Új privát üzeneted érkezett!

Anicca! Gratula a kiscsajhoz! :) Na, csak lesz kire hajtania a fiainknak! :D

Csézjang! Gratu a kisfiúhoz!!! :) Legalább a két pasi jól el fog egymással játszani!
Én egyébként a 12. héttől folyamatosan adagolom Daninak. Sokáig nem láttam rajta, hogy pontosan érti, miről is van szó, de talán lassan sikerül. Szerintem a gyerkőcöknek is kell idő, míg megértik, tudod, a természet nekünk is ad 9 hónapot, hogy hozzászokjunk a gondolathoz.. :)

Andrea! Sajnálom ezt a vizesedést.. Valószínűleg a kilók is ezért ugrottak meg, ennyit nem lehet zsírban hízni ilyen rövid idő alatt. A káposztás cuccot én is hallottam már, remélem segít!
Nem utolsó sorban: boldog szülinapot a fiadnak!!! :)

Mamacka: szegény manód, ez a sok röntgen.. Gyógyuljon meg mielőbb, és te is!! Könyvet köszi, ilyet keresek már régóta!

Pocaksimi: pfúúúúúúúúúúújj... Utálom!!!

Aniko: gratu a kiscsajhoz! :D Alakul a lányok aránya a táblában! :)

Szilvi: Nekem van Hipp Natal. Ízre nem rossz, de nem tudom, hogy ér-e valamit..

Kép

Kép
monccs
 
 


Danyuci! Nem végre egy lány, hanem végre újra egy lány! :D E Ez már ha jól számolom a harmadik! :D :wink:

biribon
 
 


úgy szoktam csinálni a teát, hogy felkaramelizálom a cukrot és utána félig hideg, félig meleg víz, tehát langyos vízzel:) felengedem de közben kerverni kell és lassan hozzá tenni a vízet, ne ijedjetek meg fura hangot fog adni, de hasznos....

vöröshagyma tea is jó ilyenekre, de nekem az nem használt ennyit, ja meg van a bybyluft azzal szoktam éjjelre bekenni a mellkasom

Kép

Kép
andrea001
 
 

 
 

monccs most nézem egy nappal vagy idősebb, mint én:)

Kép

Kép
andrea001
 
 


Sziasztok!

Anikó!
De jó, egy újabb kislány! :) Gratulálok!

Detty!
Hétfőn írtam Neked privit! Nem értem, miért nem kaptad meg! Elküldtem előbb még egyszer. Szólj légyszi, hogy megkaptad-e! A hétfői UH-ig mindenképp jó lenne, ha meg tudnád írni, amit kérdeztem, mert azzal kapcsolatos! Előre is köszi! Drukkoltam az UH-ra, kíváncsi vagyok az eredményre!

Yilonne!
Tök jó, akkor Neked már lesz gyakorlatod a fiúcskához! :)

Heni!
Jó fej a dokid! Remélem megtudjátok a nemét! Meg hétfőn remélem mi is! Izgis a dolog! :wink:

Mamacka!
Jaj, ez nem hangzik jól! Gyógyulj meg! Jobbulást!
Lilahagymát+fokhagymát mézzel próbáltad már? Tudom, bizarrul hangzik, de nekem már bevált. Biztos rossz lehet így a köhögés! Én is attól félek, nehogy elkapjak valami nyavalyát, mert én aztán brutál módon tudok köhögni, úgy szoktak nézni rám olyankor, mint egy ufóra. És félek, hogy az a köhögés babókának nagyon nem tenne jót. De remélem sikerül megúsznom betegség nélkül! Végülis emberek közé mostanában nem sokat megyek, itthon talán nem kapok el semmit, na meg eszem ezerrel a gyümiket, vitaminokat, remélem ez segít!
A festék nem árthat Nektek? Amúgy jó kis feladatnak tűnik a meló.

Szilvi!
A Hipp Natalt nem ismerem, csak olvastam róla.

Anicca!
Akkor ezek szerint nem vagyok egyedül a tünettel! :o
De jó, hogy kaptok bölcsőt meg rucikat!
A repülésről mindenképp kérdezd ki a dokidat! Én is úgy tudom, hogy ilyenkor nem ajánlott. Nagy a trombózis veszélye, meg állítólag a babának sem túl jó a hirtelen légnyomásváltozás. De nem akarok okoskodni, inkább majd a dokid megmondja!

Funky!
Üdv! Korábban már jártál köztünk, nem? A magnéziumot lehet, hogy rendszeresen kéne szedned, ha görcsöl a hasad. Én terhesség óta szedem a Magne B6-ot, és így nem görcsölök. Szerintem beszélj a dokiddal!

Alvás:
Hát én mostanában olyan vagyok, mint egy mormota! :) Este 11-12 között fekszünk le, de 9-10-nél előbb nem kelek fel sosem. De olyan jól esik az alvás. Viszont szerintem kihasználom ezt az időszakot, amíg tudok aludni, később erre nem sok esély lesz szerintem, ha már Picurka velünk lesz... :) Amúgy is sok volt korábbról a restanciám. Amíg melóztam, csak napi 5-6 órát tudtam aludni, minden nap full kómás voltam, nem láttam 2-ig, alig vártam, hogy magamba öntsem a kávét... :shock:

Na legyetek jók, majd jövök még!

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


Késik a vonalzóm megint! Ma már 19 hetesek vagyunk! :D :D :D
8) 8) 8) De jó! Még egy hét, és félidő! :) :) :)

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


Átküldtem mindenkinek az anyagot aki kérte!
Ha valakinek mégsem ment át szóljon!

Mamac

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


dizzy
Nem árt a festék! Sima falfesték. Az oldószeresekkel van csak baj.
Majd teszek fel fotót alkalomadtán!
http://mamamibolt.blogspot.com/
Van egy blog is ahol nyomon követhető a felújítás, nyitás, minden egyéb! Jó kis hely lesz!


Funky
Üdv itt.
Én úgy tudom, hogy a magnéziumot nem szabad elrágni csak lenyelni! Viszont nyugodtan szedheted rendszeresen!

Andrea és mindenki más...
Köszönöm a jó tanácsokat!
Most hül a karamellás teám! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Sziasztok!

Anikó!

Gratula a kislányhoz !!!


Andrea!

A tesóm jutott eszembe rólad meg az ünneplésről, az ő férje olyan hogyha bármi ünnepelni való nap van náluk/ szüli-névnap, vagy karácsony/ a férje már hívja is anyucikáját meg apucikáját, sőt a 36 éves testvérét is mert az ünnep neki így ünnep, mire a tesóm szokta neki mondani totál mérgesen hogy az ő családjuk már ők négyen/ tesóm, férje meg a két gyerek/ és nem az anyukája apukája, meg tesókája fogja már fel, mikor fog már felnőni hogy néha anyukája nélkül is tudjon létezni....És ez a harc náluk már évek óta tart....tudod nem az a baj hogy szereti a szüleit, de mindennek megvan a határa, meg hát felnövünk és saját családunk lesz ez az élet rendje szerintem, és nem az ami náluk van hogy szinte kétnaponta látni akarják őket a férje szülei....fújjjjjjj ....



Az alvásról:

Én imádok háton aludni / és hason is/ de a 6.hét óta nem tudok mert húzódik a hasam, olyan rossz, így csak jobb és bal oldalt szenvedek felváltva és ez így fog menni még pár hónapig....Na mindegy valamit valamiért. És amióta terhes vagyok utálom hogy olyan fáradt vagyok ha felmosok, ha porszívózok, vagy játszom a fiammal úgy elfáradok, fújtatok mint egy vonat, utálom, mert egyébként egy nagyon mozgékony rohangálós csaj vagyok.És ez még csak a közepe, mi lesz még tavasszal.....Ja a pisilés meg borzalom, minden éjjel vagy 3X felkelek pisilni, egész nap csak pisilni járok.....

:D :)
csézjang
 
 


Én szülés után sem tudtam hason aludni hónapokig... akkor a melleim voltak az akadály.... már azon agyaltam, hogy kivágom a matracból a helyüket. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Biribon,
Úgy értettem, hogy végre megint egy, aki javít valamit a "nemek-harcán" a fiúk nagyon elhúztak :lol: :lol: :lol:
Már én is kezdek odalenni a kíváncsiságtól...
danyuci
 
 


Mamacka!

Igaz! Tényleg szülés után sem tudtam vagy 6 hónapig normálisan aludni mert a mellem nagyon fájt ha ráfeküdtem, ülni nem tudtam mert a gátmetszés miatt megőrültem, kb: 6-8 hónap telt el szülés után mire már picit ülni tudtam... :?
Szóval valóban, a szülés után még pár hónapig nincs vége a szenvedéseinknek! Gondolom aki meg császárral szült az meg azért nem tud aludni normálisan utána.... :)
csézjang
 
 


Mamacka!
Köszi szépen, már meg is kaptam az e-mailt! Lehet csemegézni! :)
A képekre kíváncsi lennék majd!

Csézjang!
A pisilés nálam is hasonló, már az elejétől kezdve. Meg sokszor én is lihegek, fújtatok, elég annyi, hogy feljövök az emeletre. Pedig ez még csak +4-5 kiló... Mi lesz később? :?

Na megyek főzőcskézni, házimunkázni! Gulyásleves és palacsinta lesz az esti menü. Nyamm! Már alig várom, hogy beburkoljam!!! :)

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


Dizzy,
igen, akkor mindenképp változtass testhelyzetet, nehogy gond legyen...
danyuci
 
 


Az agyam szita...elfáradtam a takarításban...
Ktouch és Yilonne,
ilyenkor kicsit el kellene osztani a munkát...mondom én, aki szintén nem bírja leállítani magát :wink: de a megerőltetés okozhat panaszokat!

Anrea,
Boldog születésnapot kicsi fiadnak!
Elhiszem, hogy bánt a dolog, én is így éreznék...szerencsére nálunk minden ünnep "szent"...először csak a miénk, aztán utána jöhet a rokonság...

Heni,
Te aztán nem vagy semmi...de a dokid sem, hogy ezt megteszi...mindenesetre ne várass minket hétfőig... :lol: :wink:
danyuci
 
 


Köszönöm szépen mindenkinek a gratulációt. Látom van egy kis lemaradásom az olvasásban, reagálásban tegnap du. óta, de bepótolom, csak most van egy kis gondom. Nagyon-nagyon húzódik a hasam jobb oldalon, az éjszaka is már nem tudtam hogy feküdni. Nem görcs jellegű és nem is alhasi, nem tudom mi lehet. Próbálok kicsit pihizni, magne b6, stb, aztán majd írok még a tegnapról, meg teszek fel képet is.

Kép
aniko20
 
 


Sziasztok!

Nem fogjátok elhinni, de a mai Uh szerint fiú lesz a kistesó. Úgyhogy erről ennyit, nem érdekel többet, majd a szülőszobán kiderül. Igyekszünk két normális nevet kitalálni, minden eshetőségre felkészülve, a többit a babára és a természetre bízzuk.
Úgyhogy, Minyu, légyszi nálam hagyd fehéren a csíkot, az lesz a legbiztosabb.

Kép
Kép
detty74
 
 


detty :)
aztaaaaa :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: Csupa meglepi ez a baba :) 27-30 hét körül egy 4D-vel már tuti látni fogják :)

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Detty!


Ki vagyok akadva!!!! És te mit szeretnél? kisfiút vagy kislányt? tudom mindegy, de mégis....

Egyébként hasonló cipőben vagyok, mert az én dokim is azt mondta hogy úgy néz ki hogy fiú de úgy összezárta a lábát végig hogy alig lehetett kivenni, szóval szerinte talán még lehet lány is. :D

Úgyhogy én még izgulok a következő uh-ig is hogy mit látok majd, remélem akkor már rendesen szétrakja a lábát :lol: de a következő uh sajna csak 4 hét múlva lesz..... :(
Nektek is csajok ???? gondolom genetikai uh után ez a protokoll hogy ráér 1 hónap múlva...SAJNA::::
csézjang
 
 


Csézjang!

Mi azt szoktuk mondani, hogy 51%-ban lányt szeretnénk, 49%-ban fiút. Tényleg majdnem mindegy, csak sok szempontból egyszerűbb lenne két egyneművel. És nem csak a ruhák miatt, de később a különböző iskola utáni dolgokban is. Persze az is előfordul, hogy két lányt nem ugyanaz a dolog érdekel, de pl. tuti, hogy egy kisfiút nem fogok balettra hordani (ez csak egy példa, szerintem Alexa sem fog balettozni).

Azt nem tudom, mikor van a következő hivatalos UH (szerintem több, mint egy hónap múlva), de nekem a dokim mindig csinál a magánrendelésén, így nekem valamikor november közepén.

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty!

Én is így vagyok ezzel, hogy ha tényleg fiú lesz, talán jobb lenne mert két fiú jobban elvan, és a ruhák is megmaradtak rá a nagytól, másrészt viszont szívesen kipróbáltam volna most egy kislányt! :lol:

Szóval végülis tök mindegy!!!
Majd egy hónap múlva kiderül hogy tényleg fiú-e vagy csak a köldökzsinór tréfált meg minket.... :wink:
csézjang
 
 


Dizzy! Igazad van tényleg jártam.. de csak beköszöntem, aztán többet nem jelentkeztem.. :shock:
Most látom, hogy Surányban laksz.. már Te vagy a 3. ismerősöm, aki surányi és éppen babát vár.. :D

Malacka! Én pont azt olvastam, hogy szét kell rágni. De lehet attól is függ, hogy milyen fajta magnézium.. én magnerotot szedek (napi 1x), ez nincs bevonva semmivel.

Nekem már a 13.heti UH-án azt mondta a doki, hogy 80% hogy fiú, majd a 18. héten már biztosra mondta.. Furcsa hogy nektek még nem látják.. :shock:
Vendég
 


Üvd a csapatban funky!
Mi a keresztneved?
Nekem sem látta eddig a nemét!

Kép
Kép
20100310
 
 


Detty :lol: :lol: :shock: Hát igen, nem semmi hogy összevissza fiút/lányt mondanak...

Kép
anicca
 
 


20100310 írta:Üvd a csapatban funky!
Mi a keresztneved?
Nekem sem látta eddig a nemét!


Köszönöm! :)

És a tiéd? 20100310-nek csak nem hívhatlak.. :)

Engem nyugodtam hívjatok Funkynak, de a keresztnevem Fanni egyébként.

Biztos attól is függ milyen az UH készülék.. Nekem Budán az Istenhegyi úton nézték a 13. és a 18. héten..
Vendég
 


az én nevem Heni!
Én voltam 13 hetesen 4d-n is ésott sem tudta megmondani

Kép
Kép
20100310
 
 


Megy valaki holnap a baba expora?
Volt már valaki ilyenen? Érdemes elmenni?

http://www.babaexpo.hu/
Vendég
 


mamacka
jajj durukkolok h gyógyulj!!!
együttalvásos cikk:
pont olvastam én is
nem is értette, hogy lehet ilyen hülyeséget írni
persze ha iszik előtte v az ágyban dohányzik
de attól még miért veszélyes ha elszundít a kanapén szopi közben?!
ja és nagyon köszönöm az anyagot
csak jövő héten lesz időm elolvasni

danyuci,
munkaelosztás-megerőltetés:
hát sajna nekem ugye nincs segítségem otthon
szóval ha én nem pakolok, takarítok, akkor senki
piacozás detto

üdv fanni
yilonne
 
 


mamacka írta:Én szülés után sem tudtam hason aludni hónapokig... akkor a melleim voltak az akadály.... már azon agyaltam, hogy kivágom a matracból a helyüket. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


Ezen nagyon nagyot nevettem, elképzetem...:) két luk a matracban, hhi

É nagyon köszönöm az anyagokat, én is megkaptam!

Nekem is azt mondták eddig, hogy fiúnak néz ki, de énis csak a születés után leszek meggyőzve végleg :D

Szia, Funky, üdv!!!

Kép

Kép
ktouch
 
 


Én minden éven megyek 2-szer mikor itt van nálunk Miskolcon most is lesz 25-én már nagyon várom mert nagyon szuper dolgokat lehet beszerezni potom pénzért!Eddig árultunk is de most csak vásárolni fogunk!

Kép
Kép
20100310
 
 


funky
Én próbálok elmenni! Ha engedik a csimoták.

Szerintem érdemes! Főleg első babásként! ...és ha már tudod mit is szeretnél venni a babának.

Én sok mindent vettem használtan! Jó dolgokat lehet kifogni.

Malacka! Én pont azt olvastam, hogy szét kell rágni. De lehet attól is függ, hogy milyen fajta magnézium.. én magnerotot szedek (napi 1x), ez nincs bevonva semmivel.


Mamacka!
Bár mostanában egyre malackább!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lehet igazad van és van rágós. Az enyémet egészben kell lenyelni.

Sziasztok!

Nem fogjátok elhinni, de a mai Uh szerint fiú lesz a kistesó. Úgyhogy erről ennyit, nem érdekel többet, majd a szülőszobán kiderül. Igyekszünk két normális nevet kitalálni, minden eshetőségre felkészülve, a többit a babára és a természetre bízzuk.
Úgyhogy, Minyu, légyszi nálam hagyd fehéren a csíkot, az lesz a legbiztosabb.


Ez jó!
Akkor ti hiába is szeretnétek tudni a nemét! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Egész nap görcsölget a hasam... előző két várandóság alatt nem volt ilyen... remélem nem lesz semmi gond.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Nem lesz , Mamacka, ne aggódj!!!

Kép

Kép
ktouch
 
 


nekem szétrobban a fejem. vettem be fájdalomcsillapítót, lefeküdtem délután a fiúkkal aludni, erre ébredéskor már megint! most még egyet nem fogok bevenni!
plusz náthás is vagyok és fáj a torkom.

KépKépKép
dongó
 
 


detty,
ezen már csak röhögni tudok!!! :shock: Még jó hogy mind1 nektek...

ktouch,
biribonnak sajna nagyon igaza van, hogy azért nem minden fejben dől el... Ami meg az "alvás-szopi tanulmányokat illeti" ...hát azon jót mosolyogtam. Még nagyon sok ilyet fogsz olvasni, és annak pont az ellenkezőjét is! :D Pl nagyon sok tanulmány azt mondja, ha a gyerek biztonságban érzi magát, akkor jó alvó lesz... na már most pont a másik topikunkra tett fel egy lány egy szintén "okos"tanulmányt, hogy ha a gyerek túl jól és könnyen elalszik, akkor nem jó a gyerek -szülő kapcsolat, mert azt jelenti, hogy a gyerek nem is igazán kötődik a szüleihez. :lol: :lol: :lol:
A lényeg, hogy ígyis-úgyis érezheted magad szar szülőnek!!
Szóval azért nem kell ám mindent elhinni.
( újabb jó példa mamacka által említett nyitó cikk a bölcsőhalálról )

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


funky,
nekem is vannak ilyen keményedéseim és anno Flórával is nagyon durván voltak. Nem kell túlparázni a helyzetet, de azért figyelni kell rá, mert méhszáj kinyílást okozhat!!
Milyen gyakran jársz dokihoz? Meg szokott mindig vizsgálni, hogy zárva van e a méhszáj? - Ez nagyon Fontos ebben az esetben!!!
Ameddig nem túl sűrű a keményedés és nem túl gyakori, addig no para!!
Ha esetleg görcsi s társulna hozzá, vagy fájdalom, akkor irány a doki!

biribon,
nagyon cukik a Lucás képek!! :D

aniko,
GRATULA A KISCSAJHOZ!!!


Én elméletileg 6 hét múlva megyek dokihoz, akkor lesz uh is.
De nem bírtam ki (főleg, hogy már 3 hete nem voltam a genetikain ) és bejelentkeztem 2 hét múlvára egy "bónusz " uh-ra

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


hülyeséget írtam.. főleg azért megyek bónusz uh-ra , mert már 3 hete volt a genetikai uh, az meg már baromi rég volt!

vivi, ezaz AFP tökéletes!!! Ne aggódj!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


honeymoon írta:detty,
ezen már csak röhögni tudok!!! :shock: Még jó hogy mind1 nektek...

ktouch,
biribonnak sajna nagyon igaza van, hogy azért nem minden fejben dől el... Ami meg az "alvás-szopi tanulmányokat illeti" ...hát azon jót mosolyogtam. Még nagyon sok ilyet fogsz olvasni, és annak pont az ellenkezőjét is! :D Pl nagyon sok tanulmány azt mondja, ha a gyerek biztonságban érzi magát, akkor jó alvó lesz... na már most pont a másik topikunkra tett fel egy lány egy szintén "okos"tanulmányt, hogy ha a gyerek túl jól és könnyen elalszik, akkor nem jó a gyerek -szülő kapcsolat, mert azt jelenti, hogy a gyerek nem is igazán kötődik a szüleihez. :lol: :lol: :lol:
A lényeg, hogy ígyis-úgyis érezheted magad szar szülőnek!!
Szóval azért nem kell ám mindent elhinni.
( újabb jó példa mamacka által említett nyitó cikk a bölcsőhalálról )


persze, igazataok van...

Csakhogy én nem akármilyen cikkeket olvasok, hanem a Gyógypedagógiai Főiskolán gyógypedagógusok, pszichopedagógus szakemberek által írtakat, nem mindegy a forrás, hogy ki és mit és honnan olvas. Főleg nem az interneten talált szövegek a mérvadóak, hanem a szakmai tanulmányok, amelyeket számtalan vizsgálat és a tapasztalat alapoz meg. Ez lesz a szakmám is, ha végeztem, és a tanárnőm profi ebben, az ő tanulmányait elhiszem szóról szóra :), nem holmi internetes cikkekről beszélek, pont azért, amiért írod te is, nem kell mindent elhinni, amit az internet meg a média ont magából.

Az meg, hogy ki és miért érzi magát szar szülőnek, az az ő privát problémája! Ezek a szakemberek meg pont azért vannak, hogy segítsenek ebben, de ugye csak ott lehet segíteni, ahol engedik, ahhoz meg, hogy engedjék, ahhoz nagyon sok mindent be kel vallani az embernek magának.

És nem rólatok írok most sem, hanem általánosan.
Egyáltalán nem kételkedem abban, hogy nem lennétek jó szülők, egyáltalán nem erről van szó. Szeretném, ha ezt megértenétek, és nem azt gondolnátok, hogy én sértegetni vagy támadni akarnálak, nem szándékom!!! Mégis úgy érzem, hogy annak veszitek, és rögtön kapom a visszavágást, tehát valamiért mégiscsak ott a lelkiismeretfurdalás, ami már megint nem az én dolgom ebben az esetben, mert nem vagyok kompetens megoldani a problémátokat, meg hely sincs és idő sincs e fórum keretein belül behatóbban kifejteni bizonyos problémaköröket.

Úgyhogy ismételten bocsánat!
Valószínű nektek van igazatok, mert hisz ti vagytok a tapasztaltabbak, nekem nem volt alkalmam átélni ezeket a dolgokat még, él rémélem, nem is fogom, teszek róla. És igenis, hiszek abban, hogy minden agyban dől el, meg önmagunkban. Ha valami probléma van, akkor magunkban kell keresni a megoldást, és a megoldáshoz nem csak egy út vezet, hanem számtalan lehetőség van rá, de rengeteg időbe telik.

Peace.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ktouch 2009.10.16 15:33-kor.

Kép

Kép
ktouch
 
 


Ktouch
Mi lesz a szakmád?

Engem érdekelnének ezek a tanulmányok!

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


mamacka írta:Ktouch
Mi lesz a szakmád?


Pszichopedagógus terapeuta, ezen belül meg a korai szülő-gyermek interakciókkal, az érzelmi- é viselkedészavarok korai felismerésével szeretnék foglalkozni.

Oké, akkor összeállítok egy anyagot, és átküldöm, amint megvan. Most behatóbban a játékterápiával foglalkozom.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ktouch 2009.10.16 15:37-kor.

Kép

Kép
ktouch
 
 


Ez nagyon érdekes!
Ezek szerint a gyakorlatot kicsit előbbre hoztad? :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


mamacka írta:Ez nagyon érdekes!
Ezek szerint a gyakorlatot kicsit előbbre hoztad? :wink: :lol: :lol: :lol:


Bocsánat, nem "gyakorlatozom", csak amikor ilyen "problémás" esettel találkozom, amit itt írtatok, rögtön elkezd bennem dolgozni, hogy erről mit tanultam, mit olvastam, és a lehetséges okok....de z is csak általánosan szólva, hisz minden egyes eset nagyon egyéni, nagyon meg kel vizsgálni, mi miért történik. Számtalan videót néztünk és elemeztünk különböző anyákkal , akik mindennapjainkban babájukkal voltak, és elemeztük ezeket, hihetetlen, mik derülnek ki egy ilyen "videóról" is.

Most esz egy olyan gyakorlatom, hogy meg kell figyelnem egy gyereket játék közben rengeteg szempont szerint, ez is a diagnosztikához tartozik....tényleg nagyon érdekes.

Kép

Kép
ktouch
 
 


Én arra gondoltam, hogy élőben is kipróbálod majd milyen a gyereknevelés-kötődés stb mindaz amiről tanultál, mivel szülni fogsz! :wink:

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Hát igen, megélem majd....és megteszem a tőlem telhető legtöbbet, és legjobbat, mint mindegyikőtök itt.
Mindenképp megfigyelhetem majd a folyamatokat élőben is. De nem gondolom azt, hogy tökéletesen fog minden működni magától, ostobaság lenne részemről, viszont legalább tudom, mire kell figyelnem nagyon, ismerve a hátterét az egésznek. Amúgy meg az ösztöneimre bízom magam inkább, eddig soha de soha nem vezettek tévútra, és hát ez a szakma nagyon sok intuíciót kíván, ráérezni a dolgok lényegére.

Kép

Kép
ktouch
 
 


ktouch,
nem vesszük támadásnak!!! Csak leírjuk azt, amit mi már hús-vér emberként MEGTAPASZTALTUNK és nem pedig a könyvekből merítettük. Nem kioktatni szeretnénk senkit, csak megosztjuk a gondolatainkat, mert ha már 1 ember is pozitívat tud belőle meríteni, már megérte!
Szerencsére problémám nincs amit meg kéne oldani. Már nincs, ami volt, meg megoldottam magam.

Én leginkább csak azt akartam mondani ezzel, bármit teszel, bárhogy cselekszel, lesz olyan periódusa az anyaságnak, amikor megkérdőjelezed magad, és hiába teszel bele 150%-ot, akkor is lesz valamiért lelkifurdid és fogod magadat - ha csak átmenetileg is, de szar anyának érezni. Legalábbis én nem ismerek olyan nőt, aki legaláb1x ezt ne érezte volna a gyerekével kapcsolatban!! (ha valami csoda folytán mégis van ilyen, az jelentkezzen és ossza meg velem a titkot! )
Szerintem ez törvényszerű, és egyáltalán nem baj... mert talán ezzel is arra törekszünk, hogy mégjobbak legyünk.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Mamacka, máris küldtem két tanulmányt neked az emailcímedre!

Kép

Kép
ktouch
 
 


Biztos nem fog tökéletesen működni minden... mivel egyedül az Isten tökéletes, de tetszik a hozzállásod és szerintem az én részemről lenne ostobaság ha a saját fene nagy tapasztalataimra hivatkozva már most leakarnám törni a lelkesedésed, hogy he-he majd meglátod nem úgy van az...
Engem ért ilyen az életben... szomorú.
Biztos vagyok benne, hogy te bárki segítsége nélkül tudod magadtól, hogy más az elmélet és más a gyakorlat, de ezt mindenkinek magának kell átélnie, nem lehet megspórolni, mert más ember átélt élménye számunkra ugyanúgy elmélet marad.



Ha valaki így áll hozzá mint te, az csak jót szülhet.

Hallgassunk az ösztöneinkre, megérzéseinkre. Én pl úgy voltam vele amíg nem volt gyerekem, hogy nem szerettem volna cumit a cumizavar miatt, de bennem volt, hogy ha az élet úgy hozza akkor lehet máshogy fogok dönteni adott pillanatban, de fontos, hogy kitűztem egy célt magam elé amihez viszonyíthattam.
Nagyon sok információt tapasztalatot gyűjtögettem. Hallgattam tapasztalt anyákra, de azoktól sem mindent fogadtam meg... illetve volt akitől igen volt akitől nem. Nem vagyunk egyformák. Találtam magamnak olyan anyatípust akit követhetőnek láttam, akitől úgy éreztem tanulhatok. Rengeteget segített szoptatásban, egyebekben, pedig csak így neten kommunikáltunk.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára mamacka 2009.10.16 16:10-kor.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Köszönöm igyekszem átnézni! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Az baj, hogy szerintem a gyerekneveléssel, anyasággal kapcsolatban nagyon NEM DIVAT panaszkodni, a dolgok árnyoldaláról mesélni. ( szerintem sok depis anyuga ezért sem mer segítséget kérni, mert cikinek érzi, hogyamikor olyan kurvára boldognak kéne lenni, ő legszivesebben kiugrana az ablakon ) Ezért, akinek még nem volt gyereke, az egyszerűen nem tudja elképzleni, micsoda nehézségek vannak.
A gyerekvállalást mindíg úgy állítják be, mint valami rózsaszín vattacukrot, ami csupa gőgicsélés és babaillat.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Honey
Persze, de szerintem nem kell senkit elrémíteni. Hiszen ha erre spannolja magát akkor tutira beborul.

Készüljünk boldogan és várjuk a csodát! A nehézségek akkor is jönnek ha nem tréningezünk.... első baba után én is elég depressziós lettem, az embert sokkolja, hogy elveszik az életét. Minden gyökeresen megváltozik. Ezt akkor is átéli szerintem ha tiszta szívvel boldogan készül. Második gyereknél ez már nincs. Legalábbis nekem nem volt.


..és akkor a depresszió súlyos formájáról még nem is beszéltünk...

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: