Új privát üzeneted érkezett!

Képek továbbra is itt találhatók:
adam.nkriszta73.fotoalbum.hu
remény73
 
 


Trix, sajnálom, hogy rosszak az élmények, de majd szép emlékek maradnak...
Nekem az új feladatok elfeledtették a szülést...

Akire, Dita, jobbulást Én is megfáztam fejés-szoptatás során, de semmit nem lehet enni rá...

remény73
 
 


Ádám még mindig nagyon cuki. Nagyon jók ezek a képek.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 

 
 

Íme a pocak 12.,15.,18.,21.,25 és 28. héten.
Most 104 cm.

Dita nem vagy egyedül :lol:
Kép

Kép
akire79
 
 


Sziasztok!

AKIRE
Jó ez a sorminta a növekvő pocakról.
Enyim 130 cm!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

REMÉNY
Nagyon cépszégesz Ádám! Sokkal kisimultabba pofija, egyre szebb lesz ez a kisbaba! :)

dita75
 
 


Vicky, Dita köszi Ádám nevében a dicséreteket.

Na ma éjjel visszatértünk a cumisüveges etetéshez, s némileg nyugisabb éjszakáink voltak. Igaz kaja után addig nem akart aludni míg 3-5 percre nem kapott cicit is a végén...utána 2-3 órát aludt, majd jelezte éhes. Az adagja 8X40 ml lenne, de 60-at simán benyom minden alkalommal. Sajnos tápszeres pótlást is kell adnom neki.

remény73
 
 


Trix! Remény!

Gyönyörűek a babáitok!

Dita!

Mostmár egyre inkább szeretnék szülni!!! :oops:
Én is akarok "nemaludni" éjszaka! Csak legyen végre egy ilyen aranyos kisfickóm!!! :lol:

Akire!

Szép sorminta!!! :)

Kép

Kép
vevikk
 
 


REMÉNY
A kis haspók! :) Hamar megnő igy a legényke! :)

VEVIKK
Nyugi már nincs sok hátra, épp néztem a vonalzómat hogy Miló az utolsó virágban csücsül! :shock: :shock: :shock:

Ma reggel olyan éleset hasított a hüvelyem felől fel a méhembe. Csillagokat láttam. Pont ágyaztam és le kellett ülnöm megbeszélni a kicsivel hogy ugye még nem akar kijönni, megtárgyaltuk hogy még egy hetet min. bentmarad. Úgyhogy ebben maradtunk! :)

Amúgy nem kell magyaráznod a fájdalmat, mert tudom mire gondolsz, hidd el nekem is olyan és már kb. félidő óta kínoz, és anyukám mesélte hogy őnála mindhárom terhességnél már az elején jelentkezett.

Szép hétvégét mindenkinek, itt fasza idő van!!!

dita75
 
 


Húúúúúú, de pang a topik!
Mindenki elutazott? Remélem jól telik a hosszú hétvége.

A segítségeteket kérném (főleg Dita):
APASÁGI NYILATOZAT ÜGYBEN
Az inszemhez anno csináltattunk élettársi papírt közjegyzővel. Abban szerepel, hogy a sikeres reprodukciós eljárásból született utódot a magunkénak tekintjük.

Ez nem elég apasági nyilatkozatként?
Külön kell csináltatni arra is egyet?

Előre is köszi a választ.
További szép hétvégét mindenkinek!

Kép
akire79
 
 


Akire, igen, kell az apasági is. Én is így jártam, s érdemes időben elmenni megcsináltatni és ingyenes. Az önkormányzathoz kell bemenni ügyfélfogadási időben mindkettőtöknek, kellenek a személyes iratok, egy papír, ami a beavatkozás pontos idejéről szól, vagy mikor kiderült a baba fogantatása, arról a dokis papír, amit kaptál és a kiskönyved. Csinálnak egy nyilatkozatot, megkérdezik a családnevét a gyereknek, s mikorra várható a születése, s ezt vinni kell a szülésre. Ha nincs a te családneved kapja.

remény73
 
 


akire: Ezen már én is gondolkoztam, de szerintem kell. Sajnos a hivatalos szervek nem túl rugalmasak. Bár azt nem tudom, hogy az orvosi igazolás helyett legalább elfogadják-e. Majd megkérdezem.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Tehát ami kell
apa személyi igazolványa
apa lakcímkártya
anya személyi igazolványa
anya lakcímkártya
terhességi kiskönyv
igazolás a fogantatás tényéről ( akár az inszemes, lombikos beavatkozás orvosi papírja, akár az akkor készült orvosi papír, mikor kiderült az eredmény, hogy igen, ott van a baba)

Ingyenes, de a helyi önkormányzathoz kell menni mindkettőtöknek. Jobb előbb csináltatni, mert később nehezebb kivárni a sort, ha van.

Vicky, nektek a Fő térre kell menni, mi hétfőn mentünk, párom dolgozott, s aznap van sokáig nyitva az Önkormányzat. A földszinten balra van az első üveges ajtó, miután a porta utáni ajtón beléptél.

remény73
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy csak most jövök, de pénteken és szombaton lefektetett a kis családom. Voltunk UH-n csütörtökön és a csajok jól vannak. Fejméretek: 52,49,52 mm. Már nagyokat rúgnak és minden rendben. A méhszáj zárt és 4 cm-es a méhnyak. Szerencsére fogytam 2 kg-ot, így doki is elégedett. A baj ott kezdődött, hogy kedden-szerdán elkezdett keményedni a hasam, ezt elmondtam a dokinak, aki Magnerotot írt fel. Hát ettől vagy nem, de a terhesség során kialakult visszerek begyulladtak a lábamon és nem is nagyon tudtam ráállni a lábamra. Tiszta forró volt a fél lábszáram. Ha felpolcoltam 1 órára, utána sokkal rosszabb lett. Így most feküdtem és abbahagytam a Magnerotot, jelenleg teljesen jól vagyok.

Trix! Örülök, hogy már itthon vagytok és jól vagytok. A babók gyönyörűek. Sajnálom, hogy ennyire rossz élmény volt a császár.
De jó, hogy a dokibácsink rendes volt.

Akire! Nagyon jó ez a pocaksorozat.

Diétázó lányok! Nagyon ügyesek vagytok, le a kalappal mindenki előtt. Szerintem sem gond, néha egy-egy bűnözés, rosszabb, ha nem adjátok meg a szervezetnek amit kér. Én is bűnöztem egy kis diabetikus tejszínhabbal és kakaóval.

Remény! Csak kitartás, nagyon szép a baba.

Kép
tigriske1978
 
 


Sziasztok!

Mamm vagyok a babásból.
Írtam már a reménykedős topikba is, de ott egyelőre nem tudtak segíteni a lányok, így gondoltam megkérdezem itt is: nem maradt esetleg valamelyikőtöknek kb. 1 doboznyi Utroja? Szívesen megvenném...
Akinek van, és eladná, légyszi írjon nekem privit!

Köszönöm szépen!

További szép babavárást! :D

Üdv,
Mamm

Kép

Kép
mamm
 
 


remény: Jó, hogy írtad hogy le kell menni a főtérre, én biztos csak a békásmegyeribe mentem volna. És jó, hogy elég a beavatkozásos papír, mert dokihoz csak nov. 20-án megyünk legközelebb.

tigriske: Sajnálom, hogy ennyire rosszul reagáltál a magnerot-ra. Nekem szerencsére eddig semmi bajom tőle. Majd figyelgetem az ereimet, bár nekem nincsenek visszereim. Kérdezd meg a dokitól, hogy nem tud-e valami másfajta magnéziumot adni. Örülök, hogy a lányok jól vannak, vigyázz rájuk.

mamm: Nekem sajnos nem maradt túl sok. Még egy levél sincs tele. Ha írsz priviben címet, akkor azt szívesen elküldöm neked, de nem lesz elég csak egy pár napra.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


sziasztok!

AKIRE
Nekünk annyit mondtak a telefonban hogy a nőgyógyásztól kérjek igazolást, tudni fogja hogy mit kell beleírni. Pont azon a héten voltam dokinál és nem akartam hogy újabb 3 hétig várni kelljen erre és megkérdeztem hogy jó-e a lombikos papírunk is. Elvittem az összes papírunkat ami csak van és a kiskönyvből másolt is a hölgy oldalakat.
Amíg a párom adatait vette fel addig nekem át kellett ugranom egy másik irodába ahol egy hajadonsági nyilatkozatot állítottak ki részemre ami bizonyítja hogy nem vagyok és voltam férjnél.
Mindezek birtokában elkészült 3 példányban az irat melyből egyet majd a kórházban el fognak kérni. Ingyenes ahogy Remény is mondta.

TIGRIS
Sajnálom a viszereket, pihenj sokat.
Szuper hogy fogytál és megdícsért a doki!

