Új privát üzeneted érkezett!

Tünci én tértivevénnyel jártam úgy, hogy több mint egy hetet keringett, mire megkapták....elsőbbségivel is volt már 4 nap, de reméljük most nem így lesz.
Anyósnak távirat? Nálunk tök mindegy mikorra esik, munkanap-e vagy sem, ott kell lennünk aznap.
Most hogy jön a Mindenszentek, azt mondta, hogy ha haza is megyünk, mert párom apukája már nem él szegény, akkor sem mehetek a temetőbe, mert náluk ez egy babona, hogy várandós asszony nem lépheti át a temető kapuját mert az rontást hoz......nálunk ez a babona nem ismert, soha nem is hallottam még róla, mindegy ott betartom, itt meg nem.

Betti
Kép
betti0412
 
 


most nemsokára megyek le itthonról ,este tudok bővebben írni.

Betti, ha van ilyen a babona, akkor párszor már megkísértettem..hát el se mtudom képzelni ,hogym ost ne mennék ugyanúgy Violához.

Anyós, én nem merek menni, párom sem akarja, hogy buszozzak két órát, két átszállással, főleg ebben az időben, nélkülem meg nem akar menni..én mondtam ,hogy menjen egyedül..(azt meg megtartom magamnak ,hogy az anyósom annyit sem érdemel a gyerekeitől ,hogy benézzenek az ablakán, de mindegy...)

Franka, csatlakozom Jázminhoz..szerintem inkább írjál, különben nagyon fog fájni a popód!!!!!

Grácus, van már visszajelzés munkaügyben???Anyu mondja, hogy az ominózus vállalatnál képtelenek egy hibátlan bérszámfejtés készíteni....

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Reggel képzeljétek halványan kisütött a nap egy pár percre. Azóta sem.

Jázmin, már október közepe van, gyakorlatilag ebből is már kifele megyünk. November a nehéz még, mert az olyan nyamvadt, nyomorult, borús, latyakos, nem történik semmi hónap. Számomra tavaly ez volt a legnehezebb. A december nekem tavaly gyorsan múlt, fél hónap, szabi, készülődés, karácsony stb., a szilveszter volt gány, mert az volt a szülés dátuma és azt végig bőgtem. Teleraktuk a lakást gyertyával, a férjemmel közösen és este meggyújtottuk őket. Sírtam, mint a záporeső, és akkor már terhes voltam újra, csak nem tudtam.
És utána itt a január. Ugye megpróbáljátok januárban? Vagy már decemberben?
Az meg hogy én még ráhúztam még egy félévet, franc tudja kinek köszönhetők, de a tavaszi várakozás könnyebb volt, jó idő jött, jobb volt a hangulatom is, költözés, lakáscsinálás..valahogy gyorsabban telt.

Betti
Kép
betti0412
 
 

 
 

Franka fenekén én is kérek egy kis helyet!

Úgy elméláztam valamelyik nap. Tök sok barátnőm-ismerősöm van, akik 30 évesen már egy-két gyermek anyukái, iskolások, kicsik. És azon gondolkodtam, hogy mi 3-at terveztünk és mire a 3. jönne hány éves is lennék én már. Másoknál már addigra érettségizik a gyerek...
Meg hogy elment két év. Hogy el tud telni az idő azzal, hogy vársz, vársz, vársz és nem tehetsz semmit sem. Dehogy gondoltam volna 2008 áprilisban, hogy nemhogy 2008 decemberi, de még 2009 decemberi kismama sem leszek. Csak be vagy programozva, mint egy gép, a hetek számolására, és hogy meddig kell kibírni és közben észrevétlenül nyomulnak, pörögnek le a hónapok úgy, hogy szinte észre sem veszed, hogy újabb évszak jött.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Hát én úgy érzem, hogy akarok gyógyulni meg változni, csak valahogy nem megy.... Lehet, hogy rosszul csinálom, de az is lehet, hogy nem akarom eléggé, csak azt hiszem, hogy akarom... Hűűű, ezt most jól meg aszontam' ...... :?
zs(ófi)
 
 


Nem baj Zsófi, értjük mink ám aztat! :D

Betti
Kép
betti0412
 
 


Szerintem a termosztáton a téli/nyári üzemmódot kell átnyomni.Nálunk egy gomb az egész, bár hívtunk egy szakit, hogy nézze át a rendszert még a beüzemelés előtt.Hétfőn jön is.
Nekem a december szar lesz, mindig is útáltam, de most főleg.Tavaly decemberben jött Jázi, olyan szép volt minden...és most annyira másképp kellene lennie mindennek.Szerencsére nem vagyunk karácsony-fun ok, nem lesz most sem fa meg ilyenek.Nem csípem ezt az erőltetett mindenki mindenkinek kell ajándékot venni dolgot.Minek, ha amúgy meg egész éveben egymásra se nézünk?
Igen előbb kezdjük.

Kép
jázmin20
 
 


Én ilyenkor azt szeretem, hogy összeül a család és minden megnyugszik egy kicsit pár napra. Az ajándékban apróságokat adunk, a gyerekek kivéve, tesóimra mindig szánok nagyobb összeget, ilyenkor kapnak pulcsit, sminket, kabátot valamit, ami hiányzik.

A termosztáthoz nem merek hozzányúlni. Annyi a gomb rajta, meg be kellene programozni napszakra, hogy mikor mennyire tartsa a fokokat, meg a padlófűtés külön rendszerét megindítani, de egy csomó helyre az van írva, hogy csak szakember..úgyhogy kihívom én is, annál is inkább, mert pénztárcára megy, padlófűtésnél meg nem jó a ki-be kapcsolgatás, azt hallottam, mert nehezen melegíti fel magát újra.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Így van.Nem szabad nappalra lekapcsolni, spórolás végett.Azzal nagyobb számlát csinálunk, mintha egyenletesen felmelegítenénk.Ezt is a szaki barát mondta, hiszünk neki, együtt zenélnek az urammal, ezer éves komák, miért hazudna nekünk?Szóval nem szabad levenni napközben a fűtést.Az egyenletesség a fontos, pl a nem használt helyiségekben sem szabad lezárni a radiátort.

Nekem, mivel családom nincs, sosem volt olyan igazi karácsonyom, nem is tudom milyen az, így nem hiányzik.Mióta férjhez mentem, azóta járok a férjem családjához, de nem az igazi nekem...Olyan erőltetett baromság, hogy olyanoknak vegyek ajándékot, akikkel amúgy semmi közvetlen kontaktom nincs.Akár felnőtt, akár gyerek.
De apróságot veszünk amúgy.Én abszolut praktikusan vásárolok, olyasmit, amit használnak.(kozmetikum) De mindig olyan szarságokat kapunk, amivel az ég világon utána nem tudunk semmit sem kezdeni.És én ezt nagyon útálom.Akkor inkább ne vegyen semmit, vagy kérezze meg, mire lenne szükségünk.De a bóvliktól kivagyok.

Kép
jázmin20
 
 


Most beszéltem a szerelő szakival, azt mondta, hogy : hajaj, hű, az a típus tényleg elég bonyolult termosztát, és kijön a héten még beállítani, meg elmagyarázni, mert valóban rosszabb, ha kapcsolgatjuk ki-be. Anyunál még a tekerős van, csak ráállítom a hőfokra és kész, itt meg napszakonként be lehet lőni, minden napra máshogy, hogy mikor van munkanap, mikor vagy itthon, szabadságnap stb... :shock: szóval ezt nem akarom megszerelni.

Általában én is kozmetikumot veszek, mert az tuti tipp, de nálunk már tényleg csak a gyerekek a lényegek, mi felnőttek összeülünk borozni, anyu isteni kajákat csinál. Én nem is főzök, mert mindig megyünk valahova, így felesleges betáraznom itthonra arra a három napra.
Nem tudom az idén hogy lesz még, mikor, hol leszünk majd.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Nálunk fissmann rendszer van, ezen is be lehet állítani a napszakot, munkanapot, szemem színét, mindent.Ehhez szakember ért csak.De elvileg teljesen megbízható.Nálunk a szobákba radiátor van, a konyha-étkező-nappali részbe meg padlófűtés, a fürdő meg padlós, de van törölközőszárítós radiátor.
Előre félek a nagy hidegektől, mert akkor megint lesz havi 80 körül a fűtés.(21-22 fokon) Pedig mondom, a hőszigetelés elsőosztályú és a redőnyöket sem húzom fel, ahol nem kell.

Kép
jázmin20
 
 


Jázmin! Havi 80????? 21-22 foknál??? Ne szórakozz.... Mekkora lakás?
zs(ófi)
 
 


Családi ház.Miért? :oops:
A nagyon nagy hidegbe ennyi volt tavaly és nem rohangáltunk egy szál pöcsben otthon. :?

Kép
jázmin20
 
 


Csak érdekelt, hogy hány négyzetméter kifűtése ez. Mint korábban írtam mi most költöztünk, ez lesz az első egyedi fűtéses telünk. És izgulunk kicsit a gázszámla miatt. De azt gondolom, hogy ha 35 ezer körül megáll, akkor az tök normális (82 nm a lakás).
zs(ófi)
 
 


De megnézem holnapra Neked, jó?Mert ez átlag nagyon hidegbeli összeg és nem akarlak lelombozni és persze baromságot sem akarok mondani.És ha lakásba költöztök, az azért más, mert ott oldalt, alul-felül fűtve vagytok.Milyen a lakásotok?Panel, tégla?Emelet?
A ház 110 m2 garázssal együtt, minden helyiség fűtve van.

Kép
jázmin20
 
 


Zsófi nem sok jóval bíztatlak,Jázminnal is beszéltem ezt már korábban..állandó 20-21 fok mellett nekünk is volt két hónap 80-as gázszámla(tavalyi áron, kisebb áfával...),97 négyzetméter.

Nálunk a karácsony szinte csak kettőnk ünnepe..én is azt hittem hogy már tavaly hármónkké lesz, idén meg pláne.Tavaly karácsonykor nagyon sokat sírtunk mi is, oda volt minden tervünk ,álmunk és minden csak a vesteségre emlékeztetett.
Még anyuhoz se szoktunk menni, nálunk nincs vendégség, anyunál utoljára(először) akkor volt karácsonyi vacsora, mikor pár éve én főztem és hívta ma tesómékat, neki sose jutna ilyesmi az eszébe.Anyós detto.
A párom nővéréhez szoktunk menni.A többi nap kettesben, itthon.

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Beijedtem, úgyhogy itt vagyok! :oops:

töxar kedvem van. Mostmár annyira antiszociális lettem, hogy a telefont se akarom felvenni. Senkinek. Ha valaki már harmadszor csörög, akkor rászánom magam, de semmi kedvem válaszolgatni a kérdéseikre.. Miabaaaaaj? olyan szomorú a hangod! :( Mindenkinek csak elrontom a fenejó kedvét. :?

A fűtés-témához nemtok érdemben hozzászólni, mi átalányt fizetünk a tulajnak. Picuri lakás, radiátorokkal. Jó meleg van most bent.

Kép
franka
 
 


Láttátok a híreket? Nemhogy 25 évet adtam volna nekik, de...ááá mindegy, úgyis tudjátok. És mondta a bíró, hogy alkoholra meg cigire ment a pénz és hogy a gyermekjólétes meg a védőnő nem végezte hatékonyan a munkáját, de ők nem vádlottak. Hát én azért azokkal is elbeszélgetnék, az tuti, mert mikor örökbe akarsz fogadni azt is megnézik hány pók van a sarokban, a védőnő meg csak azzal tud cseszegetni, hogy jujuj vigyázzunk ám a súlyra kismama, hát ilyenkor hol az életben voltak. Hú én nagyon kiakadtam, szemét emberek és azt mondja az apa, hogy ő sajnálja de nem tehettek róla? akkor ki? az egy éves? Akinek nem adtak enni? 4 kilós volt szerencsétlen? Hát annyival szoktak születni. Komolyan mondom ha belegondolok, de nem is merek belegondolni inkább. Milyen börtön! Ugyan! Adnák ide nekünk....
Bocs a kirohanásért.

Franka, jó, hogy vagy. GYere ide, boríts ki minket nyugodtan a nyavajgással, mi nem kérdezzük mi a baj, sejtjük.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Október 15.-én hét órakor gyújtanak egy gyertyát a várandóság alatt elvesztett gyermekekért, így körbeér az égő lánc a föld körül....

Betti
Kép
betti0412
 
 


:( Igen, Betti, én hallottam róla már délben egy másikkal együtt:
Csütörtök hajnalban érkezett egy segélyhívás a rendőrség 112-es számra, miszerint egy szerb férfi 1 éves kisfiához és 3 éves kislányához kér segítséget.... az éjszaka folyamán illegálisan lépte át a magyar határt gyermekeivel, akik a nagy hideg miatt teljesen kihűltek. A kislányt újra kellett éleszteni...." :cry:
Mekkora barom ez is! :evil: Mégis mi a sz..t gondolt?! Tele van a világ kreténekkel. :x

és a kisfiú védőnője is.. :evil: Miféle VÉDŐnő?!?! Milyen ember az ilyen? vajon mivel nyugtatgatta a lelkiismeretét, miután látta a szerencsétlen babát és nem tett érte SEMMIT?! :cry:

Nagy kérdés, hogy vajon ezúttal mi volt a célja a "jóistennek"? Majd ebből megtanulnak a szülők valamit? Hogy még nincsenek felkészülve a nyolcadik gyerekre? Vagy mi a tanulság? Miért kellett annak a gyereknek több, mint egy évig elviselnie a kínzást? Mi volt a magasztos cél?

Kép
franka
 
 


Igen, több gyerek volt, de mindegyik alultáplált. De a lényeg, pia volt és ők nem hibásak semmiben.
Valójában azt a szolgáltató hálózatot sem értem, akiknek ez a dolguk, hogy figyeljenek. Ha én egyszer nem megyek el védőnőhöz, vagy nem úgy csinálom már jönnek a pillantások....nem értem, aki megelőzhette volna miért nem tett semmit. Egy évesen éhenhalni? Hát el tudjátok képzelni? Felnőttnek sem egyszerű, de egy évesen?
Azt a r...dt életbe!
Nem, erre én nem találok mentséget, még ha az apa azt mondja is, nem ők tehettek róla. Hát ki a bánat? És itt kell a gyerek, hajaj, de még mennyire. Tudjátok most lecsuknám és egy héten egyszer adnék neki enni, addig míg mászni sem bír. Nézzük hogy bírja.
Miért nem adta örökbe, ha nem kell neki?

Betti
Kép
betti0412
 
 


Én úgy emlékszem ,hogy ez már egy régebbi ügy és szó volt a védőnő és a körzeti gyermekorvos szerepéről és egyrészt azza l védekeztek ,hogy a gyereket mindig ruhában látták(mikor le kell vetkőztetni méréskor)..de valami olyasmi volt a háttérben ,hogy senki se mert szólni a szülőknek mert vadállatok voltak és ezért hallgatott a védőnő is..csakhát egy életbe került..

Nem tudom, de azt hiszem ezeknek a gyermekeknek a sorsa már fogantatásukkor eldől..ha túlélik a gyerekkort, akkor mit tanulhatnak a szülőktől?Amit Bett is írtál, egy ügyintzéés közben a folyosón, emlékszem...vagy, amit én írtam arról a kismamáról, aki nem tudja lemérni a gyümölcsöt, mert nemhogy olvasni nem tud, de nem ismeri fel biztosan még a számokat sem..lehet felnőnek abban a családban, hasonlóak lesznek ,vagy rosszabbak és már fényévnyire lesznek a modren világtól és egyre erőszakosabbak lesznek, mert a lemaradás, a frusztráció agresszivítást vált ki belőlük..vagy esetleg állami gondozásba kerülnek, ahonnan senki se viszi őket haza, mert hát a családi örökség...és onnan megint egyenes az út a bűnözéshez, tragikus sorshoz..és ez nem rasszista szöveg, ez a szomorú és kegyetlen valóság, mert a gyermekeken valahogy segíteni kell.De hogyan?50-60 éve próbálja a politika és a különböző szociális szervek megoldani..és hol tartanak?Sehol.Közben meg ártatlan gyermekek halnak, vesznek oda.

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Rohadt rohadt rohadt élet. Valami karmahívő biztos megmagyarázná, hogy a kisfiúnak az előző élete miatt kellett bűnhődnie :evil: :evil: :evil: :cry:
franka
 
 


Ennél már csak azt bírom jobban ,amikor azt mnodják ,hogy "közös karma" miatt....
én nem hiszek az újraszületésben..én nem akarom, hogy Viola máshol legyen, más babája legyen..szeretném még látni, együtt lenni a Mennyben..én ezt akarom hinni.
hogy ott jól van és boldog és majd láthatom, szerethetem.

még akartam írni ,de fáj a fejem, mára mentem, esetleg majd éjjel ,mikor nemtudok aludni... :?

Jó éjt

KépKépKép
tünci28
 
 
 


De akkor meg tanítsuk őket, oktassuk, hogy ne szaporodjanak. Elég érdekes lett volna, ha minden pasimmal töltött együttlét után gyermeket szülök! Miért volt annyi hangyányi eszem, hogy bevettem a rohadt gyógyszert vagy elcsattogtam a boltba óvszerért. Mert elmentem, mert nem vártam a pasimtól, hogy ő gondoskodjon ezen, mert én nem akartam terhes lenni! Miért, miért nem lehet ezt másnak is? Csak egy mozdulat! Semmi!
Akkor fektessenek erre hangsúlyt, hogy k---ni lehet anélkül is, hogy gyerek legyen!
Ez az, amit én nem értek! Ez. Mert ha akar, legyen. De az ilyennél terem minden évben, ha kell, ha nem, már ha ránéznek akkor is.
Valahol olvastam, hogy egy a kisebbségnél nem elfogadott, a védekezés, az asszony dolga szülni, minél többet és szégyen, ha nem tud.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Megyek én is aludni, holnapra még nincsenek nagy terveim.

Betti
Kép
betti0412
 
 


.. erről is csak az jut eszembe, mint BB évinél, meg a lengyel pedofiloknál. :( 1-2 után kipakolni. Férfiakat is. Aki alkalmatlan , azt időben megállítani. Mindenféle etnikai, vallási stb. hovatartozástól függetlenül. És ha megvan az egy vagy kettő élő gyerek, akkor már kipipálhatják a gyerekhez való jogot is.
micsoda diktátor lennék... :|

Kép
franka
 
 


Szerintem még soha ennyire nem volt fontos a segélyek szabályozása és nyomon követése, mire is költik a pénzt. Ezzel biztos sokan sértve érzik magukat, de talán pár gyermek sorsa megmenthető.
Egyébként Tünci, érdekes, amit írsz, hogy ruhában látták csak a gyereket...én mikor októberben vártam a védőnőnél, elég hideg volt a folyosón és még az egy hónapost is meztelenre vetkőztették a méréshez. Még úgy csodálkoztam is, hogy szerencsétlen gyerekek, én fáznék, nemhogy ők. Sehol egy fűtőtest, vagy valami melegítő. Gyerekorvos meg hogy a túróba látja csak ruhában? Mikor pár gramm hízás elmaradásra már összevonja a szemöldökét és megkérdezi, hogy mit eszik ez a gyerek?
Ez mind csak mosdás, magyarázkodás, remélhetőleg a továbbiakban jobban végzik majd a munkájukat...

Egyébként jó reggelt mindenkinek, nálunk süt a nap száz ágra, meg olyan hideg van, hogy befagy az ember lányának a hátsó fele is.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Kezdődő takonykór jeleit vélem magamon felfedezni, majd hétvégén nézegetem, mi lesz belőlem.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Morgen.

Reggel néztem csak meg a híreket, a véleményem hasonló, mint bb seggfej esetében, élve eltemetni, kínozni a végsőkig.Már szörnyülködni incs erőm az ilyen esetben, csak megjelenik az örök kérdés a fejemben.MIÉRT.

Zsófi:tőled elnézést kérek, megnéztem a számlákat és nem jól írtam.
60.000 körül volt a legtöbb gáz számlánk tavaly a mínusz 20 fokban.Valószínű azért mondtam 80-at, mert a villannyal együtt fizetjük, az meg stabil 20.000 minden hónapban.Bocs a hülyeségért. :oops:

Franka:gyere boríts ki!!!Légyszi gyere és panaszkodj, mi legalább szívesen vesszük.De tényleg érdekel, hogy mi van veled!!!

Kép
jázmin20
 
 


Jó reggelt Lányok, szép pénteket mindenkinek!

Gáz számla ügyben: mi 82 nm-es házban lakunk, ikerház fele. Szóval sok fűtést nem kapunk szomszédtól, bár kétségtelenül többet, mint ha családi ház lenne. Nekem olyan 22 fok az igényem, akkor már nem fagyok meg 5 pólóval és 2 melegítővel felruházkodva :wink:
2,5 hónapja használjuk a gázt meleg víz + főzéshez és 2 hete fűtöttünk be először. Eddig fogyasztottunk összesen kb. 100 m3-t, bár pontos adatot nem tudok, 1 hete néztem utoljára, akkor volt olyan 75 körül. Szóval ha jól tudom a gázárakat, akkor ez olyan 15 000 Ft. Az pedig nem vészes 2,5 hónap vízmelegítésre, főzésre és 2 hét fűtésre. Igaz, hogy a 2 hét fűtés elvileg úgy igazából csak 1, mert előtte héten azért még nem ment intenzíven a dolog, akkor még voltak jó idők. Na mindegy, meglátjuk. Korábban panellban laktunk, 47 nm (!!) volt, és tavaly január - februárban 37 -40 ezer Ft körüli fűtés számlánk jött a FŐTÁV-tól. Azt gondoljuk, hogy ha itt sem lesz sokkal több a gázszámla, akkor már jól járunk, hisz a lakás majd' 2x akkora. Ja és a FŐTÁVnak az ember nyári hónapokban is fizeti rendesen a 12-15 000 Ft körüli "alapdíjat". Szép, nem mondom.....

Zsófi

Gyermeküket halálra éheztető szülők ügyéhez pedig inkább nem is szólok hozzá, mert csak minősíthetetlen hangnemben tudnék beszélni.....
zs(ófi)
 
 


Jázmin, ne aggódj, a stabil 20-as villanyszámla is változik hamarosan, mert novembertől országosan emelik a villanyáram árát.
Ezzel persze drágul majd minden, mert minden előállításához áram kell.
És persze majd ezt a fizetésekben lelkiismeretes módon korrigálni fogják.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Én sosem értettem, hogy a központi fűtés miért drágább, mint a gáz.
Valaki magyarázza már el.

Épp hallottam, hogy a megújuló energiaforrásokra is rávágják az 5°% adót. Állam bá' felébredt, hogy hűha ott is van pénz.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Azért drágább, mert korszerűtlen, elavult. Kőkorszaki módszerekkel működik, és esetenként némely házhoz több km-es távolságból szállítják a melegvizet, amit ugye állandóan keringtetni kell, ahhoz, hogy jól működjön. El is tudom képzelni, hogy rohadt sok pénzbe kerül...
zs(ófi)
 
 


Mondjuk cserébe állandóan 30 fok van a lakásban, mi egész télen bukóra nyitott ablakokkal éltünk. Éjszakára becsuktuk ugyan, de akkor a radiátort is lezártuk lefekvéskor, mert különben megfulladtunk a melegben. Ja és ha pl. novemberben, vagy februárban beköszöntött néhány hét jó idő, tizenfokok napközben, ez akkor is pont így működött. Mert ugye ha már egyszer bekapcsolták, akkor ki nem kapcsolják az tuti március 15-ig. Nem számít, ha közben van egy kis nyár, az sem.... Ezt mondjuk én nem értettem sosem...
zs(ófi)
 
 


Nem aggódok, ezt is reggel hallottam...Elég siralmas a helyzet, de én még befogom a számat, mert fenntartunk egy szép nagy házat és még a 120 ezres törlesztőt is bírjuk.Csak az a szép ebben, hogy mindketten melózunk, viszonylag jól keresünk (nagyátlaghoz képest) és nem iszunk, nem cigizünk, nem járunk szó szerint sehova és az utolsó forint is elfogy hó végére.Én azokat a családokat tisztelem, becsülöm és fejet hajtok előttük, akik havi 60-80 ezerből élnek...Ezért nem dumálok, mert hozzájuk, a nagy átlaghoz képest mi még kiskirályok vagyunk. :oops:
Csak az a röhej, hogy egy ilyen szívonalért, ami amúgy teljesen normálisnak kellne hogy legyen, már az embert megszólják az irígyek, hogy "ennek meg miből telik házra, burzsujok..."

Kép
jázmin20
 
 


Jázmin! Dettó...... Bár a mi törlesztőnk kevesebb, és a lakásunk is kisebb, de az arányok hasonlóak. És igen, nagyon durva, hogy az ember gyakorlatilag feléli a keresetét....
zs(ófi)
 
 


De mégegyszer mondom, nem panaszkodok.Csak eszembe jutott lánykorom, mikor a legnagyobb bulis korszakom volt, hogy hogy éltem.Sokkal kevesebbet kerestem, de fenntartottam 6 évig egy belvárosi albérletet, kocsim volt hitelre és minden hétvégén szórakoztam, vásároltam állandóan és mindig kijöttem a pénzemből.Ez a röhej igazán, hogy hogy süllyed mindennek az értéke a béka segge alá.Valahogy fordítottan kéne legyen az arány.

Ja és nem tartott el senki, mivel egyedül éltem. 8)

Kép
jázmin20
 
 


Persze, én sem panaszkodom, távol áll tőlem, sőt hát ugye elvileg még örülni is kell annak, hogy van mit "felélnie" az embernek hónapról-hónapra....
zs(ófi)
 
 


Ki mit csinálna a lottóötössel?

Én telket vennék a balcsin és megépíteném ugyanezt a házat, ahol élünk, kisebb átalakításokkal.Megvenném életem autóját és kicserélném a ruhatáramat illetve a konyhai cuccaimat bővíteném.
Állatmenhelyeknek adnék eszközt és élelmet, mindnek az országaban, személyesen vinném.A többit pedig lekötném és a kamatiból élnék vidáman.És persze utazni utazni utazni.
A férjem csinálna magának egy motorépítő műhelyet én pedig egy menhelyet alapítanék és vezetnék.
Ezzekel a gondolatokkal játszok állandóan.De baromira nem jön be.Szóval a "bevonzás" egy oltári nagy kamu duma.

Kép
jázmin20
 
 


Jázmin: HAJRÁ!!! :D

Erről mi is sokat álmodozunk. Sokat utaznánk, az biztos. Imádjuk Olaszországot (Toszkánát, pontosabban), tuti, hogy pl. 1 évre odaköltöznénk:-) Ajajaajajaj........ Álom, álom.....
zs(ófi)
 
 


Életem első külföldi nyaralása 2006-ban Olaszország volt.Riccione-ba utaztam egy haverommal.Klassz volt nagyon.Imádom az olasz nyelvet, konyhát.

Kép
jázmin20
 
 


***

Kép
jázmin20
 
 


Legjobb barátnőm terhes a harmadik gyerekkel. Nagyon örülök nekik, de tényleg.....!!!!!!! Csak tudnám miért nem látszik rajtam..... Tőle kaptam terhes ruhákat, lassacskán vissza kell adnom.
zs(ófi)
 
 


Biztos, hogy örülsz?Szívből?
Én a kölcsön 3 gatyát a műtétem után 2 nappal visszaadtam, látni sem bírtam.

Kép
jázmin20
 
 


Igen örülök nekik tényleg.... Csak azért van egy gombóc a torkomban... De azt szoktam mondani, hogy nekem nem az fáj, hogy másnak miért van, hanem az, hogy nekem miért nincs....

Én még nem adtam vissza, de elpakoltam, én sem bírtam látni, csak neki meg nem volt rá szüksége, így vissza sem adtam....
zs(ófi)
 
 


[quote="jázmin20"]K írta:jázmin20i mit csinálna a lottóötössel?

Én telket vennék a balcsin és megépíteném ugyanezt a házat, ahol élünk, kisebb átalakításokkal.Megvenném életem autóját és kicserélném a ruhatáramat illetve a konyhai cuccaimat bővíteném.
Állatmenhelyeknek adnék eszközt és élelmet, mindnek az országaban, személyesen vinném.A többit pedig lekötném és a kamatiból élnék vidáman.És persze utazni utazni utazni.
A férjem csinálna magának egy motorépítő műhelyet én pedig egy menhelyet alapítanék és vezetnék.
Ezzekel a gondolatokkal játszok állandóan.De baromira nem jön be.Szóval a "bevonzás" egy oltári nagy kamu duma.


Jó lenne ha teljesülne az álmod!Szép gondolatok,nemesek! :wink:
szintus
 
 


Zsófi, én rendszeresen találkoztam a lépcsőházban a lánnyal, akivel egy volt az időpontunk, sőt, együtt is szilvesztereztünk, legalább is az éjfélt, Mert hogy ők is otthon maradtak, mi meg azért mert a szülés napján nem sok kedvem volt bulizni menni.
Szép volt látni mindig, hogy kerekszik. Olyan volt mindig mint egy hasbarúgás. De mit tudtam tenni? Semmit. És még én voltam bunkó, férjem szerint, ha csúnyán néztem, vagy nem éreztem jól magam tőle.
Ki kellett bírni azt is, de tudom, milyen szar volt.

Betti
Kép
betti0412
 
 


érdekes, hogy pont most írtok ilyenekről. Baba született.

Délelőtt sírtam és nevettem egyszerre, annyira örülök és megkönnyebbültem! Egy ismerősömnek megszületett a kisbabája. Tavaly kb. ugyanakkor és ugyanazon a helyen veszítettük el az első gyerekünket. És most megérkezett hozzá végre a második! Ép, egészséges, minden oké.
Végigizgultam a terhességét, annyira féltem, hogy megint meghal a baba, rémálmaim is voltak velük :cry:

Most úgy megölelném, megpuszilgatnám őket!!! hjajjj... ez annyira :) :cry: :cry: :) :o :cry: :) :cry: :cry: :cry: :) :D

(és nincs bennem semmi rossz érzés, mint más babák születésénél...)

Kép
franka
 
 


Hát Betti, igen, ez az... Mindannyiunknak nehéz, de valahogy ki kell bírni, nincs is más választásunk.
Hétfőn megyek pszichológushoz először. Kíváncsi vagyok...

Szét hétvégét mindenkinek, nem biztos, hogy be tudok nézni!

Zsófi
zs(ófi)
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?