Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ma már sokkal jobb kedvem van- igazad volt Noémi, le kellett foglalnom magam. Csillog a lakás, hús bepácolva, krumpli meghámozva holnapra, és még sütit is csináltam. ;)

Jajj Csillag, nagyon remélem, hogy hamar megtalálod a gyűrűt!!!
Hihi: én már száműztem a szoptatós melltartót: vettem egy kicsit nagyobbat és abba teszem bele a betétet. Nem olyan egyszerű ezzel szoptatni, de mégis nőiesebb és jobb érzés.

Képzeljétek, én múlt héten elhagytam a telefonomat. Sétáltunk Adéllal és egyszer csak a zsebemhez kaptam- nem volt ott. Tudtam hogy hol vesztettem el, mint az őrült futottam vissza (babakocsival) a padhoz ahol megkötöttem a cipőmet. Ott volt…

Noémi: de hát az isofix egy talp, nem? Amire rá lehet erősíteni a hordozót meg a gyerekülést. Vagy másra gondolok?
Nem csodálom, hogy majd’ megzabáltátok, tényleg nagyon édes Áron!! Jól látom, hogy még a cumija is zöld? ;)

Süni: végül nem mentél a koncertre?

Fülbevaló: képzeljétek, egyformát vettünk Banyoszkával, csak az övék fehér, a miénk piros kövecskés! :)

Tabati: szerencse, hogy nem kárhoztál el- mise alatt gyűrűvel játszani? :lol:
Hát Adélban mi látunk két dédnagymamát, egy nagymamát, és Petit. Talán a szája az enyém. :)

Benta: én is Náladra szavazok! Tényleg nagyon jó volt Magdinál, most a Te lakásodat szeretnénk szétszedni! :)
Tabati: nekünk kettő autós ülésünk van… Na? ;)
tökmag79
 
 


Benta: az én szavazatomat úgy vegyétek figyelembe, hogy nem merem 100%ra mondani. Pl. ha esik az eső, akkor én biztos, hogy nem indulok el gyalog. (Örsre kb. 70%, a másik kettő pedig mondjuk 5% hogy tudnék menni - az nekem minimum 3jármű, ha nem több). /A férjem csak 4 óra után ér rá/ De megértem, ha inkább egy személyesebb helyszínt választotok!

Ma olyan migrénem van, mint már nagyon rég és Petra is elég nyűgös, alig akart elaludni. Tegnap 40 fős vendégségbe vittük, nem mondom, hogy élvezte :? 2óra után az apukája megsajnálta és hazahozott minket. Pedig még úgy maradtam volna.

Megyek, lefekszem, hátha jobb lesz.

Kép
Kép
cosmopolita
 
 


Noémi: el is felejtettem megírni: vagy jövőhét szerdán mennék át hozzátok (ha Neked is ok) és együtt jövünk vissza jógázni, vagy két hét múlva valamelyik nap!Hm?

Cosmo: a hülye eső miatt nekem is fáj a fejem. Szegény, a migrén nem lehet túl jó!
Milyen buli volt, hogy negyvenen voltatok? Csuklód jobb már?
tökmag79
 
 

 
 

Cosmo: jobbulást!

Tökmag: mázlid vana telóval! Nekem még mindig nincs gyűrű. :cry: :cry: pedig már a szemeteskukát is feltúrtam...

Most találtam eme remek cikket: Anya lettem! - 15+1 dolog, amit senki sem mesélt az anyaságról http://www.nlcafe.hu/babazzunk/20091020 ... nyasagrol/

Kép

Kép

Kép
csillagtancos
 
 
 
 


Tökmag!

Ha tényleg beférünk az autóba, akkor okés, úgy én is jobban örülnék Bentáék lakásának, mint az Ikeának. :wink: Az lenne nekem a legszupibb, mert akkor a pályaudvartól csak egy 7es busszal mennék hozzátok, aztán meg kocsival. De te is vezetsz? vagy pároddal mennénk? Azt úgy lehet, meg beférünk, hogy hátul 2 baba meg én? :shock:

Telefonnal tényleg mázlid van. Én egyszer a vonaton kiraktam az asztalra, és valamiért átmentünk másik kocsiba, azt meg otthagytam. :oops: De rögtön észrevettem és visszamentem, már nem volt ott. Elkezdtük hívogatni, és ki is csengett, de nem hallottuk hol csörög, és egyszer csak már ki volt kapcsolva. Már keresztet vetettem rá, mígnem egyszer az egyik barátom felhívott (benne volt a telefonom memóriájában a száma), hogy megtalálták a telómat. :shock: Kiderült, hogy a pasi anyukája találta meg, és amikor csörgött elkezdte össze-vissza nyomkodni, mert nem értet hozzá, így kikapcsolta. De én nem hiszem, szerintem megtalálták meg akarták tartani, de vagy féltek, vagy megszólalt a lelkiismeretük ezért kerestek meg mégis.

Csillag!

Nem lehet, hogy levetted valamikor, csak nem emlékszel rá? Én pl. masszázson szoktam levenni. :roll:

Cosmo!

No, nekünk a múltkori vendégség úgy nézett ki, hogy (egy baráti házaspárnál voltunk) enni is alig tudtunk, mert nem maradt meg Noé a hordozóban. Feleséggel bementünk szoptatni, addig 2 pasi evett, majd kijöttünk és mivel Noé még mindig nyügi volt, felváltva ettünk a feleséggel, majd két pasi el :arrow: borozni, meg üzleti dolgokról dumálni, mi meg egymás kezébe adogattuk Noét, hogy nyugodjon már le, közben tudtunk picit dumálni is, de borzasztó volt...aztán amikor már nagyonn nem bírtam, mentem páromért, hogy nem akarom megzavarni a meghitt borozgatást, de menjünk, mert már nem bírunk a gyerekkel, le kéne fektetni. Pasik.... :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Tökmag, az isofix az egy csatlakozási rendszer. Végül is két fém kampó, amire rá lehet akasztani az autósülést.
Nem lóg ki az ülés alja és háttámlája között van, ezért nem vettük észre! :?

Ügyes vagy, a lakástakarítással, főzéssel! Ezek szerint, holnap végre hármasban lesztek! :)

A cumi is zöld... :D

Ez a szerda sajnos nem jó, de valószínűleg jógázni tudok menni (csak a gyereket anyu elkunyerálta előtte)

2 hét múlva (tehát nem a jövő héten, hanem utána) kedd vagy péntek lenne jó...de kedden van a tali, tehát péntek 6-a?

Hihetetlen: a barátnőimmel beszéltük, hogy most kismamaként nehezebb összehozni a talikat, és megbeszélni egy időpontot, mint előtte...
Nekem jövő hét is jó...azért leírom: okt. 27, 29, 30

Megyek, elteszem magam én is holnapra!

Jó éjt!

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Sziasztok!

Tökmag,Csillag, Noémi nagyon édesek a babáitok! Adél haját változatlanul imádom,Borcsa tündéri kismanó a rabszerkóban, Áron meg ahogy elbújik....Niki is mindig "belebújik" a fejvédőjébe:) Olyan cukik ilyenkor, nem?

Csillag
sajnálom a gyűrűdet...De szerintem meglesz az.. Képzeljétek, pár éve a Balatonba játszottunk a gyerekekkel,és Betti felállt a nyakamba. Ezzel a lendülettel "kirúgta" az arany fülbevalót a fülemből. Már épp elkezdtem siratni, mikor Betti szerencsére pont rálépett és kiszedte a vízből.. nagy mázli volt,hogy nem taposta bele az iszapba...

Tali: Én is Ikeára szavazok, bár szívesebben mennék Bentáékhoz, de kizárt, hogy a férjem még egyszer ezért szabit vegyen ki :lol: Viszont autó nélkül nehéz odajutni....
Az Ikeába viszont eső esetén is el tudok jutni,mivel én gyakorlatilag végig a föld alatt megyek odáig :D
(béna vagyok,nem tudom,hogy kell úgy beírnia táblázatba,hogy ott is maradjon,amit írok...)

Csajok búcsúzok pár napra, holnap megyünk"őszölni", jövő hétvégénél előbb ne várjatok! (hacsak nincs net a szállóban. Hozzáférés van,csak nekünk nincs laptopunk..de hátha lesz gép is ott...)


Vigyázzatok magatokra és a babákra!

Jó éjt!

Banyoszka
banyoszka
 
 


Banyoszka: jól áztasd ki +masszíroztasd meg magad, és jó szórakozást!! :)
tökmag79
 
 


Köszi Tökmag :D Egyenlőre azon izgulok,hogy semmi fontos itthon ne maradjon! Kész szerencse,hogy a csöcsöm rám van nőve :lol: :lol: :lol: :lol:

Banyoszka
banyoszka
 
 


Banyoszka: kellemes kikapcsot, s a lehetőségekhez mérten jó időt nektek.
(bár már úccse olvasod.....)
Na, ha mi a Patrollal megyünk, akkorhozzánk befér még két anyuci két hordozóval. Csak valahogy találkoznunk kéne. Mert babakocsi akkor kizárt, hogy beférjen.
Ez persze akkor, ha mégis Bentáékat szavazná meg a többség, mert úgy látom az odajutással vannak bajok, Ikea megközelíthetőbb.

Na, minnyá megyünk a lányok után. Már nagyon várom, Tétikém tegnap azt mondta nekem a telefonba, hogy ő már nem beteg, nem köhög, s nem kell fújja az orrát. És nagyon várja az obit, de tudja, hogy még nem lehet menni.
Holnap elmegyünk, megmutizom a lánynak is a leendő obiját. Visszük a születésijéről a másolatot, meg a kérést.

Kép
kissmanó
 
 


Banyoszka, kellemes kikapcsolódást nektek!

Manó, majd részletesen számolj be róla mit szólt az ovihoz Téta! :) Olyan kíváncsi vagyok! Tök jó lenne, ha őt is tudnád hozni a talira, már olyan sokat hallottunk róla! :)

Hát - óraátállítás.
Tegnap Áron meglepően jól bírta a napot, így később fektettük le 1 órával. Még akkor sem aludt, hanem dumált az ágyában...(erre apa bement, hogy Áron most már aludjál - erre a gyerek becsukta a szemét, és elaludt :D )
Szóval azt hittem, most majd tuti később kel, de nem - az ő óráját senki sem állította vissza.... :(

A céklát csinálok neki, szerintem a fejem teteje is piros lesz (és Áronnak is, mikor eszi), de anyu szerint ízlik neki! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Noémi: óraátállítás :twisted:
Olyan tökéletes órarendje volt a fiamnak.
S neki sem szólt senki semmit, hogy a biológiai óráját tekergesse :evil:

Jó fej Áron, hogy így hallgat apájára.

Tétát nem viszem, mert 2 kicsivel tökre meggyűlne az úton a bajom. Meg ő még a mi útlevelünkbe volt betéve, aminek az érvényessége le van járva. Szal az is plussz kiadás lenne. S ő pedig jól ellesz Anyuméknál.
De azért remélem, hogy talán majd csak összejön valahogy, a másik fórumon is hiányolják az anyucik, de ott még a kispasija is. Akivel sajna még nem sikerült találkozzon, mert amikor Téti volt a talin, Gabóka nem, amikor Gabóka volt, akkor Téti nem. Bár én láttam Gabót, egyszer voltam talin, csak sajna gyerek nélkül.

Na léptem, öltöztetni Gézengúzot, indulunk.

Kép
kissmanó
 
 


Igen, nekik nem szólt senki, és ezzel nem is lenne baj, mert marad a napirend...de a 6 órai kelés kicsit korainak tűnik, ugyanis én 1-2 nap alatt átállok majd, és ugyan úgy 11 körül fekszem le...

Na mindegy, remélem Áronnak is sikerül - kicsit tologatjuk az időpontokat hátha...a másik baj, hogy így már 6-kor világos van, és persze ilyenkor már esze ágában sincs vissza aludni! :evil:

Persze, teljesen érthető hogy 1 kicsi is elegendő munkát ad! :)

Én is megyek, kicsit elkészülök ma anyósnál vacsizunk!

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Nekünk mákunk van, Petra átállította az óráját 8) De szerintem csak véletlen, holnap majd biztosan kukorékol.

Tökmag: nagynénémnek volt a 60.születésnapja és meglepetés bulit csinált neki a lánya. Megszálltuk a házat (és még nem is volt ott a teljes család) :D
Köszi a kérdést, csuklóm majdnem teljesen helyre jött. Amikor nem kentem és nem fásliztam másnapra rendbe jött :shock: Csak néha-néha érzem egy picit.

Tabati: hát, igen, nem mindig egyszerű még velük a vendégeskedés. Petra eddig mindig tündér volt vendégségben. Vagy csendben nézelődött vagy aludt, viszont most ez a rengeteg ember ijesztő volt. Amikor bejött újabb 5-6ember és bámulta, meg dumált hozzá, akkor eltörött a mécses. Igaz pár pillanat alatt megnyugtattuk, de többször is megismétlődött és ezt elégelte meg az apuci.

Csillag: köszönöm, a migrént sikerült kialudni. Aranyos ez a cikk sorozat, én is szoktam olvasgatni.

A céklát főzve tehetem el a fagyasztóba? Mi ma a sütőtököt próbáljuk ki. Eddig csak a gyümölcsöket volt hajlandó megenni, a krumplit se répával, se almával, se cukkinivel :? De azért még majd próbálkozom.

Én ma a Váci utcát tervezem megrohamozni, míg Apa sétál a gyerekkel én megrohamozom az összes női ruhaüzletet :twisted: Ha nem is vásárolok, de legalább nézelődöm, úgy hiányzik :oops:

Kép
Kép
cosmopolita
 
 


Cosmo, szerintem a sütőtöknek nagy sikere lesz! Én is megkóstoltam a krumplit (almával - répával) hát azt kell hogy mondjam nem csodálkozom, hogy nem eszik meg!
Ellenben a sütőtök fini!

Igen, megfőzve, összeturmixolva teszem én is a mélyhűtőbe a céklát, evés előtt pedig egy kicsi táppal higítom!

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Sziasztok!
Banyoszka, jó pihenést Nektek! Kapcsolódj ki és kényeztesd magad! :wink:

Hú, lányok, csináljatok majd képeket a céklaevésről. Nagyon kiváncsi vagyok rá :D Állítólag én céklát ettem túróval, de legnagyobb része anyuékon landolt.

Tegnap állítólag Zéti átfordult hátról hasra 2x is. Sajnos mi lemaradtunk róla, csak a nagyszülők látták. Ma meg rengeteget magyaráz. Nagyon édes. Még szopi közben is incselkedik.

Noémi, nagyon aranyos Áron a fotón. Klassz a zöld szerkója! Hát még a csini karkötője :D

Nekem mondta a védőnő, hogy lehetőleg egyszerre 2 játéknál több ne legyen a járókába. Ezt úgy oldom meg, hogy a járóka egyik oldalába teszem a játékokat és odaterítem a játszószőnyeg egy részét, így eltakarja. Erre ma addig mocorgott, míg odatolatott abba a sarokba és bekukucskált a játszószőnyeg alá. Arra lettünk figyelmesek, hogy játszik az egyik csőrgővel, majd előpakolta az összes játékot onnan :D
Kedden oltás. Asszem lassan én is kiváltok 1 étkezést valami újdonsággal Zétinek.

Szép estét!

KépKép
süni76
 
 


Noémi: köszi, én is valahogy így gondoltam a céklát eltenni. Holnap azt hiszem meg is csinálom. Sütőtök - hááát, én ettem meg. Ez a gyerek nem szereti a zöldséget :( Fincsi édes volt és mégis öklendezett és fintorgott. Pár kanállal sikerült beletuszkolni, de utána már nem nyitotta ki a száját.

Hjaj, olyan isteni volt a mai nap. Szuper idő volt, a gyerek 2 órát aludt a babakocsiban, amíg én költekeztem 8) Egy üzletből se sikerült kijönnöm üres kézzel :oops: Jól esett kiszabadulni itthonról.

Kép
Kép
cosmopolita
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk mi is. Ma egész nap vásároltunk.
Voltunk a börzén, anyós volt Zalánnal. Jól elvoltak, nagyrészt aludt a drágám. Sikerült némi pénzt költeni. Bár feliratos body-t akartam, és nem volt a méretében csak rózsaszín. Ezt sajnálom, mert jó anyaga volt nagyon és az ára is elég jó volt. Vettünk egy fürdetőkarikát, amit egyáltalán nem akartunk még, de jó áron volt.
Ami még nem tetszett, hogy sok olyan volt, akik oda járnak turiba, ahová mi, és most árulták a turizott ruhákat. Hát lehet,hogy voltak náluk jók, de akkor inkább elmegyek turizni, nem fizetek rá.

Csillag ti voltatok? Mi úgy mentünk be,hogy hívott a barátnőm, hogy ők már haza is jöttek, és nem tépték el a jegyüket ide adja. Mi is úgy mentünk be vele,hogy senki nem kérdezte meg,hogy van-e belépőnk.

Banyoszkának én is jó pihenést kívánok!

Noémi olyan édi Áron, ahogy elhajlott....

Tabati, ma kapott Zalán egy kockát, és úgy feküdt rajta, mint Noé a képen. Sikeresen fel is avatta, úgyhogy már ki is mostam. :D :D

Olyan izgalmas amikor új ízeket kapnak a kicsit. Vajon fog-e nekik ízleni. Ti már profik lesztek ebben a témában, mire én elkezdem. Majd akkor én jövök nyavajogni. Most,hogy vissza szoktunk a 3 óránkénti evésre így hízott Zalán 13dkg-ot. Ez is valami, de a hurkáit már nem fogja szerintem vissza növeszteni.

Csillag: Gyűrű megvan már?

Zsu



Kép
bvigh
 
 


Jaj, még azt akartam kérdezni,hogy nektek miben vannak otthon a gyerekek? Mert a barátnőm azt mondta,hogy ő egy rövid ujjú body-t és egy hosszú ujjú felsőt ad a fiára. De Zalán így tiszta víz. Szóval én csak egy hosszú ujjú body-t adok rá. Már éjszakára is levettem róla a vastag hálózsákot, mert abba is izzad. Pedig alatta csak egy vékony rugi van.

Zsu



Kép
bvigh
 
 


Sziasztok!

Vettem a teszveszen Emesétől mei-tait! :D Sajnos a börzén nem volt, így nem tudtam kipróbálni, milyen, de biztos jó lesz!

Én de. voltam a börzén, iszonyat tömeg volt,egy csomóan pici babát is vittek, hát... Vettem liberot, tényleg megérte, meg Unilever bébikajákat 110-130 Ft között voltak. Ma az egyiket ette ebédre. (biztos altató volt benne, mert utána úgy szunyált 4 órahosszat, hogy pl. a templomban egy rézfúvós együttes nyugodtan játszhatott mellette :lol: ). Egész visszafogtam magam, mert csak egyharisnyát, egy zoknit meg 2 bodyt vettem. Az egyik feliratos: apa nem szereti a teát, én nem szeretem a sört, mégis jól megvagyunk. Istvánnak lesz majd meglepi, még nem tudja, hogy mi az, csak azt, hogy ő kapta és Borcsán lesz :lol:

Zsu: melyik turiba jársz? Én olyat hallottam, h teszveszre teszik fel. Mondjuk ez a börzés hmm leleményes... Gyűrű sajnos még nincs :cry: Nálunk rövidujjú body- hosszú ujjú rugi, vagy hosszúujjú body, rövid rugi, vagy nadrág-póló-body variánsok. De nálunk hűvös van, nálatok meg gondolom meleg a panelban.

Cosmo: irigyked, irigyked csini rucik miatt :D

Süni: látod, mi is így jártunk, egyszer fordult eddig hasra, akkor is a nagyik látták. Nem lehet, hogy ezek a nagyszülők szépítenek? :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos
 
 
 
 


Helló!

Képzeljétek, eladtam a babakocsit! :)
Igaz a mózes nélkül, de így is tök jó! :):)

Cosmo, én a sütőtököt tápszerrel higítottam, és így nagyon ízlett Áronnak - igaz így a maradékot sajna nem lehet megenni!

Itthoni ruci: rövid újjú body + vékony hosszú újjú póló és szabadidő gatya vagy hosszú újjú body+szabadidő naci
Áron is izzadós, akkor rövid újjú body-ban van.

Ma egész nap nem aludt, most viszont igen...viszont fürcsi, vacsi jön...remélem nem kavarodik meg nagyon!

Jó éjt!

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Noémi: én is tipródtam, hogy tegyek e bele tápot, de a múltkor úgyse kellett neki a cukkinis krumpli, így nem tettem, de lehet, holnap kipróbálom. Mennyi tápot és vizet teszel hozzá?
Klassz, hogy sikerült eladni a babakocsit!

Zsu: nálunk is hasonló az öltözet, mint a többieknél (rövid és hossz ujjú vmi. kombinálva). Petra még így is fázik néha. Ő nagyon kis fagyos.

Kép
Kép
cosmopolita
 
 


Hát - pontos mennyiséget holnap tudok írni, mert nálunk is sütőtök lesz...
Én úgy csinálom, hogy simán megsütöm a tököt, és kikanalozom a belsejét. Nem turmixolom, és vizet se rakok hozzá, csak tápot, annyit hogy olyan babaétel állagú legyen.
Ha gondolod holnap lemérem, de kb. olyan 30 ml tápot használok

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Sziasztok!

Bocs, de nem olvastam vissza.
P. ma szabadnapos volt mégis, jól összevesztünk, nagyon pocsék a hangulatom.
Holnap reggel oltás, remélem nem lázasodik be a csaj, mint a múltkor.
tökmag79
 
 


Tökmag: ugye már ki is békültetek?

Kiválasztottam a MT-t, a narancssárga alapon madarasat:-) Istvánnal együtt választottunk, mert a kendőre azt mondta, hogy buzis (sárga-narancssárga-rózsaszín, de abszolút nem a rózsaszín dominál), és férfi olyat nem visel :-) 8700 lesz, mert a sávolyt kértem, ha már egyszer az a tuti. Nektek mennyi volt?

Kép

Kép

Kép
csillagtancos
 
 
 
 


Noémi: köszi, ez az infó is elég. Én tettem hozzá vizet is, de akkor ezt a verziót is kipróbáljuk, mert kellene egy kis zöldséget is enni.

Kép
Kép
cosmopolita
 
 


Sziasztok Kismamik!

Hát jol eltüntem :oops: Hiányoztatok! De vagy a net nem megy, vagy én nem megyek a netre...a képeket élmény nézegetni, mennyi boldog baba! Látom, zajlik az élet, kerti buli, tali, ovi, börze...

Kezd rajtam valami iszonyat fáradtság kiülni, az elmult egy honap ejszakai járőrözései miatt. Nem tudom hol és mit, de valamit nagyon elrontottam és félek, igy marad. Kicsit ki vagyok. De lesz ez még jobb is. :? :? Ugye? Nekem is kellene mennem egy kis pénzt költeni.

A répa nekünk se bejövős, a hal viszont igen.
Kép Kép
Ha vmelyik kaja allergizál, honnan tudom meg? Az arcán volt 5 erősen piros pötty, ami a répával együtt jelent meg. Most cukkinivel próbálkozom, a pöttyök halványulnak. Felejtsem el a répát, vagy halasszam későbbre?
A tejpép miért jobb, mint a táp?

Husinál jár már vki? A dokim szerint első hét répa, 2. hét krumpli-répa, 3. héttől krumpli-répa-husi. Nekem ez elég gyorsnak tűnik...

Most egyelőre ennyi, még csak az utolso 6 oldalt olvastam vissza. Szép hetet mindenkinek!
preta
 
 


Szép hetet mindenkinek!

Még egy hajas baba a klubban. Elismerésem Rafaelnek a hajkoronához. Hát Preta, nem lehetsz könnyű helyzetben, a babók is valamelyest csak megérzik a feszültséget, változásokat, s egy költözéssel....De most már ha külön vagytok, egy kis következetességgel alapos napirendet tudsz kialakítani, ami mindhármatoknak megfelel, s lassanként minden jobb lesz.

Mi 6 hósan fogjuk a hozzátápit elkezdeni, s terveim szerint 7,5-8 hósan fog először husit kapni, ha jól megy, akkor pulyka mellet.

Tökmag: azért remélem ha tegnap nem is, ma már elszívjátok a békepipát.
Tétának is épp ilyen fülcsije volt, aztán annyira megtetszett, hogy több mint egy évig bennehagytam. Akkor cseréltem, mikor a lánnyal kialkudtam, hogy a pöttyöt kivesszük, s helyébe karikát teszünk.

Ma már teljes üzem, hisz Edó suliban, a többi 3 itthon. Adrikámnak kell kivegyünk papírt, hogy már egészséges, mehet oviba (ezt pénteken elfelejtettem).
Ma megyünk még Tétinek megmutizni a leendő obit, meg remélem sikerül a legénynek útilapit is csináltatni.
és ma nem kell főznöm. hurrá. az este megcsináltam a levest, s még szombatról maradt a bográcsban készített szarvashusis gúlyás, mellé csinálok nokedlit, esetleg még valami édességet, s kész is.
hú, 1 hét múlva ilyenkor már úton leszünk a kissráccal.

Kép
kissmanó
 
 


Csillag, ez az alvócsuklyás változat? Mert az annyi.

Később jövök, Zalán már álmos.

Zsu



Kép
bvigh
 
 


sztem a répát nem kell elfelejteni, de ha arra gyanakszol a pöttyök megjelenésével, akkor hagyj neki még 1-2 hónap haladékot az újrapróbálkozásig.

amúgy európaiak nem javasolják a halacskák korai bevezetését, de gondolom nekik sem lenne ellenükre az efféle hal evészet.
ellenben Ázsiában, konkrétan Japánban tudom, hogy a halacskák hamar terítékre kerülnek az emberpalántáknál is.

Kép
kissmanó
 
 


Csillag: gyűrű még mindig sehol?
én az apától foglalónak kapott gyűrűm vettem le a múlt héten (valami fánkot formáztam) s mindig elfelejtettem visszatenni. de ma már visszatettem (épp egy csokis Pavlova-t kevertettem be a robottal)

Kép
kissmanó
 
 


Helló!

Ma nekem is Járőrözős éjszakám volt.
Áron 4 óta többször is fent volt... :( Én álmos vagyok, de a mai fogyókúrás kezelés alatt majd kialszom magam!

Petra, nagyon jó fej Rafael.
A répa Cosmo Petrájának és Áronnak sem jött be. Félretettük, majd 1 hónap múlva újra próbálkozunk.
Én már 1 hónapja adok neki szilárdat, de húst még nem! Először kedvelje meg az ízeket. Sütőtök, cékla, paradicsomos burgonya. A répa, krumpli répa szerintem nem túl finom...lehet nem is lesz kedve tovább próbálkozni...szerintem még adj neki főzeléket gyümölcsöt, és majd utána husit.
Mi azt 6 hós kortól kezdjük!

Tökmag, ilyenkor nagy a feszültség: ő fáradt, te meg már társaságra vágysz! Remélem mostanra kibékültetek! :)
Képzeld most derült ki, hogy szerdán 15.40-re kell oltásra mennünk...úgy érzem a jógából már sosem lesz semmi!
Tényleg akkor ezen a héten nem érsz rá?

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Eljöttem anyuhoz, hogy a szünetben lássa egy kicsit az unokáit, hát :roll:

Ennyire még sose voltam fáradt és elkeseredett. Le se írom, mikor kelt B., mert csak felhúzom az agyam de nagyon. Elég annyi, hogy 2 órával később feküdt és 3-mal korábban kelt, mint szokott :twisted: Frankó. És amikor ébren van, abban semmi, de semmi köszönet. Rettenetes. Alig várom, hogy haza menjek.

Na, elég negatív lettem. Megyek élményfürdőbe a nagyokkal, legalább ez az egy jó lesz a mai napban. Annyira sajnálom őket, állandóan az üvöltést hallgatják.

Azt hiszem, ha hazamegyünk, nem leszek jó fej, elég volt. Szoktatás lesz :roll:

Bocs lányok, de nagyon besokalltam :cry: .

Benta

Kép
benta
 
 


Sziasztok!

Tökmag!

Remélem kibékültetek... :( Mi is összekaptunk, (vagyis inkább én kaptam ki :( ) én hibám volt, mert engdtem Noénak, hogy birizgálja (értsd: tépkedje) a laptop zsinórját. Következmény: valami úgy tönkrement, hogy nem érzékeli, hogy áram alatt van, így nem lehet feltölteni. Férjemnek ez munkaeszköz... :oops: :( Most megragasztottuk és reménykedünk, hogy külön is lehet zsinórt kapni, nemcsak számítógéppel...

Noémi!

Tök jó, hogy sikerült eladni a babakocsit, szerintem a mózest külön is el fogják majd vinni. :wink:

Én meg teszveszeltem egy járókát 3500 :!: :!: ft.ért. Úgy lemeccseltük, hogy a hétvégén lecsaptam rá, és már anyuéknál van, csak el kell hozni hozzánk. Szerencsém volt, szinte új állapotban van. 120x80as. Tudjátok hol lehet hozzá venni betétet, Mert az nem volt hozzá...

Cosmo!

No, én előre félek a keresztelőtől, meg előtte még lesz nálunk is szülinap anyósomnak, arra jön 36 ember... mi lesz itt... :shock:

No, megyek, rárakom aksira a gépet :( :evil: , meg talán Noé is ébredezik...

Kép
Kép
tabati
 
 


No azóta már találtam a járókába betétet, szintén használtan. 2000 ft-ért elvittem villámáron, amúgy 1000ről indult a licit, de annyira nemtaláltam ebben a méretben sehol, még a bababoltokban sem, hogy féltem elviszik az orrom elől. Mindenhol 100x100-as, vagy 120x120as volt csak. Nagyon jó, ilyenre vágytam, olyan, mint a pelenkázószivacs. Vékony és műanyaggal le van borítva. :wink:

Noémi!

Lebukás ellen. :lol: Könnyen letörölhető. :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!

Benta!
Kitartás!!! És jó élményfürdőzést!!! Jót fog tenni:wink:

Nóri már megint/még mindig takónykóros:(...

Hozzátápi:én is hasonlóan tervezem, mint Manó. 6 hónaposan kezdenénk barackkal, husit 8 hónapos kora körül adnék, fiatal kis pipit :wink: (a 4 lábúakat amúgy sem szeretem, így azok nálunk kilőve)
Amikor epehólyag gyulladásom volt, egy ideig bébiételt ettem, kipróbáltam párat, a répa kifejezetten undi volt :? , én sem bírtam megenni :D

Tali:mi egyenlőre kérdőjellel szerepelnénk, ugyanis nincs itthon valami nagy támogatottsága a dolognak, én viszont nagyon szeretném, ha mi is ott tudnánk lenni.

Rafi tök cuki :wink: !

Csillag!
Feri sem hajlandó viselni a MT a rózsaszín megkötői miatt :wink: , de nem érdekel, végül is magunknak vettem :wink: , a miénk ennél jóval olcsóbb volt, 4700 Ft+pk

Tökmag!
Remélem kibékültetek!!!
Pénteken mi is jól összerúgtuk a port, pedig nagyon ritkán veszekszünk, de már nagyon tele volt a bili....

KépKép
amadea
 
 


Tökmag!
Privi ment.

KépKép
amadea
 
 


Csillag!

Én is a legolcsóbbat veszem meg Emesétől, 4000ft lesz. Szép mindegyik, tudnék variálni, de félek ha mégsem válik be és akkor annyi pénzt kidobtunk az ablakon... :roll: Majd ha beválik, akkor újítok, ha máskor nem a következő babunál. :wink: Nekem piros pántos lesz.

Amadea!

Én is magamnak veszem, apa tuti nem fogja hordozni benne. MOndjuk érdekes, hogy hogy választ az ember. Magának, vagy a babának? A saját ruhatárához, vagy kisfiúhoz kislányhoz? Szerencsére én szeretem a pirosat, ami szerintem unisex, de ez is inkább lányos ha nagyon bele kell magyarázni. Tetszett még a narancssárga is, de azt piros ruhához fura lenne hordani... :roll:

Kép
Kép
tabati
 
 


Mi a sávolyosat választottuk alvócsuklyával, ezért ennyi. Anyósnak megmutattam a képét, és lestoppoltaí karácsonyi ajeszomnak. :lol:

Rafael nagyon édes, felébred éjszaka, azért járőrözöl?

Nórinak jobbulást!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos
 
 
 
 


Sziasztok!

Megjöttem a fogyasztásról....még nem fogytam el, de remélem alakul! :)

Végül is tök jó volt, mert 2 órát feküdtem, pihentem.
Szerdán és csütörtökön is megyek, mert ez ilyen aktívan kell!

Benta, remélem az élményfürdőben kipihened magad, és otthon megújulva vághatsz bele a szoktatásba!
Egyébként muszáj is! Áron is egyre többet hisztizik, hogy vegyük fel...

Tabati, ügyes vagy a járókával! Az enyémnek is mosható az alja, de szoktam rá lepedőt rakni, mégse azon a hideg szaron feküdjön...ezért van az állandó lebukás! De a habtapi a köztes megoldás. Nem hideg, de mosható! :) Pelust szoktam még a feje alá, az pedid megy a mosógépbe, nem kell tökölni vele.

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Sziasztok!
Jajj, nagyon édes Rafael is :D

Tökmag, remélem már szent a béke! Nálunk már régen volt vita. Nem is tudom, valahogy toleránsabbak vagyunk egymással.

Benta, remélem sikerül kikapcsolódnod! Mire készülsz, ha hazamentek?

Csillag, nekem is eszembe jutott, hogy Anyuék csak szépítettek a fordulással. Ma délelőtt is ügyeket intéztem, Anyu volt vele, hát persze, hogy 1x ma is megfordult. Nekünk még nem produkálta magát.

Noémi, örülök, hogy sikerült eladni a babakocsit. Biztos a mózest is sikerül. Kiváncsi vagyok majd mennyire eredményes a fogyasztás.

Amadea, Nórinak jobbulást!

Zéti ma nagyon nyűgös. Szerintem az időjárás is és az ínye. Holnap oltás, majd a doki úgyis belenéz a szájába. Azért most játszik, pedig mindig estére lesz nyűgösebb. Éjjel 2x volt fent, de mindkétszer visszatudtam altatni egy kis simivel és cumival. 5-kor persze ébresztő volt, de utána visszaaludt 8-ig.

KépKép
süni76
 
 


Jó estét!

Csillag, írok privit a turiról.

Amadea, Nórinak jobbulást. Zalán is taknyos, vagyis inkább csak szörcsög hetek óta, de nem tudok vele mit kezdeni.

Tabati, ügyesen vásároltál!

Noémi, mi ma a habtapival úgy jártunk,hogy Zalán az összeillesztések közé hányt. Még jó,hogy van alatta pléd, nem lett olyan a szőnyeg. A pelenka már nem ér semmit a feje alatt, mindig elsepri valahová.

Preta, Rafael gyönyörű hajkoronával rendelkezik. Ugye még te sem hagyod levágni?
Mi még nem is gondolkodtunk a szilárd kaján, de szerintem is korai a hús a 3. héten. Én azt gondolom bármilyen kajáról,hogy ha hamar kapja lehet,hogy árt, de ha később, azzal bajt nem csinálok. Egyébként ez olyan agykontroll féle nálam (bár nem hiszek benne :lol: :lol: ), hogy csak a szoptatásban gondolkodom 6 hónapig.
Képzeljétek, most hogy újra fejek már megint sok a tejcsi. Kénytelen voltam helyet csinálni a fagyasztóba, mert sajnálom kiönteni.

Noémi, tulajdon képen hogy is működik ez a fogyasztás? Olyan masszázs féle?

Zalán tegnap megtette az első "lépéseket" a kúszás felé. Konkrétan kettőt tolt magán előre. Olyan büszkék voltunk rá.... Persze azóta se hajlandó megismételni.

Most meg apa azzal paráztat,hogy biztos valami baja van. Nagyon meleg a tarkója,és csatakos a haja. Mondom neki,hogy melege van, de hiába. Úgy utálom,hogy ha én nem idegeskedem semmin, akkor ő kitalál valamit. Egyébként most is egy hosszú ujjú body, és egy melegítő nadrág van rajta. De szerintem a rövid ujjú azért már kevés lenne. Igaz 24-25 fok van a lakásban.

Na, megyek, mert apa elrendelte az esti csupaszkodást. (mármint a gyereknek :wink: ) Utána fürdés, és remélem alvás. Ma ugyanis csak félórákat aludt, igaz többször mint szokott.

Szép estét,és jó éjszakát mindenkinek.

Zsu



Kép
bvigh
 
 


Zsu!

Én is akartam írni, hogy a pelust maga alatt hamar összegyűri, úgyhogy nem válik be...

Nálunk anyós ilyen, mint a te férjed, én nem aggódnék, de minden hülyeséget belémbeszél. :evil: Én meg amúgy is bizonytalan típus vagyok, utána meg rágódom, hogy vajon igaza van é... Most pl. azt mondta, hogy ilyen nedves, ködös időben nem szabad kivinni Noét sétálni, mert baja lehet tőle. Valami hörghurutot emlegetett... azt mondta, hogy annyi nem árthat, ha mondjuk valahova muszáj menni, dokihoz, boltba stb. csak hosszú sétára ne vigyem. Szerintetek tényleg árthat az ilyen ködös idő? :shock: Én erről még sosem hallottam. Csak azért mondta, mert ma 2 órát is sétáltunk, nem akartam hazajönni, mert NOé aludt. sétánál fél órát szokott csak, ma meg másfél órát sikerült. Örültem neki, mint majom a farkának. Amúgy is szupi nap volt, és az esti nyügire azt találtam ki, hogy amikor elkezdődik, akkor megfürdetjük, mert azt imádja. Onnantól fogva megint van egy kis nyugi, így húzzuk az időt ameddig bírjuk, majd ha már látom, hogy rákezdene megint, akkor szopi és alvás. Ma szuperül bevált, nem volt üvöltés semmi.

Noémi!

Szuper lehet pihenve fogyni! Asszem ez minden nő álma. :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Itt vagyok, órák óta ébren, nem önszántamból :twisted: Az rendben, hogy öra-átállítás, de hogy netto 4 órával megrövidíti az éjszakai alvást valaki egyik napról a másikra, az milyen már?!

A fürdő klassz volt, és a nagyok szuperek.

Tabati,
ügyes vagy a járókával!

Nórinak gyógypuszik!

Benta

Kép
benta
 
 


Benta: ez kemény. Esetleg fogacska a dolog hátterében?
Fürdőért irígy, bár ha olyan meló után jár amit Beni ad neked, akkor inkább lemondok róla, meg gondolom Te is.

Tegnap indultunk Gézunak útlevelet csináltatni, ezúttal vittem a személyimet is. Hát annyian voltak, hogy majd hátast dobtam. Balre gyorsan el, gondoltam majd talán zárás előtt. :roll:
Utána el a gyerekorvoshoz, Adria számára kérjünk oviba menős, egészségi bizonylati papírost. Családorvos a héten szabin :twisted:
Utána gondoltam vigyük be a Téta születésijének a másolatát meg a kérést. Na, ott azért szerencsére változott a pech sorozatunk. A pasi épp akkor ért oda, bár óvónéni nem volt. hát el volt ragadtatva. szép falfestmények, hófehérke, múk, elefántok, halak, ihahák és még sokminden.
a kézmosó az ő szintjén van, tökre bejött neki.
maradni akart, nem érdekelte, hogy egy gyerek se, óvónéni se, játék se még. :D
Délután meg ismét a rendőrség. Ezúttal sikerünk volt, a felárnak köszönhetően mára kész is lesz az útilapi.
Apa tegnap este 7:15-től ma reggel 5:15-ig aludt. Hát nincs baj az alvókájával. Kölkeket meg én rendezzem, angolt tanuljak a naggyal. De végül mindenki ágyba került.
Szoptatós anyuciknak a nokedli evést kötelezővé tenném. Hosszú idő óta tegnap ismét készítettem.
Ellenben hajnali 3 után megjelenik a hálószoba ajtajában elsőszülöttem, hogy fáj a füle, nem tud visszaaludni. Hát nem dobtam el az agyam. Reggel a változatosság kedvéért a hasát fájlalta. Van egy olyan érzésem, hogy kétoldali suliundoritisze van.
Ma reggel meg elvittem én Adrikám az oviba, hogy lássam nagyon nekem akar-e a főbanya ugrani, mert papír nélkül megy. Hát elejét vettem a dolgoknak, mondtam, hogy tegnap már azért nem ment oviba, mert papírost akartunk vinni. S hogy papíros egész héten nem lesz, jövő héten őszi szünet, szóval majd csak azután visszük. Szó nélkül hagytam. De már vén róka vagyok, hisz ez a 6-ik éve, hogy min. 1 gyerekem van abban az oviban.

na lépek, Tétimbe megpróbálok valami reggelit beleimádkozni.

Kép
kissmanó
 
 


Jó reggelt!

Áron is ma 6-kor kelt. Aztán észre vette, hogy még nincs világos, és vissza-vissza szundikált 7-ig. De utána már ébresztőt fújt!
Pedig este adtam neki Milupa jó éjszakát tejpépet, hátha...de nem az éhség a gond, mert simán elvolt a kiságyban 1/2 8-ig. Egszerűen kialudta magát. De később meg nem tudom letenni, mert leragad a szeme.
Szerdán oltás. Attól szegénykém eddig bekómált, és hatalmasat aludt...hátha az majd átállítja!

A fogyás: hát igen kényelmes az biztos! Remélem lesz is eredménye. Az a lány, akitől hallottam róla nagyon szépen fogyott vele.
Az elején bedörzsölnek valami krémmel, és vákummal kezelnek (olyan mint a mellszívó, csak a lábamon húzogatják), aztán bekennek zsírégető krémmel, betekernek fóliával, és így kell befeküdni az infraszaunába. Mivel a fejem nincs bent, tök jó, kibírható! Ebben fekszem 32 percet, közben zene szól, relaxálni lehet.
Utána egy másik gép: két hosszú zsacsit húznak a lábamra, erre rá két csizmát (a fenekemig ér), a hasamra, csípőmre pedig egy nagy ővet. Ez kb. olyan mint a vérnyomásmérő, felpumpálja magát, aztán leereszt. (ez vasalja ki a narancsbőrt, és feszesíti a bőrt) Itt 2* 30 percet fekszem. Ennyi az egész.
Ennek a csizmás dolognak mintha már hatása is lenne. Legalább is jobbnak találom a narancsbőrömet!
Ezen a héten és jövő héten tuti megyek, utána meglátjuk az eredmények függvényében. Tornázni addig nem lehet.
Közben beiktatok egy kis diétát is - na semmi drasztikus, csak megpróbálok kevesebbet enni, és minimális szénhidrátot.
Tegnap jól sikerült - szerintem: ebédre halat ettem salátával, vacsira 1 szelet rozskenyeret kőrözöttel!

Képzeljétek a múltkori vizsgám 3-as lett! :)
Ha így megy tovább mi lesz a végére :!
:lol: :lol:

Manó, aranyos lehetett Téta, amint közölte, hogy ő ott akar maradni! :)
Akkor most már fix a tali időpontja? nov. 3 12 óra?

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Noémi,
átvennéd a taliszervetést tőlem?
Nem vagyok a toppon, és fel kéne rázni a társaságot, de nekem most nem megy :cry: Olyan fáradt vagyok, hogy csak sírnék egész nap. Azt hiszem, depis is vagyok :( És még 35 évesen is ki tud borítani az anyám.

Tegnap szuperul vigyázott B.-re, 1 percre se tette le a kezéből, had szívjak majd vele mégjobban. És nem adott neki tápot ami össze volt készítve a hűtőben, 5 órányit volt vele B., ezalatt 1 fél szál répa meg egy fél üveg körte bébiétel került a gyomrába :roll: És miért vagyok kiakadva a hajnali kelésre /bár szerintem az még éjszaka/ , szerinte evvel semmi gond. Nekem semmi se jó.

Manó,
nem félsz, hogy az oviból minden bacit hazahoz a lány? A nagyok már gondolom keveset betegek, de a kicsinél én ettől nagyon félnék. Meggyógyult Gézu teljesen?

Aki MT-t vesz, tegyen fel képet légyszi!

Délelőtt kimegyek a temetőbe apukámhoz. Utána ebéd és megyünk haza. Végre. És most már tuti, hogy nem megyek síelni, B.-t nem viszem sehova. Szegény nagyok :cry: Avval nyugtatom magam, hogy egész nap a pályán lesznek, úgyse látnám őket sokat.

Benta

Kép
benta
 
 


Benta: akkor még jó is, hogy az Ikeában lesz a talicska. Ne már még attól még depisebb legyél, hogy hozzátok mennénk.
de azért semmi sem magyarázhatja az esetleges távolmaradásod, szal tessék keddre készülni a menéssel. majd Benire rászabadítjuk az alvósabb fajtákat, s elmagyarázzák neki az alvás csudisok előnyét.
megértelek, hogy nem akarsz egy hatalmas utat bevállalni Benivel a sípályákig. bár ki tudja, lehet kis levegő és környezetváltozás jót tenne a fiatalúrnak.

Hát az a helyzet, hogy Gézu legalább 5 hós, szal ez van, kalitkában nem tarthatom, s Tétát sem ítélhetem magam mellé, ha mód van arra, hogy közösségbe járjon, s ő ezt ígényli. Anno Adria szűk 1,5 hós volt mikor Edó ovit kezdett. Kapott is bacikat, de evvan. Igyekszem elejét venni a dolgoknak, s ha valami van, akkor oscillo, meg a nagyok amúgy is mézes tejet isznak.
majd kiderül mi lesz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kissmanó 2009.10.27 09:03-kor.

Kép
kissmanó
 
 


felmondok.
abba a rohadt életbe, hogy a beszállítók egyik "gyöngyszemével" kiegyezek valamiben, erre a hátam mögöt megfúrják az egészet, apával kiegyeznek másban, s ő erőlteti rám a dolgokat.
csak azt nem értem, hogy mi a büdös fenének, mikor így is, úgy is az esetek 99,99%-ban én levelezek velük, miért nem hagyja rám a dolgokat?

Kép
kissmanó
 
 


Természetesen Benta, átveszem a szervezést!!

Megértelek: én papírra felírom mit kell csinálni a gyerekkel. Erre a férjem lefektette, mikor ennie kellett volna... :?
Mondjuk anyukám most már képben van: 1x elfelejtett neki enni adni. Áron még csak 2 hónapos volt. 6-kor kellett volna ennie, erre hozzák haza nekem 7-kor, hogy marha éhes a gyerek...mondtam anyunak, hogy hogyhogy hát 1 órája evett?! Erre teljes csodálkozás, hogy ő azt elfelejtette, és a gyerek ugyan nyöszörgött egy kicsit, de ő megitatta (nyár volt még)
Végül is Áron nem halt éhen, tartaléka van bőven, de azóta anyukám felhív mindig, hogy most akkor megetette, mikor lesz a következő!

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?