Új privát üzeneted érkezett!

Jaj, de jó, Tapedli, ezek szerint minden a legnagyobb rendben van, trallala, hát persze, hogy nem vagytok összeférhetetlenek. Ez mondjuk fel sem merült bennem, hogy ez a vizsgálatotok rosszul is végződhet. A doktornő ismerősőről szóló sztori pedig nagyon meggyőző! Én is kedvet kaptam tőle az inszemhez!! Ami a túldédelgetést illeti, el fogok gondolkodni rajta. A baj az, hogy még ha lennének is ötleteim, nem tudom, hogy kell "elengedni" azt a valakit vagy valamit. Gondolatban nyilván meg tudom tenni, a gyakorlati megvalósítással vannak kérdéseim. Ha egy családtagomról van szó, hogy oldjam meg, hogy kevesebbet foglalkozzak vele? (Na mindegy, most egyébként el akarok menni egy nagyon aranyos, bölcs öregemberhez, aki amolyan "látó" ember. Az ajtóból megmondja, hogy mit érzel és mi zajlik a szervezetedben. Pénzt pedig nem fogad el... A bibi csak az, hogy nehéz lesz megszereznem a telefonszámát, de ma megkísérlem.))

Zsó, az csak jó, ha nem érzel még semmit. Milyen gyógyszereket szedsz egyébként? Szorítok ma, hogy ki tudd sírni az onkológusból a megfelelő papírt. De akármi is lesz, már az szuper, hogy az inszemhez végül nem kellett az a papír!!

Luczuzs, hát a várakozás szinte a legnehezebb dolog a folyamatban. De miért csak januárra hívták vissza a párod? Akkor volt hely vagy addig kell mindennek rendeződnie?

Lányok, én ma nagyon béna voltam. Ma reggel kellett anyagot vinnünk az andrológiára. Amúgy is szar helyzet a mintaadási kötelezettség, a párom már egész este ideges volt miatta, nem részletezem, ismeritek. Erre én ma reggel, rögtön amikor már kész lettünk, felborítottam az üveget... A dolog abszurditásán kínunkban szétröhögtük magunkat:) Besomfordáltunk vele a rendelőbe (arra hivatkozva, hogy nem olyan sok folyt ki), de nyilván szóba sem álltak velünk. Legközelebb 2 hét múlva lehet anyagot vinni... Hogy lehetek ekkora ügyetlen liba?!? Na mindegy, biztos nem véletlenül alakult ez így, valószínű nem most volt ennek a vizsgálatnak az ideje stb., de a páromat akkor is nagyon sajnálom az újra ismétlődő stressz miatt...
ilyenisvagyok
 
 


Ilyenis :D
...mintha magamat látnám, ha ideges vagyok. De mindenesetre nem semmi ez az egész, az meg szuper, hogy tudtatok nevetni az egészen. Aztán ki tudja, talán a sors akarta valamiért így. nagyon kíváncsi vagyok a "látó" bölcs ember miket mond. (Azért ha majd a telefonszáma és a részletek nyilvánosságra hozhatóak, írd meg lécci.)
...elengedés. Hm, hát az nehéz kérdés. De szrintem az már évszázadok óta bevált, ha belevágsz valamibe ami örömet okoz és leköti a figyelmed. Pl. torna, kézműveskedés, írás, nyelvtanulás, zenélésstb. Bármi jó, amit már rég tervezel magadban...ott legbelül... csak mindig volt egy DE. Aztán még az is lehet, hogy így megtalálod a dédelgetett valamit magadban és azzal, hogy megvalósítod, el is engeded. Ha meg nem ezt dédelgetted, a figyelmed mindenképp másfelé fordul. :wink:

Telefonáltam ma a klinikára, sajnos csak november 11-re kaptunk időpontot. Így ennyivel később lehet az inszem :shock: A ciklusom állását még nem számoltam ki ehhez, de mivel a most következő ugrott, íg lehet átcsúszunk decemberre. Remélem azért volt ez így, mert épp karácsonyra esik majd és azért, mert az angyalkák akarják elhozni nekünk a picikénket :D
tapedli
 
 


Hú, Tapi, ez az angyalkás dolog nagyon tetszik! Én is ezt fogom kérni a Jóistentől karácsonyra. Úgyis van köze egymáshoz a Szentestének és a gyermeknek:)

A látó ember telefonszámát sajnos nem tudtam megkérdezni. Nagyon érdekes dolog történt: egy távolabbi barátnőm barátnője járt hozzá, akit én személyesen nem ismerek. Nyárom már említettem ennek a barátnőmnek, hogy én is szívesen elmennék ehhez az idős bácsihoz. Most mesélte, hogy amikor megkérdezte a barátnőjét, hogy odaadná-e nekem a számot, akkor a csajszi azt válaszolta, hogy a legutóbbi látogatásakor a bácsi látszólag minden ok nélkül mondta neki, hogy ne adja majd meg senkinek a számát, mert túl sok vezetettje van, és nincs több energiája:) Szóval úgy kosarazott ki, hogy még csak nem is jelentkeztem:) De azért még próbálkozom más oldalról, hátha sikerül.... Ha meg nem, hát akkor a bácsi csak tudta, miért nem akar velem találkozni...

Köszi a másra figyeléses tippet. Igyexem:)
ilyenisvagyok
 
 

 
 

Sziasztok!

Jelenleg én is igazoltan voltam távol a sok munka miatt. :?

Nálam is megérkezett nemrég Piri. :evil: Sajnos most eléggé megviselt, mivel nem tudtam annyira figyelni a testmozgásra, diétára. A műtét helyén fájt, remélem nem fog visszajönni az a fránya endometriosis. Szerintem a stressz sem tesz jót neki.

Képzeljétek mi történt, majdnem elbőgtem magam. Mentem tesómékhoz és kijött a keresztfiam elém egy mesekönyvvel. Mégpedig az Édes mostohával - na rögtön eszembe jutott, hogy lehet belőlem is az lesz, el is érzékenyültem.

Nekünk szép csendesen csordogálnak a napok. Jövő héttől elkezdem a vizsgálatokat, amik még lombikhoz kellenek: emlő, rákszűrés, meg rászánom végre magam az ir-re is. Ha meg kicsit összeszedjük magunkat anyagilag, lehet hogy elküldöm még a páromat egy jó nevű andrológushoz, Kopa Zsolthoz. Ismeri valaki?

Tapi, Ilyenis kívánom nektek hogy az angyalka babákat hozzon a fa alá, velünk is tehetne egy kisebb fajta csodát. :)

Zsó drukk az inszemhez!

Bumi merre vagy?
vayacon
 
 


Zsó, merre jársz? Mit mondott az onkológus, aláírta végül? Vagy meggyőzött? Mi lett? (Félek, fel fog emészten az izgalom, mert hétfőig valószínű nem fogom tudni elolvasni a válaszodat...)

Pihenős hosszú hétvégét mindnyájatoknak!
ilyenisvagyok
 
 


Ilyenis,
annyira azért ne izasd magad,nem venném a lelkemre! :wink:
Az onkológusom nagyon jó fej volt,de sajnos ez a prof olyat kér tőle,amit nem teljesíthet.Leírta már,hogy vállalhatok terhességet,és a hormonkezelés kockázattal jár,de ez nem azt jelenti,hogy nem lehet belevágni.Minden beavatkozás kockázattal jár és neki kötlessége ezt leírni,ő semmire nem adhat garanciát.
Mondok egy példát:szedtem 5 évig a mellrák miatt egy olyan gyógyszert(Zitazonium),amire rá volt írva,hogy méhtestrákot és trombózist okozhat.De szedtem és semmi bajom nem lett,és még sok-sok ezer nő így van ezzel.ez formaság,de rá kell írniuk.
Ezen kívül azt is mondta a doktornő,hogy bárkinek,aki ilyen véleményt kérne tőle,ezt írná,ha beteg volt,ha nem,és nekem 5 év után(ami már 8) ugyanannyi esélyem van a megbetegedésre,mint bárki másnak.

A teendő:csinálni a kezelést,és meggyőzni a profot,hogy ha ügyvéddel ellenjegyeztetve tanúk előtt írásba adom,hogy tudok eme kockázatokról,nincs bíró,aki őt egy műhibaper esetén elítélné.
Ha ez nem sikerül,akkor ha lombikra kerül a sor,sajnos intézetet kell váltanom.Mert a mostani inszemeket egy olyan doki csinálja,aki így is elvállalt, lombikot csak a profnál lehet kezdeni.

Vayacon,
remélem,jobban vagy!

Tapi,
sajnálom a csúszást,de biztos minden jól alakul majd!
Vendég
 


És köszönöm mindnyájatoknak a drukkot!
Vendég
 


valami elszúrt a gép.
5 év után,ami már 8-ezt akartam írni.
Vendég
 


Köszi, Zsó, a megnyugtatást. Nagyon korrektnek tűnik az onkológusod. És nagyon-nagyon reménykedem, hogy erre az egész ügyvédes cirkuszra már nem lesz szükséged:) Szorítok pénteken!
ilyenisvagyok
 
 


Ilyenis,
nagyon aranyos vagy,köszi!Az onkológusom tényleg nagyon korrekt és szívén viseli a sorsomat.8 év alatt jól "összebarátkoztunk".Jó érzés,ha bízhat az ember az orvosában.Szerencsére aki most az inszemet csinálja,őbenne is nagyon megbízom,nagyon segítőkész!
Vendég
 


Hahó,hol vagytok? :wink:
Vendég
 


Zsó! Én vagyok! Csak nincs semmi változás. Vagyis annyi, hogy várunk. Holnap megyünk apával kontrollra, mert 3 hete volt a viszérműtét.

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Sziasztok Lányok!

Most is csak arról számolhatok be, hogy időm semmi.
:cry: :cry:
Ez úgy néz ki, hogy még néhány hétig így is lesz. Igyekszem olvasni, kivel, mi történik, de reagálni ritkán van időm.

Hiányoztok!

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Húúúú, de eltűnt mindenki! :shock:

Bumi, ne dolgozz annyit :? Tessék pihizni! :wink:

Zsó,
holnap lesz a NAGY NAP? Mennek a drukkjaim mint a csuda! Remélem érzed, mert tényleg sokszor eszembe jutsz :D Gyere a hírekkel!

Lucus,
mi volt a kontrollon? Ma voltatok ugye? Gyeret te is és mesélj!

Többiek? Írjatok csajok...bár én sem tudok sokat írni. Holnap megyünk a családhoz és a temetőkbe. Nem szeretem ezt a szomorú ünnepet :roll: Lehet, hogy csak vasárnap este leszek legközelebb, de akkor jövök a híreket megtudni.
tapedli
 
 


Sziasztok! Tényleg nincs valami nagy zsongás!:shock:

Tapedli! Igen ma este voltunk. A doki szerint minden rendben van (tapintásos vizsgálat volt), szépen javul. A fájásokkal nincsen gond.
Januárban javasolja a spermakontrollt.
Rákérdeztem a 39%-os motilitásra, és sajnos az azt jelenti, hogy ennyi a mozgó, a maradék 61% mozdulatlan. Szóval ebből a 39-ből még ki tudja hány lassú... :(
Na de reméljük, hogy ez már a múlt és már erősödnek a srácok!
Legközelebb már magánban csináltatjuk a spermatogrammot is, mert nála van részletes eredmény. :roll:

Hát ennyi...

Puszi és drukk mindenkinek!

Azért majd gyertek és írjatok! :wink:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Sziasztok!

Bumi,
én is remélem,hogy lesz már végre egy kis pihid!Vigyázz magadra!

Lucuzs,
örülök,hogy rendben van a férjed és remélem,a spermakontrollon minden jó lesz!

Tapi,
köszi a rámgondolást!Tegnap megvolt az inszem.1,2 milliót tudtak felküldeni.Kevés.Múltkor még 4,8 milla volt(a vizsgálatkor).Beszélgettem a szakassisztensnővel,nagyon kedves volt,aki a mintát készíti elő.Vagy 10 percig ott állt a műtőasztal mellett és biztatott.Szerinte az OGYEI-ben sem mértek rosszul,egyszerűen leromlott.Most az a tervem,hogy még elmennénk a Kopához,ő még egy jónevű andrológus Pesten.Szeretném megkérdezni,mi a véleménye,mitől lehetett ekkora romlás illetve javasol-e valamilyen terápiát kipróbálni.

A másik tervem az,hogy beszélek a kezelőorvosommal még ebben a 2 hétben.Lombikra akarnak küldeni,de már kiszámoltam,hogy pont Karácsonykor kéne csinálni,ezért nyilván idén már nem lehet elkezdeni.Tehát jó volna a köv.ciklusban még egy inszem,addig se múlik csak úgy az idő.
Hát,csajok,tegnap nagyon magam alatt voltam,és a férjem is természetesen.Reménykedjünk,hogy talán sikerül ez az inszem.
Vendég
 


Zsó! Nagyon szorítok, hogy sikerüljön ez az inszem!!! Mennek a drukkok, meg a pozitív energiák! :D :D :D

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Sziasztok!

Zsó!
Megy a drukk ezerrel!

Lucuzs!
Drukk a további javuláshoz!


Én most egy kissé taknyos vagyok, így nemigen fogunk férjecskével összebújni, pedig most van pém. De mindegy.
Egyébként sajnos egy baráti házaspár is a nyomdokainkba lépett.:(
Anno az egyetem alatt 3-an laktunk lányok egy albérletben. És most az egyik lány férjéről kiderült, hogy herevisszér tágulata van, műteni kel. Sose hittem volna, hogy hármunkból kettőnkkel ez megtörténhet. Túl nagy a halmozódás. :(

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Zsó, szorítok hogy sikerüljön az inszem. Ki tudja, simán betalálhat egy ennyiből is.

Bumi mért nem bújtatok össze? Én is taknyos vagyok, de azt mondják ilyenkor érdemes mert az immunrendszer mással van elfoglalva igy nagyobb lehet az esély. Bár én sem nagyon bízok benne, de azért próbálkozunk rendületlenül.

Nekem is kevés az időm na meg velünk sem történik sok minden. Most a kiskatonák feljavításával vagyunk elfoglalva no meg ki kell várni a munkahelyen a próbaidőt - ez november vége. Utána mi is a tettek mezejére lépünk.

Addig is gondolok rátok ha ritkán írok is.
vayacon
 
 


Zsó,

nehogymár előre feladd!! Hahó, nem szabad negatívan gondolkodni! Ott a kis manók most épp teszik a dolgukat és Neked nagyon kell őket szeretned :) Hess negatív gondolatok! :D Most még küldök sok-sok pozitív energiát is ++++++++++++++
Na, remélem sokkal jobban vagy mostmár :lol: Túl vagy életed első (és reméljük utolsó :wink: ) inszeminációján és hamarosan kismama leszel! Lombik nem lesz, mert nem is kell! 1,2 millió tökéletesen egészséges és erős, válogatottan ügyes kisfickó tart a cél felé :D Nekünk idén tuti nem lesz már inszemünk, mert úgy jön ki a következő ciklus, hogy karácsonykorr kellene mennünk. De talán be sem férünk a listába... Itt irigykedem Rád, hogy te már így haladsz :D Te inszemre mentél pénteken, nekem a változatosság kedvéért megjött :? Szóval ne csüggedjetek egy percet sem, minden ok lesz! :wink: Egy nagy segítséget kaptatok most, hátha elég lesz ennyi is.

...bár sosem beszélgettünk személyesen, mindezeket én vidámító gondolatoknak szánom ám. Nehogy félreértsd, csak szeretnélek a pozitív pólus felé terelni :wink:

Bumi,
én is így hallottam. a "dátha" egyáltalán nem baj. :wink: Inkább jó, mert az immunrendszer épp másra figyel.

Vayacon,
má csak pár hét és lejár a próbaidő! Utána hajrá! :wink:

Bea is nagyon eltűnt... :roll:
tapedli
 
 


Tapedli,
hát persze,hogy úgy értem a szavaidat,ahogy gondolod!Köszi szépen,hogy így biztatsz!Már sokkal jobban vagyok és bizakodom!Mert én is úgy gondolom,mondtam is a férjemnek,hogy legyünk pozitívak ebben a 2 hétben,hátha van ott már valaki,és neki az a jó,ha a szülei nyugodtak,vidámak!
Vendég
 


Tapi, még ha nem is nekem szólt, ószintén köszönöm, amiket írtál: nagyon jó olvasni, és én is sokat tanulok belőle. Pozitív gondolkodásból van még hova fejlődnöm...

Zsó, 1,2 millió ügyes és okos hímivarsejt még ikrekhez is simán elég lehet. Szorítok, hogy így legyen!!!
ilyenisvagyok
 
 


Ilyenis,

örülök, ha jobban érzed magad a mondataimtól :D Hidd el, sokszor önmagam is bíztatom ezekkel amikor ide leírom. Mindenkinek kell egy finoman támogató kéz. :D De abban tényleg biztos vagyok, hogy csak pozitívan szabad menni előre bármiről is legyen szó. Sokszor leírtam már ide, én tényleg elértem egy olyan negatív állapotot 3 éve, amit sosem szeretnék többé. Ez tudatosan elkerülhető és törekszem is rá :wink:

Most egyébként elég "laposnak" érzem magam :? tegnap beadattuk a H1N1 oltást és tényleg semmi mellékhatást nem váltott ki, kivéve azt, hogy délután olyan ólmos fáradtság jött rám, hogy le kellett dőlnöm :roll: Remélem ennyi és más nem lesz. Javasolta a vérvizsgálós dokinéni, hogy az inszem előtt adassuk be. Gondolom Fülöp doki is ezt mondaná, mert eddig minden orvos akit megkérdeztem ezt mondta. Ha az inszem nem jönne, nem hiszem, hogy beadattuk volna, mert a simát sem szoktuk. De így talán egy idegeskednivalót kiiktattunk :D

Szép estét!
T
tapedli
 
 


Sziasztok!

Jelentem tovább léptünk. :D
Kértem időpontot Tapolcára, és ha nem mensizek (ami nálam sajnos igen sokáig szokott tartani a sok barnázás miatt), jövő hét csütörtökön mehetünk és elkezdődnek a kivizsgálások.
Most sokkal nyugodtabb vagyok, mert végre egy szakértő csapat foglalkozik velünk és végre tényleg velünk, tehát mindkettőnkkel egyszerre.

Mindenkit puszilok!

Zsó! Továbbra is küldöm a pozitív energiákat! :D

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Sziasztok!

Jó is a pozitív gondolkodás. De az ember persze nem lehet állandóan a topon, de azt sem szabad engedni, hogy a depi eluralkodjon rajtunk.

Drukk mindenkinek!

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Lucuzs,
köszi az enerdzsit! :wink: Hál'Isten most én is pozitív vagyok.

Nagyon örülök Tapolcának.Ismerem az igazgatót,a legjobb kezekben lesztek!Hajrá!
Vendég
 


Zsó! Köszönöm, hogy ezt mondod! Nagyon jól esik, és megnyugtat, mert rengeteget örlődtünk, mire meghoztuk ezt a döntést. :D

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Lucus,
Szuper, hogy ilyen lendületbe jöttél :D Hajrá előre! :wink:

Zsó,
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
:wink:

Bumi,
hogy áll a cisztád. Remélem már nyoma sincs és folytathatjátok Ti is tovább! :wink:

T
tapedli
 
 


Tapi köszi a biztatást. Már elkezdtem gondolkodni, hogy fogom beadni a munkahelyemen. Ti mit tennétek elmondanátok? Pár hónapos munka után nem tudom, mit fognak hozzá szólni. Viszont a sok vizsgálat miatt lehet, hogy nem ártana elmondani, mert egyszerűbb lenne elkéredzkedni. Meg elvileg amúgy is törvény véd nem?

Lucuzs jó hogy elkezditek a vizsgálatokat. Hova fogtok járni?

Zsó szorítok Neked. Olyan jó lenne ha sikerülne. Nagyon rég örülhettünk már itt valaki sikerének.
vayacon
 
 


Vayacon! Tapolcára megyünk.
Először a BMC-be akartunk menni, de idénre már nem tudtak időpontot adni, januárra meg még nem.
És mivel kb. februárban már mennem kell vissza dolgozni, és onnan nem nagyon fogok tudni elmászkálni, jó lenne, ha még előtte meglennének legalább a vizsgálatok. Így tettem egy próbát Tapolcával (ez volt a második legszimpatikusabb), és kaptam is időpontot. Remélem jó döntés volt! :D

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Vayacon,
köszönöm szépen!Hát kezdek nagyon izgulni.Pénteken kell megjönnie,lehet,hogy péntek hajnalban még nem tesztelek,minek,aznap úgyis kiderül,megjön-e.mondjuk ilyen alapon a szombat is szóba jöhet.Nem tudom még,hogy lesz.Annyira utálom a negatív teszteket!
Lehet,hogy a héten mérem a hőmet,ha csökken,abból lehet tudni.
Letelt már a próbaidőd?Nálam most úgy ment az inszem,hogy 2X kellett UH-ra menni azon a héten,ekkor szóltam,hogy lehet,hogy késni fogok.De sikerült időre végezni.Az inszem napján "csak"este volt dolgom,így nem kellett izgulni.Azt tudom,hogy a lombiknál a leszívás napján nem dolgozhatunk,mert altatnak is picit.Próbálj meg ügyesen lavírozni,aztán,ha nem megy,mondd el,meg kell,hogy értsék.Amúgy,ha nem sikerül elsőre,csak 3 hó múlva mehetsz újra(lombiknál),úgyhogy nem arról van szó.hogy folyton lóg az ember...
Vendég
 


Vayacon,

én elmondtam a lombikot anno, el is engedtek mindenhová, mégis megbántam utólag. Kicsit a végére úgy éreztem "közügy" lett...az is megterhelő egy ilyen helyzetben ha mindenki érdeklődő. Ráadásul miután nem sikerült és mentem vissza dolgozni, úgy vártak vissza, hogy színes lufikkal telefújták az irodámat. :? Tudom, hogy szeretetből és a legnagyobb jóindulattal csinálták, de ott és akkor legjobb lett volna ha senki mégcsak nem is sejti, miért voltam táppénzen. Nyilván másképp gondolnám, ha boldog kismamaként mentem volna vissza munkába. Amit Zsó írt, az a legjobb megoldás.


Lucuzs,
az avatar képeden kit látunk? Te vagy kicsi korodban? :roll:

Zsó,
mit is mondhatnék... Hogy ne gondolj rá, meg tereld el a figyelmed...stb. De tudom, hogy ezek most úgysem érnek semmit :) Talán az a legjobb, ha átgondolod mindkét eredménynél mivel kell számolnod. Én legalábbis úgy vagyok, hogy szeretek felkészülten állni egy helyzet előtt, akár jó akár rossz.
Szorítok tovább! :D Tényleg annyira kellene már itt egy kis öröm ismét :wink:

Szerdán nekünk is kiderül, lesz-e idén inszem vagy csak jövőre. Nagyon bízom benne, hogy belefér még idén! :D
tapedli
 
 


Tapedli! Igen, az én vagyok! :lol:

Drukk szerdára, hogy jó híreket kapjál! :D

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Tapedli,
én is nagyon drukkolok!Mitől függ,hogy kezdhettek-e?
Köszi a megnyugtató szavakat!Igen,azt kell tudatosítani,hogy ha most nem sikerült,majd legközelebb!

Lucuzs,
most nézem,te soproni vagy!Az milyen gyönyörű egy város!Én pécsi vagyok és mondhatom,számomra Pécs után Sopron a legszebb hely!10 éve minden nyáron megfordulok ott,és van is egy nagyon kedves barátnőm,régi iskolatársam!
Vendég
 


Zsó! Nálam az első helyen van! :wink: :lol:
Jövő nyáron találkozhatnánk! :lol: Akár pocakosan, akár babakocsisan! :wink: :lol:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Zsó,
szorítok, hogy se pénteken, se jövő júliusig egyáltalán ne láss vért:)

Vayacon, Lucuzs,
sok erőt a hamarosan kezdődő dolgokhoz. Izgalmas, hogy nemsokára talán elindul valami, és jó, hogy lesz miben reménykedni.

Úgy tűnik, nálunk semmi nem fog elindulni, így kicsit (de csak kicsit) búcsúnak is szánom ezt a bejegyzést.

A múlt héten voltunk egy másik kórház andrológiáján kontrollon, hogy kiderüljön, azért olyan széttartóak-e a párom eredményei, mert esetleg az előző helyen rossz a gép. Itt valami hiperszuper modern gép van, aminek állítólag 100 %-osak az eredményei, az új orvos pedig, aki a magánrendeléséről ide küldött minket, egy jó nevű urológus. (Csak emlékeztetőül: az előző helyen a párom spermiogramjában a motilitás 18-62 % között, a mennyiség 2,2-40,2 millió / ml között változott, ami tényleg extrém nagy különbség, ráadásul ezek az értékek mindig rossz kombinációt adtak: ha jó volt a motilitás, kevés volt a mennyiség, ha sok volt a mennyiség, rossz volt a motilitás.)
No, múlt hét végén bevittük reggel a mintát az új helyre. Délutánra ígértek eredményt, és azt hittük, csak a kezünkbe nyomja majd az asszisztens a papírt, és majd az urológus prof magánrendelésére kell visszavinnünk kiértékeltetni ill. megbeszélni a folytatást. Ehelyett délután két óra felé, ahogy odaértünk, helyből leküldött minket a profhoz. Menjünk csak nyugodtan, vár minket.

Lementünk. Úgy kezdte, hogy leugatott, mert szerinte fél órával később jöttünk a megbeszéltnél. (Nyilván nem.) Majd a férjemet hellyel kínálta, engem nem. (Érdekes volt a széke mellett vigyázzban állni az ítélethirdetés alatt. Mert kb. olyan hangulata volt a dolognak. Volt egyébként másik szék a rendelőben, de olyan atmoszférát teremtett a fazon, hogy le sem mertem ülni.) Minden különösebb bevezetés nélkül emelt hangon közölte, hogy gyerekről ne is álmodjunk, a férjem hímivarsejtjei, bár vannak elegen, "mind döglöttek". "Ezek között egy sincs, ami jó lenne valamire." Morfológiailag 95 % kóros morfológájú, gyors progresszív nincs, lassú ill. helyben mozgó is csak kb. összesen 7 %. Lombikra is minden sejt alkalmatlan, esetleg herebiopsziával lehetne egy jó sejtet találni, de szerinte ennek is kicsi az esélye.
Ezeket olyan bő egy percben elmondta (bár inkább azt kéne írnom, hogy elugatta), hozzátette, hogy kizárt, hogy bármilyen módon is gyermekünk foganjon, majd elindult az ajtó felé, menni készült, bizonyára nem ebédelt még, és korgott a pocakja... Amikor még mertem egyet kérdezni, felháborodva ugyan, de megállt.

Szerettem volna megtudni, másra is jó-e ez a herebiopszia, ezért megkérdeztem, hogy lenne-e valamilyen terápiás vagy diagnosztikus értéke is, lehetne-e esetleg levonni belőle valami következtetést, hogy ez miért van így, látszana-e, hogy lehet-e valamilyen terápiát alkalmazni stb. (Tehát kvázi érdemes-e megcsinálni.) Erre gúnyosan kb. ennyit mondott: "Gyógyítani? Ezt? Nem lehet ezzel semmit kezdeni. Ez úgy szar, ahogy van." Kérdeztem, hogy és mégis mitől állhatott be ez a helyzet. Na, itt ellőtte a joly jokert, hogy dolgozik-e a férjem veszélyes anyagokkal vagy volt-e mupszos. (Egyik sem.) Ezután megkérdeztem, hogy akkor mi miatt van az, hogy eddig jobbak voltak az eredményei. Erre közölte, hogy azt nem tudja, és elment.

Több jó dolog is van a történetben: egyrészt akkora tapló volt, hogy ez maga jobban dühített, mint az eredmény, így délután csak az anyukáját bírtam emlegetni, és a saját anyaságom kútba esése fel sem ötlött egy darabig. Aztán visszaértem az irodába, ott valaki megkérdezte, hogy jó híreket hallottam-e, és akkor már persze sírtam. (De még mindig inkább dühömben, hogy ilyen hangnemben tárgyalt a férjemmel. Hozzá kell tennem, hogy reggel már az amúgy kedves asszisztensnője is azzal fél mondattal vette át a mintát tartalmazó dobozt, hogy "Csak ennyi??". Szóval " a beteg pszichológiai kísérése" előadások helyett valószínű mindketten kávézni jártak az egyetemen...)

Másrészt, úgy érzem, jobb ezt az eredményt tudni, mint esetleg még 10 évig hiába reménykedni. Most akkor szépen, ahogy terveztük is, legkésőbb januárban elindítjuk az örökbefogadás ügyintézését (addig rendbe tesszük a lakást, hogy tetsszen a TEGYESZ-nek:), és ebben a döntésben, úgy érzem, meg is nyugszunk. Én (persze lehet, hogy csak átmenetileg), de úgy érzem, megnyugodtam, a páromnak még nagyon fáj. De abban mindketten biztosak vagyunk, hogy ha a Jóisten csodát akar tenni velünk, még van rá kb. bő 10 éve (én most vagyok 30), és ez bizonyára inszem nélkül is sikerülni fog neki.

Merthogy, és ez a harmadik pozitív dolog ebben a hírben, az egyértelmű, hogy ezzel az eredménnyel nem kell azon vívódnunk, hogy az én csomóim mellett belevágjunk-e egy stimulációba vagy akár egy Clostys hónapba- merthogy az ürge kerek-perec megmondta, hogy még a lombikkal sincs a herebiopsziás ICSI-s lombikkal sincs esélyünk eredményre, nemhogy az ilyen szelídebb módszerekkel.

Az még azért motoz bennem, hogy mi alapján merevítette ki ezt az egyszeri, pillanatnyi eredményt annyira statikussá, hogy még egy kontrollt sem kért, miért biztos benne, hogy ezek a számok egy hónap vagy egy év múlva is ugyanilyenek lennének. Dehát (visszautalás a második pontra), végül is a Jóisten vagy a Sors vagy az Élet vagy a Természet szerencsére nem őt fogja megkérdezni arról, hogy történhet-e velünk csoda. Én mindenesetre most egy darabig hagyom ezt az orvosi vonalat, és esetleg majd 2 év múlva kérünk egy újabb spermiogramot, aztán akkor újra megbeszéljük, hogy próbáljunk-e egy inszemet. Addig sem a páromat, sem magamat nem tenném ki újabb procedúráknak. Örülök annak, hogy most talán nem fogom már minden ciklus második felét visszaszámolással tölteni, és kizárólag abban élni, hogy megjön-e vagy sem. Úgy érzem, nem reménykedem, de maradt bennem egy alapvető nyitottság, és ez jól van így. (Csak maradjon is így...)

Úgyhogy, kérlek Benneteket, ne sajnáljatok, mert nem történt tragédia. Sőt, lehet, hogy egy sajátos életút körvonalai kezdenek most kibontakozni. Nekem tetszene például egy olyan család, amiben többféle, különböző életkorban örökbefogadott gyerek vagy épp örökbefogadott és vér szerinti gyerekek természetes kuszaságban követik egymást. Lehet, hogy a következő 10 évben még bármelyik megtörténik.

Úgyhogy nem szeretnék most megtörten búcsúzni Tőletek, mert mindnyájótokat nagyon kedvellek, és úgy gondolok rátok, mint közeli ismerősökre, barátokra, akikre számíthattam és akiket szeretek, de persze nem tudom, hányszor fogok ide írni. Már egy ideje azt érzem, hogy nem tudok biztató szavakat mondani, csak általános sablonokat, azt meg kár. Úgy érzem, biztatásban, tanácsban egy ideje már nem számíthattatok rám, maximum megosztásra voltam képes, valahogy "kifogytam a mondanivalóból". (Vagy sosem voltak gondolataim.) Ezért inkább messziről szorítok csak (legalábbis amíg megállom), és csak akkor írok, ha tényleg hozzá tudok tenni valamit a világ épüléséhez, a Ti történeteitekhez, vagy ha valami annyira megérint (vagy, és remélem, sok ilyen lesz, annyira örömet szerez, abban amiről beszámoltok:) hogy az kikívánkozik belőlem. Legyen így, legyen ez az utolsó rossz hír ezen a fórumon, és örüljünk majd sok jónak!

Szeretettel
Ilyenis
ilyenisvagyok
 
 


Sziasztok!

Ilyenis!
Megértem, hogy mellbe vágott a doki hozzáállása. És azt látom, hogy te is szkeptikus vagy a dologgal kapcsolatban. Én teljesen kiakadtam a doki hozzáállásán,meg a véleményétől is. Ezt egy eredményből, úgy hogy nem küldték tovább vizsgálni a spermiumokat határozottan állítani nem lehet. Pihenjetek, és ha megint lesz energiátok további vizsgálatokhoz, akkor vágjatok bele. Az öribaba is boldogságot hoz majd az életetekbe, és a saját baba is bekopogtathat.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Drága Ilyenis,
Te ritka nagyszerű lány vagy,ezért tényleg nem sajnállak!
De nagyon felkavart az írásod,legfőképpen azért,mert sikerült belebotlanotok egy ilyen utolsó aljas beképzelt,részvétlen alakba!(Esetleg írd már meg,ki volt,mert szeretném nagy ívben elkerülni,ha gond,akár priviben!)

Másrészt én egyszerűen nem hiszem el,hogy semmilyen módon nem lehet segíteni.Ilyet még senkinek se mondtak,nemhogy közülünk,de más ismerőseimnek se!
Ha 95%-ban kórosak az alakok,akkor abból az 5%-ból csak találnak néhány darabot,amit ICSI-hez tudnak használni!

De ha nem szeretnél lombikozni,az más.Lehet,hogy a Jóisten tényleg egy különleges hivatást szán nektek és nagyon szép volt a kép,amelyet lefestettél a "kusza gyerekseregről"!
Annyit mondanék még,hogy a kollégáim(egy házaspár)most kaptak pici babát és azt hiszem minden létező alapítványnál jelentkeztek,nyílt örökbefogadásra.Nekik fontos volt,hogy újszülött legyen,ezért majdnem 3 évet kellett várniuk.De most nagyon boldogok,a kolléganőm egyik napról a másikra nem jött dolgozni,mert megérkezett a kisbaba! :wink:

Ilyenis,
bármikor szívesen látunk és írjál ami jólesik,ha csak közhely jut eszedbe,az se baj :wink: .De ha az esik jól,hogy nem jössz,akkor tégy úgy és szívből kívánom Nektek a legjobbakat!

Mmzsó
Vendég
 


Ilyenis kedves, ...hát ehhez nem tudok mit szólni. Olyan felkavíró amit írtál, hogy potyognak a könnyeim. Remélem ez a görény valhol még visszakapja az élettől amit tett.

Minden örömeddel vagy bánatoddal szeretettel várlak ide. Kérlek ne tűnj el! Nekem nagyon sokat jelentene, ha megosztanád velünk majd az örökbefogadás történéseit.

Nagyon büszke vagyok Rád, amiért nem keseredtél el ettől az egésztől! :wink:

T
tapedli
 
 


Sziasztok lányok!

Régebben (Kb fél éve) írtam néha ide. Sajnos a mi dolgaink lassan döcögnek, na de most nem is ezért jöttem, hanem mert olvaslak ám benneteket a háttérből, ha tehetem!

Kedves Ilyenis!

Nekem elsőre az ugrott be, hogy a dokinak véletlenül nem a zsebe bizsergett, és azért volt ekkora paraszt!?
Ez egy nagy baromság, amit doki mondott. Nálunk márciusban szintén rossz volta spermakép, volt 60 M halott ill. morfológiailag kóros. TeratoZoospermia. Vagy valami ilyesmi. Erre a nőgyógyászom futólag közölte,hogy hát ő minek is nézegeti a peteérésemet, hiszen ezekkel az apaeredményekkel semmire sem megyünk. Szerinte még lombikra sem elég. Minden jót, viszont látásra! Esetleg menjünk a kaáliba! :oops:

Andrológus drbá (Kopa), azon a véleményen volt, többszöri mintaadás, és vérvizsgálatok után, hogy mivel semmi szervi és hormon rendellenesség nincs, próbálja meg a párom a Fer14-et 3 hónapig, merthogy a kóros morfológia, az általában a sok antioxidánssal, ami abban van, nagyon, de nagyon sokat javulhat. Letelt a 3 hónapos kura, és láss csodát a kóros alakoknak a száma a normál érték alá csökkent, és a progresszív mozgásúak is vannak rendesen. (Nem tudom a pontos értékelet fejből, mert tegnap voltunk konzin és annyira örültem, hogy jó lett,hogy meg se hallottam) Így inszeminációra készülünk. A meddőségi doki véleménye szerint akár spontán is összejöhet!

közölte, hogy gyerekről ne is álmodjunk, a férjem hímivarsejtjei, bár vannak elegen, "mind döglöttek". "Ezek között egy sincs, ami jó lenne valamire." Morfológiailag 95 % kóros morfológájú, gyors progresszív nincs, lassú ill. helyben mozgó is csak kb. összesen 7 %. Lombikra is minden sejt alkalmatlan


Amit a doki mondott az egyszerűen baromság. Semmiféle kezelés vagy vizsgálat alapján első blikkre, egy mintából ezt kijelenteni ez ..............., hát megalapozatlan! Aki emberileg egy ekkora szarházi (amiket írtál a dokiról, hogy nem kínált hellyel) én akkor sem hinnék neki, ha jót mondana!

Így ismeretlenül is kérlek szépen ne adjátok fel! Ha lelkileg bírjátok, menjetek tovább, akár egy másik andrologushoz, akiben meg lehet bízni, akár egy meddőségi centrumba, ahol tudnak alternatívákat mondani, ha tényleg nagy a baj, !!! (Mi a kopával meg voltunk elégedve, nem mondom,hogy nincsenek allürjei neki is, de alapvetően normális. )
Kívánok nektek sok kitartást, ami biztos vagyok benne,hogy meghozza az eredményét!!!

Bocsánat, hogy ez hosszú lett!

Többieknek Mmzsó, Vayacon, lucuzs, tapedli és Bumi is nagyon drukkolok! Ha nem bánjátok benézek megint, ha tudok!

Szép napot,
Beni!
benigna
 
 


Beni,
köszi,hogy jöttél,nagyon örülök neked és a híreidnek is!

Mi is készülünk Kopához,mert elég csehül áll a férjem eredménye,de most,hogy ezt írtad,lehet,hogy nem teszem ki újabb tortúráknak,bőven elég,amit a klinikán végégcsinálunk,és lehet,hogy rendelünk még egy adag Fer-t.Műtét után szedte,tavaly nyáron.

Neked nagyon sok sikert az inszemhez,vagy akár spontánhoz!Hol csináltatod?
Gyere máskor is!
Vendég
 


Sziasztok!

Hát én is drukkolok mindenkinek, olyan jó lenne már, ha valakinek valahogy összejönne a baba. Akár öribaba is.

Melóhelyen még mindig el vagyok havazva, de legalább a tanításnak vége lesz 5 hét múlbva, és akkor lesz egy kicsit több időm.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Sziasztok! Ma kicsit korán keltem úgy látom :lol:

Tegnap este azt beszéltük az urammal, hogy vajon mikortol lehet, újra szedni a Fer14-t. A meddőségi nődoki érdemben nem tudott hozzászolni a témához, de hát ez nem is várható tőle.
A zinterneten azt irják, hogy kúra min. 3 hó. Ez már megvolt és ost már eltelt egy hónap mióta elfogyott. Szerintetek lehet újra szedni?

Nem szeretném, ha a gyógyszeres-szuris hónapomban azzal kellene szembesülnünk, hogy megint visszaesett katonák minősége... Tudom. hogy nem lóverseny, meg minden, de mi most kicsit (tulságosan) hiszünk ebben az étrendkiegészítőben, de nem akarunk hülyeséget csinálni sem.

Mondtam páromnak,hogy menjen vissza Kopához és beszélje meg vele, de amire hozzá időpontot lehet kapni, már szerintem túl leszünk az inszemen... :oops:

Van valakinek tapasztalata erről!?

Szép napot lányok, bár ha jól hallom szakad az eső, de azért itt egy napocska!
Kép
benigna
 
 


Üdv. a csapatban Beni!

Ha ilyen eredményes a Fer14, akkor tényleg érdemes szedni :D Szuper, hogy inszemre mehettek! Sajnos nem tudok a szedésével kapcsolatos dolgokhoz hozzászólni, de az jutott eszembe, hogy mivel ennek eldöntétéhez nem kell személyesen találkozni a dokival, esetleg felhívhatná a párod. Gondolom ha hozzá jártok, csak lesz olyan készséges Kopa, hogy ennyit telefonon is elmond. :? Próba cseresznye :D

Zsó, a drukk persze megy tovább! Remélem érzed :lol:

Bumi, nagyon sokat dolgozol. Valahogy talán meg kellene próbálni lassítani...a sok hajrás nap sok stresszel is szokott járni. Vagy azért van idő lazítós programokra? Jársz még a talpmasszázsra? Ciszta elmúlt?

T
tapedli
 
 


Köszi,Tapi,persze,hogy érzem :wink:

Benigna,
nem tudom én se,hívjátok fel Kopát szerintem is,de annyit mondhatok,hogy a férjem ápr-máj-júni-ban szedte és még januárben is jó volt a spermaképe,szóval biztos egy-egy kúrát érdemes csinálni,Kopa biztos megmondja,mert a honlapjukon nincs erről szó.
Vendég
 


Sziasztok lányok,

megjártam a meddőségit és januárban lesz az inszem. Talán jobb is így, nem az ünnepek forgatagában kell uh-ra rohanni. januárban meg úgyis olyan nyugis minden :D Addig meg persze megy a spontán próbálkozós, fenyőfa alatt összebújós, szerelmetes időszak :lol:

T
tapedli
 
 


Sziasztok!

Tapi, Zsó igazatok van, felhívjuk Kopát, szerintem az asszisztens is tudni fogja, mert ált. ő veszi fel! Mi egyébként a Róbert Klinikára járunk. Ha minden jól megy Mikulás körül lesz az inszem.

Tapedli melyik meddőségibe jártok, nektek is az első inszem lesz? Ez a karácsonyi összebújás jól hangzik, :D bár nálunk nem lesz karácsonyfa... :oops:

Húúú Zsó neked nagyon drukk
Kép
benigna
 
 


Sziasztok!

Ilyenis! Drága! Mély meghatottsággal olvastam soraidat. Nagyon büszke vagyok rád, hogy nem törtél össze, hanem előnyt kovácsolsz ebből a hírből is. Bárcsak én is ilyen tudnék lenni!
Viszont ha egyszer is felmerül bennetek a kérdés, hogy esetleg egy vizsgálat alapján nem kellett volna a dokinak ilyen végleges döntést hoznia, akkor lépjetek újra, akár az ICSI felé...
Kívánom, hogy mihamarább pici és nagyobb lábacskák dobogjanak az otthonotok padlóján! :D
És légyszi tényleg tudósíts az örökbefogadás alakulásáról!

Zsó! Mikoris tesztelsz? Pénteken? Drukk!!!! :wink: :wink: :wink:

Tapedli! Januári inszem! Én is szívesen csatlakoznék! Vagy akár egy karácsonyi szerelembabásodáshoz is! :wink:

Szia Beninga!!! :lol: :lol: :lol:


Mi holnap megyünk Tapolcára! :lol: Este próbálok tudósítani mi volt!

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk Tapolcáról!

Sokmindenről nem tudok beszámolni, mert egyenlőre csak vizsgálatok voltak, döntés még semmiben. Volt nekem teljes nőgyógyászati vizsgálat, meg vérvétel. A páromnak anyagleadás, és szintén vv.

Nov.30-án lesz mégegy anyagleadás apának, és akkor az összes eredmény fényében dönt a doki, hogy merre lépjünk tovább.

Mivel nekem még nem volt se laparom, se átjárhatóságim, a dokival azt beszéltük meg, hogy a párom eredménye ebben is segít majd dönteni. Lombik esetén semmiképpen nem eröltetjük, egyéb esetben sem biztos... Ez majd kiderül még.

Egy nagyobb feladatom van, írásos engedélyt szerezni a pécsi idegsebészeti klinikáról, ahol tavaly 2x műtöttek, hogy meddőségi kezelésben részt vehetek. Remélem nem lesz gond, és megkapom... :roll:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Sziasztok!
Rég nem irtam,bár néha bekukkantgatok ám! :)

Zsó!
Ha jól láttam megvolt az inszem?!Hát nagyon-nagyon drukkolok hogy sikerüljön!!!Szorítok ezerrel ám!Mikor lesz eredmény?

Bumi?
Nálad mi ujság?

Ilyenis!
Hát visszaolvastam... ez egyszerűen felháborító és nem találok szavakat .... hogy mik vannak és mit képzelnek magukról! :twisted: Ilyen "hírt,eredményt" ponthogy emberséggel együttérzéssel kellene tudatni nem?! Sajnálom! :( De mindenképp megérne mégegy vizsgálatot MÁSHOL!!!!Én azt tartom 1 vizsgálat 1 eredmény NEM EREDMÉNY!Hányszor hallottam már hogy rossz eredményt mondtak valakinek!

Lucuzs!
Örülök,hogy Ti is ( mint mi ) Tapolcára jártok!Itt jó kezekben vagytok mint szakmailag mint emberileg kiválóan bánnak az emberrel! :) Tökök dokinál vagy a másiknál voltatok?
Az eredményhírdetés kicsit lassan megy de nem vészes./ Anno tavaly pont mi is ilyentájt kezdtünk Tapolcán! :) / De utána megy minden mint a karikacsapás!
Remélem jó eredményetek lesz!Drukkk!!!
horváth beáta
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: