Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hunci
"Sajnos ma ilyen világot élünk! Hogy minden a pénzről szól és minden és mindenki megvehető!
És minden aljasságra képesek egyesek a pénzért!"
Félreértetted kicsit, mert ezt a két sort azért is írtam külön a többi mondandómtól, mert nem akartam név szerint senkit lealjasozni. Általánosságban írtam "egyesek"-et használva nem Czeizelre célozva. Csak amúgy akinek inge vegye magára alapon!

És tökéletesen igazad van, mert valóban nem könnyű H1N1 ügyben dönteni, és csak azért osztottam meg Veletek azt a linket, mert engem megijesztett az a dolog, hogy káros hatása lehet az emberekre, és valóban egy összecsapott vakcináról van szó, és e tudat hiányában naivan felvenni az oltást szerencsétlenség lenne. Csak segíteni akartam ezzel az infóval. De azt akartam még még mondani, hogy abban valóban igazad van, hogy két ellentétes véleményt hallva igen nehéz eldönteni ki az aki igazat mond!

Kata lehet hogy butaság, de én csak azt meséltem el amit hallottam az ismerőseimtől, és ha butaság akkor nagy cumi már bocsánat, mert ezt maga az orvos mondta nekik hogy nem érti hogy történhetett ez az oltás mellett. Én csak egy laikus vagyok, nem orvos. De akkor az orvosok hol szerezték a diplomát, ha ők sem értik a dolgukat?! :twisted: És miért áll egy orvos értetlenül egy ilyen dolog mellett, szemben a kétségbeesett szülővel aki jót akarva a gyerekének még az oltást is beadatta aztán betegebb lett mint az aki nem. És egy erős szervezetű gyerek hiszen nem sokat betegeskedett. Lehet hogy az oltások sem mindenkinek jók?! Lehet ő az a kevés kivételek közül?

Bocsi lányok, hogy ilyen vitákat okozok, nem ez volt a szándékom. :shock:
kisbogyó2009
 
 


...ja és pontosítva:
"Másfél év felfüggesztett börtönre ítélték Czeizel Endrét"
kisbogyó2009
 
 


kisbogyó2009 írta:...ja és pontosítva:
"Másfél év felfüggesztett börtönre ítélték Czeizel Endrét"


akkor pontosítok, elsőfokon...de JOGERŐSEN pénzbüntetést kapott az ítélőtábla csupán egy vádat látott bizonyítottnak, azt, hogy 1996-ban a külföldi örökbeadás lehetőségéről tájékoztatott egy kismamát, akit titkárához irányított. A többi vád alól felmentették
Vendég
 

 
 

Csajok! Előzőekhez nincs mit hozzászólnom. Orsi írta egyszer valahol, hogy szarvakat behúzni, hátrébb az agancsokkal.

Hajni, ha majd visszaolvasol, a 2008-asban is érdeklődtek a kisruhák iránt. Ne felejtkezz majd el az elérhetőségről. Köszönjük.

Aanda: lázunk egyszer volt 39 felett, de szerencsére átvészelte Kira. Csak aludt és aludt, a dokinőnk meg jól ránkijesztett, hogy nem szabad lázasan letenni a gyereket aludni, mert jöhet a lázgörcs. Én néha annyira kezdő anyuka vagyok...

Puszi Mindenkinek: Zámolyiikrek

Mini babaruhavásár: http://picasaweb.google.com/zamolyiikrekKép
szöcske
 
 


...hja, és Te tűzbe tennéd érte a kezed? Ugyan már Hunci! Nem lehetsz ennyire naív! De nem szeretnék tovább ezen vitatkozni, szóval hagyjuk!
kisbogyó2009
 
 


nem naiv vagyok, csak pontosítottam, tettem azért, mert otthon vagyok a témában és így korrekt.
nem tenném érte a tűzbe a kezem, de valahogy számomra hihetőbb ember, orvos mint egy saját cégét promótáló ember, orvos akárki.
Vendég
 


Kata,
köszi az infót.
Épp kapóra jön akkor, hogy megkérdezzem azt is, jól gondolom-e, hogy csak magasszárú cipőt jó adni ilyen picikre. Én a nem magasszárúakat, mint amit mutatsz Superfitet, meg se szoktam nézni.

KépKép
lili73
 
 


nagyon sok minden van, amibe nem láthatunk bele, és mivel az olvasott infók torzak lehetnek, illetve mindennek több oldala lehet, én óvakodom attól, hogy szélsőségesen gondolkodjak valamiről. lehet hogy igaz valami, de lehet hogy épp az ellenkezője igaz.
ettől függetlenül személyes szimpátia létezik, nem tudunk teljesen elfogulatlanok lenni, nem tudunk teljesen objektívek maradni, nekem pl. szimpi Czeizel munkássága, és nehezen tudom elképzelni róla, h erkölcstelen gazember.

KépKép
lili73
 
 


kakivisszatartási témában senkinek nincs tapasztalata? már írtam Ranschburgnak is, hátha válaszol valami okosat, mert szerintem Alizkánál valami szobatisztaságra áttérés-válság lehet...

KépKép
lili73
 
 


Lili! Kakitéma engem is érdekel, bármilyen választ kapsz, oszd meg velem. Sajnos Bálint is ilyen, ezért nem is merem "üldözni" a bilivel, pisilni szépen belepisil, a wc-be is, de kakilni örülök, ha egyáltalán kakil. Én Flp-s zöldségtablettát adok neki, de "félek" tőle, ebben is van pl. édesítőszer... Laevolacot szedte Bálint is, az állítólag nem szívódik fel, csak fizikailag kapcsolódik a cucchoz, és így könnyebb a kakilás. Arra fogtuk eddig, hogy keveset iszik, de most már ahhoz képest, mint eddig, sokkal többet, mégse rendeződik. Szóval én is vevő vagyok a megoldásokra.
Ez a cipő az első "megalkuvásom", mert a cipő maga jó, de nem magasszárú. Emellett volt a Siesta szandi, meg egy Pediped. Az se túl magasszárú, valahogy a kettő között. De pl. most a csizma se lesz "igazi jó", Ádámnak pl. épp ezért SOHA nem volt csizmája, csak Siesta bakancs. De pl. egy Siesta bakancs 16e Ft. Ezért nálunk most van egy vastag bélelt csizma, ami a havazáshoz lesz, és a mindennapokra egy bélelt bőr bakancs - a kettő árban a Siesta, de ez 2 cipő mégis, akkor is ha pl. az egyik vizes lesz. Tiszta gáz, hogy anyagilag nem lehet bírni a jó cipőket! (Én ha tehetném, tuti vennék egy bélelt csizmát/bakancsot és egy magasszárú bélelt cipőt is, mondjuk Siestát és Elefantent, de az kb. 26e lenne együtt.) :cry: És az idén amit néztem Elefanten abban a bélés addig tartott, ami kívül látszott. Belenyúltam, és elfogyott a bélés. :shock:

Kisbogyó! Én simán megértem, hogy egy orvos áll, és csodálkozva néz, és nem érti, mi történik. Persze lehet, hogy rossz tanuló volt az egyetemen és hülye hozzá (de akkor sztem nem adtak volna neki diplomát) :lol: , de én azt tartom nagyon valószínűnek, hogy olyan bonyolult az emberi szervezet, olyan pici behatásra felborul az egyensúly, hogy azt elég nehéz még nekik is megérteni, mi lehet a háttérben. És igen, mindannyian mások vagyunk, máshogy reagálunk a betegségekre, oltásokra, kezelésekre. Egyesek meggyógyulnak a rákból is, mások sajnos belehalnak egy influenzába.
Mikor az influenza oltást kérdezem (minden évben) az orvosunktól, mindig azt mondja, hogy azok is sokan megbetegszenek, akik oltatják magukat. Akkor a bárányhimlő miért lenne más?

dkata
 
 


Sziasztok!

Lili - honnan veszed hogy visszatartja?
Nálunk is volt, de egyszer amiatt tartotta vissza, hogy nagyon keményet kakilt és nem mert utána kakilni mert fájt neki. meg is ijedtem kicsit mert a visszatartás ilyenkor olaj a tűzre, szóval csupa olyan kaját adtam neki ami hajtós (egyszerre joghurt, málna, barack(szerencsére nyár volt), búzakorpával), meg is lett az eredmény, hasmenése lett és nem bírta visszatartani. Ezt egészen addig csináltam amíg nem múlt el a fájás és magától visszatért a régi rend.
Bilibe nálunk is nehezen ment a kakilás, én eröltetni semmit nem szoktam. A pisilés már régen ment vc-be vagy bilibe, de a kakilás mindig pelusba. Reggelente mindig megvártam a pelussal a kakilást amíg nem jött és csak aztán mertem levenni róla. Végül meguntam és egyáltalán nem adtam rá pelust. És mindig szaladt a bilihez amikor pisilni kellett. Aztán egyszer nagyot nézett és felvisított hogy kakilni kell, de az eleje már bement a bugyiba. Kétszer volt ilyen baleset, aztán néha én is éreztem hogy elkezdi visszatartani, mert nem jött délelőtt a dolog ahogy szokott.
Folyamatosan magyaráztam neki, hogy ügyes nagyfiú, szóljon ha kakilni kell és kakiljunk a bilibe. Végül jött némi ígéret is hogy lesz meglepi ha jön a kaki a bilibe. És egyszercsak jött. És lett meglepi! És azóta minden oké, eddig! Meg persze a dícséret sem maradt el! És boldog volt hogy sikerült!

Kép
potykamanó
 
 


Mikor az influenza oltást kérdezem (minden évben) az orvosunktól, mindig azt mondja, hogy azok is sokan megbetegszenek, akik oltatják magukat. Akkor a bárányhimlő miért lenne más?
- hát ez az! De akkor meg mondhatjuk, hogy minek?!
kisbogyó2009
 
 


Kata,
cipőtéma nagy probléma nálam is, mindig.

Potykamanó,
onnan gondolom, hogy vagy furcsán kezd el járni, vagy kéri a pokrócát, lefekszik a földre, szerintem rázza a hideg az ingertől. Persze biztosat nem tudok, ez csak megérzés. Sokszor mondja, hogy kaki, de aztán mégsincs semmi, néha meg megszínezi a pelust. Bilizés tulajdonképpen még nincs nálunk, eddig csak játszottak vele, csak van egy gondolatom, hogy igazából már szeretne bilibe, meg nem is, pelusba is, meg nem is. Olvasom, hogy ilyenkor előfordul ez a jelenség. Az étrendre én is nagyon figyelek, csupa-csupa kakiltatós kaját kap, plusz laevolacot, de annyira nem hatásos. Meg elég válogatós is lett, gyümilét csak úgy, ha előtte teszek bele neki vitamint, valamiért azt nagyon felelősségteljesen meg akarja inni.

KépKép
lili73
 
 


Lili - és van is olyan nap hogy kimarad a széklet? Ha több nap kimarad az nem éppen jó, éppen azért mert akkor nagyon bekeményedhet és nálunk ebből volt is a nagyobb gond, hogy megrepedt a végbél környéke, és az nagyon fájhatott szegénykémnek nem csoda hogy vissza akarta tartani a kakit, és az persze nehezen is gyógyul. Laevolacot mi is próbáltuk, de nem nagyon használt nekünk sem. Nekem a glicerines kúpot mondta a doki amikor nagyon nem akart kijönni az segített megindítani, de azt csak ritkán alkalmaztam, pl ha 2 napig nem jött magától mert akkor nagyon be tudott keményedni. Egyébként a rendszeres búzakorpa, zabkorpa evés nálunk mindig meghozta a hatást. Minden nap kevertem neki valamihez 1-1 teáskanállal és ez jól bevált. Meg a banánt(ezt nagyon szerette, de nagyon fog), kakaót, csokit, répát igyekszünk kerülni, Túrórudit is úgy adom hogy a csokinak nem is igazán nevezhető bevonómasszát lehámozom vagy néha milkás rudit kap.
Bilizés nálunk is 2 évesen indult be igazán, amikor már elég jól értette is, és érezte is, hogy amikor jönni akarnak a dolgok akkor menni kell. Előtte hiába volt kitéve a bili, jobban érdekelte a játék és kényelmes volt beleengedni a pelusba.

Ha mondja, hogy kaki, lehet hogy érzi, hogy jönne de lehet hogy neki is keményebb a széklet és nem könnyű kinyomni. Próbálj olyankor ki egy kúpot egyszer-egyszer nem lesz tőle semmi baja.

Lányok én is éppen akartam kérdezni, hogy szoktatok adni vitamint a gyerekeknek? Folyékonyban melyik a jó? Vagy mindegy?

Kép
potykamanó
 
 


Szöcske!
Azért arra figyelj ha lázas a gyerek akkor adjál neki ne tedd le úgy aludni mert felszökhet és baj is lehet belőle. Betakarni sem szabad mert az még tartja is rajta a meleget.
Én pl azt szoktam csinálni (eddig is) ha egész nap lázas volt akkor adtam neki már előre csillapított ha nem is volt konkétan még totál lázas. De én éjjel mindig figyelem is nehogy feljebb szökjön.

Bármikor előfordulhat lázgörcs amúgy a láz felszálló ágában. Volt akinél 37,5-nél állt be szóval nem lehet tudni sajnos. Egy biztos rémisztő.

0-3 éves korig fordul elő viszonylag sűrűbben mert ekkor még gyenge az idegrendszere de ált 6 éves korra kinövik. Az hogy előfordulhat-e még nála elő sajnos. :(

Bárányhimlő elleni védőoltás:
Azért azzal vitatkoznék ha nem kap valaki akkor az milyen súlyos szövödményekkel jár. Nálunk mindkettőnek enyhe lefolyású volt Eszitenk jóval több pötty. Persze nem azt mondom hogy nincsenek veszélyes esetek de azért az vallani hogy ha nem oltatod be a gyereket az hű milyen veszélyes szerintem ez azért nem így van.

Nekem az az álláspontom hogy akkor inkább esen át rajta kicsinek mint fiúnál impotenciát okozhat lánynál meg terhesen sokkal veszélyesebb és sajnos valljuk be azt hogy egy ilyen oltás meddig véd csak tippelik (10 évet mondanak) engem nem győztek meg és jól is döntöttem tavasszal túlestek és le van a gond.

H1N1-el meg tuti nem oltatom be a gyerekeimet.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Potykamanó,
már túl vagyunk a kúpozáson, már a harmadikon is. Első alkalommal 3. napon adtam, utána dupla dózis laevolac éhgyomorra meghozta a hatást, majd megint kezdődtek a 3 napok, kétszer egymás után. laevolac közben minden nap, szintentartó (legkisebb) adag. Így állunk. bár ma megtört a jég, mert sikerült magától, de nagy hisztikkel tarkítva, vegyem le a pelust, mégis inkább adjam rá, mégis vegyem le, mégis adjam rá, vegyem ölbe, mégis a bilire ül, mégse, stb. Valami félelem van benne a kakitól, és lehet, hogy az emléktől, hogy az első alkalommal milyen fájdalmasan jött csak ki.

Vitamin, ill. immunerősítés nálunk így:
10 nap Cebion cseppek (10 csepp/nap)
10 nap Echinacea D4 homeos bogyók (5 bogyó feloldva/nap)
10 nap Béres csepp (10 csepp/ nap) és mellé Cebion (10 csepp/nap)

Zsebi,
a bárányhimlőt nekem sem jutott volna eszembe beadatni, és normál esetben a doktornéni sem szokta javasolni, csak amit írtam már, amiatt javasolta most, hogy kiszámíthatatlan, mit okozhat a h1n1+bárányh. együtt.

KépKép
lili73
 
 


Lili! Én is ezért adattam be. És azért, mert kezdi az ovit pár hónap múlva, elég sok betegségen fog keresztül esni, ez bárányhimlővel kombinálva már érdekes lenne (mert az tuti 2 hét otthon) - és nyilván én nem dolgoznék.
Zsebi, ki vallja azt, hogy oltás nélkül milyen durva a b.himlő? Nem tudhatod előre, hogy milyen lefolyású lesz bármilyen betegség a Te gyerekednél vagy a másénál - lásd pl. lázgörcs. Én azért nem viszem pl. direkt bárányhimlős közegbe, hogy kapja el gyorsan és essen át, erre nem vagyok képes. És igenis lehet, hogy én/a gyerekem leszek az a kivétel, akinél nem lesz enyhe lefolyású, ez az oltás lényege, hogy előre nem tudom, milyen lefolyású... És az oltott gyerekeknél ritkán fordul elő súlyos szövődmény.
Másik: és akkor mi van, ha nem véd örökre? Kullancsra is kell emlékeztető, influenzára is oltunk minden évben. Egy vérvétellel meg lehet nézni, védette-e. Vérvételt meg 10 évben 1x tuti csinálnak neki enélkül is, hát majd ezt is megnézetem egyúttal.
Mondjuk ha az én gyerekem véletlenül elkapta volna és enyhén lement volna nála, biztos könnyebben beszélnék, de így meg örülök, hogy beadattam. Szerintem Te is máshogy nyilatkoznál, ha nem simán zajlott volna le, vagy akkor történik, amikor már dolgozol, és egy hónapra kiesel a munkából. Egyébként aki másodjára kapja el, állítólag több pöttye van, a 3. gyereknek még több, ha egy családon belül vannak (a szomszédban mégis fordítva volt). :lol:

dkata
 
 


Lili - mostmár értem az összképet. Én persze nem vagyok szakember, de korábban amikor nálunk volt ez gond sokat kerestem utána. Ha valaha fájt, akkor annak biztosan megmarad a negatív emléke és persze félni fog tőle, nálunk is így volt. De sokkal okosabb nem lettem, az orvos sem mondott sosem mást, Ő mindig a laevolacot mondta, de mint írtam az majdnem nulla volt. Minden esetre jókora türelem ha variál a gyerek és végig kell vele csinálni, próbálni kell bilire ültetni, várni, vissza, mint ahogy csináltátok is. Kend be jól a popsiját kenőccsel, vagy most ez lehet meghökkentő lesz, de amikor a visszatartós dolog volt nálunk és visított hogy nem akar kakilni, és hashajtóssal etettem (barack, kefír)és már kétségbe voltam esve, én már végül meleg vizbe ültettem és egyszer csak ott sikerült kakilnia a kiskádba, úgy vettem észre ott könnyebben kijött. Takarítással járt de megérte.
Miért nem próbálod egy ideig így etetni, hátha beindulna a hígabb széklet és akkor elmúlna a félelm is. Kefír, meggy, szilva (most persze csak fagyasztott, esetleg narancs leve összetrüffölve, bele búzakorpa, zabkorpa, és minden nap esetleg kétszer is (tízóraira, uzsira) ilyet adni Neki. Hátha megoldaná a helyzetet. Nálunk segített. Sőt, igazán csak ez segített, ha jól visszagondolok. És azóta is szoktam neki ilyesmit adni, ha már nem is kétszer de egyszer legalább. Ha valami oknál fogva kimarad ez a kaja napokig, kezd is a széklet bekeményedni egyből.

Azért kíváncsi lennék mit mond Ranschburg-bácsi.

Vitaminos "receptet", köszönöm.

Kép
potykamanó
 
 


Potykamanó,
nem mondom, tényleg nagy türelem kell hozzá, ma is irtó ingerült lettem a végére, pedig az nem használ. Most hallottam, hogy van egy angol kifejezés, "terrible two", ami a két évesek idegeket próbáló korszakára utal.
búzakorpa, zabkorpa nagyon jó ötlet, van is, csak valahogy most más dolgokkal próbálkoztam, szilvalekvár, aktimel, befőtt, zabfalatok, jó olajos kaják, krumplifőzelék (mert azt megeszi szívesen), sóska, spenót, paradicsom, joghurtos lencsefőzelék, ilyesmi. Narancslét egyáltalán nem issza meg, csak nagy nehezen tudom belediktálni a vitaminos dumával. Meleg vízre is gondoltam már, csak attól ódzkodom, mert nem lenne szerencsés, ha kakis vízben ülne akár pár mp-ig is.

KépKép
lili73
 
 


Kata!
Amikor még nem voltak bárányosak a gyerekeim akkor sem jutott eszembe beadatni az oltást. Természetesen én sem vinném olyan közegbe direktbe ahol bárányos van.
Ez egy olyan dolog a rotáról is sok rosszat hallottam mégsem oltattam ellene a gyerekemet. (Most gyorsan megszámolva a környezetemben 6 kisgyerekből mindnél normális lefolyású volt a betegség de tudom vannak rossz esetek. Bár én ezzel úgy vagyok régen is legalább annyi volt csak nem beszéltek róla és nem volt ellene védőoltás.)

Nem tudom én meg úgy gondolkodom hogy nekem az a tuti hogy túl vagyunk rajta. Ha dolgoztam volna akkor dolgoztam volna nem tudok mit csinálni. Ha most felvették volna őket a bölcsibe akkor már most október 1-től dolgoznék. Múlt hét kedd óta betegek a gyerekeim szóval nem kell ahhoz bárányhimlő hogy hosszabb időre kiesek a munkából de ez kisgyerekes anyukánál sajnos benne van a pakliban.

Persze nem tudhatjuk hogy mire hogy reagál a szervezet pl. nekem a lázcsillapító kupunkat is felsorakoztatták a lehetséges okok közé természetesen eztán SOHA nem fogom azt adni mert nem és kész. Szóval megértem én mindenki álláspontját.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Nálunk is kakigond van. Háromnaponta- traktorbelső. Szörnyű, és nem hajlandó joghurtot enni, nem eszik lekvárt, gyümölcs hébe-hóba. Teljesen változó, melyik nap mit hajlandó megenni. Ettől függetlenül nem sovány. Nálunk is laevolac.

Valaki (Kata) el tudná nekem magyarázni, mitől olyan jó a Superfit cipő? OK. szép neve van, "jó"ára, azonkívül?! Kínait én sem adok a gyerekre, (magunkra sem).

Én nem vagyok híve az "agyonoltásnak". Mi lesz akkor a saját immunrendszerével? Igaz, nekem marha nagy szerencsém van, Eszter nem beteges, pár napos lázon, náthán kívül nem volt baja. (kopp-kopp) Utólag derült ki, hogy tavasszal egy napot együtt volt bárányhimlős kisgyerekkel. Nem kapta el.

Nincs még téli cipőnk. Deichmannba érdemes elmenni?

H1N1-et én sem adatom be.

http://www.youtube.com/watch?v=hlgMvKGBa2k

Ezt látta valaki?

Kép
petyaanya
 
 


Petyaanya!
Beteszek egy linket:
http://www.gyerekcipo.com/superfit/superfit.html
És nem vagyok Superfit "hívő", csak vettem 1 ilyen cipőt. De én veszek többfélét és váltogatom. Siesta, Pediped, Liliputi puhatalpú, meg volt még valami harántemelős magyar szandink és cipőnk is, magasszárú, szandiban 3 csattos. De mindenki azt ad a gyerekre, amit tud, és részben amit akar.
De mondom, nálunk ennek komoly előzménye volt, azért egy újszülött sínbe rakott lábbal... elég ahhoz, hogy odafigyeljek.
Te egyébként mit adsz a gyerekre?

Szerencsére Bálint se Beteges, én annál inkább, Ádám meg mindent hazahoz az iskolából.

Zsebi! Én most 2 rotavírusos esetet láttam, mindkettő kórházban figyelt 1 hétig infúzióval. Persze a többit azért nem tudom,mert ment egy kicsit a hasa és ez említésre se méltó. Szóval általában ha van durva eset, az ember azt jegyzi meg.

dkata
 
 


És még annyit a cipő-témához: elég rövid az az idő, amíg azt adok a gyerekre, amit akarok, vagyis egészséges cipőt. Láttam már 5 éves kislányt magassarkúban slattyogni a várban a macskaköveken. :shock: És mire kiderül (iskoláskor), hogy a gyereknek korrigálni kell, akkorra nem biztos, hogy felveszi. Próbálom ezt megelőzni. Egyébként 7-8e forintért van JÓ cipő, olcsóbban nem nagyon láttam, aki tud, az szóljon.

dkata
 
 


Lili - tudom a kádas dolog durván hangzik, de nálunk akkor nagyon gáz volt a helyzet, mert visított a gyerekem hogy fáj és nem akart kakilni, és gyakorlatilag ahogy kijött kikaptam a vízből, szóval egyáltalán nem ült abban a vízben, semmi baja nem is lett. Ez a dolog azt a célt szolgálta, hogy az első eseten túl legyünk a félelme miatt, mert nagyon sajnáltam, és valahol a neten olvastam, hogy a meleg víz jót tesz. Utána a következő eset könnyebb is volt, már nem félt annyira és akkor már kúppal segítettem rá, hogy meg legyen az inger. De Nálatok nem ilyen komoly a helyzet hiszen nem sír, hogy fáj.
Azok is jó kaják amiket Te írtál, de így együtt kefírrel trüffölve a gyümölcs és a korpákkal kifejezetten hashajtó és ha egy kis juharsziruppal édesíted, az nagyon fincsivé teszi. Nálunk a gyerekem falta! És a hatása soha nem maradt el!
Petyaanya - próbáld ki Te is így együtt, hátha bejön, az édeset minden gyerek szívesen megeszi szerintem.

Lányok - a Linea cipőket ismeritek? Ezek is nagyon jók! Sajnos nem olcsók!
Leírás általában:Kiváló minőségű külső és belső bőr
Lábhoz illeszkedő forma
Bőrbarát természetes bélés
Talpbetét illetve sarokmerevítő, amely megfelelő tartást biztosít a kéregrésznek, igy segít megelőzni az ortopédiai elváltozások kialakulását(pl:lúdtalp)
Könnyű, rugalmas, csúszásmentes gumitalp

Kép
potykamanó
 
 


Zsebi
pl. nekem a lázcsillapító kupunkat is felsorakoztatták a lehetséges okok közé

milyen ok? A lázgörcs? Okozhatja a kúp? Miért?

Kép
potykamanó
 
 


Kata
Nem mondtam, hogy Superfit hívő vagy. :)

Mit adok Esztire? Asso, Falcon, Zetpol benti cipőnk is volt, tavaly télen Aldi-s bundás bakancsa volt. (amit sajna kinőtt). Most már kap jobb minőségű sportcipőt is. 7-8000-et adok én is gyerekcipőre.
Nekem a halálom, mikor az alig járni tudó gyerekre crocs papucsot adnak. :shock:

Volt részem nem egy rotás gyereket ápolni. Lógtak az infúziók, mint karácsonyfán a díszek...

"az édeset minden gyerek szívesen megeszi szerintem"
Nem mindig eszi meg. :evil:

Kép
petyaanya
 
 


Kata!
Én rendszersen fogok ki elefanten cipőt a deichmanban féláron úgy egy őszi 4ezer forint szerintem tűrhető. Illetve a Falcon márkát is nagyon szeretem jó kialakítású igényes kivitel azt is sokszor az Auchannál a cipőboltban akciósan veszem 4 ezer körül szintén.

Cipőben egyetértek veled maximálisan. :)

Potykamanó!
Mert vannak bizonyos gyógyszerek amelyek görcsök OKOZHATNAK ezért okozhatta az is de számtalan más dolog is vírus pl. Nem bizonyított mert már utólag ezt nem tudják kideríteni hogy az én gyerekemnél mi okozta de mivel a kúp után 20 perccel kapta akár az is benne van de lehet enélkül is az lett volna de minden esetre én innentől ezt nem szívesen használom. (Nálunk a családban is volt lázgörcs apánál szóval a hajlam is adott volt.)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Petsaanya! Tudom, hogy nem mondtad. :wink: Csak azért írtam, hogy nehogy azt hidd, hogy most istenítem ezt a márkát. Csak vettem egyet és bevált. Én meg azokat a cipőket nem ismerem, amiket Te írsz, majd megnézem. Mindenből akkora a választék, cipőből is. :lol:

dkata
 
 


Petyaanya - szóval van gyerek aki nem szereti az édes ízt! :roll:
Most néztem a youtube-s filmet! Ezt még eddig nem láttam. De elég megdöbbentő és számomra már főleg az, hogy nem véletlen van, hogy ennyi és ugyanilyen ellenfellépés van ezellen a dolog ellen. Szakértőktől kezdve orvosokon át írnak és nyilatkoznak erről. És nagyon igaz, hogy amit a Tv-ben nyomtak az erősen pánikkeltő volt, először én is betojtam, egészen addig amíg az ellene szóló tényekkel alátámasztott írásokat nem olvastam el. De sok ember (és szerintem ez a legnagyobb butaság) csak a pánikig jut el, és nem néz utána a dolgoknak hanem szalad és követeli a védőoltást, mert különben meg fog halni. Éppen így volt annál a bizonyos háziorvosnál is akiről korábban meséltem.
Te csak a kötelező oltásokat adattad be?

Kép
potykamanó
 
 


Zsebi - értem, csak azért is kérdeztem mert én is használtam a lázkúpot is, és Szilárd nálunk is sűrűn magas lázzal vészeli át a betegséget. Sokszor alig tudom neki levinni.

Kép
potykamanó
 
 


Petyaanya, Potykamanó, Zseboroszlán! Végre reálisan gondolkodó sorokat is látok! Tökéletesen egyetértek Veletek! Ha abszolút nem adjuk meg az esélyt a gyerek immunrendszerének, akkor soha nem is fog dolgozni, vagy nem úgy ahogy kellene. Arról nem beszélve, hogy igenis minden gyógyszer így a védőoltások is valahol egy mesterséges anyag, amibe igenis vannan nagyon sokszor olyan összetevők amelyekre az emberi szervezet nem reagálhat jól, sőt károsíthatja azt! Minél többet viszünk ilyet a gyerekbe szerintem annál nagyobb kárt okozunk-okozhatunk.
Petyaanya talán éppen azért nem beteges a gyereked mert nem oltattad agyon! Csak nézzétek meg a gyógyszereken szereplő mellékhatásokat, nem véletlen tüntetik fel őket, és sokszor nem is a teljes valójában, de többek között van egy csomó olyan anyag a gyógyszerekben ami rákkeltő! Csak ezt nem írják rá! Miért van ma ennyi betegség, régen hol voltak ezek messze nem itt ahol most. Ma miért halnak meg emberek ronda betegségekben már 40-50 évesen? Nagyanyáink a 80. évüket is megélték! Mert természetesebben éltek mint manapság mi!
Gondolkodjatok el ezen!
És Kata - persze hogy minden gyerek másképp reagál a dolgokra, ez természetes! De ha egy csomó mindennel beoltatod honnan tudod hogy reagált volna. Kata súlyos hatást a betegségek csak nagyon elenyésző esetben okoznak. Kis túlzással majdnem annyi az esély mint a lottó ötösre! És sokszor azt elfelejtik leírni, hogy az aki meghalt egy egszerű fertőzésben, más komoly betegségben is szenvedett. Pl leukémiában, vagy HIV vírusban!
kisbogyó2009
 
 


Kisbogyó, nem szeretnék hülyeségeken vitatkozni, feleslegesen... de hadd legyen már ez az én nagy hibám, hogy történetesen beoltattam a gyerekem bárányhimlő ellen... szerintem vannak itt még páran, akik megtették, vagy később meg fogják tenni. Ha ki akartam volna próbálni, hogy az én gyerekem lesz-e az, aki súlyos szövődményekkel vészeli át, nem oltattam volna be. De nem akartam kipróbálni. :lol: :lol: :lol: És amit esetleg elfelejtesz, valószínüleg attól bizonyosan megkíméltem, hogy 2 hétig vakarózzon, rosszul érezze magát, lázas legyen, esetleges heggek maradjanak rajta - és védtelen legyen 1 hónapra az immunrendszere. Hogyan akarod dolgoztatni a gyerek immunrendszerét, ha a bárányhimlő blokkolja azt 1 hónapra?
Részemről lezártam a témát, kívánom, hogy mindenki gyereke egészségesen vészelje át a köv. hónapokat, sőt éveket.

dkata
 
 


Kata, én sem vitatkozom, és most éppen nem is konkrétan csak a bárányhimlőre utaltam, hanem bármire, legyen az pl H1N1,
csak Te butaságoztad le korábban amit írtam, holott az is köztudott a kutatások szerint, hogy a védőoltások is járnak súlyos szövődményekkel. Persze! Teljesen a Te döntésed hogy adatsz vagy nem védőoltást a gyermekednek, egy szóval nem mondtam, hogy nem! És azt sem hogy ez hiba. De a simán megkapott bárányhimlő állandó immunitást ad és a szakemberek viszonylag ártalmatlan betegségnek tartják, és most olvastam hogy a beoltottak meg igenis megkaphatják a fertőzést az oltás ellenére és az oltásnak lehetnek súlyos szövődményei, pl övsömör, ami egy hetekig elhúzódó fájdalmas bőrkiütés ami újra és újra előjöhet hónapokkal vagy évekkel az oltás után.
kisbogyó2009
 
 


Kisbogyó, én nem azt butaságoztam le, amit Te írtál, ha úgy értetted, akkor nem ez volt a célom. A butaságot arra értettem, hogy butaság olyan következtetést levonni, hogy mi lett volna ha... (ha beoltatom, ha nem oltatom be) - így értettem.

Övsömör pedig sima bárányhimlő után is kialakul, nem csak az oltottaknál, ez is teljesen egyénfüggő.

Majd beszámolok, hogy bárányhimlős lett-e a gyerekem az oltás ellenére. Az oltásokat nem azért találják ki, hogy annak ellenére beteg legyen a gyerek. De pl. az oltóanyagot hűtve kell tárolni és 40 fokban viszed az orvoshoz, lehet hogy elromlik... szóval előfordulhatnak ilyen esetek...
A H1N1ről meg nem nyilatkozom, mert a gyerekem még nem is oltható. :shock: HA adatnám, akkor is csak magamnak, mert én vagyok a leggyengébb láncszem. :lol:

dkata
 
 


Remélem,nem jutunk el odáig, hogy a kötelezőt is töröljék el...
Azért jegyezzük már meg azt is, hogy azok az ártalmas anyagokat tartalmazó védőoltások miatt van az, hogy nem kell 10-15 gyereket szülni és abból vagy felét elveszíteni, mert azóta nincs se szamárköhögés se egyéb halállal vagy "csak" súlyos egészségromlással végződő betegség.
Vendég
 


Hunci! :lol: :lol: :lol: Igen, én is áldom, hogy nem kell azon agyalni, hogy angolkór, meg szamárköhögés, torokgyík... és tudod, hogy mégis vannak, akik nem adatják be a kötelezőket (per is volt belőle, a Te házad tája) :lol: . Persze ezt is könnyű megtenni egy átoltott közegben, ahol a kötelezők miatt nincs honnan elkapni.

dkata
 
 


Szerintem elég nehéz döntés sok esetben hogy az ember kéri-e vagy sem az védőoltást. Pl. a bárányhimlőnél engem az bizonytalanított el hogy nem tudták meddig véd meg én is hallottam hogy attól még van aki elkapja. A H1N1 esetében az hogy nagyon mást mond mindenki mind az összetevőkről mind az esetleges mellékhatástól. Illetve azért azt tudni kell hogy ettől még elkaphatjuk sajnos csak mi már nem fertőzünk tovább.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi, miért nem fertőz tovább az oltott beteg ember? Ezt nem értem.
B.himlőnél azért van már emlékeztető oltás, mert 1 nem védett teljesen. A két oltás hatékonysága már nem rosszabb a többinél (kullancsból 3 kell, és utána 3-5 évente, nem emlékszem... és azt adni kell, amíg védettséget akar az ember). A bhimlőnél pedig egyszerűen ha vérvételre megyek vmiért a gyerekkel, megnézetem, védett-e még. De ezt már írtam. Én többek közt az infuenzajárványok miatt adattam be a bhimlő ellenit, nehogy a kettő együtt bajt okozzon.

dkata
 
 


Kata, ne is mondd...És nem az alsóbb réteg, meg az etnikum az, akik nem adatják be (jó, az etnukim közül sokan, de más okból), hanem sok értelmiségi liberális anyuka.Van is belőle per bőven, és még ők vannak felháborodva, ha elítélik őket, pedig csak egy enyhe büntetést kapnak, tényleg, semmi különöset, néha még a büntetőjog keretéig sem jut el,mégis felháborodnak.
Pedig ha nem lenne oltás, ugye azzal érvelnek a sok közül, hogy eltűnt a betegség.Lószart tűnt el, csk mindenkit beoltanak, ha most nem oltanánk, jön valaki afrikai, rá köhög a gyerekre és ennyi, onnantól tiszta sor elkapja mindenki, akkor gondolom, ők lesznek az elsők akik azon vinnyonak, hogy miért nem védekezik az ország, kormány stb.Na nem ragozom, mert ez az a téma, ahol el tud szállni az agyam.

Zsebi, egy biztos, gyereknek tilos oltani, nem is teszem, még kísérleti jelleggel sem.De egy tény, nincs olyan állásfoglalás vagy bármilyen vita amit hallgathatnánk és egybegyűjtené a pro és kontrát.Én nem támogatom kifejezetten, de nem is legyintek rá rögtön.
audiatur et altera pars Hallgattassék meg a másik fél is -római jog tipikus és legfőbb alapjoga, és én is ebben bízom, hiszek.És ez alapján fogok dönteni jövő kedden.

De pl bárányhimlőnél nekem több a minusz mint a plusz, így igazán most úgy látom, nem adatom be, de még gondolkodom, bár kevés az időm, tél és bölcsi, közösség, szóval el kell döntenem.
Vendég
 


Hunci, én se akartam, mondom, ami meggyőzött, a doktornő volt, aki ezzel foglalkozik, illetve az, hogy a bárányhimlő miatt 1 hónapig védtelen a gyerek. Azt vedd számításba, hogy az 1. oltás után 6 héttel van a 2. és utána még 4 hétig nem lehet oltani, vagyis ha vmi oltás még következne neki. Jó döntést!

dkata
 
 


Hunci,
húú de sokat dolgozol!A hétvégék milyenek?Akkor anyásabb H.?
Én egyenlőre el sem tudom képzelni,hogy napi 5-6 óránál többet dolgozzak!Egyszerűen 2 gyerek mellett nem vagyok többre képes,talán ha nagyobbak lesznek!De gondolom,nem volt más választásod és meg kell becsülni,hogy van egy jó munkahelyed!

Lili,
a fiúknak én is 2,8 %-os tejet adok,frisset.Szerencsére nincsen tapasztalatom székrekedés téren,enyémek akár napi 2x is kakilnak.
Folyékony mosószert használsz?Mert ha én kézzel mosok valamit és nem elég forró a víz,el sem oldódik 30 fokon a mosópor.
Na,majd ha bölcsisek lesztek,megtapasztalod,mi az a koszos ruha! :)

Kata,Petyaanya,
én sem adok rájuk kínai cipőt,csak motorozáshoz!Jó minőségű bőr cipőik vannak és több pár.Tavaly vettünk nekik Siesta szandit,amikor elindultak.Szívem szerint csak drága cipőket vennék nekik,de egyszerűen nem bírnánk anyagilag!Arról nem is beszélve,hogy 3 hónap alatt kinövik!Már 26-27-es a lábuk,hótaposóból 28-asokat vettem!!!

Hajni,
sajnálom,hogy nem sikerült sok ruhát eladni a börzén!Én nagy börzés vagyok,nálunk már én szervezem!Mindent sikerül eladnom és a fiúk cuccait 90 %-ban börzén és az ismerősöktől veszem.Így sikerül egy csomó drága,márkás cuccot vennem olcsón.A fiaim kinőtt ruháit percek alatt elkapkodják,mert olyan jó állapotban tovább tudom adni őket.
A fiúk még mindig bölcsisek,nem ovisok! :)
Mivel decemberiek,még egy évig maradnak a bölcsiben!
Most egy kicsit köhögnek és folyik az orruk,de szerencsére nem betegek!
Én még mindig takarítok és csütörtöki napokon,amikor egy ismerősünk éttermében "torkos csütörtök"van,besegítek a szakácsnőnek.

Andi
Kép
aanda
 
 


Aanda, hogy lehet akkora lába a gyerekeidnek?! :shock: Bálinté 25-ös és sztem magasabb, mint a fiaid. (Pedig nincs kicsi lábunk nekünk se - sajnos...) De még a 24-es szandi is éppen jó rá (mert abban látom a lábát).

dkata
 
 


Tyű, ez tényleg nem semmi lábméret!!! Zaláné 22es, 23ast vettem télire, de tök nagy.

Képzeljétek, Boldizsár a héten kúszni kezdett!!!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Sziasztok!

[/quote]mert én vagyok a leggyengébb láncszem.
Kata - :) ez mit jelent? Könnyen elkapod a betegségeket?

Kép
potykamanó
 
 


na ez a quote most kicsit odébbugrott de sebaj! :P

Kép
potykamanó
 
 


Potykamanó, igen. Konkrétan tavaly télen szinte állandóan beteg voltam, volt olyan, ami 3 hétig tartott. Ehhez képest tényleg csoda, hogy Bálint nem beteg állandóan. Szedek vitaminokat, immunerősítőt, rendesen eszek, ennek ellenére beteg leszek... szóval a leggyengébb láncszem én vagyok. :lol:

dkata
 
 


Kata - és az orvosod mondott valamit? Hogy "turbózott" immunrendszer mellett mi lehet az oka?

Lányok!

Szerintetek igaz lehet, hogy a vitaminokat túl lehet adagolni? Illetve hogy bizonyos vitaminok pl. vesekövet okozhatnak?

Kép
potykamanó
 
 


Potykamanó, hát épp ez az, hogy hiába turbózzuk, ezek szerint nem mozdul... :lol: Nem mondott mást, minthogy kerüljem a göthös embereket, vigyázzak magamra (sapka, sál - soha nem volt még sapkám!!!) :lol: , és már amint érzem hogy gáz van, irány hozzá, és fekvés (no ezt se lehet kivitelezni, tudod) :lol: .

Túl lehet adagolni a vitaminokat, a zsírban oldódóakat simán. Elvileg a vízben oldódóakat kipisiled :lol: , de ezekre mondják sztem, hogy vesekövet okoz/hat. Ez sztem szintén egyénfüggő, mert én annak idején pl. a nőgyógyászomat megkérdeztem, és ő azt mondta, hogy immunerősítésnek szedhetek nagy dózisban C vitamint, nem lesz vesekövem tőle (nagy dózis 2-3000 mg/nap). De ebben a kérdésben is ahány ház, annyi szokás... kinek mi a jó. :lol: (Alternatív terápiák részeként a nagy dózis kb. itt kezdődik, nem a 60 mg C vitaminnál.) :lol:

dkata
 
 


Kata - :D Ó igen! Sűrűn van idő gyerek mellett a fekvésre! Szinte az orvoshoz menésem is mindig elhalasztódik. Két éve készülök a fogorvoshoz! :shock: Pedig már nem ártana megnézetni!

És tudod esetleg, hogy A és D vitaminból mennyi a max amit be lehet vinni?

Kép
potykamanó
 
 


dkata írta:Aanda, hogy lehet akkora lába a gyerekeidnek?! :shock: Bálinté 25-ös és sztem magasabb, mint a fiaid. (Pedig nincs kicsi lábunk nekünk se - sajnos...) De még a 24-es szandi is éppen jó rá (mert abban látom a lábát).


Balázsnak 26-os a lába.
(valószínűleg nov 21-22-én megyünk anyóshoz, otthon vagytok azon a hétvégén?)

Hú, micsoda oltás-vita. Én az influenzát nem adatom be, Zsófi nem is kaphatna még. Bali elkapta a bárányhimlőt, amíg gondolkoztam, hogy megkapja-e az oltást. Egyébként azt olvastam egyszer, hogy ha 2 éves kor alatt kapja el, akkor nem ad védettséget. Szóval majd ellenőriztetni kell nála.
Zsófinak sztem be fogom adatni. Szobafogság lenne a két gyerekkel két hétig, az pedig sok.

wish
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: