Új privát üzeneted érkezett!

Anikó: Drukk!! Várjuk a híreket :D

Poci simogatásról: Háááát, nem is tudom. Eddig pár barátnöm akarta simizni a pocimat de elötte megkérdezték, hogy lehet-e, szóval az úgy rendben volt (csak furcsálltam hogy mi a francnak, amikor kívülre tökre nem lehet érezni a mozgást még :roll: ). De úgy különben én sem szeretem ha taperolják a pocimat....Privát szféra na! 8)

Kép
anicca
 
 


4 hónappal a szülés után már kisebb gatyákat kellett vennem, mint a terhesség előtt. Nekem nagyon sokat segített a szoptatás/fejés, folyamatosan fogytam tőle. Mire abbahagytam, ha jól emlékszem, 5 kg-val voltam kevesebb, mint mielőtt teherbe estem.


Hú de mázlista vagy! :)


Megjöttünk az újabb röntgenről. Tüdőgyulladása nincs de hörgőgyulladása továbbra is.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Anicca: gratula az egészséges kislányhoz!!!
Csézjang: neked a kukishoz!!! :-)

Mamacka: a havivő rucis kép annyira édes, sokat nevettem rajta!!

Nekem szerencsére még nem akarták tapizni a pocakom, pedig elég negy, de azt hiszem nem szeretném, ha mindenki fogdosná.

Stike: Harasztin van kismama jóga, ha esetleg közelebb nem találnál.

Képzeljétek megjött otthonra a babakocsi!!! Izgulok, hogy milyen. Szombat este megyek haza, akkor majd meglátom végre. Ez az első babacuccunk!
Itt olyan hideg van, tegnap este úgy fáztam a szállodában, hogy mindkét takarót magamra húztam.

viggi79
Kép
viggi79
 
 

 
 

Mamacka! Jaj de jó, hogy nincs tüdőgyuszi!

Látom, senkit nem érdekelnek a Philip Russel (Jeans Club) ruhák... :D :P :wink:

Stike! Én most így hirtelen nem tudom, van-e torna. És ha igen, mikor...

biribon
 
 


Biribon! Én is voltam hétvégén a Jeans Clubban, persze itt Békéscsabán. Itt biztosan más a kínálat, mert én nem találtam magamnak semmit. Kiakadtam rajta, hogy minden normális vastag "pulcsinak" rövid ujja van, aminek meg nem, az vagy térdig érő, vagy nagyon rövid derekú.
Egyet lehet hogy én is beszerzek majd ezekből az új rövid ujjú valamikből, de mindig úgy felbosszant, hogy ha valami divatba jön, akkor csakis azt lehet kapni!

Köszi mindenkinek a drukkot, majd írok ha hazaértünk.

Kép
aniko20
 
 


Sziasztok!

Végre van netünk! Több, mint 1 napig nem volt a szörnyű viharos, szeles idő miatt. Meg a fél házban nem volt villany, így internet sem. :(
Megkezdem a visszaolvasást, aztán jövök!
Jó sokat írtatok, lesz mit olvasnom! :)

Szép napot mindenkinek! :wink:

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


Aniko! Igen, én is csodálkoztam, hogy mennyi rövid ujjú van...
Meg tényleg ruhának használható rövid ujjú pulcsik vannak. :o :D

Márti mi van veled? Nagyon rég jártál itt...

biribon
 
 


Hahóóó!

Jól mutat a két rózsaszín csík a táblázatban :lol: remélem azért lesz töb is...

Mi is mondtuk már Gabusnak a kistesót, biztosan valamit már ért belőle, mert vigyáz a pocakomra, sokszor odabújik és mondogatja, hogy SZE-SZE-SZE...az olajozásban is önfeláldozóan segít...nekünk 2 könyvünk van, amiket nézegetünk és elmeseélem neki a dolgokat: A sehány éves kislány és FRanklin és a kistesó...mindkettőt nagyon szereti...

Pocaksimogatás...gyűlölöm :evil:

Biribon, örülök a zsákmányodnak, de Keszthelyen sajnos nincs ilyen bolt :x Én kaptam kölcsön pár ruhát...nagyon örültem neki...most erre nincs keret...házfelújításra gyűjtünk, hogy minél előbb beköltözhessünk :oops:

Anikó,
remélem kicsit javítasz majd a nem-arányon...bár én biztosan csak holnap tudom meg...én is álomszuszék kategória vagyok, legkésőbb 9-kor alvás :oops:

Mamacka,
örülök, hogy nincs tüdőgyulladás, nagyon szépek a képek :wink:

Andrea,
sajnállak a vizesedés miatt, nagyon pocsék...gondolkodtál már azon, hogy esetleg mégis hagyod a munkát a fenébe? Talán akkor jobb lenne...

Én is 5 kilóval kevesebb voltam szülés után, mint amivel kezdtem...olyan jó volt :lol:
danyuci
 
 


Csajok furát kérdezek tőletek.


Nem tudom hogy be merjem-e vállani majd a természetes szülést mivel volt egy végbélsipoly műtétem még tavasszal ami konkrétan azt jelenti hogy egy gyulladt részt kivágtak a gáton kb:5 cm-est és azóta nagyon kell vigyáznom a székrekedéssel meg ilyesmi, érzékeny is a terület, olyan mint gátmetszés után volt hónapokig.

