Új privát üzeneted érkezett!

Köszi Lina!
Nem tudom,lehet kéne kérni egyet !
Elolvasva a LLL honlapján írottakat azért nem olyan egyszerű ez.
És most olvastam a babák nem is a laktozra érzékenyek,hanem a tejfehérjére,így a laktozmentes nem oldja meg a gondot.Faca!!

De ez a gyógytápszer ez most kiakasztott!!
Én nem tudom??Hogy gondolják,hogy a gyógytápszert tejalapúra csinálják???
Én ezt nem értem!!!Hát a hülegyerek is tudja,hogy hasmasira nem iszunk tejet mert meghajt.
AMúgy a barátnőm gyereke(ma már 16éves) volt tejallergiás.Igaz ő tápszer helyett akkor tejet itatott(a hülyéje)a fiával.9hósan 6kiló volt a gyerek 3x volt hasmenéssel állandó hőemelkedéssel kórházban.Sosem jöttek rá mi a baja,pedig még a Lászlóban is volt a fertőző osztályon rejtélyes vírussal... :roll:
A barátnőm jött rá ,hogy a tejre allergiás szegény gyerek.Mikor abba hagyták neki,akkor hirtelen hízott is 1hó alat vagy 2kilót és nőtt is.

mimi12

Sziasztok Anyukák !

Ezer éve nem jártam a fórumon...én sajnos azon anyukák közé tartozom, aki mindig el van havazva és sosem érem utól magam, nincs időm soha semmire ! :oops: :(
Na de már kezdünk egyenesbe jönni és pl. egy takarítás sem tart már 2 napig, mire a végéig érek (60 m2). :lol:

Egyébként nagyon jól vagyunk, Kristóf egy angyalbaba, már 4 óránként eszik és az éjszakákat is végig tudja aludni !

Megpróbálok visszaolvasni 3-4 hetet...

Kép

Kép
Kép
rilla_

Tejszaporítást kérdezte valaki: én ilyenkor mindkét mellemből etetek (amúgy csak az egyikből szoktam), fejek minden etetés után, iszom Laktoherbet 1-2 csészével naponta és van amikor homeós bogyót, van amikor a Mimi által ajánlott Motherlove bogyót szedem. És este alkoholmentes sört iszom :lol: Ez utóbbi volt a legnehezebb, mert utálom a sört, de mára már megszoktam és Apával egész kis szertartást csináltunk belőle, merthogy ő is iszik velem :lol: :lol:

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!
Én is ezer éve nem jelentkeztem...
Sajna,ramaty állapotban van a szervezetem,egyre több dolog romlik el rajtam!pl.,jobb felső 2-es fogam...nem tudni miért,bedurrant,nyitva van 4hete a 3gyökérből folyamatosan jön a dzsuva,nem lehet betömni....lumbágom kijön rendszeresen-lerohad a derekam,ínhüvely gyulladásom is kezdődik(munkahelyi ártalom és ez őszi idő előhozza) és tegnap óta a nemlétező mandulámon is tüszők jöttek elő-alig tudok nyelni!
-és az a durva,hogy szedem az Eurovit terhes vitaminját,C vitamint,Belcsi náthája miatt Ca+C Sandozt stb. és sok teát iszok...és mégis egyre lepukkantabb vagyok!Antibiotikumot meg nem szeretnék kapni,mert szoptatni akarok...nem szeretnék még egy mellgyulladást!

Belcsi 5és fél kg,másfél-2 óránként szopik....éjjel 2és fél-3óránként!
A fagyasztóban van 3liter tej már lefagyasztva!
Köldökét ragasztanunk kell,mert amíg ittam tejet....nagyon sokat görcsölt-nyűglődött és kisebb sérv féléje lett...nem használt az Infakol,Sab Simplex,kömény tea stb. csak tej elhagyása segített,laktózmentes (olcsó) tej se segített-pedig Nekem nagyon ízlik!!!
Szóval elég rossz passzban vagyok,ezért sem rontom itt a levegőt!
Olvasgatlak Benneteket!
Csoda szépek a gyerekek!-és már milyen nagyok!

Linácska remélem megoldódik ma már Levi hasmenése!

Noki sajnálom a koponya törést!

na sziasztok,majd jövök!

Jövő héten ismét jó idő lesz....végre!
kandi72
Budapest III. kerület

Ja és kicsi fiam haj mániás,mint a bátya !Ha teheti a hajam magára húzza!
Így szeret aludni:
Kép :lol:
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Irdab: En ezt talaltam a homeopatias szerek szedeserol:

Tejserkentés homeopátiával

Urtica Urens CH5 vagy D6 naponta 2-szer 5 golyó.

Ricinus Communis CH5 vagy D6 naponta 2-szer 5 golyó

Lac Caninum CH9 naponta 2-szer 5 golyó

Alfalfa D6 szoptatás előtt 15 perccel (szinte azonnali tejcsorgást okoz)

Érdemes a szereket egyesével próbálni 3 napon át 3-4-szer 5 golyóval, ha hatástalan akkor váltani a következő szerre. A fenit adagolás a fenntartó kezelésre vonatkozik. 3 hetente érdemes egy hét szünetet tartani és egy másik hatásos szerrel próbálkozni. Egy napon belül is lehet váltakozva szedni a szereket.

Kúra szerű alkalmazása a fenti szereknek:

Urtica Urens vagy Ricinus Communis – 5 napos kúra

1-2. nap: 3-szor 5 golyó
3-4. nap: 2-szer 5 golyó
5. nap: 1-szer 5 golyó

5 hetes kúra

1. hét: napi 1-szer 5 golyó Aconit (szorongás-, feszültségoldó)

2. hét: napi 2-szer 5 golyó Urtica Urens CH5 vagy D6 (eredetileg D12-t javasolnak, de mivel tejserkentésre csak alacsony pontenciában adható szer, így javítottam)

3. hét: napi 2-szer 5 golyó Alfalfa D6 vagy 2-szer 3 golyó D12

4. hét: napi 2-szer 5 golyó Urtica Urens CH5 vagy D6

5. hét: napi 2-szer 5 golyó Alfalfa D6 vagy 2-szer 3 golyó D12

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Megjöttünk az orvostól 4-es sorszámmal 3/4 4-kor már végeztünk is :twisted:
A lényeg, hogy semmi baja nincs Levinek, mármint vírus, vagy ilyesmi, egyszerűen valószínű tényleg tejallergiás, és a tápi csak rontott rajta. Amúgy mondta az orvos, hogy jó az a tápi hasmenéses babának tényleg, de annak nem, akinek a tejallergia miatt van hasmenése. Ha mondjuk vírus miatt lenne, akkor teljesen ok, de hát ezt az ügyeleten, meg a gyógyszertárban nem tudhatták, és nekem is csak tegnap kezdett gyanús lenni.
Úgyhogy kaptunk tejmentes tápszert, most még teljes áron, ha beválik, akkor 90%-os támogatással megy utána. De elvileg az a lényeg, hogy minél többet szopizzon, mert bármi baja is van, az anyatejnél akkor sincs jobb. Kérdeztem, hogy mennyire korlátozzam a tejbevitelt, a doki szerint nem kell teljesen, mert bennem megemésztődik a tej, elvileg ugyan egy-két nagyobb molekula átjut az anyatejbe, de az elenyésző. Persze nem kell literszámra inni a tejet, de néha azért beleférhet. Vajból vettem Delma Lightot, a tejeskávémat majd kihagyom, és egye fene a sajtról is lemondok, mást meg úgysem szeretek a tejtermékek közül.
Kell továbbra is a Nutriton, hogy ha már hasmenése van, legalább a bukással ne veszítsen folyadékot, és kell a Smecta is akár két hétig is, hogy kifertőtlenítse a kis beleit.
Ha meg nem szűnik meg ezzel a tápival sem a hasmenés, akkor meg menni kell gasztroenteorológiára.
Nagyjából ennyi...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Kandi,
van olyan antibiotikum, amivel lehet szoptatni, pl. az Amoxicillin.
(Én a mellgyulladásomra pl. azt kaptam.)
Ha viszont tényleg tüszők vannak a manduládon, akkor kellene az antibigyó, mert károsodhat a szíved és a veséd! Már csak az hiányzik...
:evil: Ráadásul az amoxic. (pl. Aktil Duo) tipikusan a tüszős mandulagyulladásra is okés. Szóval szerintem szedjél!

Linácska, remélem megoldódik már végre ez a dolog szegény Levivel.
Egyébként a következőn gondolkoztam az elmúlt napokban az írásaitok nyomán:
oké, ha az anyuka tejet eszik, akkor a babának lehet, hogy zöld lesz a kakija. De ez miért baj? Miért nevezitek többen a zöld kakit rossz kakinak? Nekem azt mondta az itteni védőnő, hogy anyatejes baba kakija nagyon sokféle lehet, akár zöld is. Lehet, hogy tényleg attól függ, hogy mit eszik az anyuka. De miért baj a zöld? Miért kell elkerülni??
(Persze most nem Levi vízszerű kakijára gondolok, az mondjuk ténlyeg aggasztó.)

Azt is mondták itt nekem, hogy anyatejes babáknál a kakilás gyakorisága is nagyon változó lehet, normális a 7 naponta 1x, és az 1 nap alatt 7x is... Danibabának gyakorlatilag minden (!) pelusában van kaki, sokszor csak kevés, de naponta minimum 5-6x viszont nagyon sok. És néha zöld. Mondjuk az esetek felében.
De én ezen nem akarok aggódni. Fejlődik, mosolyog, stb.
Szerintetek kellene?

Noki, ez nagyon rosszul hangzik. Zárójelentést nem kaptál? Abból esetleg hátha kiderül valami...

Rilla,
hajrá, hajrá, én is valahogy így vagyok... :)
Csak most Kandi miatt úgy éreztem, muszáj sürgősen tollat ragadnom...

Repülőzősök :) :
szerintetek esélytelen, hogy egy mózeses babakocsit ÉS egy autós hordozót is felvihessek a repülőre?
Decemberben hazamegyek PEstre 4 hétre, és hát mindkettőre szükségem lenne.... :?

Kép
bikmakk

Linácska: akkor bejött, amire gondoltál!! Hátha jobban lesz már Levi, ha elhagyjátok a tejes tápit!

Kandi: szerintem beszélj egy belgyógyásszal, mert le van valamitől gyengülve a szervezeted, nem?

Voltunk sétálni :lol: Hát fenemód hideg van kint. Be kell szereznem egy kesztyűt és sapkát, illetve egy igazán meleg télikabátot. Eddig csak úgymond egy kocsikabátom volt, mert mindenhová kocsival mentem és elég volt, de a babasétáltatásnál befagy a popsim :lol: :lol: Hogy mikor veszem meg, az nem tudom, mert nem nagyon tudok elmenni sehová...

Kép

Kép
dbea

Linácska: akkor bejött, amire gondoltál!! Hátha jobban lesz már Levi, ha elhagyjátok a tejes tápit!

Kandi: szerintem beszélj egy belgyógyásszal, mert le van valamitől gyengülve a szervezeted, nem?

Voltunk sétálni :lol: Hát fenemód hideg van kint. Be kell szereznem egy kesztyűt és sapkát, illetve egy igazán meleg télikabátot. Eddig csak úgymond egy kocsikabátom volt, mert mindenhová kocsival mentem és elég volt, de a babasétáltatásnál befagy a popsim :lol: :lol: Hogy mikor veszem meg, az nem tudom, mert nem nagyon tudok elmenni sehová...

Kép

Kép
dbea

Én még ma is csak egy pulcsiba mentem ki, de ugye autóval közlekedem. Nincs is igazi kényelmes járkálós télikabátom. Viszont úgy érzem meg is fáztam kicsit.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska
:cry: :cry: :cry:

Noki
És ez most derült ki :roll: :roll: :roll:

Kandi
Jobbulást!

Repülő
Babakocsit a felszálláskor a gép ajtajában elveszik, nem viheted be az utastérbe.
Felvihető:
Kisgyermekkel utazók esetében: bébiétel, tej (minden egyes palack tartalmát meg kell kóstolnia a kisgyermek felnőtt kísérőjének), valamint a repülés közben feltétlenül szükséges egészségügyi és higiéniás eszközök (pelenka, törlőkendő, krém, használt pelenka tárolására alkalmas zacskó)
Autós hordozót úgy tudom, nem leghet felvinni, mert hova teszed? Veszel külön jegyet a gyereknek? (Jegyvásárláskor jelzed, hogy babával akarsz utazniés akkor alighanem lehet valami babaülést kérni)
Vendég

Kata: Autoshordozot fel lehet vinni, a legiutaskiserok elrakjak kulon magukhoz. Nekem ezt egyik baratnom mondta aki a Ryanair-nel stewardess. :)

Orew

orew

Utazás csecsemővel
A járatainkon utazó 2 év alatti gyermekek részére csecsemőjegy váltható. Ebben az esetben a baba külön üléshelyre nem jogosult, a felnőtt ölében utazik.

Egy kísérővel legfeljebb egy csecsemő utazhat ölben, külön üléshely foglalása nélkül. További csecsemő részére gyermekjegyet kell váltani, amely üléshely foglalására jogosít. Csecsemő külön üléshelyen történő utazása esetén a csecsemővel utazó köteles CE vagy FAA minősítésű babaülést biztosítani.
Kérésre a légitársaságunk által üzemeltetett járatokon babaételt biztosítunk. Ilyen igényét, kérjük, már a helyfoglaláskor jelezze.

Babakocsi szállítása díjmentes, amennyiben nem haladja meg a megengedett darab és/vagy súlyhatárt. Egyéb esetben túlsúlydíjat kell fizetni.

www.malev.hu

(gondolom, a babakocsival egy kategória a hordozó :wink: )
Vendég

[quote="orew"][ írta:orewb]Kata: Autoshordozot fel lehet vinni, a legiutaskiserok elrakjak kulon magukhoz. Nekem ezt egyik baratnom mondta aki a Ryanair-nel stewardess. :)

Fapadosokat nem tudom... én olyanokkal nem utaztam még sose... :wink:
Vendég

Madaran: Zsigi nagyon edes, koszi a kepeket!

BCG: Zaranak szinte alig latszik, viszont a dokineni akarhanyszor megnezte mindig rendben talalt vele mindent. Szoval en nem igazan tudom, hogy akkor most mi a jo, az ha duzzadt es piros egy kicsit vagy, ha nem is latszik. :?

Irdab: Zora nagyon ugyes lanyka. Gratulalok neki az atfordulashoz! :)

Dbea: Szerintem felhaborito, hogy ennyire nem foglalkoznak a futessel... Tenyleg hideg van ahhoz, hogy anelkul ellegyen az ember.

Orew

orew

Kata: Oke! :) Viszont erdekes amit mondasz, mert anyu azt mondta, hogy elvileg fel lehet vinni minden jaratra az autoshordozot, es o meg a repteren dolgozik.
Aztan persze lehet, hogy valtoztak mar a dolgok kozben. :?

Orew

orew

Kata, köszi, de:
én nem ragaszkodom sem a babakocsi, sem az autósülés esetében ahhoz, hogy az utastérben legyen velem. Pesten szeretném őket használni, nem a repülőn.
De egyáltalán vihetek-e 2 dolgot magammal vajon? Vagy választanom kell?
Én Lufthansával megyek, majd megnézem, hogy ők írnak-e erről valamit - csak sosincs időm semmire...

Kép
bikmakk

Sziasztok!

Ági csupa takony, csakúgy, mint a többi gyerekem. Éljen az ovi! :?

Urtica: ugye fontos, hogy ch5 legyen, esetleg ch9, az annál magasabb potenciál apaszt!!! Küra: 3 napig 3x5, 2 napig 2x5, 1 napig 1x5 golyó. És minél többet szoptatni! Nem attól szaporodik a tej, hogy hagyjuk "felgyűlni", sőt, attól összességében csökken a mennyiség. Minél többször éri inger, annál több tejet termel (mivel érzi, hogy szükség van rá). Kell pár nap, mire alkalmazkodik a megnövekedett igényekhez, addig lehet, hogy óránként kell szoptatni (ahogy a baba igényli). Ronda hasonlattal élve (én is hallottam, nem én találtam ki): a mell olyan, mint a vécétartály, minél többször ürítik ki, annál többször telik meg. (Persze nem teljesen ugyanaz a mechanizmus, a mell a legtöbb tejet szopi közben termeli.)

Mennem kell, nyűgös Ági.

Előre is szép hétvégét!

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Reggel 3/4 9 van, és én már sík ideg vagyok a férjemtől. Mivel ma szabin van, elintéztem, hogy reggel 9-kor lecseréljék a kocsin a gumikat neki. (Másik városban, 20km). Erre 8-kor arra riadok, hogy fekszik az ágyban, laptopozik, a Lili is csak fetreng és TV-zik. Még nem kapott nyuszi kakaót, reggelit, öltözés, hajcsinálás sehol, apa egy szál gatyában, tegnap reggel óta nem fürdött..., és mikor szóvá tettem, közölte, hogy hova rohanjon. Persze, én elkészítettem Lilit, miközben ő telefonálgatott, majd fél 9-kor közölte, hogy hova rohanjon, még reggelizik, aztán mindent elől hagyott, majd ugye én elpakolom. 3/4 9-kor még a slusszkulcsot kereste, gumik az autón kívül, szóval soha többé nem intézek neki semmit, késsen el egyedül ahonnan csak akar, felejtsen el bármit, nem fog érdekelni.
Este is kerestük a nagymamámat, hogy nem veszi fel a telefont, hívott anyu, hogy nézessem meg a vonalat... (mindenki elfelejtette, hogy szegény nagymama színházba ment :oops: ), és Levit épp kivettük a fürdésből. Ott fogta törölközőben, és beszélgetett hozzá, de meg nem törölte volna, vagy fel nem öltöztette volna. Még a haját sem, ott volt vizesen. Hogy ő nem nyúl a füléhez, meg nem fogdossa a kukiját... Jó kifogás. Le is csesztem, hogy úgy odáig volt egy fiúért, és konkrétan semmit nem csinál vele. Eddig kétszer megfürdette, meg ha nem voltam itthon és nagyon kellett akkor átpelenkázta aztán slussz.
Este már fél 10-kor elaludt, hogy ő milyen fáradt, én 11-ig szenvedtem Lilivel mire végre elaludt, ő észre sem vette, pedig mellette fekszik Lili, mert most fél a szobájában. Az nem számít, hogy ma is fél 4-6-ig ébren voltam Levivel (meg a betörőktől való félelmemben, de ma már jön a riasztós), én nem vagyok fáradt, ááááá nem!!! :twisted:
Na nem is mérgelődöm, mert már így is gyomoridegem van tőle...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Kandi
Sajnálom ezt a sok betegséget, neked aztán jól kijut erre az évre a rosszból ! :( Jobbulást !!

Linácska
Tejallergia :roll: , terhesség alatt a cukor, most meg ez, nem lehet könnyű ! :?

Bikmakk
Hogy vagy ?? ...magadról nem írsz semmit ! Sikerült már felépülnöd ?
Repülő : szerintem hívd fel telefonon a légitársaságot, akivel utaztok ! Hm ?
Az ünnepekre jöttök haza ?

Dbea
Én ma kaptam kimenőt, Férjem vigyáz Kristófra, így ma megyek el bevásárló körútra, veszek pár téli cuccot ! :D

Kata
Nálatok milyen most az idő ?

Zsizsa
Jobbulást nektek !

Mi hétfőn megyünk a 2 hónapos oltásra ! Aki már túl van rajta.....belázasodnak ilyenkior a picik ??? Ha igen, akkor mi a teendő ??

Kép
Kép
rilla_

[quote="bikmakk"]K írta:bikmakkata, köszi, de:
én nem ragaszkodom sem a babakocsi, sem az autósülés esetében ahhoz, hogy az utastérben legyen velem. Pesten szeretném őket használni, nem a repülőn.
De egyáltalán vihetek-e 2 dolgot magammal vajon? Vagy választanom kell?
Én Lufthansával megyek, majd megnézem, hogy ők írnak-e erről valamit - csak sosincs időm semmire...

A babakocsit feladhatod a repülőre.Le sem mérik,csak egy cetlit ragasztanak rá,még a gyereket sem kell kivenni belőle,vagyis a váróban nálad lehet.Majd felszállásnál a repcsi ajtajában kell hagyni.Szóval babakocsira nincs +költség,nincs súly határa.Szerintem a babahordozót meg simán fel lehet vinni a gépre,hisz nem várhatja el egy utas társaság sem,hogy egy kis csecsemőt kézben vigyek fel.
Gyerek hely.Mi 2x utaztunk a Szabival ugy ,hogy neki még ingyen volt.Mind kettőször kapott külön ülést.Mikor csekkolsz be,akkor megpróbálnak olyan helyre ültetni ahol van egymás mellett annyi hely,hogy a gyereknek is jusson.Nagyon ritka az európai járatokon,hogy annyira tele legyen,hogy nem jut a gyereknek hely :wink:
A gyerek kaját lehet,hogy meg kéne kóstolni de ilyenre még sosem láttam/hallottam példát.

mimi12

Sziasztok lányok!

Egyre kevesebbet tudok jönni én is, mert Emmus napközben már nemigen akar aludni, éjszaka viszont szerencsére jókat alszik, általában 1x kel, így ki tudom magam pihenni. Most éppen a hintájában van, ott is elszundikált -persze ha kiveszem, tutira felébred, észleli, hogy nem ringatják a popóját :).

Voltak hasfájós napjaink, most a Gripe watert próbáljuk ki, egyelőre jónak tűnik, bár még csak tegnap délutántól alkalmazzuk.

Linácska, remélem, Levi hamar helyrejön! Ma mi a helyzet, megy még a hasija?
Férj-téma: hát, a férfiak -tisztelet a kivételnek- már csak ilyenek... Nálunk, nőknél, is attól függ, mennyire vagyunk toleránsak, hogy épp milyen passzban vagyunk.

A 2 hónapos oltás nálunk is esedékes, a jövő héten kapja majd meg babszi.
Rilla, be szoktak lázasodni a babák, főleg ha egyszerre több oltást is kap, ilyenkor aluszékonyabbak. Lázkúpot kell nekik adni, ezt elvileg mindenki megkapja a baba 'kezdő' receptcsomaggal. Abból is felet egyszerre és hosszában kell elvágni, nem keresztben.

Kép
angelita

Sz5asztok!

A gépem még mindig szar..vagyis a billentyűzet...hivtam egy mukit azt mondta,hogy valszeg a windoz van ellálítva..de nem érti ,hogy tudta egy 3 éves gyerek...na hát ha ismerné Nolit akkor hamar rájönni :lol: :wink:

2 hós oltás mi szerdán kaptuk meg semmi..extra se láz meg semmi prevenárt is kapott egybe.DE van aki belázasodik tölle akkor kúp.

Lina:legalább túl vagytok rajta ez is már valami,hogy nagyjából valami konkrétat tudtok..remlem nem kell gasztro.

Irdab:ma kaptuk meg a fülit:Nem volt vészes..ikább az nem tecc neki,hogy le kellett fogni a fejecskéjét...

Na sietek főzni ma ezerrel marhahúsi levest és jóasszony sertésszeletet mert hétvégén csavizok ezerrel.Apa lesz a bébivel.

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Folytatom (baba hagy most szusszanni, kicsit alszik :):

Én holnap készülök 1-2 boltba, szeretnék egy sportosabb dzsekit/kabátot, amit hétköznap tudok hordani sétákhoz, bevásárláshoz. Az itthoni téli dolgokat -sál, sapka, kesztyű- már kimostam, de bízom benne, hogy azért még egy darabig pihenhetnek a szekrényben!
Babának is néznék még melegebb dolgokat -az átmeneti dzsekijeit gyakorlatilag nem is tudta hordani, tavasszal meg már nemigen lesznek rá jók...

Kép
angelita

sziasztok

Gyors hejzetjelentés
Botinak elmult a hasmenése és már a szine is normális, de az ANTSZ-től kedden jön meg az eredmény remélem semmi komoly.
Most már egyre jobban alszik éjszakánként az este 7:30-kor evett és utána 2 orakor :lol: .
Ha minden rendben lesz akkor csütörtökön megkapja a 2 hos védőoltásokat.
Velem meg csak annyi h még nem jött meg a vérvétel eredménye és addig mék kapnom kella szurit amitől kivagyok képzeljétek ugye 0,8ml kaptam naponta 2x de az 1 honapja tartosan hiánycikk ezért most 0,4ml kapok reggel 2 este 2 készvagyok :(

Linácska
remélem h hamar kiderül h mi a gond
férjek hát már csak ilyenek nálunk apát nem tudon ketesben hagyni 5 percig a fiával mert 10 szer szol valamiért h most bukot h most ő felvette de biztos jó ugy a gyereknek ahogy ő fogja meg ilyenek .
én minden este akkor megyek fürdeni hamár Boti elaludt :wink:

Noki sajnálom a koponya törést :cry:

Csajok szerdán azt gondoltam h felrobbanok mérgemben szeretnénk megkeresztelni Botit és bementem a plébániára h megkérdezem h mikor lehetne de az irodista néni közölte h az atya az idén már nem keresztel és jövöre is csak áprilisban kezdi, de mi nem akarunk addig várni ugyhogy holnap ugyis meggyek a dm-be és bemegyek az ottani pappal eszélni.

Margit
Vendég

Bim-bam: Lap-top-od van ugye? Probald meg, hogy mit csinal a gep, ha megnyomod a Num Lock gombot.

Orew

orew

Bim-bam: Ha igy sem megy akkor az Fn es a Num Lock billentyut nyomd meg egyszerre. Utana elvileg jol kene hogy mukodjon a dolog. Nem hiszem, hogy Windows problema lenne amugy. Laptop-oknal van az, hogy a betuk folott vagy alatt vannak kicsiben szamok is, es ha megnyomja valaki a Num Lock gombot akkor a betuk helyett bizony szamokat kezd irni a gep.#
Remelem sikerul megoldani a dolgot. :)

Orew

orew

Rilla,
ne is mondd, ma már tiszta hiszti voltam a tejeskávém hiánya miatt. Kb. 10 éve iszom minden nap, most meg két napja elhagytam, és minden bajom van, csak erre tudok gondolni (amúgy koffeinmentes, soha nem is szerettem a rendes kávét, de az íze nagyon hiányzik), reggelre már alig volt tejem, úgyhogy most ittam egyet. Gondolom ez is olyan lehet, mint a dohányzásról való leszokás. A kedvenc vajamat símán lecseréltem Delma Lightra, sajtot sem teszek a szenyóimba, más tejterméket meg amúgy sem szeretek. A doki amúgy azt mondta, hogy azért nagyon kevés megy át az anyatejbe, úgyhogy teljesen mindent korlátozni nem kell, de visszafogni.

Amúgy ma reggel már nem volt annyira híg Levi széklete. Zöldnek zöld volt, jött a kaja után 10 perccel, de már kezdett a normálisra hasonlítani. Remélem jó lesz ez a tejmentes tápszer. Amúgy anno Lilinél nem mondták, hogy én ne fogyasszak egyátalán tejterméket, csak azt, hogy minimálisat. Úgyhogy az hiszem, 2-3 naponta be fog figyelni egy tejeskávé.

Angelita,
az a baj, hogy apa Lilinél teljesen más volt. Mindegy mennyire volt fáradt, csinálta, és élvezte. Képes volt fél órán át ringatni az alkarján, ha fájt a hasa..., most meg szinte semmi.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska,
nálunk is kisebb apa lelkesedése így a második gyerkőcnél. Az elsőnél velem izgult minden egyes megmoccanásánál a gyerkőcnek, fejből tudta mikor mennyit evett (Zoránál még mértem), felkelt hozzá éjszaka, stb. De Mirával kapcsolatban nem izgatja semmi (persze jön velem a gyerekklinikára ha kell), és nem is igényelem, hogy annyit segítsen a mindennapokban. Azért Lilivel kapcsolatban segít a férjed, nem? Szerintem 2 gyerek mellett az is szuper, ha apa a nagy dolgaiban be tud segíteni (oviba vinni vagy hozni). Nálunk az a baj, hogy apát sokkal kevésbé fogadja el, mint engem, az esti alvásnál pl csak én jöhetek szóba, szóval az esték és az éjszakák elég húzósak nálunk, főleg hogy Zora is 10-11 tájban alszik el (velem).
Szóval kitartás, és örüljünk annak, hogy a nagylányokkal foglalkoznak az apukák:).

Kép
Kép
Kép
oui

Linácska: apával beszéltél már erről? Nekünk is voltak gondjaink az elején, aztán egyszer kifakadtam. Nekem az volt a bajom, hogy a párom állandóan mászkált mindenfelé. Napközben ugye dolgozik, reggel megy, este kb. hat-fél hét fele ér haza. De az elején még munka után elment angolórára, meg az edzőterembe, meg futni én meg gyakorlatilag egész nap egyedül voltam Marcival, volt, hogy le is feküdtem aludni mire hazaért. Aztán egyszer kiakadtam, és leesett neki, hogy ez már azért nem megy. Úgyhogy kompromisszumot kötöttünk, azóta javult a helyzet. Szerencsére ha itthon van, segít, alig várja, hogy magához ölelhesse a kisfiát. Remélem ez nem változik majd a második gyerkőcnél sem.

És lányok csoda történt: van fűtésünk!!!!!

Én ma voltam a nagypapival és Marcival bevásárolni téli babaholmikat. Nem volt olcsó, de már kihúzzuk a telet. Vettem egy nagyon klassz bundazsákot is :lol: :lol:

Kép

Kép
dbea

Dbea: Eljen-eljen! Hihetetlen "gyorsan" oldottak meg a dolgot... :)
Azert orulok, hogy nem kell tovabb fagyoskodnotok!

Orew

orew

Sziasztok!

Jaj de rég voltam már én is... :oops: , mentségemre szolgáljon, hogy vidéken voltunk, anyósoméknál egy kis faluban, és ott alig van térerő (Hajdú-Bihar Megye, ország csücske), egy fél óra, mire egyáltalán csatlakozik az internet.
Amúgy én is apa miatt mentem oda, az én drágám ugyanis sokadik üzleti útjára utazott volna, ezúttal Spanyolországba, de már neki is bűntudata volt, hogy ilyen sokszor és hosszú időre elmegy, és levitt a szüleihez, hogy ne legyek egyedül azalatt. Végül aztán elhalasztották az utat a sp. o.-i vacak időjárás miatt, ő pedig nem mondta vissza a szabiját, hanem szépen lejött hozzánk, így aztán kicsit tudtuk élvezni az őszt.
Már én is gondolkodtam, hogy ezek a távollétek Tücsök születése óta mennyit változtak, de rá kellett jönnöm, hogy egyszerűen ilyen volt régebben is, csak ő még nem élte át azt a kataklizma-szerű váltást, amit én, és ahogy Bea is írta, el kellett vele beszélgetnem, hogy Ákoska nemcsak az én fiam, hanem az övé is, és ha most elkezd kimaradni, később nem tud hová csatlakozni. (Persze az nálunk is úgy van, hogy azalatt a rövid idő alatt, míg itthon van, édes és tüneményes Ákossal, na de másfél órában könnyű ám!)
Na majd meglátjuk, hogy lesz, én a régi asszonyok receptjét vallom: egy csepp mézzel könnyebb legyet fogni, mint egy hordó ecettel.
Remélem, mindenki jól van, bár most visszaolvasok, és akkor úgyis kiderül. :lol:
Az elmúlt két napban mi sem voltunk kint, de ma kivittem kicsit a kisfiút, mert muszáj volt elmennem a postára. Manócska nagyon jól érezte magát, bár az is igaz, hogy annyi réteget tettem rá, hogy még én is kuncogtam rajta, ahogy mosolygott a 30 centi vastag textilhalom alól. egy hangja sem volt, most meg durmol.

Én a szoptatással vagyok kicsit bajban: van, hogy Ákos megenne egy harmadik mellet is, viszont pl. ma is fél óráig szinte falta az egyiket, majd jóllakottan hátradőlt és nem kért a másikból...
Általában két mellből szopik, de néha furcsa jelentet produkál, amit előtte nem: beveszi, elengedi, összeráncolt homlokkal és kérdőn néz rám, újra megkínálom, megint elengedi és nyűgösebb. Végül aztán nekilát, de hogy mi baja lehet??? Kakaót mégsem adhatok neki kaláccsal. :wink:

Megyek, holnap vendégeink jönnek, vasárnap pedig mi megyünk, egy kis pogi és egy almás pite a vállalásom.

Küldök egy friss őszit a beöltöztetett Tücsökről.
Legyen szép estéje és nyugis éjszakája mindenkinek!

Kép

Kép
goldplast

Goldplast: De jo, hogy jottel! Hianyoltunk mar! :)
Erdekes amit irsz a szoptatasrol. Zara is szokott hasonlot csinlani. Sot... Tegnap vegul a masik oldalt adtam neki. O altalaban csak egy oldalrol eszik egyszerre, eddig eleg volt neki ennyi. Viszont tobbszor is elofordult mar, hogy odaadom neki azt az oldalt ami eppen kovetkezik, elkezd enni, aztan kb 3 perc mulva ossze-vissza mocorog, nagyokat szuszog, kettot szippant, elfordul a masik iranyba, majd visszafordul, megint kettot szippant, megint elfordul, Vegul mar szinte merges, es sirni kezd. Fogalmam sincs hogy ez miert van. Sokaig azt gondoltam, hogy azert, mert nincs eleg tej azon az oldalon, de hat amikor kezzel osszeszoritom meg ugyis jon belole. Szoval tudom, hogy van. Nem ertem miert csinalja... :?

Orew

orew

Szia, Orew, köszi, aranyos vagy :lol: .
Igen, én is hasonlót élek át, és nekem is van még tej a mocorgós oldalon + néha úgy húzkodja a cicit nézelődés közben, mintha gumiból lenne. Pedig nincs ám abból! :shock:
Te iszol tejszaporító teát vagy fejsz? Én nem fejek, de iszom a teát, bár szerintem az nem okozhatja.

Lányok, láttátok a tegnapi Híradót a fegyházra ítélt szülőkről? :twisted: Eddig is gyűlöltem, aki védtelen és kicsi babákkal tett rosszat, de most szinte elviselhetetlen a gondolat, hogy ilyen emberek vannak.

Megyek, Tücsökkel "olvasunk egyet" a Kisvakondos pancsolókönyvből. Nálatok is dallamosan hangicsálnak a picik és válaszolnak, ha reagáltok rá? Úgy élvezem!

Kép
goldplast

Goldplast: Igen, iszom a teat. :) Laktoherbet szoktam inni, de nem minden nap. Neha pihenek vele egy kicsit, hogy ne szokjon hozza a szerveztem. Fejni csak este szoktam kb 3 oraval azutan, hogy Zara utoljara evett, hogy mire reggel fel kel ne fajduljon meg a mellem.
Nekem is szokott ugy banni vele mintha gumibol lenne... Mit ne mondjak neha csillagokat latok olyankor. Ezt sem tudom, hogy miert csinalja. :?

Nekem is valaszolgat. Mar szinte beszelgetunk. :) Meg nagyon figyel mindenre es sokat mosolyog.

Viszont most megfazott egy kicsit es kohog is... :( Remelem nem lesz nagy baja!

En meg most delutan elaludtam szoptatas kozben es egy ora mulva ebredtem fel. Aztan azota szedulok es hoemelkedesem is van. Nagyon nem szeretnek beteg lenni. :(

Orew

orew

Sziasztok!

Csak gyorsan életjelet adok én is!
Nálunk minden teljesen rendben van. Nem akarom részletezni a picinyem dolgait, egyszerűen imádjuk őt!

Mikor lesz a topic-tali?

Mindenkinek nyugodalmas, átalvós éjszakát! ;)

Kép

Kép
hmbori

Bori,
szerintem hétfőn felhívom a babapihenőt, hogy mikor van szabad szombatjuk még, és kiválasztjuk a megfelelő időpontot.

Na úgy néz ki, hogy beteg lettem. Remélem csak Lili megfázását kaptam el, a tesóm is beteg lett, miután ott voltunk, szóval valószínű csak az, nem lenne semmi humorom egy influenzához.
Először volt egy pici hőemelkedésem, de már az sincs, és igazából csak az orrom folyik.
Szoptatni mekkora lázig lehet???

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Na megint jó vacak éjszakánk volt. Nem hiszem el, hogy van egy fiam, aki két hónaposan végigalussza az éjszakát, de ez miatt a hülye betörési kísérlet miatt nem alszunk jól. Már pont mondtuk, hogy jobb lett volna talán, ha nem is mondja a szomszéd. A férjem ma fél 2-től ébren volt, mert mind a ketten olyan hangot hallottunk, mintha megrázták volna a redőnyt. Én féltem, ő meg kíváncsi volt, hogy most mi lesz, úgyhogy el sem aludt, de legalább reggelig megcsinálta azt a munkát, amit amúgy hétvégén kellett volna.
Aztán reggelre kiderült (talán), hogy kár volt félnünk, mert pont onnan, ahonnan a hangot hallottuk egy autó benne van az árokban. Rá akart fordulni a kapubejáróra, de elrontotta, és az árokba sikerült. Szerintem ezt hallottuk, mert tényleg egy két másodpercig hallottuk a hangot. Ha be akartak volna jönni, nem két mp-ig próbálják, nem? Ez az autó meg elfogadható indok, legalábbis én ezzel nyugtatom magam. Majd a szomszédtól kiderítjük, hány órakor volt, ő úgyis mindent tud, ha fél 2-kor, akkor tuti.
Azért ma a gyerekekkel anyunál alszom, mert egy hete nem aludtam végig egy éjszakát, és most már jól esne. Ok, tudom, más meg 2-3-szor kel a gyerekéhez :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok,

mi is megvagyunk. Már nálunk is van fűtés :lol: . Felhívtam pénteken a távhőt (héfő óta 2 óránként hívtam őket :!: )aztán elveszítve minden úrinői bájamat úgy összevesztem a nővel telefonon, hogy 10 perc múlva itt volt a szerelő. :lol:

Köszönöm a bogyó szedéséről az infókat, meg a tejszaporításról.
Bim-bam neked a fülkilövésről, köszi. :wink:

Babákat imádom, olyan szépek és sokat nőttek.

Én megint gndban vagyok az öltözködéssel.23 C mit adjak éjelre a gyerekre? és nappal a lakásban?Akkor is ennyi C van.
És ha kiviszem? Van bundazsák is.

Jaj nagyon béna vagyok de segítsetek kérlek.

Linácska kérdezd meg, nekem csak abban segítsetek majd hol tudunk parkolni arrafelé.

Mindenkinek jobbulást aki beteg. Megyek vasalni, apa ma is holnap is melózik :cry:

Kandi neked akartam még írni, hogy nem lehet h lelkieredetű a lerobbanásod oka? Én akkor szoktam így leamortizálódni. És ahogy bikmakk írta ha ilyen szarul vagy tényleg nem árt a bogyó. Én pl a terhesség alatt is pont azt kaptam amit írt bikmakk, mivel 3+ bakt volt a vízeletemben, egyszer meg tökre beeg voltam.
Egy icsit azért ugye jobban vagy már....?

Gp gyere gyakrabban imádom olvasni ahogy írsz... :wink:

Adri

Kép

Kép
irdab

dbea én is ugyan ezzel szenvedek. Mikor vegyem meg?! Kár h nem lakunk egymáshoz közelebb felváltva vigyázhatnánk a gyerekekre amíg egyikünk elugrik a boltba :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Noki figyi ha ilyen nehéz szülés volt, meg komplikált a kórházban nem csináltak koponya uh? Meg a zárójelentésen sincs semmi rajta? És a gyerekorvos nem küldött koponya, has meg csípő uhra?
Szerintem ezért be is lehetne perelni őket nem?
És miért kell műteni?
És semmi tejcid nincs már? Elhiszem h nagyon kivoltatok/vagytok. De gyönyörű a kislányotok :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

húú, kicsit hulla vagyok. Ma éjjel 3 x voltunk fenn. Igaz, hogy szopi után rögtön visszaaludt, de 2.5 óra múlva kelt megint...
Most végre bealudt.

Ruhák:
Nekünk is venni kéne egy-két őszi-téli holmit, mert az átmeneti kabát már nem elég ---volt rajta vagy kétszer-- Tegnap voltunk egy kicsit kint, mert már én is majd megőrültem idebent, és baromira nem tudtam, hogy mit kéne ráadni.
Úgyhogy Adri, nem negyon tudok segíteni... tegnap: body+vékony hosszú ujjú poló+vékony lábas naci+ az egészre egy termo rugi+ kiskabát. persze sapi és kapucni. Kezére kesztyű. Jónak tűnt, mert aludt, meleg volt a keze és az orrocskája is.

Fűtés: csoda, hogy eddig bírtátok. Felháborító, hogy milyen lassan cammognak ki!!!!

Api: nálunk hála Istennek engem is meglep, mennyire részt vesz a férjecském a mindennapi teendőkben. Pl. a fürdetés csak az ővé, most már pelenkázni is szokott, felkel vigasztalni, játszik vele. Remélem, ez marad is. Hát, az éjszakai keléseknél nagyon nem tud segíteni, de nem is várom el, hiszen reggel megy melózni, aludni meg neki is kell, ugyi :roll: :wink:
Ami zavarni szokott az , hogy este a számítógépnél órákig írogat, és nem nagyon tudok tőle aludni. Olyan, mintha a fejemben kopácsolnának. Egyelőre finoman utaltam rá, hogy zavar, de nem várhatom azt sem, hogy este 6-kor feküdjön le aludni, mert Zsigi épp elaludt...
Szóval, Kitartás csajok, és igen: megbeszélni apival, mielőtt kiborul a bili!!! Vagy tényleg betegek lesztek a kimerültségtől...

Goldplast :lol: gyere gyakrabban, egyetértek!
ja, gügyögés nálunk is megy ezerrel, van egy kedvenc maci és egy kutyus ( tök érdekes véletlen, hogy ugyanannak a cégnek a termékei), ezekre vigyorog a legtöbbet.

Ja, és beszereztem végre az Anya, taníts engem! és a Suttogó titkai I.-t. Kiváncsi vagyok. mert annyi mindenfélét hallottam. Magam szeretném eldönteni, milyen. Egyelőre tetszik nagyon!

Tali: akkor valamelyik novemberi szombat???? Linácska,
gyógyuljatok, hogy minél előtt tudjuk talizni!!!!!

Tejci: A sör bevált, jelentem!!! Tegnap rengeteg tejem volt! Úghoy ma is legurítok egy pohárkával. Csak alkoholos volt itthon :oops: , ma veszünk mentest! úghogy köszi az ötletet! Legalább valami élvezet is legyenmá!

Repcsi: Köszi a rengeteg infot, de rákérdeztem, és állítólag járattól függ, mit lehet felvinni. Valszeg ír járattal megyünk, úgyhogy majd telcsin érdeklődöm. én szeretném vinni a babakocsit is! A kaja nálunk is megoldva (csak szopi)...

Rilla :lol: Már nagyon hiányoltunk, ha tudsz, gyere Te is gyakrabban!

Piroska is régen volt, nem??????????? :roll: :roll:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Nekem akkor szokott Marci így tekeregni, ha "kifogyott" az egyik mellemből a tej, illetve ha sok levegőt nyelt. Olyankor szünetet tartunk, büfizünk egy nagyot, megnyugszik és eszünk tovább :lol:

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!
Köszönöm a hsz-eket!Használtak!
Jobban vagyok....
-Adri igazad van,tuti lelki eredetű.....azért is gondolom,mert nem lázzal járnak ezek....csak tünetek vannak jó pár napig és hirtelen elmúlik!Házidoki láz esetén ad antibiotikumot!Amúgy meg az algopyrint javasolja....gyulladás gátlásra is!Azt szedek....de csak feleket!Ja és a nemlétező mandulámra férjem hozott Strepsilst mézes-citromosat....hááát csodákat tett....igaz a fülembe is belenyilallt,annyira csípett...de mára szinte nem is érzem!-és Glikosept-el öblögetek!Fogammal kedden megyek,remélem már lezárhatja a doki!

A melltépés nálunk is van....mi "morgó kutyusnak" hívjuk ,ilyenkor Belcsit...szinte marcangol-nyűglődik...és ha oda adom a másik cicit megnyugszik....de a marcangolt ciciből is kifejek 20-30ml simán!!!szóval csak lusta malacka!a másik,hogy ezt csak akkor csinálja ha fekve szoptatom...ha ülve,akkor nem!

Tejszaporításra az is jó,ha szopi után még mindkét mellből kifejek valamennyit....szóval hiába éjjel...állok a konyhában és kézzel fejek valamennyit!-Én is Laktoherb teát iszok!

Ja és tegnap tejfölösen ettem a csirke pörit és ma hőmérőzni kellett...annyira szenvedett!Szóval nem csak a a tejet,minden tejszármazékot mellőznöm kell!

Még egy a tejszaporításhoz!
A kórházban volt egy szobatársam,aki ivott egy dobozos(0,33-as) valamit,aminek "maláta"vagy mi volt a neve!400.-körüli volt az ára....na és Ő azt itta és ömlött a teje....
Szerencsétlen azt hitte a fiának kell majd mind....úgy bedurrant a melle,hogy szülés másnapján 3óránként 120-150ml-ket szívott még le a szopik után!-és folyamatosan küldte haza fagyasztani!

Öltözködés témához!
Nekem Belcsi majd meg fagy!Mindig nagyon fel kell öltöztetni!A keze is jég hideg mindig!Lehet hozzá szokott bennem a dög meleghez???Vagy nagyon fehér a bőre és ez ezzel jár?Na mindegy...mi fűtünk ezerrel és öltöztetem,mintha eszkimók lennénk!

Adri-Bea merre laktok?Látom,hogy Bp....de kerületileg?

Linácska!Akár mekkora lázzal lehet szoptatni...ha Te bírod!Állítólag a gyógyulást is segíti!Szoptatni antibiotikum kúra mellett nem lehet....de amint a lányok írták,amoxicilin stb. mellett is lehet már!

Tudtátok?
Ha a baba beteg ,akkor is az anyának kell a vitamint-gyógyszert bevenni?
Belcsi náthája miatt 2x Ca Sandozt és 2x 500mg-os C vitamint kellett szednem!-és Neki csak tengervizes sóoldatot a noziba és szívni!
Na és így,hogy Én göthös vagyok....áll. nyálkahártyán felszívódó gyógyszert lehet,na és az algopyrint!

Na nem szaporítom a szót...csak Belcsi alszik és Nati mesét néz...a laptop meg a hasamon!Apa meg már 1órája a kertet takarítja...szegény!
kandi72
Budapest III. kerület

Itt egy kép....a ruhagombóc kicsi fiamról!Kocsival mentünk ...de ennyi ruha minimum kellett szerdán Neki!
-Rövid bady
-hosszú bady
-hosszú ujjú rugi-lábfejes
-vastag zokni
-vékony pulcsi
-vastag nadrág
-cipő
-pamut vékony sapi-kötött vékony sapi-kapucni!

Ha a farkas megenné,egy hétig rongyot szarna!!!Tuti!
Kép
kandi72
Budapest III. kerület

Kandi, cabriótok van? :lol: :lol: :lol:

Kép
bikmakk

Bikmakk!
Aha!
Kép
kandi72
Budapest III. kerület

:lol: :wink: :lol: :wink: :lol:
kandi72
Budapest III. kerület

Kandi: X. kerület, az Üllői úttól nem messze, a Pöttyös utcai metrómegállónál.

Délután megyünk esküvőre. Nagypapi vigyáz Marcira, úgyhogy nem leszünk sokat, de annyira izgulok, mint egy elsőbálozó lány :lol:
Már kilakkoztam a körmöm is :lol: :lol: :lol: (mondjuk összesen két órát leszünk ott, de mégis annyira jólesett :lol: )

Kép

Kép
dbea

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?