Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!!

Zajlanak az események olvasom.
trix nagyon helyesek a babócák és kicsit megrázó volt nekem a császármetszésről a beszámolód,de a végeredmény a lényeg én csak erre fogok gondolni.
remény én szívesen meglátogatnálak nem vagyok beteg csak álmos.
Kb.2 hete nem aludtam végig egy éjszakát mert az én kisfiam nyomakodik, néha nagyon amorf alaku a hasam és nagyon feszül. Ha ez igy folytatódik akkor nem uszom meg a kórházba fekvést a doki szerint. Ilyenkor mindig azt hiszem,hogy nem érzi jól magát a babánk,de csak helyezkedik odabent.

Kép
Kép
colin
 
 


akire helyes pocakos vagy. Elvileg folytatnom kéne az injekciót ha már nem szoptatok. Az idegorvosom szerint majd a nem alvás lesz itt a gáz mert nekem azért időnként kéne aludni ami egy pici babánál ugye nem tul gyakori,de Apa átveszi tölem a péntek,szombat éjszakákat vagyis most még azt mondja.
Na szobatárs kitartás a diétához. Én nagyon bezabáltam a hétvégén és most én is tartok egy kis diétát önként. Ne utáljatok nagyon.
vicky,hogy vagy???

Kép
Kép
colin
 
 


Colin, ha van annyi tej, hogy elég legyen, ha nem tápszerrel is megoldható a kajáltatás, így szerintem ha a párod vállalja és időben megeteti a gyereket, tudsz aludni. Én is tudok, bár még mindig nem elég a szervezetemnek, de már sokkal jobb. Párom éjfél és 3 körül etet, a többi az enyém. Mondjuk 3-kor én is felkelek tisztába tenni, hacsak apa be nem vállalja. Néha még tart tőle...főleg mióta 2X kaki és 1X pisi is volt közben....

remény73
 
 

 
 

Szia, Colin!
Igyekszem...De Te meg nem ám nagyon előresietsz!
Tessék szépen várni rám a szüléssel!
Szerintem nem utál senki a kaja miatt. Én is ennék. De szerintem én már leettem előre az egész évi CH-mat még mielőtt itt kiderült a turpisság...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Ja és Colin, a hét második felében szerintem már tudsz jönni. Holnap doki néni jön, utána meg majd valamikor ha sikerül apukámnak autóba ülni, akkor jönnek fel ők is, de utána jöhetsz...
Én még szárazon köhögök, és sajnos nem tudom hogy szüntessem meg...

A betegséged tényleg szerencse, hogy időben felfedezték, s remélem a terhesség és szoptatási idő nem ront az állapotodon. Unokatesómnál már későbbi stádiumban vették észre, és ez az állapot csak romlik nála. Időnként jár fel kezelésekre, és le van százalékolva, de csak szinten tudják tartani, javítani nagyon nem.
Nagyon jó tanár volt, mindenki szerette, de sajnos a munkájában is megmutatkozott a romlás, így a tanítást abba kellett hagynia. Nem túl kellemes 45 évesen eljutni erre az állapotra.
Bízom benne nálad nem romlik az állapot, és az injekciók majd újra segítenek ebben.

remény73
 
 


colin: Jól vagyok, a héten kis pihi (bár ma megvettük a zöld festéket a babaszoba aljára, azt lehet hogy a héten lefestem, ahhoz nem kell se nyújtózkodni, se görnyedni). Most éppen kakaós muffint sütöttem, most hűl. Kevés benne a ch, bár még egyszer nem eszem olyan étkezésre, ami után mérnem kell. :) Jobb a biztosra menni. A császár az egyiknél ilyen, a másiknál meg olyan. Reménynek azt hiszem nem volt olyan szörnyű élmény (ha jól emlékszem), mint Trixnél az elmondottai alapján, bár nála sürgősségi volt.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


brigi33 nem sietek csak már nagyon szeretnék babázni.
Rám mindig is hatással volt a hold állása és pont nov.27,28,29 lesz telihold és akkor fogok beszélek az én kisfiammal,hogy hajrá kifelé.
Tudom most sokan ki fogtok nevetni úgy mint a környezetemben mindenki,de én bizom benne.
vicky az én voksom a Flóra,Zsófia. Nekünk is 3 nevünk van első névnek mert másodiknak Apuka nevét fogja kapni. Majd ha megszületik meglátjuk.
Variációk: Ángyás Ákos Attila
Ángyás Áron Attila
Ángyás Nátán Attila
Hát ennyi.

Kép
Kép
colin
 
 


Vicky, nekem is remegett kezem-lábam a műtét miatt, és én is éreztem a testemen mikor húzogatták, s vártam mikor lesz vége, s a lábam nemérzése sem volt túl jó, de túléltem. Igaz a seb húzódott sokáig, de ma már a szépre emlékezem. Mondjuk én amiatt féltem, mert hasi műtétem altatásban volt már 2-szer, s most mindezt ébren éltem át. Nem kellemes, de szerintem vajúdni órákon át sem leányálom. Tudom, hogy az pár óra és elmúlik, s túl van rajta az ember, és nincs nagy vágás sem, de szerintem az sem sokkal jobb, mint a császár. Az tud fájni iszonyatosan. Itt tényleg nem éreztem fájdalmat, de az utána levő fekvés és a nehéz felkelések azok kellemetlenek voltak. De túl vagyok rajta, és már nem zavar, csak a vérzés, de az mindkét esetben megvan...

remény73
 
 


Colin, képzeld amikor mentünk a kórházba telihold volt, még a párom meg is jegyezte...én nem nevetlek ki emiatt. És tudom van kommunikáció a magzat és anya közt, s ha jól működik akkor az sok dologban segíthet. Hajrá telihold...

remény73
 
 


remény: Ezekre emlékeztem, de te valahogy nem mondtad hogy annyira szörnyű volt. Mondjuk anyukám is császárral szülte a húgomat és ő is azt mondta, hogy jobb volt a császár. Pedig anyunak még ráadásul akkor függőleges vágást csináltak és altatásban. Én a végén fogóval születtem, szóval megértem. Én azért szeretném megtapasztalni a természetes szülést, de ha császár lenne, akkor sem lenne semmi. Csak még bírjuk ki egyben legalább januárig. Én ezt szoktam szugerálni a babámnak, remélem igazatok van és sikerült megbeszélni vele. :wink:
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Már nem tudom, hogy melyik fórumon ígértem, de csináltam friss pocakfotót.

Kép
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Én is vagyok, kínlódok.
Holnap a tüdőgondozóban kezdek :cry:
Ma éjszaka fél 4-kor még fennt voltam (5:45-kor kellett kelnem, mert berángattak dolgozni), nem tudok feküdni, tehát most ülve alszom.

Remény!
Én is nagyon köhögök, ég az egész légcsövem, stb. Most STODAL szirupot iszok (homeopátiás és nagyon dícsérik), már az első kanál bevétele kicsit javított a köhögésen. Csak arra kell odafigyelni, hogy elég sok cukor van benne, így Neked szerintem vízzel hígitani kellene. Szerintem próbáld ki.

Brigi!
Nagyon sajnálom ezt a cukor dolgot :cry: Várd még meg a következő vizsgálatot (vagy nincs valami ismerősödnek mérője otthon ?), mert sokat számít az ember hangulata, belső állapota is.
KITARTÁS, küldöm a fránya cukor űzőket :evil: :twisted: :evil: :twisted:

Vicky!
Nekem is a BARBARA HANNA párosítás a favorit, bár nekem jobban tetszene a Hanna Barbara sorrend :lol: Nagyon szép, kerek a pocakod!

Vevikk!
Nagyon sajnálom a lakás dolgot :cry: Tudom, hogy mit érzel most, mert mi is nagy lakás-keresésben vagyunk (kezdem unni), az eladók a válság ellenére is eléggé el vannak szállva.

Colin!
Nekem a családnevetek mellé kissé idegenül hangzik a Nátán név, a másik két variáció tecccik! Második névnek nálunk is az édsapa nevét kapja, így lesz babó Nimród András.

Kép
akire79
 
 


Újra itt vagyok!
Kicsit jobb lelkiállapotban.
Bunkó mód tegnap csak a saját gondjaimmal voltam elfoglalva, nem is reagáltam itt senkire, pedig, amikor Vevikk lakás-témáját olvastam, eszembe jutott nekem is sokminden.
Tehát, Vevikk!
Én is túl vagyok pár lakás-adásvételen, de még egyik sem ment simán.Sőt, a Tesómnál ugyanez a helyzet. Biztos nagyon szar, amikor az ember beleéli már magát valamibe, és ilyen alávaló módon húzzák át a számításait. Én is voltam hasonlóan, csak eladásnál:az ügyvéd előtt derüt ki, hogy a vevőknek (fiatal pár egyébként) még sehol nincs a pénzük, csak valami távoli tervek vannak, hogy honnan lehetne előteremteni.Hát, felálltunk egyből.Aztán volt olyan, hogy kinéztük, megbeszéltük, később meg nem akarták eladni. Vagy tesóm esetében:haszonélvezet volt a lakáson, amivel nem dicsekedtek előtte. Magyarán:nagymamástól kellett volna megvenni.
Most egy új építésűben lakunk, de ezzel is vannak problémák, itt nem az adásvétel körül (ott is volt egyébként, mert a tisztelt ügyintéző jóvoltábólelestünk az évi 120 ezer adókedvezménytől), de itt főleg a kivitelezéssel van gond: penészesedett a tetőablak, nekünk kellett szigeteltetni, pont most nyáron:45 ezerbe került, és nem tökéletes, igazából ki kéne cserélni (3 éves a ház), de az meg 300 lenne.
Szóval: fel a fejjel!!Engem mindig azzal vigasztalt anyu (amit már itt is leírt valaki), hogy jobbat fogtok találni, és a végén még örülni is fogsz neki, hogy nem sikerült. Drukkolok, hogy így legyen!!!
Erika!
Ez nem semmi, hogy még mindig dolgozol...Köszi a cukiűzőket: elűzték:legalábbis a kajámból... :lol: :lol:
Mindenkinek köszi a vigaszt.Tegnap visszamentem a múltba itt a neten, amikor Remény cuki-problémája is kiderült, és komolyan mondom, erőt adott, hogy ő is milyen jól kezelte ezt a kérdést Vickyvel együtt, és, mennyire kétségbe volt esve az elején. Na, és persze, neki már ott a "végeredmény", ami igazából lelket öntött belém...
Meg a férjem is normális volt este:nem parázza túl a dolgokat, mondta, hogy gondoljak bele, hányan cserélnének velem, és nem hibáztat a megevett rengeteg csoki miatt (aminek azért biztos van szerepe ebben az egészben), csak megjegyzte, hogy:ja, csoki-csoki hátán volt...Aztán már röhögtünk is az egészen, ahogy szorongattam a combomat, hogy na, majd ide jön a szuri...
A császáros témához az jutott eszembe, hogy biztosan mindkét variációnak megvan az előnye-hátránya (én csak az egyiket próbáltam).Ha valaki garantálná, hogy ez sem lesz rosszabb, mint az első, akkor a simát választanám, dehát erre nincs garancia ugye.Azért az igaz, hogy a császárnál meg kevesebb a fájdalom talán közben.Nem tudom, én sem igazából, hogy még, ha választani lehetne, akkor is melyiket választanám...
Na, befejezem lassan.Megyünk a házidokihoz az eredményemért, és holnap viszem be a Jánosba.Azért megpróbálok holnap eljutni egy belgyógyihozm, hogy mielőbb elkezdhessem a mérést, vagy, ha kell a szurikat.Üdv.mindenkinek, majd jövök...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Sziasztok!

Huhh alig bírtam visszaolvasni.

Megvan az eredményem:

Cukor 0' jún: 6,1, most:5,5
Cukor 60' jún:11,5, most 7,8
Cukor 120'jún:10, most 7,1
Inzulin 0' jún: 35,4, most : 24,1
Inzulin120' jún: 191, most 99

Nagyon nagyon megdícsért a doki, egyrészt a fogyás miatt ( -17kg :lol: :lol: :lol: ), másrészt a cukor miatt, de az inzulin is rengeteget javult, de....nem kezdünk most. Nem vagyok elkenődve, valahol sejtettem, hogy ilyen borzasztó eredményket nem lehet teljesen rendbehozni 3 hónap alatt, de piszok büszke vagyok magamra, hogy ilyen jó csinálom ezt az egészet.

Bár Attila nagyon bevolt sózva, hogy kezdjünk, de aztán elmagyaráztam neki, hogy inkább 3 hónapot várjunk, minthogy estleg bukjunk egy támogatott lehetőséget.

Most a mozgásra kéne rávennem magam már csak, mert a diéta tök jól megy, és maradok is így, mert nagyon belejöttem!!
Vicky!
Neked mennyi volt az inzulinod, mikor kezdtetek? Írtam neked a másikba is, milyen mozgást javasolsz dokinő? :wink: :lol:

Bocs, hogy önző módon nem nagyon reagálok semmire.

Brigi!
Sajna, de ne add fel, már alig van 2 hónapod!!!!

Trixikém!
Gyönyörűek a picik!!

Dita!
Rólad álmodtam az éjjel, hogy küldtél sms t, hogy Miló megszületett :shock: :lol: Egyből néztem is a híreket, mert hirtelen nem tudtam, hogy csak álom volt, vagy tényleg megszültél? :oops: :wink:

Vevikk!
Sajna a házat, de lehet mégiscsak jobb így!

Akire!
Remélem semmi komoly bajod nincsen!!!

Puszi mindenkinek

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


Hello, Csajok!
Heni!
Gratu a jó eredményhez.Csak így tovább, és akkor talán hamarosan csatlakozol Te is a babásokhoz.Majd figyellek ám, ha megszültem, akkor is.
Na, meggyütt az "állatorvosi ló" (mármint én), hát engem nem dicsérnek meg, az tuti...Csajok!Nekem mindenem van, ami csak lehet. Nem elég, hogy a terhelésem 9,1, van acetonom és fehérjém is a pipiben.
Na, ehhez mit szóltok?!Én már azt sem tudom, sírjak, vagy nevessek...Lehet, hogy holnap egyből a tepsibe tesznek, nem a belgyógyira küldenek.
Na, a diétám az túl jól sikerült ezek szerint, a fehérje meg nem tudom, mitől van...Lábam nem dagad, vérnyomim nem magas szerintem, anyuval mérettem.
Nem tudom, és közben meg tök jól érzem magam.
Ja, az éhgyomrim 4,4, amivel ugye semmire nem megyek. A vasam legalább jó, de inkább az lenne kevés.Kíváncsian várom a holnapot...Volt valakinek hasonló eredmény????Vigasztaljon már meg!!!

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


heni: Hogy őszinte legyek nem tudom mennyi volt az izulinom mikor kezdtünk, mert akkor még nem néztek a bmc-ben terheléses cukrot. Nekem az volt a lényeg, hogy a hormonértékeim jók legyenek és amikor azok jók lettek, akkor kezdtünk. Egyébként én úgy tudom, hogy a nagy arányú javulásnál már lehet próbálkozni és a tiéd nagyon szépen javul. De ha gondolod, akkor még várjatok 3 hónapot, azon már nem múlik semmi s lehet hogy tényleg nagyobb lenne az esélyetek. Mozgásra nekem a doki azt mondta, hogy az a lényeg, hogy a pulzusunk felszaladjon. Szóval valami aerobik félét javasolok.

brigi: 9,1-es cukor mellett aceton a vizeletedben? Ez meg hogy lehet? Éhezel és mégis rossz a cukrod? Kíváncsi vagyok a fejleményekre, mert ezt most nem nagyon értem. Talán inzulint fogsz kapni és majd többet kell enned. A fehérjét nem tudom.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Hello!
Aha, 9,1+aceton. Én sem értem már rég, de talán majd holnap kiderülnek a dolgok...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Helló!!

Nekem csak annyi van irva az aceton értékhez,hogy negativ. Most az mit is jelent??
Ma lemondta a doktorbácsim a randit mert kórházi elfoglaltsága van. Szomorú vagyok mert szeretem volna tudni,hogy minden rendben van-e a babámmal mert mostanában nagyon nyomakszik kifelé a hasamon.
heni ügyi vagy a fogyást illetöen csak a végén el ne fogy mert kell majd a babának egy stram anyuka!!! :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
colin
 
 


Én is megjöttem a tüdőgondozóból :shock:
Még jó, hogy a párom el tudott velem jönni, mert elég bizarr emberek voltak a rendelőben, így ő maradt bennt (én kimentem a portához) és megvárta amíg szólítanak.
NAgyon kedves volt a doktornő. Szerencsére nincs tüdőgyulladásom, helyette van heveny hörghurutom, légcsőcsulladással, érdes légzéssel és kiújuló asztma :cry:
Felírt antibiotikumot, köptetőt és asztma spray-t amivel naponta 4x kell fújnom. Azt mondta, elértük azt a szintet, ami már árthat a babának :cry:

Próbáltam hívni a nőgyógyászomat, de ki van kapcsolva. Mielőtt beveszem a gyógyszereket, szeretnék vele is egyeztetni. Nem a pulmonlógus szakértelmét kérőjelezem meg, de azért szeretnék biztosra menni. Most nem tudom mit csináljak!
Szívem szerint bevenném a gyógyszereket, mert jövő héten már mindenképpen mennem kell dolgozni :cry:

Heni!
Nagyon gratula az eredményekhez! -17 kg???????? Hát nem semmi csaj vagy! Milyen mozgásra gondoltál? Esetleg valami tánc? Az még szórakoztató is. Sajnálom, hogy még mindig várni kell.

Brigi!
Én sem értem ezt az aceton dolgot :oops: Mostmár tényleg mondhatnának valami okosat az orvosok.

Kép
akire79
 
 


Colin!
Nekem meg + van :D . Szerintem ez a különbség: Neked nincs, nekem van :lol: :lol:
Majd holnap okosabb leszek remélem, eddig nekem is neg. volt.

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Remény! Jobbulást kívánok!

Brigi! Hát ezt én sem értem, remélem holnapra már többet tudunk a dologról. Az embert mindig a bizonytalan tudja megörjíteni.

Vicky! Nagyon szép a pocakod!

Vevikk! Sajnálom a lakás dolgot, emlékszem nekünk is voltak gondjaink annak idején, csak épp az eladással.

Colin! Biztos minden rendben van a babáddal. Egyébként én is hiszek a Holdállásasos dolgokban. Pl. könnyebb fogyni ha fogy a Hold is.

Akire! Remélem hamarosan jobban leszel. Én is megvárnám a doki véleményét a helyedben, akkor aztán teljesen nyugodt lehetsz ha Ő is azt mondja, hogy szedd be.

Heni! Nagyon-nagyon gratula a 17 kg-hoz. Ügyes vagy csak így tovább és várunk.

Kép
tigriske1978
 
 


Erika!

Na, látom, mindenkinek megvan a maga baja...Kitartás!!!

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Dita!
Merre vagy? Mit szólsz a szép eredményeimhez? Látod, mé Téged is sikerült felül(alul)múlnom....

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Brigi, mennyi CH-ot ettél naponta? Lehet, hogy kevés volt? Hiszen akkor van aceton a vizeletben. És napi hány étkezésre volt ez elosztva?
Nekem is 9,6 volt, de nekem a 27. héten, tehát neked ha nem sikerült diétával lejjebb vinni, akkor jön az inzulin. Igazából tényleg jó lenne, ha tudnál akár 1-2 napra is szerezni mérőt s mérni a főétkezések után 1 órával a cukrod, mert ha az 7 alatti nem kell inzulin, ha jelentősen 7 feletti, nagy a valószínűsége, hogy kell. Ki lehet bírni, hiszen anno te is szurkáltad magad a hormonok miatt, ez sem rosszabb. Max. annyi a hátránya, hogy időhöz leszel kötve, de ez a diéta miatt eddig is így volt.
Fel a fejjel, már csak pár hét van hátra, azt már átvészeled.

Heni, nagyon ügyes vagy...
Neked van más probléma is ami miatt nem sikerült eddig teherbe esni? Mert ha csak az IR volt a gond, semmi más, akkor nagy az esély a spontán terhességre. Anno halottam olyanról, akinek így jött össze. Jók lettek az eredményei és spontán összejött a terhesség. Drukkolok.

Nálam ma volt a dokinéni. Múlt héten mondta, hogy ne etessem óránként a gyereket, s azóta fejtem, s cumisüvegből etettem. Ez bejött, legtöbbször kibírta a 3 órát, de volt, hogy nem. Tesómék védőnője is azt mondta 3 óránként etessenek, és eleinte cumisüvegből, lássák mennyit eszik.
Na ma megkaptam a magamét, mi az, hogy cumisüvegből etetem a gyereket, miért nem szoptatom, s ha kell pótlás utána adjak neki. De ahhoz minden evés előtt és után mérnem kellene. És akkor dőlne el mennyivel pótoljam, hogy 60-at megegye, ahogy most simán megeszi. Meg időigényes is. Ok, fejek, de éjjel nem, s nem mindig van meg így a kaja, tápszer is kell. Most valami olyat kapok, amit tejbe kell tenni és felejtsem el a tápszert. És szoptassak mikor a gyerek igényli.
Lányok, olyan nehéz, mert ahány szakember, annyiféle vélemény. Mit fogadjak meg, s mivel segítem a babám, s magam? Éjszakai alvás most beállt, borítsam megint fel az életünk?

remény73
 
 


Remény!
Köszi, hogy szkítottál időt rám!
Ez már csak így van a védőnőkkel.Sajnos nem tudok okosat én sem, szerintem ezen majd mindnyájan keresztülmegyünk.Az ember azt se tudja, hol áll a feje, aztán meg amire kitapasztal valamit, jönnek az okos tanácsok a szakemberektől.Nehéz ügy...Talán a babásban valaki tud segíteni, de itt is lehet, hogy valaki tud neked mondani valamit.
Hát, holnap majd kiderül, velem mi lesz, mindenképpen szeretnék eljutni a belgyógyihoz, hogy megkaphassam a mérőt, mert én is kíváncsi vagyok az értékeimre...
Biztos az éhezés az oka az acetonnak, volt, hogy nem volt meg a 160gramm, mert nagyon vigyáztam, na, most meg tessék.Remélem, a babót is megnézi a doki holnap.Nem szeretnék ártani neki, inkább bármit megteszek...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Brigi, fontos, hogy naponta 5-6 étkezésre elosztva meglegyen a CH mennyiség, és 2,5-3 óra elteljen az étkezések közt. A főétkezések alkalmával kell többet enni. Pl. reggelire 1 zsemle vagy 1 kifli (ha nem apró méretű), már megadja a 30-30 CH-ot. A köztes étkezésnél valami gyümi,meg korpovit keksz vagy hasonló már kiadja a 20-20-at.És ebédre ha normális meleg ételt eszel az 50-et kiadja biztosan... Pótvacsira 1 pohár tej, és valami már eleve bő 10. Szerintem össze lehet hozni...csak kérdés mit eszünk meg, mit szeretünk. Néha bűnözéssel, pl. diabetikus valamivel meg pláne összejön a 160. Ha kell segítek kajaötletekkel, amiket anno én ettem.

remény73
 
 


szióka csajszik!

HENI
Hát hallod én is nagyon büszke vagyok rád basszuskulcs, ezek nagyon király eredmények. De most akkor mivel bíztatnak hogy mikor lehet érdemben kezdeni???
Na azért még egy vagy két hétig nem akarok sms-t küldeni neked, HA NEM BÁNOD!!! Bár ha holnap-holnapután akarna jönni Miló annyiban lenne jó hogy itt lesz anyukám nálunk. Na de azért inkább még maradjon egy kicsit.
Csüt. megyek dokihoz kivi vagyok mekkorát nőtt, már olyan nehéznek érzem!

REMÉNY
Tök jó hogy nem tűntél el a topicról. Rendes a párod hogy éjszaka be-bevállal egy kis műszakot ő is!
Hát ez tényleg nagy dilemma hogy kire hallgasson az ember, sztem vesd be az ösztöneidet is és akkor biztos kialakul a legjobb megoldás számotokra mert a sok input sokszor csak összekavarja az embert.

COLIN
Nekem tetszenek a nevek, bár a Nátán nekem is egy kicsit fura, viszont a vezetéknevetek is Á-val kezdődik ezért egy kicsit furán hangzik az első két variáció. Csak ez a 3 név jöhet számításba?
EGy mássalhangzóval kezdődő keresztnévvel sztem szebben csengene. Ráadásul még a 3. nevetek is magánhangzós.

BRIGI
Na hát ez a tepsi még odébb van. A vizeletem nekem sem volt valami fényes mire rájöttem hogy középsugarasat kell vinni és amióta így viszem azóta tökéletes. Igaz nekem vörösvérsejt volt benne sok meg baci. Az aceton az gáz, nem eszel eleget.

AKIRE
Hát ezek nem túl jó hírek, remélem már azóta el tudtad érni a dokidat.


Én jól kicsesztem magammal. Baromi fáradt vagyok, szétmegy minden porcikám. Reggel óta talpon vagyok kilómétereket gyalogoltam.

Gondoltam kicsit kiszépíttetem magam már hónapok óta nem voltam sehol, és ha menni kell a kórházba azt hiszik a Jeti ment szülni.......a szemöldököm olyan volt már mint a Körmendi Jánosnak, a hajam meg kb. 5 féle színben pompázott, lógott ide-oda de leginkább a szemembe, szépen néztem ki két csattal a fejem búbján.....még szőke tincsek is voltak benne hát siralmasan nézett ki már ilyen sok színnel na és a lábamról nem is beszéljünk.
Már nem érem el a körmömet és a sarkam is mint a rinocéroszé.... annyit vágott a pedikűrüs hogy egy 6 tagú családnak kitett volna a körömpörkölt belőle.
Persze mindenhová gyalog mentem de az utolsó hónapban már minden ez csak nem menés, inkább vánszorogtam. Hazajöttem ebédelni és fel kellett volna ismét mennem a város túlfelére pedikűröshöz na akkor már úgy voltam vele hogy hívok taxit mert kitikkadok ha csak a sarokig el kell mennem nemhogy a város másik felére (ráadásul hegytetőre) de viszont olyan jól megmasszírozta a néni a talpamat hogy haza már gyalog jöttem majdnem egy órát sétáltam megint úgyhogy most elmosogatok és vacsoráig meg sem moccanok.

dita75
 
 


Vevikk, Dita MERRE VAGYTOK????
Ugye nem a szülészeten :?: :!:

Kép
akire79
 
 


Köszi, Remény, majd írom, ha kell, addig nem akarlak terhelni még ezzel is.
Dita!
Na, ez hiányzott. Hangosan röhögtem...Még jó, hogy egyedül vagyok itthon...
Nekem mondod, hogy éhezek....Végülis, nem érzem, de a mérések alapján tényleg ez lehet.
Igyekszem elosztani a ch-t 6 részre.Eddig is próbálkoztam.Biztos túl óvatos voltam, volt, hogy nem ettem meg a 160-at.De azt is olvastam itt kínomban, hogy az éhgyomri pipiben előfordulhat aceton. Na, de majd holnap...Lehull a lepel...
Dita!
Jó neked, hogy túlestél a "renováláson".Rám is rámférne.Majd talán a jövő héten fodrász, kozmi (nekem is a szemöldököm).Hú, nekem ma este meg borotválkoznom is kell, hátha holnap belémkukkant a doki, aztán megijed (Ez is Yeti-szindróma :lol: :lol: ).Tök jó kedvem lett.Mit nekem CH-k!!!!!
Dita!Akkor most legalább tudsz írni nekünk.Én gyorsan felporszívózom a konyhát, 6-kor eszek.Közben jövök...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Sziasztok!

Remény!
Sajna a fő ok amiért lombikozunk az az, hogy nekem kikellett venni mindkét petevezetékemet, ezek az "apróságok", mint IR, csak úgy jöttek menet közbe. Azé' spontánkodunk rendszeresen, de sajna eredmény nélkül inkább csak az élmény miatt :wink:
Kitartás a kis Ádikához!!!

Dita Yeti!
Én úgy döntöttem, hogy január közepe felé elmegyek mégegy vv re, ez már csak ennél is jobb lehet, és utána kezdünk!!!!! Addig is folytatom a diétát, és be kell próbálkozzak valami aerobikfélével is!!! Hogy az inzulin is tutkó legyen! Mit nekem 3 hónap, ha már 5 évet vártunk, nem?

Puszi

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


Na, újra ittvagyok!
Eszembe jutott: nem tudom, hogy fogok borotválkozni..Tükörben szerintem...Megmértem a pocikörfogatomat:101,5 cm mindenféle ruha nélkül...Hát, nem is gondoltam volna....

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Na én is megmértem a pocakkörfogatomat:96 cm ruha nélkül.
Nem tudom ti,hogy vagytok vele de én már nagyon szenvedek. Egész nap nyomakodik és nagyon rugdosodik bennem. Mikor fogok én végre végigaludni 1 éjszakát végre?? 1-2 év múlva talán?? Én világéletemben hason aludtam ami úgye most nem megy.
Ne hari,de nagyon nyügös vagyok mostanában!!! :( :( :( :(
Szegény párom pedig már mindent megtesz,hogy nekem jobb legyen.
Nekem is kicsit rendbe kéne tennem magam mert egy picikét én is elhagytam magam bár a párom szerint most vagyok nagyon csini. Na jó vicc!!! :wink: :wink:

Puszi

Kép
Kép
colin
 
 


Hello, szobatárs!
Én sem nagyon bírok aludni éjjelente, pedig a nagy gyerek mellett már megszoktam a végigalvós éjszakákat.Majd én is kezdhetem elölről a virrasztást.
Az én párom is megtesz mindent.Most pl.dolgozik :D :D , és én itt ülhetek a gép előtt.Nagygyerek anyuékkal, egyedül vagyok totál.
Én is nyűgös vagyok ám emiatt a hülye cukor-dolog miatt.
Azt hiszem, még egy kis kitartásra lesz szükségünk...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Sziasztok!

itt a Yeti. Amúgy simán írhattam volna Chubbakkát is de azt már előtte elinéztem itthon, mármint a láb, hónalj, és alsófertáj szőrtelenítést. Azt most nem bízom a kozmetikusra mert a szemöldökömnél is kétszer annyira fájt a bozótírtás mint amúgy szokott a terhesség előtt. Asszem talán Rilla vagy Swanny írta hogy neki is sokkal gázosabb élmény volt a gyanta mint nem terhesen, úgyhogy nem akartam extra fájdalmakat magamnak előkaptam a beretvát és csak reménykedtem hogy nem csinálok vérfürdőt a kádban mert a nagy hasamtól én sem látok semmit ami odalent helyezkedik el.