Nagyon szeretnék természetesn szülni /mint az elsőt is/ de nem tudom hogy be merjem-e vállalni, mert ha ismét műteni kell újabb repedés miatt biztos megőrülök. Ráadásul az első szülés után is sokat vágtak, és még így is sokat is repedtem fenékig.

Ráadásul újra fiú lesz, tehát ismét nehéz szülés várható mivel az első fiam is nagy súllyal és széles vállal született, gondolom hasonlóra számíthatok most is....

Szerintetek megpróbálhatom vagy inkább császár??? volt valaki hasonló helyzetben, pl: aranyér műtét után hüvelyi szülés vagy hasonló? Bocs hogy ilyen intim témát boncolgatok, de egymás közt nekem ez természetes hogy mindent megdumálunk. :roll: :roll: :roll:
csézjang
 
 


Csézjang,
szerintem kérd ki az orvosod véleményét is...
másrészt, ha eleve félelemmel indulsz neki, ami természetes, hisz kiszakadhat a varrat, lehet nem is mersz majd úgy nyomni, akkor barátkozz kicsit a császár gondolatával...hát nem könnyű a helyzeted, biztosan én is nehezen választanék...most légy önző és ami jobb neked...
persze ze az én véleményem
danyuci
 
 


csezjang,
az egyik barátnőmnek pont ez a problémája, csak ő még nem szült. Mondjuk neki volt már aranyér műtéte is, de rá 1 évre kijött a sipoly is. Az ő dokija azt mondta, hogy ha teherbe esne biztosan nem szűlhet természetes úton, mert annyi a hegesedés azon a részen, hogy túl nagy egy komoly sérülés kockázata.

dongo,
én is rühellem, ha idegenek taperolják a hasam. Ha látom, hogy nyúlkálna , direkt hátrébb lépek és csúnyán nézek. Vegye már észre magát! :evil:

De engem még az is zavart, mikor az egyik barátnőm full nyilvános helyen megállás nélkül simizte a hasamat és adott rá puszit! :shock: Huuhh a hideg rázott ki tőle!!!!
Ezt a faja intimitást csak apával élvezem.

Heni,
gratula a nem hízáshoz!!!
Azért nekem kicsit durva, hogy nyitott méhszáj mellett ilyen ritkán vizsgál a dokid. A 6 hét elég soknak tűnik nekem!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Hát én simán szeretnék szülni...De nem olyan áron hogy megint sokat repedek aztán életem végéig lefoshatom a lábam szárát a záróizomgyengeség-vagy szakadás miatt...
:lol:
A neten már 2 nőorvos is azt írta hogy ezek után kizárólag császár amikor megkérdeztem, a sebészem azt mondja hogy mehet simán a szülés, a mostani fogadott dokimat még nem kérdeztem mert még nem volt aktuális annyira az első hónapokban a dolog.
Kíváncsi leszek a véleményére hiszen az ő szava lesz majd a döntő, de ha lehet, nagyon nem akarok császárt....Persze ez nem kívánságműsor.... :wink:
csézjang
 
 


Nézzétek, mit találtam az új influenza védőoltásról:

1255611617.3845.pdf

Kicsit hosszú, de megéri elolvasni.

Kép
aniko20
 
 


Na itt vagyok, sikerült végigolvasnom mindent, yoyo-znak is a szemeim rendesen! :shock: :lol: A jegyzetelés most sem maradhatott el...

Biribon!
Gratulálok a jó eredményekhez, és a szép képekhez! Nagyon cuki a babád! :)

Vivi! Mamacka!
A Ti babás képeitek is tündériek!

Mamacka!
Jobbulást Nektek!

Anikó!
Tök jók az UH-s képek! Az eredményre én is kíváncsi vagyok!

Anicca!
Végre egy újabb kislány! Gratula!

Csézjang!
Neked a fiúcskához grat!

Danyuci!
Nem semmi a sztori, amit leírtál a szopitokról!

Honey!
Köszi az infókat a szopizásról és a babamoziról!

Yilonne!
Cuki a pocak!

Dongó!
Én sem szeretem, ha idegenek tapperolnak! Szerintem is intim szféra. Az még elmegy, ha szülők vagy közeli barátok simiznek, de azért nem kell túlzásba vinni azt sem. Én annak örülök a legjobban, ha csak mi ketten simizzük Férjecskémmel. Ha meg mindenáron simogatni akarja valaki, akkor szerintem az a minimum, hogy kérdezze meg, szabad-e?

Heni!
Hú, jó sokat meg bírsz inni! Pisiléssel meddig bírod? 10 perc? :lol: Az sem semmi, hogy már azt hitték, szülni készülsz! Biztos kellemetlen lehetett! De az ilyenekkel nem is érdemes foglalkozni!

Andi!
Remélem javul majd Nálad ez a vizesedés téma! Jobbulást!

Detty!
Megkaptad az üzimet?

Tök aranyos, amiket írtatok a gyerkőcök hozzáállásáról a tesó érkezésével kapcsolatban! Nagyon aranyosak lehetnek! Ha majd én is a második gyerkőcnél fogok tartani (remélem lesz ilyen), akkor legkésőbb a 18. heti UH után megosztanám a tesóval a jóhírt, de 12. hét előtt semmiképp, nálam amúgy is elég rizikós ez az ügy...
Szerintem valamennyit a picik is felfognak a hírből, ha megfelelőképpen, az ő szintjükön bevezetik.

Magne B6-ot én is szedek, napi 2-t, az orvos tanácsára, szerencsére nem is görcsölök. Korábban 3-at szedtem (ez a Béres fajta, a normál Magne B6-ból napi 5-öt).

Szopi témához sajna nem tudok hozzászólni tapasztalat hiányában, de köszi a sok infót!

Fűtés:
Mi már 3 napja befűtünk a kandallóban esténként, mert eléggé lehűl napközben a lakás, csak 17-18 fok van emiatt a hülye szeles idő miatt. Ma meg már délelőtt be kellett fűtenem, mert már akkor 17 fok volt, és nagyon fáztam. Mostmár jó meleg van, és olyan hangulatos! Nagyon szupi dolog ez a kandalló! :) Van gázfűtés is, de az azért elég drága, na meg ez sokkal jobb!

Na azt hiszem, reagáltam mindenre, amire szerettem volna!
Ha kihagytam valakit, akkor bocsánat!

És kérdés mindenkinek!
Van valakinek olyan tünete, hogy ha hanyatt fekszik, vagy egy bizonyos pozícióban ül, akkor lüktetést érez a medence-derék-csípő-comb tájékon? Nekem mostanában ez van, tök erősen érzem a pulzusom lüktetését, néha erősebben, mint a pici mocorgását. Olyan zavaró. Nem tudjátok mitől lehet ez? A védőnőt már kérdeztem, ő sem tudta. Azt mondta, hátul nincs is semmi ütőér, vagy ilyesmi, csak elöl a hasi aorta, meg a lágyéki. De azt hátul hogy érezhetném?
A másik tünet meg szintén fekvésnél, ülésnél: Elkezd zsibbadni a combom. Hol az egyik, hol a másik, minta hangyák mászkálnának a bőröm alatt. És ez is mindennap előjön. Mitől lehetnek ezek a tünetek?
Légyszi írja meg, ak tudja!
Előre is köszi!

Na megyek dolgomra, majd még visszanézek!
Azért azt hiszem, nem csak az olvasást, de az írást is sikerült pótolnom! :D

Szép napot Nektek!

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


Andrea! Tényleg nagyon rossz lehet a vizesedés. :( Szerencsére nekem nincs vele tapasztalatom.

Danyuci! Én is csak azért vagyok olyan lelkes, mert így kevesebb, mint feleáron vettem ruhákat, mintha kifejezetten kismama ruházatot vettem volna. Ezért gondoltam, a lelkes tapasztalatomat megosztom másokkal is, hátha vki még ki tudja ezt használni.

Csézjang! Én lehet, nem merném a normál szülést... :roll:

Jaj, a pocakpuszilgatás engem is nagyon zavar (a simi kevésbé, de az is). Még a nagymamámnál is rosszul vagyok tőle, amikor elérzékenyülten simogatja, puszilgatja a hasam. Nekem is csak apától esik jól.

Mi is a kezdetektől fogva mondogatjuk, hogy tesó van a pocakban, de azért szerintem nem könnyű az ilyet felfogni...

Na, egy mai képsorozat a kicsi lányomról. Mint a kismajmok akik mutatják, hogy nem látok, nem hallok, nem beszélek.
A nagypapáméknak van egy ilyen szobrocskájuk.

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára biribon 2009.10.17 12:39-kor.

biribon
 
 


Dizzy,

Már szerettem volna kitérni a helyzetekre, mert mi ezeket tanultuk iskolában...csak valahogy mindig kimaradt :oops: bocs!

Hátonfekvés:
A 20. hétig lehet, ha nem okoz panaszokat...de pl., mint nálad, előfordul, hogy már korábban jelentkezik, ezért kerülni kell, mondhatni tilos...valakinek semmi problémája, neki szerintem lehet nyugodtan, de jobb az óvatosság...szóval a méh növekedési ütemében a 20. hét körül éri el a szív vénáit, amit hátonfekvésben a súlya mitt elnyomhat, sokaknál szívdobogásérzést, nehézlégzést, legdurvább esetben ájulást okozhat...

Hasonfekvés:
A pocak növekedtével egyre kellemetlenebb, mindenki rájön, hogy nem kivitelezhető, esetleg félig hason, szopipárnával már félidőtől nagyon jól helyettesíthető...én így szeretem.

Oldaltfekvés:
Lehet, sőt a végén talán ez az egyetlen, ami megoldható...DE, akinek a szívével gondja van, nem mindig tud a bal oldalán feküdni...marad a jobb...ez van...

Ülésnél pedig előfordul, hogy a növekvő méh, vagy baba nyom valamit, akár eret, akár ideget...általában ezek okoznak ilyen panaszokat...
danyuci
 
 


Sziasztok!
Nyugtassatok meg-már ha lehet.
Afp eredményem
afp mom érték 1,58 és ez *, csillagos. De miért?
a korrigált meg 1,68
Nem értem....
Vendég
 


Vivi! Nem tudom miért, mert ez az érték teljesen jó kellene legyen. :o Szerintem ne aggódj!

Dizzy, nagyon ügyesen pótoltál! :) Köszi a dícséretet!

biribon
 
 


pocaksimi
szerencsére nekem eddig max odatették a kezüket, de csak páran és nagyon finoman (meg nem simizték csak odatették)
nem volt zavaró, nem ez a picipocibabuci jujjj stílus
a barátnőimnek a kezét én raktam oda, h érezzék :)
apa meg olyan kis bénán tette oda, h Manócska abba is hagyta a mocorgást :(
még az én apukám simizte meg, mondta h milyen szép, aranyos volt

"jajj de nagy a hasad"
nekem észre sem veszik még mindig sokszor
aztán elkezdenek beszélni az első három hónapról.....

TEGYEN FEL MAJD MINDENKI 20. HETI FOTÓT!!!!!

hátonfekvés
amíg nem érzek semmi rosszat addig azért lehet ugye?

Kép
yilonne
 
 


Mamacka!
Kicsi fiad hogy marad meg a röntgen ideje alatt? Vagy hogy csináltátok? Hiuszen neked is a pocakban ott a baba... Vagy simán ólomköpennyel?
Nekünk Lucát egyszer kellett volna megröntgeneztetni, de nem sikerült, annyira nem lehetett egy helyben tartani... :? Aztán többet nem engedtük megpróbálni, mert ugyanúgy nem sikerült volna, viszont mégtöbb sugárzást kapott volna.

biribon
 
 


Csajok!

Elmondtam a kisfiamnak a tesót és extra édes volt, azt hittem megzabálom, el is bőgtem magam....Átölelt és azt mondta hogy nagyon szereti már most és hogy alig várta. És képzeljétek azt is mondta hogy már tudta mert látta hogy nagy lett a hasam. Hihetetlenül ráéreznek a gyerekek!
ÉDES VOLT NAGYON!
csézjang
 
 


csézjang
az én öcsém (5éves) már 5 hetes koromban megérezte
pedig még senkinek nem mondtam
de ő megmondta h bébibaba van a hasamban
és mostantól felnőttnek számítok
ezekkel a szavakkal
yilonne
 
 


jaj lányok holnap két éves a fiacskám:) annyira várom, hogy reggel legyen, bár a párommal kicsit össze vitattunk ezen, hisz én nem a családjával( nem is szeretem őket, mert kétszínűek) akarok ünnepelni, hanem a fiammal. mondtam neki ha ő rájuk kiváncsi mehet, de nélkülünk.


Megvannak a pocakfotók már csak rá kéne jöjjek hogy kell feltölteni Kép Kép Kép az életem:) Kép

Kép

Kép
andrea001
 
 


még él a felhívás a baba-mama turik gyűjtésére!
yilonne
 
 


Jó estét, Kismamik!

Sokat írtatok, vissza is olvastalak, de nem tudtam mindent megjegyezni, és ágyból írok, jegyzetelni sem tudtam, ne haragudjatok.
Nagyon örülök a jó híreknek, a jó eredményeknek!!!

Csézjang, a kisfiúhoz gratula, Anicca, a kislányhoz szintén, nagyon jó érzés lehet :) (majd írd mi lesz a neve :))

A fotók a kisbabukról nagyon édesek, nagyon szeretem a kisbaba fotókat, mint ahogy a kisbabákat is, már nagyon szeretném én is karjaimban tartani Pintyőkénket :) Örülök, hogy tesztek fel fotókat a gyerekeitekről és magatokról, jelzi a bizalmat...:)

Köszi a sok infót a szopizásról.
Sajnálom, hogy többeteknek is annyira rossz volt ez a szopizós dolog....épp most tanulunk arról, hogy a csecsemőknél általában az étkezés és alvás terén mutatkozik meg az anya-gyerek kapcsolatának valamilyen problémája, de nehogy félreértsetek, kérlek!!!! Nagyon érdekes a téma.....

És én is azt hiszem, hogy agyban dől el a dolog, mégsem lehet könnyű.....és az az érzés, a frusztráció, a lelkiismeretfurdalás, amit kivált, az meg még jobban nehezíti a dolgot...hmmm....és ez csapda is, hisz minél nagyobb a frusztráció, annál inkább rosszabbodik a dolog, de ez nem csak ebben a témában van így.

Én Yilonne-hoz hasonlóan semmiféle félelem nélkül gondolok ezekre a dolgokra, és biztosan tudom, hogy, minden rendben lesz, tudatosan készülök erre.....remélem, valóban így lesz :)

Hú, korán fekvős vagyok én is, van, amikor már fél 9-kor elalszom, de általában 9 után, ritkán 10 után, csak ha ügyeletben vagyok....igaz, reggel meg már korán ébredek,de örülök ennek, régebben a sok bulizgatás miatt mindig későn feküdtem, de most nem kívánom azt :D

Tegnap egész nap takarítottam, és este olyan furcsán nyilallt az ágyékom a bal oldalon, és ugyanúgy lentebb a jobb combom, és kb 5-10 percenként....éles nyilallás egy pillanatra csak, annyira, hogy az egész testem belerázkódott, fogalmam sincs miért, icipicit aggódtam, de elaludtam, és reggelre elmúlt, talán az intenzív tevékenység miatt volt. Mi a véleményetek?

Ezért ma suli után, és ebéd után szépen ledőltem, aludtam is pár órát, meg ez az idő is...a Kedves jó taknyos, kúrálom is rendesen, mellette meg megelőzésként magam is, mézes-gyömbéres -citromos teával, főzettel....remélem, én nem kapom el, őgy érzem, nem, mintha erősebb lenne az immunrendszerem, valahol azt olvastam, hogy a hiedelemmel ellentétben, hogy a kismamák immunrendszere gyengébb, pont, hogy erősebb, hisz jobban védi a magzatot....ki tudja. :roll:


Amúgy háton még bírok aludni, de nem hosszú ideig, a legkényelmesebb félig hason, felhúzott jobb lábbal a bal oldalamon.

Még valami, szerintem (és nem csak) az nem igaz, hogy a gyerek "nem érti", hogy kistesója lesz, a gyerekek nagyon is, már 1, másfél évesen is nagyon jól értenek mindent....főleg érzelmi szinten értenek, és építenek be információkat.

Más most nem jut eszembe, szép estét ! Betegeknek meg jobbulást!

Kép

Kép
ktouch
 
 


Danyuci!
Köszi szépen az infókat! Igazából aludni szinte csak oldalt fekve szoktam, korábban is, és terhesség óta is. Csak pihizés gyanánt szoktam hanyatt feküdni, meg amikor az esti pocaksimi-progi van (Férjem lefekvéskor odateszi a kezét, és figyeli a mozgást, ilyenkor szinte mindig beindul a gyerkőc). Na ilyenkor szoktam érezni a lüktetést. Szóval azt mondod, ez nem túl jó? Ilyenkor váltsak testhelyzetet, vagy mi a teendő?

Többieknek nincs tapasztalat ezen a téren? És zsibbadás?

Vivi!
Az afp miatt ne aggódj, hülyeséget írnak a papírra! Engem is beparáztattak. Nekem 2,3 volt az afp MoM értéke, a papíron meg 1,2-ig írták normális értéknek, így nekem is becsillagozták. A korrigáltam 2,1 lett, és ez már nem volt csillagozva. Én sem értettem, izgultam, hogy ilyen rossz lett az eredmény, aztán megkérdeztem a dokit és a védőnőt is. Azt mondták, hülyeséget írtak a papírra, mert az érték mindkét esetben 2,5-ig normális, így nem kell aggódnom ezen. Remélem megnyugtattalak!

Biribon!
Én is köszi a dícséretet! :) És Neked egy újabb dícséret: nagyon édi a kislányod! Ez a majomszobros utánzás nagyon aranyos! :)

Csézjang!
De aranyos a kisfiad, ahogy a kistesóról beszélt! Nem csoda, ha elpityeregted magad!

Yilonne!
Az öcséd is nagyon aranyos lehet! Tök jó, hogy van egy ilyen fiatal kistesód (gondolom). Én mindig vágytam egy kistesóra, de szüleim már idősebbek voltak, meg anyagilag sem álltak úgy, ezért nem lett belőle semmi sajna. :( De legalább van 1 bátyám, az is valami. Csak olyan jó lett volna kistesót dajkálni... Már akkor imádtam a gyerekeket, nemhiába választottam hivatásnak is őket. :)

Andi!
Sok boldogságot a kisfiadnak! Nagyon szép kissrác!

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


Ktouch!
Valószínű kicsit megerőtethetted magad, sokat dolgozhattál! Csak óvatosan! Ilyenkor a legjobb, ha ledőlsz vagy legalább ledőlsz egy kicsit! Na ezt pont egy ilyen "tapasztalt" mondja, mint én... :lol: De ez tuti így van!
Párodnak jobbulást!

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


Bocs, azt akartam írni, hogy ledőlsz, vagy legalább leülsz egy kicsit!
Elbénáztam... :)

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


Sziasztok Csajok!

Megjöttem a hírekkel az Uh-ról! KISLÁNY!!!
Jaj, nagyon örülök! Mindig is egy kislányt képzeltem el magamnak/magunknak elsőre!
Úgyhogy, Minyu! Kérek szépen egy rózsaszín csíkot! Köszi!
Egyébként minden ok, a koponya szélessége egy héttel fiatalabbra, a lábszárcsont hossza pedig egy fél héttel idősebbre enged következtetni, mint valójában. De ez tök normális, majd behozza, a doki szerint is.

Jó éjt!

Kép
aniko20
 
 


ANIKÓ ÉLJEN!!!!!!!!!!

KépKépKép
dongó
 
 


Juj, de sokat írtatok! Nem fogok tudni mindenre reagálni, mert Alexa mindjárt végez a vacsival, és mehetek fektetni (a vacsi apa kiváltsága).

Dizzy! Már elég rég nem kaptam tőled üzenetet, pedig várom ám! :)

Ktouch! Az igaz, hogy még a kicsi (1 éves) gyerekek is sok mindent megértenek, de ezek konkrét, kézzel fogható dolgokra vonatkoznak (pl. csikizd meg apát, vagy hol a cica), mert tudja már, hogy mi az, hogy csikizni, meg apa, meg cica. De olyan dolgot nem lehet vele megértetni, amit nem tudsz neki megmutatni, és aminek a jelentését tapaszatlat hiányában nem érti. Ezt tanultam is, és most már saját tapasztalatból is tudom. Naponta ötvenszer elmondom Alexának, hogy vigyázni kell a pocakomra, mert benne van a tesó, meg együtt megsimizzük, de attól még simán belerúg a hasamba 10 másodperc múlva, és egyáltalán nem látszik rajta, hogy "tudná", hogy valami készülődik.

Csézjang! Biztos írtad már, de mennyi idős a kisfiad, de nem emlékszem. Olyan aranyos lehetett, ahogy reagált, irigyellek is érte! :) Nekem is könnyes lett a szemem, ahogy olvastam.
Szerintem kérdezd meg a dokidat a szülésről, ne egyedül dönts ebben!

Biribon! Én örülnék, ha feltennéd a képeket (csak eddig nem voltam gép közelben, így nem tudtam korábban reagálni)!!! Olyannak tűnnek a ruhák a leírásod alapján, amik nekem is tetszenek, kíváncsi lennék rájuk. Valami nadrág és szoknyafélét nekem is vennem kell, mert a vászonnadrágom már harisnyával is hideg.

Kép
Kép
detty74
 
 


Holnap 9-re megyek a MDK-ba UH-ra! Kíváncsi vagyok, ott melyik nemre tippelnek majd!

Kép
Kép
detty74
 
 


anikó gratula a kishölgyhöz
jöjjenek a csajooook!!!!!

ktouch
én is ramatyul voltam takarítás után multkor
kicsit jobban kell vigyázni
amúgy én is ellenállóbbnak érzem magamat
meg lelkileg is jobban bírom az "életet" hahaha nagy szavak ;)
ez a bulizgatás dolog így van nálam is, most nem is hiányzik... bezzeg egy éve...hajajjjj

dizzy
hát a kistesóm igazából apukám új családjából való, sajna csak ritkán látom őket (én is lefoglalt, ők is)
de van egy nagyobbik ő már 10 éves és amikor ő volt újszülött, akkor minden délután ott tudtam lenni gimi után
kistökösben van gyakorlatom :) még szerencse

Kép
yilonne
 
 


milyen egy éve?!...fél éve

gyerekek-tudás-érzés
olyan dolgokat viszont sokkal jobban éreznek, amik nem láthatóak csak érzékelhetőek és mi nagy, okos, tanul felnőttek már elfelejtetünk "látni"
yilonne
 
 


Aniko, NAGY GRATULA!!!!!

Ja, a pocaksimiről akartam írni, engem egyáltalán nem zavar, ha egy kedves ismerős ráteszi a kezét, nagyon simizni nem szokták...meg idegenek nem, csak csupa kedves barát, és Mamacka, nem vagy csudabogár, vagy az vagy :D, de akkor én is, az ilyen dolgok engem sem zavarnak, sőt, örülök is nekik....

Kép

Kép
ktouch
 
 


Én is arról beszéltem, hogy megértik, érzelmi alapon....nem kell ezt "konkrétan" tudniuk, nem is várható el tőlük....de azt még felfogják, hogy tesó lesz... :) az ő szintjükön...

Kép

Kép
ktouch
 
 


hát én néha odahívnék valakit h ezt fogd meg!
amikor olyanokat bugizik odabent...húúú
szerintem teljes testes gyakorlatokat végez mert egyszerre egymástól távoli pontokon rugdossa a hasamat
teljesen durva
na az ilyet tök megmutatnám barátoknak...csak akkor sosincs ott senki
yilonne
 
 


Képzeljétek felhívtam a dokimat és mondtam neki hogy nem bírom ki a 6 hetet szeretném megtudni a nemét és mondta menjek szombaton reggel 9-re és addig nézzük míg nincs meg! :lol:
Annyira várom!
Gratula az újjabb kishölgyhöz én szombaton elutazok ultrahang után úgyhogy szerintem csak hétfőn fogom tudni megírni hogy mi volt. :?

Kép
Kép
20100310
 
 


Csézjang! De jó, hogy ilyen jól reagált a kisfiad! :)

Andrea! Iste éltesse sokáig a kisfiadat! Csinos kissrác!Szépen növöget a pocakod. Bár, az is mintha 2 hetes lenne már. :)

Ktouch! Hát, azért nem kellene mindenre ráhúzni azt, hogy minden bennünk dől el és minden tőlünk függ. Én is abszolút egyértelműen pozitívan álltam a dologhoz, hogy menni fog a szoptatás vagy 1-2 évig, még cumisüveget sem vettem. Én is félelem nélkül gondoltam ezekre a dolgokra, és biztosan tudtam, hogy, minden rendben lesz, tudatosan készültem erre. Ez azért nem véd meg mindentől. Más meg pont az ellenkezője és sikerül neki. Ugyanez a szüléssel. Eszembe sem jutott a fájdalomcsillapítás, úgy gondoltam, én jól viselem a fájdalmat, hiszen fogfúráshoz sem szoktam kérni fájdalmocsillapítót, végül mégis iszonyú fájdalmasra sikerült az oxitocinnal, nagyon kínlódtam. Szerettem volna gátvédelmet és végül akkorát vágtak, mint a ház! Egyáltalán nem tőlünk függ minden!

És nem olyan egyszerű dolog szerintem egy kicsinek az ilyen elvont dolgokat megérteni amikor mondom, hogy testvér, baba van a pocakban... Amikor nem lát semmit, sehol semmi baba, hogy kerülne a baba pocakban és mi lesz vele, a testvér fogalmat sem igazán értheti még, mert sokszor nem találkoztunk ilyennel. És persze, hogy nagyon sok mindent megértenek, ezt aztán mi igazán tapasztaljuk, akiknek van 1-1,5 éves gyereke... Naponta rácsodálkozunk, hogy mennyi mindent értenek...

Anikó! Gratula a kicsi lányhoz! :)

Dizzy, nekem nincs tapasztalatom az ilyen zsibbadás terén. Nekem az ujjaim zsibbadtak egy idő után... :? És újra köszi :D !

Detty, akkor majd lehet, priviben küldöm a képeket. :)

Én abszolút éjjeli bagoly vagyok. 10 előtt talán általános iskolában fekhettem utoljára. Most inkább éjfél-1-2 felé.

Heni! Drukk, hogy megtudjátok a kicsi nemét! :D

biribon
 
 


jó reggelt
köszönjük a köszöntést:)

képzeljétek nem tudok hanyat feküdni, mert annyira begörcsöl valami a derakam táján, hogy utána nem tudok felállni sem, este volt vagy 20 perc mire fel tudtam kelni, párom segítségével:(

Kép

Kép
andrea001
 
 


amúgy igen már vagy két hete készült a kép, azóta könyörögtem hogy tegye fel Laci a gépre:(

pont most vettem észre, hogy a mai állás szerint pont másfél év lesz a két gyerek között

Kép

Kép
andrea001
 
 


Sziasztok

Biribon

Nagyon aranyos a manód!
Amit a szülésről írtál szerintem az oxitocin is sokszor indokolatlanul van beadva és túl nagy dózisban. Ígysokkal nagyobb lesz a fájdalom mint amúgy ha türelmesen várnának. Ezért gyakoribb a gátmetszés is mert rövidebb és intenzívebb a dolog.
Nálam 11 órát vártak miután elfolyt a víz, akkor kaptam csak oxit. Mikor mondtam a nőnek, hogy félek, hogy majd nagyon rámszakad a fájdalom azt mondta, hogy óvatosan és kis dózisban adják majd. Nem is volt annyira vészes. Másodikra nem kaptam semmit és ég és föld volt a különbség.
A vásárhoz gratula! Kell az ember lelkének, hogy pocakkal is szívesen nézzen a tükörbe! :)

Andrea Nagyon aranyos a te manód is! Kis szöszi! A kopasz szöszi kislegények amúgy is az esetem! :) Isten éltesse!
Te meg nagyon csini vagy!

Anikó
Gratulálok a lánkához! :)

Csézjang
Ha valóban fontos neked a természetes szülés, szerintem kérdezd ki egy olyan doki véleményét aki alapból természetes szülés párti. Én az enyémet nagyon tudom ajánlani. Ő a természetesség híve, de ésszel. Nagyon alacsony nála a császár arány is. A saját dokid is véleményezze és utána döntsetek. Ha nagyon nem javasolják akkor nem szabad erőltetni, nehogy nagyobb baj legyen.
Az, hogy fiút vársz megint szerintem nem számít!

A kicsik szerintem is megérzik a tesót, ha nem is úgy ahogy mi azt elképzeljük. Én mindig elmondom neki szinte mindet az ő szintjén. A titkolózás sokkal jobban zavarja... szerintem...

Tekerem-tekerem a szöveget de nem találom ki kérdezte a röntgen élményt!
Kis Andor nagyon aranyos volt. Első alkalommal még csak egy éves volt akkor fekve nézték. Olyan kis aranyosan tartotta a karját egy nyikk sem volt. Múlt héten már állva. Barátunk volt bent vele, mert az apja nem volt itt(kismamának bemenni sem lehet), hősként viselkedett... tegnap apjával volt, most is csak kettőt nyekergett mert hideg volt a lap amihez odanyomták.


Én elég vacakul vagyok... nem szakad fel a sok nyunya a tüdőmről... nem lehet használni köptetőt, a lándzsás utifű semmit sem ér. Ráadásul jól át lettem vele verve. 1600 Ft az üveg, de csak 2 napra elég! :shock: :shock: :shock: :roll: nevetséges.... ezzel nem sokra megyek. Annyira köhögök, hogy majd kiszakad a méhem.... :(


Ráadásul ha jobb oldalamon fekszem (így lenne a legkényelmesebb) akkor olyan szinten elkezd fájni a hasam, hogy ijesztő! Mintha kést forgatnának benne! Alig bírok megfordulni. Nem tudom ez mitől lehet ilyen nekem eddig nem volt.

Sajnos a november 4.-ei uhut át kellett tenni 10.-ére. És sajnos a másik rendelőbe ahol rosszabb gép van... No meg az még olyan sokára lesz... :( (dokim Amerikába utazik)


Gondolkoztam a bababörzés uhun, de arra a 15 percre sajnálom kiadni az 5000 Ft-ot. :( No meg még kétséges, hogy eljutunk-e.

Elvállaltam egy nemsokára nyíló remek, babás-mamás, pelusos, hordozós üzlet festését! Rövid a határidő, remélem elkészülök... no meg remélem kicsit jobb idő lesz mert megfagyok az ecsettel odakint.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mamacka 2009.10.16 08:46-kor.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


A főoldalon van egy cikk a bölcsőhalál és együtt alvásról!

Az egész egy akkora csúsztatás!
Pont, hogy a szüleikkel együtt alvó gyerekeknél sokkal ritkább a bölcsőhalál! Persze ha drogos, vagy iszik az más tészta, azt nem lehet ide keverni! Az anya ösztönösen vigyáz a gyerekére! Sokkal jobban mint egy bébiőr!

Hátára fektetni sem épp szerencsés (ha bukik félre mehet)... az oldalt fekvés a legjobb...


Nem tudom ezt honnan szedték de eddig egészen más cikkeket jelentettek meg az együtt alvásról!

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Sziasztok!

Az előző oldalon kérdeztem,hogy ismeritek e a Hipp Natalt?Van e valami tapasztalatok?

Köszi

Kép

Kép
szilvi17
 
 


aniko :)
:D :D :D látom, azért lassan lassan csak rózsaszínedik a tábla :)

szilvi :)
én előző terhességnél ittam hipp natalt. nagyon fini, csak nekem savat csinált, igy abbahagytam.

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Anikó: Gratulálok!!!! De jó hogy erösíted a kis (de egyre bövülö) lányos csapatot! :lol:

Dizzy: Én is szoktam lüktetést érezni - tegnap amikor lefeküdtem és bal oldalamon feküdtem, akkor nagyon erösen éreztem a hasam bal oldalán a lüktetést, át is fordultam jobb oldalra és elmúlt. Ülve, háton fekve még nem éreztem ilyent....

Biribon: De édes a Lucád! Cuki nagyon. Én is éjjeli bagoly vagyok: terhesség elött általában éjfél körül feküdtem le (hétköznap is), igaz nem is kell kellnem olyan korán (csak 7-f8 körül) mert közel van a munkahelyem és reggel gyorsan összekapom magam :lol: . Most viszont azért korábban szoktam lefeküdni, már van hogy f11-kor! Az nekem korán :roll:

Ja nem is tudom mondtam-e nektek csajok, hogy lehet hogy bölcsöt is kapunk kölcsön egy ismeröstöl!! Annyira jó! Mert pont gondoltam hogy jó lenne egy bölcsö, csak hát mégiscsak fölösleges, meg hát úgyis kell majd venni egy kiságyat is...De így megoldva a dolog! Ja és így hogy lány lesz (valoszinüleg), ruhából is lesz kb. a következö x évre. Legjobb barátnömnek 3 lánya van és nagyon ízlésesen öltözteti öket, szóval onnan dölni fog a használt ruha :wink: .

Ja és vettem teszvesz-en még pár kismamarucit (egy nadrágot és egy szoknyát), tegnap jöttek meg és nagyon szupik!!! Imádom!! Most aztán leállok a kismamaruhavásárlással :oops:

Egy kérdésem lett volna még repüléssel kapcsolatban: mi tervezünk hogy szilveszterre utazunk egy 10 napra Finnországba és hogy ne legyen nagyon drága a jegy, már most kéne megvennünk a jegyet. De én akkor már 30. hétben leszek és úgy tudom 28. hét után csak orvosi igazolással lehet repülni. Gondolom ílyen igazolást ír az orvos, ha minden rendben van ugye? Valakinek van erröl tapasztalata? Persze fogok majd valami biztosítást kötni, mert ha mégsem tudnék repülni, legalább a jegy árát kapjam vissza...[/b]

Kép
anicca
 
 


Mamacka. én égetett cukros teát szoktam csinálni és amilyen melegen tudom megiszom reggel este, utána nagyon szakad fel, én is ittam tegnap, reggel tele volt a torkom csúnya színű izével:(

Kép

Kép
andrea001
 
 


Éljen, éljen...végre egy kislány! Gratulálok!

Most nem bírok visszaolvasni, mert reggel óta takarítunk Gabussal, hogy Apának meglepit szerezzünk, ha hazaesik a munkából...nagyon szereti, mikor szép rend és tisztaság várja...csak olyan lassan megy a munka, Gabus annyira segít :lol:
danyuci
 
 


Sziasztok!
Látom ez a fórum nagyon beindult.. Gondoltam beköszönök én is.
20 hetes várandós vagyok, de ez a vonalzómból már úgyis látszik.. :)

Egy olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy nektek szokott e megkeményedni, vagy fájni a hasatok (méhetek) ?
Én minden reggel úgy ébredek, hogy teljesen kemény a hasam.. a dokim azt mondta, minden ok.. minden reggel rágjak szét egy magnézium tablettát..
Tegnap előtt viszont napközben begörcsölt kb 5-percre aztán ahogy jött úgy el is múlt.. lehet csak nyomott valamit?
Egyszer már a jobb vesém is begörcsölt így kb. két hete..

Nektek nincs hasonló tapasztalatotok? Jó lenne ezt valakivel megbeszélni.. :roll:

Üdvözlettel
Vendég
 


mamacka

Én úgyanígy vagyok ahogy te. Már nem fáj a torkom, sőt jobb a közérzetem is, de néha úgy elkap a száraz köhögés majdnem megörülök. A nagy erőlködéstől, meg fáj a hasam. Ami pedig a legrosszabb, hogy egyre kevésbé érzem, hogy pisilni kell (még a végén Tena Lady-t kell hordanom) :)
Én is próbáltam már mindent (nem segített), de most Andrea receptjét kipróbálom.

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: