jó nagyokat alszik, hogy kipihenje a sok pörgést :D
Hétvégén átrendeztük a nappalit, új "játszóteret" kapott, nagyon tetszik neki.

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok!

Zita,
szupi a játszótér. Hol vettétek a szivacsszőnyeget? Mi is nézegettük már…

Kati,
Milán is komoly fiatalember már, írtó édes a köntösben.

Millye,
Nagyon édes András baba. Igen adtam és adok is Boginak Chamomillát, de nem mindig segít. Egyébként szerinted hány napon keresztül adhatom? Mert most a foga miatt már majdnem egy hete adok neki mindennap 1x vagy 2x… a Dentinox gél mellé.

Mulan,
Hogy vagytok? Rendbe jött már a lábad?

Kubu,
Te tudsz tanulni napközben Marci mellett??? Nekem Bogi még egyhelyben van, de már most nehezen megy… olyan gyorsan eltelnek a napok, egy kis főzés, vasalás, stb… decemberben 4 vizsgám lesz, eléggé esélytelennek érzem magam, pedig már elővettem a tankönyveket.

Örömhír, hogy egy hónap után ma végre spontán volt kaki… jupiii… a doktornő javaslatára szombat óta Aluminát kap Bogi 2 egy nap, valószínű ez segített.

Holnap megint oltás… izgulunk, mert Boginak most egész hétvégén hőemelkedése volt a fogai miatt, remélem nem lázasodik be.

Nektek hány fok van napközben a lakásban? És éjszaka? És a fürcsi közben? Mi olyan 2-3 hete beállítottuk a fűtést, de néha éjszaka olyan hideg Bogi kezecskéje…

Tegnap nagyon jó napunk volt, a kisasszony folyamatosan beszélgetett, mosolygott, rázta a csörgőit… imádnivaló.

Kép

És a verseny, vajon melyik kezecském ér el hamarabb a számig...

Kép
krisztacsillag

Kriszta, a tescoban vettük a habtapit, de most már inkább a teszveszen venném :roll: Arra figyeljetek, hogy olyat ne vegyetek, amiben nagyon apró darabok vannak, mert egy idő után szétszedik a babók és ha túl pici darab, akkor veszélyes. Emiatt az állatos nem túl praktikus, jobb a betűs vagy a számos.
Szuper, hogy Bogi ilyen jókedvű! Nektek is akkor produkálja magát jobban, ha Apa is otthon van? :D

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Zita,
én az Auchanban láttam 990-ért, de ott csak az állatos volt, amit azért nem vettem meg, amit Te is leírtál.
Igen, mostanában nagyon oda van az Apjáért, hosszasan el szoktak beszélgetni, nagy a szerelem. :)
krisztacsillag

Zita978 köszi! :D Nagyon jó kis játszósarka van Julcsinak! Jó hogy ügyeskedik már! :D

Krisztacsillag köszi! :D Chamomillát nyugodtan adhatod neki akár minden nap mert nem csinál semmi gondot!! :wink: NAgyon helyesek a képek Bogiról!!! :D Szeretek képekre jönni! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok Lányok.

Olvaslak ám titeket, csak nem volt módom sosem írni, pedig annyiszor szerettem volna reagálni egy-egy dologra.
Szenvedek Botival egy náthaszerű dologgal, ami mindig visszajön. Nem értem én ezt, elkezd folyni az orra, aztán eldugulgat, köhög, majd múlik el és akkor 1-2 nap és újra folyik. Ezt csináljuk 3 hete már, mire most hétvégén - vasárnap - be is lázasodott, így elmentem vele az ügyeletre, ahol megvizsgálták alaposan és mondták, semmi komoly, csak az ilyenkor gyakori légúti fertőzés. Szuper. Azt mondta a doki bácsi, hogy lehet, hogy most már elmúlik, mivel belázasodott és akkor leküzdi a szervezet. Vasárnapig ugyanis nem volt sosem láza. Na mindegy, egyszóval unom már!!!

Arra is rájöttem, hogy sajnos a nagyon hisztis gyerekek anyukáinak táborába csatlakoztam én is. Egyszerűen elviselhetetlen néha amit levág Boti, ha nem engedek neki valamit.
Levágja magát és hisztizik és bármit mondok nem érdekli.
Kissé meg vagyok ijedve, mert ugye most szeretnénk még egyet, de ha a második is ilyen lesz, akkor nem is tudom mit csinálok. Néha komolyan elpattan az utolsó idegszálam is tőle.
Irigyellek titeket nagyobb babások, senkinél nem olvasom, hogy ilyen "elvetemült" lenne.
Kubu is tanul, suliba jár, dokihoz jár és még vállalna ilyen korán másodikat is...ez Botival elképzelhetetlen lenne!!!!!!!!!
Már látom, hogy tipikusan az a gyerek lesz, aki a közértben lejáratja az anyját a hisztivel, de akkor kitömöm!!! :-)

Jövök még, csak megint valamit akar...

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Silverlion először is Boldog névnapot neked!!! :D Sajnálom, hogy Boti beteg! Már arra kezdtem gyanakodni, hogy valamire allergiás.... :? Remélem hamar meggyógyul!!! A hisztivel kapcsolatban biztos, hogy nem könnyű... de vannak jó módszerek arra, hogy csökkentsd a hisztit. Például ha hisztizik akkor nem kell hozzászólni mert gondolom annál jobban csinálja. A lényeg, hogy határozott legyél mert ha látja rajtad, hogy te is kiborulsz akkor egy idő után túljár az eszeden. Az is jó módszer ha eltereled a figyelmét. Például énekelsz neki vagy mutatsz neki valami érdekes dolgot. Én ilyenkor a lányomnak amikor kicsi volt szappanbuborékot fújtam ő megpróbálta elkapni és már el is elfelejtette hogy miért hisztizett. :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Millye:
Köszönöm a köszöntést, ari vagy! Ma szembesültem vele 32 év alatt, hogy nov.3-án is van névnapom :-). Egész nap csak nézek, mert már 2 sms-t is kaptam ezzel. Tök jó :-)! Ja igen, azért csodálkozom, mert azt hittem, nekem csak egy névnapom van nov.13-án....:-)
Boti: Köszi a tanácsokat, megpróbálok mindent, mert néha tényleg elhatalmasodik rajtam a 17 hónapos gyerek és kiborít.
Azt én is észrevettem, hogy "élvezi" ha kiakaszt és annál jobban csinálja. Ma a nem veszek tudomást róla nap van, hátha. Sőt ma dekkolt a járókában is 35 percet és ott sírt vagyis hisztizett, de ma én nyertem, adig megfürödtem :-). Után nagyon kis édi volt...
Sajnálom, hogy hiszti ellen nincs orvosság amit csak be kell adni!!!
A betegséggel kapcsolatban, képzeld én is azt hittem már, hogy allergia, szóval emiatt talán szerencse is, hogy lázas lett végre. Most már tök jól van csak úgy köhög mint egy kutya ugat. :-) Nem baj erre is kaptunk valami gyógynövényes köhögés elleni szert, mert a sinupret sajnos nem ért semmit.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Visszaolvastam és amiket folyamatában akartam kommentelni:

zizi:
Nagyon sajnálom, hogy egy orvos ennyire hüje tud lenni, hogy ráijeszt a szülőkre a forgolódással kapcsolatban.
Nyugodj meg, mert minden gyerek más és más...nincs egy standard ami szerint működnek.
Boti fiam alapból sohasem forgolódott. A hátáról a hasára fordult át, hogy hason legyen aztán csókolom, ő úgy, mint pl. Zita Julcsija soha az életben nem "gurult"!!! Ezenkívül előbb állt és kúszott-mászott, mint ült...ennyit arról, mit milyen sorrendben kell!
Szóval szerintem semmi gond.

Kriszta:
Bogi nagyon édi és örülök, hogy kakiltok már rendesen...ez fontos!!!

Zita:
Nem tudom voltatok-e ringatón múlt héten, mert mi az utolsóra értünk csak oda és még késtünk is kicsit. Botival az elindulás bárhova is kissé nehézkes. Üldözöm a ruhákkal és a cipővel...:-). Mivel most nem vagyunk még 100-sok nem megyünk, nehogy valakit megfertőzzünk. Ki akarom kúrálni a fiatalembert péntekig, mert akkor ki szeretnék menni a Baba expóra vele nézelődni. (meg vásárolni is)
Julcsi játszótere nagyon jól sikerült. Nekem is állatos habszivacsom volt és mindet bombabiztosan leragasztottam a hátulján, annyira, hogy most amikor le akartam szedni, csak szivacsostul jött....mondjuk mi kaptuk, ezért nem vettem másikat.
De fogok szerintem, mert a padlóra a hűvös ellen is jó.

Kubu:
Vigyázz magadra, mert nagyon sűrű az életed, nehogy gond legyen belőle. Gyermek, tanulás, rohanás mindig és persze a Titok!
Tényleg jó lenne kicsit találkozni, meg dumcsizni, de nem erőltetem, majd szólsz ha gondolod.

Kati:
Milán nagyot nőtt valóban és mindkettőtökre hasonlít, emlékszem Apára is a találkozóról még. Szép kis szőke haj honnan van???

Reni:
Azért tetszik a ringató vagy nálatok dúdoló nem? Szerintem ebben a társaság a jó a gyereknek, mert énekelni persze otthon is tudsz neki. Mondjuk Boti szerelmes a hangszerekbe, mindenkit odébb lökdös, ez a legújabb, hogy közelébe kerülhessen a hegedűnek.
Nem értem, mert a családban senki sem muzikális ilyen szinten.
Verával mizu van? Gondolom nem unatkozik, egyszer szóljatok majd ha találkoztok, mennénk mi is, kíváncsi lennék, mit kezdenek a srácok egymással...:-)

Fú kicsit sok volt egyszerre, de nagyon le vagyok maradva.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Silverlion Ez is jó módszer, hogy elmentél fürdeni! :D Mielőbbi jobbulást botinak!!! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?