Új privát üzeneted érkezett!

Kedves szobatárs ez nagyon egyszerre ment. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
colin
 
 


BRIGI
Én is szeretnék még két hetet, már csak azért is mert a héten és jövő héten is két-két szülésfelkészítő lesz amikre el akarok menni.

Savanyú kápi, nyami. Terhesség elején egy csomót ettem! :)

COLIN
Persze gondoltam hogy tudod nem vagy egyedül.
Vannak ennél még sokkal "kedvesebb" anyósok is. Hallottam már cifra történeteket. Eddig egy ilyen édes kis anyós-jelölttel sikerült szembekerülnöm, kb. 80 %-ban miatta hagytam ott a pasit.
Gusztustalan egy nő volt, terrorizálta a fiát.

Nekem is nagyon ki szokta magát nyomni Miló. Néha azt sem tudom milyen testrésze dudorodik a pocakomon, de jó nagy púpokat szokott produkálni. Tényleg eléggé tud fájni, párom nem tudja mi a bajom mert épp nem is csinálok semmit, ülök vagy épp fekszem az ágyon, de olyankor mindig nagyokat nyögök ha ennyire kitolja magát. Mindig megkérdezi hogy a fene történt, és akkor felhúzom a pólómat és látja hogy tiszta amorf a hasam annyira rendezkedik odabent a kisördög.

dita75
 
 


dita: Hát sajnálom hogy a párod szülei ilyenek, de nekem a párom szüleivel is szerencsém van. Az anyósom, apósom és a nagyszülők jobban aggódnak értem, mint a saját anyám! Ő csak azért csörget meg (persze nem hív fel, mert neki az drága-mert nekem nem, mikor táppénzen vagyok), hogy nehogy megszólják a kolléganői, hogy nem hív, meg nem jön. Most is felhúztam magam rajta, mert én már novemberben nem szándékoztam hazamenni, erre a megkérdezésünk nélkül közölte, hogy ő úgy gondolta, hogy novemberben feljön! Mondom mi van? Hát ne hogy már csak a gyerek miatt most már akkor jöjjön, mikor akar! Még jó, hogy 200 km-re van tőlünk, de erről már most le fogom szoktatni. Pénz persze még nem láttam tőle, csak az ígéreteket, hogy majd erre meg arra ad pénzt. Kíváncsi leszek én arra, még azt sem adta ide, amivel tartozik. Persze idétlen hülyeségeket venni van pénze, amit sosem adok majd a gyerekre, vagy sosem teszek fel lásd függöny. Az egész szoba uniszex, erre vesz nekem hercegnős csillogós anyagot. Ide most egy hányós smájli jön. Nagyon mérges voltam. Most miatta kénytelen leszek novemberben is hazamenni, csak azt tudnám hogy minek, mert ugyan 15-én leszek 30 éves, de ajándékra már most megmondta, hogy nincs pénze. Még arról is le kell beszélnem, hogy ide jöjjön a nyakamra a szülés után, mert azt úgy szokták! Hát én már mondtam, hogy nálunk nem szokják így. Bocsi a panaszkodásért, de most megint eszembe jutott és nagyon pipa tudok miatta lenni.

brigi: Canderellt lehet, de csak mértékkel, mert hasmenést okozhat, ha sokat eszel belőle. Ha jól tudom.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 

 
 

Cső!
Canderel:na, már csak a f...ás hiányzik...Nem eszek sokat belőle.Még meg sem bontottam, de legalább van, mert múltkor a szigorúan kimért almás palacsintámra cseppes édesítőt tettem a fahéjhoz.Ezzel talán jobb lesz.
Ja, a gesztenyét néztem, 32g CH 10 dkg-ban, de mi az a 10 dkg??!!Vagy megspórolom az uzyonnán, és a vacsival együtt , meg a pótvacsival talán kijönne egy jobb adag.Majd meglátom.
Ma integettem az Auchan-ban a Nutellának:mondtam:"pá-pá Nutella".Férjem csak röhögött...
Hú, ha megszülök, én sz...ig zabálom magam, letojom a diétát (bocs, csajok, most biztos kiábrándítottalak Titeket).
Már megint ez a téma...
Colin!
Na, már lassan meglesz az összhang. Még kicsit finomítunk rajta és kész is...
Nekem majd nyám jön valamikor jan.-ban, ha a férjem visszamegy dolgozni. Még nem tudom, mikor. Azt sem tudom, hogy sikerül majd megbirkóznom a feladatokkal. Majd meglátjuk. Lehet, hogy már az 1. nap hívom anyut, hogy SOS, üljön vonatra, és jöjjön.
Anyósék majd talán látogatóba. Én anyuhoz állok közelebb (lelkileg, mert amúgy 200 km-re), úgyhogy őt fogom majd igénybe venni.Azért remélem, nem kap el a kétségbeesés annyira, mint a nagyobbiknál. Ott tisztán úgy éreztem magam, mint amiről Remény beszámol.
Nekem is szokott keményedni a hasam. Elég fájdalmas (kibírható, de azért érzem).
Fogalmam sincs, olyankor mi történik odabent. Egyébként én is mostanság érzem a legaktívabbnak a gyerkőcöt.Valahol olvastam is, hogy ilyentájt sokat mozognak, aztán csökken a hely, és akkor már nem annyira.
Visszatérve a terhelésre: ott kell töltenem a 2 órát, de majd olvasgatok, a férjem is lehet, hogy bejön, mert jön haza meloból reggel. Éjszakás a héten, már el is ment kettesben vagyok a nagyobbikkal.Csend van és nyugalom.Néha nem is bánom...Nem mintha rosszban lennénk, de jó ez így.Főleg, hogy nem dolgozom, és egész nap együtt vagyunk, már, ha nem alszik.
Na, abbahagyom. Jó éjszakát!!!!

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Dita!

Tessék engem megvárni!!! :D
Nekem még legalább 2 hét kell, mert a hétvégén kezdődik nálam a babamasszázs tanfolyam és jövő hétvégén lesz vége!
Addig tarts ki legalább!
Különben is, még van 5 hét, nem ér csalni! :lol:


Más!
Nekem a saját apám nem érdeklődik, hogy az első unokája mikor jön, mi van velem ... stb. Kétszer látott a aterhesség alatt, ebből egyszer jött ő, egyszer én voltam náluk, de amikor ő jött, akkor kb. 10 percet volt fenn, meg sem kérdezte, hogy vagyok. Az új felesége meg 2 percenként kérdezte, hogy "Megyünk-e már?" :evil:
Szóval úgy látszik, hogy a mai nagyszülőket valahogy nem dobja fel, ha unokájuk lesz. :?

Ezzel szemben anyukám minden nap felhív, hogy mi van velem, jól vagyok-e. :P

Kép

Kép
vevikk
 
 


Most csak nyígni jöttem. Éjszaka alig aludtam a baba miatt, nagyon aktív volt. Most meg rohannom kellett terheléses cukorellenőrzésre. Meg kell nézni a mérőm jókat mér-e, úgyhogy reggeli után 60 perccel már bent kellett lennem. Most meg nagyon fáj a vérvétel helye. És ebéd után ugyanezt kell eljátszani. :( ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Vicky! Szerintem érdemes volt kimenni a börzére. Mi nem ruhákat vettünk, hanem a többi kelléket: 3 kiságy, 3 matrac, 2 pelenkázólap, 3 zenélő-forgó, légzésfigyelő, bébiőr, 9 lepedő, 3 hálózsák, 3 falvédő stb. illetve nekem 3 Anita melltartó. Szóval nem kevés pénzt hagytam ott, de megérte. Pl az ágy 15900 Ft helyett csak 11500 Ft volt, háromnál ez nem mindegy. Annyira elfáradtam a sorban állástól az elején, hogy én csak 3-4 helyet néztem meg és mentem is haza, bár több minden nem is fért volna a tesóm nagy kocsijába.

Segítség-téma:
Az anyósomék nem állnak túl jól anyagilag, így eszembe sem jutott, hogy bármit kapunk tőlük. A szüleim pedig jobban állnak, de onnan az anyukám segítségét szeretném inkább kérni, hogy az elején legyen ott velem. Nekem is szerencsém van, hiszen anyukámat több lóval sem lehet visszatartani (egyébként nagyimat sem), illetve az anyósom is szívesen segít, ha megkérem. Apukám nálunk a nehezebb eset, mivel Ő úgy gondolja, hogy nem a szülőknek szüli a gyerek a gyerekét. Pl a mi esetünkben szándékosan nem kérek tőle semmit (se pénz, se semmi), nehogy a szememrehányja. Majd anyu megvív vele, hogy Ő el tudjon jönni hozzánk segíteni. Pedig a mi esetünk spéci, hiszen ki gondolta volna, hogy 3 babánk lesz.
Alapvetően mivel nagyon régóta szeretnénk gyereket, én félreraktam pénzt arra, hogy mindent meg tudjak venni neki. Hát ezt most egy kicsit átcsoportosítottam (pl ruhákból csak használtat vettem stb), és így is szerencsére mindenre maradt pénz, így nem kell a szülőktől elfogadni. (Ami persze egy jó gyerek-szülő viszonyban természetes lenne, de az én viszonyom nem ilyen apuval). Amire nem maradt, az a gyerekülés, de erre még gyűjthetek, illetve legrosszabb esetben bérelhetek is. Persze mi nekünk nem kellett több lombikot kifizetni, így könnyű volt megtartani a félretett pénzt. Az inszemeket pedig a havi fizukból spóroltam össze. Ennyi nálunk az anyagi rész. Más kérdés persze az, hogy engem alapból úgy nevelt apám, hogy senkitől sem kérünk semmit és nem is fogadunk el. Ez nagyon rossz kihatással lett a gondolkodásomra, és túl önfejű és önálló lettem. Ezért nem fogadtam el évek óta senkitől semmit (mert ha igen, mindig jött a beleszólás). Most mint egy gyerek újratanulom a kérem és köszönöm szó jelentését. Mindent amit felajánlanak a gyerekeknek, azt elfogadom. Szóval én voltam a ló túloldala, de már alakulok. :lol:

Kép
tigriske1978
 
 


Sziasztok!

Húúúú, mekkora témába fogtatok!

Ismeritek azt a viccet, hogy mikor a legjobb az após, meg az anyós???......................hát ha porhANYÓS!!! :oops: :lol: :shock: :lol: :lol: :lol:

Bocsi, ezt az olvasottak alapján nem tudtam kihagyni, bár hálistennek nálunk minden okés ezen a téren, anyuékat, és anyósékat is egyaránt imádom!!!

Tigriske!
1-2 képet dobhatnál a cuccokról, olyan kíváncsi vagyok rájuk! Egyforma szerkókat vettetek?

Szegény Trix!
Bizti jól ellehet foglalva, alig jelentkezik :lol:

Puszi

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


Hello!
Én is itt vagyok!
Töltött káposztát főzök.Tiszta karácsony!Az időjárás is megvan hozzá...
Beszereztem még 1 kilo káposztát enni is, mert ma, amikor nekiálltam a főzésnek, láttam, hogy a tegnapiból már csak 1 marék maradt.
Tiris!
Én is szinte csak használt rucikat vettem. Van közte sok szép.A naggyal annak idején úgy voltam, hogy csak pár ruhája volt, amikor megszületett, aztán az újakat az ember tologatja, hogy majd ekkor-akkor ráadod, aztán amire ráadnád, észreveszed, hogy már nem is jó. Ezért én ezentúl is a Teszveszről fogok venni majd, ha elfogy valami, mert azt legalább nem sajnálom ráadni.
Egyébként is: a márkás cuccokat úgysem használja el egy gyerek, lehet, jobban járok velük, mintha a kínaiban megveszem az újat. Bár azért onnan is van pár dolog. A nagynak is csak ott vásárolok.Inkább 3 olcsóbbat, mint 1 márkás új darabot. Persze a minőség nem tökéletes, de ez van...Nincs 8500 Ft-om egy felsőre, vagy nadrágra. Ha lenne, se biztos, hogy arra költeném.
Én maximálisan a hazsnált cuccok pártján állok..
Korog a pocim, várom az ebédet. Eszek hozzá kenyeret is, majd megmérem, mennyi fér bele.

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Colin!

Itt nézem, hogy milyen 7 hónapról írsz, mire rájöttem, hogy majdhogynem 33 hetes vagy??????? :shock: :shock: :shock:

Te jó isten, tényleg mennyire megy az idő!!!

Brigi!
Nálunk is töltött kápi lesz, én is arra gyúrok, egész nap spórolok a CH tal, hogy az beleférjen :D :D :D
Mondtam is Attilának, hogy kicsit több káposztát vegyen, hogy legyen mit csipegetni, erre hazahozott egy 5 kilós vödörrel :shock: :shock: :shock: , merthogy úgy akciós volt :lol:
Na most aztán zabálhatok belőle éjjel nappal, mert ha nem fogy el, akkor letépi a fejem!!!

Dita!
Bizti észreveszed, hogy nem is reagáltam a Ricsivel kapcsolatos sztoridra, majd szétvet az ideg, de végülis újat nem tudok írni, csak amit már a többiek is írtak. Remélem má' tényleg elküldöd a csajt a pics@ba, ha már egyszer nem veszi a lapot!!!!
Hajrá, majd mesélj mit szólt miss madam!!!

Puszi

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


Heni!
Én túl vagyok a káposztán. 2 gombóc+1 kis szelet kenyér belefért.Egész jó lett!
Nálunk is van még kb 1,5 kg a hűtőben. 12.31-ig jó a szavatossága. Majd elfogy addig.
A rakott káposztát nem szereted? Esetleg még azt is lehetne csinálni ebből a nagy adagból. Persze, nem holnap, de egy darabig biztosan eláll...
Colinnal mi együtt szülünk!!!Legalábbis eldöntöttük...Azán majd kiderül.

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Szasztok!

Ruhatéma:
Az enyémek is 90 %-ban használtak, csak néhány darab van ami új hogy ha dokihoz vagy védőnőhöz, ünnepségbe megyünk esetleg.
De némelyik használtra sem mondaná meg az ember hogy azt már hordta valaki. Ezek a pici ruhák olyan rövid ideig jók csak a gyerekekre hogy nincs idejük tönkretenni.

Itt oldalt ahol most a tehén teker szoktak lenni cikkek és egyszer olvastam hogy jobban is ajánlják a használt ruhákat a piciknek.
Arról nem beszélve hogy ez mindig is így ment, hogy ha a családban volt már kisgyerek eltették a következőnek, de ha vkinek előbb jött a baba akkor persze átadták használatra. Tesóm sem akart már több gyereket mégis 10 éves koráig eltette a Vivien rucijait hogy majd nekem jó lesz vagy a nagylányának aki 25 éves.
Csak az a baj hogy Miló bekavart ezzel a kukinövesztéssel mert sok ruhát vissza kellett csomagolnom nehéz szívvel meg kell mondanom, pedig még a kis farmer szoknyák ide se kerültek.
Ha lányom lett volna egyáltalán nem kellett volna ruhákat vennem neki így most kénytelen voltam beszerezni jó pár garnitúrát.

Nagyszülők téma:

VICKY
Sajnálom hogy anyukáddal ilyen rossz a viszonyotok. Nekem hatalmas mákom van anyuval. Nagyon rendes, szinte mindent neki köszönhetek. Nagy bánatunk hogy ilyen messze kerültünk egymástól, de lehet hogy ez hamarosan változni fog.
Elhiszem hogy pipa vagy miatta, nem is tudom mihez kezdenék ha az én családom is így állna hozzá a dolgokhoz mint az anyósomék. Szerencsére a mi családunk nagyon összetartó, bár amióta vannak pasik is a háznál azóta van hogy összekülönböztünk dolgokon mert a tesóm férje meg az enyém is elég uszítós fajta.
De sógorom az egy külön állatfaj, mert az örökségünkben laknak ahonnan nekem járna 3 millió forint már évek óta amiből csak 1-et adtak azt is úgy hogy hitelre, és képes volt olyat mondani amikor nyáron a 40 fokban nem volt kedvem felutazni pestre terhesen aláírni egy szerződésmódosítást, hgoy bezzeg amikor kaptam az egymilliót akkor fel tudtam menni. Na azóta nem is nagyon szólok hozzá, na nem mintha nagyon sűrűn találkoznánk.
Persze tesóm ezt a fejemhez vágta amikor nyafogtam a felmenetel miatt én meg egyből tudtam hogy ezek nem az ő szavai. Megkérdeztem tőle hogy ha fordítva lenne és én laknék ott a pereputtyommal és nem tudnám őket kifizetni akkor ők is ilyen türelmesek lennének mint én? Szerintem az életbe nem fogom megkapni tőlük a pénzem mert csak akkor tudják kifizetni hgoy ha eladják a házat, de annyian vannak mint az oroszok (5 gyerek) úgyhogy hiába adnák el mivel ugyanakkorát kéne venniük.

VEVIKK
Két hetet még én is szeretnék várni, remélem a fiatalúr is így gondolja odabent. De azért biztonság kedvésért kész van minden a fogadására. Kórházi cuccot is beletettem a táskákba csak nem húztam be a cipzárokat.

Sajnálom hogy nálatok meg apukád ilyen érdektelen, remélem ha már kézzel fogható lesz a kisbaba akkor meg fog változni.

TIGRIS
Nálunk anyósomék is kb. ugyanúgy állhatnak mint az én szüleim de nekik is olyan a felfogásuk mint a te apukádnak, bezzeg a lányuknak aki pesten lakik és még a szülinapjukra sem tolja haza a képét meg karácsonykor sem úgy felpakolva mennek látogatni, és a nyakam merem rá tenni hogy a lakásához is ők juttatták hozzá mert nem hiszem el hogy 0 forintosan pesten valaki lakást tud venni. Eleve a hitelt itt intézték Várpalotán az anyósomékkal, kérdem miért hisz a lány pesti lakos a lakás is pesti.
Vagy kezesek, vagy engedték ráterhelni a házra a hitel egy részét, vagy mindkettő, de hogy nagyban segítették az biztos. Ha nagyon érdekelne akkor meg tudnám nézni a tulajdonlapon a terhet de nem akarom még jobban szítani a feszkót.
Múlt héten hoztak egy nagy üveg céklát, de szombat délelőtt már be is fogták páromat fát vágni meg pakolni. Eddig én is segítettem ebben de persze terhesen nem fogok, meg most már ezek után soha, mert azért csak haragszom valahol hogy mi itt vagyunk a szájukba és egy kurva ebédre soha nem hívnak meg, elnézik hogy 3 fogásos kajákat csinálok és órákig mosogatok a gyerekükre meg az unokájukra akihez meg nincs is semmi közöm. Legalább őt vinnék el néha magukhoz de annyi sincs bennük, pedig tudják hogy utálom a gyereket, és halálra idegesít és még így sem mentesítenek tőle.

Pénzt mi is félretettünk párommal nem is keveset, de nagyon sok elment a ház felújítására és hát volt 5 inszem meg egy lombik.
A lombik csak 300 ezer volt hogy ha mindent beleszámolok, és az inszemek is mindig drágák voltak mert nekem dupla adag cucc kellett nehezen vagyok stimuzható. Volt hogy 15 fostimontól is csak egy tüszőm érett meg. Szóval bőven millió forint felett vagyunk és ebbe maga a terhesség nincs is benne csak az hogy ennyibe került összehozni a kisfiamat. A házról meg ne is beszéljünk. Tavaly a tetőre is kb. megcsináltuk a költségvetést és mégis majdnem duplája lett. Idén meg a garázsnál folytatódott, pedig még mindig nincs teljesen kész. Már előre fáj a fejem hogy jövőre a kert mi pénzt fog elvinni, ha egyáltalán lesz rá keret, mert Miló mellett már nem hiszem hogy a ház első helyre fog kerülni.

Eddig azért mondtunk le utazásokról meg luxusdolgokról hogy a házat szépítgessük most majd a kicsi miatt, de nekem mindkettő megérte. Mondjuk azért azt a több mint egy milliót szívesebben költöttem volna a kisfiamra mint a dokikra, gyógyszerekre, utazásra a BMC-be. Hát ez van!

VICKY
Még azt elfelejtettem neked mondani hogy a fehérvári bababörzén egy az egyben olyan szettet láttam amit a Máriában kinéztél magadnak. Szerintem ez az árus onnan szerezte be a dolgait, még azelőtt rájöttem erre mielőtt az ágyat meg a komódot megláttam volna. Volt ami drágán adott, volt ami kb. Máriás ár, és volt ami meg hihetetlen olcsó. Pl. a szopipárna csak 3ezer volt és az az etetőszék amit én használtam vettem kb. annyi volt nála újonnan, sőt még ezekből az árakból 10 % le is jött.

dita75
 
 


Megjöttem a védőnőtől.
Teljesen kész vagyok. Másfél órát kellett várnom, mert már később van a fogadóóra. Felsétáltam a városba, mert volt pár recept, amit ki kellett váltanom, meg bevásároltam. De úgy elfáradtam, hogy menten leragad a szemem.

Azt hiszem, ha így haladok, akkor én leszek a Fókusz új riportalanya óriásbébi ügyben. A védőnő szerint is már most hatalmas. Úgyhogy megbeszéltem a fiammal, hogy jövő hét vasárnap szülinapot tartunk!!! :oops:
Előtte még nem lehet, mert van 1-2 dolog, ami fontos, de vasárnap kötelezően szülünk!!!
Remélem ebben is szófogadó lesz, mint a megfordulásban!

Kép

Kép
vevikk
 
 


Hát nincsenek túl jó híreim. Kinyílt a külső méhszájam. Még nincs teljes ujjnyira nyitva, de már a doki érezte. A cukrom jó lett, még emelt a dokinéni a ch-mon, mert megint fogytam 1 kilót. A babát is megnéztük, de nem moziztunk nagyon. Elég a magzatvíz, jó a szívhang és 24 hetesnek felel meg a mérete. Szóval a doki szerint én fogytam és nem a baba éhezik. Szóval most még szigorúbb pihenés, különben irány a kórház.

dita: Igazából nem vagyunk ennyire rosszban anyuval, csak sokkal jobban kijövök az anyósékkal a babával kapcsolatban is. Anyu is elég önfejű, olyan mint amilyen én is lettem. :) És neked tetszik az a kiságy-komód, amit kinéztem? Szerintem tök jó.

vevikk: Csak nehogy úgy járj, mint a barátnőm, hogy 2 héttel hordta túl a fiát. Már egy hete mindenki azt kérdezgette, hogy egyben vannak-e még.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Húúú jó sokat írtatok, na akkor megyek sorban:

Nagyszülő téma:
Nálunk mindkét oldalon elég rosszul állnak a szülők (eddig inkább mi segítettük őket anyagilag - most is lelkiismeret furdalásom van, hogy nem tudok havi x összeget anyukámnak adni) szóval nem számíthatunk segítségre (anyagi). Most hogy a babára kell a pénz, így gyűjtjük a kajajegyünket hónapok óta és mindkét anyuka azt fogja kapni ajándékba tőlük :lol:
Anyukám bölcsőde vezető, így szakmailag babatémában toppon vagy, természetesen ő fog nekem segíteni. És nekem rengeteget segített abban, hogy kiírta a bölcsiben, hogy használt cuccokat keresünk (mindent meg is szerzett - egyedül egy utazóágyért kértek 5000 Ft-ot, amúgy mindent ingyen kaptunk :lol: )
Anyósommal is jól kijövök, fel szokott hívni hetente min. 1x és ha e-mailt ír, akkor mindig hozzáteszi, hogy puszi az unokájának is (amit átadni egyenlőre nem tudok :shock: , de ami késik nem múlik)
Most hogy meg betegen vagyok itthon, anyukám jött munka után, hogy megnézzen.
Szóval én nem panaszkodhatom.
Azért nem írigyellek Titeket, nem lehet egyszerű, hogy így állnak a dolgokhoz.

Használt ruha:
Szerintem is tök felesleges vadiúj, drága holmikat venni a babának. Én inkább arra adok ki pénzt, amit azért jóval több ideig fogunk használni, mint 1-2 hónap.
Két dolog viszont van, amiből nem kellene használt, az a rágóka és a cipő.

Vevikk!
Ez komoly? Már most vasárnap? Nem vársz még 2 hetet?

Brigi!
Te is tök jól csinálod a diétát, kitartás már nincs sok hátra. Régen én is Nutella függő voltam (ez most nem vicc, napi 1 üveg 750 ml-est megettem - és mégis 50 kg voltam :shock: ), 4 éve nem engedem meg magamnak, de én is mindig megnézem a polcon a Nutellás üvegeket :shock:

Dita!
Párod fiára és az anyjára nem is mondok semmit, úgyis tudod a véleményemet.

És most egy picit panaszkodok:
Engem megint elkapott valami EBOLA szintű megbetegedés :cry: Tegnap a munkahelyemen 38 fokos lázam volt, hazajöttem délután és azóta nyomom az ágyat. A körzeti azt mondta, hogy nehogy lemenjek a rendelőbe, mert nagyon sok a beteg, kúráljam itthon magam. Vagy a r*adt BKV-n kaptam el valamit, vagy a kolleganőmtől, aki 1 hónapja köhög mellettem és nem hajlandó orvoshoz menni, Negro-val kúrálja magát :shock: Lehet, hogy szemét dolog, de szóltam a főnökömnek, hogy nem megyek vissza addig, amíg ki nem derül, hogy mi baja van ak kolleganőmnek.

Persze ma pihenni próbáltam, erre reggel 8-tól este 6-ig csörgött a telefonom. Felhívott a főnököm, hogy nem baj, hogy otthon vagyok, akkor átküldi e-mailen a munkát, amit el kell intéznem, mert más nem tudja és át is küldte. Tehát már beteg sem lehet az ember :cry: Vajon a szülőszobán is felhív majd, hogy beszéljek a lengyelekkel, adjam le a rendelést az olaszoknak, stb... :?:

Ráadásul egyedül vagyok itthon, úgyhogy még egy teáért is fel kell kelnem. A párom csak csütörtökön jön haza (vagyis ma hazajött 6-kor és fél 7-kor el is ment a Debrecen meccsre :cry: ).

Na jó abbahagyom a panaszkodást, mert már nekem is uncsi.
Babáknak sok puszi, kismamáknak pocaksimi, jó éjt!

Kép
akire79
 
 


VEVIKK
Nana! Most én mondom hogy nem csalunk???
Na de nem írtad hogy mekkora az akkora???????
Baromi kiváncsi vagyok!!!!!!!!!!!!! Ahhoz képest hogy nemrég még picinek mondták jól belehúzott! :shock:

VICKY
Persze hogy tecc, baromi jól néz ki. Másik témára másikban válaszoltam.

AKIRE
Nagyon vigyázz magadra te is. A láz nem játék. Remélem le tudtad vinni. Én biztos azonnal felálltam volna ha vki körbeköhög a mh-en.
Igaz te már jóval előrébb jársz a terhességben és megerősödött annyira a pici hogy valszeg nem lesz különösebb baja, de a másikban sajnos egy fiatal ikerterhesség ment gallyra egy beteg kolléga miatt, ami ha belegondolunk iszonyatos. Én tudom hogy sokszor nem a dolgozó a hibás, mert kell a pénz és sokakat ki is rúgnak ha tp-re megy, de próbáld meg ezzel vígasztani azt a topictársamat aki egyszerre két babát veszített el és azóta sem jön össze a baba. (kb. egy éve történt)

Ezt a meccset azért igazán kihagyhatta volna párod, a tévében is leadták. A főnök is monnyon le. Az enyém is ilyen mondjuk. Előző életében biztos rabszolgahajcsár volt.

Engem 3x műtöttek amióta ennél a cégnél dolgozom és nem hazudok de mind három alkalommal már szinte toltak a műtő felé de még a fülemen lógott a telefon céges ügy miatt.

Ma elmentem ebbe a cudar időbe a szülésfelkészítőre, hát elég kaki volt. A pesti ezerszer jobb volt, ez a nő semmi újat nem tudott mondani, még úntam is magam néha olyan hülyeségeken témázott..... kész voltam tőle. Ha nem kellett volna fizetni érte és közel laknék a kórházhoz ahol tartották tuti felállok és otthagyom.
Szóval ugyanott tartanék lóvéban mintha feljárnék pestre de így a finishben már nem szeretnék, hideg is van, messze is van......
úgyhogy azt hiszem ez volt az első meg az utolsó is hogy elmentem.... na ez vidék.........
Amúgy pesten a hely ahol tartják nagyon lepukkant, de az előadás király volt..... itt meg király kis előadóterem, mint az amerikai filmekben.... a széken még volt egy kis fordítható falapocska is hogy tudjál rajta jegyzetelni.
A téma az volt hogy természetes szülés. na mindenről volt szó csak erről nem. Fél óráig taglalta azt a kérdést a nő hogy miért ne adjuk a gyereknek a saját vagy a párunk nevét, ki a tökömet érdekel a véleménye, úgyis azt adja mindenki amit jónak lát, pofázás a családjáról, unokáiról....... még jó hogy a párom nem jött el mert kiverte volna még a víz is. Na annyiból jó lett volna hogy elmondta ő nagyon támogatja az apás szüléseket, mert eddigi tapasztalatai alapján azt látja hogy sokkal szorosabb kapocs alakul ki a mamával és a babával is ha mindebben részt vesz.

Nagyon elfáradtam, úgyhogy dobok egy hátast az ágyba.
Jó éjt!

dita75
 
 


Sziasztok!
Vicky: csak óvatosan, pihenj sokat!!!Én is túlhordtam az első, ezért indítottak. Hát, ha most is ez lesz, jól rácseszek, akkor a karácsonyt megúszom, de mehetek Szilveszterkor szülni. Remélem, ez másodszorra már nem így van...
Akire!
Hát, a Nutella az valóban hiányzik az életemből. Majd holnap a terhelésen lehull a lepel...Csak nem Ebola azért...
Dita!
Na, ezért nem akartam dolgozni én sem. Villamos, vonat-metro..Hú..Meg a cégnél is mindig beteg valaki, közös wc-k.Kár, hogy manapság szinte luxus, ha valaki otthon marad tp-n, olyan szarok a lehetőségek anyagilag.
Na, nem panaszkodom itt korán reggel..

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Vicky!

Én max. 1 hetet hordhatom túl azt mondta a doki, mert ha addig nem születik meg, akkor kiveszi bármi lesz!

Akire, Dita!

Nem most vasárnap akarok szülinapozni, hanem jövő héten. Illetve mivel akkor november elseje lesz, így hétfőre csúszhat, mert morbid lenne mindenszentekkor szülinapot tartani. (Az meg majdnem 2 hét).
Addig viszont ki kell tartania, mert két szombaton babamasszázs tanfolyam lesz nálunk, és ha én nem vagyok, akkor a többiek sem tudnak jönni.

Dita! Nem tudom a pontos méretét, mert csak védőnőnél voltam. Majd jövő kedden megyek uh-ra meg NST-re és akkor biztos mondanak méretet. Azt tudom, hogy két hete a DPD-je 88mm volt, amire most a védőnő majd' leesett a székről, hogy milyen nagy! :)

De eddig sem volt soha kicsi. A doki mindig rám mondta, hogy túl kicsi vagyok a babához.
De tegnap egy kicsit megnyugodtam. Béres Alexandra is természetesen szülte meg a majd' 4 kilós babáját! :shock:


Más!
Két napja teljesen kivagyok!!!
Kiderült, hogy a pap, aki 3 éve összeadott minket a párommal, buzi. :shock:
Mondtam is a férjemnek, hogy akkor most lehet, hogy nem is vagyok a felesége egyházilag, és vegyen el mégegyszer. A blikk.hu-n fenn van a cikk, akit érdekel megnézheti, de tegnap a TV2-n a Tényekben is volt róla szó.
Még jó, hogy nem volt eddig keresztelő!!!! :shock: :shock:
Tisztára kivagyok borulva. Inkább kurvázott volna, azt még megérteném, de pasikat a templomban lepippantani...
Szörnyű... :? :shock: :?

Kép

Kép
vevikk
 
 


Mi történt?
Mindenki kidőlt? Esetleg szülni ment? (csak nem?)

Tiszta pangás van...

Na jó, én is elmegyek ebédelni...

Kép

Kép
vevikk
 
 


jelentem én olvastam reggel de írni nem engedett a gép, és most is már nem tudom hanyadszor kezdek neki, de folyton kiléptet! :twisted:

remélem ez már elmegy az előbb egy másikba végre tudtam írni....

VEVIKK
Én jövő hét csüt-ön megyek, majd egyeztetünk méreteket.
Ez a papos story!!! :shock: :shock: :shock: :shock:

BRIGI
Hát igen luxus. Ha anyukám nem segítene a házat már elvitte volna a bank a fejünk fölül.... aztán tegnap meg még egy sokk ért hogy idén is egy tizessel emelik a törlesztőmet, ez már több a soknál.
Muszáj lesz szerződést módosítanom és meghosszabbítani a futamidőt mert még min. két év mire vissza tudok menni dolgozni és addig nem fogjuk a gyedből tudni fizetni ekkora összegeket.

Komolyan mondom mindig van valami!!!!!!!!!! :twisted:

dita75
 
 


Hello!
Én is itt vagyok! Semmi nem történik.Olvasgatom itt a Babanetet, meg megy a Teszvesz...ilyesmi.
Bébi időnként nagyon aktív, majd kiugrik belőlem. Egyik vége a derekamnál, másik meg a bordáimnál...Hullámzik az egész...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Sziasztok!!

Nekem ma különösen szar napom van. Korán ébresztett az én drága kisfiam azzal,hogy teljesen kinyomta magát a hasam elejére mint aki ott akar kimászni és meg mondom nektek öszintén nagyon kellemetlen volt. Apuci simogatta vissza és beszélt hozzá,hogy ne kínozón ennyire és akkor picit visszament hátra. Tegnap a szülésfelkészitő után beugrottunk a párommal a szülésznőnkhöz és nagyon szimpatikusnak találtuk. (Kelenvölgyi Anikó) Beszélgetünk+megmutatta a szülöszobát is. Nagyon jó fejnek tünik. Kérdezgete a párommat,hogy milyen vagyok én türelmes,hisztis stb. Szegény párom nem tudta most mit mondjon mikor ott voltam. Ma egész nap hányingerem van és fáradt vagyok,de nagyon. Ja és a gyermek is nyomakodik elég rendesen.
Látom nagyon belecsaptam a lecsóba szülök témában. Pont tegnap hivott Apósom hogyha unatkozom akkor nyugodtan menjek át hozzájuk persze napközben csak Anyós meg a nagymami vannak otthon. Na még csak az kéne. Mit csinálnék én ott azon kivül,hogy nyelném a cigifüstöt és teniszt+hülye Brazil sorozatokat néznék. :x :x :x
vicky na ne már ne ijezgess minket. :( :( :( Akkor nálad is pihi 10000000-re mint nálam.
brigi naná,hogy együtt szülünk már lefoglaloztam a szobánkat.
Ja új hirem van!!! Valószinű császárosak leszünk egy olyan betegségből kifolyólag amiről eddig nem beszéltem nektek mert senkit nem akartam terhelni ezzel.
ÁÁÁ de sokat írtam. Na most már elég belölem mára.

Puszika

Kép
Kép
colin
 
 


colin: Próbálok pihizni, de a hét még menőkés. Van aki ezzel hordja végig a terhességét, de azért megijedtem egy kicsit. És a doki mondta, hogy mikorra tervezi a császárt?

Ma beszéltem Reménnyel reggel. Jól vannak, Ádi már próbál szopizni, csak még a cici elengedésével vannak gondjai. :) Ma éjszaka nem nagyon akart aludni, elég fáradtak voltak a szülei. Most éppen azt játssza, hogy felcseréli a nappalt az éjszakával. Remélem hamarosan megoldódik a dolog és beáll a napirend.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok Kismamik!!Latom,mindenkenel van "anyos tema"!!!!En nem panaszkodom,inkabb hagyjuk.Brigi! En tegnap voltam eletem elso cukor-terhelesesen,es nagyon paraztam!!Foleg,amikor az ehgyomrit megmondtak,hogy 5! Eddig nekem az (mivel azt mar tobbszor neztek) az mindig 4 korul volt,most aggodtam,hogy rossz lesz!!De szerencsemre jo lett,5,1.Szoval,no para.Es vittem citromlevet,es igy nem gaz.Akire!!Jobbulast kivanok nektek!!!!Colin! En most(ma) valtottam haskemenyedesre magne b6 rol,valami magnezium cirric-re!ez receptre is van,es magasabb a magnezium tartalma.Neked mit,es mennyit kell szedni?Amugy a baratnomnek is vegig kemeny volt a pocija,es gyonyoru kisbabaja van.Ami most nalam irto pocsek,az a verkepemben,a vas.Vashianyos vagyok.Vicky!!Akkor pihenjel sokat!!Mitol lehet nyitva a mehszaj,mit mondott?Megeroltetted magad??Dita!!!Lehet,hogy mar csak 2 hetig vagy 2in 1?!?! Hogy szalad az ido!!!puszi Mindenkinek
zoe33
 
 


Sziasztok!

Alig aludtam valamit az éjjel.
Annyira fáj a derekam meg a csípőm, hogy a bőgés keringet.
Férjem szerint nyomja szét a baba a csípőm. Akkor fájt így utoljára, amikor megvolt a havim.
Tegnap este meg a szemérem dombomba hasított állandóan a fájdalom. Arról meg azt olvastam, hogy a szülés előjele lehet.
Pedig most már muszály megvárnom november 2-át.

Kép

Kép
vevikk
 
 


Sziasztok!

Heni! Egyforma ágyak, matracok, más színű hálózsákok és takarók. Ha kitaláltam a szobát dobok képet.

Vicky! Remélem nem lesz semmi gond, bár miért is lenne, hiszen mostantól Te leszel a fekvés és pihenés mintaképe.

Brigi, Akire! Szerintem is tök jók a használt ruhák a gyerekeknek. Van olyan amin még az árcédula is rajta volt, illetve mi most sokat kaptunk a tesómtól is. Eddig én nem nagyon jártam turiba, mert ott az én méretemben nincs semmi, ezért olyan nagy újdonság ez nekem.

Dita! Hát a gyerek tényleg minden pénzt megér, de jobban örültünk volna (Te is én is), ha a gyógyszerpénzt közvetlenül a ruházására, játékaira stb költöttük volna.

Vevikk! Kitartás! Biztos a felmelegedés miatt vannak a fájdalmaid.

Colin! Meg szabad kérdezni, hogy Te miért fogsz császárral szülni?

Mi ma megyünk UH-ra, ami nagyon rám fér, mert egy kicsit túlparáztam tegnap magam a haskeményedéseken (mostanában nekem elég sok volt), illetve a múltkor mért adatokon. Szóval remélem jól vannak és a méhnyak is rendben.

Kép
tigriske1978
 
 


zoe: Gratulálok a jó cukorterhelés eredményedhez. Nem mondott a méhszáj nyílására okot, csak azt mondta, hogy pihenjek többet és szedjek magnerotot, az megelőzi a keményedéseket. A keményedésektől nyílhat, de mondtam neki, hogy én nem szoktam keményedni.

tigriske: Ez tetszett, sajnos a héten még biztos nem így lesz, de a jövő héten elkezdem a pihikúrát. :D Drukk az uh-hoz, biztosan minden rendben lesz a csajcsapattal. Várjuk a fejleményeket.

vevikk: Sajnálom a fájdalmaidat. Reméljük ez még nem jelenti, hogy lassan szülni készülsz. Még maradhatna odabent egy pár hetet. Bár amilyen szép szobája lesz, már biztos kíváncsi rá :)
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

VEKIKK
Nyugi.... ha ezek a szülés előjelei akkor én már félidő óta folyamatosan szülök, mert ezek nálam már akkor tájt jelentkeztek.

COLIN
Miféle betegség?

ZOÉ
Ez szuper cukieredmény!

TIGRIS
Majd írj mi volt az uhun!

Nyomakodás természetes! Ez a fájdalom legyen a legkevesebb..... lesz majd ennél százszor nagyobb hajajjjj! Szoktatnak a babók... milyen rendik nem? :wink: :lol:
Nekem a héten már írni kellett hogy mikor kelek és amikor megvan a 20 mocorgás beikszelni a lapon hogy hány órakor. Miló olyan aktív hogy általában minden délelőtt lerendezte azt a huszat és délután már nem kellett figyelnem. :shock:

dita75
 
 


Hello!
Zoe! Tök jó neked a cuki miatt...
Én is túlvagyok a terhelésen. Fúúúúújjjj.De bennem maradt.Lényeg, hogy megvan. Eredmény sajnos csak hétfőn. Lehet, hogy jobb is.De jó lenne azért tudni már...
Más semmi.Mondtam, ha ezt a 75 g-ot is beszámítom a 165-be, akkor ma már nem sokat kell ennem. De ,amikor hazajöttem ettem egy SIMA vajas kiflit, és ebédelek is majd rendesen. Korog a gyomrom most is....

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Sziasztok!

Brigi!

Én is pont azon "röhögtem" hétfőn a terhelésen, hogy már bennem van 75g CH és még nem is ettem, aszt' majd éhen döglök :lol: :lol: :lol: :lol: Egyé má valami laktatót, ami belefér 120-130 g ba egész nap. Úgyhogy kicsit bűnöztem is :(
Nekem is csak hétfőn lesz eredményem, drukkoljunk közösen
:wink: :lol:

Colin!
Jól felcsigáztál mindenkit :shock:

Tigris!
Drukk a mai UH hoz, gondolom alig várjátok!!!
Diéta megyeget???

Vicky!
PIHENGESS!!!!!!!!!!

Puszi

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


Vevikkkkk!!!!


Kitartás!!!!!

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


Sziasztok!!!

heni77 nem akartam senkit se felcsigázni.
Sclerosis multiplexem van. 2005 oktoberben fedezték fel és azóta szerencsére nem jelentkezet vagyis tünetmentes vagyok. Hetente injekcióztam magam( vagyis anyukám+a párom) de 2006 oktoberben abbahagytam,hogy lehessen babánk. A neurologosommal beszéltem és ő írt szakvéleményt a szűlészorvosomnak,hogy nem javasolja a természetes szűlést. Hát ez van,de majd meglátjuk,hogy birom csak a stressz nem tesz jót nekem.
brigi33 tehát majd nagy szükségem lesz rád ha feküdnöm kell.
zoe33 3 szor(nem találtam a szor jelet) 2 kell ennem.
tigriske drukkolok az ultrahanghoz és majd kérünk képet ha lehet.
Nekem már mindenaposak a keményedések. Sajnos inkább éjszaka nyomakszik.

Kép
Kép
colin
 
 


Tigriske!

Minden rendben lesz a babókkal. Nekik nehéz dolguk van, hisz harmadannyi helyen kell elférniük mint az egyes babáknak!!!

Dita!

Az a baj, hogy nem a csontom fáj, hanem (nem is tudom leírni hogy mim) olyan, mint amikor mondjuk a karomon megnyomok egy idegszálat.

Szóval mostmár szorítom, nehogy másodika előtt kibújjon. :D

Colin!

Nyugi, nem lesz semmi baj!!! Hisz már alig van pár hét hátra neked is!!!

Kép

Kép
vevikk
 
 


Colin!
Szívesen segítek, csak legyen rá lehetőségem. Időzítés kérdése. Le a kalappal előtted egyébként...Én bízom a könnyű szülésben.Különben el sem merek indulni...
Heni, és Többiek!
Én ma bezabáltam...Szerintem máris túl vagyok a 160-on a terheléssel együtt, de most még ez sem érdekel. Majd holnap folytatom a diétát. A mai napi megpróbáltatások után ennyit megérdemeltem. Remélem, gyereknek se lesz baja...
Drukkoljunk együtt magunknak hétfőre!!!(Bár, az is lehet, hogy csak kedden tudom meg, de mindenképpen telózok hétfőn, talán meglesz...)

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Sziasztok Kismamik!!!Heni,Brigi,szoritok,hogy jo legyen a cukor eredmenyetek!!!Colin! Nekem a szemem miatt,valoszinu a csaszar,de meg azert gondolatban,mindenre felvagyok keszulve.Akkor te is a magnezium citric-et szeded?? Azt latom,hogy irtad a 3*2. Vevikk!!Kitartas!!!!Tigriske! Amint tudsz,jelentkezzz,mi volt az uh!!!Dita!!Milo nagyon ugyes!!!Mar de letudja a napi tornajat!!!Engem,de szerintem mindenkit,annyira jo erzessel tolt el,amikor ficankol odabennt a kis pocaklako!!!!Vicky!!Pihenjel!!!!Puszi Mindenkinek
zoe33
 
 


ZOÉ
Hiperaktív mint a tesója meg az apja! :twisted:
Majd győzzem itt a 3 pasival! :roll:

Hány dioptriás a szemed? Nekem 4 volt, de az évek során mindig javul. Tök jó, mire megöregszem lehet nem is kell szemüveg! :)

BRIGI
Ma én is kihagytam a tízórait és az ebéddel is úgy voltam hogy egy órát késtem vele, úgyhogy letoltam egy jó adag gesztipűrét! :)

Drukk az eredményhez, kiváncsi vagyok mit hoz ki neked.

A barátnőmnek tök jó lett a vérvétele, de a vizeletben találtak cukrot és nem tudja hogy most mi a franc van. Ezt én sem értem igazán de gondolom a vércukor a lényeg és nem a vizelet.

COLIN
Sajnálom a betegséget, de így vagy úgy megszületik a kisfiad és nem lesz semmi gond. Sok császáros van manapság. A szülés másképp rossz, a császár másképp. Írtam is hogy nem is tudom hogy ha választani lehetne melyiket szeretném.

HENI
Te mit bűnöztél??? Vallj!!!!!!!!!! :wink:

dita75
 
 


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Helló Dita!

Semmi különlegeset, habár egy óriás pöttyös rudi lecsúszott azért jutalomból :lol: :lol: :lol:

De arra a napra kurvára nem számoltam a CH ot, hiszen eleve 75 ről indultam. Nem is fogytam aznap egy grammot se :lol:
Jó azért nem zabáltam a CH ot, este rakott karfiol volt, nem tudom mi szoktunk beletenni a darálthúsba egy kis rízst, ( hallottam, hogy nem mindenki szokott, csak a rakott kelbe )hát marhára nem érdekelt, hogy hány g CH van benne.
:oops: :lol: De olyan jól éreztem magam!!!!

Basszus, hogy megy az idő, még csak most volt március 16, emlékszel? El sem hiszem, hogy "maholnap" szülsz. Már alig várom. Apropó beszéltél a kedves Ricsianyukával?

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


Hello!
Ja, pipt is kellett adnom.Erre nem is gondoltam, hogy még abban is lehet, pedig, tényleg...Na, letojom...
Látom, ma mindenkinek bűnös napja van. Legalaább én is jobban érzem magam.
Rizs: a káposzta gombócába raktam, és direkt mértem valami 5 dkg-ot tettem bele, de jól megdagadt, aztán el sem használtam mindet, és abból 6 db gombi lett. Tehát ebben az esetben a rizs ch-ja szerintem elenyésző. Talán valami 4g-ra jött ki. Azért beszámoltam, de inkább a kenyérből törtem le és tettem vissza egy kis darabot, aztán az egy falatot is 3-felésharaptam, hogy minél tovább tartson...
Ma meg olyan szép kerek kenyeret vettünk. Egyelőre csak szagolgatom. Szerencsére még nem vagyok éhes, kitart az ebéd....

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Én ma nem találom a helyem.
Utoljára akkor éreztem ilyet, mikor zongora vizsgám volt, és már vártam, hogy hogy én következzek és túl legyek rajta.
De most min legyek túl?
Még kell 1,5 hét nekem!!!

Tiszta dili vagyok ma.... :oops:

Kép

Kép
vevikk
 
 


Gesztenyepure....turorudi...most valamelyiket ennem kell!!!!Egyebkent amiota elment roka-koma,en rengeteg edeset ettem,ezert is tartottam a terhelesestol!!!Persze,Rony,amikor meglatogatott,meg o is hozott meglepi csokit!!!!De majd persze visszakapja!!!!!Dita!!Akkor te szerencses vagy,es tavollato,en sajnos a masik taborba tartozom,akinek kamaszkorara romlott el a szeme,es most -5-os,neha lencset hordok,de szeretem a cool szemcsiket is!!!Vevikk!!!!Mar biztos nem sok van hatra,mar a nehezen tul vagy!!Bar mar en tartanek ott!!!Colin! En elirtam a gyogyszer nevet: magnesil citrici...Szoval ezt eszed te is???puszi Mindenkinek
zoe33
 
 


Sziasztok! Drukk a cukoreredményekhez, hogy ne legyen belőle diéta...

Látom vagytok páran a finisben, remélem kihúzzátok, ameddig szeretnétek, de tovább, mint mi Trix-szel... Mondjuk nappal nálunk nincs is gond, szopizik, igaz nem hosszan, de szopizik, van, hogy óránként. Dokinéni mondta próbáljam 3 óránként szoptatni, de ha ő óránként eszik kicsiket nem fogom tőle megvonni, s éheztetni. Ha enni akar, ehet.
Viszont az éjjeleink azok gázosak. Sír és nem tudom még 3 nap után sem miért éjjel. Mondjuk akkor nagyobb a kajaigénye, s akkor cumisüvegből kap kaját, s be is vágja mindet, s addig nincs csend, míg nincs tele a pocak, s nem lett tisztába téve. Apuka már kiakadt emiatt, de azért szereti ő is kicsi fiát. Éjjel 3 órát a mellkasán aludt, így addig csend volt.
Remélem hízik, és fejlődik mellette, de még sok idő kell, mire elérjük az unokanővér súlyát, s kajaadagját. Neki bőven van teje, ami miatt kicsit irigykedek kicsit. (gond nélküli terhesség, gyors szülés, felépülés a szülés után, s sok tejcsi, amiből jut fagyasztásra is...) Sajnos én a kevésbé szerencsés kategória vagyok, Dita tudja milyen ez, hiszen hasonlítunk ebben...

Jövő héttől kettesben maradok napközben a fiammal, remélem gond nélkül elleszünk, s apa időben hazajön a munkából...

Szüleim még nem tudtak jönni azóta, s még pár hétig szerintem nem is jönnek, apukám sebe fáj még, húzódik. Én ahhoz képest a császárból könnyebben felépültem, mint anno a hasi műtétből. Az első pár nap kellemetlen, de utána már minden ok...
remény73
 
 


colin: Ha bármiben szükséged lesz segítségre, akkor rám is számíthatsz. Úgyis bemegyek majd hozzátok is látogatóba, ha nem leszek a mocorgástól eltiltva.

Ma én is bűnöztem egy kicsit. Vettem két szelet cukormentes sütit, a kettőben együtt van 17 gr. szénhidrát! Egy ment le uzsira, a másik meg megy utóvacsira.

Drukkolok a jó cukoreredményekhez.

remény: Most már a jövő héttől úgyis pihizni fogok, majd beszélünk és felmegyek babázni. :D
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!!!!!!!!

Ne hari, hogy nem írtam eddig, de csupa káosz van a két Babóval. :wink:
Van, hogy olyanok, mint a kisangyal, van, hogy mint a kisördög. :shock:

Minden rendben van szerencsére, most már elmondhatjuk. :)
Sajnos sok időt voltunk kórházban, csak múlt hét péntek óta vagyunk itthon a Babákkal.
A császár napján okt. 7-én nagyon izgultam és ideges voltam. Én is remegtem, mint a nyárfalevél, Reményhez hasonlóan.
Hosszú előkészületek után végre betoltak a műtőbe és 8:35 körül kezdődött el a várva várt "rettegett" pillanat.
Furcsa érzés volt félig megbénított állapotban a műtőasztalon feküdni. Pikk-pakk megvolt a vágás és éreztem, ahogy "rángatják" ki belőlem Nándikát és Tamikát. Persze fájdalmat nem éreztem, de azt éreztem, hogy csinálnak velem valamit.
Mikor Nándikát kiemelték 8:44-kor felsírt és megmutatták nekem, majd 1 perc múlva Tamika következett. Őt nem mutatták meg azonnal, csak miután elvégezték rajta az ilyenkor szokásos vizsgálatokat.
Majd egymás után odahozták Őket, amikor is megpuszilhattam a Babáimat, először! :lol:
Csodálatos érzés volt, azóta is a rabja a vagyok! :D Imádok Anyuci lenni!!!!
Ezek után vitték Őket a további vizsgálatokra és ott már Páromé volt a főszerep. Fényképezkedés és kamerázás a Babókkal! Nagyon büszke Apuci és nagyon szereti a Babáit!!!

Aznap délután kiderült, hogy kisfiunknál légzési problémák (magzatvíz a tüdőben) merültek fel a szülést követően, ezért a PIC (perinatális intenzív centrum)-re került. 4 napig volt inkubátorban és az első két napon oxigén támogatást kapott. Ő még sajnos nem volt felkészülve a kinti világra. Aznap vettek tőle, gyomorból, fülből váladékot tenyésztésre és sokminden más vizsgálaton is rögtön átesett. Tehát a két kis testvért elszakították egymástól és tőlem. Nagyon rossz érzés volt!
Mire jöttünk volna haza velük (mármint császáros szülés utáni idő szerint), közölték hogy baktériumok tenyésztek ki a váladékokból, amire antibiotikumos kúrát kezdtek el a kisfiamnál. Mivel Nándika nem a sima csecsemőosztályra tartozott, hanem a PIC-re, ezért nem engedtek még haza minket.
A kislányunknál is csináltak baktériumtenyésztést és nála is találtak.
Tehát most itthon vagyunk végre, de a kezeléseket itthon kell folytatnunk szirup és orrcsepp formájában. Ma voltunk vissza Velük kontrollon, megint megvizsgálták Őket és vettek váladékokat tenyésztésre. Ezeknek szombaton ill. szerdán lesz eredménye. Remélem, minden oké lesz velük végre! Egyébként most kezdik visszanyerni a születési súlyukat.
A szülés napján estig fájdalmat nem éreztem az érzéstelenítés miatt, csak feküdtem, mint egy darab fa. Aztán letelt az a bizonyos 12 óra és fel kellett kelni, hát nem volt egy nagy élmény, iszonyú fájdalmak közepette. Nagyon megszenvedettem a császárt, a varratszedéstől kezdve viszont no problem. :lol:
Már csak a sebhely emlékeztet a műtétre! :?
A súlyom már most kevesebb, mint terhesség előtt, úgyhogy aki nem látott engem nagy hassal, meg sem mondaná, hogy szültem!
:P

Szóval röviden összefoglalva a császár sebe már nem fáj, de nekem egy trauma volt, nem kívánok senkinek!
Szerencsére a dokim is nagyon figyelmes és kedves volt mindvégig és nagyon örülök, hogy őt választottam! Szóval volt izgalom az utóbbi hetekben.

Segítségem van, Anyukám ill. párom Anyukája vannak nálunk felváltva.
Ma délután küzdöttünk a Picikkel, nem akartak elaludni az istennek se két evés között! Jó fáradtak vagyunk mindannyian, van meló rendesen!

Szoktalak olvasni, ha akad időm, csak írni nem marad már!
Mindenkinek nagyon szorítok, hogy az Anyaság érzését mihamarabb megtapasztalhassátok és mindenkivel minden rendben legyen!!!!

Majd dobok még képeket!

Vigyázzatok Magatokra!

puszi Mindenkinek

Kép

puszi Trix
trix78
 
 


És akkor a képek:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

pusssz

Kép

puszi Trix
trix78
 
 


Trix: Örülök, hogy már jól vagytok és haza mehettetek. A babák gyönyörűek. Jó egészséget az egész családnak.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vevikk!
Ma nekem is annyira fáj a derekam, hogy egész nap úgy éreztem, hogy vagy szülni vagy menstruálni fogok :shock: Nem tudom mitől lehet, azért én remélem nem a szülés előjele (nekem még van 3 hónapom)
Colin!
Sajnálom a betegségedet, de annyi jó van benne, hogy hamar észrevették és idejében elkezdték kezelni. Szülés után újra kell majd injekcióznod magadat? Nincs rá esély, hogy változzon az állapotod/betegséged a terhesség miatt (lehet hogy ez hülyeség, és semmi köze a kettőnek egymáshoz :shock: )
Brigi+Heni!
Bár nem vagyok orvos, de szerintem nem csináltok semmi nagy bajt, ha néha "bűnöztök" egy kicsit. Nekem egy doki 1x azt mondta, hogy sokkal nagyobb bajt tud okozni az, hogyha valamit nagyon kívánsz, minthogy eszel belőle 1 kicsit (persze mértékkel).
Én már alig várom a gesztenyét, egész télen sült gesztenyét fogok enni (szerencsére utálom a tejszínhabot, így legalább a gesztenyepüré nem izgatja a fantáziámat)
Zoe!
Gratula a cukorhoz, nagyon jó lett az eredményed. Bár mondjuk amilyen sokáig rosszul voltál az elején, nem is csodálom, hogy rendben van a cukrod!
Vicky!
Tényleg nagyon vigyázz magadra, pihenj sokat. Én is a MAGNEROT-ot szedem (napi 2-t) és tök jól beválik. Eddi még nem keményedtem és a lábgörcseim is kezelhetőek így. Csak ha mondjuk kihagyok 1 napot és nem szedem be, akkor majd megőrülök az éjszakai lábgörcstől.
A méhszáj kinyílásának nincs köze a cukorhoz :shock: :?: :?: :?:
Szerintem a két diétás sütivel nem bűnöztél, nagyon jól csinálod Te is ezt a diétát.
Remény!
Örülök, hogy írtál, majd tehetnél fel képet is magatokról! Én bizots vagyok benne, hogy meg fogod oldani a jövő hetet, mikor kettesben lesztek! Amúgy meg ne is foglalkozz az unoka-tesóval, Ádi más ütemben fejlődik (hiszen elvileg még odabennt kéne lennie) és biztosan nagyon hamar be fogja hozni a "lemaradást".
Trix!
Nagyon szépen a picik, nem is értem hogyan fértek el Benned mindketten :lol:
Elhiszem, hogy nem egyszerű két babával, de reméljük mihamarabb meglesz a napirendjük, és akkor már Neked is könnyebb lesz. Sajnálom, hogy ilyen rossz élmény volt a császár :cry:
Tigriske!
Mi volt az UH-on? Hogy vannak a kis Pandúrok? Én is alig várom, hogy menjünk UH-ra, mert már majdnem 10 hete nem láttam a kisfiúnkat :cry: 2 hét múlva szeretnék menni 4D-re.
Dita!
Beszéltél már a nagyfiú anyjával?

Én ma vettem homeopátiás bogyós és orrspray-t, remélem így már tudok aludni éjszaka, mert ma is alig kaptam levegőt és kb. fél óránként arra keltem, hogy fulladok. Ráadásul egyedül vagyok itthon, így parázok is nehogy valami baj legyen (bár ma már végre édsapa is itthon alszik :lol: )
Na mostmár búcsúzok, elég volt Belőlem ennyi mára :oops:

Jó éjt mindenkinek, vigyázzatok a picikre és Magatokra!

Kép
akire79
 
 


Vicky!

Most a laptetű mit jelent :?: :?: :?: :lol:
Azért gratula Hozzá, kívánj valamit!

Kép
akire79
 
 


akire: Nem mondta a dokim, hogy a cukornak köze lenne hozzá, hogy nyílik a méhszáj. Holnap otthon már be fogom tudni venni a magnerotot, mert anyu hoz a gyógyszertárból. Ma hazafelé nagyon megfájdult a hasam alja, de nem volt kemény. Nem tudom ezek mitől lehetnek. Megint olyan volt, mintha vakbélgyulladás lenne (bár még sosem volt, de szerintem ilyen lehet). Nem bánnám, ha a bogyó erre is jó lenne. Ahogy hazaértem és ledőltem, el is múlt. Szerintem csak elfáradtak a méhszalagok, legalábbis remélem hogy csak erről van szó. Derekam nekem is szokott fájni, de csak a jobb oldalon, ahol régebben is fájt már.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Remélem azt jelenti, hogy végig bent marad a babó.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


TRIX
REMÉNY
De jó hogy jelentkeztetek, már nagyon hiányzott az írásaitok.

TRIX
Annyira cukiságosak a babók, egyet sajnálok hogy az előző oldal végére és nem a mostani elejére kerültek mert akkor pár napig ezzel indíthattunk volna ha feljövünk az oldalra.
Örülök hogy már nem fáj semmid, és a babók is jól vannak. Drukk hogy a tenyésztésben már ne találjanak semmit.

REMÉNY
Sajnálom hogy még nem alakult ki a napirend és az éjszakák ilyen sírósak, de biztosan nem fog sokáig tartani. Kitartás!
Sajnálom hogy nincs segítséged, biztosan könnyebb lenne az éjszakázás ha nappal melletted lenne vki és tudnál kicsit pihenni.

Képeket hiányolom Ádiról.

AKIRE
Csak megfáztál a hideg lakásban! Nálunk meleg van de persze így sem úsztam meg a göthöt, vagy a gyerektől kaptam el vagy az utcán. Én egyelőre "csak" köhögök, de egyik éjszaka én sem aludtam tőle annyira kapart a torkom. Én a sinupret drazsét eszem rá. Mielőbbi jobbulást neked, vigyázz magadra. Szerencsére most már két napja elég jó idő van és még egy kicsit maradni fog. Úgy jövő tavaszig el tudnám viselni! :)

dita75
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?