Sziasztok, jó reggelt!
Kicsit jobb volt az éjszakánk, nem volt benne hosszabb ébrenléti periódus. Babóka éjfélkor aludt el, és 7-kor kelt, közte 3 ébredéssel, szopival. Azért feküdt le ilyen későn, mert előző éjjel sikongatott, nappal meg bepótolta az alvást.
Köszönöm az együttérzést. Egyelőre úgy bírom a helyzetet, hogy ha felkel a párom (olyan fél 9 körül), akkor átveszi (ő gyakran dolgozik itthon), én meg részletekben alszom napközben.
Gyöngyi, köszi az alvásszakértős ötletet, az előadáson, amivel Tinuval voltunk, azt mondták ilyen problémákra, hogy aludjunk együtt a gyerekkel. Nálunk ez azért nem jön be, mert ha ott van mellettem az ágyban, nem tudok elaludni, félek, hogy ráfekszem.
Na, mindegy, másik téma: mosható pelus. Már egy ideje gondolkodom rajta, kb. mindenki hülyének néz a családban, anyám, férjem, anyósom. Én eléggé belelelkesedtem a témába, és a hosszú hétvége előtt meg is érkeztek a Coolababy pelusok kipróbálásra (amilyen Annusnak van). Szép színesek, alig vártam, hogy ráadjam Babókára. Sajnos nekünk nem vált be, a combjánál meg a derekánál is kifolyt, ruhát kellett cserélni, mindezt egyik éjjel (voltam olyan hülye, hogy éjjel próbáltam ki
). Ezután feladtam nap közben a Pop-in-t, ami jó drága, és egy hónapja még jó volt. Az is kifolyt, Babóka elaludt, a matrac is pisis lett.
Azt hiszem, ezek után hanyagolom majd a témát. A drágább mosható pelusból kb. 70.000-nél kezdődik egy készlet, és ha még ki is folyik, nem éri meg a macerát.
Tegnap lejjebb tettük Babóka ágyrácsát, ha már a matracot úgyis ki kellett venni. Így most nagylányok lettünk, a középső állásban alszunk rácsvédő nélkül.
Niki: Nagyon ügyes Lili!
Ja, a táblás szülinapos ajándékot mi is megcsináltuk, hát mit mondjak, nem volt egyszerű elkapni a pillanatot, de nagyon örültek neki.
Köszönöm az ötletet!
Panndi: Én úgy tudom, hogy egy fél éves babának 500 és 1200 ml közti tejre van szüksége. A szórás az egyéni eltérés.
Kutyafüle: Gyógyuljatok meg! Ami a sírást illeti: Lilla baba is ilyen letehetetlen gyerek, én magamra szoktam kötni kendőben, amíg végzem a dolgom. Remélem, majd elmúlik nála.
Na, megyek, visszafekszem, sikerült közben elaltatnom Babókát.
Réka