HENI
Én csak támogatni tudlak..... eddig is annyira ügyes és kitartó voltál.... magamat is annak tartom de te sztem már felülmúltál engem is amihez gratulálok tiszta szívből, és tudom érzem hogy hamarosan meglesz a JUTALOM is!!!

BRIGI
Örülök hogy jó kedved lett! :)

COLIN
NEm rossz, növekszik a pocak. Nekem még mindig 130 igaz múltkor ebéd után mértem.

Hát nem tudlak vígasztalni nagyon mert én is félidő óta szenvedek az alvással. Egyedül akkor tudtam végig aludni egy éjszakát amikor lefekvés előtt bevettem két szem sedatív pc-t. Próbáld ki esetleg, én reggel 9-ig kiütöttem magam vele még vécére sem mentem ki reggel meg úgy rohantam hogy ne csurgassak be.

Most is teljesen ki voltam éjszaka mert annyira fájt mindenem hogy sztem a vajúdás ehhez képest kispiskóta. Nem vagyok egy sírdogálós tipus de most már eltörött a mécses mert annyira beállt a derekam meg alul az egész testem.... nemhogy megfordulni de egyáltalán megmozdulni nem tudtam. Úgy maradtam mint egy szobor és közben hasogatott, nyillalt mindenem. Nem kívánom senkinek! Ma fel kell mennem anyuért a buszhoz mert most nem kocsival jön. NEm is tudom hogy fogom ezt kivitelezni mert reggel is vagy 10 percig kászálódtam ki az ágyból nagy nyögések közepette.

dita75
 
 


Helló!

Brigi esküszöm én is azon gondolkodtam, hogy hogyan lehet "fodrászkodni" majd ekkora hassal 7 hónapos terhesen, csak nem mertem feltenni a kérdést! :wink: :roll: :lol:

Még örültem is, hogy titokban hallok valami jó kis praktikus tanácsot tőled, de ezek szerint ilyenkorra már csak a tükör lesz a megoldás???? :shock: :D :D

Jujj alig várom már, hogy én is "szenvedjek" ekkora hassal!!!!!! Inkább legyek alulról Yeti :lol: :lol: :lol:
Annyit szoktam röhögni rajtad, meg Ditán.

Ne keseredj el a cukor miatt, legyőződ és kész!!!! Tudod: MUKODJ!!!!!

Pussz

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


Sziasztok!

Először is köszi a ház miatti vígasztalást.
Már kezdem magam túltenni rajta, főleg az elmúlt napi események után...

De először is!
Heni!
Ez nem semmi! Csodállak a kitartásodért!!! Ilyen akaraterővel és kitartással bizti meglesz a végeredmény is bébi formájában!! :)

Szóval, a tegnapi események:
Délelőtt 9:40-re kellett menni uh-ra, aztán NST-re, és a tenésztést is le kellett venni. Az uh-on nem volt semmi különös, viszont az én drága kisfiam végigaludta az NST-t. Megkeresetem a dokit a kórházban. Épp ő volt az ügyeletes, így nem volt egyszerű, mert épp 3 szülést vezetett le párhuzamosan. Mielőtt megnézte az NST eredményt azt mondta, hogy csak jövő héten veszi le a tenyésztést, mert ne várjunk rá órákat a szülések miatt.
De aztán amint ránézett a szívgörbére, azonnal közölte, hogy úgyis ismételni kell 1 órakkor, mert alvós, lehet, hogy mégis leveszi utána a tenyésztést. Igyak meg 1/2 liter kólát + kávézzak, cappuccino... stb.
Elmentünk kajálni, megittam 1 liter kólát + 1 cappuccino-t.
A második NST előtt levette a doki a tenyésztést. Hát, akinek még nem volt ilyen, az készüljön fel, hogy nem egy kellemes dolog.
Én azt hittem, hogy csak a hüvelyből vesznek mintát, de nem...
A másik bejáratot is megnézik. :oops: Ráadásul tegnap reggel vettem észre, hogy aranyerem lett, így még kellemetlenebb volt a dolog.
A második NST eredményét már elfogadta a doki, de amíg én a gépen voltam, addig ő még elment 2 műtétre, úgyhogy megint vártam rá 1 órát.
Reggel 8-kor indultunk otthonról, és este 8-kor értük haza, mert még volt pár dolog, amit el kellett intéznünk.

Mondanom sem kell, hogy hulla voltam. De ezzel még nem ért véget a kálváriám.
Éjfélkor arra ébredtem, hogy budira kell mennem, mert megy a hasam. Mire végeztem, már hányingerem volt, szédültem, és rázott a hideg.
A párom is felébredt, próbált rajtam segíteni, de sajnos nem tehetett semmit.
1 órán keresztül annyira rosszul voltam, hogy már azon gondolkodtunk, hogy mentőt hívunk. Folyamatosan ment a hasam (amitől az aranyerem teljesen kikészült), és rázott a hideg.
Aztán egyik pillanatról a másikra megszűntek a tünetek.
Sajnos elaludnom nem nagyon sikerült csak 10 percekre, mert hol Wc-re kellett mennem, hol a gyomrom nem volt okés.

Ma reggel mennem kellett vérvételre próba reggelivel, ami inkább kijött volna, de hál' istennek nem tette.
Mire most hazaértem úgy görcsöl a hasam, hogy csillagokat látok. Mivel csak oldalt, így nem hiszem ,hogy ezek fájások lennének, de ha így marad, akkor felhívom a dokit, hogy mit csináljak.

Bocs, hogy ilyen hosszú lettem, de ennyire még szerintem életemben nem éreztem rosszul magam.
Mostanra már szinte biztos vagyok benne, hogy a hirtelen sok kólától volt az egész, mert nem nagyon iszok, mióta terhes vagyok kólát és kávét sem.

Ha netán sokáig nem jelentkeznék, akkor lehet, hogy szülök, de akkor is értesítelek benneteket. (Bár még 1 hetet szeretnék mindenképp kihúzni. )

Kép

Kép
vevikk
 
 


heni: Hát nekem még nincs akkora hasam, mint a lányoknak, de már legutóbb apának ki kellett javítani a fazonírozást és a hasam is bekeményedett. Szóval ezekkel a gondokkal nem csak a 28. hét körül szembesül az ember. Remélem hamarosan te is lehetsz Yeti. :D

vevikk: Nekem nem nézte meg a dokim a tenyésztésnél a másik lukat. :shock: Ott minek? Ott elég lenne akkor, h itt talál valamit nem? Sajnálom a kálváriát, remélem már jobban vagy.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vevikk, mikor olvastam a hasmenést, meg a reggeli görcsöket én 90%-ban azt mondtam volna, eljött az idő. De ha nem folyik, nem is szivárog a magzatvíz, akkor van remény, hogy nem az. Sógornőmnek is és nekem is hasmenésünk volt, de nekem mellette elment a víz is.Kíváncsian várom a mai napot, mi történik veled. Ha nem szülés jelentkezz...

remény73
 
 


remény: Jó hogy bejelentkeztél. Holnap szerintem ellépek a Margitba, mert még az egyik vérvizsgálati leletemért nem mentem vissza. Hazafelé beugorhatok? Viszem a fertőtlenítőt is legfeljebb. Majd még beszélünk.

colin: Babalátogatás holnap, ha Remény is ráér?
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Jó hogy szóba jött a szőrtelenítés téma, nekem is időszerű lenne :oops: Még ötletem sincs hogyan fogom megoldani, nekem 104 cm a pocakom (én nem is értem, hogy Colinnak hogyan lehet "csak" 98 cm :shock: ).
MOst még a pedikűrt nagy nehezen megoldom, de legközelebb azt is szakemberre kell, hgy bízzam.

Vevikk!
Nagyon sajnálom a kálváriádat. Szerintem mindenképpen hívd fel a dokit, hogy mi volt éjszaka, hátha megnyugtat egy kicsit.

(az én dokim ma is ki van kapcsolva, így reggel már bevettem az antibiotikumot, nem várok tovább. Remélem a babának nem lesz baja :shock: )

Milyen jó Nektek (Vicky + Colin), hogy tudtok menni babalátogatóba Reményhez irigy-irigy! Az én nevemben is simizzétek meg Ádi babát :lol:

Dita!
Azért vigyázz Magadra. Nem most kell megváltani a világot. Próbálj kicsit pihenni is napközben. Nem lehet, hogy a tegnapi nagy séta készítette ki a derekadat :?: :?: :?:

Kép
akire79
 
 


Vicky, szerintem jöhetsz, nem tudok semmi olyat, ami miatt ne jöhetnél...

remény73
 
 


Remény: Oké, ha megyek, akkor holnap hívlak.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sikerült egy kicsit aludnom, most már egy cseppet jobban vagyok.
A gyomrom nem 100-as még, de legalább ne memgy a hasam és most nem is fáj.

Még megyek visszafekszem egy kicsit, estére hátha minden oké lesz.

Max. éjszaka netezek, mert nem fogok tudni aludni.

Kép

Kép
vevikk
 
 


Hello, Csajok!
Na, látom, darázsfészekbe nyúltam ezzel a szőrtelenítés témával (szószerint :lol: :lol: :lol: ).
Hát, tegnap túlestem rajta tükörből,meg valahogyan féloldalról sikerült magam alá kukkantanom simán, tükör nélkül is.Hát, rövid a nyakam..Mindegy.
Vevikk! Tarts ki!!!!Még szerintem ez csak egy sima fosi...Bár,mára kiderült, nem nagyon jössz...Az aranyeremre nekem a Sperti nevű készítmény bevált.Pár napig kenegettem fürdésekkor, meg wc-után,mosdás után, és teljesen eltűnt. Pedig nekem is nagyon kint volt.Én is hol állandóan wc-re jártam, hol meg napokig semmi.Próbáld ki ezt a kencét, ezt javasolták a patikában is terheseknek, lehet, hogy szülés után is jól jön...
Voltam dokinál.Babó tök jól van, 32 hetesnek megfelel, megittam újra a lötyit, és a doki szerint nem vagyok cukros, de várjuk meg a mai eredményt, és akkor belgyógyi.Vettem cukimérőt:Accu_checket (vagy hogy kell írni).Nem tudom, mennyire megbízható, de kérlek, írjátok azt, hogy jó, mert 17 ezerbe került a +lándzsákkal, megtesztcsíkokkal együtt.
Ki is próbáltam, 2 teljes kiőrl.kifli+5 kocka sajt után 1 óra 15 perc múlva 5,0 lett. Szerintetek ez létezik?!Én nem értem.Kételkedem benne, hogy jó.Férjem szerint már az agyamra ment ez az egész.
Az acetonra kérdezte a doki, hogy mennyire tartom a diétát, én meg mondtam, hogy eléggé. Azt mondta, hogy szerinte méregessem, és a 7-et ne lépjem túl, mert az inkább gáz.Nem tudom, de nem hiszem, hogy jól mér.Szerintetek hülye vagyok????
Csak nyugodtan..., nem sértődök meg.
A magzatvíz kicsit volt több, de azt mondta, hogy bele is fér a normálba, de mégis.Elmagyarázta a férjemnek, hogy hogy nézik a magzatvíz mennyiséget.Most már ő is tudja...De minek..
Nagyon normális ez a doki egyébként. Én maximálisan elégedett vagyok vele.Még utánam is szólt, hogy a baba jól érzi magát, ne parázzak már.Biztos látta rajtam...
Colin, és a többi nem alvó sorstársam!
A mai éjszakám különösen szar volt.Nem éreztem, hogy izgulnék, de semmit nem aludtam 1/2 4-ig.Aztán 6,15-kor keltem.Babó is ugrált bennem egész éjjel. Akárhogy fordultam, sehogy nem volt jó neki se, nekem se.
Na, ennyi.Kérdezzetek bátran!!!!

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Sziasztok!!!

vicky majd holnap felhivlak mert még nem tudom jön-e Anyukám holnap vagy sem. Ha nem akkor persze én is szívesen megyek Ádi babázni. Hány óra körül gondoltad???
Én már teljesen hozzászoktam a nem alváshoz. Gondolom a kisfiam igy próbálja velem tudatni,hogy ha megszületik se fogok aludni. Bár ma éjszaka azt hittem megszülök úgy fájt a hasam,feszült. A párom tegnap éjszaka simogatot mig el nem aludtam szegény meg reggel dolgozni megy.Tegnap éjszaka nálam is eltört a mécses elég rendesen. Hülye liba!!Végre legalább végig tudok nézni filmeket a tv-ben.
vevikk jobbulást. Tudsz kolát inni?? Én régen light kolát ittam,de most egyből kijön belölem pedig sajna csak a colától tudok jókat büfizni. Bocsi ha alpári vagyok.

Kép
Kép
colin
 
 


Sziasztok!

Hát Ditától én is kedvet kaptam és levágattam a hajam+befestettem a szemöldököm. Most egy kicsit emberibb a fejem. Hát a szőr, na az nő nekem is, de már nem látom, így ott marad. Gondolom a császárnál csak a tetejét kapják le.
Voltam védőnőnél, nem híztam az elmúlt egy hónapban, a babák szíve ver. A méhem viszont már a köldököm felett 10 cm-rel végződik, én kis naiv azt hittem ott van a gyomrom, de nem. Ráírta a füzetkémre: kíméletes életmód, kérdeztem, hogy akkor holnap ne mossak ablakot, hát csak röhögött rajtam.

Vevikk! Jobbulást! Remélem tényleg csak a kóla volt. Minek néznek be a másik lyukba? Ezt nem értem.

Brigi! Ezek tök jó hírek, lényeg, hogy a babó jól van.

Kép
tigriske1978
 
 


VEVIKK
Sajnálom a kálváriádat, remélem már jobban vagy.
Tuti a kóla-kávé-cappuchino kombináció ütött ki mert ezek külön-külön is meghajtanak.
Ezt a popós kérdést én sem értem de még az NST-set sem mert nekem azt mondták hogy csak a jövő héten kell mennem.

BRIGI
Csak nem hallgattál ránk. Ha már vettél akkor az optimumot kellett volna venned, mert igaz hogy ez a mérőd nem vészesen drága de a tesztcsíkoknak horrorisztikusan. A gatyád is rá fog menni.... bocs hogy őszinte voltam. Persze ha nem mérsz nagyon gyakran akkor nem kell olyan sok de a barátnőm egy nap akár 10x is mért és azt mondta hogy cakli-pakli az egész cukorbetegsége 80-ba volt/hó és ennek nagy részét a tesztcsík vette ki.

TIGRINCS
Biztos szép lettél. Milyen színűre festetted?

Enyém most tök sötét lett persze direkt mert mindig is fekete voltam és már vágytam rá hogy megint az legyek de persze az elmaradhatatlan pink csíkjaimtól nem váltam meg úgyhogy abból maradt néhány hogy megbontsa a feketeséget. :)

Kép

dita75
 
 


Colin!

Muszály volt meginni a kólát, hogy felébredjen a babó. Az a szörnyű, hogy az elején jól is esett, mert már elég szomjas voltam.
Talán mostmár rendbe jövök, kicsit jobban vagyok.


Kérdeztétek ,hogy miért kell mindkét bejáratot megnézni.
Azért, mert azokból lesz a kijárat a gátmetszés után. És most külön-külön bármelyikben lehet olyan baci, ami árthat a babának.


Én Mastu-t kaptam a gyógyszertárban az aranyérre. Azt mondta a gyógyszerész, hogy azt terhesek is haználhatják. Itthon elolvastam, és az volt ráíva, hogy orvosi egyeztetés után.
Megkockáztattam azért. Már legalább nem fáj, és ez a mostani állapotomban öröm nekem.

Kép

Kép
vevikk
 
 


Dita!

Az én dokim baromi alapos. Ezt tudja róla mindneki a kórházban. A szülésznők azt mondták, hogy más orvos simán elfogadta volna az első NST eredményét is, de ez az orvos baromi alapos.
Mondjuk én pont ezért választottam őt. (Végülis neki is köszönhetem, hogy terhes lettem, mert ő indított el a kezelésekkel.)

Egyébként az MSZNUT szerint a betöltött 36. héttől minden héten van egy NST, vagyis ezt itt Berényben és Szolnokon is így csinálják, mert így szabályos. Sőt Gyöngyösön is tuti így van, mert a barátnőm odavalósi és neki is így volt. Ezt nem a dokim találta ki.
Nem tudom, hogy neked miért csak jövő héten kell menni.

Kép

Kép
vevikk
 
 


Hello!
Köszi az őszinteséget.Hát, lehet, hogy drága buli lesz a cuki.Vettem egy 50-es csomag csíkot.Egyelőre úgy tervezem, hogy 3-szor,4-szer mérek egy nap, főleg kaják után.
Dita!
Jó a hajad.
Ezt a bejárat-kijárat dolgot először nem is értettem.Mostanra persze világos lett...Hát, fasza.Remélem, nálunk nincs ilyen, vagy igen???!!Persze, jobb az alaposság.
Vevikk!
Na, akkor szerencsére ez tényleg csak a kóla, nem a bébi.
Már akartam is kérdezni, hogy Ti hogy álltok a kólával.Én szoktam azért inni, persze zérót, meg light-ot.Hiányzik is kicsit.Lehet, hogy veszek holnap, mert ma már k...-ra lusta vagyok, bár itt a bolt közel.Majd meglátom.Anyám mindig pöröl velem, ha tudja, hogy iszom, mert szerinte mérgezem a gyereket.Hát, nem hiszem azért, hogy annyira ártana.Jó kis vörösborral..Hú...álom-álom....
Nem vagyok egy nagy piás ám, de most jól esne.

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?