Nyuszikám!
Én egyszerűen nem értem, miért nem mondják meg, mi baja van Beninek???!!! Mi van a zárójelentéseteken? Ha valóban gond van a gerincével, illetve egy ideggel, akkor irány a korai fejlesztő (Dévény-intézet), mert igazából az első 4 hónap a döntő a fejlesztésben. Mármint hogy addig kerüljön neurológushoz, fejlesztő pedagógushoz, gyógytornászhoz a pici. Te ne masszírozgass otthon, egyedül!!! Ez egyáltalán nincs így jól. Ha gond van, akkor szakember, ha pedig nincs, akkor minek masszírozgatni???
A nyugtalanság nagyon rossz, de gondolj arra, amit már a többiek is írtak:
- te sem vagy nyugodt, a baba pedig nagyon is megérzi ezt.
- most jött a világra, ismerkedik vele, minden szokatlan neki, és vannak babák, akiknek több időbe telik ezt megszokni
- fájhat a kis pocija
- valami más baja is lehet (lásd fentebb).
Már a fokozott nyugtalansága miatt is elvinném gyermek-neurológushoz. És a fejben lévő cisztát is illik 2-4 hetente meguh-ozni! Kérd az orvost erre!!!!
Bencénk ilyen nyugtalan baba volt, nekünk a hordozókendő jött be, abban tudott 3-4 órát is pihenni. A kisfiunk is hasfájós volt, sajnos, nem riogatásból mondom, de kb. 6 hónapos koráig tartott ez nála, aztán hirtelen elmúlt (de a mai napig hasfájós). Próbáld ki a kendőt, abba a koraszülötteket is bele lehet tenni, semmi baja nem lesz a gerincének sem, sőt, lazító az izmoknak.
Nekünk AngelCare légzésfigyelőnk volt, kb. 1,5 éves koráig használtuk, nagyon jó volt, egyszer sem volt - téves - riasztása sem. Úgy tudom, 20 mp légzéskihagyás után már jelez. Kérd meg az orvost, hogy mutassa meg az újraélesztést, és írd is le magadnak, mert a kicsiknél más, mint a felnőtteknél!
A szopinál nagyon fontos, hogy PIHENJ!!!! Mi az, hogy takarítasz???? Te gyermekágyas anyuka vagy, min. 6 hétig. Szerinted miért ennyi a szülési szabadság? A túlterhelés elapaszthatja a tejet, pihenni, finom, tápláló ételeket enni, és babázni, olvasni, zenét hallgatni!!!! Kérlek, hallgass ránk!
A szopinál nekünk is makacskodott Bence, nagyon nehezen állt rá, aztán majdnem 3 éves koráig szopizott!
Ha mellgyulladásod lenne, sima édeskáposzta-levelet törj össze egy kicsit klopfolóval, és tedd éjszakára a melltartódba. A káposztában erős gyulladáscsökkentő anyag van, nekem kétszer is jó volt annó. Hidegvizes borogatás nem jó a cicre, mert ez is apaszthatja a tejcsit, a langyos meg vagy ér valamit, vagy sem.
Nyuszikám, nagyon aggódom, vigyázzatok magatokra!!!!! Puszi, és kitartás, ügyesek voltatok és vagytok!!!!
Többiek,
nektek is puszi, nagyon kevés időm van jönni, de néha olvaslak benneteket, és szorítok, akinek csak kell!!!!