Én ma is úgy ébredtem mint akin átment az úthenger, napközben még el-el vagyok de az éjszakák annyira szörnyűek. Minden porcikám fáj. Most már én is várom hogy kijöjjön Miló mert egyre kényelmetlenebb, és hát se így se úgy nem alszom akkor végülis mindegy hogy kint vagy bent nem? Egy hét múlva már jöhet is mert akkor már nem lesz koraszülött. :)

dita75
 
 


Lányok a terhesség végén látom mindenki várja már a pocaklakó jövetelét. Én még bent akartam tartani 2-3 hetet, de nem sikerült, ti meg már kint szeretnétek tudni? Nem tudom, melyik a jobb, igaz nem fájnak a porcikáim már, igaz az első héten még igen, de most meg az alvással van gond. Most már szerencsére kevesebbet sír éjjel, és kicsit többet alhatunk, de a felkelések miatt éjfélnél előbb nem jutok ágyba és 9-nél előbb képtelen vagyok kikászálódni az ágyból.
Iszonyúan fogyasztjuk a ruhákat, napi 2-3 simán megy a szennyesbe pisi, kaki, kaja miatt. Tehát 8 garnitúra kell lennie, ha nem akartok naponta mosni. Nekem a legkisebb méretek is lógnak, s nem győzöm felhajtani az ujjait, de majd belenövünk egyszer. Ha 56.osnál kisebb lesz a baba szerintem 1-1,5 hóig biztos jó az 56-os. Tesóméknál 53 volt a kórházi méret, de 1 hónaposan is lógnak rajta az 56-os ruhák.
Ez csak a tapasztalatom, mindenki maga dönti el mennyi ruha kell. Én azt hittem besokalltam ruhában, most rájöttem mégsem...még szerencse használtakat vettem főként...

remény73
 
 


remény: Még szerencse hogy én elég sok cuccot vettem a segítségeddel. Én meg azt hittem sok is lesz. Anyóstól már megkaptam, hogy ennyi cucca egy óvodának nincs. Pedig még azok nem is voltak itt, amiket a barátnőm összeszedett nekünk.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky, nálam van, hogy étkezésenként öltöztethetném át, mert vagy pisi vagy leesszük magunkat. Pisisnél mindig átöltöztetem, kajásnál 2-3 étkezésenként. És persze pelenkázásnál is történhetnek "balesetek", ami miatt át kell öltöztetni... én 3 naponta mosok rá nagy adagot.

remény73
 
 


REMÉNY
37. hét előtt még én sem szeretnék szülni, és az igazat megvallva ha nem lennének kellemetlenségek akkor még szívesen maradnék ebben az állapotban egy ideig. Mondják hogy utolsó hónapban pihenjen a kismama, töltődjön fel, stb..... kérdem én hogyan???
Már rosszul vagyok ha este le kell feküdnöm az ágyba. Alig alszom valamit annyira kényelmetlen pedig már mindent bevetettem, párnák, este kevesebb folyadék hogy ne kelljen 3-4x pisilni járni éjszaka, stb.... szóval úgy vagyok vele hogy ha így is úgy is fent vagyok......
Aztán következő pillanatban persze tele lesz a nadrágom és visszakozok gondolatban. Fura egy állapot, nem is tudom mit szeretnék igazán, jó lenne már a karomban tartani, látni a kis arcocskáját, stb.... de kismami is szeretek lenni csak ne fájna mindenem.

Na látod ezt nem is gondoltam volna hogy ennyi ruha elmegy egy nap. Ebben a pizsi is benne van vagy csak a napközbeni? Ha jól számolom nekünk megvan a 8 garnitúra. Remélem elég lesz, és nem kell mindennap mosómasáznom.
Azért lehet hogy nem ártott volna megtartani az unokahúgom cuccai közül néhányat mert sokat visszaküldtem tesómmal mondván lányos. Itthonra jó lett volna.
Én inkább 62-esből vettem többet főként a teszveszen és a bababörzén. Ha nem lesz elég az 56-os akkor mi is ujjakat hajtogatunk majd, mert vásárolni már nem nagyon szeretnék.

Most átnéztem mi is van ebben a méretben Milónak:
4 db rugi
4 pizsama
3 kisnadrág
2 harisnya
9 body (mondjuk ez vegyes mert 56-62, és 0-3 hónapos korig van a cimkéje némelyiknek)
2 meleg plüss kabát kapucnis
2 plüsspulcsi
1 kapucnis kardigán
1 pamut pulcsi
6 db vastag zokni
2 kiscipő
sapkák (meleg plüss, kötött és vékony pamut) összvissz olyan 8 db
1 overál

62-es méretben a fentieknek szerintem a duplája van. Na az tuti elég lesz majd még akkor is ha hetente mosnék.

dita75
 
 


Dita, nálam eleinte volt nappali plüss rugi és pamut éjszakai, ma már nem nézem, csak rugi és ráadom. Ha nézném 2 naponta moshatnék...
Volt hogy lepedőt cseréltem átázás miatt, s nem telt el fél nap ugyanez ismétlődött...Lehet én vagyok még tapasztalatlan, de nálam 3 naponta tele a mosógép...

remény73
 
 


Sziasztok!

Mamm! Nekem még van 1,5 levéllel ha kell.

Vicky! Most tovább szedtem az eredetileg szedet magnéziumot, és megnézem, hogy szűnik-e a gyulladás. Bár egy másik fórum 3-as ikres anyukája azt mondta, hogy sokat kell mostantól pihennem, mert most már a 3 baba súlya és a méh mérete akkora,mint egyes terhességnél az uccsó hét. Így jön a pihenés.

Dita! Szerintem elég lesz ennyi ruha, ha nem akkor még rendelhetsz utólag a net-en.

Remény! Nekem a tesóm azt mesélte, ha nem illeszkedik a pelus pontosan, akkor lesz pisis a ruci. Lehet, hogy ez van nálad is? Bár én még sosem öltöztettem saját gyereket, így lehet, hogy tök butaságot írok.

Kép
tigriske1978
 
 


REMÉNY
Milyen pelust használtok?

TIGRINCS
Hát akkor nincs mese! Pihi van!

dita75
 
 


Pampers 1-es méretet. Már gondoltam arra nem mindegy merre áll a kukija...már figyelek lefele legyen...igaz a kaki is mivel híg a lábánál kijött picit hajnalban, mert még vékony a lába.

remény73
 
 


Sziasztok!

TIGRISKE!
Hát biztosan nem egyszerű cipelni 3 babát. Akármennyire is nagy öröm, azért eléggé megviseli a szervezetet.
Innentől tessék komolyan pihenni!

DITUS!
Szerintem is elég amennyi cucca van Milónak. Vészhelyzet esetén az apukája el tud szaladni pl a Tesco-ba és ott tud venni tök jókat.
Amúgy láttam az IKEA-ban báránybőrt/szőrt, ami jó a babakocsiba és a kiságyba is, 6990 Ft az ára :lol:

REMÉNY!
Gondolom tényleg az lehet a dolog kulcsa, hogy Ádi még pici és ezért folyik ki minden. Reméljük ez hamar megoldódik, főleg ha továbbra is ilyen jól eszik ez a nagyfiú.

Mamm!
Sajnos nekem nem maradt csak 2 szem UTRO-m, de azt szívesen odaadom.

Nekünk is elég sok ruhája van Nimónak (anyukám szerint persze sok is), de örülök, hogy végre a gyakorlatban is leírta valaki, hogy mennyire ruhácskára is van szükség naponta. Köszi Remény!

Én csak nem akarok gyógyulni :cry: Sőt, egyre rosszabb, mostmár a gyanúm szerint tüdőgyulladásom van :shock: Próbálok alternatív gyógymódokat használni (homeopátiás bogyók, kamilla-teás inhalálás,stb.), de nem sok sikerrel. Mostmár 1 hete kínlódok. Holnap elmegyek a körzetihez (eddig nem engedte hogy személyesen menjek, mert sok a beteg a rendelőben) a rendelés végére, hogy valamit kezdjen velem, mert nem szeretném ha a babának valami baja esne!
Ha ráértek, kérlek szorítsatok, hogy csak 1 sima megfázásom legyen.

Kép
akire79
 
 


REMÉNY
Próbáld ki a Huggiest. Sztem olcsóbb is lehet mint a Pampers de viszont jobb. Én is olyat vettem. Micimackós!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
Nehogymá a pelusa ne legyen Micimacis! :wink: :lol:
Amúgy szuper pelus eddig összes anyuka ezt ajánlotta.

dita75
 
 


Jaj és de bunkó vagyok:

Köszönöm az infókat az apaságival kapcsolatban.
Már csak azt nem tudom, hogy melyikünk lakhely szerinti önkormányzatához menjük (én Bp. VII.ker lakos, párom Velence-i lakos és jelenleg a IX. kerületben élünk - persze remélem ez hamarosan megváltozik :wink: )

Kép
akire79
 
 


Jaj és de bunkó vagyok:

Köszönöm az infókat az apaságival kapcsolatban.
Már csak azt nem tudom, hogy melyikünk lakhely szerinti önkormányzatához menjük (én Bp. VII.ker lakos, párom Velence-i lakos és jelenleg a IX. kerületben élünk - persze remélem ez hamarosan megváltozik :wink: )

Kép
akire79
 
 


Akire, tartózkodási címetek van a lakcímkártyán? Nekem 3. kerület, egyébként vidék az állandó.

remény73
 
 


Sajna nincs. Mindkettőnknek a bejelentett címe van csak.
Úgy tudom, hogy a baba automatikusan az én lakcímemet kapja (ha máshova nem jelentem be), így lehet, hogy az lenne a célszerű, ha a VII. ker-ben csináltatnánk.

Kép
akire79
 
 


Lányok: segítségért jöttem. Apával nem tudunk dönteni a babánk nevével kapcsolatban. Már "csak" 6 nevünk van elsőnek és 4 másodiknak. Felsorolom őket, kérek véleményeket.

Vezetéknév: Frankó
1. keresztnevek: Barbara, Dorina, Emese, Kinga, Lilla, Réka
2. keresztnév: Flóra, Hanna, Mira, Zsófia.

Szavazatokat gyüjtögetek.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Hát pihengetek! Igyekszem!

Akire! Jobbulást, reméljük tényleg sima megfázás.

Vicky! Nekem nagyon tetszik a Dorina és a Mira.

Kép
tigriske1978
 
 


Sziasztok!

Újra itt vagyok. 9 után kell telóznom a terh. eredményért, de még az is lehet, hogy csak holnap lesz meg. Fosok...
Pelusról nem tudok mit írni. Emlékszem, a tesómmal is gyakran előfordultak a fiánál hasonló "balesetek", meg nálam is anno a lányomnál.
A fene se tudja, mit rak az ember rosszul fel a pelusozásnál.
Remény!
Érdeklődnék, hogy mennyire vált be a mellszívó, és milyen fajta? Én még mindig dilemmázom.
Dita!
Te vettél valamilyent? Lehet, hogy már írtál róla, nem emlékszem.
Tigris!
Pihenj sokat, hogy a bébik minél tovább élvezhessék a bentlétet!!
Dita!
Elhiszem, hogy várod már Milót, és, hogy véget érjenek a megpróbáltatások, ami a pci-cipeléssel jár.
Hozzád képest én még elég tűrhetően vagyok.Napközben pihengetek, éjjel sokat vagyok ébren, járok wc-re, meg forgolódok (amennyire bírok), mert valamikor sehogy sem jó. Úgy érzem, mintha a nagy hasam (vagy a gyerek benne) nyomná valamelyik belső szervemet. Nem tudom, mikor melyiket, csak így is fáj, úgy is fáj, meg ugrál is rendesen esténként bennem, közben keményedik is a hasam, de mindez még azért elviselhető szinten van.
Nekem még muszáj kitartanom, mert majdnem 2 hónapom hátravan.
Vicky!
Nem nagyon tudok segíteni a neveket illetősen, nekem a Lilla és a Hanna tetszik ezek közül. Biztos azért, mert a "L" betűs lánynevek szimpik nekem, a nagylányom Lia Dominika, de csak a Liát használjuk, a Pocibérlő meg ugye Léda lesz (ha minden jól megy). Persze, ez csak az én véleményem.
Kíváncsi vagyok azért Ti hogy döntetek.
Üdv. Nézem a Teszveszt.....(ez már kóros szerintem...)

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek az utro felajánlásokat, nagyon aranyosak vagytok! Brigivel és Tigriskével lebeszéltem a dolgot, az ő maradékuk pont elég lesz a 12. hétig. :wink: Azért a többieknek is nagyon köszönöm!

Vicky,
szerintem a Barbara Hanna gyönyörű lenne! :wink:


Lehet hogy majd jövök még hozzátok, ha pedig megérkeztek a babáitok, szívesen látunk Benneteket a babás topikban!!! :D

Mamm

Kép

Kép
mamm
 
 


Sziasztok!

Nem sikerült kecót venni!! :cry: :cry:
Szombaton voltunk árat egyeztetni, de nem hogy nem enedtek az árból, eleve magasabb árat mondtak mint utoljára. Azt hittem, hogy ha valaki kimond valamit, azt azért tartja...
Ráadásul két fiataltól vettük volna a kecót, erre ott volt mindkettőnek a komplett családja, és így 8-an "estek nekünk", hogy azért drágább, mert mostanra már egyeztettek, hogy mennyi is az ára. :?:
Kérdem én, a vaaki el akar adni egy házat, nem az az első, hogy megbeszélik mennyiért? Ráadásul ingatlanközvetítő által is meg van hirdetve, ha azon keresztül mentünk volna, akkor mit mondtak volna, hogy akkor még nem voltak biztosak benne, hogy eladják???
Pedig már azt hittem, hogy mától azt nézegetem, hogy melyik szoba milyen legyen, és hová mit fogunk tenni.

Szóval elég sz@r hétvégém volt.

Vicky!

Nekem a Dorina Mira tetszik.

Kép

Kép
vevikk
 
 


Vevikk, biztos gondolták így a terhesség vége fele ha kell nektek a ház, akkor mindegy az ár, mert kezd sürgősé válni... csak azért ez szemétség tőlük. Ha mondanak egy árat, akkor az vagy legyen fix, vagy akkor addig ne hirdessék, míg nincsenek tisztában az árral. Általában magasabb szokott lenni, ha nagyon akarnak alkudni és tuti a vevő lejjebb lehessen vinni az árat, de sajnos nálatok nem ez történt. Remélem találtok mihamarabb házat, ami megfelel, hiszen Rizsa hamarosan előbújik, s neki kell a biztos otthon, a nyugalom... Drukkolok...

Brigi, én AVENT kézit vettem, nem rossz, csak néha a kezem zsibbadása miatt macerás. Meg időigényes, főleg ha az embernek nincs túl sok teje, s nem jön mintha öntenék...csak csordogál.
A másik pesztonka elektromos, annak meg nagy a szívóhatása, s mivel már a melleim megdolgoztam, s néha ki vannak pirosodva, így azt ritkábban használom. A fiam is kap cicit a lefejt tej mellé nyugtatásnak, s így kicsit meg van dolgozva a mellbimbóm. Lehet, ha nem lenne kitéve ekkora hatásnak akkor az elektromost gyakrabban használnám, de a kézi is jó.
A kórházban az egyik lánynak elektromos mandela volt, nem volt sz sem rossz, de valahogy mindig sikerült kifognom, és csöp9gött oldalt is a tejcsim.
Ha a baba kiszopizza a tejcsit, elég a kézi is a maradékhoz, ha hosszú távon fejni kell, lehet érdemesebb elektromost venni.

Vicky, párom és én szerintem is mindegyik név jó a családnévhez, ő az Emesére szavaz :) Én nem tudtam dönteni.

remény73
 
 


Pont az volt a bajuk, hogy most csak lefoglalóznánk, épp a baba miatt, és csak tavasszal fizattük volna ki teljesen. Mondjuk a pénzt összeszedni sem 2 nap.
De szerintük tavaszra annyira felmennek az árak, hogy a mostanihoz képest jóval drágábban el fogják tudni adni.
Mondtuk nekik, hogy akkor adják el tavasszal, ha ennyire belelátnak a jövőbe.
Mi már 2 éve nézünk házakat, de eddig mindig lefelé mentek az árak. És olyan is van, hogy hívnak minket vissza, hogy nézzük meg mégegyszer, most már alacsonyabb az ár.

majd lesz valahogy...

Kép

Kép
vevikk
 
 


vevikk: Sajnálom, hogy nem sikerült megvenni a lakást, de majd lesz másik. És lehet hogy olcsóbban kaptok majd jobbat. Tudom, hogy csalódott vagy, de ha ezeknek nem megy el a lakás, lehet hogy ők fogják mondani, hogy odaadnák olcsóbban. Azért mostanában nem mennek annyira a lakások, nincs az embereknek befektetésekre pénzük, mint egy pár éve. És rohadtul nem mennek felfelé pont emiatt a lakásárak, nem tudom ők honnan veszik, hogy tavasszal drágábban tudnák eladni. Card le. Drukkolok, hogy a pici már az új lakásban érezze magát otthon.

Köszi a szavazatokat a nevekre, még meginterjúvoljuk a kollégákat is. Ez a szavazósdi az egyik kolléganőméknél volt először és úgy gondoltuk, hogy mi is kikérjük több ember véleményét. A családét persze nem, mert ha valakié nem nyerne, akkor az az illető megsértődne. Ők nem is tudnak még a lehetséges nevekről sem nagyon.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Szasztok!

VEVIKK
Hát ez baromi bosszantó tényleg, nekem is volt hasonló élményem úgyhogy tudom hogy mennyire rossz érzés.
A második lakásomat amikor vettem akkor két szóban forgó volt amiben láttam fantáziát és meg tudtam fizetni, de az egyik kicsit drágább volt (de jobb is) és gondoltam alkudozok hisz nagyon kellett nekik a pénz mert árverezés előtt álltak.
Valamennyit engedett de nem sokat, és amikor rámondtam hogy oké mehetünk az ügyvédhez addigra ő már érdekes módon talált valakit aki a teljes árat megadta. Kb. 200 ezer ft-on ment egyébként az egész téma. Tök ki voltam akadva, de már csak azért sem adtam annyit érte mert nem volt benne annyi hogy hívott volna fel: te figyi már ne gondolkozz a kecóban mert közben valaki rálicitált és megegyeztünk.
Úgyhogy fogtam magam és még aznap lefoglalóztam a másik lakást ami ugyan közel fél millióval olcsóbb volt, de sokkal gázosabb mindenféle téren. Erre fel mit ad isten??? Visszamondta rá pár napra az a vásárló a vételt és végül mivel a bank már árverezni akart gyorsan el kellett adniuk és még kevesebbért adták el mint amennyiért én a másikat megvettem. Nem voltam ám ideges! Ááááááááááááááá!!! Már nekem is konkrét terveim voltak hogy mi hogy lesz felújítva és átalakítva. Hát még amikor megtudtam hogy majd egy millióval kevesebbért adták el mint az eredeti ára volt hát hetekig kész voltam miatta.
Amúgy ha behozzák az új törvényt a hitelre vonatkozóan szarért-hugyért (már bocsi) meg tudjátok venni tavasszal mert akkor még kevesebb vevő lesz az ingatlanpiacon. Úgyhogy ezek az eladók is lehet hogy a két ló közül majd a földre fognak cuppanni mint az a csaj akivel nekem volt dolgom pár éve.

AKIRE
Jobbulást neked és remélem tényleg csak egyszerű megfázás.

BRIGI
Én avent isis-t vettem, és a másik fórumban kaptam egy szükítőt is hozzá az egyik lánytól úgyhogy akár a szívó mellé kapott két cumisüvegbe vagy a szűkítővel a via pohárba közvetlen tudom majd fejni a tejecskét. Hát remélem lesz ha már így felkészültem hozzá. Vettem egy nagy dobozt amibe belefér és a kórházban abban fogom fertőtleníteni, mert gondolom mikró biztos nem lesz.
Itthon meg van egy avent mikrós sterilizálóm amibe beledobom és 10 perc alatt már kész is a cumikkal, üvegekkel együtt.

REMÉNY
Fáj is a bimbód? A tanfolyamon mutatták az aventes mellbimbóvédőt, én vettem is egyébként, csak kár hogy azt ilyen esetekre nem lehet használni csak magánál a szopinál.

dita75
 
 


Dita, nekem is van aventes bimbóvédőm, vettem, mert sokan javasolták, de kb. 2-szer használtam, nem tetszett a fiamnak. A mellszívóhoz meg nem tudom használni. Igen, egy kicsit fáj, piros is, de kenem germastan krémmel. Talán segít...

remény73
 
 


Remény: Lehet hogy ha a fiad továbbra sem fogja szeretni a bimbóvédőt, akkor megvenném tőled. Én is akartam venni, de elég drága és lehet hogy mi sem fogjuk használni. Majd megbeszéljük. Remélem a cici azért gyógyulgat majd. Én azt hallottam, hogy a sebes mellbimbóra jó, ha anyatejet hagy az ember megszáradni rajta. Legfeljebb próbáld ezt is ki, hátha.

Nekünk a lakással szerencsénk volt. Nagyon jó állapotban volt és nem is volt túl drága. Mi is próbáltunk alkudni, de csak 50.000 Ft-ot engedtek. Jobban mondva a közvetítő engedett, mert mikor már az eladókkal beszéltünk, akkor derült ki, hogy ők fix összeget kaptak a lakásért, mi az ingatlanos jutalékán egyezkedtünk. Csak azért volt érdekes a dolog, mert pont aznap halt meg az apukám, mikor visszahívtuk az ingatlanost, hogy megvesszük a lakást. Hát ez sem hatotta meg. De mindegy, nem kellett túl sokat ráköltenünk.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!
Jöttem vigaszért.9-es a terhelésem. Nekibúsultam nagyon. Egyedül vagyok itthon, férjem du.-s , így csak Ti vagytok most nekem.
Hívtam a dokimat, azt mondta szerdán újra igyak lötyit bent a Jánosban, mert kb.1,5óra telt csak el az ivás után. Szerintem úgy is magas lesz, nem az a pár perc számít!
Na, most akkor a többi szuris csajszi nyomába lépek.Tényleg betartottam a diétást, és így is ennyi.Ennél kevesebbet már tényleg nem tudok enni. Tele a tököm..Az ad erőtl csak, hogy nem vagyok egyedül, és, hogy a gyerekek miatt muszáj lesz bármit megcsinálni, látom, Ti is mennyi áldozatotv hoztok ezzel a méricskével, szurkálással.
Ha tényleg ilyen szar az eredményem, akkor legyen úgy, ahogy a babónak jó, valahogy kibírom a visszalevő időt.
Heni???Te is ma tudod meg, igaz??Neked azért drukkolok ám!!!

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


brigi: Sajnálom a terheléses cukrot. Azt mondjuk nem értem, hogy miért kell újra megcsinálni a vizsgálatot, mert ha 1,5 óra után 9 lett, akkor 2 óra után sem lesz 7,8 alatt. Kíváncsi leszek mit mond a doki. És ne bánkódj, nem rontottál el semmit, csak egyszerűen rosszul reagálsz a babád növekedésére. Minden rendben lesz, bár lehet hogy inzulinoznod kell neked is.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky!
Igen, lelkiekben már felkészültem. Túl vagyok az első sokkon. Valahogy kibírom (Ti is kibírjátok).Szerintem se lesz jó a következő sem.Tuti nem lesz 7,8 alatt.Hát, ez van...Majd visszaolvasok, hogy kinél mi -hogyan vált be kajaként.
Anyámnak is elsírtam a bánatom.Mondta, hogy gondoljak arra, aki potyára böködi magaát a lombik miatt, vagy aki egész életében kénytelen együtt élni ezzel. Igaza van...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


BRIGI
NAgyon sajnálom! Azért még egyszer nem árt ha megcsináljátok, mert lásd nálam is tuti elcsesztek valamit. A papa mérője tuti hogy jó meg az összes vérvételem ami kaja után történt jó volt, az éhgyomri is. A múltkor is hülyére zabáltam magam és csak 5 volt a cukrom.
Nem árt ha többször megnézik bár talán annak nagyobb értelme van hogy ha veszel, vagy kérsz valakitől mérőt és otthon nézed magadnak hogy mi fér bele a kajálásba. Remélem nem kell inzulin de ha mégis akkor már csak két hónap vagy még annál is kevesebbet kell kibírnod. Pár hetet nyertél akárhogy is nézzük.

VICKY
Szerintem meg is tudtok osztozni a kettőn mert úgyis csak egy mellről tud szopizni a baba. Valszeg mi is megosztozunk a szomszéd csajszival az enyémen! :)

dita75
 
 


Köszi, már sokkal jobban vagyok.
Igen, be kéne szereznem egy mérőt. Szerintem veszek is patikában egyet. Talán holnapután, vagy már lehet, hogy holnap meg is ejtem..
Kíváncsi vagyok én is. Majd kiderül, de szerintem nem csesztek el nagyon semmit. Biztos nem jó az eredmény, de tényleg, max.2 hóig kell kibírnom...
A diétát meg szerintem bírom tartani, eddig is sikerült...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


brigi: Várd meg a mérő megvételével a doki mit mond, mert ha inzulinoznod kell, akkor felírhatja receptre (akkor biztos, bár nem biztos hogy csak ebben az esetben). Akkor a felébe kerül és olyat ír fel, aminek a tesztcsíkjait is írhatja receptre. Nem mindegy. A mérőben a magyar D-cont optimumot írják és az 50 %-kal olcsóbb így 7500 Ft. És ehhez a tesztcsíkok 50 db 2900 Ft, receptre meg 100 csík 500 Ft. Szóval várj szerintem még vele.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Brigi, ha inzulinoznod kell magad és a tesztcsíkon akarsz spórolni, nem mindegy a mérő márkája. Erre figyelj...

remény73
 
 


BRIGI
Sztem se vegyél még mérőt csak ha már voltál a diabetológián vagy belgyógyászat vagy nem tudom téged hová küldenek.
Most én is szívnám a fogamat hogy kiadok ennyi zsét és nem is kell mert egyrészt az elején én is nagyon jól betartottam a diétát, mondta is a dokinéni ha mindent előírásszerűen csinálok kizárt hogy megugorjon a cukiszint, úgyhogy nem haladtam túl a megengedett ch-mennyiségeket-
Amikor mentem mérésre akkor még direkt bűnöztem is mert kiváncsi voltam hogy mi fér bele. Hát nálam még a csoki is ezek szerint.
De nekem már kevesebb mint egy hónap, már nem is kell mennem több kontrollra mert ma voltam az utolsón és azt mondták hogy legközelebb a szülést követő fél éven belül jelenjek meg.
Újra megcsinálják a terhelést hogy maradt-e fent valami anyagcserezavar. Na majd akkor már okosabb leszek és előző este nem eszek szőlőt meg sütit.

dita75
 
 


Ok. Köszi a tanácsokat.
Igen, a belgyógyit emlegette a doki a telefonban. Biztos majd oda kell mennem.Várok akkor a mérőkével.
Köszi, hogy így a szíveteken viselitek a gondomat....

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?