Új privát üzeneted érkezett!

Dongó: Igen tudom hogy ez a jelentése a nick-emnek, direkt azért választottam :)

Anikó: De jó a kép :lol: :lol: Hát ez elég egyértelmüen lány! :wink:

Csézjáng:
Én múlt hét volt genetikain és már ezen a héten megyek megint a dokimhoz, a rendelésére (a genetikai uh kórházban volt). Szóval így elég sürure sikerült...A rákövetkezö uh meg szerintem 4 hét múlva...

Most nem érek rá többet, sok a munka sajnos...Majd délután próbálok még ide benézni... :)

Kép
anicca
 
 


csezjang,
én pont a betöltött 18. héten voltam genetikain és a következő uh csak a 26. héten lenne... ha kibírnám. :) A következő orvosi vizsgálatom is akkor lesz. De az még 1 hónap... baromi messze van.
Úgyhogy én a kellemest a hasznossal egybekötve mához 1 hétre 26-án, megyek 4D-re a Csodabentbe. A hasznos része az lesz, hogy megkérem a szonográfust, kukkantson rá hüvelyi uh-val a méhszájamra, mert baromi sokat keményedek. Remélem nem néz extraperverznek, hogy a 23. héten hüvelyi uh-t fogok kérni. :oops: :D
De én abban bízom a legjobban!!

Anno, amikor az Istenhegyin voltam genetikai uh-n Flórával, Gasztonyi doki azonnal visszaparancsolt az asztalra, amikor mondtam neki,. hogy keményedik a pocak és a dokim megrövidült méhnyakat tapintott ki.... (be is voltam szarva rendesen )
Na a megrövidült méhnyak az uh szerint annyira volt "megrövidült", hogy 1,5 cm-rel volt hosszabb, mint az átlagnak. Így tök megnyugodtam és éltem az életem normálisan. :D
Szóval ha valaki olyan sokat keményedne mint én.. akkor ezt javaslom mert hasznos dolog!! pontosabb, mint a kézi tapogatás! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Sziasztok!
Hazaértünk úgy néz ki hogy fiúcska lesz!
Baromi beteg vagyok most megyek a dokihoz minden kínom van lázas is vagyok fáj a fejem tökre taknyos vagyok!
Nem tudom mi lesz velem!
Majd felrakom a képeket amiket kaptunk de én semmit nem látok belőlük!

Kép
Kép
20100310
 
 

 
 

KISFIÚ JUHÉ!!!! GRATULA!!!
heni: jobbulást. én se vagyok 100%an. bár a torokfájás elmúlt, köhögök és náthás vagyok.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dongó 2009.10.19 11:57-kor.

KépKépKép
dongó
 
 


én magánrendelésre járok 4 hetente, és akkor mindig van uh is egészen a 36. hétig.

mamacka: sztem is csak öregszünk :)

KépKépKép
dongó
 
 


Na, olvasgatva, a reakciókat a múlt heti vitáról, nem is értem, lehet, hogy félreérthető voltam.
Én csak annyit írtam, hogy szerintem nem helyes mindenre olyan biztosan ráhúzni az "agyban dől el minden" elméletet. Ennek az ellenkezőjére annyi példa van már...
Illetve azt írtam, hogy érdemes elméletben tudni arról, hogy mi minden várhat az emberre, ezért aztán végig nyugodtabb is maradhat az ember, mert felkészültebbnek érzi magát, akkor is amikor esetleg szüksége van konkrét helyzetben arra, hogy vmit megoldjon. Egy szóval nem mondtam azt, hogy előre kellene parázni. Isten ments! Én nem is tettem.
Szerintem én pont nem mondtam azt, hogy egy az igazság, sőt, hogy itt is ott is van igazság, de nem jó egyhez elvakultan ragaszkodni... Engem az már zavart, hogy annyi mindenre az volt a reakció, hogy mert ez is biztos agyban dőlt el, és mivel én agyban pozitívan állok a dologhoz, az biztos úgy is lesz, akinek meg nem úgy történt, az biztos agyban nem úgy állt a dolgokhoz... Jó, konkrétan nem ez volt kimondva, de nekem ezt az üzenetet is hordozta, hiszen nálam nem minden úgy volt, ahogy én azt szerettem volna és ahogy én azt elképzelten pozitív gondolkozással...

biribon
 
 


Hú, most nem tudlak mind elolvasni, mindjárt éhen halok, suliban voltam ma, és a héten minden nap suli, éjszaka meg ügyelet holnap és csütörtökön...

De ért ma egy nagy öröm, legalábbis nekem az: az egyik turiban találtam két kismamanadrágot az én méretemben, H&M-es bársonyt és egy Mom farmert, mindezt 450 ft-ért darabonként, kifogástalan állapotban! Húúú, tegnap este pont azért voltam elkeseredve, mert már átalakítani sem tudom a nadrágjaimat, mert egyik sem jöbn fel a seggemre, igencsak megnőtt, vagy azelőtt volt nagyon kicsi :P Szóval most ennek nagyon örülök, nadrág probléma megoldva, még két kismamapulcsit is találtam, szóval tökéletes ez a mai nap.


Biribon, nem voltál félreérthető, és ne rágódj ezen. Ha te nem úgy gondolod, azzal nincs semmi baj, mint ahogy azzal sincs, hogy én úgy gondolom. És valóban nem neked szólt az amit írtam, egyáltalán, de te valamiért nagyon magadra vetted....ehhez nincs hozzáfűznivalóm.

Kép

Kép
ktouch
 
 


Ktouch! Amit magamra vettem, azt szerintem elég konkrétan a rád reagálóknak címezted...
Az agyban dől el dolgokat tudom, hogy nem rám írtad, nem is vettem magamra, csak elgondolkoztam rajta, hogy ilyen egyértelműnek én nem látom ezt a dolgot...

biribon
 
 


Sziasztok, jó pár napja nem olvastalak Benneteket, mert lefoglalt a vizsgákra készülés. Szerencsére túl vagyok rajta és jelessel végeztem! Büszke vagyok magamra... :lol:

Érdekes volt olvasni a véleményeket, szerintem senkinek sem szabad magára vennie a másik kinyílvánítását, egyértelmű, hogy senki sem a másik kárára nyilatkozik ezen a fórumon. Jó lenne megtartani ezt a sokoldalú, sokszínű társaságot, hiszen minden oldalról hasznos információkat olvashatunk. Én részemről örülök mindegyiknek... :)

Rólam csak néhány szót, mert változás sok nincs: minden rendben van, Tücsök mozog már rendesen, jövő hétfőn megyek ismét dokihoz a szokásos ellenőrzésre. Remélem addigra meglesz az amnio eredmény is!

Rengeteg munkám van, így a következő napokban sok feladat vár rám. Nagyon várom, várjuk a párommal a hétvégét, mert elutazunk a Mátrába a hosszú hétvégére. Sajnos az időjárás nem lesz kegyes, ahogy így látom az előzeteseket, de majd kitalálunk valamit... :wink: :roll:

És még egy: mától már én is visszaszámlálok!!! HURRÁ!!! :lol:

KépKép
stike
 
 


Igyatok rooibush teát:


Fogyasztása és az egészség

A jellegzetesen vörös színű rooibos tea íze édeskés, kevésbé kesernyés. Nincs benne koffein, így egész nap ihatjuk - és gyerekek is fogyaszthatják. Ásványi és antioxidáns anyagokban gazdag. Szabályozza a vese és epeműködést, oldja a görcsöket. Aktivizálja a zsíranyagcserét, optimalizálja a gyomorsavszintet. Megszabadít a hordóhastól.
Mivel kevés polifenolt tartalmaz, jól bírja a hosszú állást, nem fog megkeseredni. Sok benne a C-vitamin, ezért fogyókúrák kiegészítéseként is kedvelt, segíti a zsírégetést. Mangánt, kalciumot, magnéziumot és vasat is nagy mennyiségben tartalmaz, ezért kismamáknak is kifejezetten jó.
A rooibost külsőleg és belsőleg is alkalmazzák gyógyításra. Külsőleg elsősorban bőrbetegségek kezelésére hatékony, használják az ekcéma és a pikkelysömör kezelése során, de pattanásos bőrre is alkalmazzák. Dél-Afrikában a bőrallergiás gyerekek rooibos-fürdőt kapnak. A kozmetikai ipar is kedveli. Számos rooibost tartalmazó krémet, lemosót vásárolhatunk.

Kép

Kép
ktouch
 
 


És a film második része, aki ne találta meg:

http://indavideo.hu/video/Elet_az_anyamehben_2

Anikóóó, gratulálok a kislányhoz!!!

Kép

Kép
ktouch
 
 


Heni,
Gratula az újabb kiskukishoz!! :D Amúgy minden rendben volt? Méhszájjal mi a szitu?

Képzeljétek... olyan csalódott vagyok.
Elvittem Flóra kinőtt téli cuccait használtbabakereskedésbe. Őszintén mondhatom, hogy kivételesen gyönyőrű, szinte vadi új ruciai voltak. De valami katasztrófálisan, döbbenetesen szemérmetlenül kevés pénzt adtak érte!!! :cry:
Pl volt egy csodaszép, vastag téli Zara zsákja, igazi szörmekapucnival, akár kezes lábast is lehetett csinálni belőle egy zipzárral. Az extrasznob anyósom vette neki 14 ezer Ft-ért, kb 3x volt rajta.
Na ehhez képest kemény 2000 Ft-ért vették be. :cry: :cry: :cry:
A fele cuccot vissza is hoztam, mert egyszerűen nem volt szivem otthagyni ennyi pénzért. Lehet mégis ráveszem magam, hogy egyenként lefotózom a cuccokat és felteszem a netre.

Amúgy tényleg nagyon ajánlom mindenkinek a XIII. kerületben (Tátra u. 20 ) lévő Pöttöm Pannát (használt gyerekcucc, ) . Hihetetlen sok és csúcsszuper cuccaik vannak!!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Sziasztok!

Végre megvolt az UH, szerencsére minden rendben a Picurkával a doki szerint is. :) Az UH minősége nem volt valami jó, túl sokat nem láttunk, na meg persze se kép, se semmi. :( De legalább láthattuk őt végre egy rövid ideig! :D

Sajnos a babuci nem mutatta meg magát, a doki nem látott semmit, mert medencevégű fekvésben volt. Úgyhogy egyenlőre még mindig semmi biztos nincs, hogy rózsaszín, vagy kék lesz-e a csík a tábliban. :roll: Pedig azt hittem, ma végre kiderül... De szerintem majd kb. 4 hét múlva elmegyünk 4D-re, ott már remélem addig nézik, amíg ki nem derül!

Leírnám, milyen eredményeket írtak a papírra. Légyszi, aki ért hozzá, kommentálja, hogy a méretek jók-e ebben a korban (19 hét 3 nap).

Esetleg meg tudja írni valaki, mi volt az az internetcím, ahol terhességi kor szerint meg lehetett nézni, hogy megfelenek-e a baba méretei a korának? Valaki még régebben írt egy ilyen címet, de már nem tudom, hol keressem!
Előre is köszi!

És akkor az eredmény:
Magzat medencevégű fekvésben
BPD: 44 mm, HC: 160 mm, AC: 135 mm, FL: 30 mm.
Négyüregű szív, ritmusos szívműködés, épnek imponáló koponya és gerinc.
Ép hasi és mellkasi szervek, ép rekesz.
Ép, hiánytalan, hosszú csöves csontok.
Jó hólyagtelődés ábrázolódik, gyomortelődés sejthető.
Magzatvíz mennyisége átlagos, placenta a fundusban tapad :arrow: EZ MIT JELENT? TUDJA VALAKI?
Magzati malformatiora utaló UH jel nem látható.
:D :D :D

Na megnézem, miket írtatok azóta!
Üdv mindenkinek!

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


FIÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ

KépKépKép
dongó
 
 


Dongó!
Ti hova mentetek és hányra? Én Sote II, 11:15 h.

Honey!
Hát amint írtam, sajna részemről még nincs meg a szín a táblihoz... :roll:

Anikó!
Remélem már jobban vagy! Aranyos az UH-s kép!

Mamacka, Honey!
Mi ez a hasbaszúrós téma? Ezek szerint valamit kihagytam olvasáskor? Megírnátok, miről van szó? Köszi!

Én még ilyen görcsölést nem tapasztaltam, nekem csak a zsibbadás, meg a lüktetés van, de az egyre gyakrabban. :shock:

Heni!
Nahát, újabb fiúcska! :) Gratulálok!
És jobbulást Neked!

Ktouch!
De jól kifogtad a ruhavásárlást! Irigyellek!
És köszi az újabb film linket!

Stike!
Gratulálok a szép vizsgához!

Volt valaki még közületek Bababörzén?
Szép estét!

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


Dongó!
De jó, hogy Te már tudod! Gratulálok Neked is! De most nézem a vonalzódat, Te még be sem töltötted a 18. hetet? Ilyen korán is lehet menni a genetikaira?

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


dizzy: én a jános kórházba megyek afpre holnap. magánrendelésre, meg a dokimhoz. 12. ker.

KépKépKép
dongó
 
 


ez nem a genetikai volt, az nov. 16-án lesz.

KépKépKép
dongó
 
 


Dizzy!

Az enyémek ilyenek:

BDP: 45 mm
HC: 159 mm
AC: 137 mm
FL: 31 mm
HUM: 29 mm

Becsült súly: 287 g

És erre a doki azt mondta, hogy tökéletes méretek a korához képest. Mivel szinte egyformák a te adataiddal, így szerintem minden a legnagyobb rendben van.

A placenta a fundusban nagyon jó helyen van, messze van a méhszájtól, a hátsó falon (nekem is).

Kép
Kép
detty74
 
 


Dongó!

Gratulálok!!! Főleg ahhoz, hogy már tudod. :)

Kép
Kép
detty74
 
 


Dongó
Mármint nektek?

Gratulálok!

Most már lehet énekelni:
Egy boszorka van....




Honey

Miért nem akartad ide feltenni? Közülünk lehet valaki szívesen megvette volna. A másik fórum a babaszoba! Én ott sokmindent eladtam már. A legjobb ha a csevegőben nyitsz egy külön topikot a cuccaidnak, majd az apróhirdetésnél már csak a linket kell betenned! Érthető, hogy csak annyiért vette be.... szerintem még jól is jártál a használt boltok árait ismerve... hiszen ő sem adhatja sokkal többért és valamit nyernie is kell a bolton! Ha anyukának adod el akkor több marad.



Biribon
Ne vedd ennyire a lelkedre... nem is tudom mit mondjak....
Nem akart téged senki megbántani. Valóban sokminden a fejben dől el de én ezt talán úgy fogalmaznám, hogy sok múlik a hozzáálláson, a lelki felkészülésen, de vannak olyan helyzetek ahol mindez kevés! Senki nem vonta kérdőre, hogy valóban megtettél-e mindent! Nincs miért rosszul érezd magad!
Virtuális ölelés! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Kép

íme, jeromos!!!!

(én is úgy jöttem ki a nőgyógyásztól, h egy boszorka van...!!!) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKépKép
dongó
 
 


Dizzy
A fotók amiket feltettünk illetve belinkeltünk!

Lennart Nilsson
Kép

http://parallelsthroughimage.com/?p=675

Ő egy fotós aki 30 éve fotózza a magzati életet.
Az eljárás pedig, hogy a kamerát egy tűvel bevezeti a az anyaméhbe.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Én már olyan régen voltam dokinál... a 12 hetesen és a 20.hetet is betöltöm mire legközelebb megyek... :(

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Mamacka! Abszolút együttérzek: én is a 12. héten voltam uh-n, és most csütörtökön megyek.. Már alig várom! :)

Honey! Jó, hogy írtad, hogy nézessem meg a nyakcsatornával mi a helyzet. Nekem nincs nap, hogy ne keményede többször is a hasam.. Meg kell nyugtassam magam, rá fogok kérdezni. Ehhez muszáj a hüvelyi uh? A régi dokim hasival nézte mindig.

Ktouch: jó, hogy emlékeztettél a rooibos teára. Szívesen innék valamit reggelente a víz helyett, de koffeines dolgokat nem akartam. Emlékszem, egyszer, amikor még Danit vártam, anyósom adott valami iszonyú fekete teát. Szegény baba a pocakomban órákon át rugdalt, én meg még este sem tudtam sokáig elaludni tőle..

Heni, Dongó! Hatalmas gratula a kispasikhoz!! :D :D

Stike! Neked pedig gratuláció a szép eredményhez! :D

Őssejt: mi levetettük Daninál. Pénzügyi okokból is fontolom, hogy nem vetetem le mégegyszer, és azért is, mert szegény újszülött addig meztelenül kell "élvezze" a környezet hőjét, ez a szülőszobában határozottan hideg volt az én esetemben, és Dani utána sokáig nem tudott megnyugodni. Nem ilyen érkezést szeretnék ketteskének. De ugyanakkor meg mégis gondolkodom ezen a köldökvéren..

Kép

Kép
monccs
 
 


Dongó!
Bocs, akkor félreértettelek! Reméljük minden ok lesz a vizsgálatokon! Nagy drukk! Nagyon édi a kiskrapek az UH képen! :) Akkor Ti focicsapatra gyúrtok? :lol:

Detty!
Köszi az infókat! :) A HUM a felkar hosszát jelenti? Nekem sem ezt, sem súlyt nem írtak a papíromra sajna. :( Viszont a doki tök szimpi volt. Ujvári Elemér. Ismeri valaki?
Bocs, a privit csak holnap válaszolom meg!

Mamacka!
Neked is köszi az infót! Hát ez nem lehet semmi! Nem túl veszélyes ez? Szerintem ez olyasmi lehet, mint az amnio, nem? És annak meg ugyebár van vetélési kockázata, bár kicsi. Vagy rosszul gondolom, hogy ez hasonló? Egyébként lenyűgöző.

Lányok, nekem is örökkévalóságnak tűnt ez a 7 hét, amiíg nem láthattuk a picit. De mióta voltunk dokinál, olyan boldog vagyok! :D Úgy örülök neki, hogy minden rendben volt, azóta fülig ér a szám! :D

Tudtok ajánlani nekem olyan helyet, ahova érdemes elmenni babamozira, 4D-re? Az árak is érdekelnének, hogy kb. mennyire számítsunk? Állítólag a 24. hét körül érdemes menni.

Na jó éjt mindenkinek! :wink:

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


monccs,
én úgy tudom hasival nem tudja teljes hosszában megnézni a méhnyakat. Tehát pont a külső méhszájat nem látja, illetve a hosszúságát sem tudja megmérni.

mamacka,
2 okból nem tettem fel ide. Irgalmatlan mennyíségű cuccról van szó! ( 2 db hatalmas 120 L-es zacskónyi cucc csurdultig megtötve ) És én nagyon lusta vagyok egyenlőre lefotózni egyenként a kis ruhákat.
A másik pedig, hogy 1-2 rugitó és csini rucitól eltekintve nem nagyon tudnátok használni, mert pont ellentétes évszakban született a lányom, mint az itteni babák . Tehát pl. a 3-6 hónapos méretű sízsákkal nem igazán tudtok itt mit kezdeni majd augusztusban, mint ahogy a fodrosbodros spagettipántos nyári ruhával sem, januárban. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Ja, megtaláltam a címet, ahol meg lehet nézni a magzati méreteket a hétnek megfelelően:

http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html

És itt is jó dolgokat találtam:

http://www.szuloklapja.hu/baba/body/cik ... kess%E9gek

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


Monccs!

Nem mondod, hogy be sem takarták Danit? Nálunk semmi ilyen nem volt, Alexát így is bebugyolálták, és Csabi tartotta addig, amíg megoldották a levételt. Egy kicsit meg is ijedtem, mert én nem is hallottam sírni. Később mondta Csabi, hogy felsírt, de olyan rövid ideig, hogy az valahogy kimaradhatott nekem. És utána egyből rám tették, de az egész nagyon gyorsan történt (vagy legalábbis nekem gyorsnak tűnt). Meg nálunk elég meleg volt a szülőszobán, igaz, én utána rettentően vacogtam (alig bírtak összevarrni), de csak mert alig volt vérnyomásom.

Kép
Kép
detty74
 
 


Hát tényleg ebben a topikban egyre nagyobb a fiúk aránya. Lehet, hogy ma már mi is megtudjuk a nemét. Ma megyek magánba genetikai UH-ra, és ez 4D is egyben.
A kórházba csak a 19. héten csinálnak ilyen vizsgálatot.

Aniko

Elküldenéd a két Békéscsabai kismamabolt címét mégegyszer, hétvégén utazunk oda, és szombaton délelőtt elmennénk venni nacikat. Köszönöm

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Sziasztok!
Még jó hogy a lábgörcsöm meg a múltkori hasfájásom elmúlt, jöhet a következő.
Azt hiszem, hogy nálam ez most már nem sima orrdugulás. Tiszta takony vagyok. Az orromat csöpögtetni persze nem mertem, meg úgy voltam vele az elején, hogy majd elmúlik, ezért ráment az arcüregemre szokás szerint. Az éjszaka már nagyon fájt az arcom meg a fejem is. Napközben megpróbálom csak a tengeri só oldattal csöpögtetni, de éjszakára kell egy-egy csepp rendes orrcsepp is.
Na meg gőzölés, infralámpa. Egyébként ismeritek a Polar Bear Brand nevű cseppet? Olyan mint a kínai balzsam, amit fejfájásra szoktak használni, csak illóolaj változatban. (Patikában vagy dm-ben lehet kapni, de a patikában olcsóbb.) Nagyon jó orrdugulásra és gőzölésre is. Szóval én kamillával és illóolaj keverékével gőzölök.
De látom mások is taknyosak rajtam kívül, de legalább nekem lázam nincs, legalábbis még nincs.
Szabccsi!
A Bima üzletház az Andrássy út 32. alatt van, a Csaba Center főbejáratával szemben. A másik kismamabolt a Luther utcán van, pontosan nem tudom, hogy hány szám, de nem hosszú az utca, biztosan megtalálod.
Heni, Dongó! Gratula a kisfiúhoz! Csak férfi uralom lesz itt! :D

Kép
aniko20
 
 


Ja, Dongó! Jó az uh kép! Látom ő is megpróbálta takargatni az arcát, mint a mi babánk.
És képzeljétek a mellső fali lepényből hátsó fali lett! A doki szerint kicsit fordult a méhem.

Kép
aniko20
 
 


Anikó!

Nekem is fordult a méhem, ugyanúgy, mint Neked!

Az illóolajos cuccokkal vigyázni kell, mert terhesség alatt nem jó mindegyik. Pl. a fejfájásos Polar Bear-t nem szabad használni. A tájékoztatón is rajta van, és a gyógyszerész is mondta.

Kép
Kép
detty74
 
 


Dizzy!

Igen, a HUM a felkar hossz. Nekem azért van rajta ez is, meg a súly is, mert ezt a MDK-ban mérték, és ott rajta van. A klinikai papírom nem is tudom hol van, ott nem néznek ennyi mindent. Még akkor sem, ha a saját dokim nézte meg a babát, és kicsit tovább is tartott, mint másoknál (bár én már alig vártam, hogy abbahagyja majdnem szóltam is - mert Alexa annyira ordított).


Honey!

Miért nem teszel egy képre több ruhát? Talán a Vaterán láttam ilyen "csomagokat". Olyanokat, amiket együtt lehet hordani (pl. szoknya pólóval), vagy amik színben illenek egymáshoz, ilyesmi. Könnyebb a fényképezés, és azért be lehet azonosítani a ruhákat is.

Kép
Kép
detty74
 
 


mamacka,
2 okból nem tettem fel ide. Irgalmatlan mennyíségű cuccról van szó! ( 2 db hatalmas 120 L-es zacskónyi cucc csurdultig megtötve ) És én nagyon lusta vagyok egyenlőre lefotózni egyenként a kis ruhákat.
A másik pedig, hogy 1-2 rugitó és csini rucitól eltekintve nem nagyon tudnátok használni, mert pont ellentétes évszakban született a lányom, mint az itteni babák . Tehát pl. a 3-6 hónapos méretű sízsákkal nem igazán tudtok itt mit kezdeni majd augusztusban, mint ahogy a fodrosbodros spagettipántos nyári ruhával sem, januárban. Confused


Szerintem akkor is érdemes lenne lefotózgatni!
Tedd fel a csevegőbe a babaszobán és linkeld be az apróba. Így jobban jársz majd anyagilag!

Most csak elég a télieket fotózni, nyáron a nyáriakat így nem egyszerre kell nekiesni a nagy mennyiségnek.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Detty!

Köszi az infót, de a Polar Bear-t miért nem lehet használni? Én nem találom a tájékoztatóján, és csak eukaliptusz, borsmenta és kámfor van benne. De akkor megkérdezem inkább én is a patikában.

Kép
aniko20
 
 


Most találtam rá a neten:

A terhesség kilenc hónapja alatt kerülendõ illóolajok (vérzésmegindító tulajdonságuk miatt):
ánizs, bazsalikom, boróka, borsmenta, ciprus, fahéj, izsóp, kakukkfű;, kámfor, majoranna, mirha, borsfű, rozmaring, szegfűszeg, szerecsendió, tárkony, zsálya.

Pedig én eddig fejfájásra is ezt használtam, nem gondoltam, hogy árthatok vele. És tessék...
Csak akkor ne legyen beteg az ember, amikor terhes. :cry:
Most oscillococcinumot vettem, azt ajánlották, állítólag nagyon jó, majd meglátjuk.

Kép
aniko20
 
 


anikó: szopja az ujját :)

KépKépKép
dongó
 
 


Dongo
Jeromos csuda helyes kisfickó!

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Dongó! Igen, látom, mi meg nem tudtuk eldönteni az uh-n, hogy az ujját szopja, vagy a szemét takargatja. :D

Kép

Kép
aniko20
 
 


De jó kis képek! ...mi még olyan sokára látjuk... :(

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Sziasztok!
Én főleg 2010 áprilisiba szoktam írogatni, de látom itt is van most olyan téma ami engem is érint!

Hát sajnos én is nagyon megfáztam! :( Nagyon el van dugulva az orrom, néha felszakad és akkor sok váladék jön ki belőle, és nekem is húzódik az arcüregemre! :( Mi voltunk tegnap kórházban, mert görcsöltem egész hétvégén, és mondák, h lehet, h a megfázástól van ez is! :( Kaptam antibiotikumot! Most azon filozok, h kezdjem ezt bevenni, vagy próbáljam meg nélküle.... Szerintetek?
Meg mondta a doki, h estére, ha nagyon nem kapok levegőt, ebben az esetben használjak nasivint, pár alakalom nem árt!

Jobbulást azoknak akik meg vannak fázva!

Kép

Kép
csnixi
 
 


én is kaptam amtibiotikumot mert lázas is lettem aktil duo-t kell szednem én isnkább beszedem nehogy jobban beleessek

Kép
Kép
20100310
 
 


Én nem vagyok lázás! Szóval nagyon nme tudom, mi legyen...... :S

Kép

Kép
csnixi
 
 


Csnixi!

Én sem vagyok lázas, ezért gondoltam, hogy megpróbálom antibiotikum nélkül. Ha dokihoz megyek, biztos azt ír fel.
Most próbálkozom alternatív gyógymódokkal: sóoldat orcsepp helyett, kamillás gőzölés, infralámpa, oscillococcinum.
Szerintem amíg nem lázasodsz be, és bírod a gyűrődést, nyugodtan próbálkozz mással, de amint lázad lesz, azonnal lázcsillapító és antibiotikum, mert az már veszélyes!

Kép
aniko20
 
 


Újabb kisfiúk!! Gratula! :D

Ezen a hétben csak olvasóüzemmódban vagyok, de azért próbálok néha-néha valamire reagálni is :)

Szép napot mindenkinek - állítólag holnaptól már szebb idö lesz!

Kép
anicca
 
 


Ja és holnap leszek 20 hetes :shock: Hihetetlen hogy repül az idö :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anicca 2009.10.20 11:31-kor.

Kép
anicca
 
 


Most volt nálama védőnő, j[url]l meglepett, mert tegnap felhívtam, h mit csináljak, erre ma benézett hozzám, h megnézze, hogy hogyan vagyok! :) N[/url]agyon ari volt!

Megbeszéltük, h jobb ha most beszedem az antibiotikumot, mert az alhasi fájdalom kisebb húgyúti fertőzés is lehet!

Úgyhogy beszedem!

Aniko20:már egész hétvégén probálkoztam mindenféle homeos cuccal, sajni nem nagyon segítettek! :( Remélem neked fognak, mindenkinél másképp hat!

Kép

Kép
csnixi
 
 


HA egyébként nem vagy rá érzékeny, a penicillin alapú antibiotikumok nem ártalmasak a babára.

Anikó! Én a kámfortartalom miatt tudtam, hogy nem szabad, de a borsmentában is lehet valami. Ettől függetlenül létezik egy Migrastick nevezetű izé fejfájásra, ami szintén tartalmaz kis mennyiségben borsmentát (kámfort nem), azt szoktam olyankor használni, amikor egyébként már csak a tapéta lekaparása marad az egyetlen gygymód a fejfájásra. Lekopogom, de pénteken fájt utoljára nagyon a fejem, azóta csak mértékkel.

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty74: Hát sajni penicillin érzékeny vagyok, szóval Zinnatot írt fel a doki, azt mondta, h ezzel sem lesz semmi gond!

Kép

Kép
csnixi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: