Új privát üzeneted érkezett!

Szép napot kismamik!!!
:)

Biztosan jók a terhesvitaminok, de én mégsem szedem, igyekszem inkább jól táplálkozni, szerintem az élelmiszerből a legjobb a szükséges anyagokat pótolni. Ezt figyelembe veszem, és eddig nem volt semmi gondom, és szerintem a babának is jut bőven....ez az én utam :). Viszont folsavat szedtem, emellet meg még a kalcium, magnézium kivétel, ezeket szedem hébe -hóba, csak komplex vitamint nem, (meg még esetleg vasat, de azt is inkább céklatabletta, meg természetes gyümölcssűrítmény alakjában), de természetesen, ha úgy érzem, kell majd, akkor fogok.
Kedves ismerősöm is vega, ő sem szedett semmit pluszba, hanem jól táplálkozott, arra nagyon odafigyelt, babája egészséges....
Kíváncsi vagyok, a mostani vérkép majd mit mutat, az első tökéletes volt :)

Kérdeztem anyukámat, de ő annak idején, Erdélyben, a román kommunizmusban nem nagyon szedett sem folsavat, sem vitamint, nézte is, hogy miket szedek be :) És sem nekünk (az öcsémmel) sem neki nem volt semmi bajunk, nem is voltam beteges, influenzás is ritkán. Erős, immúnis szervezetem van, és emiatt nem aggódom.
Mindenki a saját lelkiismerete szerint cselekedjen, mert biztosan az a jó neki, nincs recept, mindannyian mások vagyunk, olyannyira, hogy még a színeket is másként látjuk :D

(Azt már észrevettem, hogy én kicsit másként gondolkodom, mint az átlag, ezért nem csak itt, többször vitába keveredem a másként való életfelfogással..., ezt nézzétek el nekem , kérlek!)



Dongó, jó az a három pont, amit felsoroltál!! :)

Kép

Kép
ktouch
 
 


Biztos ismeritek már, de ha mégsem,nagyon jó intrauterin képek:
http://www.lennartnilsson.com/child_is_born.html

Kép

Kép
ktouch
 
 


Sziasztok!

Én is utálom a spam-eket, de most arra vetemedem, hogy megosszak veletek egy linket, a saját oldalam, ahol próbáltam összeszedni sok hasznos információt kismamiknak:

http://kismamaknak.hu

További jó pocakosodást, kellemes várandóságot!

Kép
Kép
Kép
aida
 
 

 
 

Alig bírtam visszaolvasni mindent, én persze mindent elfelejtettem, amit írni akartam.

Szerintem is sok igazság van mindkét oldal véleményében, viszont pontosan tudom, hogy Biribon és Honey mire gondoltak, és mit érezhettek. Mintha magamat olvastam volna. Én Alexa születése után olyan depressziós lettem, hogy jó pár hétig (hónapig) jártam pszichológushoz, akinek ez a szakterülete. Mivel amúgy is hajlamos vagyok a depire, és öngyilkossági hajlamom is van, tudom, hgy esélyes vagyok hasonlóra most is, főleg, hogy a stressz és a feszültség is nagyobb lesz. Nehogy félre értsetek, nem ezt sulykolom magamba, de 35 év alatt megismertem már magam, és tudom, hogy benne van a pakliban. És nem hiszem, hogy csak a pozitív gondolkodás, és az "agyban dől el minden" teória erre megoldás lenne. Nem hiszem, hogy a hormonokra agyilag lehetne hatni, márpedig nekem többször is a szerotonin-dopamin egyensúly felborulása okozta a depit, és csak gyógyszerrel tudták beállítani.

Vitamin: én még mindig szedem az Elevitet, igaz, sokszor elfelejtem. Alexával végig szedtem, mégsem lett óriásbaba. Nincs időm, kedvem, lehetőségem az evéssel annyit foglalkozni, amennyit kellene, ezért szerintem nekem és a babának is ez a legjobb. Egyébként én is úgy tudom, hogy a baba elszív mindent, és a kiegészítés elsősorban az anyának kell, de ha a fordítottját állítják, az sem lenne hülyeség. Nem tudom. Az én lelkem megnyugszik, hogy szedem, és nekem ez a jó. Ja! És kétnaponta (ha nem felejtem el) szoktam szedni az Immunot (akkor viszont az Elevitet nem), amiben a vitaminokon és ásványi anyagokon kívül LGG (vagy mi) van, ami az immunrendszert erősíti. Nekem tavaly ajánlották, amikor Alexa megszületett, és féltem, hogy elkapok valamit. A férjem hazahozta az influenzát, és én nem kaptam el, úgyhogy lehet benne valami.

Honey! Flóra tündéri!!! A babakocsit szülinapjára kapta? Mi is hasonlót szeretnénk Alexának, mert nagyon járni akar, de egyedül még nem megy. Én viszont nem tudok vele egész nap kolbászolni, mert a hajlongástól fáj a hasam. Ezt viszont tologathatná órákon át.
Alexa is 9-kor fekszik, de ő 7 felé felébred, és utána fél 9 vagy 9 felé alszik még egy órát. Utána meg 1-től 3-ig még kettőt. Szerintem semmi baj nincs a 9 órás fektetéssel.

Dongó! A fejfájásodat átérzem, nekem is fáj, hetente több napot is. Ja! A tegnapi UH 4D is volt, mégsem tudnak biztosat mondani. De most már tényleg nem érdekel, egyszer úgyis kiderül. A "minden változik" elméleteddel pedig tökéletesen egyetértek.

És mi vetetünk le őssejtet, a nagyszülők segítségével ki tudjuk fizetni. Sajnos a legjobb barátnőm sok évvel ezelőtt meghalt leukémiában, és őt pl. megmenthették volna ilyen módon. Nem vagyok biológus, és nem értek hozzá, de ha van esély arra, hogy egyes egyébként súlyos betegségeket meggyógyítsanak az őssejtek segítségével, akkor szeretném megadni a gyerekeinek ezt a lehetőséget. Mi a sejtbanknál csináltatjuk, Alexáét is velük csináltattuk és tényleg profik. Ráadásul szimpatikus volt, hogy Európában 2 helyen (az hiszem, Brüsszelben és Hollandiában - a városra nem emlékszem) tárolják az őssejteket, a teljes biztonság miatt.

Bocsánat, kicsit megint hosszú lettem.

Kép
Kép
detty74
 
 


Igen, az őssejtlevétel nagyon jó találmány! D nekünk sajnos arra nem futja....Reméljük a legjobbakat, aki viszont tudja, az vetesse le szerintem is :), életet menthet, ugye.

Kép

Kép
ktouch
 
 


én úgy tudom, h az a mennyiség, amit le tudnak venni, kb 7 éves korig megfelelő mennyiség. tehát, ha a betegség felnőtt koban fordul elő, már semmit nem ér.
a barátnőmék le vetették és direkt olyan szerződést kötöttek, h évente hosszabíthatják a tárolást, pont, h ne kelljen 20 évet kifizetni, mert 7 év után nincs nagyon értelme a tárolásnak.
meg azt is hallottam, h azt a mennyiséget csontvelőből is simán le tudják szívni, szóval baj esetén onnan is lenyerhető.

mindezek fényében, mi tuti nem vetetejük le.

KépKépKép
dongó
 
 


Nos, egy új szempont, erről (amit Dongó ír) nem is tudtam ugye , nem is foglalkoztam a témával :)

Kép

Kép
ktouch
 
 


Sziasztok!

Igyekszem visszaolvasni, most csak dióhéjban arról, amiért nem jöttem az elmúlt 2 hétben!
Szóval, amint akkoriban írtam, vacak lett az afp-m, nagyon alacsony (minden terhességemnél az volt). Megkaptam a szokásos beutalót a genetikára, de csak 22-ére kaptam időpontot, így a dokim gyorsan intézett nekem soron kívűl egy genetikai tanácsadást (Down-szűrést) Hajdu Krisztina dr.-nőnl, az Istenhegyi úton. Ott kiderült, hogy minden ok., a baba legkisebb látható porcikáját is átnézte a dr.-nő és megerősítette, hogy igen, kisfiút várunk! Leesett a kő a szívemről, de közben keményedni kezdett a pocakom, egyre sűrűbben. Dokim megvizsgált, az eredmény. megrövidült a méhnyak! Napi 3x1 Magnerotot szedek azóta, de valószínű az afp körüli idegeskedés hatására a vérnyomásom is felment. Dokim előírt egy toxo-rutin vérvételt, hogy kizárja a toxémiát, ott szerencsére minden rendben lett. Vett le hüvelyi tenyésztést is, mert az is okozhatja a keményedéseket. Eredmény: A Magnerot nem csökkentette a keményedések számát, de, hála Istennek nem romlott a méhnyak, méhszáj állapota sem. A tenyésztés eredménye viszont pozitív, úgyhogy most antibiotikum kúrán vagyok+ Dalacin krém ( ez hatásos szokott nálam lenni, sajna visszatérő vendég nálam a Streptococcus). Közben sorra lebetegedett mind a 4 gyerekem, 39.5 fokos lázzal, nagyon rosszul voltak, a lázat meg nagyon nehezen lehetett csak kissé csökkenteni. Közben a férjm 3 héten belül másodszor is elutazott egy többnapos külföldi auditra, ha nincsenek a nagyszülők, nagy bajban lettünk volna. Mire a párom hazaért, én is elkaptam a betegséget a gyerekektől, eléggé vacakul éreztem magam. A torkom most is eléggé fáj még, de a gyerekek már jól vannak, úgyhogy ideértem végre egy kicsit.
Nagyon van mit visszaolvasnom, bocsánat, hogy én meg kisregényt írtam, de, ha valahogy vissza akarok kapcsolódni, Nektek sem árt tudni, hogy nálunk mi újság!
Na, lépek olvasni!

Márti
borossné becz márta
 
 


Minyu!

Megtennéd, hogy átírod nekem a tábliban a kiírás napját? A hivatalos most doki bácsim szerint a március 6. (szerencsére figyelembe veszi, hogy június 13-án fogant a babánk) Egyébként meg ő is és én is sejtjük, hogy a szülés inkább február 26-28. körül lesz majd...

Márti
borossné becz márta
 
 


Márti, szívesen olvasom, mik történnek veletek, ezért ne kérj elnézést :D Kitartást és jobbulást!! Nem lehet könnyű :) És gratula a kisfiúhoz, nahááát, mennyi fiúúúú :D

Kép

Kép
ktouch
 
 


Márti jobbulást!

Nehéz lehet! :(

Detty
szoktam szedni az Immunot (akkor viszont az Elevitet nem), amiben a vitaminokon és ásványi anyagokon kívül LGG (vagy mi) van, ami az immunrendszert erősíti.

