Új privát üzeneted érkezett!

Hedi, csak a meleg miatt van :)))

28 napos ciklussal 2001. febr. 27., 29 napossal egy nappal csuszik, tehat febr. 28. (Persze en sem vagyok tevedhetetlen :)

Azert az orvosoddal nem artana tisztazni, miert szamolt par nappal kesobbit, pl. az AFP-nel eleg fontos, hogy jo idoben csinaljak a vizsgalatot es az sem mindegy, ha esetleg tulhordanad a babat, akkor honnan szamoljak a tulhordast...

(Nem beleszolni szeretnek, csak jot akarok, ugye tudod? :)

Sok-sok boldogsagot es egeszseget es konnyu szulest kivanok! :)

Manocska
Manocska
 


Szia Manócska!
Kiszámolnád nekem is, hogy valószínűleg mikor fogok szülni? Egy korábbi üzenetemben tévesen írtam február 15-ét az igazi időpont a nőgyógyász szerint február 24. (Lehet, hogy ez a 15-e tudat alatt jött előre egy kis jóslatként).
Az utolsó menstruáció első napja május 17 és általában 30-31 napos volt a ciklusom.
Még egy adat a 08. 14-én végzett ultrahang alapján aznap 12 hetes volt a baba. Az ultrahangos méretek szerint mindig egy héttel kevesebbet mondanak a korának mint ahogy papír szerint lennie kellene, de biztos később fogant, nem pont a ciklus közepén.
Előre is köszi!
Hédi! Virág! Vigyázzatok magatokra és a babákra!
Hédi! voltál már Nuchaszűrésen (a nyaki bőrredőre gondolok) milyen lett az eredmény?
Orsi
 


Szia Manócska!
Kiszámolnád nekem is, hogy valószínűleg mikor fogok szülni? Egy korábbi üzenetemben tévesen írtam február 15-ét az igazi időpont a nőgyógyász szerint február 24. (Lehet, hogy ez a 15-e tudat alatt jött előre egy kis jóslatként).
Az utolsó menstruáció első napja május 17 és általában 30-31 napos volt a ciklusom.
Még egy adat a 08. 14-én végzett ultrahang alapján aznap 12 hetes volt a baba. Az ultrahangos méretek szerint mindig egy héttel kevesebbet mondanak a korának mint ahogy papír szerint lennie kellene, de biztos később fogant, nem pont a ciklus közepén.
Előre is köszi!
Hédi! Virág! Vigyázzatok magatokra és a babákra!
Hédi! voltál már Nuchaszűrésen (a nyaki bőrredőre gondolok) milyen lett az eredmény?
Orsi
 

 
 

Orsi, a dokid datuma jott ki nekem is :) Es az utolso UH szerinti 12 het is helyesnek tunik. Esetleg tudod a fogantatas napjat?

Sok boldogsagot neked febr. 15-re! ;)))))

Manocska
Manocska
 


Kedves Orsi, csak annyit az idopontokrol, hogy nekem majdnem akkor volt az utolso mensim, amikor neked(igaz, mult evben, szoval majus 14-en, de '99-ben. Ez alapjan harom(!!) idopontot kaptam, az egyiket a vedono szamolta ki, a masik ketto ket kulonmbozo korhaz ultrahangjan szuletett, szoval ezek alapjan volt egy idopontom februar 18-ra, volt egy febr. 24-re, es volt egy marcius 2-re. A lanyom pedig febr 28-an szuletett. Allitolag a magzat megmozdulasa sokat segit a szules idopontjanak megallapitasaban. Ugyhogy figyelj, mert nemsokara mocorogni kezd a pici, es annak lenyeges az idopontja.
Udv Eva
Eva
 


Szia Orsi,

Nem voltam még Nuchaszurésen,igazából még nem is hallottam róla.
Milyen szurés ?

Hédi
Hédi
 


Manócska és Évi!
Köszi a válaszokat! Évi! Mit éreztél mikor először megmozdult a baba? Én mintha a minap éreztem volna valamit...de lehet, hogy mégse...

Hédi! A Nuchaszűrés a baba nyaki bőrredő vastagságának a megmérése. Ezt a Down-kór kiszűrésére végzik általában úgy 12 hetes korban mert akkorra elég nagy a baba és már mindent jól látnak. Ezen kívül még mindenféle érdekeseket is megnéznek a babán e vizsgálat keretében. Például megtudtam hogy ivott már egy kis magzatvizet is, mert telt volt a pocija, de ez jó mert azt mutatja, hogy jól működik a nyelőcsöve, aztán azt is mondták, hogy zárt a hasfala, megvan a két keze, két lába meg ilyesmiket. Téged milyen vizsgálatokra küldtek eddig? Lehet, hogy nálatok más a gyakorlat a terhesgondozásban mint nálunk ( én Szegeden lakok). Írj majd hogy te hol jártál eddig, kicserélhetjük a tapasztalatokat, mert úgy látom a fentiekből, hogy majdnem egyidősek a babáink.
Sziasztok!
Orsi
Orsi
 


Sziasztok !

En Evahoz hasonloan feb.28.-an szultem meg a
kis Sophie-t aki nemsokara fel eves lesz.
Az en utolso menstruaciom maj.16.-an (99 ) volt,
es csak egy idopontot kaptam , feb.20.
Ehhez kepest 8 napot kesett es igy is beinditott
szules volt. Igaz a kis boren latszott hogy kesett
( mert ugy ki volt szaradva a kezecskeje meg
a kis laba ) tehat szerintem a feb.20 jo datum
volt csak elaludt a baba.
Eva ! Neked mikor mozdult meg elosszor ?
En ha jol emlekszem szept.elejen !
Sziasztok,
Csilla
Csilla
 


Kedves Csilla,amilyen hihetetlen en mar nagyon koran ereztem(allitolag a masodik baba mozdulasat konnyebben es hamarabb veszi eszre az ember.) De meg a vedono sem hitt nekem. Es aztan amikor mar tenyleg rugott az valoban valamikor szeptember elejen-kozepen volt.
Ezek szerint egyidosek a babaink: irhatnal egy kicsit bovebben a kicsi Sophie-rol. mennyivel szuletett, most hany kilo, miket csinal mar, stb, jo lenne egy olyan anyukaval "beszelgetni", akinek pontosan annyi idos a babaja, mint az en pici Dorkam.
Kedves Orsi!
Azt, hogy a baba mozog, nehezen lehet eloszor erezni, mert az egesz olyan, mintha a hasd korogna, vagy ilyesmi. Mint mar egyszer leirtam valahol,olyan, mintha egy pillango repdesne a hasadban, nagyon jopofa es furi erzes. Azt amikor rug, azt mar erezni fogod, garantalom, belem mar a vegen akkorakat rugott Dorka, hogy bepisiltem, es ez komoly!!
Eva
 


Sziasztok!

Nekem nem vette komolyan a doki, hogy pontosan 12 hetesen megéreztem a baba mozgását. Persze abban a pillanatban nem voltam benne biztos, csak hát mi más lehetett volna, hisz addig még ilyet nem éreztem. Azt mondanám, olyan volt mintha buborékok szálltak volna fel a hasamban. Nagyon érdekes érzés volt, sosem felejtem el. Sokat kellett hason feküdnöm, mert hátrahajló a méhem és egyik hason alvásom alkalmával ez a különös érzés ébresztett fel. Aztán 2 hétig semmi, majd később már egyre egyértelműbbé vált, hogy ki a ludas a dologban:)) Egyébként én január 9-re voltam kiirva és 7-n született...
Kedves Éva! Az én Dorcsim is nagyon mozgékony volt. Most is az, de csak olyasmit csinál, amihez kedve van. Hason utál lenni, a forgásait is igy irányitja. Ha véletlenül hasra kerül, ordit mint a sakál és megfesziti magát. Egész nap ül, a fekvés már unalmas, de még egyedül nem megy a felülés. Puszikat dobál, tapsol és különféle fintorokat vág. Ha valami vagy valaki tetszik neki, annak puszit küld. Nagyon figyelmes, minden érdekli és egész nap be nem áll a szája. Hallgat a nevére. Jövő csütörtökön lesz 8 hónapos. Bocs, csak annyit akartam mondani, mennyire mozgékony, a többi csak úgy jött hozzá:) Bea, a büszke mami
Bea
 


Kedves Bea!
azt elhiszem hogy buszke vagy ra, mar a fenykepe alapjan is az lehetsz!! Egyebkent en is el vagyok ragadtatva a kicsi lanyomtol, kepzeld, a multkor addig forgott hasarol a hatara, mig ki nem jutott valahogy az eloszobaba, es ettol olyan boldog volt, es nagyon buszke magara. Pont ma feleves, egyfolytaban fulig er a szaja, mindenkire vigyorog, es olyan jo erzes, hogy ettol a vadidegen emberek is ramosolyognak, megdicserik az utcan. A babakocsiban ugy ul, hogy a labat rateszi a kapaszkodora(vagy minek hivjak azt az izet a kocsi elejen...) ugy ul, mint aki sziesztazik! Es mostanaban csurit kotok a kis feje tetejere, mert mar nagyon hosszu a haja, levagni meg nem merem. Nagyon aranyos igy.
Jaj, en is csak itt omlengek, mint egy elfogult anyuka, dehat az a helyzet, hogy nagyon boldog vagyok a ket kis vacak gyerekemmel, es neha elszabadul velem a lo! Bocsi a hosszu dicshimnuszert, Irj meg a pici "druszankrol"!
Eva
Eva
 


Kedves Bea!

Miért kellett sokat hason feküdnöd? Nekem is hátrahajló méhem volt, de nekem senki nem mondta, hogy feküdjek hason. Viszont a 3-4. hónapban hetente járnom kellett a szülészemhez "méhkiugratásra", olyankor a kezével benyúlt, és nyomással kiegyenesítette a méhem. Baromi rossz érzés volt, de azt mondta, így meg lehet előzni, hogy a méh növekedése folyamán beszoruljon a kismedencébe...

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Sziasztok!

Ma voltam UH-on amit alig vártam (25 hetes vagyok) és nagy csalódás ért. Egyrészt nem látták a baba nemét (ez zavar legkevésbé) hanem azt mondták, hogy medence fekvésű a kicsi. Persze rögtön mondták, hogy ez nem jelent semmit mert még megfordulhat, de mi van ha nem? Tudja valaki hogy mennyi az esélye, hogy megfordul? Egyáltalán van elég helye megfordulni? És ha nem tud megfordulni akkor az császáros lesz? Ha valakinek van ilyen tapasztalata írjon, mert most ez miatt idegeskedek de nagyon.
Sziasztok: Renáta
Renáta
 


Kedves Renáta!

Fölösleges az aggodalom! A babának a 38. hétig kell megfordulnia, de olyat is hallottam, ahol közvetlenül szülés előtt fordult meg! Ha medencefekvésű, akkor is lehet természetes úton szülni, csak nehezebb! (Az első szülésemnél a szobánkban volt egy lány, aki az első gyermekét szülte, és farfekvéses volt a kicsi, mégis természetes úton szült!) Tehát ne aggódj emiatt! A megforduláshoz mindig van elég hely, a baba megoldja! (Egyébként ha mégse fordulna meg, akkor is vannak módszerek, amikkel el lehet érni, hogy megforduljon.)

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Szia Kriszta!

Köszönöm a biztatást, mást úgy sem tudok csak reménykedni, de milyen módszerek vannak amivel el lehet érni, hogy a baba megforduljon?
Üdv. Renáta
Névtelen
 


Szia Eva !

Az en Sophie-kam is mint a Te Dorikad ma
FEL eves ! Olyan mintha tegnap szuletett volna, nem ?! O 3.360 Kg.-al es 50cm-el szuletett.
Sajnos a mostani adatait nem tudom, mert nincs
mčrlegem. De kb.7 Kg. es 70 cm. ( Mert a 68.-as
ruci kicsi ra.)Es a Tied ?
Te etedet mŕr ? De talan hogy ne a tobbieket
untassuk ezekkel a dolgokkal leirom a mail
cimemet.
Sophieka is csuszik -maszik mar, es szinte
megul egyedul is.
Egyebkent ahogy igy irtad, en azt a fura erzest
a hasamban mar Aug.-ban ereztem, de nem mertem senkinek sem mondani,
mert ugyis hulyenek nezett volna.
Jo tudni, hogy megsem csak bekepzeltem.

Beanak es Krisztinanak uzenem, hogy nekem
is hatrahajlo volt a mehszajam amire az orvos
csak azt mondta,hogy majd az elso szulessel
rendbe jon.Remelem igy is tortent.

Renata ! A korhazban volt egy lany aki meselte,
hogy neki feb.elejen fordult meg a baba a hasaban
amikor mar tobb mint a 36.hetben jart !
Csak azt mondta,hogy nagyon fajdalmas volt
ezzel most nem akarlak megremiteni, remelem
Neked elobb megfordul !
( Azert fajt mert mar nagy volt a baba !)

Sziasztok,
Csilla
Csilla
 


Kedves Krisztina!

Azért jó a hasrafekvés, mert nem szorul a medencébe a növekedő méh (amiért neked emelgették). Érdekes, hogy neked nem mondták...

Kedves Csilla! Lehet, hogy igazad van és az első szüléssel ez a probléma megoldódott (hátrahajló méh szindróma).. Jelek utalnak rá, de erről itt inkább nem:) Úgy legyen!

Kedves Renáta! Én is úgy tudom, hogy még az utolsó napon is megfordulhat! A dokidat nem tudod megkérdezni mire számíthatsz?

Kedves Éva! Nahát! Azt hittem, hogy csak az én lánykám csinálja, hogy a lábait felpakolja a babakocsin a "kapaszkodóra" (sajna én sem tudok jobb szót). (Hiába, nins új a nap alatt) Annyira helyes... Volt. Mert most már az isten se beszéli le arról, hogy üljön. Egészen a "kapaszkodóig" csúszik, kényelmesen befészkeli magát és benéz még a kocsi alá is, annyira érdekli minden. A kutyáinkat meg a macskát egyenesen imádja. Hangosan kifejezi örömét (he), hogy megjött a kutya. A macskából rendszeresen egy marék szőrt kitép. Szegény macska meddig tűri? Nézi a mozgó faleveleket és imádja a zenét, a dalokat, meg amikor táncolok. Hiába, van aki még értékeli:))) Most hirtelen nem jut más eszembe. Ja, irtad mennyire büszke volt a lányod, mert sikerült neki "kiforogni" a szobából a konyhába. Őrületes, hogy a dicséret mennyire fel tudja őket dobni! Hihetetlen, hogy ilyen kicsi korban (már akár 3 hónaposan is) motiválja őket, ha meg vannak dicsérve! Előre a dicshimnuszokért! Mert hát kit dicsérjünk, ha nem ezeket a tündéri, okos, szép, értelmes, leleményes, érző kis emberkezdeményeket!!! Ja, mondtam már? Az enyém tiszta anyja:-) Bea
Bea
 


Kedves Renata es mindenki!

En a Martinnal egyszer! voltam ultrahangon. Azt mondta a vedono, hogy teljesen felesleges a sok ultrahang, ha nincs problema. Persze en is keveslem, de mit lehet tenni?!
Szeretnem olyanokkal felvenni a kapcsolatot, akik most tervezik a baba fogantatasat. Mi mar egyszer probalkoztunk, de nem jott ossze. Irhattok ide, es a mail cimemre is.
Moni
Moni
 


Móni,
Mi már negyedik hónapja próbálkozunk és még mindig semmi. Igaz már van két gyerkőcünk, de most nagyon szeretnénk a harmadikat is. Nem tudom, hogy mi az oka a "sikertelenségnek", mert mindkét lányunkat hamar "összehoztuk". Talán öregszünk (31 éves leszek)!? Persze nem esek kétségbe és nem izgatom rajta magamat, szerintem sokan vannak, akik ennél jóval hosszabb ideig is próbálkoznak. Szóval kitartás.
andrea
andrea
 


Kedves Móni!

Mi is most, ebben a hónapban kezdtünk el próbálkozni a második baba összehozásával, egészen pontosan épp holnap, a 28. szülinapomon kéne a termékeny időszakomba lépnem (szép szülinapi ajándék lenne!). Kisfiam nemsokára 3 éves lesz. Neked első baba lesz?

Kedves Renáta!

Azt hiszem kézzel, nyomkodással és masszírozással lehet elérni, hogy megforduljon (egy könyvben olvastam), de talán ennek is van némi kockázata. Hogy pontosan hogy csinálják, nem tudom, de magad nem érdemes hozzáfognod, majd az orvos megcsinálja, ha muszáj, de biztos vagyok benne, hogy erre nálad nem lesz szükség, hisz még csak a 25. héten vagy!

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Sziasztok!

Kedves Andrea, Krisztina!
Koszonom a biztato szavakat. Mar tultettem magam a sikertelensegen, es megprobaltam a hatranybol elonyt kovacsolni, ami azt hiszem jol sikerult. Lenne meg egy kerdesem mindenkihez. Szerintetek akadalyozza-e a teherbe esest a kezelt mehszajseb?
Moni
Moni
 


Kedves Renáta!
Olvasd el ezt,bár még bőven van ideje a babának a megfordulásra.
[url=http://www.semic.hu/kisbaba/archivum/0007/cikk_1.htm" TARGET="_top]http://www.semic.hu/kisbaba/archivum/0007/cikk_1.htm[/url]
Midnden jót!
I.T.
 


Kedves I.T.

Köszönöm, hogy megírtad ezt az elérhetőséget, rögtön el is olvastam.
Remélem a baba megfordítására nem kerül sor, mert megfordul magától, és az orvosom is elég gyakorlott abba, hogy ne császárral kezdje, hanem ért ehhez a baba megfordításhoz. Ha legközelebb megyek és nincs változás a pocakomba, megkérdezem tőle, hogy ő mit szokott ilyenkor tenni.
Mégegyszer köszönöm.
Üdv.Renáta
Névtelen
 


Sziasztok, Lányok!

Jövő hét közepén kiderül, beköltözött-e a pocakomba egy törperős. Én úgy érzem, igen... Drukkoljatok!

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Szia Krisztina!
Nagyon drukkolok!
Sok sikert!
Judó
Ui.: "Törekedtetek" valamilyen nemű babára?
Judó
 


Szia, Judó!

Hát, igazából nem törekedtünk, de a férjem fiúbolond, még egy törperőst szeretne. Nekem törpilla is megfelelne, szinte mindegy. Most néztem a kínai chinagold módszerrel, hogy mi várható, és azt jósolják, fiú lesz. Na, majd meglátjuk. Köszi a biztatást és a drukkolást, majd tudósítok az eredményről!

Szió: Krisztina
Krisztina
 


Szia Krisztina!

Mi is nagyon drukkolunk nektek.A mienk egyre inkább úgy néz ki, hogy fiú lesz, ha azt jobban szeretnétek, akkor tejes szívemből kívánom nektek.

Szióka
Magdi
Gallainé Magdi
 


Szia, Magdi!

Köszi, hogy drukkoltok nekem! Gratulálok a kisfiúhoz, ugye ti is fiút szeretnétek? Nagytesó kislányod mit szól a hírhez, hogy fiú lesz? Mikorra vagy kiírva?

Szió: Krisztina
Krisztina
 


Sziasztok, Kismamák és Leendő Kismamák!

Én máris másállapotban érzem magam (el ne kiabáljam, mert még nem biztos, hogy van már ott benn egy pici pocaklakó, csak sejtem): ennyire jól már régen voltam! Mintha valami bolond hormon játszana velem, úgy érzem, mint aki megivott fél üveg whiskyt! Nyugodt vagyok, és egyfolytában vigyorgok. (és az étvágyamnak alig bírok határt szabni) Lehet, hogy ez máris kora terhességi jel? Ti éreztetek ilyet az első héten/hetekben?

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Kedves Éva!

Irj még te is a pici Dorcsidról! (aug 28-n irtam neked egy pár sort, lehet, hogy elkerülte a figyelmedet? Olyan, mintha az egészet Krisztinának irtam volna, bocs) A kicsi lánynak éppen jön a felső két foga, azzal szenved. Az egyik már áttörte az inyét, a másik még éppen most töri az utat magának. Egyik szenvedése alkalmával előrehajolt és két karját nyújtogatta felém, jelezvén, hogy vegyem fel. Hát hogyne tettem volna, amikor a szívem hasad meg, ha látom, hogy szenved? Erre odasimult hozzám és nagy bánatosan, panaszkodva azt mondta: Mammmiiii... Azt hittem elolvadok! Ez volt az első olyan mama, amikor nem szótagokat ismételt, hanem tudatosan, nekem szólt a dolog. Persze az i a végén egyáltalán nem volt tiszta, de megpróbálta és ez a fontos! Szia, Bea
Bea
 


Kedves Krisztina!

Drukkolok, hogy igazad legyen! Az első terhességem idején én is eufórikus állapotba kerültem. Másodszor ez elmaradt, de valahogy mindkét alkalommal megéreztem. Remélem, hogy te sem csalódsz a megérzésedben! Puszi, Bea
Bea
 


Kedves Bea!

Az írásodat olvasva teljesen meghatódtam a kicsi lányodtól, ahogy azt mondta "mamiii"! Az ilyenekért érdemes élni, nem?

Ja, és köszönöm szépen a biztatást!

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Kedves Bea!
Ugy latom, hogy egy cipoben jarunk: az en kicsi Dorkamnak is allitolag a foga jon, azert kinlodik mostanaban ennyit. Hetvegen belazasodott, nagy ijedelmet okozva ezzel, ilyet meg nem csinalt. Igaz, laza mar nincs, de nagyon nyugoske, alig eszik( a mult heti sulyahoz kepest 10 dkg-t fogyott...) ejszakankent visitva sir fel, pedig eddig ha fel is ebredt, nem sirt, hanem gogicselt. Nagyon sajnalom ot, de meg azt sem tudjuk, hogy tenyleg a foga jon-e, hiszen meg a doki bacsit sem engedte a szajaba nyulni!
nem gondoltam, hogy mindket gyerekemmel ennyi gond lesz a fogzaskor. Dani fiam 13 honapos volt, amikor az elso foga jott, es meg mindig nincs kinn mind, pedig mar harom lesz oktoberben.
Egyebkent tunderi a kicsi lany, mar o is ul, de jobban szeret allni, persze meg segitseg kell hozza, de ha allohelyzetbe kerul, nagyon boldog lesz.
Remeljuk, hamar tul lesz a te Dorcsid is ezeken a vacak napokon, en mar nagyon vagyom arra, hogy Dorka ismet a regi legyen, mert nagyon aggodom erte!!
Udv
Eva
Eva
 


Kedves Krisztina!

Remélem, a megérzésed jó, és valóban lakik egy pici baba a pocakodban. Nagyon drukkolok neked!
Kamilla üdvözletét küldi és ő is szurkol, hogy sikerüljön.
Szeretettel:

Ancsa
Ancsa
 


Szia, Ancsa!

Köszi a biztatást! Én is remélem, hogy így lesz! Ma délután már egy picit szédültem is, és olyan furcsa a hasam, kicsit puffadt is...

Én is üdvözlöm Kamillát!

Puszi: Krisztina
Krisztina
 


Krisztina!

Csatlakozom a drukkolok taborahoz :)))

Faline
Faline
 


Köszi, Faline!

Úgy látszik egyébként, hogy ez az augusztus vége termékeny időszak volt, tegnap este telefonált az egyik barátnőm, aki már 1 éve nem tud teherbe esni, hogy most végre sikerült, és egy másik barátnőm meg azzal hívott fel, hogy terhességi jeleket vélt fölfedezni magán... Érdekes, amikor teherbe estem a fiammal, akkor is kapásból két barátnőm lett terhes ugyanakkor (az egyikkel két nap eltéréssel szültünk, a másikkal két hét eltéréssel). Szerintetek vannak olyan időszakok, amikor úgy általánosságban többen esnek teherbe, mint máskor, úgy mint pl. a szülések száma is néha tetőzik egy-egy napon?

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Sziasztok!

Olvastátok Raffai új írását? Nagyon érdekes dolgokat ír, bár elég szaknyelvezetben. Állítólag a baba az anyukája tudattalattijának érzelmeit teljesen átveszi, magáévá teszi, ezért nagyon fontos, hogy hogyan viszonyulunk a babához.

Pl. Renáta esetéhez passzol, hogy egy kismama babája nem akart megfordulni a megfelelő időre. Kiderült, hogy a kismama családjában nemzedékekre visszamenően minden lány farosan született, ami beleivódott a babába még az anyja hasában, és ez akadályozta meg abban, hogy megforduljon. A baba ezért úgy "gondolta", hogy ez így helyes. Aztán amikor a kismama felvette a kapcsolatot a babájával (t.i. telepatikusan beszélt hozzá), elmagyarázta a babának, hogy igaz, hogy ő is így született, de sokkal jobb fejjel megszületni, mire a baba tényleg megfordult!

Az, hogy a mi anyáink hogy élték meg terhességüket és szülésüket, tudat alatt beépült a mi tudatunkba is, és gondokat okozhat a saját terhességünknél/szülésünknél. Pl. egy asszony sorozatosan elvetélt, ha teherbe esett. Kiderült, hogy azért, mert az ő anyukája egész terhessége alatt fulladt, ami beépült az asszonyba félelemként. Ezután az asszony képes volt ugyan teherbe esni, de a megfogant babájába átvetítette félelmét, amely terhet a baba nem volt képes elviselni, így vetélés lett a vége.

Állítólag az is nagyon fontos, hogy a baba érezze, megoszthatja velünk az érzéseit, hogy érezze, nincs egyedül. Ezt úgy érhetjük el, hogy felvesszük vele a kapcsolatot. A kapcsolatfelvétel azzal kezdődik, hogy szeretnünk kell a méhünket. (A méh az anya reprezentánsa) Gondolatban és a hasfalunkon keresztül simogassuk meg a méhünket, és mondjuk neki (gondolatban), hogy szeretjük őt, mert ő vigyáz a gyermekünkre. Így megnyílik az út a babánkhoz. A babával szintén gondolatok és érzések útján kommunikálhatunk. A baba képes a gondolatainkra meghatározott mozgással válaszolni. A baba a saját mondandóját, érzéseit is tudja velünk közölni, ezt mi úgy érzékeljük, mint egy saját gondolatainkból hirtelen felbukkanó gondolat vagy képszerűséget.

A 36. héten meg kell kezdeni a baba felkészítését a megszületésre. A születés a babának nagy trauma, mert úgy érzi, el kell szakadnia az anyukájától, kiragadják őt a biztonságos anyaméhből. El kell magyarázni neki, hogy ez miért történik (t.i. azért, mert már kicsi a hely a méhben, ott nem tud tovább nőni), és hogy ezzel nem fog tőlünk elszakadni, végig mellette leszünk, csak más módon, mint amíg ő a hasunkban volt. A babák ezt képesek felfogni, és ezzel lényegesen zökkenőmentesebb és könnyebb lesz a szülés, mert a baba is törekedni fog a megszületésre.

Ikrek esetében arra is fel kell készíteni a babákat, hogy a születéssel időlegesen egymástól is elszakadnak.

Szerintem nagyon érdekes és elgondolkodtató ez az írás, én ki fogom próbálni ezeket a következő terhességem alatt!

Üdv mindenkinek!

Krisztina
Krisztina
 


Szia Krisztna!

Mi is fiút szertnénk, a lányomnak viszont mindegy, csak legyen végre testvére.Mi 2000.január 4-re vagyunk kiírva, ebből remélem, hogy a januárt betartja, hogy ne legyen túl közel a karácsonyhoz. Különben az első 1-2 hónapban én is rengeteget ettem,de szerencsére nem híztam el. Amint kiderül, hogy hányan vagytok,írj nekünk.

Szióka
Magdi
Gallainé Magdi
 


Szia Krisztina!
Akkor ezek szerint lehet, hogy azért rettegek annyira a szüléstől, mert koraszülött voltam (hat és fél hónapra, bár nagy súllyal és makkegészségesen jöttem a világra...)
üdv
Zsóka
Zsóka
 


Szia, Magdi!

Mindenképpen írok, ha megtudok valamit! Viszont most be kell vallanom, hogy abszolút semmi szokatlant nem érzek, sőt, nagyon jól érzem magam fizikailag, ami ugye a kora terhességben azért nem egy jellemző tünet... Az egyetlen változás az, hogy nagyon korán elálmosodom, és alszom, mint a mormota, de ez az őszi időjárás műve is lehet. Szóval kicsit elbizonytalanodtam.

Szia, Zsóka!

Igen, lehet. Az anyja hasában a baba az anya érzelmeit, félelmeit a sajátjaként éli meg, ráadásul, ha nincs felkészülve az "elszakadásra", vagyis a megszületésre, az külön trauma számára. Szerintem próbáld meg felvenni a kapcsolatot a babáddal, és akkor a te szülés miatti szorongásod is oldódni fog, és a szülés is könnyebben megy majd. Szerintem megéri! Én nagyon drukkolok neked!

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Szia Krisztina!

Az első három hónapban én is állandóan aludtan volna, és ezt már többektől is hallottam. Ez is lehet "babás" tünet.
Ne add fel a reményt.

Szióka
Magdi
Gallainé Magdi
 


Szia Krisztina!

Örülj neki, hogy semmi problémád nincs a terhesség alatt. Én pont így voltam, mint te és most van egy két hónapos gyönyörű kisfiam.
Néhány dolog ami szerintem nagyon fontos:
- próbálj nyugodt körülményt teremteni a terhességed ideje alatt
- a csöpséggel rengeteget beszélgetni (mindent elmondani neki pl. megyünk fürödni stb. lehet, hogy az én kisfiam, ezért imád fürödni).
Üdv.:

Erzsi
Erzsi
 


Szia Krisztina!
Én is drukkolok, hogy már legyen odabennt egy pocaklakó.
Én nagyon jó és fontos dolognak tartom, hogy a mama minnél előbb felvegye a kapcsolatot a babájával. Én a kezdetektől kommunikáltam a babámmal, hangosan és gondolatban is. Amikor még nem tudtam 100%-ig, hogy terhes vagyok, akkor is beszéltem "vele". Elmondtam, hogy nem vagyok biztos a dolgomban, de nagyon úgy érzem, hogy már beköltözött a méhembe. Bár valószínű, hogy már odabennt volt, mert olyan természetesnek vettem, hogy beszélgetek, és nem éreztem komikusnak, hogy csak úgy beszélek az üres méhemmel, tehát valószínű, hogy már akkor sem volt "üres"
Amikor pedig a terhességi tesztel kiderült, hogy valóban megérkezett, üdvözöltem őt, elmondtam, hogy nagyon vártam és örülök, hogy elöttünk áll gyönyörű 9 hónap. Meséltem neki az apukájáról, elmondtam, hogy ő is nagyon várta és most örül, hogy itt van. Sokat énekeltem neki, minden apró kis dolgot megbeszéltem vele. Bár igyekeztem a terhesség ideje alatt nem idegeskedni, egyszer-egyszer mégis előfordult, olyankor mindig megnyugtattam, hogy nincs semmi komoly baj, csak a mama most nem tudja elnyomni a félelmeit, de igyekszem megnyugodni és ő csak azzal törődjön ,hogy szépen nyugodtan fejlődik.
Később, amikor már nagyokat ficánkolt a pocakomban, mindig sikerült megkérnem őt arra, hogy legyenek finomabbak a rúgásai, vagy húzódjon a másik felemre.
A 7. hónapban kinyílt a méhszájam, az egész családom kétségbe volt esve, hogy koraszülés lesz, de én tudtam, ha megbeszélem a babámmal nem lesz ilyenről szó, és nem is lett. 1 hónapig feküdtem vele, a 8. hónap végén kikelhettem az ágyból még volt egy hónapunk, elmondta,, hogy még ezt várja ki, nagyon fontos az egész elkövetkezendő életére nézve. A kiírt időre született meg (2 napot még rá is tett).
A születésre, az elszakadásra is felkészítettem, elmondtam neki, hogy továbbra is együtt maradunk, csak más "formában". A szülésem is nagyon szépen zajlott le, egymásra hangolódva "születtünk" meg.
Minden leendő kismamának ajánlom, hogy próbálja meg felvenni a kapcsolatot a babával.
Üdv. Timea
Timea
 


Szia, Tímea!

Nagyon jó volt olvasni a történetedet! Én is így szeretném végigcsinálni a babavárást!

Képzeld, már én is rendszeresen beszélgetek a babámmal, nekem is teljesen magától jön, természetesnek tűnik, de aztán belegondolok, hogy lehet, hogy nincs is ott, és lehet, hogy bolondságot művelek... Főleg hogy nincsenek terhességi tüneteim leszámítva a fáradtságot, meg azt, hogy nagy lelki békét érzek, és fizikailag is szokatlanul kellemesen érzem magam... (már ha ez lehet tünet) Szóval furcsa.

Képzeld, amikor hétvégén "beszélgettem" vele, azt közölte, hogy most ágyazódott be a méhembe, most kapcsolódott össze az én vérereimmel (azelőtt csak azt közölte, hogy lebeg a méhemben), és tegnap este tényleg volt egy rövid rosszullétem: émelygés, szédülés, enyhe mellfájdalom és nagy-nagy fáradtság tört rám, de úgy fél óra múlva el is múlt.

Lehet, hogy teljesen hülye vagyok, a férjem is állandóan ugrat, hogy mekkora ciki lesz, ha kiderül, hogy mégse vagyok terhes! Egyébként el tudom képzelni, hogy csak beképzelem ezeket a dolgokat, mert nagyon vágyom már a babára, de valahol belül azért mégis úgy érzem, itt van.

(Ha nagyon előrehajolok, enyhén sajogni kezd az alhasam, és olyankor például mindig bocsánatot kérek a babától, és kiegyenesedek egy kicsit, aztán csak ezután veszem észre egyáltalán, hogy beszéltem a babához, szóval teljesen öntudatlanul teszem...)

Na, leírtam a furcsaságaimat, és kérlek, bocsássatok meg nekem, ha aztán mégis kiderül, hogy csak a fantáziám volt élénk...

Tímea, írnál nekem a szülésről, hogy milyen volt, mit éreztél, mekkorák voltak a fájdalmak, hogy kommunikáltál közben a babáddal? Nagyon érdekelne!

Előre is köszönöm!

Szép napot minden mamának és babának!

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Szia, Tímea!

Nagyon jó volt olvasni a történetedet! Én is így szeretném végigcsinálni a babavárást!

Képzeld, már én is rendszeresen beszélgetek a babámmal, nekem is teljesen magától jön, természetesnek tűnik, de aztán belegondolok, hogy lehet, hogy nincs is ott, és lehet, hogy bolondságot művelek... Főleg hogy nincsenek terhességi tüneteim leszámítva a fáradtságot, meg azt, hogy nagy lelki békét érzek, és fizikailag is szokatlanul kellemesen érzem magam... (már ha ez lehet tünet) Szóval furcsa.

Képzeld, amikor hétvégén "beszélgettem" vele, azt közölte, hogy most ágyazódott be a méhembe, most kapcsolódott össze az én vérereimmel (azelőtt csak azt közölte, hogy lebeg a méhemben), és tegnap este tényleg volt egy rövid rosszullétem: émelygés, szédülés, enyhe mellfájdalom és nagy-nagy fáradtság tört rám, de úgy fél óra múlva el is múlt.

Lehet, hogy teljesen hülye vagyok, a férjem is állandóan ugrat, hogy mekkora ciki lesz, ha kiderül, hogy mégse vagyok terhes! Egyébként el tudom képzelni, hogy csak beképzelem ezeket a dolgokat, mert nagyon vágyom már a babára, de valahol belül azért mégis úgy érzem, itt van.

(Ha nagyon előrehajolok, enyhén sajogni kezd az alhasam, és olyankor például mindig bocsánatot kérek a babától, és kiegyenesedek egy kicsit, aztán csak ezután veszem észre egyáltalán, hogy beszéltem a babához, szóval teljesen öntudatlanul teszem...)

Na, leírtam a furcsaságaimat, és kérlek, bocsássatok meg nekem, ha aztán mégis kiderül, hogy csak a fantáziám volt élénk...

Tímea, írnál nekem a szülésről, hogy milyen volt, mit éreztél, mekkorák voltak a fájdalmak, hogy kommunikáltál közben a babáddal? Nagyon érdekelne!

Előre is köszönöm!

Szép napot minden mamának és babának!

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Szia Krisztina !

Király Katalinnak hívnak, mi már lassan négy hónapja próbálkozunk.
Most vannak nekem is hasonló tüneteim. Tegnap este kijött belőlem minden.És most álmodtam olyat először, hogy itt van a pocimban valaki.
De, az érzéseim hasonlóak a tiedhez, nem akarom magam beleélni, mert megint csalódni fogok. Ti voltatok a családtervezési központba? Hát én a férjemet nem tudtam rávenni, hogy elmenjünk. Azt mondta . fiatal vagyok még, biztosan sikerülni fog. Természetesen nőgyógyásznál voltam, akinél szülni is szeretnék majd. Ő sem talált semmi.

Üdv.: Kati
Király Kati
 


Szia, Kati!

Nagyon szorítok neked, hogy tényleg ott legyen már a kis pocilakó! A hányás az szerintem elég biztos tünet! Mi nem voltunk családtervezési központban, a férjem sose jönne el velem! Amúgy meg elolvastam minden tudnivalót, hogyan kell ideális körülményeket teremteni a babának, voltam nőgyógyásznál is, meg rákszűrés stb., szedek vitamint is, úgyhogy úgy gondolom, nem lesz semmi gond.

Nekünk ez még csak az első hónap, hogy próbálkozunk. Nekem már van egy majdnem 3 éves kisfiam, és vele teljesen más tüneteim voltak, egyetlen dolog egyezik csak meg, ami egyébként nagyon szokatlan "tünet": naponta többször egy-egy nagyot csuklok. Hát...majd meglátjuk!

Kinél szeretnél szülni, és melyik kórházban? Én még nem döntöttem el véglegesre, bár most úgy érzem, a MÁV kórházat választanám.

Írj, és majd számolj be a fejleményekről, jó?

(Nekem e hét végén fog kiderülni, hogy van-e baba. Te mikor csinálod meg a tesztet?)

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Kedves Erzsi!

Köszi a jótanácsokat! Igyekszem így tenni!

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Kedves Krisztina !

Én is a MÁV korházat választottam, sok ismerősöm szült ott. A doktor akinél voltam nagyon aranyos, DR, Herczeg Szabolcsnak hívják.
Én is szedek vitamint, a Maternat. Te melyiket szeded ?
Nekem jövőhét hétfőn kellene megjönnie, hát majd meglátjuk.
Szurkolok Neked !!!

Szia: Kati
Király Kati
 

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?