Új privát üzeneted érkezett!

Hajni!
Ha van és elül a babakocsiban akkor az a legpraktukusabb mert akár el is aludhat benne. De enyémek ennyi idősen nem ültek volna már bele (bár nem is volt már nekünk).

Én is tökéletes ovit szeretnék de egyre jobban rá kell jönnöm hogy ez nem létezik. Sajnos ha szuper az ovi udvara pl bár én úgy vagyok vele a legfontosabb az óvónénik ők pár alap játékkal is tökéletesek lehetnek ha van kreativitásuk. De sajnos hiába a jó óvónő ha a gyerekek halmozottan rosszak a csoportban. Nálunk a körzetes oviban pl.most van egy ilyen csoport tök normális az óvónő de a 25 gyerekből 8 nevelési tanácsadóba jár állandóan fegyelmezni kell őket így ez a többi gyerek hátrányára megy. Szóval ez nagyon nehéz kérdés és ügy azt gondolom akinek jó az óvónénije és még a gyerekek is normálisak összeteheti a két kezét.

Arról meg nem is beszélve hogy sajnos az ember örül ha felveszik a körzetes oviba nemhogy vállogason. :( Ráadásul én fél 8-ra járok majd dolgozni szóval valahol a lakhely mellett vagy a munkahelyem útvonalán kell hogy legyen különben kellhetnek iszonyú korán minden nap.

Na nem könnyű...

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsuzsi, Zsebi,
úgy tűnik sanszos a babakocsi, pedig nem akartam cipelni, ráadásul 2 gyerek 2 babakocsival... :roll: Meg már el is volt téve tisztán Blankának.

Zsebi,
mindenhol azt mondják, hogy óvónőt kell választani, de ha 1 óvónő van 20 gyerekre, akkor nem mindegy?! Úgyse tudja mindet egyszerre lekötni akármilyen jó!
Nekem is az az egyik legfontosabb szempont, hogy közel legyen! Csak én még egyáltalán nem tudom, hogy hol lesz meló! 3 hely jön számításba, de mind a 3 a város legkülönbözőbb pontján van, úgyhogy marad a lakáshoz való közelség, de itt meg nagyon nincs választék... :? :(

Képzeljétek, úgy örülök, hogy Olivérnek a reggeli tejpépet tudom anyatejből csinálni! Nem veszi észre, simán megeszi! :D

H1N1: én nagyon hajlok rá, hogy beadassam magamnak, a gyerekeknek még nem lehet, ha jól tudom... De egy 2-3 hónapot mindenképp várok, hogy kiderüljenek a mellékhatások meg hogy tényleg véd-e. :roll:
20140901102739
 
 


Hajni :)
Azt mondtad van Mei Tai-otok. Miért nem viszitek azt Olivérnek? Gyalogol, ha meg elfárad, Apa felveszi a hátára a MT-ban.
Balázs már nagyon nagy távokat le tud gyalogolni, igaz ő folyamatosan edzésben van.


Oltás: mivel mi nem járunk igazán közösségbe én nem adatom be. Ráadásul Zsófi nem is kaphat, mert csak hat hónapos kortól lehet beadni. A férjemet lehet, hogy beoltatom, mert ő BKV-zik is.

wish
 
 

 
 

Wish,
Olivér majd' 15 kiló kabát és mindenféle cucc nélkül, és szerintem mégúgyse ülne bele a mei taiba, mint a babakocsiba. :lol: Most megint elgondolkodtam a motoron, annyira elvan azon egész nap. :roll:

A kopaszi gát, lányok, annyira szép hely a Lágymányosi hídnál, hogy elájultam! :o És hogy eddig még sose jártunk arra!
20140901102739
 
 


Hajni!
Én a helyedben vinném a motort (enyémek is azzal nagyon jól elvannak) meg a testvérfellépőt és akkor meg van oldva ha elfárad, vagy apuka konciként a nyakába veszi :)

Oltás:
Én nem oltatom be a gyerekeket az biztos, de magamat sem. Engem nem nyertek meg vele....

Orsi véleményére kíváncsi lennék. Kár hogy mostanában nem igen jár felénk. :(

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi,
hát igen,az ovi!Nekem is nehéz lesz eldönteni,hogy melyik csoportba irassam be őket tavasszal.Az ovi az adott,mert 1 db van belőle és jó is.Nekem azért is nehéz a döntés,mert a gyerekek 80%-át ismerem,hogy milyenek!Mind a 3 csoportban van extra eleven is,rossz is és sajnos büdös is akad.Az óvónők is vegyesek,az egyik már túl öreg és állandóan ordít,a másik kezdő és még nyuszi,szóval nehéz lesz dönteni!

Hajni,
én is motort vinnék.
De jó,hogy Olivérnek is jut anyatej,ügyes vagy!

Andi
Kép
aanda
 
 


Hajni,én H-t meitaiozom még :lol:

én beoltatom magam, gyereket még nem tudom.

mától dolgozom, extra szar, a gyrekért anyu megy, és reggel apja viszi,én nem tudom megoldani és a munkahelyen is hazudtak, mást kell csinálnom, mint amivel korábbra visszacsábítottak, na mindegy, 100 nettóval ugrott a pénzem és hát ez fontos volt mégha ilyen szar is.
Vendég
 


Hajni :)
Azért 15 kiló nem olyan vészes egy pasinak a hátán cipelni. Sztem próbáljátok ki, hogy bírják a fiúk a MTozást és az alapján döntsetek. Én hétvégén kapok kölcsön egy MT-t és bizony Balázst is bele fogjuk ültetni :D

Hunci :)
Kép

wish
 
 


Sziasztok,

Húúú, ez az első két hét elég húzósra sikerült.....minden elismerésem azoknak akik két kicsivel vannak otthon :? :?

Máté természetesen beteg lett és múlt péntek óta itthon maradt, ma ment megint oviba....Nem mondom hogy nem hullott ki minden hajam.....de ma délután elviszi a nagyi és az egész hétvégét velük tölti, igy most lesz egy szusszanásnyi időnk....
Pedig igy is szinte minden nap jött valaki délelőttre vele programot csinálni, vagy apa volt itthon, és mégis estére mindig hiszti/üvöltésbe fulladt a nap...na mindegy, szokjuk a helyzetet...

Vikiről.....a doki mikor először kinn volt, rám szólt hogy jó lenne ha nem éheztetném a gyereket :cry: :cry: úgyhogy kap már pótlást....
Persze a tejem mennyisége nő, de megint ugyanolyan lemaradásban vagyok mint Mátéval...most 70/80-akat cicizünk és 30/40 kiegészités kell....ez van, ugy látszik nekem ez nem megy jobban....
Beszedtem az egész doboz MoreMilket, aztán áttértem az Urticára....ha jól emlékszem azt is ugy kell szedni hogy 4-5 nap szedés aztán szünet, ugye ? Wish, te voltál ebben szakértő....
Szedtem 5 napig, és most 3. napja nem...vasárnaptól folytatni akarom....sikitsatok ha nem jól csinálom...

Igy aztán Viki a második hét végére majdnem visszanyerte a születési súlyát, 4130gr volt, kiváncsi vagyok most vasárnap mennyi lesz...szerintem megüti a 4500-at, mivel ruhástul mindig 4670-4690 eket mérek etetésnél....

Ja, a kaki megjött még aznap este mikor utoljára irtam, az első napokban állandóan mindent összekakilt, mert amikor kibontottam a pelusból, sugárban lövellt :lol: :lol:
Nem emlékszem hogy Máté ilyeneket produkált volna, de mostmár tudom kezelni....mikor hallom hogy nyomja, nem veszem azonnal ki, hagyom 'száradni' egy kicsit, tök jól tud benne aludni...

Amúgy az alvással is vannak még fejlődni valók...minden nap van legalább 1 periódus, amikor képtelen elaludni, szinte a következő etetésig kihúzza, vagy ami a legrosszabb, fél órával előtte alszik el....hát igy telnek a napok.....remélem azért megint belejövünk majd mindannyian...

Most megpróbálok pár képet tenni, meg a vonalzót megcsinálni..

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Az első képek:

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Kriszta,
nagyon szépek nagy is, kicsi is! És nagyontökjó az a fekvős kuckó, látom, nézegeti is, ügyes baba! SZopinál nem próbáltad a szaporító fejést? Asszem 7-7, 5-5, 3-3, 1-1 percig kell fejni, bár én nem csináltam még. :roll: Egyébként a doki miből gondolja, hogy éhezteted? Nem lehet, hogy elég neki? Meg ha sűrűbben etetsz (igény szerint ), akkor több lesz a tej.

Emma,
milyen a meló?

Mi jól vagyunk. Blanka már majdnem 7 kiló, annyira tokás meg combos, hogy remélem ez csak átmeneti... :roll: Olivér szeretgeti, de van, hogy csak a haját akarja meghúzni. :roll: Egy csomó mindent megkérdez, hogy szabad-e, de a válasz nem érdekli. :? :lol: Iszonyat hisztis, de hiszti után mindig jön és mondja, hogy "anya szeret!"
Ja, és vezetek, úgyhogy reszkessetek csajok! 8) :mrgreen:
20140901102739
 
 


Kriszta,
gyönyörűek a gyerekek!

Hajni,
úúgy megnézném Blankát,hogy mekkorát nőtt!

Mit szóltok ehhez a hideghez?Én ma már felhívtam a szolgáltatót,hogy mikor akarják már bekapcsolni a fűtést!Állítólag holnap már nem lesz jégverem a lakásban!
Fiúk kicsit taknyosak,remélem,nem lesznek betegek!

Andi
Kép
aanda
 
 


Kriszta :)
Nagyon szép Klári baba :) Máté meg már milyen nagy! Tudom, tudom, ovis...
Mind a két gyerek eléggé hasonlít rád!

Aanda :)
Nálunk már van fűtés, de 24 fok van még a lakásban, pedig sokat szellőztetek.

wish
 
 


hát itt megy a fűtés...nemsokára jönnek a 40 rugós számlák is :cry:

a gyereknél már le is vettem a fűtést...

Kriszta , édes gyerekeid vannak!!!!!!!!!!!!!!

Hajni, 7 kg :shock:...H egy évesen alig volt 9 :roll: asszem jól tartod és nem éhezteted a béjbit :lol:
Vendég
 


Kriszta!
Gyönyörű a kislányotok és én is nagyot lestem hogy Máté már mekkora. :shock: Rég láttam róla képet illetve a kicsik mellet olyan nagynak tűnnek. :)

Nekem is a szaporító fejés jutott eszembe. Az a baj ha mindig pótolsz és a melled nem kap rá ingert hogy kevés ami van akkor ő azt gondolja hogy ez pont így jó. Ha fejsz még akkor is ha nem jön semmi stimulálod arra hogy kell még mert nem elég.

Andi!
Még eddig elég jól viseltem ezt az időt ma pl. kint voltunk esernyővel nagyon nagyon élvezték (nem szakadt az eső csak szitált de szépen tartották és jöttek mellettem.
Fiúknak jobbulást. Te adsz nekik valami vitamint?