Ez is kifejezetten kismamáknak van? Vagy mi ez pontosan?

Ktouch
Nem gondolkozol furcsán, de különbözőek vagyunk! Szerintem az a csoda, hogy szót tudunk érteni! :) Remélem ez a csapat összetartóbb lesz mint a két évvel ezelőtti :shock: :roll:
A négy évvel ezelőtti viszont olyan jó kis csapat lett, hogy velük azóta is összejárunk.



Mi voltunk a bababörzén de valami rettenet volt... tök feleslegesen fizettem ki a belépőt.
A honlap alapján bátorkodtam elvinni a nagyfiamat... gondolhatjátok mit tudtam így megnézni ... semmit... (úgy volt, hogy az apja is jön de végül módosult a terv)
De ő legalább lovagolt, ugróvárazott, futkosott, állatot simogatott.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Ktouch
Köszi a linket!
Nekem megvan a könyv!
Ha a National Geographic boltjában veszitek akkor előfizetői áron van! Gyönyörű felvételek! És hihetetlen, hogy már 30 évvel ezelőttiek!

http://www.geographic.hu/index.php?act= ... ia&id=3767

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Detty
Az immunerősítő engem, is nagyon érdekelne.
Hiába eszek elég vitamint, mindent elkapok mióta terhes vagyok.
Párom szerint ennyi vitamintól már vitaminmérgezést lehet kapni amennyit én eszem! :)

Őssejt, szerintem is nagyon jó, de keret az nálunk sincs rá, és az az igazság, hogy tényleg csak bizonyos betegségenek segít, bizonyos ideig.

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


márti: nagyon durva, amiket írsz! nálatok így most hogy alakul a fiú lány arány? örülök, h a babád rendben van az szuper! ez a lényeg! pihenj most többet, ha lehet! teljesen átérzem a beteg skacok, férj dolgozik cuccot, nem egyszerű.

immuno sztem a =multi tabs immuno multivitamin, legyengített bacikkal. általános multivitamin. gyógyszertárban kapható.
itt látható: http://www.pirulapatika.hu/000008549/adatlap

KépKépKép
dongó
 
 


Nagyon szívesen.

Most néztem meg az első részt:

Élet az anyaméhben (eddig csak az állatosat láttam), aki még nem látta:

http://indavideo.hu/video/Elet_az_anyamehben_1_resz

Kép

Kép
ktouch
 
 


Szóval az is érdekes, hogy szabcsi annyi vitamint szed, mégis "betegeskedik", szóval valószínű, ez is egyénfüggő :)

Kép

Kép
ktouch
 
 


Igen, ahogy Dongó írta, a Multi Tabs Immuno-ról írtam, nem kifejezetten kismamáknak van, de amikor Alexát szültem, a gyógyszertáros, akivel nagyon jóban vagyok, azt tanácsolta, hogy az Elevit helyett télen szedjem inkább ezt, mert jobban hat a betegségek ellen. És annyi lehet benne, hogy egyész télen még meg sem fáztam, pedig általában nem húzok ki egy telet arcüreggyuszi nélkül, de most nem volt semmi.

Nekünk egy elég részletes tájékoztatást adtak az őssejt felhasználással kapcsolatban, és eszerint akár nekünk (a férjemnek és nekem) is segíthet, persze, ha egyezik a megfelelő génállomány, pedig jócskán túl vagyunk a 7 éven. A barátnőmön pedig a csontvelőből levett sejtek nem segíthettek, neki csak az "eredeti" őssejt lett volna jó. A sejtbank mostani tájékoztatója szerint (kaptunk az UH-n) a köldökzsinór szövetet is lehet tárolni, mert abban is van olyan sejt, ami segíthet a betegségek gyógyításában. Na, ezt már nem kérjük, de a köldökzsinórvért levetetjük. Egyébként sem tartom fair-nek, hogy az egyik gyereknek megcsináltatjuk, a másiknak meg később nem.

Kép
Kép
detty74
 
 


ktouch

Főleg azért érdekes ez a dolog, mert előtte soha nem voltam beteg, több év is eltelt míg egyszer megfáztam. Most meg, valaki rámtűsszent és már kész is.
Hozzátenném, a vérképem olyan mint egy soportolóé (a doki szerint). Akkor hogy is van ez?! Na mindegy, addig nem zavar, amíg a gyerek nincs veszélybe, és persze én sem (gyarló ember lévén magamat is féltem).

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Szép estét!

Köszi, Lányok a bíztató szavakat, egyenlőre a nehezén túl vagyunk. Az a gáz, hogy oviba-suliba simán beviszik betegen is a szülők a gyerekeket, aztán persze a többi gyerkőc is elakapja és azok testvérei, szülei stb. Most, hogy terhes vagyok, én is eléggé elkapok tőlük mindent, hisz amúgy is nagyon igénylik a babusgatást ( a legnagyobb is csak 7 éves még), de, ha betegek, akkor aztán el sem engednek a közelükből (jogosan)!

Dongó!

Á, látom, nálatok is férfiuralom van-egyenlőre! Tudni már, hogy most ki lakik a pocakban?
Hát nálunk eddig 3 fiú és 1 szem kicsi lány (totál körülrajongva a srácoktól) az arány és hát a jelek szerint újabb kisfiú érkezik! :lol:
De a férjemé nagyon fiús család, a férjemék ketten testvérek, fiúk, édesapjáék öten voltak , fiúk és a férjem 16 unokatestvéréből összesen van 4 lány! Anyósomék tavaly, mikor Kamillát vártam, egyszerűen nem akarták elhinni, hogy kislányunk lesz! A dokim, mikor meglátta uh.-on, hogy nincs kukac, felugrott a székéből lelkesültségében! :lol: Szóval vidám volt és nagyon fura, hogy lányos anyuka is leszek! Amikor megszülett Kamilla, egyszerűen a bőrömből majd' kibújtam, hogy született egy kislányom is! Én az elsőnél valahogy nagyon lányt vártam, aztán persze 100 lányért sem adtam volna Csabit! A 2. manó is fiúcska lett, akkor úgy voltam vele, nem baj, legalább összenőnek, jól eljátszanak majd együtt, hisz alig 2 év van köztük. Aztán 2 évvel később jött Berci, akkor már rutinos fiús anyaként örültem neki, de kezdtem letenni arról, hogy lánykám is születhet, pedig azért szívesen átadtam volna neki a csajos dolgokat, meg szerettem volna csini rucikba öltöztetni, hajat fonogatni,megtanítani sütni-főzni, de elkönyveltem, hogy jó, akkor itt focicsapat van készülőben! :lol: És Berci megszületett 3. fiúként, de olyan áldott jó természettel, hogy azóta sem győzöm csodálni!
Aztán jött Kamilla és tényleg minden más vele, hogy kislány! Abszolút hercegnő(sködik), pontosan tudja, hogy táncoltassa maga körül a család hímnemű tagjait, pedig még ott a tojáshéj a fenekén, épp csak 1 éves! De a csatjait már rakja a hajához és 2 ujjal emelgeti a szoknyáját! Hát nagyon örülök, hogy ezt is megtapasztalhatom most! Kicsit sajnálom, hogy nemigen lesz több kislány a családban, akivel a csajos játékokat játszhatja, de majd az oviban bepótolja! Viszont tuti, hogy Ő lesz az a kiscsaj,aki a legtöbbet fog tudni a különböző vasúti modellekről! :wink:
Ami még érdekes nálunk, hogy a férjem csak a szülőszobán akarja megtudni a baba nemét, úgyhogy ilyenkor jön az a játék, hogy olyankor mosom a babaruhákat, amikor Ő dolgozik, hogy ne is lássa, milyen színűek! :wink:
Abszolút nem bánom, hogy kissrác érkezk újra, hisz Ő egy igazi kis meglepetésbaba, nagyon kíváncsi vagyok már rá, hogy ki is Ő, aki ilyen hirtelen (és 4-5 évvel a tervezett dátum előtt :lol: ) bele akar csöppeni a mi családunkba!

Márti
borossné becz márta
 
 


jujj márta, de jókat írsz! szuperjó, h van egy kislányod!

hát igen, nálunk abszolút férfiuralom van! :lol: :lol:
még nem lehet tudni, h ki van a pocakomban, de én azt sejtem, h hármaska is fiú. nincs erre különösebb okom, csak magunkból indulok ki. 2 fiú után csoda lenne a kislány, sokkal valószínűbb, h megint pasink lesz :)
de nem baj, mert nagyon jó cimborák lesznek ők hárman.

hétfőn remélem kiderül! akkor megyünk uhra!

KépKépKép
dongó
 
 


detty: igazad van! ha alexának levetettétek, úgy fair, h ezt ketteske is megkapja!

szabccsi: és nem lehet, h pont a túl sokféle vitamin miatt kapsz el mindent? mármint, h nem konzekvensen egyfélét használsz? vagy hogy csinálod?

nekem kezd teljesen elmenni a hangom :( fejfájás és hányinger MÉG MINDIG!!!

vadszi???!!

KépKépKép
dongó
 
 


Dongó

Lehet hogy túlzásba viszem, reggel egy Elevit, egy Magne B6, és egy Béres 500 mg C vitamin. (utánna már semilyen bogyót nem veszek be napközben).
Tízórai Narancs, alma, kiwi, körte (amit éppen találok otthon).
Uzsonna szintén valami gyümölcs
Este 18 után már nem eszem, pont a hízás miatt, mert így sem vagyok vékony, hátha még elhagyom magam. Ugyhogy este, vagy nyers sárgarépa, karalábé, vagy gyümölcsök.

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


sziasztok
képzeljétek a pocaklakóm két napja annyira élénk, hogy tegnap úgy hasba rugott, hogy majdnem bepisiltem, éppen hogy csak elértem a wc-re
voltam ma a párommal piacozni, pff pocsék idő volt és nagyon hideg
tényleg ha valakit érdekelnek kristályok szóljatok
adok kedvezményt 10%ot, ha nem a vaterán ütitek le a legtöbb termékből
www.vaterabolt.hu/kristaly

Kép

Kép
andrea001
 
 


Csak olvasni tudok...megvagyunk, minden oké, de Gabus állandóságomat igényli...nem bánom...

Betegeskedőknek jobbulást, Márta örülö, hogy jelentkeztél...aggódtam...most Vadszit hiányolom NAGYON!

Véleményem sokmindenről van, talán majd időm is lesz leírni...Hipp Natalt szedtek...néha...ez az egyetlen, amit nem hányok ki :oops:

Amikor tudok majd jövök, mindenki vigyázzon magára ebben a hidegben...Danyu
danyuci
 
 


Sziasztok!

Bocsi, kicsit eltűntem, elég sűrű volt a progi nálunk... Szüretelni voltunk, meg itthoni munkálatok, szóval a nethez hozzá sem jutottam. :(
Igyekszem pótolni a lemaradást, kezdem a visszaolvasást!

Addig is szép estét mindenkinek! :)

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


sziasztok
visszaolvastam, de már minden kiesett
hétvégi suli is volt most, még négy nap és...pihi...helyett lakásfelújítás

hajrá mindenkinek

Kép
yilonne
 
 


Na itt is vagyok, elég gyorsan tudtam haladni az olvasással és a jegyzeteléssel, mert azért időközben néha-néha tudtalak olvasni Titeket, csak írni nem volt már időm. De asszem nem mondhatjátok, hogy nem vagyok szorgalmas! :wink:

Danyuci!
Köszi még egyszer a jótanácsot! Egyébként sokszor már ülés közben is érzem ezt a lüktetést. Azt hiszem, rákérdezek a dokimra, eléggé kezd aggasztani a dolog...

Detty!
Köszi a gyors válaszodat! Igyekszem én is írni holnap!
Hát nem semmi, hogy találgatnak Nálatok a nemet illetően! Ez a gyerkőc tényleg csupa meglepi! :) És az sem semmi, amit a depiről írtál. Azért remélem az öngyilkosságot nagy ívben elkerülöd!

Funky!
Ezek szerint még jó a memóriám! :) Tök jó, hogy ismersz surányiakat! Nem sokan tudják, hogy hol is van helyileg. Ismerőseid melyik részén laknak Suránynak? Mi Surány 1-ben, közvetlenül a Duna-parton lakunk, nagyon szép hely, imádom!

Babaexpóra szerettem volna elmenni, de a szüleimnél voltunk segíteni szüretelni Esztergomban, így nem jutottunk el. De akkor az alapján, amit Mamacka írt, lehet, hogy nem veszítettünk vele sokat...

Dongó! Mamacka!
Remélem jobban vagytok már! Ne betegeskedjetek!

Honey!
Én Femibiont szedek a terhesség elejétől fogva, nekem nagyon bevált. Meg a dokim szinte kötelezővé tette az extra esetem miatt+a Magne B6-ot, első trimeszterben meg még sárgaestvédőt (Duphaston) is kellett szednem.
Nagyon aranyosak a képek a kislányodról! A 9 órai fekvés meg szerintem teljesen rendben van, meg az is, hogy ilyen jó alvó a lányod! Szerintem sokan örülnének ennek! (Persze megint mondom ezt én, mint akinek marha nagy tapasztalata lenne, pedig még 1 gyerekem sincs... :lol: De reméljük nem sokáig lesz ez így!) :wink:

Anicca!
Ha a Femibion 400-ast szednéd, akkor abban van DHA (omega3 zsírsav), így akkor azt nem kellene külön szedni. (Csak egy ötlet volt!)

Hú, Lányok!
Eléggé belemerültetek ebbe a "fejben dől el minden", meg ki milyen anya témába... Valamilyen szinten mindenkinek értem az elméletét és gondolkodásmenetét, mindegyikőtök véleményében van igazság, de nem tudok, és nem is akarok egy vélemény mellett kiállni épp ezért. De szerintem kár erre ennyi időt és karaktert pazarolni, úgyis mindannyian mások vagyunk, mindenki másképp gondolkodik, és szerintem felesleges egymást győzködnünk saját magunk igazáról. Úgyis mindenki a saját tapasztalata alapján beszél, az meg nem lehet mindenkinek ugyanaz. Szóval szerintem beszéljünk inkább vidámabb dolgokról! :wink:
Remélem senki nem haragszik meg ezért!

Mamacka!
Nagyon szupi a bolt terved!

Márti!
Jó, hogy újra hallunk rólad! Bár jobb lett volna jobb híreket olvasni! Jobbulást Nektek! Drukkolok, hogy minden okés legyen! És nagyon tetszik, amit a családodról írtál! Gratulálok ehhez a szép nagy létszámú családhoz! Le a kalappal!

Ktouch!
Köszi a linket, amit feltettél! Nagyon jó kis film!

Andi!
A gyerkőcöd lehet, hogy ezt gondolja magában: Kicsi nékem ez a ház, kirúgom az oldalát? :lol: Aktív babuci lehet! :)

Az őssejtlevételen mi is gondolkodtunk, de egyenlőre úgy néz ki, nem futja rá. Bár reménykedem benne, hogy sosem lesz rá szükség, mert akkor már baj van. Nagyon remélem, hogy sosem kerülünk olyan helyzetbe, hogy szükség lehet rá, mert akkor borzalmasan érezném magam, hogy nem tudunk segíteni rajta amiatt, hogy nem volt rá anno zsé... :?

Na jó sokat írtam, mennem is kell mostmár!

Holnap szorítsatok, megyünk genetika UH-ra! Majd délután jövök a fejleményekkel!

További szép estét és jó éjt mindenkinek! :)

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


dizzy: magatokról nem írtál! veletek mi van??

yilonne: akkor most irány az ágy! tessék kicsit pihenni is. hajtós hétvége, nem túl kikapcsoló! főleg, ha a neheze most jön. apa fronton mi van most nálatok? együtt vagy külön?

KépKépKép
dongó
 
 


yilonne
 
 


márti,
de jó hogy végre jöttél!! Szeeegénykém.... újra kezdődik a tél és nálatok a sorozatos betegeskedés.
A megrövidült méhnyakat nagyon sajnálom. :( Ilyet még nem is hallottam egyébként, hogy valami női nyavajától is lehet keményedés! :shock:
Sajna a keményedések nálam most újra felütötték a fejüket. :( pedig volt 1 hét szünet legalább,.

detty,
jaj, nagyon sajnálom ezt a pszichomókus sztorit... :( Átérzem. De most biztosan jobb lesz!!! Most már nem csak rutinos vagy, de tudod azt is mire számíthatsz!!!

A babakocsit szülinapjára kapta Flóra anyóséktól,de nem úgy használja ahogy kéne. :D Beleáll, és tolni kell ilyenkor. Tisztára úgy néz ki mint Ben Hur a fogathajtó versenyen. :lol: :lol:
Azt hiszem Régió játékkereskedésben vették.

Mi Flórának vetettünk le őssejtet ( Kironál - pont azért, mert ők Magyaro.-on tárolnak ) És mivel testvérek közt 75%-os az egyezőség, most azon dilemmázok, hogy kell -e a második gyerkőcnél is.

dongo,
csak infó jelleggel: a csontvelővel az a baj, hogy ha valaki beteg, - főleg leukémiás - sajna jó esély van rá, hogy a saját csontveleje sem teljesen egészséges. Ezért sokszor nem sikerül ez a beavatkozás. Amúgy a levett minta kb 20-kg ig simán jó (fogalamam sincs 7 évesen hány kg egy gyerek ) , viszont most már tudják tenyészteni - így ha a szülőnek lenne rá szüksége, megoldható a felhasználás.


ktouch,
semmi baj nincs ám azzal, ha valaki totál másképp látja a világot!!! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


ktouch, mamacka
szerinetetk azok a fotók igaziak??!! :shock: :shock:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Dongó!
Köszi az érdeklődést! Szerencsére velünk minden ok eddig. Már várom a holnapi vizsgálatot, hogy láthassuk Picurkánkat. Remélem minden ok lesz vele! Majd holnap mesélek, mi volt!

Szép álmokat Kismamik! :)

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


honey: a méhen belüli fotókra gondolsz? azok abszolút! nagyon híres!

dizzy: mi is holnap megyünk! izgi!!

KépKépKép
dongó
 
 


dongo, dizzy
na akkor talán holnap is kiderül hogy lesz -e több rózsaszín

funky, illetve aki még érez néha pocak keményedést/ húzódást... ezt most találtam, tényleg jól összefiglalja:
22.hét
Ezen a héten már érezheted, amint méhed elkezdi az összehúzódások gyakorlását. A méh simaizomszövete ciklikusan húzódik össze és ernyed el - akkor is, amikor nem áll fenn terhesség -, és ez a mozgás a baba növekedésével egyre kifejezettebbé válik. Ezeket a rendszertelen, - a nőgyógyászok szerint - fájdalmatlan vagy menstruációs görcshöz hasonló élményeket Braxton Hicks kontrakcióknak hívják, és bármily ijesztőek is, teljesen normálisak. Általában a has alsó részének megkeményedését észlelheted, ami nagyjából 15 másodperctől egy percig tart. Gyakrabban jelentkeznek egy fárasztó nap vagy edzés után, szeretkezést követően illetve különösen stresszes helyzetben. Nem ritkán a szervezet vízhiányos állapotával állnak összefüggésben, ezért érdemes nagy mennyiségű folyadékot fogyasztani. Aggodalomra csak akkor lehet ok, ha az összehúzódások fájdalmassá válnak, vagy egy óra leforgása alatt legalább négyszer észleled őket. Ebben az esetben azonban mindenképp fontos, hogy kezelőorvosod is tudjon róla, mert a kontrakciók idő előtti szülésmegindulás jelei lehetnek.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Sziasztok!
Visszatértem, vasárnapra elmúlt a hasfájásom. Nem igazán tudtam, hogy mi fáj, miért fáj, az volt a legrosszabb. Aztán rájöttem, emésztési gondjaim voltak, puffadás. Nagyon fájt a hasam jobb oldalon, húzódott, szúrt, nehezen tudtam megfordulni is az ágyban, felkelni, stb. Szedtem a hétvégén az espumisant is, talán az is segített. Úgy látszik mostantól oda kell rá figyelnem, hogy mit eszem...
Detty! Nem semmi, hogy még mindig nem tudnak biztosat mondani, még jó, hogy ilyen türelmesek vagytok. Én már biztos kiakadtam volna, nagyon tudni akartam. :)
Tényleg jó kis vita alakult ki erről az anyaság témáról, én inkább nem szólok hozzá, de osztom ktouch véleményét, előre nem aggodalmaskodom.
Vitamin:Én Elevitet szedek, de mostmár csak amikor eszembe jut, 2-3 naponta, és lehet, hogy csak addig, amíg ez a 100 szemes elfogy.
Ezzel a "keményedés" dologgal bajban vagyok. Nem igazán tudom, milyen érzés, fel fogom-e ismerni majd. Most hogy fájt a hasam, anyukám egyből azt kérdezte, nem erről van-e szó. Mondtam neki, hogy nem tudom, milyen az, mit kellene éreznem.
Funky! Üdv itt közöttünk!
Honey! Nagyon csinos a kislányod! Már alig várom, hogy én is szép ruhákat, hajcsatokat vehessek neki, ezért is akartam kislányt. :D
Őssejt: Jó lenne, de sajnos nem engedhetjük meg magunknak.
Ja, lányok! Mostmár nálam is játszik az orrdugulás! :cry:
Márti! Jobbulást Neked és a családnak is, nem lehetett könnyű az a pár nap.

Kép
aniko20
 
 


Honey
Persze!
És az a fura, hogy 30 évvel ezelőtt kezdte! Akár mi is lehetnénk a fotókon!
Mondjuk magamat nem engedném hasbaszúratni egy fotó kedvéért... olyan mint a magzatvízvizsgálat. Beszúrnak egy tűt ebben megy a kamera és ha jól tudom egy másikban a megvilágítás. Bár az is lehet az hasfalon kívülről is megoldható.


Képzeljétek ezzel a harmadik gyerekkel annyi furcsaságom van... :( a fiúkkal szinte semmi nem volt.


Most a legújabb, hogy a bordámnál lévő izmaim begörcsölnek. Hihetetlnen kellemetlen. Olyasmi mint a lábgörcs csak nem tart olyan sokáig inkább sűrűn ismétlődik. Nem tudok tőle aludni. Mostanában a jobb oldalon jelentkezik.
Van ilyen valakinek?

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Aniko a keményedés kemény! a pocakod megfeszül, de elsőnél ugyanígy voltam vele mint te nem nagyon tudtam beazonosítani, csak szülés után, bár nekem szülés alatt sem volt annyira kifejezett a keményedésem de pont így jöttem rá, hogy nálam lehet nem kifejezetten annyira feszes. Aztán mikor már ketteske is bent lakott de még szoptattam akkor rendszeresen keményedtem. De az sem volt annyira vészes, de felismertem.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára mamacka 2009.10.19 07:46-kor.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Ja, és itt a múlt csütörtöki uh kép a kis puncisról, remélem ki tudjátok venni. Jól szétrakta a lábait térdben behajlítva, minha tudta volna, hogy nőgyógyásznál van. :lol:
Kép

Kép
aniko20
 
 


Aniko
Igazi kis nőci! :lol: :lol: :lol: :lol: és ebből már tuti nem lesz fütyi?

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Vitaminnal kapcsolatban... barátnőm az első terhessége óta minden télen szedi az Elevitet, mert rájött, hogy úgy sokkal kevésbé betegszik meg! Azért ez is szempont!

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Hát remélem, hogy nem lesz belőle fütyi. :lol: Azt mondta a doki, hogy ez (hogy lány) nem tipp, hanem tény.
Egyébként a képek már nem olyan jól kivehetőek, mint a 12 hetes uh-n, de élőben a képernyőn még a szeméremajkak is tök jól látszottak.

Kép
aniko20
 
 


Mamacka!
Ilyenről még nem hallottam, vagyis nem ilyen korán. A húgom egyik barátnőjének fájt sokat a bordája terhesen, de a vége felé, és utólag kiderült, hogy azért, mert a baba eltörte mindkét lengő bordáját a nagy kalimpálásban. Igaz, hatalmas baba volt, majdnem 6 kg-val és 60 cm-vel született (a szülők is nagyon magasak).

Anikó!
Nem éri meg türelmetlenkedni, mert attól még nem változik meg a helyzet. Ráadásul, a baba nemén már nem változtathatunk, úgyhogy az, hogy tudjuk, csak egy dolog. De azért vicces, hogy nálunk egyik UH sem egyértelmű, már az elejétől kezdve. Egy barátnőm megkérdezte, hogy nem azért mondanak-e mindig mást, mert tényleg legalább ketten vannak, és mindig másikat mutat az UH. Hát, remélem, nem ez a helyzet!

Dongó, Dizzy!
Kíváncsi vagyok, nektek mit fog mutatni az UH! Siessetek a hírekkel!

Honey!
Igazad van a csontvelővel kapcsolatban, a barátnőmmel is ez volt, és ezért nem tudtak rajta segíteni. :(
Egyébként mi is gondoltunk arra, hogy az egyezés miatt nem vetetjük le a tesó köldökzsinórvérét, de nem tudjuk, mit hoz a jövő, és inkább nem akarok kockáztatni. (Valaki egyszer mesélt egy ikerpárról, ahol csak egy vért vettek le az egyezés miatt. Fiatal felnőttként az ikrek úgy összevesztek, hogy amikor az egyik megbetegedett - ha jól emlékszem, leukémiát mondtak neki is - a másik, akitől a vért levették, nem adta oda az őssejtjeit, és a srác meg is halt. Valahogy mindig ez jár a fejemben, amikor arra gondolok, hogy a tesónak is megcsináltassuk-e a levételt. A húgommal mi nagyon rosszban vagyunk, és igazából örülök, hogy nálunk nem lesz ilyen választási lehetőség, mert nem tudom, ki hogy döntene.)

A babakocsin mi is gondolkozunk, mert én már nem nagyon bírok Alexával görnyedezve sétálni, de amióta "tud" menni, már semmibe sem hajlandó beleülni. Ezért gondoltunk mi is a járássegítőre. A férjem tegnap beszélt erről az anyósoméknak, ők azt mondták, vegyük meg és ők kifizetik. Meglátjuk. Én csak interneten találtam, 8300 Ft-ért, de gondolom, a Régióban is kb. annyi volt (az Budaörsön van a Brendon mellett, ugye?).

Kép
Kép
detty74
 
 


Én is várom a mai uh híreket! Azután lesz új tábla? :D
Igazad van Detty, nem éri meg türelmetlenkedni, na de az emberi kíváncsiság határtalan...
Nem is tudom már ki írta, hogy a férje nem akarja tudni a baba nemét. Hát el nem tudnám képzelni, hogy titokban tartsam, hogy ne beszéljünk róla. :wink:

Kép
aniko20
 
 


anikó: nagyon egyértelmű sztem! nagyon klassz! gartula még egyszer!
mamacka: nekem is durva ez a terhesség, a fiúkkal minta terhes voltam. most meg...

KépKépKép
dongó
 
 


Detty
Nekem nem a bordám fáj, hanem a bordaközi izmok görcsölnek! Kívülről is látszik! Nagyon kellemetlen, álmomból is felébreszt.

Azért az durva, hogy a gyerkő eltöri mama bordáit! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Dongó
Lehet egyszerűen csak öregszünk! :) :oops: :) :) :D :D :lol: :lol: :lol: :? :(

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Mamacka!

Bocs, félreolvastam valamit! De azért elég durván hangzik ez is! A magnézium nem hat (ha a lábgörcsökre igen, akkor más izomgörcsre is kellene, nem?) ?

Igen, tényleg durva volt, a csaj nagyon ki volt akadva a végére, ki is vették előbb a babát, hogy ne nőljön tovább (nem sokkal korábban). Utána röntgenezték meg az anyukát, és akkor igazolódott be a bordatörés. Kicsit én is féltem Alexával, mert neki a kedvenc szórakozása volt, hogy kitámasztotta magát a bordáimon (vagy valahol ott), és úgy maradt percekig, én meg kapkodtam levegő után. Remélem, tesó kíméletesebben bánik majd anyukájával, de eddig nekem ez a terhesség sokkal könnyebb, mint Alexával volt.

Kép
Kép
detty74
 
 


detty,
huu, durva ez a bordatöréses sztori!! :shock:
Sajna nem tudom mennyibe került ez a játék babakocsi. Amúgy momentán sok értelme nem volt. Mert Flóra 3 hónapja tökéletesen jár, viszont a babázáshoz meg még kicsi.
De járássegítőnek nagyon jó lenne Alexának!

Aniko,
na ebből tuti nem lesz már kuki!!! :lol: :lol:

mamacka,
ilyen bordaközi fájásról még nem hallottam... :shock:

viszont ORRDUGULÁSRA javaslom mindenkinek - ha már muszáj - a Nasivin SANFT orrcseppet. ( úgy emlékszem pont most láttam a reklámját a TV-ben is ) Sokkal sokkal kevesebb benne a hatóanyag mint pl az Otrivinban vagy a rendes Nasivinban, viszont nálam pl tökéletesen működik 1-1 fújással egész éjszakára.
Ugyan az az alacsony dózis van benne ( 0,05%), ami a csecsemőknek való orrcseppben. Szóval lényeg a lényeg... tuti kevésbé káros a babára, mint a többi.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Sziasztok csajok!

Magzatvédő vitaminnal kapcsolatban:

Én a kisfiammal végig szedtem az Elevitet, normál 3.45 kg súllyal született, most pedig az első 3 hónapban szedtem, most nem szedem :oops: hanyagságból mert mindig elfelejtek venni, de a héten már tényleg veszek!
Amúgy én hiszek benne hogy jó ha szedjük, de ettől függetlenül nekem is van egy kolléganőm aki egyik gyerekénél sem szedett semmilyen vitamint, és mindkettő tök egészségesen megszületett, ez is igaz, meg hát régen se szedtek és mégis egészésgesek lettünk, csak hát szerintem mégsem árt ha szejük, meg a lelkünknek jót tesz hogy mindent megtettünk a baba egészségéért nemigaz?

Ja az őssejt vérlevételről: Hát mi is akartuk de apénz nagy úr és nem volt több százezer forintunk erre.... :?
Sajnos sokszor még az egészség is pénzkérdés. :?

- Csajok ti a 18 heti genetikai uh után mikor mentek következő uh-ra? Mit mondott a dokitok?

Nekem a 22.héten kell mennem de akkor már 4D is lesz a rendelőjében úgyhogy nagyon kíváncsi leszek hogy mit látunk így, főleg hogy tényleg kuki lesz-e a kuki vagy csak rosszul látszott most a 18. hetin../ Azt hiszem a férjem még reménykedik benne hogy rosszul látszott he-he! :lol: De azért nagyon boldog ha kukis lesz akkor is csak úgy érzem a fiunk után szeretett volna egy kislányt is. Azért persze tudom hogy így is nagyon örül. Harmadikat meg / egyenlőre legalábbis /nem akarok! :lol:
csézjang
 
 


Csézjang! Nekem azt mondta a doki, hogy a 24. heti terheléses vércukor vizsgálat eredményével menjek majd a következő uh-ra.
Kicsit meg is lepődtem, mert a tájékoztató szerint, amit anno a védőnőtől kaptam, a következő uh később van, 28. vagy 32 héten, már nem emlékszem. De nem baj, megyünk!

Kép
aniko20
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: