Új privát üzeneted érkezett!

Kismaki! Fél 11-kor hívtam, a hölgy mellett ott volt egy baba is, lehet, otthonról intézi az előjegyzéseket (távmunka), s amikor hívtad, nem tudta felvenni, vagy aludt a baba és kikapcsolta. Kicsit csodálkoztam, hogy 23-án, ünnepnapon felvették a telefont... szerintem próbáld többször is! Ha nem dolgozol, egyeztessünk talit! Szomszéd kerületi vagyok! :D

Ruhacsomagban nem tudok tanácsot adni, amikor Borit 2 és fél hónaposan hazahoztuk, még az 50-es méret is nagy volt rá... Most meg már 5 évesen 110 cm! Remélem, túl fog engem nőni egy picivel.
ktc

Sziasztok!
Ugy latszik, csak az alacsony, palacsinta szereto kismamak maradtak ma gep elott! En is 160 vagyok, es Zsuzsa en is palacsintat sutottem ma. Ja, es en is sokat hiztam mar. :oops: Olyan 9 kilonal tartok. De veletek ellentetben nalunk
nem csoszogtetik ennyit a kismamikat. A haziorvosom megkerdezte, mennyit hiztam es hany kilo vagyok, es amikor en pironkodva mondtam, hogy sokat es mar 57 kilo vagyok, csak rohogott rajtam. A nogyogyaszom meg azt mondta, hogy neki tetszik, milyen szepen kikerekedtem. Hat, nekem nem annyira, de most nem vagyok hajlando koplalni. Finomakat fozok, es finomakat eszek. :wink: Tesom is es anyukam is kb 20 kilot szedtek fel a kolkokkel, remelem odaig nem jutok, de ugy latszik, csaladi vonas a terhesseg alatti gyors sulygyarapodas. De szules utan lefogytak, ugyhogy ez vigasztal. Szoval szerintem amig nincs gond a cukorral es a vernyomassal, nem olyan gaz, hogy mennyit hizunk. Persze nem jo, ha nagyon elszalad a lo, de szules utan van 2 evunk, hogy leadjuk- en ezzel is vigasztalom magam....
geri79

Rucik: mivel mi eleg kicsik vagyunk, ugy gondolom, Maszat se lesz tul nagy baba, ugyhogy nekunk van jo nehany 56 ruhank is- joreszt kaptam oket, csak egyet vettem. De mostmar csak 62-tol felfele vasarolok.
Ti meg tudtok ugy aludni, mint eddig? En osszegombolyedve aludtam eddig, de Maszat mar nem engedi, rugdossa a combom. Es levegot sem ugy kapok, mint eddig, tennem kellett meg egy parnat a fejem ala, de igy meg megfajdul a nyakam. Azt hiszem, hosszu lesz az utolso 3 honap... :roll: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára geri79 2009.10.23 18:27-kor.
geri79

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.09 21:30-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Geri, mi sem vagyunk magasak, párom 167 (jóindulattal) én meg 165 körül vagyok. Gondolhatod hogy meglepődtem az 56 cm-es gyereken. :) Na jó, mondjuk apukám magas volt, a fiacskám egy az egyben az ő alkatát örökölte. Most már 1 fejjel magasabb az apjánál. Remélem a kicsi is magasabbra nő nálunk.
Én kb. 2 kg-nál tartok, de ugye az indulósúly nálam nem volt kevés. Ma viszont zabálós napom volt, még szerencse hogy csak ritkán törnek rám ilyen rohamok. :oops:
Aludni még tudok úgy mint régen, nő a poci, de még nem hatalmas. Reggelre rendszeresen kisebb mint este. Persze van amikor éngyerek is rugdalja a combomat, akkor igazítok a pózon és úgy alszunk tovább.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Katica: nekem is erre kellett a Brendonos katalógus.

Köszi csajok, mégis csak ráúszom arra a csomagra. Úgyis olyan ritkán futok olyanba, ami itt van a közelben és nem kell a postát támogatnom. Aztán – mondtam már? – most nyílt egy babaruha bizományi itt a lakótelepen, ami nem tetszik azt leviszem oda, boltba menet úgyis útba esik, aztán ha beveszik annyiért amennyiért vettem, belefér.

Geri: én hazajöttem panaszkodni a Zsoltinak, hogy én egyáltalán nem érzem, hogy 10 kilót híztam volna (mondjuk ciki mert pont egy hónap alatt híztam fel 5 kilót) erre közli velem, hogy azért a fenekem is nőtt. Hrrr. Most már a babuci-mamuci helyett egyszerűen ősasszonynak hív. :(

Alvás: na én majdnem stabil oldalfekvésben alszom (csak az alsó karom nincs alattam hátracsavarva, hanem a fejem felett nyújtom ki) valahogy hosszú évek során ez bizonyult a legkényelmesebb formának. Meg is lepődtem mikor elsősegélyen egyből alvópozícióba helyeztek és azt mondták hogy ez jó a sebesülteknek (is) én meg ott aludtam majdnem el a tanári asztalon :). De a jobb oldalamon kényelmes, mert ugye a balon ott a szívecském és egy idő múlva sok neki a súly. Na most meg a harc. Én a jobb oldalon aludnék a Bulcsi a balt preferálja. Lefekszem jobbra, akkor aktívan rugdosni kezdi az oldalam, és bedugja a lábát a bordáim közé. Átfordulok balra. Megnyugszik, viszont én nem bírom sokáig. Visszafordul. És kezdjük elölről. De egyenlőre én vagyok a nagyobb és erősebb. Bár mostanában elalváshoz a szopipárnát a térdem alá teszem, hogy a lábam ne nyomja, de a sok forgolódástól mindig elrúgom a párnát.

Levegővel viszont gondom van. Eddig is kényes voltam az orromra, és a szabad tiszta levegőre, de mostanában ölni tudok érte. És állandóan szuszogok. A négygyermekes barátnőm megjegyezte, hogy még nem indokolt, hogy ennyire szuszogjak, a kicsi termetemet biztos megviseli a várandóság. Jó, és mi lesz majd januárban? Már most nem bírom, ha Zsolti ölelgetni akar, mert úgy érzem hogy meg akar fojtani, nem kapok levegőt, és komoly légszomjjal küzdök. Ezek után csókolózni még csak nem is merek. Belefulladok a szájába.

zarja

Csilla- nalunk az osok is visszamenoleg max 170 magasak, ugyhogy enyim gyerkocnek nem sok eselye van a kosarlabdacsapatba kerulesre... Altalaban en is igyekszem odafigyelni azert, hogy mit eszek, a vacsora peldaul csak joghurt es alma. De ma olyan fincsiket sutottunk- nagyon szeretem a palacsintat es meg megcsinaltuk a kedvenc lekvaros kekszemet is, ja, es a reggeli meg egy ekler volt- az igaz, hogy rendes kajat nem igazan ettem, de edesseggel bepotoltam. :oops:
geri79

Zarja- amikor a parom megismert, 58 kg voltam, ugyhogy egyelore ne merjen panaszkodni! De o tul lovagias ahhoz, hogy az alakomra negativumot mondjon, inkabb megpuszilgatja nagy pocakomat, es azt hazudja, milyen csini vagyok. Rosszul hazudik, de azert edi. :lol: Nalunk hiaba en vagyok a nagyobb, Maszat gyoz a poziciokat illetoen, mert ha nem tetszik neki valami, csoppet sem kedvesen kozli velem a velemenyet: nagyon jol fejlett izomzata van kolkomnek. En a terhessegben ettol a legszomjtol feltem a legjobban- en kronikus orrcseppfogyaszto vagyok, es most csak Sterimart merek hasznalni, ami, hat, nem a leghatekonyabb. Ugylatszik tenyleg mindenki azt "vonzza be", amitol a legjobban tart.
geri79

Sziasztok!

Szeretném "reklámozni" saját magam e-könyvét. :-) Teljesen ingyenes, nem profitcélú a könyvem, viszont sok hasznosság van benne.

Ha van kedvetek megnézni:
http://kismamaknak.hu/e-konyv

Aida

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Képzeljétek, nagy merészséggel ráálltam a mérlegre, s 52 kilót mutat! Életemben nem voltam még ennyi!!!!!!!!!!!!!!!! Hű, most tök jó kedvem van, ezek szerint 3 kiló plusznál tartok. Hajrá!
ktc

Zarja: Az Obit nem tudom, én a Praktiker honlapján láttam a lámpákat.
http://www.praktikerwebshop.hu/kereses/?keresett=s%F3krist%E1ly&op=kereses&k_talalat=

Az alvással nekem is gondjaim vannak. Eddig hason szerettem, az már nem megy, az oldalamon fekve meg kényelmetlen és fáj a derekam is. Leginkább sehogy se jó. Tényleg sok van még hátra! :?

Rucik: nekem főleg az van, amit bátyáméktól kaptunk, így van benne 50-től 74-ig. De 56-os body például van 17, úgyhogy én már csak 62-es rucikat vettem. Szerintem megéri csomagban venned.

Hajrá Katica! Csak így tovább! :)
zuzmooo

Megint itt vagyok.
Sajnos el volt rontva valami a dologban, így nem lehetett letölteni az e-könyvet, de most már működik a dolog, ha érdekel még valakit...

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

aida: Jó ez az oldal, most néztem. Köszi.
vicky79
Budapest III. kerület

Jo reggelt!
Szegediek- Ti vettetek bandazst? Ha igen, akkor hol es mennyiert? Mert a tesomat megkertem, hogy vegyen nekem, de annak ellenere, hogy 3 gyerkoce van, se azt nem tudja, hogy mi az, sem azt, hogy hol kell venni. Elore is koszi!!!
geri79

Jó reggelt Csajok!

Én a rucikkal úgy vagyok, hogy megvárom amig mindenki kiadakozza magát és majd utána kitöltöm a hiányzó méreteket vagy darabokat. :lol:

Alvás. Ugyanúgy vagyok, mint Zarja csak nálunk már ő győz. :lol: Félek, hogy a fejét nyomom úgyhogy inkább átfordulok. :roll:

Mindjárt indulunk a menyaszonyi ruha szalonba. Alig várom már, hogy láthassan a barátnőmet azokban a gyönyörűségekben, éééés ha sikerül akkor enyém ruha is ki lesz választva (sajnos próba nélkül :? )

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

Zarja Jól tetted, hogy ráúsztál arra a ruhacsomagra. Ennyiért 1 db body-t tudtál volna venni. Nálunk lámpa szakboltban is 2-3000 Ft a sólámpa. Nem hiszem, hogy ezért az árért érdemes lenne a Teszvesz-posta kört taposni. Hacsak nem találsz nagyon olcsón :) . A csiszolt, dizájnos, gömbalakú változatot (oltári jól néz ki) 5-7000 Ft-ért láttam. Akkor inkább a természetes sódarab. És a súlygyarapodás miatt ne aggódj. A többi gyerekemmel ebben a 22-26 hetes korban híztam én is a legtöbbet (4 kg), később lassult a tempó.

Kattkat Nekem is szokott egy csomót nyomakodni, feszíteni, általában egy idő után egy nagy rugással "old". Minél nagyobb, annál inkább majd csak ilyenekre lesz helye. Most még lubickolnak az aprókák.

Nos, nekem a kórházi védőnő is megsimogatta a pocakomat és azt mondta, hogy nagy. Nem szemrehányóan, megállapítóan :) . Egyébként 180 cm vagyok és jelenleg (ha a mérleg jó) 92 kg. Magas is, nehéz is, engem nem fogtok bevenni a "kis" csapatba :D .

Az alvás hol így megy, hol úgy. Oldalamon alszom, manóka minden fordulásnál rugdos egy kört. Én is jobb oldalamon szeretek, de a társalgó egy másik topikja szerint a bal egészségesebb a babának. Ha kaja után fekszem balra, akkor nyomja ki a gyomromból a levegőt. Én egy rakat kispárnával veszem körül magam, szóval forduláskor költözöm. 2 párnácska fej és nyak alá, egy lábközé, egy pocak alá. Klassz éjjel keresgélni, embőc alól, földről szedegetni :lol: .
pammut

Pammut: szeretem a természetes formákat, úgyhogy a csiszolt gömb helyett inkább a kőrakás. Így mióta megvannak a halak, minden nyaralásból hozunk nekik köveket. Igen ám, de kiderült, hogy a horvát tengerparti kövek nem jók, mert túl meszesek, viszont annyira szépek (no meg egész hazaúton kb 12 órán át hallgattam, hogy szegény autó alig bírja el a kőrakásomat) hogy nincs szívem megválni tőle, így a lakásban hol itt hol ott díszítenek.

zarja

Sziasztok Lányok!

Érdekes, hogy minden baba a baloldali alvást részesíti elönyben...vajon miért? Enyém gyerek mis rugdos, ha a jobb oldalamon merek aludni.

Én 165cm vagyok és most 86kg :oops: a pocakom akkora mások szerint, hogy a méret alapján már szülhetnék :roll: :oops: Pegig még nőni fog!

Valamit elronthattam tegnap a krumplis napon, mert nem lettem kevesebb...uolyan vizes vagyok :?

A lámpához nem tudok hozzá szólni. Én csak arra emlékszem, h éjszakánként félkómában elvánszorogtam a gyerekhez, magamhoz vettem és ledőltem szoptatni...

Kép
csipike09

Akkor én az átlagos klubhoz tartozom. 168cm és most 62kg. Itt elég ocsmány idö van. Viszon úgy fütenek éjjel,h 0-ra tekertem a radiátort és nyitva volt az ablak. Emellett Luca 1l-t ivott éjjel. Meg is lett az eredmény: bepisilt. Szóval nem unatkozunk. Sebaj,otthon majd kipihenem a dolgokat! :-) ↲↲
Eszter! Mi is 1500ft körül vettünk sólámpát! Én is megvenném a ruhacsomagot. Luca is 56cm volt és 1hós koráig csak az volt jó rá! Szóval elég használtat venni,mert hamar kinövi,de kell! Mondjuk tavaszra már a 62-es fog kelleni.↲↲Amúgy oltári hízókúra az itt tarkózkodás. Rettegek a mérlegtöl!↲
Vendég

Nóri: irigyellek, én is, én is wellness hétvégeeeeee :roll: :roll:
sólámpa: corába is pl. asszem 2000ért láttam!

Edit

Kép
ézsóné

Akkor enyémgyerek kivétel. Nincs baja a jobb oldali alvással, amit egyáltalán nem bánok.
Ma reggel apával megállapítottuk, hogy ha olyan felső van rajtam amilyen éppen ma, nem is láccik hogy gyerek van bennem. :lol:
Ha meg ruha nélkül lát, csak szörnyűlködik hogy mekkora hasam van.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla!
Én is ezen somolyogtam ma. Ha itthon vagyok pólóban alig látszik. Mivel nem szeretek hivalkodni a pocimmal, általában bő rucikban járok, tehát utcán régi ismerősöknek se tűnik fel. Na de ha csini akarok lenni, és dögös rucit húzok, vagy fürdés után kijövök a fürdőből, mindketten elcsodálkozunk, hogy mekkora pocim van.
Érdekes mert reggelente fel se tűnik, hogy várandós vagyok, napközben is sokszor megfeledkezek róla. Általában akkor jut eszembe, mikor felkel a Bulcsi.

Addig jártam a sólámpa után, míg Zsoltinak is feltűnt, megígérte kapok egyet majd karácsonyra. Tehát ez letudva.

Két könyvet szeretnék elolvasni:
Sears: Éjszakai gondoskodás
Liedhoff: Az elveszett boldogság nyomában
Ezekre meg anyu mondta, hogy megveszi nekem karácsonyra. Sajnos könyvtárban nem futottam bele.
Még jó, hogy itt a karácsony nemsokára.
Tényleg, lassan jön az advent :shock:

Rucik: holnap jelentkezem, hogy megvan e a csomag. Bár szerintem már túl fullos a berendezés.

Az alábbiak hiányoznak már csak:
hordozókendő, pelenka: a szülésfelkészítős nővel szeretnék konzultálni, hogy melyik, milyen, hogy kell használni, és szerintem tőle veszem meg.
gyerekülés, légzésfigyelő, mellfejő és mérleg: ebből mondjuk az elsőt tartom fontosnak, a többi nem zavarna ha nem lenne, de a barátnőm ezeket ajánlotta fel, ha megyek Pécelre akkor elhozom.

Na meg nekem:
alsóneműk, szoptatós melltartó, hálóing, melltartóbetét, de ezzel meg meg akarom várni a januárt.

És egy bevásárlás a Dm-ben (törlőkendő, kezdő pelenkacsomag a kórházba, vatta stb)

Tényleg mit fogok csinálni november-decemberben????
:shock: Se szakvizsga, a könyvelést is leadtam, se munka. Annyit meg nem lehet varrni. Erusverus, csatlakozom hozzád!

zarja

Szerintetek mire kell figyelni a baba kádnál? Ebből is annyi féle van, elbizonytalanítják az embert. Én a legegyszerűbbre gondoltam., az jó?
zuzmooo

Hát Csajok! Megjöttem. Mit ne mondjak. Nagyon irigykedtem a barátnőmre ahogy próbálgatta a ruhákat. Gyönyörűséges rucik vannak...

Alvás: Nekem pont a bal oldalon nem hagy aludni a drága. Háton meg jobb oldalon nyugodt, ha balra fordulok rögtön rugdos. Enyém gyerek különleges... :shock:

Nagyon szép idő van úgyhogy megyünk sétizni, délután meg rántotthúsparty lesz a barátnőméknél úgyhogy oda megyünk. :wink: nyami...

Szép napot mindenkinek.

bellerreni
Eger

Sziasztok Kismamik!

Tegnap mi is bepalacsintázunk, a Nutellás fogyott leginkább. :) Mondjuk a Nutella, de bármilyen csoki is, úgy csúszik magában is, hogy csak na! Tegnapi menü egész nap kb. így nézett ki: reggeli: tejeskávé + margarinos lekváros kenyér (2-3 szelet), délelőtt benyaltam egy tábla csokit, ebéd: palacsinta, aztán még egy kis Nutella-nyalakodás, délután még egy kis maradék palacsinta, vacsi: (kivételesen nem édesség) szalámis zsemle, tea. Már én kértem apát, hogy szóljon már rám, mert nem vagyok normális, hogy ennyi édességet zabálok. :oops:
Amúgy elromlott itthon a mérleg, vagy lemerült az elem, és nincs belevaló, így hétfőn lehet, hogy lesz nagy ámélkodás a védőnéninél! :lol: De nagyon nem izgatnak a kilók.

Ma délelőtt elmentünk téli cipőt venni, lett nekem is meg a férjemnek is, szerencsére. Aztán a McDonald's-ban ebédeltünk... Annyira nem vagyok oda érte, de évente egyszer belefér.
Este pedig!: színház!!! :)

Most viszont alszom egy keveset, meg felhívom a nagymamáimat, mert június óta nem találkoztunk. Persze azóta már telefonon többször beszéltünk, de remélem, hamarosan elhozzák őket anyuék Szegedre.

Geri, a bandázzsal kapcsolatban sajna nem tudok segíteni. Az az igazság, hogy sokáig én se nagyon tudtam, hogy az mi is tulajdonképpen... :oops:

Zarja, azért meg lehet szokni a semmittevést is. ;) Na jó, egy idő után persze idegesítő, de én pont a Te példádból kiindulva is, mostanában főzőcskézek férjecskémnek/magamnak/barátnőknek, rendezgetem a lakást stb. Ahogy Te írtad: tündérkedem. :)

Kép
erusverus

Zuzmoo! A babakádból a te igényeidnek megfelelő kell. Ha nem félsz a fürdetéstől akkor akár a nagykádban is fürdetheted. :lol: Tökéletesen megteszi a legegyszerűbb is főleg, hogy egy idő után amikor már ül és pancsol jobbnak fogod látni a nagy kádban való fürdetést, mert a kcisiből kicsapja az összes vizet. :lol: Nekem olyan kádam van amiben van egy biztonsági háló, mert én félek, hogy elejtem a kis csöppet... :oops:

bellerreni
Eger

No, Katica ez nagyon jó hír, hogy sikerült hízni! Csak így tovább! ;)

Alvás: régen imádtam háton aludni, úgy, hogy a lábaimat kicsit terpeszbe tettem, a jobb tenyeremet a szívemre, a balt meg a hasamra fektettem. Asszem valami királypóz vagy mifene az elnevezése. ;) És persze hogy ez nem megy mostanában! Valahogy kényelmetlen, olyasmi érzés, mint amit Reni is írt, hogy fél, hogy nyomja a babót. Na, és a hasfalam miatt vagyok így (nem mintha betonkemény lenne..., de akkor is): kiicsit kellemetlen érzés; olyan, mintha ezzel nagyon kilapítanám, és tartok tőle, hogy így kevesebb számára a hely. Amúgy szerintem, ő is képes váltani, ha valami nem kényelmes neki. Én pl. éjjel nem nagyon ébredek fel arra, hogy Botond mozgolódik, csak ez az jelezgetés van meg nálunk is, ha pl. a nem jó oldalra fordulok.

Babakád: szerintem a legegyszerűbb is pont megfelel a célnak. Két történet: a barátnőm mesélte, hogy nővére nyáron szült, és a picit sokszor már csak a csap alatt fürdetik le, mert van kistesó is, és ő is igényli az anyukáját. De így is rendben van minden. Másik: anyukám a nálam 6 évvel fiatalabb húgomat is abban a kádban fürdette, amiben engem. Ha emlékeztek, írtam is már, hogy van erről videofelvétel; mármint, hogy fürdeti anyu a tesómat. És emlékszem, hogy semmi extra nem volt, csupán a biztonság kedvéért egy ruhapelenkát tettek a kád aljára, hogy nem csúszkáljunk lefelé.

No, most már tényleg megyek szunyálni, mert menten ráborulok a billentyűzetre... :)

Kép
erusverus

Sziasztok

Lehet még csatlakozni??? Igazából már régóta olvasom a topikot, csak az írás....
Február 24 körülre várom a 3. gyerkőcöt, van két fiam, 7 és 5 évesek...
Most úgy néz ki 90%, hogy kislányunk érkezik:)

Geri: bandázst én a C&A-ban vettem, ma is láttam, hogy lehet kapni. az enyém fekete és nagyon szeretem. az előző babavárásaimkor még nálunk sem volt divat.
(Itt olvastam róla először:):)2 eFt körül volt.

babakád: én használtam állványosat kb 3 hónapos korukig, aztán később a nagykádban fürödtek, de sokáig ott is babakádban.
én szerettem az állványosta is, mert az első bébi irtó csöpp volt (2,7 kg-val születtett.) könnyű volt abban tartani a kisbékát. mert ugye egyik kézzel a fejét tartottam, a másikkal mosdattam. meg figyelni kell, hogy a köldökcsonkot ne érje víz. apa intézte a vízet, meg adogatta a fürdetőkrémet, törülközőt....ruhapelust én is tettem alá. de én irtó béna voltam, szerintem aki ügyesebb egyszerűbben is meg tudja oldani :lol: :lol:

alvás: én is szenvedek vele, mert háton szeretek, de tényleg zavaró most. így most csak oldalt megy, de egy idő után zsibbad az oldalam, így váltogaton a jobb és balt.

még a pocakkeményedést akartam írni, hogy nekem is van elég sűrűn, pont a dokinál is kőkemyény volt, Magnerotot kell szednem és magnéziumos pezsgőtablettát. és pihenés. ez elég nehezen kivitelezhető a srácok mellett és még dolgozom is.

ktc: nekem már az első vérvételnél kiderült a vérszegénység (a hemoglobin volt alacsony). Ferrograd folt kell szednem.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Enyémgyerek is jobboldalt hagy csak aludni. Kád: a legnagyobb,legegyszerübb a legjobb. Én amúgy utáltam. Pont a Judy által irtak miatt. (amugy üdv köztünk!) Nekem a fekvös fürdetö jött be a nagy kádban?! Igy felszabadul az a kéz,ami a babát tartja. És ha kevés vizet engedsz, nem éri el a köldököt sem. De mindenkinek más jön be persze!
Vendég

Üdv köztünk Judy!!

Nekem is állványos kádam volt/ van. Nagyon praktikusan van kialakítva, mer van leeresztője és belül ki van alakítva egy baba megfogó rész. Ráadásul úgy, hogy amíg pici fekve is bele tudom tenní úgy, hogy a pici feje nem lóg a vízbe és akár mind a 2 kezem szabad, amikor már ül, akkor meg nem tud elcsúszni. Maga a kád elég nagy, sokáig jó, de mi 1 bizonyos kor útán beletettük a nagy kádba. Így pancsolhatott is és biztonságban is volt, mert nem tudott elcsszni.

Ma egyedül vagyok itthon, így a mosás mellé beiktattam egy kis szépítkezést (arcradír, kence-ficék stb) , persze, tanulás helyett...egyszerűen nem tudom rászánni magam :roll:

Kép
csipike09

Kád: hát én is becsavarodtam tőle, és a nálam szokott megoldást választottam: a legegyszerűbb a legjobb.
a barátnőmnek valami ilyesféle van
http://elado.slando.hu/budapest/ok_baby ... 24942.html
és ezt istenítette. Mert hogy formatervezett, csak belerakod a babát, a lába között az izé megfogja, nem csúszik, nem mozog el, és nyugodtan sikamikálhatod. Vágtam a pofákat, de hát két gyermek után csak tud valamit. Nekem nem tetszett.

Aztán a Nóri is valami ilyesmit használ a nagy kádba (ha jól emlékszem)
http://www.teszvesz.hu/item788902758_ma ... kadba.html
valami potom árért vette, nem kád, hanem fürdető (Nóri, jól emlékszem??? )
Ez már szerintem egy fokkal jobb, de nem hiszem, hogy nálunk a lakótelepi lakásban működik, berakom ezt az izét a kádba, nekem meg leszakad a derekam.

Itt vágtam be a durcit, és vettem egy sima egyszerű no formatervezés kádat, annyi az extra, hogy az alján kívül is meg belül is csúszásgátló van, ami megakadályozza:
1, a kád elmozdulását
2, benne a baba elcsúszását,
de a babát tartani kell benne. Nem tom, én azt hiszem szivesen ölelgetném, meg játszanék vele a vízben. Ha mégse jön be, akkor én is ilyen babafürdető macikát tervezek bele venni, mert az tényleg megtartja.

Ja, erről jut eszembe a látássérülteknek vettünk tekercsben csúszásgátlót, ami valami szilikonos izé lehet, mert tapad, így ami közé teszed nem csúszik el. (:D Hát ezt jól megaztmondtam) Lényeg, nálunk parketta van, és a komlói értelmi fogyatékosoktól vettem rongyszőnyeget. A rongyszőnyeget ha már nagyon poros mocskos mosógépben kimosom, és olyan mintha új lenne. De istenien csúszik a parkettán. Arra gondoltam, hogy majd hozok el az Alapítványtól csúszásgátlót mintának, és a szőnyeg és a parketta közé teszem, hogy azt is megfogja e? Majd referálok az eredményről. De ha valakit érdekel a csúszásgátló megkérdem hol és mennyiért lehet kapni. De akár asztalra a tányérok, poharak alá is lehet tenni, és még ezer fele, ahol igény keletkezik. A bababoltban is láttam csúszásgátlót, de az ehhez képest nagy 0 volt. Szerintem Az pénzkidobás.

Ja, és terveim közt szerepel, hogy nyáron, majd kirakom a kiskádat vízzel az erkélyre és beleültetem a Bulcsit. Szerintem órákat ellesz majd a vízzel, meregeti, csapkodja stb. És nem fő itt a panelben annyira. Ezért is ragaszkodtam egy nem formatervezett kiskádhoz.

zarja

Csipike: én se bírom a tanulásra rászánni magam. Inkább ide irogatok... lehet, hogy marhaságot?

zarja

Zarja, nekem is hasonló kádam van mint az 1. csak nagyobb és valóban szupi. Az öcséméknek van a második és ők istenítik. Én pont a derék fájás miatt nem favorizáltam. Hozzá teszem náluk tök mindegy lett volna, uis a gyerek most lesz 1 éves és már 10kg körül mozog szóval emelgetni v hajolgatni az ő szempontjukból mindegy :wink:

Inkább ide irogas marhaságot , mint a jegyzeteidbe :wink:
Ennek a lazaságnak lesz még bőjtje...de most nem érdekel :D

Kép
csipike09

Sziasztok!!!
Mi is haza jöttünk, 2napig voltunk anyósnál, jó volt, meg hoztunk annyi kajcsit, hogy még hétfőn se kell főzzek..ráadásul vagy 3félét..
Geri!!!
Bandázs: Cora, C&A, ebben a két boltban tutti van, mindig látom.. a debreceniekben biztos. De egyébként ha gondolod megveszem én neked, ha meg mondod a méretet és barátnőmék biharkeresztesen mentőznek, és járnak át a határon is, ugyhogy vele akár még el is tudom juttatni..
zarja! Én is vettem már a tesz-veszen egy babacsomagot, főleg 62, meg néhány 56-os, de olyan szépek! 100ft-ra jött ki egy-egy ruhadarab, de ebben van overall, vadiúj téli hálózsák, meg kisruha meg minden..Még jó, hogy Te a pasi csomagokra mész én meg a lányokra, így nem halásszuk el egymás elől!! :lol:
Katica!!! Gratu a súlynövekedéshez! :lol:
Judy! Üdv közöttünk, gyere sokat, mindig jól jön egy tapasztalt anyuka!
Kád: Mi még nem vettünk, de nem veszek pici formatervezett kiskádat, mert nagyon hamar kinövi, meg hát igazából a sima is ugyanazt a célt szolgálja, csak negyed annyi pénzért.. :lol: Ugyhogy nekünk egy sima kiskád lesz és majd bevizsgáljuk, hogy hol is akarunk majd fürdetni, és lehet, hogy a kádra csinálunk majd egy kádtartót és így a nagykádon lesz a kiskád..
És ma végre kész lett a burkolás a házunkban..le vannak lakkozva a parketták, és le van rakva a burkoló is mindenhova ahova most kellett../mert ugyebár most még csak a fél ház lett kész: ez mondjuk a nagyja, mert a nappali, ebédlő-konyha meg a vizesblokk van fullra kész, már csak néhány ecsetvonás hiányzik, meg hogy minden mester ember vissza jöjjön és felszerelvényezzen: kapcsolók, csapok stb..és tavaszra meg kész lesz a mi hálónk, meg a gyerekszoba, meg a gardrób szoba../ugyhogy most jön a takarítós rész.. :cry: De olyan szép és úgy szeretem mikor tudom, hogy ez a miénk/na meg a banké :lol: / és olyan amilyennek szeretnénk..titta jó!Kár, hogy mindig csak szakaszosan tudunk haladni, mert ugyebár minden hónapban a fizunkat rakjuk bele így nem egyszerű, de akkor is..ugyhogy most örülök.. majd rakok fel képeket, ha be tudtunk rendezkedni../mondjuk decemberben: :lol: :lol: /
Ja és tegnap hajnalban megfialt a kutyánk, négyet de egy meghalt mire átértünk, így most hárman vannak: kis törpe pincherek. Imádnivalók és nagyon szépek.. :lol:

Kép
Kép
ronci

Hahó!

Ebédre kegyetlenül bekajáltam tepsiben sült-főtt csánkot (krumplival, gombával, brokkolival), még most is civódik a helyen a gyerekkel.

Csipike Az én pocakomra is mondták már, hogy akkora, mint másnak a 9. hónapban, meg biztos ikrek vannak benne... Dehát ez van :D . Ha mérgelődöm ezeken a megjegyzéseken akkor se lesz más a mérete. Azt olvastam, hogy a krumplis napon kizárólag héjában főtt krumplit lehet enni, só, vaj és minden nélkül. Te kibírtad?

Kád Nekünk egy totál hagyományos kiskádunk volt. A formatervezetteket hamar kinövik. Egy textil pelust tettünk bele. Amíg nagyon apró volt, csak pár ujjnyi vízben leöblítettük. Akkor csak a fejét kell fogni. Később pedig a nagykádba beletéve csúszás és kifröcskölés menetesen lubickolhatott a lurkó.

Üdv Judy! Annyira nagy élmény 2 fiú után egy kislány. Egészen mások. És vehetsz végre fodrosat, meg tündibündit, meg szoknyát... :D Nekem is így jönnek (12, 10 és 8 évesek). Most negyedszerre ismét fiút láttak.
pammut

pammut! Csánk???Mi az?

Kép
Kép
ronci

Ronci!

Akkor ezért nem futottunk egymásba a teszveszen. Pedig attól tartottam, hogy majd egymásra fogunk licitálni :lol:

zarja

Pammut, akkor már értem...ugyan héjában főtt krumplitettem só nélkül, de vajjal :oops: egyébként ehetetlenül száraz és ízetlen lenne... viszont sikerült leszorítanom a napi vízemet 1,5l -re DE így is vizes vagyok :?

Engem nam ngyon érdekel mit mondanak a pocival kapcs-ban. Az elözőeknél is "ikres" voltam. Én ilyen tipus vagyok.

A tesz-veszt én is szeretem. Most nyertem meg egy édi készségfejlesztő játékot :D :D

Nem tudom ki van még így, de én MEGHALOK mostanság az édességért. Jöhet bármi , báemennyi :oops: :oops:

Kép
csipike09

Edit

Kép
ézsóné

Ronci Csánk=az ami az étteremben a csülök néven fut. Fiiinom, vastag, szálas húsok. Nyami. Ez egy olyan házi "Csülök Pékné módra" volt.

Csipike Főtt krumpli esetleg hidegen, langyosan? Úgy nem olyan száraz. Az igazat megvallva én nagyon szeretem vajjal és sóval. Most éppen a tepsis változatot tervezem. Héjas krumplit cikkelyekre vágni, tepsibe tenni (héjas felére állítgatva) és addig sütni, míg pufi és aranybarna nem lesz (célszerű alufóliára tenni). Melegen vajjal sóval ... gyerekkoromban volt néha ínyenc vacsora.

Anyósom mégse jön :( . Viszont emberem ebben a ronda időben kínjában is főzőcskézik. Tehát ma sokat pihiztem. Majd 2 hét múlva jön anyósom. Akkor már suliban lesznek a gyerekek, nem leszek egyedül. Így is jó :) .
pammut

Ronci: de legalább már áll a házikótok, és elindultatok a fejlesztés útján. A bank meg előbb utóbb ki lesz fizetve.
Mi egyenlőre csak ábrándozunk a házikóról. De bízom benne, hogy jövőre már nálunk is változások állnak be.

zarja

Pammut
hát én is kíváncsi vagyok, eddig annyira fiús anyuka voltam :)
ma nézegettem a rózsaszín babarucikat, de még nem vettem semmit.

csipike
én nem kívánom az édeset, pedig azelőtt nagy csokista voltam.

pocak: én nagynak látom az enyémet. legalábbis a fiúkkal nem volt ekkora 5 hósan. de azt mondják többediknél jobban nő.

babakád: a nagyobb méretű babakádba sokáig belefértek ketten is amint látjátok :lol:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

A héjában sült krumplit én is nagyon szeretem! Fűszeres vajjal és káposztasalátával (savanyúkáposzta+hagyma+olaj+pirospaprika) hmmmm. Na, most nagyon megkívántam!
zuzmooo

Lányok, a vajas, sós, füszeres stb. krumplit nagyon szeretem én is! De azt mondtátok, hogy ala natur kell enni ahhoz, hogy hatásos legyen...úgy meg beeee

A mértéktelen édesség evés csak most törtrám :roll:
Nagyon cseles ez a csajszim 1 időszak saláta balzsamecettel + olivabogyó kilószámra, majd következett a szalonna és egyéb husok, sajtos rolo mánia (egyébként évente ha 1x ettem) és most édesség :roll:

Judy, majd most meglátod mennyivel jobban lehet öltöztetni a csajszikat. A fiamnak a mai napig sokkal nehezebb vásárolni, mint a lányomnak (most már lányoknak :D ) :D - remélem mire kibujik nem növeszt fütyit :wink:

Kép
csipike09

uh, héjában sült krumpli körözöttel.
Holnap meg is csinálom a körözöttet, és egy hétig az lesz vacsira.
Mióta a doki közölte hogy sokat híztam és fogjam vissza magam, azóta csak az jár az eszembe, hogy hol mit lehetne enni. Megőrülök :shock:

zarja

Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy zavarlak titeket de én is tavaly tavasszal szültem és van egy csomó felesleges babaruhám, amiket a kisfiam kinőtt. Ha érdekel valakit, akkor a KÍNÁL FÓRUMBAN A 0-6 HÓS GYÖNYÖRŰ FIÚ BABARUHÁK TÉLRE résznél, megnézheted őket sok benne az unisex. A ruhák nem szakadtak jó állapotban vannak.
NEM AKAROK TUKMÁLNI CSAK SZERINTEM, MEGÉRI ÉN SOKSZOR ÍGY VESZEK A FIAMNAK MERT HAMAR KINŐVI!

Kép

Kép
gabka7926

Pammut, Csipike, nem éri hergelni az ismét fiút váró kismamit fidres-fodros lányruhákkal. :oops:

Csipike, most én is édességmániás vagyok, pedig az elején alig néztem rá ilyenekre.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csuppancs, bocsi nem drekt volt. :wink: Vigasztaljon az a tudat, hogy a fiúk anyásak :D :wink:

Zarja, ez mindig így van, ha nem ehetsz , folyamatosan éhes vagy, ha nem ihatsz, szomjas :roll:

Kép
csipike09

:wink:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nekem annyi tervem volt a Lucával, de most nem tudom mit kezdjek a kukacos Lucával. :? Próbálkozom hozzá szokni, de úgy érzem, mint amikor karácsonyra nem a megálmodott ajándékot kapta a gyermek. Engem is azzal vigasztalnak hogy a fiúk anyásak, de én inkább egy apás lányra hajaztam eddig.

zarja

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?