Hunci!
Enyémeknek sem nagy a súlyuk. :) Balázs végre elérte a 11 kg-ot Eszti meg 12 :)
Ne is mond majd a téli fűtésszámlákat :?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Hunci,
de jó,hogy csináltál vonalzót!Még mindig olvasnak a kollégáid minket,hogy nem ítrad ki a baba nevét?

Zsebi,
mi is voltunk lent esőben is,ők is nagyon élvezték.Gumicsizmában és esőkabátban voltak,de így is vizesek lettek,mert beleugrálnak a pocsolyákba!
Béres Aktivál Kid-et és Omega 3-at adok nekik,de csak minden másnap.
Enyémek már 15 kilósak!104-es ruhákat hordanak! :shock:

Van fűtés!!!Kíváncsi leszek a számlára,mert nyáron leszigeteltettük a lakásunkat!Remélem pár év alatt visszahozza az árát!

Andi
Kép
aanda
 
 


Lányok, akit érdekel:

Szombaton a bababörzén ott lesz a tesóm anyuval, a gyerekek kinőtt ruháit viszik ki. A 275-ös asztal lesz a miénk! Van egy csomó nagyon jó állapotú ruha, olyan is, amit egyszer sikerült fölvenni! Nagy része Angliából rendelt Next.
20140901102739
 
 


Hajni, ide is írok, hátha a 2008-ast nem olvasod mindig. Nem tudnál a vonalzód alá linket tenni, természetesen a bababörze után+ha időd engedi. Sokat böngészek rucikat a neten, így könnyebb vásárolnom.

Puszi Mindenkinek: Zámolyiikrek

Mini babaruhavásár: http://picasaweb.google.com/zamolyiikrekKép
szöcske
 
 


Szasztok,

Megint eltelt egy hét, már nem éhezünk....múlt hétvégén 4650 gr volt a kis királylány...szerintem most vasárnapra megütjük az 5 kilót....

Sajnos Viki nagyon örül a pótlásnak...persze hogy fejek, legalábbis mikor eljutok hozzá, de a szindróma ismerős a tej nő (már van 80-90, néha 100 is) de neki már 110-120 kell, szóval marad a 30-40es pótlás....mondjuk éjszaka nem kéri, néha nappal is bealszik a 90-en... de ez a csúnya idő egyvalamire jó nálunk, egész nap jókat alszik a kiscsaj...

Az igény szerinti szopira már nem vagyok hajlandó, Máté 'igény szerint' óránként szopizott és csak én készültem ki, a tej nem lett több...meg Máté mellett még igy is nehéz a szopit megoldani, mindig mondja hogy 'apa etesse'. Bár mostanában rákapott jobban apára, már nem mondja hogy 'apa nem jó' :lol: :lol:
A szükség nagy úr !!

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Sziasztok!
Jöttem kicsit elpanaszolni életem egyik legnagyobb traumáját. :cry:

Múlthét szerdán délután a kisfiam lázgörcsöt kapott kávzi nem vett levegőt megmerevedett a kezemben leszürkült senkinek nem kívánom ezt az érzést. Borzalmas volt azóta sem tudok napirendre térni behunyom a szemem és ez a kép kerül elém. :(

Gyorsan jött a mentő és a Madarász utcai gyermekkórházban voltunk jó pár napig. Alapjáraton elégedett vagyok és kedves doktornénikkel bácsikkal találkoztam tényleg azon voltak hogy minél több segítséget adjanak ne adj Isten egy következő görcshöz.

Balázs azóta már jobban van bár nagyon megviselte a kórház. Esztert meg az anya nélküliség illetve maga az ahogy el kellett válnunk mert ő aludt mikor ez az egész történt és akkor kelt fel mikor én már nagyon sírtam és jött a mentő kapott egy puszit és mi elmentünk...

Borzalmas napokon vagyok túl remélem mostmár minden rendben lesz.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi! Olvasni szoktalak titeket, nagyon jó egészséget kívánok a 2 gyerkőcnek! Dokinőnk is mondta kb. 1 hónapja, amikor Kircsike lázas volt, hogy 10 éve nem volt a praxisában lázgörcs, de most itt is volt egy baba, akin segíteni kellett. Azt mondta, a láz nem játék, azóta tartok tőle...

Puszi Mindenkinek: Zámolyiikrek

Mini babaruhavásár: http://picasaweb.google.com/zamolyiikrekKép
szöcske
 
 


Zsebi
úrég, ti szegények!!! El tudom képzelni, mindkét gyereknek milyen szörnyű lehetett...
Egyik utcabeli barinőmék kislánya lázgörcsös, hát szörnyű, amiket ők is átéltek.
Korábban nem jött ki? Vagy nem is volt magas láza?

Nálunk Boldizsár fogzik ezerrel. Semmit nem alszunk.

Zalánbabám csal. napközis beszoktatása múlt héten tökéletesen lezajlott. Nagyon szereti, igaz, csak fél9-től fél 1 ig van, és 10en vannak összesen, 2 tündéri óvónénivel, tényleg ideális a hely. Tényleg mossolyogva köszönt el, és vidáman fogadott minden nap.
Csak most náthás és köhög, így ez a hét kimarad. Gondolom, ez télen így fog menni, 1 hét ott, 1 hét itt....

Kép
Kép
emma1976
 
 


Zsebi,
borzasztó lehetett! A hideg futkos a hátamon. Mitől alakul ki ilyen lázgörcs?

Képzeljétek, bölcsikérdés megoldva, ugyanis bekerültek januártól (munkahelyi giga protekció, igaz nem esik útba, épp az ellenkező irányban van, mint a mh.-em). Lám, mindig történik valami, ami megoldja a nehéz helyzeteket.

Használ valaki cipővédőt motorozáshoz? Egy hete vettem Dei-tex cipőt nekik a Deichmanban, és egy lejtős mototrozástól, a fékezésektől gyakorlatilag egy egy centis darabot leradírozott belőle a lányom, épp nem lyukadt még ki. Ha ez így fog menni, elég érdekes lesz, ha hetente kell új cipőt vennem.

Még egy kérdésem lenne hozzátok. Volt valamelyik gyerkőcnek székrekedése? Nagyon tanácstalan vagyok, mert pár hete kezdődött Aliznál, már kétszer kénytelen voltam glicerin kúpot adni neki, és így is szörnyű kínok közt szüli meg a kakit. Meg adom a Laevolacot, plusz diéta, de nem nagyon használ. Gyanakszom a bolti tehéntejre, mert kb. azóta van, hogy rákaptak, már a déli alvásnál is kérik. Szerintetek?

KépKép
lili73
 
 


Sziasztok!


Zsebike - olvastam mi történt Veletek! Nagyon nehéz lehetett! :( Mondtak valamit, hogy várható-e még ilyen? Megelőzhető? Mennyi volt Balázs láza?
Nálunk mindig magas szokott lenni a láz, ha van!

Lányok!

H1N1 védőoltás: Egy Barátnőm háziorvos mellett asszisztens. Az orvos mikor megkapta a körlevelet kiakadt az összetevőkön, mint pl higany(meg persze azon, hogy pénzért az emberek mi minden szemétségre képesek! Emberi szervezetre káros anyagokat tartalmaz! És kismamákat, gyerekeket akarnak vele beoltani. Persze mindenkinek saját döntése, felveszi-e, de aki tőle tanácsot kér, annak nem szokta ajánlani!

Orsival mi van? Látom pár lappal visszamenőleg sem volt már!

További szép napot mindenkinek!

Kép
potykamanó
 
 


Sziasztok. bocsánat, hogy így ismeretlenül kérdezek, de én is oltás témában érdeklődnék.Pneumococcus és meningococcus oltásról mi a véleményetek? Felvettétek? És a kullancs?
Nehéz a döntés, mert olyan sok ennyi oltás.
H1N1-et én is ellenzem az olvasottak, emailküldemények és utánajárás alapján.

Köszi előre is a válaszokat.
kisbogyó2009
 
 


kisbogyó,
én beadattam mindkettőt, kullancsot majd jövőre, mikor már sokat tudunk mászkálni a természetben. nekem a gyerekorvosunk ajánlotta, és én hallgattam rá.
h1n1: csak hogy más véleményt is halljatok, az én főnököm, aki mellesleg virológusként is dolgozott laborban, azt mondta, ugyanolyan technológiával készül, mint a többi, nem veszélyesebb náluk, aki be szokta adatni az influ oltást, ezt is nyugodtan beadathatja, neki meg van a véleménye a háziorvosokról, akik riogatják a népeket. én nem adatom be, mert nem szoktam, a gyerekek meg még túl picik, azért nem. de laikusként elég nehéz véleményt alkotni, fogalmunk sincs a hátteréről, és az ismeretlentől való félelmünkben inkább a nemet választjuk, mint az igent

ha netán valaki jár erre, tanácsot kérnék még: mivel szoktatok foltot tisztítani? paradicsomszósz, spenót és társai.

még valami: ti adtok a kicsikre mamuszt otthonra? vagy egészségtelenek a gumitalpú mamuszok, amiket orrba-szájba árulnak? nekünk van egy, és alizkának nagyon befele süllyed benne a bokája.

KépKép
lili73
 
 


Zsebi,
nagyon sajnálom,ami Veletek történt!!!Szőrnyű lehetett!Honnan tudtad,hogy lázgörcs?Volt valami előzménye?Már előtte is lázas volt?
A tesómnak volt kiskorában és sajnos én is átéltem már,amikor a fiúkat szoktattam a bölcsibe!A gondozónők hirtelen nem is tudták,mit csináljanak!Jött a mentő és a kisfiú szülei.Amikor a mentő elvitte a kisfiút és mondták,hogy minden rendben lesz,sírtak a gondozónők és itthon én is,annyira megilyedtünk!
Jobbulást kívánok!

Szöcske,
a lázgörcsnél az a gáz,hogy akkor alakul ki,amikor megy fel a láz.Ezért javasolják az orvosok,hogy már 38,5 foknál adjunk lázcsillapítót.

Emma,
nekünk fogzásra nagyon bejött a Dentinox gél.Én anno Panadolt is adtam,ha már annyira keservesen sírtak.
Örülök,hogy tettszik a csal.napközi Zalánnak.Vitamint adsz?

Lili,
cipővédőt nem használunk,gagyi cipőket veszek a kínaiban.Kb.3 hetet kibír.
Délben nem adnék tejet,de nem hiszem,hogy ettől lenne a székrekedés.2,8%-osat adsz?Guttalax cseppek esetleg?

Andi
Kép
aanda
 
 


Lili,
folttisztítás:Vanish porhoz vizet keversz,pépes állagúvá kevered és ezt kened rá a foltra.Kicsit hagyod rászáradni és így teszed be a gépbe.Ez még Orsi receptje.Ja,és én a fehéreket 60-70 fokon, a színeseket 50 fokon mosom.Sokan azt hiszik,hogy 30-40 fokon kijön a folt,de szerintem még egy nagyon drága mosószer sem képes erre.
Tavaly olyan vastag zoknikat vettem,aminek a talpa gumis.Alízkára inkább magas szárú szandált adnék bentre.

Andi
Kép
aanda
 
 


Zsebi, sajnálom, ami volt....

Aanda, hát nem tudom,olvassák-e még...inkább nem rezkírozok.Lassan megint törlöm a hszeim, így mindig új topikolónak tűnök :lol:

Lili, Vanish, ahogy Aanda írta.Cipővédő nincs, de ocó kínai cipő van helyette :lol: Bölcsihez gratula!én adok rá mamuszt, de ha úgy látod, adj rá cipőt magasszárút.

h1n1---vacillálok ezerrel...alapban nem hiszek az email útján terjedő, senki által fel nem vállalt okosságoknak...valszeg amúgy beadatom magunknak, gyereknek nem.de magamnak az influt is be szoktam adatni, mint idén is.

Kisbogyó, én mindent beadattam a b.himlő kivételével :oops: én inkább félek minden szövődménytől mint egy oltás esetleges mellékhatásaitól.

Emma, örülök, hogy jó lett a beszoktatás.

dolgozom de legalább nem olyan car mint amilyennek első blickre tűnt...még tán mehetek euba is egy picit :lol:

gyerek bölcsit élvezi, de hát sajna engem nem hiányol csak apa és mama...ez fáj kicsit :cry: (apa reggel viszi, mama du viszi és én meg reggel 6kor eltűnök és 7ig nem nagyon lát :cry: )
Vendég
 


Andi,
igen, már megvontam a tejet, hátha lesz változás, bár szerintem ez most már psziché nála, szerintem visszatartja, mert fél, hogy fájni fog, így ördögi körbe került. 2,8-asat és néha 3,6-osat adtam eddig, mert hogy abban több a tápérték. vagy kizárólag a zsír több benne? nem vagyok szakértő, de a teljes tejet szokták ajánlani, ugye?
Guttalax: gondolod jobban beválhat, mint a Laevolac?

folt: köszi a tippet! bár megmondom őszintén, én 30 fokon mosok mindent, ez nagyon ciki? egyszerűen spórolok az energiával, meg arra gondolok, végül is nem laborban játszanak, hogy fertőtleníteni kéne a rucikat. De éreztem én, hogy így nem is álmodhatok folttisztításról...

nekik is van vastag talpas zoknijuk, de most nem látok sehol olyat, azokat még a kenguruban vettem, de most ott semmi nincs, se hálózsák, se térdzokni, se vastag zokni. szegényeknek kilóg a lábuk szára a gatyából a bokazokniból.

KépKép
lili73
 
 


hunci,
én a bárányhimlőt is beadattam, doktornéni azért javasolta, mert ha esetleg jön az új influenza, ki tudja, mit okozhat a bárányhimlővel együtt. rotát is beadattam annak idején. egyszóval, mindent én is.

KépKép
lili73
 
 


Lili, ha nem annyira foltos valami akkor én is 30-on mosok, bőven elég és energia miatt is és vizet sem pazarol annyit.de akkor is rakok a foltra vanisht és úgy rakom be a gépbe, csak akkor rakom magasabb fokozatra,ha nagyon foltos a ruha.
TEjből 2.8-ast is és 3.6-ost adtam már,de állítólag 3.6-os jobb és én nem vizezem hanem ahogy van úgy adom csak előtte mikróba megmelegítem.
Vendég
 


és hány oltást adattál be?egyet vagy kettőt?mert ezt is hallottam meg azt is, meg azt is, hogy xév múlva megint kell.kb mennyi az ára?
(lehet gondolkodom rajta, logikus, amit írsz, rotát én is adtam, ja mindent :lol: abba az is benne van :oops: )
Vendég
 


hunci,
én sem vizezem, de mikrózom. Viszont valami tejféle kell neki, esti elalváshoz, reggeli keléshez most visszatértem a tápira inkább. Meglátjuk, lesz-e változás.

Kettőt adatok be, az egyik megvolt, nemsokára jön a második, nagyon drága, tán 6ezer körül volt, ha jól emlékszem, darabja persze. Na, ezért is spórolok én is ott, ahol tudok ;)
két oltás 6 hét különbséggel állítólag teljes védettséget ad.

KépKép
lili73
 
 


Sziasztok!

Én nem felvállalatlan emailt kaptam, hanem amit nagyon is felvállaltak, szintén egy orvos, és szerintem nagyon meggyőző volt, csak a linkjét illesztem be ide, hátha valakit nem érdekel. Aki meg szeretné, olvassa el, érdemes!

Lili a háttér tudod mi? Mindig is a pénz, amit a gyógyszergyártók és még ki tudja ki felmarkolnak, sokszor az orvos is, tehát az orvosnak nem nagyon az az érdeke, hogy lebeszéljen hanem, hogy rá, hiszen Ő kap a "léből"! Aki lebeszél az csak jószándékból teheti hiszen az érdekei ellen tesz.
Nálunk a rendelőben egy orvos és ismerőse beszélgetését hallottam amikor a listára néztek amin azok neve szerepelt akik kérték a H1N1 elleni védőoltást:
"na beindult azz oltásüzlet?-kérdezte az ismerős, mire a doki: "kezd alakulni" - nekem ez is sokatmondó volt! Az én bőrömön ne kisérletezzenek egy összecsapott oltással csak azért, hogy megszedjék magukat!
szóval a link:

http://www.szmm.hu/modules.php?name=New ... e&sid=3547

Lili - a bárányhimlőt egy ismerősöm gyerekének beadatták, és ettől függetlenül beteg lett és sokkal rosszabb volt mintha természetes úton esett volna át rajta. Azt mondják fiúknak jobb ha átesnek rajta gyerekkorban!
kisbogyó2009
 
 


Zsebi! Annyira sajnálom! Remélem, soha többé nem lesz ilyenben részetek! Balázs hogy van? Meggyógyult már?

Bárányhimlő oltáshoz:
Kisbogyó, és honnan tudják az ismerősödék, hogy oltás nélkül hogyan zajlott volna a bárányhimlő? :wink: Nagy valószínűséggel sokkal durvább lett volna, mint így. Persze nem mindegy, hogy 1 vagy 2 oltást kapott a gyerkőc. Az oltás arra IS hívatott, hogy az esetleges szövődményeket kivédje, illetve mérsékelje a betegség esetleges lezajlását. Lehet, hogy azt a kisgyermeket pont az oltás mentette meg valami csúnya szövődménytől.
A másik: a bárányhimlő 1 hónapra blokkolja az immunrendszert, ami azt jelenti, hogy 1 hónapig a gyerek bármit összeszedhet, főleg aki közösségbe jár. És egy ilyen influenzás időszakban ez nem hiányzik.
Nálunk egy ismerősünk fél szeme ment rá a kisfiú korban lezajlott bárányhimlőre, konkrétan nem lát az egyik szemével. Persze a legtöbb gyereknél lezajlik minden szövődmény nélkül, de ha csak annyitől kímélem meg a gyerekem, hogy 2 hétig vakarózzon és rosszul érezze magát, már megérte. Ez (is) mindenkinek a saját döntése.

Amit még leírok: egyedül a rotát nem adattam be, mert lekéstük... A szomszédünkban mindkét kisgyerek kórházba került a rotavírus miatt, a 4 évesnek majdnem összeomlott a keringése, alighogy hazajött, a 2 éves kistesó került kórházba. PErsze ez is átmegy sok gyereken észrevétlenül, másoknál pedig ennyire durva. Én megelőzés párti vagyok, ahol csak lehet.
(De az influenza oltást én se tudom, mert eddig se addattam be soha. :lol: )

Lili: Én nem bírom a "gagyi" cipőket, ebben nem nagyon ismerek tréfát. A gyermek lába olyan gyorsan tönkremegy, ha nincs megfelelő cipő a lábán... Nekünk van mamusz bentre, de van magasszárú szandi is. Motorozáshoz pedig jó a cipővédő, szomszéd kisfiúnak az van, 2e ft. Bálintnak rendes cipőt veszek, de olyat, aminek gumis az orra, abban motorozhat, a többiben nem. Vagyis van egy motoros cipőnk, ez épp egy Superfit átmeneti cipő, nem olcsó, de jó cipő és SEMMI baja, pedig végigmotorozta benne a nyarat. Most meg még jó a lábára a tavalyi csizma, annak is gumi az orra, hidegben ez lesz a motoros "cipő". Már nagyon sokféle gumis orrú jó cipőt gyártanak. Nekem a kínaival az a bajom, hogy ha a gyermektápszerbe bele merték keverni a mérget, hát a festékbe, ragasztóba simán. Tudom, hogy MINDEN Kínában készül, csak nem mindegy, hogy milyen cégek minőségellenőrzésén megy át.
Bocsánat, hogy hosszú lettem. :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dkata 2009.10.21 16:39-kor.

dkata
 
 


...én pneumot, meningot is beadattam, mert azt ajánlotta az orvos (én mindig bízom benne, azért is választottuk Őt) bárányhimlőre azt mondta, ne adjuk várjuk meg hátha természetesen átesik rajta mert az jobb!
Azóta már olvastam pneuomoltásról, hogy valójában hatástalan:
"a mintegy 90 pneumococcus-szerotípusból, melyek mindegyike képes megbetegedést okozni, a konjugált pneumo-oltás PREVENAR 7-et tartalmaz!!! ...és soha nem végeztek igazi ellenőrzött vizsgálatot az oltott csecsemők és a nem oltott csecsemők összehasonlításával. Senki nem tudja mennyire veszélytelen (vagy veszélyes), amíg nem "tesztelték le" gyermekek millióin." /Neil Z. Miller - Védőoltások/ :roll: :evil: Talán ha ezt hamarabb olvasom, nem adatom be. Így a streptococcus ellen meg minden ellen be lehetne oltatni, de még akkor sem védi meg mindentől a gyereket. És mi lesz az immunrendszerrel, ha semmi ellen nem hagyjuk dolgozni?! Az sem jó!
Legyen okos az ember! Én mindenesetre féltem, mert olvastam mit okozhat egy ilyen fertőzés és természetes hogy féltem a gyerekemet, de az is biztos hogy akik ezeket a védőoltásokat gyártják és milliárdokat kaszálnak, nem féltik sem az én gyerekemet sem másét, legfelljebb a sajátjukat ha van! És azt nem árulják el, hogy nekik adtak e ezekből az oltásokból.

Kisbogyó - én is olvastam ezt a cikket. Szerintem sokatmondó! És elgondolkodtató!

Lili - szerintem az is elgondolkodtató, és némileg árulkodik valamiről, hogy az egészségügyi dolgozók nem hajlandóak felvenni a H1N1 elleni oltást!

Kép
potykamanó
 
 


Potykamanó, a rota oltás is ilyen, véd 5-7 törzs ellen, és van vagy száz. De mi van, ha az én gyerekem pont azzal találkozik, ami ellen van oltás, és én nem adattam be? Mert ugye pont azt nem adattam be.
Először nekem is azt mondta a háziorvos, nem kell bárányhimlő elleni oltás, aztán meg azt mondta, nyugodtan, pedig nem ma kezdte a szakmát. Bálint volt az első, aki nála megkapta. Nagyon sokat agyaltam rajta, végül az döntött, hogy voltunk egy allergológus, tüdőgyőgyász-infektológus doktornőnél, és tőle kértem tanácsot. Ő mindkét gyermekét beoltatta b.himlő ellen, mert a durva mellékhatásokat kivédi az oltás. A másik ami döntött, hogyha most elkapja a bárányhimlőt, arra tutira rámászik az influenza vagy más egyszerű vírusos megbetegedés. Ezt meg nem nevezném az immunrendszer dolgoztatásának. :cry:

dkata
 
 


Hát én is olvastam ezt a cikket, és Lenkeiről megvan a véleményem...ő egy olyan "orvos" aki szt cak az ő termékei jók, mert az ő termékei védenek minden ellen többek közt ez ellen is.Nos, nem véletlen, ő nem támogatja...(és akkor arról, mely felekezethez tartozik, már nem is nyilatkoznék, sokat mondó az is...)
Vendég
 


Hír tv-ben volt Czeizel, ő támogatja...
Vendég
 


Kata - hát én már nem tudom, így is már sokalltam, hogy állandóan csak szurkálják a gyereket és még akkor lett volna aktuális épp a kullancs is, attól is féltem mert jártunk parkos játszótérre, de végül nem adattam, mert abból is több kell és akkor már csak oltásból állt volna az életünk. Szerencsére nem találkoztunk kullancsokkal. :P Bárányhimlőben egszerűen csak az orvosra hagyatkoztam, mégis Ő ért jobban hozzá. Legfeljebb ha nem esik át rajta, mert ugyebár felnőtt korban veszélyesebb lehet férfiakra nézve.

Hunci - szcientológiától elvonatkoztatva a cikkben leírtak tények. Az persze igaz, hogy Dr Lenkeinek meg ott vannak a vitaminok amiket Ő is csak el akar adni, de ez más lapra tartozik, azt sem kötelező megvenni. Viszont ismerek olyat aki elég komoly beteg volt, mióta azt szedi, jók az eredményei, és jól van!!! :wink: És a vitaminok nem károsak az egészségre, ellenben a gyógyszerekkel.[/b]

Kép
potykamanó
 
 


Kata onnan tudják az ismerőseim, hogy láttak bárányhimlős gyereket, történetesen azt akitől elkapták. Aki fertőzött két hét alatt meggyógyult, ők meg egy hónapig kínlódtak, úgy hogy védőoltást kaptak. Azt nem tudom hányszor?! :roll:

Hunci arról nem beszélve, hogy Czeizel börtönben ült csecsemő és szervkereskedelem miatt! Rengeteg pénzt kaszálva az ügyön:shock: Szerinted?! Az ilyen embert nem tudják megvenni, hogy azt mondja amit akarnak, hogy mondjon?

Sajnos ma ilyen világot élünk! Hogy minden a pénzről szól és minden és mindenki megvehető!
És minden aljasságra képesek egyesek a pénzért!
kisbogyó2009
 
 


Börtönben nem ült azért :wink: és nem szervkereskedelem miatt...

És amit írsz aljasság épp Lenkeire is vonatkozhat...ő is pénzért bármit.

Én nem azt mondom, hogy támogatom az oltást DE meg kell hallgatni a másik felet és nem rögtön riogatni mindennel.De eddig még egy konkrét vica versa bezélgető show nem volt a témában.Én annyit jeleztem hogy nem holmi nevesincs email alapján vagy egy a saját cégét promotáló ember véleménye alapján kéne dönteni.

Mint írtam én is még vacillálok.
Vendég
 


Kisbogyó, ez jó nagy butaság, már bocsánat, hogy ezt írom... :lol: :lol: :lol: remélem nem érted félre. De abból nem lehet megítélni egy betegséget, hogy MÁSNAK a gyereke hogy viselte, még akkor sem, ha attól kapták. Az ismerősödék gyereke valószínűleg "felkészületlenebb" volt erre a betegségre, lehet, hogy beteg volt előtte, stb. Engem kiüt egy nátha, más meg tüdőgyulladással dolgozik. Szóval ez nem megítélhető. Én is hallottam olyan kislányról, aki állítólag oltás után többször!!! elkapta a betegséget. De arról fogalmam sincs, mi volt az előzménye, de tudom, hogy csak 1x oltották (és már 2x kell), és az orvos szerint ha nem kap oltást, nagyon rosszul járt volna.
Potykamanó, én a kullancsot is beadattam, egyből amikor lehetett. Viszont mi a város szélén lakunk, mellettünk már csak termőföldek vannak, meg erdő, nem is volt kérdés, az orvos szerint se, azzal kezdtük. Szerintem a szúrás és a szúrások száma nem mérvadó az elkerülhető betegségekkel szemben.

dkata
 
 


Zsebi,
fúú, sajnálom! :( Mit mondtak, mitől alakult ki? És mennyi az esélye, hogy újra előjön? Néztek gerincfolyadékot? (Mert ugye nálunk alapból ezt akartak egy kis láz miatt a Madarászban, ezért hoztuk el, ezért jött a gyámügy... )

Lili,
nagyon jó az új vonalzó! :D Melyikőjük melyik? 8)
Én is a gumis orrú jó minőségűre szavazok, a mi cipőink is abszolút hordhatók!

Hunci,
mi újság Kishunci hisztijeivel? Bölcsit szereti már?

Szöcske,
a börze elég gyenge volt, szinte minden megmaradt, a jobb cuccok senkinek nem kellettek. A tesóm már elkezdte fölpakolgatni a vaterára, majd megkérdezem hogy lehet megtalálni, én elég béna vagyok az ilyesmihez... :roll:

Emma,
ez a bölcsi nagyon jól hangzik! :D

Anda,
fiúk hogy állnak most az ovival? Nem voltak még betegek? Te dolgozol?

Kata,
má' megint mennyire egyet gondolunk! :lol:

oltás: én meg azt gondolom, hogy még ha 1-2 dolog ellen véd, az is több, mint a semmi! Kicsit olyan ez, szerintem, mint a köldökvér-levétel: Egy csomóan kárognak, hogy ezt meg azt se tudják vele gyógyítani... De van, amit igen!!! És ha az én gyerekemnél pont olyasmi alakul ki?! Én mondjuk abszolut oltáspárti vagyok, mindent beadattam Olivérnek, Blanka is megkap mindent! Bárányhimlőből csak egyet kapott Olivér, hogy elkaphassa esetlegesen gyengébb tünetekkel, és akkor teljes lesz a védettsége. A 2 oltásról még nem tudják meddig tart a védettség, ugyanis most vezették be a kétszer oltást. Amúgy felnőttkorban a nőknél veszélyesebb, de csak azért, mert terhesen a magzat károsodását okozhatja/okozza attól függően, mikor kapja el az anya.
Ja, meg nekem tök elegem van ebből a nagyon ellen-propagandából, ami a H1N1 ellen folyik! Biztos ez is valaki érdeke... Én beadatnám, ha nem fosnék minden szúrástól, már csak ez tart vissza!

Holnap után hajnalban utazunk 2 babakocsival! Remélem, legalább beleül, nem csak kolonc lesz! :roll:
20140901102739
 
 


Kata, Hajni,
teljesen megértem amit írtok, nekem is lelkiismeretfurdalásom van, ha nem jó márkájú cipőt veszek, de próbálok optimalizálni, nem gagyi, de azért nem megfizethetetlen.

A múltkor a Keletinél jártam, és láttam, van ott egy hatalmas cipőbolt tele nem olyan drága gyerekbakancsokkal. Ismeri valaki? Érdemes benézni oda? (akkor nem volt nyitva)

Hajni, köszi :), sorrend: Barni és Aliz, de van egy még édesebb képem róluk, valahogy Zsebi gyerekeiről készült fotókra emlékeztet, olyan édes korszak ez, plusz agyrém, hogy miket tudnak csinálni.
Kép

influ oltásról nem tudok többet mondani érdemben, én nem érzem úgy, hogy ismerném a pontos hátterét, így nem is nyilatkozok róla.

KépKép
lili73
 
 


Lili, pl. a Siestának volt olyan akciója nyáron, hogy a vásárolt szandi mellé adtak egy második pár cipőt. Én vettem egy szandit, ami most még mindig benti cipő a mamusz mellett és egy rendes bőr félcipőt választottam másodiknak, ami 1 számmal nagyobb, az pont most lett jó. Mindig ki lehet fogni valami akciót, tudom, 2 gyerekkel minden húzósabb, de akkor képzeld el, hogy az én 17 éves nagyfiam csak 1 bizonyos márkát hajlandó felvenni, ami egyetlen boltban kapható csak és horror ára van. És inkább leszakad róla a gatya, de nem alkuszik. No, majd abban a korszakban lesz igazán nehéz spórolni! :lol: Egyébként nem a márkán van itt se a hangsúly, hanem azon, hogy jó és egészséges cipő legyen, persze ezek azért tényleg nem olcsók. De azért szerintem a cipő tényleg nem az, amin spórolni lehet ilyen szinten, egy nadrágon vagy pulcsin inkább. (Cipőben azért se alkuszom, mert én Ádámmal végigkínlódtam a majdnem dongaláb témát, sín volt a lábán, meg lábra készített cipő... és ha már egészségesen születik egy gyermekláb, ne én rontsam el.)
Nagyon édesek a gyerekek! Huncut az a mosoly mindkettőjük arcán, képzelem, együtt mikre képesek! :lol:

dkata
 
 


Kata,
tényleg egyet gondolunk, csak mindig azon kapom magam, hogy feladom az elvimet. Van amúgy Siestájuk is, meg vidéken vásárolt, szépen kidolgozott bőrszandijuk is. De a vizes időre való bakancsot pl. a Deichmanban vettem, az a bizonyos Dei tex, ami amúgy teljesen tökéletesnek tűnik, szépséghibája csak annyi, hogy jól lekopott oldalt az orra egy óra alatt. 4ezer Ft volt párja. Téli béleltnek, elhatároztam, Supi+-ot veszek, mert szuppinált sarkú cipőjük még nem volt, és itt van közel a gyártó bácsi, aki csinálja. Vagy a bölcsis váltójuk lesz az, még nem tudom.

Zetpol vászoncipőkről tud valaki valamit? Azok olcsók, gondolom mert vászon. Szabad olyat venni? Tartja a bokát?

Úristen, mi lesz, mikor 17 évesek lesznek!

KépKép
lili73
 
 


Nézegettem a gumiorrú bakancsokat, ilyesmire gondoltatok, mint pl. ez az Asso cipő? Volt valakinek ilyenje?
http://www.gyerekcipobolt.hu/index.php? ... ria_id=17#

KépKép
lili73
 
 


Lili, igen, ilyenre gondoltam. Csak a miénk még gumisabb volt, próbálom megkeresni.
pl. siestának is van, ez se olcsó sajnos :? :
http://www.gyerekcipo.com/popup_image.php/pID/507
Ezen az oldalon van egy csomó gumis orrú.
Beteszem a képet a miénkről, mert linket nem találok. Csak azért, mert ez a fajta tényleg sérülés nélkül megússza, és ha a gumi meg is kopik az orrán, akkor sincs semmi baj:
Kép

Zsuzsinak volt Asso cipője.

Szerintem a mértéken van persze a hangsúly, mert azzal még nincs baj, ha egy órát nem olyan cipőben tölt a gyerek, ami jó cipő, hanem mondjuk ha az oviban egész nap olyanban van.

dkata
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: